Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Το μεγαλύτερο στόμα που έχετε δει ποτέ!!

Ο τύπος απλά δεν παίζεται... Έχει το μεγαλύτερο στόμα που έχετε δει ποτέ, αφού χωράει μέσα μέχρι και κουτάκι αναψυκτικού...
Διαβάστε Περισσότερα »

Η «κατάρα» του κινηματογραφικού Ιησού! "Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή των πρωταγωνιστών"



Η πληθώρα ταινιών θρησκευτικού περιεχομένου είναι γνωστές στους έλληνες θεατές καθώς κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, τα κανάλια τις προβάλλουν με ιδιαίτερο ζήλο.....
Οι περισσότερες ταινίες του είδους, γνώρισαν επιτυχία καθώς η θεματολογία τους, αρκούσε για να τους εξασφαλίσει αρκετούς θεατές. Ωστόσο, οι επίδοξοι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τον Ιησού δεν «εισέπραξαν» το μερίδιο τους από την επιτυχία της ταινίας. Μάλιστα, πολλοί έφτασαν να μιλούν για μια «κατάρα» που κατατρέχει τους «κινηματογραφικούς θεανθρώπους».

Δείτε τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα:

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι (1977)
Η γνωστή στο ελληνικό κοινό σειρά, σημείωσε χαρακτηριστική επιτυχία την εποχή της προβολής της. Ωστόσο ο πρωταγωνιστής της, Ρόμπερτ Πάουελ, κάθε άλλο παρά κερδισμένος βγήκε. Αν και όλοι συμφώνησαν, ότι ενσάρκωσε εκπληκτικά τον Ιησού, η καριέρα του καταστράφηκε καθώς η εικόνα του συνδέθηκε τόσο έντονα με τον Θεάνθρωπο που κανένας παραγωγός δεν μπορούσε να τον φανταστεί σε άλλο ρόλο.

«Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» του Βασίλη Γεωργιάδη (1975)
Ο Αλέξης Γκόλφης, πρωταγωνιστής στην ελληνική αυτή σειρά, μετά την ολοκλήρωση της δεν μπόρεσε να ξαναβρεί ποτέ δουλεία. Το τέλος του ήταν τραγικό: Τον Αύγουστο του 2007 τον βρήκε ο θάνατος, στην πλατεία Κολιάτσου όπου ζούσε καθώς ήταν άστεγος. Παρέμεινε για δύο μήνες στο νεκροτομείο καθώς δεν βρέθηκε κανείς να αναγνωρίσει το πτώμα του άτυχου ηθοποιού.

«Τα Πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον (2004)
Η πρόσφατη αυτή ταινία του Γκίμπσον αν και κατηγορήθηκε για υπερβολική βία, γνώρισε την επιτυχία. Ωστόσο, τα γυρίσματα της κάθε άλλο παρά επιτυχημένα και εύκολα μπορούν να χαρακτηριστούν: ο πρωταγωνιστής Τζιμ Καβίτζελ εκτός του ότι έβγαλε τον ώμο του στο σταυρό και υπέφερε από υποθερμία και πνευμονία, χτυπήθηκε δύο φορές από κεραυνό!

«Μπεν Χουρ» του Γουίλιαμ Γουάιλερ (1959)
Το πρόβλημα που αντιμετώπισαν στη ταινία αυτή, ήταν να βρουν ένα Χριστό που θα μπορούσε να σταθεί επάξια απέναντι στον Τσάρλτον Ίστον και την επιβλητική φυσιογνωμία του. Για το σκοπό αυτό επιλέχθηκε ο Κλοντ Χίτερ. Ωστόσο ο σκηνοθέτης, δεν φάνηκε να πείσθηκε και έτσι αποφάσισε να μην εμφανίσει καθόλου το πρόσωπο του ηθοποιού αλλά μόνο τη πλάτη του!

«Ο Βασιλεύς των Βασιλέων» του Νίκολας Ρέι (1961)
Ο ηθοποιός που επιλέχθηκε να ενσαρκώσει τον Ιησού ήταν ο Τζέφρι Χάντερ γνωστός ήδη στο κοινό από προηγούμενες ταινίες του. Ωστόσο, η καριέρα του, μετά την προβολή της ταινίας «πήρε τη κάτω βόλτα». Πέθανε σε ηλικία 42 χρονών με τρομακτικό τρόπο: εξαιτίας ενός εγκεφαλικού, έπεσε και τραυματίστηκε από ένα αιχμηρό αντικείμενο. Το κεφάλι του έσπασε και την επόμενη μέρα πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία.

«Ο τελευταίος πειρασμός» του Μάρτιν Σκορτσέζε (1988)
Καμία άλλη ίσως ταινία, δεν έχει προκαλέσει τόσο σάλο όσο αυτή, την εποχή που γυρίστηκε. Χαρακτηρίστηκε «αιρετική», και όπου προβλήθηκε ξεσήκωσε τεράστιες αντιδράσεις. Στη χώρα μας, ειδικότερα, οι κινηματογράφοι που επιχείρησαν να την προβάλλουν πυρπολήθηκαν και οι θεατές κακοποιήθηκαν από αγανακτισμένους πιστούς. Επειδή όμως θρησκευτική ταινία, δεν γίνεται να είναι πλήρως «ανώδυνη» για τον πρωταγωνιστή, ο Γουίλιαμ Νταφόε, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, λόγω αλλεργίας αντιμετώπισε πρόβλημα όρασης από το ένα του μάτι!





http://topeiraxtiri.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρώτο τροχαίο ατύχημα στην Ελλάδα


«Με επτά αυτοκίνητα θρηνούμε θύματα, φανταστείτε να γίνουν 70…»
Το πρώτο αυτοκινητιστικό τροχαίο, και μάλιστα θανατηφόρο ατύχημα, που αναφέρεται στην Ελλάδα έγινε την Κυριακή 4 Μαρτίου 1907 και ώρα 11.30 περίπου επί της Λεωφόρου Συγγρού, μετά την Πύλη του Αδριανού στο ύψος του εργοστασίου ΦΙΞ, υπό τις ακόλουθες συνθήκες, όπως μας τις περιέγραψαν οι εφημερίδες της εποχής εκείνης.

"Ο πρίγκηψ Ανδρέας μετά της συζύγου του Αλίκης και του Υπασπιστού του Μεταξά, οδηγούσε το αυτοκίνητό του στη λεωφόρο Συγγρού για να μεταβεί στο Παλαιό Φάληρο και εκείθεν εις Πειραιά. Όπισθεν και σε απόσταση 30-40 μ. ακολουθούσε το αυτοκίνητο του Νικολάου Σιμόπουλου Υπουργού, Βουλευτού Φθιώτιδος.

Όταν τα δυο αυτοκίνητα ευρίσκοντο προ της γέφυρας και πλησίον του Ζυθοπωλείου Φιξ, ο Σιμόπουλος ηθέλησε να υπερβεί το αυτοκίνητο του Πρίγκηπος, αυξάνων κατά τι την ταχύτητα του αυτοκινήτου του. Η οδός ήτο ελεύθερη από πεζούς και το αυτοκίνητο του Σιμόπουλου αφού προσπέρασε το προπορευόμενο, κατέλαβε το δεξιό της οδού και έβαινε κανονικώς επί της λεωφόρου. Ξαφνικά μία γυναίκα ευρισκόμενη με ένα παιδί επί του πεζοδρομίου εισήλθε επί της λεωφόρου και ευρέθη αντιμέτωπη με το αυτοκίνητο του Σιμόπουλου. Αυτός βλέποντας τον προφανή κίνδυνο ηθέλησε δι’ ελιγμών ν’ αποφύγει την μετά της γυναικός σύγκρουση, πλην όμως η άτυχη γυναίκα φοβηθείσα δεν εσταμάτησε αλλά έτρεξε να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να την ρίξει επί του εδάφους και να περάσει από το σώμα της. Φαίνεται ότι πάνω από το σώμα της άτυχης γυναίκας διήλθε και το αυτοκίνητο του Πρίγκηπος Ανδρέου, παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να ανακόψει την ταχύτητά του. Ούτω, το πρώτο τροχαίο ατύχημα στην Αθήνα, είχε διαπραχθεί.

Το πρώτο θύμα ήτο η άτυχη γυναίκα Ευφροσύνη Βαμβακά, ηλικίας 25 ετών, καταγόμενη από το Αργοστόλι, σύζυγος του σανδαλοποιού Θεοδώρου". Μετά την τέλεση του δυστυχήματος έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες, ως μας τις περιέγραψαν οι εφημερίδες της εποχής.

"Ο βασιλεύς όταν επληροφορήθη υπό του Πρίγκηπος Ανδρέου, το γεγονός, έδωσε εντολή σ’ αυτόν να τεθεί στην διάθεση του Εισαγγελέως και του Ανακριτή, καλώντας αμέσως στα ανάκτορα τον Διευθυντήν της Αστυνομίας κ. Δαμηλάτην εις τον οποίον συνέστησε να ενεργήσει αυστηρότατες ανακρίσεις για την ανακάλυψη της αληθείας και εύρεσιν του αληθούς ενόχου. Επίσης τον βασιλέα ενημέρωσε περί των πραγματικών περιστατικών και ο βουλευτής Νικόλαος Σιμόπουλος, όστις ετέθη στην διάθεση της δικαιοσύνης. Οι ανακρίσεις άρχισαν αμέσως. Η υπόθεση ανετέθη στον τακτικό ανακριτή κ. Λογοθέτη ο οποίος παρισταμένου και του Εισαγγελέως κ. Λυκουρέζου εξήτασε στο εισαγγελικό κατάστημα, τον υπασπιστή του Πρίγκηπος Ανδρέου, κ. Μεταξάν, τον σύζυγον της φονευθείσης γυναικός Θεόδωρον Βαμβακά και άλλους.

