Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Πήρε φωτιά ο ουρανός! Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα από ηφαίστειο στη Χιλή

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν στη συνέχεια του άρθρου τα λένε όλα. Το ηφαίστειο Puyehue-Cordon Caulle στη Χιλή εξερράγη χθες προκαλώντας νέφος ηφαιστειακής τέφρας ύψους 10 χιλιομέτρων, ενώ η στάχτη έφτασε μέχρι τη γειτονική Αργεντινή, σκοτεινιάζοντας τον ουρανό στο χειμερινό θέρετρο San Carlos de Bariloche και αναγκάζοντας το αεροδρόμιο της πόλης να κλείσει.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας από τη στιγμή της έκρηξης, όταν λάβα και τέφρα εκτινάσσονται ψηλά, βάζοντας κυριολεκτικά φωτιά στον ουρανό. Την ίδια ώρα μαύροι καπνοί και αστραπές ενώνονται και σχηματίζουν ένα σκηνικό χάους και καταστροφής.
Το ηφαίστειο, που είχε μείνει ανενεργό για δεκαετίες, εντάσσεται στη ηφαιστειακή αλυσίδα που φτάνει μέχρι την Παταγονία, το νοτιότερο άκρο της λατινικής Αμερικής. Μέχρι στιγμής, έχουν εκκενωθεί περίπου 3.500 άνθρωποι από τις γύρω περιοχές, αλλά μόνο για προληπτικό λόγο, σύμφωνα με τις αρχές.












 


http://thousandnews.wordpress.com

Διαβάστε Περισσότερα »

18χρονος Έλληνας “χάκερ” τρέλανε FBI και Interpol! Έχουμε τους τρόπους μας να φέρνουμε τα πάνω κάτω!



Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον 18χρονο στον Άγιο Δημήτριο δεν πίστευαν ούτε στα μάτια τους ούτε στα αυτιά τους όταν άκουσαν από τους συναδέλφους τους...
...τη ζημιά που είχε κάνει σε διάφορες κεντρικές υπηρεσίες πληροφοριών ήδη απ' τα 16 του χρόνια.


Η πρώτη επίθεση του 16χρονου τότε δράστη έγινε το 2008 εναντίον του δικτύου της Interpol που φυσικά τον επικήρυξε.

Ακολούθησε επίθεση εναντίον γαλλικών υπηρεσιών, αλλά και εναντίον αμερικανικών με αποτέλεσμα να τον επικηρύξει και το FBI.

Ουσιαστικά ο πιτσιρικάς απ' το Μπραχάμι είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

"Μόλυνε" χιλιάδες υπολογιστές ( bot net) και τους χρησιμοποιούσε για να κάνει τις επιθέσεις του εναντίον όποιου δικτύου ήθελε.

Μπορούσε να βγάζει μάλιστα και αρκετά χρήματα κάνοντας “ζόμπι” τους υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών του internet φτιάχνοντας ένα tool bar το οποίο όποιος το ¨κατέβαζε” και το χρησιμοποιούσε του άνοιγε την πόρτα σε όλα του τα αρχεία.

Κάπως έτσι έκλεβε χρήματα από πιστωτικές κάρτες και όχι μόνο. 
Οι αστυνομικοί βρήκαν σπίτι του πέντε πιστωτικές, άλλες 100 “λευκές” έτοιμες να τις χρησιμοποιήσει αλλά και 8.800 ευρώ σε μετρητά και άλλες 30 με 40 χιλιάδες σε μετοχές!

Άλλωστε όπως γράφει και το τατουάζ που έχει στην πλάτη του (σε διάφορες γλώσσες) “ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία”

Ο 18χρονος πάντως φαίνεται είχε κάνει τόση ζημιά που με το που έμαθαν οι Αμερικανοί του FBI ότι πιάστηκε πήραν το πρώτο αεροπλάνο και έρχονται να τον... γνωρίσουν





http://tacoalatipota.blogspot.com


Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιορκούν το Mega οι «Αγανακτισμένοι»


Έξω από το κτίριο που στεγάζεται το κανάλι του «Mega», στην οδό Μεσογείων βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 30 «Αγανακτισμένοι» πολίτες. Φωνάζοντας συνθήματα κατά δημοσιογράφων, όπως «Πρετεντέρη να τρέχεις πιο γρήγορα και από τον Κεντέρη» και «Που είναι η Τρέμη» οι συγκεντρωμένοι εκφράζουν την αντίθεσή τους για την προβολή των κινητοποιήσεων από το συγκεκριμένο κανάλι. Φραστικά πυρά ρίχνουν και για βασικό μέτοχο του καναλιού.
Ισχυρή είναι η αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στο σημείο.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Παντρεμένος έβαλε στην Εφορία απόδειξη από... οίκο ανοχής


alt
Είδηση ταυτόχρονα για γέλια και για κλάματα. Επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα, προκειμένου να πετύχει την έκπτωση φόρου που όλοι κυνηγάμε καταθέτοντας αποδείξεις με τις φορολογικές δηλώσεις, σύμφωνα με το τελευταίο μέτρο του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, έβαλε μεταξύ των υπολοίπων αποδείξεων και μία από... οίκο ανοχής... Σύμφωνα με αυτήν, κατέβαλε στην... Τζίνα συνολικά 250 ευρώ για... παροχή υπηρεσιών!!! Τι είδους υπηρεσιών; «Μασάζ – φουλ έξτρα», σύμφωνα με όσα μπορείτε να δείτε ότι αναγράφονται στην απόδειξη που προσκόμισε (μαζί με τις υπόλοιπες) ο γνωστός επιχειρηματίας στον λογιστή του. Καθώς λοιπόν ο λογιστής έκανε έναν τυπικό έλεγχο των αποδείξεων, έπεσε πάνω και σε αυτήν, που προφανώς είναι ο πιο πρωτότυπος τρόπος για να ζητήσει κανείς επιστροφή φόρου από την Εφορία. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο επιχειρηματίας υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση με την σύζυγό του. Το καλό για τον ίδιο είναι ότι εκείνη προφανώς δεν πήρε χαμπάρι τι είδους αποδείξεις περιλαμβάνονταν σε εκείνες που προσκομίστηκαν στον λογιστή, άρα ούτε και τις αταξίες του ερωτιάρη άνδρα της. Ούτε προφανώς και ο λογιστής σκοπεύει να καταδώσει τον πελάτη του. Ωστόσο, η περίφημη απόδειξη διέρρευσε στο διαδίκτυο και μπορούν πλέον να μπουν ψύλλοι στα αυτιά όσων γυναικών από τα Τρίκαλα έλειπαν οι άνδρες στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο, αναφορικά με το τι «δουλειές» είχαν εκεί...
 πηγή
RELATED POSTS
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεληφθη κατηγορουμενος των " Πυρηνων της Φωτιας " για διακινηση ναρκωτικων σε δικαστικη αιθουσα

Κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση " Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς " συνελήφθη την ώρα που διακινούσε ναρκωτικά μέσα στη δικαστική αίθουσα.


