Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

"Αργυρό" ευρωπαϊκό για την Ελλάδα των 500.000 αδήλωτων εργαζομένων

Οι κατ' οίκον διανομές και η εργασία σε νυχτερινά κέντρα και καφέ μπαρ είναι οι κατεξοχήν απασχολήσεις, που φέρνουν την Ελλάδα στη δεύτερη θέση της Ευρώπης, μετά τη Βουλγαρία στον τομέα της αδήλωτης εργασίας.



Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως δημοσιεύουν τα “Νέα” (07/07), η αδήλωτη εργασία στη χώρα μας αντιστοιχεί στο 20% του ΑΕΠ, με 500.000 εργαζομένους και απώλειες 6 – 8 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο για τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Η μείωση του κόστους εργασίας σε περίοδο ύφεσης αλλά και οι ελλιπείς έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι οι βασικοί λόγοι που οδηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία σε ακατάπαυστη αιμορραγία.

Η πλειονότητα των αδήλωτων εργαζομένων ανήκει στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες - άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, εποχικοί και μετανάστες..

Η αδήλωτη εργασία αφορά κυρίως δύο κατηγορίες εργαζομένων:

1.Ελληνες οι οποίοι εργάζονται ανασφάλιστοι και δεν εμφανίζονται σε καμία συναλλαγή του εργοδότη με τις αρμόδιες Αρχές (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, ΟΑΕΔ).

2.Αλλοδαπούς οι οποίοι, είτε βρίσκονται παράνομα στη χώρα, είτε βρίσκονται νόμιμα αλλά δεν έχουν δικαίωμα να εργάζονται.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, στους αδήλωτους εργαζομένους συμπεριλαμβάνονται και οι έχοντες δεύτερη εργασία, οι εργαζόμενες στις οποίες έχει χορηγηθεί από τον ΟΑΕΔ η ειδική άδεια παροχής προστασίας μητρότητας, καθώς και οι εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται καθ' υπέρβαση του νομίμου ωραρίου εργασίας.

Παράλληλα με τους ελέγχους του ΣΕΠΕ (Επιθεωρητές Εργασίας), η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προωθεί την καθιέρωση κάρτας εργασίας, ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου εργασίας και ασφάλισης. Σημειώνεται ότι από το φθινόπωρο η εφαρμογή της θα είναι υποχρεωτική.

Ακόμη, αναμένεται να θεσμοθετηθεί το εργόσημο, ο νέος τρόπος ασφάλισης του οικόσιτου προσωπικού, των εργατών στη γεωργία και την κτηνοτροφία και των περιστασιακά εργαζόμενων, αλλά και η πληρωμή αποδοχών - εισφορών και φόρου μισθωτών υπηρεσιών μέσω του τραπεζικού συστήματος.

cosmo.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

10ο Φεστιβάλ «Ήχοι του Δάσους»


Ένα φεστιβάλ για… όλη  την οικογένεια
Το μοναδικό κατασκηνωτικό φεστιβάλ που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια φιλοδοξεί να γιορτάσει τα δέκα χρόνια ζωής του με τον πιο συναρπαστικό τρόπο, με υπέροχους καλλιτέχνες αλλά και πολλές, πάρα πολλές δραστηριότητες.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισιώνουν: Μίλτος Πασχαλίδης, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Νατάσσα Μποφίλιου, Μπλε, Οδυσσέας Τσάκαλος, Cabaret Balkan, The Burger Project κά
Ακόμα, οι κατασκηνωτές θα μπορούν να γνωρίσουν το δάσος μέσα από δραστηριότητες όπως:
Paintball, ποδηλασία, αναρρίχηση, τοξοβολία, flying fox, τραμπολίνο, μηχανές, φουσκωτά παιχνίδια.
Επίσης η  Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Φωκίδας διοργανώνει φιλικό αγώνα Moto Scramble, ένα θέαμα ξεχωριστό για τους λάτρεις των μηχανών.
Και όλα αυτά με μόλις  20 ευρώ για όλο το τριήμερο, ενώ για τους μικρούς μας φίλους κάτω των 12 ετών η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.
22-24 Ιουλίου. Ελάτε  να γιορτάσουμε  μαζί  10 χρόνια  αξέχαστες στιγμές  μέσα στο δάσος 
Καλλιτεχνικό  Πρόγραμμα
  • Παρασκευή 22 Ιουλίου
   Mochery - Μπλε – Ζουγανέλη – Κακό Συναπάντημα - george pappos   dj set
  • Σάββατο 23 Ιουλίου
   Rumors - Πασχαλίδης – Μποφίλιου – Cabaret Balkan - sergi   dj set
  • Κυριακή 24 Ιουλίου
   Τσάκαλος – The Burger Project – Los Mujeros
Προπώληση Εισιτηρίων: WIND –Άμφισσα, WIND – Ιτέα, SEVEN VIDEO SPOT - Λαμία
Πληροφορίες
Σύλλογος  Αναπτυξιακού Προβληματισμού ΕΛΙΑ
Mob:    6945466287, 6988341812,
*Η συμμετοχή στις δραστηριότητες αναρρίχηση, τοξοβολία, flying fox, τραμπολίνο, φουσκωτά παιχνίδια είναι ΔΩΡΕΑΝ












 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Βουλγαράκης… συμβουλεύει τον Καραμανλή!