Ο εισαγγελεύς και ο Ανακριτής μετέβησαν στη συνέχεια στον τόπον του δυστυχήματος και ανέκριναν γείτονας τινάς. Ο κ. Λογοθέτης θα λάβη στη συνέχεια κατάθεση του Πρίγκηπος Ανδρέου και θα εξετάσει στη συνέχεια τον Νικόλαον Σιμόπουλον, υποβάλλοντας την δικογραφίαν στον Εισαγγελέα, όστις θα ασκήσει στην συνέχεια ποινικήν δίωξη για φόνο εξ αμελείας...".

(Αποσπάσματα από τις εφημερίδες «Ακρόπολις», «Καιροί» και «Εστία» της 5ης Μαρτίου 1907) 
 
 
 
http://topaliatzidiko.blogspot.comhttp://anoixti-matia.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Πεθαίνοντας από την πείνα στην Αφρική – Τα παιδιά θύματα της παγκόσμιας αδιαφορίας – ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ


- 30.000 παιδιά έχουν πεθάνει στη Σομαλία τους τρεις τελευταίους μήνες
- 12 εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται από την ξηρασία στην ανατολική Αφρική
- «Κλειστά» τα αυτιά της διεθνούς κοινότητας
- ΠΡΟΣΟΧΗ, ακολουθούν ΣΚΛΗΡΕΣ φωτογραφίες!

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού; Λαοί αφημένοι στο έλεος και την αδιαφορία των «πλουσίων» και των «μεγάλων» του κόσμου. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι αποκρουστικές, σκληρές, σοκαριστικές. Αλλά είναι ΑΛΗΘΙΝΕΣ.

Τους τελευταίους τρεις μήνες μόνο, η πείνα έχει θερίσει περίπου 30.000 παιδιά στη Σομαλία. Πρόκειται για τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση που πλήττει το Κέρας της Αφρικής εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα να δράσει. Αλλά φαίνεται πως εκείνη δεν τους ακούει γιατί είναι απορροφημένη στην παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση...








Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η ξηρασία στην ανατολική Αφρική απειλεί περίπου 12 εκατομμύρια ανθρώπους. Στη Σομαλία, 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από άμεση ανθρωπιστική βοήθεια.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη στη Σομαλία όπου οι ισλαμιστές σεμπάμπ εμποδίζουν -από το 2009- την πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων του ΟΗΕ και ορισμένων διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων στα εδάφη που ελέγχουν.

Και παρόλο που η πείνα σήμερα μπορεί εν δυνάμει να ξεπεράσει εκείνη στην Αιθιοπία το 1984 όσον αφορά το εύρος της (ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους) η διεθνής κοινότητα καθυστερεί ν’ αντιδράσει.

Για την ώρα, έχουν εξασφαλιστεί μόνο τα μισά από τα δυο δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της πείνας, με βάση εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβόλαιο θανάτου με 12.000 ευρώ στην Ρόδο!!!


Το όπλο η  κατάθεση και οι οδηγίες της ενέδρας
Βρέθηκε στην κατοχή τους το όπλο για τη δολοφονία, αποκόμματα από τη φωτογραφία του υποψήφιου θύματος, χειρόγραφα σχέδια εκτέλεσης, καθώς και απόκομμα από ένταλμα πληρωμής 12.000 ευρώ
Συνελήφθησαν  στη Ρόδο  από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς και ένας 43χρονος έλληνας, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εκτέλεση συμβολαίου θανάτου, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, χθες (03-08-2011) το απόγευμα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και αστυνομικό έλεγχο που έγινε στον 31χρονο αλλοδαπό από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

  • Ένα πιστόλι αγνώστου προελεύσεως,
  • Εικοσιένα (21) φυσίγγια, διαμετρήματος 32 mm.
  • Ένα κινητό τηλέφωνο,
  • Ένα απόκομμα εισιτήριου πλοίου με ημερομηνία 01-08-2011.
Από τη λεπτομερή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε στη συνέχεια, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, πρόεκυψε ότι ο 31χρονος μετέβη, την Τρίτη (02-08-2011) από τα Μέγαρα στην Ρόδο, ακτοπλοϊκώς, ύστερα από συνεννόηση που είχε με τον 43χρονο, προκειμένου να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος ενός 44χρονου. Η γνωριμία τους προέκυψε μέσω ενός 37χρονου ημεδαπού, κατοίκου Ρόδου.
Χθες (03-08-2011) το βράδυ, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε προσυνεννοημένο ραντεβού με τον 31χρονο δράστη, συνελήφθη, στην περιοχή του Αρχαίου Σταδίου της Ρόδου, ο 43χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένα κινητό τηλέφωνο,
  • Μια σελίδα εφημερίδας όπου απεικονίζονταν ο 44χρονος (υποψήφιο θύμα),
  • Ένα χειρόγραφο σημείωμα με διάφορες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης του σχεδίου της ανθρωποκτονίας,
  • Ένα χειρόγραφο σημείωμα για την τοποθεσία της οικίας του 44χρονου
  • Ένα απόκομμα από ένταλμα πληρωμής τράπεζας, χρηματικού ποσού 12.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος του 37χρονου, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων αυτοφώρου.
crimesonair.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα:Ετοιμαζόταν να μοιράσει δόσεις λευκού θανάτου...




Τον πρόλαβαν όμως οι αστυνομικοί...


Σχεδόν 100 γραμμάρια ηρωίνης ετοιμαζόταν να μοιράσει σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας, ένας 43χρονος άνδρας, που συνελήφθη τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ύστερα από έλεγχο που έγινε στον ίδιο και στο αυτοκίνητό του.

Ο 43χρονος που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, είχε κρύψει επιμελώς στην τάπα του ρεζερβουάρ, δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 99 γραμμαρίων.

Η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών και το όχημα κατασχέθηκαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλες οι αλλαγές για το νέο ωράριο των δημόσιων υπηρεσιών

http://permisospress.blogspot.com
Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών φέρνει η αύξηση των ωρών εργασίας των εργαζομένων στο δημόσιο σε 40 την εβδομάδα.

Σε απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα αναφέρεται ότι...
«κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 41 του ν. 3979/2011 αυξάνονται σε 40 από 37,5 οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας των μονίμων υπαλλήλων και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού και λοιπών Ν.Π.Δ.Δ».

Ως εκ τούτου, η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων, κατόπιν επιλογής τους, ορίζεται ως εξής:

- Ώρα προσέλευσης: 07.00. Ώρα αποχώρησης: 15.00
- Ώρα προσέλευσης: 07.30. Ώρα αποχώρησης: 15.30
- Ώρα προσέλευσης: 08.00.Ώρα αποχώρησης: 16.00
- Ώρα προσέλευσης: 08.30.Ώρα αποχώρησης: 16.30
- Ώρα προσέλευσης: 09.00.Ώρα αποχώρησης: 17.00.

Οι υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην οποία θα επιλέγουν το ωράριο εργασίας τους μέχρι τις 8 Αυγούστου 2011..

Τα ΚΕΠ

Με βάση το νέο ωράριο, τα ΚΕΠ των δήμων, που διαθέτουν προσωπικό τριών και περισσότερων μόνιμων υπαλλήλων του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, διαμορφώνεται ως εξής:

-Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή από 7.30 μέχρι 20.00
-Σάββατο από 8.00 μέχρι 14.00

Στις δημόσιες υπηρεσίες

Για τις υπηρεσίες που εφαρμόζουν πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία οι ώρες εργασίας των υπαλλήλων ορίζονται σε οκτώ κάθε ημέρα και σε επίπεδο εβδομάδας σε 40. Για το προσωπικό που εξαιρείται από την εφαρμογή της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, οι ώρες εργασίας κάθε ημέρας ορίζονται σε έξι ώρες και σαράντα λεπτά και, συνολικά, σε 40 την εβδομάδα.

Είσοδος του κοινού

Η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ –α’ και β’ βαθμού- για τις οποίες δεν ίσχυε περιορισμένο ωράριο θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες από 9.00 μέχρι 15.00.

Η είσοδος του κοινού στις υπηρεσίες που ίσχυε περιορισμένο ωράριο (12.00-14.30) θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες από 12.00-15.00.

Ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ οι ειδικότερες ρυθμίσεις που καθιερώνουν περισσότερες ώρες εισόδου του κοινού την ημέρα εξακολουθούν να ισχύουν.

Στις ΔΟΥ, το πέρας εισόδου των πολιτών ορίζεται στις 14.30. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία πρωτοκόλλου και στα Γραφεία Υποδοχής Πολιτών επιτρέπεται από 07.30.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλεία: Δεν άντεξε την εικόνα του νεκρού αδερφού του και πέθανε


Νέα τροπή στη διπλή οικογενειακή τραγωδία στην περιοχή Κορυφή του Πύργου!
Σκοτώθηκαν δύο αδέρφια, γονείς 11 παιδιών...
Χθες, όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι τα δύο αδέρφια καταπλακώθηκαν από το τρακτέρ τους την ώρα που κατευθύνονταν στο κτήμα τους.
Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση άλλαξε τα δεδομένα στο διπλό θανατηφόρο....
... Ο 68χρονος Τρύφωνας, δεν πέθανε συνέπεια του τραυματισμού του από την ανατροπή του τρακτέρ, όπως ο αδερφός του Νίκος.

Ο θάνατός του οφείλεται σε έμφραγμα του μυοκαρδίου, σύμφωνα με το ilialive.gr, περίπου τρεισήμισι ώρες μετά το δυστύχημα.

Tο κακό συνέβη λίγο μετά τις εννέα το πρωί. Ο Τρύφωνας ήταν συνεπιβάτης στο τρακτέρ που οδηγούσε ο 65χρονος αδερφός του Νίκος, την ώρα που αυτό ανετράπη και έπεσε στο έδαφος.

Οι μικρής έκτασης εκδορές στο πρόσωπο δεν του προξένησαν κάποια βλάβη. Κατάφερε να βρει τη δύναμη να κατέβει έως το σημείο που ήταν καταπλακωμένος και νεκρός ο αδερφός του, να πάρει το κινητό του τηλέφωνο και να προσπαθήσει να καλέσει σε βοήθεια τα αδέρφια του.