Επεισοδιακή ήταν η σημερινή διαδικασία στη δική των κατηγορούμενων για τους πυρήνες της φωτιάς. Η αστυνομία συνέλαβε το εκ των κατηγορουμένων Ερρίκο Ράλλη ως ύποπτο για τη διακίνηση ναρκωτικών μέσα στη φυλακή.
Συμφώνα με τις διωκτικές αρχές ο Ράλλης ,ο οποίος είναι ελεύθερος με όρους, έδωσε φάκελο με χασίς στον κρατούμενο συγκατηγορούμενό του Αλέξανδρο Μητρούσια, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Σε βάρος του Ράλλη σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών εντός της φυλακής που είναι κακούργημα.

πηγη newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τάκης Αντωνακόπουλος.Να μειωθεί στις 2500 από 7000 ευρώ ο μισθός μας»

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ: «Να μειωθεί στις 2500 από 7000 ευρώ ο μισθός μας»
Να μειωθεί η βουλευτική αποζημίωση στα 2.500 ευρώ από περίπου 7.000 ευρώ που είναι σήμερα ζήτησε νωρίτερα στην παρέμβαση του στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος.
«Να κλείσουμε τα πολιτικά μας γραφεία και να μειωθεί ο μισθός όλων μας στις 2.500 ευρώ το μήνα» είπε και κατέθεσε τις εξής προτάσεις.
Μέγιστη αμοιβή 2.500 ευρώ € το μήνα, για τους δημόσιους υπαλλήλους, υπάλληλοι ΔΕΚΟ καθώς και τους δημόσιους λειτουργούς (Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δημάρχους κ.τ.λ.). Κλείσιμο των βουλευτικών γραφείων στην εκλογική περιφέρεια και τη λειτουργία ενός γραφείου κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Μείωση κατά 50% των μετακλητών συμβούλων των Υπουργών, των Βουλευτών και των Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να μειωθούν στο ¼ οι μηνιαίες δόσεις προς τις τράπεζες, των οφειλετών που βγαίνουν στην Ανεργία ή κλείνουν τις επιχειρήσεις τους.
iefimerida.gr
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Πριόνι 10% κάθε χρόνο στο εφάπαξ

Με τη μέθοδο του... ΛΑΦΚΑ θα περικοπεί το 30% του εφάπαξ στο Δημόσιο. Αρχής γενομένης από τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε η πρώτη δόση θα φτάσει στο 10%.Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τρόικας, θα επιβληθεί περικοπή 10% για τα εφάπαξ που θα εκταμιευτούν μετά την 1η Ιανουαρίου 2012, μετά και την εκπόνηση της αναλογιστικής μελέτης για τα κρυφά (μελλοντικά) ελλείμματα του Ταμείου Πρόνοιας.

Τέλος, η τρόικα απαιτεί ένα επιπλέον «κούρεμα» κατά 10% από το 2013. Ετσι, από 50.000 ευρώ, που κυμαίνεται σήμερα -σε μέσα επίπεδα- το εφάπαξ, θα περιοριστεί στα 35.000 ευρώ, αν και όσοι έχουν λιγότερα από 30 έτη ασφάλισης (μητέρες με ανήλικο, τρίτεκνοι κ.ά.) θα λάβουν αποδοχές κάτω και από 25.000 ευρώ.

Το μέτρο αναμένεται να «πιάσει» και τους 40.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι αναμένουν έως και 28 μήνες το εφάπαξ. Και όσους δηλαδή έχουν θεμελιώσει δικαίωμα εφάπαξ και μόνο λόγω οικονομικής αδυναμίας του Ταμείου δεν έχουν ικανοποιηθεί τα σχετικά αιτήματα.

Η εν λόγω ρύθμιση κινείται στο όριο της συνταγματικότητας, γι' αυτό και έχει ανακαλυφθεί η διέξοδος του... ΛΑΦΚΑ.

Η περικοπή στο εφάπαξ θα έχει τη μορφή παρακράτησης (εισφορά αλληλεγγύης) στα εκταμιευόμενα ποσά και όχι μείωσης των αποδοχών (νέος τρόπος υπολογισμού κ.ά.).

Περιμένουν 2 δισ. ?

Να σημειωθεί ότι οι σχεδόν 40.000 συνταξιούχοι διεκδικούν ένα ποσόν που πλέον προσεγγίζει τα 2 δισ. ευρώ. Και το οποίο υπολογίζεται πλέον και στο δημοσιονομικό πρόβλημα (έλλειμμα γενικής κυβέρνησης). Τα δε έσοδα του Ταμείου αρκούν μόλις για την απόδοση 6.000 εφάπαξ το χρόνο.

Το «κούρεμα» των εφάπαξ έρχεται ως συνέχεια των περικοπών στις συντάξεις, της επιβολής ειδικής εισφοράς στις κύριες συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ και στις επικουρικές άνω των 300 ευρώ και την ειδική εισφορά 6%-10% για τους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών που λαμβάνουν πάνω από 1.700 ευρώ μικτά το μήνα.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η επιβολή εισφοράς 3% στους δημόσιους υπαλλήλους υπέρ των εσόδων του ΟΑΕΔ (στο βαθμό που διεγράφησαν οι υποχρεώσεις του προϋπολογισμού προς τον οργανισμό Απασχόλησης λόγω δημόσιων ελλειμμάτων) και για την ενίσχυση των ανέργων.

Ομως, ένα ποσοστό από αυτή την εισφορά ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης προτείνει να κατευθυνθεί στο Ταμείο Πρόνοιας, προκειμένου να μην επιβληθεί μια τόσο μεγάλη περικοπή (κατά 30%) στο εφάπαξ. Κάτι που δεν φαίνεται να αποδέχεται η τρόικα.

Μια άλλη πρόταση αφορά την ασφάλιση στο Ταμείο Πρόνοιας (4% το μήνα) και των 60.000 επί συμβάσει εργαζομένων στο Δημόσιο, έναντι της προοπτικής ότι όταν ωριμάσουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα θα λάβουν και αυτοί εφάπαξ...

Το ταμειακό πρόβλημα του Ταμείου Πρόνοιας του Δημοσίου θα επιδιωχθεί να αντιμετωπιστεί και με ένα δάνειο 250 εκατ. ευρώ από το Ταμείο εφάπαξ των δημοτικών υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ), το οποίο εμφανίζεται πλεονασματικό. Ωστόσο τα εν λόγω αποθεματικά δεν οφείλονται στις εισφορές (αναφέρονται μόνο στο 1% του μισθού, όταν στους λοιπούς δημόσιους υπαλλήλους ανέρχονται στο 4%), αλλά σε κοινωνικούς πόρους (εισφορά επί των δημοτικών έργων).

