Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Πόλεις κτισμένες στο χείλος του γκρεμού



Θαυμάστε 5 πόλεις που βρίσκονται στις πιο απρόσμενες τοποθεσίες που κόβουν την ανάσα. Πόλεις κυριολεκτικά κτισμένες στο χείλος του γκρεμού…
Ronda, Ισπανία








Manarola, Ιταλία









Castellfolit de la Roca, Ισπανία






Bonifacio, Κορσική






Σαντορίνη, Ελλάδα



 
otherside.gr
himaira.blogspot.com/ 
http://kokoraki.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχείρησαν να βάλουν χέρι στο μπόνους των αποδείξεων!


Απίστευτη ρύθμιση στον εφαρμοστικό νόμο: Το κράτος ζητάει πίσω το μπόνους, που υποτίθεται ότι θα κατέβαλε σε όλους τους συνεπείς φορολογουμένους. Το πήρε πίσω ο Βενιζέλος!
Picture 0 for Επιχείρησαν να βάλουν χέρι στο μπόνους των αποδείξεων!
Αλαλούμ επικρατεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με το μπόνους των αποδείξεων. Συγκεκριμένα, οργή στους συνεπείς φορολογούμενους προκάλεσε ρύθμιση του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου, με την οποία το υπουργείο Οικονομικών επιχείρησε να πάρει πίσω τα μπόνους άνω των 300 ευρώ από τη συλλογή των αποδείξεων.
Με πιο απλά λόγια, όπως αναφέρει σαφώς η ρύθμιση, όσοι φορολογούμενοι έχουν ήδη λάβει επιστροφή άνω των 300 ευρώ λόγω της συλλογής αποδείξεων χάνουν το μπόνους πάνω από αυτό το ποσό. Αν μάλιστα έχει εκκαθαριστεί η φορολογική τους δήλωση, τα χρήματα θα επιστραφούν πίσω στο κράτος, μέσω συμψηφισμού με την έκτακτη εισφορά που επιβάλλεται αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2010!
Μετά την κατακραυγή και τις έντονες αντιδράσεις, ο υπουργός Οικονομικών, Ε.Βενιζέλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, διαβεβαίωσε πως εάν έχει γίνει λάθος στη νομοτεχνική διατύπωση της ρύθμισης θα διορθωθεί, ξεκαθαρίζοντας πως η ρύθμιση δεν θα ισχύσει αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2010.
Και καλώς έκανε ο υπουργός, καθώς σε περίπτωση που εφαρμοστεί η εν λόγω διάταξη θα πρόκειται, χωρίς υπερβολές, για πρωτοφανή κοροϊδία όσων Ελλήνων φορολογουμένων συγκέντρωναν πέρυσι αποδείξεις, ευτελίζοντας το περιβόητο «κίνημα των αποδείξεων».
Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση προχώρησε και το υπουργείο Οικονομικών. «Με αφορμή δημοσιογραφικές ερωτήσεις και σχόλια ως προς το περιεχόμενο και την ερμηνεία της διάταξης του Εφαρμοστικού Νόμου για τις επιστροφές φόρου λόγω συγκέντρωσης αποδείξεων, επισημαίνεται ότι, όπως αποσαφήνισε ο υπουργός Οικονομικών, δεν θα αλλάξει φέτος τίποτα σε σχέση με τις επιστροφές», αναφέρεται.
Το βέβαιο είναι ότι το ανώτατο όριο των 300 ευρώ στο μπόνους για τη συλλογή αποδείξεων θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2011.
Αναλυτικά η επίμαχη διάταξη για τη συλλογή αποδείξεων, όπως αναφέρεται στον εφαρμοστικό νόμο:
«Το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται, σε ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του ατομικού εισοδήματος  του φορολογουμένου του  δηλούμενου και φορολογούμενου   σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις και για ποσό εισοδήματος μέχρι εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ. Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών του φορολογουμένου υπολείπεται του πιο πάνω ποσού, τότε επί της διαφοράς επιβάλλεται φόρος με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%). Οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί υπολογίζονται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους μόνον εφόσον έχουν περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση και επιμερίζονται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις ατομικό εισόδημα της εμπρόθεσμης δήλωσής τους.»
1.Το ποσό του φόρου που εκπίπτει από  τον συνολικό φόρο  που προκύπτει με βάση  τη φορολογική κλίμακα σύμφωνα με τις διατάξεις του όγδοου  εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994 περί αποδείξεων, όπως ισχύει για το οικονομικό έτος 2011, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ ανά φορολογούμενο. Στις περιπτώσεις που έχει γίνει εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 και έχει συμψηφιστεί φόρος μεγαλύτερος από τριακόσια (300) ευρώ,  ο  επί πλέον αυτός φόρος βεβαιώνεται με την ειδική εισφορά  φυσικών προσώπων σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 4 και 5 του παρόντος άρθρου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός Ελλάδας 139.000 επιστήμονες


Η Ελλάδα μένει από επιστήμονες την ίδια στιγμή που τα πιο λαμπρά μυαλά της χώρας, έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εξωτερικό εργάζονται από 114.000 έως 139.000 Ελληνες επιστήμονες, αριθμός που αντιστοιχεί στο 8,5% με 10,5% των πτυχιούχων που ζουν στην Ελλάδα.

Αυτό είναι το...
βασικό συμπέρασμα έρευνας που διεξήγαγε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Λόης Λαμπριανίδης, η οποία αποτυπώνεται στο βιβλίο «Επενδύοντας στη φυγή». Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας για την περίοδο 2009-2010 σε 2.734 άτομα, το 40% του δείγματος κατέχει τουλάχιστον έναν τίτλο σπουδών από ένα από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Οι περισσότεροι έχουν πολύ καλές σπουδές και διαπρέπουν στο χώρο τους.

Σε 528 πόλεις
Οι Ελληνες επιστήμονες εργάζονται σε 528 πόλεις (κυρίως Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες) και σε 74 χώρες, με τους περισσότερους να ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο (31,7%) και στις ΗΠΑ (28,7%). Το 33% έχει ζήσει σε τουλάχιστον δύο κράτη, ενώ περίπου οι μισοί έχουν ξένο σύντροφο, γεγονός που τους αποτρέπει από τον να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Στην πατρίδα επέστρεψε μόλις το 15,9% των ερωτηθέντων. Αντίθετα, 8 στους 10 εξακολουθούν να μένουν στο εξωτερικό, όπου εργάζονται κυρίως σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα ή σε τμήματα έρευνας και ανάπτυξης επιχειρήσεων. Σε ό,τι αφορά τους μισθούς, όσοι εργάστηκαν στο εξωτερικό και επέστρεψαν στη χώρα μας, το 39,4% δηλώνει εισόδημα μικρότερο από 25.000 ευρώ, ενώ το 34% μεγαλύτερο από 40.000 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ασφαλή για κατανάλωση τα αγροτικά προϊόντα της Θήβας