H κλήση αυτή δεν έγινε ποτέ γιατί δεν είχε σήμα στο σημείο και ο άτυχος άνδρας σύρθηκε στο έδαφος και παρέμεινε εκεί για τρεις περίπου ώρες. Κατά την διάρκεια αυτή προσπάθησε να κάνει πάλι κλήση με το κινητό του αλλά απέτυχε και ξεψύχησε στο σημείο μόνος και αβοήθητος.
Newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή:Επικίνδυνο μπιμπερό από τα "Jumbo"


Ανάκληση προϊόντος
Ενημέρωση σχετικά με προληπτική ανάκληση προϊόντος Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο επίσημου ελέγχου στα Υλικά σε επαφή με τρόφιμα, εντόπισε μπουκάλια βρεφικής διατροφής, για τα οποία ...
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...
....δεν υπήρχε η απαραίτητη συνοδευτική τεκμηρίωση για την ασφάλεια χρήσης τους, σύμφωνα με την κείμενη κοινοτική και εθνική νομοθεσία. Τα προϊόντα αυτά διακινήθηκαν από την επιχείρηση JUMBO Α.Ε. και συγκεκριμένα πρόκειται για τους εξής εννέα (9) κωδικούς :
1) Μπιμπερό ‘NATUR’ 8oz/250ml, (6months – 3years), NT-8C2B, από Ταϊλάνδη
2) Μπιμπερό JUMBO BEBE, Gripper Bottle, 4oz/120ml, GR-170-222, από Ταϊλάνδη
3) Μπιμπερό ‘NATUR’ 8oz/250ml, (6months – 3years), NT-8C2B-100, από Ταϊλάνδη
4) Μπιμπερό JUMBO BEBE, 10oz/275ml, BL035-127, από Ταϊλάνδη
5) Μπιμπερό JUMBO BEBE, 4oz/125ml, BB-7002-R, από Ταϊλάνδη
6) Μπιμπερό BL015-BLUE, 3 STAGE GROW NURSER, από Ταϊλάνδη
7) Μπιμπερό No:43044-222, 8oz/250ml, από Ταϊλάνδη

8) Μπιμπερό JUMBO BEBE, 10oz/120ml, BL035-418, από Κίνα


9) Μπιμπερό JUMBO BEBE, 10oz/120ml, BL035-225, Ταϊλάνδη

Η επιχείρηση JUMBO A.E. προχώρησε σε προληπτική ανάκληση των ανωτέρω προϊόντων και σε σχετική ενημέρωση των καταναλωτών. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, για προληπτικούς λόγους να μην τα χρησιμοποιήσουν. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. συνεχίζει εντατικά τους ελέγχους για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας.
meacolpa
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλληνες... οι αναλφάβητοι του Ίντερνετ


Το χάσμα διαδικτυακού αλφαβητισμού μεταξύ Ελλήνων και Ευρωπαίων παραμένει σημαντικό το 2010 και έχει αυξηθεί οριακά την τελευταία τριετία 2007-2010. Το επίπεδο διαδικτυακού αλφαβητισμού του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα υπολείπεται κατά 18 ποσοστιαίες μονάδες του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27.

Η εξέλιξη του διαδικτυακού αλφαβητισμού του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα το χρονικό διάστημα 2007-2010 παρουσιάζει βελτίωση, που υστερεί όμως σε σύγκριση με την αντίστοιχη για τους πολίτες της ΕΕ των 27. Μέσα σε τρία χρόνια υπήρξε βελτίωση του ποσοστού των ελλήνων πολιτών με ικανοποιητικές δεξιότητες στη χρήση του διαδικτύου κατά 7% και μείωση του ποσοστού των πολιτών χωρίς δεξιότητες κατά 10%. Τα ευρωπαϊκά αντίστοιχα ποσοστά είναι αύξηση του ποσοστού των πολιτών με ικανοποιητικές δεξιότητες κατά 9% και μείωση του ποσοστού των πολιτών χωρίς δεξιότητες κατά 12%.

Στο χρονικό διάστημα 2007-2010 διαπιστώθηκε βελτίωση του διαδικτυακού αλφαβητισμού σε όλες τις υπό εξέταση ειδικές ομάδες του πληθυσμού. Στις ομάδες αυτές συγκαταλέγονται τα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, οι άνεργοι, οι διαμένοντες σε αγροτικές περιοχές, οι μεσήλικες και οι ηλικιωμένοι. Σημειώνεται όμως ότι κυρίως για τους ηλικιωμένους (65-74 ετών), τους μεσήλικες (55-64 ετών) αλλά και για τα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, παρόλο που το ποσοστό διαδικτυακά εγγράμματων διπλασιάστηκε, παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό. Σημαντική βελτίωση κατά 15% παρατηρείται στο ποσοστό των ανέργων ελλήνων πολιτών με ικανοποιητικές δεξιότητες χρήσης διαδικτύου. Για τους διαμένοντες σε αγροτικές περιοχές η βελτίωση του ποσοστού των πολιτών με ικανοποιητικές δεξιότητες διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα (5%) μέσα στην τριετία.

Από την εξέταση του χάσματος διαδικτυακού αλφαβητισμού μεταξύ του γενικού πληθυσμού και των ειδικών ομάδων διαπιστώνουμε ότι στην Ελλάδα η μεγαλύτερη υστέρηση εντοπίζεται στους ηλικιωμένους (91%), στους μεσήλικες (82%) και στα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο (59%). Η υστέρηση είναι μικρότερη (27%) για τους διαμένοντες σε αγροτικές περιοχές.

Συνολικά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ των 27 ο ρυθμός σύγκλισης του χάσματος διαδικτυακού αλφαβητισμού μεταξύ του γενικού πληθυσμού και των ειδικών ομάδων του πληθυσμού για την περίοδο 2007-2010 είναι μικρός. Για τη βελτίωση του ψηφιακού αλφαβητισμού στην Ελλάδα κρίνεται απαραίτητη και η εκπαίδευση των πολιτών στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών με έμφαση στις επαγγελματικές δεξιότητες ΤΠΕ και στο ηλεκτρονικό επιχειρείν και στόχευση στις μειονεκτούσες ψηφιακά πληθυσμιακές ομάδες.

Τα βασικότερα συμπεράσματα

* Το 22% των ελλήνων πολιτών διαθέτει ικανοποιητικές δεξιότητες στη χρήση του διαδικτύου, συγκριτικά με το 40% που αντιστοιχεί στο μέσο όρο των χωρών της ΕΕ των 27.
* Οι μισοί περίπου έλληνες χρήστες του διαδικτύου διαθέτουν μη ικανοποιητικές δεξιότητες στη χρήση του.
* Παρουσιάζεται βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ελλήνων πολιτών το χρονικό διάστημα 2007-2010, που υστερεί όμως σε σύγκριση με την αντίστοιχη για τους πολίτες της ΕΕ των 27.

Σχετικά με την Ελλάδα, και αναφερόμενοι στο ψηφιακό χάσμα μεταξύ ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων συγκριτικά με το γενικό πληθυσμό, προκύπτουν τα παρακάτω:

* Το ψηφιακό χάσμα παραμένει πολύ σημαντικό και βαίνει οριακά μειούμενο (με μη ικανοποιητικούς ρυθμούς) για τους ηλικιωμένους και τους μεσήλικες.
* Το ψηφιακό χάσμα είναι σημαντικό αλλά βαίνει μειούμενο με ικανοποιητικούς ρυθμούς για τα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.
* Το ψηφιακό χάσμα είναι σχετικά μικρό και παραμένει σταθερό για τους διαμένοντες σε αγροτικές περιοχές.
* Δεν υφίσταται ψηφιακό χάσμα μεταξύ της ειδικής ομάδας των ανέργων πολιτών και του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα. Αντίθετα, οι άνεργοι παρουσιάζουν δεξιότητες σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με το γενικό πληθυσμό.

Πηγή :http://www.protothema.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Δαύλεια:Βρέθηκε χειροβομβίδα σε πεζούλι κατοικίας!!!

Γλυφάδα: Βρήκαν χειροβομβίδα από τον Β΄ Παγκόσμιο ΠόλεμοΣε πεζούλι κατοικίας στη Δαύλεια  είχε αφήσει άγνωστος εκτεθειμένη σε κοινή θέα, σπέρνοντας το φόβο και τον πανικό στους κατοίκους της γειτονιάς, χειροβομβίδα αμυντικού τύπου του 2ου Παγκοσμίου πολέμου.



Τη χειροβομβίδα βρήκε περαστικός αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού όπου ειδοποίησε την αστυνομία και το σώμα υλικού πολέμου όπου και τη παρέλαβαν για να την καταστρέψουν.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο η επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου 2011



http://permisospress.blogspot.com
Μετά την δημοσίευση της Απόφασης που υπογράφεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη και τον Υφυπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου που αφορά του αγρότες, το Υπουργείο Οικονομικών προσδιόρισε το ύψος της συνολικής επιστροφής έτους 2011 (αφορά την καλλιεργητική περίοδο  2010)  στα 163 εκ €
(Πίνακας 1).  
Τα σχετικά ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων σήμερα και θα είναι διαθέσιμα από αύριο Παρασκευή (5.8.2011).
Η πληρωμή του κάθε δικαιούχου επιστροφής γίνεται με  βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ. Σημειώνεται ότι, οι δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας) ανά αγροτική δραστηριότητα για το έτος 2011 δεν διαφοροποιήθηκαν ουσιαστικά σε σχέση με τους αντίστοιχους των προηγουμένων ετών, εκτός μικρών προσαρμογών ενώ αντιμετωπίσθηκε και το θέμα επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης των συνεργαζόμενων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στα πλαίσια εφαρμογής ομαδικών σχεδίων βελτίωσης.
Οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται από σήμερα το μεσημέρι για τα ποσό της επιστροφής από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας  Σκανδαλίδης «Μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, παραμένουμε κοντά στους έλληνες παραγωγούς για την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής. Το ποσό της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου  που εξασφαλίσθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών είναι αυξημένο κατά 3 εκ ευρώ σε σχέση με πέρυσι ενώ η πληρωμή της γίνεται νωρίτερα από κάθε άλλη  χρονιά.
Με την επιστροφή αυτή καθώς και τις πληρωμές για νέους αγρότες  και σχέδια βελτίωσης (β δόση δικαιούχων προηγούμενης περιόδου) ολοκληρώνεται το πρόγραμμα πληρωμών που είχαμε εξαγγείλει  το περασμένο φθινόπωρο ύψους 3,6 δις ευρώ. Mε την τήρηση του χρονοδιαγράμματος εγκαινιάσαμε μια νέα εποχή διαφάνειας και συνέπειας ανάμεσα στους αγρότες και την πολιτεία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόστρατοι ιδρύουν κόμμα!