Τώρα, το κυβερνητικό σχέδιο -τη υποδείξει και των συνδικαλιστών του κλάδου- προβλέπει την επανένωση του Ταμείου Πρόνοιας του ΤΑΔΚΥ με το επικουρικό. Να ακυρωθεί δηλαδή η διαδικασία ενοποιήσεων του 2008 (ν. 3655) επί Πετραλιά, έτσι ώστε να χάσουν οι επιτηρητές τα αποτυπώματα των κοινωνικών εισφορών και να μην περικοπεί το εφάπαξ των δημοτικών υπαλλήλων στη βάση των εισφορών που πληρώνουν. 
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

«Γαντζωμένος» στην καρέκλα του Περιφερειάρχη ο Ψωμιάδης

Τα έγγραφα που «καίνε» τον Π. Ψωμιάδη

Με την απόφαση του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης με αριθμό 908, στις 13 Φεβρουαρίου του 2009, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή ανατολή, για παράβαση καθήκοντος. Ο τότε Νομάρχης Θεσσαλονίκης είχε μειώσει αυθαίρετα το πρόστιμο των 89.000 ευρώ που είχε επιβληθεί σε έναν πρατηριούχο για νοθεία στα καύσιμα, σε 5.000 ευρώ. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ψωμιάδη, με το σκεπτικό ότι “ενώ ήταν υπάλληλος, με πρόθεση παραβίασε τα καθήκοντα της υπηρεσίας, έχοντας σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος”. Ο Ψωμιάδης άσκησε έφεση, η οποία δεν έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα να αποπεμφθεί από τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.



Το… ανθρώπινο πρόσωπό του, αλλά και τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Νομαρχίας επικαλέστηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στο δικαστήριο, ενώ αποκάλυψε, ότι έχει μειώσει εκατοντάδες πρόστιμα! “Η φιλοσοφία της νέας μας διοίκησης είναι η προστασία του πολίτη και η προστασία των επιχειρήσεων. Οφείλουμε να έχουμε ανθρώπινο πρόσωπο. Λειτούργησα μέσα στα όρια του Νόμου, εκατοντάδες πρόστιμα έχω μειώσει στο ελάχιστο. Με τη γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας προσχώρησα και είχα δικαίωμα να το μειώσω. [ ] Το 80% των προστίμων που επιβάλλονται δεν εισπράττονται. Αυτό των 5.000 ευρώ, εισπράχθηκε. Τα 89.000 ευρώ δεν θα εισπράττονταν ποτέ”. Μάλιστα, o Ψωμιάδης κατέθεσε, ότι ο πρατηριούχος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι “ήταν άνθρωπος ετοιμοθάνατος, δεν θα τον έστελνα εγώ στον τάφο”.

Πέντε ήταν τα πρόστιμα για νοθεία καυσίμων, τα οποία τακτοποίησε ο Ψωμιάδης, σε πέντε διαφορετικούς ελέγχους, και τα οποία επέβαλλαν οι ελεγκτές στον πρατηριούχο, καθώς νόθευε το πετρέλαιο κίνησης με πετρέλαιο θέρμανσης. Ειδικότερα, ο πρατηριούχος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ για παράβαση σε έλεγχο στις 6/3/2000, 20.000 ευρώ στις 13/10/2000, συνολικά 39.000 ευρώ (δύο πρόστιμα των 29.000 και 10.000 ευρώ) στις 9/12/2000 και 10.000 ευρώ στις 5/4/2001. Παρά το γεγονός, ότι έκλεβε συστηματικά τους οδηγούς, προκαλώντας παράλληλα ζημιές στα οχήματά τους εξαιτίας των νοθευμένων καυσίμων, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης του έδειξε επιείκεια και μείωσε το συνολικό πρόστιμο των 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ!




Πηγή: prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η «νέα» Ριτσώνα συγκέντρωσε χιλιάδες θεατές


Η περασμένη Κυριακή αποδείχθηκε γιορτή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με την ανάβαση της Ριτσώνας να διεξάγεται στο γνωστό πλέον μέρος έξω από τη Χαλκίδα και να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων θεατών. Κόσμος παντού, που προτίμησε το… βουνό από την παραλία, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή. Άλλωστε, οι καλύτεροι Έλληνες οδηγοί έδιναν το… ραντεβού, για να μονομαχήσουν στη γνωστή πλέον διαδρομή, που διεξήχθη δύο φορές για όσους έλαβαν μέρος.

Οι νικητές

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μιχάλης Ευθυμίου επικράτησε στην ομάδα «Α» με Ford Escort WRC, αφήνοντας πίσω του τους Τσούλο και Μανώλη, αμφότεροι με Mitsubishi EVO. Στην ομάδα «Ν», Τζαμπάζης, Ζαχαριάδης και Μαλακτάρης συμπλήρωσαν το βάθρο με Mitsubishi EVO, Peugeot 106 και Citroen Saxo αντίστοιχα. Λεωνίδας Κύρκος, Δημήτρης Παντελάκης και Παναγιώτης Ευθυμίου με Ford Escort WRC, BMW M3 και BMW M3 E30 αντίστοιχα επικράτησαν στην κατηγορία, με τον Μάριο Ηλιόπουλο να τερματίζει στην 5η θέση με το Escort WRC του Καϊτατζή, το οποίο έβγαλε πρόβλημα με το turbo και έτσι οι θεατές δεν απόλαυσαν την κόντρα που περίμεναν με τον Κύρκο. Παρ’ όλα αυτά, η… κόντρα συνεχίστηκε και εκτός αγώνα, με τον Ηλιόπουλο να καταθέτει ένσταση για καύσιμα, σωληνώσεις, κ.α. στον Κύρκο, κάτι που άλλωστε έχει δηλώσει ότι θα κάνει σε κάθε αγώνα. Τέλος, στην κατηγορία των ιστορικών αυτοκινήτων, ο Ανδρέας Καροτσιέρης με Porsche επικράτησε των αντιπάλων του, αφήνοντας πίσω του τους Καζακλή και Γιωργούλα, αμφότεροι με Ford Escort RS.

Σε γενικές γραμμές, το θέαμα ήταν καλό και αρκετοί έφυγαν με καλές αναμνήσεις. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι και οι παραπονούμενοι που έκαναν λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση πολλών θεατών, πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος. Σε αυτό, μεγάλη ευθύνη φέρει η διοργανώτρια λέσχη (ΣΟΑΑ), που ναι μεν προσπάθησε και σχεδίασε έναν πολύ καλό αγώνα και με καλές παροχές σε οδηγούς και θεατές (δρόμος για την ειδική, λεωφορεία, service park κ.α.), αλλά δεν σκέφτηκε ότι στον αγώνα μπορεί να υπάρξουν και «σπασμένα» μοτέρ, που θα προκαλούσαν καθυστερήσεις. Πολύ απλά, η προσπάθεια, από την πλευρά του Σ.Ο.Α.Α. (Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτων), για την πλήρη αναμόρφωση του χώρου παίρνει, κατά γενική ομολογία, καλή βαθμολογία, αλλά από πλευράς αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών δεν περνάει τη… βάση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της zougla.gr, το πρόβλημα οφείλεται αρχικά στον αλυτάρχη που δεν αντιμετώπιζε γενικώς τα θέματα πολύ σοβαρά και με την ταχύτητα που έπρεπε, αλλά και σε μερίδα κριτών που έδειξε να έχει έλλειψη γνώσης.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι αναρωτήθηκαν γιατί δεν υπήρχε ομάδα άμεσης επέμβασης, ούτως ώστε να καλύπτει τα έκτακτα περιστατικά. Το… σκουπάκι του δήμου ήταν καλό, αλλά αργοκίνητο και χρονοβόρο. Ελπίζουμε ότι αυτό να γίνει μάθημα σε όλες τις λέσχες που θα διοργανώσουν αγώνες από εδώ και στο εξής και τα καλά που είδαμε στην 1η ΣΟΑΑ ανάβαση Ριτσώνας να καθιερωθούν, για να μπορέσει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να κερδίσει λίγο από τη χαμένη του αίγλη.
zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βουλή η δικογραφία για το "φαγοπότι" στον ΕΟΤ επί Άρη και Μαρκόπουλου...


Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Παντελής διαβίβασε σήμερα στη Βουλή τη δικογραφία για οικονομικές ατασθαλίες στον ΕΟΤ κατά τη διετία 2008-2009, όταν ήταν δηλαδή υπουργοί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Κώστας Μαρκόπουλος, σχετικές με το "φαγοπίτι" στις δημόσιες σχέσεις.
Μετά τη διαβίβαση, θα πρέπει να κινηθούν οι διαδιακασίες για την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Η δικογραφία αφορά συγκεκριμένα...
δαπάνες για φιλοξενίες ατόμων, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις είχαν φύγει από την Ελλάδα, δώρα μεγάλης αξίας, αλλά και απευθείας αναθέσεις.
Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε μετά από δύο πορίσματα του προέδρου του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρώτο κρούσμα e-coli στα Επτάνησα;



Εντοπίστηκε, σύμφωνα με τς πρώτες ενδείξεις, το πρώτο εντεροαιμοραγικό κολοβακτηρίδιο και στην Ελλάδα.

Ένα τέτοιο περιστατικό είχε καταγραφεί στην Θεσσαλία, πριν από δύο χρόνια, χωρίς όμως να είναι θανατηφόρο. Ωστόσο, φαίνεται πως ενώ σε πολλές eυρωπαικές πόλειw αυξάνονται ολοένα τα θύματα του e-coli, εμφανίστηκε και το πρώτο πιθανό κρούσμα στη χώρα μας και συγκεκριμένα στους Παξούς.

Παράλληλα, στη Θεσσαλία τα περισσότερα περιστατικά ανιχνεύονται σε ζώα και τρόφιμα, ενώ η φημολογία για μετάδοση του θανατηφόρου βακτηρίου e-coli μέσω ισπανικών αγγουριών προκαλεί τεράστια ζημία στα κηπευτικά της Κρήτης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς το Θ. Πάγκαλο η επέτειος στο Δίστομο



alt
Δεν θα παραβρεθεί τελικά στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία που ενημέρωσε σχετικά για τις νεότερες εξελίξεις αποσυνέδεσε την απόφαση αυτή με το περιστατικό το πρωί στο Δίστομο όπου άγνωστοι πέταξαν φέιγ βολάν που καλούσαν τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 
απο τον Θανάσης Μερτζάνης lamiastar.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

O Άρειος Πάγος αναιρεί εφετειακή απόφαση και δικαιώνει χιλιάδες υποθέσεις για τα πανωτόκια



Δεν καταργούνται οι απαιτήσεις των δανειοληπτών που δεν υπήχθησαν στις ευνοϊκές διατάξεις του Ν. 2789/2000 για τα πανωτόκια και μπορούν να διεκδικήσουν δικαστικά τα επιπλέον ποσά που εισέπραξαν οι Τράπεζες, αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 21/2011 απόφασή του.
Οι αρεοπαγίτες υποστηρίζουν ότι αυτό προκύπτει από το πνεύμα του Ν. 2789/2000, αλλά και από τη νομοθετική σκοπιμότητα της όλης ρύθμισης για τα πανωτόκια.
Ο επίμαχος νόμος, συνεχίζει η δικαστική απόφαση, «αποβλέπει στην ευεργετική εισαγωγή ορίου στην επιβάρυνση των δανειοληπτών με κάθε είδους τόκους από νόμιμη αιτία, οι οποίοι μέχρι την εισαγωγή του νόμου 2789/2000 είχαν επαυξήσει το χρέος τους».
Παράλληλα, υπογραμμίζουν οι δικαστές ο Ν. 2789/2000 δεν αποσκοπεί στην «περιαγωγή των δανειοληπτών σε δυσμενέστερη θέση, με την κατάργηση αξιώσεων τους προς αναζήτηση ποσών εισπραχθέντων από τα πιστωτικά ιδρύματα αδικαιολογήτως», δηλαδή καθ΄ υπέρβαση των αρχικά οφειλομένων ποσών, πριν την έναρξη ισχύος εφαρμογής του άρθρου 30 του Ν. 2789/2000.
Το δικαστήριο το απασχόλησε περίπτωση δανειοδότησης σεισμόπληκτης στο Λουτράκι Κορινθίας η οποία το 1982 είχε λάβει δάνειο ύψους 3,4 εκατομμυρίων δραχμών. Το 1991 αν και είχε εξοφλήσει το δάνειο αναγκάστηκε για να μην βγει στον πλειστηριασμό το ακίνητό της να πληρώσει επιπλέον τόκους τόκων (πανωτόκια) 9,2 εκατομμύρια δραχμές.
Στη συνέχεια η δανειολήπτρια αξίωσε από την Τράπεζα να της επιστραφούν τα παρανόμως εισπραχθέντα πανωτόκια, ως αδικαιολογήτως εισπραχθέν ποσό και να της καταβληθεί αποζημίωση για την ζημιά που δέχθηκε (συνολικά αξίωσε 12,9 εκατομμύρια δραχμές).
Το Εφετείο έκρινε ότι ο Ν. 2789/2000 αποκλείει τη αναζήτηση των καταβληθέντων για οποιαδήποτε αιτία, καθώς η άρνηση της Τράπεζας να επιστρέψει τα παράνομα πανωτόκια είναι σύννομη στηριζόμενη στο άρθρο 30 του επίμαχου νόμου.
Όμως, οι αρεοπαγίτες αναίρεσαν την εφετειακή απόφαση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Προσοχή να μην αλληλοεξοντωθούμε...



«Εφόσον, λιγότερο ή περισσότερο, υπήρξαμε όλοι μέρος της κρίσεως, μπορούμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής. Έχουμε και τη δυνατότητα και το καθήκον να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της υγιέστερης κοινωνίας που όλοι επιθυμούμε και
οραματιζόμαστε»,

υπογραμμίζει με άρθρο του...
στην «Καθημερινή» ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος στο άρθρο του με τίτλο «Πού Πάμε;» τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι απαιτείται στην κρίσιμη συγκυρία να αρθρωθεί λόγος και σημειώνει πως «θα αποτελεί μοιραίο λάθος να παρακολουθήσουμε παθητικά τη διεργασία σχηματισμού του νέου τοπίου».

