Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Εργατικό ατύχημα ο θάνατος στο δρόμο για τη δουλειά

Ο θάνατος εργαζομένου που συμβαίνει την ώρα που μεταβαίνει στο χώρο εργασίας ή φεύγει από εκεί θεωρείται εργατικό ατύχημα σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο.

Πιο αναλυτικά, ο Άρειος Πάγος έκρινε και επικύρωσε το ποσό των 38.000 ευρώ υπέρ της χήρας ναυτικού, που πνίγηκε μόλις σχόλασε από την εργασία του.

Ο ναύτης τον Ιούνιο του 1992 ναυτολογήθηκε σε πλοίο υπό ελληνική σημαία. Τον Δεκέμβριο του 2003 το πλοίο ήταν πλαγιοδετημένο παράπλευρα σε άλλο δεξαμενόπλοιο στην προβλήτα φορτοεκφόρτωσης πετρελαιοειδών στο Πέραμα. Η αποβίβαση από το πλοίο γινόταν μέσω του παράπλευρου δεξαμενόπλοιου.

Ο ναύτης μετά το τέλος της εργασίας του μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα αποβιβαζόταν μέσω του άλλου δεξαμενόπλοιου στην προβλήτα και καθόταν στη δέστρα (μπίντα) της προβλήτας περιμένοντας τον πλοίαρχο του πλοίου για να αναχωρήσουν μαζί για τα σπίτια τους με το αυτοκίνητο του τελευταίου.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2003 ο πλοίαρχος αποβιβάστηκε από το πλοίο και αναζήτησε το ναύτη για να φύγουν μαζί, αλλά δεν υπήρχε πουθενά. Ο πλοίαρχος τηλεφώνησε στο μηχανικό και στους άλλους ναύτες που εργάζονταν μαζί χωρίς όμως και πάλι αποτέλεσμα.

Όλοι μαζί άρχισαν να ψάχνουν στην προβλήτα και στη γύρω περιοχή το ναύτη χωρίς όμως και πάλι να βρίσκεται πουθενά. Τρία τέταρτα μετά βρέθηκε το πτώμα του άτυχου ναύτη να επιπλέει μεταξύ του δεξαμενόπλοιου και της προβλήτας.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος του ναυτικού επήλθε από πνιγμό, ενώ καταγράφονται στην έκθεση ότι είχε υποβληθεί ο ναύτης σε τρία by-pass, ενώ είχε υποστεί κατά το παρελθόν και έμφραγμα στη δεξιά κοιλία της καρδιάς.

Στην ιατροδικαστική έρευνα ως πιθανή εκδοχή θανάτου αναφέρεται η απώλεια των αισθήσεων από το προηγηθέν καρδιακό επεισόδιο, που είχε ως συνέπεια την πτώση του στη θάλασσα, όπου αναίσθητος πλέον πνίγηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Παράλληλα, από την τοξικολογική εξέταση του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν προέκυψε η παρουσία οινοπνεύματος στο αίμα του ναυτικού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ναυτεργατική νομοθεσία (Ν. 551/1915) "ατύχημα από βίαιο συμβάν, είναι και εκείνο το οποίο επέρχεται ακόμη και εκτός του τόπου και του χρόνου της εργασίας, συνδέεται όμως με αυτή (εργασία) με σχέση αιτίου και αποτελέσματος, όταν δηλαδή λόγω της εργασίας δημιουργήθηκαν οι ιδιαίτερες εκείνες πραγματικές συνθήκες και περιστάσεις που ήταν αναγκαίες για την επέλευση του ατυχήματος και οι οποίες δεν θα υπήρχαν χωρίς την εργασία".

Το Εφετείο δέχθηκε ότι ο θάνατος του ναυτικού συνιστά εργατικό ατύχημα, το οποίο δεν συνέβη μεν κατά την εργασία του πλην όμως εξ αφορμής αυτής και ειδικότερα, κατά την ώρα που αυτός ετοιμαζόταν να επιστρέψει, κατά τον συνήθη τρόπο, από το χώρο της εργασίας του, δηλαδή από το πλοίο όπου εργαζόταν, στην οικία του.

Δηλαδή το Εφετείο αποφάνθηκε ότι "υφίσταται αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ του ατυχήματος και της ναυτικής εργασίας, καθόσον το συγκεκριμένο ατύχημα δεν θα είχε συμβεί, αν ο παθών δεν εργαζόταν στο δεξαμενόπλοιο και ότι πρόκειται τελικά για εργατικό ατύχημα". Στη συνέχεια το Εφετείο επιδίκασε στη σύζυγο του ναυτικού το ποσό των 38.000 ευρώ.

Οι αρεοπαγίτες με την υπ' αριθμ. 1111/2011 απόφασή τους επικύρωσαν την εφετειακή απόφαση και απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν ότι "ο θάνατος του ναυτικού οφείλεται σε βίαιο συμβάν (πνιγμό), που επήλθε με αφορμή την εργασία του και δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά στην κατάσταση της υγείας αυτού (ιστορικό καρδιακού νοσήματος)".
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρώτο κρούσμα με ιό του Δυτικού Νείλου στη Β. Ελλάδα



Το πρώτο περιστατικό εγκεφαλίτιδας που οφείλεται στον ιό του Δυτικού Νείλου επιβεβαιώθηκε σήμερα από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ενήλικο άτομο από την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας. Η νόσος που μεταδίδεται με το τσίμπημα κουνουπιού στοίχισε πέρυσι τη ζωή σε περισσότερα από 30 άτομα.
Το καλοκαίρι του 2010 εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία) επιδημία λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με συνολικά 262 περιστατικά, από τα οποία 191 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα.
Οι ειδικοί από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αναμένουν συνέχιση της εμφάνισης περιστατικών στην Ελλάδα.
Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος των απλών κουνουπιών και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν είτε ασυμπτωματικοί, είτε εμφανίζουν τη νόσο.
Η πρόληψη της νόσου επικεντρώνεται στην προστασία από τα κουνούπια τόσο σε προσωπικό επίπεδο (χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, σήτες, κουνουπιέρες), όσο και σε επίπεδο κοινότητας (συστηματικές κουνουποκτονίες, καθαρισμός λιμναζόντων υδάτων).
Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα επισκεφθεί την περιοχή της Θεσσαλίας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τα μέτρα προστασίας από τη νόσο.
tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επανεμφάνιση του Πίρι-Ρέις στο Αιγαίο



Επανεμφάνιση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Πίρι Ρέις τις επόμενες ημέρες στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με NAVTEX που εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές, το ερευνητικό σκάφος θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφική έρευνα μέχρι τις 30 Ιουλίου σε περιοχές που βρίσκονται μεταξύ...
Χίου και Τσεσμέ εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, αν και το δρομολόγιό του σε ορισμένα σημεία πλησιάζει την οριογραμμή.

Ολες οι κινήσεις αυτές παρακολουθούνται στενά, αν και το τελευταίο διάστημα οι τουρκικές έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στις περιοχές ανατολικά του Καστελόριζου και στις θαλάσσιες περιοχές μεταξύ Τουρκίας και κατεχόμενης Κύπρου..

 http://greece-salonika.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Από 20 Αυγούστου έρχεται το εργόσημο - Πώς θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι


Από τις 20 Αυγούστου, οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν με κουπόνια το προσωπικό που απασχολούν με κατ΄ οίκον απασχόληση ή το προσωπικό που εργάζεται περιστασιακά.

Πρόκειται για το "εργόσημο" που κάνει πρεμιέρα τον Αύγουστο με 600 σημεία στη χώρα, στα οποία θα μπορεί ο εργοδότης να προσέρχεται να πληρώνει το κουπόνι καταβάλλοντας το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο και στη συνέχεια να το εξαργυρώνει ο εργαζόμενος. Το "εργόσημο" θα είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος πληρωμής για δουλειά στο σπίτι.

Η παραλαβή του "εργόσημου" θα ξεκινήσει από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, ενώ σε λίγο καιρό θα γίνεται η παραλαβή του και από μεγάλες αλυσίδες super markets, που ήδη εκδηλώνουν ενδιαφέρον να χορηγούν τα κουπόνια από τα καταστήματα τους. Το υπουργείο Εργασίας έχει μάλιστα ενημερωθεί, ότι κάποια μεγάλα super markets μελετούν το ενδεχόμενο να εντάξουν τα εργόσημα σε καθεστώς προσφορών προς τους καταναλωτές ανάλογα με το ύψος των αγορών τους.

Με αφορμή ενημέρωση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, ανακοίνωσε ότι το μέτρο του εργοσήμου θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στις 20 Αυγούστου.

