Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ,ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΜΑΓΝΗΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton έχουν ανακαλύψει κάτι που θεωρείται τρομακτικό.
Για αρκετούς μήνες έτρεφαν δύο ομάδες ποντικών, μια ομάδα με τα τρόφιμα που φυλάσσονταν στο ψυγείο, και το άλλο με τα τρόφιμα φυλάσσονταν σε ψυγείο, αλλά με πολλά διακοσμητικούς μαγνήτες κολλημένοι στην πόρτα του.
Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να δουν πώς...

αυτά επηρεάζουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα τρόφιμα.
Παραδόξως, μετά από αυστηρές δοκιμές, η ομάδα διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που έτρωγαν ακτινοβολημένα τροφίμα από τους μαγνήτες ειχαν 87% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο από ό, τι στην άλλη ομάδα.

Οι μαγνήτες που συνδέονται με οποιαδήποτε ηλ.οικιακη συσκευή, αυξανουν την κατανάλωση ρεύματος της εν λογω συσκευής διότι αυξάνουν την ηλεκτρομαγνητική δύναμη του ηλεκτρικού πεδίου της.

Ο καθένας έχει έναν μαγνήτη στο ψυγείο, ως διακοσμητικό στοιχείο, αλλά μέχρι τώρα δεν υπηρχε υποψία ότι είναι επιβλαβή.
Αλλά είναι θανατηφόροι.

Είναι επικίνδυνο να παίζει κανείς με τις δυνάμεις της φύσης και της ενέργειας. Εάν έχετε ένα μαγνήτη, απομακρύνετε τον αμέσως από κάθε τροφή.

Ανεξήγητα, η ισπανική κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν έδωσε προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά χάρη στο Διαδίκτυο και την προθυμία όλων, μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

Καθηγητής Vicente TORTOSA PEREZ- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της ALMERIA - ΙΣΠΑΝΙΑ

ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΙΑ & ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ μονάδας επέκτασης Πανεπιστημίου.

 
 
Από το katohika


Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΙΒΑΔΕΙΑ Συγέντρωση κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου στις 8 Ιουνίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Λιβαδειάς αποφάσισε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Επιτροπή Αγώνα , που συνεδρίασε την Τετάρτη στο γραφείο του  δημάρχου Ν. Παπαγγελή.
Η συγκέντρωση προγραμματίστηκε για την Τετάρτη 8 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα ακολουθήσει πορεία προς το Νοσοκομείο.
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συζητήθηκαν  το ενδεχόμενο καθόδου  στο Υπουργείο Υγείας  στην Αθήνα και ο αποκλεισμός  της Ε.Ο Αθηνών -Λαμίας.
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το αγροτικό καλάθι της Στερεάς

alt
Το καλάθι αγροτικών προϊόντων της περιφέρειας Στερεάς παρουσίασε στην Λαμία ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Τα ζητούμενα τόνισε ο υπουργός είναι:

