Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

10 συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε (όσο γίνεται) την οικονομική κρίση!


Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει τους πάντες. Άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο. Πρόκειται για μια πραγματικότητα που δεν κάνει διακρίσεις.

Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει τους πάντες. Άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο. Πρόκειται για μια πραγματικότητα που δεν κάνει διακρίσεις. Και όλοι εκτός από το πρακτικό επίπεδο, έχουμε επηρρεαστεί και ψυχολογικά.

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη μας δίνει μερικές συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν την κατάστασή μας. Γιατί σαφώς οι περικοπές απολαύσεων που έχουμε όλοι επιβάλλει στις ζωές μας είναι αναγκαίες, από την άλλη όμως χρειάζονται μερικές ανάσες για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε...

1. Μην το παίρνετε κατάκαρδα. Κρίση είναι θα περάσει!

2. Με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα δείτε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε με λιγότερες απώλειες.

3. Κάντε περικοπές στα μη απαραίτητα, αλλά κάθε τρεις και λίγο δώστε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να κάνει κάτι περιττό, γιατί αυτό δίνει νοστιμιά στη ζωή και μας κάνει να ασθανόμαστε λιγότερο πιεσμένοι.

4. Εξηγείστε στα παιδιά την κατάσταση ρεαλιστικά όμως χωρίς υπερβολές και με τόνους αισιοδοξίας. Είναι χειρότερο αν δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γιατί μεγαλοποιούν το πρόβλημα και αισθάνονται μεγάλη ανασφάλεια.

5. Αντικαταστήστε πράγματα που κάνατε με ισοδύναμα που δεν στοιχίζουν αλλά δίνουν χαρά και ποιότητα. Για παράδειγμα κάντε πικ-νικ αντί να φάτε σε μια ταβέρνα το μεσημέρι της Κυριακής, πηγαίντε εκδρομή σε ένα όμορφο βουνό αντί να πάτε σε μια ακριβή παραλία να νοικιάσετε ξαπλώστρες και ομπρέλες...

6.Μην πετάτε τίποτε. Αξιοποιήστε τα παλιά αντικείμενα με φαντασία και προσωπική παρέμβαση ικανοποιώντας έτσι τη δημιουργική σας διάθεση βάζοντας την προσωπική σας σφραγίδα.

7. Αξιοποιήστε τις προσκλήσεις που σας γίνονται και μην διστάζετε να κάνετε κι εσείς προσκλήσεις. Για παράδειγμα να μαγειρέψετε στο σπίτι μια μακαρονάδα, να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια, να συζητήσετε. Είναι πολύ καλύτερα όλα αυτά από πολλές μεγάλες πίστες που θέλετε ένα σωρό χρήματα και το πρωί νυστάζετε στη δουλειά.

8. Να αξιοποιήσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα προγράμματα. Δηλαδή αν μπορούμε να πάρουμε εισιτήριο κοινωνικού τουρισμού, που τόσα χρόνια μπορεί να τα σνομπάραμε, γιατί όχι; Αν μπορούμε να πάμε τα παιδιά σε ένα καλοκαιρινό camp που κάνει ο Δήμος με αθλητικές δραστηριότητες, γιατί όχι;

9. Συνεργαζόμαστε με άλλους ομοιοπαθείς της κρίσης. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε ένα αυτοκίνητο για να κατέβουμε στο κέντρο με 1 ή 2 άλλες φίλες που εργάζονται μαζί μας και κάθε μέρα πηγαίνουμε με άλλο αυτοκίνητο για να το μοιραζόμαστε. Προσκαλούμε ανθρώπους στο δικό μας εξοχικό και δεχόμαστε την πρόσκληση στο δικό τους εξοχικό έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε και άλλες διακοπές που δεν θα μας στοιχίσουν.

10. Να συνασπιστούμε με άλλους και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, αυτό που κάνουν δηλαδή οι αγανακτισμένοι στις πλατείες. Να μην περιμένουμε ως εκ θαύματος να λυθούν τα προβλήματα. Πρέπει να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε.

Δείτε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Κρίση είναι και θα περάσει!

NewsIt.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το περίεργο κωνικό χωριό στο Αφγανιστάν (photos)


Οι παρακάτω  εικόνες απεικονίζουν ένα χωριό που βρίσκεται στο Αφγανιστάν. Οι εικόνες δείχνουν μια μικρή πόλη πλήρης με κατοικίες,  κλιμακοστάσια,  μονοπάτια και γέφυρες.Φαίνεται να έχει σχηματιστεί με παράξενα κωνικά σχήματα από φυσικά αίτια και βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου.





















http://www.tapantaedo.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτη ειναι ζωη.... ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ !!!!!(video)



http://volostv.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

EΦΕΤ:Ανακλήθηκαν παρτίδες κρασιού της εταιρείας ΙΝΟ ΑΕ. λόγω πιθανής επιμόλυνσης με γυαλί

Σε εξέλιξη η έρευνα του ΕΦΕΤΜετά από εντολή του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ανακλήθηκαν συγκεκριμένες παρτίδες κρασιού της εταιρείας ΙΝΟ ΑΕ. Αιτία ήταν το ενδεχόμενο περιέχουν γυαλί.

«υφίστανται βάσιμοι λόγοι υποψίας επιμόλυνσης των φιαλών κρασιού 1,5 λίτρων από ξένο σώμα (γυαλί) που έχουν παραχθεί από 23/11/2010 έως και 15/05/2011» αναφέρει ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωσή του.