Ο Βουλγαράκης… συμβουλεύει τον Καραμανλή!Ακούγεται απίθανο, αλλά είναι αληθινό: Συμβουλέςστον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή δίνει μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο Facebook ο… Γιώργος Βουλγαράκης.
Έπειτα από καταιγισμό μηνυμάτων, όπως ο ίδιος αναφέρει, προέβη στη δημόσια έκφραση της βαθυστόχαστης άποψης για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και της κεντροδεξιάς γενικότερα. Σύμφωνα με τον Βουλγαράκη, ο Κώστας Καραμανλής πρέπει – μετά τις εκλογές- ναξαναμαζέψει την παράταξη σε ένα κόμμα, που δεν γνωρίζει πως θα λέγεται, αλλά θα είναι ξανά η Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη. Όλα τα άλλα και  όλοι οι άλλοι είναι λεπτομέρειες… αναφέρει χαρακτηριστικά.
Με αυτή την δήλωση, το πρώην  στέλεχος της ΝΔ θέτει επί τάπητος δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι ότι αφήνοντας  σαφείς αιχμές για τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, διαβλέπει στις  επικείμενες εκλογές την μη  αυτοδυναμία της ΝΔ σε πιθανή νίκη της. Ταυτοχρόνως οραματίζεται την προσχώρηση παλιών  στελεχών της ΝΔ στο νέο «Καραμανλικό»  κόμμα, που (αυτός) ονειρεύεται για  λογαριασμό του πρώην πρωθυπουργού. Αν και δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Βουλγαράκης  έχει κουβεντιάσει την αποψή του με τον  Κώστα Καραμανλή, δεν θα το θεωρούσαμε και ιδαίτερα πιθανό δεδομένων των  «παγωμένων» σχέσεών τους εδώ και κάποια χρόνια για τους γνωστούς σε όλους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε.
Δεν αντιστεκόμαστε όμως στον πειρασμό να σημειώσουμε ότι οι απόψεις του ίδιου του Κ. Καραμανλή πόρρω απέχουν από αυτές του κ. Βουλγαράκη. Και δεν ενοούμε μόνο ως προς το να ενώσει την κεντροδεξιά, αλλά και ως προς το αν (στην  απίθανη περίπτωση που το έκανε) θα έπαιρνε πίσω τον Βουλγαράκη. Eξάλλου, για την άποψη που εξέφρασε ο κ. Βουλγαράκης ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Μιχελάκης, ο οποίος προτίμησε να αφήσει ασχολίαστο το γεγονός…
Σε δεύτερη ανάγνωση της άποψης του πρώην βουλευτή, διαπιστώνεται μια… ζέση για ενδεχόμενη επιστροφή τηςΝτόρας Μπακογιάννη στην ανανεωμένη «γαλάζια πολυκατοικία».
Όπως και να έχει, τα σχόλια των φίλα προσκείμενων στον Γιώργο Βουλγαράκη στο Facebook μετά την εν λόγω ανάρτηση, είναι μάλλον ενθαρρυντικά για το «νέο κόμμα» καθώς εκφράζεται η άποψη ότι από τη Νέα Δημοκρατία λείπει η συσπείρωση και ο… Κώστας Καραμανλής, αν και δεν λείπουν τα «καρφιά» για βουλευτές της ΝΔ που δεν θα έπρεπε να είναι στο κόμμα (χωρίς να κατανομάζονται) . Καθώς φαίνεται όμως ο κ. Βουλγαράκης επιλέγει την «ασφάλεια» του Facebook για να τοποθετηθεί πολιτικά σε σχέση με τα  γενόμενα στη ΝΔ, προφανώς επειδή επιδιώκει να απoφύγει την ενταχτεί στο κάδρο των πολιτικών που έχουν γίνει  στόχος προπηλακισμώνκαι επιθέσεων τον τελευταίο καιρό από τους  «Αγανακτισμένους».
Υ.Γ. Άντε καλές διακοπές και… στο Twitter κ. Βουλγαράκη…
.tsantiri.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρωπαϊκό «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα

Ευρωπαϊκό «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα
«Τo 1947, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη μέσω του Σχεδίου Μάρσαλ. Σήμερα, υπάρχουν φωνές που καλούν τους Ευρωπαίους να συντάξουν ένα δικό τους Σχέδιο Μάρσαλ», λέει στο κείμενό του ο ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ, ο οποίος κάνει μνεία του προέδρου της Κομισιόν και του Ντόναλντ Τουσκ, πρωθυπουργού της Πολωνίας - της χώρας που από τις αρχές του μήνα ασκεί την ευρωπαϊκή προεδρία -, που προειδοποιούν πως οι κυβερνήσεις στην Αθήνα και αλλού δεν θα καταφέρουν να λάβουν άλλα μέτρα λιτότητας αν δεν υπάρξει κάποια προοπτική ανάπτυξης.
«Είναι εφικτό ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ ή απλώς ευσεβής πόθος;», αναρωτιέται ο φιλέλληνας ιστορικός. «Μια σύντομη αναδρομή στην Ευρώπη της δεκαετίας του 1940 - εξηγεί - βοηθά να μπει το ζήτημα στις σωστές διαστάσεις του και αποκαλύπτει τα πραγματικά εμπόδια στον δρόμο προς τα εμπρός. Ο πρόεδρος Χάρι Τρούμαν και ο υπουργός Εξωτερικών του, ο Τζορτζ Μάρσαλ, πήραν ως δεδομένο πως η κρίση ήταν πάνω από όλα μια κυβερνητική πρόκληση. Ο Μάρσαλ ήταν ο επικεφαλής στρατιωτικός σχεδιαστής του Ρούζβελτ στον πόλεμο και χαιρετίστηκε από τον Τσόρτσιλ ως "διοργανωτής της νίκης". Ηταν προδιατεθειμένος να λάβει τολμηρά μέτρα ώστε να κερδίσει τη μάχη αποκατάστασης της οικονομικής υγείας της Ευρώπης. Πιεζόμενος να αναλάβει δράση από τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα το 1947, παρέσυρε την Αμερική σε μια άνευ προηγουμένου για καιρό ειρήνης στράτευση να σώσει την ήπειρο.
Σε σύγκριση με τα τότε προβλήματα της Ευρώπης, τα δικά μας ωχριούν. Επιπλέον, η προσέγγιση που απαιτείται για την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης δεν είναι κανένα μυστήριο. Προκειμένου να αποκτήσει η Ελλάδα κάποια ελπίδα να μειώσει το χρέος της πρέπει τα τρέχοντα επιτόκια να μειωθούν και καθώς οι αγορές δεν θα το κάνουν αυτό από μόνες τους, το μόνο μέσο είναι το είδος εκείνο της ανταλλαγής ομολόγων που εγκαινίασε το Σχέδιο Μπρέιντι στη Νότια Αμερική τη δεκαετία του 1980. Ενα παρόμοιο σχέδιο συζητείται επί του παρόντος στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες. Ταυτόχρονα, η Κομισιόν πρέπει να επιταχύνει τη διάθεση αναπτυξιακών κεφαλαίων στην Ελλάδα. Σε αντάλλαγμα, οι ελληνικές Αρχές θα πρέπει να δεσμευτούν για περαιτέρω θεσμικές και φορολογικές μεταρρυθμίσεις και περισσότερη ξένη επιτήρηση. Ενας συνδυασμός τέτοιων μέτρων θα δώσει στον λαό της Ελλάδας μια ακτίνα φωτός στην άκρη του τούνελ. Χωρίς αυτά, το πρόγραμμα λιτότητας θα καταρρεύσει πριν από τον χειμώνα».
Στη συνέχεια του ιδιαίτερα σημαντικού άρθρου του, ο Μαρκ Μαζάουερ αναφέρεται σε τρία προβλήματα που αντιτίθενται σε αυτήν την προοπτική. Το ένα, αλλά κατά την κρίση του ιστορικού το λιγότερο σημαντικό, είναι η λαϊκή αντίδραση στον πλούσιο Βορρά σε περισσότερα πακέτα διάσωσης. Το άλλο, περισσότερο σοβαρό, λέει, είναι η ισχύς του σημερινού χρηματοπιστωτικού τομέα: «Αναρωτιέται κανείς πώς θα τα είχε πάει ο στρατηγός Μάρσαλ αν ανησυχούσε για την ετυμηγορία της