Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Για τις "εθνικές κόκκινες γραμμές" ενημέρωσε ο Παπανδρέου την αντιπολίτευση

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια των οποίων τους ενημέρωσε για τις "εθνικές κόκκινες γραμμές" που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση κατά στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το μεσημέρι της Τετάρτης (20/07) για τις Βρυξέλλες, ώστε να πάρει μέρος στη Σύνοδο κορυφής που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Πέμπτη (21/07) στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον χρόνο μέχρι την έναρξη της Συνόδου για να κάνει διμερείς επαφές.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για το πώς πορεύεται η χώρα, στη βάση ενός συνεκτικού σχεδίου που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε επίσης στις "εθνικές κόκκινες γραμμές" που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και στις οποίες θα εμμείνει.

Πρώτη, μεταξύ αυτών, είναι η βιωσιμότητα του χρέους, ώστε να καταστεί διαχειρίσιμο σε μακροχρόνια βάση.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη και με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Κατά πληροφορίες από τη ΝΔ το τηλεφώνημα στον Αντώνη Σαμαρά διήρκεσε τρία λεπτά.
Ο κ. Παπανδρέου τηλεφώνησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 5.30 το απόγευμα και τον ενημέρωσε για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη (21/07).
Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πηγές από τη λεωφόρο Συγγρού, περιορίστηκε να ακούσει χωρίς να πει τίποτε, ενώ κατά άλλες πληροφορίες επέμεινε στη θέση της ΝΔ για μη συμμετοχή ιδιωτών σε τυχόν λύση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Από τον ΛΑΟΣ ανακοινώθηκε, εξάλλου, ότι η διάρκεια του τηλεφωνήματος με τον κ. Καρατζαφέρη ήταν εικοσάλεπτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπό προθεσμία..

http://permisospress.blogspot.com/


Για είκοσι μήνες, η χώρα ζει και κινείται διαρκώς υπό προθεσμία.
Κάθε βήμα έχει συγκεκριμένα όρια που αμφισβητούνται την επομένη της οριοθέτησης και κάθε φορά μοιάζει σαν να ξεκινάμε από την αρχή, αλλά με αθροιζόμενο το βάρος του παρελθόντος να μας καταδιώκει..


Οι θυσίες και οι περιορισμοί μοιάζει να μην έχουν τέλος και η αβεβαιότητα κυριαρχεί στην οικονομία και την κοινωνία. Κάθε μέρα οι πολίτες αγωνιούν για την επόμενη «βόμβα» που θα σκάσει στο κεφάλι τους, χωρίς να βλέπουν πότε και πώς θα τελειώσει το...
μαρτύριο. Η κατάσταση μοιάζει με πολιορκία που συνεχώς σφίγγει, και τα αποθέματα τελειώνουν από μέρα σε μέρα.

Η απειλή μιας ηρωικής εξόδου που θα παρασύρει εχθρούς τε και φίλους στην άβυσσο, ευτυχώς φαίνεται πως δεν αποτελεί επιλογή και απορρίπτεται μετά βδελυγμίας από την ηγεσία της χώρας, που όμως και αυτή δείχνει να έχει αγγίξει τα όριά της. Η αντιπολίτευση,επιμένει να πολιτεύεται με ένα ιδιότυπο λαϊκισμό, χαϊδεύοντας αφτιά την ώρα που τρίζει το οικοδόμημα.


Μέσα σε αυτό το σκηνικό τρόμου και ενώ η χώρα έχει κάνει σχεδόν τα πάντα για να τιθασεύσει το θηρίο, οι προοπτικές δεν γεννούν αισιοδοξία. Αντιθέτως, η αναβλητικότητα και η ατολμία των εταίρων και δανειστών μας πυροδοτούν γενικότερη ανάφλεξη με απρόβλεπτες συνέπειες για το ευρωπαϊκό σύστημα αξιών που, αντί να κάνει βήματα ολοκλήρωσης, παρουσιάζει απίστευτα πισωγυρίσματα.

Αν μέσα σε αυτό το χάος υπάρχει μια κάποια ελπίδα, αυτή μπορεί να αναζητηθεί εν τέλει στην πίεση που δέχεται η Ευρωζώνη στο σύνολό της και την ευθεία απειλή για ντόμινο με επόμενο υποψήφιο θύμα την Ιταλία.
Ισως αυτή η πραγματικότητα λειτουργήσει ως «καμπανάκι αφύπνισης» της ευρωπαϊκής ηγεσίας, η οποία έχει μετατρέψει τη δική της αδυναμία σε κρίση της Ευρώπης και των θεσμών της.
Η ασφυκτική πίεση των αγορών ενδεχομένως να αναγκάσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν σοβαρές και, κυρίως, οριστικές αποφάσεις για απάντηση στη συνολική κρίση χρέους που -έλεος πια- δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα..
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μεγαλύτερη απόδραση στα Ελληνικά χρονικά-Φυλακές των Βούρλων 17 Ιουλίου 1955

 Aφηγήσεις των πρωταγωνιστών για το πως σχεδιάστηκε και πως πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη απόδραση στα Ελληνικά χρονικά
Σαν σήμερα 56 χρόνια πριν,τον Ιούλιο του 1955 ήταν και πάλι Κυριακή!
Το μεσημέρι εκείνης της μέρας 27 κομμουνιστές κρατούμενοι δραπέτευσαν από τις φυλακές των Βούρλων στον Πειραιά,κόντρα στις εντολές του...
κόμματος πραγματοποιώντας την πιο μεγάλη, την πιο συναρπαστική, την πιο μυθιστορηματική απόδραση όλων των εποχών στην Ελλάδα. Οι φυλακές των Βούρλων ήταν υψίστης ασφαλείας και πολύ καλά φρουρούμενες.Η περιοχή των Βούρλων Δραπετσώνας βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το λιμάνι του Πειραιά. Στα τέλη του 19ου αιώνα, και ενώ ολόκληρη η περιοχή καλυπτόταν από έλος όπου φύτρωναν θαμνοειδή βούρλα,στο τετράγωνο μεταξύ των οδών Δογάνης,Εθνικής Αντιστάσεως και Ψαρών χτίστηκαν εκεί 72 ισόγεια σπίτια για να στεγάσουν οίκους ανοχής. Την περίοδο της Κατοχής οι Ιταλοί και οι Γερμανοί μετέτρεψαν το συγκρότημα αυτό σε φυλακές, κατασκευάζοντας ψηλούς μαντρότοιχους και στήνοντας εσωτερικές και εξωτερικές σκοπιές, ενώ μετά την απελευθέρωση τον χώρο παρέλαβαν οι ελληνικές Αρχές.

Η είδηση της απόδρασης έσκασε σαν βόμβα κι αφού η αστυνομία «εξαπόλυσε ανθρωποκυνηγητό» , άνευ αποτελέσματος, η κυβέρνηση Παπάγου επικήρυξε τους δραπέτες με νόμο του... 1871 «περί ληστοκρατείας», ως «λίαν επικινδύνους διά την δημοσίαν ασφάλειαν» με μεγάλα ποσά (χρηματική αμοιβή από 5.000 για πληροφορίες,έως 30.000 δραχμές για κατάδοση).

Η επικήρυξη δεν έφερε άμεσα αποτελέσματα. Οι περισσότεροι θα συλληφθούν αργότερα -τυχαία ή έπειτα από κατάδοση. (Ας σημειωθεί ότι τότε που εγκλήματα και ληστείες σπάνιζαν, βασικός ρόλος της αστυνομίας ήταν το κυνήγι των κομουνιστών και γενικά των αντιτιθέμενων στη δεξιά εξουσία.)

Τα ονόματα των 27 δραπετών (όλοι μεταξύ 26 και 40 ετών): Βαρδής Βαρδινογιάννης, Αν. Βελής, Γκαστόν Βερναρδής, Γ. Γεωργίου, Αριστοτέλης Γεωργούλιας, Β. Δουκάκης, Χαρ. Καλαντζής, Σταύρος Καράς, Β. Κάτρης, Παντελής Κιουρτσής, Ζήσιμος Κόκλας, Μιχ. Κολοκοτρώνης, Κ. Λιναρδάτος, Αλ. Λογαράς, Αν. Μπαρτζώκας, Δ. Μυριανθόπουλος, Δ. Πανουσόπουλος, Αλ. Παπαλεξίου, Αλ. Παπούλιας, Στ. Πάσιος, Περ. Ροδάκης, Στ. Σιδέρης, Σωτ. Σωτηρόπουλος, Λ. Τζεφρώνης, Κυρ. Τσακίρης, Κ. Φίλης, Γ. Χατζηπέτρου.












http://zeidoron.blogspot.com
ν .


Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται ο «ενεργειακός Τειρεσίας» για όσους δεν πληρώνουν το ρεύμα!



Με κάθε τρόπο προσπαθεί το κράτος να μη χάνει έσοδα. Για αυτό και τώρα, βάζει στο μάτι όσους δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα!

Αγορά ρεύματος με προπληρωμένες κάρτες (κατά το σύστημα που ισχύει στην κινητή τηλεφωνία με τα καρτοκινητά), εκπτώσεις για τους καταναλωτές, που εξοφλούν τους λογαριασμούς τους με πάγια εντολή και αύξηση των εγγυήσεων κατά 50 %, είναι μεταξύ άλλων οι προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο των απλήρωτων λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, που εντείνεται λόγω της κρίσης.

Στις προτάσεις, που εξετάζονται, περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία "Ενεργειακού Τειρεσία", δηλαδή ενός αρχείου στο οποίο θα καταγράφεται το ιστορικό των ανεξόφλητων υποχρεώσεων των καταναλωτών, ώστε να προληφθεί το φαινόμενο της μετακίνησης αφερέγγυων καταναλωτών από έναν προμηθευτή σε άλλον.

Ωστόσο, η διαδικασία, που απαιτείται για τη δημιουργία αυτού του συστήματος και οι προϋποθέσεις που τίθενται για την έγκρισή του από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, είναι σχετικά χρονοβόρες, χωρίς να είναι βέβαιο ότι η Αρχή θα δώσει την τελική έγκριση.

Η ΡΑΕ προειδοποιεί ότι το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών απειλεί ακόμη και την οικονομική βιωσιμότητα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας και μπορεί να έχει επιπτώσεις ακόμη και τα τιμολόγια, στον βαθμό που οι συνεπείς καταναλωτές θα κληθούν να καλύψουν το κόστος των επισφαλειών. Οι προτάσεις, που προκρίνει η Αρχή, η οποία εγκαινίασε σήμερα δημόσια διαβούλευση για το θέμα με τους προμηθευτές ρεύματος (ΔΕΗ και εναλλακτικούς) περιλαμβάνουν τα εξής:

-Δικαίωμα άρνησης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε πελάτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε άλλον προμηθευτή. Να υποχρεωθούν οι καταναλωτές, όταν αλλάζουν προμηθευτή, να προσκομίζουν τον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό.