Ο έλεγχος διεξήχθη στις εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας ΙΝΟ ΑΕ, στο Χαραϊντίνι Θήβας. Για προληπτικούς λόγους ανακλήθηκαν άμεσα κάποιες συγκεκριμένες παρτίδες κρασιού (ερυθρός ημίγλυκος, ερυθρός ξηρός, λευκός ξηρός, σαγκρία, ρετσίνα) οι οποίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό ανάλυση.
Πηγή :http://www.newsbeast.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Η φλόγα των Special Olympics στην Θήβα

Την Φλόγα της Ελπίδας των Special Olympics υποδέχτηκαν οι Θηβαίοι πολίτες σε συγκινητικό κλήμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τους συλλόγους Λάιος,Σύλλογος Σαρακατσάνων,Λύκειο Ελληνίδων,ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν τα παιδιά του συλλόγου ΑΜΕΑ Αγ Ανάργυροι.

Παρόν στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Θήβας κ.ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ  πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.


17.30 η φλόγα αναχώρησε για Αλίαρτο Λιβαδειά.













thiva-nikolas.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Εαρινό – Ολυμπιακό ράλι στη Βοιωτία..

Οι Λέσχες ΦΙΛ.Π.Α (Φίλοι Παλαιού Αυτοκινήτου) και Classicmicrocars συνδιοργανώνουν το «Εαρινό – Ολυμπιακό ράλι» που θα γίνει στις 25 και 26 Ιουνίου 2011.

Η εκδήλωση αυτή είναι συνδυασμός των δύο καθιερωμένων ετήσιων εκδηλώσεων των αντίστοιχων λεσχών.

Το πρωί του Σαββάτου 25 στις 09:00 θα δοθεί η εκκίνηση. Τα αυτοκίνητα θα συγκεντρωθούν στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου με τελικό προορισμό το Γαλαξίδι περνώντας από Στεφάνη, Πύλη, Δάφνη, Ερυθρές, Καπαρέλι, Δόμβραινα, Θίσβη, Κυριάκι, Δίστομο, Αράχωβα, Δελφούς, Άμφισσα, και Αγία Ευθυμία. Τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο «Delphi Beach» της Ερατεινής.

Την Κυριακή θα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος του αγώνα από την Ερατεινή στις 10:30 και μέσα από Πέντε Όρια, Άμφισσα, Ιτέα, Δεσφίνα, Δίστομο θα τερματίσει στην Λειβαδιά στο καφέ Κούρος. Τα πληρώματα θα αναμετρηθούν στην ακρίβεια δευτερολέπτων μέσα από 14 ειδικές διαδρομές και θα διανύσουν συνολικά περίπου 420χλμ.
scoop.it/t/boeotian-culture
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρικομέξ: 12 χρόνια και ακόμη να αποζημιωθούν συγγενείς θυμάτων..



http://img.protothema.gr/B7792B00497CF26E195E89B98938F58A.jpg
Εγκλωβισμένοι στα «γρανάζια» της Δικαιοσύνης βρίσκονται μέχρι σήμερα -12 ολόκληρα χρόνια μετά- συγγενείς θυμάτων της «Ρικομέξ», του....
εργοστασίου που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, κατά τον ισχυρό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999, που είχε πλήξει την Αθήνα.

Το χτύπημα του Εγκέλαδου, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ριχτερ, άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.  Η Ρικομέξ, μόνο, έγινε ο τάφος 39 εργαζομένων στο εργοστάσιο. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που χάθηκαν στα συντρίμμια είχε ανέλθει στους 139.

Σήμερα, δέκα συγγενείς τριών θυμάτων της «Ρικομέξ» δεν μπορούν να λάβουν τις αποζημιώσεις που τους είχαν επιδικασθεί σε δεύτερο βαθμό (από τα Εφετεία). Και αυτό, διότι η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που δικαίωσε τους συγγενείς των θυμάτων και τους επιδίκασε αποζημίωση, θα πρέπει να αναιρεθεί.

Την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου ζήτησε με αίτηση που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο η Εθνική Τράπεζα. Υποστήριξε ότι εσφαλμένα το Εφετείο, κατέταξε τους συγγενείς των θυμάτων σε προνομιακή θέση (τρίτη) στον πίνακα των δανειστών, προκειμένου μετά τον πλειστηριασμό δύο ακινήτων της «Ρικομεξ» να λάβουν τα χρήματά τους.

Με βάση τη σειρά αυτή, οι συγγενείς των θυμάτων θα έπρεπε, πριν από άλλα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που επίσης διεκδικούσαν αποζημιώσεις, να λάβουν τα χρήματά τους.


Ανάμεσα στα άλλα πρόσωπα που διεκδικούσαν αποζημίωση είναι και η Εθνική Τράπεζα, η οποία, με βάση την απόφαση του Εφετείου, είχε μένει έξω από τον πίνακα των δανειστών.

Για το λόγο αυτό προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση. Η Τράπεζα επικαλέστηκε το Ν. 1545/1985 που αφορά στο εθνικό σύστημα προστασίας από την ανεργία και τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, για το χρόνο γένεσης των απαιτήσεων των συγγενών των  θυμάτων της «Ρικομέξ». Ο συγκεκριμένος νόμος ορίζει ότι η κατάταξη σε προνομιακή θέση στον πίνακα των δανειστών, θα πρέπει να γίνει δυο χρόνια μετά τον πρώτο πλειστηριασμό ακίνητης περιουσίας.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης της Τράπεζας και έκρινε ότι το Εφετείο παραβίασε ευθέως το άρθρο 975 του Κώδικα Πολιτική Δικονομίας και το άρθρο 31 του  νόμου 1545/1985. Η παραβίαση έγκειται, σύμφωνα με τα μέλη της Ολομέλειας, στο γεγονός ότι το Εφετείο δέχθηκε ότι οι απαιτήσεις των συγγενών των θυμάτων της «Ρικομέξ» είναι προνομιακές και ότι θα πρέπει να καταταγούν στην θέση στον πίνακα δανειστών. Η κατάταξη όμως αυτή -κατά τον Άρειο Πάγο- έγινε, «μολονότι προέκυψαν (σ.σ. οι αξιώσεις) πριν την τελευταία διετία από την ημερομηνία ορισμού του πρώτου πλειστηριασμού».