Όπως διευκρινισε ο υπουργός, το μέτρο είναι για όλους, μετανάστες και μη. Εκτιμάται όμως ότι αφορά κατά κύριο λόγο οικονομικούς μετανάστες που απασχολούνται στα σπίτια και σε αγροτικές εργασίες. Στο συγκεκριμένο καθεστώς υπάγονται όχι μόνον όσοι εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί, όπως εξήγησε ο υπουργός, αλλά και μια κομμώτρια που πάει σε σπίτι να χτενίσει, ο κηπουρός, ή κάποιος που παραδίδει κατ΄ οίκον μαθήματα. Με "εργόσημο" θα πρέπει να πληρώνονται και όσοι εργάζονται περιστασιακά στο χώρο του επισιτισμού, όπως για παράδειγμα σερβιτόροι που κάνουν τα ρεπό συναδέλφων τους ή και τραγουδιστές που πάνε να τραγουδήσουν κάπου, έστω και για δύο μόνον ημέρες.

"Καταλήξαμε σε αυτή τη μορφή ασφάλισης που διευκολύνει και τους εργοδότες αλλά και τους εργαζόμενους είτε όσους εργάζονται κατ΄ οίκον είτε στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, όπου παρατηρείται μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή", ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, θυμίζοντας ότι το μόνο που απαιτείται είναι ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) του εργοδότη και εργαζόμενου. Μέσα από την εξαργύρωση του εργόσημου, θα παρακρατούνται οι εισφορές για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.

Σήμερα κάποιος που απασχολεί εργαζόμενο στο σπίτι του, έστω και περιστασιακά, οφείλει κανονικά να υποβάλλει περιοδική αναλυτική δήλωση και ταυτόχρονα να παρακολουθεί τον εργαζόμενο αν είναι ασφαλισμένος. Με τη νέα διαδικασία ο εργοδότης θα πληρώνει μόνο το δίπτυχο κουπόνι που θα φέρει ταινία γνησιότητας και όταν το εξαργυρώνει ο απασχολούμενος, θα γίνεται απευθείας η παρακράτηση (σ.σ. 20% για μισθωτή εργασία και 10% για αγροτική εργασία). Ο κ. Κουτρουμάνης υπογράμμισε ότι "το μεγαλύτερο κίνητρο είναι ότι χωρίς κόστος και γραφειοκρατία, εξασφαλίζει πρόσβαση στο ασφαλιστικό σύστημα και ταυτόχρονα γλυτώνει τον εργοδότη από τη διαπόμπευση που θα υπάρξει αν συμβεί κάτι στο σπίτι του".
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες επιχειρήσεις χρωστούν στο δημόσιο(ΕΑΣ Λιβαδειάς και Ο.Κ.από 6,4 εκ ευρώ και 3,6 )


Καθώς στενεύουν τα περιθώρια λόγω της οικονομικής κρίσης που παράλληλα έχει προκαλέσει και την «ασφυξία» του ΙΚΑ, το Ίδρυμακαταφεύγει στη λύση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης ώστε να συγκεντρώσει από τους μεγαλο-οφειλέτεςτουλάχιστον 1,150 δισ, ευρώ μέχρι το...

τέλος του 2011. Στη μεγάλη λίστα των οφειλετών βρίσκονται, επιπλέον, δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί αλλά και υπουργεία που χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια!

Συγκεκριμένα:


Υπουργεία – ΔΕΚΟ- Συναιτερισμοί – ΝΠΔΔ με οφειλές πάνω από 1 εκατ. ευρώ:


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών 14.826.675,88 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κυδωνίας – Κισσάμου 11.593.517,76 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας 10.383.991,74 ευρώ


Ηλεκτρικοί Σιδηρόδρομοι Αθηνών – Πειραιώς ΑΕ 9.890.783,17 ευρώ


Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΑΕ 9.178.529,43 ευρώ


Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Η Πίνδος» 7.558.311,03 ευρώ


Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ 6.898.747,34 ευρώ


Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος ΑΕ 6.468.582,38 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Επαρχίας Λιβαδειάς ΕΑΣΕΛ 6.430.471,70 ευρώ


Κέντρο Πληροφορικής Υπουργείου Οικονομικών 6.192.075,01 ευρώ


Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας 5.300.824,67 ευρώ


Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Φαρσάλων 5.005.197,12 ευρώ


Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων Δήμου Άνω Λιοσίων 4.847.991,20 ευρώ


ΗΛΠΑΠ 4.729.077,86 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Κιλκίς 4.616.728,21 ευρώ


Υπουργείο Οικονομικών 4.177.114,96 ευρώ


Οργανισμός Κωπαΐδας 3.656.093,79 ευρώ


Δήμος Κορυδαλλού 3.115.310,88 ευρώ


Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Άνω Λιοσίων 2.881.958,74 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας 2.854.194,82 ευρώ


Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας Γεν. Γραμματεία ΕΣΥΕ 2.826.242,13 ευρώ


Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ – (ΤΕΒΕ) 2.705.760,35 ευρώ


Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Περάματος 2.627.346,57 ευρώ


Δήμος Νίκαιας 2.532.437,39 ευρώ


ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) ΑΒΕ 2.394.352,76 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού 2.363.451,25 ευρώ


Δήμος Περάματος 2.343.430,49 ευρώ


Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαγκάδα 2.313.090,94 ευρώ


Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων Δήμου Αχαρνών 2.306.738,66 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας 2.280.121,26 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου 2.267.916,51 ευρώ


Αγροτικός Συνεταιρισμός «Η Πρόοδος» Μακροχωρίου 2.249.874,41 ευρώ


Αναπτυξιακή Επιχείρηση Δήμου Κερκυραίων 2.150.119,03 ευρώ


Πολιτισμός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων 1.948.629,64 ευρώ


Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου 1.941.329,80 ευρώ


Δημοτική Επιχείρηση Νεκροταφείο Δήμου Αχαρνών 1.845.063,45 ευρώ


Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Μέριμνας και Περιβάλλοντος Ιωαννίνων 1.714.903,79 ευρώ


Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 1.680.416,88 ευρώ


Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών Ρόδου «Ρόδα» 1.651.119,59 ευρώ


Δήμος Άνω Λιοσίων 1.644.397,98 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας – Τυρνάβου – Αγιάς 1.640.876,06 ευρώ


Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα 1.567.380,44 ευρώ


ΤΕΙ Λάρισας 1.545.157,03 ευρώ


Κεντρική Οργανωτική Εκτελεστική Επιτροπή 6 Παγκοσμίου Πρωτ. 1.513.975,33 ευρώ


Καλλιτεχνικός Οργανισμός ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου – Κοινωφελής Επιχείρηση 1.255.468,20 ευρώ


Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού 1.214.111,42 ευρώ


Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βονίτσης ΣΥΝ ΕΠΕ 1.199.940,71 ευρώ


Κοινωφελής Επιχείρηση Συγκοινωνίας και Κυκλοφορίας Δήμου Αμαρουσίου 1.115.980,64 ευρώ


Δωδεκανησιακή Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία 1.075.839,67 ευρώ
Πηγή :http://www.trelokouneli.gr/



Διαβάστε Περισσότερα »

«Φακελώθηκαν» οι 30.000 καταθέτες του εξωτερικού

Στην ταυτοποίηση 30.000 φορολογουμένων με καταθέσεις στο εξωτερικό προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και έχει πλέον στη διάθεσή της τα πλήρη στοιχεία τους.
Αμέσως μετά την ψήφιση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή και προβλέπει την πλήρη άρση του τραπεζικού απορρήτου θα ξεκινήσουν φορολογικοί έλεγχοι.
Τα στοιχεία των καταθετών δόθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών από ξένες τραπεζικές αρχές στο πλαίσιο εφαρμογής όρων σύμβασης που έχει υπογράψει η Ελλάδα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Παράλληλα, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν δοθεί στοιχεία που αφορούν σε εισοδήματα Ελλήνων που κατοικούν και φορολογούνται στην Ελλάδα και διαθέτουν ακίνητα στο εξωτερικό (κατά κύριο λόγο στο Λονδίνο) από τα οποία, μάλιστα, εισπράττουν μισθώματα.
Με τη ψήφιση της διάταξης για την άρση του τραπεζικού απορρήτου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για την εφαρμογή της και στη συνέχεια θα ζητηθούν τα στοιχεία των εμβασμάτων από τις τράπεζες.
Από το υπουργείο διαρρέεται ότι οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν «από τα πάνω προς τα κάτω», δηλαδή θα ξεκινήσει ο φορολογικός έλεγχος με τους φορολογούμενους που έστειλαν στο εξωτερικό τα μεγαλύτερα ποσά και όσο υπάρχουν απτά αποτελέσματα από το φορολογικό έλεγχο, θα εξετάζονται και τα μικρότερα εμβάσματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λοκρίδα:Άνθρακας ο θησαυρός για τους ληστές....