Με αφορμή διάφορα σχόλια ή δημοσιεύματα που συνεχίζουν να γίνονται για την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής, παρά την πρόσφατη παρουσίαση της σχετικής μελέτης, ο Δήμος Θηβαίων βάσει αυτής διευκρινίζει τα εξής:
Τα τρία λαχανικά πατάτα, κρεμμύδι και καρότο, τα οποία διακινούνται από τον Καποδιστριακό Δήμο Θηβαίων προς τις λαϊκές αγορές και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων είναι εντός των ορίων των βιβλιογραφικών μας πηγών για ασφαλή βρώση.
Παραθέτουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα της μελέτης του κ. Μιμίδη: 
9. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
9.1 Συμπεράσματα
1. Η  χωρική κατανομή των θέσεων  δειγματοληψίας του κονδυλώδους  λαχανικού της πατάτας, του  βολβώδους λαχανικού του κρεμμυδιού  και του καρότου δεν έγινε  στην τύχη, αλλά σύμφωνα με  μοντέλο το οποίο αναπτύχθηκε  αναλυτικά στο Κεφάλαιο 2.
2. Τα  βαρέα μέταλλα σε μεγάλες συγκεντρώσεις  μπορούν να προκαλέσουν μεταβολικές  δυσλειτουργίες στα φυτά τα  οποία μελετήθηκαν οι οποίες  είναι οι εξής:
- Δυσλειτουργίες στη μεταφορά ιόντων όπως ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου νιτρικής και φωσφορικής ρίζας, μέσω των κυτταρικών μεμβρανών
- Παρεμπόδιση της μεταφοράς ηλεκτρονίων κατά τη φωτοσύνθεση και την αναπνοή
- Μη αντιστρεπτή παρεμπόδιση της λειτουργίας ενζύμων
- Κατά τη διαδικασία αυτή παράγονται ανηγμένες, ενδιάμεσες μορφές οξυγόνου, οι οποίες ονομάζονται ενεργές μορφές οξυγόνου (Reactive ή Active Oxygen Species - ROS ή AOS). Η συσσώρευση των ενεργών αυτών μορφών οξυγόνου είναι η κύρια αιτία που προκαλεί την οξειδωτική καταπόνηση.
3. Οι  βλάβες που προκαλούνται από  τα ROS εκδηλώνονται ως μεταβολές των ιδιοτήτων και λειτουργιών των μεμβρανών, ως οξειδωτικές βλάβες πρωτεϊνών και λιπιδίων, ως μεταλλάξεις (οξειδωτικές βλάβες στο DNA), ως διάσπαση χρωστικών, ως μείωση στη φωτοσυνθετική και αναπνευστική ικανότητα των φυτών. Τέλος, μετά από αυτή τη γήρανση επέρχεται και νέκρωση.
4. Τα  ορατά συμπτώματα τοξικότητας  των φυτών σε εξασθενές χρώμιο  και νικέλιο, είναι η περιορισμένη  ανάπτυξή τους, το φτωχό ριζικό σύστημα, τα καβουριαστά και αποχρωματισμένα φύλλα, το στένεμα των φύλλων, η χλωρίωση κατά λωρίδες των φύλλων και σε μερικά φυτά, λόγω νέκρωσης ορισμένων βλαστικών περιοχών, κάνουν την εμφάνισή τους και καφεκόκκινες έως μοβ κηλίδες πάνω στα φύλλα. Τέτοια συμπτώματα δεν παρατηρήθηκαν ούτε στα φυτά τα οποία συλλέχθηκαν στο ύπαιθρο από το Δήμο Θήβας, ούτε και στα φυτά κάτω από το ελεγχόμενο υδροπονικό πείραμα το οποίο έγινε στο θερμοκήπιο. Αρα δεν υπάρχει καταπόνηση από βαρέα μέταλλα. Για να παρατηρηθεί σοβαρή υστέρηση ανάπτυξης στο κρεμμύδι και την πατάτα και σε μερικά να επέλθει και ο θάνατος θα πρέπει οι συγκεντρώσεις του εδάφους, να ξεπερνούν τα 7.000 ppm.
5. Από  την ανασκόπηση της υπάρχουσας  βιβλιογραφίας διαπιστώθηκε ότι  η συσσώρευση Ni(II) στα φυτά είναι περίπου 80 φορές μεγαλύτερη από αυτή του χρωμίου.
6. Λαμβάνοντας  σοβαρά υπόψη τα παραπάνω καθώς  και το Κεφάλαιο 4 στο οποίο  δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή για  να συμπεριληφθεί όλη η υπάρχουσα  διεθνής βιβλιογραφία πάνω στο  θέμα αφού, η ελληνική και ευρωπαϊκή δεν δίνουν τοξικά όρια βρωσιμότητας ως προς το χρώμιο και το νικέλιο, προκύπτει ότι τα τρία λαχανικά ΠΑΤΑΤΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙ και ΚΑΡΟΤΟ, τα οποία διακινούνται από τον Καποδιστριακό Δήμο Θηβαίων προς τις λαϊκές αγορές και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων είναι εντός των ορίων των βιβλιογραφικών μας πηγών για ασφαλή βρώση.
7. Ακόμα  και κάτω από τον ελεγχόμενο  θερμοκηπιακό υδροπονικό πειραματισμό  ο οποίος έγινε και στα τρία αυτά λαχανικά όπου οι μέσες περιεκτικότητες σε βαρέα μέταλλα ήταν 13 φορές μεγαλύτερες ήταν για το εξασθενές χρώμιο από τη μέση τιμή ξηρής και υγρής περιόδου 2010 των υπόγειων νερών της Θήβας, ενώ για το νικέλιο ήταν 270 φορές μεγαλύτερες, τα δυο αυτά μέταλλα τα οποία συσσωρεύτηκαν στα βρώσιμα λαχανικά που μελετήθηκαν δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα τοξικά όρια.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου και άλλες 11 ομάδες κινδυνεύουν με υποβιβασμό και αποκλεισμό από την Ευρώπη

 

- Τι θα γίνει με Καβάλα, Κέρκυρα, Αστ. Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακό, Ηλιούπολη, Εθνικό Αστέρα και Διαγόρα
- Κίνδυνος να μην διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα
- Πως έφτασαν στην ποινική δίωξη Μαρινάκη, Αβρ. Παπαδόπουλου, Μπουρούση και άλλων 80 ατόμων
- Τι απαντάει ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Μέχρι τώρα τα 83 άτομα έχουν το τεκμήριο της αθωότητας καθώς δεν έχουν καταδικασθεί αλλά βρισκόμαστε στο στάδιο της ποινικής δίωξης με βαρύτατες όμως κατηγορίες. Εάν και εφόσον όμως καταδικαστούν όπως ρητά προβλέπεται, ενδεχομένως να πάρουν στο λαιμό τους και τους συλλόγους τους.

Ανεξάρτητα με τις τιμωρίες που θα επιβληθούν σε ποινικό επίπεδο, η υπόθεση των στημένων αγώνων απασχολεί ήδη τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς Ανδρέα Φάκο και Εμμανουήλ Αντωνακάκη οι οποίοι έχουν ζητήσει την δικογραφία της υπόθεσης από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.
 

