Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ο γνωστός Πάγκαλος κατά «αγανακτισμένων»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής και όσον αφορά τους «αγανακτισμένους» που εδώ και τρεις μέρες δίνουν το παρών στο Σύνταγμα είπε πως η «διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του facebook».

Πάγκαλος κατά  «αγανακτισμένων»

Ο Θ. Πάγκαλος δε σταματά εκεί και συνεχίζει: «Τα εύκολα όχι πολλές φορές ενώνουν πιο άνετα, απ ότι τα πολύ πιο δύσκολα ναι. Δείτε την Αίγυπτο. Που οδήγησε το κίνημα του Facebook; Στην εδραίωση σκληρού στρατιωτικού ελέγχου στη χώρα. Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα σε μια οργή, δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν. Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ' εαυτήν, είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «πολιτικό κίνημα θα σχηματιστεί όταν στο πανό, δεν βλέπουμε μια διαρκή άρνηση όπου τεράστια όχι δεσπόζουν και καταπίνουν τα πάντα, αλλά όταν δούμε μια ιδέα, για την οποία αξίζει κάποιος να κάνει θυσίες».
Να σημειώσουμε πως ο Θ. Πάγκαλος είναι ο «αγαπημένος» των «αγανακτισμένων» αφού συμπεριλαμβάνεται σε πολλά διόλου κολακευτικά συνθήματα που ακούγονται δυνατά κάθε βράδυ στους δρόμους πολλών Ελληνικών πόλεων.
Το «μαζί τα φάγαμε» έχει εξοργίσει τον κόσμο και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τα συνθήματα εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι πολλά περισσότερα, από αυτά που κατηγορούν την πολιτική του Γ. Παπανδρέου.
Σίγουρο είναι πως η δήλωση του Θ. Πάγκαλου δε θα περάσει απαρατήρητη απ' όσους βρεθούν το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Το κίνημα φαίνεται πως όλο και δυναμώνει με το group στο Facebook να αποκτά συνεχώς νέα μέλη. Ο κόσμος που βγαίνει κάθε μέρα στους δρόμους  δεν υπολογίζει ούτε τον καιρό. Μάλιστα την ώρα που βρέχει οι διαδηλωτές δυναμώνουν τον τόνο τις φωνής  τους δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους.
Οι «αγανακτισμένοι» για τέταρτη συνεχόμενη μέρα δίνουν το παρών στο Σύνταγμα και σε άλλες ελληνικές πόλεις όπου χωρίς κομματικές «ταμπέλες»  βροντοφωνάζουν συνθήματα κατά του μνημονίου της κυβέρνησης και των πολιτικών.
Οι χιλιάδες διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα εναντίον του Θ. Πάγκαλου για όσα είπε στο κυριακάτικο Έθνος. Επίσης έχουν πολλαπλασιαστεί οι σκηνές, αφού όπως λένε αρκετοί το βράδυ θα παραμείνουν εκεί.
Είναι γεγονός πως και μετά την διαδήλωση της Παρασκευής όλοι έχουν αρχίσει να βλέπουν πιο σοβαρά το κίνημα των «αγανακτισμένων», το οποίο όπως αποδεικνύεται περίτρανα δεν είναι μόδα αλλά εμπεριέχει ουσία.

Οι Έλληνες «αγανακτισμένοι» δε θα σταματήσουν σήμερα αφού έχουν δώσει ήδη ραντεβού για το απόγευμα της Κυριακής, με την διαμαρτυρία να παίρνει Ευρωπαϊκό χρώμα, καθώς την ίδια ώρα θα γίνουν παρόμοιες συγκεντρώσεις σε πολλές πλατείες μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων.
Να σημειώσουμε εδώ πως οι Έλληνες κατάφεραν να ξυπνήσουν τους Ιταλούς με το πανό στο Σύνταγμα στο οποίο αναγράφεται η φράση «Ησυχία, θα ξυπνήσουμε τους Ιταλούς». Ήδη οι Ιταλοί «αγανακτισμένοι» οργανώνονται με group στο Facebook που ξεπερνά τα 20.000 μέλη.
newstoday.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο οι Αγανακτισμένοι θα γεμίσουν τις πλατείες της Ευρώπης

Αύριο οι Αγανακτισμένοι θα γεμίσουν τις πλατείες της Ευρώπης
Μετά τον ξεσηκωμό των τελευταίων ημερών των πολιτών, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αυριανή πανευρωπαϊκή συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» από όλες τις χώρες.Για άλλη μια φορά από το Facebook, Έλληνες και Ισπανοί παίρνουν από κοινού αυτήν την πρωτοβουλία, με τους Ευρωπαίους να αποφασίζουν να δείξουν ενωμένοι την αγανάκτησή τους, κατακλύζοντας τις πλατείες ταυτόχρονα σε μια συγκέντρωση που καταργεί διαφορές και σύνορα.
Μέχρι αργά χθες το απόγευμα, οι θετικές απαντήσεις για τη συμμετοχή στην αυριανή «Αγανάκτηση» ξεπέρασαν τις 60.000, ενώ οι πολίτες «ξύπνησαν» σε Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Δανία, Βουλγαρία, Γερμανία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Αυστρία, Ισλανδία και Γαλλία, δημιουργώντας τις δικές τους σελίδες συμμετοχής, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» αναμένεται συμμετοχή και από άλλες χώρες, ενώ δεν λείπει και η υποστήριξη από τον αραβικό κόσμο με ενθαρρυντικά σχόλια για την ευρωπαϊκή επανάσταση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσκοπήσεις - σοκ: Ούτε 40% δεν πιάνουν μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Στη μία δημοσκόπηση το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατα 0,3%
- Προβάδισμα στη ΝΔ κατα μισή ποσοστιαία μονάδα δίνει η δεύτερη δημοσκόπηση
- To 82% δεν δέχεται νέους φόρους και το 54% ζητάει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ και μείωση της ψαλίδας με τη ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO, που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα. Την ίδια ώρα όμως δημοσκόπηση της Pulse - RC στον "Τύπο της Κυριακής" δίνει μικρό προβάδισμα στη ΝΔ και χαμηλά ποσοστά για τα δύο μεγάλα κόμματα.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της ALCO, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 20,7% έναντι 20,4% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,6 , ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2, η Δημοκρατική Συμμαχια με 2,6, η Δημοκρατική Αριστέρα με 2,3, οι Οικολόγοι με 2 και το Αρμα Πολιτών με 1,1%.