- Σκηνές κινηματογραφικής ταινίας εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στη Λοκρίδα Φθιώτιδας
- Άνθρακας ο θησαυρός για τους ληστές
- Στην περιοχή και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, χωρίς όμως καμία εμπλοκή


Λίγο πριν τις 2.00 το μεσημέρι, οι 2 από τους ληστές μπήκαν με κουκούλες και καλάσνικοφ στην Eurobank Αταλάντης. Απείλησαν τον ταμία και του είπαν να βάλει τα χρήματα στο μικρό χρηματοκιβώτιο (συρταριέρα ασφαλείας) που υπήρχε δίπλα του. Στη συνέχεια αρπάζοντας το χρηματοκιβώτιο κατευθύνθηκαν προς την έξοδο, όπου τους περίμενε ο τρίτος συνεργός.
Επιβιβάστηκαν στην ασημί BMW, η οποία εξαφανίστηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας σήμανε συναγερμός και όλες οι δυνάμεις της περιοχής  κινητοποιήθηκαν άμεσα στήνοντας μπλόκα σε διασταυρώσεις και επιλεγμένα σημεία.
Ταυτόχρονα κινητοποιήθηκε και μεγάλος αριθμός αστυνομικών της Βοιωτίας, αφού ήταν πολύ πιθανό οι ληστές να κινηθούν προς τα εκεί.
Σε λίγη ώρα οι αστυνομικοί εντόπισαν το ασημί BMW σε παράδρομο της εθνικής στην περιοχή Προσκυνά, κοντά σε επιχείρηση με φυτώρια. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Φθιώτιδας που ήταν πιο κοντά ξεκίνησαν την καταδίωξη ενώ ταυτόχρονα και άλλα περιπολικά κινήθηκαν προς το σημείο.
Οι ληστές φοβούμενοι μην εγκλωβιστούν άρχισαν να πυροβολούν με τα καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.
Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, άγνωστο γιατί, το ασημί BMW σταμάτησε και οι ληστές πέταξαν στο δρόμο τη συρταριέρα ασφαλείας, το ένα καλάσνικοφ, μια κουκούλα κι άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν βρέθηκε ανάμεσα σε πυρά και σε συμπλοκή αστυνομικών με τους ληστές. Το όλο σκηνικό εκτυλίχθηκε σε κοντινή απόσταση από καφενείο του χωριού, όπου βρισκόταν ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., αφού κοντά στην περιοχή είναι το κτήμα του. Όταν άκουσαν τις σειρήνες των περιπολικών και τους πυροβολισμούς βγήκαν έξω από το καφενείο και ενημερώθηκαν για τη συμπλοκή και την καταδίωξη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ληστές με το ασημί BMW διέφυγαν προς Αθήνα. Ωστόσο οι αστυνομικοί είναι αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να τους εντοπίσουν και από το καλάσνικοφ που έχουν στα χέρια τους, αλλά και από το αυτοκίνητο το οποίο ανήκει σε αλλοδαπό και δεν ήταν κλεμμένο.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, τα χρήματα τελικά που περιείχε η συρταριέρα ασφαλείας της Τράπεζας ήταν μόλις 8.500 ευρώ.
LamiaReport
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγρια καταδίωξη - πυροβολούν τους αστυνομικούς οι ληστές με τα καλάσνικοφ




Κινηματογραφική καταδίωξη σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή της Λοκρίδας...


Χάρη στην άμεση και συντονισμένη κινητοποίηση των αστυνομικών που έστησαν παντού μπλόκα εντόπισαν σε παράδρομο της εθνικής, κοντά στον Προσκυνά, το ασημί BMW με τους 3 ληστές, που λήστεψαν πριν από λίγο τη EUROBANK της Αταλάντης και ξεκίνησε καταδίωξη.

Σύμφωνα με το LamiaReport, μόλις οι αστυνομικοί τους πλησίασαν οι ληστές άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους με τα καλάσνικοφ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είχαν στην κατοχή τους 2 καλάσνικοφ και 1 πιστόλι. Το ένα καλάσνικοφ, μαζί με μια κουκούλα και άλλα αντικείμενα τα βρήκαν οι αστυνομικοί λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω στο χωματόδρομο.

Στην περιοχή σπεύδει ισχυρή αστυνομική δύναμη από Φθιώτιδα και Βοιωτία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αταλάντη:Ληστεία πριν λίγο στην Eurobank





Συναγερμός στην Αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας και Βοιωτίας για τον εντοπισμό των ληστών με τη BMW και τα καλάσνικοφ, που πριν λίγο λήστεψαν την Eurobank Αταλάντης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport οι αστυνομικοί έχουν στήσει μπλόκα παντού στην ευρύτερη περιοχή και γνωρίζουν τα στοιχεία του ασημί BMW, στο οποίο επιβαίνουν 3 ληστές βαριά οπλισμένοι και το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες διέφυγε από παράδρομο της εθνικής προς την περιοχή της Μαλεσίνας.
.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεργασία με Έλληνα είχε ο μακελάρης της Νορβηγίας

Έρευνες για τον εντοπισμό συνδέσμων που εικάζεται ότι συναντήθηκαν το 2002 με τον Νορβηγό εκτελεστή, που διατηρούσε επαφή με ακροδεξιές οργανώσεις, διεξάγουν οι αρμόδιες αρχές.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το Associated Press, επιβεβαιώνουν ότι ήταν ενήμεροι για την αυξημένη δραστηριότητα στις συνομιλίες μέσω ίντερνετ (chat) φερόμενων μελών της νέας οργάνωσης, η οποία, όπως όλα δείχνουν, συνδέεται με τις επιθέσεις του Νορβηγού.

Οι δύο αξιωματούχοι, οι οποίοι προχώρησαν σε δηλώσεις υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, καθώς δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν για τις υπό εξέλιξη έρευνες, δήλωσαν ότι ο Μπρέιβικ δεν είχε εμφανιστεί στο ραντάρ τους ως "πιθανή απειλή".

Οι Έλληνες αξιωματούχοι βρίσκονται σε επικοινωνία με την Ιντερπόλ για να ξεκινήσουν οι έρευνες μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με την Ιντερπόλ να έχει στη διάθεσή της στοιχεία για την υπόθεση, τα οποία θα γνωστοποιήσει και στις ελληνικές Αρχές.

Από αυτά που γράφει ο ψυχρός εκτελεστής στο μανιφέστου του με τίτλο "2083 Μια ευρωπαϊκή διακήρυξη ανεξαρτησίας", προκύπτει ότι ανάμεσα στα ιδρυτικά στελέχη της αντιισλαμικής οργάνωσης PCCTS Ναΐτες Ιππότες υπήρχε και ένας Έλληνας.

Σύμφωνα με τον Μπρέιβικ, εκπρόσωποι από 8 ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν σε "ιδρυτική συνεδρίαση (δύο μίτινγκ στα οποία συμμετείχαν από τέσσερα ιδρυτικά μέλη και ένας οικοδεσπότης ως μέτρο ασφάλειας) που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2002".

Συγκεκριμένα ήταν δύο Άγγλοι και από ένας Γάλλος, Γερμανός, Ολλανδός, Ρώσος, Νορβηγός, Σέρβος και Έλληνας. Τα ονόματά τους δεν αναγράφονται για να αποφευχθούν οι "εκπολιτιστικές μαρξιστικές/πολυπολιτισμικές διώξεις".

Το 2002 θεωρείται έτος - σταθμός για την επανεμφάνιση της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, μετά το προοίμιο Χάιντερ το 2000 στην Αυστρία. Τον ίδιο μήνα με τη συνεδρίαση του Λονδίνου, όπως επισημαίνουν τα "Νέα", ο Λεπέν ήρθε δεύτερος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Την ίδια περίοδο, η δολοφονία του ακροδεξιού Φορτάουν στην Ολλανδία λίγες ημέρες πριν από τις γενικές εκλογές, δημιούργησε κλίμα υπέρ του κόμματός του, που έλαβε τη δεύτερη θέση - στις επόμενες εκλογές όμως, λίγους μήνες μετά, έχασε.

Παρά τις προηγούμενες αναφορές του, σε άλλο σημείο του μανιφέστου ο Μπρέιβικ "ανασκευάζει", σημειώνοντας ότι υπήρχαν μόνο πέντε μέλη και ένας πληρεξούσιος στη συνεδρίαση του Λονδίνου, ενώ σε δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κάπου στη Βαλτική, συμμετείχαν περίπου 25-30 άτομα.