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι συγγενείς των θυμάτων θα πρέπει να διαγραφούν από τον πίνακα δανειστών και να προστεθεί η Εθνική Τράπεζα.
eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΑΜΙΑ:Ξετρύπωσαν λαθρομετανάστες μέσα από τους σωλήνες εμπορικής αμαξοστοιχίας

Επιβιβάστηκαν στη Θήβα και προορισμός τους ήταν η  Αυστρία.


Μπλόκο σε εμπορική αμαξοστοιχία έκανε η αστυνομία στο Σ.Σ. Λειανοκλαδίου, μετά από πληροφορίες που είχαν, ότι είχαν επιβιβαστεί σε αυτή λαθρομετανάστες.

Την εμπορική αμαξοστοιχία που ξεκίνησε από την Αθήνα με προορισμό την Αυστρία, την σταμάτησαν στο Λειανοκλάδι και ψάχνοντας οι αστυνομικοί ξετρύπωσαν μέσα από τους σωλήνες που βλέπετε στις φωτογραφίες 10 Πακιστανούς, τους οποίους συνέλαβαν και μετέφεραν στο αστυνομικό μέγαρο.


lamiareport.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πτώση 42,9% στον κλάδο του αυτοκινήτου


Μείωση κατά 42,9% παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του έτους...
ο τζίρος στο σύνολο του κλάδου των αυτοκινήτων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και έναντι μείωσης 7,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η...


Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με αυτά ο τζίρος στο Εμπόριο Αυτοκινήτων του πρώτου τριμήνου του 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του πρώτου τριμήνου του 2010, παρουσίασε μείωση κατά 48,7%,
έναντι μείωσης 8,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

Ο τζίρος στον κλάδο των Αυτοκινήτων του πρώτου τριμήνου του 2011, σε σύγκριση με το Δείκτη του τέταρτου τριμήνου του 2010, παρουσίασε μείωση κατά 4,5%, έναντι μείωσης 8,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΧΙ" στην υποβάθμιση της Θήβας!!!

ΘΗΒΑ-4000 χρόνια ιστορίας (1)
Τριήμερες κινητοποιήσεις για την υποβάθμιση της πόλης!
Τριήμερες κινητοποιήσεις για τις 20,21 και 22 Ιουνίου αποφάσισαν ομόφωνα οι φορείς της Θήβας που συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξαιτίας της επιχειρούμενης υποβάθμισης του νοσοκομείου αλλά και άλλων δημοσίων υπηρεσιών όπως η ΔΟΥ και το τελωνείο.
Η συνεδρίαση διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες, όπου οι όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων, των συλλόγων και των παραγωγικών τάξεων, όπως επίσης και το Δημοτικό Συμβούλιο, στις τοποθετήσεις τους τόνισαν ότι είναι αδιανόητο να επιχειρείται υποβάθμιση του μεγαλύτερου σε πληθυσμό και έκταση Δήμου της Βοιωτίας.
Τελικά μετά από πρόταση του Δημάρχου Σπύρου Νικολάου που έγινε ομόφωνα αποδεκτή αποφασίστηκαν:
Για τις 20 Ιουνίου κλείσιμο – κατάληψη δημοσίων υπηρεσιών (ΔΟΥ, νοσοκομείο, Δημαρχείο κτλ).
Για τις 21 Ιουνίου Πανθηβαϊκό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία και
Για τις 22 Ιουνίου κλείσιμο της Νέας Εθνικής Οδού με πιθανό άνοιγμα των διοδίων.

Πάντως όλες οι λεπτομέρειες για τον συντονισμό των κινητοποιήσεων θα καθοριστούν από την Επιτροπή Αγώνα που συστάθηκε χθες βράδυ, στην οποία θα προεδρεύει ο Δήμαρχος Θηβαίων και θα συμμετέχουν οι επικεφαλείς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Νίκος Σβίγγος, Σταμάτης Χαλβατζής, Αντώνης Τουλουμάκος) καθώς και οι εκπρόσωποι τω φορέων και των συλλόγων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλασματικά τα στοιχεία του Πανάρετου στην βουλή για το πανεπιστήμιο Στερεάς...



alt
Πλασματική χαρακτηρίζει την εικόνα που παρουσίασε ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος για το τμήμα της Λιβαδειάς, ο αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Δημήτρης Παναγιωτόπουλος. Είναι φυσιολογικός ο μικρός αριθμός των αποφοίτων για ένα νέο πανεπιστημιακό τμήμα, όπως αυτό της Λιβαδειάς τονίζει μιλώντας στο Star μιας και κανένας φοιτητής δεν παίρνει πτυχίο την χρονιά που ολοκληρώνει τις σπουδές του.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο υφυπουργός σε απάντησή του σε βουλευτές της Στερεάς για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μόνο 7 απόφοιτοι στο τμήμα της Λιβαδειάς από το 2004 που λειτουργεί. Τα στοιχεία διαψεύδει ο πρώην δήμαρχος Αριστείδης Ρούσαρης. Εν τω μεταξύ την Πέμπτη 16 Ιουνίου συνεδριάζει εκτάκτως το περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς με μοναδικό θέμα την πορεία του πανεπιστημίου. 
lamiastar.gr  απο   Θώμη Παληού  
 


Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχιεπίσκοπος. Aπάντηση βροντή στους επικριτές του..

