Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Τα 11 ανεπίσημα θαύματα του Κόσμου!


Κι ενώ όλος ο κόσμος τρελαίνεται για τα επίσημα Επτά Θαύματα του Κόσμου, εμείς σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε τα ανεπίσημα (που όμως δεν υστερούν καθόλου σε… μεγαλοπρέπεια) Θαύματα του Κόσμου, που δεν είναι επτά, αλλά… έντεκα!

Αν λοιπόν με τα Επτά Θαύματα του Κόσμου νομίζετε ότι δεν υπάρχει πλέον τίποτε άλλο να δείτε, σας προτείνουμε να το ξανασκεφτείτε…!



1.Ο Κόσμος… Στα Πόδια Σας…!

Παγκόσμιοι Νήσοι, Ντουμπάι.


Φανταστείτε ένα μέρος όπου π.χ. τα νησιά μας… πωλούνται έναντι εκατομμυρίων και μόλις κλειστούν οι διάφορες συμφωνίες, οι πλειοδότες να συνεχίζουν τις αγορές τους με αμείωτο ενδιαφέρον για… άλλες ηπείρους! Ευτυχώς όμως ο κόσμος δεν πωλείται, πωλούνται όμως οι Παγκόσμιοι Νήσοι στο Ντουμπάι. Πάνω λοιπόν που νομίζαμε ότι ο Όμιλος Nakheel είχε ξεπεράσει τις δυνάμεις του με τις Νήσους Παλμ, έβγαλε κι άλλο λαγό από το καπέλο του με τη μορφή των Παγκόσμιων Νήσων οι οποίες μοιάζουν με όλες τις ηπείρους πάνω σε μία κλίμακα σε σμίκρυνση…!
Κάτι πιο… special? Το συγκεκριμένο project αποτελείται από 300 νησιά, καθένα από τα οποία έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί ειδικά για τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου…! Μερικά από αυτά θα σχεδιαστούν και θα αναπτυχθούν σαν πολυτελή θέρετρα, που η πρόσβαση τους θα γίνεται μέσω θαλάσσιων οδών, δίνοντας έτσι ένα μεγάλο βαθμό ιδιωτικότητας, κάτι το οποίο μετράει πάρα πολύ για την πώλησή τους…!

2. Το… «Αιώνιο Μυστήριο»…!

Stonehedge, Αγγλία.


Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ και πουθενά ένα τόσο πολυθρύλητο μνημείο, που όμως ξέρουμε τόσο πολύ λίγα πράγματα γι’ αυτό…! Ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά σύμβολα της Αγγλίας, το Stonehedge, βρίσκεται 13 χιλιόμετρα νότια του Salisbury. Μερικοί λένε ότι το Stonehedge χτίστηκε σα ναός λατρείας αρχαίων θεοτήτων, ενώ άλλοι εικάζουν ότι χτίστηκε σαν αστρονομικό παρατηρητήριο. Υπάρχουν όμως και μερικοί που ισχυρίζονται ότι το Stonehedge ήταν κοιμητήριο για υψηλόβαθμους πολίτες.
Κάτι πιο… special? Όποιος κι αν υπήρξε ο λόγος για την κατασκευή του, είχε σίγουρα μεγάλη σημασία, γιατί το Stonehedge αποτελεί (και αυτό) ένα μεγάλο κατόρθωμα στον τομέα της μηχανικής. Οι πέτρες που σχηματίζουν τον εξωτερικό του κύκλο ζυγίζουν τουλάχιστον 50 τόννους η κάθε μία, και αφού είχαν βρεθεί αρκετά χιλιόμετρα μακρυά από την τοποθεσία του μνημείου, η μεταφορά τους και το στήσιμό τους με τη βοήθεια τόσο πρωτόγονων εργαλείων θα πρέπει να ήταν… Ηράκλειος άθλος!

3. «Ο Κίονας του Ηρακλή».

Βράχος του Γιβραλτάρ, Γιβραλτάρ.


Καθώς το πλοίο διασχίζει τη Μεσόγειο και πλησιάζει την Ιβηρική Χερσόνησο, σας… «χαιρετά» ένα επιβλητικό οικοδόμημα το οποίο θα χαραχτεί για πάντα στη μνήμη σας…! Ο πιο διάσημος βράχος του κόσμου. Ο Βράχος του Γιβραλτάρ…! Σχηματίστηκε την Ιουρασική Εποχή, ως αποτέλεσμα μιας βίαιης σύγκρουσης μεταξύ της Αφρικανικής και της Ευρασιατικής πλάκας. Από τότε, έχει υπάρξει σύμβολο της ευρωστίας και του αήττητου.
Κάτι πιο… special? Με το πέρασμα των χρόνων, αυτός ο βράχος χρησιμοποιήθηκε για να τονώσει τις γύρω περιοχές , και ως μια τοποθεσία στρατηγικής σημασίας για τον πλήρη έλεγχο της Μεσογείου με διαφορετικές δυνάμεις. Κάτι που ενδυνάμωσε το ρητό «Ανθεκτικός σαν το Βράχο του Γιβραλτάρ». Επίσης, ως αποτέλεσμα της χρήσης του βράχου από αρκετές στρατιωτικές μονάδες, υπάρχει ένα πολύ εξελιγμένο και πολύπλοκο σύστημα υπόγειων τούνελ και περασμάτων.

4. Η Γιγάντια Σκάλα.

Ορυζώνες Banaue, Φιλιππίνες.


