Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Top 10 θανάτοι κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινιών

Κατα τη διάρκεια λήψης τολμηρων και επικίνδυνων σκηνών σε πολλές ταινίες συμβαίνουν ατυχήματα που μπορεί να αποβούν και μοιραία. Οι σκηνοθέτες πειλαμβάνου πολλες επικίνδυνες σκηνές για μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού αλλα αυτό αποδικνύεται πολύ ριψοκίνδυνο για το κάστ.
Εδώ σας παρουσιάζω τα τοπ 10 περιστατικά ατυχήματα σε ηθοποιούς αλλα και σε μέλη του καστ ταινιών.


1. Enter the Dragon






Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Enter the Dragon στο Χονγκ Κονγκ στις 10 Μαίου1973, όταν ο Bruce Lee πήγε στο μπάνιο σε ένα διάλειμμα κατέρευσε εκεί. Ο γιατρός είπε πως η αιτία θανάτου του ήταν το εγκεφαλικό ήδημα όμως υπάρχουν κάποιες διαφωνίες πάνω σαυτό όπως δείχνουν μερικές ιατρικές εκθέσεις οι οποίες λένε πως ο οργανισμός του ήταν εθισμένος στη κάνναβη. Ο Bruce Lee θάφτηκε στο Seatle.


2. The Crow.


O Brandon Lee γιος τοιυ Βruce Lee έχασε επίσης τη ζωή του στα γυρίσματα της κινηματογραφικης επιτυχίας Το κοράκι. Σε μία σκηνή με πυροβολισμούς η σφαίρα χτύπησε τον άτυχο ηθοποιό στην κοιλιακή χώρα οπου βρήκε ακαριαίο θάνατο. Κανείς δε γνώριζε πως το όπλο ήταν γεμάτο γιαυτο υπάρχουν και υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια πράγμα το οποίο δεν έχει αποδειχθεί έως σήμερα. Η σωρός του θάφτηκε δίπλα στη σωρό του πατέρα του. 

3. The Final Season


Ο Roland Schlotzhauer ήταν ο διάσημος καμεραμάν για την ικανότητά του να συλλαμβάνει εκπληκτικές λήψης με τι κάμερα του πάνω σε ελικόπτερο. Το 2006 καθώς έκανε λήψης για το Final Season το ελικόπτερο χτύπησε σε ένα ηλεκτροφόρο καλώδιο και συνετρίβει με αποτέλεσμα το θάνατο του  Roland Schlotzhauer.

4. XxX


Ο Harry L. O 'Connor  ήταν κασκαντερ και στη διάρκεια μίας σκηνής οπου έπρεπε να προσγειωθεί με ένα σχοινί πάνω σε ένα υποβρύχιο έπεσε σε μία γέφυρα με μεγάλη ταχύτητα οπου και βρήκε ακαριαίο θάνατο 

 5. The Jumber



Ο 56χρονος  set dresser της ταινίας  Jumper, David Ritchie σχεδίασε το σκηνικό αυτής της sci-fi ταινίας χρησιμοποιώντας άμμο, χώμα και πάγο για τα ειδικά εφέ. Πέθανε όταν ένα μεγάλο κομμάτι τοίχου φτιαγμένο απο αυτά τα υλικά έπεσε πάνω του και τον πλάκωσε.


6. The Flight of the Phoenix
 



Ο Paul Mantz πέθανε στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας
The Flight of the Phoenix προσπαθώντας να κάνει μία επικύνδυνη απογείωση ελιγμών

7. The Return of the Musketeers 


Σε μία σκηνή της ταινίας ο ηθοποιός Roy Kinnear έπεσε απο το άλογο και έσπασε τη λεκάνη του. Ο θάνατος του οφείλεται στην υπερβολική αιμοραγία που προκάλεσε η πτώση

8.  Τop Gun 


Ο Art Scholl ήταν ένας διάσημος πιλότος. Ειχε προσληφθεί απο τον παραγωγό της ταινίας Top Gun για να οδηγήσει το αεροπλάνο ωστε να παρθούν κάποιες σκηνές απο τις κάμερες που ήταν τοποθετημένες πάνω στο σκάφος. Δυστυχως το αεροπλάνο συνετρίβει στον Ειρνικό ωκεανό και ο πιλότος βρήκε τραγικό θάνατο. 


9. Troy


Ο George Camelleri και ένας bodybuilder είχαν ένα τραγικό ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Troy. Ο Camelleri έσπασε άσχημα το πόδι του και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Τις επόμενες μέρες υπαίστει καρδιακή προσβολή εξαιτίας ενός θρόμβου στο πόδι του. Ο θρόμβος αντιμετωπίστηκε και πήρε εξιτήριο και αμέσως μετά υπαίστει και δεύτερη καρδιακή προσβολή οπου βρήκε τον θάνατο. 


10. Twilight Zone: The Movie – 1983





Ένα θλιβερό ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Twilight Zone: The Movie.