Standard & Poor's όσον αφορά τα σχέδιά του για την Ευρώπη», λέει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει: «Ευτυχώς γι' αυτόν, δεν χρειαζόταν να το κάνει. Μετά το 1945, ο έλεγχος των συναλλαγματικών ισοτιμιών και η έλλειψη ρευστότητας σήμαιναν πως οι σχεδιαστές της πολιτικής δεν χρειαζόταν να ανησυχούν. Εντούτοις, τα γεγονότα των τελευταίων μηνών έχουν αποδείξει πόσο πολλή δύναμη έχουν σήμερα παρόμοιοι θεσμοί και πόσο λίγα έγιναν μετά την τραπεζική κρίση του 2008 προκειμένου να χαλιναγωγηθούν. Μεσαία στελέχη ενός οίκου αξιολόγησης μπορούν να επηρεάσουν με ανατριχιαστικό τρόπο την ευρωπαϊκή πολιτική, ανακοινώνοντας στον Τύπο τι ακριβώς θα μετρήσουν ως χρεοκοπία».
Αλλά, κατά την κρίση του βρετανού ιστορικού, ούτε το πρόβλημα αυτό είναι ανυπέρβλητο. Στο κάτω κάτω, λέει, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα μπορούσαν, θεωρητικά, να πάρουν όποια μέτρα επιθυμούν προκειμένου να ρυθμίσουν τον ρόλο ιδιωτικών τραπεζών, hedge funds και άλλων χρηματοπιστωτικών θεσμών. «Το γεγονός ότι διστάζουν να το πράξουν», σημειώνει με έμφαση, «αντανακλά μια βαθύτερη αμφιθυμία για τη δική τους εξουσία».
Σύμφωνα με τον Μαζάουερ, αυτό είναι το σοβαρότερο εμπόδιο για μια αποτελεσματική διακυβέρνηση. Και βρίσκεται στο μυαλό των ίδιων των πολιτικών. Εξηγεί: «Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, όλες οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη αντιμετώπιζαν τη μεταπολεμική ανοικοδόμηση με τον ίδιο τρόπο που είχαν διεξαγάγει την πολεμική τους προσπάθεια: ως πανεθνική κινητοποίηση με βασικό σχεδιαστή, διαιτητή και συντονιστή το κράτος. Τα υπουργεία σχεδιασμού δεν περιορίζονταν αποκλειστικά στο ανατολικό μπλοκ και τα επιτεύγματά τους σε όλη την ήπειρο ήταν εντυπωσιακά. Στη διάρκεια όμως των δεκαετιών του 1970 και του 1980, η αισιοδοξία για τις δυνατότητες των κρατών εξανεμίστηκε. Τα μέλη της σημερινής πολιτικής τάξης στην Ευρώπη είναι κληρονόμοι της Μάργκαρετ Θάτσερ, όχι του Τζορτζ Μάρσαλ. Δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι, αν είναι να επιβιώσει η Ευρώπη, οι αγορές πρέπει να σωθούν από τον ίδιο τους τον εαυτό. Ξεχνούν πως η ίδια η Γερμανία μπόρεσε να ακυρώσει τα προπολεμικά χρέη της το 1953, μια από τις προϋποθέσεις για την επακόλουθη άνθησή της, και πως όταν άλλες χώρες, όπως η Πολωνία το 1991, μπόρεσαν να διαγράψουν μέρος των χρεών τους ευημέρησαν κι αυτές».
Και ο Μαρκ Μαζάουερ καταλήγει: «Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ένα μακροπρόθεσμο πολιτικό όραμα και μια νέα προθυμία επιχειρηματολογίας υπέρ μιας πανευρωπαϊκής αναδιανομής. Αυτή τη φορά, οι Αμερικανοί δεν θα προστρέξουν σε βοήθεια της Ευρώπης, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δράσουν μόνοι τους. Μπορούν να το κάνουν; Ο χρόνος τρέχει: τον Σεπτέμβριο πρέπει να ανακοινωθεί το νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. Θα είναι μια κρίσιμη στιγμή και η έκβασή της θα είναι καθοριστική, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ε.Ε. στο σύνολό της».
ΠΗΓΗ: GUARDIAN - ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ!