Υπάρχουν εκατοντάδες ορυζώνες στον κόσμο, αλλά αυτό που κάνει τους ορυζώνες Banaue ξεχωριστούς είναι η κλίμακα πάνω στην οποία έχουν χτιστεί. Η κάθετη απόσταση ανάμεσα στις κάτω και στις πάνω πλατφόρμες ξεπερνά κατά πολύ το ύψος των ψηλότερων κτηρίων του κόσμου, κι αν βρίσκονταν πλάι – πλάι, θα έπιαναν σ’ έκταση τη μισή Γη…! Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι ορυζώνες αυτοί είναι χάρμα οφθαλμών…!
Κάτι πιο… special? Οι ορυζώνες Banaue χτίστηκαν και συντηρήθηκαν για 2000 χρόνια από τους άντρες της φυλής Ifugao, χρησιμοποιώντας πρωτόγονα εργαλεία. Έχουμε μπροστά μας λοιπόν τον μεγαλύτερο μηχανικό άθλο παγκοσμίως. Γι’ αυτό και τώρα συντηρούνται ως πολιτισμική κληρονομιά, και μερικές φορές αποκαλούνται «το όγδοο θαύμα του Κόσμου».

5. Σμιλεμένο από το Θεό…!

Πετρόδασος, Κουν – Μινγκ, Κίνα.


Όπως λέει και το όνομά του, το Πετρόδασος είναι μία έκταση 96.000 στρεμμάτων που μέσα της βρίσκονται πέτρες διασκορπισμένες, σμιλεμένες εδώ και εκατομμύρια χρόνια από τους καλύτερους και μεγαλύτερους γλύπτες όλων, τα στοιχεία της Φύσης. Οι ασβεστόλιθοι είναι σμιλεμένοι σε διάφορα σχήματα και με τόση μαεστρία, που μας φαίνεται ότι θα ζωντανέψουν ανά πάσα στιγμή. Μια επίσκεψη στο Σπήλαιο των Ανέμων είναι ξεχωριστή, καθώς κάθε μισή ώρα το διαπερνά ένα ορμητικό αλλά όμορφο αεράκι…!
Κάτι πιο… special? Για να απολαύσετε το θέαμα του Πετροδάσους στο έπακρο, επισκεφθείτε το κατά τη διάρκεια του “Torch Festival”, το οποίο λαμβάνει χώρα στις 24 Ιουνίου κάθε σεληνιακού έτους (για τους Κινέζους). Όταν μέσα στην ατμόσφαιρα της γιορτής το δάσος ζωντανεύει, θα διαπιστώσετε γιατί οι ντόπιοι το αποκαλούν «Το Πρώτο Θαύμα Του Κόσμου»…!

6. Πίσω στην «Εποχή των Παγετώνων»…!

Παγετώνας Franz Josef, Νέα Ζηλανδία.


Κατά την επίσκεψή σας στον Παγετώνα Franz Josef της Νέας Ζηλανδίας, δείτε το απόκοσμο αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό θέαμα από δέντρα που έχουν πλούσια πράσινα φυλλώματα, μαζί με ατέλειωτες εκτάσεις πάγου…! Ο Franz Josef είναι ο ένας από τους δύο εναπομείναντες παγετώνες ανά τον κόσμο που… αργοσέρνονται ανάμεσα σε εύκρατα δάση. Αυτό το κομμάτι πάγου λοιπόν, που έχει μήκος περίπου 13 χιλιόμετρα, κινείται κατά τέσσερα μέτρα την ημέρα (εντυπωσιακό!) και μεγαλώνει κατά τρία περίπου μέτρα την ημέρα (ακόμα πιο εντυπωσιακό!).
Κάτι πιο… special? Αυτό το μεγαλοπρεπές περιβάλλον γύρω από τον παγετώνα είναι τρομερά προσβάσιμο, αφού μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας σε πολύ κοντινή απόσταση…! Μπορείτε να δείτε από κοντά τον παγετώνα με οργανωμένους περιπάτους επάνω του, ακόμα και να παρατηρήσετε τις ρωγμές του…!

7. Οφθαλμαπάτες… του λόφου…!

Magnetic Hill, Καναδάς.


Αφού είδε το φως του ήλιου εξαιτίας μιας ομάδας δημοσιογράφων περισσότερο από 100 χρόνια πριν, ο μαγνητικός λόφος είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ατραξιόν του Καναδά. Αυτό που κάνει τους επισκέπτες να επιστρέφουν εκεί, είναι καθαρά και μόνο το μυστήριο και περίπλοκο φαινόμενο αυτού του λόφου. Για να έχετε μια εμπειρία για τι ακριβώς μιλάμε, πάρτε κάποιο αυτοκίνητο, πηγαίνετέ το στους πρόποδες, και βάλτε το στη νεκρά. Θα το δείτε να ανεβαίνει σιγά – σιγά προς την κορφή χωρίς κάποια εξωτερική δύναμη. Από αυτό το φαινόμενο πήρε το όνομά του και ο λόφος.
Κάτι πιο… special? Το όνομα αυτής της ατραξιόν μπορεί να… παραπλανήσει τα μάλα, διότι το αυτοκίνητο δεν ανεβαίνει εξαιτίας κάποιου μαγνητικού πεδίου, αλλά απλούστατα λαμβάνει χώρα μια οφθαλμαπάτη που κάνει το αυτοκίνητο να φαίνεται σα να ανεβαίνει…! Παρ’ όλα αυτά η όλη ίντριγκα που γεννά το μέρος αυτό, απλώς αυξάνεται…!

8. Προσέξτε!

Σπήλαια Carlsbad, Νέο Μεξικό.


Περισσότερο από 250 εκατομμύρια χρόνια πριν, αυτά τα μεγαλοπρεπή οικοδομήματα βρίσκονταν κρυμμένα. Και τότε ο Θεός είπε: «Συναχθήτω το ύδωρ… και οφθήτω η ξηρά!», και αποκαλύφθηκαν τα Σπήλαια Carlsbad. Τα Σπήλαια Carlsbad αποτελούνται από περισσότερες από 300 σπηλιές με ασβεστόλιθους που βρέθηκαν σε ένα απολίθωμα υφάλου. Η έκταση αυτών των οικοδομημάτων είναι τέτοια που μόνο το 10% έχει εξερευνηθεί από τους ανθρώπους. Και αν νομίζετε ότι το μέγεθος και η έκταση είναι τα μόνα… δυνατά τους χαρτιά, περιμένετε μέχρι να δείτε τους εκπληκτικά ανεπτυγμένους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Αν είστε φωτογράφος, αυτό το μέρος είναι ο απόλυτος παράδεισος για σας…! Οι μόνοι άνθρωποι που πιθανά το απολαμβάνουν περισσότερο από τους φωτογράφους είναι οι… νυχτεριδόφιλοι…!
Κάτι πιο… special? Το κύριο χαρακτηριστικό του Εθνικού Πάρκου των Σπηλαίων Carlsbad είναι το «μεγάλο δωμάτιο», όπου οι επισκέπτες πρέπει να κατέβουν σε βάθος περίπου 275 μέτρων για να νιώσουν την εμπειρία και την ομορφιά ενός πελώριου δωματίου με μήκος 549 μέτρα, πλάτος 76 μέτρα, και ασυνήθιστους σχηματισμούς…!