Ένα ελικόπτερο είχε χρησιμοποιηθεί το οποίο και προκάλεσε το ατύχημα. Το ελικόπτερο πετούσε σε πολύ χαμηλό υψόμετρο μόνο 25 πόδια και
τότε συνέβει η έκρηξη του ελικοπτέρου.Ο Vic Morrow και ο Myca Den Le (7 ετών) έχασαν τη ζωή τους απο τις λεπίδες του ελικοπτέρου.
 


REST IN PEACE
http://grizosgatos.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνταγματικό το Μνημόνιο, έκρινε το ΣτΕ!!!



Χωρίς προβλήματα πέρασε το Μνημόνιο από την πλήρη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς κρίθηκε από τους δικαστές, οι οποίοι ακολούθησαν τις εισηγήσεις της Μαίρης Σάρπ και της Σπυριδούλας Χρυσικοπούλου, ότι δεν προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τις Διεθνείς Συμβάσεις.

Οι 55 σύμβουλοι Επικρατείας τόνισαν ότι οι περικοπές στις αποδοχές, συντάξεις κ.λπ. που έγιναν με το Μνημόνιο είναι συμβατές με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και τις Διεθνείς Συμβάσεις κάτω από τις συγκεκριμένες συγκυρίες, που επικρατούν στην Ελλάδα και εν όψει της ανάγκης αποφυγής της χρεοκοπίας.

Σε περίπτωση, δε, που υπάρχει νέο Μνημόνιο και θα επιβάλει νέες περικοπές αποδοχών, κ.λπ., τότε το ΣτΕ θα κρίνει εκ νέου με τις συνθήκες και συγκυρίες, που θα επικρατούν στο χρονικό εκείνο σημείο.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έπειτα από πέντε μαραθώνιες διασκέψεις που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, με μεγάλη πλειοψηφία που σχεδόν αγγίζει το ομόφωνο (υπήρξαν μειοψηφίες έξι έως δέκα δικαστών, σε επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν), έκριναν ότι το μνημόνιο (Ν. 3845/2010) δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από τη Βουλή με την πλειοψηφία των 3/5, καθώς δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση.

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τους δικαστές, το Μνημόνιο δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση κατά το άρθρο 28 του Συντάγματος, έτσι ώστε να χρειάζεται να ψηφιστεί από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Ακόμη, η πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι ούτε με το Μνημόνιο αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, οι οποίες περιορίζουν καθ' οιονδήποτε τρόπο την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας, αλλά και η ένταξη της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν περιορίζει την άσκηση της εθνικής της κυριαρχίας.

Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, συνάδουν με το Σύνταγμα και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όσο και με τις διεθνείς συμβάσεις τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλει το Μνημόνιο, όπως είναι οι περικοπές αποδοχών, συντάξεων, επιδομάτων, επιδόματος θερινών διακοπών, δώρων εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) κ.λπ.

Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος δικαιολογούν αυτές τις περικοπές στις αποδοχές και συντάξεις, οι οποίες είναι μέσα σε βιώσιμα επίπεδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ Ρουμάνος αποκεφάλισε γυναίκα και κρατώμντας το κεφάλι έκανε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας!



Όταν σας λέμε ότι δεν έχουμε δει τίποτε ακόμα, έχουμε απόλυτο δίκιο...
Πριν λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας,  Ρουμάνος αποκεφάλισε γυναίκα (άγνωστο ακόμη εάν είναι γυναίκα ή αδερφή του) και βγήκε στους δρόμος με το κεφάλι ανά χείρας!
Οι έντρομοι κάτοικοι ενημέρωσαν την Αστυνομία η οποία τελικά τον βρήκε στην οδό Αριστοτέλους να κάθεται σε σκαλοπάτια οικίας με το κεφάλι για... συντροφιά!
~ Το Τεφτέρι
Διαβάστε Περισσότερα »

«Εκμεταλλευτή της κατάρρευσης» χαρακτηρίζει τον Σαμαρά, γερμανική εφημερίδα


Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία, έγκυρη εφημερίδα του γερμανόφωνου χώρου Suddeutsche Zeitung «SZ» (Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ 21.6.11). «Εκμεταλλευτής της κατάρρευσης», είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου, στο «Θέμα της ημέρας». Το υπογράφει ο...



ανταποκριτής της εφημερίδας για την Ελλάδα Κάι Στριτμάτερ, ο οποίος χαρακτηρίζει τον κ. Σαμαρά «ανεύθυνο και εγωμανή». «Ο συντηρητικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει την εξουσία με κάθε τίμημα», τονίζει στον υπότιτλο του άρθρου. «Ο τύπος των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό αρνείται τώρα τη διάσωση», σημειώνει ο ανταποκριτής. Το άρθρο διαπιστώνει ότι σήμερα, καλοκαίρι του 2011, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς έχουν αποτύχει στη διαχείριση της κρίσης.

