Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Με τα μάτια μιας φοιτήτριας


Είμαι 20 ετών και σπουδάζω στο τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Χαλκίδας.
Τα τελευταία 10 χρόνια δούλευε ο πατέρας μου ως εργάτης σε ιδιωτική επιχείρηση μία ώρα μακρυά από το σπίτι του, μέχρι που τον Οκτώβρη του 2010 του έκανε ένας πολύ καλός (μέχρι πριν 6 μήνες) φίλος του μία πρόταση για να δουλέψει στο νέο του υποκατάστημα κοντά στο σπίτι μας. Ο πατέρας μου χωρίς συμφωνητικά μόνο με τον όρκο της φιλίας τους, φυσικά δέχθηκε μετά χαράς, διότι εκτός του ότι θα δούλευε στο υποκατάστημα του τότε καλού φίλου, που η γνωριμία τους μετρούσε 30 ολόκληρα χρόνια, θα ήταν και πολύ κοντά στο σπίτι μας. Αφού λοιπόν έγινε η πρόταση και ξεκινώντας τη νέα δουλειά από τον Οκτώβρη του 2010 ταυτόχρονα ξεκίνησε να πείθει συγγενείς και γνωστούς για να προτιμήσουν το νέο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή παρ’ όλο την «κρίση».
Καθώς κυλούσαν οι μέρες, οι εβδομάδες και οι μήνες αυξανόταν ολοένα και πιο πολύ η δουλειά, μέχρι την Παραμονή των Χριστουγέννων που ο εργοδότης και καλός «φίλος» δεν του έδωσε το δώρο Χριστουγέννων, όπως ήθιστε να γίνεται σε όλους τους νόμιμους εργαζομένους. Ο εργοδότης τού είπε ότι τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, τα ένσημα και το επίδομα αδείας θα κοπούν με την κλασική δικαιολογία ότι υπάρχει «κρίση». Μέση λύση δεν υπήρχε. Ο πατέρας μου, έκανε πολλές προτάσεις για να τα βρουν οικονομικά, αλλά ο «φίλος»-εργοδότης ήταν ανένδοτος. Πλέον ο εργοδότης, το μόνο πράγμα που ήξερε να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις ήταν η απόλυση και έτσι ο πατέρας μου στις 27/12/2010 έμεινε άνεργος.
Η μακροχρόνια φιλία και η συνεργασία 3 μηνών διαλύθηκε σε μία μέρα. Μετά από πολλές προσπάθειες πήρε τα λεφτά που δικαιούταν και έπειτα από δύο μήνες μπήκε στο ταμείο ανεργίας. Εγώ φοιτήτρια, η μητέρα μου δουλεύει όπου και αν βρει, ο αδερφός μου στο ξεκίνημα της καρίερας του με δικό του μαγαζί αλλά πολλά έξοδα και ο πατέρας μου άνεργος με δάνειο και ενοίκια που πρέπει να πληρωθούν. Ο ενοικιαστής έχει να πληρωθεί από τον Ιανουάριο αλλά ευτυχώς που είναι καλός και δεν με έχει πετάξει έξω από το σπίτι, όπως θα έκανε κάποιος άλλος στη θέση του.
Τα ανέφερα γιατί είμαι και εγώ αγανακτισμένη. Μία αγανακτισμένη που δε μπορω να πάω στο Σύνταγμα για να παλέψω για το μέλλον μου και το μέλλον της οικογένειάς μου. Συμφωνώ με τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμά.
Γιατί όταν γίνεται μία ληστεία όλοι οι αστυνομικοί κινούν γη και ουρανό να βρουν τον κλέφτη για να τον βάλουν φυλακή επειδή έκλεψε λίγα χρήματα;
Για πείτε μας όλοι εσεις οι βουλευτές και πρωθυπουργοί που κυκλοφορείτε με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα, που μένετε σε παλάτια και όχι σε σπίτια, που τρώτε τόσα χρόνια με 10 μασέλες και χρυσά μαχαιροπίρουνα; Μήπως ξέρετε από που προήλθαν αυτά τα χρήμτα που τα κάνατε αυτοκίνητα και παλάτια;
Από εμάς τους απλούς πολίτες που καθόμαστε και χάφτουμε αυτά που μας πασάρετε προεκλογικά. Σας ψηφίζουμε και μετά μας βάζετε φόρους, μας κόβετε επιδόματα και μας μειώνετε τους μισθούς. Δηλαδή με λίγα λόγια «βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας». Αυτό συμβαίνει στις διαφημίσεις. Μας πασάρουν ένα προιόν, δήθεν καλό, το αγοράζουμε και μετά το πετάμε.
Και σας ρωτώ κ. Παπανδρέου και λοιποί βουλευτές των κομμάτων. Λέτε πως όλοι μαζί φάγαμε τα λεφτά. Από πού προήλθε η κρίση; Από εμάς τους απλούς μεροκαματιάρηδες ανθρώπους; Που αν δε συμπεριλάβουμε ένα κινητό ή ακίνητο στοιχείο στη φορολογική μας δήλωση θα μας βάλετε να πληρώσουμε τα διπλάσια ή θα μας στείλετε φυλακή.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι σε κάθε εκλογές κάνουμε το ίδιο λάθος. Ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους. Πλέον εμένα δεν μπορεί να με κερδίσει ούτε καν ο δήμαρχός μας στο χωριό.
Ξέρω πως δε θα γίνει κάτι με αυτά που έχω γράψει.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων που αφιερώσατε λίγο χρόνο για να το διαβάστε.
Με εκτίμηση
Ν.Π.uredly
kafeneio-gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

"Η Ελλάδα ξεπουλήθηκε" σε έκθεση Τέχνης

Προκλητικά συνθήματα έγραψαν άγνωστοι στο ελληνικό περίπτερο της Μπιενάλε Τέχνης στη Βενετία, με ιδιαίτερα προσβλητικό για τη χώρα μας περιεχόμενο καθώς λένε πως “η Ελλάδα ξεπουλήθηκε” και ότι “οι Έλληνες είναι πρόσφυγες.”

Τα συγκεκριμένα συνθήματα ήταν γραμμένα πάνω στην ξύλινη κατασκευή, που περιβάλλει το περίπτερο της ελληνικής συμμετοχής στη Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας και τα πρωτοαντίκρισαν οι υπεύθυνοι, όταν πήγαν να ανοίξουν το περίπτερο.

Άγνωστοι είχαν καταφέρει να εισέλθουν στο εσωτερικό του περιπτέρου, παραβιάζοντας το λουκέτο της πλαϊνής πόρτας της ξύλινης εγκατάστασης.

Στη συνέχεια σκαρφάλωσαν με σκαλωσιά στο εσωτερικό του περιπτέρου, κι εκεί, στους τοίχους του, έγραψαν με μαύρο γραφίτη "Sold out" (η Ελλάδα ξεπουλήθηκε) και "οι Έλληνες είναι πρόσφυγες".

Ευτυχώς όμως η δημιουργία της γλύπτριας Διοχάντη, που εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Μπιενάλε της Βενετίας, δεν υπέστη ζημιές, καθώς προστατεύεται από την ξύλινη κατασκευή.

Για το γεγονός εκδόθηκε ανακοίνωση-καταδίκη από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού.

