Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Νεκροταφείο ζώων στο κέντρο του Λονδίνου


Pet Cemetery in Central London
Λίγοι γνωρίζουν ότι στο κεντρικό Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Hyde Park υπάρχει ένα νεκροταφείο κατοικίδιων ζώων. Είναι πολύ παλιό. Πλούσιοι Λονδρέζοι άρχισαν να θάβουν τα κατοικίδια ζώα τους εκεί από τη Βικτοριανή εποχή, το 1880 και από το 1915 είχε ήδη γεμίσει! Αυτή η γωνιά του πάρκου είναι περιφραγμένη και κλειστή για τους επισκέπτες..















Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξάνονται τα διαζύγια, λόγω Facebook!


Σημαντικός πλέον ο ρόλος του Facebook για τα αίτια ενός διαζυγίου. Πολλές φορές ένα...
αθώο ψηφιακό φλέρτ εξελίσσεται σε κάτι παραπάνω, ενώ οι ειδικοί μάλιστα λένε πως δεν χρειάζεται στις μέρες μας να προσλάβει κανείς ντετέκτιβ για να διαπιστώσει αν τον/την απατά το έτερον ήμισυ, καθώς αρκεί μια...επίσκεψη στο προφίλ του.
Αρκεί να σημειώσουμε ότι ένα ποστοστό κοντά στο 80% των ζευγαριών που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία διαζυγίου, έχει παραδεχθεί ότι χρησιμοποίησε το Facebook προκειμένου να απατήσει τον/την σύντροφό του.

Δικηγόροι διαζυγίων στην Αμερική χρησιμοποιούν κατά κόρον το Facebook ή το Google images για να μαζέψουν στοιχεία για τους άτακτους συζύγους. 'Το θέμα είναι ότι όταν έχεις 400 φίλους κάποιος δεν θα έχει τις σωστές ρυθμίσεις ασφαλείας, πράγμα που διευκολύνει το έργο μας', δήλωσε δικηγόρος στην Φλόριντα. Καθημερινά πολλές ιστορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μερικές μάλιστα έχοντας φτάσει ήδη στα άκρα.









Πηγή :http://www.24wresenimerwsi.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Επέστρεψαν στις τράπεζες πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε 48 ώρες!


Η ανακοίνωση του σχεδίου διάσωσης της χώρας μας και οι εγγυήσεις της ΕΕ φαίνεται να αποκαθιστούν το κλίμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα
Αποθήκη Φωτογραφίας - επινοώ, χαρτονομίσματα, 
ενισχύω, εκατοστό, 
euro, χρήματα, 
αξία. fotosearch 
- αναζήτηση φωτογραφιών, 
εικόνων, τοιχογραφιών 
και clipart
 
Το γεγονός είχε επισημανθεί και χθες. Ωστόσο, μόλις τώρα αρχίζει να παίρνει ποσοτικοποιημένες διαστάσεις, ως φαινόμενο. Ο λόγος αφορά στην τάση επιστροφής κεφαλαίων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μετά το κύμα της μεγάλης φυγής όλου του προηγούμενου διαστήματος από τον φόβο της πτώχευσης του ελληνικού κράτους. Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες εκτιμήσεις, μέσα στο τελευταίο 48ωρο, υπολογίζεται ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς επέστρεψαν παραπάνω από 500 εκατ. ευρώ.
Το γεγονός κρίνεται ως κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό, αν αναλογισθεί κανείς το σύντομο του χρονικού διαστήματος και το πρόωρο του πράγματος. Ως γνωστόν, η συμφωνία για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, υπογράφτηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη. Όπερ σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου η προσαρμογή στα νέα δεδομένα και η επιστροφή ακόμα περισσότερων κεφαλαίων στους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Υπολογίζεται ότι από την αρχή του χρόνου έχουν εκταμιευθεί από τους λογαριασμούς περί τα 18 δισ. ευρώ, γεγονός το οποίο αποτέλεσε πολύ μεγάλο πλήγμα για τη ρευστότητα της αγοράς. Η ελπίδα των τραπεζών είναι ότι πλέον αυτό το κλίμα θα αντιστραφεί και ένα μεγάλο μέρος αυτών των κεφαλαίων θα "επαναπατρισθεί". Ολόκληρο, πάντως, αποκλείεται, γιατί ένα μεγάλο κομμάτι του πήγε για την εξυπηρέτηση τρεχουσών αναγκών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε απολύσεις και πάγωμα μισθών προχωρά 1 στις 3 επιχειρήσεις

Μία στις τρεις εταιρείες θα μειώσει το προσωπικό της, μία στις δύο δεν θα δώσει καθόλου αυξήσεις τους επόμενους 12 μήνες και μία στις πέντε εταιρείες θα μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ALBA Graduate Business School σχετική με τον Δείκτη Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το 2ο εξάμηνο του 2011.
Επίσης, το 63,2% των εταιρειών δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί πολύ ή και δραματικά από την παρούσα οικονομική κρίση, ενώ το 6,4% των εταιρειών σκέφτεται να μετεγκαταστήσει τμήμα ή ολόκληρη την εταιρεία στο εξωτερικό.

Άνοδο εμφανίζει η τάση για προσέλκυση νέων εργαζομένων στους κλάδους των Υπηρεσιών, των φαρμακευτικών, των κατασκευαστικών καθώς και στη βιομηχανία. Αντίθετα στασιμότητα υπάρχει στον κλάδο της Εκπαίδευσης στο εμπόριο στον τραπεζικό κλάδο, όπου αυξάνεται ο αριθμός των οικιοθελών αποχωρήσεων και στον κλάδο του τουρισμού.

Γενικά, ο Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το 2ο εξάμηνο του 2011 παραμένει χαμηλός αλλά σταθερός συγκριτικά με το προηγούμενο εξάμηνο. Ο Δείκτης συνεχίζει για 6ο εξάμηνο να είναι κάτω από την τιμή του 100 (81), γεγονός που μεταφράζεται σε μείωση και στασιμότητα των δραστηριοτήτων προσέλκυσης και επιλογής νέων στελεχών. Η έρευνα διεξάγεται κάθε 6 μήνες με την χορηγία της ECDL Hellas και έχει ως στόχο την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν στις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής στελεχών αλλά και την καταγραφή των προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες, στην Ελλάδα.

Ο 2ος κύκλος (2ο εξάμηνο) του 2011 διεξήχθη κατά το χρονικό διάστημα Μάιος- Ιούνιος 2011 και τα αποτελέσματα συνοψίζονται ως εξής:

1. Το 34% των επιχειρήσεων του δείγματος ενδέχεται να προβεί σε μείωση του εργατικού δυναμικού το επόμενο εξάμηνο. Μόνο το 17,9% των εταιρειών θα πραγματοποιήσει προσλήψεις.

2. Το 50.7% των εταιρειών δεν έδωσε καθόλου αυξήσεις τον τελευταίο χρόνο, ενώ το ποσοστό αυτό θα αγγίξει το 54% τους επόμενους 12 μήνες. Μόνο το 9.9% θα δώσει αυξήσεις πάνω από 3%.

3. Σε αντίθεση με το γενικότερο οικονομικό κλίμα, μία στις δύο επιχειρήσεις εξακολουθεί να εμφανίζεται αισιόδοξη (48.1%).

4. Άνοδο πάνω από 20% στις ενέργειες προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού αναμένεται μόνο στους κλάδους των Υπηρεσιών, των φαρμακευτικών, των κατασκευαστικών και στη βιομηχανία (τάση που ξεκίνησε το προηγούμενο εξάμηνο). Στον κλάδο της Εκπαίδευσης οι προσδοκίες αύξησης ενεργειών προσέλκυσης νέου προσωπικού είναι μηδενικές όπως και στον τραπεζικό κλάδο και στον κλάδο του τουρισμού. Το εμπόριο παρουσιάζει ακόμα χαμηλά ποσοστά κάτω από 10% όπως και στο προηγούμενο εξάμηνο. Στον τραπεζικό κλάδο παρατηρείται άνοδος 30% στον αριθμό των οικειοθελών αποχωρήσεων.

5. Το 63,2% των εταιρειών δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί πολύ ή και δραματικά από την παρούσα οικονομική κρίση, ποσοστό αυξημένο συγκριτικά με το περασμένο εξάμηνο (52.4%). Μόνο το 1.4% των εταιρειών δηλώνει ότι έχει μείνει τελείως ανεπηρέαστο.

6. Το 50% των εταιρειών θεωρεί πιθανό ή πολύ πιθανό να μειώσει την εκπαίδευση των εργαζομένων τους, ενώ στο 40% των εταιρειών θα επηρεαστεί αρνητικά και η εκπαίδευση των διευθυντικών στελεχών. Επίσης, περίπου το 60% των εταιρειών σκοπεύει να μειώσει τα μπόνους, ενώ το 19.6% θα προβεί σε μειώσεις μισθών (το 17.9% το σκέφτεται επίσης). Το 6.4% των εταιρειών σκέφτεται να μετεγκαταστήσει τμήμα ή ολόκληρη την εταιρεία στο εξωτερικό.

7. Το 41.3% των εταιρειών έχει προβεί σε απολύσεις το τελευταίο εξάμηνο ενώ το 22.5% έχει μειώσει μισθούς.