Ανέφερε ότι «σε τέτοιες κρίσιμες ώρες που περνάει ο τόπος μας, ο δημόσιος λόγος γίνεται δύσκολο άθλημα», τονίζοντας ότι είναι απαραίτητος, παρ' όλα αυτά.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε μία ρήση του Αποστόλου Παύλου στην οποία διατύπωνε: «Προσέξτε γιατί αν δαγκώνει ο ένας τον άλλον, θα αλληλοεξοντωθείτε μεταξύ σας», στηλιτεύοντας το χρήμα και την απληστία, λέγοντας ότι τώρα «θερίζουμε τις συνέπειες της αφροσύνης μας». Παράλληλα, όμως, καταλήγει ότι για τη διαμόρφωση μιας υγιέστερης κοινωνίας, απαραίτητος θα είναι ο κατάλληλος «πνευματικός εξοπλισμός»...

Διαβάστε Περισσότερα »

Oι δικαστικοί υπάλληλοι της Θήβας καλούν όλους σε ξεσηκωμό



alt
Συνεχίζεται η εβδομάδα δράσης των δικαστικών υπαλλήλων όλης της χώρας, με τρίωρες καθημερινές στάσεις εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.  Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι της Θήβας καλώντας όλους σε ξεσηκωμό για την αλλαγή και ανατροπή των πολιτικών αποφάσεων "υποταγής και εξαθλίωσης", όπως λένε χαρακτηριστικά.

Η στάσεις εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη του ωραρίου (3μ.μ.) θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Ακολουθούν όσα αναφέρονται από την ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος :

«Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το « Σχέδιο μελέτης για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων» μέσω του οποίου προωθούνται

• Η ολοκληρωτική κατάργηση του 13ου - 14ου μισθού (δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας).
• Η κατάργηση όλων των επιδομάτων (εκτός από το οικογενειακό, θέσης, ειδικών συνθηκών, αποδοτικότητας).
• Η δραστική μείωση των μισθών από 25%-40%.
• Η μείωση των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο κατά 125.000 μέχρι το 2013.
Έτσι, η κυβέρνηση συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε όλους τους τομείς.
Κυβέρνηση και ΜΜΕ της πλουτοκρατίας:
Λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι θα δοθεί αύξηση 5%-10% στα «υπόγεια» και θα γίνουν περικοπές μέχρι 40% στα «ρετιρέ». Η περικοπή των μισθών αφορά όλους τους δημόσιους υπάλληλους, θα είναι οριζόντια και καθολική. Εχουν στόχο να μας χώσουν όλους στα «υπόγεια».
Λένε ψέματα όταν λένε ότι με το νέο Μισθολόγιο θα καταργηθούν οι μισθολογικές ανισότητες. Κανένα μισθολόγιο στο πλαίσιο του καπιταλισμού δεν καταργεί τις μισθολογικές ανισότητες. Ισα - ίσα με τη σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας οι ανισότητες θα μεγαλώσουν!Λένε ψέματα όταν λένε ότι νοικοκυρεύουν το δημόσιο τομέα, με την πρόσληψη 1 στους 5 που θα φεύγουν. Η "νοικοκυροσύνη" τους θα χαντακώσει τους εργαζόμενους, αφού θα συνοδεύεται με ανεργία, με απολύσεις κυρίως συμβασιούχων, με αύξηση του ωραρίου εργασίας, με ιδιωτικοποιήσεις. Οι παροχές υπηρεσιών που θα προσφέρει το δημόσιο όχι μόνο δε θα βελτιωθούν, αλλά θα χειροτερεύσουν, αφού ο βασικός προσανατολισμός των αλλαγών μέσω και του "Καλλικράτη" και των ιδιωτικοποιήσεων υπηρετεί τις ανάγκες της κερδοφορίας και όχι αυτές των εργαζομένων».
Ευγενία Βενιζέλου lamiastar.gr
  


Διαβάστε Περισσότερα »

Μυτιληναίος: Σε εμπορική λειτουργία η δεύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Βοιωτία




Σε εμπορική λειτουργία τέθηκε την Παρασκευή, 3 Ιουνίου, η δεύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Βοιωτία, από τις τρεις συνολικά, οι οποίες εντάσσονται στην πρώτη φάση του επενδυτικού σχεδίου του τομέα ενέργειας του εισηγμένου Ομίλου Μυτιληναίος.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μονάδα συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο, ονομαστικής ισχύος 444 MW, η δοκιμαστική λειτουργία της οποίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το ενεργειακό κέντρο του Αγ. Νικολάου Βοιωτίας θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό στη διείσδυση του φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της λειτουργίας αγωγών μεταφοράς για τις ανάγκες του κέντρου, με αντίστοιχα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τους κατοίκους.

Την κατασκευή του σταθμού και την λειτουργία του εξοπλισμού του, ο οποίος ενσωματώνει τεχνολογία της General Electric (GE), εγγυήθηκε και ολοκλήρωσε η εταιρεία ΜΕΤΚΑ.

Η πρώτη φάση του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου Μυτιληναίος στην ενέργεια, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί με τη θέση σε δοκιμαστική λειτουργία και της τρίτης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους Αγ. Θεοδώρους, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στο δ' τρίμηνο του 2011.
orchomenos-press.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Οι αγρότες της Βοιωτίας δεν προφταίνουν να μετρούν ζημιές»,


«Οι αγρότες της Βοιωτίας δεν προφταίνουν να μετρούν ζημιές», δήλωσε ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αφορμή την πρόσφατη χαλαζόπτωση στον πρώην Καποδιστριακό δήμο Θεσπιών.

«Οι νέες καταστροφές από την πρόσφατη χαλαζόπτωση αποτέλεσαν ουσιαστικά και την χαριστική βολή για το αγροτικό εισόδημα, αφού ήδη η παραγωγή πολλών αγροτών έχει πληγεί από περονόσπορο, που κατάστρεψε το ετήσιο εισόδημα για πάρα πολλές αγροτικές οικογένειες του Δήμου Αλιάρτου» επισήμανε ο Μιχάλης Γιαννάκης και ζήτησε από τον υπουργό να εξαντλήσει τις δυνατότητες αποζημίωσης για τις ασθένειες που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ και να προβεί στην άμεση εκτίμηση των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Αθήνα, 6 Ιουνίου 2011
ΘΕΜΑ: «Περονόσπορος και Χαλάζι πλήττουν το αγροτικό εισόδημα στην Βοιωτία»
Κύριε Υπουργέ,
Η Βοιωτία επλήγη εκ νέου από ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονη χαλαζόπτωση) καταστρέφοντας σημαντικό μέρος της γεωργικής παραγωγής. Αυτή τη φορά η έντονη χαλαζόπτωση έπληξε τα δημοτικά διαμερίσματα του Καποδιστριακού Δήμου Θεσπιών. Αποτέλεσμα της θεομηνίας ήταν αρκετά στρέμματα με κρεμμύδι, βαμβάκι, τριφύλλι, στάρι, ελαιόδεντρα και αμπέλια να έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές.
Οι νέες καταστροφές από την πρόσφατη χαλαζόπτωση αποτέλεσαν ουσιαστικά και την χαριστική βολή για το αγροτικό εισόδημα, αφού ήδη σε πολλές περιοχές της Βοιωτίας τα αμπέλια έχουν πληγεί από περονόσπορο, που κατάστρεψε το ετήσιο εισόδημα των αγροτών.
Επειδή οι αγρότες είναι στην ουσία ιδιοκτήτες μιας «ξεσκέπαστης επιχείρησης» με αποτέλεσμα να εξαρτώνται από τα καιρικά φαινόμενα πέραν του επιχειρηματικού ρίσκου που λαμβάνουν.
Επειδή η κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω αύξησης των αγροτικών εφοδίων και του πετρελαίου κίνησης έχει ήδη συμπιέσει δραματικά το αγροτικό εισόδημα
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
-Πότε αναμένονται να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ στην ευρύτερη περιοχή με δεδομένο ότι οι Βοιωτοί αγρότες έχουν πληγεί φέτος από τα έντονα καιρικά φαινόμενα; Πότε αναμένονται οι πρώτες αποζημιώσεις;
-Δεδομένου ότι η κατεστραμμένη παραγωγή από περονόσπορο δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ, πως μπορεί η Πολιτεία να αποζημιώσει τους καλλιεργητές που η παραγωγή τους επλήγη;
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ Δοκιμές Νέων ποδοσφαιριστών