Ηχηρή απάντηση, "βροντή", όπως είπε χαρακτηριστικά, δίνει σε όσους τον κατηγορούν "για αφωνία" ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αποκλειστική του δήλωση στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μιλώντας στον Διευθυντή της Romfea.gr κ. Αιμίλιο Πολυγένη τόνισε:
«Θα ήθελα να πω σε όλους εκείνους που με καταδικάζουν για αφωνία και ότι είμαι άφωνος, το σημερινό γεγονός της συνεδρίας της μικτής Επιτροπής διαλόγου της Εκκλησίας με το Κράτος, είναι η μεγαλύτερη βροντή στα χρονικά της Εκκλησίας μας και μια ελπίδα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρία της Επιτροπής διαλόγου Εκκλησίας και Πολιτείας, είναι ένα μεγάλο επίτευγμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στα χρονικά της Εκκλησιαστικής ιστορίας.
Η συνάντηση της Επιτροπής
Ευρεία γκάμα θεμάτων, από την εκκλησιαστική εκπαίδευση έως τα ζητήματα της δέσμευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας, περιλαμβάνει η ατζέντα της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας - Κράτους, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, μετά το πέρας της σημερινής πρώτης συνεδρίασης.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συμφωνίας με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας. «Συμφωνήσαμε ότι υπάρχει θετικό πνεύμα. Αυτή την εποχή έχει σημασία τι προσφέρεις εσύ στην πατρίδα σου και όχι τι προσφέρει η πατρίδα σου σε σένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το πνεύμα της συνεδρίασης ήταν μέσα στο πνεύμα των καιρών. Όλοι οι φορείς, βεβαίως και η Εκκλησία, είναι έτοιμοι να προσφέρουν στον ελληνικό λαό αυτή τη δύσκολη στιγμή». τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου για να προσθέσει ότι «αυτό περιμένουμε από την Εκκλησία».

Η Επιτροπή Διαλόγου Εκκλησίας - Κράτους συγκροτήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έπειτα από συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου στις αρχές Μαΐου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Αφορμή για εκείνη τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και μητροπολίτες, ήταν η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας να «βάλει χέρι» στα αποθεματικά της Εκκλησίας.
Δηλώσεις Ιεραρχών
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr μετά το πέρας της συνάντησης, οι Αρχιερείς δήλωσαν ότι «καμία απόφαση δεν θα υπάρξει εάν δεν προηγηθεί διάλογος, δεν μπορούμε να κάνουμε καμία δήλωση εάν δεν ενημερώσουμε την Ιεράς Συνόδου».
romfea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο τέλος του καλοκαιριού οι μειώσεις στα διόδια

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου υποδομών

Μείωση του αντιτίμου των διοδίων κατά 25-30% σε όλο το δίκτυο και κατά 50% στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητοδρόμων αναμένεται στο τέλος του καλοκαιριού, μετά τη μονογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Υποδομών και κατασκευαστριών κοινοπραξιών των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης.

Οι δύο πλευρές μονόγραψαν το κείμενο του μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης, που είχε προταθεί εκ μέρους του υπουργείου στις 14 Απριλίου, το οποίο περιελάμβανε και τη μείωση των διοδίων.

Θετική είναι και η στάση των τραπεζών που χρηματοδοτούν τα έργα, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.

Η τελική συμφωνία των δύο πλευρών τοποθετείται στα τέλη Ιουλίου και προς το τέλος του καλοκαιριού εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί η μείωση των διοδίων, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχερό το τριήμερο σε όλη τη χώρα!!!



Βροχερό το τριήμερο σε όλη τη χώραΒροχερός θα είναι ο καιρός όλο το τριήμερο ενώ εκτός από βροχές θα έχουμε και κατά τόπους καταιγίδες σε όλη ...
τη χώρα κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
Σποραδικές βροχές και καταιγίδες, θα παρουσιαστούν κυρίως τις απογευματινές ώρες, ενώ αναμένονται από σήμερα στα βορειοανατολικά της χώρας, με την πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων στα βόρεια και κεντρικά ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Αναλυτικότερα:
Στην Αττική γενικά αίθριο καιρό σήμερα και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Ύφεση από το βράδυ.
Στα υπόλοιπα τμήματα σχεδόν αίθριος και μόνο το μεσημέρι προς το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στην Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Βροχές και αύριο
Αύριο ο καιρός προβλέπεται αίθριος αρχικά το μεσημέρι όμως και το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά των υπόλοιπων βόρειων και κεντρικών περιοχών.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ με τη θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.
Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες και την Κυριακή ενώ παρόμοια θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού και του Αγίου Πνεύματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΤΑΛΑΝΤΗ:Σοκ:Σύλληψη 18χρονου για βιασμό και αποπλάνηση ανήλικων παιδιών



Χειροπέδες πέρασαν χθες οι αστυνομικοί σ΄ έναν 18χρονο Αλβανό τον οποίο αναζητούσε εδώ και καιρό η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής.


Ο 18χρονος εντοπίστηκε στην Αταλάντη, όπου εργαζόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε επιχείρηση εγκατάστασης κουφωμάτων αλουμινίου.

Ο 18χρονος αλλοδαπός φέρεται να κατηγορείται για τον βιασμό 15χρονης στη περιοχή του Ρέντη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής τον αναζητούσε, γιατί εκτός από τον βιασμό τον βαραίνουν και άλλες κατηγορίες για αποπλανήσεις παιδιών, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για τις αποτρόπαιες πράξεις του και ο αριθμός των θυμάτων.

Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς του Α.Τ Αταλάντης στις 18:30΄ στο χώρο εργασίας του και ήταν ένα σοκ για την τοπική κοινωνία, αλλά και για όσους τον γνώριζαν, αφού κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό, αλλά αντιθέτως όλοι μιλούσαν για ένα εργατικό παιδί και καλό τεχνίτη στη δουλειά του.
.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: Υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Δυτική Ελλάδα

Eφιάλτης η ανεργία
Υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Δυτική Ελλάδα
Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με την πρόσκληση υποβολής προτάσεων από τους τοπικούς φορείς στις πέντε εναπομείνασες Περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας.
600 ωφελούμενοι στη Βοιωτία


Στο πρόγραμμα προβλέπεται πανελλαδικά η σταδιακή ένταξη σε δράσεις απασχόλησης 55.000 συμπολιτών μας.

Η υλοποίηση του προγράμματος προβλέπει τη συνεργασία Φορέων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ως φορέων απασχόλησης (όπως Σωματεία, Συνδικαλιστικές και Επαγγελματικές Ενώσεις, Εταιρίες Αστικού Δικαίου) με τους συμπράττοντες φορείς (όπως ενδεικτικά οι ΟΤΑ α' και β' βαθμού, τα νομικά τους πρόσωπα, αλλά και κάθε είδους νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που αναπτύσσει δραστηριότητες, με σκοπό την υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα). Οι ωφελούμενοι τοποθετούνται στις θέσεις εργασίας από τους συμπράττοντες φορείς που έχουν συνάψει μνημόνια συνεργασίας με τους δικαιούχους φορείς απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια της Ηπείρου, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 9.679.687 ευρώ. Οι ωφελούμενοι είναι συνολικά 2.950 και κατανέμονται ως εξής: στα Ιωάννινα 1.250, στην Άρτα 700, στην Πρέβεζα 550 και στη Θεσπρωτία 450.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 6.562.500 ευρώ. Οι ωφελούμενοι είναι συνολικά 2.000 και κατανέμονται ως εξής: στην Κοζάνη 800, στη Φλώρινα 500, στην Καστοριά 400 και στα Γρεβενά 300.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 17.390.625 ευρώ. Οι ωφελούμενοι είναι συνολικά 5.300 και κατανέμονται ως εξής: στη Μαγνησία 1.370, στη Λάρισα 1.700, στα Τρίκαλα 1.170 και στην Καρδίτσα 1.060.

Στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 6.562.500 ευρώ. Οι ωφελούμενοι είναι συνολικά 2.000 και κατανέμονται ως εξής: στη Φθιώτιδα 500, στην Ευρυτανία 200, στη Φωκίδα 250, στη Βοιωτία 600 και στην Εύβοια 450.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 17.062.500 ευρώ. Οι ωφελούμενοι είναι συνολικά 5.200 και κατανέμονται ως εξής: στην Αχαΐα 2.300, στην Ηλεία 1.320 και στην Αιτωλοακαρνανία 1.580.

Οι άνεργοι θα απασχοληθούν σε κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς (κοινωφελείς) τομείς. Για την επιλογή τους ισχύουν συγκεκριμένα αντικειμενικά και αδιάβλητα κριτήρια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ypakp.gr/neaprogrammata.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η Φλόγα της Ελπίδας στη Βοιωτία.Θήβα-Αλίαρτος-Λιβαδειά



Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011
Με συγκίνηση και υπερηφάνεια υποδεχόμαστε στις 10 Ιουνίου στην πόλη μας, τη Φλόγα της Ελπίδας, ενόψει των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011.
Ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Η Φλόγα θα φθάσει στην πόλη μας χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που τη μετέφεραν μαζί με τους αθλητές Special Olympics.
Η Φλόγα της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2011 θα ανάψει στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου 2011 κι από εκεί θα ξεκινήσει το ταξίδι της από τη μία στην άλλη άκρη της Ελλάδας, αλλά και στην Κύπρο (10, 11, 12 Ιουνίου) και στην Κωνσταντινούπολη (20/6) μεταφέροντας σε όλον τον κόσμο το μήνυμα των Αγώνων.
Η υπέροχη αυτή διαδρομή της αγάπης θα καταλήξει την Παρασκευή 24 Ιουνίου στην Αθήνα, όπου οι Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα της Ελπίδας σε όλα τα Μνημεία Πολιτισμού της πρωτεύουσας. Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, έμπροσθεν του Παρθενώνος, με τιμητική Φρουρά, σύμφωνα με τα Ολυμπιακά πρότυπα – Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς.
Η άφιξη της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics στη Θήβα θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 στις 16:15 στην οδό Αυλίδος, θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία και στις 16:30 θα γίνει η επίσημη Τελετή Υποδοχής στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής....
Στις 10 Ιουνίου η Θήβα υποδέχεται τη Φλόγα των special olympics
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Άφιξη ώρα 16:15
• Στροφή Παραπούλη (Συνοικισμός)
• Οδός Αυλίδος
• Οδός Τσεβά
• Αριστερά οδός Πινδάρου (άνοδος)
• Δεξιά οδός Αντιγόνης
• Αριστερά πεζόδρομος Επαμεινώνδα
Ώρα 16:30 Υποδοχή Λαμπαδηδρόμων στην Κεντρική Πλατεία
• Άναμμα βωμού
• Χαιρετισμός – Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου
• Χαιρετισμός από τον επικεφαλής της Αποστολής των Special Olympics
• Ανταλλαγή δώρων – αναμνηστικών

• Παραδοσιακοί χοροί από τους πολιτιστικούς συλλόγους Λάϊος, Σαρακατσαναίοι, Λύκειο Ελληνίδων
Ώρα 17:15 Λήξη Τελετής
• Συνέχεια Πεζόδρομος Επαμεινώνδα
• Άγαλμα Επαμεινώνδα
• Αριστερά οδός Κύπρου (έμπροσθεν Δημαρχείου)
• Τερματισμός Πλατεία ΚΤΕΛ
Η αποστολή των Special Olympics θα αναχωρήσει στις 17:30 για Λιβαδειά, μέσω Αλιάρτου
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ:ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΕΡΟΒΙΚΗΣ‏

Με πρωτοβουλία του Διοικητικού μας Συμβουλίου, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, θα πραγματοποιηθεί διασυλλογικό πρωτάθλημα αγώνων Αγωνιστικής Αεροβικής Γυμναστικής, όλων των κατηγοριών.
Οι αγώνες αυτοί γίνονται για πρώτη φορά στην Πόλη μας και θα μετάσχουν αθλητές και αθλήτριες συλλόγων των Νομών Βοιωτίας , Εύβοιας και Αττικής που είναι μέλη της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας ( Ε.Γ.Ο. ).
Σύμφωνα με την προκήρυξη που επισυνάπτεται ,οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 12.00 το μεσημέρι.