-Εκπτώσεις για όσους πληρώνουν με πάγια εντολή - αν και, όπως επισημαίνεται, η εντολή αυτή μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακληθεί.

-Εγκατάσταση μετρητών προπληρωμής, λύση που ευνοεί και την γρήγορη αλλαγή προμηθευτή. Τα μειονεκτήματα είναι ότι δεν έχει διερευνηθεί το κόστος των μετρητών αυτών, όπως επίσης ότι στις χώρες που εφαρμόζονται τέτοια συστήματα οι εταιρίες χρεώνουν υψηλότερα τιμολόγια στους πελάτες με μετρητές προπληρωμής.

-Αύξηση των εγγυήσεων. Με το σημερινό καθεστώς οι προμηθευτές έχουν δικαίωμα να ζητούν εγγύηση που καλύπτει την κατανάλωση ύψους έως τριών μηνών. Προτείνεται να αυξηθούν οι εγγυήσεις σε έξι μήνες για όσους πελάτες έχουν ιστορικό ληξιπρόθεσμων οφειλών και να μειώνονται σε τέσσερις αν ο πελάτης επιδείξει συνέπεια.

-Παροχή συμβουλών για μείωση της κατανάλωσης ρεύματος.

-Δυνατότητα πληρωμής λογαριασμών σε δόσεις.

Σημειώνεται πάντως ότι σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Κώδικα Προμήθειας, 30 ημέρες μετά τη της λήξη προθεσμίας πληρωμής του λογαριασμού ο προμηθευτής κοινοποιεί σχετική ειδοποίηση στον πελάτη και 14 ημέρες μετά μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση και να διακόψει την παροχή.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Δράση εδώ και τώρα» ζητεί από την Ευρωζώνη το ΔΝΤ


Το ΔΝΤ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι αν η Ευρωζώνη δεν δράσει αμέσως κατά της κρίσης χρέους ο αντίκτυπος θα είναι παγκόσμιος
19 Ιουλ 2011 - 19:44
Picture 0 for «Δράση εδώ και τώρα» ζητεί από την Ευρωζώνη το ΔΝΤ
Έντονα επικριτικό απέναντι στην Ευρωζώνη εμφανίζεται το ΔΝΤ, καλώντας την νομισματική ένωση να δράσει αμέσως κατά της κρίσης χρέους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο αντίκτυπος θα ήταν παγκόσμιος.

Ειδικότερα, το Ταμείο καλεί τους ηγέτες της Ευρωζώνης να ενισχύσουν το Ταμείο του Προσωρινού Μηχανισμού Στήριξης και να επιτρέψουν να αγοράσει κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, προκειμένου να μειώσουν την απειλή μετάδοσης της κρίσης χρέους από τις περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης.

Το ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι αν δεν ληφθούν αποφάσεις άμεσα, η κρίση θα μπορούσε να έχει μια εντελώς απρόβλεπτη έκβαση, δεδομένων των αδυναμιών του τραπεζικού τομέα.

Παράλληλα, το ΔΝΤ ζητεί από τους Ευρωπαίους μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς τα αιτήματα που έχουν γίνει στους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Φουλ" στην απαισιοδοξία οι Έλληνες

Αναμενόμενα τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι η πιο απαισιόδοξη χώρα του κόσμου, δεδομένου και της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen, ο δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Ελλάδας έπεσε” για πρώτη φορά στις 41 μονάδες.

Επιπλέον, ο παγκόσμιος δείκτης "έπεσε", για πρώτη φορά, μετά το 2009, κάτω από τις 90 μονάδες, με την τάση ανόδου, που είχε παρατηρηθεί, να ανακόπτεται.

Να σημειωθεί πως στο δείκτη της Παγκόσμιας Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen, οι 100 μονάδες αποτελούν τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας.

Οι γεωγραφικές περιοχές της Ασίας/Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής, παρά την απότομη πτώση τους, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις με 98 και 94 μονάδες, αντίστοιχα.

Από την άλλη πλευρά, η Ευρώπη με 74 μονάδες και η Βόρεια Αμερική με 81 αποτελούν τις πιο απαισιόδοξες γεωγραφικές ζώνες του πλανήτη.

Αναλυτικότερα, εννέα στις δέκα πιο αισιόδοξες χώρες προέρχονται από την Ασία/Ειρηνικό και Μέση Ανατολή, ενώ οκτώ στις δέκα πιο απαισιόδοξες προέρχονται από την Ευρώπη.

Η Ινδία παραμένει η πιο αισιόδοξη χώρα του πλανήτη, με την Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, όμως, να "πέφτει" στις 126 μονάδες, ενώ την ακολουθούν οι Φιλιππίνες με 115 και η Ινδονησία με 112.

Στην αντίπερα όχθη, βρίσκεται η χώρα μας, καθώς, για πρώτη φορά, καταλαμβάνει την τελευταία θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 41 μονάδες.

Τέσσερις μονάδεςέπεσε” ο δείχτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο, έτσι ο δείχτης έχει φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο μέχρι τώρα.

Φυσικά το γεγονός αυτό συνδέεται άμεσα με την εντεινόμενη οικονομική κρίση καθώς και τις γενικευμένες διαμαρτυρίες των πολιτών.

Τις υπόλοιπες τελευταίες θέσεις της Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης συμπληρώνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία (42 μονάδες), η Ουγγαρία (43), η Κροατία (45) και η Ρουμανία (47).

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, σε ποσοστό εννέα στους δέκα, θεωρούν ότι η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ εξίσου μεγάλο ποσοστό από αυτούς πιστεύει πως η κρίση θα παραταθεί και τους επόμενους μήνες, που έρχονται.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των καταναλωτών στην Ευρώπη, το δεύτερο τρίμηνο του 2011, είναι η αύξηση στους λογαριασμούς του νοικοκυριού, ενώ για την Ελλάδα παραμένουν ως πρώτες ανησυχίες η εργασιακή ασφάλεια και η οικονομία, με ποσοστά που είναι τα υψηλότερα στην Ευρώπη (39% και 38%, αντίστοιχα), αποτυπώνοντας το κλίμα ανασφάλειας και προβληματισμού, που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

Πλέον ένας στους τρεις (34%) πολίτες της χώρας μας, δηλώνει πως δεν διαθέτει χρήματα, μετά την κάλυψη των βασικών αναγκών του, δηλαδή δεν του περισσεύουν χρήματα παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.

Επιπλέον, ένα μεγάλο ποσοστό από όσους τελικά τους περισσεύουν κάποια χρήματα, τα ξοδεύει για αποπληρωμή δανείων, πιστωτικών καρτών και άλλων χρεών (35%).
Σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων (91%) αναγκάστηκε να αλλάξει τις αγοραστικές συνήθειές του, εξαιτίας της κρίσης, με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να έχει μειώσει τα χρήματα, που δαπανά, για τη διασκέδαση εκτός σπιτιού (80%) και για την αγορά νέων ρούχων (75%), ενώ ένα πολύ υψηλό ποσοστό (68%) έχει στραφεί σε φθηνότερα καταναλωτικά προϊόντα, ώστε να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές αύριο η χώρα

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας
Απεργούν αύριο, Τετάρτη 20 Ιουλίου, οι γιατροί και οι νοσηλευτές της χώρας, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για την αναδιάταξη του ΕΣΥ.
Στις 12 το μεσημέρι νοσηλευτές και γιατροί θα συγκεντρωθούν έξω απότο υπουργείο Υγείας, απαιτώντας την, "άμεση απόσυρση του πρόχειρου και αποσπασματικού σχεδίου Συγχωνεύσεων και Καταργήσεων Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων".
Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι φορείς νοσηλευτών και γιατρών, ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ.
Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι: "Το σχέδιο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, επιγράφεται Λειτουργική Αναδιάταξη Μονάδων Υγείας ΕΣΥ, στη πραγματικότητα όμως συρρικνώνει, απαξιώνει, ιδιωτικοποιεί περαιτέρω το σύστημα. Προαπαιτούμενο των αλλαγών του υγειονομικού χάρτη είναι η ανάπτυξη Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, κρεβατιών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αυτοτελών ΤΕΠ, σύγχρονων και αποτελεσματικών εργαστηριακών τομέων, Χειρουργικών κρεβατιών".
Οι γιατροί και οι νοσηλευτές τονίζουν ότι ο υπουργός Υγείας αρνείται να αναπτύξει τις αναγκαίες προϋποθέσεις που αναβαθμίζουν το σύστημα και να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό, παρά το γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια αποχώρησαν με συνταξιοδότηση τουλάχιστον 20.000 υπάλληλοι.
Επιπρόσθετα κατηγορούν τον υπουργό, ότι καταργεί εργασιακά δικαιώματα και προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες "με την κινητικότητα του ελλιπέστατου κουρασμένου, κακοπληρωμένου προσωπικού", μεταξύ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.
"Σε περίοδο οικονομικής κρίσης που οι πολίτες ζουν στη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό στρέφονται, για υπηρεσίες στον Δημόσιο Τομέα Υγείας και Πρόνοιας κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι. Ο υπουργός οφείλει να αναβαθμίζει το σύστημα και όχι να το απαξιώνει με ψευδή, πρόχειρα και αποσπασματικά", υπογραμμίσουν γιατροί και νοσηλευτές.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιμ. Βοιωτίας:Επιστολή διαμαρτίας προς τον Μ. Χρυσοχοΐδη