"Η τέχνη είναι ένας κατ' εξοχήν χώρος ελευθέρας έκφρασης και αμφισβήτησης, η οποία όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παίρνει τη μορφή βιαιοπραγίας ή βανδαλισμών" αναφέρει το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του.
.cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ράλι Ακρόπολις: Ειδικές με απρόοπτα..


- Αγωνιστικό αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου
- Ολλανδός θεατής έσπασε το πόδι του
- Πέτρα χτύπησε ελαφρά στο κεφάλι θεατή

Ευτυχώς κανένα από τα απρόοπτα που συνέβησαν σήμερα στις ειδικές διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις στη Φθιώτιδα δεν είχε σοβαρό τραυματισμό.

Στην ειδική διαδρομή Ελευθεροχώρι, στο 6ο χλμ. το Citroen DS3 WRC με το νούμερο 14 και οδηγό τον Peter Van Merksteijn με συνοδηγό τον Εddy Chevaillier, βγήκε από το δρόμο. Μετά το πέρασμα του αυτοκινήτου υπ. αριθ. 20, η  ειδική διακόπηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον συνοδηγό για το νοσοκομείο της Λαμίας με πόνους στη μέση και την πλάτη.

Στην Ελάτεια τραυματίστηκε στο πόδι ένας θεατής, Ολλανδικής υπηκοότητας, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την ώρα που έβγαζε φωτογραφίες γλίστρησε και έπεσε, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ξεκαθαριστεί εάν το κάταγμα στο πόδι προήλθε από την πτώση ή από παράσυρση αυτοκινήτου. Στο σημείο έφτασε αμέσως γιατρός της οργάνωσης με ελικόπτερο και αφού πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες, ο θεατής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Επίσης στο Ρεγγίνι τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι θεατής, από πέτρα που πετάχτηκε από αγωνιστικό αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να διακομισθεί στο νοσοκομείο, μετά από τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν.

Οι διοργανωτές υπενθυμίζουν σε όλους ότι πρέπει να κάθονται στα ,σημεία που έχουν οριστεί, αλλά η επιθυμία του κόσμου να πλησιάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στα αυτοκίνητα, δημιουργεί μερικές φορές δυσάρεστα απρόοπτα.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, ο Petter Solberg σημείωσε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον καλύτερο χρόνο (11:20.6), αυξάνοντας το προβάδισμά του στη Γενική κατάταξη. Ο Sebastien Loeb ήταν ο 2ος ταχύτερος οδηγός (11:23.9) και είναι, πλέον, 4ος μόλις 0,7 δηλ. πίσω από τον Mikko Hirvonen.
Διαβάστε Περισσότερα »

WSJ: Τι θα συμβεί αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δε θέλουν να σωθούν


Οι Έλληνες πολίτες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ανεχτούν άλλα μέτρα λιτότητας, γράφει σε κεντρικό δημοσίευμα της η εφημερίδα Wall Street Journal υποστηρίζοντας ότι το κεφάλαιο “Αργεντινή” έχει αρχίσει να αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία. Όπως γράφει το...
 δημοσίευμα, ακόμα και όταν η Ελλάδα αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά, θεωρείται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης δεν θα ξεπεράσει ένα ανεμικό 2% το χρόνο. Μάλιστα στα τέλη του 2016, η Ελληνική Οικονομία θα γυρίσει στα επίπεδα του 2008.

“Δεδομένων των συνθηκών, η Ελλάδα μπορεί να αποφασίσει ότι η “λύση της Αργεντινής” ίσως είναι η μόνη πραγματική επιλογή. Με άλλα λόγια, να φύγει από το ευρώ, να κηρύξει πτώχευση και να υιοθετήσει μια υποτιμημένη δραχμή”, γράφει η Wall Street Journal και μάλιστα τονίζει πως ίσως αυτό περιμένουν ήδη οι διεθνείς αγορές!

Οι έλληνες καταθέτες έχουν ήδη αρχίσει να αποσύρουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες, και ίσως σκέφτονται ότι έχουν έρθει πιο κοντά σε μια έξοδο από το ευρώ.

“Αυτό θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέσει την ευρωζώνη. Μια τέτοια κίνηση θα φέρει συστημική κρίση στα οικονομικά της Ευρώπης , καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν εκτεθεί στο ελληνικό χρέος”, λέει η WSJ.

Αυτό θα οδηγήσει χώρες, όπως η Γερμανία, να κάνει πολλούς συμβιβασμούς, όπως μια ολική άφεση χρέους, εκτιμά η WSJ, και καταλήγει στο ότι ίσως η “λύση της Αργεντινής” είναι ίσως το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό όπλο που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μας

digitalcrete.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Στη φόρα» τα ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου


Τη δημοσιοποίηση μέχρι το τέλος του μήνα λίστας με τα ονόματα μεγαλοφειλετών του δημοσίου με χρέη ...πάνω από 150.000 ευρώ προβλέπει υπουργική απόφαση που είναι έτοιμη στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να υπογραφεί από το νέο αναπληρωτή υπουργό κ. Παντελή Οικονόμου. Η προετοιμασία της απόφασης που βασίζεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο έχει ήδη γίνει από τον απερχόμενο υφυπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά.

Επίσης, άλλη απόφαση που πρόκειται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο διάστημα - και η οποία επίσης βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών - προβλέπει τον έλεγχο των φορολογούμενων που "έβγαλαν" την τελευταία διετία καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.


Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ζητήσει από τις τράπεζες να του αποστείλουν στοιχεία με τα εμβάσματα των χρημάτων που διοχετεύτηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού από Έλληνες πολίτες.


Με βάση τα στοιχεία αυτά θα προχωρήσει στη συνέχεια σε ελέγχους Πόθεν Εσχες για να διαπιστώσει αν τα ποσά των καταθέσεων που μετακινήθηκαν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι τα τελευταία χρόνια. Στην περίπτωση που δεν δικαιολογούνται θα καταβληθεί ο φόρος επί της διαφοράς και θα επιβληθούν πρόστιμα για υποβολή ανακριβών δηλώσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΑΜΙΑ:Πέταξε γιαούρτια στο γραφείο βουλευτή



Πετώντας γιαούρτια στο γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Τσώνη εξέφρασε την αγανάκτησή του ένας κάτοικος της Λαμίας... Το σκηνικό, σύμφωνα με το lamiareport.gr εκτυλίχθηκε στις 8:50 το πρωί μπροστά στα μάτια των περαστικών, καθώς ο «Αγανακτισμένος» πολίτης σταμάτησε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων για να στοχεύσει ακριβώς τα γραφεία που στεγάζονται σε κτίριο στην Πλ. Πάρκου, στο κέντρο της πόλης.
Μάλιστα το συμβάν αναρτήθηκε και στο page των Αγανακτισμένων της Λαμίας στο facebook με το εξής κείμενο: «Ήρθαν τα πρώτα γιαούρτια σε γραφείο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ πριν από 5 λεπτά....στο κέντρο της πόλης...και έρχεται βροχή».
Τουλάχιστον τρία κεσεδάκια από γιαούρτια βρέθηκαν στο δρόμο, ακριβώς κάτω από το γραφείο του κ. Τσώνη, στις 2 το μεσημέρι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκανε το «4 στα 4» έκανε ο Σόλμπεργκ στο Ράλι Ακρόπολις,

Συνεχίζεται η... προέλαση του Πέτερ Σόλμπεργκ στο πρώτο σκέλος του Ράλι Ακρόπολις, καθώς ο Νορβηγός σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στην τέταρτη ειδική του αγώνα, πετυχαίνοντας το «4 στα 4».