Η παρουσία σας θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στους αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου μας και των συλλόγων που θα τιμήσουν την πόλη μας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Tο Δ. Σ. του Α. Κ. Ο. Λιβαδειάς

aliartos-spor.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην Ειδική Συνεδρίαση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς



 

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου, στις 11.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα :

«Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας»

Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αινιάνων 6 στη Λαμία, με εισηγητή τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά.

Καλούνται οι φορείς και οι πολίτες που επιθυμούν, να παραστούν και να συμμετέχουν στην Ειδική Συνεδρίαση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, θέμα ιδιαίτερα σημαντικό για την εκπαιδευτική, πνευματική και κοινωνικο – οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γκιουλ: Έτοιμη να βυθιστεί η Ελλάδα

http://www.greek-radar.gr/wp-content/uploads/2011/01/Abdulah-461x310.jpg
Συνεχίζουν να προκαλούν με δηλώσεις οι Τούρκοι.. Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε ότι “η Ελλάδα είναι έτοιμη να χρεοκοπήσει», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «όταν η ικανότητα αποπληρωμής κάποιου είναι αδύναμη, οι πιστωτές ζητούν μεγαλύτερο επιτόκιο, ενώ, εάν η ικανότητα αποπληρωμής είναι υψηλή, το επιτόκιο που ζητείται είναι χαμηλό». Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι κατά τις επισκέψεις του σε ευρωπαϊκές χώρες, διαπίστωσε ότι κάποιες από αυτές τις χώρες «πραγματικά ζηλεύουν την Τουρκία». Μάλιστα, ο Γκιούλ συνέχισε να ονειροβατεί λέγοντας ότι στη Γερμανία υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το γεγονός ότι υψηλά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό τουρκικής υπηκοότητας αποφασίζει να επιστρέψει στην Τουρκία.
newsport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο έπειτα από έγκριση του υπουργικού.Καταιγίδα χωρίς προηγούμενο!!!

Άγρια φοροεπιδρομή σε όλους και για όλα φέρνει το σχέδιο της κυβέρνησης για να κλείσει τις «τρύπες» του 2011.

Μόνο από τη μείωση των φοροαπαλλαγών, την επιβολή  έκτακτης ειδικής εισφοράς, τα τεκμήρια και την αύξηση της έμμεσης φορολογίας, οι φορολογούμενοι θα γίνουν «φτωχότεροι» κατά 6 δισ. ευρώ συνολικά.

Για να αποφευχθεί –προσωρινά τουλάχιστον – η μείωση του αφορολόγητου ορίου, προκρίθηκε η λύση επιβολής τεκμηρίων ελεύθερων  επαγγελματιών.

Από την έκτακτη  εισφορά δεν θα εξαιρεθούν τελικώς  οι συνταξιούχοι.

Θα επιβληθεί  αρχικά για δύο χρόνια – παρόλο που οι χτεσινές πληροφορίες αναφέρονταν σε τέσσερα - και το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει μόλις (;) 400 εκατ. ευρώ φέτος και άλλο 1,4 δισ. το 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες  από το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμα εάν η έκτακτη εισφορά επιβληθεί για εισοδήματα άνω των 8.000 ευρώ ή άνω των 12.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι συντελεστές θα κλιμακώνονται από το 1% έως 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Επιπλέον, το νέο «χαράτσι» στους ιδιοκτήτες ακινήτων από την μείωση του αφορολογήτου του ΦΑΠ στα 200.000 ευρώ, θα φέρει στα κρατικά ταμεία 500 εκατ. ευρώ εφέτος. Ακριβότερα έως 30% θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά στους κατόχους ακριβών ΙΧ, ακινήτων, σκαφών και στους έχοντες πισίνες.

Από 1ης Σεπτεμβρίου  αυξάνεται ο συντελεστής ΦΠΑ  από το 13% στο 23% στις υπηρεσίες εστίασης (ταβέρνες, κλπ.).

Χαράτσια  χωρίς τέλος!

Συγκεκριμένα, το μεσοπρόθεσμο προβλέπει από φέτος έως το 2015, νέα χαράτσια και φόρους:

·        400-1.500 εκατ. ευρώ το χρόνο περισσότερα από αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ

·        350-1.700 εκατ. ευρώ από φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, τεκμήρια κλπ

·          250-900 εκατ. ευρώ από φόρους στις επιχειρήσεις

·         έως 2,9 δισ. ευρώ το χρόνο από κατάργηση φοροαπαλλαγών

·        300 εκατ. ευρώ το χρόνο από πρόστιμα σε ιδιοκτήτες αυθαιρέτων

·        150 εκατ. ευρώ από φόρους στα τσιγάρα

·        έως 150 ευρώ από «περαιώσεις» (εθελουσίες πληρωμές) για κατόχους σκαφών αναψυχής που παρανόμως τα χρησιμοποιούσαν ως ιδιωτικά.