Επιστολή διαμαρτίας από το Επιμελητήριο Βοιωτίας προς τον Μ. Χρυσοχοΐδη


Επιστολή διαμαρτυρίας αναφορικά με ρυθμίσεις του επικείμενου προγράμματος στήριξης της εργασίας από το Ε.Π, «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» απέστειλε το Επιμελητήριο Βοιωτίας προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το οποίο κοινοποιεί στον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης
Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θάνο Μωραΐτη και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Σύμφωνα με το Επιμελητήριο «το πρόγραμμα  κινείται στην σωστή κατεύθυνση, καθώς αποτελεί, έστω με καθυστέρηση, μια πρώτη προσπάθεια, για την άμεση ανακούφιση των δοκιμαζόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της απασχόλησης στην χώρα» ενώ θετικά χαρακτηρίζει και την υιοθέτηση «μιας απλοποιημένης διαδικασίας, για την υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης».
Ωστόσο, το Επιμελητήριο Βοιωτίας, «ως θεσμικός εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, δεν μπορεί να αγνοήσει την άδικη εξαίρεση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενίσχυσης».
Πιο συγκεκριμένα όπως επισημαίνει «η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος εξαιρείται του σχετικού προγράμματος, καθώς αυτό αντλεί πόρους από το ΕΚΤ, το οποίο δεν χρηματοδοτεί τις Περιφέρειες του Στόχου 2, στις οποίες πλασματικά ανήκει και η δική μας».
Στη συνέχεια το Επιμελητήριο σημειώνει: «Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι εντελώς στρεβλή και παράλογη, καθώς όπως άλλες παρόμοιες, ως αυτή που εμπεριέχεται στον επενδυτικό νόμο, παραβλέπουν, ότι η στατιστική «ευημερία» της Βοιωτίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως αυτή αποτυπώνεται στους στατιστικούς δείκτες, είναι πλασματική και δεν ανταποκρίνεται στο πραγματικό βιοτικό επίπεδο των κατοίκων και στην καθημερινότητα της τοπικής οικονομίας».
Και συνεχίζει: «Ο υψηλός δείκτης ΑΕΠ, όπως εμφανίζεται στην αντίστοιχη στατιστική απεικόνιση, οφείλεται στη συγκέντρωση ιδιαίτερα σημαντικής μεταποιητικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου, όπου είναι μετεγκατεστημένο το σύνολο σχεδόν των βιομηχανιών από το νομό Αττικής. Δυστυχώς όμως, αυτή η οικονομική δραστηριότητα δεν συνδέεται και δεν έχει θετική επίδραση στον υπόλοιπο ιστό της τοπικής οικονομίας. Ενδεικτικά μόνο, αναφέρουμε, ότι η ανεργία στη Στερεά Ελλάδα καλπάζει  και είμαστε στις πέντε πρώτες θέσεις, με υψηλό ποσοστό ανεργίας του εργατικού δυναμικού, καθώς βέβαια και τους γενικότερα χαμηλούς δείκτες «ευημερίας», οι οποίοι καταγράφονται στην περιοχή».
Επίσης, για μια ακόμη φορά, υπογραμμίζει την αντίθεση «στον αποκλεισμό του ελληνικού εμπορίου» και συνηγορεί «υπέρ της πλήρης ένταξης του εμπορίου, εισαγωγικού και εξαγωγικού σε ανάλογες ρυθμίσεις».
 Το Επιμελητήριο κάνει επίσης γνωστό πως θεωρεί απαραίτητη την παρέμβαση του υπουργού για την άρση «του αδιανόητου αποκλεισμού των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας από ένα πρόγραμμα, που υποτίθεται έχει σαν στόχο την ανταπόκριση σε κρίσεις που συνδέονται με την οικονομική και κοινωνική αναδιάρθρωση, με στόχο την προώθηση της απασχόλησης, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, τη βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας κ.α.»
Καταλήγοντας καλεί τον κ. Χρυσοχοΐδη να προβεί στην τροποποίηση του προγράμματος ή στην άμεση αναζήτηση άλλης ισοδύναμης χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας, με όμοια  ή ανάλογα χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύσκολες ώρες για τον Μιχάλη Κακογιάννη!


http://www.gossip-tv.gr/sites/default/files/imagecache/large_20_normal/2011_07/kakogiannis.jpgΣε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας εισήχθη χθες βράδυ...
με καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης. Οι πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ν’ αντιμετωπίζει πρόβλημα υπονατριαιμίας (μεγάλη πτώση του νατρίου).
Ωστόσο, αυτή τη στιγμή οι γιατροί δεν μπορούν να προβούν σε ολοκληρωμένη διάγνωση και για αυτό θα πρέπει να παρακολουθήσουν περαιτέρω τον ασθενή και πιθανόν να κάνουν συμπληρωματικές εξετάσεις. 

gossip-tv.gr 
Διαβάστε Περισσότερα »

Μισθοί 100.000 ευρώ σε χρεωμένους δήμους

ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ 58 * ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ
Τουλάχιστον 58 δήμοι είναι σε οικονομική κατάρρευση, στον «Καλλικράτη» «δεν υπάρχει σάλιο», όμως στις περισσότερες δημοτικές επιχειρήσεις γίνεται πάρτι με παχυλές αμοιβές ηλεκτρολόγων και υδραυλικών που ξεπερνούν ετησίως τα 40.000 ευρώ, αλλά και υπαλλήλων που ξεπερνούν τα 75.000, ακόμα και τα 100.000 ευρώ...
Πάρτι με παχυλές αμοιβές γίνεται στις περισσότερες δημοτικές επιχειρήσεις 

Ηδη το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μελετά το ειδικό καθεστώς που ισχύει στις δημοτικές επιχειρήσεις, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί τα μισθολόγια για όλες τις κατηγορίες των υπαλλήλων, ακόμα και εκείνων που λόγω του «Καλλικράτη» έχουν μετατεθεί σε άλλες υπηρεσίες γιατί...
η δημοτική επιχείρηση όπου εργάζονταν συγχωνεύτηκε ή καταργήθηκε. Τα αναλυτικά στοιχεία των μισθολογίων έχει ζητήσει με κατεπείγουσα επιστολή του προς όλους τους δήμους που συνεχίζουν να έχουν επιχειρήσεις ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας. Ως τελική ημερομηνία για να αποσταλούν τα μισθολόγια των επιχειρήσεων στο υπουργείο έχει τεθεί η 20ή Ιουλίου, δηλαδή μέχρι αύριο Τετάρτη.

Τα στοιχεία θα εκτιμηθούν από τις υπηρεσίες του υπουργείου και θα διαβιβαστούν στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα αποφασίσει για το μέλλον αυτών των επιχειρήσεων και των υπαλλήλων τους, υπό το πρίσμα της κατάρτισης και του νέου μισθολογίου που θα ισχύσει άμεσα. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του «Καλλικράτη» από 1ης Ιανουαρίου φέτος μείωσε τις δημοτικές επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των δήμων από 6.500 σε 2.000 περίπου. Ομως συνεχίζει να υπάρχει ειδικό καθεστώς στις επιχειρήσεις αυτές, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο είναι εκείνο που αποφασίζει για τις αποδοχές των υπαλλήλων, που σύμφωνα με διακριβώμενες πληροφορίες είναι πάρα πολύ υψηλές και δεν έχουν υποστεί μειώσεις λόγω Μνημονίου, ενώ προς το παρόν κανείς δεν είναι σε θέση να υπολογίσει τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή ισχυρός πονοκέφαλος για το υπουργείο Εσωτερικών είναι το μέλλον των υπερχρεωμένων δήμων, καθώς αναζητούνται τρόποι διάσωσης χωρίς να σημειωθούν κραδασμοί, ενώ παραμένει ακόμα ανοιχτό το θέμα των κριτηρίων για την ένταξη των δήμων σε καθεστώς Μνημονίου.

Το υπουργείο αναζητεί τρόπους, ώστε να υπάρχει μια «διαβάθμιση» στην αντιμετώπιση των υπερχρεωμένων δήμων, με καταγραφή των ετήσιων δανειακών τους υποχρεώσεων αλλά και των εσόδων τους, ώστε να μην υπαχθούν όλοι σε καθεστώς Μνημονίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δήμαρχοι που εκπροσωπούν δήμους οι οποίοι είναι συνεπείς στις δανειακές ετήσιες υποχρεώσεις τους και παρουσιάζουν έσοδα ( π.χ. ενοίκια κ.ά.), έχουν ζητήσει από τον υφυπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο να μην τους απαγορευθεί απολύτως να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού, ακόμα και με τη βοήθεια της σύναψης νέων δανείων.

Τα χρέη των υπερχρεωμένων ΟΤΑ υπερβαίνουν τα 1,8 δισ. ευρώ και στόχος είναι να διασφαλιστεί σε πρώτο επίπεδο η βιωσιμότητά τους με την επιμήκυνση έως και 25 χρόνια της αποπληρωμής με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών, ενώ θα δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός Εξυγίανσης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης.

Οι δήμοι θα συντάξουν προγράμματα εξυγίανσης, αφού ορκωτοί λογιστές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά τους, ενώ θα τεθούν υπό τον άμεσο έλεγχο της Ελεγκτικής Επιτροπής σε μηνιαία βάση. Σε αυτή μετέχουν ένας σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως πρόεδρος, ο γενικός διευθυντής Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών και ένας εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ. Αποστολή της είναι να παρακολουθεί την πιστή τήρηση των προγραμμάτων εξυγίανσης των δήμων.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα εγκρίνεται από την Ελεγκτική Επιτροπή, η οποία, σε περίπτωση που το κρίνει ανεπαρκές, το τροποποιεί ή καταρτίζει η ίδια νέο.

Η οικονομική κατάσταση του δήμου (μαζί με τα νομικά του πρόσωπα) θα καταγραφεί από ορκωτούς λογιστές σε ειδική έκθεση που περιλαμβάνει:

* το συνολικό δανεισμό του δήμου και των νομικών του προσώπων από τράπεζες και τοκοχρεολύσια

* τις λοιπές υποχρεώσεις του δήμου, μακροπρόθεσμες όσο και βραχυπρόθεσμες

* διεκδικήσεις τρίτων προς το δήμο

* υποχρεώσεις ή απαιτήσεις που μπορεί να προκύψουν από εκκρεμείς ή τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις

* τα διαθέσιμα έσοδα των δήμων.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα εξυγίανσης περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού των δαπανών και δράσεις χρηματοδότησης με στόχο τον περιορισμό του χρέους.

Στο μεταξύ χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με δημάρχους που ανήκουν στο Κίνημα. Αποφασίστηκε υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ (πρώην ΚΕΔΚΕ) στις επερχόμενες διαδικασίες εκλογής να είναι ο κ. Ασκούνης.

Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ από enet
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Ανοικτοί κλιματιζόμενοι χώροι για την αντιμετώπιση του καύσωνα..