Την ίδια ώρα, το 43% των πολιτών συμφωνεί με την αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το 40% διαφωνεί.

Το 82% ξεκαθαρίζει πως δεν θα δέχθει πληρώσει νέους φόρους για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία ακόμα και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων. Το 68% ζητά μάλιστα την αντικατάταση του Γιώργου Παπακωστανίνου, την ώρα που επτά στους δέκα πιστεύουν πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το 54% συμφωνεί με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν, το 60% συμφωνεί με την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, το 61% με την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου, ενώ το 68% διαφωνεί κάθετα με την πώληση δημόσιας γης και ακινήτων.

Στην άλλη δημοσκόπηση αυτή της Pulse - RC που δημοσιεύεται στον "Τύπο της Κυριακής" καταγράφεται ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ και χαμηλά ποσοστά για τα δύο κόμματα εξουσίας.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 19,5% έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και 'Αρμα Πολιτών.

Ποσοστό 3,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 23,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό είτε θα απέχει από την ψηφοφορία, ενώ το 7,5% δηλώνει αναποφάσιστο.

Ισοπαλία υπάρχει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνουν από 20,5%, με το 56% να μην επιλέγει πάντως κανέναν από τους δύο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 74% των ερωτηθέντων, εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ενώ το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

Την ίδια ώρα, το 76% των πολιτών εκτιμά πως τα προτεινόμενα μέτρα από την κυβέρνηση δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Το 52% θεωρεί σωστή την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην συμφωνήσει με τα περισσότερα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ το 53% εμφανίζεται θετικό όσον αφορά τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ για τη μείωση της φορολογίας. Τέλος, ένα 46% εκτιμά πως οι αποκρατικοποιήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κ. Σκανδαλίδης: Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ αποφάσισε την λειτουργία και των τριών εργοστασίων της

Κ. Σκανδαλίδης: Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ αποφάσισε την λειτουργία και των τριών εργοστασίων της «Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ αποφάσισε την λειτουργία και των τριών εργοστασίων», καθησυχάζει με έγγραφο του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης. Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου Πασχαλίδου, με την οποία εξέφραζε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» στα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ στη Βόρειο Ελλάδα.Η βουλευτής είχε καταγγείλει μια «σειρά από λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς» και είχε επισημάνει ότι «οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα δεν πείστηκαν να σπείρουν τεύτλα θεωρώντας ανεπαρκή τα προβλεπόμενα οικονομικά κίνητρα μετά και το απογοητευτικό 2010 που θεωρήθηκε και η χειρότερη χρονιά της δεκαετίας». Όπως διευκρινίζει ο κ. Σκανδαλίδης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ανακοινώσει ότι η καλλιέργεια των ζαχαροτεύτλων θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης από το καλλιεργητικό έτος 2012. Σημειώνει επιπλέον ότι η ΕΒΖ ΑΕ επιδιώκει τη διατήρηση της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα με στόχο την παραγωγή της Εθνικής Ποσόστωσης Ζάχαρης.
Agrotipos
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα από τα παιδιά στην Βαρκελώνη!

Τα παιδιά από την Βαρκελώνη μας παρακάλεσαν να τους στηρίξουμε δημοσιεύοντας την παρακάτω δράση. Εμείς το κάνουμε χωρίς δισταγμούς. Γιατί δεν είναι Ισπανοί.Είναι άνθρωποι ίδιοι με εμάς. Με κοινούς στόχους, όνειρα, ελπίδες. Και όλοι είμαστε στις πλατείες! Όλοι μαζί! Μας το έστειλε ο sakoulaki και όπως πάντα το δημοσιεύουμε όπως το έστειλαν.

Για μια πραγματική δημοκρατία αμέσως τώρα.

‘Ηδη έχουμε ετοιμάσει την πρώτη ειρηνική δράση για συλλογική και μαζίκη πάλη. Βοήθησε να διαδοθεί το μήνυμα και πάρε μέρος όπου και να βρίσκεσαι!

Οι τράπεζες και οι κερδοσκόποι αποτέλεσαν την κύρια αιτία της κρίσης και γι αυτό θα είναι ο στόχος της πρώτης ειρηνικής επίθεσης μας.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Μαΐου, θα εκφράσουμε την οργή μας ενάντια στις τακτικές εκμετάλλευσης που εφαρμόζουν οι τράπεζες, όχι μονο κατά των πολιτών αλλά και κατά των κρατών.

Ξεκινάμε σήμερα μια ειρηνική και αξιοπρεπή προσπάθεια, αρκετά ισχυρή, ώστε να φανεί σαφώς η οργή που αισθανόμαστε, η δύναμή και η δέσμευση μας να φθάσουμε στον τελικό στόχο. Ξεκινάμε σήμερα την πρώτη ειρηνική προσπάθεια που θα δείξει στον κόσμο τη φαντασία μας, την αποφασιστικότητα και τη δέσμευσή μας για την επίτευξη της τελικής μας διεκδίκησης : μιας πραγματικής και δίκαιης δημοκρατίας.

Κάνουμε έκκληση σε όλους εκείνους που συμφωνούν με τις απαιτήσεις μας, νασυμμετέχουν σε μια μαζική απόσυρση κεφαλαίου από τις τράπεζες, στις 30 Μαΐου.

Εάν συμφωνείς, σου προτείνουμε να κάνεις την μοναδική αναλήψη του χρηματικού ποσού των 155€ απο τον λογαριασμό σου. Η ανάληψη μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια όλης της ημέρας, κατά προτιμήση από κάποιο ταμείο υποκαταστήματος τράπεζας ή απο ΑΤΜ μηχάνημα.