Σε ίδρυση κόμματος προχωρούν απόστρατοι αξιωματικοί! 
“Σκοπός είναι η ίδρυση πολιτικού φορέα, ικανού να εμπνεύσει αίσθημα ικανότητας - ασφάλειας - ελπίδας και προοπτικής στον Ελληνικό Λαό, δια της συνενώσεως όλων των Ελλήνων που επιθυμούν την ανασυγκρότηση της Χώρας για μια εθνική - ανθρωποκεντρική πορεία με γνώμονα την δημοκρατία”, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους την οποία υπογράφουν 22 αποστράτοι.
Το κείμενο της ανακοίνωσή τους και η πρόσκλησή τους για συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 15 Αυγούστου:
"Αγαπητοί συνάδελφοι
Σας στέλνουμε τη συνημμένη πρόσκληση, που αφορά στην πρωτοβουλία αποστράτων αξιωματικών για ίδρυση πολιτικού κόμματος.
Η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά στην έντονη και διάχυτη επιθυμία πλήθους αποστράτων αξιωματικών των Ε.Δ και Σ.Α για πολιτική δραστηριοποίηση, απλών πολιτών που έχουν το  συνταγματικό και νόμιμο δικαίωμα, θεωρώντας υπό τις σημερινές περιστάσεις, ότι τούτο αποτελεί εθνική ανάγκη, μη υπαρχούσης πλέον άλλης διεξόδου. Πρόκειται περί πρωτοφανούς ενέργειας στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδος, βασιζόμενη στις κοινές αντιλήψεις και εθνικές πεποιθήσεις της διακριτής κατηγορίας πολιτών, η οποία προσδιορίζεται στο σώμα του Ελληνικού Λαού, από την ιδιαίτερη νομική τους υπόσταση στην υπηρεσία του Ελληνικού Κράτους : Αξιωματικοί.
Σκοπός είναι η ίδρυση πολιτικού φορέα, ικανού να εμπνεύσει αίσθημα ικανότητας - ασφάλειας - ελπίδας και προοπτικής στον Ελληνικό Λαό, δια της συνενώσεως όλων των Ελλήνων που επιθυμούν την ανασυγκρότηση της Χώρας για μια εθνική - ανθρωποκεντρική πορεία με γνώμονα την δημοκρατία.
Εάν συμφωνείτε , παρακαλούμε για την ευρεία διάδοση του παρόντος σε εν αποστρατεία αξιωματικούς, όλων των Όπλων και Σωμάτων, όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.
Στις προγραμματισθείσες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την 15 Αυγούστου 2011, θα υπογραφεί σχετική δήλωση συμμετοχής στην πρωτοβουλία, όπως στην συνημμένη δήλωση.
Yπογράφουν οι παρακάτω απόστρατοι:
Αλικάκος Νικόλαος
Ζηκούλης Δημήτριος
Καραγιάννης Γεώργιος
Καρράς Γεώργιος
Κεχαγιάς Γεώργιος
Κουτσαϊμάνης Ιωάννης
Λυμπερόπουλος Πάτροκλος
Μετζελόπουλος Ανδρέας
Μουχτάρης Στέργιος
Μυστακίδης Κων/νος
Πανταζής Βασίλειος
Ρίζος Φώτιος
Ροϊδοδήμος Γεώργιος
Σαρήπαππας Ανάργυρος
Σαρρής Χαράλαμπος
Σκουντής Γεώργιος
Τόγκας Δημήτριος
Φίλιος Κυριάκος
Φωτόπουλος Γεώργιος
Χουβαρδάς Στυλιανός
Χύτας Ιωάννης
Ψαραδέλλης Γεώργιος
Εν Αποστρατεία Αξιωματικοί
Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1981

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
 ME ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ


 
Αναλογιζόμενοι τις δύσκολες στιγμές τις οποίες διέρχεται η Πατρίδα σήμερα

 Ανησυχούντες διότι το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, βαρύτατα ενοχοποιημένο για τη σημερινή κατάσταση, αδυνατεί να δώσει λύση των προβλημάτων, θέτον την Ελληνική Κοινωνία σε τραγικό αδιέξοδο

 Εμπνεόμενοι από την ιστορικήν πρωτοβουλίαν των αξιωματικών του Στρατιωτικού Συνδέσμου (Στρατού και Ναυτικού), οι οποίοι με την τολμηρή τους συγκέντρωση την 15ην Αυγούστου 1909, στο Γουδή, οδήγησαν την Ελλάδα στον 20ο αιώνα

 Έχοντες την πεποίθηση ότι ο Ελληνικός Λαός προσβλέπει προς τους αξιωματικούς, την έσχατη αλλά πλέον πολύτιμη εφεδρεία του

 Γνωρίζοντες ότι, ολόκληρο το Σώμα των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών, δεν προτίθεται πλέον να συνεχίσει τον δρόμο της ανοχής

 Πιστεύοντες ακράδαντα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα και στους δημοκρατικούς θεσμούς, οι οποίοι αποτελούν την μόνη ασφαλή εγγύηση εξόδου από την κρίση


Κ α λ ο ύ μ ε   σ ε  Π ρ ο σ κ λ η τ ή ρ ι ο 

 
Όλους τους εν αποστρατεία αξιωματικούς του Στρατού, Πολεμικού Ναυτικού, Πολεμικής Αεροπορίας, 
Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος και Λιμενικού Σώματος, την 15η Αυγούστου 2011, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,
τιμώντες την ιστορική επέτειο του Στρατιωτικού Συνδέσμου,σε δύο (2) συγκεντρώσεις, στην Αθήνα, στον χώρο του Άλσους Ελληνικού Στρατού (καφέ Ya) και στην Θεσσαλονίκη στο Δημοτικό Αναψυκτήριο έναντι του Γ΄ΣΣ και ώρα 18:30 με σκοπό την ένωσή μας προς ίδρυση πολιτικού κόμματος.
Αθήνα, 28 Ιουλίου 2011

Εν αποστρατεία Αξιωματικοί 
 Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1981 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έλληνες μετανάστες στην Τουρκία;


Ασφαλές επαγγελματικό καταφύγιο στη γειτονική χώρα, η οποία τα τελευταία έτη εμφανίζει ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία, αναζητούν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πολίτες, μηδέ εξαιρουμένων και Ελλήνων

Ασφαλές επαγγελματικό καταφύγιο στην Τουρκία, η οποία τα τελευταία έτη εμφανίζει ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία, αναζητούν αμερικανοί και ευρωπαίοι πολίτες, μηδέ εξαιρουμένων και Ελλήνων που επιλέγουν να γίνουν μετανάστες στη γειτονική χώρα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον επόμενο επαγγελματικό τους προορισμό.
Αυτό τουλάχιστον αναμεταδίδεται σε ηλεκτρονική έκδοση βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων, που επικαλείται το διαδικτυακό news359. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται πως κυρίως μετά το 2009, όταν η οικονομική ύφεση έπληξε τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, πολλοί κάτοικοι από τις δύο ηπείρους επέλεξαν την Τουρκία για να βρουν δουλειά, δεδομένου ότι η οικονομία της παραμένει από τις ισχυρότερες διεθνώς επί σειρά ετών.
«Η Ευρώπη, μετά που ταρακουνήθηκε από τη διεθνή οικονομική κρίση, έχασε τη λάμψη που είχε ως προορισμός για απασχόληση και διαμονή» φέρεται να έχει δηλώσει προς το news359 ο Okan Tutundzhu, γενικός διευθυντής μιας δημοφιλούς τουρκικής ιστοσελίδας εύρεσης εργασίας.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που φιλοξενούνται στο δημοσίευμα, τα τελευταία λίγα χρόνια έχουν φθάσει στην Τουρκία, με σκοπό να βρουν δουλειά και να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης, περίπου 200.000 Αμερικανοί και Ευρωπαίοι υπήκοοι. Οι πιο πολυπληθείς ομάδες ξένων που επιλέγουν να ζήσουν τον τουρκικό τρόπο ζωής, φέρονται να είναι οι Βούλγαροι, οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Έλληνες, οι Αμερικανοί και οι Γάλλοι, χωρίς, πάντως, να δίδονται πρόσθετα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό της κάθε εθνότητας.
Όσον αφορά, εξάλλου, στους πλέον συνήθεις τομείς ενδιαφέροντος για τους νεοεισερχόμενους στην Τουρκία, σε σχέση με τις επαγγελματικές τους προτιμήσεις, είναι αυτοί των πωλήσεων του εξωτερικού εμπορίου, του μάρκετινγκ, της λογιστικής και της διοίκησης επιχειρήσεων.
voria.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά το κυνήγι στις 20/08,

alt
Με τις ρυθμίσεις που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια ξεκινά στις 20 Αυγούστου η κυνηγετική περίοδος στην χώρα μας. Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι κυνηγοί από την μέχρι τώρα αντιμετώπισή τους από τον υπουργό περιβάλλοντος ωστόσο εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πιθανότητα αύξησης του κόστος των αδειών κυνηγιού έως και 20 € ανάλογα με την εμβέλεια. Ο πρόεδρος της κυνηγετικής συνομοσπονδίας Ελλάδας μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας αναφέρθηκε κυρίως στην καλή συνεργασία με τον κύριο Παπακωνσταντίνου σε αντίθεση με την προκάτοχό του Τίνα Μπιρμπίλη. 
amiastar.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Συντηρητικές οι νεότερες προβλέψεις της ICAC για τις τιμές βάμβακος