Εκεί στον ΑΝΤ1 πραγματικά πρέπει να έχετε χάσει επαφή με την πραγματικότητα! Είναι δυνατόν να απαντάτε τόσο προσβλητικά στις διαμαρτυρίες των Κυπρίων; Τόσο πια αγαπήσατε ξαφνικά τους Τούρκους; Διαβάστε να ....πάθετε:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ:
Α.  ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ
Β.  ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ  ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1974
Γ.  ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974
Αθήνα, 6η Ιουλίου 2011

Η τριμελής επιτροπή εκπροσώπων των Συλλόγων μας (κ.κ. Νικόλαος Αργυρόπουλος, Στυλιανός Σωτηρίου και Λάζαρος Κουρσερτάρης), συνεπής στη συμφωνηθείσα συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΑΝΤ-1 (κ.κ. Σπήλιο Χαραμή και Ιωάννη Λάτσιο), επισκέφθηκε σήμερα (ώρα 15:00) τα γραφεία του ΑΝΤ-1.
Η είσοδος τους επετράπη ΜΟΝΟ μέχρι το γραφείο ασφαλείας στην είσοδο του κτιρίου όπου, μετά την καταγραφή στοιχείων και τον έλεγχο σώματος και αντικειμένων, ένας εκ των υπαλλήλων του ΑΝΤ-1, ευμεγέθους σωματικής διαπλάσεως,  που ήδη επικοινωνούσε τηλεφωνικώς με τον κ. Σ. Χαραμή, τους κάλεσε να τον ακολουθήσουν … εκτός κτιρίου !!! και έδωσε το τηλέφωνό του στον κ. Ν. Αργυρόπουλο για να συνομιλήσει με τον κ. Σ. Χαραμή.
Ακολούθησε ο εξής περίπου διάλογος, ως προς τα κύρια σημεία του.
Αργυρόπουλος: Θα συναντηθούμε να μιλήσουμε διά ζώσης και εκ του σύνεγγυς;  
Χαραμής: Είναι ειλημμένη απόφαση από την Διοίκηση του ομίλου ΑΝΤ-1 να ΜΗΝ συνεχίσουμε καμία συζήτηση μαζί σας.
Αργυρόπουλος: Γιατί δεν μας ειδοποιήσατε πριν φθάσουμε στην πόρτα σας;
Χαραμής: Ας τηλεφωνούσατε να σας το λέγαμε !!!
Αργυρόπουλος: Επί της ουσίας. Η τούρκικη σειρά ΕΖΕΛ  που προβάλλει ο σταθμός σας, επειδή τα γυρίσματά της έγιναν στη σκλαβωμένη και υπόδουλη από τους τούρκους Ελληνική γή της Κύπρου, προσβάλλει ευθέως και βαναύσως το σύνολο του Ελληνισμού και ειδικότερα των Ελλήνων της Κύπρου που υπέστησαν το ολοκαύτωμα της διαχρονικής τουρκικής βαρβαρότητας. Τι θα κάνετε; Θα σεβαστείτε το δράμα των θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας;
Χαραμής:  Εμείς θα συνεχίσουμε κι’ εσείς να κάνετε … ότι νομίζετε !!!
Αργυρόπουλος: Στην συνάντησή μας της Παρασκευής (1η Ιουλίου) στο ίδιο ερώτημα, μας δηλώσατε με έμφαση πως ΔΕΝ το κάνατε σκοπίμως, αλλά … από λάθος.
Χαραμής:  Εμείς θα συνεχίσουμε κι’ εσείς να κάνετε … ότι νομίζετε !!!
Αργυρόπουλος: Με την ενσυνείδητη πλέον αυτή πράξη σας, ασκείτε σκοπίμως με πλάγιο και καταχθόνιο τρόπο εξωτερική πολιτική, που στρέφεται ευθέως κατά της  Κύπρου και της Ελλάδος, δεδομένου ότι περιφρονείτε επιδεικτικά και προκλητικά τα ψηφίσματα 541/1983 και 550/1984 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., με τα οποία καταδικάζεται η τουρκία και ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ το τερατούργημα, που ο σταθμός σας αποκαλεί και παρουσιάζει ως ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ. Θα εξακολουθήσετε την φιλοτουρκική και ακραία ανθελληνική πολιτική σας;
Χαραμής:  Εμείς θα συνεχίσουμε κι’ εσείς να κάνετε … ότι νομίζετε !!!
Αργυρόπουλος:  Δηλαδή  έρχεστε εσείς με τον ΑΝΤ-1 να αναγνωρίσετε ως κράτος, ένα μόρφωμα που γέννησε ο τούρκικος όλεθρος, ενώ ΔΕΝ το αναγνωρίζει ο ΟΗΕ;
Χαραμής:  Εμείς θα συνεχίσουμε κι’ εσείς να κάνετε … ότι νομίζετε !!!
Αργυρόπουλος: Δεν ντρέπεστε να βασανίζετε, να ποδοπατάτε και να προδίνετε έναν ολόκληρο λαό με αυτή την άθλια προπαγάνδα σας, ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για το κέρδος;  ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ;
Χαραμής:  Εμείς θα συνεχίσουμε κι’ εσείς να κάνετε … ότι νομίζετε !!!
Αργυρόπουλος:  Εσείς ΟΛΟΙ, οι κατέχοντες και οι διοικούντες τον ΑΝΤ-1, ΠΩΣ θα αντέξετε το βάρος απ’ τ’ ανάθεμα κι’ απ’ το γογγυσμό των χαροκαμένων και των ξεριζωμένων που περιφρονείτε;
Χαραμής:  Εμείς θα συνεχίσουμε κι’ εσείς να κάνετε … ότι νομίζετε !!!
Αργυρόπουλος:  Είσαστε ΟΛΟΙ αξιολύπητοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λένε τώρα ότι θα μειώσουν τους βουλευτές…

Ένα νέο νόμο για τα δημοψηφίσματα θα φέρει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι σε συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου του.

