Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

“Half a Head”: Ο εγκληματίας με το μισό κεφάλι (Photos)



Ο “Half a Head” είναι ο πιο ασυνήθιστος εγκληματίας στο Miami και ίσως σε όλο τον κόσμο. Αν και 25 ετών, έχει συλληφθεί ουκ ολίγες φορές για ναρκωτικά, μαστροπεία και διαρρήξεις όμως αυτό δεν αποτελεί κάτι παράξενο. Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό, είναι ο λόγος που απέκτησε το παρατσούκλι του, αφού το κεφάλι του έχει μείνει μισό μετά από κάποιο ατύχημα (προφανώς μισό έχει μείνει και το μυαλό του, για να τον συλλαμβάνουν τόσο συχνά…)
Δείτε τις απίστευτες κι όμως αληθινές φωτογραφίες, μετά από πρόσφατη σύλληψη του!


 http://www.otherside.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερέας ζητούσε δήλωση του Νόμου 105 για… συγχώρεση!




«Να ζητήσετε συγχώρεση από τον Μητροπολίτη με μία δήλωση του νόμου 105...
επειδή παντρευτήκατε με πολιτικό γάμο», είπε ο ιερέας στο ζευγάρι και οι δύο νέοι έμειναν με ανοιχτό το στόμα.

Η απίστευτη αυτή ιστορία συνέβη στην Πάτρα και ο ιερέας είναι γνωστός για την τυπικότητά του απέναντι στις θρησκευτικές παραδόσεις, αν και τις περισσότερες φορές χαρακτηρίζεται υπερβολικός, αφού δεν επιτρέπει την είσοδο στον ιερό ναό σε γυναίκες που φορούν μπλούζες με ανοιχτό ντεκολτέ, φούστες πάνω από το γόνατο κ.λπ.

Το ζευγάρι λοιπόν πήγε στον ιερέα προκειμένου να...

πάρει τα έγγραφα που χρειαζόταν για να τελέσει θρησκευτικό γάμο σε άλλη εκκλησία της Πάτρας!

Είχε ήδη κάνει το «λάθος» (κατά τον παπά) να παντρευτεί με πολιτικό γάμο πριν από δύο χρόνια προκειμένου να καταφέρει να πάρει δάνειο για να χτίσουν σπίτι.

Ο ιερέας, όμως, μόλις άκουσε πως ήδη είχε τελεστεί πολιτικός γάμος έγινε έξω φρενών και ζήτησε από το ζευγάρι να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 στην οποία θα έγραφαν πως ζητούσαν συγχώρεση από τον Μητροπολίτη. Τους είπε, μάλιστα, πως μόνο αν τους συγχωρούσε ο σεβασμιώτατος… θα τους έδινε το έγγραφο που χρειάζονταν!

Οι μελλόνυμφοι τα έχασαν και δεν πίστευαν στα αυτιά τους και μάλιστα η κοπέλα πανικοβλήθηκε. Έτσι, απευθύνθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών και εκεί βέβαια εξυπηρετήθηκαν αμέσως και κανείς δεν τους ζήτησε «συγχωροχάρτι» επειδή είχαν τελέσει γάμο στο Δημαρχείο.


Πηγή: 24wro.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιαούρτωσαν τον Πρετεντέρη στην Αντίπαρο


Τη βόλτα του στα σοκάκια της Αντιπάρου έκανε αμέριμνος τα ξημερώματα ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews.gr, στις 02:15 σήμερα μια νεαρή τουρίστρια – της οποίας το αίμα μάλλον «έβραζε» από αγανάκτηση – μόλις τον εντόπισε μέσα στο πλήθος, χωρίς να διστάσει, αφού προμηθεύτηκε γιαουρτάκι και αυγουλάκι… του τα πέταξε…

Ο κ. Πρετεντέρης, χωρίς να αντιδράσει, αφού άκουσε και τον σχετικό «εξάψαλμο» τα μάζεψε και έφυγε. Αυτόπτες μάρτυρες μας είπαν ότι δεν έβγαλε ούτε «κιχ».
Πηγή :http://www.newstoday.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τις 21 ψυχές των μαθητων στα Τέμπη, «ξανασκότωσε» η δικαιοσύνη