Σε αυτές, όπως γράφει, τα μέλη προέρχονταν "από όλη την Ευρώπη" και όχι μόνο. Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Χώρες της Βαλτικής, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Αυστρία, Αρμενία, Λίβανο, Ρωσία και Ελλάδα.

"Οι ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές επικοινωνίες απαγορεύονταν ρητώς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις συναντήσεις. Στην τελευταία συνάντηση ξεκαθαρίστηκε με έμφαση ότι διακόπτουμε την επαφή επ' αόριστον", έγραφε ο Νορβηγός.

Στο μανιφέστο του έκτασης άνω των 1.500 σελίδων, ο νορβηγός εκτελεστής αναφέρει τη λέξη "Ελλάδα" σχεδόν 90 φορές και τις λέξεις "Έλληνες", "Έλληνας" και "ελληνικό" περίπου 270. Ανάμεσα σε άλλα, στο κείμενό του περιλαμβάνει τα κόμματα και τις οργανώσεις των ευρωπαϊκών χωρών που τάσσονται κατά της μετανάστευσης.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα αναφέρει το Ελληνικό Μέτωπο (σήμερα Ελληνικές Γραμμές, www. metopo.gr), τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (σημειώνοντας ότι είχε ποσοστό 3,7% στις εκλογές του 2007), την Πατριωτική Συμμαχία (η οποία, όπως γράφει ο Μπρέιβικ, διαλύθηκε το 2007 αλλά η εφημερίδα της "Ελεύθερος Κόσμος" συνεχίζει να υφίσταται).

Ακόμα περιλαμβάνει τη Χρυσή Αυγή και την ηλεκτρονική διεύθυνση του περιοδικού "Αντεπίθεση", αλλά και στοιχεία για τον πληθυσμό των μουσουλμάνων στην Ελλάδα. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι στο κείμενο καταγράφονται πληροφορίες για την παραγωγή πετρελαίου και τα διυλιστήρια που λειτουργούν στη χώρα, καθώς και για τους πυρηνικούς σταθμούς σε όλη την Ευρώπη - στην Ελλάδα αναφέρεται ο ερευνητικός σταθμός του "Δημόκριτου".
Διαβάστε Περισσότερα »

«Χρυσό» στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα για Έλληνα μαθητή

«Χρυσό» στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα για Έλληνα μαθητή
Ενα χρυσό και τρία χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Ελληνες μαθητές στην 52η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία έγινε στο Αμστερνταμ στις 13-24 Ιουλίου. Οπως υπογραμμίζει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, "νιώθουμε ιδιαίτερη υπερηφάνεια για την κατάκτηση για πρώτη φορά ενός χρυσού μεταλλίου στη Μαθηματική Ολυμπιάδα.
Η μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αποστολής συμπληρώνεται ακόμη με τρία χάλκινα μετάλλια και μία εύφημη μνεία. Οι διεθνείς μαθηματικές ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου, όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στον χώρο των Μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο".
Αυτοί οι μαθητές συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς μαθηματικές ολυμπιάδες, δικαιώνοντας τις προσπάθειες της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που γίνονται σε εθελοντική βάση.
Η Ελλάδα συμμετείχε με ομάδα έξι μαθητών και οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι: Βλάχος Γιώργος (χρυσό μετάλλιο), Καλαντζής Γιώργος (χάλκινο), Λώλας Παναγιώτης (χάλκινο), Μουσάτωβ Αλέξανδρος (χάλκινο) και Κακαρούμπας Σπύρος (εύφημη μνεία).
Ο "χρυσός Ολυμπιονίκης" στα Μαθηματικά Γιώργος Βλάχος είχε πάρει τη χαρά της νίκης και πέρυσι στην αντίστοιχη Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών, όπου είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο. Φέτος, όμως, έκανε τεράστιο άλμα στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα και κατέκτησε χρυσό μετάλλιο.
Χθες ήταν πολύ χαρούμενος για τη νίκη του και πώς να μην είναι όταν κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα από 560 "μαθηματικά μυαλά" από 101 χώρες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
Πριν από λίγες μέρες τελείωσε το Λύκειο στο Αρσάκειο, αλλά ήδη από πέρυσι είχε κατακτήσει μία θέση στο ΕΜΠ της Αθήνας χωρίς εξετάσεις, αφού ο νόμος του δίνει αυτήν τη δυνατότητα λόγω της διάκρισης σε Ολυμπιάδα.
"Διάλεξα να σπουδάσω στη Σχολή Ηλεκτρολόγων του ΕΜΠ, γιατί πιστεύω ότι από εκεί θα έχω πολλές προοπτικές για το μέλλον", τονίζει στο "Εθνος" ο Γιώργος και συμπληρώνει: "Ταυτόχρονα, όμως, σκέφτομαι του χρόνου να κάνω αίτηση και σε κάποιο καλό ΑΕΙ του εξωτερικού και βλέπουμε...".
Ο πατέρας του είναι πολιτικός μηχανικός και η μητέρα του δημόσιος υπάλληλος, αλλά κανείς από τους δύο δεν του μετάδωσε την αγάπη για τα Μαθηματικά.
Οπως λέει ο ίδιος, "και εγώ αργά το κατάλαβα ότι έχω έφεση στα Μαθηματικά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν διάβασα πολύ Μαθηματικά ούτε και κάτι άλλο. Περισσότερο μέσω του Ιντερνετ έλυνα διάφορες ασκήσεις, αλλά ταυτόχρονα έβλεπα ταινίες και άκουγα μουσική".
Πέρυσι στη Βαλκανική Ολυμπιάδα έβαλε τα θεμέλια για τη μεγάλη νίκη και φέτος τα κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο, αν και όπως λέει "νόμιζα ότι είχα λίγες πιθανότητες, αλλά ταυτόχρονα πίστευα ότι αν προσπαθούσα λίγο παραπάνω μπορεί και να τα κατάφερνα".
Οσο για τα μελλοντικά του σχέδια; O ίδιος λέει: "Για την ώρα δεν σκέφτομαι κάτι. Είμαι λίγο κουρασμένος και θα δω τι μπορώ να κάνω με τις διακοπές μου".
Πηγή: Έθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Βυζαντινός ναΐσκος στους Κήπους Αλιάρτου


Βυζαντινός ναΐσκος στους Κήπους Αλιάρτου
Tου Κου Πάρι Βαρβαρούση-Πανεπιστήμιο Αθηνών
Το μνημείο αυτό αποτελεί τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και προστατεύεται από το σχετικό νόμο








Στους πρόποδες του λόφου Μαλάκι και εντός της ιδιόκτητης έκτασης του Οργανισμού Κωπαΐδας βρέθηκαν τον Οκτώβριο του 2007 τα ερείπια μικρού βυζαντινού ναού, ο οποίος φέρει ημικυκλική αψίδα ιερού. Η πρώτη αυτοψία της 23ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που έγινε μετά από σχετική αίτηση του γράφοντα έδειξε ότι ο ναΐσκος αυτός ανήκει χρονολογικά στον 12ο-16ο αι. Τα θεμέλιά του είναι ορατά και περιβάλλονται από τοίχο ύψους ενός περίπου μέτρου. Για την οικοδόμησή του χρησιμοποιήθηκε και αρχαιοελληνικό υλικό. Επίσης, εντοπίστηκαν κεραμικά όστρακα διασκορπισμένα γύρω από τα ερείπια του ναού.
            Με τη σύμβαση παροχής υπηρεσίας ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΣΥΛΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ ( ΘΕΣΗ ΜΑΛΑΚΙ) ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ που υπογράφτηκε πρόσφατα από τον Δήμο Αλιάρτου (14.07.2011), γίνεται γνωστό ότι το μνημείο αυτό αποτελεί τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και προστατεύεται από το νόμο 2028/200.
Βλ.  πιο κάτω την έκθεση της 23ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Το Εν Όψει ευχαριστεί τον Κο Πάρι Βαρβαρούση για την ενημέρωση και αποστολή πολύτιμων στοιχείων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλούνται Opel Astra



Ανακαλούνται 987 Οpel Astra J, μοντέλο 2011, στα οποία η ένδειξη βλάβης στα φλας δεν λειτουργεί στο κέντρο πληροφοριών οδηγού λόγω σφάλματος στο λογισμικό της μονάδας BCM.
Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Στους ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων θα αποσταλεί σχετική συστημένη ενημερωτική επιστολή, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου OPEL, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελειψη Αστυνόμευσης στον Δ.Αλιάρτου!Ολοι αύριο στην Συνεδρίαση για να αναδείξουμε το πρόβλημα !!