http://permisospress.blogspot.com
Μεγαλύτερη ισορροπία στην αγορά βάμβακος φέρνει η αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής, σύμφωνα με ανάλυση της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βαμβακιού (ICAC).
Η καλλιεργητική περίοδος 2010/2011 αποτελεί σημείο αναφοράς για την αγορά του προϊόντος, καθώς η μέση τιμή του δείκτη Cotton A έφτασε στα επίπεδα ρεκόρ των 164 σεντς ανά λίμπρα, τιμή
υπερδιπλάσια από την περίοδο 2009/2010.
Παρόλα αυτά εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι αναλυτές αποφεύγουν να προχωρήσουν σε μια σαφή εκτίμηση για τα επίπεδα τιμών της νέας χρονιάς, ενδεικτικό της αστάθειας που επικρατεί.
Είναι αξιοσημείωτο ότι το βαμβάκι πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε στα 80 σεντς ανά λίμπρα, έφτασε στα εντυπωσιακά επίπεδα των 219 σεντς ανά λίμπρα, σημειώνοντας ιστορικά ρεκόρ, και πλέον έχει ξεκινήσει τη διορθωτική του πορεία.
Οι τιμές της αγοράς για τα συμβόλαια της νέας σοδειάς έχουν επιτρέψει στα 100 σεντς ανά λίμπρα και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αμερικανική παραγωγή εξακολουθούν να βρίσκονται υπό πίεση.
Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία εκτίμηση της ICAC έχει μειώσει τις εκτιμήσεις της για την παγκόσμια παραγωγή κατά 500 χιλιάδες τόνους, εξαιτίας της διαφαινόμενης μειωμένης παραγωγής των ΗΠΑ.
Αυξημένη θα είναι όμως και η παγκόσμια κατανάλωση, η οποία κινείται σταθερά ανοδικά τα τελευταία χρόνια. Η άνοδος υπολογίζεται στο 2%, αφού η κατανάλωση θα αγγίξει τους 25 εκατ. τόνους, ενώ οι αναλυτές ισχυρίζονται πως θα μπορούσε να είναι ακόμα υψηλότερη εάν δεν υπήρχε ο ανταγωνισμός από τις φθηνότερες συνθετικές ύλες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις... υπογραφές το ΠΔ για καθορισμό αρμοδιοτήτων των Περιφερειών, που θα ξεμπλοκάρει πληρωμές του Μέτρου 132


Απάντηση έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Καστανίδης στον βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Μανόλη Στρατάκη αναφορικά με τις πληρωμές των δικαιούχων του Μέτρου 132 του άξονα προτεραιότητας 1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 του ΥΠΑΑΤ.Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το αρ.187 του ν.3852/2010 για τη μεταβίβαση στις Περιφέρειες αρμοδιοτήτων της κεντρικής διοίκησης ή νομικών προσώπων του δημοσίου, που υπηρετούν αναπτυξιακού και λειτουργικού χαρακτήρα περιφερειακές ανάγκες, απαιτείται προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών,
Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού.
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει ως προς την υλοποίηση του μέτρου 132 του ΠΑΑ 2007-2013, υπήρξε συνεργασία των δύο Υπουργείων και του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο πλαίσιο της οποίας, διευκρινίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι η Υπουργική Απόφαση δεν αφορά στη μεταβίβαση νέων αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες, αλλά στον καθορισμό των
λεπτομερειών άσκησης από αυτές αρμοδιοτήτων οι οποίες είχαν ήδη μεταβιβαστεί στις αρμόδιες Δ/νσεις των τέως Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και, ειδικότερα, στην εξειδίκευση των υποχρεώσεών τους σε θέματα τήρησης των απαιτούμενων διαδικασιών ελέγχου και διεκπεραίωσης των αιτημάτων, συνεργασίας με τον ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ.
Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι το Υπ.Εσωτερικών έχει ήδη συμπεριλάβει στα προεδρικά διατάγματα για τους Οργανισμούς όλων των Περιφερειών της χώρας, την άσκηση των σχετικών με την υλοποίηση του μέτρου αρμοδιοτήτων, από τις οικείες οργανικές μονάδες(Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) που έχουν συσταθεί στις
περιφερειακές ενότητες. Κατόπιν των ανωτέρω, κρίθηκε ότι για τη ρύθμιση των σχετικών ζητημάτων δεν απαιτείται η έκδοση προεδρικού διατάγματος, υπήρξε δε συμφωνία ως προς την ανάγκη αναδιατύπωσης συγκεκριμένων διατάξεων του σχεδίου της υπουργικής απόφασης, που
βρίσκεται ήδη στο στάδιο των υπογραφών από τους συναρμόδιους Υπουργούς, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση της διαδικασίας ελέγχου των αιτήσεων ενίσχυσης των δικαιούχων παραγωγών και εκκαθάρισης των σχετικών δαπανών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύξηση 3% στα δημόσια έσοδα τον Ιούλιο


Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όσον αφορά στα έσοδα του Δημοσίου τον Ιούλιο. Αρνητική ήταν ωστόσο, η πορεία εσόδων του ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τα πρώτα προσωρινά στοιχεία, όπως δημοσιεύει η "Ναυτεμπορική", τον Ιούλιο οι εισπράξεις του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 3%, πλησιάζοντας αρκετά το μηνιαίο στόχο, καθώς εισέρευσαν στα δημόσια ταμεία 4,875 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 5,168 δισ. ευρώ που έχει τεθεί στον κρατικό προϋπολογισμό.
Ωστόσο, η ανάκαμψη που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα δεν στάθηκε ικανή, να περιορίσει την υστέρηση στο συγκεκριμένο σκέλος του προϋπολογισμού, αφού από τα 3,3 δισ. ευρώ ανήλθε στα 3,6 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη του υπουργείου, σημαντική συμβολή στην αύξηση των εσόδων έπαιξε το γεγονός, ότι κατά τις δύο τελευταίες ημέρες του Ιουλίου οι ΔΟΥ μετέθεσαν τις επιστροφές φόρων.
Πάντως, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ευελπιστούν ότι τους επόμενους μήνες η εικόνα θα ανατραπεί πλήρως, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι από τον τρέχοντα μήνα θα αρχίσει η ουσιαστική ανάκαμψη των εσόδων, καθώς θα αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που περιλαμβάνουν τις έκτακτες εισφορές, το τέλος επιτηδεύματος κ.λπ., με αποτέλεσμα οι εισπράξεις να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.
Πτώση για τα έσοδα του ΦΠΑ
Σύμφωνα με την εφημερίδα και με βάση τα στοιχεία, οι εισπράξεις από το ΦΠΑ κατέγραψαν οριακή πτώση σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα κατά περίπου 60 εκατ. ευρώ, αν και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή η δυνατότητα καταβολής του ΦΠΑ σε δόσεις, που προβλέπει ότι οι υπόχρεοι είχαν τη δυνατότητα να καταβάλουν το 40% του φόρου και στη συνέχεια το 30% τον Αύγουστο και επίσης 30% το Σεπτέμβριο.
Αντίθετα από τα έσοδα του ΦΠΑ οι εισπράξεις των τελωνείων παρουσίασαν αύξηση, κατά περίπου 10% λόγω κυρίως του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων, όπως επίσης και τα έσοδα του υπόλογου συμψηφισμού λόγω της αύξησης των απολήψεων από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και την καταγραφή στο σχετικό λογαριασμό των εισπράξεων από την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων που πληρώνονται μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το εφιαλτικό σενάριο της επόμενης μέρας για την Ευρωζώνη


Το όριο έχει μπει στο 7.00%. Στις αγορές, σήμερα το πρωί, οι συναλλαγές των ιταλικών 10ετών ομολόγων, ξεκινούν από το 6,25%, όπου έκλεισε χθες αργά το βράδυ η απόδοση τους. Συνεπώς, βρίσκονται κυριολεκτικά μια "ανάσα". Αν το 7,00% σπάσει, τότε η Ρώμη, θα πρέπει να προσφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης για βοήθεια, όπως έκαναν στο παρελθόν όλοι οι υπόλοιποι.
Ο τελευταίος έχει διαθέσιμα 450 δις. ευρώ, χοντρικά. Απ αυτά, τα 100 με 120 δις. προορίζονται για τη διάσωση της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. Με τα υπόλοιπα, η Ιταλία δεν μπορεί να τη "βγάλει" ούτε μερικές ...ώρες. Κι αυτό γιατί έχει υπολογισθεί ότι θα χρειασθεί συνολικά περί το 1,5 τρις. ευρώ! Κατά συνέπεια, θα πρέπει άμεσα να αυξηθεί το αποθεματικό του εν λόγω μηχανισμού, ενδεχόμενο για το οποίο δεν θέλουν ούτε να ακούν οι Γερμανοί, αφού θα πρέπει να σηκώσουν το κύριο βάρος.
Κατά συνέπεια, επίσης, όλοι βρίσκονται στο αέρα, ενώ ό,τι (εφιαλτικό) περιγράφηκε παραπάνω, υπολογίστε το επί 2, καθώς, "πακέτο" με την Ιταλία, βαδίζει προς τον ίδιο μηχανισμό και η Ισπανία, που θα απαιτήσει άλλα 750 δις. ευρώ, για να διασωθεί. Συνεπώς, έστω κι αργά, όλοι αντιλαμβάνονται ότι τα δύσκολα για την Ευρωζώνη ξεκινούν μόλις τώρα...
Έτσι διαμορφώνεται, με δύο λόγια, η κατάσταση σήμερα το πρωί στις αγορές και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι οποίες, με τρόμο, διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, δεν ήταν παρά η προθέρμανση της κρίσης χρέους. Το κυρίως μενού τώρα αρχίζει να σερβίρεται.
Και μάλλον θα αποδειχθεί δυσκολοχώνευτο, αν υπολογίσει κανείς ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας χθες βράδυ δήλωνε από το Βερολίνο ότι οι χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα θα πρέπει να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα λιτότητας για να τα αντιμετωπίσουν. Η επίδειξη κοινοτικής αλληλεγγύης, όσο περνάει ο χρόνος, γίνεται λιγότερη και η συνοχή της Ευρωζώνης χαλαρότερη...
.newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Eχουν ήδη κατατεθεί 4.600 αιτήσεις για νέες άδειες ταξί