Τι και αν σκοτώθηκαν 21 μαθητές του Λυκείου Μακρυχωρίου, 21 παιδιά μόλις στο άνθος της ηλικίας τους που έχασαν την ζωή τους στο φρικτό τροχαίο δυστύχημα τον Απρίλιο του 2003. Οι βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετώπιζαν τα μέλη της διοίκησης του ΚΤΕΛ Ημαθίας και οι δύο υπάλληλοι της διεύθυνσης Συγκοινωνιών που κατηγορούνταν, ότι επέτρεψαν την κυκλοφορία του μοιραίου λεωφορείου, παρότι έπρεπε να είχε αποσυρθεί από την κυκλοφορία , μετατράπηκαν σε αθωωτικές αποφάσεις λόγω παραγραφής. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΚΤΕΛ, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, αθωώθηκαν για την κατηγορία της πλαστογραφίας, επειδή προέκυψε πως αυτή συνέβη όταν εισήχθη το όχημα από την Γερμανία. Για την κατηγορία της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών το δικαστήριο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι τελέστηκε, χωρίς όμως να προκύπτει δόλος των κατηγορουμένων, και το μετέτρεψε σε πλημμέλημα..
Το 1998, όταν είχε ανακαλύψει το ΚΤΕΟ Ημαθίας τον εντοιχισμό του αριθμού πλαισίου, έστειλε την υπόθεση στον Εισαγγελέα και ο Εισαγγελέας την έβαλε στο αρχείο. Οι οικογένειες των θυμάτων είχαν φτάσει στο σημείο να στείλουν ακόμα και αναφορά στον Υπουργό Δικαιοσύνης για αυτόν τον λόγο, όμως καμία πειστική απάντηση δεν έλαβαν από την Δικαιοσύνη. Δυστυχώς για άλλη μία φορά εξαντλητικές γραφειοκρατικές διαδικασίες, πολυετείς δίκες και αδικαιολόγητες γενικά καθυστερήσεις οδηγούν σε παραγραφές αδικημάτων και αθωώσεις ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για τον άδικο χαμό νέων ανθρώπων. Δυστυχώς για άλλη μία φορά σε αυτή την χώρα, όπως έχει γίνει και σε άλλα τραγικά γεγονότα που για λίγο καιρό έπεφταν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνόντων, άλλο ένα μαχαίρι τάχτηκε ότι θα μπει στο κόκαλο, αλλά όπως πάντα ήταν το λάθος μαχαίρι… αυτό για το βούτυρο!
prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρυτανία:Εικόνες ντροπής σε χώρους άθλησης παιδιών στην Πρασιά!!!




Επικίνδυνο και απαράδεκτο γήπεδο μπάσκετ στο Πρόδρομο Πρασιάς

Το προφανές και το αυτονόητο για την αναγκαιότητα παροχής ασφαλών παιδικών χαρών και χώρων για τα παιδιά φαίνεται πως είναι κάτι άγνωστο και ξένο για την Δημοτική αρχή των Αγράφων.
 Η καταγραφή ατυχημάτων που συμβαίνουν σε παιδικές χαρές φωτογραφίζει το μεγάλο πρόβλημα.
Για την ασφάλεια των παιδικών χαρών από το 1998 υπάρχουν πρότυπα που όμως δεν τηρούνται από την συντριπτική πλειοψηφία των δήμων ή οποιονδήποτε φορέα υλοποίησης .
Μια εικόνα χίλιες λέξεις...
Θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε καθόλου την εικόνα του μικρού μας φίλου σε "γήπεδο μπάσκετ" ,ο θεός να το κάνει,στο Πρόδρομο Πρασιάς Ευρυτανίας.Η εικόνα δείχνει από μόνη της το πόσο επικίνδυνο κάνει την χαρά και το παιχνίδι των μικρών παιδιών ανάμεσα σε σκουριασμένα σίδερα,μεγάλες πέτρες,μισογκρεμισμένη μπασκέτα,μάνδρα έτοιμη να πέσει και πολλά άλλα..
Η εικόνα που παρουσιάζουν οι χώροι αυτοί ,όπου υπάρχουν στη Πρασιά,θα λέγαμε ότι εκφράζει την κυρίαρχη αντίληψη της πολιτείας και των δημοτικών αρχών που πέρασαν για την παιδαγωγική ποιότητα των χώρων που αρμόζει στους νέους της.
Εκφράζει επίσης την αδυναμία των υπεύθυνων φορέων να οραματιστούν σχεδιάσουν και υλοποιήσουν χώρους ασφαλείς που να στηρίζουν το δημιουργικό παιχνίδι , τη βιωματική μάθηση
Άμεση πρέπει να είναι η ανταπόκριση του Δήμου Αγράφων σε αυτές τις άθλιες εικόνες που μας ντροπιάζουν όλους μας  ,με επίσκεψη στους χώρους αυτούς απο τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο όπου  σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να επισκευαστούν ή όπου απαιτείται να αντικατασταθούν τα όργανα αυτά,αλλά και με την κατασκευή νέων χώρων όπως στο Βασιλέσι όπου δεν υπάρχουν καθόλου.
Με την αγορά και την τοποθέτηση  μίας τσουλήθρας,μιας τραμπάλας και μιας κούνιας με δύο θέσεις για νήπια και δύο θέσεις για μεγαλύτερα παιδιά δεν πιστεύουμε πως θα αλλάξει και θα πέσει έξω ο προυπολογισμός του δήμου!
Καλή η μελλοντική ανάπτυξη των Αγράφων αλλά ας δούμε το σήμερα και την καθημερινότητα των παιδιών μας...
prassia-eyrytanias.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Στοπ στις διαφημίσεις για οζονοποιημένο νερό βάζει ο ΕΟΦ



