Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Μερικές Από Τις Πιο Παράξενες Μεθόδους Εναλλακτικής Ιατρικής (Amazing photos)

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκαλύφθηκε η δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου


Αποκαλύφθηκε η δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου

ΔΕΙΤΕ: Το εντυπωσιακό ντιζάιν με τις 8.000 διατρήσεις

Χρυσό χρώμα θα έχει η δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι από την οργανωτική Επιτροπή. Σχεδιαστές είναι οι Έντουαρντ Μπάρμπερ, Τζέι Όσγκερμπι και η ομάδα τους. Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει στις 18 Μαΐου 2012 στην Ελλάδα.

Η δάδα θα είναι από αλουμίνιο, θα υπάρχουν σε αυτή 8.000 τρύπες, ενώ η επιφάνειά της θα έχει 3 έδρες. Καθεμία από αυτές αντιπροσωπεύει τους αντίστοιχους Αγώνες που έχει διοργανώσει η αγγλική πρωτεύουσα (1908, 1948 και 2012).

Η αφή της Φλόγας θα γίνει την επόμενη άνοιξη στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ η λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 70 ημέρες. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της «Λονδίνο 2012», η Φλόγα θα διασχίσει όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ οι χορηγοί των Αγώνων θα οργανώσουν τη διαδικασία επιλογής των ανθρώπων που θα κρατήσουν τη δάδα και θα λάβουν μέρος στη λαμπαδηδρομία.

«Η δάδα στην οποία βρίσκεται η Ολυμπιακή Φλόγα είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα των Αγώνων και είμαι ενθουσιασμένος με το ντιζάιν της», τόνισε ο Σεμπάστιαν Κόε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα αγγλικά Μέσα, οι τεχνικές προδιαγραφές της δάδας είναι ιδιαίτερα υψηλές, αφού έχουν γίνει αρκετοί έλεγχοι (άνεμος ταχύτητας 75 μιλίων ανά ώρα, θερμοκρασίες έως -5 βαθμούς Κελσίου και αρκετή βροχή).

Καθεμία από τις 8.000 τρύπες που υπάρχουν στην κατασκευή αντιπροσωπεύει 1 από τα 8.000 χιλιόμετρα που θα ταξιδέψει η Φλόγα σε βρετανικό έδαφος.



Πηγή: sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρόικα: "Αποτύχατε σε όλα" - Απειλούν με την 5η δόση εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο

Η τρόικα σημειώνει ότι εάν δεν ψηφιστεί άμεσα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν υπάρχει 5η δόση
- Αναφέρεται ακόμα και στη συναίνεση λέγοντας πως δεν είναι πολύ πιθανή
- Προβλέψεις για δραματική εκτόξευση της ύφεσης και φέτος
- Σενάριο ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που έχουν ιδιώτες επενδυτές

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς μεταδίδει, με τηλργράφημά του από το Βερολίνο, ότι περιήλθε στην κατοχή του αντίγραφο έκθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η οποία τονίζει ότι η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα ενδέχεται να μην αποδεσμευτεί έως ότου διορθωθεί η υποχρηματοδότηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της.

Η έκθεση της λεγόμενης τρόικας αναφέρει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην επιτύχει τους στόχους τους όσον αφορά την μείωση του ελλείμματος χωρίς περαιτέρω μέτρα σταθεροποίησης και ότι η ύφεση που πλήττει τη χώρα φαίνεται πως είναι πιο παρατεταμένη και βαθύτερη από ό,τι θεωρείτο αρχικά.