Ο Δήμος Λεβαδέων ανακοινώνει ότι από σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011 και από τις 08:00 έως στις 20:00 θα παραμένουν ανοικτοί οι κλιματιζόμενοι χώροι στο Κ.Α.Π.Η. Λιβαδειάς στην οδό Δωδεκανήσου και στο παλιό Δημαρχείο για την ανακούφιση των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού από τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στην πόλη μας σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Για να μη μας κοροϊδεύουνΜε συντριπτική πλειοψηφία 24 προς 3, οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται η επιβολή του επαχθούς μέτρου, ακόμη κι όταν ο οφειλέτης του Δημοσίου έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τα χρέη του και δεν τα αποπληρώνει.
Η απόφαση της Ολομέλειας, που δημοσιεύθηκε χθες, δίνει τη χαριστική βολή στο θεσμό της προσωποκράτησης, αφού πλέον δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την, έστω και περιορισμένη, εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής διάταξης (ν. 2717/99).
Είχε προηγηθεί το 2003 η ομόφωνη κρίση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα της προσωπικής κράτησης για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το ΙΚΑ και τα ΝΠΔΔ.Σύμφωνα με τους δικαστές, η προσωποκράτηση ως μέτρο στερητικό της ελευθερίας είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτη και αντίθετη στα άρθρα 2 και 5 του Συντάγματος, που επιτάσσουν ως πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, πυρήνας της οποίας είναι η προσωπική ελευθερία.

Η Ολομέλεια τονίζει ότι είναι διαφορετικό το θέμα της στέρησης της προσωπικής ελευθερίας ως ποινή για αποδοκιμαστέα κοινωνική συμπεριφορά και άλλο ως διοικητικό μέτρο που αποβλέπει στην άσκηση πίεσης για την εξόφληση χρηματικού χρέους, το οποίο «δεν έχει ή δεν δύναται το Δημόσιο να αποδείξει ότι έχει ο οφειλέτης». Και αυτό διότι αποτελεί μέτρο καταναγκασμού, όχι πάνω στην περιουσία του οφειλέτη, αλλά επί του ίδιου του προσώπου του οφειλέτη.

Στο σκεπτικό της απόφασης που υιοθέτησε ανάλογη κρίση του Στ’ τμήματος, αναφέρεται ότι το Σύνταγμα ανέχεται τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας, αλλά με την προϋποθεση ότι είναι λογικώς αναγκαία για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και τέτοιοι λόγοι είναι αυτοί που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα (όπως η παραβίαση της προθεσμίας καταβολής των χρεών προς το Δημόσιο).

Ενα βήμα πιο πέρα προχώρησαν πέντε σύμβουλοι Επικρατείας, κατά τη γνώμη των οποίων το μέτρο της προσωποκράτησης παραβιάζει και το άρθρο 7 του Συντάγματος, που ορίζει ότι το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέσον για την επίτευξη σκοπού, έστω και δημόσιου συμφέροντος.

Πηγή :http://olympia.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη συναυλία των Bon Jovi

Μόνο μία ημέρα απομένει για τη μεγαλύτερη συναυλία του ελληνικού καλοκαιριού. Ο λόγος φυσικά για την εμφάνιση των Bon Jovi στο ΟΑΚΑ.

Το θρυλικό συγκρότημα της ροκ πραγματοποιεί φέτος μια ακόμη τεράστια περιοδεία προκειμένου να υποστηρίξει την κυκλοφορία της νέας συλλογής των επιτυχημένων single τους, με τίτλο “Greatest Hits”.

Το live των Bon Jovi σε αριθμούς:

- Περισσότερα από 120.000.000 άλμπουμ τους έχουν πωληθεί παγκοσμίως

- Περισσότεροι από 34.000.000 θεατές τους έχουν παρακολουθήσει live


- Πάνω από 2.600 είναι οι συναυλίες που έχουν πραγματοποιήσει στην καριέρα τους οι Bon Jovi σε 50 χώρες

- 800 χιλιόμετρα καλωδίων χρειάζεται για να λειτουργήσει η σκηνή της περιοδείας


- 800.000 βατ χρειάζονται μόνο για τα ηχητικά της σκηνής

- 21.933 εργατικές ώρες έχουν σπαταληθεί συνολικά για την κατασκευή της θεαματικής αυτής σκηνής


- Πάνω από τρία χιλιόμετρα καλωδίων χρειάζονται για να λειτουργήσουν οι μεγάλες οθόνες βίντεο

- 750.000 πίξελ προβάλλονται στη μεγαλύτερη high definition οθόνη παγκοσμίως

- Τρεις μέρες χρειάζονται για το στήσιμο όλης της σκηνής ενώ ακόμη μία είναι απαραίτητη για να ξεστηθεί

- Πάνω από 15 διαφορετικές κιθάρες χρησιμοποιεί ο Ritchie Sambora κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας Bon Jovi

- Περίπου τέσσερα ζευγάρια μπακέτες αναγκάζεται να αλλάξει ο drummer Tico Torres για τις ανάγκες ενός μόνο live Bon Jovi

- Τέλος, κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης, o Jon Bon Jovi επισκέπτεται κατά μέσο όρο δύο φορές την γκαρνταρόμπα του για να αλλάξει
Πηγή :http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποστέλλονται οι αγωγές για μη πληρωμή διοδίων


Picture 0 for Αποστέλλονται οι αγωγές για μη πληρωμή διοδίων
http://permisospress.blogspot.com
Τις πρώτες 15 αγωγές κατά εταιρειών – επαγγελματιών οι χρησιμοποιούν το τμήμα ΠΑΘΕ Μαλιακός Κλειδί χωρίς να πληρώνουν διόδια θα αποστείλει από την Παρασκευή 15 Ιουλίου και εντός των επόμενων 10 ημερών, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ.
Οι αγωγές αφορούν χρήστες της ΠΑΘΕ από τη Λάρισα, τη Λαμία, τον Βόλο, την Βέροια, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Χαλκίδα.
«Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ έχει επισημάνει πολλές φορές ότι η χρήση του αυτοκινητόδρομου χωρίς την καταβολή του επιβαλλόμενου διοδίου τέλους αποτελεί παράνομη συμπεριφορά ειδικότερα όταν αυτή η συμπεριφορά προέρχεται από επαγγελματίες που οδηγούν μεγάλα φορτηγά και νταλίκες και τα οποία έχει επιστημονικά αποδειχθεί ότι προξενούν πολλαπλά μεγαλύτερη ζημία στο οδόστρωμα απ’ ότι τα απλά Ι.Χ. αυτοκίνητα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ ευχαριστεί, παράλληλα, την μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών που έμπρακτα στηρίζουν το έργο της και τους διαβεβαιώνει «ότι η υποστήριξή τους μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη για να συνεχίσουμε την εκτέλεση αυτού του τόσο σημαντικού για την Ελλάδα έργου υποδομής».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ασφαλιστικά ταμεία θέλουν τον...Γερμανό τους

Τι προβλέπει η πρόταση του Βερολίνου που μπορεί να αποβεί σωτήρια για τα ασφαλιστικά ταμεία

Picture 0 for Τα ασφαλιστικά ταμεία θέλουν τον...Γερμανό τους
Μια πρόταση που μπορεί να διασώσει τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έχουν ελληνικά ομόλογα στα χαρτοφυλάκια τους, επεξεργάζονται τις τελευταίες ώρες στο Βερολίνο, το οποίο μπορεί να επιμένει στην συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας, αντιλαμβάνεται όμως, ωστόσο, ότι μπορεί και να οδηγήσει στα βράχια ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, η εναλλακτική πρόταση που μελετάται, προβλέπει μεν τη συμμετοχή των ιδιωτών στο εγχείρημα, εξαιρεί όμως τα ταμεία από αυτή τη διαδικασία. Κι όταν λέμε «ταμεία», δεν εννοούμε μόνο τα ελληνικά, τα οποία πάντως θα ανασάνουν βαθιά απ αυτή την εξέλιξη, αλλά και τα ευρωπαϊκά ευρύτερα, τα οποία κατά το παρελθόν είχαν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα και τώρα βρίσκονται εγκλωβισμένα σε αυτή τους την επένδυση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο τα ολλανδικά όσα και τα νορβηγικά ασφαλιστικά ταμεία, κατά το πρόσφατο παρελθόν είχαν φορτώσει πολλά τέτοια χαρτιά στα χαρτοφυλάκια τους, τα οποία, τώρα, μπορεί να λειτουργήσουν ως μπούμερανγκ για την επόμενη μέρα τους.. Το ίδιο εννοείται ότι ισχύει και για τα ελληνικά ταμεία, τα οποία σε μια τέτοια περίπτωση θα βρίσκονταν 100% εκτεθειμένα. Οπότε, η γερμανική πρόταση ανακουφίζει τους πάντες κι ασφαλώς βρίσκει σύμφωνη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία εξαρχής αντιτίθεται σε μια τέτοια εξέλιξη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα νίκησε τη Βραζιλία και εξασφάλισε την πρόκριση

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών πήρε τη δεύτερη νίκη της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Σανγκάη και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους χιαστί αγώνες για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Τεράστια επιτυχία της Λυμπερτά - "Χάλκινη" στη Σανγκάη

Παρά το ότι η λογική έλεγε ότι η Ελλάδα θα είχε εύκολο έργο κόντρα στη Βραζιλία εντούτοις χρειάστηκε να παλέψει σκληρά μέχρι το τέλος για να φτάσει στο 11-8.

Με αυτή τη νίκη η Εθνική μας εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του ομίλου και την Πέμπτη θα τα δώσει όλα κόντρα στη Ρωσία για να πάρει απευθείας την πρόκριση στα προημιτελικά.

Σε περίπτωση ήττας, θα αντιμετωπίσει τον 3ο του Δ' ομίλου, που θα είναι μια εκ των Κούβα-Νότιου Αφρικής.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 1-3, 2-3.

Βραζιλία: Αμάρο 1, Κανέτι 2, Καρβάλιο 1, Ντίας 1, Κουτίνιο 1, Κιαπίνι 1, Ζάμπλιτ 1.

Ελλάδα: Ψούνη 2, Ασημάκη 3, Μεληδώνη 1, Ρουμπέση 2, Αντωνάκου 2, Τσουκαλά 1.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ:Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών ανά τριετία στους αγρότες



Στον ΟΓΑ δημιουργούνται πέντε υποχρεωτικές και δύο προαιρετικές ασφαλιστικές κατηγορίες

Κάθε τριετία θα αλλάζουν υποχρεωτικά ασφαλιστική κατηγορία οι αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Στον Οργανισμό δημιουργούνται πέντε υποχρεωτικές και δύο προαιρετικές ασφαλιστικές κατηγορίες. Οι αγρότες ασφαλιζονται αρχικώς στην πρώτη κατηγορία και μεταφέρονται στη δεύτερη μετά από πέντε έτη ασφάλισης. Ακολούθως, αλλάζουν κατηγορία υποχρεωτικά κάθε τρία έτη, γεγονός που σημαίνει οτι θα αυξάνονται αντιστοίχως και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Η ρύθμιση αυτή προβλέπεται στο νόμο με τον οποίο επικυρώθηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας. Σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας αποσαφηνίζεται το νέο ασφαλιστικό καθεστώς των αγροτών

Αναλυτικά προβλέπονται τα εξής:

-Από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία μεσολαβούν πέντε έτη ασφάλισης

-Από τη δεύτερη στην τρίτη κατηγορίας τρία έτη ασφάλισης (οκτώ συνολικά)

-Από την τρίτη στην τέταρτη κατηγορία τρία έτη ασφάλισης (έντεκα συνολικά)

-Από την τέταρτη στην πέντε κατηγορία τρία έτη ασφάλισης (δεκατέσσερα συνολικά).

