Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ασθένεια «μυστήριο» σκοτώνει παιδιά στην Ινδία

Άγνωστη ασθένεια οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 32 παιδιά στο ανατολικό κρατίδιο της Ινδίας, Μπιχάρ, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.


Τα συμπτώματα, που παρουσίασαν όλα τα παιδιά – ηλικίας από 2 έως 8 ετών – μοιάζουν με αυτά της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας, η οποία είναι μια πάθηση, που προκαλεί εγκεφαλική φλεγμονή.



Όπως διευκρίνισε αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας της περιοχής, τα παιδιά πριν καταλήξουν παρουσίασαν υψηλό πυρετό, σπασμούς και λιποθυμίες.


Ο υπουργός υγείας του κρατιδίου Μπιχάρ, Ασουάνι Τσουμπέι ανέφερε ότι γιατροί που βρίσκονται στην περιοχή διερευνούν ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώσουν ποια είναι η ασθένεια.

 
http://www.on-news.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟΥΡΚΙΑ:Χρωμάτιζαν το τσάι με αίμα από γουρούνια!!!


Αίμα από γουρούνι !
32 άτομα συνελήφθησαν στην Τουρκία στην  διάρκεια επιχείρησης λαθραίου τσαγιού. Κατασχέθηκαν 1500 τόνοι τσαγιού που διαπιστώθηκε ότι τα χρωμάτιζαν με αίμα γουρουνιού.


Στα πλαίσια έρευνας που για 6 μήνες έκανε η εισαγγελία του Γκιουρπινάρ πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε 49 σημεία στις πόλεις Βαν, Χακκάρι, Άδανα, Μερσίνα, Ριζούντα και Σιρνάκ.


Στην επιχείρηση μετείχαν 300 άτομα και συνελήφθησαν 32 άτομα, μεταξύ των οποίων αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι. Οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στο Γκιουρπινάρ.
Στις επιχειρήσεις αυτές κατασχέθηκαν 1. 473.000 κιλά τσαγιού αξίας 20 εκ. λιρών. Βρέθηκαν τσάγια τα οποία ήταν αποθηκευμένα σε αχυρώνα μέσα στις κοπριές, ενώ διαπιστώθηκε ότι βιομηχανία στα Άδανα τα ανακάτευε με αίμα γουρουνιού για να παίρνει χρώμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον εισαγγελέα οι βαρόνοι της «Παράγκας»




Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε., για τις λίστες με τα 41 παιχνίδια που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της UEFA. Για την ώρα, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε 10 συλλήψεις και οι συλληφθέντες οδηφήθηκαν στον εισαγγελέα, για να απολογηθούν. Στη συνέχεια όλα τα εμπλεκόμενα άτομα αναμένεται να κληθούν από τον ανακριτή που θα πάρει τη σκυτάλη της έρευνας.

Συνολικά η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αποτελείται από 93.000 σελίδες και αφορά σε 90 άτομα. Το πόρισμα που συνέταξε η εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, περιλαμβάνεται σε 130 σελίδες.

Παράλληλα, αναζητούνται ακόμα 5 άτομα, μεταξύ των οποίων και γνωστός παράγοντας του ποδοσφαίρου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις και νησιά.

Στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες για την «Παράγκα»

Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χειροδεμένοι οι δέκα συλληφθέντες έφτασαν στον εισαγγελέα με ξεχωριστά αυτοκίνητα. Πρόκειται για τους κ.κ. Σταύρο Ψωμιάδη (πρόεδρο Καβάλας), Αχιλλέα Μπέο (πρόεδρο Ολυμπιακού Βόλου), Γιώργο Τσακογιάννη (μεγαλομέτοχο της Ηλιούπολης), Νίκο Χάλκο (πρόεδρο ΠΑΕ Ηλιούπολη), Δημήτρη Ζαβαντία (πρώην ποδοσφαιριστή), Νίκο Παντέλη (προπονητή), Αθανάσιο Ντότση (μάνατζερ Αγροτικού Αστέρα), Ανδρέα Δημόπουλο (μπουκμέικερ), Βασίλη Καρακούλια (μπουκμέικερ) και Νίκο Ζαμάνη που εμπλέκεται στο κύκλωμα των νονών της νύχτας.

«Άλλη μία φούσκα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα είναι αυτή» είπε ο Αχιλλέας Μπέος, ενώ ο Γ. Τσακογιάννης είπε στον κόσμο: «Μ...ς του Κούγια, συγχαρητήρια!».



Ο εισαγγελέας θα ασκήσει ποινικές διώξεις και στη συνέχεια τα δέκα άτομα θα οδηγηθούν στον ανακριτή, όπου αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία, η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 48 ώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας δεν ήταν μία ενιαία εγκληματική ομάδα ατόμων, αλλά αποτελείτο από περισσότερες από δύο μικρότερες. Διευθυντικό ρόλο σε μία από αυτές φέρεται να είχε ο Αχιλλέας Μπέος, ο δικηγόρος του οποίου χαρακτήρισε το κατηγορητήριο ασαφές και αόριστο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με το πόρισμα της εισαγγελέως φέρεται να ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης προέδρου μεγάλης ΠΑΕ, που δεν ανήκει στους 10 που έχει συλληφθεί και στους 5 που αναζητούνται.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που βαραίνουν τους προαναφερθέντες, οι οποίοι κρατούνται στη Γ.Α.Δ.Α., είναι για στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Όπως αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ, έχει κατασχέσει από τις έρευνες που έκανε σε σπίτια και σε χώρους εργασίας δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα, πληθώρα φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, μεγάλο αριθμό κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά, αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών και χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ.

Προσήχθη και γιος μεγαλοπαράγοντα του μπάσκετ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Γ.Α.Δ.Α. έχει προσαχθεί και γιος μεγαλοπαράγοντα ομάδας του μπάσκετ, ο οποίος φέρεται να έχει στοιχηματίσει επανειλημμένα κατά της ομάδας του σε συγκεκριμένες αναμετρήσεις στο ποδόσφαιρο, όπου επίσης ο πατέρας του δραστηριοποιείται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φέρεται να είχε στοιχηματίσει στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Skoda Ξάνθη το 2008 1.6 εκατ. ευρώ στην ήττα των «πράσινων», κερδίζοντας 13 εκατομμύρια ευρώ, αφού το «τριφύλλι» είχε χάσει με 3-2 από τους Ακρίτες στα Πηγάδια.

Ο Γ. Τσακογιάννης
Ο Γ. Τσακογιάννης
«Οσμή» για σικέ ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Ανάμεσα στους περίπου 90 κατηγορουμένους για την υπόθεση των στημένων ματς, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ένας πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο συγκεκριμένος πρόεδρος σε τηλεφωνική συνομιλία του με μάνατζερ αθλητών, η οποία έχει υποκλαπεί από το σύστημα της ΕΥΠ, φέρεται να δηλώνει βέβαιος για τη νίκη της ομάδας του σε ντέρμπι, κάνοντας έμμεση αναφορά για σικέ ματς.

Επίσης, με κατηγορίες φαίνεται πως βαρύνονται πρώην πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, αλλά και γνωστός παράγοντας, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με την υπόθεση της «παράγκας».

Κατηγορούμενος αναμένεται να βρεθεί και επιχειρηματίας της Νέας Σμύρνης, που είχε εμπλακεί στην υπόθεση των 216 νονών της νύχτας.

Επίσης, λόγω του γεγονότος πως αρκετοί από τους εμπλεκόμενους φέρονται να έχουν κερδίσει τεράστια ποσά από το στοίχημα στο Internet, οι ελληνικές Αρχές έχουν καταθέσει αίτημα δικαστικής συνδρομής σε 8 χώρες, για να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία.

Στοιχημάτιζε σε στημένα εν ενεργεία Έλληνας ποδοσφαιριστής


Στη μακροσκελή δικογραφία εμπλέκεται και το όνομα ενός εν ενεργεία Έλληνα διεθνούς ποδοσφαιριστή μεγάλης ομάδας, ο οποίος εμφανίζεται να στοιχημάτιζε συστηματικά μεγάλα ποσά σε εταιρείες στοιχηματισμού για παιχνίδια τα οποία είναι μέσα στη λίστα με τα 41 που φέρονται να είναι στημένα. Παράλληλα, υπάρχει και το όνομα ενός εν ενεργεία Έλληνα καλαθοσφαιριστή, ο οποίος φέρεται να είχε συχνές επαφές με έναν από τους 10 συλληφθέντες.