«Η χρηματοδοτική στρατηγική χρειάζεται να επανεξεταστεί. Δεδομένης του ότι απέχει πολύ η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δανεισμού το 2012, το πρόγραμμα προσαρμογής είναι σήμερα υποχρηματοδοτημένο», σημειώνεται στην έκθεση, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

«Η επόμενη αποδέσμευση (της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα) δεν μπορεί να λάβει χώρα έως ότου επιλυθεί το ζήτημα της υποχρηματοδότησης αυτής». Η τρόικα ανέφερε ότι πρόκειται να συσταθεί σύντομα η υπηρεσία αποκρατικοποιήσεων στην οποία θα μπορούν να διορίζουν μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Στην ουσία η τρόικα περιγράφει στην έκθεσή της μία πλήρη αποτυχία της ελληνικής οικονομίας να εξυγιανθεί και στην ουσία με βάση αυτή την έκθεση απειλείται η χρηματοδότηση της χώρας μας με την εκταμίευση της νέας δόσης, που σε περίπτωση δεν δοθεί η χώρα δεν θα έχει ρευστό προκειμένου να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στην έκθεση γίνεται και για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όπου αναφέρεται πως μία ενδεχόμενη πολιτική συναίνεση δεν φαίνεται να έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ετοίμαζαν γιαούρτια και ντομάτες στο Δίστομο για τον Πάγκαλο


alt
Δεν θα παραστεί τελικά στις επετειακές εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα του Διστόμου μεθαύριο Παρασκευή 10 Ιουνίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Στο ενδεχόμενο διαμαρτυριών και επεισοδίων απέδωσε την απόφαση του Θεόδωρου Πάγκαλου να μην παραβρεθεί τελικά στην επέτειο της σφαγής του Διστόμου ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Δημήτρης Καραμάνης. Χθες ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην Βοιωτία δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση το γενικότερο κλίμα "φόβου" με την αναβολή της επίσκεψης του αντιπροέδρου, παρότι χθες στο Δίστομο άγνωστοι πέταξαν φέιγ βολάν με απειλητικά συνθήματα εναντίον του κυρίου Πάγκαλου. Σήμερα σε διάφορα μπλοκ δημοσιοποιείται το κείμενο των ανακοινώσεων αυτών και όπως φαίνεται στην φωτογραφία δεν είναι καθόλου κολακευτικό για τον κύριο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Η φωτογραφία δημοσιοποιήθηκε στο blog Agnanti Roumelis


 
Διαβάστε Περισσότερα »

Βόμβα αποβλήτων στην Βοιωτία, απουσία της Κοινωνικής Ευθύνης!!!

alt
Με την συμμετοχή ελάχιστων ενδιαφερόμενων, είχαν προσκληθεί 32 φορείς και ΔΥΣΤΥΧΩΣ πήγαν μόνο επτά, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Διαδημοτικής Επιχείρησης Θήβας (ΔΕΠΟΔΑΘ) με φορείς και ενεργούς πολίτες της ευρύτερης περιοχής ευθύνης της επιχείρησης, στα πλαίσια της διαδικασίας της Κοινωνικής ευθύνης, που έχει να κάνει με την ουσιαστική συμμετοχή των φορέων και ενεργών πολιτών, τόσο στην ενημέρωση για τον σχεδιασμό και τη δράση της επιχείρησης, όσο και στην παρακολούθηση των έργων.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν γενικά στοιχεία για την λειτουργία και τους στόχους της επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα αναλύθηκε ο σχεδιασμό της, ο οποίος αφορά κυρίως την ενασχόλησή της με τις Λοιπές Κατηγορίες Αστικών Αποβλήτων (κτηνοτροφικά, αγροτικά, λυματολάσπη, αδρανή υλικά), όπου προβλήθηκαν και βίντεο με αυτού του είδους μονάδες σε άλλες περιοχές της χώρας.
Τα άκρως επικίνδυνα ενδιαφέροντα θέματα ωστόσο, που συζητήθηκαν, όχι μόνο προβλημάτισαν τους συμμετέχοντες, αλλά κυρίως έφεραν στην επιφάνεια τις προθέσεις των αρμόδιων υπουργών…
Η αρχή έγινε από την Λαμία, όπου η υφ. Γ. Τσάγκρη «προέτρεψε» ορθά – κοφτά τους μη έχοντες ΧΥΤΑ, να ξεφορτωθούν τα σκουπίδια τους στους έχοντες (ΧΥΤΑ), προκειμένου να απαλλαγεί η Ελλάδα από τα πρόστιμα των χωματερών, ρίχνοντας έντεχνα τον κλήρο στην Θήβα, που τυγχάνει να έχει μεγάλη χωρητικότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους της περιφέρειας, που είτε είναι κορεσμένοι, είτε αναμένεται να κορεστούν πολύ γρήγορα….
Σύμφωνα με τον χάρτη των ΧΥΤΑ στην Στερεά Ελλάδα, οι κόκκινες περιοχές δεν διαθέτουν Χώρο Υγειονομικής Ταφής, οι κίτρινες έχουν κορεσμένους ΧΥΤΑ και οι πράσινες, που φρόντισαν να είναι σωστοί απέναντι στις υποχρεώσεις τους με την περιβαλλοντική νομοθεσία….