Ο κ. Καστανίδης είπε ότι άμεσα θα δώσει στη δημοσιότητα το επεξεργασμένο νέο πλαίσιο για τη διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων, το οποίο δεν θα είναι απλά αλλαγή του προηγούμενου νόμου αλλά ένα νέο νομοθετικό κείμενο. Ο υπουργός επιβεβαίωσε την επιθυμία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου να διεξαχθεί δημοψήφισμα για πρώτη φορά μετά το 1974, το φθινόπωρο του 2011, δηλαδή σε μερικούς μήνες.

Επίσης, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι έχει ήδη ξεκινήσει συζήτηση στην κυβέρνηση, ώστε να τεθεί σε δημοψήφισμα η μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, όπως είχε αποκαλύψει το ΘΕΜΑ της Κυριακής πριν από δύο εβδομάδες

Ο κ. Καστανίδης επίσης είπε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των οικονομικών των κομμάτων, όπως είχε δεσμευτεί ο προηγούμενος υπουργός κ.Γιάννης Ραγκούσης. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα επαναπροσδιορίσει τον τρόπο ελέγχου των εκλογικών δαπανών αλλά και του νόμου περί πόθεν έσχες των βουλευτών.

Ο τελευταίος άξονας που θα κινηθεί η δράση του στο υπουργείο θα είναι ο εκλογικό νόμος, τον οποίο όμως δεν προσδιόρισε πότε θα τον φέρει.

Ο κ. Καστανίδης χαρακτήρισε σοβαρό μεταρρυθμιστικό κείμενο τον Καλλικράτη και σημείωσε ότι κάποιοι ΟΤΑ βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και θα γίνει προσπάθεια εξυγίανσής τους. Προανήγγειλε δε, την ύπαρξη ενός δεύτερου κύματος μεταφοράς δραστηριοτήτων και ένα νέο νομοσχέδιο μεταφοράς προσωπικού στο δημόσιο τομέα. Σε ερωτήσεις που δέχτηκε για την κριτική που ασκείται στο πολιτικό προσωπικό της χώρας απάντησε λέγοντας πως «δε μου είναι κατανοητή η συζήτηση που στρέφεται σε μια περιοχή της δημόσιας ζωής και όχι σε άλλες, εξίσου κρίσιμες περιοχές».

Ανέφερε δε, ως παράδειγμα τους στρατιωτικούς, οι οποίοι, όπως είπε, χρησιμοποιούν από τους στρατηγούς μέχρι τους συνταγματάρχες κρατικά αυτοκίνητα με πληρωμένη βενζίνη από το Δημόσιο.

Επίσης, ανέφερε ένα δεύτερο παράδειγμα, αυτό των διοικητών των κρατικών τραπεζών.

Σχολίασε επίσης, τα φαινόμενα επιθέσεων εναντίον βουλευτών και είπε πως αυτές οι προσπάθειες γίνονται από ανθρώπους που αναζητούν απεγνωσμένα πολιτικό ρόλο, θύμισε τη φράση του Στίβενσον πως «ελεύθερη κοινωνία είναι να αισθάνεσαι ασφαλής, όταν είσαι αντιδημοφιλής» και σημείωσε ότι αυτοί που καλούν σε βία δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η βία είναι το τελευταίο καταφύγιο των αποτυχημένων…
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 8 Ιουλίου...

1497: Ο πορτογάλος Βάσκο Ντα Γκάμα ξεκινά να ανακαλύψει την Ινδία. Θα γίνει ο πρώτος εξερευνητής που θα τα καταφέρει δια θαλάσσης.

1765: Μια διαφήμιση πληροφορεί το αγγλικό κοινό ότι η οικογένεια Μότσαρτ βρίσκεται στο Λονδίνο και θα δίνει συναυλίες καθημερινά από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι στην ταβέρνα Swan and Harp.

1889: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Wall Street Journal.

1910: Δολοφονική απόπειρα σημειώνεται εναντίον του διευθυντή της εφημερίδας «Ακρόπολις», Βλάση Γαβριηλίδη, ο οποίος διεξήγαγε συστηματικό και έντονο αγώνα για την εκκαθάριση του Πανεπιστημίου από ανίκανους καθηγητές.

1912: Χρυσό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς κερδίζει ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης με επίδοση 3:37.

1965: Ξεκινά η ρήξη του πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου με τα ανάκτορα και αποτελεί την αρχή της ανώμαλης κοινοβουλευτικής περιόδου, που ονομάστηκε «Αποστασία» και οδήγησε στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967.