• Η βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος
• Η αύξηση της παραγωγής σε όλα τα αγροτικά προϊόντα της περιφέρειας
• Υψηλότερες τιμές στον παραγωγό – είσπραξη υψηλότερου ποσοστού από την τελική τιμή στην αγορά
• Διατήρηση και ενίσχυση τοπικών θέσεων εργασίας
• Συνδυασμός της πρωτογενούς παραγωγής με την μεταποίηση
• Ενίσχυση εξαγωγών και κάλυψη τοπικών διατροφικών αναγκών
• Βελτίωση και σταθεροποίηση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων
• Προστασία του Περιβάλλοντος
• Αξιοποίηση των γεωγραφικών και κλιματικών πλεονεκτημάτων της Στερεάς Ελλάδας προς όφελος των παραγωγών.
 Το καλάθι των αγροτικών προϊόντων πρέπει να προχωρήσει επεσήμανε ο κύριος Σκανδαλίδης. Στόχος μας είναι στο τέλος του 2013 να μετατρέψουμε σε θετικό το αγροτικό ισοζύγιο και το καλάθι θα βοηθήσει σε αυτό.
Το καλάθι περιλαμβάνει:
• ΠΟΠ κασέρι
• ΠΟΠ φέτα
• ΠΟΠ Κατίκι Δομοκού
• ΠΟΠ Φορμαέλα Αραχώβης Παρνασσού
• ΠΟΠ Κονσερβολιά Άμφισσας
• ΠΟΠ Κονσερβολιά Αταλάντης
• ΠΟΠ Κονσερβολιά Ροβιών
• ΠΟΠ Κονσερβολιά Στυλίδας
• ΠΟΠ Ξηρά Σύκα Κύμης
• ΠΟΠ Ξηρά Σύκα Ταξιάρχη
• ΠΟΠ Κελυφωτό Φιστίκι Φθιώτιδας
• Ακτινίδιο Σπερχειού
• Αρνάκι και Κατσικάκι Γκιώνας Παρνασού
• Τοπικοί Οίνοι και Οίνοι ΠΓΕ (π.χ. Θήβας, Εύβοιας, Καρύστου, Ληλαντίου, Πεδίου, Ριτσώνας, Κοιλάδας, Αταλάντης , Μαρτίνου, Λοκρίδας, Παρνασσού.
 Ο κύριος Σκανδαλίδης αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά από αρμοδιότητες που θα παραχωρήσει το υπουργείο στην περιφέρεια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία. Και επίσης ανακοίνωσε, πως πρόθεση είναι η δημιουργία δημοπρατηρίου που θα βοηθά στην προώθηση των προϊόντων και θα βγάλει από το παιχνίδι τους μεσάζοντες.
Η Στερεά Ελλάδα έχει μεγάλη δυναμική στην αγροτική οικονομία τόνισε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας Στερεάς.
Ο κύριος Περγαντάς επεσήμανε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της αγροτικής οικονομίας. Κεντρικός άξονας της περιφέρειας Στερεάς είναι να επενδύσουμε στην ιδιαιτερότητα των προϊόντων που χαρακτηρίζουν τον τόπο μας. Παράλληλα ο περιφερειάρχης σχολίασε την απουσία της μειοψηφίας, των παράταξεων του Θανάση Χειμάρα του Νίκου Στουπή και της Δέσποινας Σπανούδη. Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό λάθος τόνισε ο κύριος Περγαντάς. Προσπαθούμε να στηρίξουμε τον αγρότη, η μειοψηφία όμως επέλεξε στα μεγάλα ζητήματα να είναι απούσα. Θα κριθούν από την κοινωνία και τους αγρότες κατέληξε ο Κλέαρχος Περγαντάς. Θα πρέπει να τονίσουμε πάντως πως από την συνεδρίαση απουσιάζουν και οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Αγροτικών Συλλόγων.
Η παρουσία του υπουργού έχει ως στόχο τον αποπροσανατολισμό των αγροτών. Πρόκειται για πολιτική απάτη που εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο λαός επεσήμανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Χρονάς.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας διαφώνησε με την διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι την συνεδρίαση και κατέθεσε 6σέλιδο υπόμνημα με αγροτικά προϊόντα της Φθιώτιδας που ο ίδιος θεωρεί ότι θα πρέπει να αποτελέσουν το καλάθι.
Αίσθηση προκάλεσαν τα λόγια το προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Βόρειας Φθιώτιδας. Δεν έχω ελπίδα ότι οι πολιτικοί μας θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα άλλωστε από την αντιπολίτευση και μετά δεν έχει λυθεί κανένα πρόβλημα…Με το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει μέλλον στην ελληνική γεωργία είπε μεταξύ των άλλων ο κύριος Γκανής. Ολοκληρώνοντας τόνισε πως το παιχνίδι είναι πουλημένο και φτιαγμένο για να περνάνε καλά οι υμέτεροι.
Παρόντες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσώνης, Κατερίνα Μπατζελή, και Ηλίας Καρανίκας
Επίσης το λόγο πήραν αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή «βόμβα» από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ !!!

Μια ομάδα που απαρτίζεται από 16 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ετοίμασαν και έδωσαν στη δημοσιότητα επιστολή με παραλήπτη τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου με την οποία ζητούν αναλυτική ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά και εξηγήσεις για τα πεπραγμένα στην οικονομία.
Επιστολή «βόμβα» από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Αναλυτικά ζητούν να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος (ΚΟ, ΚΤΕ) για να συζητήσουν για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Επίσης θα ζητούν να μην έρθει ως ένα άρθρο γιατί όπως λένε «δεν μπορεί η πώληση της ΔΕΗ και του ΟΤΕ να μπαίνει στο ίδιο καλάθι με τους ιππόδρομους». Επίσης αναφέρουν ότι «δεν μπορεί να κληθούμε πάλι με τη μορφή του κατεπείγοντος να ψηφίσουμε ένα νέο μνημόνιο όταν το πρώτο έχει αποτύχει!».
Από νωρίς που κυκλοφόρησε η σχετική πληροφορία, βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο, έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι δεν θέτουν κανένα άλλο θέμα, όπως της αλλαγής κάποιων προβλέψεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Όπως εξήγησαν στους δημοσιογράφους αρκετοί από αυτούς, "αν στο κείμενο υπάρξει κάτι άλλο πέραν της σύγκλησης των οργάνων", οι ίδιοι δεν θα υπέγραφαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των βουλευτών υπήρξαν έντονες συζητήσεις για το περιεχόμενο του κειμένου και τελικά κατέληξαν να ζητήσουν τη σύγκληση των οργάνων, προκειμένου να γίνει διεξοδική συζήτηση, καθώς κάτι τέτοιο δεν έγινε πριν την ψήφιση του μνημονίου πριν από ένα χρόνο.
Το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον σταθμό Βήμα 99,5, είπε: «Ζητάμε να γίνει συζήτηση γιατί υπάρχουν προβληματισμοί σε διάφορα επίπεδα». Παράλληλα, δήλωσε ότι θα υπάρξουν προβλήματα εάν το Πρόγραμμα πάει στη Βουλή χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: «Στη σημερινή, χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης.
Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού.
Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο.
Βρισκόμαστε όμως σήμερα, ένα χρόνο μετά, σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί;
Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός.
- Είναι ζήτημα πατριωτισμού.
- Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.
- Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας.
Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών.
Παράλληλα υπάρχει διάχυτη η ανησυχία πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμού με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα ως άρθρο ένα (1).
Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου. (αποκρατικοποιήσεις – αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας).
Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορούν να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.
Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής, αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα:
1. Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου
2. Μεσοπρόθεσμο -πρόσθετα μέτρα 2011- αποκρατικοποιήσεις
3. Διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή
Αντωνίου Τόνια
Γερανίδης Βασίλειος
Γιαννακά Σοφία
Καϊλή Εύα
Καρτάλης Κωνσταντίνος
Κουκουλόπουλος Πάρις
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Λιντζέρης Δημήτρης
Μερεντίτη Αθανασία
Νασιώκας Έκτορας
Ρενταρή Όλγα
Ρομπόπουλος Θωμάς
Σαλαγιάννης Νικόλαος
Τζελέπης Μιχάλης
Τόγιας Βασίλης»
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκάλυψη: Πάνε για συγχώνευση Εθνική Τράπεζα και Eurobank...