Παράλληλα, στο κύκλωμα εμπλέκεται και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο. Όπως υποστηρίζει μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας, ο συγκεκριμένος αγωνιζόταν στην Ελλάδα και ποτέ δεν πήγε στο εξωτερικό.

Ο Σ. Ψωμιάδης
Ο Σ. Ψωμιάδης
Έφοδοι κάτω από άκρα μυστικότητα


Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία, σε συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε., κάτω από άκρα μυστικότητα, άρχισε έφοδο σε σπίτια και σε γραφεία ιδιωτών, οι οποίοι φέρεται να έχουν εμπλοκή στα στημένα ματς.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από τους υπολογιστές των υπόπτων, ενώ ελέγχτηκαν κι άλλα μέρη των χώρων τους, προκειμένου να συλλεχθούν τα περισσότερα δυνατά στοιχεία.

Άξιο αναφοράς, πάντως, είναι το γεγονός ότι η αστυνομία, για να φτάσει στον εντοπισμό αυτών των ατόμων, χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε στη διάθεσή της. Οι καταγραφές των συνομιλιών των εμπλεκομένων από την ΕΥΠ ξεκίνησαν το Ιανουάριο του 2011 και περιλαμβάνουν 85 CD.

Τι είχε αποκαλύψει η zougla.gr

Πριν από λίγο καιρό, και συγκεκριμένα στις 21 Μαΐου, η zougla.gr είχε αποκαλύψει ότι στην κατάθεση του συντονιστή του πειθαρχικού τμήματος της UEFA, Γκράχαμ Πίκερ, για τους 40 ύποπτους αγώνες, υπήρχε το όνομα του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Ο κ. Πίκερ, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε χαρακτηρίσει «κατά 90%» διεφθαρμένους τους 40 αγώνες που περιλαμβάνονται στις περιβόητες λίστες, μίλησε για τους τρόπους με τους οποίους «νοθεύονταν» τα παιχνίδια.

Ο Α. Μπέος
Ο Α. Μπέος
«Συναντάμε συχνά το όνομα του Μπέου»


Μάλιστα, στην κατάθεσή του, ο συντονιστής πειθαρχικού τμήματος της UEFA δεν παραλείπει να κάνει σαφή αναφορά στο όνομα του γνωστού ποδοσφαιρικού παράγοντα, Αχιλλέα Μπέου, για τον οποίο λέει ότι υπάρχουν αρκετές αναφορές.

«Το όνομα το οποίο εμφανίζεται πιο συχνά μέσω αναφορών που έχουμε από την Ελλάδα είναι αυτό του Αχιλλέα Μπέου» λέει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η UEFA «ερευνά μόνο τα παιχνίδια και όχι τα πρόσωπα».

Τι είχε απαντήσει ο Μπέος στο Zougla Radio


O μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μία ημέρα μετά την αποκάλυψη της zougla.gr (22/5), για την κατάθεση του συντονιστή πειθαρχικού τμήματος της UEFA, Γκράχαμ Πίκερ, φιλοξενήθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Zougla Radio «Πέτρα Σκανδάλου» και τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Ο ισχυρός άνδρας της θεσσαλικής ΠΑΕ θεώρησε λογικό να γίνονται συχνές αναφορές για το πρόσωπό του, αφού όπως ο ίδιος είπε είναι «από τους πιο επιτυχημένους παράγοντες στη χώρα μας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου δήλωσε ότι «όποιος παράγοντας αποδειχθεί ότι νοθεύει ποδοσφαιρικά παιχνίδια πρέπει να κρεμαστεί και να μπει ισόβια».

Έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ.


Επικοινωνία με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμου, είχε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, αργά χθες το βράδυ, προκειμένου να δώσει συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με τα «στημένα» παιχνίδια στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ προέτρεψε τον Λευτέρη Οικονόμου να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, προκειμένου να ερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος.

Τα ύποπτα ματς, σύμφωνα με την UEFA

Αναλυτικά, οι χαρακτηρισμοί για τους 39 αγώνες είναι οι ακόλουθοι

1. Ελαφρώς ύποπτος

2. Ύποπτος

3. Σοβαρά ύποπτος

4. Διεφθαρμένος

5. Άκρως διεφθαρμένος.

Αναλυτικά οι 39 αγώνες:

ΑΓΩΝΑΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΒΑΘΜΙΔΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-2 10/01/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ –ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1 14/03/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-0 21/03/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ –ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-1 28/03/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 0-4 30/08/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 0-3 28/10/2009 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1-0 28/10/2009 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 2-0 27/10/2008 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 2-2 01/02/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β –ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 1-1 02/02/2009 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ –ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-0 07/03/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ 4-1 14/03/2009 ΑΚΡΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 0-1 23/03/2009 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 2-0 29/03/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 3-2 06/04/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1-2 12/04/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ 1-0 12/04/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1 13/04/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ 3-2 27/04/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 3-0 04/05/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 0-1 04/05/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-2 15/11/2009 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡ. – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0 16/11/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-0 21/12/2009 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β – ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 2-0 15/01/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ 3-1 17/01/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 1-1 24/01/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β 1-3 06/02/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1 27/02/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 0-2 07/03/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 0-1 14/03/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1 10/04/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΡΟΔΟΣ 2-0 26/04/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2-1 02/05/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0 09/05/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-0 26/05/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 2-1 30/05/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ 2-0 02/06/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-0 06/06/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

*Σημειώνεται ότι στη λίστα της UEFA με τους ύποπτους αγώνες προστέθηκαν τα παιχνίδια ΠΑΣ Γιάννενα - Καστοριά (1-2 το 2008) και Ξάνθη - Παναθηναϊκός (3-2 το 2008).

«Στημένα» και στη σεζόν που ολοκληρώθηκε;

Ο φάκελος της UEFA αφορά σε ποδοσφαιρικούς αγώνες έως και την περασμένη αγωνιστική περίοδο (2009-10). Όμως, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ακόμα και για παιχνίδια που διεξήχθησαν τη σεζόν 2010-11. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι γνωστοί ποδοσφαιρικοί παράγοντες φέρονται να προβαίνουν σε ύποπτες συνεννοήσεις για αγώνα όπου επαρχιακή ομάδα επικράτησε με μεγάλο σκορ απέναντι σε ομάδα σαφώς μεγαλύτερου βεληνεκούς. Μάλιστα, ακούγεται ότι στα «ύποπτα» παιχνίδια είναι ακόμα και μεγάλο ντέρμπι.

Παπουτσής: «Οι έρευνες θα συνεχιστούν»


Δήλωση για τις έρευνες για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχήματος έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής. Όπως αναφέρει:

«Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των αρχών ασφαλείας της χώρας για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχήματος θα συνεχιστούν αποφασιστικά. Θέλω να καλέσω όλους τους υπεύθυνους φορείς, τους συλλόγους αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται πραγματικά για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου να συνδράμει τις αστυνομικές αρχές με στοιχεία που μπορούν να φωτίσουν όλες τις πλευρές. Όλα στο φως, πλήρης διαφάνεια, εφαρμογή των νόμων, απονομή δικαιοσύνης, προστασία του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος. Είναι δημοκρατικό καθήκον όλων μας».

«Υπάρχει αδιαπραγμάτευτη πολιτική βούληση»


Με τη σειρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, υπογράμμισε:

«Πρόκειται για μια υπόθεση εξαιρετικής σημασίας, όχι μόνο συμβολικής, αλλά και ουσιαστικής, για να αλλάξουμε το τοπίο στο μολυσμένο βιότοπο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για ένα ακόμα μετέωρο βήμα στην προσπάθεια κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Υπάρχει αδιαπραγμάτευτη πολιτική βούληση. Καμία ανοχή, καμία έκπτωση, κανένας συμβιβασμός. Είναι απαίτηση όχι μόνο του κόσμου που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή η πολύ σημαντική υπόθεση εμπεριέχει πολυσήμαντα μηνύματα, με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός του χώρου του ποδοσφαίρου. Το γεγονός, δηλαδή, ότι ζούμε μια νέα εποχή στην πατρίδα μας, όπου εστίες ανομίας και διαφθοράς που μέχρι πρότινος εθεωρούντο ως άβατα ή με υψηλές διασυνδέσεις και προστασίες, δεν απολαμβάνουν πια καμιάς ιδιότυπης ασυλίας».
zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

O Δ.Αλιάρτου υποδέχεται αύριο την Εθνική Ομάδα της Κένυα των Special Olympics





Την Πέμπτη 23/06/2011 και ώρα 11:00 στα πλαίσια των παγκόσμιων Αγώνων special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 θα επισκεφτεί την πόλη μας η Εθνική Ομάδα της Κένυα. Τους Αθλητές της Αφρικανικής χώρας θα υποδεχτεί ο Δήμαρχος Αλιάρτου και εκπρόσωπος της Αστυνομίας και στην συνέχεια θα μεταβούν στον Κηφισό στο χώρο του Θαλασσίου σκι όπου θα γίνει επίδειξη από Έλληνες αθλητές του σκι .



Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Για πρώτη φορά στην ιστορία οι άνεργοι είναι περισσότεροι από όσους έχουν δουλειά!!!


Ειδικότερα, το εργατικό δυναμικό των 5,01 εκατ. ατόμων της Ελλάδος αντιστοιχούσε στο 53,8% του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας (άτομα ηλικίας > 15 ετών) ενώ ο αριθμός των απασχολουμένων, ο οποίος διαμορφώθηκε σε 4,30 εκατ. άτομα (δ΄ τρίμηνο 2010) αντιστοιχεί στο 46,1% του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας. Από την άλλη πλευρά, 4,31 εκατ. άτομα (το 46,2% του παραγωγικού πληθυσμού) δεν είναι ενταγμένο στην αγορά εργασίας είναι δηλαδή οικονομικά μη ενεργό ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 η διαφορά διευρύνεται περαιτέρω.

Η αρνητική οικονομική συγκυρία φαίνεται να έπληξε κυρίως τους μισθωτούς απασχολούμενους ενώ από το γ΄τρίμηνο του 2009 παρατηρείται σημαντική μείωση και στην κατηγορία των (μικρο)εργοδοτών (απασχολούμενοι με προσωπικό). Αντίστοιχα δε ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την αγορά εργασίας κατά τα τελευταία έτη είναι η συνεχής αύξηση του ποσοστού των προσωρινά απασχολουμένων.

Συγκεκριμένα το ποσοστό της προσωρινής εργασίας (ως προς το σύνολο των μισθωτών) ανήλθε το δ΄τρίμηνο του 2010 σε 12,3% ενώ το κατά το δ΄ τρίμηνο του 2008 ήταν 11,8%. Όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία της έρευνας και με δεδομένο ότι η προσωρινή εργασία παρουσιάζει έντονη εποχικότητα, παρατηρείται αύξηση το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο κάθε έτους, η οποία οφείλεται στην αύξηση της τουριστικής κίνησης το συγκεκριμένο διάστημα.

Αναφορικά με τους κλάδους που επηρεάστηκαν περισσότερο τη τελευταία διετία από τη μείωση της απασχόλησης, αυτοί που δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα ήταν οι κλάδοι της μεταποίησης και των κατασκευών. Μείωση καταγράφηκε και στους κλάδους του τριτογενούς τομέα με εξαίρεση τον κλάδο των δραστηριοτήτων ανθρώπινης υγείας και κοινωνικής μέριμνας, τον κλάδο ενημέρωσης και επικοινωνίας μέχρι και το β' τρίμηνο του 2010, καθώς και τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, επίσης για το 2010. Από την άλλη πλευρά, εντυπωσιακή ήταν η αύξηση της απασχόλησης του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, δασοκομία και αλιεία) μέχρι και το γ΄τρίμηνο του 2010.

Περαιτέρω, εξετάζοντας τις μεταβολές της απασχόλησης ανά μορφωτικό επίπεδο, διαπιστώνεται ότι κατά κύριο λόγο μειώνονται οι απασχολούμενοι με απολυτήριο μέσης εκπαίδευσης και αυτοί με απολυτήριο δημοτικού, ενώ αυξάνονται οι απασχολούμενοι με διδακτορικό ή μεταπτυχιακό.

Στη μελέτη αναλύθηκαν τα στοιχεία ανεργίας και καταγράφηκε εκτίναξη του πλήθους των ανέργων κατά το τελευταίο έτος, δεδομένων των συνθηκών οικονομικής ύφεσης που επικρατούν. Κατά το δ΄τρίμηνο του 2010, ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας διαμορφώθηκε σε 712.605 άτομα, αυξημένος κατά 14,5% σε σχέση με το γ΄τρίμηνο του έτους και κατά 38,4% έναντι του δ΄τριμήνου του 2009 (514.401 άνεργοι), υπήρξε δηλαδή απώλεια 198.200 θέσεων εργασίας. Η αρνητική αυτή εξέλιξη συνεχίζεται, καθώς ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σε 815.924 τον Απρίλιο του 2011. Μάλιστα στελέχη του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ εκτιμούν ότι στα τέλη του τρέχοντος έτους ο δείκτης της επίσημα καταγεγραμμένης ανεργίας θα ανέλθει στα επίπεδα του 17%-18%.

Η άνοδος του ποσοστού ανεργίας συνοδεύτηκε και από διαφοροποίηση της σύνθεσης των ανέργων ως προς διάφορα χαρακτηριστικά (ηλικία, φύλλο, μόρφωση κλπ.). Εξετάζοντας τη σύνθεση των συνολικά καταγεγραμμένων ανέργων με βάση την ηλικία προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Από τους 712.065 άνεργους (δ΄τρίμηνο του 2010), ποσοστό 40,67% (290 χιλ. περίπου) είναι άτομα ηλικίας 30-44 ετών, ενώ το 37,15% είναι νέοι ηλικίας 15-29 ετών.

Λαμβάνοντας όμως υπόψη τον πληθυσμό κάθε ηλικιακής ομάδας και τους αντίστοιχους ανέργους της, φαίνεται ότι η ομάδα που κατ΄εξοχήν πλήττεται από την ανεργία είναι τα άτομα ηλικίας 15-29, όπου το ποσοστό ανεργίας είναι το υψηλότερο, καθώς φτάνει το 28% (23,9% για τους άνδρες, 33% για τις γυναίκες).

Όσον αφορά στο επίπεδο εκπαίδευσης, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (23%). Ακολουθούν οι απόφοιτοι Ανώτερης Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (16,5%) και οι απόφοιτοι τριτάξιας μέσης εκπαίδευσης (16,4%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (8,3%) και στους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Αγανακτισμένοι" ένστολοι σήμερα στο Σύνταγμα


Οι Ομοσπονδίες των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών καλούν σε ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, την Πέμπτη, στις 18.00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη με σκοπό να μεταβούν στη συνέχεια στο Σύνταγμα και να ενωθούν με τους άλλους «αγανακτισμένους».
Στην κοινή ανακοίνωση τους τονίζουν πως «τα προβλεπόμενα νέα μέτρα καταβαραθρώνουν το βιοτικό μας επίπεδο με τη λεηλασία του πενιχρού εισοδήματός μας, το ψαλίδισμα των πενθημέρων, των νυχτερινών και των επιδομάτων», ενώ την ίδια στιγμή λόγω των νέων περικοπών των δαπανών δεν εξασφαλίζεται ούτε η στοιχειώδης λειτουργία των υπηρεσιών
«Κύμα χιλιάδων αγανακτισμένων εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών από κάθε γωνιά της χώρας θα κατακλύσει την πλατεία Κολοκοτρώνη», προειδοποιούν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις Ομοσπονδίες, καθώς όπως λένε «το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 δεν αφήνει σε κανέναν μας κανένα περιθώριο εφησυχασμού, όπως καταγράφεται ήδη και σε όλη την Ελλάδα με τις περιφερειακές ένστολες διαμαρτυρίες των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 10 πιο απίστευτα επιδόματα του δημοσίου!

Διαβάστε και φριξτε με το μαυρο χάλι μας.
Το πελατειακό κράτος στο μεγαλείο του...
Ας θαυμάσουμε την ευρηματικότητα των ανθρώπων που αρμέγαν το κράτος, όλους μας, για δεκαετίες
10 - Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690/μήνα 420 ατομα
09 - Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420/μήνα 1987 ατομα
08 - Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840/μήνα 653 ατομα
07 - Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120/μηνα 329 ατομα
06 - Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290/μήνα 6800 ατομα
05 - Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων 450/μήνα 1100 ατομα
04 - Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310/μήνα 1790 ατομα
03 - Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 595/μήνα ?ατομα
02 - Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870/μήν 657 ατομα
01 - Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα Ολο το προσωπικό !!!!!!
Και ποσα ακομα υπάρχουν αγνοώ !!!!! Σιγουρα ομως θα υπάρχουν και αλλα τετοια επιδόματα.
totefteri.blogspot.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Εαρινό Ολυμπιακό ράλι το Σαββατοκύριακο στη Βοιωτία!!!