8. Για να αντιμετωπίσουν την κρίση, το 53% των εταιρειών έχουν προχωρήσει στην αντικατάσταση των ταξιδίων με video conference υπηρεσίες καθώς και με την προώθηση της συστηματικής επικοινωνίας μέσα στον οργανισμό με έξυπνα και φτηνά εργαλεία όπως Newsletter, ιστολόγια κτλ.

Αντίστοιχα το 41% των εταιρειών επενδύει στην δημιουργία ευχάριστου εργασιακού κλίματος με την προώθηση εταιρικών αθλητικών ομάδων, ομαδικών εξόδων κ.α, ενώ πάνω από το 35% των εταιρειών επενδύει σε υπηρεσίες e-learning και προωθεί την καινοτομία στον οργανισμό με εσωτερικούς διαγωνισμούς και προγράμματα επιβράβευσης (δίνοντας έμφαση στον συμβολισμό της επιβράβευσης της παραπάνω προσπάθειας ιδιαίτερα εν καιρώ κρίσης). Τέλος το 30% των εταιρειών χρησιμοποιεί outsourcing υπηρεσίες κυρίως για να μειώσει λειτουργικά έξοδα (π.χ ανάθεση μισθοδοσίας σε εξωτερικό συνεργάτη κλπ).

9. Και σε αυτό το εξάμηνο συνεχίζεται η προτίμηση των επιχειρήσεων προς τα νεαρά στελέχη/ αποφοίτους (32.6%).

10. Όσες εταιρείες προχωρήσουν σε προσλήψεις θα στραφούν κυρίως στους τομείς των Πωλήσεων, της Εξυπηρέτησης Πελατών, των Οικονομικών/ Λογιστικής και της Πληροφορικής.

11. Τα website αναζήτησης εργασίας παραμένουν για τις εταιρείες η πιο δημοφιλής μέθοδος προσέλκυσης και αναζήτησης προσωπικού. Ακολουθούν, οι εταιρικές βάσεις βιογραφικών, η ενδο-εταιρική αναζήτηση για εσωτερική κάλυψη θέσεων, τα εταιρικά web sites και η μέθοδος αναζήτησης που σχετίζεται με το κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων (από στόμα σε στόμα). Τα Social Media (Linkedin etc) παρουσιάζονται υψηλότερα στις προτιμήσεις των εταιρειών συγκριτικά με τις δημοσιεύσεις σε Πανελλαδικές εφημερίδες.

12. Το 60.6% των εταιρειών χρησιμοποιεί τις συνεντεύξεις ως το βασικό εργαλείο επιλογής προσωπικού, ενώ το 36,3% χρησιμοποιεί και άλλα εργαλεία όπως ψυχομετρικά τεστ και τεστ δεξιοτήτων (Η/Υ, ξένων γλωσσών κλπ).

13. Περίπου το 50% των εταιρειών απάντησε ότι στις αγγελίες που αφορούν θέσεις γραμματείας, λογιστηρίου, τεχνικούς Η/Υ, ΙΤ Managers και υπάλληλους γραφείου ζητούν πιστοποιημένη γνώση Η/Υ. Η πλειοψηφία των εταιρειών κρίνει σημαντική την ύπαρξη πιστοποίησης γνώσης Η/Υ, αγγλικών ή άλλων επαγγελματικών δεξιοτήτων για την τελική επιλογή νέου προσωπικού.

14. Το 55,3% των εταιρειών θεωρεί βασική προϋπόθεση για την επιλογή νέου προσωπικού την ύπαρξη Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Από το σύνολο των 208 εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα, το 51,1% είναι ελληνικές ενώ το 48,9% πολυεθνικές.

Η πλειοψηφία των εταιρειών του δείγματος είναι ιδιωτικές και δραστηριοποιούνται στην Αττική. Το 18,3% προέρχεται από τον κλάδο της Βιομηχανίας, το 19,7% δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παροχής Υπηρεσιών, ενώ το 20,6% των επιχειρήσεων δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Εμπορίου.

 Αναφορικά με το μέγεθος των επιχειρήσεων που πήραν μέρος στην έρευνα, το 39,9% είναι εταιρείες με λιγότερους από 100 εργαζομένους, το 34,4% είναι μεγάλες επιχειρήσεις (100-499 άτομα), και ακολουθούν σε ποσοστό 25.7% εταιρείες με προσωπικό άνω των 500 εργαζομένων.
cosmo.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκία:Τον τάφο του Αποστόλου Φιλίππου ανακάλυψαν αρχαιολόγοι




Βρέθηκε στην πόλη Παμούκαλε, την αρχαία Ιερόπολη, όπου μαρτύρησε ο μαθητής του Χριστού.


Μια ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον Ιταλό Φρανσέσκο ντ' Αντρια ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε στο Παμούκαλε, την αρχαία Ιεράπολη, στο δυτικό τμήμα της Τουρκίας, τον τάφο του Αγίου Φιλίππου, ενός από τους δώδεκα αποστόλους του Ιησού Χριστού.


«Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να βρούμε τον τάφο του Αγίου Φιλίππου (...) τον βρήκαμε τελικά στα ερείπια μιας εκκλησίας (στην περιοχή) όπου κάναμε ανασκαφές πριν από ένα μήνα», υπογράμμισε ο αρχαιολόγος που εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Τουρκία, και τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ανατολή, το οποίο μετέδωσε την είδηση. Ο ίδιος είπε ότι ο τάφος δεν έχει ακόμη ανοιχτεί.

«Μια μέρα αυτό θα γίνει, χωρίς αμφιβολία. Η ανακάλυψη αυτή είναι μείζονος σημασίας για την αρχαιολογία και τον χριστιανικό κόσμο», δήλωσε με ικανοποίηση ο αρχαιολόγος.

Ο Φίλιππος ήταν ένας από τους μαθητές του Χριστού και καταγόταν από τη Γαλιλαία. Κήρυξε το Ευαγγέλιο σε περιοχές της Μικράς Ασίας και σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους στην Ιεράπολη της Φρυγίας.

ΜΑΓΙΚΗ ΑΥΛΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Aπεργούν αύριο οι οδοντίατροι σε όλη την Ελλάδα

Aπεργούν αύριο οι οδοντίατροι σε όλη την Ελλάδα
Σε απεργία, αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου, και συγκέντρωση των προέδρων των Οδοντιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας σήμερα στην Αθήνα, αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή για να εξετάσει τους τρόπους αντίδρασης των εκπροσώπων του κλάδου.
Οι οδοντίατροι αντιδρούν στην «εν κρυπτώ τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία ανοίγουν διάπλατα οι "πόρτες" στα ιδιωτικά συμφέροντα, εις βάρος των οδοντιάτρων και του κοινού συμφέροντος», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΟ, Α. Κατσίκης.
Στη συνεδρίασή του το ΔΣ αποφάσισε να στείλει και ενημερωτική επιστολή σε όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου.
Οι οδοντίατροι τόνισαν ότι είχε προηγηθεί συνάντηση την Πέμπτη, 14 Ιουλίου, του ΔΣ της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, παρουσία του υφυπουργού, Μιχάλη Τιμοσίδη, συνάντηση στην οποία, όπως υποστήριξαν, διεφάνη η συγκεχυμένη στάση του υπουργού Υγείας απέναντι στο θέμα της απελευθέρωσης, γεγονός που τους ανησύχησε.
«Η συζήτηση δεν κατέληξε σε συμφωνία και από κοινού συμφωνήσαμε να ξαναβρεθούμε μαζί με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στο υπουργείο την Τρίτη, 19 Ιουλίου. Το ραντεβού αυτό ματαιώθηκε από πλευράς υπουργείου και πραγματικά αιφνιδιαστήκαμε, όταν πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο ότι το βράδυ της Τετάρτης, 20 Ιουλίου, προστέθηκε κρυφίως και εν αγνοία μας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμασταν σε διάλογο, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, τροπολογία με την οποία καταργείται η παρ. 21 άρθρο 66 του Ν. 3984/2011 "περί μεταμοσχεύσεων"», ανέφεραν οι οδοντίατροι και επέκριναν την κυβέρνηση για ασυνέπεια σε δεσμεύσεις και νόμους τους οποίους μέχρι έως υποστήριζε.
Με την εν λόγω παράγραφο, τα επαγγέλματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχαν εξαιρεθεί της απελευθέρωσης τουλάχιστον έως τις 15-9-2011. «Αν ψηφιστεί η επίμαχη τροπολογία, η παράγραφος 21 του άρθρου 66 του Ν.3894/2011 καταργείται από τότε που ίσχυσε, δηλαδή αναδρομικά από 1ης Ιουλίου 2011», κατέληξαν οι οδοντίατροι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Εύβοια στους 10 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για ιστιοπλοΐα


Η Εύβοια στους 10 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για ιστιοπλοΐα
http://permisospress.blogspot.com

Κολακευτικά σχόλια από το National Geographic

Η Εύβοια βαθμολογήθηκε ως ένας από τους δέκα κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό, σύμφωνα τη διεθνή ταξιδιωτική έκδοση του περιοδικού National Geographic.