«Ουδείς αμφισβητεί βεβαίως την καλή θέληση του πρωθυπουργού, αλλά το σθένος και τη δύναμη επιβολής. Ο κ. Παπανδρέου δίστασε, καθησύχασε και ποντάρισε στο χρόνο, τη στιγμή που ο κόσμος και οι αγορές ήθελαν καθαρές και πράξεις ισχύος. Και ο Αντώνης Σαμαράς; Αρνήθηκε σε μια στιγμή ύψιστης ανάγκης για τη χώρα του. Μπλοκάρει και σαμποτάρει, όταν το έθνος και η Ευρώπη θέλουν να δουν κοινή δράση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης», λέει το άρθρο.

Προσθέτει ότι ο κ. Σαμαράς «κατάφερε τον περασμένο χρόνο να καθιερωθεί ως πρότυπο εκείνου του ανεύθυνου και εγωπαθούς τύπου πολιτικού, που οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση. Η άρνησή του να συμπράξει στην πολιτική λιτότητας αφήνει άναυδους τους συντηρητικούς σε όλη την Ευρώπη».

Σε άλλο σημείο και αφού αναφέρεται στα πεπραγμένα και τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, στην οποία ήταν υπουργός Πολιτισμού ο κ. Σαμαράς, για την κρίση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα, σημειώνει ότι «ο κυνισμός του λαϊκιστή Σαμαρά έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την περασμένη Κυριακή τον πρωθυπουργό για «όργιο λαϊκισμού», μόνο και μόνο επειδή εκείνος, όπως επίσης η ΕΕ και το ΔΝΤ, εδώ και εβδομάδες ζητά εθνική συναίνεση».

Ο ανταποκριτής της «SZ» στιγματίζει και τη θητεία του κ. Σαμαρά ως υπ. Εξωτερικών και τις «υπερεθνικιστικές» θέσεις του στη διένεξη με τη FYROM.

Σημειώνει δε ότι «όταν ο Παπανδρέου του πρότεινε την περασμένη εβδομάδα το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αυτός τον άφησε εκτεθειμένο. Προηγουμένως, είπε ο Σαμαράς, πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του πακέτου των μέτρων, γνωρίζοντας μάλλον ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο ποτέ να εγκρίνουν ΕΕ και ΔΝΤ».

Αναφερόμενος στην επικείμενη συνεδρίαση του ΕΛΚ την ερχόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες σημειώνει ότι στα «αδελφά» κόμματα «αναρωτιούνται πολλοί, γιατί οι Έλληνες δεν καταφέρνουν αυτό που κατάφεραν Πορτογάλοι και Ιρλανδοί, δηλαδή κοινό μέτωπο απέναντι στην κρίση;"

Το άρθρο διαπιστώνει ότι «μέχρι στιγμής ο Σαμαράς δεν έχει δώσει δείγματα υποχώρησης» και χαρακτηρίζει «έωλο θρίαμβο» την άνοδο που εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ, καθώς «τέσσερις στους πέντε Έλληνες δεν εμπιστεύονται τα δύο μεγάλα κόμματα. Καταλήγει ότι «η οριστική απαξίωση της πολιτικής τάξης θα είναι επίσης ένα επίτευγμα του Αντώνη Σαμαρά».
trelokouneli.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρά επεισόδια στη Θήβα, πήραν καραμπίνες οι τσιγγάνοι

alt


Σοβαρά επεισόδια απειλήθηκαν στην Θήβα. Τσιγγάνοι που νωρίτερα είχαν αποκλείσει τον δρόμο, με ελαστικά και φωτιές, που οδηγεί στον οικισμό Πυρί διαμαρτυρόμενοι για...
την εξέλιξη δικαστικής υπόθεσης ομοφύλου τους, μόλις είδαν τις πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις να πλησιάζουν, έβγαλαν καραμπίνες και απείλησαν να πυροβολήσουν τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς.
Μάλιστα αναμμένο ελαστικό έφυγε σε χαντάκι με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά να κινδυνεύσουν γειτονικά σπίτια. Στο σημείο έσπευσε και ο εισαγγελέας Θηβών. Πριν από λίγη ώρα τα επεισόδια σταμάτησαν, ο δρόμος καθαρίστηκε, ενώ εις βάρος των Ρομά θα σχηματισθούν δικογραφίες.




Διαβάστε Περισσότερα »

Άγριος ξυλοδαρμός… σε υπάλληλο διοδίων

Απίστευτη επίθεση από μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω»

Σε κατάσταση σοκ και με τραύματα στον αυχένα, το κεφάλι και την κοιλιά μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ εισπράκτορας διοδίων της εταιρείας «Νέας Οδού» που εργαζόταν στο σταθμό διοδίων των Αφιδνών.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία, στην υπάλληλο επιτέθηκαν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» κατά τη διάρκεια κατάληψης των διοδίων όταν εκείνη εξυπηρετούσε διερχόμενο οδηγό που επιθυμούσε να πληρώσει.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας οι διαδηλωτές εμπόδισαν ασθενοφόρο που είχε ειδοποιηθεί να παραλάβει την εισπράκτορα με αποτέλεσμα να χρειαστεί παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Από την πλευρά τους μέλη του κινήματος αναφέρουν ότι πρώτη επιτέθηκε η υπάλληλος, η οποία και τραυμάτισε μέλος του κινήματος στο πρόσωπο.