Τέλος στις διαφημίσεις συσκευών παραγωγής όζοντος, έθεσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με σχετική απαγόρευσή τους, στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, “απαγορεύεται κάθε είδους διαφήμιση των συσκευών παραγωγής όζοντος, που περιλαμβάνουν ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο παραγόμενο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες έναντι των ασθενειών.”
Οι ισχυρισμοί αυτοί εμπίπτουν στον ορισμό του φαρμάκου και η διάθεση των αντίστοιχων προϊόντων στην αγορά προϋποθέτει την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φαρμάκου από τον ΕΟΦ.”
Ο ΕΟΦ τόνισε ότι τέτοια άδεια δεν έχει χορηγηθεί έως σήμερα και επομένως, δεν είναι γνωστές οι επιδράσεις των προϊόντων αυτών στον ανθρώπινο οργανισμό.
Ο Οργανισμός, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου με βάση τη νομοθεσία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, και τις συναρμόδιες αρχές εξακολουθεί να διερευνά το ενδεχόμενο λήψης και επιπλέον μέτρων.
cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη καταστροφή στα χρηματιστήρια Χάθηκαν 20 Ελλάδες μέσα σε μια εβδομάδα!


Ο τρόμος κυριαρχεί στις αγορές όλου του κόσμου, καθώς οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής γίνεται πλέον αντιληπτό ότι δεν αντιμετωπίζουν επαρκώς την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, ενώ τα αδύναμα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο στις ΗΠΑ εντείνουν τους φόβους για εκδήλωση νέας ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία, μετά την κρίση του 2008.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 28 Ιουλίου και μετά - μέσα δηλαδή σε μία εβδομάδα - από τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου έχουν χαθεί περί τα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περίπου ...20 Ελλάδες σε αξία!

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την Wall Street και τις ασιατικες αγορές, η Ευρώπη ξεκίνησε και πάλι με σημαντική πτώση (περί το 1,5% η Φρανκφούρτη και το Λονδίνο, πιο ήπια οι άλλες αγορές, ενώ...... τεχνική αντίδραση καταγράφεται στο Μιλάνο, έπειτα από το χτεσινό -5%), ενώ η Οδός Αθηνών κυριολεκτικά διαλύεται, αφού πλέον ο γενικός δείκτης κατρακυλά κάτω και από τις 1.050 μονάδες, χάνοντας 3,5% και πλέον.

Την ίδια ώρα, σε νέα επίπεδα-ρεκόρ «σκαρφαλώνουν» την Παρασκευή τα spreads τόσο της Ιταλίας και της Ισπανίας, όσο και της Γαλλίας και του Βελγίου, καθώς ο φόβος για τη διάχυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη χτυπά… «κόκκινο».

Το spread των ιταλικών 10ετών ομολόγων έναντι των γερμανικών βρέθηκε νωρίτερα στις 416 μονάδες βάσης, το υψηλότερο επίπεδο από την υιοθέτηση του ευρώ από την Ιταλία, ενώ έως τις 418 μονάδες βάσης εκτινάχθηκε το spread των ισπανικών τίτλων, που επίσης αποτελεί επίπεδο ρεκόρ.