Η διεθνή διάκριση υποδεικνύει ότι τόσο το τουριστικό προϊόν της χώρας όσο και εκείνο της Εύβοιας είναι ισχυρό και μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες πληθώρα από ειδικές μορφές τουρισμού.

Στην κατάταξη του περιοδικού περιλαμβάνονται ανάμεσα σε άλλους προορισμοί όπως οι Σεϋχέλλες και η Καραϊβική.

Πιο συγκεκριμένα το National Geographic περιγράφει την Εύβοια ως εξής:«Διαχωρισμένη από την ενδοχώρα με μόλις 40 μέτρα, η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας.

Μία τραχύς ακτογραμμή με μεγάλες παραλίες και απότομους γκρεμούς δίνει το δρόμο στα βουνά που τα διασχίζουν όμορφα χωριά και μοναστήρια. Διασχίζοντας την ακτή της Εύβοιας με καΐκι, μπορείς να απολαύσεις απομονωμένους ορμίσκους και παραλίες, καθώς και τα ιδιωτικά νησιά των Πεταλιών. Μπορείς ακόμη να διερευνήσεις την ενδοχώρα της Εύβοιας. Ταξίδεψε με ένα group των έξι ή οχτώ φίλων. Ο «οδηγός» και το πλήρωμα πάνε πακέτο με την ενοικίαση του σκάφους».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάμος:Αλλοδαπός επιχείρησε να βιάσει 13χρονο αγοράκι!


Στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε με την κατηγορία απόπειρας βιασμού ανηλίκου,
ένας 44χρονος αλλοδαπός στο Καρλόβασι στη Σάμο.

Συγκεκριμένα, χτες το μεσημέρι ο 44χρονος δράστης που είναι συγκάτοικος με τον ανήλικο, φέρεται να ξυλοκόπησε στο πρόσωπο το 13χρονο αγοράκι ενώ το χτύπησε με ζώνη στο λαιμό και την πλάτη εξαναγκάζοντάς τον να έρθουν σε σεξουαλική επαφή.

Ο 13χρονος οδηγήθηκε, με συνοδεία αστυνομικών, στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου Σάμου για ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ο 44χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.
Πηγή :http://www.newstoday.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι καθηγητές θα δίνουν «Πανελλαδικές»


Κάθε τρία χρόνια θα υποβάλλονται σε εξετάσεις και επανάκριση όλων των θέσεων προϊσταμένων στην εξαετία, οι εκπαιδευτές του δημοσίου.

Πρόκειται για .....το “μοντέλο” του ΑΕΠ για την προώθηση των αρίστων στην πυραμίδα των δημόσιων υπηρεσιών.
Μάλιστα θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα, δηλαδή από τις αρχές του 2012. στη διαδικασία αυτή θα συμμετάσχουν 100.000 υπάλληλοι, για να καταλάβουν 24.000 θέσεις.

Αυτά ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΚ, Γιώργος Βέης, με την ευκαιρία της παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2010. Όπως είπε ο κ.Βέης δημιουργήθηκε το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙΣΕΠ) όπου πρόεδρος είναι ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ και συμμετέχουν συνολικά τέσσερα ακόμα μέλη του Συμβουλίου.

Το ΕΙΣΕΠ είναι αρμόδιο για την επιλογή των γενικών διευθυντών στο Δημόσιο, που θα περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις και προφορική συνέντευξη για τους υποψηφίους. Παράλληλα θα συνεκτιμώνται τα τυπικά προσόντα, η βαρύτητα του βιογραφικού και η εν γένει προϋπηρεσία του υποψηφίου.

Με τα ίδια κριτήρια, θα γίνεται και η κρίση των διευθυντών στις δημόσιες υπηρεσίες. Όμως για τους διευθυντές, το όργανο επιλογής δεν θα είναι το ΕΙΣΕΠ αλλά τα Συμβούλια Επιλογής Προσωπικού. Από τα ίδια όργανα, θα περάσει και η επιλογή των τμηματαρχών στην περίπτωση όμως αυτή δεν προβλέπονται προφορικές εξετάσεις. Έτσι οι τμηματάρχες θα επιλέγονται μόνον με γραπτές εξετάσεις και την εκτίμηση των τυπικών προσόντων που εμπεριέχονται στο φάκελο τους.

Ο κ.Βέης αναφερόμενος στο θέμα των γραπτών εξετάσεων για τους προϊσταμένους του Δημοσίου δήλωσε ότι η βαθμολογία θα μπορεί να ισχύει μέχρι και 6 χρόνια.

Διευκρίνισε ότι οι εξετάσεις για όλους θα γίνουν με το σύστημα των ερωτήσεων πολλαπλών επιλόγων. Οι ερωτήσεις αυτές θα επιλεγούν από το ΑΣΕΠ και θα είναι κοινές για κάθε θέση ευθύνης. Ο βασικός τους προσανατολισμός, θεματολογικά, θα είναι τα θέματα δημόσιας διοίκησης και γνώσεων που απαιτούνται στην άσκηση διοίκησης. Θα προηγηθούν οι εξετάσεις των υποψηφίων γενικών διευθυντών και μετά την επιλογή τους, θα ακολουθήσουν οι γραπτοί διαγωνισμοί των διευθυντών και των τμηματαρχών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στον τελικό του Παγκοσμίου η Ελλάδα!! Μπράβο στα κορίτσια !!




Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο 14ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάης, μετά τη νίκη της επί της Ιταλίας, στον ημιτελικό με 14-11.

Τεράστια επιτυχία για τον Ελληνικό αθλητισμό αποτελεί η πρόκριση της Εθνικής ομάδας στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Τα κορίτσια του Γιάργου Μορφέση μπήκαν από την αρχή δυνατά στο ματς και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στις Ιταλίδες.

Η Ελλάδα είχε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τον έλεγχο του ρυθμού και δεν άφησε το προβάδισμα να της φύγει από τα χέρια. Η διαφορά μάλιστα ήταν συνεχώς πάνω από 3 τέρματα και ο ημιτελικός είχε ουσιαστικά κριθεί από πολύ νωρίς.

Το τελικό 14-11 σφράγισε την πρόκριση της Εθνικής μας στον τελικό της Παρασκευής, όπου η Ελλάδα θα διεκδικήσει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο.

Τα οκτάλεπτα
: 3-2, 5-3, 3-3, 3-3

Ελλάδα
: Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη, Ψούνη 1, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου 3, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου 3, Λαρά, Γουλά.

Ιταλία: Τζορλέρο, Αμπάτε 2, Καζανόβα, Πομέρι, Σαβιόλι 1, Λάπι 1, Κολαϊόκο, Μπιανκόνι 3, Έμμολο 1, Ραμπάλντι 3, Κότι, Φρασιννέτι, Τζίλι
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνωστισμός για καταθέσεις πινακίδων ΙΧ


Η επικείμενη αποστολή των ειδοποιητηρίων για την καταβολή των αυξημένων τελών κυκλοφορίας αλλά και η ενεργοποίηση των τεκμηρίων που «βάζουν φωτιά» έχει θέσει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού σε κατάσταση συναγερμού...





Ακόμη και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών περιμένουν ότι από το φθινόπωρο, όταν οι πολίτες θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν ποια είναι τα νέα μέτρα, θα προκληθεί νέο κύμα κατάθεσης πινακίδων.

Το τεκμήριο ενός Ι.Χ. 5ετίας 2.000 κ.ε. για τη χρήση του 2011, εκτοξεύεται στις 8.800 ευρώ, ενώ το τέλος κυκλοφορίας (χωρίς να συνυπολογίζεται και η έκτακτη εισφορά την οποία ούτως ή άλλος ο οδηγός δεν μπορεί να τη γλιτώσει) φτάνει στα 660 ευρώ. Ο οδηγός που θα αποφασίσει να καταθέσει τις πινακίδες του τώρα γλιτώνει:

*Το τεκμήριο χρήσης για τους μήνες Αύγουστο έως Δεκέμβριο. Δηλαδή, για ένα δίλιτρο αυτοκίνητο 5ετίας που έχει ετήσιο τεκμήριο χρήσης 8.800 ευρώ, για όποιον καταθέσει τις πινακίδες τον Ιούλιο, στη φορολογική δήλωση της επόμενης χρονιάς, θα προκύψει τεκμήριο 5.133 ευρώ και όχι 8.800 ευρώ. Αν τις ξαναπάρει πληρώνονται.

*Δεν θα καταβληθεί το τέλος κυκλοφορίας του 2012 ύψους 660 ευρώ (πρέπει να πληρωθεί μόνο στην περίπτωση που ο οδηγός του αυτοκινήτου θα θελήσει να ξαναπάρει τις πινακίδες του εντός του 2012.

