Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (photos)


Αυτές οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν από τον σερίφη του Multnomah County της Oregon.Αυτό το έκανε για να δείξει στους νέους πως μπορείς να καταντήσεις αν αρχίσεις τα ναρκωτικά έτσι ώστε να αποτρέψει όσους περισσότερους γίνεται. Στα αριστερά είναι οι φωτογραφίες από την πρώτη τους σύλληψη. Πραγματικά η διαφορά του πριν με το μετά αυτών των ανθρώπων είναι τεράστια..








































Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ!

ΟΧΙ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ Η Ισλανδία γελά, η Ιρλανδία κλαίει.
Θεαματική είναι η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους καταθέτες τις....

Η Ισλανδία, η οποία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αντιμετώπισε τη χρεοκοπία της χώρας με μια συνολική πολιτική.
Πρώτον, υποτίμησε το εθνικό νόμισμα, την ισλανδική κορώνα, και επέβαλε ελέγχους και περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. Αρχικά η κορώνα υποτιμήθηκε έναντι του δολαρίου κατά 50%, αλλά ήδη η υποτίμηση έχει περιοριστεί στο 30% και συρρικνώνεται. Η χαμηλότερη ισοτιμία της κορώνας οδηγεί αμέσως στην αύξηση των εξαγωγών και στη μείωση των εισαγωγών, αντικαθιστώντας ένα τμήμα τους με τοπικά προϊόντα, με
αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο της Ισλανδίας να παρουσιάζει ήδη πλεόνασμα από ελλειμματικό που ήταν.
Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1,2% το τρίτο τρίμηνο του 2010. Ο πληθωρισμός, ο οποίος είχε εκτιναχθεί στο 18,6%, έπεσε ήδη κοντά στο 2,5%, που είναι ο στόχος της ισλανδικής κεντρικής τράπεζας. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι 6,3% φέτος, και ταχύτατα, ίσως και μέσα στο 2011, θα οδηγηθεί σε πλεόνασμα. Το δημόσιο χρέος, το οποίο έχει εκτιναχθεί στο 115% του ΑΕΠ, θα μειωθεί σταδιακά στο 80% του ΑΕΠ μέχρι το 2015.
Το δεύτερο μέτρο που πήραν οι Ισλανδοί ήταν ότι άφησαν τις ιδιωτικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Κατόπιν τις εθνικοποίησαν, αλλά υπό τους εξής όρους:
Πρώτον, οι εθνικοποιημένες τράπεζες αναγνώρισαν όλες τις καταθέσεις των Ισλανδών πολιτών ώστε κανένας Ισλανδός να μη χάσει ούτε μία κορώνα από τις καταθέσεις του.
Δεύτερον, τα δάνεια που είχαν πάρει οι Ισλανδοί μεταφέρθηκαν στις εθνικοποιημένες τράπεζες, αλλά επειδή το νόμισμα είχε υποτιμηθεί, μειώθηκε και το ονομαστικό ύψος των δανείων, πέρα από τις σοβαρές άλλες διευκολύνσεις αποπληρωμής που έκανε το κράτος στους Ισλανδούς οφειλέτες για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκάλεσε η κρίση, ιδίως τον πρώτο καιρό (πάγωμα της πληρωμής δόσεων για μήνες κ.λπ.).
Τρίτον, οι εθνικοποιημένες τράπεζες δεν αναγνώρισαν καμιά υποχρέωση των ιδιωτικών χρεοκοπημένων τραπεζών σε χώρες του εξωτερικού. Ετσι οι Ισλανδοί φορολογούμενοι φορτώθηκαν τα βάρη διάσωσης των καταθέσεων των δικών τους και των συμπατριωτών τους, ενώ φόρτωσαν στους ξένους επενδυτές και καταθέτες τον λογαριασμό των συναλλαγών τους με τις ιδιωτικές ισλανδικές τράπεζες που χρεοκόπησαν. Απολύτως σωστό.
Η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας, γράφει το βρετανικό περιοδικό «Εκόνομιστ», δείχνει ότι «το έξτρα κόστος για μια χώρα που δεν στηρίζει τις τράπεζές της μπορεί να είναι εκπληκτικά μικρό. Η Ισλανδία άφησε τις τράπεζές της να χρεοκοπήσουν και το ΑΕΠ της έπεσε αθροιστικά κατά 15% από το ανώτατο στο κατώτατο σημείο πριν αρχίσει να ανακάμπτει. Η Ιρλανδία ''έσωσε'' τις τράπεζές της και είδε το ΑΕΠ της να πέφτει 14%».
Αν συνυπολογίσει κανείς ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ιρλανδίας απογειώθηκε στο ασύλληπτο 32% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος της εκτινάχθηκε από το 25% του ΑΕΠ το 2007 στο 100% φέτος και θα φτάσει στο 120% του ΑΕΠ το 2013, με την ανεργία να ανέρχεται στην Ιρλανδία στο 14,1% έναντι 7,3% στην Ισλανδία, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η «υπάκουη» Ιρλανδία βρίσκεται σε πολύ χειρότερη μοίρα από την «απείθαρχη» Ισλανδία.
«Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι αν το σοκ μιας υποτίμησης μπορεί να πυροδοτήσει μια βίαιη κρίση και πολύ επώδυνη, μια πολιτική λιτότητας και αποπληθωρισμού εξαιτίας του χρέους καταλήγει να προκαλεί περισσότερες ζημιές» συμπεραίνει η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ».
«ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ»
Οταν το ευρώ γίνεται παγίδα
Ενα μάθημα των αντίθετων επιλογών Ισλανδίας και Ιρλανδίας είναι ότι «τα οφέλη τού να ανήκει μια μικρή χώρα σε μια μεγάλη νομισματική ένωση δεν είναι καθόλου αυτά που κάποτε εκθειάζονταν ότι είναι» γράφει το περιοδικό «Εκόνομιστ» και συνεχίζει: «Οταν πανικόβλητοι επενδυτές εγκατέλειπαν τα μικρά νομίσματα το φθινόπωρο του 2008, το ευρώ φαινόταν καταφύγιο. Δύο χρόνια μετά, το ευρώ μοιάζει περισσότερο με παγίδα για χώρες που αγωνίζονται να ξανακερδίσουν εξαγωγική ανταγωνιστικότητα. Η Ελλάδα και η Ιρλανδία έχασαν την εμπιστοσύνη των αγορών, παρόλο που και οι δύο εκδίδουν ομόλογα σε ευρώ». Οσο για τους Ισλανδούς, που αρχικά θεώρησαν το ευρώ σωτηρία, τώρα δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν!

























Πηγή :http://katohika.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρωί αξιωματικοί, το βράδυ νονοί....