Βγάζουν… βόλτα τις «κουκλάρες»

Το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου, η λέσχη κλασικών αυτοκινήτων μαζί με τη ΦΙΛΠΑ διοργανώνει το Εαρινό – Ολυμπιακό ράλι, έναν «αγώνα» που απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις του παλιού αυτοκινήτου.

Η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί του Σαββάτου στις 09:00 από το εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και ο τερματισμός θα είναι στο Γαλαξίδι, αφού περάσει από τη διαδρομή Στεφάνη, Πύλη, Δάφνη, Ερυθρές, Καπαρέλι, Δόμβραινα, Θίσβη, Κυριάκι, Δίστομο, Αράχωβα, Δελφούς, Άμφισσα, και Αγία Ευθυμία. Την Κυριακή τα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν από την Ερατεινή στις 10:30 και μέσα από Πεντεόρια, Άμφισσα, Ιτέα, Δεσφίνα, Δίστομο θα τερματίσουν στη Λειβαδιά στο καφέ Κούρος.

Η τιμή συμμετοχής αγγίζει τα 190 ευρώ και περιλαμβάνει διανυκτέρευση με πρωινό, οργανωτικά έξοδα, ασφάλεια, και έπαθλα του αγώνα. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΛΠΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξαφνική φουρτούνα στις σχέσεις µε το Ισραήλ για τον αποκλεισμό της Γάζας!!!


Τριβές µετά την πρόθεση ελλήνων και ξένων "ακτιβιστών" να αποπλεύσουν από ελληνικό λιµάνι για να σπάσουν τον αποκλεισµό τη
ς Γάζας το Σάββατο

Στον αέρα κινδυνεύει νατινάξει την ελληνοϊσραηλινή προσέγγιση η πρόθεση ελλήνων και ξένων ακτιβιστών να αποπλεύσουν από ελληνικόλιµάνι µε έναν νέο στολίσκο πουθα σπάσει τον ναυτικό αποκλεισµό της Γάζας το ερχόµενο Σάββατο,ζήτηµα για το οποίο έγινε ήδη παρέµβαση του ισραηλινού πρωθυπουργού προς...
τον Γιώργο Παπανδρέου. Τηνίδια ώρα, η Τουρκία κάτω από αµερικανικές πιέσεις ακύρωσε τη συµµετοχή στον στολίσκο της οργάνωσης IHH, που είχε διοργανώσει την περσινή πρωτοβουλία.

Σε διπλωµατικό µαραθώνιο µε χώρες της Ε.Ε. και όχι µόνο βρίσκεται το Τελ Αβίβ εδώ και εβδοµάδες, πιέζοντας τις πρωτεύουσες να εµποδίσουν τον απόπλου ακτιβιστών µε νέο στολίσκο προς τη Γάζα, προκειµένου να αποφευχθεί η περσινή κρίση, που προκάλεσε τηνεπέµβαση των ισραηλινών δυνάµεων ασφαλείας µε απολογισµό νεκρών και τραυµατιών και µεγάλο πλήγµα στην εικόνα του Ισραήλ.

Ωστόσο, χωρίς να το έχει επιλέξει, η Αθήνα κινδυνεύεινα βρεθεί στο µάτι του κυκλώνα και απειλείται να οδηγηθεί σε διπλωµατική κρίση µε το Τελ Αβίβ, καθώς,σύµφωνα µε πληροφορίες, µετά τηνανακοίνωση της τουρκικής ισλαµικής οργάνωσης IHH – υπήρξε ο κύριος χρηµατοδότης και διοργανωτής του περσινού στολίσκου – ότιδεν θα συµµετάσχει στη φετινή αποστολή, έλληνες και ξένοι ακτιβιστές σκοπεύουν να αποπλεύσουν από λιµάνι της Ελλάδας. Η πληροφορίαέχει προκαλέσει νευρική κρίση στοΙσραήλ, το οποίο έχειήδη παρέµβει σε ανώτατο επίπεδο στην Ελλάδα, καθώς, σύµφωνα µε πληροφορίες, τις προηγούµενες ηµέρες υπήρξε συνοµιλία του Μπενιαµίν Νετανιάχου µε τονέλληνα Πρωθυπουργό από τον οποίοζήτησε να εµποδίσει τον απόπλου.

Αν και η Αθήνα κρατά τα χαρτιά της κλειστά για το τι προτίθεται να κάνει, η αλήθεια είναι πως οι επιλογές δεν είναι πολλές, καθώς,στην Ελλάδα υπάρχει καθεστώς ελευθεροπλοΐας. Υπενθυµίζεται, πάντως, ότι η Κυπριακή ∆ηµοκρατία πέρυσι είχε απαγορεύσει τον απόπλου πλοίων από λιµάνια της, µε τοεπιχείρηµα ότι προέρχονταν από την Τουρκία.

Τα πλοία τελικά απέπλευσαν, αλλά από τα κατεχόµενα, οπότε δεν ήταν πια ευθύνη της Λευκωσίας.

Σύµφωνα µε άλλες πληροφορίες, παρά την ακύρωση της επίσηµης συµµετοχής της τουρκικής IHH, µέλη της δεν αποκλείεται να συµµετάσχουν στον νέο στολίσκο που θα αποπλεύσει από την Ελλάδα. ∆ιπλωµατικές πηγές σηµειώνουν ότι η Αγκυρα δεν θα ήθελε να δηµιουργήσει µεγαλύτερη ένταση στην περιοχή σε µια εποχή που οι ισορροπίες είναι ευαίσθητες - µε αυτό το επιχείρηµα δέχθηκε ανάλογη αµερικανική πίεση - ενώ την ίδια ώρα τής έχει προσφερθεί η δυνατότητα να φιλοξενήσει τις νέες ειρηνευτικές συνοµιλίες µεταξύ ΙΣραήλ και Παλαιστίνης και, δεδοµένου του ρόλου που επιθυµεί να παίξει στην περιοχή, δεν θαήθελε να χάσει αυτή την ευκαιρία.

Σύµφωνα µε πληροφορίες,ο νέος διεθνής στολίσκοςπου ετοιµάζει το κίνηµα Free Gaza θα έχει συµµετοχή 8-12 πλοίων από διάφορες χώρες, µεταξύ των οποίων οιΗΠΑ, η Σουηδία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Ελλάδα. Κάποιοι από τους πρωταγωνιστές τουελληνικού στολί σκου είναι ακτιβιστές,άλλοι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ δεν είναι λίγοι όσοιέχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη βελτίωση των σχέσεων Ισραήλ,Ελλάδας και Κύπρου. Να σηµειωθεί ότι η ιστοσελίδα του ελληνικού παραρτήµατος του Free Gaza έχει καταδικάσει τις επισκέψεις ισραηλινών αξιωµατούχων στην Ελλάδα.

∆ιπλωµατικές πηγές µιλούν για απόπειρα επιβολής µιας πολιτικής από µια µειοψηφία τηνώρα που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αναβαθµίσει τη σχέση της µετο Ισραήλ. Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές σηµειώνουν ότι είναι ατυχής η στιγµή που εµφανίζεται το ζήτηµα, καθώς η ελληνοϊσραηλινή προσέγγιση προχωρά καλά, ειδικά στις συνεργασίες ανάµεσα στα υπουργεία, ενώ αυτές τις ηµέρες βρίσκεται σε εξέλιξη κοινή ελληνοϊσραηλινή άσκηση ελικοπτέρων. Επιπλέον, στις 11 Ιουλίου αναµένεται η επίσηµη επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια στο Ισραήλ, όπου, σύµφωνα µε πληροφορίες, θα συναντηθεί µε το σύνολο της ισραηλινής ηγεσίας. Στο ταξίδι αυτό, µάλιστα, αναµένεται να συνοδεύεται απότον νέο υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαµπρινίδη.

greece-salonika.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

600 εκ. ευρώ θα δώσει η Τουρκία στα κατεχόμενα


Photo for this article
Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, η Τουρκία θα δώσει το 2011 εξακόσια εκατομμύρια ευρώ οικονομική βοήθεια στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Τα 300 εκατομμύρια θα δοθούν υπό μορφή δωρεάς και τα υπόλοιπα υπό μορφή δανείου. Από το κονδύλι της δωρεάς, περίπου 110 εκατομμύρια αφορούν τις Αμυντικές δαπάνες αφορούν περίπου 110 εκ. ευρώ, έργα υποδομής 135 εκ. ευρώ.
Αυτή η βοήθεια θα προκαλέσει αύξηση της ανάπτυξης στο κατεχόμενο τμήμα και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα αναμένεται το 2012, η ανεργία να μειωθεί στο 8,6%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεισαν το δρόμο οι Αστυνομικοί στο Καρπενήσι