Οι ΧΥΤΑ της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας (Λιβαδειά) και της 8ης (Βόρεια Φθιώτιδα) είναι μικρής χωρητικότητας, οι ΧΥΤΑ της Εύβοιας & Σκύρου κοστίζουν λόγω της πλωτής μεταφοράς των απορριμμάτων και μένει η Θήβα., η οποία όμως αρνείται πεισματικά να τα παραλάβει και δίκαια, καθώς το νομικό της πλαίσιο διαθέτει 4 απαγορευτικά: έχει αδειοδοτηθεί μόνο για τους 4 Καλλικρατικούς δήμους, το ίδιο και η περιβαλλοντική της άδεια, αλλά και ο περιφερειακός σχεδιασμός, ενώ και η Ε.Ε συγχρηματοδότησε το έργο με 7,5 εκ για να εξυπηρετήσει τους συγκεκριμένους δήμους.
Το υπουργείο, που προφανώς τα γνώριζε όλα αυτά, επιχειρεί να περάσει, με την προσφιλή του μέθοδο Προεδρικό Διάταγμα για την δημιουργία ενιαίου φορέα , με την μορφή του ΝΠΔΔ, όπου στην περιφέρειά μας θα συμμετέχουν 52 μέλη τα οποία πλειοψηφικά θα ψηφίζουν κατά το δοκούν, παρά τις αντιπαλότητες και τις κοινωνικές εντάσεις….
Την προηγουμένη Τετάρτη, το Δ.Σ του Δικτύου, μεταξύ των οποίων Σ. Νικολάου και Χ. Τσοκανής, συναντήθηκε εκ νέου με τους υφ. Γ. Τόλια και Θ. Τσάγκρη, καθώς ο υπουργός Γ. Ραγκούσης εδώ και 19 μήνες αρνείται ουσιαστικά να τους δει….
Και οι δυο εμμένουν στην απόφαση για την δημιουργία του ενιαίου φορέα, οι του δίκτυο τους είπαν κατάμουτρα τις ανησυχίες τους για τον βαθύτερο στόχο του υπουργείου, οι κ.κ. Νικολάου και Τσοκανής, τους τόνισαν πως «Η ευθύνη από εδώ και πέρα για ότι συμβεί θα είναι καθαρά του υπουργείου», και το Δίκτυο τους προειδοποίησε ότι κινεί διαδικασία τόσο σε πολιτικό όσο και σε νομικό επίπεδο προκειμένου να μην εφαρμοστεί το άρθρο 104 του Καλλικράτη, ενώ αναμένεται να ζητήσει και την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικτύου, του οποίου είναι μέλος!!!
Στην συνάντηση για την κοινωνική ευθύνη όμως, βγήκαν και άλλα επικίνδυνα στοιχεία στον αέρα: Η πρόσκληση του υπουργείου για την δημιουργία ΧΥΤΕΑ (χώρος ταφής επικίνδυνων αποβλήτων) μόνο σε ιδιώτες, τους προέτρεψε στην αγορά εκτάσεων αρχικά γύρω από τον ΧΥΤΑ Θήβας (ευτυχώς που πρόλαβε η ΔΕΠΟΔΑΘ να δεσμεύσει δημόσια έκταση, διαφορετικά θα βρισκόταν περικυκλωμένη) καθώς άλλων διάσπαρτων στην Βοιωτία, γεγονός που αποδεικνύει το αναπόφευκτο: Η ταφή των επικίνδυνων αποβλήτων και όχι μόνο του νομού μας προορίζεται να γίνει στην γή μας….