Ποιο ρόλο παίζει ο Απόστολος Ταμβακάκης

Από τον Θανάση Λεπίδη
Χθες Τετάρτη παραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με το διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Απόστολο Ταμβακάκη το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως έγινε γνωστό ο κ. Ταμβακάκης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την κατάσταση του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος ενόψει των στρες τεστ που θα διενεργηθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πορεία της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και επανέλαβε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι κεφαλαιακά ισχυρές.
Σύμφωνα με πληροφορίες μου όμως, από έγκυρες πηγές, ο κ. Ταμβακάκης ενημέρωσε και για κάτι άλλο. Για τις -μέχρι στιγμής- ανεπίσημες συζητήσεις που γίνονται σχετικά με...
τις δυνατότητες συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank.
Άλλες πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλοςυ υποστηρίζουν ότι οι συζητήσεις αυτές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο χωρίς όμως να θεωρείται τίποτε οριστικό και δεδομένο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Άκυρα χιλιάδες απολυτήρια Λυκείου

Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", τα απολυτήρια Λυκείου που αποκτήθηκαν μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων είναι άκυρα με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αδιέξοδο 4.500 μαθητές παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι και τα δύο απολυτήρια θα είναι ισότιμα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα αυτό συμβαίνει γιατί "στις χώρες της ΕΕ ισχύει αυστηρή πιστοποίηση εκπαιδευτικών προσόντων με αποτέλεσμα να γίνονται δεκτά μόνο τα ενιαία απολυτήρια Λυκείου που μπορούν να οδηγήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως το γαλλικό Βαccalaureate ή το γερμανικό Abitur".

Κάτι που όπως φαίνεται παρέλειψε να αξιολογήσει του υπουργείο αλλάζοντας τα σχέδια όσων ήθελαν να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

Τα κριτήρια που καθορίζουν την εισαγωγή των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ένα γενικό πιστοποιητικό που δίνεται μετά το τέλος της γενικής ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το απολυτήριο δηλαδή, η βαθμολογία του απολυτηρίου και πρόσθετες εξετάσεις σε ορισμένα μαθήματα ανάλογα με τις σπουδές.

"Μπορεί πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού να ακολουθούν αυτόνομη πολιτική στο θέμα του καθορισμού των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την εισαγωγή των φοιτητών, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σημεία που κλείνουν το δρόμο για τους κατόχους απολυτηρίου Λυκείου χωρίς συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις", τονίζει το δημοσίευμα.

Το υπουργείο Παιδείας προς το παρόν δεν έχει πάρει θέση για το θέμα αν και γνωρίζει το πρόβλημα σε όλη του την έκταση καθώς έχει δεχτεί ήδη πολλές διαμαρτυρίες από γονείς, ενώ έχει ενημερωθεί προσωπικά και ο Γ. Παπανδρέου

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός, έχει στείλει επιστολή προς τον Γ. Παπανδρέου, στην οποία ζητεί την παρέμβασή του ενώ η ΟΙΕΛΕ έχει προσφύγει στο ΣτΕ η οποία θα συζητηθεί στις 9 Ιουνίου.






Πηγή :http://news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΣΣΗΝΙΑ νηπιαγωγός φίμωνε τα παιδιά!!!


Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Μεσσηνίας η ασυνείδητη συμπεριφορά μιας νηπιαγωγού από τους Γαργαλιάνους. Η παιδαγωγός φίμωνε τα παιδιά με χαρτοταινία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα απομόνωνε σε διπλανό δωμάτιο, καθώς ενοχλούνταν από τις φωνές τους. Ωστόσο, προσωρινά τιμωρήθηκε με αργία 15 ημερών. Το πρωτοφανές αυτό γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των γονιών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα και πειθαρχική διαδικασία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την Παρασκευή 3 Ιουνίου η 4η διεθνής γυμνή ποδηλατοπορεία




Η 4η διεθνής γυμνή ποδηλατοπορεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη διαφόρων ομάδων της πόλης.