Ο λόγος για την επιλογή του συγκεκριμένου ποσού, είναι γιατί έπρεπε να επιλέξουμε ένα ποσό συμβολικό αλλά και σεβαστό, ισχυρό ωστέ να αποδείξει στις τράπεζες ότι αυτές οι κινήσεις προέρχονται από την ίδια αγανάκτηση που μας έκανε να κινητοποιηθούμε στις 15 Μαΐου.

Σχετικά με την επιλογή της 30 Μαΐου, πιστεύουμε ότι είναι ένα λογικό χρονικό διάστημα, ώστε το μήνυμα να μπορέσει να διαδωθεί και να φτάσει στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ανθρώπων, που θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοίενάντια στην απληστεία των τραπεζών και του καθιερωμένου οικονομικού συστήματος, των φορολογικών παραδείσων και της κερδοσκοπίας. Είμαστε υπέρ του γενικού συμφέροντος, σύμμαχοι της αλληλεγγύης, λάτρεις της αξιοπρέπειας, με λίγα λόγια είμαστε υπέρ των ανθρώπων. Επίσης, έως την ημερομηνία αυτή, θα έχουν περάσει 15 ημέρες από την έναρξη των κινητοποίησεων και θα αποτελέσει την συμβολική στιγμή που θα θυμόμαστε ότι το κίνημά μας έχει μόλις αρχίσει.

Στις 30 Μαΐου, θα ακούστουν όλες οι αγανακτισμένες φωνές από κοινού ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.



Στις 30 Μαΐου η φωνή του λαού θα ακουστεί πιο δυνατά από τα πολιτικά κόμματα.


Στις 30 Μαΐου, θα εκφραστεί η αγανάκτηση του λαού, η ενεργή διέκδιση μιας πραγματικής δημοκρατίας, η οποία λαμβάνει υπόψη τα άτομα πέρα από τα οικονομικά, δημοσιονομικά και κερδοσκοπικά συμφέροντα... τα άτομα υπεράνω των αγορών.

Στις 30 Μαΐου θα κάνουμε ένα βήμα ακόμα προς έναν καλύτερο κόσμο.

http://real-democracy.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ποσταρουμε στον τοίχο μας... Ε ε ε ε ε....Ο ο ο ο ο Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε απο εδώ

 ]
Δεν σταματάμε να...
βρισκόμαστε κάθε μέρα εκεί!!

Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδω...
Καθε μερα Συνταγμα!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία της ημέρας..

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της 26-05-2011, στο Ύπατο


Βοιωτίας, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 38 και 23 ετών, κάτοικοι Θηβών Βοιωτίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, ενώ αναζητείται ένας (1) ακόμη ομοεθνής τους ηλικίας 23 ετών, κάτοικος Αθηνών Αττικής.
Ειδικότερα οι ανωτέρω δράστες, με ΙΧΦ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός (1) εξ’ αυτών, μετέβησαν σε ανενεργό εργοστάσιο στην αγροτική περιοχή Υπάτου και προέβησαν στην αφαίρεση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το συμβάν, συνεπικουρούμενου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Θηβών, μετέβησαν άμεσα στο σημείο.
Ο 23χρονος συλληφθείς, ο οποίος ευρίσκετο έξωθεν του εργοστασίου, στην θέα των αστυνομικών, επιβιβάστηκε στο ΙΧΦ αυτοκίνητο και στην προσπάθεια του να διαφύγει προσέκρουσε σε περιπολικό, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ ο 38χρονος βρισκόταν εντός του εργοστασίου και προέβαινε στην αφαίρεση υλικών. Ο τρίτος συνεργός τους εκμεταλλευόμενος την ιδιομορφία του χώρου τράπηκε σε φυγή και διέφυγε της σύλληψης.
Στην κατοχή τους ανευρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα (1) μπουζόκλειδο, μια (1) πένσα και ένα (1) πολύγωνο κλειδί.
Η προκληθείσα ζημιά σύμφωνα με υπεύθυνο του εργοστασίου ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) Ευρώ.
Συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενα οδοιπορικό στο Νεοχώρι με την ματιά του Viotiashop..Αξίζει να το δείτε!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

«Η τηλεόραση φέρνει δυστυχία»


Οδηγίες για περισσότερη ευτυχία

Ευτυχία εδώ και τώρα! Μια τονωτική ένεση ευτυχίας θα ήταν αναζωογονητική στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας. Πόσοι από εμάς δεν θα θέλαμε να βγάλουμε, έστω για λίγο, από το μυαλό μας τα προβλήματα και την οικονομική κρίση; Πόσοι όμως το καταφέρνουμε αυτό;

Η life coach Άλκηστη Αγιωργίτη, εξηγεί ότι η ευτυχία είναι να μπορεί κάποιος να ερμηνεύει ή να βλέπει τα γεγονότα από τη θετική τους σκοπιά, ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω του.

Μιλώντας στον «Αδέσμευτο Τύπο» η ειδικός αναφέρει ότι με απλά τρικ μπορούμε να «εξασκήσουμε τον εγκέφαλό μας» στην ευτυχία.

Π.χ. είναι χρήσιμο να σκεφτόμαστε αυτά που έχουμε στη ζωή και όχι αυτά που δεν έχουμε. Να ακούμε μουσική που μας αρέσει, να κάνουμε μια καλή πράξη για κάποιον συνάνθρωπό μας, και να παίρνουμε βαθιές ανάσες όταν πιεζόμαστε.
Η «προπονήτρια της ευτυχίας» τόνισε μάλιστα ότι «η τηλεόραση είναι βασική πηγή της δυστυχίας μας».