Σημειώνεται πως οι αγρότες με αίτησή τους μπορούν να επιλέξουν ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία απ' αυτή που υπάγονται υποχρεωτικά για την καταβολή εισφορών. Εφόσον βρίσκονται σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία μπορούν να επιλέξουν κατώτερη (στην περίπτωση αυτή οι αγρότες κατατάσσονται στην ασφαλιστική κατηγορία στην οποία θα υπαγόταν υποχρεωτικά εάν δεν είχαν επιλέξει την ανώτερη).

Επιπλέον στην εγκύκλιο τονίζεται πως «σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιλέξει υποχρεωτική κατηγορία ανώτερη εκείνης στην οποία υπάγεται- σύμφωνα με το χρόνο ασφάλισής του- έχει τη δυνατότητα να παραμείνει σε αυτή για το σύνολο του χρόνου που απαιτείται έως ότου η επιλεγείσα κατηγορία καταστεί υποχρεωτική. Στη συνέχεια θα μεταταγεί σε ανώτερη υποχρεωτική ασφαλιστική κατηγορία».

Σε περίπτωση αίτησης επαναφοράς από προαιρετική σε υποχρεωτική κατηγορία προβλέπεται πως: η κατάταξη δεν μπορεί να γίνει σε κατώτερη κατηγορία από αυτήν στην οποία θα κατατασσόταν υποχρεωτικά ο ασφαλισμένος, σύμφωνα με το χρόνο ασφάλισής του.

Συνολικό χρόνο για την υποχρεωτική μετάταξη σε ασφαλιστική κατηγορία δεν θα προσμετρούνται τα έτη που διανύθηκαν στον Κλάδο Πρόσθετης Ασφάλισης Αγροτών.

Ο ασφαλισμένος μπορεί να υποβάλλει στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών αίτηση για μεταβολή ασφαλιστικής κατηγορίας οποτεδήποτε. Σε κάθε περίπτωση όμως η μετάταξη από τη μία κατηγορία στην άλλη θα γίνεται από :

-Την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους από τη συμπλήρωση της πενταετίας ή τριετίας ή
-Την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους από την υποβολή της αίτησης για αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας.

Η υποχρεωτική μετάταξη των ήδη ασφαλισμένων σε ανώτερη κατηγορία ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2012. Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της ρύθμισης η μετάταξη στην αμέσως επόμενη υποχρεωτική κατηγορία πραγματοποιείται εφόσον έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος συνολικός χρόνος ασφάλισης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Μας απειλούν 58 διαφορετικά είδη! Πιο …αιμοδιψή λόγω ζέστης τα κουνούπια!

http://permisospress.blogspot.com

O φτερωτός «εχθρός» του εφετινού καλοκαιριού ακούει στο όνομα Culex pipiens.

Ενίοτε ενισχύεται στις επιδρομές του και από τον ξενόφερτο, εξ Ιταλίας «σύμμαχό» του, ονόματι Aedes albopictus.

Για την καταπολέμηση των δύο αυτών βασικών ειδών κουνουπιών, περί των οποίων ο λόγος, έχουν διατεθεί ήδη περί τα 7 εκατ ευρώ.

Ωστόσο, η έκβαση της… αντικουνουπικής εκστρατείας είναι αβέβαιη!
Και τούτο, διότι, όπως εξηγούν οι ειδικοί, παρότι εφέτος τα κουνούπια δεν έχουν αυξηθεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, εμφανίζονται πολύ πιο επιθετικά και… αιμοδιψή στις συναντήσεις τους με το ανθρώπινο είδος. Μάλιστα, τις τελευταίες δέκα ημέρες σμήνη κουνουπιών έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην κεντρική Μακεδονία αλλά και σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα, η Λάρισα, η Λαμία, ο Βόλος. Για την εισβολή τους ευθύνονται οι έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου μήνα αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Προς το παρόν προκαλούν έντονη όχληση στον πληθυσμό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι τα κουνούπια δεν αποτελούν μόνιμη καλοκαιρινή απειλή για τη δημόσια υγεία - περίτρανη απόδειξη η επιδημία του ιού του Δυτικού Νείλου που ενέσκηψε το περσινό καλοκαίρι στη Βόρειο Ελλάδα, και η οποία οδήγησε 262 ανθρώπους στο νοσοκομείο, από τους οποίους οι 191 με εγκεφαλίτιδα, ενώ καταγράφηκαν και 35 θάνατοι.

Ο «εχθρός» μπορεί να χτυπά σε πολλά μέτωπα - 58 διαφορετικά είδη κουνουπιών έχουν εντοπισθεί ως σήμερα στη χώρα μας. Ορισμένα εξ αυτών θεωρούνται περισσότερο επιβλαβή από άλλα, καθώς μπορούν να μεταδώσουν νοσήματα στον άνθρωπο. Βεβαίως, όπως εξηγεί ο κ. Σπύρος Μουρελάτος, βιολόγος, «πρέπει να επισημανθεί ότι για να μεταδοθούν τα νοσήματα αυτά προϋπόθεση είναι να υπάρχουν κάποια μολυσμένα άτομα τα οποία θα μολύνουν άλλα υγιή».

Κουνούπια… uber alles
Εφέτος, πάντως, δύο είδη κουνουπιών αναδεικνύονται σε «ηγέτες» του πληθυσμού τους στην Ελλάδα. Πρόκειται για το Culex pipiens, το οποίο… ζει και βασιλεύει στα αστικά κέντρα, καθώς και το Aedes albopictus, το περίφημο κουνούπι- τίγρης, επί το ελληνικότερον. «Το πρώτο είναι το πλέον συνηθισμένο είδος κουνουπιού, γνωστό εδώ και δεκαετίες. Επιβιώνει στον αστικό ιστό και αναπαράγεται εύκολα στις σχάρες των ομβρίων υδάτων» μας... συστήνει το πολυπληθέστερο είδος κουνουπιού της ελληνικής επικράτειας ο κ. Μουρελάτος.

Το κουνούπι – τίγρης έφτασε στην Ελλάδα από την Ιταλία πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Αμφότερα θεωρούνται επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία υπό την προϋπόθεση ότι μπορεί να γίνουν ξενιστές, δηλαδή «μεταφορείς» μολυσματικών ιών από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά το κουνούπι- τίγρης έχει ένα επιπλέον «όπλο»: την ασταμάτητη δραστηριότητά του. Σε αντίθεση με τα άλλα κουνούπια που οχλούν και τσιμπούν κυρίως τις βραδινές ώρες το κουνούπι – τίγρης – σημειωτέον ότ η ονομασία του οφείλεται στη… ριγέ εμφάνισή του- συνεχίζει τα τσιμπήματα και στη διάρκεια της ημέρας. Με τέτοιες… αντοχές που επιδεικνύει το κουνούπι- τίγρης μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι αποτελεί ισχνή μειοψηφία στον… ελληνικό πληθυσμό των κουνουπιών.

“Με τις υψηλές θερμοκρασίες τα κουνούπια ζουν λιγότερο, αλλά τσιμπούν περισσότερο. Προτού πεθάνουν πρέπει να επιτελέσουν το αναπαραγωγικό τους καθήκον και χρειάζονται αίμα. Θα τσιμπήσουν μόνο τα θηλυκά κουνούπια. Μιλάμε για δισεκατομμύρια κουνούπια. Μόνο σε ένα τετραγωνικό μέτρο μπορούν να παραχθούν 10.000 κουνούπια” εξηγεί ο ειδικός.

Σε εξέλιξη η αντικουνουπική εκστρατεία
Ήδη σε 17 νομούς της χώρας δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ στις... εκστρατείες κατά των κουνουπιών. Στους ορυζώνες του νομού Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα, όπου βρίσκεται το 70% της συνολικής επιφάνειας των ορυζώνων της χώρας εφαρμόζεται ένα μεγάλο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, ενώ ψεκασμοί γίνονται και σε πολλές άλλες περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, όπως οι Σέρρες, η Χαλκιδική, η Πέλλα, η Καβάλα, η Ξάνθη, η Φθιώτιδα, η Πιερία και η Ημαθία. Η μικρότερη δαπάνη γίνεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Αυτό όμως κατά τους ειδικούς δεν προϋποθέτει και μικρής έκτασης πρόβλημα στην Αττική. Απεναντίας, τονίζουν ότι η αύξηση των μεταναστών στην πρωτεύουσα της χώρας καθιστά αναγκαία την λήψη μέτρων κατά των κουνουπιών δεδομένου ότι αυτά αποτελούν βρίσκουν πλέον εύκολα και παντού μολυσματικούς ιούς στα… τσιμπήματά τους.

Τρόποι προστασίας από τα κουνούπια
- Απομακρύνετε το στάσιμο νερό από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, υδρορροές, βεράντες, κήπους ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε στάσιμα νερά όπου συνήθως αφήνουν τα αυγά τους. Ακόμη και το έδαφος που παραμένει υγρό αποτελεί σημείο εναπόθεσης των αυγών τους.
- Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες ή κλιματιστικά. Ο δροσερός αέρας δεν τα σκοτώνει ούτε τα απομακρύνει αλλά μειώνει σημαντικά τη δραστηριότητα των κουνουπιών.
-Κουρεύετε τακτικά γκαζόν, φυλλωσιές και θάμνους διότι εκεί βρίσκουν καταφύγιο τα κουνούπια.
-Τοποθετείστε σήτες στα παράθυρα, τους φεγγίτες και γενικά τις εισόδους του σπιτιού για να ανακόψετε την πορεία των κουνουπιών προς το εσωτερικό
- Χρησιμοποιήστε λάμπες κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων διότι προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια.
- Προφυλαχτείτε ιδιαίτερα με ατομικά μέτρα όπως χρήση ρούχων, εντομοαπωθητικών κ.α κατά τις ώρες από σούρουπο μέχρι το χάραμα, διότι κατά το χρονικό αυτό διάστημα συνηθίζουν να τσιμπούν τα κουνούπια που μεταφέρουν μολυσματικό ιό.
- Τηρήστε τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια σε ατομικό επίπεδο, ακόμη κι όταν στην ευρύτερη περιοχή διαμονής σας υλοποιούνται προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών διότι αυτά δεν μηδενίζουν τον κίνδυνο.