9. Κάτι πιο… “cool”!

B-15, Ανταρκτική.


Το Β-15 μπήκε στη λίστα λόγω… του μεγέθους του! Μέχρι πολύ πρόσφατα είχε καταγραφεί ως το μεγαλύτερο παγόβουνο αφού η έκτασή του έφτανε τα 11.000 τ.μ. (μεγαλύτερη κι από την έκταση της Χαβάης)…! Όμως το 2002 διαχωρίστηκε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το Β-15Α , το οποίο είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο που επιπλέει ελεύθερα παγκοσμίως. Στην περίπτωση αυτών των παγόβουνων το μέγεθος μετρά, γιατί ήταν τέτοιες οι συνέπειες από το διαχωρισμό του Β-15 που αρκετοί πιγκουίνοι πέθαναν καθώς δεν είχαν πλέον πρόσβαση στη θάλασσα.
Κάτι πιο… special? Αυτό που κάνει το B-15… ιδιαίτερο, είναι η σημασία του για την οικολογία της Ανταρκτικής. Μερικές από τις συνέπειες του διαχωρισμού του είναι τρομερά δυσμενείς, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι βασιλικοί πιγκουίνοι, οι φώκιες Γουέντελ και τα θαλασσοπούλια Skuas. Οι επιστήμονες παρακολουθούν πολύ στενά τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη πάνω στο Β- 15Α.

10. Το Δώρο Της Φύσης…!

Fairy Chimneys, Τουρκία.


Ποιός είπε ότι η διάβρωση είναι κακό πράγμα; Υπάρχουν στιγμές που αυτές οι… άχαρες φυσικές διαδικασίες βοηθούν στη δημιουργία υπέροχων οικοδομημάτων, και οι “Fairy Chimneys” στην Τουρκία είναι η ζωντανή απόδειξη. Βράχοι κωνικού σχήματος, αποτελούνται από… «καπελλάκια» σκληρών βράχων που «ξεκουράζονται» πάνω σε πιο μαλακούς βράχους. Οι “Fairy Chimneys” σχηματίζονται εκεί όπου αρχικά παχιά στρώματα ενοποιημένης ηφαιστειακής στάχτης ήταν καλυμμένα μ’ ένα λεπτό στρώμα βασάλτη, το οποίο είναι πιο ανθεκτικό στη διάβρωση. Η διάβρωση, με το νερό να τρέχει πάνω από αυτόν το μοναδικό συνδυασμό, έχει ως αποτέλεσμα αυτά τα φαλλικά σύμβολα, που προκαλούν δέος.
Κάτι πιο special? Ένα ειδικό χαρακτηριστικό αυτών των «καμινάδων» είναι ότι πολλές από αυτές έχουν μετατραπεί σε τόπους διαμονής, ακόμα και σε πανδοχεία…!

11. O Λοφίσκος του Γίγαντα

Silbury Hill, Αγγλία.


Ο λοφίσκος του Silbury κοντά στο Avebury του Wiltshire, είναι ο μεγαλύτερος που έχει φτιάξει ποτέ άνθρωπος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Για τους λίγους που δεν ξέρουν μπορεί να είναι μόνο ένας γιγάντιος λοφίσκος, αλλά αυτό που τον φέρνει στη λίστα μας είναι η χρονολογία κατά την οποία χτίστηκε, και το αίνιγμα που κρύβει. Ο λοφίσκος του Silbury λοιπόν χτίστηκε στη Νεολιθική εποχή, περίπου 4400 χρόνια πριν. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι ο λοφίσκος χτίστηκε σε μια εποχή που ούτε καν το μέταλλο δεν είχε εισαχθεί στον πολιτισμό, τον κάνει μέγα οικοδόμημα. Η βάση του είναι κυρίως η κιμωλία, και χρειάστηκαν περίπου 4 εκατομμύρια εργατώρες για να ολοκληρωθεί. Έχει 30 μέτρα ύψος και 160 μέτρα πλάτος.
Κάτι πιο special?
Αυτό που έλκει τους τουρίστες στο συγκεκριμένο αξιοθέατο, είναι το μυστήριο που κρύβει αυτό το οικοδόμημα που κόβει την ανάσα. Έχουν δημιουργηθεί πολλοί θρύλοι που αφορούν το σκοπό και το περιεχόμενο αυτού του αρχαίου λοφίσκου, εκ των οποίων ένας περιγράφει τον τρόπο που ο Διάβολος έριξε λίπασμα για να τον φτιάξει, ενώ κάποιος άλλος λέει ότι είναι ο τάφος του βασιλιά Σιλ και του αλόγου του.
Έτσι, την επόμενη φορά που θα θελήσετε να… χαθείτε μέσα στη μαγεία, ξέρετε που να πάτε…!



ministryofmen.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ενάμιση χρόνο ψέματα


