Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Πολύ καλή κλήρωση για την εθνική μας



Η τύχη χαμογέλασε στην εθνική μας ομάδα, η οποία έτυχε ευνοϊκής κλήρωσης, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στην κλήρωση που διεξήχθη στη Μαρίνα ντα Γκλόρια του Ρίο Ντε Τζανέιρο, έπεσε στον 7ο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει τις Σλοβακία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία, Λιχτενστάιν.

Στην κληρωτίδα θα μπουν τα ονόματα 53 ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να διαμορφωθούν οι όμιλοι, μέσω των οποίων θα προκύψουν οι 13 εκπρόσωποι της «γηραιάς ηπείρου» στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.
Εισιτήριο συμμετοχής στην τελική φάση θα εξασφαλίσουν οι εννέα πρώτοι των ομίλων, ενώ οι οκτώ καλύτερες δεύτερες ομάδες των γκρούπ, θα διεκδικήσουν σε διπλούς αγώνες τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια.
Οι αγώνες στην ευρωπαϊκή ζώνη θα αρχίσουν στις 7 Σεπτεμβρίου 2012 και θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου 2013.

Live η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

1ος όμιλος: Σερβία, Βέλγιο, Σκωτία, ΠΓΔΜ, Ουαλία

2ος όμιλος: Δανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Αρμενία, Μάλτα

3ος όμιλος: Σουηδία, ΕΙΡΕ, Αυστρία, Νησιά Φερόε, Καζαχστάν

4ος όμιλος: Τουρκία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Εσθονία, Ανδόρα

5ος όμιλος: Σλοβενία, Ελβετία, Αλβανία, Κύπρος, Ισλανδία

6ος όμιλος: Ρωσία, Ισραήλ, Βόρεια Ιρλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο

7ος όμιλος: Ελλάδα, Σλοβακία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία, Λιχτενστάιν

8ος όμιλος: Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Πολωνία, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο

9ος όμιλος: Γαλλία, Λευκορωσία, Γεωργία, Φινλανδία

22:25:
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την Ωκεανία, η οποία θα έχει μία εκπρόσωπο στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014. Το εισιτήριο αυτό θα καταλάβει, μία ομάδα, μέσω αγώνων μπαράζ.
1ος όμιλος: Βανουάτου, Ταϊτή,  Νικητής 1ου γύρου, Νέα Καληδονία

2ος όμιλος: Ν. Φίτζι, Παπούα Νέα Γουινέα,  Νησιά Σολομώντα, Νέα Ζηλανδία

22.15:
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, όπου διακυβεύονται τρία εισιτήρια για τα τελικά απευθείας και ένα μέσω μπαράζ.

1ος όμιλος: Ελ Σαλβαδόρ, Δομινικανή Δημοκρατί,α Ν. Κέιμαν, Σουρινάμ

2ος όμιλος: Τρινιντάντ & Τομπάγκο, Βερμούδες, Ν. Μπαρμπέιντος, Γουιάνα

3ος όμιλος: Παναμάς,Μπαχάμες, Νικαράγουα, Ντομίνικα

4ος όμιλος: Καναδάς, Σάντα Λουσία, Πουέρτο Ρίκο, Σεντ Κιτς

5ος όμιλος: Γρενάδα, Γουατεμάλα, Μπελίζ, Σεντ Βίνσεντ

6ος όμιλος: Αϊτή, Αντίγκουα, Παρθένες Νήσοι,Κουρακάο

Στον επόμενο γύρο οι όμιλοι διαμορφώνονται ως εξής:

1ος όμιλος  ΗΠΑ, Τζαμάικα, Νικητής του 5ου ομίλου, Νικητής του 6ου ομίλου

2ος όμιλος: Μεξικό, Κόστα Ρίκα,  Νικητής 1ου ομίλου, Νικητής 2ου ομίλου

3ος όμιλος:  Ονδούρα, Κούβα, Νικητής 4ου ομίλου, Νικητής 3ου ομίλου

22:00: 
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την Ασία. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου παίρνουν την πρόκριση στον 4ο προκριματικό γύρο για να προκύψουν οι πέντε ομάδες της τελικής φάσης.

1ος όμιλος: Κίνα, Ιορδανία, Ιράκ, Σιγκαπούρη

2ος όμιλος: Ν. Κορέα, Κουβέιτ, Ην. Αραβ. Εμιράτα, Λίβανος

3ος όμιλος: Ιαπωνία, Ουζμπεκιστάν, Συρία, Β. Κορέα

4ος όμιλος: Αυστραλία, Σαουδική Αραβία, Ομάν, Ταϋλάνδη

5ος όμιλος: Ιράν, Κατάρ, Μπαχρέιν, Ινδονησία

21:27: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την ζώνη της Αφρικής, η οποία θα έχει εκπροσώπηση από πέντε ομάδες στην τελική φάση. Τα ζευγάρια της πρώτης φάσης είναι τα εξής: 

1. Σεϋχέλλες-Κένυα 2. Γουινέα -Τόγκο 3. Τζιμπουτί-Ναμίμπια 4. Μαυρίκιος-Λιβερία 5. Κομόρος-Μοζαμβίκη 6. Ισημερινή Γουινέα-Μαδαγασκάρη 7. Σομαλία-Αιθιοπία 8. Λεσότο-Μπουρούντι 9. Ερυθραία-Ρουάντα 10. Σουαζιλάνδη-Δημοκρατία του Κονγκό 11. Σαο Τομέ και Πρινσίπε-Κονγκό 12. Τσαντ-Τανζανία.

Στον δεύτερο γύρο διαμορφώνονται δέκα όμιλοι των τεσσάρων αγώνων και είναι ως εξής:

1ος όμιλος: Νότιος Αφρική, Μποτσουάνα, Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής,Νικητής του 7.

2ος όμιλος:Τυνησία, Πράσινο Ακρωτήρι, Σιέρα Λεόνε,  Νικητής του 6.

3ος όμιλος: Ακτή Ελεφαντοστού, Μαρόκο, Γκάμπια, Νικητής του 12.

4ος όμιλος: Γκάνα, Ζάμπια, Σουδάν, Νικητής του 8.

5ος όμιλος: Μπουρκίνα Φάσο, Γκαμπόν, Νίγηρας, Νικητής του 11.

6ος όμιλος: Νιγηρία, Μαλάουι, Νικητής του 1, Νικητής του 3.

7ος όμιλος: Αίγυπτος, Γουινέα, Ζιμπάμπουε, Νικητής του 5.

8ος όμιλος: Αλγερία, Μάλι, Μπενίν, Νικητής του 9.

9ος όμιλος:  Καμερούν, Λιβύη, Νικητής του 2, Νικητής του 10

10ος όμιλος:Σενεγάλη, Ουγκάντα, Ανγκόλα, Νικητής του 4

21:26 Δηλώσεις από τους Βραζιλιάνους, Καφού και Νεϊμάρ.

21:11:
Όπως έγινε γνωστό η κλήρωση για την ευρωπαϊκή ζώνη θα γίνει τελευταία, δηλαδή περίπου στις 22:20 ώρα Ελλάδας.

21:05 Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ προηγήθηκε ομιλία από τον δήμαρχο του Ριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κλήρωση το «παρών» δίνει και ο Πελέ.

21:03:
Η FIFA αρχικά ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων για την ζώνη της λατινικής Αμερικής όπου δημιουργείται μόνο ένας όμιλος και δεν χρειάζεται κλήρωση.

Οι αγώνες θα αρχίσουν 7 Οκτωβρίου την πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Ουρουγουάη-Βολιβία, Εκουαδόρ-Βενεζουέλα, Αργεντινή-Χιλή και Περού-Παραγουάη. Η Βραζιλία ως διοργανώτρια περνάει απευθείας στα τελικά.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ: Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κροατία, Νορβηγία, Ελλάδα

2ο γκρουπ: Γαλλία, Μαυροβούνιο, Ρωσία, Σουηδία, Δανία, Σλοβενία, Τουρκία, Σερβία, Σλοβακία

3ο γκρουπ: Ελβετία, Ισραήλ, ΕΙΡΕ, Βέλγιο, Τσεχία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λευκορωσία, Ουκρανία, Ουγγαρία

4ο γκρουπ: Βουλγαρία, Ρουμανία, Γεωργία, Λιθουανία, Αλβανία, Σκωτία, Β. Ιρλανδία, Αυστρία, Πολωνία

5ο γκρουπ: Αρμενία, Φινλανδία, Εσθονία, Κύπρος, Λετονία, Μολδαβία, ΠΓΔΜ, Αζερμπαϊτζάν, Νησιά Φερόε

6ο γκρουπ: Ουαλία, Λιχτενστάιν, Ισλανδία, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο
Διαβάστε Περισσότερα »

580% αύξηση του AIDS μέσα σε ένα χρόνο στο κέντρο της Αθήνας

Τρομακτική αύξηση του AIDS στο κέντρο της Αθήνας. Επανεμφάνιση ξεχασμένων νοσημάτων. Αύξηση και σε κρούσματα ψώρας, σύφιλης και φυματίωσης.

Αύξηση 580% στα κρούσματα του AIDS κατέγραψε το ΚΕΕΛΠΝΟ σε έρευνα που έκανε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, από τις 9 Ιουνίου έχουν εγκατασταθεί σε Βοτανικό, πλατεία Αμερικής και Βικτωρια κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΟ όπου κάνουν εξετάσεις σε μετανάστες, χρήστες ουσιών και εκδιδόμενες/ους ενώ το χειμώνα πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη έρευνα στο ιστορικό κέντρο.

"Τα πράγματα είναι χειρότερα από ότι περιμέναμε. Αυτή τη στιγμή παρατηρείται έξαρση στην HIV λοίμωξη κατά 580% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κάτι που είναι εξαιρετικά ανησυχητικό", δήλωσε ο ιατρός Βαγγέλης Λιάπης από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα ποσοστά οφείλονται τόσο στην αύξηση της πορνείας όσο και των χρηστών ενδοφλέβιων ουσιών.

"Τα έως τώρα δεδομένα μας δείχνουν ότι υπάρχει έξαρση λοιμωδών νοσημάτων όπως είναι οι ηπατίτιδες, η φυματίωση, η ψώρα και τα σεξουαλικών μεταδιδόμενα νοσήματα. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι υπάρχει έξαρση και της σύφιλης.

Επίσης, αυτό που μας σημάνει συναγερμό είναι ότι ο μέσος όρος εκείνων που παρουσιάζουν αφροδίσιο νόσημα αυξάνει πολύ ηλικιακά καθώς βλέπουμε άτομα άνω των 55 ετών να παρουσιάζουν για πρώτη φορά τέτοιο νόσημα
", συμπλήρωσε ο κ. Λιάπης.