 


alt
Περισσότερο από αγανακτισμένοι είναι οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Ευρυτανίας, λόγω των οικονομικών περικοπών που βιώνουν ήδη στο εισόδημά τους και ενόψει των νέων μέτρων που έρχονται μέσω...Μεσοπρόθεσμου.
Για το λόγο αυτό προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Καρπενησίου, κάνοντας λόγο για Μεσοπρόθεσμο-Ταφόπλακα για το Αστυνομικό Σώμα.

alt
Σοβαρές καταγγελίες έκανε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας Δ. Μπαλτάς που μίλησε για περιπολικά-φέρετρα που κυκλοφορούν χωρίς τεχνική συντήρηση και χωρίς καύσιμα.

alt
Και το μέλος της Πανελλήναις Ομοσπονδίας Κ.Μπίκας ήταν επικριτικός, αυτή την στιγμή η οργανική δύναμη στην Ευρυτανία είναι μειωμένη κατά 45%. 
lamiastar.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΟΧΩΡΙ:Σήμερα η Κάρα του Οσίου Σεραφείμ στην Ι.Μ.Ζωοδόχου Πηγής

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ
ΝΕΟΧΩΡΙ ΘΕΣΠΙΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας κάνουμε γνωστό ότι την 22 Ιουνίου το απόγευμα θα έχουμε την ευλογία να βρίσκεται εις την Ιερά Μόνή η Κάρα του ΟΣΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ.

Θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός στις 6.30μ.μ. χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ Γεωργίου.
Εκ της Ιεράς Μονής

  http://permisospress.blogspot.com/

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα πολιορκία του Mega από «Αγανακτισμένους»

Πορεία με σκοπό να αποκλείσουν την περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις του MEGA στη λεωφόρο Μεσογείων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 24 Ιουνίου οι «Αγανακτισμένοι».
Με ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι:

«Οι κάτοικοι Αμπελοκήπων, Ερυθρού, Πολυγώνου με απόφαση που πάρθηκε τη Δευτέρα 20/6 στη 2η Λαϊκή Συνέλευση στο μετρό Πανόρμου αποφασίσαμε τη διεξαγωγή πορείας, που θα ξεκινήσει στις 6.30μμ την Παρασκευή 24/6 στο Μετρό Πανόρμου και θα καταλήξει στη Λεωφόρο Μεσογείων 117 και στο σύμπλεγμα κτιρίων στο Ερρίκος Ντυνάν όπου βρίσκεται η έδρα του Mega Channel, για να την αποκλείσουμε, πριν και κατά τη διάρκεια του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων ενός από τους βασικότερους πυλώνες παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης των πολιτών και των εργαζομένων της χώρας.»

Στις 7 Ιουνίου οι «Αγανακτισμένοι» είχαν ξαναπάει στις εγκαταστάσεις του Mega, διαμαρτυρόμενοι για την μη προβολή των κινητοποιήσεών τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΟΛΟΣ:Τον μαχαίρωσαν μπροστά στα μάτια του παιδιού του !!!



Δεν υπολογίζουν τη ζωή κανενός πλέον οι ληστές. Μπορούν να σκοτώσουν, όπως αποδείχθηκε δεκάδες φορές, για το παραμικρό ποσό.

Αυτή τη φορά η σοκαριστική ιστορία εκτυλίχθηκε στο Βόλο. Χαράματα τέσσερις και δέκα. Οι τρεις ληστές οπλισμένοι με μαχαίρια μπήκαν στο σπίτι μιας οικογένειας. Έκαναν θόρυβο και ο ιδιοκτήτης ξύπνησε.
Προσπάθησε να αντιδράσει. Οι ληστές έπεσαν πάνω του και άρχισαν να παλεύουν. Ξύπνησε η σύζυγος και η κόρη του ιδιοκτήτη και έτρεξαν να βοηθήσουν, δυστυχώς οι ληστές ήταν αποφασισμένοι για όλα.
Ένας από αυτούς έβγαλε μαχαίρι και το κάρφωσε χωρίς κανέναν δισταγμό στο στομάχι του άτυχου άνδρα ρίχνοντάς τον αιμόφυρτο στο πάτωμα.
Οι δράστες σαν να μην συνέβη τίποτα άρπαξαν ότι είχαν βρει μέχρι εκείνη τη στιγμή, πήραν και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της οικογένειας και έφυγαν.
Ευτυχώς το τραύμα που κατάφερε ο δράστης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν είναι πολύ σοβαρό, όμως ο άτυχος άνδρας θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ:Αν μας κόψετε το ρεύμα θα σας κάνουμε μήνυση¨

alt

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνων επαρχιας Θηβων απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, όσον αφορά την απόφασή τους για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Σας γνωρίζουμε ότι η απόφαση της Ομοσπονδίας σας για επαναλαμβανόμενες διακοπές παροχής ρεύματος μας βρίσκει ριζικά αντίθετους και την καταγγέλλουμε, διότι δεν μπορεί μια κοινωνική τάξη να χρησιμοποιεί απαράδεκτες μεθόδους που είναι καταστροφικές για άλλες κοινωνικές τάξεις, την στιγμή που και αυτές θίγονται καίρια από τις πολιτικές του μνημονίου, τις υπερφορολογήσεις και τις λοιπές διατάξεις που γενικότερα θίγουν και τον ελληνικό λαό.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα καταστήματα διατροφής, ξενοδοχειακές, τουριστικές και άλλες συναφείς επιχειρήσεις ζημιώνονται ανεπανόρθωτα από τις διακοπές ρεύματος και προσανατολίζονται στην υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου.
Τελειώνοντας, πιστεύουμε ότι θα ανακαλέσετε την απόφασή σας και θα αναλάβετε τις ευθύνες σας, διότι κάθε μορφή κινητοποιήσεων που δεν έχει την στήριξη του ελληνικού λαού, όπως εν προκειμένω η δική σας, δεν έχει αποτελέσματα αλλά αποδοκιμάζεται διότι, όπως προείπαμε, την στιγμή που οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγωνιούν για το σήμερα και το αύριο, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ δεν μπορεί κατεβάζει τους διακόπτες.
Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλασσόμεθα για την προσφυγή της Ομοσπονδίας μας και των σωματείων μελών μας στην Δικαιοσύνη».


Διαβάστε Περισσότερα »

14χρονη Νορβηγίδα αυτοκτόνησε αφού βιάσθηκε ομαδικά απο Μουσουλμάνους μετανάστες

Η Eva Helgutan υπέστη άγριο ομαδικό βιασμό απο Μουσουλμάνους μετανάστες στο Trondheim της Νορβηγίας. Η οικογένειά της λέει οτι βυθίζονταν ολοένα και περισσότερο στην κατάθλιψη μετά το βιασμό και τελικά αυτοκτόνησε. Η αστυνομία λέει ότι ένας μεγάλος αριθμός λευκών Νορβηγίδων έχει βιασθεί άγρια απο ομάδες μεταναστών στο Τρόντχαϊμ. Η αστυνομία
αναφέρει οτι στόχος τους είναι μόνο λευκές Νορβηγίδες. Η Eva ήταν ένα απο τα τρία νεαρά κορίτσια που βιάσθηκαν ομαδικά μέσα σε μερικές μέρες. Απο τότε που...



άνοιξαν τα σύνορα για τους μετανάστες στην Σκανδιναβία οι βιασμοί έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Η συντριπτική πλειονότητα των βιασμών στην Σκανδιναβία διαπράττονται απο μετανάστες που προέρχονται απο την Αφρική και την Μέση Ανατολή. 

Σύμφωνα με το νέο πολυπολιτισμικό σύστημα,οι αυτόχθονες γυναίκες που δεν κάθονται να τις βιάσουν οι αλλοδαποί θα θεωρούνται ρατσίστριες διότι δημιουργούν με την άρνησή τους ψυχολογικά τραύματα στους μετανάστες....
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανέλκυσαν από βάθος 80 μέτρων το Mirage 2000 που έπεσε στη Σάμο!







Σε χρόνο ρεκόρ -λιγότερο από 15 ημέρες- η ΠΑ κατόρθωσε να ανελκύσει το διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000 το οποίο έπεσε στις 9 Ιουνίου κοντά στη Σάμο! 