Eχουν ήδη κατατεθεί 4.600 αιτήσεις για νέες άδειες ταξί

Χθες οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο ενώ έχουν ήδη ανακοινώσει πως στο τέλος της εβδομάδος θα συνεδριάσουν εκ νέου για να αποφασίσουν ποια θα είναι η περεταίρω στάση τους.
Πάντως ήδη έχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι αυτοκινητιστές που έχουν αποφασίσει να σπάσουν από τώρα το απεργιακό μέτωπο. Ήδη κυκλοφορούν κανονικά τα ταξί σε Ρόδο, Κω και τα αγοραία ταξί στη Λέσβο, ενώ δεν αποκλείεται εντός των ημερών να δούμε ανάλογες αποφάσεις από τους ταξιτζήδες και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας.
Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι όπως ανακοινώθηκε από τις 4 Ιουλίου (ημερομηνία της «θεωρητικής» επίσημης έναρξης του ανοίγματος του επαγγέλματος των ταξί) έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες 4 600 αιτήσεις για έκδοση νέας άδειας ταξί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη φωτογράφος που ανήρτησε ημίγυμνες φωτογραφίες 16χρονης στο διαδίκτυο


Εκμεταλλευόμενος τη νεαρή ηλικία μιας 16χρονης ανήρτησε ημίγυμνες φωτογραφίες της στο διαδίκτυο
Συνελήφθη, χθες (03.08.2011) το πρωί στο σπίτι του στον Άγιο Στέφανο Αττικής, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 37χρονος ημεδαπός και αναζητείται μια αλλοδαπή, επαγγελματίας φωτογράφος, οι οποίοι φωτογράφισαν..
 16χρονη ανήλικη σε ημίγυμνες στάσεις και ανήρτησαν τις σχετικές φωτογραφίες της σε ιστοσελίδες του διαδικτύου. Κατηγορούνται και οι δύο για παιδική πορνογραφία που τελέστηκε μέσω του διαδικτύου.

Ειδικότερα, προ καιρού, ο πατέρας της 16χρονης κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι οι υπεύθυνοι ιστοσελίδας του διαδικτύου είχαν προσεγγίσει την ανήλικη κόρη του και πέτυχαν, εκμεταλλευόμενοι τη νεαρή της ηλικία, να τη φωτογραφήσουν και να την κινηματογραφήσουν σε ημίγυμνες στάσεις. Όπως κατήγγειλε, την κόρη του προσέγγισε τον χειμώνα του 2010, ο 37χρονος ημεδαπός, μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος μαζί με την αναζητούμενη αλλοδαπή φωτογράφο την οδήγησαν σε παραλιακό ξενοδοχείο.

Οι φωτογραφίες της ανήλικης αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και αναδημοσιεύθηκαν σε αρκετές άλλες αναφέροντας παράλληλα και το ονοματεπώνυμό της.

Από την αστυνομική ηλεκτρονική έρευνα που ακολούθησε, καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών που προκλήθηκε από σχετική εισαγγελική παραγγελία, εντοπίσθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του 37χρονου ημεδαπού.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε, χθες το πρωί στο σπίτι του στον Άγιο Στέφανο Αττικής, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) σκληροί δίσκοι Η/Υ και ένας (1) φορητός Η/Υ, στους οποίους υπήρχαν αρχεία εικόνας από ημίγυμνες ή άσεμνες φωτογραφήσεις της ανήλικης.

Ο συλληφθείς 37χρονος, οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Αθηνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ:Επαναφορά του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας


oaed7

Δικαιούχοι του επιδόματος, είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για περισσότερους από 12 μήνες, ηλικίας από 45 έως 65 ετών, με ετήσιο οικογενειακό ή τεκμαρτό εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ.

Στην άρση των εμποδίων για την είσπραξη του ειδικού επιδόματος των μακροχρονίων ανέργων, που είχαν προκύψει με τον τελευταίο φορολογικό νόμο προχωρά το...
υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ανακοινώνοντας παράλληλα δράσεις για την τόνωση της απασχόλης, ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

Δικαιούχοι του επιδόματος, είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για περισσότερους από 12 μήνες, ηλικίας από 45 έως 65 ετών, με ετήσιο οικογενειακό ή τεκμαρτό εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ.

Όμως, σύμφωνα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, η ελάχιστη ετήσια αντικειμενική (τεκμαρτή) δαπάνη για κάθε φορολογούμενο ορίζεται σε 3.000 ευρώ, αν πρόκειται για άγαμο, και 5.000 ευρώ, αν πρόκειται για ζευγάρι.

Κατά συνέπεια, ένας μεγάλος αριθμός μακροχρονίων ανέργων δεν πληρούσε τα εισοδηματικά κριτήρια και έχανε το δικαίωμα λήψης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας.

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, το ατομικό τεκμαρτό εισόδημα που πρέπει να έχει ο μακροχρόνια άνεργος αυξάνεται στα 10.000 ευρώ το χρόνο και στα 12.000 ευρώ αν πρόκειται για ζευγάρι, ενώ επεκτείνεται από 12 μήνες σε δυο χρόνια το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι μακροχρόνιοι άνεργοι λαμβάνουν το επίδομα.

/greece-salonika.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελεγχοι σε 12 περιοχές για τα επιδόματα τυφλότητας...

εκατονταδες, εκατονταδες τυφλοι, ekatontades, ekatontades tifloi Στην Άρτα, στα Γρεβενά, στην Άμφισσα, στη Φλώρινα, στη Σπάρτη, στα Σάμο, στη Χίο, στο Καρπενήσι, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο Ρέθυμνο, στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά ...παρατηρείται υπερβολικός αριθμός τυφλών μεταξύ του συνόλου των αναπήρων.

Ελέγχους σε δώδεκα περιοχές της χώρας ξεκινούν οι «Ράμπο» της Υγείας μετά τη διαπίστωση ότι χορηγούνται επιδόματα τυφλότητας σε...
μεγάλο αριθμό ατόμων. «Το περίεργο που διαπιστώσαμε στις περιοχές αυτές είναι ότι ο αριθμός των ατόμων με βαριά αναπηρία είναι μικρότερος απ' αυτόν με τύφλωση. Συνήθως, όσοι παίρνουν επίδομα βαριάς αναπηρίας είναι περισσότεροι διότι πρόκειται για άθροισμα πολλών αναπηριών», διευκρινίζει παράγοντας του υπουργείου Υγείας.



Συγκεκριμένα, έλεγχοι των επιθεωρητών Υγείας ξεκινούν, μετά από εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στην Άρτα, στα Γρεβενά, στην Άμφισσα, στη Φλώρινα, στη Σπάρτη, στα Σάμο, στη Χίο, στο Καρπενήσι, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο Ρέθυμνο, στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά.

Σε όλη τη χώρα επίδομα αναπηρίας (κάθε μορφής) λαμβάνουν 196.695 άτομα.



Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, στην Άρτα επίδομα τυφλότητας λαμβάνουν 221 άτομα σε σύνολο 1.066 αναπήρων. Στο Ρέθυμνο, το σχετικό επίδομα παίρνουν 342 άτομα όταν οι δικαιούχοι επιδόματος βαριάς αναπηρίας είναι 375, ενώ στη Ζάκυνθο επίδομα τυφλότητας παίρνουν 625 άτομα. Εκεί, οι δικαιούχοι επιδόματος βαριάς αναπηρίας είναι μόλις 488.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αλλάζει το σύστημα χορήγησης επιδομάτων αναπηρίας, καθώς έχουν σημειωθεί αρκετά... λάθη από τις υγειονομικές επιτροπές κατά την απονομή τους. «Έχουν δοθεί ακόμη και διαφορετικά ποσοστά αναπηρίας από την ίδια επιτροπή στο ίδιο άτομο», σημειώνει και αποκαλύπτει ότι πολλοί οι οποίοι δεν ήταν ανάπηροι έθεταν άλλους λόγους προκειμένου να πάρουν ποσοστό αναπηρίας 67%. «Για παράδειγμα, αρκετοί ζητούσαν από την επιτροπή να δώσει στο παιδί τους 67% προκειμένου να αλλάξει πανεπιστημιακή σχολή, και το έπαιρναν. Τόσο απλό...». Το Βήμα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ενα στα 10 σπίτια με κομμένο ρεύμα