Δεν τους έφτανε φαίνεται ο μισθός από την υπηρεσία τους και είπαν να ασχοληθούν παράλληλα με κάτι πιο κερδοφόρο.
Δύο ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, είχαν γίνει νονοί, με οργανωμένο δίκτυο το οποίο έλεγχε μεγάλη μερίδα των καταστημάτων της παραλίας.
Οι αξιωματικοί συνελήφθησαν την Τετάρτη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από κλιμάκια της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ύστερα από έρευνες και παρακολουθήσεις ενός χρόνου, αλλά και με τη βοήθεια και των σύγχρονων συστημάτων της ΕΥΠ.
Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία, πρόκειται για έναν αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία του Αρχηγείου της Αστυνομίας, πρώην διοικητή αστυνομικού τμήματος των Νοτίων Προαστίων και τον νυν διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας της ίδιας περιοχής, αστυνόμο Α'.
Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής είχε διατελέσει στο παρελθόν υποδιοικητής στην εξωτερική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, απ' όπου, όμως, τον απομάκρυναν το 2003.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και η σύζυγος του η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, εισέπραττε τα χρήματα από τους καταστηματάρχες, όταν δεν μπορούσε να πάει ο άνδρας της.
Τέλος, κατηγορείται και ένας αστυφύλακας, ο οποίος όμως δεν συνελήφθη.
Εκτός από τους αστυνομικούς, κατηγορούνται και 12 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για δωροδοκία, αφού πλήρωναν "προστασία" στους αξιωματικούς, είτε γιατί λειτουργούσαν με την κάλυψή τους χωρίς άδεια, είτε γιατί είχαν άδεια, αλλά κατέβαλλαν χρήματα για να μην τους γίνονται αστυνομικοί έλεγχοι.
Τουλάχιστον από το Μάιο του 2010 οι δύο αξιωματικοί, μαζί με τη σύζυγο του ενός, είχαν συστήσει ομάδα που πουλούσε εκβιαστικά "προστασία" σε καταστηματάρχες και αποσπούσαν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 2.000 ευρώ.
Τα ποσά αυτά εισέπρατταν σε δόσεις, μία ή δύο φορές το μήνα, κυρίως από καταστήματα της παραλιακής.
Ταυτόχρονα, ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας διαμεσολαβούσε, έναντι χρηματικής αμοιβής, για την τοποθέτηση κινητών καντινών, είτε εξωτερικά μεγάλων καταστημάτων είτε σε διάφορες αθλητικές ή συναυλιακές εκδηλώσεις. Επίσης, με χρηματικά ανταλλάγματα, μεσολαβούσε για την ανάθεση καθηκόντων προστασίας διαφόρων εκδηλώσεων σε συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι ή τη διάθεση του αστυφύλακα που δεν συνελήφθη σε υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης.
Το απόγευμα όμως της Τετάρτης η δράση τους έλαβε τέλος, καθώς ο αστυνομικός διευθυντής συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, μόλις παρέλαβε 1.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον ιδιοκτήτη καταστήματος της παραλιακής και αμέσως μετά συνελήφθησαν η σύζυγός του και ο αστυνόμος.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε στο σπίτι του ενός αξιωματικού, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκε ποσότητα χασίς, βάρους 15,3 γραμμαρίων.
Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Οι δύο αξιωματικοί κατηγορούνται κατά περίπτωση για: "εγκληματική οργάνωση", "παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία", "εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση", "πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση πλημμελήματος", "κατοχή ναρκωτικών ουσιών", καθώς και για τις διατάξεις που αφορούν στην "πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες".
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τη σύζυγο του αστυνομικού διευθυντή αφορούν τις διατάξεις της "εγκληματικής οργάνωσης", της "άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία", καθώς και τις διατάξεις για "ξέπλυμα" χρήματος.
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετά την χρεωκοπία του κράτους, χρεωκοπoύν και τα παγγάρια;;;

«Σε περίοδο νέας αυστηρής λιτότητας εισέρχεται το Δημόσιο με περικοπές αμοιβών και επιδομάτων για όλους τους υπαλλήλους, ακόμη και «κούρεμα» του 50% των μισθών των κληρικών, τους οποίους θα αναλάβει να καλύψει με δικούς της πόρους η Εκκλησία.»[1]
Αν ισχύσουν τα παραπάνω, η διοικούσα Εκκλησία αργά ή γρήγορα θα κληθεί να επιλύσει μια δύσκολη εξίσωση: 0+0+0=μισθοί των ιερέων.
Το πρώτο 0 αφορά στην εναπομείνασα Εκκλησιαστική περιουσία αφού κατά τις προηγούμενες δεκαετίες δεσμεύτηκε το 96% και από το υπόλοιπο 4% το μεγαλύτερο τμήμα αφορά σε δασικές και λοιπές μη εκμεταλλεύσιμες εκτάσεις καθώς και σε «φιλέτα» δεσμευμένα ως προς την χρήση τους πάλι από το κράτος[2].
Το δεύτερο 0 αφορά στα αποθεματικά όλων των Ν.Π.Δ.Δ. της Εκκλησίας τα οποία με την ενεργοποίηση του αναγκαστικού νόμου του 1950[3] πρόκειται να μεταφερθούν σκανδαλωδώς στην Τράπεζα της Ελλάδος η οποία είναι Ανώνυμος Εταιρία[4] με Ιδιωτικό χαρακτήρα αφού οι μετοχές σε αυτή του Δημοσίου δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 35%[5]. Προτείνεται δε να μετατραπούν σε ομόλογα τα οποία σε περίπτωση «κουρέματος» θα αποκτήσουν μηδαμινή αξία.
Το τρίτο 0 αφορά στα έσοδα των Ιερών Ναών τα οποία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ίσα που επαρκούν για τα πάγια λειτουργικά έξοδα των Ναών.
Αυτή λοιπόν η «εξίσωση» οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξίσωση των μισθών των περίπου 10.000 ιερέων με το 0.
Σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε τα μέλη των οικογενειών τους - πολλοί είναι πολύτεκνοι.
Τους χιλιάδες ψάλτες και νεωκόρους που συντηρούνται από τα έσοδα των ναών.
Τις εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες των οικογενειών των οποίων το επάγγελμα έχει αποκλειστική σχέση με τους Ναούς – επιχειρήσεις εκκλησιαστικών ειδών, αγιογράφοι και λοιποί  τεχνίτες.
Τις δεκάδες χιλιάδες των ανέργων, αστέγων, ασθενών, αναξιοπαθούντων που βοηθούνται από τα έσοδα των ναών.
Ας πούμε τα πράγματα ξεκάθαρα. Οι ιερείς διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, αυτό που προσφέρει ο λαός στις Εκκλησίες είτε ως κερί είτε ως δωρεές. Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τα της Εκκλησίας δεν θα δει δάνεια, δεν θα δει χρέη, δεν θα δει υποθήκες, δεν θα δει «ρεμούλες» και «λαμόγια», θα δει έργα, θα δει ιδρύματα, θα δει κοινωνική προσφορά, θα δει εθελοντισμό, θα δει αξιοποίηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ στον καλύτερο δυνατό βαθμό παρ’ όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες.
Ας επισκεφτεί ο καθένας την ενορία του, ας μιλήσει με τον ιερέα για να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια τα παραπάνω.
Αντί λοιπόν οι «επαϊοντες» να προσπαθούν με τις ευλογίες της Τροϊκας να περικόψουν τις ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ χαρακτήρα[6] αποδοχές των κληρικών ας αξιοποιήσουν την «τεχνογνωσία» της Εκκλησίας στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος προς όφελος του λαού.
Πολύ φοβάμαι όμως ότι η περικοπή έχει βαθύτερο στόχο. Αν η Εκκλησία απογυμνωθεί από τα έσοδά της και επωμισθεί επιπλέον τη μισθοδοσία των κληρικών τότε θα εμφανιστεί ο πειρασμός - ως άλλος αρχαίος όφις - με την μορφή του δανεισμού. Δανειστείτε, θα πουν στους Μητροπολίτες, για να πληρώσετε τους παπάδες σας. Βάλτε υποθήκη ότι σας έχει απομείνει έως ότου να περάσει η κρίση και αργότερα που η χώρα θα μπει και πάλι στις αγορές ξεχρεώνετε. Άλλωστε και το κράτος, το ίδιο κάνει τόσες δεκαετίες!
Τότε να είστε σίγουροι ότι ο τίτλος του άρθρου θα πάψει να έχει ερωτηματικό αλλά τελεία.
Γι’ αυτό όσο είναι καιρός πάμε πλατεία …
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός 59χρονος στη Δαύλεια από σύγκρουση Ι.Χ. με βυτιοφόρο


Τραγικό θάνατο βρήκε, νωρίς το μεσημέρι, 59χρονος οδηγός Ι.Χ. από την Αθήνα.