Στις 231 μονάδες βάσης βρέθηκε νωρίτερα το spread των βελγικών 10ετών ομολόγων που αποτελεί νέο ρεκόρ, όπως και η άνοδος των γαλλικών στις 90 μονάδες βάσης.

Το δε ελληνικό spread βρίσκεται μια ανάσα από τις 1.300 μονάδες, ενώ κάτω από τα 1,4150 δολάρια βρίσκεται το ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις περνούν και ένας «χορεύει» - Οι αντίπαλοι μας στο Europa League


Βατή κλήρωση για τις ελληνικές ομάδες στα play offs του Europa League. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όντας σοβαροί και παίζοντας απλά κόντρα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντιναμό Τιφλίδας και Καρπάτι Λβιβ, μπορούν να προκριθούν στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου υποχρεώνεται να «χορέψει» σε παριζιάνικους ρυθμούς περισσότερο για την εμπειρία παρά για το όνειρο πρόκρισης, αφού θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν.

Αναλυτικά τα ζευγάρια (οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Αυγούστου):

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Παναθηναϊκός (Ελλάδα)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Γκιμαράες (Πορτογαλία)
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) – Παρτιζάν (Σερβία)
Μέταλιστ (Ουκρανία) – Σοσό (Γαλλία)
Μπεσίκτας (Τουρκία) – Αλάνια Βλαντικαφκάζ (Ρωσία)

Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)
Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία)-Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Μπούρσασπορ (Τουρκία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο)
Ρόμα (Ιταλία)-Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)
Ολυμπιακός Βόλου (Ελλάδα)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)
Εκράνας (Λιθουανία)-Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
ΠΑΟΚ (Ελλάδα)-Καρπάτι (Ουκρανία)
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)-Μπιλμπάο (Ισπανία)
Χαρτς (Σκωτία)-Τοτέναμ (Αγγλία)

Στεάουα (Ρουμανία)-ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)
Νόρτζελαντ (Δανία)-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
Ντνιέπρ (Ουκρανία)-Φούλαμ (Αγγλία)
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)-Σπάρτακ Τρνάβα (Τσεχία)
Σιόν (Ελβετία)-Σέλτικ (Σκωτία)

Σλασκ (Πολωνία)-Ραπίντ Βουκουρεστίου(Ρουμανία)
Λίτεξ (Βουλγαρία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Λάτσιο (Ιταλία)-Ραμποτνίσκι (FYROM)
Νασιονάλ Μαδέιρα (Πορτογαλία)-Μπέρμιγχαμ (Αγγλία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ριντ (Αυστρία)

Τουν (Ελβετία)-Στόουκ (Αγγλία)
Αάλεσουντ (Νορβηγία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία)
Βασλούι (Ρουμανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Ομόνοια (Κύπρος)-Σαλτσμπουργκ (Αυστρία)
Ζεσταφόνι (Γεωργία)-Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)
Ανόβερο (Γερμανία)-Σεβίλλη (Ισπανία)

Ελσίνκι (Φιλανδία)-Σάλκε (Γερμανία)
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργίας)-ΑΕΚ (Ελλάδα)
Ρεν (Γαλλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Γκαζ Μετάν (Ρουμανία)-Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
Χέλσινμποργκ (Σουηδία)-Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)
Πηγή :http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τρίτη 9 Αυγούστου οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ


Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής ύψους περίπου 4.500.000 εκατ. ευρώ καταβάλλει ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ΕΛΓΑ την Τρίτη 9 Αυγούστου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές που επήλθαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλα κλπ.) τη χρονική περίοδο Οκτωβρίου 2010 - Δεκεμβρίου 2010, στις ακόλουθες περιφερειακές ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, ’ρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Χαλκιδικής.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του οργανισμού: www.elga.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΟΡΙ


Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή μεταξύ Αγίας Παρασκευής Φθιώτιδας και Παρορίου Βοιωτίας. Ισχυρές προσβεστικές δυνάμεις, 8 οχήματα και 18 πυροσβέστες έχουν σπέυσει στο σημείο, ενώ επιχειρούν και 2 αεροσκάφη. Συμμετέχουν επίσης 2 πεζοπόρα τμήματα με 17 πυροσβέστες. Καίγεται έκταση με πουρνάρια
Σε οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών αποδίδουν την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Παρόρι Βοιωτίας φορείς και κάτοικοι της περιοχής. Οι φλόγες μέχρι στιγμής δεν απειλούν σπίτια ωστόσο τα πολλαπλά μέτωπα φωτιάς που ξεσπούν στη γύρω περιοχή, διασπείρουν τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας με αποτέλεσμα την αδυναμία ελέγχου της πυρκαγιάς.