Ο οδηγός της Σιτροέν κάλυψε τα 11,88 χιλιόμετρα της ειδικής Ρεγκίνι σε 8:40.1 και άφησε στις δύο επόμενες θέσεις τους Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (8:41.5) και Σεμπαστιάν Οζιέ (8:43.6).

Μετά τις πρώτες τέσσερις ειδικές, στην γενική κατάταξη προηγείται ο Πέτερ Σόλμπεργκ με 1:04:23.2, ενώ συνεχίζουν να τον... καταδιώκουν από απόσταση οι Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (+28.6 δευτερόλεπτα), Μίκο Χιρβόνεν (+38.4), Σεμπαστιάν Λεμπ (+41.2) και Σεμπαστιάν Οζιέ (+43.9).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Νικολά έπεισε την Άνγκελα για τη σωτηρία της Ελλάδας


Μαζί με τον ανασχηματισμό στην Ελλάδα ήρθε και το μήνυμα «σωτηρίας» από την Ευρώπη. Πέρασε η γαλλική πρόταση για εθελοντική συμμετοχή των επενδυτών στο νέο πακέτο

Picture 0 for Ο Νικολά έπεισε την Άνγκελα για τη σωτηρία της Ελλάδας
Τελικά το Βερολίνο υπέκυψε στις πιέσεις του Παρισιού και της ΕΚΤ για τον τρόπο συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο πακέτο, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του Νικολά Σαρκοζί και της Άνγκελα Μέρκελ μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ως γνωστόν, η Γερμανία με τη στήριξη της Φινλανδίας και της Ολλανδίας επέμενε στην επιμήκυνσης των ελληνικών ομολόγων που λήγουν την περίοδο 2012-2015 κατά επτά έτη, τη στιγμή που το Παρίσι, η ΕΚΤ και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρότειναν την εθελοντική μετακύλιση (roll-over) του ελληνικού χρέους, διαδικασία που εκτιμάται ότι δεν θα προκαλέσει πιστωτικό επεισόδιο.

Η θέση της Γαλλίας και της ΕΚΤ ήταν αυτή που πέρασε τελικά, με τη Μέρκελ να τονίζει ότι δεν επιθυμεί να έρχεται σε αντιπαράθεση με την ΕΚΤ και επισήμανε ότι τάσσεται υπέρ της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών.

Υπογράμμισε, δε, ότι ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα είναι απαραίτητο, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Θα κάνουμε τα πάντα για την προστασία και τη σταθερότητα του ευρώ», συνέχισε η καγκελάριος, ενώ υπογράμμισε ότι τόσο η αντιπολίτευση στην Ελλάδα όσο και η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει το έργο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έθεσε τρεις προϋποθέσεις για το νέο πακέτο: α) τη συμμετοχή ιδιωτών, β)την ανταπόκριση της χώρας μας στις υποχρεώσεις της, με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης και γ)  να υπάρξει σχετική γνωμοδότηση της τρόικα.

Από την πλευρά του ο Σαρκοζί τόνισε πως Γερμανία και Γαλλία βρίσκονται σε συμφωνία για την Ελλάδα και έχουν δεσμευτεί πλήρως να υπερασπιστούν το ευρώ, ενώ πρόσθεσε και αυτός με τη σειρά του ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» τόνισε ο Σαρκοζί.
Σημείωσε και αυτός ότι έχει υπάρξει συμφωνία για την καθαρά εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα, ώστε να μη προκληθεί πιστωτικό επεισόδιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Aπολύθηκε στην Αλβανία ομογενής δικαστικός, επειδή δήλωσε Ελληνίδα!!!



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6rDO9yLknG5h760tB17efrwnMgw6H26j2OCsn8rmqxviXjaJS02AEfbY-GNIQ721gP9hMQpgWODCmOgJSwgIDDTmdsBEpj1NmLAevbA-ohcGbZq-mFtB6Yk9HFAbEnjGmaMQyZjmQCJ4/s1600/pic-0-norm.jpgΗ ομογενής Λορένα Κόντρα απολύθηκε από το ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της Αλβανίας, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει το έγγραφο, που διακινείται από την «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία», κατά της αναγραφής εθνικότητας και θρησκεύματος στην προσεχή απογραφή. Η ομογενής δήλωσε θαρραλέα ότι....
είναι ελληνικής καταγωγής και δεν συμφωνεί με το κείμενο. Μετά από αυτό της ήρθε η ειδοποίηση της απόλυσης.
Να σημειωθεί ότι της προσπάθειας της "Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας" ηγείται ο αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου κ. Σπαχίου. Σε σχετική ανακοίνωση η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα αναφέρει ότι "η κλιμάκωση των διώξεων κατά των Ελλήνων και η απειλή της απόλυσης όσων εργάζονται στο αλβανικό δημόσιο, αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν έχει μεταβληθεί η πάγια ανθελληνική στάση των Αλβανών έναντι των Μειονοτικών, την οποία και καταγγέλλουμε. Και προστίθεται στην ανακοίνωση:"Οι ασκούντες την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μας, πρέπει να είναι σε επιφυλακή για να προασπίσουν τα συμφέροντα των ομοεθνών μας, καθώς η Αλβανία δείχνει να διολισθαίνει σε πρακτικές που θυμίζουν εποχές του αλήστου μνήμης καθεστώτος του Χότζα".
WWW.KATOCI.COM
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστό το ρεύμα από Χαλκίδα προς Αθήνα


Αποκλείστηκε για σήμερα το κομμάτι από την Υψηλή γέφυρα μέχρι τη στροφή για Σχηματάρι.

Ταλαιπωρία περιμένει και σήμερα τους Χαλκιδέους και τους περαστικούς οδηγούς της Χαλκίδας που θέλουν να πάνε στην Αθήνα. Το ρεύμα προς την πρωτεύουσα είναι κλειστό από την Υψηλή γέφυρα μέχρι τη στροφή προς Σχηματάρι και αναγκαστικά πηγαίνουν μέσα από Τσιμεντάδικο.

Ο δρόμος είναι αποκλεισμένος από χθες γιατί σε κάποια σημεία η άσφαλτος έπαθε καθίζηση και γίνεται επίστρωση. Μέχρι αργά σήμερα το απόγευμα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λόγω αβεβαιότητας στην Ελλάδα χαθηκαν περίπου 28 Δις.Δολλάρια!


Συνεχίστηκαν οι πιέσεις στις διεθνείς αγορές λόγω των αρνητικών εξελίξεων, κυρίως αναφορικά με το ζήτημα της Ελλάδας. Οι επεισοδιακές διαδηλώσεις στην Αθήνα και η πρόθεση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να παραιτηθεί ενδυνάμωσε το κλίμα αβεβαιότητας πυροδοτώντας κύμα επιθετικών ρευστοποιήσεων, με τη σκυτάλη να περνάει στις ασιατικές αγορές κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Στην Αυστραλία η πτώση έφτασε το 2% και εκτιμάται ότι χάθηκαν γύρω στα 28 δισ. από τις χρηματιστηριακές αξίες.