Το θέμα της έλλειψης αστυνόμευσης του Δήμου είναι πρώτο στην ημερήσια διαταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου την Τετάρτη 27-7-2011 στις 19.30.Είναι κοινή διαπίστωση όλων των Δημοτών ότι υπάρχει πρόβλημα.Καλό είναι όσοι Δημότες μπορούν,να παραβρεθούν στην Συνεδρίαση προκειμένου να αναδειχθεί και το πρόβλημα.
«Ελλιπής αστυνόμευση»!  Eπεκτείνεται επικίνδυνα η εγκληματικότητα  στον Δ.Αλιάρτου και σε  ολόκληρo τον Νομό Βοιωτίας. Είναι κοινή συνείδηση των κατοίκων  αλλά και της Δημοτικής Αρχής ότι η αστυνόμευση της περιοχής μας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των  αστυνομικών, είναι ελλιπέστατη και δεν ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής μας και σε καμία περίπτωση δεν εμπεδώνεται με αυτό τον τρόπο κλίμα ασφάλειας για τους κατοίκους της περιοχής μας,βλέπουμε τα τελευταία εγκληματικά γεγονότα που έγιναν στην περιοχή μας!!!

Αθίγγανοι επιτέθηκαν στον δήμαρχο Γ. Ντασιώτη!!! 

alt

 

 

 






 






Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Αλιάρτου το νέο περιστατικό ληστείας που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου αλλά και την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης από Αθίγγανους το απόγευμα της Κυριακής.

 


 
 
 
 
 
 

Απεβίωσε ο 68χρονος απο τις Θεσπιές που είχε πέσει θύμα ληστείας

http://permisospress.blogspot.com/
Έχασε τελικά την μάχη με τη ζωή ο 68χρονος από τις Θεσπιές που πριν από λίγες ημέρες έπεσε θύμα ληστείας από άγνωστους.




Aλίαρτος: Mαχαίρωσαν ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι του!!!



Δεν διστάζουν να χτυπάνε και να τραυματίζουν ηλικιωμένους οι θρασύτατοι  κακοποιοί που μπαίνουν στα σπίτια πρωί, μεσημέρι, βράδυ στην περιφέρεια όπου υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα αστυνόμευσης.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 17.00΄ ένα ηλικιωμένο ζευγάρι έζησε τον τρόμο όταν δέχθηκε την "επίσκεψη" 4 ατόμων την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι τους.
Οι ληστές ζήτησαν τα χρήματα από τους ηλικιωμένους και η 80χρονη γυναίκα τρέμοντας τους έδωσε 500 ευρώ λέγοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα.
Αυτοί όμως επέμεναν και τότε ο 91χρονος σύζυγός της αντέδρασε. Οι αδίστακτοι κακοποιοί τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στο χέρι και του πήραν 130 ευρώ που είχε πάνω του.

Οι κάτοικοι στην Αλίαρτο είναι σοκαρισμένοι και απειλούν να πάρουν τις καραμπίνες για να

Αλίαρτος:Χειροπέδες σε ένα ζευγάρι ρομά.Πήραν τα χρήματα της γιαγιάς!!


http://permisospress.blogspot.com/

Είχαν κρύψει τα χρήματα στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου.

Χειροπέδες σε ένα ζευγάρι ρομά, ηλικίας 22 και 18 ετών αντίστοιχα, πέρασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου και τους εντόπισαν.

Λίγη ώρα πριν πήγαν στο σπίτι 83χρονης στη Λιβαδειά και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να πάρουν από το πορτοφόλι της 750 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλίαρτος:Χειροπέδες σε ένα ζευγάρι ρομά.Πήραν τα χρήματα της γιαγιάς!!



Είχαν κρύψει τα χρήματα στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου.

Χειροπέδες σε ένα ζευγάρι ρομά, ηλικίας 22 και 18 ετών αντίστοιχα, πέρασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου και τους εντόπισαν.

Λίγη ώρα πριν πήγαν στο σπίτι 83χρονης στη Λιβαδειά και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να πάρουν από το πορτοφόλι της 750 ευρώ.

Μόλις έφυγαν η ηλικιωμένη κατάλαβε ότι έλειπαν τα χρήματα και ειδοποίησε την αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν το ζευγάρι των ρομά να κινείται με το αυτοκίνητο στην Αλίαρτο Βοιωτίας και το ακινητοποίησαν.
Οι δυο ρομά στην αρχή αρνήθηκαν ότι έχουν σχέση με το περιστατικό, ωστόσο αναγνωρίστηκαν από την 83χρονη, ενώ οι αστυνομικοί στην έρευνα που έκαναν στο ΙΧ φορτηγό τους βρήκαν επιμελώς κρυμμένα κάτω από την ταπετσαρία του αυτοκινήτου 15 διπλωμένα 50ευρα που είχαν πάρει από το πορτοφόλι της ηλικιωμένης.

Τώρα η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο εμπλοκής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Είμαι 15 και έχω καρκίνο. Έφτιαξα μια λίστα με όσα δεν έχω κάνει


«Είμαι 15 και έχω καρκίνο τελικού σταδίου.
Έφτιαξα μια λίστα με όλα όσα δεν έχω προλάβει να κάνω στη ζωή μου κάποια μπορεί και να τα κάνω, κάποια άλλα θα συνεχίσω να τα ονειρεύομαι.
Το μπλογκ μου καταγράφει τις πολύτιμες αυτές στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους μου και όλα αυτά που σκοπεύω να κάνω.
You only have one life ... live it!»

Ποια είμαι: «Γεια, είμαι η Άλις, είμαι 15 χρονων και ζω με τους γονείς και την αδερφή μου στο Άλβερστον. Δίνω μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία 4 χρόνια περίπου και τώρα πια ξέρω ότι με έχει μάλλον νικήσει και ότι δε φαίνεται να τα καταφέρνω.»

Το πρώτο ποστ / 6 Ιουνίου 2011

«Μου είναι λίγο περίεργο να γράφω στο δικό μου πλέον μπλογκ, όταν η μαμά μου ασχολιόταν μ’ αυτά, εγώ δεν έβρισκα κανένα ενδιαφέρον. Οι περισσότεροι από σας γνωρίζετε ήδη ότι ο καρκίνος τώρα εξαπλώνεται σε όλο μου το σώμα. Είναι κρίμα, έχω τόσα πολλά που θέλω ακόμα να κάνω. Φαίνεται πως ο συγκεκριμένος καρκίνος είναι αήτητος (παρόλο που έδωσα με αποφασιστικότητα και σθένος όλο μου το είναι πολεμώντας τον).

Όπως και να 'χει, η μαμά μου έλεγε πάντα να ζω τη ζωή μου και αυτό πρόκειται να κάνω, έχω και ένα σωρό πράγματα που δεν έχω προλάβει να ζήσω ακόμα, κι η μαμά μου πρότεινε να βάλω όλες τις επιθυμίες μου σε μια λίστα. Ακόμα προσθέτω πράγματα στη λίστα. Δεν πρόκειται να τα κάνω όλα φυσικά. Κάποια από αυτά δεν μπορούν καν να γίνουν γιατί δεν μπορώ να ταξιδέψω εκτός Αγγλίας, είναι μεγάλο το ρίσκο, αλλά τα έχω στη λίστα γιατί τα είχα παντα απωθημένο.»

Όταν η Άλις Πάιν έφτιαξε το μπλογκ της και ανέβασε τη λίστα με τις τελευταίες της επιθυμίες, δεν είχε την παραμικρή ιδέα ότι σύντομα άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα μάθαιναν τι σκοπεύει να κάνει λίγο πριν πεθάνει. Η Άλις πάσχει από Hodgkin’s Lymphoma τελικού σταδίου. Ανέβασε το πρώτο της ποστ την περασμένη Δευτέρα κι από τότε το #alicebucketlist έχει κατασυγκινήσει το Twitter. Πολλοί αναδημοσίευσαν τη λίστα της Άλις, στην οποία υπάρχουν επιθυμιες όπως «να κάνω τους πάντες να γραφτούν για να γίνουν δωρητές μυελού των οστων», «να δω από κοντά φάλαινες στο φυσικό τους περιβάλλον», «να πάω στο Cadbury World και να φάω τόνους σοκολάτας», «να κολυμπήσω με καρχαρίες», «να πάω στην Κένυα», «να γίνω εκπαιδεύτρια δελφινιών», «να γνωρίσω τους Take That.» Αυτό το τελευταίο θα γίνει αληθινό χάρη σε όσους ανταποκρίθηκαν και βοηθούν την Άλις να καταφέρει να κάνει όσα περίσσοτερα μπορεί πριν φύγει.