Ο ίδιος τόνισε πως λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης των μεταναστών επανεμφανίζονται στη χώρα μας νοσήματα που για χρόνια είχαν εξαλειφθεί, όπως πολιομυελίτιδα. Επίσης, μεταξύ των μεταναστών υπάρχουν κρούσματα και παρασιτώσεων. 
Διαβάστε Περισσότερα »

«Θέλετε να πουλήσω την Πελοπόννησο;»

Δραματικό ήταν το παρασκήνιο στην πρόσφατη έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, καθώς η ελληνική αποστολή βρέθηκε μπροστά σε ένα «Βατερλό».
Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», στο μέσον των διαπραγματεύσεων φάνηκε να προκρίνεται μια λύση, που περιελάμβανε μικρή επιμήκυνση του χρέους και υψηλότερα επιτόκια.
Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου απευθύνθηκε στη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί λέγοντας τους χαρακτηριστικά: «Με αυτά εγώ δεν ανεβαίνω στο αεροπλάνο, δεν φεύγω από εδώ, δεν μπορώ να γυρίσω στην Αθήνα με άδεια χέρια».
Στη συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν περισσότερο. Ο Φιλανδός πρωθυπουργός ζητούσε εγγυήσεις από την Ελλάδα για τη νέα βοήθεια ενώ ο Σλοβάκος ομόλογός του, υποστήριζε πως η χώρα του είναι φτωχή και δεν μπορεί να βοηθήσει.
Τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε σε δραματικούς τόνους: «Τι θέλετε να κάνω για να πεισθείτε; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά μας ή να πουλήσουμε την Πελοπόννησο; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και το ξέρετε;»
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκείνη τη στιγμή προσφέρθηκε στον πρωθυπουργό η τελική λύση, που προβλέπει μεγαλύτερη επιμήκυνση χρόνου για την αποπληρωμή του δανείου και μείωση των επιτοκίων.
Πάντως κατέστη σαφές στον κ. Παπανδρέου ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για τη νέα βοήθεια είναι η αυστηρή εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
«Τα ψέματα για την Ελλάδα τελείωσαν», διεμήνυσαν οι κοινοτικοί εταίροι στην ελληνική αποστολή.
newsbomb.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Διευθυντής τράπεζας μπλεγμένος σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Ένας διευθυντής καταστήματος τράπεζας, ένας τελωνειακός και ένας τραπεζικός υπάλληλος κατηγορούνται για συμμετοχή σε διεθνή εγκληματική οργάνωση που διακινούσε τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης σε Ελλάδα, π.Γ.Δ.Μ. και Σερβία.

Οι αστυνομικές αρχές "τσάκωσαν" τους τρεις άνδρες όταν προσπάθησαν να μεταφέρουν κοκαΐνη βάρους 123 κιλών με εμπορευματοκιβώτιο, μέσω του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ΣΔΟΕ/ΠΔ Αττικής, Γιώργο Παπαδόπουλο, οι τρεις συλληφθέντες είναι κάτοικοι Φλώρινας ενώ το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με φορτίο που περιείχε γεωργικά μηχανήματα (πρέσες λαδιού σόγιας), εντοπίστηκε στις 19 Ιουνίου.

Η αρχική πληροφόρηση ήταν πως επρόκειτο για ένα εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από Βολιβία και με πιθανό προορισμό τη Π.Γ.Δ.Μ. που περιείχε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Η κοκαΐνη βρέθηκε στο εσωτερικό μέρος δύο στροφάλων μηχανημάτων.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν αναλάβει την διερεύνηση του τρόπου μεταφοράς της κοκαΐνης από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη Π.Γ.Δ.Μ. και στη συνέχεια στη Σερβία. Μικτή ομάδα των ελληνικών διωκτικών αρχών τους εντόπισε και του συνέλαβε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Στην κατοχή του τραπεζικού και μιας γυναίκας, υπηκόου Σερβίας, η οποία διέμενε μαζί του και συνελήφθη, βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών (χασίς-κοκαΐνη), ενώ στην κατοικία του τελωνειακού βρέθηκε ένα όπλο και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.

Παράλληλα, πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν στη Σερβία και τέσσερα μέλη στη Π.Γ.Δ.Μ.

Στην επιχείρηση εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης μετείχαν εκτός από τις Ελληνικές Αρχές Δίωξης Ναρκωτικών, οι Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών της Μ.Βρετανίας (SOCA), των Η.Π.Α. (D.E.A), της Σερβικής Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και της αντίστοιχης Υπηρεσίας της Π.Γ.Δ.Μ.
cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

H Βοιωτία στο νέο πρόγραμμα κατάρτισης δασικών χαρτών από την Κτηματολόγιο ΑΕ


http://permisospress.blogspot.com



Η κατάρτιση μελετών δασικών χαρτών σε περιοχές οι οποίες κατά κύριο λόγο είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του 2007 ή περιλαμβάνουν μεγάλα τμήματα περιβαλλοντικά ευαίσθητα και σε ακόμη 79 περιοχές που ανήκουν στις περιφέρειες της Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Θεσπρωτίας, Κοζάνης, Κορινθίας, Ξάνθης και Σερρών, περιλαμβάνονται στην προκήρυξη δύο ανοικτών διαγωνισμών από την Κτηματολόγιο Α.Ε.Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 38,9 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο πλαίσιο της σύνταξης Εθνικού Κτηματολογίου και της επικείμενης προκήρυξης του νέου προγράμματος κτηματογράφησης που αφορά σε 268 περιοχές σε 19 περιφέρειες της χώρας.Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κτηματολόγιο ΑΕ:


1. Ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός «Μελετών κατάρτισης δασικού χάρτη σε πυρόπληκτες και προστατευόμενες περιοχές της χώρας» συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ και έχει προϋπολογισμό 37,2 εκατ. ευρώ. Οι συμβάσεις που θα ανατεθούν μέσα από τον διαγωνισμό αφορούν στην κατάρτιση δασικών χαρτών για το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων: Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής (εκτός Αγίου Όρους), Πιερίας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Μαγνησίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας και Ηλείας (εκτός των περιοχών για τις οποίες έχουν ήδη καταρτιστεί δασικοί χάρτες στο πλαίσιο παλαιότερων προγραμμάτων κτηματογράφησης). Η δασική έκταση των περιοχών αυτών εκτιμάται σε 24 εκατ. στρέμματα.
2. Ο δεύτερος διεθνής διαγωνισμός «Μελετών κατάρτισης δασικού χάρτη σε 79 περιοχές της χώρας», προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ, αφορά στην κατάρτιση δασικών χαρτών για όσες περιοχές του νέου προγράμματος κτηματογράφησης των 268 περιοχών δεν συμπεριλαμβάνονται στον προαναφερθέντα διαγωνισμό που υλοποιείται μέσω ΕΣΠΑ. Οι 79 περιοχές ανήκουν στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Θεσπρωτίας, Κοζάνης, Κορινθίας, Ξάνθης και Σερρών. Η δασική έκταση των περιοχών αυτών εκτιμάται στα 781.600 στρέμματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου

Αυτές είναι μερικές από τις φωτογραφίες της 50χρονης Λίνε Νέρσενς, θύμα του Νορβηγού μακελάρη
Η εικονιζόμενη γυναίκα τραυματίστηκε από την έκρηξη στο Όσλο, όταν ένα κομμάτι ξύλο, μήκους 25 περίπου εκατοστών διαπέρασε το κεφάλι της, χωρίς ωστόσο να την τραυματίσει σοβαρά.
Η 50χρονη γυναίκα αισθάνεται ήδη καλύτερα, αν και είναι ακόμη σοκαρισμένη και επιστρέφει στην εργασία της.
oslo2
Όπως είναι λογικό έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο και όλες οι εφημερίδες ,κυρίως βρετανικές, ευρείας κυκλοφορίας προστρέχουν για μία συνέντευξή της.
oslo1
Διαβάστε Περισσότερα »

Μάλλον δεν είχε ξαναπάει σε μουσείο κέρινων ομοιωμάτων


Δεν εξηγούνται αλλιώς οι ταρζανιές που κάνει
















































Πηγή :http://www.newsbeast.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Στοιχεία της μισθοδοσίας στους δήμους ζητά ο Ρόβλιας


Συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συνάντηση του υφυπουργού, Ντίνου Ρόβλια, με εκπροσώπους των εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης (τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Παύλο Δραγκόλα και τον Γενικό Γραμματέα ΠΟΕ ΔΕΥΑ Αχιλλέα Μητράκο), οι οποίοι εκπροσωπούν 6.500 εργαζομένους.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ άλλων ο κ. Ρόβλιας κατέστησε σαφές ότι πρέπει να εξορθολογήσουμε τις αποδοχές που προκαλούν την κοινωνία και ότι είναι άδικο να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στις αποδοχές των εργαζομένων, αναφερόμενος στις περιπτώσεις αδικαιολόγητα μεγάλων αποδοχών εργαζομένων σε Δημοτικές Επιχειρήσεις και μάλιστα σε υπερχρεωμένους Δήμους.

Ο κ. Ρόβλιας υπογράμμισε ότι οι Δήμοι που δεν έχουν ανταποκριθεί στο έγγραφο του υπουργείου και δεν έχουν στείλει τα στοιχεία της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους θα υποχρεωθούν να το κάνουν άμεσα.

Μετά τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο ανήκει η αρμοδιότητα των δαπανών.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΔΕΥΑ επισήμαναν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων λαμβάνει δίκαιες αμοιβές αναλογικά με την εργασία που προσφέρει και ότι μόνο για ακραίες περιπτώσεις πολύ υψηλών αποδοχών μπορεί να τίθεται θέμα.


www.alepouditsa.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πιλότοι μας πληρώνονται μικρότερους μισθούς από τους οδηγούς της Βουλής!!!


Την ώρα που οι Έλληνες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, υποσμηναγός Χαράλαμπος Νίκου και σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος πήραν αντίστοιχα, το Α’ και Β’ Βραβείο του καλύτερου «πολεμιστή» του ΝΑΤΟ, έπειτα από σκληρά γυμνάσια διάρκειας ενός μηνός στην Ισπανία, μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδος, της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της ...
Ιταλίας, στα Γραφεία του υπουργείου Άμυνας και του Αρχηγείου Αεροπορίας φθάνουν δραματικές αναφορές διοικητών από διάφορες Πτέρυγες Μάχης σε όλη την Ελλάδα όπου αναφέρονται τα εξής:
Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ανταλλακτικών σε όλους τους τύπους πολεμικών αεροπλάνων, η συντήρησή τους είναι ελλιπέστατη, προκαλώντας κινδύνους για τους πιλότους καθώς είναι υποχρεωμένοι να πετούν «σαράβαλα» αεροπλάνα.