Το δολάριο Αυστραλίας, αν και αρχικά υποχώρησε έναντι του αμερικάνικου, χθες ανακτούσε πάλι την αξία του και ήταν κοντά στο 1,06 του αμερικανικού νομίσματος.

Το ευρώ βρίσκεται ήδη εκτεθειμένο, λόγω της δημοσιονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη. Το δολάριο Αυστραλίας κερδίζει έδαφος και έναντι του ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κίνδυνος αποβολής των ελληνικών ομάδων!

Μεγάλη Παρασκευή για την ΕΠΟ σήμερα, όπου στη σκιά της υπόθεσης των αδειοδοτήσεων και των πλαστών εγγράφων και το ελληνικό ποδόσφαιρο παίζει το Ευρωπαϊκό του «κεφάλι».

Το κλιμάκιο της UEFA ολοκλήρωσε τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων των φακέλων και σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωμοδότηση για τις υποθέσεις του ΟΦΗ, του Ηρακλή και των Τρικάλων θα είναι αρνητική.

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει καταστήσει σαφές ότι αν δεν εφαρμοστεί η γνωμοδότησή της, είναι πολύ πιθανό να αποβάλλει τις ελληνικές ομάδες από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Άλλωστε το σύνολο των ομάδων που είτε δεν κατέθεσαν καθόλου τα έγγραφά τους, είτε τα κατέθεσαν καθυστερημένα, είτε είχαν πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες, είναι 21! Οι ομάδες που κατηγορούνται είναι 11 και θα γίνουν επισήμως γνωστές σήμερα.

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν πως από τη στιγμή που η UEFA ανακατεύτηκε στις εσωτερικές υποθέσεις, θα πρέπει να συμμορφωθούν άπαντες με τις αποφάσεις της. Ειδάλλως, ο κίνδυνος να αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις είναι μεγάλος και αυτό συνεπάγεται με οδυνηρές επιπτώσεις συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο…
Πηγή :http://www.sportdog.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..

Ο Πεταλωτής Ανακοίνωσε την Νέα Κυβέρνηση

Αντιπρόεδροι Κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος Υπουργός
Εσωτερικών: Χάρης Καστανίδης
Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός (αρμόδιος για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης): Παντελής Τζωρτζάκης
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας

Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Αναπληρωτής υπουργός: Παντελής Οικονόμου
Υπουργός Εξωτερικών: Σταύρος Λαμπρινίδης
Αναπληρώτρια Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Μπεγλίτης
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος

Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Χάρης Παμπούκης
Αναπληρωτής υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Γιωργός Παπαπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης

Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Αννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης
Υφυπουργός: Χρήστος Αΐδόνης
Υφυπουργός: Μάρκος Μπόλαρης

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας

Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μιχάλης Όθωνας

Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης

Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ηλιας Μόσιαλος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΑΡΤΙΝΟ:Τον βρήκαν νεκρό μετά από μέρες, μέσα στην καμπίνα του φορτηγού του


alt
Νεκρός μέσα στην καμπίνα του φορτηγού που οδηγούσε βρέθηκε στις 8 χθες το απόγευμα ένας άνδρας. Το φορτηγό ήταν σταθμευμένο επί μία εβδομάδα στο σε πάρκιγκ στο 119χλμ της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία κοντά στο Μαρτίνο. Ο άτυχος άνδρας, 41 έτους υπήκοος Εσθονίας, βρισκόταν στην πλευρά του οδηγού σε ύπτια θέση, όταν βρέθηκε από τους αστυνομικούς. Στο σημείο πήγε κλιμάκιο του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα, απέκλεισαν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας αφού δεν υπήρχαν στοιχεία που να οδηγούν σε αυτή. Η σωρός του θα υποβληθεί σε νεκροψία νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου, ωστόσο σύμφωνα με την μαρτυρία του ιδιοκτήτη του φορτηγού ο 41χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν σε κατάσταση σήψης αφού φαίνεται πως είχε αφήσει την τελευταία του πνοή από την προηγούμενη Παρασκευή. Από την ημέρα εκείνη τον αναζητούσαν οι δικοί του άνθρωποι, εκείνος όμως δεν απαντούσε στο κινητό του τηλέφωνο.
 Αργύρης Μπλόντζος   http://lamiastar.gr
 


Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ:Ξεκίνησαν οι δοκιμές Νέων ποδοσφαιριστών


Ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ε.Π.Σ.Β. στον Άγιο Σπυρίδωνα οι δοκιμές Νέων παικτών για τα Τμήματα Υποδομής της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ. Το έργο του τεχνικού επιτελείου ήταν δύσκολο, καθώς το επίπεδο των νεαρών ποδοσφαιριστών ήταν αρκετά καλό και ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τους 60 παίκτες. Οι δοκιμές, οι οποίες απευθύνονται σε ποδοσφαιριστές γεννημένους τα έτη 1993, 1994, 1995 και 1996, θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 και οι προπονήσεις θα ξεκινούν κάθε απόγευμα στις 18:00, στο γήπεδο της Ε.Π.Σ.Β.
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του Μνημονίου


Καθοριστική για το σύνολο της οικονομικής πολιτικής και τη χρηματοδότηση της χώρας από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. θεωρείται η απόφαση που αναμένεται να λάβει την προσεχή εβδομάδα το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά με τη συνταγματικότητα ή όχι του Μνημονίου.

Οι τελικές διασκέψεις του Ανώτατου Δικαστηρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις...
αρχές της προσεχούς εβδομάδας, ενώ ήδη έχουν προηγηθεί περισσότερες από πέντε διασκέψεις της Ολομέλειας στις οποίες εξετάσθηκαν οι προσφυγές αντισυνταγματικότητας που έχουν καταθέσει πλήθος φορέων, μεταξύ αυτών και οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας. Σημειώνεται πως η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν έχει καταλήξει σε απόφαση αν και το θέμα εκκρεμεί ήδη επτά μήνες.

Οι εισηγήτριες του Συμβουλίου της Επικρατείας πρότειναν την απόρριψη των σχετικών προσφυγών επικαλούμενες ότι λόγοι υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος επέβαλαν την ψήφιση του Μνημονίου, ενώ για τη θέσπισή του τηρήθηκαν πλήρως οι αρχές της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας. Σύμφωνα δε με πληροφορίες η πλειοψηφία του Σώματος τάσσεται υπέρ της συνταγματικότητας του Μνημονίου.

Ωστόσο, κρίνοντας με βάση τις διατάξεις του ισχύοντος Συντάγματος, αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαίου πολλοί εκ των 60 δικαστών της Ολομέλειας θεωρούν πως το Μνημόνιο «πάσχει» στην αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων η οποία χρειαζόταν για την επικύρωση του Μνημονίου, καθότι κείμενο διεθνούς χαρακτήρα.