thivapress
Διαβάστε Περισσότερα »

18χρονος χάκερ:«Το πρώτο χάκινγκ στα 13,5- Δείτε τι γράφει το τατουάζ μου»


18χρονος χάκερ:«Το πρώτο χάκινγκ στα 13,5- Δείτε τι γράφει το τατουάζ μου»
«Με κάποιο τρόπο πρέπει να ζήσουμε κι εμείς οι χάκερ«, ή «οι επιθέσεις στα σάιτ των διεθνών και αμερικάνικων διωκτικών μηχανισμών θα με ανέβαζαν πολλά επίπεδα παραπάνω παγκοσμίως και ταυτόχρονα με εκφράζουν ιδεολογικά«, είναι μόνο μερικές από τις ατάκες του 18χρονου Έλληνα χάκερ από τον Άγιο Δημήτριο Αττικής, ο οποίος έκανε το όνειρο του πραγματικότητα.
Συγκαταλέγεται πλέον στο top 10 των διεθνώς αναγνωρισμένων εισβολέων στα δυσκολότερα και πολυπλοκότερα σε επίπεδο ασφάλειας υπολογιστικά συστήματα του κόσμου. Το μικρό ζόμπι της τεχνολογίας, διέθετε τις 21 ώρες του 24ωρου πάνω στον υπολογιστή, ή στο διάβασμα και στην εξαντλητική μελέτη τεχνικών εφαρμογών πάνω στις διαδικασίες διάτρησης των περισσότερο οχυρωμένων και θεωρητικά απρόβλητων ιστοσελίδων.
«Τα έκανα γιατί γουστάρω να σπάω τα μέτρα ασφαλείας. Μου αρέσει η πληροφορική και οι εφαρμογές της. Το πρώτο χάκινγκ το έκανα όταν ήμουν 13,5 χρόνων«, είπε στους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονκού Εγκλήματος ο 18χρονος Αλέξανδρος, ο οποίος είχε το βιβλίο για τα BOTNETS (ειδικό πρόγραμμα εισβολής και ταυτόχρονου ελέγχου χιλιάδων υπολογιστών) μέσα σε χρηματοκιβώτιο.
Ένα μόνο πράγμα φρόντιζε να κρατά καλά κρυμμένο. Το σύνθημα-τατουάζ που είχε γραμμένο στα ελληνικά, αγγλικά κι αραβικά στη μέσα πλευρά του μπράτσου του, που έγραφε «ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία». Το πίστευε, αλλά δεν ήθελε να το βλέπουν οι σύντροφοι του, είπε χαρακτηριστικά.
Και τα χρήματα που κέρδιζε καταρτίζοντας κάρτες κλώνους (κωδικούς και στοιχεία των οποίων έπαιρνε από τους υπολογιστές που «σκλάβωνε» και οι κάτοχοι τους είχαν κάνει συναλλαγές μέσω e banking) με τις οποίες σήκωνε χρήματα από λογαριασμούς ανυποψίαστων καταθετών, αγόραζε έξυπνα κι extreme γκάτζετ, καθώς άλλωστε πού χρόνος για έξω ή για άλλη απασχόληση.
Είχε όμως κι αυτός μια απορία, την οποία εξέφρασε στους διώκτες του. «Πως στην ευχή με βρήκατε;». Η απάντηση ήταν κάπως αόριστη και σχετική μ’ ένα σφάλμα στο Proxy, το οποίο του επέτρεπε να εμφανίζεται ότι συνδέεται με κινητό ή από υπολογιστή στο διαδίκτυο μέσω πάροχων εταιρειών άλλων χωρών.
Οι αξιωματικοί της Δίωξης που δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο της ευφυίας του, λένε πως άντε να υπάρχουν άλλοι 10 σαν κι αυτόν στην Ελλάδα. Κι αυτοί όμως, που είχαν το φάκελο της υπόθεσης … παρά πόδας για δυόμιση ολόκληρα χρόνια, τους ήταν αρκετή μια στγμιαία λάθος κίνηση για να φτάσουν στην εξώπορτα του διαμερίσματος του στο Μπραχάμι.
Προεκτάσεις τρομοκρατίας;
Εις βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για «κατοχή εκρηκτικής βόμβας», «οπλοκατοχή» και «πλαστογραφία» βάσει των στοιχείων που βρέθηκαν στο σπίτι του στο Μπραχάμι.
Σύμφωνα με τις αρχές από αυτά πιθανόν να προκύψει ενεργή συμμετοχή του στον αντεξουσιαστικό χώρο, αλλά και στοιχεία που πιθανόν να τον συνδέουν µε εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση.
Το πρωί της Πέμπτης, ο 18χρονος θα οδηγηθεί στην 24η τακτική ανακρίτρια όπου αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τις κατηγορίες.
Η βασική δικογραφία, πάντως, δεν έχει φτάσει ακόμα στα δικαστήρια, ενώ οι διωκτικές αρχές διακινούν πληροφορίες πως οι αμερικανικές Αρχές θα ζητήσουν την έκδοσή του. Σύντομα αναμένεται στην Αθήνα το πρώτο επιτελείο του FBI κατευθείαν από την Ουάσιγκτον, προκειμένου να τον γνωρίσει από κοντά
ΠΗΓΗ: blog.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρση της βουλευτικής ασυλίας για 4!!!