Το τροχαίο σημειώθηκε στο 69ο χλμ. Λαμίας-Λιβαδειάς, στη διασταύρωση της Δαύλειας, στις 12.40΄.Το ΙΧ αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο άτυχος 59χρονος, συγκρούστηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες με ρυμουλκούμενο όχημα βυτιοφόρου που μετέφερε λιπαντικά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπουργείο Εσωτερικών: Οικονομική ενίσχυση στους δήμους για το σχολικό τροχονόμο

Υπουργείο Εσωτερικών: Οικονομική ενίσχυση στους δήμους για το σχολικό τροχονόμο
Με το ποσό του 1.227.850 ευρώ το υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει τους δήμους της χώρας αποκλειστικά και μόνο για την υλοποίηση του προγράμματος του εθελοντή σχολικού τροχονόμου, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου.



Η οικονομική ενίσχυση, αφορά το διάστημα από Ιανουάριο έως και Μάρτιο, του τρέχοντος έτους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Κατάρ θέλει να επενδύσει 5 δισ. δολ. στην Ελλάδα


Την πρόθεση του Κατάρ να επενδύσει 5 δισ. δολάρια στην Ελλάδα επιβεβαίωσε σήμερα ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε  με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο.
Ο κ. Αλ Θάνι αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στο Μνημόνιο Κατανόησης που υπέγραψαν τον προηγούμενο Σεπτέμβριο οι δύο χώρες.
«Θα εκπληρώσουμε τη συμφωνία που υπογράψαμε με την Ελλάδα. Κοινή Επιτροπή εξετάζει τις νομικές λεπτομέρειες των επενδύσεων», δήλωσε ο Εμίρης του Κατάρ αναφερόμενος στη συμφωνία των δύο πλευρών.
Υπενθυμίζεται πως το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και του Κατάρ προβλέπει την αμοιβαία πρόθεσή των δύο χωρών να εντείνουν τη συνεργασία τους για την προώθηση επενδυτικών σχεδίων και ευκαιριών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Επενδυτικής Αρχής του Κατάρ, κυρίως στους τομείς των ακινήτων, του τουρισμού, των μεταφορών, των εγκαταστάσεων σε λιμάνια και αεροδρόμια, στον τραπεζικό χώρο, στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, στην ενέργεια και σε άλλους τομείς.
Με βάση το συμφωνητικό των δύο πλευρών, η Qatar Investment Authority επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να επενδύσει στην Ελλάδα ακόμη και μέσω θυγατρικών της εταιρειών, με συνολικό προϋπολογισμό - στόχο ύψους 5 δισ. δολαρίων, ενώ εκφράζεται και η κοινή πρόθεση διερεύνησης τρόπων με τους οποίους η Qatar Investment Authority μπορεί να συμμετέχει σε επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.
.newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

OAEΔ:Που και πως θα καταθέσετε τα δικαιολογητικά για τα οικογενειακά επιδόματα



Αρχίζει από την Παρασκευή, η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών, που είναι απαραίτητα για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ του έτους 2011...

Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, θα γίνει, ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων, με τον εξής τρόπο:

Αύριο, 10η Ιουνίου, ξεκινά η διαδικασία για τους δικαιούχους με τρία και άνω παιδιά. Στις 4 Ιουλίου, για τους δικαιούχους με δύο παιδιά και την 1η Σεπτεμβρίου για τους δικαιούχους με ένα παιδί.

Οι αιτήσεις καθώς και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων του οικογενειακού επιδόματος υποβάλλονται μέσω εργοδότη των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών ή του ταχυδρομείου και παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών.

Λόγω φόρτου εργασίας στα ΚΕΠ και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών μέσω ΚΕΠ θα ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Για τη χορήγηση του επιδόματος μέσω των υπηρεσιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού δεν απαιτείται πλέον η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης. Οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης αναζητούνται ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος on line διασύνδεσης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ΟΑΕΔ, που έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία.

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση του λογαριασμού ΙΒΑΝ ΕΤΕ, μετά την επίδειξη του βιβλιαρίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Ο ΟΑΕΔ τονίζει ότι το οικογενειακό επίδομα σε καμία περίπτωση δεν θα καταβληθεί, εάν ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιάριο ΕΤΕ.

Τελευταία ημερομηνία λήξης του οικογενειακού επιδόματος έτους 2010 είναι η 31-01-2012.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα οικογενειακά επιδόματα παρέχονται μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πωλητήριο σε 12 ελληνικά νησιά βάζει η Σαμπάχ!

Απίστευτο και προκλητικό ένα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Σαμπάχ, το οποίο ισχυρίζεται πως η Ελλάδα έθεσε προς πώληση 12 νησιά της μέσω ίντερνετ, λόγω της κρίσης χρέους.

Μάλιστα στο δημοσίευμα καθορίζονται και οι τιμές, οι οποίες ξεκινούν από 1.5 εκατομμύριο ευρώ ενώ φτάνουν και τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως Τούρκοι κτηματομεσίτες δηλώνουν πως αυτά τα νησιά στις τιμές που διατίθενται είναι “κελεπούρια.”

Μερικά από τα νησιά μας, που βρίσκονται προς πώληση, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα είναι η “μικρή Αμοργός”, ο “Άγιος Αθανάσιος”, ο “Άγιος Θωμάς” κ.α.











Πηγή :http://www.cosmo.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ:Aποζημιώσεις 400.000 ευρώ σε κτηνοτρόφους


Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των κτηνοτρόφων καταβάλλονται αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου ύψους 400.000 ευρώ.

Αύριο, Παρασκευή 10 Ιουνίου, ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 442 δικαιούχων κτηνοτρόφων αποζημιώσεις, ύψους 400.000 ευρώ περίπου.