/greece-salonika.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Για το ελληνικό ζήτημα συζητούν σήμερα Μέρκελ-Σαρκοζί




Συναντώνται στο Βερολίνο

Μέση οδό για το θέμα της Ελλάδας θα αναζητήσουν σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ που θα έχουν σήμερα συνάντηση στο Βερολίνο. Έως αυτή την ώρα η Γαλλία παραμένει αμετακίνητη στη θέση της, απορρίπτοντας τους όρους που θέτει η Γερμανία  για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Ανάλογη στάση τηρεί και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Θα συζητηθούν όλα τα επίκαιρα διεθνή ζητήματα, αλλά οι συζητήσεις θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 23 και 24 Ιουνίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναζητούν σωτηρία στα σύνορα με την Τουρκία

Αναζητούν σωτηρία στα σύνορα με την Τουρκία 

Νέα επίθεση του συριακού στρατού

Προς τα τουρκικά σύνορα μετακινήθηκαν και σήμερα δεκάδες Σύροι έπειτα από επίθεση του στρατού της χώρας σε χωριά κοντά στην συριακή πόλη Τζίσρ αλ Σούγουρ. Κάτοικος δήλωσε πως ο στρατός έφτασε νωρίς με άρματα μάχης στην περιοχή και άρχισε να ρίχνει κατά πάντων. Ο ίδιος μάλιστα είδε φίλους του να τραυματίζονται.

Δεκάδες Σύροι πολίτες, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, έφτασαν και σήμερα στα τουρκικά σύνορα, είτε πεζή είτε με υπερπλήρη οχήματα, και ενώθηκαν με τους χιλιάδες συμπατριώτες τους που αυτή την εβδομάδα πέρασαν τα τουρκικά σύνορα για να γλυτώσουν από τις επιθέσεις του συριακού στρατού.

Σύρος ακτιβιστής κατήγγειλε ότι ο συριακός στρατός επιτέθηκε χθες και σήμερα και στα χωριά Σουγούρ αλ Καντίμα και Γιανουντίγια, που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα.

Στις συνεχιζόμενες βιαιότητες στη Συρία τουλάχιστον 1.300 πολίτες και 340 μέλη των συριακών δυνάμεων ασφαλείας έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ περίπου 8.500 Σύροι έχουν ήδη περάσει τα σύνορα της Τουρκίας.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα η υποβολή μηχανογραφικών

Μέσω διαδικτύου για πρώτη φορά

Έως τις 28 του μήνα μπορούν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων να υποβάλλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία με την επιλογή των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από φέτος η υποβολή γίνεται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν στα Λύκειά τους έως τις 23 του μήνα για να προμηθευτούν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

Αναλυτικές οδηγίες μπορούν οι υποψήφιοι να βρουν είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams.minedu.gov.gr είτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου minedu.gov.gr είτε από τις ΟΔΗΓΙΕΣ που αποστέλλονται σε όλα τα Λύκεια.

Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων λειτουργεί στο Υπουργείο Παιδείας κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης, καθ’όλη τη διάρκεια επεξεργασίας και οριστικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, στο τηλέφωνο 210 3443993 καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή) 10:00 με 20:00, καθώς και κέντρο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και εξυπηρέτησης στο e-mail: examshd@minedu.gov.gr.

Στις δύο παραπάνω ιστοσελίδες οι υποψήφιοι μπορούν να παρακολουθήσουν ενημερωτικό βίντεο στο οποίο περιγράφεται η εφαρμογή και δίνονται απλές οδηγίες βήμα-βήμα για την επεξεργασία ή την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

1. Κάθε υποψήφιος με τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων που είχε κατά τη συμμετοχή του στις πανελλήνιες και τα αρχικά γράμματα των ονομαστικών του στοιχείων, επισκέπτεται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και συμπληρώνει (πρόχειρα) το μηχανογραφικό του δελτίο. Τελειώνοντας, του εμφανίζεται ένας κωδικός δελτίου, τον οποίο πρέπει να σημειώσει. Στην επόμενη επίσκεψή του, με τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον κωδικό δελτίου, μπορεί να τροποποιήσει το (πρόχειρο) μηχανογραφικό που έχει ήδη συμπληρώσει όσες φορές επιθυμεί.

2. Παράλληλα, κάθε υποψήφιος προσέρχεται στο Λύκειό του και δημιουργεί τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), προκειμένου να ταυτοποιηθεί από το ίδιο του το Λύκειο με βάση το αρχείο (βάση δεδομένων υποψηφίων έτους 2011) που έχει καταρτίσει το ΥΠΔΒΜΘ σύμφωνα με τις Αιτήσεις- Δηλώσεις του Φεβρουαρίου. Οι υποψήφιοι για το ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ Β΄), μπορούν να προσέρχονται σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ και να δημιουργήσουν και αυτοί το δικό τους προσωπικό κωδικό (password). Και για τους υποψηφίους αυτούς υπάρχει αρχείο (βάση δεδομένων υποψηφίων ετών 2009 ή 2010).

3. Ο υποψήφιος μπορεί πλέον, με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), μέσω διαδικτύου να επισκέπτεται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, για να υποβάλει – οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο όταν αισθάνεται ότι έχει κάνει τις τελικές του επιλογές και είναι έτοιμος να τις οριστικοποιήσει.

Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (http://exams.minedu.gov.gr), παρέχονται στους υποψηφίους αναλυτικές οδηγίες επεξεργασίας και υποβολής του μηχανογραφικού, Χρήσιμοι Σύνδεσμοι, Στατιστικά, Βάσεις Εισακτέων και Συχνές Ερωτήσεις. Με όλους αυτούς τους συνδέσμους, ο υποψήφιος θα έχει στη διάθεσή του οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά τα προγράμματα σπουδών, τις επαγγελματικές προοπτικές, την ισχύουσα νομοθεσία κλπ.

Μετά από την επιτυχή είσοδο ο υποψήφιος θα βλέπει τις πρώτες σελίδες του μηχανογραφικού του δελτίου με τα πλήρη στοιχεία του και θα του ζητείται να συμπληρώνει πρόσθετα ατομικά στοιχεία π.χ. ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο, την ειδική περίπτωση - κατηγορία υποψηφίου (πολύτεκνος, τρίτεκνος, κοινωνικά κριτήρια), εάν ανήκει σε μία από αυτές, όλα με αναλυτικές οδηγίες βήμα – βήμα. Στην συνέχεια εμφανίζονται τα επιστημονικά πεδία (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Β΄) ή οι τομείς (ΕΠΑΛ Α΄) που του επιτρέπονται να επιλέξει. Κατόπιν συμπληρώνει τις σχολές- τμήματα προτίμησής του, με τη σειρά που επιθυμεί. Όταν τελειώσει με τις προτιμήσεις, μπορεί να εκτυπώνει ή να αποθηκεύει το μηχανογραφικό στον προσωπικό του υπολογιστή.