Για τον κ. Αμοιρίδη, ο οποίος κατηγορείται για ρύπανση του περιβάλλοντος, ψήφισαν «ναι» στην άρση της ασυλίας του 133 βουλευτές, 49 όχι, βρέθηκαν...
7 παρών και ένα άκυρο.
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών Ιω. Αμοιρίδη (ΠΑΣΟΚ), Λ. Μίχου (ΠΑΣΟΚ), Κ. Κόλλια (ΝΔ) και Π. Μαρκάκη (ΛΑΟΣ) αποφάσισε η Βουλή,κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Μίχου, ο οποίος κατηγορείται για ελαφρά σωματική βλάβη και απειλή, ψήφισαν 167, κατά 17, παρών 5 και βρέθηκε ένα άκυρο.

Για τον κ. Κόλλια, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια, «ναι» στην άρση της ασυλίας του ψήφισαν 168 βουλευτές, 13 είπαν «όχι», παρών 8 και βρέθηκε ένα άκυρο.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Μαρκάκη, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και απιστίας, ψήφισαν 148, 30 κατά, 11 παρών και ένα άκυρο. Για την κατηγορία για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, που του αποδίδεται, επίσης υπέρ της άρσης ψήφισαν 151, κατά 30, 8 παρών και βρέθηκε ένα άκυρο. newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

«Άφεση αμαρτιών» μέσω Διαδικτύου από απατεώνες «ιερείς»

Την πίστη ανυποψίαστων πολιτών φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι επιτήδειοι και υποδυόμενοι τους ...ορθόδοξους ιερείς έκαναν “οn line” εξομολογήσεις. Το τελευταίο διάστημα το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει δεχθεί τέσσερις καταγγελίες πολιτών οι οποίοι έπεσαν θύμα της συγκεκριμένης σπείρας.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, η εξομολόγηση ή οι πνευματικές συμβουλές δίνονται ακόμη και από κινητό τηλέφωνο, με εικονοκλήση , μέσω της εφαρμογής skype. O “ιερέας' είναι ένας μεταμφιεσμένος απατεώνας, ο οποίος μάλιστα φέρει και πετραχήλι, απαραίτητο για το μυστήριο της εξομολόγησης .