Η ίδια συμβουλεύει να προτιμούμε τις εφημερίδες για την ενημέρωσή μας και όχι την τηλεόραση. «Υπάρχει μια τάση έντονης δραματοποίησης των γεγονότων που προβάλλονται μέσα από την τηλεόραση, ενώ συχνά αποκρύπτονται αισιόδοξες ειδήσεις» εξηγεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση από τους αγανακτισμένους Έλληνες στο Σύνταγμα

Δείτε την παρακάτω φωτογραφία με την έκκληση που κάνουν οι αγανακτισμένοι Έλληνες στο Σύνταγμα...Όποιος μπορεί ας βοηθήσει...













Διαβάστε Περισσότερα »

Κώστας Βουτσάς: Είναι κατάντια να είσαι Έλληνας πια


"Ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς ξέσπασε όταν σε μια συνέντευξη του ρωτήθηκε, αν θα ασχολούταν ...ποτέ με την πολιτική.

«Απαπα! Τους αλήτες. Δεν μπορώ. Είμαι αγνός άνθρωπος, ειλικρινής, ευθύς. Στην πολιτική πρέπει να...

είσαι κάλπικος, ψεύτης και κλέφτης, κλέφτης, κλέφτης! Πρέπει να προσπαθείς να εξασφαλίσεις και τα τρισέγγονά σου. Τους σιχαίνομαι τους πολιτικούς» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.


Και συνέχισε, δείχνοντας την αγανάκτηση του για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας: «Πρέπει να επαναστατήσουμε. Με τις απεργίες τους δείχνουμε ότι είμαστε εδώ. Πρέπει να βρεθεί τρόπος δυναμικός. Δεν ξέρω τι θα είναι αυτό. Αυτή η Τρόικα είναι το άλλοθι των κλεφτών πολιτικών. (…) Είναι κατάντια να είσαι Έλληνας πια. Έτσι μας κάνανε αυτοί οι αλήτες. Δεν τα φάγαμε μαζί. Αιώνες τώρα μας κυνηγάνε δυο αδηφάγες πόρνες, η ψήφος και η μίζα. Η μίζα έχει γιο το ρουσφέτι».

www.zougla.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πληρώνονται 40 χρόνια για να λένε ψέματα.

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ναι, είναι γνωστό. Μωραίνει ο Κύριος αυτόν που πρόκειται να χαθεί. Με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση χάνεται ολόκληρη η χώρα.

Και είναι απίστευτο πια πώς μια χώρα μπορεί να χαθεί επειδή πέφτει συνεχώς στα χέρια μοιραίων ανθρώπων, που την οδηγούν προδοτικά στο μονοπάτι της καταστροφής.

Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν εδώ και 1,5 χρόνο μια ολόκληρη χώρα – με τον λαό της, τους πολιτικούς της, τον ανώτατο πολιτειακό της άρχοντα – να ανέχεται να την κυβερνά ένας και μοναδικός άνθρωπος: Ο υπουργός των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σ’ αυτόν ανέθεσε το μέλλον της χώρας ο κ. πρωθυπουργός. Τον άφησε να συζητά, να διαπραγματεύεται, να υπογράφει δανειακές συμβάσεις, να φέρνει νομοσχέδια στο υπουργικό συμβούλιο και στη Βουλή.

Ο τελειότερος, ο εξυπνότερος, ο ικανότερος άνθρωπος στον κόσμο να ήταν, κάποιος έλεγχος θα του είχε επιβληθεί.

Μιλάμε για την αρχή του ενός ανδρός. Για δικτατορία. Για άσκηση εξουσίας τύπου εμιράτων. Ενάμιση χρόνο τώρα, όλοι οι άλλοι παρακολουθούν και συνυπογράφουν. Ας μην κλαψουρίζουν τώρα. Και ας μην διαμαρτύρονται.

Ποιος είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου – και ο κάθε κ. Παπακωνσταντίνου – στον οποίο εμπιστεύθηκαν τις τύχες της χώρας; Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μαζί;

Και ποιοι είναι όλοι αυτοί που μοιράζουν αξιώματα ανάλογα με τις εσωκομματικές τους ισορροπίες, φορτώνοντάς μας όλους τους άχρηστους και τους ανίκανους;

Και επιτέλους, πώς συντονίστηκαν μέσα σε μια μέρα η εκφωνήτρια του Πολυτεχνείου, το πρώην στέλεχος της ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ και της Πανσπουδαστικής, η πρώην Κνίτισσα και ο πρόεδρος των Βιομηχάνων; Τηλεφωνήθηκαν; Συνεννοήθηκαν; Ή μήπως δέχθηκαν συγχρόνως από ένα τηλεφώνημα εκ μέρους των ανικάνων, των αδιάφορων για την πατρίδα τους, των ενορχηστρωτών του ψεύδους και της προπαγάνδας;

Ποια είναι η κ. Δαμανάκη που θα μας απειλήσει από τα ευρωπαϊκά ανάκτορά της; Ποια είναι η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού, που, το 1993 έστειλε εκτός Βουλής το κόμμα της, παραιτήθηκε και συνέχισε τη βόλτα της μέχρι να καταλήξει στο ΠΑΣΟΚ;

Ποια είναι αυτή που επειδή δεν δέχθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, της προσφέρθηκε η πιο επίζηλη πολιτική θέση – αυτή του Επιτρόπου (Αλιείας και λοιπών ψαριών, αλλά δεν έχει σημασία);

Για ποιο πράγμα επιβραβεύεται επί σαράντα σχεδόν χρόνια η κ. Δαμανάκη; Πορφυρογέννητη είναι; Μόνο αυτή βρέθηκε στο Πολυτεχνείο; Με ποιο δικαίωμα, αν και επί δεκαετίες σιτιζόμενη από τον ελληνικό λαό, τολμά να στέλνει τους φετφάδες της;

Μήπως μπορεί ο κ. Παπανδρέου να μας πει για ποιο λόγο του είναι απαραίτητη η ίδια και διάφοροι άλλοι;

Από τον Μάρτιο του 2005 την χρησιμοποιεί σε διάφορα πόστα, ανακατεύοντας κι’ αυτός συνεχώς την τράπουλά του: Τομεάρχης Παιδείας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου – έστω και μέσω ποσόστωσης - Απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων, υγείας (Ιούνιος 2006), για να του στείλει ένα μήνα μετά το μήνυμα «ο Γιώργος να προσέξει μεσάζοντες, φίλτρα και αυτόκλητους προστάτες» (Έθνος Κυριακής, 9 Ιουλίου 2006).