Με τι ποινές κινδυνεύουν οι ομάδες των παραγόντων που κατηγορούνται
 

Βάση των ανθρώπων που κατηγορούνται μέχρι τώρα οι ομάδες αυτές είναι οι: Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Αστέρας Τρίπολης, Κέρκυρα, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Ηλιούπολη, Εθνικός Αστέρας, Διαγόρας Ρόδου, Αετός Σκύδρας και Καλαμάτα.
 
Οι ποινές προβλέπουν από πρόστιμο μέχρι και υποβιβασμό στην επόμενη κατηγορία. Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς πιθανότατα να βασιστούν στο άρθρο 21 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ για δωροδοκία και για στοίχημα και στο άρθρο 26 για δυσφήμηση του αθλήματος. Σύμφωνα με το πρώτο και σε περίπτωση που η ομάδα κριθεί υπαίτια από την “δράση” του παράγοντα η ποινή που προβλέπεται είναι υποβιβασμός στην αμέσως επόμενη κατηγορία και πρόστιμο 300.000 ευρώ, με το διάστημα παραγραφής να ορίζετε στα 3 χρόνια. Σε περίπτωση δε που μία ομάδα αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τότε θα γνωρίσει και τον αποκλεισμό από αυτές.
 
Υποβιβασμός προβλέπεται και σύμφωνα με το άρθρο 26, ωστόσο το διάστημα παραγραφής σε αυτή την περίπτωση είναι ένας μήνας.
.newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγώνουν για 6 μήνες οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Προωθείται ευνοϊκή ρύθμιση για δανειολήπτες

Τουλάχιστον εξάμηνη παράταση της αναστολής πλειστηριασμών για την κύρια ή μοναδική κατοικία των δανειοληπτών ή για ποσό που ανέρχεται έως τις 200.000 ευρώ προτείνει ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, ενώ με σχετική επιστολή θα ενημερωθούν τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θεωρεί ότι το αίτημα μπορεί να υλοποιηθεί, αλλά θα πρέπει να υπάρξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου ή τροπολογία που να επικυρωθεί από τη Βουλή.

Πάντως, όπως αναφέρει σε επιστολή της η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, με την οποία ζητεί την αναστολή των πλειστηριασμών για 1 έτος ακόμα, «οι τράπεζες έχουν προσδιορίσει δεκάδες πλειστηριασμούς, ήδη από την πρώτη Τετάρτη του Ιουλίου, δηλαδή στις 6 του μήνα».
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το 67,9% των Ελλήνων… ψηφίζουν Αγανακτισμένους


Οι Έλληνες είναι αγανακτισμένοι...

Τη ηθική του συμπαράσταση προς το κίνημα των «Αγανακτισμένων» δηλώνει το 67,9% των Ελλήνων, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, που πραγματοποίησε η επιστημονική...
ομάδα του καθηγητή και προέδρου του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επαμεινώνδα Πανά.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 10 έως τις 17 Ιουνίου σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία. Κατά τη διάρκειά της συμπληρώθηκαν 2.131 ερωτηματολόγια, από άτομα ηλικιών άνω των 18 χρόνων.

Οι ερωτηθέντες από 30 έως 44 χρόνων, είναι αυτοί οι οποίοι πιστεύουν περισσότερο ότι ο κόσμος είναι με το μέρος των Αγανακτισμένων, ενώ όσο χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης έχουν οι ερωτηθέντες, τόσο πιθανότερο είναι εκείνοι να μην πιστεύουν ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων έχει την ηθική συμπαράσταση της πλειοψηφίας.

Στην πλειονότητά τους οι ερωτηθέντες αξιολογούν θετικά το κίνημα, σε ποσοστό 69,8%, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς ανέργους αξιολογούν πολύ θετικά το κίνημα των Αγανακτισμένων.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 6 στους 10 ερωτηθέντες (ποσοστό 66,3%) συμφωνούν με τις ενέργειες του κινήματος, ενώ 8 στους 10 πιστεύουν ότι το κίνημα δείχνει τη δυσφορία μεγάλου ποσοστού πολιτών απέναντι σε όλα τα πολιτικά κόμματα.

Ποσοστό 71,8% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων είναι πιθανό να επηρεάσουν την κυβέρνηση, ή κάποιους πολιτικούς, έτσι ώστε να αναθεωρήσουν τη στάση τους, ενώ 6 στους 10 δεν πιστεύουν ότι το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είναι ικανό, με τη σημερινή του μορφή, να λύσει το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης. Το ίδιο ποσοστό δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον της Ελλάδας.newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα »

Παιδόφιλος.. πλουσιόπαιδο των Βορείων προαστείων !!!


"Εγώ και τα παιδιά μου θα τα βιάσω" η δήλωση-σοκ ανήκει στον πλουσιόπαιδο από τα Βόρεια προάστια, που στο ίντερνετ και σε δημόσια θέα-διαλόγους, εξέφραζε αυτές τις φρικιαστικές απόψεις ως παιδόφιλος. Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με Διοικητή τον Μάνο Σφακιανάκη, στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού, για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, διενεργήθηκε Αστυνομική Επιχείρηση στα Βόρεια προάστια  και συνελήφθη ο 23χρονος για « ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ».Μετά από παγκόσμια ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο, που διενεργήθηκε στα πλαίσια της Αστυνομικής Επιχείρησης, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά ημεδαπός, χρήστης του Ίντερνετ, να έχει διακινήσει στο διαδίκτυο υλικό παιδικής πορνογραφίας, με 2χρονα και 4χρονα παιδάκια να βιάζονται και να κακοποιούνται. 
 Από τους αστυνομικούς θεωρείται ο πιο επικύνδινος παιδόφιλος και τώρα προσπαθούν να διερευνήσουν, αν μπορεί να διαπιστωθεί και ο βιασμός κάποιων παιδιών από τον δράστη, γόνο εύπορης οικογένειας. Ο 23χρονος δεν δούλευε αφού γι αυτό είχαν ... φροντίσει οι γονείς του και περνούσε ατελείωτες ώρες στον υπολογιστή του. 
Κατόπιν των ανωτέρω και ύστερα από προγενέστερη ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών, κλιμάκιο Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε κατ οίκον έρευνα, από την οποία προέκυψε ψηφιακό υλικό παιδικής πορνογραφίας και κατασχέθηκαν : 
  • Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
  • Δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.
  • Ένα (1) memory stick .
τα οποία εξετάζονται για να διαπιστωθεί η ταυτότητα των ανήλικων που κακοποιούνται και εάν ο εμπλεκόμενος είχε σχέσεις με άλλους χρήστες του Ίντερνετ από την χώρα μας, με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε την ώρα της κηδείας της!

Σοκ έπαθε μια 49χρονη Ρωσίδα όταν ξύπνησε μέσα σε φέρετρο επειδή γιατροί έκριναν λανθασμένα πως ήταν νεκρή. Από το σοκ η γυναίκα υπέστη καρδιακό επεισόδιο και πέθανε!