Εκείνοι που επιτέθηκαν στην εισπράκτορα κατέστρεψαν μάλιστα και την καμπίνα ενώ χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά και να επέμβουν 3 αστυνομικοί από την τροχαία Αφιδνών προκειμένου η άτυχη γυναίκα να φυγαδευτεί στο κεντρικό κτίριο της εταιρείας.

Οι διαδηλωτές εμπόδισαν ασθενοφόρο που είχε ειδοποιηθεί να παραλάβει την εισπράκτορα, σύμφωνα με την εταιρεία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και χρονικό διάστημα 40 λεπτών έως ότου παραλάβει το ασθενοφόρο τη γυναίκα.
newsbeast.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Βοιωτία 5η στις καμένες δασικές εκτάσεις για το 2010

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΤΟΥ 2010





Το 2010, ο μέσος, ανά ώρα, αριθμός αγροτοδασικών πυρκαγιών ήταν (1,4) και ο μέσος αριθμός καμένων εκτάσεων, ανά πυρκαγιά, ήταν (18,2) στρέμματα.

Σύμφωνα με πρόσφατη Έρευνα*, το 2010, εκδηλώθηκαν κάθε μέρα, κατά μέσο όρο, τριάντα τρεις (33) αγροτοδασικές πυρκαγιές ήτοι (1,4) πυρκαγιές / ανά ώρα. Επίσης κάθε μία (1) πυρκαγιά, έκαψε, κατά μέσο όρο...

(18,2) στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Εξάλλου προέκυψαν και άλλα σημαντικά συμπεράσματα και στοιχεία, όπως:

1. Στους Νομούς με τις περισσότερες πυρκαγιές περιλαμβάνονται, κατά φθίνουσα σειρά: 1) Ηλεία (45) / ανά μήνα πυρκαγιές, 2)Μεσσηνία (35) / ανά μήνα πυρκαγιές, 3) Καρδίτσα (32) / ανά μήνα πυρκαγιές, 4) Αιτωλοακαρνανία (30,4) / ανά μήνα πυρκαγιές 5) Αττική (30,1) / ανά μήνα πυρκαγιές κ.λ.π. Στην τελευταία θέση η Ευρυτανία (1) / ανά μήνα πυρκαγιά.

2. Στους Νομούς με τις περισσότερες καμένες δασικές εκτάσεις περιλαμβάνονται, κατά φθίνουσα σειρά, οι εξής: 1) Σάμος (15.614,3) στρέμματα, 2)Αττική (11.130,1) στρέμματα 3) Εύβοια (3.365,2) στρέμματα, 4) Κεφαλλονιάς (3.076) στρέμματα, 5) Βοιωτίας (2.337,8) στρέμματα κ.λ.π. Στην τελευταία θέση είναι η Ημαθία (0,5) στρέμματα δασικής έκτασης.

3. Στις Περιφέρειες της χώρας με τις περισσότερες αγροτοδασικές πυρκαγιές περιλαμβάνονται ,κατά φθίνουσα σειρά, οι: 1) Δυτικής Ελλάδας (105) κατά μέσο όρο / ανά μήνα πυρκαγιές, 2) Πελοποννήσου (102,8) / ανά μήνα πυρκαγιές, 3) Κεντρική Μακεδονία (69,9) / ανά μήνα πυρκαγιές κ.λ.π. Στην τελευταία θέση είναι η Δυτική Μακεδονία (15,9) / ανά μήνα πυρκαγιές. Αυτά και πολλά άλλα σημαντικά και χρήσιμα Συμπεράσματα εξάγονται στην εν λόγω Έρευνα.




Πηγή: Έρευνα - ''Η γεωγραφία των αγροτοδασικών πυρκαγιών, το έτος 2010.'', Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστρατήγου Π.Σ,ε.α, νομικού, αναρτημένη στο προσωπικό ιστολόγιο http://andrianos-firedepartment.blogspot.com ''EΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ''
Διαβάστε Περισσότερα »

Ίστορική απόφαση-Το ευρωπαϊκό δικαστήριο τιμώρησε την βουλή για το νόμο περί ασυλίας των βουλευτών

Η καθαρά Συντεχνιακή Απόφαση των Ελλήνων Βουλευτών να αρνηθούν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία της Μιλένας Αποστολάκη, στην προσπάθεια τους να την προστατεύσουν από μια Μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο πρώην σύζυγός της εισαγωγέας αυτοκινήτων, Συγγελίδης… καταδικάστηκε από το Ευρωπαικό Δικαστήριο και η ΕΛληνική Βουλή, πρέπει να…