·        100 εκατ. ευρώ περισσότερα από την αύξηση των τελών κυκλοφορίας

·        100 εκατ. ευρώ ως έκτακτη εισφορά σε οχήματα μεγάλου κυβισμού, μεγάλης αξίας ακίνητα, σκάφη και πισίνες

·         100 εκατ. ευρώ το χρόνο από φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Θα πρόκειται για ένα τέλος που θα επιβληθεί στις τραπεζικές συναλλαγές, χωρίς να διευκρινίζεται σε ποιες.

Το υπουργείο  Οικονομικών αναμένει πολλά από «μείωση των φοροαπαλλαγών και την αύξηση άλλων φορολογικών εσόδων». Πρόκειται για την σημαντικότερη αλλαγή, αφού αρχικά η κυβέρνηση υπολόγιζε ότι θα εξοικονομήσει 4,6 δισ. ευρώ και χθες ανακοινώθηκε ότι θα φτάσει στα 6 δισ. ευρώ το όφελος.

Στις φοροαπαλλαγές  εντάσσεται και η μείωση του αφορολογήτου ορίου, για το οποίο γίνεται «μεγάλη  κουβέντα» στο εσωτερικό της  κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ τις  τελευταίες μέρες.

Μέχρι το 2015 τα έσοδα  από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής υπολογίζονται σε 3 δισ. ευρώ.

Στόχοι  στον αέρα

Με το πρόγραμμα  των αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης  της περιουσίας του δημοσίου, στόχος είναι εισπράξεις ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015, εκ των οποίων τα 15 δισ. ευρώ να εισπραχθούν έως το τέλος  του 2012.

Αν και πολλές αποκρατικοποιήσεις αναφέρεται πως θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι (3ο τρίμηνο 2011), αυτό θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο αφού δεν έχουν καν προσληφθεί ακόμα οι σύμβουλοι που θα «τρέξουν» τις ιδιωτικοποιήσεις.

Προτεραιότητα δίδεται σε ΔΕΠΑ, ΕΑΣ, ΤΠΔ, Ελληνικό, Φάσμα Συχνοτήτων, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ Κρατικά Λαχεία, ΕΛΒΟ Κοίτασμα Αερίου «Νότια Καβάλα», Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι, Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων Δημοσίου.

Δρομολγούνται επίσης οι διαδικασίες για ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ Καζίνο, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Περιφερειακά Αεροδρόμια και Λιμάνια.

Ακόμα, δημιουργείται  ειδικός φορέας, το Ταμείο Αξιοποίησης  Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, στον οποίο θα ενταχθούν ειδικά χαρτοφυλάκια αξιοποίησης της κινητής και  ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.  
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία: Εγκατάλειψη... συνοδηγού


Έχουμε ακούσει για εγκατάλειψη στην άσφαλτο θύματος από δράστη τροχαίου. Αλλά να εγκαταλείπει ο συνεπιβάτης τον οδηγό της μηχανής είναι,  μάλλον,  πρωτάκουστο.
Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες τροχαίου ατυχήματος, που συνέβη λίγο έξω από τη Λαμία βεβαιώνουν ότι είδαν τον τον συνεπιβάτη μιας μηχανής να εγκαταλείπει αιμόφυρτο τον οδηγό της ύστερα από σύγκρουση με Ι.Χ. όχημα!
Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης στην εθνική οδό Λαμίας-Καρπενησίου, δύο νεαροί επέβαιναν σε μοτοποδήλατο το οποίο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με Ι.Χ. όχημα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 22χρονου οδηγού το δικύκλου και τη… φυγή του συνεπιβάτη μαζί με το μοτοποδήλατο!
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο, όπως αναφέρει το evianews, μετέφερε τον 22χρονο στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
evianews
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται η απελευθέρωση των ΤΑΞΙ - Όλες οι αλλαγές




Με το νέο καθεστώς αίρεται η απαγόρευση για την έκδοση νέων αδειών, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται στο εξής με βάση το συντελεστή 2,5 ΤΑΞΙ για κάθε 1.000 κατοίκους, σε ό,τι αφορά την Αθήνα και 2 ΤΑΞΙ για την υπόλοιπη Ελλάδα.
Στην απελευθέρωση και του τομέα των Επιβατικών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης, (Αγοραία-ΤΑΧΙ) προχωράει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, συνεχίζοντας το έργο των γενικότερων διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση.

Στόχος των προωθούμενων αλλαγών, όπως δήλωσε ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, είναι ο εκσυγχρονισμός και η οργάνωση της αγοράς κατά τα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, με τη θέσπιση ανοικτών διαδικασιών για την απόκτηση της άδειας και την πρόσβαση στο επάγγελμα του οδηγού ΤΑΧΙ και γενικότερα την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτόν το χώρο.

Οι αλλαγές βασίζονται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στην απελευθέρωση της άσκησης του επαγγέλματος και στην καθιέρωση ενός αντικειμενικού και διαφανούς συστήματος για τον προσδιορισμό του αριθμού αδειών ΤΑΞΙ για κάθε περιοχή της χώρας. Η νομοθετική πρωτοβουλία θα προβλέπει τη δημιουργία νέων τύπων ΤΑΞΙ (7-θέσια, 9-θέσια) και ΤΑΞΙ με λιγότερα διακριτικά και διαφορετικό κόμιστρο, για κάλυψη διαφορετικών αναγκών, καθώς και νέους κανονισμούς λειτουργίας.