Ο υποψήφιος, πριν την οριστική υποβολή, μπορεί να δημιουργήσει ηλεκτρονικά περισσότερα τους ενός πρόχειρα μηχανογραφικά, με διαφορετικά σενάρια προτιμήσεων και συνδυασμών σχολών ή τμημάτων. Το καθένα συνοδεύεται από έναν μοναδικό κωδικό αριθμό δελτίου. Ο υποψήφιος, όμως, θα οριστικοποιήσει ένα μηχανογραφικό, με το οποίο επιθυμεί να κριθεί για την επιλογή του στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με την πράξη της οριστικοποίησης διαγράφονται αυτόματα, από την κεντρική βάση δεδομένων, όλα τα υπόλοιπα πρόχειρα μηχανογραφικά για λόγους ασφαλείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Αν μελετήσουμε προσεκτικά τα τελευταία 112 χρόνια της Ελληνικής πολιτικής ιστορίας, θα δούμε ότι κάθε 21 με 23 χρόνια γίνονται μεγάλες και βίαιες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

1901:
Ξεκινώντας από το 1901 και την κυβέρνηση του Γεωργίου Θεοτόκη που είχε αναλάβει το 1899, θα δούμε ότι με τα γεγονότα των Ευαγγελιακών, η τότε κυβέρνηση έπεσε στις 11 Νοεμβρίου του 1901. Τα «Ευαγγελικά», ή Ευαγγελιακά είναι τα αιματηρά γεγονότα που έγιναν στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου του ίδιου έτους και με αφορμή τη δημοσίευση από την εφημερίδα Ακρόπολις των Ευαγγελίων μεταφρασμένων. Εκείνη την εποχή η εκκλησία απαγόρευε κάθε είδους μετάφραση των Ευαγγελίων.
Το αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν 11 νεκροί και 70 τραυματίες και η πτώση της κυβέρνησης..

1922:
21 χρόνια αργότερα το 1922, έχουμε μια χρονιά γεμάτη αναταραχές και σοβαρών πολιτικών αλλαγών. Είχαμε τις πτώσεις 6 κυβερνήσεων μέσα σε ένα χρόνο, την Μικρασιατική Καταστροφή, το κίνημα της 11ης Σεπτεμβρίου που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του Βασιλιά Κωνσταντίνου Α΄ και την διαδοχή του από τον γιό του Γεώργιο Β΄ και την εκτέλεση των έξι που θεωρήθηκαν ως υπεύθυνοι για τις συνέπειες της Μικρασιατικής καταστροφής και που εκτελέστηκαν στο Γουδί. Τα χρόνια που ακολουθούν έχουμε συνεχόμενες πτώσεις κυβερνήσεων, αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό, το τέλος της βασιλείας και την ανακήρυξη της χώρας σε αβασίλευτη δημοκρατία.

1945:
Το 1944 η διορισμένη κυβέρνηση από τους γερμανούς, του Ιωάννη Ράλλη παραιτείται με την αποχώρηση των γερμανών από την χώρα και την εξουσία αναλαμβάνει η Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου και της Εθνικής Ενότητος, η οποία και έπεσε το 1945 λόγω των Δεκεμβριανών.

1967:
22 χρόνια αργότερα βρισκόμαστε στο 1967 και η «Επαναστατική Επιτροπή» αναλαμβάνει την εξουσία με το πραξικόπημα του Γ. Παπαδόπουλου, την οποία κράτησε για 5 χρόνια και 10 μήνες. Το 1974 και με την επιστροφή Καραμανλή ξεκινά η περίφημη μεταπολίτευση.

1989:
Το 1989 ήταν μια χρονιά που η χώρα έπεσε σε πολιτικό αδιέξοδο και ορίστηκε Οικουμενική Κυβέρνηση υπό τον Ξενοφών Ζολώτα, ύστερα από την συμφωνία των τριών κομμάτων της ΝΔ, Πασοκ και του Συνασπισμού. Έμεινε στην ιστορία ως το ‘’βρώμικο ‘89’’ με την δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου και την υπόθεση Κοσκωτά.

2011:
Ήμασταν έτοιμοι να γράψουμε έκτακτη κυβέρνηση συνεργασίας αλλά δεν υπολογίσαμε σωστά την αρρώστια που κατατρώει τον εγκέφαλο του Παπανδρέου και την τεράστια (πλην των άλλων ψυχικών του ασθενειών) εξουσιομανία του. Χωρίς να θέλουμε να είμαστε μάντεις κακών, αυτός ο άνθρωπος θα αναγκαστεί να φύγει μετά από εξαιρετικά αιματηρά γεγονότα στους δρόμους της χώρας. Φυσικά δεν θα μπορέσει να επιστρέψει ποτέ.

Πηγή :http://himaira.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε Βοιωτία και Φθιώτιδα το Ράλι Ακρόπολις



Έπειτα από δύο χρόνια το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο καλαντάρι του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στις 19:30 στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης δόθηκε η εκκίνηση του εθνικού μας αγώνα. Σήμερα στο πρώτο σκέλος, τα κορυφαία πληρώματα θα περάσουν από ειδικές διαδρομές της Θήβας και της Φθιώτιδας. Οι σημερινές ειδικές διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις 2011 και τα ωράρια πρώτου αυτοκινήτου: Θήβα 1 (09:08), Ελάτεια (11:01), Ελευθεροχώρι (13:39), Ρεγκίνι (14:28), Θήβα 2 (16:15) και Μαυρολίμνη (17:48). Πηγή
http://www.lamiastar.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

9ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στον Αγιο Γεώργιο



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Γεωργίου σας προσκαλεί στο
9ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
το Σάββατο 18 Ιουνίου και ώρα 8,30 στο Ανοιχτό Θεατράκι στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας.
Με τη συμμετοχή της : Το Δ.Σ.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
‹‹ Ο χορός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, μέσο έκφρασης συναισθημάτων και πολιτισμού.
Οι παραδοσιακοί χοροί, έχοντας τις ρίζες τους στους αρχαίους ελληνικούς χορούς, έφτασαν ως τις μέρες μας αποτυπώνοντας, κατά τη διαδρομή τους στο χρόνο, ιδέες, ήθη και έθιμα της κάθε εποχής και του κάθε τόπου, αποτελώντας έτσι σημαντικό φορέα πολιτισμού.
Γι’ αυτό, η εκμάθησή τους αποκτά αξία όταν δεν αποτελεί απλά την στείρα αναπαραγωγή τους, αλλά δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου προσφέροντας τη δυνατότητα ψυχαγωγίας, επικοινωνίας, γνώσης της κουλτούρας που μεταφέρουν, πολύ δε περισσότερο τη δυνατότητα ζύμωσης τους με τις σύγχρονες ιδέες, και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, ώστε στην πορεία τους στο χρόνο να μεταφέρουν κάτι από την κουλτούρα και τον πολιτισμό των ημερών μας στις επερχόμενες γενιές. ››
Διαβάστε Περισσότερα »

Περγαντάς «Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας να εξελιχθεί σε ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικό Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα»



Ολοκληρώθηκε η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας


Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας :

«Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας να διατηρηθεί και να εξελιχθεί σε ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικό Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα»