paroriviotiass.blogspot.com


Διαβάστε Περισσότερα »

Αργούν οι επιστροφές φόρου άνω των 1.500 ευρώ


Τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες ακόμη θα χρειαστεί να περιμένουν χιλιάδες πολίτες για να πάρουν τα χρήματα από την επιστροφή φόρου για το έτος 2010. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι επιστροφές ύψους 1.500 ευρώ και άνω θα καθυστερήσουν λόγω της μη έγκαιρης προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε συνδυασμό με τον μεγάλο φόρτο εργασίας και τις ελλείψεις προσωπικού στις ΔΟΥ.

Τα δυσάρεστα νέα αφορούν όσους δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις ΔΟΥ εντός του προβλεπόμενου από τον νόμο ορίου (δέκα ημέρες). Οι καθυστερήσεις γίνονται ακόμη πιθανότερες δεδομένου του μεγάλου φόρτου εργασίας των εφοριακών σε συνδυασμό με τη γενικότερη έλλειψη προσωπικού στις ΔΟΥ λόγω των καλοκαιρινών αδειών.

Οι φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή άνω των 1.500 ευρώ πρέπει να προσκομίσουν στην αρμόδια ΔΟΥ τη φορολογική δήλωσή τους, προεκτυπωμένη ή μη κατά περίπτωση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον έλεγχο των επιστρεφόμενων ποσών εντός δέκα ημερών από την παραλαβή του εκκαθαριστικού τους σημειώματος (όπως αναγράφεται και στο εκκαθαριστικό).
Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου, τότε το αρμόδιο τμήμα ή γραφείο εισοδήματος τους διαγράφει από την κατάσταση επεξεργασίας και μετά τη διαγραφή διαβιβάζει τη δήλωσή τους στο γραφείο επιστροφών, το οποίο μετά τους σχετικούς ελέγχους θα τη στείλει στη ΓΓΠΣ.
Αυτό σημαίνει πως όσοι δεν ακολουθήσουν το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, θα χάσουν τη σειρά τους από κάποιον που ήταν πιο πίσω στη λίστα και η επιστροφή του φόρου τους θα αργήσει ακόμη περισσότερο.

Τι προβλέπεται
Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία του υπουργείου Οικονομικών, για τους πιο πάνω φορολογούμενους που έχουν διαγραφεί από την κατάσταση επεξεργασίας, όταν τελικά προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η διαδικασία που θα ακολουθείται έχει ως εξής:

-Αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης (σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομιστεί) είναι σωστό, θα συντάσσεται ΑΦΕΚ επιστροφής (Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης) και θα διαβιβάζετε στο γραφείο επιστροφών για την εξόφλησή του.
- Αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι διαφορετικό, θα συντάσσεται το πιο πάνω ΑΦΕΚ και στη συνέχεια θα ενεργείται εκκαθάριση τροποποιητικής δήλωσης, η οποία υποβάλλεται βάσει των προσκομισθέντων δικαιολογητικών και η όλη διαδικασία θα τακτοποιείται στη ΔΟΥ.
- Για τους φορολογούμενους που δεν είναι φορολογικά ενήμεροι (οφειλέτες κτλ.) το ποσό της επιστροφής τους στέλνεται στην αρμόδια ΔΟΥ με μαγνητικά ατομικά εκκαθαρισμένα ΑΦΕΚ από τη ΓΓΠΣ.





























Διαβάστε Περισσότερα »

H Άρια συναντήθηκε με τους ιδιοκτήτες ταξί της Θήβας και της Λιβαδειάς

aria.jpg
Η Βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα  συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί της πόλης της Λιβαδειάς. Στη συνάντηση και το διάλογο μαζί τους οι ιδιοκτήτες των ταξί εξέφρασαν τις διαφωνίες τους για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, τις ανησυχίες τους και τις προτάσεις τους, τις οποίες θα δώσουν και εγγράφως στη Βουλευτή, προκειμένου να γνωστοποιηθούν στους αρμοδίους.
Επίσης, συνάντηση και διάλογο είχε πριν λίγες ημέρες η κυρία Αγάτσα και με τους ιδιοκτήτες ταξί της Θήβας.
          Η κυρία Αγάτσα και στις δύο συναντήσεις δήλωσε ότι θα μεταφέρει στον αρμόδιο Υπουργό τις απόψεις και θέσεις των ιδιοκτητών ταξί των δύο πόλεων της Βοιωτίας και θα κάνει γνωστά τα ειδικότερα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν.
    