Ουρές στα γραφεία της ΔΕΗ από νωρίς το πρωί σχηματίζουν εκατοντάδες πολίτες, προσδοκώντας σ' ένα διακανονισμό των οφειλών τους, μιας και αδυνατούν, εδώ και μήνες, να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. «Καλύτερα να πληρώνουμε τόκους παρά να μας κόψουν το ρεύμα», λένε οι περισσότεροι...
Στελέχη της ΔΕΗ χαρακτηρίζουν «ασύμφορο» το διακανονισμό, λέγοντας ότι αν δεν πληρωθούν οι λογαριασμοί εντός τριμήνου, επιβαρύνονται με επιτόκιο 6,5% Στελέχη της ΔΕΗ χαρακτηρίζουν «ασύμφορο» το διακανονισμό, λέγοντας ότι αν δεν πληρωθούν οι λογαριασμοί εντός τριμήνου, επιβαρύνονται με επιτόκιο 6,5% Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΔΕΗ, το 8% των καταναλωτών καθυστερεί να πληρώσει το λογαριασμό περίπου για ένα εξάμηνο, ενώ το 2% δεν πληρώνει τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς και πέραν του εξαμήνου. Από την επιχείρηση επισημαίνεται ότι από τα 250.000 νοικοκυριά στα οποία λόγω χρεών διέκοψε η ΔΕΗ την παροχή ρεύματος, περίπου 100.000 δεν επανασυνδέθηκαν. Ανάμεσά τους υπάρχουν αρκετές μικρές επιχειρήσεις που κλείνουν. Στελέχη της ΔΕΗ χαρακτηρίζουν «ασύμφορο» το διακανονισμό λέγοντας ότι αν δεν πληρωθούν οι λογαριασμοί εντός τριμήνου, επιβαρύνονται με επιτόκιο 6,5%.
Συνεπείς οι μισθωτοί
Ως «συνεπείς» πελάτες κρίνουν τους μισθωτούς, οι οποίοι εξαναγκάζονται να εφαρμόζουν αυστηρό προγραμματισμό στις οφειλές τους. Υπέρογκες θεωρούν οι καταναλωτές, αλλά και οι εκπρόσωποι της επιχείρησης, τις έμμεσες επιβαρύνσεις που «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς του ρεύματος: 13% ΦΠΑ, 1,2 δισ. ετησίως για δημοτικά τέλη, 300 εκατ. ευρώ υπέρ ΕΡΤ, πρόσθετα ειδικά τέλη, φόρος κατανάλωσης δικαιωμάτων τελωνειακών.
Καλλιτέχνες, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι και καταστηματάρχες, η γενιά των τριαντάρηδων, είναι ορισμένοι από τους εκατοντάδες καταναλωτές που περνούσαν την πόρτα με το ταμπελάκι «Αιτήσεις Διακοπών» στην κεντρική υπηρεσία.
«Οφείλω 531 ευρώ και είμαι φοιτητής. Αν δεν κάνω διακανονισμό, θα μείνω χωρίς ρεύμα. Οι πάγιες ανάγκες είναι αρκετές και δεν έχω εισόδημα. Στο εξοχικό των γονιών κάνω διακοπές», λέει ο Γιάννης Θεοδώρου.
Η τριαντάχρονη Κ. Σιδερίδου οφείλει 925 ευρώ: «Το ρεύμα είναι το λιγότερο. Τα τέλη που πληρώνουμε είναι περισσότερα από το ποσό της κατανάλωσης ρεύματος. Το μαγαζί με τα ψιλικά βγάζει τρία με τέσσερα κατοστάρικα το μήνα. Δεν θα πάω διακοπές για να τα πληρώσω. Γιατί δεν μπορώ να δουλέψω χωρίς ρεύμα».
«Μόλις 86 ευρώ χρωστάω, αλλά δεν μπορώ να τα πληρώσω γιατί ζω με τη σύνταξη του ΟΓΑ, δηλαδή με 340 ευρώ. Ψάχνω για δουλειά αλλά δεν βρίσκω», προσθέτει ο Μαν. Χαιρέτης.
Εμφανώς εκνευρισμένη η Αννα Χατζηβασιλείου: «Κόβουν τους μισθούς και ακριβαίνουν όλα. Πληρώνεις τους λογαριασμούς και δεν μένει τίποτα για το φαγητό. Αυτούς που χρωστάνε πολλά δεν τους αγγίζουν. Επιπλέον, στη βρόμικη πρωτεύουσα που κρύβει άπειρους κινδύνους, πληρώνουμε πανάκριβα τέλη».
«Ο λογαριασμός είναι υψηλός για το εισόδημά μας», λέει η συνταξιούχος Ι. Χριστοφάκη, προσθέτοντας: «Με τη σύνταξή μου πληρώνω και τα Ταμεία των παιδιών μου, γιατί δεν υπάρχει δουλειά. Η κατάσταση είναι δραματική και κάνουμε οικονομία. Φέτος δεν χρησιμοποιούμε τον κλιματισμό».
«Εφόσον οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, θα πρέπει να μειωθούν αντίστοιχα και τα τιμολόγια. Αν ξεπουληθεί η ΔΕΗ, ο ιδιώτης θ' ανεβάσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος», προσθέτει ο Αντ. Καρπαθόπουλος. *
enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λουκέτο στις εφορίες – Από τις 288 θα μείνουν μόνο 30!

- 20 συγχωνεύσεις ΔΟΥ από βδομάδα
- Σαρωτικές αλλαγές και μετατάξεις για τους υπαλλήλους των ΔΟΥ
- Μέσω υπολογιστή και των ΚΕΠ οι δηλώσεις

Τα πάνω κάτω έρχονται στις εφορίες. Μια στις δέκα θα λειτουργεί όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης του συστήματος. Οι συγχωνεύσεις ξεκινούν από βδομάδα. Θα συγχωνευθούν 20 εφορίες (το υπουργείο δεν λέει ποιες ακόμη) και θα γίνουν 10.
Στο τέλος από τις 288 εφορίες που υπάρχουν σήμερα θα μείνουν μόλις 30, καθώς οι πολίτες θα εξυπηρετούνται κυρίως ηλεκτρονικά ή μέσω των ΚΕΠ.
Αυτό θα σημάνει, μάλλον από Οκτώβριο, και σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά χιλιάδων υπαλλήλων που θα αντιμετωπίσουν και τη μετάταξη.
Το σύστημα έτσι όπως είναι σήμερα είναι δεδομένο ότι δεν λειτουργεί και έτσι γκρεμίζεται... συθέμελα.
Αρκεί να δει κανείς τα στοιχεία. Το 20% των εσόδων του κράτους εισπράττεται από τις 20 εφορίες, ενώ άλλες 75 δεν εισπράττουν παρά σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ, ελάχιστα δηλαδή χρήματα και ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
Όλα προς το παρόν είναι στον αέρα, ακόμη και η συγχώνευση των πρώτων 20 ΔΟΥ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιες θα είναι αν και θα γίνει μέσα στο επόμενο (όπως τουλάχιστον λέγεται) δεκαήμερο.
Για τον πολίτη όπως τουλάχιστον λέει το υπουργείο οι αλλαγές θα είναι προς το καλύτερο, αφού θα γίνει πιο άνετη και εύκολη η εξυπηρέτησή του, χωρίς να χρειάζεται παρουσία του στην Εφορία αφού θα μπορεί να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως, ενώ έγγραφα και βεβαιώσεις θα μπορεί να λαμβάνει από τα ΚΕΠ.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταιγισμός καταγγελιών στην Οικονομική Αστυνομία


116 καταγγελίες σε 30 ώρες

Δεν πρόλαβε καλά καλά να συσταθεί η νέα υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, και δέχτηκε καταιγισμό καταγγελιών από πολίτες.

Τις 116 έφτασαν οι καταγγελίες πολιτών που δέχθηκε μέχρι το βράδυ της Τρίτης, η νεοσύστατη υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ. Οι 65 από αυτές αφορούσαν μη έκδοση αποδείξεων από διάφορα καταστήματα στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια.

Την ίδια ώρα, η Οικονομική Αστυνομία αναλαμβάνει έρευνα για την διαδικασία χρηματοδότησης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει εξορμήσεις σε τουριστικά νησιά του Αιγαίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται πάρτι φοροδιαφυγής.

Οι 70 καταγγελίες που δόθηκαν στο πενταψήφιο αριθμό «11012» της ΕΛ.ΑΣ προέρχονταν από την περιοχή της Αττικής ενώ υπήρξαν 15 σχετικές αναφορές από την Θεσσαλονίκη, δύο από τον Βόλο, δύο από την Καλαμάτα αλλά και από άλλες πόλεις. Ακόμη καταγράφηκαν καταγγελίες για λειτουργία καταστημάτων με φρουτάκια αλλά και τρεις αναφορές σε βάρος ιατρών. Περίπου 70 από αυτές τις καταγγελίες δόθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ επωνύμως .

Το πρωί της Τετάρτης το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ δέχθηκε άλλες 35 σχετικές κλήσεις για παράτυπες ή παράνομες συναλλαγές. Όπως εκτιμούν αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας «κατά μέσο όρο κάθε ημέρα υπολογίζεται ότι θα δεχόμαστε 70-80 καταγγελίες. Αυτό σημαίνει ότι ετησίως θα δεχθούμε περισσότερες από 20.000 αναφορές πολιτών. Αυτά τα στοιχεία θα τα ομαδοποιήσουμε και θα πραγματοποιούμε στοχευμένους ελέγχους, σε διάφορες περιοχές της χώρας»
Διαβάστε Περισσότερα »

Λύση- ανάσα για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς



Με χρηματοδότηση από τον ΕΣΠΑ

Το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ δίνει λύσεις σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που κινδύνευαν με «λουκέτο», λόγω έλλειψης προσωπικού και κονδυλίων.

Συγκεκριμένα το ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτήσει τη φύλαξη βρεφών και νηπίων.

Στο παρά πέντε κατάφεραν, οι δήμοι, να ενταχθούν στο πρόγραμμα αποφεύγοντας τον κίνδυνο να αφήσουν εκτός σταθμών χιλιάδες παιδιά.

Ειδικότερα, 60.000 παιδιά από όλη τη χώρα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν δωρεάν σε σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, καθώς πριν από λίγες ημέρες εντάχθηκαν στη συγχρηματοδοτούμενη δράση του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», συνολικού ύψους 173 εκατ. ευρώ.