Η καταβολή αφορά σε ζημιές που προξενήθηκαν στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια, σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του οργανισμού στη διεύθυνση www.elga.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάτη-μαμούθ στο Ι.Κ.Α. Λειβαδιάς

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ απομυζούσαν ασυνείδητοι, με τη συνδρομή επίορκων υπαλλήλων που εργάζονταν στο Ίδρυμα ΙΚΑ- ΕΤΑΜ Λειβαδιάς, για δήθεν δαπάνες μετακίνησης νεφροπαθών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, η ζημία που υπέστη το Ίδρυμα ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι στο υποκατάστημα Λειβαδιάς οι δαπάνες για μετακινήσεις νεφροπαθών, τα τελευταία χρόνια, είχαν αυξηθεί υπέρογκα. Στη συνέχεια, αναζητήθηκαν τα παραστατικά των δαπανών και αποκαλύφθηκαν πλαστά έγγραφα και ψευδείς βεβαιώσεις περί του τόπου της θεραπείας και του τόπου κατοικίας, καθώς και υπερκοστολογημένες δαπάνες μετακίνησης.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι, ενώ πραγματικά διέμεναν στην Αθήνα, δήλωναν ψευδή διεύθυνση κατοικίας στη Λειβαδιά, προκειμένου να χρεωθεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με δαπάνη μετακίνησης, ανάλογη της χιλιομετρικής απόστασης Λειβαδιάς - Αθήνας, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται, με τη συνεργασία των εμπλεκομένων, ποσά μέχρι και 5.500 ευρώ, μηνιαίως, αντί της νόμιμης χιλιομετρικής αποζημίωσης των 100-150 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι με εντολή της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου και κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία κατά των επίορκων υπαλλήλων (παραπομπή στο πειθαρχικό, με το ερώτημα θέσης σε διαθεσιμότητα). Επίσης, με προσωρινή διαταγή, που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Λειβαδιάς, ύστερα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Ι.Κ.Α., απαγορεύθηκε η μεταβολή της νομικής και της πραγματικής κατάστασης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ σε δέκα εμπλεκόμενους (υπαλλήλους -αυτοκινητιστές - νεφροπαθείς) και δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους μέχρι του ίδιου ποσού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δυναμικές κινητοποίησεις στη Λιβαδειά για το νοσοκομείο

Με συλλαλητήριο και με πορεία διαμαρτυρίας απάντησαν οι Λιβαδίτες στους σχεδιασμούς του υπουργείου υγείας που φέρνουν την υποβάθμιση του νοσοκομείου Λιβαδειάς.
Οι δυναμικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται και την ερχόμενη εβδομάδα με νεότερο συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο υγείας αυτή τη φορά και με συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.
tro-ma-ktiko.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βαρύτατο πλήγμα για την ελληνική αγροτική οικονομία, το E.coli...



Ο ιός των λαχανικών "χτύπησε" και την ελληνική αγροτική οικονομία.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η ζημιά για τη χώρα μας από την απαγόρευση που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές λαχανικών και... φράουλας από την ΕΕ υπολογίζεται στα 80-100 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εισαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών την ημέρα της απαγόρευσης λόγω του Escherichia coli (E. coli), υπήρχαν φορτία με ελληνικές φράουλες τα οποία βρίσκονταν καθ’ οδόν προς την Ρωσία, έναν από τους 10 σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της χώρας μας. Το 25% των ελληνικών εξαγωγών φρούτων πηγαίνει στις αγορές της Ρωσίας.

Οι ζημιές για τους έλληνες εξαγωγείς και παραγωγούς εκτιμάται ότι θα είναι μεγάλες. Τα προϊόντα παραμένουν αδιάθετα στα χωράφια αλλά και όσα πωλούνται διατίθενται σε εξευτελιστικές τιμές (αγγουράκια και ντομάτες με 7 με 15 λεπτά το κιλό) όταν το κόστος παραγωγής είναι πολλαπλάσιο. Μόνο στον νομό Λασιθίου, υπολογίζεται ότι η ζημιά φτάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ και επηρεάζει περισσότερα από 15.000 στρέμματα κηπευτικών.

Επιπλέον, πάγωσαν και όσες συμφωνίες είχαν προχωρήσει για εξαγωγές κρητικών κηπευτικών σε Τσεχία, Ουγγαρία και Ρουμανία. Οι πωλήσεις όμως λαχανικών και φρούτων έχουν πέσει ακόμη και στο εσωτερικό της χώρας παρότι δεν έχει παρουσιαστεί μόλυνση των ελληνικών προϊόντων με το επικίνδυνο νέο στέλεχος του E. coli.

Οι αγρότες ζουν με το φόβο μην επεκταθεί η απαγόρευση και σε άλλα προϊόντα.

Ήδη καλλιεργητές κηπευτικών από την Κρήτη, φράουλας από την Ηλεία και κερασιών από τη Μαγνησία βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν από την ΕΕ να προχωρήσει σε αποζημιώσεις των ζημιωθέντων παραγωγών και εμπόρων.
mediasoup
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο "Δρόμο Θυσίας" τού Διστόμου ,η Αρια Αγάτσα

'Κοντά στους πολίτες που έλαβαν μέρος στον "Δρομο Θυσίας" Μαυσωλείο -Καρακόλιθος,στο ηρωικό Δίστομο, βρέθηκε η Βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα.Η συμμετοχή ήταν μέγάλη και αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας απο το Δίστομο αλλά κι άλλες περιοχές, έτρεξαν την ιστορικά σημαντική αυτή διαδρομή.



Η κυρία Αγάτσα ακολούθως έλαβε μέρος σε εκπομπή, αφιερωμένη στο Διστομο, που θα προβληθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο "ΚΑΝΑΛΙ 9",την οποία παρουσιάζουν οι Γιάννης Ντάσκας και Χάρης Μπότσαρης.Μίλησαν ακόμα ο Δήμαρχος Γιάννης Πατσαντάρας , ο πρώην Δημαρχος Διστόμου Λουκάς

Παπαχρήστου και πολίτες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συντριβή πολεμικού αεροσκάφος στο ανατολικό Αιγαίο


Διθέσιο Μιράζ 2000 συνετρίβη λίγο μετά τις 13.00 στο Ανατολικό Αιγαίο.
Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες οι δύο πιλότοι του μαχητικού αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν ενώ πετούσαν μεταξύ Σάμου και Φούρνων.
Ευτυχώς και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρονται στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΑΜΙΑ :«Μη φωνάζεις θα σε μαχαιρώσω»


Εφιαλτικές στιγμές έζησε το βράδυ της Τετάρτης μία 22χρονη κοπέλα από την Λαμία, όταν την οποία πλησίασε ένας 50χρονος άνδρας για να την αποπλανήσει. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Ταϋγέτου, την ώρα που η ανυποψίαστη κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι της. Ξαφνικά την πλησίασε ένας 50χρονος άνδρας από τη Λαμία, και πιάνοντάς την από το χέρι της είπε: «Θέλω να σε γ...». Η κοπέλα αμέσως κάλεσε την αστυνομία, ενώ στη συνέχεια έντρομη άρχισε να φωνάζει, γεγονός που ενόχλησε τον επίδοξο άνδρα, ο οποίος την απείλησε πως θα τον μαχαιρώσει.
Στο σημείο έφθασε άμεσα η αστυνομία όπου φόρεσε χειροπέδες στον άνδρα, που σύμφωνα με πληροφορίες του Lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Την επόμενη εβδομάδα οι βάσεις των Πανελλαδικών

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές ενώ η μέχρι στιγμής εικόνα των γραπτών επιβεβαιώνει...
τις αρχικές εκτιμήσεις για μείωση των αριστούχων και πτώση των βάσεων των περιζήτητων σχολών των πέντε επιστημονικών πεδίων.




"Φέτος θα έχουμε μεγαλύτερη κατανομή της βαθμολογίας, ώστε να μην έχουμε υπερσυγκέντρωση αριστούχων όπου η επιτυχία να εξαρτάται από ένα μόριο που μπορεί να είναι μια έκφραση στο γραπτό ή μια διαφορετική αξιολόγηση από καθηγητή" είπε ο υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος στην ΕΤ3.