Με το νέο καθεστώς αίρεται η απαγόρευση για την έκδοση νέων αδειών, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται στο εξής με βάση το συντελεστή 2,5 ΤΑΞΙ για κάθε 1.000 κατοίκους, σε ό,τι αφορά την Αθήνα και 2 ΤΑΞΙ για την υπόλοιπη Ελλάδα, έναντι μέσου ευρωπαϊκού όρου, από 1,3 έως 2 ΤΑΞΙ για κάθε 1.000 κατοίκους, ενώ θα λαμβάνεται υπόψη και η τουριστική κίνηση κάθε περιοχής. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής της έδρας των ΤΑΞΙ, κάτι που μέχρι τώρα απαγορευόταν, εφόσον ισχύουν ορισμένα κριτήρια, όπως υποδομές μιας περιοχής σε λιμάνια, αεροδρόμια, διευρυνόμενες τουριστικές περιοχές και άλλα. Στα μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, παραμένουν οι υφιστάμενες μεγάλες έδρες.

Σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αίρονται οι μέχρι τώρα ισχύουσες διατάξεις που προέβλεπαν ότι άδεια ΤΑΞΙ μπορούσαν να αγοράζουν μόνο φυσικά πρόσωπα ή ιδιότυπες εταιρίες. Στο εξής, εταιρείες οποιασδήποτε μορφής θα μπορούν να αγοράσουν άδειες ΤΑΞΙ, αλλά θα υπάρχει και πρόβλεψη για την αποτροπή δημιουργίας ολιγοπωλίων ή μονοπωλίων.

Για την πρόσβαση στο επάγγελμα καταργούνται όλα τα ασυμβίβαστα ως προς την έκδοση ειδικής άδειας οδήγησης ΕΔΧ αυτοκινήτου, αίρεται ο γεωγραφικός περιορισμός της άδειας, η οποία θα ισχύει για όλη την Ελλάδα, ενώ θα απαιτείται επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας και απολυτήριο Γυμνασίου ή ισοτίμου της αλλοδαπής.

Επίσης, αλλάζει ο παραδοσιακός τρόπος μεταβίβασης μέσω συμβολαιογραφικής πράξης, συμπληρώνεται με την επιλογή της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, ενώ προστίθενται κοινωνικά κριτήρια για τους δικαιούχους νέων αδειών, μοριοδότηση σε πολύτεκνους, μακροχρόνια ανέργους, ανάπηρους 67% και άνω.

Τέλος, προβλέπεται και η αλλαγή του χρώματος των αυτοκινήτων, ενώ εκσυγχρονίζονται τα διοικητικά πρόστιμα για τις παραβάσεις οδηγών και ιδιοκτητών ΕΔΧ αυτοκινήτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/6/11 στις 6:00μμ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ

ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ – ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/6/11 στις 6:00μμ
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !
Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής (07/06/2011)
Εμείς, οι χιλιάδες πολίτες που δηλώνουμε «δεν πληρώνουμε διόδια» και αγωνιζόμαστε για την κατάργησή τους, κρατήσαμε αναμμένη τη σπίθα της αντίστασης στον ένα χρόνο μνημονίου.
Αυτές τις μέρες, η σπίθα έγινε φλόγα και ένα μεγάλο χαμόγελο ελπίδας ανθίζει στις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων, που συμμετέχουν στο κίνημα των αγανακτισμένων σε πλατείες πόλεων της χώρας μας.
Υπερασπιζόμαστε την έννοια του δημόσιου κοινωνικού αγαθού και δείχνουμε -στην πράξη- το δρόμο της ανυπακοής σαν υποχρέωση των πολιτών, όταν το άδικο γίνεται νόμος του κράτους: Η τρομοκρατία κυβέρνησης/εταιρειών, με τις τροχαίες παραβάσεις, τις μηνύσεις και τη συκοφαντία περί τζαμπατζήδων δεν καταφέρνουν να νικήσουν το κίνημά μας.
Δεν φεύγουμε από τις πλατείες και τους δρόμους μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, μνημόνια.
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/6/11 στις 6:00μμ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ
Δεν πληρώνουμε διόδια, απαιτούμε να καταργηθεί η αποικιακού τύπου σύμβαση παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ !
Διαβάστε Περισσότερα »

Εποχικές προσλήψεις σε υπηρεσίες των ΕΛ.ΤΑ. στη Στερεά Ελλάδα




Στην κάλυψη 124 θέσεων εποχικού προσωπικού με τετράμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προχωρούν επτά Περιφερειακές Διευθύνσεις των ΕΛ.ΤΑ. στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, αλλά και την Πελοπόννησο. Οι θέσεις αφορούν τις ειδικότητες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διανομέων και Εσωτερικής Εκμετάλλευσης. Αιτήσεις υποβάλλονται σε πέντε φορείς, ενώ για τους υπόλοιπους αναμένεται σύντομα ο καθορισμός των προθεσμιών. Διαγωνισμοί διεξάγονται στους ακόλουθους φορείς: Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας


Είκοσι οκτώ θέσεις εποχικού προσωπικού θα προκηρύξει η Π.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα Καταστήματα των Νομών Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Ευβοίας, εκ των οποίων δέκα συμβάσεις εργασίας τεσσάρων και 18 με συμβάσεις εργασίας οκτώ μηνών. Οι θέσεις αφορούν αποκλειστικά Διανομείς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Καταστήματα Καρπενησίου, Λαμίας, Δομοκού, Τιθορέας, Καμένων Βούρλων, Λίμνης, Μαντουδίου, Αράχοβας, Αγίου Γεωργίου, Διστόμου, Χαλκίδας, Αλιβερίου, Αταλάντης, Γρανίτσας, Ερέτριας, Ιτέας, Καρύστου, Θηβών και Μακρακώμης και τις Μονάδες Διαλογής Χαλκίδας, Λιβαδειάς και Λαμίας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22310 66780.
orchomenos-press.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Γ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ: "Ο σύλλογος των πρωταθλητών ήταν πρωταγωνιστής το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου σε ημερίδες στίβου"


aliartos-city.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