Δικαιούχες είναι οι μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες είχαν κάνει αίτηση στους παιδικούς σταθμούς για τη φύλαξη των παιδιών τους.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επικίνδυνο προϊόν: Γκοφρέτα Carrefour ( Καρφούρ)


Αν αγοράσατε την σοκολάτα γκοφρέτα που βλέπετε στη φωτογραφία και είστε αλλεργικοί στο αμύγδαλο, μη την φάτε γιατί σύμφωνα με το παρακάτω
Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ....
...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνέχεια Ενημέρωσης σχετικά με ανάκληση προϊόντος
Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου στις 22 Ιουλίου 2011 που αφορά στην ανάκληση γκοφρέτας με επικάλυψη
σοκολάτας υγείας 33g Carrefour, λόγω ανίχνευσης αλλεργιογόνου συστατικού (αμύγδαλο), χωρίς να
αναγράφεται στην επισήμανση, με αριθμό παρτίδας L212011 και με ημερομηνία λήξης 10.10.11, και η οποία
διακινείται από την επιχείρηση «Όμιλος Carrefour Ελλάδα – Carrefour Μαρινόπουλος», ο Ε.Φ.Ε.Τ.
ενημερώθηκε από την εταιρεία διακίνησης του προϊόντος στην Ελλάδα, «Όμιλος Carrefour Ελλάδα –
Carrefour Μαρινόπουλος», σχετικά με την προληπτική ανάκληση όλων των παρτίδων από το
συγκεκριμένο προϊόν, ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης.
Από πλευράς Ε.Φ.Ε.Τ. έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στo αμύγδαλο, και έχουν στην κατοχή τους το
ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), προληπτικά να μην το καταναλώσουν.
meacolpa
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωταθλήτρια εκτρώσεων η Ελλάδα

Photo for this article
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Spiegel, το ποσοστό των γεννήσεων στην Ελλάδα βρίσκεται στο ναδίρ, ενώ αντίθετα αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των εκτρώσεων. Το άρθρο φέρει τίτλο "Παιδιά; Αργότερα! Ίσως" και υπότιτλο: "Η αβεβαιότητα και ο φόβος επισκιάζουν τον οικογενειακό προγραμματισμό στην Ελλάδα", δείχνει ως μεγάλο υπεύθυνο γι αυτή την κατάσταση την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.
Σύμφωνα πάντα με το Spiegel, μία ολόκληρη γενιά Ελλήνων ηλικίας 30 με 40 ετών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τον οικογενειακό προγραμματισμό.
Η δημοσιονομική κρίση, η ανεργία και φόβος για το μέλλον αποτελούν λόγους που δυσχεραίνουν την απόκτηση απογόνων.
Αντιστοίχως, δεν υπάρχει και στήριξη από την πλευρά του κράτους, καθώς στα πλαίσια των περικοπών μειώνονται συνεχώς οι θέσεις σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.
Παράδειγμα αποτελεί ο δήμος Χαλανδρίου, όπου σε σύνολο 100.000 κατοίκων υπήρχαν μέχρι πρότινος 900 θέσεις σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς, ενώ τώρα ανέρχονται σε περίπου 400.
Τα στατιστικά δείχνουν ότι και οι Ελληνίδες μεταθέτουν τη μητρότητα, καθώς το 1975 γεννούσαν το πρώτο τους παιδί σε ηλικία κατά μέσο όρο 25,9 ετών, ενώ το 2009 στα 31,1. Το φετινό ποσοστό των γεννήσεων αναμένεται να κυμανθεί στο 1,38.
Όσον αφορά τις παροχές στις νέες μητέρες, χορηγείται 17 εβδομάδες επίδομα και μέχρι 6 μήνες άδεια μητρότητας. Τα επιδόματα για τα παιδιά είναι πάρα πολύ χαμηλά: 8,22 ευρώ για το πρώτο παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο.
Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στις εκτρώσεις, καθώς πριν από 10 χρόνια ο αριθμός τους έφτανε τις 200.000 σε πληθυσμό 11 εκατομμυρίων περίπου. Υπολογίζεται μάλιστα και «παγκόσμιο ρεκόρ», με 140 διακοπές κύησης ανά 1000 Ελληνίδες, ενώ πλέον ο αριθμός τους υπολογίζεται σε 300.000 ετησίως, αν και δεν υπάρχουν ασφαλή στατιστικά στοιχεία.
Ανασταλτικό παράγοντα για τη δημιουργία οικογένειας θεωρούν οι ειδικοί τις σημερινές συνθήκες, που διαμόρφωσαν τη «Γενιά των 700 ευρώ», όπου ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων νεαρής ηλικίας, αν και διαθέτει πανεπιστημιακή μόρφωση, δεν έχει προοπτικές για το μέλλον, καθώς καταλήγει σε δουλειές μερικής απασχόλησης και αναγκάζεται να μένει στο πατρικό του σπίτι και μετά το 30ο έτος της ηλικίας του, προκειμένου να τα βγάλει πέρα Οικονομικά.
Το ποσοστό ανεργίας στις ηλικίες 15-24 ανέρχεται φέτος στο 42,5%, ενώ στις ηλικίες 25-34 στο 22,6% - και αυτά σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Με δεδομένες αυτές τις συνθήκες, αλλά και το ενδεχόμενο απόλυσης χωρίς την προοπτική ανεύρεσης άλλης θέσης εργασίας, ο οικογενειακός προγραμματισμός δυσκολεύει ακόμη περισσότερο. Στο δημοσίευμα φιλοξενείται και η δήλωση μιας εργαζόμενης, η οποία επισημαίνει:
"Οι Έλληνες κράτησαν ψηλά το ιδεώδες της οικογένειας ακόμα και στις χειρότερες περιόδους. Πάντοτε υπήρχε ο σκοπός της δημιουργίας οικογένειας και μιας οικογενειακής φωλιάς".
Διαβάστε Περισσότερα »

Επικυρώθηκε η βαθμολογία, στην αναμονή Λεβαδειακός και Δόξα





 H Football League επικύρωσε τη βαθμολογία, ενώ οι Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας περιμένουν να πάρουν τη θέση των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας.


Από κει και πέρα, υποβιβάζονται για διαφορετικούς λόγους, οι Εθνικός, Ιωνικός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Τρίκαλα και Ηλιούπολη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση το Δ.Σ. της Football League ΟΠΑΠ -Football League 2 ΟΠΑΠ αποφάσισε:



Επικύρωση βαθμολογικού πίνακα Football League 2010-11



Μετά τη διεξαγωγή των αγώνων των play offs ο βαθμολογικός πίνακας επικυρώνεται ως εξής :

1η ΠΑΕ ΟΦΗ Βαθμοί 18

2η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ Βαθμοί 15

3η ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Βαθμοί 6

4η ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ Βαθμοί 1

Στην Super League βάσει της βαθμολογικής κατάταξης των Play off και της προκήρυξης ως 3η ομάδα προβιβάζεται η ΠΑΕ ΟΦΗ.

Μετά την έκδοση των υπ’αρ.204 και 205/2011 αποφάσεις της πρωτοβάθμιας επιτροπής της Super League και κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης του Νομικού Συμβούλου, το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε ότι πλέον των τριών ομάδων ήτοι ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ΠΑΕ ΟΦΗ, προβιβάζονται κατά σειρά κατάταξης και η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και ΠΑΕ ΔΟΞΑ Δράμας σε περίπτωση που παραμείνουν σε ισχύ οι υπ’αρ.204 και 205/2011 αποφάσεις της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League.


Οίκοθεν νοείται ότι η ‘Ενωση Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας υποχρεούται και θα σεβαστεί εκτελώντας οποιαδήποτε απόφαση διαφοροποιεί τα παραπάνω πραγματικά και νομικά περιστατικά.



Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα ότι η βαθμολογική κατάταξη έχει ως ακολούθως:



1η θέση ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (απευθείας προβιβασμός S.L.)

2η θέση ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (απευθείας προβιβασμός S.L.)

3η θέση ΠΑΕ ΟΦΗ (προβιβασμός S.L. μέσω των play – off)

4η θέση ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (προβιβασμός S.L. σε εκτέλεση 204-205/11 απόφασης Πρωτοβάθμιας Επιτροπής S.L.)

5η θέση ΠΑΕ ΔΟΞΑ Δράμας (προβιβασμός S.L. σε εκτέλεση 204-205/11 απόφασης Πρωτοβάθμιας Επιτροπής S.L.)

6η θέση ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ

7η θέση ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

8η θέση ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ

9η θέση ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

10η θέση ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ Αστέρας

11η θέση ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ Αστέρας

12η θέση ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

13η θέση ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕA
14η θέση ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ (υποβιβάζεται με την 165/11 αποφ.Δ.Ε./ΕΠΟ)

15η θέση ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ (υποβιβάζεται με την 164/11 αποφ.Δ.Ε./ΕΠΟ)

16η θέση ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας (υποβιβάζεται με την αρ.284/11 αποφ.Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Football League)

17η θέση ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (υποβιβάζεται με την υπ’αρ.300/11 απόφ.Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Football League).

H ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ υποβιβάζεται διότι σύμφωνα με την υπ’αρ.299/11 αποφ .Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Football League αποβλήθηκε από τον βαθμολογικό πίνακα.

Η απόφαση για το ποιες και πόσες ομάδες υποβιβάζονται ελήφθη κατά πλειοψηφία.


Επικύρωση βαθμολογικού πίνακα Football League2 2010-11 Βόρειου & Νότιου ομίλου


Στην Football League προβιβάζονται απευθείας οι ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα είναι : το ΤΑΠ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Επανωμής (Βόρειος όμιλος) και η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 2005 (Νότιος όμιλος).



Υποβιβάζονται από τον Βόρειο όμιλο οι ομάδες :



ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

ΚΟΖΑΝΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ



Υποβιβάζονται από τον Νότιο Όμιλο οι ομάδες :



ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χερσονήσου (με την αρ.αποφ.Π.Ε. 291/26-7-11)

ΠΑΕ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ (με την αρ.αποφ.Π.Ε. 286/19-7-11

ΠΑΕ ΑΙΑΣ Σαλαμίνας (με την αρ.αποφ.Π.Ε. 287/19-7-11

ΤΑΠ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (με την αρ.αποφ.Π.Ε. 285/19-7-11

ΤΑΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (με την αρ. απόφ. Π.Ε. 298/3-8-2011

Εφόσον τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις για τις 5 ομάδες της Β΄Εθνικής Κατηγορίας τότε θα ανέβουν απευθείας οι 2 ομάδες που τερμάτισαν στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα του Βορείου και Νοτίου Ομίλου (ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ & ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ Μεγάρων) Για την ομάδα που θα καταλάβει την 5η θέση ανόδου στην Β΄Εθνική θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την 3η θέση (ΤΑΠ ΦΩΚΙΚΟΣ & ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ Ψαχνών) σε ημέρα και ώρα που θα ορίσει η Διοργανώτρια εντός του Αυγούστου. Σε περίπτωση που προκύψει και νέα κενή θέση δεν θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ και οι δύο ομάδες θα προβιβασθούν απευθείας. Εάν εκδοθούν αποφάσεις που μεταβάλλουν την βαθμολογική θέση θα τροποποιηθούν τα υπάρχοντα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