Από τα Τμήματα Υποδομής της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 14 Ιουνίου 2011 έως και την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΕΠΣΒ στον Άγιο Σπυρίδωνα, θα γίνονται δοκιμές Νέων ποδοσφαιριστών.
Οι δοκιμές θα αρχίζουν κάθε μέρα στις 18:00 και απευθύνονται σε ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 1993, 1994, 1995 και 1996.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Καραγιαννίδη στο τηλ. 6936167637
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Το "έπαιξαν" εφοριακοί στον παππού και του πήραν 1500 ευρώ



Τον πήραν μάλιστα με το αυτοκίνητο έξω από το ΚΑΠΗ και πήγαν στο σπίτι όπου του πήραν τα χρήματα...

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport oι 2 απατεώνες πλησίασαν τον 96χρονο από τη Λαμία, έξω από το ΚΑΠΗ στην Αγία Σοφία και του συστήθηκαν σαν εφοριακοί.

Ήταν πολύ ευγενικοί γύρω στα 40, με λευκό αυτοκίνητο. Του είπαν ότι ο γιος του χρωστάει στην εφορία 500 ευρώ και στη συνέχεια τον πήραν με το αυτοκίνητο και τον πήγαν στο σπίτι για να τους δώσει τα χρήματα.

Όταν ο παππούς έβγαλε τα χρήματα, οι 2 απατεώνες με ταχυδακτυλουργικό τρόπο του πήραν όχι 500, αλλά 1500 ευρώ και εξαφανίστηκαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Προσκύνησαν" Τούρκοι και Γερμανοί: Παράδειγμα η Π.Α. για όλους!

«Αστεράκια» είδαν οι Γερμανοί πιλότοι των Eurofighter Typhoon και οι Τούρκοι των F-4E 2020 Terminator, από τις απανωτές «σφαλιάρες» που έφαγαν από την 343 Μοίρα «Αστέρι» της 115 Π.Μ. του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας από τις 2 μέχρι τις 27 Μαΐου 2011.

Έχασαν όλες τις αερομαχίες από τα τέσσερα ελληνικά F-16 Block 52+, και οι.....
δύο Έλληνες πιλότοι αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι πιλότοι της άσκησης. Κάτι που κάνει πιο εντυπωσιακό το επίτευγμα: Η 343 είναι Μοίρα με ειδίκευση στις αποστολές SEAD, δηλαδή καταστολής αεράμυνας. Οι γερμανικές, ισπανικές και γαλλικές μοίρες που κατανίκησε είναι ειδικευμένες Μοίρες σε αποστολές αέρος-αέρος!

Τουλάχιστον κάποιος "παίρνει πίσω" το αίμα του ελληνικού λαού που του έχουν ροφήξει οι γκαουλάϊτερ της τρόϊκας, της Γερμανίας προεξαρχούσης.

Αυτό που εντυπωσίασε τους ξένους είναι ότι τα ισπανικά και γερμανικά Eurofighter Typhoon δεν είχε καμία ελπίδα απέναντι στα ελληνικά F-16, παρά το γεγονός ότι θεωρητικά διέθεταν καλύτερο ραντάρ και έκαναν χρήση της υπερηχητικής ταχύτητας χωρίς την χρήση μετακαυστήρα. Για τα τουρκικά αεροσκάφη δεν το συζητάμε: Μόλις ερχόντουσαν σε επαφή ραντάρ με τα ελληνικά μαχητικά ήταν «kill» με συνοπτικές διαδικασίες!

«Αυτό είναι δαίμονες δεν είναι πιλότοι» σχολίασε Ισπανός συνάδελφός τους κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, όπου φυσιολογικά, μετά απ’όλα αυτά. ο πρώτος και ο δεύτερος πιλότος ολόκληρης της άσκησης (συνολικά ψηφίζονται τρεις) εκλέχθηκαν από την ελληνική ομάδα! Μάλιστα τους ψήφισαν ακόμα και οι Τούρκοι, αφού δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Τα στελέχη της 343Μ κατέκτησαν την πρώτη θέση σε ρόλο Εναέριας Υπεροχής (Air to Air), ενώ σε αποστολές Καταστολής Εχθρικής Αεράμυνας-Suppression Enemy Air Defense (SEAD) εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία και ακρίβεια βολές Harm εξουδετερώνοντας όλους τους στόχους που τους είχαν ανατεθεί σε όλες τις αποστολές που έλαβαν μέρος.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο: Δεν συμμετείχαν σε όλες τις ασκήσεις, λόγω της αναγκαστικής καθήλωσης για διερεύνηση του ριναίου σκέλους τους, αφού στην ίδια χρονική περίοδο είχαμε το ατύχημα στον Άραξο. Πρώτος και κατακτητής του τίτλου «The Warrior of the TLP Course» ο υποσμηναγός Χαράλαμπος Νίκου και δεύτερος ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ενώ και ο τρίτος θα έβγαινε Έλληνας, αλλά για ευνόητους λόγους εκλέχθηκε ένας Πολωνός.

Στην εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν αεροπορικές δυνάμεις από: τη Γαλλία τέσσερα Mirage 2000 και δύο Alpha Jet, την Πολωνία τέσσερα F-16 και τέσσερα Mig-29, τη Γερμανία δύο Eurofighter και δύο Tornado, το Ηνωμένο Βασίλειο δύο Hawk, την Ισπανία δύο Eurofighter και την Τουρκία δύο F-4E. H Ιταλία διέθεσε δύο αεροσκάφη, ένα ελικοφόρο και ένα Ηλεκτρονικού Πολέμου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες. Εκτελέσθηκαν αποστολές AI, OCA, Slow Mover Protection/Attack, TST, DEAD, No Flying Zone, CAS, PR και CSAR ημέρας και νύχτας.