Πάντως, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία κατήγγειλε ότι ετέθησαν λάθος και εκτός ύλης θέματα στις επαναληπτικές εξετάσεις των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας και ζητά από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων να μην βαθμολογηθούν τα θέματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καρπενήσι: 1ο Ασφάλτινο ράλλυ σπριντ 25 και 26 Ιουνίου


Πολλά και γνωστά ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο ασφάλτινο ράλι σπρίντ Καρπενησίου.

Το ράλλυ θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο  25 και 26 Ιουνίου υπό την αιγίδα της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καρπενησίου.

Η διαδρομή του αγώνα θα ξεκινάει από το "αθλητικό κέντρο Καρπενησίου" και θα καταλήγει στην "παλιά ράχη" Τυμφρηστού, μέσω της παλιάς εθνικής οδού Καρπενησίου-Λαμίας. Η διαδρομή θα έχει συνολικό μήκος περίπου 10 χιλιόμετρα. Αρκετά γνωστά ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναμένεται να λάβουν μέρος, αφού ο αγώνας έχει μπει στο επίσημο καλεντάρι του 2011 των ασφάλτινων αγώνων. Παράλληλα θα συμμετέχουν και αρκετά πληρώματα της αγωνιστικής λέσχης Καρπενησίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΤΗΛ:2237022180 & 6972266548
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων καταλήγει σε χωματερές!

Πως γίνεται το ένα έκτο (1/6) σχεδόν του πληθυσμού του πλανήτη (γύρω στο 1 δις άνθρωποι) να λιμοκτονεί, ο μισός πλανήτης, (τρία δις άνθρωποι), να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας (εισόδημα κάτω από περίπου 40€ το μήνα!) και ταυτόχρονα το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων να καταλήγει στα σκουπίδια;

Κι όμως γίνεται! Πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) αποτυπώνει σε όλη του την έκταση τον απόλυτο παραλογισμό με τον οποίο λειτουργεί η παγκόσμια αγορά ειδών διατροφής.

Σύμφωνα με την έρευνα του FAO κάθε χρόνο 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων (το 1/3 της συνολικής παραγωγής) καταλήγουν στα σκουπίδια! Αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που η συνολική παραγωγή ειδών διατροφής των χωρών της υποσαχάριας Αφρικής, ανέρχεται σε 230 εκατομμύρια τόνους.

Οι εταιρείες των τροφίμων δεν ασχολούνται με αυτό το πρόβλημα – δεν τις ενδιαφέρει. Αυτό που τις ενδιαφέρει είναι η περαιτέρω αύξηση της παραγωγής τροφίμων, γιατί από εκεί αντλούν τα κέρδη τους.

Για τις πολυεθνικές των τροφίμων το να ξεκινήσουν μια εκστρατεία για τον περιορισμό της σπατάλης και της καταστροφής των τροφίμων θα αποτελούσε την πιο παράλογη επιλογή. Για τις κοινωνίες του πλανήτη όμως, η πολιτική των πολυεθνικών που θέλουν να παράγονται όλο και περισσότερα τρόφιμα κι ας καταλήγουν στα σκουπίδια, είναι ο απόλυτος παραλογισμός. Ιδιαίτερα όταν το περιβάλλον του πλανήτη εκπέμπει σήμα κινδύνου, λόγω της κατάχρησης (από αυτές τις ίδιες εταιρείες και τις κυβερνήσεις) των δυνατοτήτων που μας παρέχει η φύση. Κι ακόμα περισσότερο όταν στο όνομα της αύξησης της παραγωγής τροφίμων, για να αντιμετωπιστεί υποτίθεται η πείνα, οι πολυεθνικές στρέφονται στα μεταλλαγμένα τα οποία δεν αποτελούν τίποτε άλλο από τη μετατροπή των ανθρώπων σε πειραματόζωα, με συνέπειες που θα αποκαλυφθούν σε 10, 20, ή 30 χρόνια – όταν δηλαδή θα είναι πολύ αργά.

Το καζίνο των τροφίμων

Τα τελευταία χρόνια οι εταιρίες τροφίμων είδαν τα κέρδη τους να απογειώνονται. Το ίδιο ακριβώς συνέβη με τις τιμές των τροφίμων στην παγκόσμια αγορά. Μέσα στη διετία 2007-08 η τιμή του ρυζιού αυξήθηκε κατά 217%, του σιταριού 136%, του καλαμποκιού 125%1. Οι δικαιολογίες των πολυεθνικών τροφίμων, των παραγόντων της αγοράς και των κυβερνήσεων στην προσπάθειά τους να πείσουν ότι αυτά τα πράγματα είναι φυσιολογικά κι ότι δεν είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τις στρατιές των πεινασμένων, ήταν λίγο – πολύ οι αναμενόμενες: οι ξηρασίες, η καταστροφή σοδειών, και γενικά μείωση της παραγωγής οδήγησαν στην αύξηση των τιμών.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που τις προκάλεσε, ήταν οι διάφοροι κερδοσκόποι, που τρομαγμένοι από την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση που χτύπησε τις ΗΠΑ ξεκινώντας από τα στεγαστικά δάνεια εκείνη την περίοδο, έσπευσαν να βρουν πιο ασφαλείς τομείς για να “επενδύσουν” τα κεφάλαιά τους. Για την ακρίβεια, μεγάλα κερδοσκοπικά κεφάλαια που μέχρι τότε τζογάρονταν στην αγορά κατοικίας, έπεσαν στην αγορά τροφίμων, προκαλώντας την αλματώδη άνοδο των τιμών.

Καλλιστεία λαχανικών

Λίγα χρόνια μετά, οι τιμές των τροφίμων αλλά και ο αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται παγκόσμια εξακολουθούν να βρίσκονται στα ύψη, ενώ εκατομμύρια τόνοι τροφίμων καταλήγουν στις χωματερές. Είναι πλέον προφανές ότι το επιχείρημα περί «μείωσης της παραγωγής» ήταν άλλο ένα παραμύθι. Ωστόσο, για τους «σοφούς» των αγορών, η ευθύνη και πάλι βρίσκεται κάπου μακριά από τους ίδιους: Οι καταναλωτές στις ανεπτυγμένες χώρες, είναι υποτίθεται ασυνείδητοι και αγοράζουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων από αυτές που πραγματικά χρειάζονται. Έτσι τελικά τα τρόφιμα πετιούνται ενώ ένα μεγάλο κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού πεινάει.

Στην πραγματικότητα βέβαια, (και πάλι σύμφωνα με στοιχεία του FAO) ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των «άχρηστων» τροφίμων, όχι απλά δε φτάνει στο καλάθι του «άπληστου» καταναλωτή, αλλά ούτε καν στο ράφι του super market, γιατί δεν ανταποκρίνεται στις αισθητικές προδιαγραφές όσων αποφασίζουν τι μπορεί και τι δεν μπορεί να πωληθεί. Μια ντομάτα π.χ. οφείλει να είναι ολοστρόγγυλη και κατακόκκινη. Οτιδήποτε άλλο, από τη στιγμή που απομακρύνεται από το «πρότυπο», δεν αξίζει ούτε καν να χαριστεί, ή να γίνει λίπασμα. Μια μόνο θέση του αξίζει: ο κάδος των σκουπιδιών!