πληρώσει …πρόστιμο 12.000 ευρώ στο Συγγελίδη και 7.000 ευρώ τα δικαστικα έξοδα! Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα γίνει μέγα θέμα, εκτός αν το θάψουν τα ΜΜΕ, όχι μόνον γιατί αποκαλύπτει περίτρανα τον απαράδεκτο Συντεχνιακό τρόπο με τον οποίον σκέπτονται και συμπεριφέρονται οι Έλληνες Βουλευτές, αλλά επιβεβαιώνει την κατάχρηση της Βουλευτικής Ασυλίας και σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις Πολιτικές Ενέργειες των Βουλευτών, και κατ’ επέκταση επισφαγίζουν τις κατηγορίες περί Διαφθοράς!
Οι Έλληνες Βουλευτές αρνήθηκαν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία από την Μιλένα Αποστολάκη, προκειμένου να δικαστεί γιατί αθέτησε τη συμφωνία να βλέπει ο πρώην συζυγός της τα παιδιά του μετά από το χωρισμό τους, με αποτέλεσμα ο πετυχημένος επιχειρηματίας, να στραφεί στα Ευρωπαικά Δικαστήρια και να δικαιωθεί!

greekmoney.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Συλλόγου Ελικωνιών με την Ειδική γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο αίτημα του Συλλόγου Ελικωνίων για συνάντηση και ενημέρωση του Υπουργού για τα προβλήματα που προκύπτουν από την εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στην κορυφογραμμή του Ελικώνα και στη θέση Μεγάλη Λούτσα.

Τετραμελής επιτροπή με επικεφαλή τον πρόεδρο του Συλλόγου συναντήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα με την Ειδική γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος στην οποία παρέδωσε σχετικό φάκελο με όλα τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την μεγάλη περιβαντολλογική καταστροφή που θα γίνει στον Ελικώνα από την εγκατάσταση του συγκεκριμένου Αιολικού Πάρκου.
Η ειδική γραμματέας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα, συζήτησε με την αντιπροσωπεία του Συλλόγου όλες τις λεπτομέρειες του θέματος, υποσχόμενη να διαβιβάσει στον νέο Υπουργό το φάκελο με όλα τα στοιχεία, για να δοθεί άμεση λύση στο μεγάλο αυτό περιβαντολλογικό πρόβλημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 30 Αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες έφθασαν Ισθμό...

Στην Κόρινθο βρίσκονται οι Αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες που ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής (19.06) από το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να "ακουστούν" μαζί με τους Αγανακτισμένους.
"Η Ελλάδα δεν ξεπουλιέται, η Ευρώπη δεν μοιράζεται" είναι ένα από τα συνθήματα των οδοιπόρων Αγανακτισμένων Σπαρτιατών, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν στο Σύνταγμα την Τετάρτη (22.06). Να υπενθυμιστεί ότι oι τριάντα Αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες συνοδεύονται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης -για λόγους ασφαλείας-, αλλά και από συνεργεία ξένων τηλεοπτικών δικτύων.
Μάλιστα, οι αγανακτισμένοι της Σπάρτης, καλύπτουν το γεγονός στο site: spartiates.weebly.com, που δημιούργησαν αποκλειστικά γι' αυτόν το λόγο. Σε αυτό υπάρχουν βίντεο και σχετικές φωτογραφίες...
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο site τους "Όπως η Σπάρτη σηκώνει το ανάστημά της, με το ίδιο σθένος πρέπει όλοι μαζί να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πατήσουμε γερά στα πόδια μας και να σφίξουμε δυνατά το χέρι ο ένας του άλλου 
Γιατί; Επειδή..κάθε φορά που ένας άνθρωπος ορθώνεται για ένα ιδανικό ή βάλλει κατά της αδικίας προκαλεί ένα μικρό κυματισμό ελπίδας. Και καθώς συναντιόνται από εκατοντάδες διαφορετικές πηγές τόλμης οι μικροί αυτοί κυματισμοί σχηματίζουν ένα τρομερό ρεύμα που μπορεί να θραύσει και τα ισχυρότερα οχυρά καταπίεσης και αντίδρασης", συνεχίζουν
cosmo.gr                                                                           .

Προσθήκη λεζάντας
Προσθήκη λεζάντας
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τι γίνεται μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο internet!

Δείτε τι συμβαίνει μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο διαδίκτυο μέσα από ένα infographic και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από τα αποτελέσματα.
… Έτσι μέσα σε 60 δεύτερα:

  • Γίνονται 694,445 αναζητήσεις στο Google
  • Aνεβαίνουν στο Flickr πάνω από 6,600 εικόνες
  • Aνεβαίνουν στο YouTube 600 videos συνολικής διάρκειας περίπου 25 ωρών
  • Γίνονται 695,000 status updates, και δημοσιεύονται 79,364 wall posts και 510,040 σχόλια στο Facebook
  • Κατοχυρώνονται 70 νέα domains
  • Στέλνονται πάνω από 168,000,000 email
  • Δημιουργούνται 320 νέοι λογαριασμοί στο Twitter και δημοσιεύονται 98,000 Tweets
  • Κατεβαίνουν 13,000 εφαρμογές στο iPhone
  • Δημοσιεύονται 20,000 νέα άρθρα στο tumblr
  • Ο FireFox κατέβηκε περισσότερες από 1700 φορές
  • Το WordPress κατέβηκε περισσότερες από 50 φορές
  • Κατέβηκαν περισσότερες από 125 φορές τα WordPress Plugins
  • Δημιουργούνται 100 νέοι λογαριασμοί στο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedIn
  • Γίνονται 40 νέες ερωτήσεις από χρήστες στο YahooAnswers.com ενώ απαντόνται πάνω από 100 ερωτήσεις στο Answers.com
  • Δημοσιεύεται 1 νέο άρθρο στο Associated Content, το μεγαλύτερο δίκτυο community-created content
  • Προστίθεται 1 νέος ορισμός στο UrbanDictionary.com
  • Δημιουργούνται στο Craigslist πάνω από1,200 νέες διαφημίσεις
  • Γίνονται πάνω από 370,000 λεπτά κλήσεων μέσω του Skype
  • Συμπληρώνονται συνολικά πάνω από 13,000 ώρες από streaming μουσικής μέσω του μουσικού ραδιοφώνου Pandora
  • Και τέλος γίνονται πάνω από 1,600 αναγνώσεις κειμένων στο Scribd, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο δημοσίευσης εγγράφων.

http://techit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑΝΑΓΡΑ:Εισβολή αγνώστων στο αεροδρόμιο!!!

Δύο άγνωστοι οπλοφόροι κατάφεραν και διείσδυσαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και κατευθύνθηκαν προς τα σέλτερ όπου βρίσκονται τα Mirage 2000 της 332Μ, όταν έγιναν αντιληπτοί από περίπολο της Μονάδας Φύλαξης Αεροδρομίου η οποία προσπάθησε να τους ακινητοποιήσει, αλλά μάταια: Οι δύο άγνωστοι πυροβόλησαν 4-5 φορές προς την κατεύθυνση της περιπόλου και κατάφεραν να διαφύγουν.
Η είσοδός τους έγινε στην βορειοδυτική πλευρά και αφού είχαν έρθει νωρίτερα πάλι σε "θερμή επαφή" με την αστυνομία: Τους είχαν εντοπίσει κοντά στο αεροδρόμιο, επιχείρησαν να τους σταματήσει να τους ελέγξει και αυτοί απάντησαν πάλι με βροχή πυροβολισμών και προς τους αστυνομικούς.
Μέσα στο αεροδρόμιο καραδιωκόμενοι από την περίπολο, αλλά πυροβολώντας εναντίον των ανδρών της περιπόλου (η οποία δεν ανταπέδωσε τα πυρά...) εξήλθε νοτιοδυτικά του αεροδρομίου.
Το περιστατικό είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικό δεδομένου ότι επρόκειτο περί δραστών οι οποίοι έδειξαν ότι ήταν αποφασισμένοι να μην πιαστούν ζωντανοί ενώ κάθε φορά που ένιωθαν ότι τους πλησίαζαν απαντούσαν με βροχή πυροβολισμών.
Σημειώνεται ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας κάλυκας μέχρι τώρα! Στην βάση έσπευσε εν συνεχεία  μεγάλη αστυνομική δύναμη και εισαγγελέας, αλλά και κλιμάκιο της 31 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων, που προέβη σε έρευνες στο χώρο.
Ιδού και η επίσημη ανακοίνωση της Αεροπορίας:
"Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 και ώρα 01:50 περίπου, εντοπίστηκαν από περίπολο δύο άγνωστα άτομα να κινούνται σε χώρο εντός της 114 Πτέρυγας Μάχης στο αεροδρόμιο Τανάγρας.
Οι δύο άγνωστοι με τον εντοπισμό τους τράπηκαν σε φυγή, ενώ πυροβόλησαν για εκφοβισμό πέντε με έξι φορές.

 Στις έρευνες για τη σύλληψή τους εκτός από τα όργανα Ασφαλείας του αεροδρομίου συμμετείχαν και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.  Μέχρις στιγμής τα δύο άτομα διαφεύγουν την σύλληψη. Οι έρευνες συνεχίζονται".
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η τοποθέτηση του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια


Τα αποκαλυπτήρια της όλης κατασκευής του αγάλματος θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα στις 8 Σεπτεμβρίου
Picture 0 for Σήμερα η τοποθέτηση του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια
Στην τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων θα προχωρήσουν σήμερα οι αρχές της πΓΔΜ.

Τα αποκαλυπτήρια της όλης κατασκευής του αγάλματος, σύμφωνα με τις αρμόδιες δημοτικές αρχές, θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα της συμπλήρωσης 20 χρόνων της ανεξαρτησίας της πΓΔΜ.

Μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του σιντριβανιού το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος της βάσης του αγάλματος και η τοποθέτηση οκτώ λεόντων και οκτώ αρχαίων πολεμιστών της μακεδονικής φάλαγγας, κυκλικά του σιντριβανιού.