Ο τόπος συνάντησης και εκκίνησης θα είναι το πάρκο Ξαρχάκου στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου με την οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της διεθνούς γυμνής ποδηλατοπορείας : «Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση. Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη φορά στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011. Η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που δημιουργεί, για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για την απ-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος.

Με αφορμή τον πυρηνικό ατύχημα στην Φουκοσίμα και τα 25 χρόνια από τον εφιάλτη του Τσερνομπίλ, το παλαιό σύνθημα “Πυρηνική Ενέργεια; ΟΧΙ Ευχαριστώ!” επιστρέφει επίκαιρο όσο ποτέ, γιατί τίποτα δεν έχει αλλάξει, όπως και στα περιβαλλοντικά ζητήματα της πόλης. Οι λύσεις τους αυτονόητες, τεκμηριωμένες και δοκιμασμένες, στη Θεσσαλονίκη παραμένουν στην καλύτερη περίπτωση έκθεση ιδεών».


Διαβάστε Περισσότερα »

Έγγραφο αποκάλυψη! 46.319 ευρώ για κινητά στο πολιτικό γραφείο Πάγκαλου


http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/EGGRAFA-SIMAIES-MAPS/cache/Screen%20shot%202011-06-02%20at%202.39.59%20PM-474x369.pngMετά το μαζί τα φάγαμε μπορεί τώρα να ακούσουν οι Έλληνες και το "μαζί τα λέγαμε"...



Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος συχνά έχει έρθει σε σκληρή αντιπαράθεση με διάφορες κοινωνικές ομάδες,με πρώτη απ΄ όλες τους στρατιωτικούς. Οι ατάκες του περί αντιπαραγωγικών στρατιωτικών και ότι όλοι μαζί τα φάγαμε τον έχουν κάνει κόκκινο πανί .



Απ΄ αυτή την άποψη προκαλεί εντύπωση το έγγραφο που έφθασε στα χέρια μας με τη πίστωση που εγκρίθηκε για τους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων μόνο στο Πολιτικό Γραφείο του Αντιπροέδρου. 46.319 ευρώ είναι το ποσό που αναγράφεται στο έγγραφο και χωρίς αμφιβολία προκαλεί τις ημέρες που ζούμε.



Επειδή όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες ,είμαστε ανοιχτοί σε διευκρινίσεις .Να δούμε τέλος πάντων πόσους υπαλλήλους αφορά η πίστωση,πόσες συσκευές και όλα τα σχετικά. Όπως και να 'χει πάντως υπάρχει και το σταθερό τηλέφωνο. Μην το ξεχνάμε,γιατί μετά θα λέμε ότι "όλοι μαζί τα φάγαμε", στα κινητά!

/24wro.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή σκηνικού στον Προσφυγικό Συνοικισμό Θήβας!!!

alt
Θεαματικές αλλαγές έχουν γίνει στον Συνοικισμό, όπου οι εργασίες συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα.
Κι ευτυχώς, που αποφασίστηκε η άμεση επέμβαση στην ιστορική συνοικία, καθώς κατά την διάρκεια των εργασιών ήρθαν στην επιφάνεια ανησυχητικά «ευρήματα», που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρότατα προβλήματα υγιεινής στους κατοίκους της περιοχής.

Οι εργασίες για το σφράγισμα των βόθρων ανάγκασαν χιλιάδες τρωκτικά σε διωγμό και άλλα τόσα ψόφια μέσα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι διαβρωμένοι σωλήνες του νερού, συναντούσαν τα λύματα των βόθρων…..
Η δουλειά των συνεργείων γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, καθώς αμέσως μετά τα σφραγίσματα, ακολουθεί αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης και ακολουθεί η αποχέτευση…
Παράλληλα γκρεμίζονται όλα τα παραπήγματα, που είχαν κατασκευαστεί παράνομα ως προεκτάσεις των μικρών σπιτιών..
«Τα πράγματα ήσαν πολύ χειρότερα από ότι περιμέναμε και οφείλομε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε μέχρι ο Συνοικισμός να αλλάξει εικόνα» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Α. Χατζησταμάτης, υπό την επίβλεψη του οποίου γίνονται οι εργασίες στην συνοικία των προσφύγων.
«Οι προσδοκίες μας επιβεβαιώνονται και τα προβλήματα του Συνοικισμού μπορούν να βρούν λύση» υπογραμμίζει ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας και μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Μικρασιατών Α. Σαμιώτης, που βρίσκεται από την αρχή κοντά στην όλη προσπάθεια που γίνεται στον Συνοικισμό.
Στα σημεία πάντως, όπου οι εργασίες έχουν σχεδόν τελειώσει οι κάτοικοι επανέφερεαν την παλιά προσφυγική καθαριότητα με το άσπρισμα και το φύτεμα του βασιλικού και των κατιφέδων…
insterea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο Κυριάκι



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ



Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 9:00 μ.μ. ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 10 Ιουνίου η Θήβα υποδέχεται τη Φλόγα της Ελπίδας, την φλόγα των Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011