Σε μεγάλα και «χοντρά» ψέματα για ένα και πλέον χρόνο επιδίδεται η ελληνική κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών και βασικού συνομιλητή της Τρόικας κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πλέον «στα κάγκελα». Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους υπόσχονται σκληρές επιθέσεις προς τον κ. Παπακωνσταντίνου την Τρίτη, οπότε και θα λάβει χώρα ο διευρυμένος Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας. Μια ματιά στο τι έχουν πει στον ελληνικό λαό μέχρι σήμερα και το τι έχει γίνει θα μας πείσει γι’ αυτό που θα επακολουθήσει!
Γιώργος Παπανδρέου
Αν μειώσουμε τους μισθούς θα παγώσουμε την αγορά, αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη.
(στους έξι μήνες κυβέρνησης μείωσε και μισθούς και συντάξεις, με χαμηλή εώς ανύπαρκτη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, ενώ την ίδια ώρα έβγαζε λόγους περί Τιτανικού κάνοντας τα spreads να «αφηνιάζουν»!)
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Δεν θα κερδίσει η ελληνική οικονομία από μια αύξηση του ΦΠΑ, άρα δεν είναι κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε.
(τα νούμερα μιλάνε μόνα τους: αύξηση ΦΠΑ από 4,5 σε 5, από 9 σε 10, από 19 σε 21 και έπεται συνέχεια…)
Γιώργος Παπανδρέου
Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης δεν είναι το πρόβλημα για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
(είπε λίγο καιρό μετά: «η βιωσιμότητα περνά και από την αύξηση των ορίων ηλικίας»)
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αν χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα, θα σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει
(τα νέα μέτρα ανακοινώνονται τη Δευτέρα και ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι στη θέση του παρ’ ότι αποτυχημένος)
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Είναι εξασφαλισμένες όλες οι δόσεις
(θρίλερ προηγήθηκε τις τελευταίες ημέρες για το αν πάρουμε την πέμπτη δόση, τελικά αν γίνει αυτό θα είναι επειδή θα επιβάλλει νέα μέτρα)
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Οι φήμες προέρχονται από αυτούς που δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί η Ευρωζώνη. Υπάρχουν και αυτοί που έχουν επενδύσει σε αυτή την κατεύθυνση.
(η επίτροπος της Ελλάδας κα Μαρία Δαμανάκη αναπαρήγαγε φήμες και αναρωτιόμαστε σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκει)
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Θα βγούμε στις αγορές μέχρι το τέλος του 2011
(αντί για να βγούμε στις αγορές μπαίνουμε βαθύτερα στο τούνελ της ύφεσης, ενώ τα spreads σπάνε με ξέφρενο ρυθμό το ένα ρεκόρ μετά το άλλο)
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
«Θα πάω στις Βρυξέλλες, θα μείνω στις Βρυξέλλες, θα πιάσω διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, θα δουλέψω στην Ευρωβουλή. Ούτε εισιτήριο επιστροφής υπάρχει»
(αυτή τη δήλωση την έκανε όταν εξελέγη ευρωβουλευτής και δεν έμεινε στις Βρυξέλλες ούτε έξι μήνες)
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
«Δεν θα πάμε στο ΔΝΤ, μας στηρίζει η Ε.Ε.».
(πήγαμε μετά Βαΐων και κλάδων, ενώ ο Στρος-Καν επιβεβαίωσε πως την ώρα που γινόταν αυτή η δήλωση η κυβέρνηση διαπραγματευόταν ήδη την είσοδό μας στο ΔΝΤ)
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει νέο μνημόνιο. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα».
(πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις ο λαός θα πληρώσει τη λυπητερή!)
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
«Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις ή να αυξάνουμε τη φορολογία».
(το Μεσοπρόθεσμο περιλαμβάνει μειώσεις μισθών και αύξηση φορολογίας)
«Το καλαμπούρι με τα νέα μέτρα θα πρέπει να το σταματήσουμε».
(τι να πει κανείς;!)
newsbomb.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση για Βοήθεια!!!

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του skai.gr
Λίστα συνανθρώπων μας που χρειάζονται βοήθεια... κυρίως τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης... ίσως κάποιος απο αυτούς να είναι δίπλα μας...

Δείτε εδώ ποιοί συνάνθρωποι μας χρειάζονται την βοήθειά μας

Διαβάστε Περισσότερα »

Με βαπόρια και λεωφορεία έρχονται Αγανακτισμένοι από όλη την Ελλάδα!

Την ώρα που οι Αγανακτισμένοι σε όλη την Ευρώπη απευθύνουν κάλεσμα για νέα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση το απόγευμα της Κυριακής,
5 Ιουνίου οι δικοί μας Αγανακτισμένοι ετοιμάζονται να έρθουν στο Σύνταγμα από όλη την Ελλάδα.

Στο Facebook επικρατεί αναβρασμός και οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες από όλη τη χώρα να δώσουν το παρών στο αυριανό μεγάλο ραντεβού.

Αγανακτισμένοι Ελληνες από την Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα και άλλες πόλεις της χώρας έρχονται με πλοία και λεωφορεία για να ενωθούν με τους χιλιάδες Αθηναίους Αγανακτισμένους.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι θα σπάσουν το ρεκόρ της προηγούμενης Κυριακής και προσδοκούν ότι οι συγκεντρωμένοι θα φτάσουν ακόμα και τις 300.000.

Η αυριανή συγκέντρωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω ίντερνετ σε γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας όπου την ίδια ώρα θα διαδηλώνουν και εκεί οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι λόγω της καθιερωμένης συγκέντρωσης στη πλατεία Συντάγματος, οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν θα πραγματοποιήσουν την 24ωρη απεργία που είχαν αποφασίσει για την Δευτέρα αλλά θα απέχουν από τα καθήκον τα τους ως τις 4 το απόγευμα για να «να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση της σύγχρονης "Εκκλησίας του Δήμου"». Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

«Δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και για το λόγο αυτό ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους αγανακτισμένους συμπολίτες μας», αναφέρουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προκαλούν οι βουλευτές και τα κόμματα


ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Αντί να κρύβονται στα πολυτελή αυτοκίνητά τους από το αγριεμένο πλήθος, καλά θα κάνουν οι βουλευτές και οι κομματικοί, συνδικαλιστικοί παράγοντες να παραιτηθούν από το μεγαλύτερο μέρος των προνομίων τους, για να αποκτήσουν...