Τα καύσιμα που τους δίνονται με το σταγονόμετρο δεν επαρκούν για τον έλεγχο του Αιγαίου. Δεν είναι καθόλου τυχαία τα περιστατικά του τελευταίου διμήνου, της πτώση Μιράζ 2000 και F16-50BLOG, λόγω τεχνικών προβλημάτων .

Οι δύο Σταυραετοί της Πολεμικής Αεροπορίας που πήραν τα διπλώματα του Α΄ και του Β΄ «πολεμιστή» στο ΝΑΤΟ, ο Νίκου και ο Θεοχαρόπουλος, ανήκουν στην 343 Μοίρα της Σούδας, από κει που ξεκίνησε και ο ήρωας σμηναγός Ηλιάκης στις 23/5/2006 για να καταρριφθεί λίγα λεπτά αργότερα ανοιχτά της Καρπάθου από τουρκικό μαχητικό.

Μισθοί των δύο πρώτων πιλότων του ΝΑΤΟ:

Υποσμηναγός Χαράλαμπος Νίκου € 980 καθαρά

Σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος € 1.300 καθαρά.

Και οι δύο πληρώνονται λιγότερα από όλους τους συναδέλφους τους στην Ε.Ε.

Και οι δύο βάζουν σε κίνδυνο καθημερινά τη ζωή τους περισσότερο από κάθε άλλον συνάδελφό τους στην ΕΕ.

Μισθός οδηγού πολιτικού της Βουλής: € 1.520 καθαρά.
http://koukfamily.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Πύρινες φλόγες 10 μέτρων έκαψαν επιχείρηση


. Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε εργοστάσιο πλαστικών απέναντι από το στρατόπεδο Θήβας, κατακαίοντας μηχανήματα και οχήματα της επιχείρησης αλλά και παλέτες επεξεργασμένων πλαστικών υλικών που μέχρι αυτή τη στιγμή «ανασαίνουν» επικίνδυνα. Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα της Π.Υ. Θήβας και 15 πυροσβέστες, ενώ, άμεσα έφτασαν άλλα 4 από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες Λιβαδειάς, Οινοφύτων, Δερβενοχωρίων και Χαλκίδας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι φλόγες που τύλιξαν καταστροφικά την επιχείρηση «ΑΦΟΙ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΙ», ξεκίνησαν από ξερόχορτα ακριβώς απέναντι από την πύλη του στρατοπέδου καίγοντας, επίσης, περίπου 15 στρέμματα αγροτικής γης και παρακείμενο ποιμνιοστάσιο.




lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο φως η αμύθητη περιουσία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου


Ίσα με τον κρατικό προϋπολογισμό, μόνο στο δωμάτιο του κοιμισμένου ποιμενάρχη. Τι λιτά και ταπεινά που ζούσε ο μακαριστός…
Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του.

Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα:

600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα.
Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.Πολλές αρχαίες εικόνες.
30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).
Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια.
100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.
Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.
Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.
Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.
Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.
Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου …;
Πηγή :http://www.totefteri.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Καμπανάκι από τον ΕΦΕΤ για σπόρους τριγωνέλλας


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ανακοίνωσε ‘ότι ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, για τη διακίνηση σπόρων τριγωνέλλας και μίγματος σπόρων, προέλευσης Αιγύπτου, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή φύτρων που πιθανόν να έχουν επιμολυνθεί από το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli Ο104:Η4. Το συγκεκριμένο βακτήριο έχει κατηγορηθεί για τα πρόσφατα κρούσματα με την επιδημία αιμολυτικού – ουραιμικού συνδρόμου (HUS) / STEC διάρροια (Enterohaemorrhagic Escherichia Coli -EHEC) στη Γερμανία.


Πρόκειται για συσκευασμένα προϊόντα σπόρων τριγωνέλλας και μίγματος σπόρων, προέλευσης Αιγύπτου, τα οποία παρασκευάζονται από τη γερμανική εταιρεία «Davert GmbH» και τα οποία διακινήθηκαν, μέσω της επίσης γερμανικής επιχείρησης «Pax an GmbH», στην ελληνική αγορά, ως εξής:
Α) Επιχείρηση «Σπύρος Φούκης – Οικολογικά Βιολογικά Προϊόντα» (Γ. Καρτάλη 97, Βόλος):
i) Σπόροι τριγωνέλλας για την παραγωγή φύτρων, με την εμπορική επωνυμία «Bockshornklee- Saat» σε συσκευασία των 125 g, με Aρ. παρτίδας/Κωδικός Προϊόντος: 544120 και
ii) Μίγμα σπόρων για την παραγωγή φύτρων, με την εμπορική επωνυμία «Sprossen Mischung» σε συσκευασία των 125 g, Aρ. παρτίδας/Κωδικός Προϊόντος: 544190.
Η συνολική ποσότητα διακίνησης είναι 2 κιλά (ένα κιλό για κάθε προϊόν).
Β) Επιχείρηση «Δήμητρα Τσιμπίση – Άνοιξε Σουσάμι» (Ιουστινιανού 33, Θεσσαλονίκη):
Σπόροι τριγωνέλλας για την παραγωγή φύτρων, με την εμπορική επωνυμία «Bockshornklee- Saat» σε συσκευασία των 125 g, με Aρ. παρτίδας/Κωδικός Προϊόντος: 544120. Η ποσότητα διακίνησης είναι 1 κιλό.
Γ) Επιχείρηση «Κυριακή Χρυσομμαλίδου» (Ορεστειών 25, Καστοριά) :
Σπόροι τριγωνέλλας για την παραγωγή φύτρων, με την εμπορική επωνυμία «Bockshornklee- Saat» σε συσκευασία των 125 g, με Aρ. παρτίδας/Κωδικός Προϊόντος: 544120. Η ποσότητα διακίνησης είναι 1 κιλό.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση: "ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από τις ως άνω αναφερόμενες επιχειρήσεις την άμεση προληπτική ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων δύο προϊόντων από την αγορά, ανεξαρτήτως παρτίδας ή ημερομηνίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Σημειώνεται ότι σε συνέχεια σημερινής επικοινωνίας με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), επιβεβαιώνεται ότι δεν έχουν παρατηρηθεί κρούσματα αιμολυτικού – ουραιμικού συνδρόμου (HUS) / STEC διάρροια στις εν λόγω περιοχές όπου διακινήθηκαν τα δύο προϊόντα.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (διαθέσιμη η φωτογραφία μόνο για τους σπόρους τριγωνέλλας) για προληπτικούς λόγους να μην τα καταναλώσουν.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις για το θέμα αυτό και θα συνεχίσει αξιόπιστα και τεκμηριωμένα την ενημέρωση των καταναλωτών σε κάθε νέα εξέλιξη".
Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανοί, οι... λουφαδόροι της ΕΕ!


Γιώργος Δελαστίκ
Σοκ για την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ αλλά και για όλους τους Γερμανούς θα αποτελέσει σίγουρα η έκθεση της επίσημης υπηρεσίας της ΕΕ που αποκαλείται Ευρωπαϊκό Ιδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας (Eurofound), την οποία παρουσίασε χθες με θεαματικό τρόπο, στην πρώτη σελίδα του οικονομικού της τμήματος, η δεξιά γερμανική εφημερίδα "Ντι Βελτ".
"Πρωταθλήτρια του ελεύθερου χρόνου η Γερμανία" ήταν ο τίτλος. "Μελέτη της ΕΕ: πουθενά στην
Ευρώπη δεν έχουν οι εργαζόμενοι περισσότερη άδεια" τόνιζε ο υπότιτλος. Τα συμπεράσματα της έκθεσης για το 2010 ήταν καταλυτικά. Με βάση τα πραγματικά επεξεργασμένα στοιχεία για πέρυσι, οι Γερμανοί και οι Δανοί είχαν κατά μέσο όρο 30 μέρες άδεια, σαφώς περισσότερες δηλαδή από τον μέσο όρο της ΕΕ που πέρυσι ήταν 25,4 ημέρες και πολύ περισσότερες από τους Ελληνες που είχαν μόνο 23 μέρες!
Ποιος δεν θυμάται όμως...
την καγκελάριο Μέρκελ, στα μέσα Μαΐου φέτος, να ωρύεται σε εκδήλωση του κόμματός της κατά των Ελλήνων και Πορτογάλων εργαζομένων που δήθεν έπαιρναν πολύ μεγαλύτερες διακοπές από τους Γερμανούς την ώρα που οι χώρες τους ζητούσαν οικονομική βοήθεια από τη Γερμανία; "Δεν μπορούμε να έχουμε ένα κοινό νόμισμα και ο ένας να παίρνει πάρα πολύ μεγάλες διακοπές και ο άλλος πάρα πολύ λίγες. Αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει" είχε πει η Γερμανίδα καγκελάριος. Τώρα τι θα πει;
Τα στοιχεία πάντως είναι συντριπτικά. Η διαφορά διατηρείται και όταν προστεθούν οι αργίες - γιατί αποδεικνύεται ότι αυτές είναι ίσες τον αριθμό στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη. "Ακόμη και στις αργίες είναι η Γερμανία κορυφαία" γράφει η "Βελτ" και αναλύει: "Οι εργαζόμενοι εδώ, μαζί με δέκα αργίες, έχουν 40 πληρωμένες ελεύθερες ημέρες, ενώ στην ΕΕ 35,3 ημέρες. Οι συχνά επικρινόμενοι Ελληνες εργαζόμενοι έχουν μόνο 23 μέρες άδειας και 10 μέρες αργίας - αυτό είναι 17% λιγότερες μέρες από τους συναδέλφους τους στη Γερμανία"!
Η συντηρητική γερμανική εφημερίδα "ξεσκονίζει" μεθοδικά τα στοιχεία της έκθεσης και υπογραμμίζει: "Βάσει των συλλογικών συμβάσεων, οι εργαζόμενοι στη Γερμανία δουλεύουν 1.659 ώρες τον χρόνο - δηλαδή 48,9 ώρες ή περισσότερο από μία εβδομάδα λιγότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 1.708 ώρες".
Οι πίνακες της ίδιας έκθεσης αποκαλύπτουν ότι οι Ελληνες, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί δουλεύουν όχι μόνο περισσότερο από τους Γερμανούς, αλλά και από τον μέσο όρο της ΕΕ. Παρά τους περί του αντιθέτου μύθους, οι Ελληνες δουλεύουν κάθε χρόνο περισσότερες ώρες από όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους των χωρών της "παλιάς" ΕΕ των 15! Δουλεύουν 1.816 ώρες ετησίως - δηλαδή... 157 ώρες παραπάνω από τους Γερμανούς! Αυτό σημαίνει ότι δουλεύουμε 4 ολόκληρες εργάσιμες εβδομάδες, δηλαδή έναν... μήνα περισσότερο κάθε χρόνο από τους Γερμανούς!!! Αυτή είναι η πραγματικότητα όπως αναδύεται από τα στοιχεία της ΕΕ και όχι οι διάφοροι μύθοι και ισχυρισμοί σκοπιμότητας που συχνά αναμασούν και πολλοί Ελληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι εντελώς άκριτα επειδή αυτό βολεύει την εκάστοτε κυβερνητική προπαγάνδα.
Η "Ντι Βελτ" πάντως, προς τιμήν της, συνοδεύει την εκτενέστατη παρουσίαση των στοιχείων με το κύριο σχόλιο των οικονομικών σελίδων της, το οποίο είναι όντως ειλικρινές, καθώς τονίζει μεταξύ άλλων:
"Οι Γερμανοί δουλεύουν περίπου μια εβδομάδα λιγότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ και αξιοσημείωτα λιγότερο από τους Ισπανούς, τους Ελληνες και τους Πορτογάλους. Αυτό πρέπει να είναι ένα μικρό σοκ. Μια εικόνα που έχουμε φτιάξει για τον εαυτό μας κλονίζεται - εμείς φανταζόμασταν τη Γερμανία ως τον κολοφώνα της εργατικότητας. Αντιθέτως στον Νότο, στην ηλιόλουστη Μεσόγειο που είναι η πατρίδα της ντόλτσε βίτα και της σιέστας θεωρούσαμε ότι είναι το σπίτι της αργίας... Σύμφωνα όμως με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΕ φαίνεται πού πραγματικά κατοικούν οι εργατικοί και οι τεμπέληδες της Ευρώπης. Δεν πρόκειται για τον Βορρά και τον Νότο, αλλά για πλούσιους και φτωχούς. Στις εύπορες χώρες δουλεύουν λιγότερο από όσο στις φτωχές" υπογραμμίζει, καταρρίπτοντας έναν μύθο που οι ίδιοι οι Γερμανοί προωθούσαν με πάθος.
Οι Ελληνες
Χειρότερα από... Ανατολικοευρωπαίοι
Σε καμιά από τις 15 χώρες της "παλιάς" ΕΕ της Δυτικής Ευρώπης, με εξαίρεση την Ελλάδα και το Λουξεμβούργο, δεν υπήρχε πλέον το 2010 κατά μέσο όρο βάσει των συλλογικών συμβάσεων η 40ωρη εργασία την εβδομάδα. Ολοι δούλευαν λιγότερο, με τους Γερμανούς να δουλεύουν 37,7 ώρες και κορυφαίους τους Γάλλους με 35,6 ώρες εβδομαδιαίως. Μόνο 8 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δουλεύουν σαν κι εμάς! Σε ετήσια βάση, είναι χαρακτηριστικό ότι στα 12 νέα κράτη-μέλη της ΕΕ δουλεύουν κατά μέσο όρο 103,4 ώρες περισσότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ των 27, ενώ οι Ελληνες ξεπερνούν ακόμη και αυτό το όριο δουλεύοντας 108 ώρες πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναδιαρθρώνεται ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός


Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα αλλάζουν οι διευθυντές εφοριών που απέτυχαν να πιάσουν τους στόχους αύξησης των εσόδων. Δημιουργείται ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων. Διαβάστε τι προβλέπει η τροπολογία για τη δομή και τη σύνθεση των ΔΟΥ

Picture 0 for Αναδιαρθρώνεται ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός
Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, τροπολογία στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο που προβλέπει ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, καθώς και στη δομή και τις αρμοδιότητες των ΔΟΥ και στις διευθύνσεις φορολογικών ελέγχων.  Με την τροπολογία μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα μόνο με απόφαση του υπουργού να αλλάζουν διευθυντές εφοριών οι οποίοι απέτυχαν να πιάσουν τους στόχους αύξησης των εσόδων, προβλέπεται επανέλεγχος παλαιών φορολογικών υποθέσεων, μετονομάζεται η ΔΟΥ ΦΑΒΕ (Φορολογίας Ανώνυμων Βιομηχανικών Επιχειρήσεων) σε ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων και μεταφέρεται σε αυτήν η αρμοδιότητα των μεγάλων επιχειρήσεων από όλη την επικράτεια, από όλες τις εφορίες και όλα τα ελεγκτικά κέντρα, ενώ ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών για τους επίορκους υπαλλήλους και δημιουργούνται νέες Διευθύνσεις κατά της φοροδιαφυγής.
Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στην τροπολογία:
- Η Γενική Διεύθυνση Ελέγχων μετονομάζεται σε Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων. Βασική της προτεραιότητα είναι ο σχεδιασμός ελέγχων και η εκπόνηση ειδικών προγραμμάτων ελέγχου στο πεδίο της άμεσης φορολογίας, του ΦΠΑ και των λοιπών φόρων, ενώ επίσης θα έχει τη δυνατότητα να συστήνει επιχειρησιακά σχέδια είσπραξης των εσόδων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
- Συστήνονται οι διευθύνσεις Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ελέγχων, Πολιτικής Εισπράξεων, Παρακολούθησης νομικών υποθέσεων ελέγχου και αναγκαστικής είσπραξης και Φορολογικής Συμμόρφωσης, οι οποίες υπάγονται στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
- Συστήνεται Επιχειρησιακή Ομάδα Είσπραξης, η οποία θα είναι αρμόδια για την είσπραξη μεγάλων οφειλών, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να προχωράει στη λήψη αναγκαστικών μέτρων, ανεξάρτητα από τις ΔΟΥ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας, ο προϊστάμενος της εν λόγω ομάδας θα έχει τις αρμοδιότητες προϊσταμένου ΔΟΥ.
- Η ΔΟΥ Φορολογίας Ανωνύμων Φορολογικών Εταιρειών (ΦΑΒΕ) μετονομάζεται σε «ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων» και θα έχει την ευθύνη ελέγχου των οικονομικών στοιχείων όλων των μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας, ενώ σε αυτήν μεταφέρονται όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις από τις κατά τόπους ΔΟΥ, που αφορούν μεγάλες επιχειρήσεις.
- Συστήνεται υπηρεσία Οικονομικής Επιθεώρησης, η οποία υπάγεται απευθείας στον υπουργό Οικονομικών και έχει ως στόχο τον έλεγχο των δημοσίων υπολόγων και δημοσίων διαχειρίσεων, καθώς και τη διενέργεια τακτικών ελέγχων και επιθεωρήσεων σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα, έχει στην αρμοδιότητά της τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ, εκτός των Γενικών Διευθυντών.
- Αποκλειστική αρμοδιότητα στον υπουργό Οικονομικών η επιλογή και αντικατάσταση των προϊσταμένων σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.
- Μπαίνουν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι σε όλες τις εισπρακτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, η επίτευξη των οποίων θα ελέγχεται κάθε τρεις μήνες.
- Καταργούνται τμήματα εφοριών της περιφέρειας, τα οποία μεταφέρονται στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ που βρίσκεται στην έδρα του ίδιου νομού.
Διαβάστε αναλυτικά την τροπολογία εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απομακρύνθηκαν οι σκηνές από το Σύνταγμα


Επιχείρηση απομάκρυνσης των καταληψιών της πλατείας Συντάγματος, με τις σκηνές, από δυνάμεις των ΜΑΤ τα έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Δεν υπήρξε ένταση κατά την απομάκρυνσή τους.

Οι σκηνές βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος από τον Μάιο.

Την απομάκρυνση των καταληψιών είχε προαναγγείλει την Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Είχε τονίσει ότι οι άνθρωποι που διαμένουν στην πλατεία δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές.

Υπενθυμίζεται, ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Ελένη Ράικου με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.
.skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ


Σας  κάνουμε γνωστό ότι  στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 68 του Καν (ΕΚ) 73/2009 για το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές ( Ποιοτικό Παρακράτημα), χορηγείται σε ελαιοπαραγωγούς ειδική στήριξη με τη μορφή στρεμματικής ενίσχυσης για τις ελαιοκομικές περιόδους  2010/2011, 2011/2012. Δικαιούχοι  της ενίσχυσης είναι οι ελαιοπαραγωγοί που  καλλιεργούν ελαιώνες   που βρίσκονται
εντός περιοχής ΠΟΠ ή ΠΓΕ, να παράγουν και παραδίδουν σε πιστοποιημένες από τον ΟΠΕΓΕΠ επιχειρήσεις (ελαιοτριβεία ή μονάδες επεξεργασίας επιτραπέζιων ελιών)  ελαιοκομικά προϊόντα ΠΟΠ ή ΠΓΕ( ελαιόλαδο ή επιτρ. ελιές) και ταυτόχρονα εφαρμόζουν:
-          είτε  σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ( AGRO 2.1 & 2.2/3) του ΟΠΕΓΕΠ
-          είτε τις απαιτήσεις της Βιολογικής Γεωργίας σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία.
Οι παραπάνω δικαιούχοι  θα πρέπει να συμπληρώνουν το ειδικό πεδίο του άρθρου 68  για τη χορήγηση της ειδικής στήριξης στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης  που υποβάλλουν μέχρι την 15η Μαΐου κάθε  έτους.
Σημειώνεται ότι οι γεωργοί που εφαρμόζουν σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ή Βιολογικής Γεωργίας και συγχρηματοδοτούνται για τις ίδιες δράσεις και για το ίδιο έτος από το Μέτρο 1.3.2 (Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα ποιότητας τροφίμων)ή από το Μέτρο 214 ( Βιολογικής Γεωργίας), δεν μπορούν να λάβουν ταυτόχρονα και τη στρεμματική ενίσχυση του άρθρου 68.

Παράλληλα οι υποχρεώσεις των Ελαιοτριβείων  και μονάδων επεξεργασίας επιτραπέζιων ελιών  είναι οι παρακάτω:
-          Να έχουν πιστοποιητικό συμμόρφωσης που βασίζεται στις αρχές HACCP και
να το υποβάλλουν  στον ΟΠΕΓΕΠ μέχρι τις 31 Ιουλίου κάθε έτους από την περίοδο 2010/2011 και μετά
-          Να υποβάλουν στον ΟΠΕΓΕΠ ηλεκτρονικό αρχείο των συνεργαζόμενων  
ελαιοπαραγωγών τους και υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της
            επιχείρησής τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυγουστιάτικες νότες στο Κυριάκι.