Για να κατατεθούν οι πινακίδες στην εφορία, απαραίτητα είναι τα ακόλουθα δικαιολογητικά:


* Η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
* Οι πινακίδες του οχήματος.
* Μια φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος που να αποδεικνύει ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ. και αν το έχει δηλώσει.
* Το έντυπο Ε9, για να προκύπτει ότι υπάρχει ιδιόκτητη θέση πάρκιγκ. Αν υπάρχει ενοικιαζόμενη θέση, πρέπει να παρουσιαστεί το μισθωτήριο.
* Το αποδεικτικό ότι έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2010.
* Μια αίτηση η οποία συμπληρώνεται στην αρμόδια εφορία.
Αν κάποιος φορολογούμενος θελήσει να πάρει πίσω τις πινακίδες του, καλό είναι να το κάνει μέσα σε ένα 12μηνο από την κατάθεσή τους στην εφορία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση αυτές καταστρέφονται, οπότε η έκδοση νέων απαιτεί επίσκεψη και στο αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χίλια εξακόσια χιλιόμετρα σε 35 μέρες!

Ένα μεγάλο ταξίδι για ένα μεγάλο σκοπό

Το ελληνικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4 διέσχισαν ο Λουκάς Πρατίλας και ο Δημήτρης Κεχαγιόγλου. Το μεγάλο τους ταξίδι, που κράτησε 35 ημέρες, ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουλίου.

Είχαν ξεκινήσει την 21 Ιουνίου από τη Φλώρινα και, 35 ημέρες και 1.609 χιλιόμετρα μετά, έφτασαν τρέχοντας  στη Ζάκρο της Κρήτης. 

Καθημερινά έτρεχαν κατά μέσο όρο απόσταση 60 χιλιομέτρων και κάλυπταν ανάβαση 2.500 μέτρων.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής ήταν η συλλογή χρημάτων για την «Αλκυόνη», το νοσοκομείο αγρίων ζώων της Πάρου και για τη νέα οικολογική οργάνωση «The Βlack Fish» που σκοπό έχει ακτιβιστικές ενέργειες για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Ευρώπης.

Δείτε φωτογραφίες













Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες μάχες πρέπει να κερδίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ποιες μάχες πρέπει να κερδίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Δεκάδες μάχες στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό πρέπει να δώσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών για να διασφαλίσει όχι μόνο το νέο δάνειο, αλλά και την επόμενη δόση του γνωστού δανείου των 110 δισ. ευρώ. Και τα δύο προϋποθέτουν την εφαρμογή του αναθεωρημένου Μνημονίου που υπεγράφη προ εβδομάδων και θα κριθεί εκ νέου μέσα στον Αύγουστο από την τρόικα.

Τα χρονικά περιθώρια για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο, που  έχει αναλάβει προσωπικά το ζήτημα, είναι ασφυκτικά και αρμόδια κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα επιτύχει.

Οι μάχες έχουν ήδη ξεκινήσει. Δίδονται στα δύο βασικά μέτωπα τα οποία είναι απόλυτα συνδεδεμένα. Είναι οι διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό για να διασφαλιστούν να λεφτά αλλά και η επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων, κυρίως στο μέτωπο των ΔΕΚΟ, των αποκρατικοποιήσεων και του δημοσίου, που αν αποτύχουν μπορεί να οδηγήσουν σε επιπλέον μέτρα:

* Εκκρεμούν οι όροι της συμμετοχής των ιδιωτικών τραπεζών στο νέο δάνειο (ποιες θα είναι, σε ποιους πυλώνες θα μετάσχουν κλπ), ζήτημα το οποίο αναμένεται να τεθεί επί τάπητος αύριο στην συνάντηση του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF) στην Αθήνα. Σήμερα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη για το ζήτημα μεταξύ του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, του υπουργού Οικονομικών, του διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου και του προέδρου της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Β. Ράπανου.

Θα συζητήσουν και άλλες κρίσιμες εκκρεμότητες της συμφωνίας όπως την –εξαιρετικά αβέβαιη ακόμη– συμμετοχή του ΔΝΤ και των κρατών - μελών, αλλά και για τα «ανταλλάγματα» που ζητούν συγκεκριμένα κράτη με τη μορφή των εμπράγματων διασφαλίσεων.

* Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ κατέστησαν σαφές τις προηγούμενες ημέρες αυτό που ήξερε ήδη  η κυβέρνηση. Ότι το νέο δάνειο συνδέεται άρρηκτα με την εφαρμογή του Μνημονίου. Από τη στιγμή που οι όροι δεν έχουν οριστικοποιηθεί, η μορφή της συμφωνίας είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητη» στην πορεία του κυβερνητικού έργου που βρίσκεται και πάλι από εχθές στο μικροσκόπιο των στελεχών της τρόικας.

Μέχρι τις 15 Αυγούστου, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να λάβει ή να εφαρμόσει πολύ κρίσιμα νομοσχέδια και μεταρρυθμίσεις, εκ των οποίων πολύ λίγα έχουν γίνει.  Πληροφορίες κάνουν λόγο για μία άτυπη παράταση κάποιων ημερών έως το τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου, αλλά και πάλι εκτιμάται ότι αν δεν σηκώσουν τα μανίκια πολλά στελέχη, το έργο δεν βγαίνει.

Η απόκλιση στην εκτέλεση του προϋπολογισμού συνεχίζεται (εκτιμάται ότι είναι ο βασικός λόγος για την τόσο πρώιμη κάθοδο της τρόικας) και θα εξεταστεί η άμεση άσκηση πίεσης, παρουσία επιτηρητών από το Γενικό Λογιστήριο προς όλα τα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς.

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζουν κοινοτικά στελέχη για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στις ΔΕΚΟ όπου αναμένονται τα λουκέτα και οι συγχωνεύσεις περίπου 90 οργανισμών, στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και στην εφαρμογή των υπόλοιπων εφαρμοστικών μέτρων (ενιαίο μισθολόγιο, απολύσεις στο δημόσιο κλπ). 


Πηγή:www.capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι και ποινές φυλάκισης για όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες



Όπως ειδικότερα ενημέρωσε ο κ. Κουτρουμάνης, όταν εντοπιστεί κάποιος εργοδότης που παρανόμως απασχολεί μετανάστη, προβλέπεται η καταβολή όλων των δεδουλευμένων και όλων των ασφαλιστικών εισφορών.

Μέχρι το τέλος Αυγούστου, το υπουργείο Εργασίας θα είναι έτοιμο να καταθέσει στη Βουλή και το νομοσχέδιο με το οποίο θα ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο, η κοινοτική οδηγία για την παράνομη εργασία. Οι διατάξεις θα είναι πολύ σκληρές για όσους απασχολούν παρανόμως μετανάστες, καθώς προβλέπεται ακόμη και ποινή φυλάκισης από 3 έως 6 μήνες σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενης παράβασης.

Όπως ειδικότερα ενημέρωσε ο κ. Κουτρουμάνης, όταν εντοπιστεί κάποιος εργοδότης που παρανόμως απασχολεί μετανάστη, προβλέπεται η καταβολή όλων των δεδουλευμένων και όλων των ασφαλιστικών εισφορών. Επίσης, προβλέπεται έως και διακοπή λειτουργίας επιχείρησης, αφαιρείται η δυνατότητα σύναψης σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο, ενώ σε επαναλαμβανόμενη παράβαση τα χρηματικά πρόστιμα θα είναι υψηλά, περα από τις ποινές φυλάκισης. Και όλα αυτά, όπως επισήμανε ο υπουργός, πέραν των κυρώσεων που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις από το ΣΕΠΕ και το ΙΚΑ.

Για τα υπόλοιπα μέτρα μεταναστευτικής πολιτικής, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι εκκρεμεί η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα μειώνονται σε 120, από 200 που είναι σήμερα, τα απαιτούμενα ένσημα για την άδεια παραμονής. Το υπουργείο πρέπει να προχωρήσει και στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος όπου να προβλέπει τη δυνατότητα να εργαστούν όσοι μετανάστες βρίσκονται σε καθεστώς μη απομάκρυνσης από τη χώρα, καθώς αυτή η κατηγορία αλλοδαπών "θα στραφούν στην εγκληματικότητα για να ζήσουν", όπως είπε ο Υπουργός.

Ο κ. Κουτρουμάνης είπε, ότι είναι υπό εξέταση το καθεστώς των μετακλήσεων, ώστε να βρίσκεται σε συνάφεια με τις πραγματικές ανάγκες κάθε περιφέρειας. "Πρέπει το καθεστώς των μετακλήσεων να γίνει αυστηρότερο. Πρέπει να δούμε γιατί σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, χρειάζεται το καθεστώς των μετακλήσεων", είπε. Ο κ. Κουτρουμάνης ενημέρωσε την επιτροπή, ότι προκηρύχθηκε ήδη μεταναστευτικός χάρτης για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, "για να δούμε ποια είναι τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των μεταναστών και να ασκήσουμε τις αναγκαίες πολιτικές". Επίσης στη διαδικασία της υλοποίησης είναι το Μνημόνιο που είχε υπογραφεί με την Εκκλησία για τον ξενώνα μιας νύχτας και τα συσσίτια.