Το ύψος του αγάλματος του Μ.Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, αγγίζει τα 13 μέτρα και η συναρμολόγηση του έγινε από εξειδικευμένες τεχνίτες του εργαστηρίου «Φερντινάντο Μαρινέλι» από την Φλωρεντία της Ιταλίας στο οποίο χυτεύθηκε το άγαλμα.  Η βάση στην οποία θα τοποθετηθεί το άγαλμα έχει ύψος 10 μέτρα. Συνολικά η κατασκευή θα έχει ύψος 23 μέτρα.

Η δαπάνη της όλης κατασκευής ανέρχεται στα 9,4 εκατ.ευρώ. Το άγαλμα και η επιχάλκωση του κόστισαν 5,3 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου 4,1 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για την κατασκευή της βάσης του αγάλματος και του σιντριβανιού το οποίο αποτελεί συνοδευτικό τμήμα της κατασκευής.

Το άγαλμα εντάσσεται στο σχέδιο ανάπλασης και μνημειοθέτησης του κέντρου της πόλης «Σκόπια 2014», το οποίο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Με αφορμή τις αναγγελίες για την τοποθέτηση του Μ.Αλεξάνδρου στην πλατεία των Σκοπίων, τόσο ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ, Επίτροπος Στέφαν Φούλε, όσο και ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τόμας Κάντριμαν, κάλεσαν, τις προηγούμενες ημέρες, την κυβέρνηση της πΓΔΜ να αποφύγει ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να θεωρηθούν προκλητικές από την μεριά της Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ: ΔΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
                     
Αλίαρτος, 20/06/2011


                                                               
Αρ. Πρωτ.:6291



Ο Δήμαρχος Αλιάρτου ενημερώνει τους δημότες ότι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου ενταχθήκαν στο πρόγραμμα της δράσης της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ».  Η παραπάνω δράση αφορά τον ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ, τον ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΘΕΣΠΙΩΝ –ΔΔ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ  και τον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ.

Η κατανομή των επιχορηγούμενων θέσεων ανά δομή είναι η εξής:

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
15 ΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΕΣΠΙΩΝ
15 ΘΕΣΕΙΣ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
20 ΘΕΣΕΙΣ

 Καλούνται όλες οι μητέρες, νηπίων, οι οποίες έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως γυναίκες ωφελούμενες της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» να υποβάλλουν ΕΝΤΥΠΗ ΑΙΤΗΣΗ απευθείας στην ΕΕΤΑΑ προκειμένου αν ενταχθούν στην παραπάνω δράση.

Οι μητέρες μπορούν να ανήκουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες,

α)   να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή
αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα.  Εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και οι υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και  β’  βαθμού), ή
β)  να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης),ή
γ)  να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ., ή
δ)  να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.



Β.   Παροχή σχετικών εντύπων και πληροφοριών

Ο φάκελος της Πρόσκλησης (Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και «Αίτηση Συμμετοχής - Δήλωση») προς τις ενδιαφερόμενες γυναίκες, θα ξεκινήσει να διατίθεται σε έντυπη μορφή από τα Κεντρικά γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Μυλλέρου 73-77, 10436 Αθήνα), από τα ΚΕΠ του Δήμου Αλιάρτου και από το χώρο του Δημαρχείου και των Παιδικών σταθμων (ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ κ. Παύλου Βασιλικη τηλ: 2268022430, ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΕΣΠΙΩΝ – ΔΔ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ κ. Παπαθανασίου Παγώνα, τηλ: 2262067200, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ κ. Ποντίκη Ευγενία τηλ 2268023110). Ο Φάκελος θα διατίθεται, το ίδιο χρονικό διάστημα, σε ηλεκτρονική μορφή στις ιστοσελίδες (http://www.eetaa.gr/) της Ε.Ε.Τ.Α.Α., και www.kedke.gr. της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των «Αιτήσεων συμμετοχής - Δηλώσεων»,  συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ορίζεται η Δευτέρα 11/7/2011 και ώρα 12:00 μ.μ.
 
Στην «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωσή» τους, οι ενδιαφερόμενες θα έχουν δικαίωμα δήλωσης έως και τεσσάρις (4) Σταθμούς ή Κέντρα, με σειρά προτεραιότητας, εντός του Νομού τους.

Οι μητέρες που έχουν περισσότερα του ενός τέκνα θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τόσες «Αιτήσεις συμμετοχής – Δηλώσεις», όσες και τα τέκνα που επιθυμούν να εγγράψουν σε Δομές.

Η «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωση» συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορεί να υποβληθεί:

α) στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Νομού κατοικίας των ενδιαφερομένων γυναικών, και
β) στα Κεντρικά γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στη Διεύθυνση Μυλλέρου 73-77, 10436 Αθήνα), σε σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ».