Το Mirage 2000 ανελκύστηκε από βάθος 80 μέτρων από τους δύτες της ΠΑ,οι οποίοι αξιοποίησαν τις εμπειρίες που είχαν από ανάλογη επιχείρηση στη Σκύρο. Τότε βέβαια τα πράγματα δεν ήταν ευχάριστα,γιατί μπορεί το αεροπλάνο να ήταν σχεδόν άθικτο -ξαναπέταξε αργότερα- αλλά είχε χαθεί ο πιλότος.


Στη περίπτωση της Σάμου ,το αεροσκάφος έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές,ωστόσο όπως έλεγαν πηγές της ΠΑ, “ότι και να καταφέρουμε να σώσουμε από τα συστήματά του, θα είναι κέρδος”.


Το αεροσκάφος φορτώθηκε σε ειδική πλατφόρμα χθες και μεταφέρεται.


Όπως και να ΄χει η όλη επιχείρηση και κυρίως η ταχύτητα με την οποία εκτελέστηκε είναι πραγματικά εντυπωσιακή. 



onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένταση ανάμεσα σε αγανακτισμένους και τα ΜΑΤ

Ένταση σημειώθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα, στο ύψος του υπουργείου Εξωτερικών στη Β. Σοφίας, ανάμεσα σε νεαρούς διαδηλωτές και δυνάμεις των ΜΑΤ.
Ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και τα ΜΑΤ
Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες και αντικείμενα κατά των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν. Τα επεισόδια δεν έλαβαν περαιτέρω έκταση.
Νωρίτερα, με το τέλος της ψηφοφορίας της ανανέωσης της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, και για λίγα λεπτά, μερίδα των "Αγανακτισμένων" που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από τη Βουλή, δημιουργήθηκε μικροένταση , όταν μερίδα των συγκεντρωμένων εκτόξευε μπουκάλια με νερό προς το εσωτερικό του προαυλίου του Κοινοβουλίου.
Η κατάσταση, ωστόσο, εκτονώθηκε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λουκέτο σε τρία καφέ στο κέντρο της Λιβαδειάς, λόγω παραβάσεων

Με απόφαση του δημάρχου Λιβαδέων Ν. Παπαγελή ανακαλείται η άδεια λειτουργίας τριών καφέ στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, λόγω υγειονομικών και πολεοδομικών παραβάσεων. Η απόφαση θα εκτελεστεί το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 27 Ιουνίου, χρονικό διάστημα που έχουν στη διάθεση τους, προκειμένου να αντιδράσουν οι ιδιοκτήτες των καφέ.
Η κόντρα που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, οδηγείται στα άκρα με την απόφαση του δημάρχου. Στελέχη της δημοτικής αρχής πάντως τονίζουν οτι οι αποφάσεις θα έπρεπε να έχουν εκτελεστεί απο την προγούμενη δημοτική αρχή, καθώς υπήρχε εισαγγελική εντολή.
www.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργαστήριο θανάτου. Νόθευαν και πλημμύριζαν ηρωίνη όλη τη Ρόδο!




H αστυνομία προχώρησε σε 4 συλλήψεις
Στο εργαστήριο συσκευαζόταν ηρωίνη ενώ βρέθηκαν και 8 κιλά χασίς...
Λευκές δουλειές με ... φούντες!

Εργαστήρι νόθευσης και τυποποίησης ναρκωτικών ουσιών, και συγκεκριμένα ηρωίνης, είχαν στήσει στο χωριό Πυλώνα της Ρόδου δύο Αλβανοί, ηλικίας 22 και 23 ετών, την οποία διοχέτευαν σε τοξικομανείς του νησιού, με τη βοήθεια δύο Ελλήνων. Και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ενώ στην κατοχή τους εντοπίστηκαν συνολικά ένα κιλό ηρωίνη και 8 κιλά χασίς.

Η επιχείρηση στήθηκε από το προσωπικό της δίωξης, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους και πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα χθες το μεσημέρι (20-06-2011) και με απόλυτη επιτυχία, αφού τελικά συνελήφθησαν και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι, ενώ για πρώτη φορά ίσως, εντοπίστηκε και το εργαστήριο όπου γίνονταν η διαδικασία νόθευσης των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος Αλβανός φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, τουλάχιστον ως προς το βαθμό που του καταλογίζεται, όπως επίσης και οι δύο ημεδαποί, οι οποίοι και δηλώνουν χρήστες ναρκωτικών ουσιών που απλώς «εξυπηρετούσαν» για τη δόση τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να κινείται και ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος διαμένει στο νησί τα τελευταία πέντε χρόνια. Η γνωριμία του με τον συμπατριώτη του έγινε περίπου πριν από δύο μήνες και μάλιστα θέλοντας να τον εξυπηρετήσει καθώς έψαχνε για σπίτι στην Πυλώνα, μεσολάβησε και του βρήκε εκείνος το χώρο όπου τελικά μετατράπηκε σε εργαστήριο νοθείας ηρωίνης.

Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει άγνοια για τις «δραστηριότητες» του συμπατριώτη του εντός του εργαστηρίου, ενώ φαίνεται να αποδέχεται ότι είχε συναντήσεις για «δουλειά» και με τον 26χρονο ημεδαπό.

Σε κάθε περίπτωση, αναλυτικά εξηγήσεις για την υπόθεση αναμένεται να δώσουν και οι τέσσερις συλληφθέντες ενώπιον της ανακρίτριας, όπου θα βρεθούν μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Βενιζέλος: Μέχρι τις 3 Ιουλίου το Μεσοπρόθεσμο αλλιώς δεν έχει δόση


Photo for this article
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση και ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επανέλαβε αυτό που από την ημέρα επιλογής του ως "τσάρου" της οικονομίας υποστηρίζει, ότι το σχέδιο εξόδου από την κρίση έχει "αρχή, μέση και τέλος".
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε αποφασισμένος να αποκαταστήσει την ισορροπία στα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση και υπογράμμισε πως αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο από τη Βουλή, δε θα εκταμιευτεί η 5η δόση δανείου προς την Ελλάδα.
“Ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης, στρεφόμαστε προς τον ελληνικό λαό και τον ευχαριστούμε ειλικρινά για τη στάση του και τις θυσίες του, στις οποίες οφείλεται ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα”.
“Η χώρα βρίσκεται σε οικονομική εξάρτηση και βρίσκεται εντεταγμένη σε σχέδιο ανασυγκρότησης, με αρχή, μέση και τέλος, που θα οδηγήσει σε κατάσταση αξιοπιστίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, σημείωσε ο υπουργός.
“Η κυβέρνηση έχει πλήρη συνείδηση της κατάστασης. Ξέρουμε πώς νιώθει ο κάθε άνεργος, ο κάθε συνταξιούχος, ο κάθε επιχειρηματίας που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των νέων ανθρώπων και το αίσθημα αδικίας, γιατί κινδυνεύουν να μην έχουν τις ευκαιρίες που είχαμε εμείς. Στο όνομα αυτών βρισκόμαστε εδώ. Αυτήν την αποστολή πρέπει να εκπληρώσουμε, για τη σωτηρία της πατρίδας”, είπε.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ακόμη, ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι έχει αποφευχθεί η στάση πληρωμών και ότι έχουμε ήδη λάβει τις 4 δόσεις του δανείου και πάμε για την 5η, υπογράμμισε, πως εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο από τη Βουλή, δε θα πάρουμε τη δόση, ενώ χαρακτήρισε το Μνημόνιο "μέθοδο λύσης και όχι πρόβλημα".
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η κυβέρνηση

Καμιά απώλεια για το ΠΑΣΟΚ, πήρε 155 ψήφους, 143 όχι



Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η κυβέρνηση Παπανδρέου εν μέσω σφοδρής κριτικής από την αντιπολίτευση αλλά και ενός ιδιότυπου φλερτ συναίνεσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων της βουλής το οποίο πάντως φρόντισε να τορπιλίσει ο Θ. Πάγκαλος αναγκάζοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει.

Λίγη ώρα μετά την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος υπεραμύνθηκε της συναίνεσης και κάλεσε την αντιπολίτευση - ουσιαστικά την αξιωματική αντιπολίτευση -να συναποφασίσουν σε θέματα όπως ο νέος φορολογικός νόμος, λίγη ώρα αφού ο πρόεδρος της ΝΔ αν και ζήτησε εκλογές δήλωσε ότι θα καταψηφίσει μεν το μεσοπρόθεσμο αλλά θα υπερψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους, στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο Θ. Πάγκαλος βάζοντας φωτιά στο κριτικό αλλά ήρεμο κλίμα της όλης συζήτησης.