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει το διαδικτυακό «μυστήριο» είναι να πληρώσει το υποψήφιο θύμα μέσω πιστωτικής ή prepaid κάρτας ένα ποσό. Κατά τη συζήτηση ο ιερέας μαϊμού φροντίζει να εκμαιεύσει από το θύμα του πληροφορίες σχετικά με την περιουσιακή του κατάσταση, την εργασία του και τις τραπεζικές του καταθέσεις.













Πηγή :http://10me3.blogspot.com/

Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΘΙΩΤΙΔΑ Δεν είχαν ιερό και όσιο οι διαρρήκτες...

Μέτρησαν τα χρήματα πάνω στην Αγία Τράπεζα...
Απίστευτο θράσος είχαν οι ιερόσυλοι που "χτύπησαν" την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στη Γλύφα...
Αφού με κομπρεσέρ παραβίασαν την κεντρική είσοδο του ιερού ναού, στη συνέχεια άνοιξαν το παγκάρι και πήραν τα χρήματα, που βρήκαν μέσα.Αυτό όμως που δείχνει και την απύθμενη θρασύτητά τους, όπως είπε και ο Μητροπολίτης, είναι το ότι άδειασαν και έκαναν την καταμέτρηση των χρημάτων πάνω στην Αγία Τράπεζα και έφυγαν μετά από την πόρτα του Ιερού Βήματος.
Ο Μητροπολίτης κ.κ. Νικόλαος, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, είναι εξοργισμένος από τα συχνά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών στους ναούς και τα εξωκλήσια και καλεί για μια ακόμη φορά τους πιστούς να περιφρουρήσουν οι ίδιοι τους ιερούς ναούς και τα κειμήλια της εκκλησίας μας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Facebook: Αντιδράσεις για την αυτόματη αναγνώριση προσώπων...



Μια νέα καινοτομία έχει προσθέσει το Facebook στο «τεχνολογικό οπλοστάσιό» του: πρόκειται για τη δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης προσώπων στις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες στον λογαριασμό τους. Έντονες διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει, ωστόσο, η... νέα εφαρμογή, καθώς εγείρει ερωτήματα σχετικά με το προσωπικό απόρρητο.

Το καινούργιο χαρακτηριστικό των προτάσεων επισήμανσης («Tag Suggestions») προσφέρεται πλέον, εκτός από το αμερικανικό κοινό, στις περισσότερες χώρες, όπως αναφέρεται στο επίσημο blog του Facebook, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Στην ουσία, πρόκειται για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων, η οποία διευκολύνει και επισπεύδει τη διαδικασία της επισήμανσης των φίλων που εικονίζονται στις φωτογραφίες που ανεβάζει κάποιος στον λογαριασμό του.

Η νέα δυνατότητα που προσφέρει το Facebook έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την πολιτική προσωπικού απορρήτου που ακολουθεί το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το οποίο απαριθμεί περισσότερους από 500 εκατ. μέλη.

Σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας, Sophos, πολλοί χρήστες έχουν ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με το καινούργιο χαρακτηριστικό, το οποίο προστέθηκε στο Facebook χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή τους.
Πηγή: Reuters
Διαβάστε Περισσότερα »

H ΛΑΡΚΟ θα έχει πωληθεί μέχρι το τέλος του ’11


Εκπρόσωποι της ΛΑΡΚΟ συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους. Ο ΓΓ τους βεβαίωσε πως η ΛΑΡΚΟ θα έχει πωληθεί μέχρι το τέλος του ’11. Παρόλα αυτά τους ενημέρωσε ότι θα υπάρξουν και άλλες συζητήσεις μεταξύ τους προκειμένου να εξετάσουν και οι δύο πλευρές τη διασφάλιση των εργαζομένων της εταιρείας.