Έτσι για παράδειγμα, οι πατάτες που καλλιεργούνται στο ίδιο χωράφι, που έχουν όλες την ίδια θρεπτική αξία, την ίδια γεύση και είναι εξίσου ασφαλείς (ή εξίσου επικίνδυνες), μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετική κατάληξη. Αυτές που είναι καλοσχηματισμένες, μεσαίου μεγέθους, χωρίς σημάδια, θα πωληθούν, ενώ οι πολύ μεγάλες, οι πολύ μικρές, οι στραβοχυμένες θα πάνε με συνοπτικές διαδικασίες στο καλάθι των αχρήστων.

Ο απόλυτος παραλογισμός

Και για να ολοκληρωθεί η παράνοια, την ώρα που συμβαίνουν όλα τα πιο πάνω, τεράστιες δασικές εκτάσεις αποψιλώνονται, ώστε να μετατραπούν σε χωράφια για την καλλιέργεια φυτών που προορίζονται για την παραγωγή βιοκαυσίμων. Στη Βραζιλία για παράδειγμα, ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των αερίων του θερμοκηπίου παράγεται από την καύση δασικών εκτάσεων του Αμαζονίου για το σκοπό αυτό, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ και του FAO το 2007, η εξάπλωση της βιομηχανίας βιοκαυσίμων είναι από μόνη της αρκετή για να παραμείνουν οι τιμές των τροφίμων σε ψηλά επίπεδα για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Όσο τα τρόφιμα αποτελούν αντικείμενο κερδοσκοπίας, όσο οι αγορές και τα χρηματιστήρια μπορούν να παίζουν με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, όσο τα κριτήρια για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να φτάσει στο πιάτο μας δεν είναι η ασφάλεια ή η θρεπτική του αξία, αλλά το κατά πόσο ανταποκρίνεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο μοντέλο που να υπηρετεί καλύτερα την κερδοσκοπία των πολυεθνικών των τροφίμων, τόσο ο παραλογισμός θα διαιωνίζεται.

___________________________
1 Σαν αποτέλεσμα το 2008 πάνω από 30 χώρες του κόσμου συγκλονίστηκαν από εξεγέρσεις με νεκρούς και τραυματίες, με αφορμή την αύξηση της τιμής του ψωμιού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.


















Πηγή :http://green-attack.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάκληση προϊόντος από τον ΕΦΕΤ


Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε από την αγορά το προϊόν «μπισκότα αμυγδάλου χωρίς πρόσθετα σάκχαρα», με την εμπορική ονομασία «ACTIVA BISCUITS», καθώς διαπίστωσε την ύπαρξη γλυκαντικού (Ε955) Σουκραλόζη, του οποίου η χρήση δεν...


επιτρέπεται στο προϊόν. Τα μπισκότα αμυγδάλου χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, με την εμπορική ονομασία «ACTIVA BISCUITS», διακινούνται στην Ελλάδα σε συσκευασίες των 175 g, από την επιχείρηση «Relkon Hellas A.E.» (Θεσσαλονίκης 84, Μοσχάτο), ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι ενώ ο ΕΦ.ΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.
trelokouneli.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νετανιάχου: Βοηθήστε την Ελλάδα για να ανακάμψει

http://www.newsbeast.gr/files/temp/5940279961401818102AB1033AFB31CC.jpg
Η Ελλάδα έχει βρει έναν απρόσμενο σύμμαχο καθώς ελπίζει σε νέο σχέδιο οικονομικής σωτηρίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ε.Ε και το ΔΝΤ: τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Την Πέμπτη, σε υψηλόβαθμη διπλωματική συνάντηση, ο Νετανιάχου τοποθετήθηκε για δεύτερη φορά υπέρ της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα,. Σύμφωνα με το γραφείο του Νετανιάχου, σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, ο οποίος επισκέφθηκε το Ισραήλ, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τις χώρες της Ε.Ε. να βοηθήσουν την Ελλάδα στο αναγκαίο της σχέδιο για οικονομική ανάκαμψη.
Ο Νετανιάχου, ο οποίος έχει δημιουργήσει στενή σχέση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο συνομιλεί τακτικά, επαίνεσε τον τρόπο με τον οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση χειρίζεται την οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο Νετανιάχου εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Ελληνικός λαός θα ξεπεράσει την σημερινή κρίση και ότι η Ελληνική οικονομία θα ευημερήσει και πάλι.
Ο Νετανιάχου προέβη σε παρόμοιες δηλώσεις την Τετάρτη σε συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Mark Kirk από το Ιλινόις και χρησιμοποιεί την φήμη που έχει ως ηγέτης με καλή γνώση οικονομικών θεμάτων για να ενθαρρύνει τους φίλους του Ισραήλ να υποστηρίξουν την προσπάθεια της Ελλάδας.
Το «λόμπινγκ» υπέρ της ελληνικής οικονομίας αποτελεί την τελευταία ένδειξη της άνθισης των Ελληνο – Ισραηλινών σχέσεων έπειτα από την επιδείνωση των ισραηλο – τουρκικών σχέσεων.
Μάλιστα, ο Παπανδρέου, ο οποίος έχει βελτιώσει δραματικά την πολιτική της Αθήνας απέναντι στο Ισραήλ, ήταν ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέφθηκε το Ισραήλ μέσα σε 18 χρόνια το περασμέ! νο καλοκαίρι, και ο Νετανιάχου ανταπέδωσε την επίσκεψη τρεις εβδομάδες αργότερα με την πρώτη επίσκεψη εν ενεργεία Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Ελλάδα.
Το Ισραήλ ενθαρρύνει τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο – μια άλλη χώρα με την οποία έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις εξαιτίας της δραματικής επιδείνωσης των σχέσεων με την Τουρκία – να πάρουν μέτρα για να εμποδίσουν τον απόπλου ενός στολίσκου πλοίων για την Λωρίδα της Γάζας στο τέλους του μήνα.
newsport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκατοντάδες τεθωρακισμένα παραχωρούν δωρεάν οι ΗΠΑ στον Ε.Σ.

Image
Tην Κυριακή 12 Ιουνίου αναχωρεί για τις ΗΠΑ επταμελής επιτροπή αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, με αποστολή την επιθεώρηση και επιλογή από τα Πλεονάζοντα Αμυντικά Υλικά των ΗΠΑ εκατοντάδων οχημάτων μεταφοράς πεζικού αντιαρματικών κλπ.
Αποστολή τους η  "Κοινή Οπτική Επιθεώρηση" (Joint Visual Inspection: JVI) και επιλογή από κοινού με Αμερικανούς αξιωματικούς των M113A2, 110 M901A2 ITV, 80 Οχημάτων Ομάδας Πυρών Υποστήριξης (FIST-V) M981 και 57 ερπυστριοφόρων μεταφοράς φορτίου Μ548Α1 κλπ.