Γεννησεις

1838: Φερδινάνδος φον Ζέπελιν, γερμανός κόμης και κατασκευαστής του ομώνυμου αερόπλοιου. [θαν. 8/3/1917]

1831: Τζον Πέμπερτον, αμερικανός φαρμακοποιός, που ανακάλυψε την Coca-Cola. [θαν. 16/8/1888]

1970: Μπεκ (Χάνσεν), αμερικανός μουσικός και συνθέτης της ανεξάρτητης ροκ σκηνής. («Midnite Vultures»)


Θανατοι

1822: Πέρσι Σέλεϊ, άγγλος ρομαντικός ποιητής. («Προμηθέας Λυόμενος») [γεν. 4/8/1792]

1961: Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής μαιευτικής, κατοχικός πρωθυπουργός. [γεν. 1878]

1994: Κιμ Ιλ Σουνγκ, ηγέτης της Βόρειας Κορέας από το 1948. [γεν. 15/4/1912]
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαλλάσσονται από την περιβαλλοντική αδειοδοτήση οι αρδευτικές γεωτρήσεις




Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με «τις διαδικασίες, όρους και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού (γεωτρήσεις)».
Με βάση την απόφαση αυτή, απαλλάσσονται από την περιβαλλοντική αδειοδότηση, οι αρδευτικές γεωτρήσεις με ετήσια αντλούμενη ποσότητα νερού μικρότερη των 100.000 μ3 ανεξαρτήτως βάθους, κατά παρέκκλιση των κανόνων που ισχύουν γενικότερα.
Επιπλέον, οι αδειοδοτήσεις αυτές, επίσης κατ’ εξαίρεση, δεν χρειάζονται ανανέωση μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα διαχειριστικά σχέδια των λεκανών απορροής, οπότε και η διαδικασία αδειοδοτήσεων θα είναι αυτόματη. Σημειώνεται ότι η υποχρέωση νόμιμης άδειας συνδέεται άμεσα με τη χορήγηση των άμεσων ενισχύσεων στους γεωργούς και η απουσία της συνεπάγεται επιβολή προστίμων από την Ε.Ε.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης «με τις ρυθμίσεις αυτές, που προώθησε το ΥΠΑΑΤ, απλοποιείται ουσιαστικά η διαδικασία αδειοδότησης και ελαχιστοποιείται η αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση για τους γεωργούς. Η επακόλουθη μείωση του κόστους παραγωγής και η σταθεροποίηση του γεωργικού εισοδήματος αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για την ώθηση της παραγωγικής δραστηριότητας, σε μια κρίσιμη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε»
Διαβάστε Περισσότερα »

Αφορολόγητα δισ. από τον ηλεκτρονικό τζόγο

Ένα διαδικτυακό αλισβερίσι δισεκατομμυρίων ευρώ παίζεται καθημερινά εις το όνομα του ποδοσφαίρου! Ιντερνετικές εταιρείες παράνομου στοιχήματος παράγουν με εκατομμύρια κλικ ένα ιλιγγιώδη τζίρο από τον οποίο το Δημόσιο δεν εισπράττει ούτε ευρώ!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», περισσότερες από 250 ιστοσελίδες παράνομου στοιχήματος παράγουν κέρδη 4-5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ στο χορό έχουν εισέλθει και ηλεκτρονικές σελίδες που προωθούν παιχνίδια όπως το καζίνο on line, πόκερ κ.α. Οπότε, το συνολικό ποσό αγγίζει τα 10 δισ. ευρώ, όπως άλλωστε αναγκάστηκε να παραδεχτεί και το Δημόσιο.
Το οποίο φυσικά περί αλλού τυρβάζει μιας και τα διαφυγόντα κέρδη, από τη φορολόγηση των παραπάνω ιστοσελίδων, υπολογίζεται ότι θα έφερνε στα ταμεία του τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό βέβαια στη περίπτωση που εφαρμοζόταν το νομοσχέδιο που κρατά στα συρτάρια του το υπουργείο Οικονομικών, βάσει του οποίου θα επιβαλλόταν φόρος 30% επί των κερδών, άρα τα έσοδα είναι στα 300 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των φόρων επί των κερδών των παικτών.
Η Μαλαισία, η on line ρουλέτα και το έλα να…δισ.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας τέτοιας on line σελίδας που δραστηριοποιείται στο ιντερνετικό καζίνο, η οποία εμφάνισε κέρδη 120 εκατομμυρίων ευρώ από τις πρώτες ήδη ημέρες λειτουργίας της! Σε μια άλλη περίπτωση, τα κέρδη αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ, ενώ τα ίχνη σβήνονται με …delete μέσω κρυφών λογαριασμών στη Μαλαισία!
Η δράση των ιστοσελίδων διαδικτυακού στοιχήματος είναι απλή. Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν στους πελάτες τους μπόνους όταν οι τελευταίοι ανοίγουν λογαριασμό όπου σε αυτόν καταθέτουν ένα ποσό είτε μέσω πιστωτικών καρτών, είτε προπληρωμένων καρτών ή και τραπεζικών λογαριασμών.
Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της παραπάνω εφημερίδας, τα χρήματα δεν κατατίθενται στον λογαριασμό της διαδικτυακής εταιρείας αλλά σε λογαριασμούς χωρών της Ασίας. Με τον τρόπο αυτό φυσικά τα ίχνη χάνονται, ενώ στη περίπτωση του ελληνικού σκανδάλου αρκετοί bookers προσέθεταν χρήματα στους λογαριασμούς όταν αυτοί δεν είχαν υπόλοιπο ή ήταν χρεωστικοί.
Εισηγμένες στο Χρηματιστήριο
Ποδοσφαιρικό στοίχημα επί ελληνικού εδάφους προσφέρει η εταιρεία Centric η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, μέσω της Sporting Bet με τζίρο τουλάχιστον 785 εκατ. ευρώ. Επίσης η Avenir είναι άλλη μια εισηγμένη-με εταιρείες στην Κύπρο- είναι μια ακόμη εταιρεία που προσφέρει ποδοσφαιρικό στοίχημα εκτός Ελλάδος, χωρίς όμως να περιλαμβάνει ελληνικούς αγώνες.
Στη χώρα μας τη πάταξη του παράνομου στοιχήματος έχει αναλάβει το Σώμα Δίωξης Παράνομου Στοιχήματος το οποίο απαρτίζεται από στελέχη του ΟΠΑΠ, δικαστικούς και αστυνομικούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝ.ΔΙΑ:Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου η ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων στο Επιμελητήριο Βοιωτίας