Ακολούθησαν κι' άλλα κομματικά πόστα: Πολιτισμού, τον Απρίλιο του 2008 και όλων μαζί (Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας), τον Φεβρουάριο του 2009.

Για ποιο πράγμα δεν σταμάτησε να την επιβραβεύει ο κ. Παπανδρέου, με όλο το ΠΑΣΟΚ να παρακολουθεί ατάραχο; Μήπως επειδή τον Σεπτέμβριο του 2009 (Ημερησία), μας… ενημέρωσε ότι «η Αριστερά της πράξης είναι το ΠΑΣΟΚ»;

Ποια είναι αυτή η κυρία που από το Πολυτεχνείο βρέθηκε να παίρνει μέρος (τον Ιούνιο του 2005) σε γλέντια για την γιορτή του Άκη Τσοχατζόπουλου, προσφέροντάς του μάλιστα και ως δώρο το βιβλίο «Πλούτος και φτώχεια των εθνών» και δίνοντας τροφή σε παραπολιτικά;

Και η πρότασή της, τον Οκτώβριο του 2007, για δημιουργία «ρεύματος αριστερών ιδεών», εντάσσεται στην συμπόρευσή της με τον Πρόεδρο των Βιομηχάνων;

Αλλά, ησυχάστε. Τα χαρίσματα της κ. Δαμανάκη, που ξαφνικά αποφάσισε να απειλήσει την ίδια της την πατρίδα με επιστροφή στη δραχμή, εκτιμήθηκαν και στις Βρυξέλλες.

Με τον πλέον υποκριτικό ύφος, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμέλια Τόρες, μας είπε χθες πως δεν έχει μεν τεθεί θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ, αλλά η κ. Δαμανάκη χρησιμοποίησε ένα «σχήμα λόγου» για να στείλει το μήνυμα στους Έλληνες ότι πρέπει να αποδεχθούν τις μεταρρυθμίσεις.

Με δεδομένο ότι διαδικασία εξόδου από το ευρώ δεν προβλέπεται.

Με δεδομένο ότι όλοι – από τον Ρομπάι ως τον Σόιμπλε – θεωρούν ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα ισοδυναμούσε με καταστροφή χειρότερη από αυτήν που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Lehmann Brothers.

Με δεδομένο ότι και οι Βρυξέλλες δηλώνουν ότι δεν έχει τεθεί θέμα εξόδου από το ευρώ.

Με δεδομένο ότι επισήμως έγινε παραδεκτό ότι η κ. Δαμανάκη κατέφυγε σε μια… λογοτεχνική υπερβολή για να πετύχει κάποιον προπαγανδιστικό σκοπό.

 Έ, με δεδομένα όλα αυτά, είναι σαφές ότι η κ. Δαμανάκη είπε ψέματα. Και όποιος την υπερασπίζεται – υπερασπιζόμενος έτσι μια γενικότερη κυβερνητική προπαγανδιστική γραμμή – είναι σαφές πως λέει και αυτός ψέματα.

Και επιτέλους, μήπως μπορεί να μας πει η κ. Δαμανάκη τι έπραξε στην μέχρι σήμερα θητεία της στις Βρυξέλλες υπέρ της χώρας της; Τι έκανε μέχρι προχθές που έσπασε τη σιωπή της; Τι μηνύματα τους έδωσε; Με ποιον τρόπο υπερασπίστηκε την πατρίδα της; Με ποιους συνομίλησε προσπαθώντας να τους εξηγήσει πώς έχει η κατάσταση; Τους ενημέρωσε πως την Ελλάδα κυβερνά μια άθλια πολιτική τάξη (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού της), που δεν πρόκειται να πετύχει τίποτε; Επικοινώνησε με την τρόικα;

Τι έγινε δηλαδή; Ασχολιόταν με τα ψάρια μέχρι την ώρα που αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί μας; Μέχρι την ώρα που αποφάσισε να μας πιάσει στο αγκίστρι της και να δει το αίμα να τρέχει από τα χείλη μας;

Είχαμε πιστέψει πως ακολούθησε την σιωπή των ψαριών, αλλά τελικά επέλεξε να μιλήσει την πιο κρίσιμη ώρα για τη χώρα.

Είναι προφανές ότι υπάρχει σχέδιο. Διότι δεν μπορεί να δεχθούμε πως είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να επιτύχει κάτι με απειλές και εκβιασμούς – αν και δεν πρέπει να το αποκλείουμε από ανίκανους, που δεν σκέπτονται πως η δράση γεννά αντίδραση και ουσιαστικά δεν γνωρίζουν την ιδιοσυγκρασία του λαού.

Επομένως, όλα αυτά γίνονται για να οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα, να γίνουν εκλογές και το πρόγραμμα να εφαρμοστεί από περισσότερα του ενός κόμματα.

Όσο για το δημοψήφισμα, όχι κ. Δασκαλόπουλε. Δεν είναι αυτό το ερώτημα. Δεν μπαίνει θέμα αν οι Έλληνες θέλουν να συνεχιστεί ή όχι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Άλλα ερωτήματα θα έπρεπε να μπουν σε ένα δημοψήφισμα. Ερωτήματα που μπορούν πράγματι να απαντηθούν με ένα «ναι» ή με ένα «όχι».

Και είναι βέβαιο ότι τέτοια ερωτήματα υπάρχουν πολλά. Ερωτήματα που μπορούν να λάβουν σαφείς απαντήσεις – μεταξύ των οποίων και αυτή της ανοιχτής παλάμης.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, άξιος ο μισθός σας!
Διαβάστε Περισσότερα »

Καραμπόλα στα Καμένα Βούρλα, μετά από σύγκρουση Ι.Χ. με ζώο

Καραμπόλα τριών οχημάτων λίγο πριν τις 11 το βράδυ στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας κοντά στις σήραγγες στα Καμένα Βούρλα.