"Το να έχουμε εικόνα τι ακριβώς γίνεται στη χώρα μας και πόσοι και ποιοι μετανάστες βρίσκονται εδώ είναι πολύ σημαντικό. Γι΄ αυτό προβληματιζόμαστε στην κατεύθυνση σύνδεσης της εργασίας με την προσωρινή παραμονή όσων βρίσκονται σε καθεστώς μη απομάκρυνσης", ανέφερε ο υπουργός προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη, που προειδοποίησε ότι, αν δοθεί τέτοια δυνατότητα, τότε ισοδυναμεί με προσκλητήριο σε παράνομους μετανάστες που θα βλέπουν τη χώρα μας ελκυστική. Τον κίνδυνο να μετατραπεί το μέτρο σε προσκλητήριο μεταναστών επισήμανε και ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Νάκος, ενώ για το ενδεχόμενο αλλαγών επί το αυστηρότερο του καθεστώτος των μετακλήσεων, ο βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλαν, ότι οι εργοδότες ζητούσαν από τους βουλευτές να σβήσουν τις εγγυητικές που είχαν υπογράψει όταν οι οικονομικοί μετανάστες που απασχολούσαν σε αγροτικές δουλειές, δεν επέστρεφαν στην πατρίδα τους.

"Το εργόσημο είναι μια καλή ιδέα αλλά δεν ξέρω πόσο θα περπατήσει. Στο χωριό μου για παράδειγμα, δεν ξέρω αν θα ανταποκριθούν όσοι απασχολούν μετανάστες σε αγροτικές δουλειές", σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άγγελος Μανωλάκης.

Να νομιμοποιηθούν όσοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου και ζήτησε να δοθούν και ταξιδιωτικά έγγραφα για να φύγουν όσοι είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Δείτε τι μπορούμε να κάνουμε, για να τους βοηθήσουμε...»


Η καθοριστική παρέμβαση της Αμερικανίδας υπουργού των Εξωτερικών, αμέσως μόλις, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, αντιλήφθηκε τις διαστάσεις του ελληνικού προβλήματος χρέους

Picture 0 for «Δείτε τι μπορούμε να κάνουμε, για να τους βοηθήσουμε...»
Τελικώς, με μικρή καθυστέρηση, μόλις τώρα γίνεται γνωστός ο ρόλος που έπαιξε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών κ.Χίλαρι Κλίντον κατά την τελευταία επίσκεψη της στην Ελλάδα, το σαββατοκύριακο πριν από την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών που επικύρωσε το σχέδιο σωτηρίας της χώρας. Οι πληροφορίες, που διαρρέουν τώρα από αρμόδια κανάλια της κυβέρνησης, αναφέρουν ότι η κ. Κλίντον, μετά το τέλος των συναντήσεων που είχε στην Αθήνα, ζήτησε από την Ουάσιγκτον «να δοθεί μια λύση, αμέσως, για την Ελλάδα».
Για την ακρίβεια, η εντολή που δόθηκε φέρεται να ήταν: «Δείτε τι μπορούμε να κάνουμε, για να τους βοηθήσουμε». Η εντολή αυτή είχε ως παραλήπτες τόσο τους ανθρώπους της συνοδείας της - μεταξύ των οποίων ήταν κι ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα οικονομίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - όσο και τον κ. Τ. Γκάιτνερ, υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ και βαθύ γνώστη του ελληνικού δημοσιονομικού προβλήματος, με το οποίο άλλωστε είχε ασχοληθεί πολλάκις, προσωπικά, τον τελευταίο χρόνο.
Υπενθυμίζεται ότι κι αυτός, μόλις τον περασμένο Μάρτιο είχε βρεθεί για 36 ώρες στην Ευρώπη, με αποστολή να πείσει Βερολίνο και Φραγκφούρτη να συναινέσουν στην επιμήκυνση του χρέους των 110 δισ ευρώ και στη μείωση του επιτοκίου του. Κατά συνέπεια, ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα απ τον καθένα το ζήτημα. Απλώς, τώρα, τις διαστάσεις του διαπίστωσε και η κ. Κλίντον, γι αυτό κι έσπευσε άμεσα να ζητήσει βοήθεια από την ...Ουάσιγκτον.
voria.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος ο συναγερμός για το E.Coli

Έληξε ο συναγερμός για το βακτήριο Escherichia Coli καθώς τις τελευταίες τρεις εβδομάδες δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα που έχει σχέση με την επιδημία.

Το γερμανικό επιδημιολογικό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι από το τελευταίο κρούσμα που συνδέεται με την επιδημία έχουν περάσει τρεις εβδομάδες (χρόνος επώασης) άρα το ξέσπασμα θεωρείται ότι έχει τελειώσει.

Υπολογίζεται πως στην Ε.Ε σημειώθηκαν 125 θάνατοι από το βακτήριο και από αυτούς οι 50 σημειώθηκαν στη Γερμανία.

Ακόμη, τα 76 θανατηφόρα κρούσματα αφορούσαν EHEC και τα 49 HUS (τα αντίστοιχα στοιχεία για τη Γερμανία είναι 18 και 32).

Μολαταύτα, η επιδημία βρίσκεται υπό εντατική επίβλεψη, ενώ το ινστιτούτο προβλέπει ότι ένας αριθμός κρουσμάτων πιθανότατα θα καταγραφεί τους επόμενους μήνες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 3-0

alt
Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ επικράτησε σήμερα το βράδυ με σκορ 3-0 της Δόξας Δράμας στο Δημοτικό στάδιο Καλλιθέας, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των Play Offs της Football League ΟΠΑΠ.

Οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα είχαν την υπεροχή στο α’ ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία σημειώθηκε στο 40’, όταν ο Napoleoni βρέθηκε μέσα στη μικρή περιοχή από πλάγια θέση, αλλά το ψηλό σουτ που επιχείρησε έδιωξε σε κόρνερ ο Τοπαλίδης.
Οι παίκτες του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ μπήκαν πιο δυνατά στο β’ ημίχρονο και κατάφεραν να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση στο 49’, αλλά ο Popovic μέσα από την περιοχή δεν έδωσε τη μπάλα στον Ζουρούδη που ήταν σε θέση βολής, ενώ στο 51’ το σουτ του προωθημένου Τριποτσέρη έφυγε ψηλά άουτ. Στο 56’ ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ άνοιξε το σκορ, όταν ο Begoña, έκανε την κάθετη πάσα στον Ζουρούδη και εκείνος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα οι τυπικά φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν στο φάουλ του Τσιμπλίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στρατηλάτη. Στο 59’ ο Πακάλτσης έσπρωξε τον Napoleoni μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε» και ένα λεπτό αργότερα ο Ιταλός δε μπόρεσε να νικήσει τον Τοπαλίδη στο τετ-α-τετ, καθώς ο τερματοφύλακας της Δόξας απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 61’ ο Popovic εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Τριποτσέρης με κοντινή κεφαλιά έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ. Στο 64’ το μακρινό σουτ του Popovic απέκρουσε ο Τοπαλίδης, ενώ στο 68’ το γυριστό σουτ του νεοεισελθέντα Μπουντόπουλου μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 74’ και στο 78’ ο Τοπαλίδης απέκρουσε τα σουτ των Popovic και Μουλόπουλου αντίστοιχα. Στο 79’ ο Ζουρούδης με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα, καθώς το δυνατό σουτ του Ταραλίδη στις καθυστερήσεις του αγώνα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τοπαλίδη.
Για τον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ αγωνίστηκαν οι:
Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Ψωμάς, Κόλτζος, Μαχαίρας, Begoña (85’ Tasic), Κοιλιάρας (77’ Ταραλίδης), Popovic, Napoleoni (65’ Μπουντόπουλος), Ζουρούδης.
Για τη Δόξα Δράμας έπαιξαν οι:
Τοπαλίδης, Γελαδάρης, Πακάλτσης, Σιάκκας, Χλωρός, Τσιμπλίδης, Ρούτσης (61’ Kappel), Καρακώστας, Κουμπρόγλου, Βέρτζος (54’ Στεργιανός), Τσιμπλίδης Ρ. (83’ Τρελόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε χοιροτρόφους



Διαβάστε Περισσότερα »

Οικονόμου: Μας πέταξαν 20 τόνους πέτρες και μάρμαρα

Οικονόμου: Μας πέταξαν 20 τόνους πέτρες και μάρμαραΤην… αγωνία του για το πώς εξελίσσεται η βία στη χώρα μας εξέφρασε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμων και Διαφάνειας της Βουλής.
Ο κ. Οικονόμου είπε οτι το φαινόμενο παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και πρόσθεσε ότι είναι πια καθημερινές οι επιθέσεις με καλάζνικοφ για ληστείες.
Ο κ. Οικονόμου τόνισε οτι αυξάνεται ανησυχητικά και η ηλεκτρονική βία και ο ψυχολογικός εκβιασμός μέσω των blogs, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου για τη χρήση μολοτοφ.
«Η ελληνική κοινωνία θεωρεί τη μολότοφ παιδικό άθλημα, όμως δεν είναι έτσι γιατί πια η μολότοφ απο εμπρηστική γίνεται εκρηκτική».
Μάλιστα αποκάλυψε ότι στα τελευταία επεισόδια διαδηλωτές έριχναν στις αστυνομικές δυνάμεις αμπούλες με χρώματα, καυστικά οξέα και μπουκάλια με ούρα. Τα ούρα μας τα έριχναν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη».
Ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι «Η άλλη πλευρά επιδιώκει να υπάρξει νεκρός αυτή την περίοδο» και έκανε λογο για δημιουργία φασίζουσας ακροδεξιάς προσέγγισης βιας που πολλες φορες  δρα μαζι με  τους αναρχικούς.
Πρόσθεσε τέλος οτι οι αστυνομικές δυνάμεις τη μερα των εκτεταμένων επεισοδιων στο Σύνταγμα δεχθηκαν πανω απο 20 τόνους πέτρες και μάρμαρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηρθαν κι εγκαθίστανται οι πρώτοι “επίτροποι”