Λουκάς Καράντζαλης:«Πιστεύω πως όλοι μαζί θα ενημερώσουμε, θα υποκινήσουμε, θα στηρίξουμε πιο αποτελεσματικά σε τοπικό-περιφερειακό επίπεδο τους νέους εν δυνάμει υποψηφίους επενδυτές»
Η κατάλληλη προβολή της συμμετοχής και της ενεργοποίησης και του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, μαζί με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , τα Επιμελητήρια, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και την ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας στην ανάδειξη της καινοτομίας , της έρευνας και της γνώσης στην δημιουργία της νέας γενιάς επιχειρηματικότητας, είναι μια πάρα πολύ σημαντική υπόθεση.

«Πιστεύω πως όλοι μαζί θα ενημερώσουμε, θα υποκινήσουμε, θα στηρίξουμε πιο αποτελεσματικά σε τοπικό-περιφερειακό επίπεδο τους νέους εν δυνάμει υποψηφίους επενδυτές για τη δημιουργία ενός αισιόδοξου επενδυτικού κλίματος» σχολιάζει σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας και Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας κ. Λουκάς Καράντζαλης, με αφορμή και την διοργάνωση της ανοικτής ημερίδας στο Επιμελητήριο Βοιωτίας (Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου η ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων στο Επιμελητήριο Βοιωτίας)
Και συνεχίζει: «Ένας πρώτος κύκλος εκδηλώσεων ενημέρωσης των επιχειρηματιών και των εν δυνάμει επενδυτών υλοποιείται αυτές τις ημέρες στις μεγαλύτερες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας. Ξεκινήσαμε από την Αμφισσα, ακολούθησε η Αταλάντη, πήγαμε στην Κάρυστο και την Χαλκίδα . Συνεχίζουμε με την Λιβαδειά 11/7 και την Λαμία 12/7. Η ενημέρωση πραγματοποιείται για τα προγράμματα που υλοποιεί η ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013 και συγκεκριμένα για τα προγράμματα "ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ", "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ" και "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΟΔΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ", που βρίσκονται σε εξέλιξη για συμμετοχή των υποψηφίων επενδυτών» τονίζει μέσω του Orchomenos Press ο Βοιωτός πολυπράγμων εκπρόσωπός μας. «Στην οργάνωση των εκδηλώσεων ενημέρωσης συμμετέχουν μαζί με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , τα Επιμελητήρια, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και την ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας για την ανάδειξη της καινοτομίας , της έρευνας και της γνώσης στην δημιουργία της νέας γενιάς επιχειρηματικότητας» καταλήγει ο κ. Καράντζαλης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποτραίτα φτιαγμένα από φωτιά!

Αποκαλούνται T-radya και δημιουργούν εντυπωσιακά πορτρέτα Ρώσων νεκρών στρατιωτών από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα πρόσωπα φτιάχνονται με επιδέσμους πάνω σε ξύλινες σανίδες τους οποίους στη συνέχεια τους βάζουν φωτιά για να δημιουργήσουν το συγκεκριμένο πρόσωπο.
Όλα τα έργα τους, αναρτήθηκαν στους τοίχους ενός εγκαταλελειμμένου νοσοκομείου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Yekaterinburg της Ρωσίας. (στο οποίο εκείνη την εποχή, ανάρρωναν οι στρατιώτες που είχαν τραυματιστεί στο μέτωπο)
http://www.anoixtomualos.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