Η Άλις λέει και ξαναλέει ότι δεν θέλει να της στείλουν λεφτά.
Πηγή :http://totefteri.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Κανονική απελευθέρωση στα ταξί ή...παραίτηση


Αποφασισμένος να φθάσει στα άκρα στο θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματος του ταξί εμφανίζεται πλέον στους στενούς του συνεργάτες ο υπουργός Υποδομών Γ.Ραγκούσης

Picture 0 for Κανονική απελευθέρωση στα ταξί  ή...παραίτηση
Αποφασισμένος να φτάσει έως τα άκρα εμφανίζεται πλέον στους στενούς του συνεργάτες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Ραγκούσης, αναφορικά με το θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματος των ταξιτζήδων. Μάλιστα αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να φτάσει έως και στο μέτρο της... παραίτησης του αν χρειαστεί, προκειμένου να υποστηρίξει αυτή του την απόφαση. Ο κ. Ραγκούσης κάνει λόγο για την ανάγκη κοινωνικής δικαιοσύνης, η οποία όπως εκτιμά θα επέλθει αν η κυβέρνηση επιμείνει και δεν υποχωρήσει στο συγκεκριμένο μέτωπο, το οποίο θεωρεί κομβικό.
Σχετική ήταν και η αρθρογραφία του των τελευταίων 24 ωρών, σε διάφορες εφημερίδες και οι δηλώσεις που έκανε. Με το θέμα αναμένεται να ασχοληθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Κι όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, από τη στάση του θα εξαρτηθούν πολλά. Θα καλύψει τον κ. Ραγκούση ή θα ταχθεί με την πλευρά των υπουργών που πιέζουν για κάποιας μορφής συμβιβαστική λύση, προκειμένου να μην πληγεί κι άλλο ο τουρισμός, στο μέσο της σεζόν; Η απάντηση στο ερώτημα - δίλημμα, θα δοθεί μέσα στις επόμενες ώρες και θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη από πολλές απόψεις. Κατ αρχάς, από πλευράς συνοχής της κυβέρνησης και της επόμενης μέρας της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργούνται οι ταινίες γνησιότητας σε ποτά και τσιγάρα



Στην κατάρτηση των ταινιών «γνησιότητας», που συνοδεύουν τσιγάρα και ποτά, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Θα θεσπίσει νέο σύστημα για την επισήμανση των αλκοολούχων ποτών και βιομηχανοποιημένων καπνών σε αντικατάσταση των ενσήμων ταινιών φορολογίας, με στόχο να αντιμετωπισθεί πιο αποτελεσμαμτικά το λαθρεμπόριο.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού αποφασίστηκε η αναζήτηση σύγχρονων ολοκληρωμένων συστημάτων σήμανσης και ιχνηλασιμότητας ή ψηφιακής επαλήθευσης.

Με ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του γγ του υπορυγείου Οικονομικών, Γ. Καπελέρη , καλούνται οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό να υποβάλουν προτάσεις για ανάλογες τεχνολογικές λύσεις που έχουν αναπτυχθεί και εφαρμόζονται, ή μπορούν να εφαρμοστούν, στα προϊόντα καπνού και στα αλκοολούχα ποτά.

atithaso.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτιστικός διάλογος Ελλάδας και Τουρκίας μέσω… Λιβαδειάς

Πολιτιστικός διάλογος Ελλάδας και Τουρκίας μέσω… Λιβαδειάς
Η Τέχνη μέσα από τον πολιτιστικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που διεξήγαγε η Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να συμβάλλει στην συνεργασία των δύο λαών για την κοινωνία των πολιτών, ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου και έληξε πριν λίγες ημέρες στην Τουρκία.
 Ο «διάλογος» Τέχνη και Πολιτισμός, θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα και το Νοέμβριο -μετά την τελική επιλογή έργων- θα πραγματοποιηθεί η Μεγάλη Έκθεση στην Άγκυρα.
Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συνεργασία Τουρκίας και Ελλάδας. Μία πρόσκληση Πολιτισμού τεσσάρων Ελλήνων και οκτώ Τούρκων, σημαντικών καλλιτεχνών, μία επίσημη  συνάντηση  στην Άγκυρα.
Είναι μια συνδιοργάνωση μεγάλης καλλιτεχνικής και εθνικής σημασίας με στόχο την σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών. Μία σειρά πολιτιστικά γεγονότα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Θέμα: Ελληνο-Τουρκική γειτονία.
Στην εποχή μας, φοβερές ανατροπές επιφέρουν άκρατη βία, άθλιες κοινωνικές συνθήκες, ακρωτηριασμό της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας, η εξουσία λειτουργεί σαν κυματοθραύστης των αντιδράσεων, μέσα από την τέχνη πρέπει να προβάλλεται η ελεύθερη σκέψη των δημιουργών, που με θάρρος διαμαρτύρονται, καταγγέλλουν δημόσια, όσα άλλοι δεν τολμούν να εκφράσουν.
Ο κ. NEZIH DANYAL, Πρόεδρος στο Ίδρυμα  KARIKATUR VAKFI, προΐστατο όλων των εκδηλώσεων, ήταν άψογος οικοδεσπότης μαζί με την σύζυγό του Κ. ΗΟULIA. Υπήρξε άριστη συνεργασία με τον Λειβαδίτη γελοιογράφο κ. Γιάννη Γερούλια, Πρόεδρο του  Σ.Φ.ΓΕΛ. (Σύλλογος φίλων γελοιογραφίας).
Μέσα σε ένα κλίμα υπέροχης φιλοξενίας και ανθρώπινης ζεστασιάς, το Πρόγραμμα που τηρήθηκε με απόλυτη συνέπεια, περιελάμβανε μεταξύ άλλων:
Δημιουργία έργων των καλλιτεχνών ενώπιον  Επιτροπής, στο Ίδρυμα Τέχνης, Σκίτσου, Γελοιογραφίας [KARIKATUR VAKFI]  και στο Επιμελητήριο  Πολιτικών Μηχανικών. [TMMOB INSAAT  MUHENDISLERI  ODASI.]
Αξιολόγηση -επιλογή έργων από  Επιτροπή.
Συνέντευξη Τύπου  -  δημοσιογράφοι από τα Κρατικά κυρίως Μ.Μ.Ε.
[Κάλυψη οπό T.V., πρωτοσέλιδες αναφορές π.χ. Hurriyt, SABAH, ANKARA, κ.ά.]
Απονομή τιμητικής Πλακέτας σε κάθε συμμετέχοντα καλλιτέχνη.
Ημερίδα για την αποστολή της Τέχνης, του Σκίτσου, της Γελοιογραφίας .
 Θεωρία και σχέδιο σε μαθητές σε Σχολείο της Άγκυρας, [Μ.E.B. ANKARA VALILIGI  ANITTERE ILKOGRETIM OKULU],  ζωγραφική καλλιτεχνών με μαθητές.
Το σκίτσο και η γελοιογραφία είναι εκτός των άλλων, μία καταλυτική παρέμβαση στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα. Γίνεται η έκφραση του πολίτη, ο σαρκασμός του σε ότι τον απασχολεί , τον καταδυναστεύει. Η πολιτική γελοιογραφία αποτελεί μία μορφή κοινωνικού και πολιτικού ελέγχου που είναι αναπόσπαστο στοιχείο της Δημοκρατίας.
Η  Τέχνη έχει αποδείξει διαχρονικά ότι δεν συμβιβάζεται με την κάθε μορφή εξουσίας αλλά ούτε και με την κοινή αντίληψη, εκφράζει την κοινωνική αντίσταση, δεν έχει σύνορα, ακτινοβολεί μεγαλειώδης, πορεύεται και κυριαρχεί μέσα από τις βαθιές πνοές της αιωνιότητας.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες [Με αλφαβητική σειρά]
ΕΛΛΑΔΑ
Γιάννης Γερούλιας
Σοφία Μητράκη
Αντώνης Πάσσαρης
Νίκος Τριανταφύλλου
ΤΟΥΡΚΙΑ
ERCAN AKYOL
ΝEZIH DANYAL
KAMIL MASARAGI
TAN ORAL
IZEL ROZENTAL
MUHAMMET SENGOZ
ERCAN SERT
NUMAN SEVEN
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Νορβηγοί απαντούν στη βία