Το μακάβριο και θλιβερό περιστατικό συνέβη στην περιοχή Kazan της Ρωσίας όταν γιατροί διαπίστωσαν λανθασμένα πως η 49χρονη είχε πεθάνει.

Η γυναίκα όταν άνοιξε τα μάτια της βρισκόταν μέσα σε φέρετρο και είδε τη νεκρώσιμη ακολουθία της με τους συγγενείς της να κλαίνε το θάνατό της.

Στο άκουσμα του θανάτου ο σύζυγός της κατέρρευσε με πόνους στο στήθος.

"Τα μάτια της ανοιγόκλεισαν και την πήγαμε αμέσως στο νοσοκομείο. Μάταια όμως γιατί έζησε για ακόμα 12 μόνο λεπτά, πριν πεθάνει για τα καλά", είπε συγκλονισμένος ο σύζυγος της θανούσης.

Έρευνες διεξάγονται ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν οι ευθύνες.
.cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με καρδιοπάθειες γεννιούνται κάθε χρόνο 1.000 παιδιά στην Ελλάδα

«Καμπανάκι» από τους επιστήμονεςΣτις 40.000 έως 50.000 ανέρχεται ο αριθμός έφηβων και ενήλικων που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες, στη χώρα μας ενώ κάθε χρόνο γεννιούνται 1.000 παιδιά με καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως ή εάν δεν παρακολουθείται εφ΄ όρου ζωής, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.

Δυστυχώς όμως, επισημαίνει ο καθηγητής Καρδιολογίας στο ΑΠΘ,Χαράλαμπος Καρβούνης επικαλούμενος στατιστικά στοιχεία, παγκοσμίως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ( 80%) των ασθενών, οι οποίοι χειρουργούνται σε παιδική ηλικία για συγγενή καρδιοπάθεια, με το πέρασμα του χρόνου παύουν να παρακολουθούνται, ούτε ενημερώνονται για τις εξελίξεις σχετικά με την ασθένειά τους. Στους ασθενείς αυτούς δημιουργούνται σοβαρές επιπλοκές όπως πνευμονική αρτηριακή υπέρταση.

Το γεγονός αυτό θεωρείται από τους ειδικούς ιδιαίτερα ανησυχητικό, διότι υπολογίζεται ότι οι μισοί από τους χειρουργημένους ασθενείς θα χρειαστούν νέα επέμβαση στο μέλλον ή θα εκδηλώσουν προβλήματα όπως αρρυθμίες ή καρδιακή ανεπάρκεια ή πνευμονική αρτηριακή υπέρταση.





























Πηγή :http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε 48ωρη κινητοποίηση καλούν οι «Αγανακτισμένοι», εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου

Κάλεσμα για «48 ώρες στο δρόμο» και περικύκλωση της Βουλής την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος απευθύνουν ,,,τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων», προαναγγέλλοντας διήμερο κινητοποιήσεων στις 28 και 29 Ιουνίου.

Οι «Αγανακτισμένοι», που συγκεντρώνονται καθημερινά στην πλατεία Συντάγματος, έχουν προγραμματίσει για την Παρασκευή (7 μ.μ.) δημόσια συζήτηση για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και το νέο «Σύμφωνο για το ευρώ», με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- και του πανεπιστημιακού Κώστα Βεργόπουλου.

Στο ψήφισμα για τις κινητοποιήσεις της Τρίτης-Τετάρτης, οι «Αγανακτισμένοι» καλούν σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στην 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

«Την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή, στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει» αναφέρεται στο ψήφισμα.

Επίσης, οι «Αγανακτισμένοι» καλούν την Αστυνομία «να σεβαστεί αυτή τη φορά τη θέληση του λαού και την συνταγματικά κατοχυρωμένη λαϊκή κυριαρχία».



«Τους προειδοποιούμε να μην διανοηθούν καν να εφαρμόσουν παράνομες διαταγές από μια έκπτωτη κυβέρνηση, που έχει κουρελιάσει το σύνταγμα της Ελλάδας και έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στη Τρόικα, στο ΔΝΤ και στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό-τραπεζικό σύστημα» αναφέρεται σε άλλο ψήφισμα.










Πηγή :http://news.in.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκλειστική Αποκάλυψη : Ελάτε να δούμε πως και ποιοι ΑΚΟΜΑ τα τρώνε. Απλά και σύντομα.

Αυτά είναι γεγονότα και ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ δεν τα πληροφορήστε έτσι…
Κυκλοφόρησε η είδηση πως αν 37 κρατικοί οργανισμοί μέχρι το τέλος του μήνα δεν στείλουν καταστάσεις για τον Μάιο, κινδυνεύουν να μη λάβουν την εγκεκριμένη κρατική επιχορήγηση και να κλείσουν οριστικά. Καταρχάς, η είδηση είναι σαφής, όταν κάνει λόγο, για«εγκεκριμένη κρατική επιχορήγηση» ;

Δεν φτάνει δηλαδή που επιχορηγούνται π.χ. κάτι ταμεία «αλληλοβοήθειας» (sic) αλλά δεν αποστέλλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τις μηνιαίες οικονομικές καταστάσεις τους ! Αυτό δεν είναι σκάνδαλο αλλά παράνοια πλέον . Θα αφαιρέσουμε από τη σχολιασμένη λίστα τους συλλόγους με παιδιά ή με άτομα με ειδικές ανάγκες. Απορία εύλογη είναι πως υπάρχουν τόσοι οργανισμοί. Δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με το φαινόμενο αυτό όσο ψυχραιμία και να έχουμε… Γιατί ;
Φανταστείτε απλώς πως στον Α οργανισμό να είναι Πρόεδρος ο κ. Κώστας Χ. και αντιπρόεδρος ο Γιώργος Ψ. Στον Β οργανισμό να είναι Πρόεδρος ο Γιώργος Ψ. και αντιπρόεδρος ο κ. Κώστας Χ.
Εκεί θέλουν απλώς σκότωμα…

Διαβάστε λοιπόν τα χάλια ενός κράτους :

Ταμείο Αλληλοβοηθείας Οδηγών Λεωφορείων Αυτοκινήτων Αθηνών - Πειραιώς
Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Τραπέζης Πίστεως
Ταμείο Επικούρησης - Αλληλοβοηθείας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών Αθηνών - Πειραιώς
(Αφού είναι Αλληλοβοήθεια γιατί καταδέχονται να τους χορηγεί το κράτος έστω και 1 ευρώ; Εδώ τι συμβαίνει τώρα περίπου. Θέλετε να σας αποκαλύψουμε ; Σε πολλές περιπτώσεις, ως παράδειγμα, δίνει ο εργαζόμενος του ταμείου αυτού 1 ευρώ. Το κράτος για την ενέργεια αυτή δίνει 2 ευρώ. Όταν ο κλάδος αποφασίσει απεργία τροφοδοτείται από το ταμείο αυτό. Αποτέλεσμα; Το κράτος έτσι γίνεται χορηγός – σπόνσορας στις απεργίες που ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ! Λαμπρά και αυτό είναι ΜΟΝΟ μια πτυχή )