Διαβάστε Περισσότερα »

“Μπλόκο” σε μείωση αφορολόγητου και απολύσεις – 9ωρη θυελλώδης συνεδρίαση του Υπουργικού και στο βάθος... δημοψήφισμα


Μένει στις 12.000 το αφορολόγητο για μισθωτούς συνταξιούχους, αλλά...
- Συζητείται έκτακτη εισφορά σε όλους
- Ανοιχτή η μείωση του αφορολόγητου ακίνητης περιουσίας στις 100.000
- Μετά τις 28 Ιουνίου και με 151 ψήφους το μεσοπρόθεσμο

"Είμαι έτοιμος για τις μεγάλες αλλαγές που θα προωθήσουμε, να αξιοποιήσουμε ακόμα και το θεσμό του δημοψηφίσματος, για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ή και τη γνώμη όπως προβλέπει το σημερινό μας Σύνταγμα. Για το λόγο αυτό θέλω άμεσα και από τον Υπουργό Εσωτερικών να φέρει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν να εφαρμόσουμε όταν χρειαστεί αυτή τη δημοκρατική πρόβλεψη του σημερινού Συντάγματος" δήλωσε ο Πρωθυπουργός αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ωστόσο όλα δείχνουν ότι δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Όπως αποκαλύφθηκε οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμη ανοιχτές, ωστόσο η ψήφιση που ορίζεται για τις 28 του μήνα θα γίνει με απλή πλειοψηφία και όχι με την ψήφο 180 βουλευτών.
Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών, όπως τουλάχιστον περιέγραψε σε συνομιλία με δημοσιογράφους ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Αντιδράσεις και στο βάθος... νέο φορολογικό

Αυτός που ουσιαστικά δέχθηκε ερωτήσεις αλλά και τις παρατηρήσεις όλων καθ' όλη τη διάρκεια του υπουργικού ήταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Από όλους σχεδόν τους υπουργούς τέθηκε το θέμα του αφορολόγητου των μισθωτών και των συνταξιούχων. Εδώ για πρώτη φορά ο υπουργός φάνηκε ανοιχτό να παραμείνει το αφορολόγητο στις 12.000 επεσήμανε όμως ότι περιμένει προτάσεις που θα εξασφαλίσουν στο κράτος αντίστοιχα έσοδα.
Παράλληλα ακούστηκαν ενστάσεις όπωςτης αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, η πρόταση της υπουργού Εργασίας κυρίας Λούκας Κατσέλη για σύνδεση του αφορολόγητου με την τεκμαρτή κλίμακα και για συνεχή διαπραγμάτευση με την τρόικα για το θέμα του χρέους και τη στήριξη της απασχόλησης. Η Αννα Διαμαντοπούλου ζήτησε να υπάρξουν “παράθυρα” εξαίρεσης στην αναλόγία 1/10 στην πρόσληψη εκπαιδευτικών, θέμα που τέθηκε και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενώ η κ. Διαμαντοπούλου διατύπωσε ενστάσεις και για τις περικοπές σε επιδόματα ανέργων.

Μειώσεις φόρων το Σεπτέμβριο

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πρόθεση να φέρει τον Σεπτέμβριο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει απλοποίηση του συστήματος, μειώσεις φορολογικών συντελεστών, μειώσεις της φορολογίας των επιχειρήσεων και μειώσεις του ΦΠΑ.
Για φέτος πάντως δήλωσε ότι εφόσον δεν κατατεθεί πρόταση ισοδύναμου αποτελέσματος, σχεδιάζεται μείωση του αφορολόγητου για την επιβολή ΦΜΑΠ στις 100.000 ευρώ.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εβρέν:"Δεν μετανιώνω για το πραξικόπημα".3,5 ώρες ανάκριση!




ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ



Επι 3.5 ώρες ανέκρινε ο τούρκος εισαγγελέας Χουσείν Γκιορουσέν, τον πρώην πρόεδρο της χώρας και αρχηγό της χούντας του 1980, Κενάν Εβρέν.
Ο εισαγγελάς έκανε 12 ερωτήσεις στον Εβρέν για να διαπιστωθεί αν θα πραγματοποιηθεί δίκη εις βάρος του, μετά την άρση της ασυλίας του.
Η ανάκριση του πρωην προέδρου έγινε στο σπίτι του στην Άγκυρα, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet η τελευταία ερώτηση του εισαγγελέα ρώτησε ήταν αν έχει μετανιώσει για το πραξικόπημα. Ο Εβρέν τόνισε «οχι δεν μετανιώνω. Αν στην κατάσταση που ήταν η χώρα, βρισκόμουν στην ίδια θέση , τα ίδια θα έκανα. Κάθε ημέρα πέθεναν 20-30 άνθρωποι.... περιμέναμε αρκετό καιρό για να ηρεμήσει το κλίμα. Το Κοινοβούλιο δεν λειτουργούσε, κάθε ημέρα υπήρχαν επεισόδια , υπορεωθήκαμε να κάνουμε πραξικόπημα».


Ο Κενάν Εβρέν στις 12 Σεπτεμβρίου του 1980 πραγματοποίησε το πραξικόπημα καθώς ήταν ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και αμέσως μετά έγινε πρόεδρος της Τουρκίας.

Πάντως δεν είναι σίγουρο αν ο Εβρέν θα μπορεί να δικαστεί, καθώς έχει λήξει η προθεσμία για να ασκηθεί δίωξη εναντίον του.
Ομως είναι η πρωτη φορά στην Τουρκία οπου πρωην στρατηγός ανακρίνεται απο τον εισαγγελέα για πραξικόπημα που έχει κάνει στο παρελθόν. Στην Τουρκία, έχουν γίνει τρία στρατιωτικά πραξικοπήματα , το 1960, το 1971 και το 1980 και δεν έχει δικαστεί κανένας στρατηγός.


Η ΜΙΤ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟΝ ΜΠΑΣΜΠΟΥΓ;


Στη δίκη για την παραστρατιωτική οργάνωση Εργκενεκόν, η κατηγορούμενη Φατμά Τζενγκίζ, ισχυρίστηκε οτι η τουρκική οργάνωση πληροφοριών ΜΙΤ, παρακολουθούσε τον πρώην αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Ιλκέρ Μπάσμπουγ και ισχυρίστηκε οτι είχε μπει σε ενα κρυφό δωμάτιο οπου υπήρχαν εικόνες απο το γραφείο του αρχηγoύ των Ενόπλων Δυνάμεων, οπου τις κατέγραφαν κρυφές κάμερες.

 

OnAlert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι 30 Ιουνίου η προθεσμία για τις δηλώσεις


Παρατείνεται ως 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου. Η προθεσμία έληγε κανονικά 15 Ιουνίου.
Η παράταση προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.

Στην απόφαση προβλέπεται ακόμη ότι η υποβολή μέσω Taxisnet των δηλώσεων των φορολογουμένων μπορεί να γίνει και με τη χρήση των κωδικών των λογιστών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κτίριο του Ωνάση απέκτησε η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα




Η αγορά του κόστισε 18 εκατ. ευρώ..Από το πρωτοσέλιδο της «Χουριέτ» όπου αναφέρεται η αγοραπωλησία του κτιρίου που ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση

Πολυτελές κτίριο που ανήκε παλαιότερα στον έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση αγόρασε η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Εδώ και αρκετούς μήνες, η τουρκική πρεσβεία αναζητούσε κτίριο στην ευρύτερη περιοχή της οδού Βασιλέως Γεωργίου όπου η ίδια βρίσκεται, με σκοπό να καλύψει κτιριακές της ανάγκες(γραφεία, εκδηλώσεις κλπ). Είχε μάλιστα επικοινωνήσει σχετικά και με το Υπουργείο Εξωτερικών. Οπως αναφέρει μάλιστα, σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Χουριέτ» σε ανταπόκριση από την Αθήνα, η αγορά του κτιρίου κόστισε περίπου 18 εκατ. ευρώ. Το κτίριο βρίσκεται σχεδόν απέναντι από αυτό της πρεσβείας.