Το σχέδιο των εταίρων - πιστωτών μας, για την εγκατάσταση επιτρόπων ανά υπουργείο κι αν είναι δυνατόν ανά ...υπηρεσία, στο ελληνικό δημόσιο, αρχίζει να παίρνει σάρκα κι οστά. Αρχής γενομένης από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, όπως είχε προαναγγείλει με παλαιότερο ρεπορτάζ του το Newscode.gr. Οπως γίνεται λοιπόν τώρα γνωστό, οι πρώτοι "τεχνικοί εμπειρογνώμονες", όπως θα είναι η επίσημη ονομασία τους, εγκαθίστανται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Η επιλογή κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Από εκεί θα μπορούν να ελέγχουν τα "έσοδα - έξοδα" του ελληνικού δημοσίου και άρα να έχουν ενημέρωση από "πρώτο χέρι", για το αν και κατάπόσο τηρούνται τα συμφωνηθέντα, σε επίπεδο στόχων κατ αρχήν. Η κίνηση θεωρείται ματ, αλλά μάλλον αναμενόμενη. Εχοντας τον έλεγχο των δαπανών, θα διαπιστώνουν από που "μπάζει νερά" η συμφωνία διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και κατά συνέπεια που χρειάζεται μεγαλύτερη θωράκιση και περισσότερη προσοχή στην εφαμρογή των συμφωνηθέντων.
Για την ιστορία και όχι μόνο, θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι μετά το Γενικό Λογιστήριο, τεχνικοί εμπειρογνώμονες θα εγκατασταθούν σταδιακά σε όλα τα υπουργεία, στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελληνική Δημοκρατία, μετά τη συμφωνία της περασμένης Πέμπτης, στην έκτακτη σύνοδο κορυφής. Το θέμα, βεβαίως, είναι ποιας υποδοχής θα τύχουν.
Γιατί μπορεί στο υπουργείο Οικονομικών να θεωρούν ότι βρίσκονται στο "περιβάλλον" τους, δεν είναι όμως καθόλου σίγουρο ότι θα τύχουν της ίδια υποδοχής και σε άλλα, περισσότερο "ανυπάκουα" υπουργεία. Κι εκεί θα χρειασθεί η συνδρομή του πρωθυπουργικού γραφείου, για να επιβληθούν και να αρχίσουν να εκτελούν το εποπτικό τους έργο. Ως γνωστόν, το ρόλο του συνδέσμου με το Μέγαρο Μαξίμου έχει αναλάβει ο κ.Γ.Γλυνός, εκ των στενών συνεργατών του κ.Γ.Παπανδρέου.
.newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποσύρθηκε η τροπολογία για την κατασκευή τζαμιού στον Βοτανικό

Αποσύρθηκε η τροπολογία για την κατασκευή τζαμιού στον Βοτανικό
«Χειρονομία καλής θέλησης» χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την απόσυρση της τροπολογίας για τη δημιουργία τζαμιού στον Βοτανικό, από το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές αγορές.
Το νομοσχέδιο ξεκίνησε να συζητείται απόψε στη Βουλή αλλά οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κάλεσαν την κυβέρνηση να την αποσύρει. Η τροπολογία περιλαμβάνει όμως και την παράταση της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων έως 31.12.2011.
Ο υπουργός προτίθεται να επανακαταθέσει την τροπολογία την προσεχή Πέμπτη, αυτή τη φορά όμως στο νομοσχέδιο για την τουριστική κατοικία και τα αυθαίρετα.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου η συγκεκριμένη τροπολογία ρυθμίζει μια σειρά θεμάτων που χειρίζεται ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης ο οποίος δεν μπορεί να είναι στη Βουλή για να την αναπτύξει.
Για ακατανόητη κυβερνητική πρεμούρα είχε κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Αστέριος Ροντούλης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οξύνεται η ένταση στο Β.Κόσοβο.Βγήκαν τα όπλα..


  • 4 τραυματίες σε ανταλλαγή πυρών πριν λίγο μεταξύ Σέρβων και Αλβανών
  • Δυνάμεις της KFOR φτάνουν στην περιοχή
Ένας Αλβανός αστυνομικός και τρεις Σέρβοι πολίτες τραυματίστηκαν κατά την ένοπλη συμπλοκή, που σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στο βόρειο Κόσοβο.
Τα στοιχεία αυτά είναι ανεπίσημα και προέρχονται κυρίως από δημοσιογραφικές πηγές.

Τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο αστυνομικός...
τραυματίστηκε από βλήμα πυροβόλου όπλου κοντά στο χωριό Βάραγκα και η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Ο σερβικός ραδιοφωνικός σταθμός KiM του Κοσόβου μετέδωσε ότι οι Σέρβοι πολίτες τραυματίστηκαν στο ίδιο χωριό, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των κατοίκων που βρισκόταν σε οδόφραγμα.

Τα επεισόδια στο βόρειο Κόσοβο ξεκίνησαν χθες το βράδυ, όταν μονάδες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Κοσόβου προσπάθησαν να καταλάβουν τους μεθοριακούς σταθμούς Μπίρνιακ και Γιάρινιε, στα διοικητικά σύνορα με τη Σερβία.

Οι διαβάσεις αυτές ελέγχονται από την ευρωπαϊκή αστυνομική δύναμη (EULEX), αφού ο σερβικός πληθυσμός, που αποτελεί πλειοψηφία στο βόρειο Κόσοβο, δεν αποδέχεται την κυριαρχία της Πρίστινας.

Αφορμή για την επέμβαση της αστυνομίας του Κοσόβου αποτέλεσε το γεγονός ότι σε αυτές τις συνοριακές διαβάσεις δεν εφαρμόζονταν η απόφαση της κυβέρνησης του Χασίμ Θάτσι για την απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων που προέρχονται από τη Σερβία.

Στην ουσία, η αστυνομική επιχείρηση αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της κυβέρνησης του Κοσόβου να επιβάλει την κυριαρχία της στο βόρειο Κόσοβο με τη βία.

Οι πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο βόρειο Κόσοβο είναι συγκεχυμένες.
Σερβικές κυβερνητικές πηγές ισχυρίζονται ότι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσόβου αποχώρησαν από τις συνοριακές διαβάσεις και βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση του διοικητή της KFOR, Γερμανού στρατηγού Έρχαρντ Μπούλε.

Από την πλευρά της κυβέρνησης του Κοσόβου, ο πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι τόνισε ότι η αστυνομία δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τα σύνορα, ενώ για τις διαπραγματεύσεις δήλωσε κατηγορηματικά ότι "δεν θα γίνει κανένας συμβιβασμός με τη Σερβία".

Διαβάστε Περισσότερα »