Μετοχικό Ταμείο Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος
(Δεν είναι τίποτα αυτό γιατί έχουμε ένα συγγενή που δουλεύει εκεί και μας παρεκάλεσε να μη γράψουμε τίποτα, αλλά όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν)

Λιμενικό Ταμείο Ερέτριας
Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας
Λιμενικό Ταμείο Νομού Αρκαδίας
(Δεν θα μας προξενήσει έκπληξη εάν οι δραστηριότητες του συγκεκριμένου ταμείου (Αρκαδίας) βρίσκονται στον τομέα 20 ή 10. Ελπίζουμε πως ΔΕΝ υπάρχει Λιμενικό Ταμείο Νομού Ευρυτανίας αν και ο νομός θάλασσα δεν έχει, αλλά έχει λίμνες…) Δείτε τις φωτογραφίες…





Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
(Και όμως η ειρωνεία εδώ είναι πως ισχυρίζονται πως η επιχείρηση μεγαλουργεί ! Αφήστε δε πως είναι από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό το καθεστώς αποκρατικοποίησης – πώλησης. Άρα καλά κάνουν και δεν αποστέλλουν ΤΙΠΟΤΑ μιας και η κρατική απειλή περί κλεισίματος δεν είναι ΠΡΑΚΤΙΚΑ υλοποιήσιμη ! Τζίφος οι απειλές δηλαδή περί κλεισίματος)

Πάμε παρακάτω…

Κεφάλαιο Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών Λυμένος Ελευσίνας
(Πιθανόν εδώ έχουμε και επιδόματα σε συντάξεις ή (και) αν έχει κάποιος ατύχημα, καλά να είναι ο άνθρωπος, μπορεί να του βγαίνει και σε οικονομικό ευτύχημα με την χορηγία του πλούσιου μας Κράτους)

Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας
Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων
(Εδώ μας συγχωρείτε δεν μπορούμε να γράψουμε κάτι αρνητικό παρά μόνο πως όλα τέλεια είναι, καθότι φιλοδοξούμε στο μέλλον να έχουμε καριέρα μεγαλοδημοσιογράφων και δεν θέλουμε έτσι να θίξουμε τα μελλοντικά μας έσοδα)

Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ)
(Δεν είναι μετρήσιμο το πλήθος των υποθέσεων που ασχολείται ΗΔΗ η δικαιοσύνη με αυτόν τον φορέα. Άρα τι να γράψουμε εμείς εδώ ;)
Απλώς δείτε τη Φώτο όπου ενώ λένε ΣΟΒΑΡΑ ότι θα μας σώσει η ΔΕΚΑ έχει κάποιες μικρές διοικητικές δυσκολίες.

Όπου βέβαια οι άνθρωποι γράφουν : «Ως πιο κατάλληλη για την αποστολή αυτή κρίνεται η Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών η οποία όμως σήμερα δεν διαθέτει ούτε Διοικητικό Συμβούλιο». ΛΑΜΠΡΑ !!!

Ορθόδοξος Χριστιανική Γωνιά
(Συμβατή ή αιρετική με την Εκκλησία της Ελλάδος ; Και αν είναι συμβατή τι ρόλο επακριβώς έχει ; Και αν είναι «αιρετική» πληρώνει ΚΑΙ ΕΚΕΙ – ΑΥΤΟΥΣ- το κράτος ; )

Στέγη Ειδικής Θεραπευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής
(Ψυχολογικό ή ψυχιατρικό παράρτημα του ΟΑΕΔ είναι αυτό ; Ένας Θεός μόνο γνωρίζει. )

Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ)
(εάν κλείσει αυτό το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ τέρμα η προληπτική Ιατρική στην Ελλάδα ; -απλώς ρωτάμε-)

Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής
(αυτή η ΑΡΩΓΗ είναι ισόποση με 18ο ή 19ο μισθό ; )

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
(Εάν μετονομαστεί σε Ρυθμική Αρχή Ενέργειας θα χορηγεί το Κράτος με τα λεφτά μας και φιλαρμονική μπάντα αλλά και το μπαλέτο να παίζουνε και την «λίμνη των κύκνων»)

Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη
(ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !!! Εάν κλείσει αυτό το «Μουσείο» θα μειωθούν οι γάμοι στη χώρα γιατί δεν θα εμπνέονται οι γαμπροί τι δώρο θα κάνουν στην αγαπημένη τους)

Εθνικός Λογαριασμός Πρόνοιας Προσωπικού ΙΚΑ – ΕΤΑΜ
(αυτό θα σώσει από ενδεχόμενη πτώχευση του κράτος το ΙΚΑ ; )

Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ένδυσης και Ινών
(μη το γελάτε είναι ολόκληρη επιστήμη ο τομέας αυτός. Αποδίδει όμως ;Και αν ναι πού και πόσο ;)

Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ)
(Έχουμε Πολεοδομία. Αυτό το ταμείο μήπως είναι η εγχώρια offshore της Πολεοδομίας ;)

Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
( Η χορηγία του Κράτους αυτού του Ιδρύματος κατατίθεται άμεσα σε Ελβετικό λογαριασμό ή σε Ελληνική τράπεζα;)

Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Αυτό είναι το καλύτερο «Ταμείο». Όσο υπάρχει αυτό το ταμείο δεν χρεοκοπούμε μιας και υπάρχει ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ και δη χρηματοπιστωτική.Άλλωστε δεν είναι δυνατόν λένε να κλείσει καθώς η δημιουργία του προβλέφθηκε για το μνημόνιο και είναι ο οργανισμός από τον οποίο θα περάσει η στήριξη των εγχώριων τραπεζών!


Άρα στείλει δε στείλει ενημερότητα ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ !

Αυτό κύριοι, συνοπτικά είναι ένα κομμάτι από το Ελληνικό κράτος !
Τελικά όλοι αυτοί οι κύριοι, κυρίες, δεσποινίδες (και τα συναφή) που απαρτίζουν αυτούς τους νευραλγικούς, (δε λέμε ή λέμε ;) , οργανισμούς τι έργο έχουν παράξει και τι τίμιες αμοιβές ή επιδοτήσεις έχουν εισπράξει ;

Τι θα γίνει επιπρόσθετα και με τις 500+ ΜΚΟ ;

Μας φταίνε κι εδώ τα μνημόνια ή ξεμνημόνια που δεν θέλουμε να τα πληρώνουμε για να πληρώνουμε τα ταμεία τους και τους παραπάνω;
Εντάσσονται και αυτοί οι οργανισμοί στο… «μαζί τα φάγαμε» του κ. Προέδρου των Αντιπροέδρων (Πάγκαλος) ; Εάν ναι τι έκανε χθες η παρούσα (και όλες οι προηγούμενες των 30 ετών) κυβέρνηση(εις) ;

Δικαιολογίες τίμιες αλλά και παρανοϊκές πάντα θα υπάρχουν.

Το έργο μιας τίμιας πολιτικής και τιμίων πολιτικών είναι να ξεχωρίσει την Ήρα από το στάρι και να στείλει στη δικαιοσύνη αλλά και στο διάολο τους ευδιάκριτα προφανείς θρασύτατους απατεώνες !