Έγινε στις 16 Ιουνίου στη Λαμία, η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. Λόγω της κρισιμότητας του θέματος και της ιδιαίτερης σημασίας του για την εκπαιδευτική, πνευματική και κοινωνικο – οικονομική ανάπτυξη του τόπου, υπήρξε ευρεία ανταπόκριση στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά, με συμμετοχή, θεσμικών, παραγωγικών και κοινωνικών εκπροσώπων όλης της Περιφέρειας. Βουλευτές, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων (ΤΕΕ, ΕΒΕ, Οικονομικό), ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Πανεπιστήμιο, εκπρόσωποι των παραγωγικών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και των φοιτητών, παρευρέθηκαν και έλαβαν μέρος σε μια ανοιχτή διαδικασία κατάθεσης απόψεων, με κοινή συνισταμένη τη διατήρηση και την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου.
Ο εισηγητής, Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς αναφέρθηκε στις συλλογικές προσπάθειες όλων των φορέων για να ιδρυθεί το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, καθώς και σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να διατηρηθεί και να εξελιχθεί σε ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Οι συμμετέχοντες στην Ειδική Συνεδρίαση, με τοποθετήσεις και παρεμβάσεις, έθεσαν τα βασικά ζητήματα και τις προτεραιότητες για την διατήρηση και τη βελτίωση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου, και μέσα από μια συνθετική διαδικασία, όλοι επικοινώνησαν για την αναγκαιότητα μιας συλλογικής και στοχευμένης επιδίωξης για να λειτουργούν στη Στερεά Ελλάδα σύγχρονες και βιώσιμες Πανεπιστημιακές Σχολές.
«Στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μαζί με τους φορείς της Στερεάς Ελλάδας, συζητάμε και αποφασίζουμε για ένα από τα μείζονα θέματα της Περιφέρειάς μας : το Πανεπιστήμιο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, ο οποίος στην εισήγησή του επεσήμανε : «Η υπόθεση της ίδρυσης και λειτουργίας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, αποτέλεσε ένα πολύχρονο και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και είναι καρπός μιας συλλογικής και συνθετικής προσπάθειας των φορέων του τόπου. Αυτή λοιπόν η συλλογική προσπάθεια που έκανε το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας γεγονός για την Περιφέρεια, είναι επιβεβλημένο να παραμείνει συλλογική και δυνατή, προκειμένου αυτό το Πανεπιστήμιο, όχι μόνο να διατηρηθεί, αλλά να λειτουργεί βελτιωμένα, συνεισφέροντας στην εκπαιδευτική, πνευματική και κοινωνικο – οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.
Βασική συμβολή και υποχρέωσή μας ως φορείς ήταν να εξευρεθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις για να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο τόσο αρχικά, όσο και στη συνέχεια με σύγχρονες και λειτουργικές υποδομές. Κι αυτό έγινε, δεδομένου ότι η πολιτεία δεν ανέλαβε ή ανέλαβε μερικώς την ουσιώδη υποχρέωση για τη στέγαση των τμημάτων.
Δεν μείναμε μόνο στο κτιριακό. Είναι σαφές πως οι τοπικοί θεσμικοί φορείς δούλεψαν για το Πανεπιστήμιο, βλέποντας πάντα και το μέλλον του και την εξέλιξή του.
Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, όπως όλα τα Πανεπιστήμια στις επαρχιακές πόλεις, ιδρύθηκε πρώτα στα χαρτιά, χωρίς να έχουν προηγηθεί οι διαδικασίες στέγασής του και στελέχωσής του, και είναι καρπός μιας μεγάλης προσπάθειας όλων μας για να στηθεί και να λειτουργήσει.
Όλες αυτές οι δυσκολίες που είναι φυσικό να αντιμετωπίζει κάθε νέο εγχείρημα και τις οποίες προσπαθήσαμε και καταφέραμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να ξεπεράσουμε, μας δείχνουν ότι έχουμε δυνατότητες και περιθώρια. Θέλουμε, επιδιώκουμε και μας αξίζει στη Στερεά Ελλάδα ένα Πανεπιστήμιο οργανωμένο, βελτιωμένο και αναπτυγμένο.
Στη σημερινή εποχή της κοινωνίας της γνώσης, η πολιτική της συνοχής σε ευρύτερο επίπεδο επιβάλλει να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, για να δημιουργηθεί μια κοινωνία συνεκτική, υγιής, ανταγωνιστική, με προοπτικές και μέλλον.
Είναι υποχρέωση του κράτους και της πολιτείας να διαμορφώνουν εκπαιδευτικές μονάδες με αντοχή και να βελτιώνουν καταστάσεις και όχι να καταστρατηγούν τις ήδη υπάρχουσες.
Είναι υποχρέωση δική μας, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για καλύτερη εκπαίδευση και για ανάπτυξη στη Στερεά Ελλάδα.»
Τέλος, το Περιφερειακό Συμβούλιο, αποφάσισε, σύμφωνα με την πρόταση του Περιφερειάρχη, η οποία συνοψίζεται στα εξής σημεία :
Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας να διατηρηθεί και να εξελιχθεί σε ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικό Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Για το σκοπό αυτό είναι επιβεβλημένο :
Να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν σχολές που θα συμπεριλαμβάνουν τα σημερινά τμήματα, σύμφωνα με την πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Να εκπονηθούν και να εφαρμοστούν καινοτομικά και ευέλικτα προγράμματα σπουδών, που θα δίνουν πολλαπλές δυνατότητες στους φοιτητές.
Να διασυνδεθεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία, με μελέτες, έρευνες, πρακτική άσκηση, επαγγελματική προοπτική.
Να εξασφαλιστεί η στέγασή τους σε οργανωμένους και σύγχρονους χώρους.
Να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, ώστε να διασφαλιστεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Το Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς και ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου σας καλούν στην Θεατρική παράσταση


¨ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ" του Δ.Κ. Βυζάντιου


σε σκηνοθεσία Χρύσανθου Καγιά, στις 17 και 18 Ιουνίου 2011 και ώρα 21:00


στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς, Δωδεκανήσου 5 (δίπλα στο ΚΑΠΗ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 17 Ιουνίου...


1462: Ο Βλαντ Γ' ο Παλουκωτής (ο ρουμάνος ευγενής που ενέπνευσε τον μύθο του Δράκουλα) προσπαθεί να δολοφονήσει τον σουλτάνο Μεχμέτ Β', αλλά αποτυγχάνει και αναγκάζεται να αποσυρθεί από τη Βλαχία.

1837: Ο Τσαρλς Γκουντγίαρ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον βουλκανισμό του ελαστικού.

1863: Ταραχές στην Αθήνα, γνωστές ως «Ιουνιακά».

1937: Ο καθηγητής πανεπιστημίου Ιωάννης Συκουτρής κατηγορείται ως άθεος για τη μετάφραση του «Συμποσίου» του Πλάτωνα.

1962: Ιδρύεται ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ο οποίος σε πέντε χρόνια θα καλύψει όλες τις ανάγκες της χώρας σε σχολικά κτίρια (!), σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση (Καραμανλής).

1964: Διακόπτεται στο 115ο λεπτό της παράτασης ο αγώνας Παναθηναϊκού –Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδας. Εξαγριωμένοι φίλαθλοι και των δύο ομάδων, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο αγώνας είναι στημένος, καταστρέφουν ολοκληρωτικά το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Στην κανονική του διάρκεια ο αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 1-1 (Δομάζος - Νεοφώτιστος).


Γεννησεις

1818: Σαρλ Φρανσουά Γκουνό, γάλλος συνθέτης. («Φάουστ») [θαν. 18/10/1893]

1936: Κεν Λόουτς, βρετανός σκηνοθέτης.

1974: Μάρκος Παγδατής, κύπριος τενίστας.