Η «Χουριέτ» αναφέρει επίσης, ότι η αγορά ήταν ευκαιρία, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης ακόμη και σε μία από τις ακριβότερες συνοικίες της ελληνικής πρωτεύουσας οι τιμές έχουν πέσει αρκετά.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ…Έκλεβε χρήματα δημοσίου και απλά την άλλαζαν όροφο!




Το δημόσιο ποτέ δεν πεθαίνει δεν το σκιάζει φοβέρα καμιά ….
Τρομακτικές" -πραγματικά- είναι οι ποινές που επιβάλλονται στους δημοσίους υπαλλήλους που "κλέβουν" τα χρήματα του κοσμάκη....
Σκεφτείτε ότι μία υπάλληλος της πολεοδομίας του Περισσού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του star.gr, είχε προσημειωμένα -κρατηθείτε-, 70.000 ευρώ!!!
Και ξέρετε ποια ήταν η ποινή της;;;
Να...
αλλάξει όροφο!!! Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία πολύ "εξοντωτική" ποινή... Ο "γολγοθάς" όμως της συγκεκριμένης κυρίας, δεν σταματά εδώ... Λόγω του μεγάλου όγκου δουλειάς που προέκυψε με τους ημιυπαίθριους, την γύρισαν στο γραφειάκι της και στον όροφο που δούλευε πριν, καθώς όπως είπαν η ποινική της δίωξη εκκρεμεί!!!
Και όλα αυτά γίνονται την ώρα που ο γενικός επιθεωρητής της Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής έστειλε στους φορείς του Δημοσίου, μία λίστα με τα ονόματα 500 επίορκων υπαλλήλων του Δημοσίου, των οποίων οι υποθέσεις έχουν εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, για την επιβολή πειθαρχικών ποινών.
Οι εν λόγω υπάλληλοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, όπως η υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, η πλαστογράφηση δημοσίων εγγράφων και ο παράνομος χρηματισμός.
Μάλιστα ξεκαθαρίζεται ότι οι διώξεις που θα τους επιβληθούν, δεν θα είναι μόνο πειθαρχικές!!!! Θα είναι ακόμα πιο "σκληρά" τα πράγματα.
Κάποιοι από αυτούς δεν θα μπορούν να εξελιχθούν στην ιεραρχία, να γίνουν διευθυντές για παράδειγμα, ενώ θα τους επιβληθεί ακόμη και μείωση των αποδοχών τους, το ύψος της οποίας θα εξαρτάται πλέον από τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους.
Αν μην τι άλλο είναι αυτονόητο πως κάποιος ο οποίος εμπλέκεται σε διαφθορά δεν μπορεί να εξελιχθεί στην ιεραρχία!!!!
Ο κ. Ρακιντζής έχει στην κατοχή του ακόμη μία λίστα με 1.540 ονόματα Δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι επίσης, σύμφωνα με τα πορίσματα του ελέγχου, τα «τσέπωναν».
Το Τεφτέρι
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ: "ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΛΑΡΚΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ"

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 7 Ιουνίου...

913: Ο Κωνσταντίνος Ζ' ο Πορφυρογέννητος ανακηρύσσεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου. Eπιτροπεύεται από ένα συμβούλιο αντιβασιλείας, με επικεφαλής τον πατριάρχη Νικόλαο Μυστικό.

1753: Ιδρύεται το Βρετανικό Μουσείο, το αρχαιότερο δημόσιο μουσείο στον κόσμο.

1821: Ήττα του Ιερού Λόχου υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στο Δραγατσάνι από υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις. Έπειτα από λίγες μέρες, ο Υψηλάντης περνά τα αυστριακά σύνορα, συλλαμβάνεται από τους Αυστριακούς και φυλακίζεται.

1959: Διεξάγεται το πρώτο φεστιβάλ ελαφρού τραγουδιού στην Ελλάδα από το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (Ε.Ι.Ρ.).

1981: Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία καταστρέφει τον πυρηνικό σταθμό του Ιράκ «Οσιράκ». (Επιχείρηση Όπερα)

1995: Αρχίζει στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο Αθήνας η δίκη των σατανιστών, Κατσούλα, Δημητροκάλη και Μαργέτη, που κατηγορούνται για τις δολοφονίες τριών γυναικών.


Γεννησεις

1778: Τζορτζ Μπράιαν Μπράμελ, γνωστότερος ως Μπο Μπράμελ, άγγλος δανδής, που εισήγαγε τη μόδα στο ανδρικό λεξιλόγιο. [θαν. 30/3/1840]

1958: Πρινς, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Ρότζερ Νέλσον, αμερικανός ρόκερ.

1981: Άννα Κουρνίκοβα, ρωσίδα τενίστρια.


Θανατοι

1329: Ρόμπερτ δε Μπρους, ήρωας της σκοτσέζικης ανεξαρτησίας και βασιλιάς της περιοχής (1328-1329). [γεν. 11/71274]

1896: Παύλος Καρρέρ, έλληνας μουσουργός από τη Ζάκυνθο. [γεν. 12/5/1828]

1968: Φεντόρ Τοκάρεφ, ρώσος σχεδιαστής όπλων. [γεν. 14/6/1871]












Πηγή :http://www.sansimera.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΑΡΑΝΤΙ Ούτε ευρώ από τις αποζημιώσεις που δικαιούνται !!!


alt
Δύο μήνες περίπου έχουν περάσει από τότε που έσπασε ο αγωγός του Μόρνου και το νερό σαν "τσουνάμι" έπνιξε ότι βρήκε στο πέρασμα του. Το χωριό Σαράντι Βοιωτίας ήταν που χτυπήθηκε περισσότερο και υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές.
Τότε τα κλιμάκια της ΕΥΔΑΠ είχαν κάνει λόγο για άμεσα καταβλητέες αποζημιώσεις σήμερα όμως, 2 μήνες μετά οι πληγέντες κάτοικοι δεν έχουν δει ούτε ευρώ. Τι θα γίνει και πότε δεν ξέρει κανένας τίποτα.  Μέσα από το αναλυτικά γεγονότα του star Κεντρικής Ελλάδας ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Νίκος Μπάρδης δεν παρείχε καμία δέσμευση για το πότε θα ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους κατοίκους. Ο κ. Μπάρδης ανέφερε πως έχουν γίνει οι αυτοψίες, οι εκτιμήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις έχει υπολογιστεί και το ύψος της αποζημίωσης που θα καταβληθεί. Όμως κανείς δεν ξέρει πότε θα αρχίσει η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους.
  απο /την Δώρα Γεωργούλα lamiastar.g





Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