Τακτοποίηση για 20 ή 40 χρόνια στα αυθαίρετα

Με πολλά ανοιχτά σημεία παρουσιάστηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο το πακέτο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, που αναμένεται να πάρει τη μορφή σχεδίου νόμου και να κατατεθεί στη Βουλή στις 28 Ιουλίου.
Με βασικά «όπλα» την αμνηστία για 20 ή και 40 χρόνια, ανάλογα με το είδος της παρανομίας, και τις σημαντικές μειώσεις προστίμων, που φτάνουν έως και το 90%, η κυβέρνηση «κλείνει» το μάτι σε περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, από τους οποίους εκτιμάται ότι το 70% έχουν κάνει υπερβάσεις στη νόμιμη οικοδομική άδεια, που αφορούν κυρίως την κάλυψη του οικοπέδου και το ύψος της νέας οικοδομής. Οι υπόλοιποι έχουν ακίνητα που λόγω των μικρών τους διαστάσεων δεν έχουν δικαίωμα έκδοσης οικοδομικής άδειας, ενώ δεν είναι αμελητέο το ποσοστό αυτών που έχουν καταπατήσει δημόσια δασική γη.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν φάκελο για την τακτοποίηση του ακινήτου τους μέχρι τις 31/12/2011, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα δοθεί παράταση, όπως έγινε και με τους ημιυπαίθριους.
Οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν χθες καλύπτουν όλες τις υποκατηγορίες, με την προϋπόθεση ότι τα κτίσματα έχουν κατασκευαστεί ώς τις 28/4/2010, ημερομηνία εφαρμογής του νόμου για παρανομίες σε ημιυπαίθριους.
Σε μια προσπάθεια να εξευμενιστεί το ΣτΕ, προβλέπεται ότι από την 1/1/2012 όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα συνοδεύονται από δήλωση του ιδιοκτήτη αλλά και του επιβλέποντος μηχανικού ότι το μεταβιβαζόμενο κτίσμα δεν έχει παρανομίες στη δόμηση. Το μέτρο προβάλλεται ως «κόκκινη γραμμή» για την αποτροπή δημιουργίας νέας γενιάς αυθαιρέτων.
Δίνεται επίσης έμφαση στο «περιβαλλοντικό ισοζύγιο», που θα αντισταθμίσει την οικολογική επιβάρυνση, σε συνδυασμό με την ασαφή διατύπωση, που προβλέπει μεν κατεδαφίσεις όλων των κτισμάτων που βρίσκονται σε δάση και άλλες προστατευόμενες ζώνες, αλλά αφήνει κι ένα «παραθυράκι» για εξαιρέσεις που μένει να αποσαφηνιστούν στο νομοσχέδιο.
Οι παρανομίες σε κτήρια χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:
* Τα εντός σχεδίου, που εξαιρούνται από την κατεδάφιση για 40 χρόνια.
*Τα εκτός σχεδίου, όπου η εξαίρεση περιορίζεται στα 20 χρόνια.
Τα χωρίς άδεια
Ειδικά για ακίνητα που έχουν κατασκευαστεί χωρίς άδεια, γιατί βρίσκονται σε οικόπεδα που δεν είναι άρτια και οικοδομήσιμα, προβλέπεται η δυνατότητα μόνιμης τακτοποίησης, αφού οι ιδιοκτήτες αυτής της κατηγορίας έχουν να επιλέξουν δύο εναλλακτικές λύσεις για να καλύψουν τα τετραγωνικά που λείπουν από το ακίνητό τους:
* Να αγοράσουν ακίνητο που συνορεύει ή απλώς βρίσκεται στον ίδιο δήμο.
* Να πληρώσουν, με τη μορφή προστίμου, στο δήμο το ποσόν που αντιστοιχεί για να γίνει το οικόπεδό τους άρτιο και οικοδομήσιμο.
Η διαδικασία τακτοποίησης θα γίνει κατά τα πρότυπα των ημιυπαίθριων, που απέδωσαν ανέλπιστα έσοδα. Εως τώρα έχουν υποβληθεί 630.000 αιτήσεις, που εκτιμάται ότι αφορούν περίπου 900.000 χώρους, ενώ από τα παράβολα το Δημόσιο έχει εισπράξει περίπου 175.000 ευρώ. Τα πρόστιμα που έχει εισπράξει ώς τώρα το «Πράσινο Ταμείο» ανέρχονται σε 550 εκατ ευρώ. Και υπολογίζεται να φτάσουν το ένα δισ. ώς το τέλος του χρόνου. Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που θα ενταχθούν στην προωθούμενη ρύθμιση, πέρα από τα δικαιολογητικά, οφείλουν να καταβάλουν «τσιμπημένο» παράβολο, που κυμαίνεται από 500-2.000 ευρώ, ανάλογα με την παράνομη επιφάνεια και τη χρήση του ακινήτου (κύρια κατοικία, εξοχικό, επαγγελματικός χώρος, κ.λπ.).
Το δέλεαρ, εκτός από την «άφεση αμαρτιών», είναι το ψαλίδισμα του προστίμου, που δεν περιγράφεται με σαφήνεια στο ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου, αλλά προκύπτει από τα παραδείγματα που αναφέρει. Δεν γίνεται επίσης αναφορά σε πρόστιμα διατήρησης, οδηγώντας στην εκτίμηση ότι βαίνουν προς κατάργηση.
Μείωση 90%
Η μείωση των προστίμων φτάνει και το 90% για αυθαίρετα που έχουν κατασκευαστεί μετά την 1η/1/2004 και με βάση το νόμο το πρόστιμο ανέγερσης ήταν το 100% της τιμής ζώνης, που σημαίνει 150.000 ευρώ για αυθαίρετο 100 τετραγωνικών που βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό.
Το προβλεπόμενο πρόστιμο διατήρησης αντιπροσώπευε το 50% του προστίμου ανέγερσης και στο συγκεριμένο παράδειγμα ήταν 75.000 ευρώ το χρόνο! Τα ποσά ήταν υψηλά για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στη δημιουργία νέων αυθαιρέτων, στην πράξη όμως δεν απέδωσαν, γιατί ήταν εξοντωτικά και δύσκολα καταλογίζονταν από τις αρμόδιες πολεοδομίες.
Ωστόσο για παλαιότερα αυθαίρετα δεν είναι σαφές το ποσό της μείωσης του προστίμου. Για παράδειγμα, αυθαίρετο 100 τετραγωνικών στον Αυλώνα, που έχει κατασκευαστεί ώς τις 31/12/2003, οφείλει πρόστιμο ανέγερσης 2.900 ευρώ και πρόστιμο διατήρησης 580 ευρώ το χρόνο. Βεβαίως, αν δεν έχουν καταβληθεί, επιβαρύνονται με τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις. *
enet.gr
 

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης στους γεωργούς



Νέα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης στους γεωργούς
http://permisospress.blogspot.com

Με απόφαση του Κώστα Σκανδαλίδη

Οριστικοποιείται η κατανομή νέων δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, για το έτος 2010, αφενός από το εθνικό απόθεμα και αφετέρου με βάση το Άρθρο 68 του Καν. (ΕΚ) 73/09, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη.

Με βάση αυτήν την απόφαση, η αξία κάθε δικαιώματος καθορίζεται στα 300 ευρώ/εκτάριο, ενώ κάθε δικαιούχος μπορεί να λάβει μέχρι 4 δικαιώματα, ανάλογα με τις διαθέσιμες εκτάσεις του.

Από την κατανομή των νέων δικαιωμάτων επωφελούνται περί τους 48.000 δικαιούχοι, η πλειοψηφία των οποίων είναι νέοι γεωργοί και γεωργοί που δραστηριοποιούνται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Οι πληρωμές των γεωργών θα πραγματοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ κάθε δικαιούχος μπορεί να πληροφορηθεί από τη δικτυακή πύλη του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) για τα δικαιώματα, που του κατανεμήθηκαν, αλλά και τα διαφανή κριτήρια, που χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την 8η θέση κατέκτησε το ΑΠΘ στην πίστα του Silverstone

Photo for this article
Η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ART, με το μονοθέσιο αγωνιστικό της όχημα, κατέκτησε την 8η θέση στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student, που διεξήχθη στη διεθνή πίστα Formula 1, στο Σίλβερστοουν της Βρετανίας, ανάμεσα σε 91 ομάδες ξένων πανεπιστημίων.
Η ART (Aristotle Racing Team)κατέκτησε την 8η θέση στη γενική κατάταξη, συγκεντρώνοντας 556 πόντους στα επιμέρους αγωνίσματα και κερδίζοντας την πρωτιά στο αγώνισμα της επιτάχυνσης, που ανήκει στην κατηγορία των δυναμικών αγωνισμάτων, αφήνοντας πίσω ομάδες που είχαν την υποστήριξη μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.
Εκτός πίστας, η ομάδα κέρδισε το πρώτο βραβείο και στο event της Virtual Formula Student, ένα εικονικό παιχνίδι αγώνα αντοχής στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Στην ομάδα ART συμμετέχουν 22 φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, η οποία από τη νέα χρονιά θα έχει νέα σύνθεση, με στόχο τον σχεδιασμό και την κατασκευή νέου μονοθέσιου, που θα εκπροσωπήσει το ΑΠΘ στους επόμενους διαγωνισμούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γέφυρες πολέμου στήνει στον Έβρο η Τουρκία. Σε 15' "σβήνουν" το ποτάμι


Αλλαγή των τακτικών και στρατηγικών δεδομένων στην κύρια γραμμή αντιπαράθεσης Ελλάδας-Τουρκίας, στον ποταμό Έβρο. Με μια κίνηση, η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολιών για το τι σχεδιάζουν έναντι της Ελλάδος οι γείτονες, προχώρησαν στην προμήθεια γεφυρών-πορθμείων, ενός κατεξοχήν επιθετικού όπλου και μάλιστα σε τέτοιες ποσότητες και με τέτοιες δυνατότητες που τους επιτρέπει εντός λεπτών(!) να προχωρήσουν σε ζεύξη του ποταμού Έβρου και να ξεχυθούν στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας.

Για μία ακόμη φορά, η γειτονική χώρα πρωτοτυπεί, αφού είναι η μόνη παγκοσμίως, η οποία μεσούσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δαπανά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση μέσων ταχείας γεφύρωσης υδάτινων κωλυμάτων στο πλαίσιο ενός καλά μελετημένου και με σπουδή υλοποιούμενου εξοπλιστικού προγράμματος.

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δικαιολογίες διπλωματικές-πολιτικές δεν υπάρχουν για την κίνηση αυτή και είναι επιβεβλημένο να τεθεί σε ανώτατο επίπεδο στην τουρκική πολιτική ηγεσία. Η επικείμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν για τα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης δίνει μια καλή ευκαιρία στον πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Καραμανλή να θέσει το θέμα άμεσα στον Τούρκο ομόλογό του.

Το 1994, ο τότε υπουργός Άμυνας Γεράσιμος Αρσένης, θορυβημένος από την αγορά (προελεύσεως ΗΠΑ) και εγκατάσταση πολύ μικρότερων δυνατοτήτων γεφυρών στον Έβρο, είχε σπεύσει να θέσει το θέμα στον Αμερικανό ομόλογό του και να αποτρέψει την πώληση επιπλέον συστημάτων ζεύξεως στην Τουρκία.