Χθες και όχι αύριο…
Άλλωστε το προανήγγειλε και ο ίδιος ο Πρόεδρος των αντιπροέδρων της κυβέρνησης το Σάββατο, μιλώντας στη ΝΕΤ, υποστήριξε πως θα εισηγηθεί στην αρμόδια διυπουργική επιτροπή, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα, το κλείσιμο των κρατικών οργανισμών που δεν στέλνουν στοιχεία στην κυβέρνηση.



Αμήν!!!
κ. Πρόεδρε των αντιπροέδρων ειδάλλως κ. Πάγκαλε, αλλά γνωρίζετε και εσείς ο ίδιος που θα πάει η εισήγηση σας. Εκεί σας θέλουμε να μην πάει εκεί που θα πάει κύριε.

ΕΠΙΜΥΘΙΟ...

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οι φορείς που δεν... συμμορφώθηκαν μέχρι τον Απρίλιο είναι 37, αλλά στον αναλυτικό πίνακα που έδωσε οι φορείς είναι 36 !
Ο 37ος Πιθανόν να είναι κανένα ταμείο ΑΡΩΓΗΣ αοράτων δημοσιών υπαλλήλων, και να υπάρχει σύγχυση εάν εστάλη ορατή ή αόρατη ενημέρωση.

Τι άλλο να υποθέσουμε αλλά και να ελπίζουμε με αυτό το κράτος ;
Πηγή :http://www.eglimatikotita.gr/

Διαβάστε Περισσότερα »

Βαρυσήμαντες δηλώσεις Αρχιεπισκόπου στον σκηνοθέτη κ. Κολλάτο



http://www.romfea.gr/images/stories/2011-02/0-itero.jpg
Κίνημα «Πόρτα-Πόρτα»
Την διάθεση του για την αγορά ποσοστών της ΔΕΗ αλλά και της ΕΥΔΑΠ και άλλων ΔΕΚΟ από την Εκκλησία της Ελλάδος και την άμεση παρέμβασή του στον Υπουργό Προ. Πο. κ. Παπουτσή, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιείται βία από τα ΜΑΤ, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, σε ιδιαίτερη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του Κινήματος Πόρτα-Πόρτα, σκηνοθέτη κ. Κολλάτο.
Σε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα με τους εκπροσώπους του Κινήματος, ο κ. Ιερώνυμος, δεσμεύθηκε να εισηγηθεί στους Μετόχους της Εθνικής, την  παράταση από την πλευρά της Τράπεζας, για έναν επιπλέον χρόνο, στο πάγωμα των κατασχέσεων ακινήτων, από δάνεια.
Αναφερόμενος στην Κάρτα του Πολίτη, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε  ότι η Εκκλησία παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και πως αυτή η πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, δεν αφήνει αδιάφορη την Εκκλησία. Ο κ. Ιερώνυμος, αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και τόνισε πως αναμένει εδώ και δύο χρόνια απάντηση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στην πρόταση της Εκκλησίας για συνεκμετάλλευση της περιουσίας της και μάλιστα με πλήρη διαφάνεια.

Πατριωτικό Μέτωπο
Τέλος, εξουσιοδότησε τον κ. Κολλάτο να ανακοινώσει στο Σύνταγμα πως θα επισκεφθεί τον αγωνιζόμενο Λαό στην Πλατεία Συντάγματος, την επόμενη εβδομάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΛΙΑΡΤΟΣ:Σήμερα η έκθεση παιδικής ζωγραφικής


Επισκεφτείτε την έκθεση παιδικής ζωγραφικής. Ανοίγει σήμερα το απόγευμα. στο Συνεδριακό Κέντρο στην Αλίαρτο. 24-25-26 Ιουνίου. Ώρες λειτουργίας 7 μ.μ. - 9.30 μ.μ.






Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα παράταση για τους ημιυπαίθριους!

Νέα παράταση στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Με βάση το προηγούμενο καθεστώς, η προθεσμία της υποβολής αιτήσεων για ένταξη στη ρύθμιση, έληγε στα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, από την πλευρά των πολιτών υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση για ένταξη στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους, γι' αυτό και κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί η νέα παράταση.

Το σύνολο των αιτήσεων που είχαν κατατεθεί μέχρι την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ήταν 618.334 και τα έσοδα τα οποία έχουν εισπραχθεί μέχρι στιγμής ανέρχονται στο ποσό των 600 εκατ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται τα παράβολα και η πρώτη δόση.

Σχετικά με την αυθαίρετη δόμηση ο κύριος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ανακοινώσει τη σχετική ρύθμιση απο την οποία, όπως είπε, θα εξαιρούνται όσα κτίσματα χτίστηκαν τα τελεταία 1 έως 2 χρόνια.

Υπογράμμισε επίσης ότι η ρύθμιση θα είναι συνταγματικά νόμιμη για αυτό και θα υπάρξει συνεργασία με το συμβούλιο της επικρατείας.

Όπως είπε η ρύθμιση για τα αυθαίρετα δεν θα συμπεριληφθεί στον εφαρμοστικό νόμο για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 110 δισ. το νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα..

Photo for this article
Σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, έδωσαν την εντολή στους υπουργούς Οικονομικών της Ένωσης να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες ώστε στις αρχές Ιουλίου να μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Στο προσχέδιο, γίνεται λόγος για συνολικό πρόγραμμα βοήθειας άνω των 110 δισ. ευρώ, συνυπολογίζοντας τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών και τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμάν βαν Ρομπάι μετά τη Σύνοδο Κορυφής δήλωσε πως «οι ιδιώτες θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο σε εθελοντική βάση».
Ο κ. Ρομπάι επισημαίνει ότι το νέο πακέτο θα πρέπει να είναι έτοιμο σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να καμφθούν οι όποιοι δισταγμοί του ΔΝΤ για την εκταμίευση του μεριδίου του στην 5η δόση, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί σε χρόνο τέτοιο, ώστε η Αθήνα να μπορεί να ικανοποιήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες τον Ιούλιο.
Απαραίτητη προϋπόθεση παραμένει η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ από τη Βουλή πριν από τις 30 Ιουνίου «ως επείγοντα ζητήματα».
Πρώτη φορά σε επίσημο κείμενο συμπερασμάτων Συνόδου Κορυφής οι «27» καλούν «όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να υποστηρίξουν τους κύριους στόχους του προγράμματος, καθώς η εθνική ενότητα είναι προϋπόθεση για την επιτυχία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο οικοτροφείων του ΕΚΕΨΥΕ στη Λιβαδειά