τη δυνατότητα να απευθυνθούν και στη συνέχεια να καθοδηγήσουν το λαό σε μια πορεία εξόδου από την πολυδιάστατη κρίση. Η «αποζημίωση» των βουλευτών, η οποία πλησιάζει τα 9 χιλιάδες ευρώ καθαρά το μήνα, πρέπει να μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%, σε μια περίοδο κατά την οποία οι νέοι καλούνται να ενταχθούν στην αγορά εργασίας με 500 ευρώ το μήνα. Το μέτρο αυτό θα μπορούσε να εξοικονομήσει ένα ποσό της τάξης των 16-18 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Οι βουλευτές δεν επιτρέπεται να έχουν 4 υψηλόμισθους βοηθούς ο καθένας, οι οποίοι λαμβάνουν -στο όνομα του μεγαλείου της Δημοκρατίας- 16 μισθούς το χρόνο. Ο αριθμός των βοηθών πρέπει να μειωθεί τουλάχιστον κατά 50% και οι αποδοχές τους κατά 30%. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να επιτευχθεί οικονομία της τάξης των 40-50 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Είναι απαράδεκτο να έχουν στη διάθεσή τους οι βουλευτές πολυτελή αυτοκίνητα, με τη μέθοδο του leasing, το κόστος των οποίων καλύπτεται από τους φορολογούμενους πολίτες. Πρέπει να σταματήσει η συγκεκριμένη «παροχή» και το κονδύλι που θα εξοικονομηθεί θα είναι μεταξύ 2,5 και 3 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Είναι αδιανόητο να υπερβαίνουν οι αστυνομικοί που είναι αποσπασμένοι στη Βουλή τους 600 και να λαμβάνουν σχεδόν τα διπλάσια χρήματα -βάσει ειδικού επιδόματος- από τους συναδέλφους τους που δίνουν τη δύσκολη μάχη κατά της εγκληματικότητας στο πλευρό των πολιτών. Η κατάργηση του απαράδεκτου επιδόματος μπορεί να εξοικονομήσει ένα ποσό της τάξης των 7-8 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, ενώ τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς που υπηρετούν στη Βουλή πρέπει να βρεθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους στα αστυνομικά τμήματα.

Είναι κωμικοτραγικό να παίρνουν οι βουλευτές συντάξεις 4.000 ευρώ και άνω, και μάλιστα έχοντας συμπληρώσει μόνο μία τετραετία στη Βουλή. Πρέπει να οριστεί ανώτατη βουλευτική σύνταξη στα 1.800 ευρώ μεικτά ή εναλλακτικά να υιοθετηθεί η πρόταση του ΚΚΕ για απλή ασφάλιση των βουλευτών στον επαγγελματικό κλάδο από τον οποίο προέρχονται κατά τη διάρκεια της θητείας τους στη Βουλή. Το μέτρο αυτό μπορεί να εξοικονομήσει στον κρατικό προϋπολογισμό ένα ποσό της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Πρόσθετες οικονομίες
Πρόσθετες οικονομίες μπορούν να επιτευχθούν με το κλείσιμο του άχρηστου τηλεοπτικού καναλιού της Βουλής, τη μείωση κατά 50% της κρατικής επιδότησης στα κόμματα, η οποία κυμαίνεται μεταξύ 70-90 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση, και ένα σωρό άλλους τρόπους. Μόνο οι οικονομίες που απαριθμήσαμε είναι 4 και 5 φορές μεγαλύτερες από τα ποσά που θα εξοικονομηθούν από τη μετατροπή της γενιάς των 600 ευρώ σε γενιά των 500 ευρώ. Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, οι πολιτικοί μας δεν ενδιαφέρονται για τις σχέσεις τους με τους πολίτες σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Είναι έτοιμοι να δεχθούν το γιαούρτωμα αρκεί να γίνει σε συνθήκες... πολυτέλειας.
citypress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταδίωξη στην εθνική οδό. Εντόπισαν ναρκωτικά και διαρρηκτικά εργαλεία

απο τον/ Αργύρης Μπλόντζος   


alt

Ναρκωτικά και διαρρηκτικά εργαλεία είχαν στο αυτοκίνητό τους ένας Έλληνας και 3 αλλοδαποί που κινούνταν στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας. Στην θέα των αστυνομικών  που θέλησαν να τους ελέγξουν, όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας και λίγο αργότερα το αυτοκίνητο των δραστών ακινητοποιήθηκε. Μέσα σε αυτό βρήκαν διαρρηκτικά εργαλεία ενώ ο Έλληνας 27 ετών είχε στην κατοχή του και μικροποσότητα ηρωίνης. Όπως προέκυψε, οι αλλοδαποί 35, 24 και 20 ετών είναι Πακιστανικής καταγωγής. Οι αστυνομικοί ερευνούν την εμπλοκή των 4 ανδρών σε υποθέσεις κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ.
lamiastar.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Όχι όλοι άδειες Ιούλιο και Αύγουστο

Μόνο το 30% των δημοσίων υπαλλήλων θα απουσιάζει το κατακαλόκαιροΤην τμηματική χορήγηση της κανονικής άδειας στο προσωπικό του δημοσίου τομέα εξετάζει η κυβέρνηση, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο των άδειων γραφείων στις δημόσιες υπηρεσίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Για πρώτη φορά θα καθιερωθεί το σύστημα των… δόσεων στην κανονική άδεια αναλόγως των αναγκών του φορέα όπου υπηρετεί ο υπάλληλος.

Ιδιαίτερα θα καταβληθεί προσπάθεια οι απουσιάζοντες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τους κατ’ εξοχήν μήνες διακοπών, να μην υπερβαίνουν το 30% των εργαζομένων, ενώ μέχρι σήμερα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Με την πλήρη ανατροπή των διατάξεων που διέπουν το καθεστώς των αδειών, οι υπάλληλοι θα βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος της υπηρεσιακής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ή του οργανισμού όπου ανήκουν καθώς όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Αδέσμευτου Τύπου», αυτοί θα επιλέγουν ποιο μήνα και για πόσες μέρες θα φεύγουν, προκειμένου να ξεκουραστούν.