Γ. Δικαιολογητικά συμμετοχής

Μαζί με την «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωσή» τους, όλες οι ενδιαφερόμενες θα υποβάλλουν, πρωτότυπα ή σε αντίγραφα επικυρωμένα, τα εξής δικαιολογητικά:
α)  Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αλλοδαπή από τρίτες χώρες, απαιτείται και Άδεια Διαμονής σε ισχύ.

β)  Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, και
-       σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι διαζευγμένη, απαιτείται και αντίγραφο διαζευκτηρίου, εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
-        σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη τελεί σε διάσταση, απαιτείται και αίτηση διαζυγίου ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της διάστασης, (π.χ. φορολογική δήλωση)
-        σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι ανάδοχη μητέρα, απαιτείται και αντίγραφο δικαστικής απόφασης  ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της Επιτροπείας ανηλίκου τέκνου
-        σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι χήρααπαιτείται και ληξιαρχική πράξη θανάτου του συζύγου, εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
 γ)  Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού,  για το οικονομικό έτος 2010 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2009 έως 31/12/2009). Προσοχή: εκκαθαριστικό σημείωμα οποιουδήποτε άλλου έτους δεν είναι αποδεκτό και συνιστά λόγω απόρριψης.


Ανάλογα με την κατηγορία στην οποία υπάγεται η μητέρα, είναι απαραίτητο να προσκομίσει επιπλέον τα κάτωθι:

-       Εάν η ενδιαφερόμενη είναι μισθωτή, απαιτείται
§      Βεβαίωση εργοδότη, από την οποία να προκύπτει η συνέχιση της απασχόλησης,  καθώς και το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στη θέση εξαρτημένης εργασίας που η ενδιαφερόμενη κατέχει, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής Αιτήσεων συμμετοχής  της παρούσας Πρόσκλησης, και
§      αντίγραφο μηχανογραφημένων ενσήμων του δευτέρου ή τουλάχιστον του πρώτου τριμήνου του 2010 ή σχετική βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψής της ή αντίγραφο σύμβασης με τον εργοδότη.

-       Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη εκτός πρωτογενή τομέα,  απαιτείται
§      Αντίγραφο της Δήλωσης Ενάρξεως Επιτηδεύματος στην Δ.Ο.Υ. ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι έχουν καταβληθεί εισφορές, και
§      Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος.

-       Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται
§   Βεβαίωση ασφαλίσεως από τον Ο.Γ.Α., ή Βεβαίωση από τον Ο.Γ.Α ότι έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές .

-      Εάν η ενδιαφερόμενη συμμετέχει σε πρόγραμμα STAGE του Ο.Α.Ε.Δ,  απαιτείται
§         αντίγραφο του Ιδιωτικού Συμφωνητικού Συνεργασίας μεταξύ Ο.Α.Ε.Δ., Φορέα Υλοποίησης και ασκούμενης, και
§         Υπεύθυνη δήλωση για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος, κατά την ημερομηνία υποβολής της «Αίτησης συμμετοχής».

-       Εάν η ενδιαφερόμενη συμμετέχει σε πρόγραμμα Ν.Θ.Ε. του Ο.Α.Ε.Δ.,  απαιτείται
§         αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής και
§         Υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος, κατά την ημερομηνία υποβολής της «Αίτησης συμμετοχής», στην οποία θα γίνεται αναφορά στον αρ. πρωτ. της έγκρισης του Ο.Α.Ε.Δ.

-       Εάν η ενδιαφερόμενη συμμετέχει σε πρόγραμμα Ν.Ε.Ε. του Ο.Α.Ε.Δ, απαιτείται
§         αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής, και
§         Υπεύθυνη δήλωση για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος, κατά την ημερομηνία υποβολής της «Αίτησης συμμετοχής».

-       Εάν η ενδιαφερόμενη συμμετέχει σε πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, απαιτείται βεβαίωση από πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος, κατά την ημερομηνία υποβολής της «Αίτησης συμμετοχής».

-       Εάν η ενδιαφερόμενη είναι άνεργη, απαιτείται:
§         αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ, έως την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας, και
§         αντίγραφο Βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή Υπεύθυνη Δήλωση ότι θα προσκομισθεί βεβαίωση εξατομικευμένης έως 31/12/2011.

-       Εάν η ενδιαφερόμενη λαμβάνει ή έχει λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ, και παραμένουν άνεργες, απαιτείται αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης επιδότησης του Ο.Α.Ε.Δ.

-       Εάν ο σύζυγος είναι μακροχρόνια άνεργος, απαιτείται βεβαίωση από τον Ο.Α.Ε.Δ. ότι είναι άνεργος κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

-         Εάν η ενδιαφερόμενη μητέρα ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ ή/και ένα από τα τέκνα της ή/και ο  σύζυγος,
§         με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω για τη μητέρα ή/και για ένα από τα τέκνα της, απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής
§         με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω για το σύζυγό της,
απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής ή Βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο.

Για τους πολίτες της Ε.Ε. και των τρίτων χωρών, τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά που έχουν εκδοθεί εκτός Ελλάδας πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική  




 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