Με συγκίνηση και υπερηφάνεια η πόλη της Θήβας υποδέχεται στις 10 Ιουνίου τη Φλόγα της Ελπίδας, ενόψει των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011. Ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Η Φλόγα θα φθάσει στην πόλη της Θήβας χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που τη μετέφεραν μαζί με τους αθλητές Special Olympics.Η Φλόγα της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2011 θα ανάψει στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου 2011 κι από εκεί θα ξεκινήσει το ταξίδι της από τη μία στην άλλη άκρη της Ελλάδας, αλλά και στην Κύπρο (10, 11, 12 Ιουνίου) και στην Κωνσταντινούπολη (20/6) μεταφέροντας σε όλον τον κόσμο το μήνυμα των Αγώνων.
Η υπέροχη αυτή διαδρομή της αγάπης θα καταλήξει την Παρασκευή 24 Ιουνίου στην Αθήνα, όπου οι Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα της Ελπίδας σε όλα τα Μνημεία Πολιτισμού της πρωτεύουσας. Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, έμπροσθεν του Παρθενώνος, με τιμητική Φρουρά, σύμφωνα με τα Ολυμπιακά πρότυπα – Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς.
Η άφιξη της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics στη Θήβα θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 στις 16:15 στην οδό Αυλίδος, θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία και στις 16:30 θα γίνει η επίσημη Τελετή Υποδοχής στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Άφιξη ώρα 16:15
Στροφή Παραπούλη (Συνοικισμός)
Οδός Αυλίδος
Οδός Τσεβά
Αριστερά οδός Πινδάρου (άνοδος)
Δεξιά οδός Αντιγόνης
Αριστερά πεζόδρομος Επαμεινώνδα
Ώρα 16:30 Υποδοχή Λαμπαδηδρόμων στην Κεντρική Πλατεία
Άναμμα βωμού
Χαιρετισμός – Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου
Χαιρετισμός από τον επικεφαλής της Αποστολής των Special Olympics
Ανταλλαγή δώρων – αναμνηστικών
Παραδοσιακοί χοροί από τους πολιτιστικούς συλλόγους Λάϊος, Σαρακατσαναίοι, Λύκειο Ελληνίδων
Ώρα 17:15 Λήξη Τελετής
Συνέχεια Πεζόδρομος Επαμεινώνδα
Άγαλμα Επαμεινώνδα
Αριστερά οδός Κύπρου (έμπροσθεν Δημαρχείου)
Τερματισμός Πλατεία ΚΤΕΛ
Η αποστολή των Special Olympics θα αναχωρήσει στις 17:30 για Λιβαδειά, μέσω Αλιάρτου
orchomenos-press.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανικός στην Τουρκία – Νοθευμένο αλκοόλ σκότωσε 3 τουρίστριες, στο νοσοκομείο άλλες 30 ..


Από τις 120 Ρωσίδες ξεναγούς που φιλοξενήθηκαν σε κρουαζιέρα για την προώθηση του τουρισμού των γειτόνων σχεδόν οι μισές απέκτησαν πρόβλημα από το νοθευμένο αλκοόλ

Το θέμα ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες. 120 Ρωσίδες ξεναγοί φιλοξενούνταν από την Τουρκία για να διαφημιστούν οι ομορφιές της Τουρκίας. Ανάμεσα στις ξεναγήσεις που έγιναν στις Ρωσίδες, το πρόγραμμα περιελάμβανε και τη βόλτα με το σκάφος “Orkan -5” το οποίο θα έκανε μια μινι κρουαζιέρα στα παράλια της Αλικαρνασσού.
Ενώ στην ξενάγηση όλα είχαν πάει καλά, και είχε προσφερθεί στις ξεναγούς φαγητά και αλκοολούχα ποτά , λίγες ώρες μετά πολλές οι κοπέλες άρχισαν να νιώθουν αδιαθεσία. 30 Ρωσίδες ξεναγοί μέσα σε λίγες ώρες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με τάσεις λιποθυμίας.
Μέσα σε λίγα λεπτά εξέπνευσε η 28χρονη Μαρία Σαλγιαπίνα και η Ζαλγιαέβα Αουλία.. Τη Δευτέρα η Μαρία Σεβελέγιοβα, η οποία ήταν σε κωματώδη κατάσταση μεταφέρθηκε στη Ρωσία όμως την Τρίτη εξέπνευσε. Έτσι ο αριθμός των θυμάτων λόγω νοθευμένου ποτού αυξήθηκαν σε 3.
11 ακόμη κοπέλες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία της Τουρκίας.
Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως όλες κοπέλες δηλητηριάστηκαν από τα αλκοολούχα ποτά που τους έδωσαν οι υπεύθυνοι του σκάφους καθώς ήταν νοθευμένα με ουσίες που προκαλούν τύφλωση και σε περίπτωση μεγάλης κατανάλωσης ακόμη και το θάνατο.
Οι τουρκικές αρχές έχουν πανικοβληθεί λόγω της αύξησης του αριθμού των θυμάτων καθώς ήδη άρχισαν οι πρώτες ακυρώσεις κρατήσεων Ρώσων τουριστών.
onalert
Διαβάστε Περισσότερα »