Παραμένει πάντως το δικαίωμα των εργαζομένων να ζητούν με αίτηση τους προς την υπηρεσία τους να παίρνουν την άδεια σε χρόνο που επιθυμούν οι ίδιοι.

Μόνο που το διάστημα που θα απουσιάζουν θα είναι πολύ μικρότερο, καθώς πρέπει να ξεχασθούν οι πολυήμερες διακοπές που φτάνουν μαζί με τα… ρεπό και τις 40 ημέρες.
















Πηγή :http://www.newsbeast.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Εντοπίστηκε επικίνδυνο μικρόβιο στο αγελαδινό γάλα και σε ανθρώπους στην Ευρώπη

Εντοπίστηκε επικίνδυνο μικρόβιο στο αγελαδινό γάλα και σε ανθρώπους στην Ευρώπη
Μετά την ανησυχία που εξαπλώνεται στην Ευρώπη εξαιτίας του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli, που προκαλεί αιμορραγική γαστρεντερίτιδα, ένα εντελώς νέο στέλεχος του -άκρως ανθεκτικού στα αντιβιοτικά- μικροβίου MRSA, βρέθηκε για πρώτη φορά από επιστήμονες όχι μόνο στο αγελαδινό γάλα, αλλά και...
σε ανθρώπους, στη Βρετανία, τη Δανία και την Ιρλανδία.



Κατά τους ερευνητές, το άγνωστο μέχρι σήμερα στέλεχος, «αποτελεί δυνητικά πρόβλημα για τη δημόσια υγεία».

Ωστόσο, οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Μαρκ Χόλμς του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό για λοιμώδεις νόσους “The Lancet Infectious Diseases”, διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχει γενικευμένη απειλή για την ασφάλεια του παστεριωμένου γάλακτος και γενικότερα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όμως όσοι εργάζονται με ζώα - φορείς στον τομέα της κτηνοτροφίας, μπορεί να κινδυνεύουν περισσότερο.

Το βακτήριο MRSA είναι ένας «χρυσίζων» σταφυλόκοκκος που αντιστέκεται στην μεθικιλλίνη και τα τελευταία χρόνια συνιστά την κυριότερη απειλή για ενδονοσοκομειακή λοίμωξη ανά τον κόσμο, καθώς μπορεί να αποβεί θανατηφόρο, ειδικά όταν μολύνει τραύματα.

Οι Βρετανοί ερευνητές δήλωσαν ότι δεν είναι ακόμα βέβαιο αν οι αγελάδες μολύνουν τους ανθρώπους με το βακτήριο ή αντιστρόφως.

Οι επιστήμονες βρήκαν τα νέα βακτήρια MRSA σε 13 από 940 δείγματα αγελαδινού γάλατος από τη νοτιοδυτική Αγγλία, καθώς και σε περίπου 50 ανθρώπους από τη Βρετανία και τη Δανία μέσω λήψης δειγμάτων από το φάρυγγα.

Η ομοιότητα του στελέχους μεταξύ των ζώων και των ανθρώπων υποδηλώνει μετάδοση μεταξύ τους, αλλά με άγνωστη κατεύθυνση (από ποιόν σε ποιόν).

Το βακτήριο MRSA σκοτώνει περίπου 19.000 ανθρώπους κάθε χρόνο στην Ευρώπη και άλλους τόσους στις ΗΠΑ. Η κατάχρηση αντιβιοτικών τις τελευταίες δεκαετίες έχει αυξήσει την ανθεκτικότητά του και έχει δυσκολέψει την καταπολέμησή του.

Το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του MRSA φαίνεται πάντως να είναι σπάνιο, αποτελώντας κάτω από το 1% όλων των περιστατικών MRSA, όμως, κατά τους επιστήμονες, η συχνότητά του αυξάνεται σιγά-σιγά κατά την τελευταία δεκαετία.





Διαβάστε Περισσότερα »

24χρονος συνελήφθη με "αρρωστημένα" βίντεο πορνό με παιδιά

Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων σχηματίστηκε σε βάρος 24χρονου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 24χρονου σε περιπτώσεις διακίνησης αρχείων παιδικής πορνογραφίας, με χρήση εξειδικευμένου προγράμματος και άρχισαν να ερευνούν τη δράση του.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του 24χρονου, στην Καβάλα, όπου εντοπίστηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής, στον οποίο υπήρχαν πάνω από 20 βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.











Πηγή :http://www.newsit.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Ακούραστοι οι Αγανακτισμένοι για 10η μέρα !!!

Οι Αγανακτισμένοι ήρθαν για να μείνουν...Για 10η μέρα συνέχισαν να διεκδικούν τα δικαιώματα τους με δυναμικό αλλά ταυτόχρονα ειρηνικό τρόπο, ενωμένοι στην πλατεία Συντάγματος.
Συνθήματα όπως "μασόνοι μασόνοι κανένας δε σας σώνει," αλλά και το καθημερινό πλέον σύνθημα "κλέφτες" φώναζαν δυνατά οι χιλιάδες Αγανακτισμένοι. Σε μια αφίσα μάλιστα αναγραφόταν το εξής: "Τζέφρι τέλος, τα θέλουμε όλα, όχι οικουμενικές ψευτολύσεις".

Οι σημαίες, οι κατσαρόλες, τα λέιζερ και αλλά και τα συνθήματα, υβριστικά ή μη, κυριαρχούσαν, δίνοντας παλμό στην πλατεία του Συντάγματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε : 24ωρη απεργία Δευτέρα 6 Ιουνίου


Ενημερώνουμε ότι συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΤΙΤΑ από ώρα 5.00 π.μ. της Δευτέρας 6 Ιουνίου έως ώρα 5.00 π.μ. της...
Τρίτης 7 Ιουνίου 2011 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.