Μετά την JVI θα γίνει η επιλογή των πλέον αξιόμαχων οχημάτων από τον Ελληνικό Στρατό, τα οποία μόλις εγκριθεί η LoR από το Κογκρέσσο, θα μεταφερθούν στα λιμάνια και ια φορτωθούν στα καράβια που θα ενοικιάσει η ελληνική κυβέρνηση για μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Κανονικά πριν το τέλος του έτους ή το πρώτο τρίμηνο του 2012, θα ξεκινήσουν να έρχονται στην Ελλάδα τα δωρέαν παραχωρηθέντα Μ1Α1 και τα λοιπά οχήματα βελτιώνοντας δραματικά στις χερσαίες δυνάμεις το ισόζύγιο ισχύος υπερ της Ελλάδας.
Η μέχρι στιγμής καθυστέρηση, αναφέρουν πηγές του ΓΕΣ στο defencenet.gr, οφείλεται στο ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού ενημερώθηκε πρόσφατα πως είναι διαθέσιμα για δωρεάν παραχώρηση επιπλέον 176 τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού Μ113Α2, 10 Βελτιωμένα Οχήματα TOW (ITV) M901A1 και 145 οχήματα σταθμού διοίκησης Μ577Α2.
Ειδικά η παραχώρηση των τελευταίων θα καλύψει σημαντικές ανάγκες των τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων μονάδων και σχηματισμών του Ελληνικού Στρατού.
Η LoR αναφερόταν στην παραχώρηση 224 M113A2, 110 M901A2 ITV, 80 Οχημάτων Ομάδας Πυρών Υποστήριξης (FIST-V) M981, 57 ερπυστριοφόρων μεταφοράς φορτίου Μ548Α1, ενός αυτοκινούμενου όλμου Μ106Α2 των 4,2in (107mm) και 3.000 βλημάτων αρμάτων 120mm HEAT τύπου Μ830. Με την προσθήκη του δεύτερου συνόλου παραχωρούμενου υλικού, καλύπτεται πλήρως το αίτημα του ΓΕΣ για 400 Μ113Α2.
Μετά από αυτά θα ακολουθήσει η πρόσκληση για επιθεώρηση και επιλογή από περίπου 1000 άρματα μάχης Μ1Α1 Αbrams των 400 που θα προμηθευτεί δωρεάν ο Ελληνικός Στρατός, παρά τα όσα ευτράπελα έχουν ακουστεί περί δήθεν «ραδιενεργών αρμάτων» από κάποια ΜΚΟ και κάποιο κίνημα «Διεθνιστικής Αλληλεγγύης Φαντάρων»!
 Η θωράκιση του Μ1Α1, παρά το γεγονός ότι δεν είναι DU, όπως δηλώθηκε από το Επιτελείο, εν τούτοις υπερέχει αυτής του LEO2A4 καθώς διαθέτει διαδοχικά στρώματα χάλυβα υψηλής σκληρότητας και μήτρας κέβλαρ με κεραμικά ένθετα, όπως το καρβίδιο του βορίου. Καρβίδιο είναι οι στέρεες δυαδικές ενώσεις του άνθρακα με ηλεκτροθετικά στοιχεία, κυρίως μέταλλο.
Βέβαια αν ήταν DU  δηλαδή Μ1Α1ΗΑ θα υπερείχε σε βαλλιστική προστασία ακόμα και του LEO2HEL, αλλά και πάλι υπερέχει, όπως είπαμε των τουρκικών LEO2A4. Μαζί με τα άρματα έρχονται και 3.000 αντιαρματικά βλήματα Υψηλής Εκρηκτικότητας Μ830 των 120 χλστ. αλλά είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες 12.000 βλήματα για ένα στοιχειώδες απόθεμα.
 defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραλύει σήμερα το κράτος από τις απεργίες..


- Στάσεις εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ
- "Λουκέτο" σε 24 ώρες στις ΔΕΚΟ που ιδιωτικοποιούνται
-Διαβάστε αναλυτικά όλο το απεργιακό πρόγραμμα

Μέσα σε ένα κλίμα καταιγιστικών οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων με την ανεργία να χτυπά κόκκινο και να εκτοξεύεται στο 16,2%, πολλοί είναι εκείνοι οι εργαζόμενοι που θα συμμετέχουν στη σημερινή απεργία.

Σε 24ωρη απεργία σε όλες τις ΔΕΚΟ καλεί η ΓΣΕΕ όλους τους εργαζόμενους σήμερα Πέμπτη, 9 Ιουνίου, ενώ το απεργιακό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σήμερα η ΑΔΕΔΥ καλεί σε στάσεις εργασίας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι νομαρχιακές επιτροπές της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Κεντρικό σύνθημα της απεργίας είναι το "όχι δεν πουλάμε" ενώ στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ υπογραμμίζεται η «αντίθεση στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών».

Επίσης, αναμένεται ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ.) ενώ 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στην ΕΡΤ. Στα πλαίσια της απεργίας στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα υπάρξει στις υπηρεσίες των δήμων μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στα δημόσια νοσοκομεία θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν επίσης οι δικαστικοί υπάλληλοι από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς το πρόγραμμα των στάσεων εργασίας έχει πιο συγκεκριμένα ως εξής:

-Λεωφορεία ΟΑΣΑ: Από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

-Μετρό: Από την έναρξη της βάρδιας ως τις 8 το πρωί.

-ΗΣΑΠ: Θα λειτουργήσει μόνο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

-Ακίνητα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού όπου υπάρχει 24ωρη απεργία.

Οι αντιδράσεις των συνδικάτων θα συνεχιστούν στις επόμενες ημέρες και θα κορυφωθούν στις 15 Ιουνίου μετά την 24ωρη απεργία που κηρύσσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και οι οργανώσεις των Εμπόρων και των Επαγγελματοβιοτεχνών.
.newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πολιτική όπως την ξέραμε τέλειωσε στις πλατείες



Του Στέφανου Αγιάσογλου

Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού όπως δείχνουν σήμερα τα πράγματα, όχι μόνο έχει επέλθει από πολύ καιρό πριν, αλλά και έχει παγιωθεί πλήρως στη συνείδηση του κόσμου αλλά και του συστήματος.
Αυτό που είναι όμως ακόμα πιο ξεκάθαρο σήμερα, είναι ότι παγιώνεται και η αλλαγή στο κοινωνικό ιστό της χώρας.. Οι τεράστιες μάζες λαού που συγκεντρώνονται στις πλατείες δεν είναι μόνο αγανακτισμένοι πολίτες αλλά και ενημερωμένοι, μορφωμένοι, πολιτικοποιημένοι με μια διαφορετική αντίληψη για την πολιτική από αυτή που βλέπουμε μέχρι σήμερα και κυρίως με μια διαστρωματική κοινωνική αντιπροσώπευση.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο και έχει χιλιοειπωθεί ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Είναι όμως επίσης αληθές ότι αδιέξοδα δεν υπάρχουν και στην οικονομία. Υπάρχουν μόνο αδιέξοδες πολιτικές. Και αυτό διότι οι προτάσεις, οι απόψεις και τα μέτρα μπορεί να είναι ατέλειωτα αλλά όλα βασίζονται σε ένα και μόνο στοιχείο. Στον τρόπο με τον οποίο ο λαός που καλείται να τα υλοποιήσει τα αντιλαμβάνεται και κυρίως στην ψυχολογία που δημιουργείται από αυτήν την αντίληψη.
Αυτό είναι το κομβικό σημείο της αποτυχίας του πρώτου μνημονίου και η ταφόπλακα του δευτέρου πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα. Δεν είναι οι στόχοι το πρόβλημα. Ο τρόπος και η διαδικασία είναι. Ο κόσμος δεν τα αντιλαμβάνεται και δεν τα πιστεύει. Ούτε αυτά αλλά ούτε και αυτούς που το σχεδίασαν και το προτείνουν. Γι’ αυτό το λόγο και δεν αντιλαμβάνονται και τη συναίνεση που ζητείται να γίνει.
Ηγεσία, σταθερές απόψεις, πυγμή, όραμα και χρονοδιάγραμμα θέλουν. Και όταν τα ακούσουν θα αντιδράσουν θετικά. Και έτσι είναι υπέρτατη ανάγκη σήμερα να ακούσουμε τη φωνή τους. Είναι υπέρτατη ανάγκη να βγούμε ένα βήμα μπροστά. Να τους δείξουμε το δρόμο.
Αυτό είναι σήμερα το ζητούμενο από την αξιωματική αντιπολίτευση. Να δει την πολιτική όπως διαμορφώνεται σήμερα και όχι όπως την βίωσε μέχρι χθες. Να δείξει ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα, και να ζητήσει άμεσα εκλογές.