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο οικοτροφείων του ΕΚΕΨΥΕ στη Λιβαδειά Παράσταση διαμαρτυρίας  πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί με πρωτοβουλία Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και την συμμετοχή του δήμου Λεβαδέων και φορέων της ευρύτερης περιοχής στο ΕΚΕΨΥΕ με κύρια αιτήματα να παραμείνουν οι ένοικοι ως έχουν στα τρία Οικοτροφεία και να διατηρηθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας.
Τα προβλήματα στα οικοτροφεία του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών χρονίζουν ωστόσο η κατάσταση δυσχεραίνει για τους πάνω από 30 νοσηλευόμενους και τους περίπου 20 εργαζόμενους με το κλείσιμο του οικοτροφείου ΑΙΑΣ.
«Μας έχουν πει ότι τις 13 Ιουλίου πρέπει να γίνει συστέγαση διότι το ένα οικοτροφείο σταματάει. Προωθούνται ενέργειες για το κλείσιμο του ΑΙΑΝΤΑ με αποτέλεσμα μοιραστούν οι νοσηλευόμενοι σε άλλα κέντρα και να χαθούν θέσεις εργασίας. Εμείς θέλουμε να προφυλάξουμε τις δομές, να παραμείνουν ως έχουν, να προφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας και κυρίως τους νοσηλευόμενους», σημείωσε η εκπρόσωπος των εργαζόμενων με «μπλοκάκι» που παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες Φρόσω Καρανικολάου.
Ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής αφού εξέφρασε την συμπαράσταση της αυτοδιοίκησης τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους νοσηλευόμενους. «Στηρίζουμε τις δομές ψυχικής υγιεινής και η κοινωνία της Λιβαδειάς αγκαλιάζει τους νοσηλευόμενους σε αυτές», είπε μεταξύ άλλων κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό για να δοθεί λύση στα προβλήματα.
Ο πρόεδρος του Ε.Κ. Λιβαδειάς Γιάννης Σταθάς δήλωσε σχετικά: «Παρά τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν να έχουν δημόσιο χαρακτήρα τα οικοτροφεία και προωθούν το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίησή τους χωρίς να νοιάζονται για τους νοσηλευόμενους και τους εργαζόμενους τους οποίους αφήνουν απλήρωτους για να αποχωρήσουν μόνοι τους και στη συνέχεια ανεμπόδιστοι να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.» 
Ευθύνες στις κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά επέρριψε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Γιώργος Πελέκης.
«Έχουν ευθύνες όλοι όσοι στήριξαν με τον ένα η τον άλλο τρόπο μορφές απασχόλησης όπως μπλοκάκι, η ανασφάλιστη εργασία και η εργασία χωρίς συλλογική σύμβαση», είπε χαρακτηριστικά και τάχθηκε υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των κέντρων αυτών καταγγέλλοντας παράλληλα την εμπορευματοποίηση της υγείας.
Το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου σημείωσε πως «όσο παραμένουν στην κυβέρνηση οι άνθρωποι μαριονέτες του κεφαλαίου θα καταστρέφουν υποδομές που μέχρι σήμερα στήριζαν την ίδιαν μας τη ζωή υποδομές που στεγάζουν ανθρώπους ανήμπορους να διαμαρτυρηθούν προκειμένου να επιτύχουν την ιδιωτικοποίηση τους».
Εκ μέρους της ΕΛΜΕ η Ελίζα Γεωργαντά σημείωσε: «Το πρόβλημα αφορά μια κοινωνικά ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού και ο λαός της Λιβαδειάς είναι αλληλέγγυος στα κέντρα αυτά που απ΄ ότι φαίνεται λειτουργούν  με υποδειγματικό τρόπο». Επίσης δεν παρέλειψε να ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης των κέντρων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα κέντρα πρέπει να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, με την παραχώρηση σε ιδιώτες αφήνουν το περιθώριο να σκεφτεί κανείς ότι κρύβονται και διάφορα συμφέροντα».
Τέλος η εκπρόσωπος του συλλόγου Γυναικών Λιβαδειάς Τασία Κοντογιάννη
εξέφρασε την συμπαράσταση σε όσους πλήττονται από το υπάρχον καθεστώς αλλά και τις μεταβολές που επιχειρούνται, κάλεσε τις εργαζόμενες να ενταχτούν στο «ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα» και υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες να είναι απλήρωτοι και να δουλεύουν με μπλοκάκι. Πρέπει να υπάρχει μόνιμο προσωπικό, κρατικές υποδομές και κτηριακές εγκαταστάσεις και οι δομές υγείας να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα».
tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέτρα για τον στολίσκο βοήθειας στη Γάζα


Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη την από 22-06-2011 ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών...
έχει λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα στον τομέα ασφάλειας ναυσιπλοΐας προς αποφυγή των κινδύνων που συνεπάγεται για την ασφάλεια πληρωμάτων, επιβατών και πλοίων τυχόν συμμετοχή σε στολίσκο με προορισμό τη Γάζα.
 Συγκεκριμένα, δόθηκαν εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ.
 Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών.
Επίσης, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση.
 Τέλος, θα διενεργούνται αστυνομικής φύσεως έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ θα υπάρξει και συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους επί θεμάτων αρμοδιότητάς τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δυσοίωνο το μέλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας



Δυσοίωνο το μέλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Το μέλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συζητήθηκε χθες σε ανοιχτή συνεδρίαση...
της Συγκλήτου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις θέσεις που θα υιοθετήσει ενόψει της συνόδου των πρυτάνεων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Valis στην Αγριά.

Τα μέλη της πρυτανείας δέχθηκαν σκληρή κριτική από εκπαιδευτικούς αλλά και φοιτητές για τη στάση που έχουν τηρήσει στις μεγάλες περικοπές που έχει υποστεί το Π.Θ. αλλά και στις ακαδημαϊκές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας μέσω του Νόμου Πλαίσιου που έρχεται προς ψήφιση στη βουλή στις 20 Ιουλίου.

Ακούστηκαν προτάσεις για κλείσιμο του Πανεπιστημίου, για διασύνδεσή του με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και για κοινές διεκδικήσεις, για 48ωρες απεργίες τόσο πριν τη σύνοδο, όσο και με την ψήφιση του νόμου πλαίσιου, ενώ κάποιοι πρότειναν να κηρυχθεί persona non grata η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και να μην προσκληθεί στη σύνοδο.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Π.Θ. Κ. Γουργουλιάνης επισήμανε την ανάγκη όλα τα πανεπιστήμια μαζί να υιοθετήσουν κοινή γραμμή πλεύσης και μέσω της καινοτομίας και της έρευνας που θα πρέπει οπωσδήποτε να χρηματοδοτηθεί είτε με δημόσιους πόρους, ή κοινοτικά προγράμματα, να προσπαθήσουν να επιβιώσουν, διεκδικώντας πάντα δημόσια και δωρεάν παιδεία. Απέκλεισε την πρόταση να μην προσκληθεί η κα Διαμαντοπούλου, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει ν’ ακούγονται όλες οι απόψεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΛΙΑΡΤΟΣ:Υποδοχή της Εθνικής Ομάδας special Olympics της Κένυα

Την Εθνική Ομάδα special Olympics της Κένυα υποδέχθηκε χθες το πρωί ο δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης με αφορμή την παρακολούθηση από τα μέλη της ομάδας επίδειξη σκι από Έλληνες αθλητές στο Χατζής Waterski Paradise στον ποταμό Κηφισό. 
 