απαιτούμε:

• Την υπογραφή Σ. Σ. Ε που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Καλούμε όλους τους τεχνικούς που εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των Εθνικής Εμβέλειας ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, στις εταιρείες που τους ενοικιάζουν τηλεοπτικά συνεργεία και στην TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, είτε είναι μέλη μας είτε όχι, να πάρουν μαζικά μέρος στην Απεργία.

Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας θα είναι οι προγραμματισμένες βάρδιες της ημέρας οι οποίες δεν θα καλύψουν κανένα θέμα.

Σε περίπτωση έκτακτου σοβαρού γεγονότος, αυτό θα καλυφθεί μόνο με άδεια του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. και σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο αυτό θα αναφερθεί ρητά κατά την προβολή του.

Κάθε άλλη περίπτωση εργασίας τεχνικού θα θεωρηθεί απεργοσπαστική.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστή μέχρι νεωτέρας η ΕΠΟ!



Την αναστολή κάθε λειτουργίας της ΕΠΟ από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι νεωτέρας αποφάσισε η...



 Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας με 49 θετικές ψήφους, αποδεχόμενη την εισήγηση του Σοφοκλή Πιλάβιου.

Άμεσο διάλογο εντός των επόμενων 15 ημερών με όλους τους φορείς, πολιτικά κόμματα, UEFA και FIFA ζήτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με δηλώσεις του μετά από την λήξη της συνεδρίασης.

«Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφάσισε την αναστολή των εργασιών και την άμεση προσπάθεια διαλόγου με τους φόρους που αναφέραμε: την Σούπερ Λίγκα, τα πολιτικά κόμματα και όποιον άλλο φορέα έχει σχέση. Δώσαμε ένα περιθώριο 15 ημερών», τόνισε –αρχικά- ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, αναφερόμενος στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

«Δεν βλέπετε τι γίνεται κάθε ημέρα. Η καθημερινότητα είναι το δείγμα για το «πού πάμε». Η ομοσπονδία –πιστεύω- ότι αντέδρασε με δυναμικό τρόπο. Περιμένουμε τα αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

«Κλείνει η ομοσπονδία», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, απαντώντας στο «τι σημαίνει» η απόφαση αυτή της Γενικής Συνέλευσης και κατέληξε λέγοντας:

«Όταν αποφασίσουμε να πούμε την αλήθεια μας φτάνουν και δύο ημέρες»…


Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη μείωση πληθυσμού στη Φθιώτιδα

απο τον Θώμη Παληού   

alt
Μείωση κατά 10 με 12% παρουσιάζει ο πληθυσμός της Φθιώτιδας σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία της απογραφής. Από 178.000 το 2001 πέσαμε σε 155.000. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star όλοι οι νέοι Καλλικρατικοί δήμοι στο νομό παρουσίασαν μείωση πληθυσμού. Η μεγαλύτερη καταγράφεται στο δήμο Μακρακώμης με συνολικά 5.000 κατοίκους λιγότερους. Η Λαμία παρουσιάζει αύξηση 5-7% που καταγράφεται κυρίως στο Σταυρό και τη Ροδίτσα. Από 46.400 το 2001 ο αριθμός των κατοίκων αυξήθηκε σε 50.000 περίπου. Ενδεικτικά να αναφέρουμε και κάποιες ακόμη περιοχές…
Στην Αταλάντη από 5.900 ο πληθυσμός μειώθηκε σε 4.900.
Στην Στυλίδα από 5.000 ο αριθμός των κατοίκων μειώνεται σε 3.500.
Στα Καμένα Βούρλα ο αριθμός των κατοίκων παραμένει σταθερός στους 2.700
Στον Δομοκό το ποσοστό δεν μπορεί να είναι συγκριτικό γιατί συνυπολογίζεται ο αριθμός των κρατουμένων στις φυλακές. Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 14 Ιουνίου.
lamiastar.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Παπαρήγα για Αγανακτισμένους: "Αναχρονιστική" θέση

Τις θέσεις του κινήματος των «Αγανακτισμένων» σχολίασε η κ. Παπαρήγα μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ FM και στους δημοσιογράφους Άγγελο Κωβαίο και Βασίλη Μπεσκένη.
Η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη...
 ΝΕΤ FM και στην εκπομπή «Αυτήκοος Μάρτυς» τόνισε πως αυτό που έχει σημασία είναι η αγανάκτηση να μετατραπεί σε συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις. Αναφερόμενη στις εκλογές σημείωσε πως ότι καθημερινό αγώνας μπορεί να δώσει λύση και όχι οι εκλογές, ενώ σχετικά με το σενάριο για επιστροφή στη δραχμή, είπε πως το προκρίνουν αυτοί που δεν έχουν πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Συντηρητική και αναχρονιστική χαρακτήρισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τη θέση «έξω τα κόμματα» όσων διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα.
«Δεν μπορεί ο άλλος που ανήκει σε ένα κόμμα να αφήσει την πολιτική του ταυτότητα, ή την κομματική του ή την ιδεολογική του άποψη και να βαφτιστεί ακομμάτιστος (...) Τα κόμματα εκφράζουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και στρώματα που είναι μέσα στην κοινωνία.
Είχαμε τους κουκουλοφόρους που έσπαγαν τις βιτρίνες, τώρα δεν ξέρω αν μερικοί βγάζουν την κουκούλα και βαφτίζονται ακομμάτιστοι και ανώνυμοι. Δεν λέω ότι είναι οι ίδιοι κουκουλοφόροι.
Αυτοί που είναι μέσα στο Σύνταγμα πιστεύω ότι είναι άνθρωποι δυσαρεστημένοι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αισθάνονται προδομένοι, γιατί πίστεψαν σε κόμματα που τους διέψευσαν, είναι πολιτικοποιημένοι. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν την συμπάθειά μας. Αυτό που μας προβληματίζει είναι το εξής πράγμα. Κάποιοι που κάνουν κουμάντο, λένε έξω τα κόμματα. Δεν κατάλαβα πως θα χωριστούμε σε αυτούς που είναι σε κόμματα, ή σε ακομμάτιστους, αυτή είναι η διαίρεση της ελληνικής κοινωνίας;
Αυτό το κίνημα που είχε και αυθόρμητα στοιχεία, υπονομεύεται από συνθήματα που λένε «έξω τα κόμματα» και υπονομεύεται από αυτούς που το πρωί ανήκουν σε ένα κόμμα και είναι στελέχη ενός κόμματος ή μιας ομάδας και το απόγευμα πάνε και κάνουν τους ακομμάτιστους και διευθύνουν τους υπόλοιπους, κάποιοι διευθύνουν εκεί.»
ert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