Πηγή: Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι αμοιβές των Παπανδρέου - Πάγκαλου - Βενιζέλου

Τη στιγμή που οι μισθωτοί χάνουν, κατά μέσον όρο 400 ευρώ το μήνα εδώ και ένα χρόνο, ελέω Μνημονίου, οι ανώτατοι άρχοντες είδαν μόνο κατά 12% μείωση των εξόδων παράστασης, δηλαδή μια μηνιαία περικοπή του «εξωφρενικού» ποσού των 190 ευρώ!
Η prionokordela.gr ανοίγει το φάκελο των παχυλών αμοιβών όλων αυτών που μας ζητάνε κι άλλες θυσίες, κι άλλες περικοπές, κι άλλο σφίξιμο στο ζωνάρι… Βουλευτές, υπουργοί, υφυπουργοί, υπάλληλοι Βουλής, πρωθυπουργός, όλοι ευνοημένοι και όλοι στις δικές μας πλάτες!
Ας μιλήσουν, λοιπόν, οι αριθμοί… Γιατί, λεφτά υπάρχουν, αλλά, όπως φαίνεται, τα μοιράζονται μόνο μεταξύ τους…
O αγαπημένος μας, λοιπόν, πρωθυπουργός, παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ, προσαυξημένη κατά 40% ως έξοδα παράστασης, δηλαδή 2.800 ευρώ ή πιο σωστά 2.460 ευρώ μετά την περικοπή του 12%. Συνολικά, λοιπόν, λαμβάνει περίπου 9.460 ευρώ το μήνα ή περίπου 113.500 ευρώ ετησίως!
Μείνατε άφωνοι; Αφού το έλεγε ο άνθρωπος «λεφτά υπάρχουν»… Απλά, είχε παραλείψει να μας πει το «μόνο για μένα»…
Και συνεχίζουμε με τα «εκλεκτά» παιδιά της Αντιπροεδρίας…
Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που έχουν και τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ μηνιαίως, με προσαύξηση 30% για τον αντιπρόεδρο και 20% για τους βουλευτές ως έξοδα παράστασης. Συνεπώς, ένας υπουργός ή υφυπουργός-βουλευτής λαμβάνει μηνιαίως 8.230 ευρώ ή περίπου 98.760 ευρώ ετησίως, ενώ ο αντιπρόεδρος λαμβάνει 8.900 ευρώ μηνιαίως ή περίπου 106.800 ευρώ ετησίως.
Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος μιλάει για «στρατιωτική πειθαρχία και είναι αντιπρόεδρος και υπουργός, παίρνει διπλό μισθό δηλαδή; 17.130 το μήνα ή 205.560 το χρόνο;
Όσο για το έτερον ήμισυ της Αντιπροεδρίας, έχουμε μια απορία μόνο… Πως τα φάγαμε μαζί, κύριε Πάγκαλε και όσα εσείς βγάζετε το μήνα, εμείς οι υπόλοιποι τα βγάζουμε το χρόνο;
Πηγή: www.prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ισχύ το πρόστιμο για όσους δεν μαζεύουν αποδείξεις



Αυστηρές κυρώσεις θα επιβληθούν σε όσους δεν συγκεντρώσουν τις αποδείξεις που αντιστοιχούν στο εισόδημά τους, παρά την κατάργηση της φοροέκπτωσης από το υπουργείο Οικονομικών.
Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών έκανε πιο αυστηρά τα κριτήρια για τον υπολογισμό του ποσού των αποδείξεων που χρειάζεται ανάλογα με το ύψος εισοδήματος των φορολογουμένων.
Με βάση τα νέα κριτήρια, από το επόμενο έτος θα ζητούνται αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματος του φορολογούμενου μέχρι 60.000 ευρώ. Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος με εισόδημα 16.000 ευρώ, θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις ύψους 4.000 ευρώ έναντι 2.400 ευρώ που όφειλε να συγκεντρώσει την περασμένη χρονιά.
Οι φορολογούμενοι που δεν θα μαζέψουν τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων, τότε κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο ίσο με το 10% της αξίας τους.
Αναλυτικά, το ύψος των αποδείξεων που χρειάζονται από φέτος ανά εισόδημα διαμορφώνεται ως εξής:

Εισόδημα (σε ευρώ)  Aποδείξεις Aποδείξεις
  Για το 2010  Για το 2011
6.000  600  1.500
8.000  800 2.000
10.000 1.000  2.500
12.000 1.200 3.000
14.000 1.800 3.500
16.000 2.400
4.000
18.000 3.000 4.500
20.000 3.600 5.000
22.000 4.200 5.500
25.000 5.100 6.250
28.000 6.000 7.000
30.000 6.600 7.500
34.000 7.800 8.500
38.000 9.000 9.500
42.000 10.200 10.500
46.000 11.400 11.500
50.000 12.000 12.500
55.000 12.000  13.750
60.000 12.000 15.000
Άνω των 60.000   15.000
 
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΘΙΩΤΙΔΑ:Φρικτό τέλος για την 62χρονη από τον Άγιο Κωνσταντίνο




Τι κρύβεται πίσω από τα μακάβρια ευρήματα στη διασταύρωση της Αντίνιτσας?

Οι αστυνομικοί καλούνται να εξιχνιάσουν το μυστήριο του φρικτού θανάτου της 62χρονης οδοντιάτρου Ελευθερίας Ραμιώτη από τον Άγιο Κωνσταντίνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport το κρανίο και τα υπόλοιπα οστά, που βρέθηκαν χθες το πρωί σε δασική έκταση στο 15ο χλμ. Λαμίας-Δομοκού κοντά στη διασταύρωση της Αντίνιτσας, ανήκουν στην 62χρονη που είχε εξαφανισθεί από το πρωί της 4ης Ιουλίου, όταν έφυγε από τη μονή της Αντίνιτσας όπου είχε πάει από την προηγούμενη ημέρα 3 Ιουλίου.

Στο σημείο βρέθηκαν και υπολείμματα από γυναικεία ρούχα, καθώς και άλλα προσωπικά αντικείμενα που αναγνωρίστηκαν από τους οικείους της.

Όλα δείχνουν ότι η σορός της άτυχης γυναίκας έγινε βορά άγριων ζώων. Τα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης είναι:
- Πρόκειται για δολοφονία ή για κάτι άλλο?
- Αν είναι εγκληματική ενέργεια, έγινε στο σημείο ή αλλού και μεταφέρθηκε εκεί το πτώμα?
- Που είναι εξαφανισμένο το κόκκινο fiat punto που οδηγούσε?

Τα μακάβρια ευρήματα έχουν σταλεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία, ενώ έχει ζητηθεί και εισαγγελική εντολή για άρση του απορρήτου του κινητού της τηλεφώνου.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και του εγκληματολογικού εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.
.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παίρνει τα «πάνω» του το ηλεκτρονικό εμπόριο αγροτικών προϊόντων

http://permisospress.blogspot.com/

Το 2% των παραγγελιών που δόθηκαν μεταξύ 12 Νοεμβρίου και 20 Δεκεμβρίου του 2010 έγινε από αγοραστές που προέρχονται από τα δίκτυα όπως το Facebook ή το Twitter, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που διεξήγαγαν από κοινού η Forrester Research και GSI Commerce, σχετικά με την ανάλυση των πωλήσεων των εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου.



Η έκθεση τονίζει ότι σε τελική ανάλυση, η άμεση εμπορική προώθηση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η παραδοσιακή διαφήμιση στις ιστοσελίδες, είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί μοχλοί για τη μετατροπή των surfers σε αγοραστές σε αυτά τα sites με online πωλήσεις!
Σύμφωνα με τη μελέτη, το 40 έως 60% των πωλήσεων των καταναλωτικών αγαθών προέρχεται από τις άμεσες εκστρατείες μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η διαφήμιση παραμένει ένα σημαντικό σημείο αγκύρωσης στα πρώτα στάδια της πώλησης.
Τα κοινωνικά δίκτυα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κυρίως για την εταιρική επικοινωνία, την εικόνα, τη φήμη και ως ένα θαυμάσιο εργαλείο για CRM, δηλαδή ένα σύνδεσμο, για την αξιοπιστία μεταξύ των πελατών.
Ένα πράγμα είναι σαφές: γίνονται μελέτες και τα συμπεράσματα διαφέρουν. Αυτό σημαίνει ότι η επίδραση των κοινωνικών δικτύων σε όλους τους αγοραστές στο διαδίκτυο δεν είναι ακόμα μετρήσιμη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι συμβαίνει με το αυτόφωρο για χρέη άνω των 5.000 ευρώ

Ποια τροποποίηση εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την αυτόφωρη διαδικασία για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ. Περίπου 140.000 φορολογούμενοι απειλούνται με...φυλάκιση

Picture 0 for Τι συμβαίνει με το αυτόφωρο για χρέη άνω των 5.000 ευρώ
http://permisospress.blogspot.com/

Τα κάγκελα της φυλακής και συγκεκριμένα του κρατητηρίου κινδυνεύουν να δουν από την 1η Αυγούστου περίπου 140.000 Έλληνες φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους άνω των 5.000 ευρώ, σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη.
 
Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Γ. Καπελέρη, προβλέπεται αυτόφωρη κράτηση και ποινή φυλάκισης για όσους χρωστούν στο ελληνικό κράτος πάνω από 5.000 ευρώ, εφόσον οι οφειλές τους είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες πριν από την 31η Μαρτίου 2011.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών, παρότι συμφώνησαν ότι το μέτρο είναι ορθό επί της αρχής, εξετάζουν σοβαρά να το τροποποιήσουν και να το καταστήσουν πιο ελαστικό, πιθανότατα αυξάνοντας το όριο στα 10.000 ευρώ.
 
Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φωνές τόσο από νομικούς όσο και από εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, που αντιτίθενται στην ισχύουσα διάταξη, υποστηρίζοντας ότι ως προτεραιότητα θα πρέπει να τεθεί η πληρωμή των χρεών και όχι η τιμωρία των οφειλετών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σχηματάρι:Σύλληψη 26χρονου για κλοπή από βιοτεχνία



alt

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο ένας από τους τέσσερις συνολικά δράστες, που τις τελευταίες ώρες αφαίρεσαν μεταλλικά εξαρτήματα από μηχανήματα βιοτεχνίας στην περιοχή του Σχηματαρίου στη Βοιωτία.
Ο 26χρονος δράστης από το Πακιστάν είχε μεταβεί με τους ομοεθνείς συνεργούς του στη βιοτεχνία και για αρκετές ώρες έδρασαν ανενόχλητοι. Έγιναν αντιληπτοί όμως και ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που έφθασε στο σημείο. Οι συνεργοί του κατάφεραν να διαφύγουν χωρίς όμως τα κλοπιμαία τα οποία θα αποδοθούν στον ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας.