XΑΛΚΙΔΑ Σύλληψη 33χρονου για ναρκωτικά


Για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τ.Α. Χαλκίδας συνελήφθη 33χρονος από τη Χαλκίδα, για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του βρήκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 1.227 γρ., καθώς και 3,3 γρ. ηρωίνης, τις οποίες είχε προμηθευτεί από την Αθήνα, με σκοπό να διατεθούν προς πώληση έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών σε διάφορους χρήστες της περιοχής Χαλκίδας.
Ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, καθώς και δυο (2) ζυγαριές ακριβείας κατασχέθηκαν, ενώ ο 33χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η οικονομική κρίση «οδηγεί» τους Έλληνες στον ψυχίατρο

Οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, ψυχοσωματικά συμπτώματα, πανικός, άγχος, φόβος για το μέλλον, διαταραχές ύπνου και τάσεις φυγής, είναι μερικές από τις αιτίες που, το τελευταίο διάστημα, οδηγούν όλο και περισσότερους Έλληνες στον ψυχίατρο, σύμφωνα με την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία.

Παράλληλα, σημαντική αύξηση έχει παρατηρηθεί και στις απόπειρες αυτοκτονίας, καθώς και στην κατανάλωση ψυχοφαρμάκων. Για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών προβλημάτων, που εντείνονται εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, οι ειδικοί προτείνουν ενεργητική στάση απέναντι στη ζωή και όχι φαρμακευτική αγωγή, όταν αυτή δεν είναι άκρως απαραίτητη.

«Οι δύσκολες κοινωνικές καταστάσεις, έχουν πάντα συνέπειες και στην υγεία των ατόμων», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, ψυχίατρος, Δημήτρης Πλουμπίδης.

Ερμηνεύοντας το φαινόμενο της αύξησης των επισκέψεων στους ψυχιάτρους ο κ.Πλουμπίδης λέει: «Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν όσοι απευθύνονται σε ψυχιάτρους, έχουν να κάνουν με το "μπάχαλο" της περασμένης δεκαετίας. Οι κάρτες και τα δάνεια έχουν φέρει πολλούς ανθρώπους σε απόγνωση και σε κατάθλιψη. "Χρωστάω παντού, δεν έχω λεφτά, ο πατέρας μου ήταν άμυαλος και σήμερα πληρώνει όλη η οικογένεια", είναι οι πιο συχνές φράσεις που ακούμε».

Ως βασικό παράγοντα της αύξησης αιτημάτων προς τους ψυχιάτρους είναι και η «πολύ μεγάλη κοινωνική διάσπαση που παρατηρήθηκε την περασμένη δεκαετία και η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με πολύ κόσμο απομονωμένο στις πόλεις και με έναν κοινωνικό ιστό πολύ μπερδεμένο», τονίζει.

Όπως αναφέρει, τον τελευταίο καιρό, η αύξηση των αιτημάτων προς τους ψυχιάτρους, δεν αφορούν, στην πλειοψηφία τους, σοβαρές ψυχικές νόσους. «Οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν να κάνουν με διαταραχές ύπνου, πανικού και ήπιες καταθλίψεις. Δεν είναι λίγοι αυτοί που παρουσιάζουν ψυχοσωματικά συμπτώματα, όπως φουσκώματα στα έντερα ή ταχυκαρδίες», υπογραμμίζει ο κ.Πλουμπίδης, και επισημαίνει ότι «πολλοί άνθρωποι είναι όντως ταραγμένοι, αλλά αυτό, στους περισσότερους, δε έχει να κάνει με βαριές ψυχικές νόσους».

Ειδικά δε, το δημόσιο, έχει κατακλυστεί, όπως συμπληρώνει, με αιτήματα που άπτονται της ελαφριάς ψυχιατρικής, κυρίως μικρές καταθλίψεις και με περιστατικά ατόμων που παραπονιούνται: «Έχω πανικό, νοιώθω φόβο. Τί να κάνω με τον άνδρα μου, τί να κάνω για το παιδί μου. Δώστε μου "κάτι" για να μειωθεί το άγχος μου. Δεν έχω κέφι, όλα μου φαίνονται μαύρα, κ.λπ.». Προσθέτει δε, ότι «υπάρχουν άνθρωποι που είναι ήδη ασθενείς και εξαρτώνται από άλλους και που όταν διαταράσσεται το υποστηρικτικό τους σύστημα, κινδυνεύουν να αρρωστήσουν, με πολύ δυσάρεστες συνέπειες».

Όσον αφορά τις αυτοκτονίες, ο αντιπρόεδρος της ΕΨΕ επισημαίνει ότι «αν και είμαστε πάρα πολύ μακριά από τα ρεκόρ των αυτοκτονιών που παρατηρούνται στις βόρειοευρωπαϊκές χώρες, όντως έχει παρουσιαστεί μία μικρή αύξηση στις αυτοκτονίες, σε σχέση με άλλα χρόνια, και μία σημαντική αύξηση στις απόπειρες».