Στο μαγευτικό Κυριάκι Βοιωτίας μέσα στο ελατοδάσος του Ελικώνα και στο αίθριο του Ξενώνα Φλυγόνιον, αγαπημένοι καλλιτέχνες θα μας συντροφέψουν με τις μουσικές τους, παράλληλα θεατρικές παραστάσεις και άλλες δράσεις πολιτισμού θα μας κάνουν να δούμε την καθημερινότητα με μια άλλη ματιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κέρκυρα:Βανδαλισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ απο μαινόμενους ταξιτζίδες


   
Γυαλιά – καρφιά έκαναν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μαινόμενοι ταξιτζίδες (σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της πολυκατοικίας) σήμερα στις 8:30 το βράδυ, στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, προκαλώντας καταστροφές σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και έπιπλα.
Οι «εισβολείς» έσπασαν την εξώπορτα των κομματικών γραφείων καθώς και πολλές εσωτερικές πόρτες που ήταν κλειδωμένες, σπάζοντας και καταστρέφοντας ό,τι...
έβρισκαν μπροστά τους.
Η μικρή αυτή ομάδα η οποία αποτελούντα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, από 6-7 άτομα, αποκόπηκε από συγκέντρωση περισσότερων από 150 αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ οι οποίοι πραγματοποιούσαν πορεία στην οδό Μ. Μεθοδίου (όπου και στεγάζονται τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος) με συνθήματα κατά του αρμόδιου υπουργού Γ. Ραγκούση και της κυβέρνησης.
Έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους
Η μικρή αυτή ομάδα ανέβηκε στον πρώτο όροφο που βρίσκονται τα γραφεία, έσπασαν την εξωτερική πόρτα και στη συνέχεια έσπαγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, επιδρομή η οποία δεν διήρκησε περισσότερα από 3-4 λεπτά για να φύγουν προτού προλάβει η Αστυνομία την οποία ειδοποίησαν οι ένοικοι των διπλανών διαμερισμάτων να επέμβει.
Αυτή την ώρα στο χώρο βρίσκονται μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ θα πρέπει αν σημειωθεί ότι την ώρα της εισβολής δεν βρισκόταν κανείς μέσα στα γραφεία.
Οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας συλλέγουν αποτυπώματα και μαρτυρίες των γειτόνων προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για την εντατικοποίηση των ερευνών έδειξαν τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα προς το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.
Δαγκλή: Η βία δεν φέρνει αποτέλεσμα
Η γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Ανδρομάχη Δαγκλή η οποία εμφανώς ταραγμένη επιθεώρησε τις ζημιές, δήλωσε ότι η βία δεν φέρνει ποτέ κανένα αποτέλεσμα: «Ο διάλογος είναι εκείνος που μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία και να συμβάλλει ώστε να λυθούν τα όποια κοινωνικά προβλήματα. Εμείς είμαστε ανοικτοί στο διάλογο και, μάλιστα, μέλη του Δ.Σ. των ταξιτζήδων είχαν ζητήσει από εμένα να συνομιλήσουμε την Κυριακή στις 19:30 κάτι που αποδέχθηκα ευχαρίστως. Αυτή τη στιγμή όμως είναι απαράδεκτες οι ενέργειες οι οποίες έγιναν. Παρακαλώ πολύ, να γνωρίζουν όλες οι κοινωνικές ομάδες ότι τα προβλήματα λύνονται μόνο με το διάλογο και ποτέ με τη βία. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να αναλάβει το ρόλο της η Αστυνομία και να συλλάβει τα άτομα τα οποία προχώρησαν σε αυτούς τους βανδαλισμούς».
Γερογιάννης: Περιθωριακοί
Το μέλος της Ν.Ε. του κόμματος. Θρασύβουλος Γερογιάννης, δήλωσε από την πλευρά του ότι πιθανολογεί πως πρόκειται για μία μόνο μικρή ομάδα που αποτελούσαν μέρος της πορείας του κλάδου: «Το κόμμα στην Κέρκυρα και η γραμματέας καταβάλλουν προσπάθειες να βρεθεί μία λύσει κοινά αποδεκτή μεταξύ της κυβέρνησης και ταξιτζήδων, ακόμα και επεμβαίνοντας προς την Αθήνα. Πολλοί από τους ταξιτζήδες το ξέρουν, πιθανότατα κάποια μικρή ομάδα σε έξαρση επιτέθηκε και βλέπετε τα αποτελέσματα τα οποία είναι πρωτοφανή», προσθέτοντας ότι πρόκειται για περιθωριακούς.
Καταδικάζει ο πρόεδρος των ταξιτζήδων 
Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Κέρκυρας Θεόδωρος Μίαρης καταδίκασε τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν στα γραφεία της κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα  αγανακτισμένοι ταξιτζήδες: «Είχαμε γενική συνέλευση  για να εκτιμήσουμε τις εξελίξεις και αποφασίστηκε να κάνουμε πορεία   στο  κέντρο της πόλης. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία με συνθήματα. Προσωπικά  βρισκόμουν στην κεφαλή της πορείας δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε. Καταδικάζουμε τους βανδαλισμούς. Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό».
"corfupress"
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ιατρικός σας φάκελος στην παλάμη σας!



Ξεχάστε πλέον το χάσιμο χρόνου για την εύρεση του ιατρικού φακέλου κάποιου ασθενούς. Ένα από τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης φέρνει έναν νέο και πιο γρήγορο τρόπο αναζήτησης, βασιζόμενο στις παλάμες των ασθενών.

Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Langone Medical Center, προκειμένου να αποφύγει τη γραφειοκρατία και την κλοπή προσωπικών δεδομένων, έχει θέσει μια συσκευή σάρωσηςη οποία φωτογραφίζει τις φλέβες της παλάμης του ασθενούς και βρίσκει τον αντίστοιχο ιατρικό φάκελο.
Είναι μια μικρή μαύρη συσκευή η οποία χρησιμοποιεί υπέρυθρο φως για να σαρώσει την παλάμη του ασθενούς. Έπειτα το βιομετρικό γνώρισμα το οποίο είναι μοναδικό σε κάθε άνθρωπο, συνδέεται με τα ηλεκτρονικά αρχεία του ασθενούς.
Σκοπός της συσκευής είναι η πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των ασθενών. Δυστυχώς αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται μόνο από ένα νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη και είναι πολυ αμφίβολο αν θα έρθει ποτέ και στη χώρα μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

850.000 ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού στα Νοσοκομεία Θήβας, Χαλκίδας, Καρπενησίου, Άμφισσας και Κύμης




Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά οι αποφάσεις ένταξης των έργων : «Προμήθεια και εγκατάσταση αξονικού τομογράφου 16 τομών στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας», προϋπολογισμού 450.000€ &
«Προμήθεια και εγκατάσταση ακτινολογικών μηχανημάτων», προϋπολογισμού 400.000€.
Τα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας. Το πρώτο έργο αφορά το Νοσοκομείο της Θήβας, ενώ το δεύτερο αφορά στην προμήθεια 4 ακτινολογικών μηχανημάτων που θα εγκατασταθούν στα Γενικά Νοσοκομεία της Χαλκίδας, της Κύμης, της Άμφισσας και του Καρπενησίου. Η υλοποίηση των παραπάνω έργων θα επιτρέψει στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να βελτιώσουν σημαντικά τη θέση τους σε ότι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιείται αναβάθμιση, ανανέωση και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των Νοσοκομείων της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό της Στερεάς Ελλάδας. «Χρηματοδοτούμε σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο της υγείας», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς «προχωρούμε στην προμήθεια εξοπλισμού, προϋπολογισμού 850.000€, με στόχο να κάνουμε τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας πιο σύγχρονα και πιο λειτουργικά. Επιδίωξή μας είναι η αναβάθμιση των δομών δημόσιας υγείας και η καλλίτερη φροντίδα και εξυπηρέτηση των κατοίκων του τόπου μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΥΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤ..ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ



Από την έρευνα της αστυνομίας στο κτίριο του ΝΑΤ που είχαν και συνεχίζουν να έχουν κάνει κατάληψη αντιεξουσιαστές...προέκυψαν τα εξής ευρήματα...



Κατά την έρευνα εντός αυτού βρέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών (οθονών, κεντρικών μονάδων και πληκτρολογίων) και διακομιστής ίντερνετ. Ειδικότερα στους ορόφους του κτιρίου βρέθηκαν:
  • Δεκαπέντε (15) οθόνες Η/Υ.
  • Είκοσι (20) κεντρικές μονάδες Η/Υ .
  • Δώδεκα (12) πληκτρολόγια Η/Υ.
  • Δύο (2) σκληροί δισκοί Η/Υ.
  • Ένας (1) σαρωτής Η/Υ.
  • Ένας (1) διακομιστής ίντερνετ
  • Ένας (1) εκτυπωτής Η/Υ.
Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και εξετάζεται η νομιμότητα της κατοχής τους.
Κατά την διάρκεια της έρευνας παρουσιάστηκε ημεδαπός, ο οποίος ανέφερε ότι είναι διαχειριστής του υπό κατάληψη κτιρίου, ο οποίος και συνελήφθη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιχείρηση συμμετείχαν και άνδρες της αντιτρομοκρατικής και αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί. 
EGLIMATIKOTITA.GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Στόχος των πολυεθνικών η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία



Ένας πρωτοφανής και υπόγειος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη απειλώντας την υπόσταση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και χιλιάδες εργαζομένους.
Μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες γενοσήμων φαρμάκων που εδρεύει στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών προσπαθεί να εισχωρήσει στην εγχώρια αγορά από νομοθετικές χαραμάδες και κενά που διαπιστώνονται σε διαγωνισμούς.
Την καταγγελία αυτή κάνει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε και καταγγέλλει ότι διεξήχθη διάτρητος διαγωνισμός με αυθαίρετες προδιαγραφές, ο οποίος φαίνεται πως διαπνεόταν από πολιτικής υφής αντιλήψεις που ευνοούν τιμές χαμηλότερες κάτω από τις ήδη επικρατούσες και διαμορφώνει συνθήκες dumping.
Η ΠΕΦ καταγγέλλει επίσης με τέτοιες μεθόδους θα εκτοξευτεί μακροπρόθεσμα η φαρμακευτική δαπάνη και θα χαθούν ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία “Generics Mylan” προσήλθε πρόσφατα σε διαγωνισμό και κατέθεσε πρόταση με εξωφρενικά χαμηλή τιμή για γενόσημα φάρμακα. Εκτός από το γεγονός ότι αυτά τα φάρμακα δεν παράγονται στη χώρα μας, υπάρχουν αμφιβολίες ακόμα και για τις θεραπευτικές ιδιότητές τους.
Η συμμετοχή της πολυεθνικής έγινε μέσω της εισαγωγικής θυγατρικής της η οποία απασχολεί ελάχιστο κόσμο και δεν παρέχει στην εθνική οικονομία, όσα οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες σε φόρους, παράβολα, ασφάλιστρα, επενδύσεις και ούτω καθεξής.
Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αφού είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται περί dumping τιμών με προκλητικές τιμές κάτω του κόστους, που θα διαμορφώσει καθεστώς μονοπωλίου με σοβαρές και τεράστιες παρενέργειες.
Η ΠΕΦ αφήνει μάλιστα αιχμές εναντίον υπηρεσιακών παραγόντων που φαίνεται πως επέτρεψαν τη συμπερίληψη φωτογραφικών διατάξεων στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Σοβαροί κίνδυνοι
Σύμφωνα με την Ένωση, η απόφαση αυτή «κλείνει το μάτι» στις πολυεθνικές εταιρίες, αφού είναι βέβαιο ότι μεσομακροπρόθεσμα, με την εξαφάνιση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα, τα φαινόμενα της υποκατάστασης θα πολλαπλασιαστούν, επιβαρύνοντας φυσικά τη φαρμακευτική δαπάνη.
Χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της ΠΕΦ κ. Μάρκος Ολλανδέζος δηλώνει στο “Newsbomb” ότι στο όνομα της πρόσκαιρης εξοικονόμησης χρημάτων θυσιάζεται η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία και θα διαμορφωθούν συνθήκες εξάρτησης της αγοράς από συγκεκριμένα ολιγοπώλια που θα παρέχουν εισαγόμενα φάρμακα.
«Θα χαθούν επενδύσεις, τεχνογνωσία, κεφάλαια για έρευνα και ανάπτυξη αλλά και θέσεις εργασίας προσωπικού με ιδιαίτερες γνώσεις, κύρος και κοινωνικό status.
Δεν είναι τυχαίο ότι το 55% του εξειδικευμένου προσωπικού (βιολόγοι, φαρμακοποιοί, ερευνητές κ.ο.κ.) απασχολούνται στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία» υπογραμμίζει ο κ. Ολλανδέζος.
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύγκρουση Ερντογάν και στρατιωτικών και ηχηρές παραιτήσεις

reuters_8_9_10_isik_kosaner.previewΜαίνεται στην Τουρκία η σύγκρουση μεταξύ ισλαμιστών και κεμαλικών στρατιωτικών. Ο Ταγίπ Ερντογάν, ενισχυμένος από τις τελευταίες εκλογές και αδυνατώντας να ξεχάσει ποιοι κάποτε και γιατί τον έκλεισαν στη φυλακή, προσπαθεί να ξεχαρβαλώσει το κεμαλικό κατεστημένο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την παραίτηση σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας της γείτονος. Μάλιστα, οι Τούρκοι στρατιωτικοί και συγκεκριμένα ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Ισίκ Κοσάνερ στη φωτογραφία), ο επικεφαλής του Στρατού Ξηράς στρατηγός Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, του Ναυτικού ναύαρχος Ερσέφ Ουγούρ και της Αεροπορίας πτέραρχος Χασάν Ακσάι, ήταν σαφείς: διαφωνούν κάθετα με την κυβέρνηση Ερντογάν και αδυνατούν να συνεργαστούν μαζί της.
Ο μόνος που δεν παραιτήθηκε, ο διοικητής της Στρατοχωροφυλακής, Νετσντέτ Εζέλ, ορίστηκε αναπληρωτής αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ώσπου να κοπάσει η κρίση και να γίνουν νέες «τοποθετήσεις», υπόθεση που σύμφωνα με τους παρατηρητές στη γείτονα προμηνύεται δύσκολη, γιατί οι υποψήφιοι ήδη δέχονται πιέσεις για να μη συνεργαστούν με την κυβέρνηση Ερντογάν, σε μια υπόθεση που τείνει να πάρει μορφή γενικευμένης ρήξης μεταξύ στρατεύματος και ισλαμικής κυβέρνησης. Σημειωτέον ότι τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο της γείτονος, για να οριστούν οι νέες ηγεσίες. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας πάντως, οι παραιτηθέντες δεν συμμετείχαν στη δεξίωση που παρέθεσε η «αντιπροσωπεία» του ψευδοκράτους στην Άγκυρα, χθες το απόγευμα.
Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, αφορμή των παραιτήσεων είναι οι διώξεις κατά δεκάδων εν ενεργεία ανωτέρων και ανώτατων αξιωματικών (μεταξύ των και ενός εν ενεργεία αρχηγού Στρατιάς), αλλά και αποστράτων, με την κατηγορία της συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης, με την υπόθεση «βαριοπούλα», να δεσπόζει ως το μεγάλο πρόβλημα στις σχέσεις ισλαμιστών και στρατεύματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια φοβερή ανάλυση για το μέλλον της Αμερικής




Αναδημοσιεύουμε, μεταφρασμένη στα ελληνικά, μια φοβερή ανάλυση που αξίζει να διαβάσετε, από το Culture of Life News για το μέλλον της Αμερικής. Μην τη χάσετε, πραγματικά είναι καταπληκτική:
---

Ο «χορός του θανάτου» για το χρέος των ΗΠΑ συνεχίζεται με το σύνολο του πληθυσμού να κάθεται, βλέποντας με τρόμο και με ένα όπλο στο μέτωπο, κάτι που είναι ενδιαφέρον, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Οξύναμε τον πόλεμο μας κατά της Λιβύης, με το Λονδίνο να πετάει έξω την Λιβυκή κυβέρνηση και εγκαθιστώντας τους αντάρτες σε ένα πραξικόπημα. Η γκρίνια για τον προϋπολογισμό είναι εντελώς εκπληκτική, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ο Μπους ξεκίνησε τους πολέμους του χαμηλώνοντας τη φορολογία, και τώρα αυτό το τρελό καθεστώς μείωσης των φόρων συνεχίζεται, καθώς οι πλούσιοι αποφεύγουν να πληρώνουν για τους πολέμους τους, τους οποίους θέλουν σαν τρελοί. Έχουν βασικά κηρύξει τον πόλεμο σε όλους σχεδόν τους Μουσουλμάνους, και σχεδιάζουν έναν τεράστιο παγκόσμιο πόλεμο κατά της Κίνας, την ίδια ώρα που κάνουν μπίζνες στην Κίνα.

Αυτά τα εντελώς παρανοϊκά πράγματα γίνονται παράλληλα με τις ΗΠΑ να διασώζουν ολόκληρο το τραπεζικό συστήματος των χωρών του ΝΑΤΟ, με το να αφήνουν την FED, χωρίς καμία εποπτεία από κανέναν, να δανείζει πάνω από 16 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτικές επενδυτικές τράπεζες και διεθνείς κεντρικές τράπεζες! Με μηδενικά επιτόκια, δηλαδή δωρεάν. Αυτό εξαπέλυσε έναν παγκόσμιο κύμα πληθωρισμού στα εμπορεύματα (σ.σ. για παράδειγμα πετρέλαιο, χρυσός, κτλ που «ανεβαίνουν», διότι βασικά τα νομίσματα πληθωρίζονται) και στα χρηματιστήρια (σ.σ. διότι το φρέσκο χρήμα που τυπώνεται καταλήγει στις τσέπες τους, και άρα ότι και να γίνονται, δε «διασωθούν»), και αυτό με τη σειρά του προκαλεί τώρα επαναστάσεις, εξεγέρσεις και χρεωκοπίες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επιστρέφοντας στο «αυτουργό» όλων αυτών, τις ΗΠΑ, βλέπουμε ότι έχουν εμπορικά ελλείμματα ασταμάτητα κατά τη διάρκεια σχεδόν ολόκληρου του Ψυχρού Πολέμου και τώρα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, και οι πολύ πλούσιοι έχουν «εξαιρεθεί» από το να πληρώνουν, ειδικά από το 1980 με την άνοδο του Ρέιγκαν στην προεδρία.

Η Ρωσία ζητά τον«άμεσο τερματισμό» της σύγκρουσης στη Λιβύη, και έτσι η Ρωσία δεν θα αναγνωρίσει τους Λιβύους αντάρτες - Λαβρόφ . Ο πρώην αξιωματικοί της KGB γνωρίζουν την ήττα, όταν τη βλέπουν, μιας και έχουν την δει να συμβαίνει και στο παρελθόν, στη Ρωσία, έτσι όταν λένε, "Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην κατάσταση της Λιβύης", πρέπει να τους λάβουμε σοβαρά υπόψη. (σ.σ. παρεμπιπτόντως, αν ανοίξετε το λινκ, θα δείτε ότι τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο Μεντβέντεφ μαζί με τη Μέρκελ...)

Στο Κογκρέσο, […] δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δουν τη διαφαινόμενη ήττα διότι οι πόλεμοι έχουν πληρωθεί μέσω φθηνής πίστωσης. Έτσι, ποτέ μα ποτέ δεν έχει ακουστεί η παραμικρή πρόταση για την παραμικρή θυσία από τους πλούσιους. Οι πλούσιοι, παρεμπιπτόντως, ελέγχουν το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα μας, βγάζουν τεράστια κέρδη από αυτό και δε φαίνονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να δώσουν πίσω όλον αυτό τον πλούτο προς το κράτος, ώστε να πληρώσει για τους πολέμους που τροφοδοτούν την αύξηση των εισοδημάτων τους. Κυριολεκτικά θέλουν και την πίτα ολόκληρη και να τη βομβαρδίσουν επίσης. Αυτή η μονόδρομη ροή, όπου συσσωρεύονται χρέη ενώ την ίδια ώρα μαίνονται συνεχώς οι πόλεμοι, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πτωχεύσει μια χώρα. Πολλές αυτοκρατορίες στο παρελθόν το έχουν δοκιμάσει αυτό και όλες είχαν το ίδιο τραγικό τέλος: χρεωκοπία.

Οι πλούσιοι έχουν προπαγανδίσει όσο περισσότερο γίνεται την ιδέα ότι το φτωχότερο μισό της χώρας που κατέχει περίπου το 2% του πλούτου, σε σύγκριση με το ανώτερο 10% του πληθυσμού που κατέχει πάνω από το 50% του πλούτου, θα πρέπει να φορολογείται βαριά για αυτούς τους παράφρονες πολέμους.