«Φιλοξενούμε σήμερα στην Αλίαρτο τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας της Κένυα και πριν λίγες ημέρες είχαμε υποδεθεί και την Ολυμπιακή φλόγα. Για εμάς είναι μεγάλη τιμή και το μήνυμα που περνάει από αυτούς τους αγώνες που είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του 2011 είναι ότι θέλουμε έναν κόσμο όπου δεν κάνει διακρίσεις και σέβεται την διαφορετικότητα, στέκεται στα προβλήματα του κάθε ανθρώπου και τις ικανότητές του και αυτό είναι που τιμούμε σήμερα με την παρουσία μας εδώ»...


Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πόλις-Αμφιτρύων» (Host Town), που είναι αναπόσπαστο κομμάτι μέρος των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 για τους αθλητές που θα έρθουν στην Ελλάδα, ενώ για τους Έλληνες πολίτες συνιστά μια ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις ξεχωριστές ικανότητες και δυνατότητες των ατόμων με διανοητική αναπηρία.
Στη Στερεά η φιλοξενία των αθλητών της Κένυα και η διαμονή στο Αγρόκτημα Αμφικαία που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική και αξιέπαινη προσφορά του Κ. Μώρου καθώς επίσης και συλλόγων της Τιθορέας, της Κ. Τιθορέας και της Αμφίκλειας είχε διάρκεια τεσσάρων ημερών.  

«Με την φιλοξενία μας τιμούμε την αποστολή της Κένυα που έχει τέσσερις ομάδες στο δυναμικό της και προσπαθούμε να δείξουμε ότι οι έλληνες είναι πρώτοι και σε διαφορετικού είδους αθλήματα από αυτά που έχουν συνηθίσει. Έτσι μέσα στο Κηφισό Έλληνες αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας έκαναν μια επίδειξη αγώνων Water ski προς τιμήν τους. Στη Στερεά Ελλάδα αναπτύσσουμε δράσεις που φέρνουν τον κόσμο κοντά. Εμείς είμαστε εθελοντές, κανένας δεν έχει αμειφθεί, καταβάλλουμε και θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κ. Μώρος «Προσπαθούμε να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία, να περάσουμε όμορφα τις ημέρες παραμονής τους στην περιοχή μας και ήδη οι αθλητές έχουν ενθουσιαστεί. Εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες στηρίζουμε και θα στηρίζουμε τέτοιες ενέργειες και εκδηλώσεις», σημείωσε ένας ακόμα χορηγός ο Κώστας Παγάνης.

Η αποστολή της Κένυα παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την επίδειξη Water ski ενώ ενθουσιάστηκε με τον περιβάλλοντα χώρο όπου φιλοξενούνται οι εγκαταστάσεις.

«Τα μέλη της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας που βρίσκονται εδώ και προπονούνται έκαναν μια εντυπωσιακή επίδειξη προς τιμή της ομάδας της Κένυα», είπε ο εκ των ιδιοκτητών της Χατζής Waterski Paradise, Γιώργος Χατζής.

Παράλληλα σημείωσε ότι είναι ο έβδομος χρόνος που λειτουργίας της Χατζής Waterski Paradise στον Κηφισό που αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης λόγο των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και της μειωμένης έντασης των ανέμων.

Έτσι λοιπόν φιλοξενούνται εκεί διεθνείς αγώνες ενώ φέτος στις 9 και 10 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στο Χατζής Waterski Paradise παγκόσμιο πρωτάθλημα με την συμμετοχή των καλύτερων αθλητών στον κόσμο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΑΕΚ το μεγάλο θύμα!



Ο sportdog αποκαλύπτει ποια από τις κορυφαίες ομάδες της Σούπερ Λίγκα είναι το μεγάλο θύμα της υπόθεσης των «ύποπτων» αγώνων που ερευνά η δικαιοσύνη!
.Η ΑΕΚ είναι το μεγάλο θύμα, αυτή έχει πληγεί περισσότερο από τη λαίλαπα που άρχισε να αποκαλύπτεται πριν από λίγες ώρες, με τις 20 προσαγωγές και τις συνολικά 9 συλλήψεις (για την ώρα) στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης για τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου.
Μπορεί να ισχύει και το «όπου φτωχός κι η μοίρα του» ή απλά η ΑΕΚ να πληρώνει την αδυναμία της στο χώρο του παρασκηνίου και την ουσιαστική «απουσία» της από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και η πικρή αλήθεια είναι πως η Ένωση έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα
Εκείνο που έχουμε μάθει και το γράφουμε με κάθε βεβαιότητα, είναι πως η ΑΕΚ από αυτή την υπόθεση θα βγει ηθικά δικαιωμένη και μάλιστα πολύ σύντομα, καθώς οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.
Μείνετε συντονισμένοι, οι αποδείξεις -από την πλευρά της δικαιοσύνης- δεν θα αργήσουν…
sportdog.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγανακτισμένοι Θήβας..συγκέντρωση στις19:00 στην κεντρική πλατεία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, ΜΗΧΑΝΕΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 24 Ιουνίου...

1812: Οι γαλλικές δυνάμεις υπό τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη εισβάλλουν στη Ρωσία.

1821: Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.

1859: Η Μάχη του Σολφερίνο. Οι συνασπισμένες δυνάμεις της Γαλλίας και της Σαρδηνίας - Πεδρμοντίου νικούν τους Αυστριακούς στην πόλη Σολφερίνο της βόρειας Ιταλίας και ανοίγουν τον δρόμο για την ιταλική ενοποίηση.

1894: H νεοσύστατη Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, με πρόεδρο τον Δημήτριο Βικέλα, αποφασίζει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, αρχής γενομένης στην Αθήνα το 1896.

1901: Ο ισπανός ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο εκθέτει για πρώτη φορά έργα του στο Παρίσι.

1912: Αφόρητος καύσωνας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να πάθουν θερμοπληξία τέσσερα άτομα.


Γεννησεις

1911: Χουάν Μανουέλ Φάνχιο, οδηγός αγώνων, πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1 τη δεκαετία του '50. [θαν. 17/7/1995]

1932: Ντέιβιντ ΜακΤάγκαρτ, καναδός επιχειρηματίας, ιδρυτής της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace. [θαν. 23/5/2001]

1935: Τέρι Ρίλεϊ, αμερικανός συνθέτης, εισηγητής του μινιμαλισμού στη μουσική με το έργο του «Ιn C». [θαν. 1964]


Θανατοι

1519: Λουκρητία Βοργία, νόθα κόρη του Πάπα Αλέξανδρου του 6ου, που φημολογείται ότι δηλητηρίασε τους τέσσερις συζύγους της. Υπήρξε προστάτις των τεχνών την εποχή της Αναγέννησης. [γεν. 18/4/1480]

1935: Κάρλος Γκαρντέλ, τραγουδιστής που ταυτίστηκε με το ταγκό. [γεν. 11/12/1887]

1949: Θεμιστοκλής Σοφούλης, αρχαιολόγος και πολιτικός, που έφθασε ως το αξίωμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας (1924, 1945-1946, 1947-1949). [γεν. 1860]

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