Διερχόμενο Ι.Χ. χτύπησε σε ζώο που κινούνταν στο εθνικό δίκτυο με αποτέλεσμα ο οδηγός του να χάσει τον έλεγχο και το όχημα να εκτραπεί.Δύο ακόμα αυτοκίνητα έπεσαν πάνω στο πρώτο όχημα και υπέστησαν υλικές ζημιές. Ευτυχώς κανείς από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε.

/lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

10 εκατ. ευρώ καταθέσεις από μεγαλογιατρούς και ελεύθερους επαγγελματίες


«Λαυράκι» εντόπισαν στοχευμένοι έλεγχοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε λογαριασμούς καταθέσεων συγκεκριμένων προσώπων που είχαν την πληροφορία ότι έχουν αποκρύψει εισοδήματα.
Από τις διασταυρώσεις που έγιναν με τις αντίστοιχες φορολογικές τους δηλώσεις, βρέθηκαν μη δηλωθέντα εισοδήματα που ξεπερνούν το ποσό των 10 εκατ. ευρώ! Τα εισοδήματα αυτά αφορούν περιπτώσεις 7 επαγγελματιών, οι 4 εξ αυτών είναι μεγαλογιατροί του Κολωνακίου! Οι υπόλοιπες 3 περιπτώσεις αφορούν ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο.
Το ΣΔΟΕ πρόκειται να συνεχίσει το άνοιγμα λογαριασμών έτσι ώστε να εντοπιστούν και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις καθώς εκτιμά ότι η φοροδιαφυγή από μη δηλωθέντα εισοδήματα ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ήδη για τις παραπάνω 7 περιπτώσεις έχει προχωρήσει το ποινικό μέρος της υπόθεσης, ενώ οι υπεύθυνοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Mαθητής τρυπήθηκε από σύριγγα τοξικομανή


Ώρες αγωνίας ζει μια ολόκληρη οικογένεια στη Ρόδο ώσπου να εκδοθούν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες...υποβλήθηκε το 5χρονο αγοράκι της, που τρυπήθηκε από μεταχειρισμένη σύριγγα με υπολείμματα ναρκωτικών μέσα στο προαύλιο του συγκροτήματος όπου στεγάζεται το σχολείο του!

Ο μικρός μαθητής έπαιζε στην αυλή του 5ου Δημοτικού σχολείου που στεγάζεται στο συγκρότημα του "Βενετόκλειου", όταν ξαφνικά έβαλε τα κλάματα. Οι δάσκαλοι που έτρεξαν να δουν τι είχε πάθει, διαπίστωσαν ότι είχε τρυπηθεί από σύριγγα που είχαν αφήσει τοξικομανείς, αφού είχαν κάνει με αυτήν χρήση ναρκωτικών!

Αμέσως το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων για ηπατίτιδα και AIDS τα αποτέλεσμα των οποίων δεν έχουν βγει ακόμη. Το περιστατικό επανέφερε για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια το πρόβλημα της έλλειψης φυλάκων από τα σχολικά κτίρια, τα οποία μετατρέπονται τις νύχτες σε στέκια τοξικομανών με όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τα ίδια τα παιδιά.

Enimerwsi-gr


Διαβάστε Περισσότερα »

24ωρη απεργία τη Δευτέρα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τους εργαζόμενους...
στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής της γραμματείας.


Επίσης αποφάσισε να συμμετάσχει στο πανεργατικό Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, στις 4 Ιουνίου 2011 καθώς και να προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας των θέσεων και προτάσεων της ΟΤΟΕ, που αφορά στη δημιουργία ενός Δημόσιου Πυλώνα Τραπεζών, ο οποίος θα εγγυάται τον ρόλο του Τραπεζικού Συστήματος στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προχωρούν οι εγκρίσεις δανείων σε αγρότες για φωτοβολταϊκά



Στα χέρια των αγροτών έφτασαν οι πρώτες εγκρίσεις χρηματοδότησης των επενδύσεών τους, δηλαδή την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων σε αγροτεμάχια, από τα τραπεζικά ιδρύματα. Ενδεικτικά, η θυγατρική εταιρεία της Αγροτικής Τράπεζας, ΑΤΕleasing, που προσφέρει χρηματοδοτικά «εργαλεία» σε αγρότες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στα φωτοβολταϊκά, έχει αποστείλει σε 50 συνολικά αγρότες από όλη τη χώρα τις σχετικές εγκρίσεις.
Σημειώνεται ότι η ΑΤΕleasing παρέχει χρηματοδότηση μέχρι 100% του εξοπλισμού και έως το 85% του κόστους της επένδυσης, διάρκεια έως 15 έτη με περίοδο χάριτος έως 6 μήνες, δυνατότητα κεφαλαιοποίησης των τόκων της κατασκευαστικής περιόδου.
Η εκταμίευση θα γίνεται στο σύνολο της μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης, της σύνδεσης του έργου με την ΔΕΗ και της προσκόμισης σχετικής βεβαίωσης του αρμόδιου μηχανικού της ΑΤEleasing ΑΕ ή της ΑΤΕΒΑΝΚ, καθώς και της προσκόμισης βεβαίωσης διασύνδεσης του έργου με τη ΔΕΗ, ενώ δύνανται να χορηγούνται προκαταβολές, με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίζεται ως διασφάλιση για αυτές ισόποση Ε/Ε του εγκαταστάτη/κατασκευαστή (εκδοθείσα από την ΑΤΕ ΒΑΝΚ). «Πράσινα» δάνεια παρέχουν στους αγρότες κι άλλα τραπεζικά ιδρύματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγανακτισμένοι πολίτες στη Βοιωτία. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Την ΚΥΡΙΑΚΗ 29/5/2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Την ΚΥΡΙΑΚΗ 29/5/2011 , ώρα 6.00 μ.μ , στις Κεντρικές Πλατείες όλων των πόλεων της Βοιωτίας δηλ. και στους έξι δήμους, θα λάβουν χώρα ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπου θα ακουστεί όλη η νεολαία και όχι μόνο. Θα πα......ρακαλούσαμε λοιπόν, όποιος έχει σκοπό να προκαλέσει κάθε έιδους πρόβλημα και να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μορφή βίας, να πατίσει NOT ATTENDING και να κάτσει σπίτι του.Ας δείξουμε λοιπόν ότι... η σημε...ρινή νεολαία δεν είναι σαν τις προηγούμενες,... για να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει, αλλά αποτελεί μια γενιά με νέα νοοτροπία και ξεχωριστή ιδεολογία που θα φέρει ριζικές αλλαγές στην κοινωνία μας.