Το να προσπαθούν απεγνωσμένα να προκαλέσουν αισθήματα ενοχής στις κατώτερες τάξεις των εργατών που έχουν δει τις θέσεις εργασίας να εξαφανίζονται και τους μισθούς να εξατμίζονται, για να πληρώσουν για τους πολέμους που πλουτίζουν τους πλούσιους ακόμα περισσότερο, και πέρα από κάθε φαντασία, είναι καθαρή τρέλα.

Ωστόσο, αυτή η προπαγάνδα προωθείται αδίστακτα από πλούσιους εκδότες, και άλλους αλήτες που δεν ενδιαφέρονται αν η χώρα χρεοκοπήσει, απλά δεν θέλουν να χάσουν καθόλου από τον δικό τους πλούτο, άσχετα με το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό στο μέλλον.

Και η ιστορία είναι πολύ σαφής σχετικά με αυτό: Οι αυτοκρατορίες που πηγαίνουν στον πόλεμο και στη συνέχεια δε φέρνουν πίσω κανένα λάφυρο και ξοδεύουν μέσω δανείων για περιπέτειες που φέρνουν πίσω λίγα ή τίποτα, και το κάνουν αυτό αφήνοντας τις ελίτ χωρίς καμία συνέπεια, οι χώρες που φορολογούν τους φτωχούς για να πληρώσουν για άσκοπους πολέμους, καταλήγουν να πεθαίνουν. Δηλαδή, οι δική τους λαοί εξεγείρονται και οι εκστρατείες στο εξωτερικό καταρρέουν, ενώ η κυβέρνηση στο εσωτερικό επίσης καταρρέει.

Έχουμε έναν όλο κι όλο σοσιαλδημοκράτη στη Γερουσία. Εδώ είναι η τελευταία δημόσια δήλωσή του για το χάος στην Ουάσινγκτον:
Στις 2 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για την αύξηση του ορίου χρέους των 14.3 δις δολαρίων 14.300.000, και μια ακόμα μεγάλη εθνική δημοσκόπηση έδειξε ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει καμία επαφή με τη μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών που θέλουν να δουν ένα συνδυασμό περικοπών των δημοσίων δαπανών και αυξήσεων στους φόρους, ως μέρος μιας συμφωνίας για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ. […] Η ιδέα είναι δημοφιλής παντού στην Αμερική, φαίνεται, εκτός από το Καπιτώλιο, όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν αποκλείσει το να καταργηθούν οι φορολογικές ελαφρύνσεις και το κλείσιμο στα παραθυράκια για τους πλουσιότερους Αμερικανούς και τις πιο επικερδείς εταιρείες. 
Από την αυγή των θρησκειών που δημιουργήθηκε από το φόβο των ανθρώπων, όταν κάτι πάει δεν πάει καλά ή οι θεοί έπρεπε να τραφούν με ανθρώπινο αίμα, η ελίτ συνήθως δε θυσιαζόταν για να σώσει τους οπαδούς της, θυσίασαν κάποιον που ήταν πολύ πιο ανίσχυρος. Φυλακισμένους, παιδιά, παρθένες, οποιονδήποτε άλλον: Είχαν την τάση να πετούν αυτούς στα σαγόνια των νευριασμένων θεών. Έτσι είναι και στη σύγχρονη εποχή: Όταν υπάρχει ανάγκη για θυσίες, οι πλούσιοι και οι ελίτ όλοι δείχνουν προς εμάς και να λένε να πάμε να πηδηχτούμε εμείς σε μια πύρινη λίμνη, όχι οι ίδιοι.

Στην τελευταία δεκαετία, οι πολύ πλούσιοι, οι οποίοι παρεμπιπτόντως ελέγχουν το στρατιωτικό σύμπλεγμα μας, έχουν ξοδέψει πολλά εκατομμύρια δολάρια για τα δέκατα όγδοα γενέθλια των παιδιών τους, ενώ την ίδια στιγμή στέλνουν τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών στους πολέμους που φέρνουν αυτά τα τεράστια κέρδη. Το να γιορτάζουν την ενηλικίωση των κακομαθημένων τους παιδιών τους την ίδια ώρα που τα παιδιά [των φτωχών] έρχονται σπίτι ακρωτηριασμένα, ψυχωτικά ή νεκρά, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του χάσματος μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών που είναι τελικά η αιτία για τη μελλοντική εξέγερση που θα συμβεί τελικά εδώ.

Εδώ είναι μια καλή ομιλία του σοσιαλδημοκράτη γερουσιαστή μας Bernie Sanders:
Αν οι επιχειρήσεις και οι οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα 1 εκατομμύριο δολάρια ή παραπάνω πλήρωναν φόρους στο ίδιο επίπεδο με το 1961, οι ερευνητές της εφορίας βρήκαν ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα εισέπραττε επιπλέον 716 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Με άλλα λόγια, αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άρχιζε να φορολογεί τους πλούσιους και τις επιχειρήσεις τους με τους ίδιους συντελεστές που ίσχυαν μισό αιώνα πριν, το δημόσιο χρέος θα είχε σχεδόν εξαφανιστεί μέσα στην επόμενη δεκαετία. (σ.σ. στην πραγματικότητα βέβαια, αυτό δεν ισχύει, διότι αν η φορολογία ανέβαινε, οι καπιταλιστές θα έβγαζαν τα λεφτά τους εκτός των ΗΠΑ. Γι’ αυτό και δεν πολυλειτουργεί πλέον η «επιστροφή στο παρελθόν» που προτείνει, και πλέον με τη συμπεριφορά τους δεν αφήνουν άλλη επιλογή από το να τους ανατρέψουμε πλήρως)
[…]

Γιατί λοιπόν δεν φορολογούμε τους πλούσιους; Γιατί οι πολιτικάντηδες μας είναι τόσο αποφασισμένοι να προωθήσουν την «δημοσιονομική πειθαρχία» απολύσεων και περικοπών και λιτότητας στο «μέσο Αμερικανό»;

Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο. Το πολιτικό μας σύστημα αδυνατεί να φορολογήσει τους πλούσιους, επειδή οι πλούσιοι έχουν αρκετά μεγάλη περιουσία για να εξαγοράσουν το πολιτικό σύστημα.
Οι πόλεμοι χωρίς να πληρώνουν τελειώνουν σύντομα για τους πλούσιους. Παλιότερα, οι Ρεπουμπλικάνοι πρόεδροι, ξεκινώντας με το Ρέιγκαν, αντιλήφθηκαν ότι το κοινό θα συναινούσε σε τρελούς πολέμους αν δεν χρειαζόταν να πληρώσει γι αυτούς. Έτσι, η ιδέα της χρησιμοποίησης δανεικών για να πληρώσουν για τους πολέμους έγινε το Άγιο Δισκοπότηρο του στρατιωτικού/βιομηχανού συμπλέγματος που υπολόγισε ότι οι στρατιωτικές δαπάνες για το Πεντάγωνο θα μπορούσε να διπλασιάζονται κάθε 4-6 χρόνια και κανένας δεν θα παρατηρούσε το σχετικό γράφημα όπου η γραμμή ανεβαίνει μέχρι το άπειρο.

Τώρα που οι πλούσιοι προωθούν την περικοπή της κοινωνικής ασφάλισης και του Medicare, και ενδεχομένως όλων των άλλων υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται από τους Αμερικανούς πολίτες, αυξάνοντας παράλληλα τις στρατιωτικές δαπάνες, η λαική υποστήριξη επιτέλους αρχίζει να γίνεται ολοένα και μικρότερη για τις αμυντικές δαπάνες. Η πλειοψηφία των Αμερικανών θέλουν το τρένο του πολέμου να σταματήσει. Αν είναι να λιμοκτονήσουμε στο σπίτι μας ή να πεθάνουμε από ασθένειες χάρη στους πολέμους μας, τότε είναι πολύ πιο εύκολο απλά να σταματήσουμε τους πολέμους, έτσι δεν είναι;
[…]
Οι τράπεζες πήραν ένα σωρό κεφάλαια («πακέτα σωτηρίας») από την Fed, μόλις 2 χρόνια πριν και τώρα ετοιμάζονται να σωθούν από το ναυάγιο που οι ίδιοι και οι φίλοι τους δημιούργησαν. Όταν η ιδεολογία των Ρεπουμπλικάνων για μηδενική ρύθμιση των πιστωτικών αγορών, κανέναν νόμο για τις τοκογλυφικές πρακτικές τους, μηδέν φόρους επί των πλουσίων είχαν πρωτοπροταθεί από την συμμορία του Ρίγκαν, οι τραπεζίτες επευφημούσαν. Τώρα που το χάος που ενέκριναν και προώθησαν ρίχνει την αυτοκρατορία μας «στα βράχια», φοβούνται. Λοιπόν, όλα τα αποθέματα ρευστότητας που έχουν επισκιάζονται από τα μετρητά που κατέχουν οι ξένες δυνάμεις, που είχαν τεράστια κέρδη εμπορικού πλεονάσματος έναντι των ΗΠΑ από την εποχή του Ρέιγκαν. (σ.σ. πχ η Κίνα, που εξάγει στις ΗΠΑ πολύ περισσότερα από αυτά που εισάγει, και έτσι έχει συσσωρεύσει τεράστια ποσά σε δολάρια)

Αρχίζουν να φοβούνται και οι κινεζικές προειδοποιήσεις έχουν αγνοηθεί. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να γλιτώσουν από αυτό το χάος με την εκτύπωση χρήματος, χωρίς να καταλήξουν στο να καταστρέψουν την αξία του δολαρίου έως ότου δεν μπορεί να αγοράσει κανείς ακόμη και ένα καρβέλι ψωμί χωρίς ένα κάρο μετρητά, σαν την Γερμανία του Μεσοπολέμου (υπερπληθωρισμός). Ξένες δυνάμεις κατέχουν ένα τεράστιο μέρος του χρέους των ΗΠΑ, και αν ξαφνικά φτάσει στην τιμή άνω του 3% ετησίως, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνησή μας θα αναγκαστεί να δαπανήσει το 100% των εσόδων για τους τόκους, και αυτά θα είναι χρήματα που φεύγουν από τις ΗΠΑ για να πληρώσουν για το χρέος μας , όχι χρήματα που καταλήγουν στη χώρα.
[…]
Οι πειρατές και οι αλιτήριοι που κυβερνούν τη Goldman Sachs, την οντότητα που θα έπρεπε να είχε αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση, ένα τέρας που διασώθηκε με μεγάλο κόστος από τη δική μας κεντρική τράπεζα, τρελαίνεται με όλα αυτά [τα περί περικοπών στις στρατιωτικές δαπάνες]:
Οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία έχουν ετοιμάσει ένα νέο σχέδιο «περικοπών» που θα υποθέτει ότι το προβλεπόμενο έλλειμμα θα μειώνεται πάνω από 1 τρισεκατομμύρια δολάρια απλώς και μόνο με την παραδοχή ότι το κόστος των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν θα εξαφανιστεί διότι αυτοί οι πόλεμοι θα λήξουν. Αυτό έχει ξεσηκώσει πολλές επικρίσεις, συμπεριλαμβανομένου ένα προειδοποιητικό σημείωμα της Goldman Sachs που διέρρευσε και προειδοποιεί ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πιστοληπτική υποβάθμιση, εάν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτού του είδους το «τέχνασμα» στα λογιστικά βιβλία αντί για πραγματική μείωση των δαπανών.
Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει αν πραγματικά σταματούσαμε, αντί να επεκτείνουμε, τους πολέμους μας κατά των Μουσουλμάνων. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτές οι «μειώσεις», είναι τόσο μικρές, που είναι χωρίς νόημα. Σκοπεύουμε να είμαστε στο ακριβό Αφγανιστάν για πάντα. Το ίδιο για το Ιράκ. Το Αφγανιστάν έχει γίνει πολύ πιο ακριβό από τη στιγμή που διαλύσαμε τη συμμαχία μας με το Πακιστάν με την παράνομη δολοφονία μας του Μπιν Λάντεν. Ως συνήθως, ακόμα και στο θάνατο, αυτός γελάει τελευταίος.