Οι Νορβηγοί απαντούν στη βίαΤουλάχιστον 100.000 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους κρατούν λευκά ή κόκκινα τριαντάφυλλα, συγκεντρώθηκαν στο Όσλο το βράδυ της Δευτέρας για να τιμήσουν τα θύματα των επιθέσεων, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 76 άνθρωποι, ανακοίνωσε η αστυνομία.
«Απόψε οι δρόμοι είναι γεμάτοι με αγάπη», δήλωσε ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Χάακον στο πλήθος, που συγκεντρώθηκε για να σηματοδοτήσει την αντίθεση του στη βομβιστική επίθεση και το μακελειό της Παρασκευής.
Ο Όλα Κρόκαν, επικεφαλής των επιχειρήσεων στην αστυνομία του Όσλο, δήλωσε στο Reuters ότι τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι συμμετέχουν στη διαδήλωση. Συγκεντρώσεις γίνονται επίσης και άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα.
«Θα έπρεπε να έχει αυτοκτονήσει»
Ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που παραδέχθηκε ότι ήταν ο δράστης του διπλού μακελειού της Παρασκευής, θα έπρεπε να έχει αυτοκτονήσει παρά να σκοτώσει άλλους ανθρώπους, δήλωσε ο πατέρας του σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε τη Δευτέρα από το τηλεοπτικό δίκτυο TV2.
«Πιστεύω ότι αυτό που τελικά θα έπρεπε να έχει κάνει είναι να αυτοκτονήσει παρά να σκοτώσει τόσους ανθρώπους», δήλωσε ο Γενς Μπρέιβικ από το χωριό Κουρνανέλ στη νότια Γαλλία όπου ζει μετά τη συνταξιοδότησή του.
Ο Γενς Μπρέιβικ, πρώην διπλωμάτης, δεν είχε σχέσεις με τον γιο του τα τελευταία 15 χρόνια.
«Δεν θα ξαναέχω επαφή μαζί του», υπογράμμισε ο Γενς ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο από την ταράτσα του σπιτιού του με την πλάτη στο φακό και δύο αστυνομικούς κοντά του.
ΠΗΓΗ: news247

Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερο «χλιδής» με κρατικό χρήμα για 98 στελέχη του ΔΕΣΦΑ

Τριήμερο «χλιδής» με κρατικό χρήμα για 98 στελέχη του ΔΕΣΦΑΤριήμερο χλιδής απήλαυσαν οι κρατικοδίαιτοι εργαζόμενοι στην Εταιρία Φυσικού Αερίου. Ήδη από προχτές τα μεγαλοστελέχη της εταιρίας καταλύοουν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Πελοπποννήσου χάριν στο τουριστικό τριήμερο που προβλέπεται μια φορά το χρόνο για τα στελέχη της επιχείρησης με τα έξοδα πληρωμένα από… το Δημόσιο.
Εν καιρώ κρίσης λοιπόν η κρατική εταιρεία του Φυσικού Αερίου -αν και είναι από τις πρώτες εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων με βάση και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση- προσφέρει στους εργαζομένους της μοναδικής χλιδής εκδρομές εκτός Αθηνών χωρίς μάλιστα να υπόκειται σε προγραμματισμένο συνέδριο όπως είθισται σε άλλες εταιρίες.
Η ειρωνία στην εν λόγω περίπτωση ωστόσο βρίσκεται κυρίως στο ότι η διοίκηση της εταιρείας ενέκρινε ένα τουριστικό τριήμερο για 98 εργαζόμενους της εταιρείας και… τους συγγενείς τους.
Με όλα τα έξοδα πληρωμένα τα στελέχη καταλύουν στο πεντάστερο ξενοδοχείο Aldemar Olympian Village Hotel στη δυτική Πελοπόννησο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Press-gr, μάλιστα, οι 98 εργαζόμενοι της ΔΕΣΦΑ δεν χρειάστηκε να πληρώσουν ούτε τα οδοιπορικά τους έξοδα για το ταξίδι, ακόμη και η βενζίνη για τα αυτακίνητά τους πληρώθηκε από τον ΔΕΣΦΑ.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε σήμερα και λογικά αυτή την ώρα οι τυχεροί εκδρομείς βρίσκονται… στο δρόμο της επιστροφής.
Όσο για το… λιτό και απέριττο ξενοδοχειακό συγκρότημα, πρόκειται για το Olympian Village της Πελοποννήσου. Ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα χτισμένο πάνω στη θάλασσα, απλωμένο σε αμμουδιά και στολισμένο με δεκάδες πισίνες, ενώ είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Εξού και οι συγγενείς των εργαζομένων που κατέφθασαν στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο.
Ωστόσο, αναριωτόμαστε αν και πότε θα υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος και του Οικονομικών, καθότι ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Μανιάτης είναι οι αρμόδιοι για την έγκριση τέτοιων κονδυλίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Oι Καναδοί «ψάχνουν» χρυσό στην Θράκη




Ένα εκατομμύριο ουγγιές χρυσού θα αναζητήσουν Καναδοί στην Περιοχή Πέραμα στη Θράκη. Η αξία τους υπολογίζεται στο 1,1 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, περιβαλλοντική άδεια η οποία σχετίζεται με την επαναλειτουργία των χρυσωρυχείων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής υπέγραψε ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Υπολογίζεται πως το κοίτασμα χρυσού που υπάρχει στην περιοχή ξεπερνά τα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την υλοποίηση της επένδυσης εκμετάλλευσης του κοιτάσματος χρυσού στο Πέραμα Θράκης.
Στα 150 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η αρχική επένδυση για τη αξιοποίηση του κοιτάσματος χρυσού ενώ αναμένεται επένδυση 190 εκ. ευρώ σε μια δεκαετία.
Από το 2008, ο έλεγχος των κοιτασμάτων στο Πέραμα Θράκης πέρασε από τα Χρυσωρυχεία Θράκης στην Eldorado Gold. Η καναδική εταιρία έχει μεταλλεία χρυσού στην Κίνα, στην Τουρκία και ένα μεταλλείο σιδηρομεταλλεύματος στη Βραζιλία.
.newscode.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομπάμα: «Δεν θα έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τους λογαριασμούς»


Ομπάμα: «Δεν θα έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τους λογαριασμούς»




Μία βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου του χρέους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, δεν θα είναι ικανή να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και το πιθανότερο είναι πως μία τέτοια αντιμετώπιση θα οδηγήσει σε πιστοληπτική υποβάθμιση.  

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε τηλεοπτικό του μήνυμα σήμερα τα ξημερώματα, επανέλαβε ότι η αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερης διάρκειας από ένα μόλις εξάμηνο, διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί σε προεπιλογή κρατικών ομολόγων.

«Δεν θα έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, σε μία ακόμη προσπάθεια να πείσει Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς να βρουν λύση συμβιβασμού αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων των ΗΠΑ.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, θα υποβαθμιστεί η πιστοληπτική μας ικανότητα, οδηγώντας τους επενδυτές σε ολόκληρο τον κόσμο να αναρωτιούνται κατά πόσο οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι μία καλή επενδυτική επιλογή. Τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών θα ανέβουν στα ύψη, όπως άλλωστε και τα στεγαστικά δάνεια, ή, εκείνα που αφορούν στις αγορές αυτοκινήτων, πράγμα που σημαίνει τεράστια αύξηση των φόρων για τον αμερικανικό λαό» είπε ο Ομπάμα, ολοκληρώνοντας το τηλεοπτικό του μήνυμα.

Ωστόσο, παρ΄ ότι επέμεινε και χθες στην αναγκαιότητα μακροπρόθεσμης αύξησης του ορίου του χρέους των ΗΠΑ, για πρώτη φορά, δεν επανέλαβε ότι εάν αυτή η πρόταση δεν γίνει τελικά αποδεκτή, θα ασκήσει βέτο.   




newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση της ΠΑΣΕΓΕΣ για απόσυρση του ΦΠΑ στο αρδευτικό νερό


Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας που κατατέθηκε στις 20 Ιουλίου στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία επιβάλλεται ΦΠΑ 13% στο αρδευτικό νερό, ζητά ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Παντελή Οικονόμου. Όπως επισημαίνει το γεγονός επιβάλλεται λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης του πρωτογενούς τομέα, καθώς και της επιτακτικής ανάγκης στήριξης των ενεργών αγροτών της χώρας μας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.
Η επιστολή κοινοποιείται και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το πλήρες περιεχόμενό της έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Με δεδομένα τη δεινή οικονομική κατάσταση του πρωτογενούς τομέα καθώς και την επιτακτική ανάγκη στήριξης των ενεργών αγροτών της χώρας μας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, κρίνεται απόλυτα επιβεβλημένη η άμεση απόσυρση της πρόσφατα (20.07.2011) κατατεθείσας τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου σας, για την επιβολή ΦΠΑ ύψους 13% στις ανταποδοτικές εισφορές, που επιβάλλουν οι Οργανισμοί Εγγύων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) οι Ειδικοί Οργανισμοί ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ, στα μέλη τους για την παροχή αρδευτικού ύδατος.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Τζανέτος Καραμίχας»
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνουν ξανά την Τετάρτη τα Τέμπη!



Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Την προηγούμενη Παρασκευή και στις 6.30 το πρωί σημειώθηκε πτώση βράχων εκτός...
της Κοιλάδας των Τεμπών, μικρής κλίμακας.
Θα κλείσουν και πάλι τα Τέμπη την Τετάρτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, καθώς θα εκτελούνται έργα καθαρισμού-συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αναδόχου εταιρείας του έργου, «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ».

Όπως επισημαίνεται, την προηγούμενη Παρασκευή και στις 6.30 το πρωί σημειώθηκε πτώση βράχων εκτός της Κοιλάδας των Τεμπών, μικρής κλίμακας, η οποία όμως δεν επηρέασε καθόλου την κυκλοφορία. Ωστόσο, κατά την επιθεώρηση των πρανών που ακολούθησε, προέκυψε η ανάγκη εκτέλεσης των προαναφερόμενων έργων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, την Τετάρτη και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων εντός της Κοιλάδας των Τεμπών. Μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, θα εκτρέπονται:

-Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας [Χ/Θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε], προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας -Τρικάλων - Καλαμπάκας - Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

-Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.] όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης - Αμπελώνα - Τυρνάβου - Ελασσόνα-Κοζάνης-Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.

Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται από τον κόμβο του Πλατυκάμπου [Χ/Θ 349+396 Π.Α.Θ.Ε.] προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινο Νερό-Στόμιο-Ομόλιο, θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από δ/ση Στομίου [Χ/Θ 390+700 Π.Α.Θ.Ε.].

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας [Χ/Θ 474+500 Π.Α.Θ.Ε.] προς Βέροια (Εγνατία Οδό) - Κοζάνη και από εκεί:

Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης - Ελασσόνας - Τυρνάβου - Αμπελώνα - Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης -Γρεβενών -Καλαμπάκας-Τρικάλων -Λάρισας και εν συνεχεία δια της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

Ολα τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης [Α/Κ Κορινού Πιερίας Χ/Θ 445+000] προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης - Ελασσόνας - Τυρνάβου - Αμπελώνα - Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη - Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται στον Α/Κ Κορινού και θα ακολουθούν εν συνεχεία την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης μας, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης, μέσω Α/Κ Κορινού, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής, απ’ την οποία διέρχεται η εναλλακτική διαδρομή του Ανατολικού άξονα (παραλιακή Αγιοκάμπου), καθώς και κατοίκων των Δήμων Αγιάς και Τεμπών:

(1) Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων ΜΟΝΟ της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων, και

(2) Φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο, αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κ.λπ., συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).


newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδική συγκέντρωση περιπτεράδων και ψιλικατζήδων στην Αθήνα


Mε πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιπτερούχων Πειραιά " Αγία Τριάς " κ. Νικητάκη Μανώλη συγκαλείται Πανελλαδική Συγκέντρωση Περιπτεράδων και Ψιλικατζήδων στις 31 Ιουλίου 2011... στο ξενοδοχείο Classical Athens Imperial Hotel στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 12:00μμ το μεσημέρι.
Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να συναντηθούν όλες οι πλευρές και απόψεις, έστω και τώρα, και όλοι μαζί να προσπαθήσουν να βρεθεί φόρμουλα συνεννόησης μεταξύ των διαφορετικών πλευρών και να διεκδικήσει σύσσωμος ο κλάδος ένα καλύτερο μέλλον.
Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο και προσδοκάται ότι θα επικρατήσει η λογική και η σύνεση, θα παραμεριστούν οι εγωισμοί και η αλαζονεία για το καλό όλων.

Ο κλάδος έφτασε σε αδιέξοδο.

Καπνικά, Τύπος, εισιτήρια, παγωτά. Σχεδόν όλα τα προϊόντα δεν αφήνουν κέρδος και το ένα περίπτερο και ψιλικατζίδικο κλείνει μετά το άλλο.
Το επάγγελμα του καπνοπώλη απελευθερώθηκε.
Είναι ευθύνη όλων να συνεννοηθούν και να δράσουν από κοινού.
Στη συνδιάσκεψη προσκαλούνται άπαντες.
Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν και παρακαλούνται οι συνάδελφοι όπως μεριμνήσουν να ενημερωθούν όλοι για την εκδήλωση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Περιπτεράδες και Ψιλικατζήδες όλης της Ελλάδος
Διαβάστε Περισσότερα »

Με κατσαρόλες και σφυρίχτρες οι Κύπριοι

Περίπου 2.500 Κύπριοι πολίτες συγκεντρώθηκαν και απόψε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, δύο εβδομάδες μετά τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, κατά την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 13 άνθρωποι.
Για πρώτη φορά, πολλοί πολίτες προσήλθαν στην αποψινή συγκέντρωση με σφυρίχτρες και κατσαρόλες. Οι πολίτες συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους, απαιτώντας να αποδοθούν όλες οι ευθύνες, όσο ψηλά και εάν φτάνουν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όποιοι και εάν είναι, της τραγωδίας στη ναυτική βάση. Επίσης, οι πολίτες απαιτούν την παραίτηση του προέδρου Χριστόφια και της κυβέρνησής του. Στο μεταξύ, συνεχίστηκε η συλλογή υπογραφών για παραίτηση του Κύπριου προέδρου και όπως αναφέρθηκε μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί 6.500 υπογραφές.
Στον περίβολο του Προεδρικού Μεγάρου παρατάχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πανό που βρίσκονται έξω από το κτήριο και είναι αναρτημένα γράφουν: «Παραιτηθείτε Δολοφόνοι» και «Ανίκανε Ψεύτη».
Μήνυμα sms που καλούσε τους πολίτες στην αποψινή συγκέντρωση έγραφε :
«Προς αφυπνισθέντες: αδέλφια κλείστε τ' αυτιά σας στις σειρήνες της διαφθοράς και ελάτε όλοι τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στο Προεδρικό με σφυρίχτρες και τις κατσαρόλες σας για να τους πούμε ένα ηχηρό όχι. Δεν θα πάψουμε κύριοι μέχρι να παραιτηθούν οι ύποπτοι για τη μαζική δολοφονία των 13 παιδιών μας. Μόνο μας όπλο η φωνή μας, μόνη πηγή επιχορήγησης η ψυχή μας, μόνος μας καθοδηγητής οι 13 αδικαίωτες ψυχές των δολοφονηθέντων παιδιών μας».
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας και παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους Ζακ Στεφάνου και τον Θέμη Κωνσταντινίδη.
Ο Ζακ Στεφάνου δήλωσε ότι βρέθηκε στην Κύπρο, γιατί οι δίδυμοι ναύτες, Χρίστος και Μίλτος Χριστοφόρου, είχαν στο παρελθόν εκδηλώσει την πρόθεσή τους- μέσω Facebook- να συναντηθούν και να τον γνωρίσουν.
Εξάλλου, για την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ανακοινώθηκε, προγραμματίζεται πορεία από τη ναυτική βάση στο Μαρί μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 26 Ιουλίου...Γεγονoτα
1822: Η Μάχη στα Δερβενάκια. Καταστροφή του Δράμαλη.

1925: Ο ΠΑΟΚ δίνει τον πρώτο του αγώνα και νικά τον Ηρακλή με 2-1. Στις φανέλες των παικτών του φιγουράρει το τετράφυλλο πράσινο τριφύλλι, που θα αντικατασταθεί από τον δικέφαλο αετό τέσσερα χρόνια αργότερα.

1953: Αρχίζει η επανάσταση του Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα.

1953: Υπογράφεται η Συνθήκη της Κορέας που έδωσε τέλος στον τρίχρονο πόλεμο, κατά τη διάρκεια του οποίου σκοτώθηκαν 1,6 εκατομμύρια Βορειοκορεάτες και Κινέζοι και 118.000 άνδρες των στρατευμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

1974: Σχηματίζεται από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας». Δεν μετέχουν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και εκπρόσωποι της Αριστεράς.

Γεννησεις
1856: Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1925. («Ο Πυγμαλίων»)

1940: Τόλης Βοσκόπουλος, τραγουδιστής και ηθοποιός.

1943: Μικ Τζάγκερ, άγγλος μουσικός, μέλος των Rolling Stones.

1964: Σάντρα Μπούλοκ, αμερικανίδα ηθοποιός.

Θανατοι
1953: Νικόλαος Πλαστήρας, στρατιωτικός και πολιτικός, πρωθυπουργός της Ελλάδας το 1945 και από το 1950 έως το 1952



















Πηγή :http://www.sansimera.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