Όπως σημείωναν οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «ο Πάγκαλος τορπίλισε την τακτική Βενιζέλου» εξωθώντας την ΝΔ σε αποχώρηση από την αίθουσα της ολομέλειας.

Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης ήταν του ΠΑΣΟΚ το 1981, προκαλώντας οργή στην πτέρυγας της ΝΔ. Και δεν σταμάτησε εκεί. Ανέτρεξε στην δεκαετία του 60 μιλώντας για « πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων που είχε συντηρήσει η ΝΔ».

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Κ. Τασούλας ζήτησε από τον κ. Πάγκαλο να ανακαλέσει άλλως το κόμμα του θα αποχωρήσει από την αίθουσα.

Ο κ. Πάγκαλος μάλλον έκανε χειρότερα τα πράγματα εξωθώντας την ΝΔ σε αποχώρηση… Τον λόγο αναγκάστηκε να πάρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπαθώντας να μαζέψει τα πράγματα «πρώτη φορά , είπε, συμπεριφέρεται η αντιπολίτευση με τέτοιο τρόπο λίγο πριν τη λήξη μιας τόσο κρίσιμης συζήτησης.

Θέλετε αφορμή για να φύγετε από την αίθουσα αυτή την κρίσιμη στιγμή χωρίς να ακούσετε τον Πρωθυπουργό τι θα πει. Μπορεί να υπήρξε μια παρεξήγηση. Κανείς δεν είπε ότι το 1974 δεν ήλθε Δημοκρατία».

«Πρώτη φορά συμπεριφέρεται η αντιπολίτευση με τέτοιο τρόπο λίγο πριν τη λήξη μιας τόσο κρίσιμης συζήτησης. Θέλετε αφορμή για να φύγετε από την αίθουσα αυτή την κρίσιμη στιγμή χωρίς να ακούσετε τον Πρωθυπουργό τι θα πει. Μπορεί να υπήρξε μια παρεξήγηση.

Κανείς δεν είπε ότι το 1974 δεν ήλθε Δημοκρατία» και συνέχισε «το να χρησιμοποιήσετε μια αναδρομή στο παρελθόν για να αδειάσει η πτέρυγά σας και να δοθεί η εντύπωση στο εξωτερικό και στον ελληνικό λαό ότι με το παραμικρό είστε έτοιμοι να συγκρουστείτε, τότε αυτό αποδεικνύει την σκοπιμότητα αυτής της πράξης».

«Καλέστε τους βουλευτές σας για να αποδείξουμε ότι μπορούμε ώριμα και δημοκρατικά να συζητήσουμε», είπε απευθυνόμενος προς τον τέως Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα, ο οποίος παρέμεινε στα έδρανα της ΝΔ μαζί με τον βουλευτή κ. Γ. Γιακουμάτο.

Τον λόγο πήρε και ο Γ. Καρατζαφέρης ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να επαναφέρει τον αντιπρόεδρο του στην τάξη. Οι βουλευτές της ΝΔ επανήλθαν λίγα λεπτά μετά θεωρώντας ότι ο πρωθυπουργός ανασκεύασε τα λεγόμενα του αντιπροέδρου του.

«Έπεσε το προσωπείο της συναίνεσης» είπε παίρνοντας τον λόγο ο Αντώνης Σαμαράς. «Μας πήγε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης 30 χρόνια πίσω για να μας πει ότι η Δημοκρατία ήρθε όταν βγήκε το κόμμα του. Του υπενθυμίζουμε πως το΄74 δεν ήρθε η δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή που εδραίωσε το πέρασμα στη μεταπολίτευση».

Και μπορεί στην Βουλή το θέμα να έκλεισε εκεί όμως στην κυβέρνηση σίγουρα θα έχει συνέχεια σήμερα καθώς η παρέμβαση Πάγκαλου θεωρήθηκε διεμβολισμός της τακτικής Βενιζέλου που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση Παπανδρέου. Τα σχόλια των βουλευτών αλλά και των υπουργών του ΠΑΣΟΚ χθες στο περιστύλιο της Βουλής έλεγαν πολλά...

Τελικά η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με 155 ναι, 143 βουλευτές ψήφισαν όχι, ενώ απουσίαζαν δύο βουλευτές, η κα. Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Λιάνης.


Γιώργος Παπανδρέου

«Ζητώ σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει η κυβέρνηση τον εθνικό αγώνα σωτηρίας της χώρας μας», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κλείνοντας την αποψινή ομιλία του που και πάλι χαρακτηρίστηκε από επανειλημμένες «προσκλήσεις» στην αντιπολίτευση για εθνική συνεννόηση.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ρίξει «δόλωμα» σε μεμονωμένους βουλευτές, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρω ότι πολλοί στη ΝΔ συμφωνούν με τα λεγόμενά μου. Μη με παρεξηγείτε κύριε Σαμαρά. Από καμία μάχη δεν παραιτούμαι, όμως καλούμε όλους να δώσουμε την κοινή μάχη για την Ελλάδα».

Κατόπιν ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε να απευθυνθεί στους πολίτες, είτε είναι στην πλατεία είτε όχι.

«Αυτή η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση και να αναλάβει ένα έργο και καθήκον υπεράνθρωπο. Η ψήφος εμπιστοσύνης σήμερα είναι ένα συμβόλαιο με το λαό. Θέλουμε να σπάσουμε την ανασφάλεια που ζει η ελληνική οικογένεια», υπογράμμισε.

Αντώνης Σαμαράς

Η ΝΔ θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο θα υπερψηφίσει όμως τους κανονιστικούς νόμους εφαρμογής του.Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Α.Σαμαράς τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα υπερψηφίσει τους κανονιστικούς νόμους «γιατί έτσι κι αλλιώς η ΝΔ θα είναι η κυβέρνηση που θα κληθεί να τους εφαρμόσει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ απέρριψε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους την επικοινωνιακή λογική των δημοψηφισμάτων» χαρακτηρίζοντας τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του πρωθυπουργού προκειμένου να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό.

Αλέξης Τσίπρας

Λίγο νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για το μεγαλύτερο δυνατό έλλειμμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και το πολιτικό σύστημα.

«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ επιδιώκουν να κερδίσουν χρόνο και να μην οδηγηθούμε στην λαϊκή ετυμηγορία. Σήμερα η Βουλή καλείται να δώσει ψήφο στην κυβέρνηση Παπανδρέου, ή την κυβέρνηση Βενιζέλου – Παπανδρέου;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέκα Παπαρήγα

Από την πλευρά της η κα. Παπαρήγα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και τη Νέα Δημοκρατία. Η ΓΓ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά την οποία ανέφερε ότι υπάρχει συναίνεση, και τόνισε ότι στη Βουλή υπάρχει συναίνεση, ωστόσο σας λείπει «η συναίνεση του ελληνικού λαού». Όσον αφορά το δημοψήφισμα η κα. Παπαρήγα τόνισε ότι είναι υποκατάστατο των εκλογών.

Γιώργος Καρατζαφέρης

«Πάση θυσία πρέπει να βρούμε τρόπο συνεννόησης, υπάρχουν καλές προτάσεις από όλα τα κόμματα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να προχωρήσουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Μπορεί να υπήρξε δυσκολία, να μην μπορέσαμε να κάνουμε μια κυβέρνηση εθνικής δράσης, πρέπει όμως να δουλέψουμε όλοι σε αυτή την κατεύθυνση για να σωθεί η χώρα. Ουδείς ωφελείται με το να δίνει επιχειρήματα μόνο στη πλατεία», επεσήμανε ο κ Καρατζαφέρης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγει ο δρόμος για ΙΧ με πετρέλαιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το ενδεχόμενο κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Όπως σημείωσε ο νέος υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, το μέτρο εξετάζεται λόγω της «μείωσης του κόστους μεταφορών πολιτών και επιχειρήσεων». Η ρύπανση πλέον από τα πετρελαιοκίνητα έχει μειωθεί μέσω της νέας τεχνολογίας, επιθυμεί να δώσει «ανάσα» στο κόστος μετακινήσεων με ΙΧ.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο!280.000 ευρώ για την...κοπή των χόρτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!!!


Απίστευτο και όμως αληθινό. Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έδινε για την κοπή των χόρτων σύμφωνα με πρωτοσέλιδο των πρωινών νέων 280.000€ .