Θανατοι

1631: Μουμτάζ Μαχάλ, σύζυγος του μογγόλου αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν Α'. Προς τιμήν της, ο σύζυγό της δημιούργησε μεγαλόπρεπο μνημείο, το γνωστό Ταζ Μαχάλ. [γεν. 1593]

1771: Ιωάννης Βλάχος (Δασκαλογιάννης), κρητικός αγωνιστής, αρχηγός της εξεγέρσεως των Σφακίων. Γδάρθηκε ζωντανός από τους Τούρκους στο Ηράκλειο. [γεν. 1722]

2007: Τζιανφράνκο Φερέ, ιταλός μόδιστρος. [γεν. 15/8/1944]
Πηγή :http://www.sansimera.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ! ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ / ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ» ΕΛΛΗΝΩΝ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;












Δεν είμαστε οπαδοί της παραφιλολογίας αλλά ομολογουμένως υπάρχει ένα ζήτημα που μας ανησύχησε όσον αφορά τις αντιδράσεις των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα. Εδώ και πολλές μέρες και συγκεκριμένα από τότε που τα πράγματα…αγριέψανε έχουν παρκάρει στο σύνταγμα 3 περίεργα…οχήματα. Τα οχήματα αυτά όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες έχουν κάτι ακόμα πιο περίεργες….κεραίες!

Το γεγονός μας τράβηξε την προσοχή μας όταν ανακαλύψαμε πως μετά τις επισκέψεις μας στους αγανακτισμένους του συντάγματος-αλλά και καθόλη την διάρκεια που παραβρισκόμασταν εκεί- ανακαλύψαμε πως οι αγωνιζόμενοι πολίτες είχαν ζαλάδες, αισθήματα κοπώσεως, πονοκεφάλους και πόνο στα τύμπανα των αυτιών.

Έτσι το ψάξαμε το θέμα λίγο και ανακαλύψαμε 3…πανέμορφα φορτηγά τα οποία στην αρχή νομίσαμε πως είναι των τηλεοπτικών συνεργείων που έρχονται συχνά στην περιοχή. Με μια πιο προσεκτική ματιά όμως διαπιστώσαμε πως τα 3 αυτά φορτηγά καμία σχέση δεν έχουν με την τηλεόραση.

Αρχίσαμε λοιπόν να ρωτάμε τους σεκιούριτι που…φρουρούσαν τα εν λόγο φορτηγά. Πήραμε μια επίσημη απάντηση η οποία μας προξένησε καινούργια ερωτηματικά: «οι κεραίες των φορτηγών είναι προσφορά των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και βρίσκονται εκεί για να ενισχύουν το σήμα των κινητών τηλεφώνων στο….σύνταγμα»(!!!!)

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά. Αν πάρουμε την επίσημη εκδοχή τότε δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως είναι δυνατόν στο κέντρο της Αθήνας να μην έχουν σήμα τα…κινητά. Επίσης εδώ προκύπτει και ένα άλλο ζήτημα. Οι εν λόγο κεραίες είναι ακριβώς στην περιοχή που μαζεύονται οι αγανακτισμένοι πολίτες. Άρα οι κεραίες της κινητής έχουν τοποθετηθεί λίγα μέτρα από τα κεφάλια των Ελλήνων που διαμαρτύρονται. Ποιο αρρωστημένο μυαλό μπορεί να τοποθέτησε δίπλα στα κεφάλια μας κεραίες που επιβεβαιωμένα προκαλούν βλάβες στην υγεία; Πως επιτράπηκε να φέρουν τόσο κοντά στον κόσμο κεραίες κινητής όταν πλέον έχει απαγορευθεί να τοποθετούνται και στις ταράτσες των σπιτιών;


Η παραφιλολογία.

Υπάρχει και μια άλλη άποψη στο ζήτημα. Ίσως να είναι παρακινδυνευμένο να την αναλύσουμε καθώς δεν αποδεικνύεται εύκολα και εντάσσεται στην λεγόμενη «παραφιλολογία» όμως επειδή έχει επιστημονικό υπόβαθρο και αφορά το μέλλον του…κεφαλιού μας και των παιδιών μας είμαστε υποχρεωμένοι να την αναφέρουμε καλώντας ταυτοχρόνως τους ενεργούς πολίτες να το ψάξουν και να ενημερωθούν επί του ζητήματος.

Σύμφωνα με αυτή την «άλλη» άποψη υπάρχουν πληροφορίες ότι όντος τα κινητά στο Σύνταγμα τον τελευταίο καιρό είχανε πρόβλημα. Το θέμα ήταν πως ΕΝΩ ΕΙΧΑΝΕ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΑ δεν μπορούσανε να καλέσουν ούτε να δεχθούν κλήσεις όση ώρα ήταν στην ευρήτερη περιοχή του Συντάγματος. Σαν κάτι να τα «μπλόκαρε» και να εμπόδιζε το σήμα. Η ίδιες πηγές αναφέρουν πως το φαινόμενο οφειλόταν στα μέτρα ελέγχου πληθυσμού που τα αρρωστημένα μυαλά της νέας τάξης έχουν φέρει στην πατρίδα μας και συγκεκριμένα:

Όλοι γνωρίζουμε πλέον τους γνωστούς ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ και έχουμε εμπεδώσει ότι επηρεάζουν σίγουρα το κλήμα μας καθώς δεν είναι φυσικό να βρέχει καλοκαιριάτικα στην Ελλάδα σαν να είμαστε…Αγγλία. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ψεκάζουν (το γιατί το υποπτευόμαστε.
Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν πως ένα από τα συστατικά που ψεκάζουν είναι το ΜΑΓΓΑΝΙΟ γνωστό και κοινό ορυκτό το οποίο προκαλεί πύκνωση της ατμόσφαιρας όταν αυτό ψεκασθεί σε αυτή. Την πρακτική του ψεκασμού με μαγγάνιο την έχουν εφαρμόσει οι μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις σε κάθε χώρα που επρόκειτο να κάνουν πόλεμο στο παρελθόν διότι με την πύκνωση της ατμόσφαιρας υπάρχει καλύτερη απόκριση στις επικοινωνίες καθώς εμποδίζονται τα διάφορα κύματα να διαφύγουν και ανακλώνται πίσω στην γη (σαν καθρέπτης).

Τι σχέση έχει αυτό με τον έλεγχο του πλήθους; Θα σας πούμε. Υπάρχουν ήχοι που αν και το ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί να τους συλλάβει, αυτοί επιρρεάζουν άμεσα την ανθρώπινη συμπεριφορά σε συγκεκριμένες συχνότητες: Είναι οι γνωστοί σε όλους μας Υπέρηχοι και υπόηχοι. Η πιο γνωστή εφαρμογή των εν λόγο ήχων είναι το υπερηχογράφημα, όμως όλοι ξέρουμε και την συσκευή που βάζοντας την στην πρίζα του σπιτιού μας διώχνουμε τα τρωκτικά (ποντίκια) και άλλα ζωύφια με τους υπόηχους που αυτή παράγει!

Έχει λοιπόν ανακαλυφθεί πως οι ΥΠΟΗΧΟΙ σε συγκεκριμένες συχνότητες δεν διώχνουν μόνο τα τρωκτικά αλλά επηρεάζουν και την ανθρώπινη συμπεριφορά προκαλώντας αίσθημα ΚΟΠΩΣΗΣ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ καθώς και ΟΚΝΗΡΙΑ.......




http://gordiosdessmos.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