Οι διαμαρτυρόμενοι ύστερα μεταφέρθηκαν μπροστά στη Βουλή, στο σημείο που δίνουν το ραντεβού τους κάθε απόγευμα οι Αγανακτισμένοι. Εκεί, έκλεισαν για λίγη ώρα τη λεωφόρο Αμαλίας.
Πριν λίγο, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αποχώρησαν από το σημείο κι έτσι η κυκλοφορία γύρω από το Σύνταγμα αποκαταστάθηκε πλήρως.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Χαμόγελο του Παιδιού κινδυνεύει να κλείσει

Το Χαμόγελο του Παιδιού κινδυνεύει να κλείσει. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδρυτής κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος κάνει δημόσια έκκληση να στηρίξουμε την προσπάθειά του. Όποιος θέλει, μπορεί να προσφέρει αυτά που μπορεί είτε μέσω τηλεφωνικών κλήσεων είτε μέσω κατάθεσης σε...


διάφορες τράπεζες. Περισσότερες πληροφορίες, εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Οριστική παραμονή στην Γ’ Εθνική

Σχεδιασμός για την νέα αγωνιστική περίοδο
Το άγχος έφυγε οριστικά απ’ο την Α.Ε.Λ. , η ανδρική ομάδα παρέμεινε για 3η συνεχή χρονιά στην Γ’ Εθνική
χωρίς να χρειαστεί να δώσει αγώνα κατάταξης και άρχισε ήδη ο σχεδιασμός για την νέα περίοδο .
Ένας σχεδιασμός, που θα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην «παραγωγή» ντόπιων ταλέντων του μπάσκετ,
από τις ακαδημίες , τα παιδικά και εφηβικά τμήματα.Ταλέντα τα οποία στην συνέχεια θα
στελεχώνουν την ανδρική ομάδα , η οποία πρέπει να βρίσκεται στις εθνικές κατηγορίες .
Με βάσει τα παραπάνω έγινε ήδη συνεννόηση -συμφωνία των ανθρώπων που ασχολούνται διοικητικά με
όλες τις ομάδες μπάσκετ της Λιβαδειάς (ΑΕΛ,ΑΠΟΛΛΩΝ ,ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ) και με την
προσθήκη κάποιων νέων ανθρώπων ,θα προσπαθήσουν από κοινού να υλοποιήσουν  από κοινού την νέα μεγάλη προσπάθεια.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Time προτρέπει τους αμερικανούς τουρίστες… Διακοπές στην Ελλάδα, για να τη… σώσουμε

Το διάσημο περιοδικό Time προτρέπει τους αμερικανούς τουρίστες να επισκεφτούν φέτος το καλοκαίρι την Ελλάδα, σημειώνοντας μάλιστα πως η κίνηση αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως διέξοδο για τη χώρα μας στην παρούσα φάση που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα, ένα χρόνο μετά το πακέτο στήριξης που έλαβε από την ΕΕ και το ΔΝΤ βρίσκεται ξανά σε αδιέξοδο, απειλείται με πτώχευση, όπου ακόμα και οι Γερμανοί, που "ορκίζονταν" να μην δώσουν ξανά ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, προτιμούν να συνδράμουν ξανά, παρά να αφήσουν την «πεινασμένη» Αθήνα να πτωχεύσει.

Το δημοσίευμα αναρωτιέται με ποιον τρόπο θα μπορούσε η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της, δεδομένης της έλλειψης ανάπτυξης, της ανεργίας και της ανάγκης για συνεχείς πιστώσεις. «Η απάντηση για τώρα είναι μία: Τουρισμός» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 15-20% του ΑΕΠ της αναφέρει το δημοσίευμα, συνεχίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση, εκτός από τις νέες διαπραγματεύσεις δεκάδων δισ. με τους διεθνείς δανειστές της, κατήργησε πολλά «εμπόδια» στην τουριστική βιομηχανία, όπως επιπλέον φόρους και τέλη αεροδρομίου, με σαφή στόχο να προσελκύσει περισσότερο κόσμο, αφού γνωρίζει ότι είναι η μόνη λύση.