Φέτος είναι ευκαιρία να δώσουμε διαφορετική διάσταση στην 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όπως κατοχυρώθηκε από τον ΟΗΕ το 1972. Το περιβάλλον δεν προσφέρεται πλέον για λόγια, αλλά για δράση. Το περιβάλλον είναι το μόνο πραγματικό περιουσιακό μας στοιχείο. Αυτό στο οποίο αναπτύχθηκε ο πολιτισμός μας. Οφείλουμε να το διατηρήσουμε και να το παραδώσουμε αλώβητο στα παιδιά μας. Οι πόροι της γης, του αέρα και του νερού είναι αυτοί που έδωσαν στον άνθρωπο πλούτο και τη δυνατότητα να προάγει το βιοτικό και πνευματικό του επίπεδο.

Για όλα αυτά, ας επιδιώξουμε, η 5η Ιουνίου του 2011 να γίνει μία νέα αρχή. Για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε όλοι το περιβάλλον : η Πολιτεία, οι πολίτες, η κοινωνία. Στις πόλεις και στην ύπαιθρο.

Ας επιστρέψουμε στα βασικά, γιατί αυτά φοβάμαι ότι έχουμε χάσει.
Οι δραματικές κλιματικές αλλαγές, η αύξηση της θερμοκρασίας και της εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων, η άνοδος της στάθμης των θαλασσών, η λειψυδρία, η αποδάσωση, η μόλυνση του αέρα, του εδάφους και των νερών, είναι η φωνή του πλανήτη Γη, που μας δηλώνει με τόσους πολλούς τρόπους, ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, αφού θα έπρεπε να έχει 250 % περισσότερους φυσικούς πόρους για τις απαιτήσεις της σημερινής ανθρώπινης δραστηριότητας.

Έχουμε απέναντί μας μια μεγάλη πρόκληση. Το περιβάλλον εξαρτάται από τις κοινές μας ενέργειες και το μέλλον εξαρτάται από τον τρόπο που ενεργούμε σήμερα. Για εμάς, ως Αιρετή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζήτημα βούλησης, αλλά και ευθύνης. Η πρόκληση του περιβάλλοντος είναι υπόθεση καθημερινή. Κάθε ημέρα είναι ημέρα περιβάλλοντος. Με δράση και πρωτοβουλία. Για την ποιότητα της ζωής μας, για το μέλλον του τόπου μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελευθερος ο 25χρονος που με φωτοβολίδα σκότωσε τον 7χρονο στην Ανάσταση!


Χαλκίδα: Ελευθερος ο 25χρονος που με φωτοβολίδα σκότωσε τον 7χρονο στην Ανάσταση!
Αποφυλακίστηκε ο 25χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη φονική φωτοβολίδα το βράδυ της Ανάστασης στο ναό του Αγίου Γεωργίου Δροσιάς. Να υπενθυμίσουμε ότι από τη φωτοβολίδα έχασε τη ζωή του ο 7χρονος Χρήστος Σούτζιος, γιος του ιερέα του ναού Διονύση Σούτζιου.
Μετά από ενάμιση μήνα στη φυλακή ο 25χρονος έκανε αίτηση αποφυλάκισης, η οποία έγινε δεκτή, καθώς κρίθηκε ότι από τα στοιχεία της προσωπικότητάς του δεν προκύπτει κίνδυνος να μην εμφανιστεί στη δίκη. Ετσι ο 25χρονος έμεινε ελεύθερος, αφού πρώτα κατέβαλε χρηματική εγγύηση 7.000 ευρώ και με τον όρο να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας.
Ο 25χρονος συνεχίζει να αρνείται όλες τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και ισχυρίζεται ότι δεν ήταν εκείνος που έριξε τη μοιραία φωτοβολίδα. Για την υπόθεση θα οριστεί δικάσιμος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 4 Ιουνίου...


1070: Σε μία σπηλιά στο γαλλικό χωριό Ροκφόρ παρασκευάζεται για πρώτη φορά το ομώνυμο τυρί.

1827: Αποτυχημένη ναυτική εκστρατεία του Κόχραν στην Αίγυπτο. Ο Κανάρης καίει μέσα στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας την προφυλακίδα του αιγυπτιακού στόλου.

1942: Αρχίζει η Ναυμαχία του Μίντγεουεϊ μεταξύ Γιαπωνέζων και Αμερικανών.

1948: Ιδρύεται το αθλητικό σωματείο Ομόνοια Λευκωσίας.

1984: Ο Μπρους Σπρίνγκστιν κυκλοφορεί το «Born in the USA».

1989: Το καθεστώς της Κίνας γράφει μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του, με τη σφαγή των φοιτητών στην πλατεία Τιεν Αν Μεν.


Γεννησεις

1929: Κάρολος Παπούλιας, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

1966: Τσετσίλια Μπάρτολι, ιταλίδα μετζοσοπράνο.

1975: Ατζελίνα Τζολί, αμερικανίδα ηθοποιός.


Θανατοι

1798: Τζιάκομο Καζανόβα, ιταλός καρδιοκατακτητής και συγγραφέας. [γεν. 2/4/1725]

2001: Ντίνος Ηλιόπουλος, ηθοποιός. [γεν. 12/6/1913]

2007: Σωτήρης Μουστάκας, έλληνας ηθοποιός [γεν. 17/9/1940]











Πηγή :http://www.sansimera.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