Η Goldman Sachs θέλει ουσιαστικές περικοπές; ΧΑΧΑΧΑ. Κόψτε ΑΥΤΟΥΣ! Φυσικά, αυτοί ελέγχουν την κυβέρνησή μας μέσω μίζες σε πολιτικούς, κλπ. Και αυτά τα καθάρματα πληρώνουν λίγους ή καθόλου φόρους. Οργανώνονται για να πλουτίσουν αυτοί να να φτωχύνουμε εμείς.
[…]
Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου οι ενήλικες εργάζονταν ακούραστα για τη δημιουργία πυρηνικών πυραύλων. Μου έλεγαν, "Αυτό θα μας προστατεύσει" ακόμα και όταν συζητούσαμε για το πώς θα μα οδηγούσαν στο θάνατο. «Δεν υπάρχει πρόβλημα, ο Ιησούς θα μας σώσει», ήταν η απάντηση τους, για την οποία πάντοτε είχα αμφιβολίες. Φοβόμουν. Η τρέλα αυτού του είδους μολύνει τους «πιστούς», και αυτό είναι η αιτία των πολλών θρησκευτικών πολέμων που μαίνονται στον πλανήτη.

Πριν από χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος επινόησε τη θρησκεία λόγω του φόβου του θανάτου. Για να σώσουν τον εαυτό τους, δημιούργησαν τότε την έννοια της ανθρώπινης θυσία για να σωθούν από τους θυμωμένος θεούς. Αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να δολοφονήσουν κάποιον, φυσικά. Έτσι, για να σώσουν τον εαυτό τους, οι πρόγονοί μας σκότωσαν άλλους! Που δεν τους άξιζε να σωθούν, φυσικά. Αυτό είναι ένα θεμελιώδες πρόβλημα με όλες τις θρησκείες, ακόμα και αν σταματήσουν να θυσιάζουν ανθρώπους και ζώα σε αιματηρούς θεούς. Η ιδέα αυτή είναι ακόμα εκεί. Είναι μέρος της σκέψης μας.

Ένας ηλίθιος γερουσιαστής από τη Γιούτα θεωρεί ότι είναι αστείο, αν καταστρέφει το έθνος προκειμένου να σταματήσουν οι υπερβολικές δαπάνες. Είπε ναι στην ψηφοφορία για το στρατιωτικό προϋπολογισμό; Ναι, και με ενθουσιασμό! Είπε ναι στην ψηφοφορία να αυξήσουν τους φόρους κάθε φορά που διπλασιάζεται η δαπάνη του Πενταγώνου; Όχι, ποτέ. Ίσως το να γίνει αδύνατον να μαζευτούν οι φόροι να λύσει τα στρατιωτικά προβλήματά μας με την παύση όλων των πολέμων. Βέβαια αυτό δε θα συμβεί. Θα το χρησιμοποιήσουν αυτό ως τρόπο μείωσης των κοινωνικών υπηρεσιών στο μηδέν. Γιατί οι πλούσιοι τα θέλουν όλα και δε θέλουν να μοιραστούν τίποτα.
[...]
Λόγω κάποιων παραφρόνων θρησκευτικών ηγετών, όπως ο γερουσιαστής Λι, οι ελίτ έχουν αποφασίσει να κάνουν ένα νόμιμο αλλά αντισυνταγματικό πραξικόπημα «Σούπερ Κογκρέσου»: Οι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους έχουν ως στόχο τη δημιουργία νέου νομοθετικού σώματος. Χα, τι άλλο θα δούμε; Τη γκιλοτίνα; French Directory - Wikipedia:
Σύμφωνα με το γαλλικό Σύνταγμα του 1795, οι ειδικοί κάτοχοι ακινήτων εκλέγουν 750 νομοθέτες, οι οποίοι χωρίζονται στο Συμβούλιο των Πεντακοσίων και το Συμβούλιο των γερόντων. Αυτό το νομοθετικό σώμα δύο νομοθετικών σωμάτων είχε μια θητεία τριών ετών, με το ένα τρίτο των μελών του να ανανεώνεται κάθε χρόνο. Οι γέροντες κατείχαν ανασταλτικό βέτο, αλλά δε διέθεταν καμία πρωτοβουλία στη νομοθεσία.
[…]
Το σύστημα προέβλεπε τον αυστηρό έλεγχο όλων των τοπικών αρχών από την κεντρική κυβέρνηση. Δεδομένου ότι το νέο σύνταγμα προσπάθησε να δημιουργήσει ένα διαχωρισμό των εξουσιών, οι διευθυντές δεν είχαν αρμοδιότητα στη νομοθεσία ή τη φορολογία, ούτε θα μπορούσαν διευθυντές ή οι υπουργοί να είναι και στα δύο σώματα. Ο νόμος εγγυάται την ελευθερία της θρησκείας, την ελευθερία του Τύπου, και την ελευθερία της εργασίας, αλλά απαγόρευσε τις ένοπλες συνελεύσεις, ακόμα και τις δημόσιες συνεδριάσεις των πολιτικών κοινωνιών. Μόνο τα άτομα ή οι δημόσιες αρχές θα μπορούσαν να δεχτούν τέτοιες αιτήσεις ... Η οικονομία ήταν τόσο διαλυμένη που η κυβέρνηση δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τις δαπάνες της, χωρίς τη λεηλασία των ξένων χωρών. Αν γινόταν ειρήνη, οι στρατοί θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους και οι διευθυντές θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν την οργή των στρατιωτών που είχαν χάσει τα προς το ζην, καθώς και τη φιλοδοξία των στρατηγών, οι οποίοι θα μπορούσαν, σε μια στιγμή, να τους παραγκωνίσουν.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο Ναπολέων. Όταν η κυβέρνηση τηε Βαϊμάρης κατέρρευσε (Μεσοπόλεμος), το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο Χίτλερ, όταν η Γερμανία τελικά χρεοκόπησε. Δεδομένου ότι ο στρατός απορροφά ένα τεράστια μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού μας, αν αυτό είναι σε κίνδυνο και οι μισθοί των στρατιωτικών δεν πληρώνονται στην ώρα τους, θα αναλάβουν την κυβέρνηση όπως ακριβώς είδαμε στην Αίγυπτο. Αυτό δε θα επιλύσει τίποτα, καθώς η στρατιωτική ηγεσία θέλει περισσότερους πολέμους - και αυτό είναι που συνέβη όταν ο Χίτλερ και ο Ναπολέων ανέλαβαν την εξουσία σε χρεωκοπημένες αυτοκρατορίες που είχαν ακόμα τα στρατιωτικά συστήματα τους σχεδόν άθικτα.

Τόσο ο Χίτλερ, όσο και ο Ναπολέων υποσχέθηκαν «όπλα και βούτυρο» και τα έφεραν με πολλά λάφυρα για ένα διάστημα, οι μέχρι στρατιωτικές ήττες να το αντιστρέψουν αυτό […]. Στις ΗΠΑ, έχουμε μια πολύ επικίνδυνη στρατιωτική μηχανή που βρίσκεται κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό. Αν το Κογκρέσο δεν τους πληρώσει, ή εάν το χρέος των ΗΠΑ υποβαθμιστεί και ως εκ τούτου, γίνει λιγότερο επιθυμητό, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για ένα πραξικόπημα παρά για εκλογές. Ο στρατός επίσης δεν θα ανεχθεί να ανεβαίνουν οι κοινωνικές δαπάνες αν μειωθούν οι στρατιωτικές. Ο τερματισμός των πολλών πολέμων πηγαίνει ενάντια στα συμφέροντα τους, γιατί οι στρατιωτικοί θέλουν περισσότερους από αυτούς τους πολέμους για να αυξάνουν τη δύναμή τους.

Ακόμα κι αν οι στρατιώτες δεν θέλουν περισσότερο πολέμους, τους θέλουν οι στρατηγοί στην κορυφή. Και μέχρι να εξεγερθούν οι στρατιώτες (και σίγουρα εξεγέρθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ!), οι στρατηγοί θα επεκτείνουν με χαρά τους πολέμους στο άπειρο. Αυτό είναι ένα μεγάλο μπέρδεμα που οι ΗΠΑ πρέπει να συζητήσουν. Θέλουμε αιώνιους, και όλο και πιο ακριβούς πολέμους φθοράς που διευθύνονται από δολοφόνους; Ή μήπως θέλουμε «ειρήνη και αφθονία»; Οι πλούσιοι θέλουν το πρώτο, το μεγαλύτερο μέρος των Αμερικανών το δεύτερο.

Αλλά αρκετοί Αμερικανοί θέλουν να γείρουν τη ζυγαριά υπέρ της ελίτ που θέλουν τους πολέμους για να πλουτίσουν (σ.σ. εννοεί πχ το «Tea Party», κτλ, με μεγάλο μέρος του αμερικανικού λαού να υποστηρίζει λόγω ψευδαισθήσεων την άρχουσα τάξη, έχοντας καταπιεί αμάσητη την προπαγάνδα της). Αυτή είναι μια τραγωδία που συναντούμε συχνά στην ιστορία, και γίνεται κουραστικό να αναφέρουμε τα πολλά παραδείγματα αυτής της κατάστασης και πόσο ανόητη είναι, δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουμε την τελικά αποτελέσματα. Η ιστορία είναι εντελώς σαφής σχετικά με το θέμα. Θανάσιμα σαφής.
.kourdistoportocali.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