Παράλληλα, αυξημένη είναι και η κατανάλωση ψυχοφαρμάκων, γεγονός που οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Πλουμπίδη, μεταξύ άλλων, και στην εκπαίδευση των ψυχιάτρων. «Πολλοί από εμάς είναι εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουν το άγχος και την κατάθλιψη με φαρμακευτική αγωγή. Τα φάρμακα εμφανίζουν άμεσα αποτελέσματα και είναι πιο οικονομική λύση για τον πάσχοντα, πολλοί εκ των οποίων τα αποζητούν.

Η ψυχαναλυτική αντιμετώπιση, η οποία είναι πιο ουσιαστική, είναι πιο χρονοβόρα, κοστίζει, αλλά απαιτεί και καλύτερα εκπαιδευμένους γιατρούς», αναφέρει.

Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις τάσεις φυγής από την Ελλάδα, που παρουσιάζουν πολλοί Έλληνες, ιδιαίτερα στις τάξεις των νέων, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στον τόπο τους, σχολιάζοντας ότι «είμαστε καταδικασμένοι, όλοι μας, να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, για να βρίσκουν τα παιδιά μας δουλειά και στο εξωτερικό».

«Είναι τόσες πολλές οι αλλαγές που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, και η κοινωνία δεν ξέρει τί να κάνει και πώς ακριβώς να αντιδράσει», λέει και συμπληρώνει: «Παρατηρώ μία σύγχυση και μία αναμονή, που δεν είμαι σε θέση να ξέρω κατά πόσο θα διαρκέσει και πώς θα εξελιχθεί».

Προτείνοντας λύσεις για τα ψυχολογικά προβλήματα των Ελλήνων και αναφερόμενος σε έρευνες που δείχνουν ότι το 25% του πληθυσμού παρουσιάζει καταθλιπτική συμπτωματολογία, ο αντιπρόεδρος της Ψυχιατρικής Εταιρείας τονίζει ότι «εμείς, ως ψυχιατρική κοινότητα, μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά όταν τα προβλήματα παίρνουν πολύ μεγάλες κοινωνικές διαστάσεις, εκεί πια οι ατομικές λύσεις δεν μπορούν να "πάνε και πολύ μακριά". Πρέπει να υπάρξουν συλλογικές λύσεις και
αλλαγές στην κοινωνία».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, «οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μαχητική στάση απέναντι στα προβλήματά τους, και όχι τάσεις φυγής. Πρέπει να αποφασίσουν να υπερασπίσουν τη δουλειά τους, το σπίτι τους, το κοινωνικό και το οικογενειακό περιβάλλον τους. Αν το κάνει κανείς αυτό, βρίσκει τρόπους να αντιμετωπίσει και τα προβλήματά του».

«Οι άνθρωποι που παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους, έχουν λιγότερα προβλήματα ψυχικής υγείας. Μία ενεργητική στάση απέναντι στη ζωή, κυρίως σε συλλογικό επίπεδο, είναι το ιδανικό», λέει.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Κοινωνικής Ψυχολογίας, καθηγητής Ψυχολογίας, Κλήμης Ναυρίδης, σε πρόσφατη διάλεξή του με τίτλο «Ψυχολογία της κρίσης», που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι κρίσεις προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ωρίμανσης και ανάπτυξης προσαρμοστικών δεξιοτήτων. Οι κρίσεις, εκτός από κρίσιμες μπορούν να είναι και χρήσιμες».


















Πηγή :http://health.in.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Διαβάστε Περισσότερα »

Πάγωσε ο κόσμος με τα νέα μέτρα - Στο μισό το αφορολόγητο - Μετάταξη προϊόντων στον 23% ΦΠΑ - "Μαχαίρι" στους μισθούς παντού

- Η νέα γενιά των 500 ευρώ, χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα
- Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων ή αναγκαστική αργία
- Πώς θα μειωθούν οι συντάξεις των συνταξιούχων
- Κινδυνεύουν 100.000 επιχειρήσεις επισητισμού και 700.000 θέσεις εργασίας
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Η συμφωνία έκλεισε, το νέο δάνειο θα δοθεί στην Ελλάδα, αλλά οι τόκοι θα είναι τοκογλυφικοί και μάλιστα θα ξεπληρωθούν με το αίμα των εργαζόμενων που πλέον χάνουν τα βασικά εργασιακά δικαιώματα, χάνουν επιδόματα (στο Δημόσιο), χάνουν υπερωρίες (στον ιδιωτικό τομέα) και όλοι μαζί καλούνται να πληρώσουν παραπάνω φόρους.

Φόροι που έμμεσα ή άμεσα θα μειώσουν το μισθό, αφού η αιμορραγία θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου και αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου με τη μείωση του μισθού μέσω μείωσης του αφορολόγητου και θα συνεχίσει στο διηνεκές με αυξήσεις σε φόρους ακινήτων, αυξήσεις σε τέλη κυκλοφορίας, αλλά και υπηρεσιών και προϊόντων με νέο ΦΠΑ στο 23%.

Ιδού γιατί παίχτηκε το παιχνίδι της στάσης πληρωμών. Έπρεπε να υπογραφεί η συμφωνία για όλα τα παραπάνω.
Για να εκταμιευτεί η 5η δόση έπρεπε η Ελλάδα να πει “ναι σε όλα” και αυτό το “ναί” σημαίνει εργασιακό πρώτα απ' όλα εργασιακό μεσαίωνα για χιλιάδες νέους, για μια στρατιά νέων κάτω από τα 25.