Διαβάστε Περισσότερα »

Σε διαθεσιμότητα ειδικός φρουρός επειδή τράβηξε όπλο κατά αστυνομικού

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ειδικός φρουρός για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς ο 30χρονος απείλησε με το όπλο του έναν αρχιφύλακα μέσα σε νυχτερινό κέντρο της Αργυρούπολης, υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο ειδικός φρουρός, υπηρετεί στη Διεύθυνση Μεταγωγών, ενώ οδηγήθηκε τη Δευτέρα (18/07) στον εισαγγελέα γιατί απείλησε με το πιστόλι του αρχιφύλακα, μέσα σε κλαμπ στην Αργυρούπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο ειδικός φρουρός, για ασήμαντη αφορμή, έβγαλε το υπηρεσιακό του πιστόλι, το οποίο είχε μαζί του και το έστρεψε αρχικά στο έδαφος, αλλά στη συνέχεια σημάδεψε τον αρχιφύλακα.

Ο αστυνομικός δεν αντέδρασε, αλλά κάλεσε την Άμεση Δράση και λίγο αργότερα ο ειδικός φρουρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Επίσης κατασχέθηκε και μία μεταλλική γροθιά που είχε στην κατοχή του, ενώ αφαιρέθηκε και το υπηρεσιακό του πιστόλι.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο ειδικός φρουρός και ο αρχιφύλακας ήταν και οι δύο εκτός υπηρεσίας και διασκέδαζαν σε διαφορετικές παρέες, στις 5 τα ξημερώματα, χωρίς να γνωρίζονται μεταξύ τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα μεταλλαγμένα δηλητηριάζουν τις καλλιέργειες

http://permisospress.blogspot.com
MAZIKH ΕΠΕΛΑΣΗ μεταλλαγμένων προϊόντων συντελείται στις χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων. Ειδικότερα, οι καλλιέργειες μεταλλαγμένου αραβοσίτου στη Ρουμανία έχουν σημάνει συναγερμό στις περιβαλλοντικές οργανώσεις, καθώς αυτές θεωρούν ότι τα μεταλλαγμένα χωράφια απειλούν να δηλητηριάσουν τις ελληνικές παραδοσιακές καλλιέργειες.
Το φάντασμα της ρύπανσης των εδαφών και της βιοποικιλότητας με γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς πλανάται πάνω από τη γηραιά ήπειρο, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας καθησυχάζει το γεγονός ότι στη Ρουμανία καλλιεργούνται ποικιλίες μεταλλαγμένου αραβοσίτου. Αυτές οι καλλιέργειες ρυπαίνουν γενετικά τα εδάφη. Οι σπόροι του μεταλλαγμένου φυτού μπορούν να μεταφερθούν μέσω του αέρα, του νερού, των εντόμων και άλλων παραγόντων, δηλητηριάζοντας τις παραδοσιακές καλλιέργειες», τονίζει στη Real planet η υπεύθυνη της Greenpeace για την εκστρατεία ενάντια στα μεταλλαγμένα, Αλεξία Βουρεξάκη.

«Πλέον, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτή η επιμόλυνση δεν θα περάσει τα σύνορα της Ρουμανίας, να επιμολύνει χωράφια σε όλη τη βαλκανική χερσόνησο, καταστρέφοντας ακόμη και ελληνικές ποικιλίες», προσθέτει.

Καλλιέργειες «Φρανκενστάιν»

Τα στοιχεία της Διεθνούς Υπηρεσίας για την Απόκτηση των Αγροβιοτεχνολογικών Εφαρμογών (ISSAA) δείχνουν ότι οι εκτάσεις που καλλιεργούνται στα χωράφια 8 κρατών της Ευρώπης ξεπερνούν τα 916 τετραγωνικά χιλιόμετρα! Οι ποικιλίες αυτές είναι προϊόντα του βιομηχανικού κολοσσού Μονσάντο. Πρόκειται για τη γενετικά τροποποιημένη ποικιλία πατάτας Αμφλόρα και τη γενετικά τροποποιημένη ποικιλία αραβοσίτου Bt.

Οι χώρες που κατέχουν την πρωτοκαθεδρία στην καλλιέργεια των μεταλλαγμένων είναι η Ισπανία, η Τσεχία και η Σουηδία. Εκτός από τη Ρουμανία, τα μεταλλαγμένα προϊόντα καλλιεργούνται στα εδάφη της Πορτογαλίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας, αλλά και της Σλοβακίας.

Το παράδειγμα της Ισπανίας

Οι συνέπειες από την καλλιέργεια μεταλλαγμένων στην Ισπανία είναι τραγικές. Η γενετική επιμόλυνση έχει καταστρέψει πολλά στρέμματα παραδοσιακής καλλιέργειας σε περιοχές της Καταλονίας και του Αραγόν, με ανυπολόγιστες ζημιές για το εισόδημα των αγροτών και την υγεία των καταναλωτών. Αυτό το γεγονός, κατά την Greenpeace, αποδεικνύει περίτρανα ότι η συνύπαρξη μεταλλαγμένων και παραδοσιακών καλλιεργειών είναι αδύνατη. Τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει παλαιότερα η οργάνωση ήταν αποκαλυπτικά.

Σχεδόν το 12,6% του ισπανικού αραβοσίτου είχε επιμολυνθεί με μεταλλαγμένο. Τοπικές αγροτικές οργανώσεις διαπίστωσαν μαζί με την περιβαλλοντική οργάνωση ότι οι τοπικές ποικιλίες καλαμποκιού δεν μπορούσαν να καλλιεργηθούν. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις, τα μεταλλαγμένα επηρέαζαν τη βιοποικιλότητα της περιοχής!

Σε έρευνες που έχουν γίνει από το Ινστιτούτο Γεωργίας και Αγροτικής Διατροφής του Καναδά για την επιμόλυνση των παραδοσιακών καλλιεργειών από τις μεταλλαγμένες, τα στοιχεία ήταν αποκαλυπτικά. Οι ερευνητές απέδειξαν ότι κάθε στρέμμα χωραφιού με μεταλλαγμένη ποικιλία σιταριού μπορεί να δημιουργήσει μέχρι και 60 δισεκατομμύρια σπόρους. Αυτοί οι σπόροι μεταφέρονται σε υγιείς καλλιέργειες και τις δηλητηριάζουν. Μάλιστα, τα γεγονότα αυτά είχε επιβεβαιώσει και η ίδια η Μονσάντο.



/
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαγωνισμός κατάταξης δοκίμων Λιμενοφυλάκων

alt

Διαγωνισμός κατάταξης δοκίμων Λιμενοφυλάκων (αδρών – γυναικών) έτους 2011-07-18

1. Σας γνωρίζουμε ότι με την αρίθμ. 1212.4/38/11/14-07-2011 Απόφαση κ. Αρχηγού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή διακοσίων ογδόντα (280)δοκίμων Λιμενοφυλάκων.
2. Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr), καθώς και στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr) με ΑΔΑ: 4ΑΣΕΙ-Μ2Μ.
3. Παρακαλούμε όπως καταβληθεί από μέρους σας κάθε δυνατή προσπάθεια για ευρεία ενημέρωση και σχετική πληροφόρηση του κοινού.
 
Ο Λιμενάρχης
Υποπ/ρχος Δ.Σ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Αθανάσιος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου για την δασοπροστασία

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ



Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λεβαδέων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών θα συγκληθεί σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου υπό την προεδρία του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Νίκου Παπαγγελή στο παλιό Δημαρχείο, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ.
Στόχος της σύσκεψης όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (εκπρόσωποι της Περιφέρειας, δημοτικών – τοπικών κοινοτήτων, πυροσβεστικής, αστυνομίας, κλπ) είναι ο συντονισμός των δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Βενιζέλος: «Μπορεί να βρεθεί λύση στην Σύνοδο»-Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων



Να είμαστε σε επαγρύπνηση ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε ασάφεια και αμηχανία (ως αποτέλεσμα της Συνόδου) θα στείλει πολύ άσχημα μηνύματα».
Ο υπουργός δήλωσε «συγκρατημένος αισιόδοξος» ότι στη Σύνοδος Κορυφής Κορυφής της Πέμπτης «μπορεί να βρεθεί σχήμα, που θα ικανοποιεί και τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης και την ΕΚΤ», σχετικά με το νέο δανειακό πρόγραμμα προς την Ελλάδα.
Ο υπουργός επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις, ότι «θέλουμε τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, σε συνάρτηση με δύο απαράβατους όρους: την απόφαση, έως τις 15 Σεπτεμβρίου και την 6η δόση, για την κάλυψη χωρίς προβλήματα των δανειακών αναγκών της χώρας και την εξασφάλιση ρευστότητας».
Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, ενώ σήμερα, θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με τους υπολοίπους των κρατών - μελών της ευρωζώνης.
Σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες, ο υπουργός είπε ότι στην περίπτωση της συμμετοχής ιδιωτών στο νέο δανειακό πρόγραμμα, αυτές θα έχουν κατ’ ανάγκη μεγάλη συμμετοχή, διότι διακρατούν ομόλογα αξίας περίπου 40 δις. ευρώ (με χρονικό ορίζοντα το 2015). Ανέφερε, ακόμη, ότι η πιθανή εγγραφή ζημιών, δεν θα εξαρτάται από τη συμμετοχή τους, αλλά από τους διεθνείς εκτιμητικούς οίκους.
Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν απολύσεις μετά το κλείσιμο των πρώτων 25 οργανισμών του Δημοσίου (με όφελος περίπου 0,2% του ΑΕΠ από μείωση λειτουργικού και μισθολογικού κόστους), επισήμανε ότι «ισχύει ό,τι έχει ψηφισθεί στο Μεσοπρόθεσμο, ισχύει η εργασιακή εφεδρεία».
Επανέλαβε ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, μέσω του οποίου η κυβέρνηση υπόσχεται δικαιότερη κατανομή βαρών, θα ψηφισθεί το φθινόπωρο και θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2012. Δήλωσε, επίσης, ότι το κλιμάκιο της τρόικας, που θα έρθει στην Ελλάδα στις 16 Αυγούστου για τη νέα αξιολόγηση της οικονομίας, θα «μετρήσει κλίμα και τάσεις» και αυτά θα είναι θετικά.
Στην ερώτηση, πάντως, εάν δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, είπε ότι «δεν θα κάνω δήλωση, πως δεν θα πάρω ποτέ νέα μέτρα, γιατί θα την έχετε στο βίντεο και θα την παίζετε συνέχεια. Στόχος είναι να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί»
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Δυσφήμιση για την Ελλάδα οι αιφνίδιες συντεχνιακές κινητοποιήσεις»