Και έτσι κάτι ξεθωριασμένες πριμαντόνες που υπάρχουν ακόμα μέσα στην παράταξη θα καταλάβουν ότι οι νοοτροπίες του παρελθόντος που τους διακατέχουν δεν υπήρξαν ποτέ ιδεολογία για κανέναν άλλο εκτός από τους ίδιους. Στην Ελλάδα του σήμερα πρέπει να μιλάς μόνον όταν έχεις κάτι να πεις. Η σκληρή πραγματικότητα της λήθης που βιώνουν θα τους αναγκάσει να εκτεθούν στα μάτια του κόσμου μιας κοινωνίας που έδειξε ότι ξέρει να κρατάει το κεφάλι ψηλά.
AntiWeblog


Διαβάστε Περισσότερα »

Τσόνογλου: ερώτηση στη Βουλή για το Πανεπιστήμιο Στερεάς..


alt

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων  Α. Διαμαντοπούλου κατέθεσε η βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου Βυλλιώτη με θέμα: Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας - Τμήμα «Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης» Λιβαδειάς. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Από το 2005 λειτουργεί στην πόλη της Λιβαδειάς Τμήμα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με γνωστικό αντικείμενο «Περιφερειακή και Οικονομική Ανάπτυξη» όπου φοιτούν 284 φοιτητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων διαμένουν μόνιμα στη Λιβαδειά, έχουν ενσωματωθεί στον αστικό, κοινωνικό και πολιτιστικό ιστό της, διαχέοντες στην πόλη την μορφωτική και πολιτιστική τους δράση με αντίστοιχη αναβάθμιση και του οικονομικού και του πολιτιστικού επιπέδου της πόλης, αλλά και του Ν. Βοιωτίας.
Το επιστημονικό προσωπικό του εν λόγω τμήματος αποτελείται μόνο από έναν μόνιμο καθηγητή και δύο συνεργαζόμενους, έναν λέκτορα και έναν επίκουρο, έως σήμερα δεν έχουν προκηρυχθεί νέες θέσεις, ούτε υπάρχει δημοσίευση σχετικού σχεδιασμού περί αναβάθμισης ή επεκτάσεως του γνωστικού του αντικειμένου, ενώ μερίδα του τύπου διαδίδει φήμες περί της καταργήσεώς του ή συγχωνεύσεως και των δύο τμημάτων του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και της μεταφοράς των φοιτητών τους στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεσσαλίας αντίστοιχα, γεγονός που έχει σπείρει ανησυχία και αναστάτωση στη Λιβαδειά και στο Ν. Βοιωτίας γενικότερα.
Ενόψει των ανωτέρω ερωτάται η κα. Υπουργός:
1) Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η διατήρηση και ενίσχυση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα ως προς το τμήμα αυτού με το γνωστικό αντικείμενο «Περιφερειακή και Οικονομική Ανάπτυξη» που εδρεύει στη Λιβαδεια;
2) Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η προκήρυξη νέων θέσεων επιστημονικού προσωπικού του και η επέκταση του γνωστικού αντικειμένου του τμήματος;
 


Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντικές διευκρινήσεις από το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου σχετικά με το Εκδρομικό Πρόγραμμα της Εργατικής Εστίας




Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης δικαιούχων, στο εκδρομικό πρόγραμμα του Π/Γ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας Λιβαδειάς ,η αρμόδια Περιφ/κή Επιτροπή ΟΕΕ θα προβεί σε κλήρωση, η οποία θα διενεργηθεί παρουσία των δικαιούχων, για τους εργαζόμενους την Τρίτη 14/06/2011 και ώρα 09:00 το πρωί, αντί της Δευτέρας που είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Κατά τη διαδικασία της κλήρωσης μπορούν να παρίστανται όλοι οι απογραφέντες με την Αστυνομική τους Ταυτότητα.
Επισημαίνεται ότι κατά την αναχώρηση κάθε εκδρομής θα διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας ( Αστυνομική Ταυτότητα – Εισιτήριο).
Η επιβίβαση στο λεωφορείο θα επιτρέπεται μόνο στο δικαιούχο που αναφέρεται στο παρόν εισιτήριο.
Όποιος χρησιμοποιήσει εργατικά εισιτήρια ενώ δεν είναι δικαιούχος θα υποστεί τις κυρώσεις του άρθρου 23 του Ν. 3227/2004.


Το Δ.Σ. 
orchomenos-press
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 18 Ιουνίου το 5ο Σεργιάνι στην Παράδοση στο Θέατρο Κρύας



Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...


Γεγονoτα
1815: Ολοκληρώνονται οι εργασίες του Συνεδρίου της Βιέννης. Υπό την προεδρία του αυστριακού πολιτικού Κλέμενς φον Μέτερνιχ, προσπάθησε να αναδιατάξει τον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης, μετά την ήττα του Ναπολέοντα.
1934: Ο Ντόναλντ Ντακ κάνει το.....
κινηματογραφικό ντεμπούτο του, ως πρωταγωνιστής στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Η μικρή σοφή πουλάδα».

1967: Τα ισραηλινά στρατεύματα φτάνουν στη διώρυγα του Σουέζ, κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών.

1979: Ο Πανιώνιος κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Ελλάδος. Στον τελικό του σταδίου Καραϊσκάκη νικά 3-1 την ΑΕΚ με γκολ των Αναστόπουλου, Παθιακάκη και Λίμα.

1983: Στη Βρετανία, η «σιδηρά κυρία» Μάργκαρετ Θάτσερ σαρώνει στις βουλευτικές εκλογές.

1995: Εγκαινιάζεται το κλειστό γήπεδο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ) με τουρνουά μπάσκετ.

Γεννησεις
1781: Τζορτζ Στέφενσον, άγγλος μηχανικός, εφευρέτης της πρώτης ατμομηχανής. [θαν. 12/8/1848]

1913: Πάτρικ Στέπτοου, άγγλος μαιευτήρας, που έφερε με τη μέθοδό του στον κόσμο το πρώτο παιδί του σωλήνα. [θαν. 21/3/1988]

1963: Τζόνι Ντεπ, αμερικανός ηθοποιός.

Θανατοι
68: Τιβέριος Κλαύδιος Νέρων Δομιτιανός Καίσαρ, γνωστότερος ως Νέρων, ρωμαίος αυτοκράτορας. [γεν. 15/12/37]

373: Εφραίμ ο Σύρος, χριστιανός συγγραφέας και υμνωδός. [γεν. 306]

1870: Κάρολος Ντίκενς, άγγλος μυθιστοριογράφος. [γεν. 7/2/1812]
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