Η Ελλάδα των 500 ευρώ

-Όσοι προσλαμβάνονται χωρίς επαγγελματική εμπειρία θα αμείβονται με μισθό χαμηλότερο κατά 20% από το όριο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Δηλαδή για ανειδίκευτους εργάτες ο βασικός μισθός μειώνεται από τα 750 ευρώ στα 600 ευρώ.
-Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου γίνονται καθεστώς: η διάρκειά τους θα είναι έως 3 έτη, με έως 3 ανανεώσεις. Επίσης δεν θα υπάρχει καμία διασφάλιση ότι μετά τις ανανεώσεις της σύμβασης, η σύμβαση θα γίνεται αορίστου χρόνου ή μόνιμη, ούτε ότι ο εργαζόμενος θα μπει κανονικά σε μισθολόγιο.
-Το οκτάωρο θα μπορεί να γίνεται πλέον δεκάωρο, για 6 μήνες αντί για 4 που ισχύει σήμερα. Αυτό επηρεάζει κυρίως όσους δουλεύουν εποχικά (πχ την καλοκαιρινή περίοδο).


Τι χάνουν οι μισθωτοί

Ο φόρος που θα παρακρατείται κάθε μήνα στους μισθούς θα υπολογίζεται με τη νέα κλίμακα και το μειωμένο αφορολόγητο όριο το οποίο θα είναι μεταξύ 6.000 ή 8.000 ευρώ.
Παράλληλα οι Δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν το 1/5ο των μισθών τους από την περικοπή των επιδομάτων, των αυξήσεων που τους δόθηκαν δηλαδή πλαγίως επί δεκαετίες.
Ταυτόχρονα η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων μπαίνει υπό αμφισβήτηση αφού καταργούνται δημόσιοι οργανισμοί (οι πρώτοι 73 μπαίνουν στο τραπέζι σήμερα), πολλοί “αορίστου χρόνου” θα απολυθούν ενώ χιλιάδες άτομα κοντά στη σύνταξη θα μπουν σε “εφεδρεία” με το μισθό μισθό για χρόνια.

Ποιοι Δημόσιοι Οργανισμοί κλείνουν

Οι συνήθεις “ύποπτοι” συνταξιούχοι


Κόβεται «μαχαίρι» κατά 10% το εφάπαξ στο οποίο υπολόγιζαν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποβάλλει αίτηση από το 2009 και μετά.
Μειώνεται 8% κατά μέσο όρο και το εφάπαξ στα ελλειμματικά ταμεία Δημοσίου και ΔΕΚΟ.
Αυξάνεται το ποσοστό παρακράτησης ΛΑΦΚΑ σε όλες τις συντάξεις άνω των 1450 ευρώ, από 4% έως 10% που είναι σήμερα, σε 6% έως 14%.
Επιβάλλεται ειδική εισφορά κατά μέσο όρο 8% σε όσους συνταξιούχους παίρνουν πάνω από 1700 ευρώ και είναι κάτω των 60 ετών.
μειώνεται κατά 6% έως 10% η σύνταξη για όσους συνταξιοδοτήθηκαν με προγράμματα εθελουσίας εξόδου, σε ηλικίες 45 έως 50 ετών
Στις επικουρικές πάνω από 300 ευρώ επιβάλλεται ΛΑΦΚΑ 3% έως 10%.
Στις επικουρικές που θα απονεμηθούν μετά το 2012 θα ακολουθήσουν επιπλέον μειώσεις, ανάλογα με τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών.
Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών.
Θα διακοπούν περίπου 12.000 αναπηρικές συντάξεις, από τις συνολικά 330.000.

Έμμεσοι και άμεσοι φόροι

Με το εισόδημα στα ... τάρταρα μετά απ' όλα αυτά οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν αυξημένα αναψυκτικά ποτά καύσιμα, διπλάσιο το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και αυξημένο το φυσικό αέριο, από 50 ως και 200 ευρώ επιπλέον τέλη κυκλοφορίας, χιλιάδες προϊόντα πιο ακριβά αφού ο Φ.Π.Α. θα πάει στο 23%, αλλά και μεγάλο φόρο για τα ακίνητά του καθώς το αφορολόγητο μειώνεται ως και 100.000 ευρώ.
Μείωση μισθών από 1η Ιουλίου – Αυξήσεις-φωτιά σε τρόφιμα,τέλη και ακίνητα

Οι αποκρατικοποιήσεις

Οι φόροι και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων όμως δεν φτάνουν. Οι τροικανοί θέλουν “ενέχυρο” για το δάνειο. Θα εποπτεύουν τις αποκρατικοποιήσεις (μάθαμε) όπως εποπτεύουν, δηλαδή επιβάλουν τα μέτρα.
ΔΕΚΟ, Ακίνητα, Ενέργεια προς πώληση υπό το βλέμμα της τρόικας και μάλιστα άμεσα και ίσως ... όσο, όσο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