Έτσι ακριβώς δεν έγινε λάθος στα νούμερα. Και αναρωτιόμαστε όλοι εμείς που πήγαν τα λεφτά. Πήγαν και στα χόρτα .

Βέβαια σήμερα μετά τις περικοπές των δαπανών στο πανεπιστήμιο τα χόρτα θα μείνουν εκεί, εκτός αν
κινηθεί το πανεπιστήμιο στην λογική να καταφέρει την ένταξη της κοπής στο ΕΣΠΑ. Αυτό όμως που μας προκαλεί εντύπωση είναι γιατί το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων γνωρίζοντας πως έχει στην κυριότητα του 3,500 στρέμματα δεν είχε προχωρήσει μέχρι σήμερα σε πρόσληψη εργαζομένων και αυτής της ειδικότητας.

Τόσα χρόνια με 1000€ ανά μήνα αν είχε πέντε το λιγότερο ανθρώπους να ασχολούνται με το χόρτο ,με την καθαριότητα αλλά και με υπηρεσίες γενικών καθηκόντων θα του κόστιζαν 65,000€ τον χρόνο. Αυτά όμως είναι υψηλά γράμματα ακόμη και για τις πρυτανείες των σοφών της χώρας.


enimerwsi.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Πανθηβαϊκό συλλαλητήριο έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση!

Πλημμύρισε από κόσμο η κεντρική πλατεία της πόλης των Θηβών το πρωί της Τρίτης 21 Ιουνίου μετά το κάλεσμα του Δήμου και των Φορέων για δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην απομάκρυνση ή συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και του Νοσοκομείου.Τα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας υποστήριξαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας και χαιρετισμό, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Ψυχογιός ( εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας) και ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ. Γ.Ντασιώτης.
Σύσσωμοι στο Πανθηβαϊκό συλλαλητήριο παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι φορείς, οι σύλλογοι και τα σωματεία της ευρύτερης περιοχής.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς τη Δ.Ο.Υ. Θηβών, όπου οι διαδηλωτές ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην επιχειρούμενη διάλυση της Οικονομικής Εφορίας και δόθηκε υπόσχεση για συνέχιση των κινητοποιήσεων με ακόμα πιο αγωνιστικό ύφος.
Στόχος και σκοπός των κινητοποιήσεων, που πραγματοποιούνται με την ομόφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου και σύσσωμων των φορέων της πόλης, είναι :
- Η διεκδίκηση της αναβάθμισης του Νοσοκομείου της Θήβας και όλων των υπηρεσιών υγείας, προκειμένου να μην καταφεύγουν οι δημότες σε άλλα νοσοκομεία, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το εισόδημα τους και αυξάνοντας την ταλαιπωρία τους.
- Η διατήρηση των Δημοσίων Υπηρεσιών του Δήμου ( Δ.Ο.Υ., Τελωνείο, Ο.Ε.Κ. κτλ.) έτσι ώστε αυτές να συνεχίσουν να λειτουργούν και να εξυπηρετούν τους πολίτες του μεγαλύτερου Δήμου της Βοιωτίας και του τρίτου πληθυσμιακά Δήμου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


















Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η διαδικασία επιλογής νέων Διευθυντών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας




Συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Αργυρόπουλου Ηλία, το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΔΕ Βοιωτίας.
Η σύνθεσή του έχει ως εξής:
1. Τσούρας Ιωάννης (Πρόεδρος), Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας,
2. Τζαμτζής Ηλίας (Αντιπρόεδρος), Εκπ/κός του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς,
3. Ζάνταλης Ξενοφών, Υποδιευθυντής του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς,
4. Κοντογιάννη Παναγιούλα, Υποδιευθύντρια του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς,
5. Μπαλτά Σοφία, Σχολική Σύμβουλος,
6. Βαζούρας Σπύρος, Αιρετός εκπρόσωπος (ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ), Εκπ/κός του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς,
7. Αίσωπος Ιωάννης, Αιρετός εκπρόσωπος (ψηφοδέλτιο ΔΑΚΕ), Εκπ/κός του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς.
Οι εργασίες του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Επιλογής ξεκινούν τις προσεχείς ημέρες με την αξιολόγηση των αιτήσεων και τον έλεγχο των δικαιολογητικών των 105 υποψήφιων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΔΕ Βοιωτίας. Σε πρώτη φάση οι υποψήφιοι θα μοριοδοτηθούν με βάση µετρήσιµα µόρια («Επιστηµονική και Παιδαγωγική Συγκρότηση» έως 24 µονάδες, «Υπηρεσιακή κατάσταση - ∆ιοικητική και Καθοδηγητική Εµπειρία» έως 14 µονάδες). Θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των αξιολογικών πινάκων και θα δοθεί προθεσμία για την υποβολή τυχόν ενστάσεων. Σε δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των υποψηφίων Διευθυντών σε «μελέτη περίπτωσης» και η συνέντευξη ενώπιον του επταµελούς Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συµβουλίου Επιλογής κατά την οποία καταγράφονται οι µονάδες αξιολόγησης για την κατηγορία «Προσωπικότητα – Γενική συγκρότηση» έως 15 µονάδες. Η συνέντευξη κάθε υποψηφίου μαγνητοφωνείται σύμφωνα με το Ν. 3848/2010 για τη διασφάλιση της διαφάνειας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανακοίνωση των τελικών αξιολογικών πινάκων. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου με τις τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών στις σχολικές μονάδες με βάση το τελικό αξιολογικό πίνακα και τις δηλώσεις προτίμησής τους. 
orchomenos-press
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 22 Ιουνίου...


168 π.Χ: Η Μάχη της Πύδνας, που θέτει τέλος στον Γ' Μακεδονικό Πόλεμο. Οι Ρωμαίοι, με αρχηγό τον Λούκιο Αιμίλιο Παύλο, νικούν και συλλαμβάνουν αιχμάλωτο τον βασιλιά της Μακεδονίας Περσέα. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους.

431: Αρχίζει τις εργασίες της στην Έφεσο η Γ' Οικουμενική Σύνοδος, με σκοπό την καταδίκη του Νεστοριανισμού.

1633: Ο Γαλιλαίος (Γκαλιλέο Γκαλιλέι) εξαναγκάζεται από την Ιερά Εξέταση να απαρνηθεί την ηλιοκεντρική θεωρία.

1675: Εγκαινιάζεται από τον βασιλιά της Αγγλίας Κάρολο Β' το αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς, το οποίο σχεδιάστηκε από τον αστρονόμο Κρίστοφερ Ρεν.

1913: Οι ελληνικές δυνάμεις θριαμβεύουν επί των βουλγαρικών στη Μάχη του Κιλκίς.

1941: Γερμανία, Ιταλία και Ρουμανία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Σοβιετική Ένωση, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. (Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα)


Γεννησεις

1805: Τζουζέπε Ματσίνι, ιταλός πολιτικός, από τους «πατέρες» του ιταλικού έθνους. [θαν. 10/3/1872]

1837: Ερνέστος Τσίλερ, γερμανός αρχιτέκτων, με σημαντικό έργο στην Ελλάδα, όπου σχεδίασε πάνω από 900 κτίρια. [θαν. 12/4/1923]

1964: Νταν Μπράουν, αμερικανός συγγραφέας. («Κώδικας Ντα Βίντσι»)


Θανατοι

1974: Ντάριους Μιγιό, γάλλος μουσουργός και δάσκαλος. [γεν. 4/9/1872]

1987: Φρεντ Αστέρ, αμερικανός χορευτής και ηθοποιός. [γεν. 10/5/1899]

1997: Γιώργος Θέμελης, διεθνούς φήμης έλληνας πιανίστας. [γεν. 1915]
 http://zoo-m.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Hackers χτυπάνε την σελίδα των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα!!!

Η σελίδα «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» πέφτει και ξαναλειτουργεί συνεχώς αυτες τις ώρες.
Τα τελευταία λεπτά ομως δεν έχει κανείς πρόσβαση στην σελίδα.. Σύμφωνα με πληροφορίες χτυπάνε και τους υπολογιστές των διαχειριστών τις σελίδας.

Θερμή παράκληση απο εμάς και τους διαχειριστές να διαδώσουμε όλοι αυτό το blog καθώς οι servers είναι της Google άρα δεν μπορούν να μας ρίξουν, καθώς υπάρχει και Chat ωστε να επικοινωνούμε όλοι!
Πηγή :http://www.tsantiri.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