«Δυσφήμιση για την Ελλάδα οι αιφνίδιες συντεχνιακές κινητοποιήσεις»


Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) κάνει έκκληση προς τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί να σταματήσουν άμεσα τις ακραίες μορφές διαμαρτυρίας , τονίζοντας πως ο τουρισμός βρίσκεται για ακόμα μία φορά έρμαιο αιφνίδιων συντεχνιακών κινητοποιήσεων.
Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει, λοιπόν, ο ΗΑΤΤΑ για τους αποκλεισμούς λιμένων και αεροδρομίων εκ μέρους των ιδιοκτητών Ταξί, οι οποίοι με τις πράξεις τους παρακωλύουν την κυκλοφορία στις βασικές πύλες εισόδου της πρωτεύουσας, όπως στο λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη θΗΒΑ ο ΠΣΑΠ 29 Αυγουστου για τον ''Μαραθωνιο Αγαπης''

«Μαραθώνιος Αγάπης» σε όλη την Ελλάδα από τον ΠΣΑΠ


Οι αγώνες που δίνει σε όλη την Ελλάδα η αντιπροσωπευτική ομάδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, η οποία αποτελείται από σπουδαία και μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ξεκίνησαν από την Έδεσσα και θα συνεχιστούν με μία σειρά από προγραμματισμένες αναμετρήσεις σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του «Μαραθώνιου Αγάπης» που οργανώνεται από τον ΠΣΑΠ.

Ο ΠΣΑΠ εξέτασε και δέχθηκε τα αιτήματα που έγιναν προς τον Σύνδεσμο από 12 δήμους σε όλη την Ελλάδα και ήδη προγραμματίστηκαν οι αναμετρήσεις μέχρι τον Οκτώβριο.

Το πρόγραμμα των παιχνιδιών που θα πραγματοποιηθούν, με τη συνεργασία των τοπικών δήμων και με σκοπό να συγκεντρωθούν έσοδα που θα διατεθούν για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ποδοσφαιριστών που έχουν ανάγκη την αρωγή μας, περιλαμβάνει συναντήσεις στις παρακάτω πόλεις και δήμους:

Θήβα 29 Αυγούστου 2011
Γιάννινα 5 Σεπτεμβρίου 2011
Ρέθυμνο 12 Σεπτεμβρίου 2011
Καρδίτσα 19 Σεπτεμβρίου 2011
Αιγάλεω 26 Σεπτεμβρίου 2011
Μαντούδι Λίμνης Αγ. Άννης 3 Οκτωβρίου 2011
Δήμος Σαρωνικού 10 Οκτωβρίου 2011
Βόλος 17 Οκτωβρίου 2011
Στυλίδα 24 Οκτωβρίου 2011
Μύκονος 31 Οκτωβρίου 2011
Διαβάστε Περισσότερα »

Π.Μπεγλίτης: "Υπαρκτή και όχι θεωρητική η τουρκική απειλή"!

«Η τουρκική απειλή δεν είναι θεωρητική, είναι υπαρκτή»
Για πρώτη φορά από τότε που πήγε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας , είτε ως αναπληρωτής είτε ως "πρώτος" υπουργός Άμυνας, ο Πάνος Μπεγλίτης μίλησε ως πραγματικός υπουργός και ελπίζουμε να μην είναι η τελευταία: «Η τουρκική απειλή δεν είναι θεωρητική, είναι υπαρκτή. Το βλέπουμε αυτό στο Αιγαίο και στην Κύπρο», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπελγίτης, ο οποίος είχε στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο του Δημήτρη Ηλιάδη.
Στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός ενημερώθηκε από την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς για την επιχειρησιακή της ικανότητα και ετοιμότητα.

Ο κ. Μπεγλίτης χαρακτήρισε υψηλό το επίπεδο και των επαγγελματισμό των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων. Επίσης, δήλωσε ότι μεταφέρει προς τον κυπριακό Ελληνισμό το μήνυμα της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης και συμπαράταξης της Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eνημέρωση από τη Διαχειριστική Αρχή για το ΕΣΠΑ.



Την Τετάρτη 20/07/2011, καλείστε στο γραφείο του Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά όπου στις 11:30 θα γίνει συνάντηση με τους επικεφαλής συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας και ενημέρωση από τη Διαχειριστική Αρχή για το ΕΣΠΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτο κύμα ιδιωτικοποιήσεων

Το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, λιμανιών, περιφερειακών αεροδρομίων, των ΕΛΤΑ και άλλων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κάνει το υπουργείο Οικονομικών. Δημοσίευσε προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διαδικασία επιλογής χρηματοοικονομικών και τεχνικών συμβούλων, με στόχο την «άμεση» προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Οι υποψήφιοι έχουν μόλις μία εβδομάδα για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, καθώς ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων ορίστηκε η 25η Ιουλίου.
Οι προσκλήσεις αφορούν:
• Στο Καζίνο Πάρνηθας και σε άδειες καζίνο
• Στα περιφερειακά αεροδρόμια
• Στα Ελληνικά Ταχυδρομεία
• Στη ΛΑΡΚΟ
• στους μικρούς λιμένες και μαρίνες
• σε μεταλλευτικά δικαιώματα
• Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στη συντήρηση τροχαίου υλικού και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς
Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει το απόγευμα της 25ης Ιουλίου.
Οι προσκλήσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών.
 

Σιδηρόδρομος

Αφορά στην αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του τομέα συντήρησης τροχαίου υλικού, καθώς και την εμπορική εκμετάλλευση των σταθμών Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Βόλου και Λάρισας.
Ο σύμβουλος που θα επιλεγεί θα προτείνει και τη διαδικασία για την απόσχιση του κλάδου συντήρησης από τον ΟΣΕ όπου υπάγεται σήμερα, προκειμένου να ακολουθήσει η ιδιωτικοποίησή του. Σχετικά με τους σταθμούς, εξετάζεται και η πώληση των δικαιωμάτων που έχουν σε αυτούς σήμερα το Δημόσιο και η ΓΑΙΑΟΣΕ.
 

Περιφερειακά αεροδρόμια

Αφορούν στην "αξιοποίηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης στα περιφερειακά αεροδρόμια που φιλοξενούν πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας και βρίσκονται υπό τη διαχείριση της ΥΠΑ".
Στόχος του Δημοσίου, σύμφωνα με την προκήρυξη, είναι η εξεύρεση της βέλτιστης λύσης για την "αναδιοργάνωση του χαρτοφυλακίου των αεροδρομίων σε μικρές ομάδες [εγκαταστάσεων]", προκειμένου να ακολουθήσει πρόσκληση προς ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές. Οπως φαίνεται από την προκήρυξη, το Δημόσιο επιδιώκει να δημιουργηθούν μικρές ομάδες, σε καθεμία από τις οποίες θα τεθεί επικεφαλής ένα αεροδρόμιο με σημαντική επιβατική κίνηση, αξιοποιώντας ένα σχεδιασμό που είχε εκπονηθεί στο παρελθόν από το υπουργείο Μεταφορών.
 

Ορυχεία και μεταλλευτικά δικαιώματα

Αφορά στην πώληση των δικαιωμάτων του Δημοσίου "από μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εμπορική εκμετάλλευση" των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική και στη Θράκη (στην Πέραμο και τις Σάππες).
Οπως σημειώνεται στην προκήρυξη τα δικαιώματα εξόρυξης στη Χαλκιδική έχουν εκχωρηθεί στην "Ελληνικός Χρυσός", ενώ της Περάμου Θράκης στην "Χρυσωρυχεία Θράκης".
 

Λιμάνια και μαρίνες

Το Δημόσιο "διαθέτει ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο λιμανιών, εκτός των 12 που έχουν τη νομική μορφή Ανώνυμης Εταιρείας", δηλαδή αυτά σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ηγουμενίτσα, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Ελευσίνα, Ραφήνα, Λαύριο, Κέρκυρα και Καβάλα.
Το Δημόσιο αναζητάει συμβούλους για τη μετατροπή και των άλλων λιμένων σε Α.Ε. προκειμένου ακολούθως να προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή τους μέσω συμβάσεων παραχώρησης. Το σχέδιο φαίνεται πως "αντιγράφει" το αντίστοιχο για τα περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς και εδώ γίνεται λόγος για προτάσεις από πλευράς συμβούλων "για τη βελτιστοποίηση στη δομή του χαρτοφυλακίου με τα λιμάνια και τις μαρίνες".

ΛΑΡΚΟ

Η εταιρεία "είναι ο μεγαλύτερος αυτόνομος παραγωγός φερονικελίου στον κόσμο" και έχει συνολικά 21 εγκαταστάσεις εξόρυξης. Το Δημόσιο ελέγχει το 55,2% της εταιρείας, ενώ 11,4% ανήκει στη ΔΕΗ και 33,4% στην Εθνική Τράπεζα.
Στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ με πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου σε επενδυτή που θα αναλάβει και τη διοίκηση της εταιρείας.

Καζίνο Πάρνηθας

Το Δημόσιο ελέγχει το 49% του Καζίνου Πάρνηθας μέσω της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ), ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ελέγχεται από την Athens Resort Casino (ARC) στην οποία μετέχουν η Regency με 70% και η Ελλάκτωρ με 30%.
Οπως ορίζεται στη σχετική σύμβαση του 2003 (δεκαετούς διάρκειας) μεταξύ ΕΤΑ και ARC, καθεμία από τις δύο εταιρείες έχει το λεγόμενο δικαίωμα της πρώτης άρνησης. Ο σύμβουλος θα παρέχει "βοήθεια στο Ελληνικό Δημόσιο στις συζήτησεις ή/και τις διαπραγματεύσεις με τους άλλους μετόχους της εταιρείας" προκειμένου να προχωρήσει η αποκρατικοποίησή της.

Ελληνικά Ταχυδρομεία

Το Δημόσιο ελέγχει το 90% των ΕΛΤΑ, ενώ το υπόλοιπο 10% ανήκει στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Σκοπός της κυβέρνησης είναι η "ιδιωτικοποίηση της εταιρείας με την πώληση τουλάχιστον του 40% των μετοχών σε στρατηγικό επενδυτή που θα αναλάβει και τη διοίκηση" των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Σημειώνεται ότι στο χαρτοφυλάκιο των ΕΛΤΑ περιλαμβάνεται 10% των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