Η ειρωνεία είναι, σύμφωνα με το Time, ότι πολλοί Γερμανοί επιλέγουν την Ελλάδα για ταξιδιωτικό προορισμό παρά τη μεγάλη έκθεση των τραπεζών τους στο ελληνικό χρέος, που σημαίνει ότι σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας θα πληγούν σημαντικά.

Το ίδιο ισχύει και για τους Γάλλους -αν και η κοινή τους γνώμη είναι πολύ λιγότερο ανθελληνική σε σχέση με τη γερμανική- που αυτό το καλοκαίρι φαίνεται ότι θα κατακλύσουν κυρίως την Κρήτη και τη Σαντορίνη.

Tέλος, προτρέπει τους Αμερικανούς να ενισχύσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας, προγραμματίζοντας ένα μακρινό ταξίδι στα ελληνικά νησιά, ώστε να αποφευχθεί μια νέα παγκόσμια κρίση που μπορεί να επιφέρει μια ελληνική χρεοκοπία.
 
Διαφήμιση και στην Ελβετία

Οι εφημερίδες της Γενεύης "Tribune de Geneve" και της Λοζάνης "24 heures" δημοσιεύουν σήμερα ένα δισέλιδο αφιέρωμα στις προτιμήσεις των Ελβετών τουριστών φέτος το καλοκαίρι, στο οποίο η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος τουριστικούς προορισμούς.
Το άρθρο, που συνοδεύεται από δύο μεγάλες φωτογραφίες, μια από την Ακρόπολη και δεύτερη από τη Νέα Υόρκη, επισημαίνει ότι -με το ισχυρό ελβετικό φράγκο έναντι του ευρώ και του δολαρίου- ένας Ελβετός τουρίστας φέτος το καλοκαίρι μπορεί να εξασφαλίσει πολύ ανταγωνιστικές προσφορές για ταξίδια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, με τιμές κατά 5-15% φθηνότερες από πέρυσι.

Στην περίπτωση της Ελλάδος και της Ισπανίας, που το 2010 είχαν μια άσχημη χρονιά λόγω της πολιτικής και οικονομικής κρίσης, οι ξενοδόχοι προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις που δεν θα έδιναν υπό ομαλές συνθήκες. Ειδικότερα, στην Ελλάδα η μείωση των τιμών φθάνει και μέχρι το 30%, έναντι της περυσινής χρονιάς, χωρίς να αποκλείονται και εκπτώσεις που αγγίζουν το 50%, όπως αναφέρει στην εφημερίδα το μεγάλο ταξιδιωτικό γραφείο της Ελβετίας Hotelplan.

Η Ισπανία και η Κύπρος εμφανίζονται, επίσης, ως μεγάλοι κερδισμένοι της τουριστικής περιόδου, ενώ Τουρκία επιβεβαιώνει την πρόοδο που έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα η ζήτηση για την Τυνησία και την Αίγυπτο καταγράφει κατακόρυφη πτώση, ενώ και η Αμερική γίνεται ελκυστική λόγω της πρόσφατης ανόδου του ελβετικού φράγκου έναντι του δολαρίου.
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η παραίτηση Παπακωνσταντίνου στα χέρια του Γιώργου

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Εντείνονται τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, να έχει υποβάλλει από χθες το βράδυ την παραίτησή του στον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες κυβερνητικές πηγές, μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην διάθεση του οποίου έθεσε εαυτόν.
Ο τσάρος της Οικονομίας, μετά το σφυροκόπημα που δέχτηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές, κατάλαβε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσει να ηγείται του οικονομικού επιτελείου. Από δω και πέρα η μπάλα βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού. Πάντως, πέραν των βουλευτών, θέμα Παπακωνσταντίνου, έχουν θέσει και δύο επιχειρηματίες, που διατηρούν διαχρονικά εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένεια Παπανδρέου.
ΑΞΙΖΕΙ: Χθες το βράδυ είχαμε εκ νέου επικοινωνία του Παπανδρέου με τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος εμφανίζεται ως ένα από τα πρόσωπα που "παίζουν" για την θέση του Παπακωνσταντίνου.
parapolitika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