Η λέξη Αγνακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.

Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.

Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.

Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.
Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.


Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Όπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους εαυτούς μας.


Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και παρατάξεις. Επίσης διαδίδουμε την ίδια κίνηση που γίνεται στην Συμπρωτεύουσα , στην Πάτρα και σε όλες τις πόλεις της Χώρας.

Σημείωση: Να τονιστεί πως η κινητοποίηση αυτή, αποτελεί πρωτοβουλία απλών πολιτών και όχι πρωτοβουλία μελών κάποιας οργάνωσης ή οργανισμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

“Οι Πολίτες ξαναζωντανεύουν το αρχαίο θέατρο του Βοιωτικού Ορχομενού’’: Ανοικτή πρόσκληση από τον Δήμο Ορχομενού



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης, ο προϊστάμενος Θ΄ ΕΠΚΑ Βασίλης Αραβαντινός και ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ Σταύρος Μπένος σάς προσκαλούν στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 3 Ιουνίου 2011 και ώρα 19.30 στο συνεδριακό κέντρο ‘’Πέτρινα’’ με θέμα:
“Οι Πολίτες ξαναζωντανεύουν το αρχαίο θέατρο του Βοιωτικού Ορχομενού’’



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
* Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο κ. Κώστα Ξηρογιάννη.
ΟΜΙΛΙΕΣ
*Βασίλης Αραβαντινός, προϊστάμενος Θ΄ ΕΠΚΑ,


‘’Η χαρά της ανάδειξης ενός σπουδαίου μνημείου’’.
*Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ,


“Ένα μνημείο μας περιμένει’’.
ΔΕΞΙΩΣΗ

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο χώρο του αρχαίου θεάτρου [18,30] και στο συνεδριακό χώρο θα παρουσιαστεί χορευτικό δρώμενο από τη σχολή της κ. Έφης Μηλιώτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο 29 Μαϊου ο Δρόμος του Επαμεινώνδα στη Θήβα

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 28 Μαΐου...

585 π.Χ: Ο Θαλής ο Μιλήσιος καταγράφει για πρώτη φορά στον κόσμο ηλιακή έκλειψη.

1871: Συντρίβεται η Κομούνα των Παρισίων.

1961: Ιδρύεται η Διεθνής Αμνηστία. Για την προσφορά της στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα βραβευτεί 16 χρόνια αργότερα με Νόμπελ Ειρήνης.

1969: Η Μίλαν νικά τον Άγιαξ με 4-1 στο Μπερναμπέου και κατακτά το 14ο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης. Η ΕΡΤ μεταδίδει για πρώτη φορά απευθείας αγώνα ποδοσφαίρου και ο Γιάννης Διακογιάννης κάνει την παρθενική εμφάνισή του στην περιγραφή.

1979: Υπογράφεται στο περιστύλιο του Ζαππείου η συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Από ελληνικής πλευράς, τη συμφωνία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

1999: Αλβανός καταλαμβάνει λεωφορείο των ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη και το οδηγεί στην Αλβανία. Κατά την επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας έξω από το Ελβασάν σκοτώνεται ο ίδιος και ο όμηρος Γιώργος Κουλούρης.


Γεννησεις

1738: Ζοζέφ Ινιάς Γκιγιοτέν, γάλλος γιατρός, εφευρέτης της γκιλοτίνας. [θαν. 26/3/1914]

1908: Ίαν Φλέμινγκ, άγγλος δημοσιογράφος, συγγραφέας και άνθρωπος των μυστικών υπηρεσιών, που έγραψε σειρά μυθιστορημάτων με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ. [θαν. 12/8/1964]

1943: Έλενα Σουλιώτη, διακεκριμένη ελληνίδα σοπράνο. [θαν. 4/12/2004]


Θανατοι

1787: Λεοπόλδος Μότσαρτ, γερμανός μουσουργός πατέρας του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. [γεν. 14/11/1719]

1843: Νόα Γουέμπστερ, άγγλος πολιτικός, συγγραφέας και λεξικογράφος, δημιουργός του περίφημου λεξικού της αγγλικής γλώσσας που φέρει το όνομά του. [γεν. 16/10/1758]

2003: Ίλια Πρίγκοζιν, ρώσος χημικός, με σημαντικό έργο στο πεδίο της θερμοδυναμικής. Τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1977. [γεν. 25/1/1917]











Πηγή :http://www.sansimera.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς


 Θήβας και Βαγίων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Θήβας και Βαγίων
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΘΗΒΑΣ
Οι αιτήσεις για εγγραφή και επανεγγραφή νηπίων για το σχολικό έτος 2011-2012 υποβάλλονται από 16 Μαΐου μέχρι και 15 Ιουνίου στο ΝΠ τις εργάσιμες ημέρες και ώρες
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2262-0-29372,28068
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
Οι αιτήσεις για εγγραφή και επανεγγραφή νηπίων για το σχολικό έτος 2011-2012 υποβάλλονται από 16 Μαΐου μέχρι και 15 Ιουνίου στο ΝΠ τις εργάσιμες ημέρες και ώρες
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2262-0-61544
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα τα εγκαίνια του Ναού των Βοιωτών Αγίων στον Ελαιώνα Θηβών






Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θήβα


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ
ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΜΑΣ – ΟΓΕ
Σάββατο 28 Μάη 11 π.μ. Πλατεία Θήβας – όλοι στο συλλαλητήριο
!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!!!
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ!!!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες.
Η κατάσταση στα εργοστάσια της περιοχής είναι εκρηκτική. Στον Πετζετάκι οι εργάτες είναι ακόμα απλήρωτοι. Οι διαθεσιμότητες, τα τετραήμερα και τα τριήμερα, η απλήρωτη εργασία γίνονται καθεστώς. Κι όμως, τα μονοπώλια ζητάνε και η κυβέρνηση εξήγγειλε νέα μέτρα.
Τα μέτρα αυτά είναι κόλαση για το λαό – παράδεισος για το κεφάλαιο. Φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, κόβουν κάθε δικαίωμα στη ζωή σε μας και στα παιδιά μας, φέρνουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα. Έτσι θωρακίζεται η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Μόλις πριν μερικές μέρες ανακοινώθηκε ότι στο Νοσοκομείο της Θήβας θα μείνουν οι ειδικότητες του ορθοπεδικού, του οφθαλμολογικού και του ουρολογικού. Για όλες τις άλλες θα εξυπηρετούν τα Νοσοκομεία της Λιβαδειάς και της Χαλκίδας! Η τραγική αυτή υποβάθμιση είναι κομμάτι της ίδιας ακριβώς πολιτικής. Πετσοκόβουν μισθούς και δικαιώματα για να σωθεί η κερδοφορία μιας χούφτας μονοπωλίων.
Μια επιλογή έχουμε: με κοινωνική-λαϊκή συμμαχία να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά να βγούμε στους δρόμους ώστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τα μέτρα που επιβάλλει η δικτατορία των μονοπωλίων.
Να καταδικαστούν τα μέτρα! Να μην περάσουν!
Καμία συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική τους!
Με τα νέα μέτρα:
• Επιβάλλονται νέοι φόροι-σφαγή για τα λαϊκά στρώματα. Με αύξηση ΦΠΑ από 13% στο 23%, με νέες αυξήσεις 20% στα τέλη κυκλοφορίας, στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, με δραστική μείωση του αφορολόγητου ορίου, τη στιγμή που μειώνουν το συντελεστή φορολόγησης για τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές από 24% σε 20% με ορίζοντα το 15%!
• Καρατομούν επιπλέον τις επικουρικές συντάξεις και αναπηρικές συντάξεις, το ΕΦΑΠΑΞ. Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στα Ταμεία, ενώ μειώνουν τις εισφορές της εργοδοσίας!
• Πετσοκόβουν παραπέρα τα κοινωνικά επιδόματα (ανεργίας, ΕΚΑΣ, ΑμΕΑ, εργατικής κατοικίας, κ.ά).
• Κόβουν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, αυξάνουν τα νοσήλια, τη στιγμή που λείπουν χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από τα νοσοκομεία.
• Φέρνουν πάνω από 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013 στο Δημόσιο, με τις μετατάξεις, τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, πρώην ΔΕΚΟ, κ.ά.
• Με το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο και την αύξηση του ωραρίου εργασίας συρρικνώνουν το εισόδημα, επεκτείνουν τον ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, σπέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία.
• Ιδιωτικοποιούν παραπέρα ΔΕΗ-ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, αεροδρόμια, κ.ά. Η εξέλιξη αυτή θα φέρει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, ακρίβεια για το λαό και τρελά κέρδη για τα μονοπώλια.
Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ, τρόικα και ΕΕ, τρομοκρατούν, εκβιάζουν το λαό ότι δήθεν τα νέα μέτρα είναι μονόδρομος, ότι παίρνονται για τη σωτηρία της χώρας. Τα μέτρα παίρνονται για να σωθούν και να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Αυτός είναι ο βασικός τους στόχος. Με τα νέα μέτρα θέλουν πρώτα να κατεβάσουν τα μεροκάματα στο επίπεδο της Ινδίας και της Κίνας, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, να κερδίζουν περισσότερα.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ την επόμενη μέρα από την εξαγγελία των μέτρων απαίτησαν από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν άμεσα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 2 Ιούνη. ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ απέρριψαν την πρόταση και «συζήτησαν τη δυνατότητα» για 24ωρη απεργία (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) στις 21 Ιούνη…ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων(!!!), ενώ η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ) στήριξε τις προτάσεις των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και καταψήφισε την πρόταση για απεργία στις 2 Ιούνη.
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση και στο κεφάλαιο, υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων, κάνουν πλάτες για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική.
Δεν πάει άλλο με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες! Είναι μέρος του προβλήματος, είναι επικίνδυνες για τα λαϊκά συμφέροντα! Μόνη επιλογή η εγκατάλειψη τους!
Να καταδικαστούν τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στο Δήμο, που πηγαινοφέρνουν τους βουλευτές τους στα Δημοτικά Συμβούλια για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού. Οι ίδιοι που τα ψηφίζουν, οι ίδιοι κάνουν ότι διεκδικούν για το λαό της περιοχής.
Μαζικά να διεκδικήσουμε Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία στην περιοχή πλήρως εξοπλισμένα και επανδρωμένα με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού. Καθολικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Την κατάργηση κάθε ιδιωτικής δραστηριότητας στην Υγεία.
Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ σας καλούν σε συσπείρωση και δράση τώρα!
Εργαζόμενε – άνεργε – αγρότη – αυτοαπασχολούμενε – γυναίκα – νέε – νέα.
Στα πλαίσια της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν υπάρχει ούτε μέλλον, ούτε φιλολαϊκή προοπτική. Οι θυσίες που σε καλούν να κάνεις είναι χωρίς τελειωμό. Δεν έχεις καμία ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση. Το χρέος και τα ελλείμματα είναι της πλουτοκρατίας! Μην τα αναγνωρίζεις!
Καμιά συναίνεση, καμιά θυσία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΤΙΣ 28 ΜΑΗ, 11 π.μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

11 πιο τρελές αποτριχώσεις

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