Η χώρα μας βρίσκεται πια στη δυσάρεστη θέση του έντονου προβληματισμού γι’ αυτές τις προμήθειες και οι επιτελείς των Γενικών Επιτελείων αναζητούν ήδη τρόπους επιχειρησιακής αντιμετώπισής τους.

Για πρώτη φορά από το 1923, όταν η οργανωθείσα από τον στρατηγό Θεόδωρο Πάγκαλο Στρατιά του Έβρου των 115.000 ανδρών αποτέλεσε το πολύ ισχυρό «επιχείρημα» της ηττημένης στη Μικρασία Ελλάδας για την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, στο 1974 όταν η τουρκική εισβολή στην Κύπρο και η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο έδωσαν υπόσταση στην τουρκική απειλή και επέβαλαν τη στρατηγική αναδιάταξη του Ελληνικού Στρατού, μέχρι ακόμη και σήμερα, ο ποταμός Έβρος κατείχε πάντα κεντρικό ρόλο στην ελληνική στρατιωτική προσπάθεια και σκέψη.

Ήταν η κύρια γραμμή άμυνας απέναντι στον επίδοξο εισβολέα εξ Ανατολών, ένα μεγάλο φυσικό κώλυμα 150 χλμ. κατά μήκος όλης σχεδόν της ελληνο-τουρκικής μεθορίου (ο ίδιος ο ποταμός στο μεγαλύτερο μέρος της ροής του αποτελεί τη μεθόριο), όπου με το σύνολο των ρευμάτων, κοιτών, αρδευτικών καναλιών, αναχωμάτων αλλά και των έργων αμυντικής οργάνωσης και φυσικά των προγεφυρωμάτων του (Κάρακατς, Φέρρες) προσέφερε, κύρια στον αμυνόμενο, σε συνδυασμό με τη ευνοϊκή γεωμορφολογία δυτικά του ποταμού, τακτικό πλεονέκτημα.

Η κατάσταση αυτή έχει όμως πλέον ανατραπεί. Η Τουρκία, με σειρά συντονισμένων και πολυεπίπεδων χειρισμών, μετασχηματίζει τις δυνάμεις της στην Ανατολική Θράκη σε μία ισχυρότατη και σύγχρονη επιθετική δύναμη, ενώ ταυτόχρονα τις προικοδοτεί με όσα μέσα απαιτούνται, ώστε ο ποταμός Έβρος να μην μπορεί πλέον να αποτελέσει ισχυρό αμυντικό στήριγμα.

Με άλλα λόγια, η Τουρκία, την τελευταία διετία, με στοχευμένες ενέργειες έχει σήμερα καταφέρει να αναιρέσει σχεδόν όλα τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματα, τα οποία προσέδιδε στον αμυνόμενο μία ποτάμια γραμμή. Και φυσικά αυτά δεν είναι καθόλου λίγα! Από την απαρχή σχεδόν της συγκροτημένης ανθρώπινης στρατιωτικής δραστηριότητας, σχεδόν πάντοτε, όπου βέβαια υπήρχαν ποταμοί, η επιλογή της θέσης των οργανωμένων ή μη αμυντικών τοποθεσιών γινόταν σε άμεση και καθοριστική σχέση με αυτούς.

Πηγή :http://pikri-sokolata.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλεκτρονική παρακολούθηση των καυσίμων

Δραστικά μέτρα σκοπεύει να λάβει το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εκμηδενίσει αν είναι δυνατόν το φαινόμενο της λαθρεμπορίας πετρελαίου. Έτσι, προς αυτή την κατεύθυνση το Υπ. Οικονομικών προσανατολίζεται να τοποθετήσει ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού θέσης (GPS), σε όλα τα βυτιοφόρα, ενώ το ΣΔΟΕ από την πλευρά του ξεκινάει θαλάσσιες περιπολίες έτσι ώστε να «πιάσει» τα πλοία που διακινούν παράνομα πετρέλαιο.
Περίπου 500 εκ. ευρώ προσδοκά το Υπ. Οικονομικών από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο θέρμανσης, από μια αγορά με ετήσιο τζίρο άνω των 2 δισ. ευρώ. Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται εύλογα το λαθρεμπόριο ναυτιλίας. Την πάταξη του λαθρεμπορίου εξυπηρετούν οι αλλαγές για κάθειρξη όσων εμπλέκονται σε υποθέσεις λαθρεμπορίας αξίας άνω των 150.000 ευρώ, καθώς και ποινές φυλάκισης 10 ετών για δημόσιους υπαλλήλους που θα εντοπιστούν να εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές.
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Της πούλησαν καρπούζι... 750 ευρώ



Της πούλησαν καρπούζι... 750 ευρώ
http://permisospress.blogspot.com
Ξάφρισαν το πορτοφόλι 83χρονης...


Με τη μέθοδο της απασχόλησης, 2 νεαροί Ρομά που πουλούσαν καρπούζια στην πόλη της Λιβαδειάς, κατάφεραν να ξεγελάσουν 83χρονη και να της αφαιρέσουν από το πορτοφόλι της 750 ευρώ. Ο ένας την βοηθούσε να διαλέξει καρπούζι και ο άλλος που της το μετέφερε στο σπίτι… ξάφρισε το πορτοφόλι της.

Μετά από καταγγελία της ηλικιωμένης, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κατάφερε να εντοπίσει το αγροτικό αυτοκίνητο στην πόλη της Αλιάρτου, όπου και τους συνέλαβε.

Σε έρευνα που έγινε στο όχημα βρέθηκαν κρυμμένα, κάτω από το πατάκι του αυτοκινήτου, δεκαπέντε χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ, τα οποία είχαν αφαιρέσει οι δράστες από το θύμα. Στη συνέχεια τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς όπου κι ενώ αναγνωρίσθηκαν από την παθούσα της επιστράφησαν τα χρήματα.

Για τους δύο Ρομά, ηλικίας 22 και 18 ετών, σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για κλοπή και σήμερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 27 Ιουλίου...

Γεγονoτα
1576: Ο σερ Γουόλτερ Ράλεϊ φέρνει για πρώτη φορά τον καπνό στη Βρετανία από τη Βιρτζίνια της Αμερικής.

1832: Η Εθνοσυνέλευση στο Ναύπλιο επικυρώνει την απόφαση των μεγάλων δυνάμεων, σύμφωνα με την οποία ο Όθων θα εστέφετο βασιλιάς της Ελλάδας.

1940: Ο Μπαγκς Μπάνι κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη με την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ένας άγριος λαγός».

1942: Λήγει η πρώτη μάχη του Ελ Αλαμέιν, με τις βρετανικές δυνάμεις του στρατάρχη Κλοντ Ότσινλεκ να ανακόπτουν την πορεία των δυνάμεων του Άξονα προς την Αλεξάνδρεια και το Κάιρο.

1974: Κυκλοφορεί το «Sweet Home Alabama» των Lynyrd Skynard, ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια της ροκ μουσικής.

1996: Βόμβα εκρήγνυται στο Ολυμπιακό Πάρκο της Ατλάντα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ένας νεκρός και 110 τραυματίες, ο απολογισμός.

Γεννησεις
1900: Ευάγγελος Παπανούτσος, διανοητής, φιλόσοφος και μεταρρυθμιστής της ελληνικής εκπαίδευσης.

1953: Αφροδίτη Μάνου, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Αγλαΐας Δημητριάδου, τραγουδοποιός.

Θανατοι
1992: Τζένη Καρέζη, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ευγενίας Καρπούζη, ηθοποιός.

2001: Τζακ Λέμον, αμερικανός ηθοποιός.




















://zoo-m.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών


Στα πλαίσια μιας καμπάνιας ενάντια στα ναρκωτικά, το γραφείο του σερίφη στο Multnomah County των ΗΠΑ συνεχίζει να δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες συλληφθέντων οι οποίοι κάνουν χρήση μεθαμφεταμίνης. Όπως θα διαπιστώσετε, η συγκεκριμένη ουσία έχει καταστροφικές συνέπειες πάνω τους, ακόμα και μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.


Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (1)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (2)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (3)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (4)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (5)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (6)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (7)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (8)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (9)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (10)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (11)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (12)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (13)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (14)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (16)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (17)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (18)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (19)

 

Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών

«Στα πλαίσια μιας καμπάνιας ενάντια στα ναρκωτικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα το γραφείο του σερίφη στο Multnomah County του Ore, συνέλλεξε και παρουσίασε φωτογραφίες με χρήστες σκληρών ναρκωτικών, όταν συνελήφθησαν για πρώτη φορά και αργότερα.
Σκοπός της καμπάνιας είναι να σοκάρει τους νέους, δείχνοντας τους την ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν οι ουσίες αυτές. Θα δείτε ακόμα και ελκυστικά άτομα, που δυστυχώς η χρήση ναρκωτικών τους μεταμόρφωσε σε ερείπια»

Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (2)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (3)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (4)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (5)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (6)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (7)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (8)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (9)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (10)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (11)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (12)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (13)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (14)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (15)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (16)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (18)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (1)
Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών (19)

 







Πηγή :http://a-pistefto.blogspot.com

 
http://www.otherside.gr
http://a-pistefto.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