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ




 
                         
            
 
 
 

 
 

 

 
  
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ήθελε να με τσιμεντώσει»



Η συγκλονιστική κατάθεση-σοκ της 57χρονης Αθηναίας

Η συγκλονιστική κατάθεση που έδωσε στις ανακριτικές αρχές η πλούσια Αθηναία που κρατούσε φυλακισμένη ο Χρήστος Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του, βγήκε στο φως της δημοσιότητας. Η 57χρονη περιγράφει με λεπτομέρειες όλες τις ημέρες που έζησε στο σπίτι στη Συκιά, όπου τη φυλάκισαν για να της αποσπάσουν την περιουσία της, απειλώντας την ότι θα την τσιμεντώσουν μέσα σε λάκκο.

Η άτυχη γυναίκα γνώρισε τον Χρήστο Παπαδόπουλο από ένα φίλο του εκλιπόντα συζύγου της. Της παρουσιάστηκε ως δικηγόρος, ο οποίος θα μπορούσε να τη βοηθήσει να λύσει τα προβλήματα που είχε με τα αδέρφια του άντρα της λόγω της περιουσίας που της είχε αφήσει.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος συναντήθηκε μαζί της δύο, τρεις φορές και αφού κέρδισε την συμπάθειά της, της πάσαρε έναν 50χρονο φίλο του. «Με ρώτησε αν θα μπορούσα να βοηθήσω το φίλο του αυτόν από το Ξυλόκαστρο, αφού όπως μου είπε: «ξέρεις από ψυχολογία και πέρασες το ίδιο πρόβλημα». Εγώ αρνήθηκα, μολονότι είχα σπουδάσει ψυχολογία. Στις 7 Δεκεμβρίου χτυπάει το τηλέφωνό μου και ακούω για πρώτη φορά τη φωνή του. Μου συστήθηκε, μου είπε ότι ήταν από τη Συκιά Κορινθίας και ότι ήταν φίλος του Χρήστου Παπαδόπουλου».

Από εκείνη την ημέρα ήρθαν πολύ κοντά. Έφτασε σε σημείο να μείνει για μια εβδομάδα σε διαμέρισμα που της παραχωρούσε εκείνος στη Συκιά Κορινθίας. Αυτή η εβδομάδα ήταν και η αρχή όλων των κακών. Επειδή δεν είχε πολλά ρούχα μαζί της γύρισε στο σπίτι της με τη συνοδεία του. Το σπίτι ήταν άνω κάτω, τα είχαν πάρει όλα, δεν υπήρχαν ούτε τραπέζι ούτε καρέκλες.

Η γυναίκα είχε στο σπίτι της πολλά και διάφορα κειμήλια όπως σπαθιά, εικόνες, πίνακες, ρολόγια και πολλά άλλα μεγάλης αξίας.

Όπως αναφέρει στην κατάθεσή της εκείνος της είχε πει ότι είχε πάει αρκετές φορές στο σπίτι της στην Αθήνα και πως είχε πάρει πράγματα για να τα πουλήσει χωρίς την έγκρισή της, ενώ έκανε λόγο ακόμα και για πλαστή διαθήκη.

«Του είπα ότι θέλω να με πάει στη γαλλική πρεσβεία για να καταλάβω από την αντίδρασή του αν είμαι εγκλωβισμένη». Τότε η συμπεριφορά του άλλαξε και από κύριος μεταμορφώθηκε σε έναν χυδαιολόγο. Από την ημέρα εκείνη ο 50χρονος την είχε εγκλωβισμένη και δεν την άφηνε νε βγει από το σπίτι του. «Μέχρι της αρχές Μαΐου έμενα με τη θέλησή μου. Από εκεί και πέρα κατάλαβα πως με κρατούσε παράνομα και δεν με άφηνε καν να τηλεφωνήσω».

«Έφερε ακόμα και έναν άγνωστο άντρα για να με τσιμεντώσει. Μου έλεγε ότι δεν θα με σκοτώσει απλώς αλλά θα με βασανίσει με τον τρόπο που αυτός ήθελε».

Σύμφωνα με την «Espresso», στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα ο Χρήστος Παπαδόπουλος για να απολογηθεί, ενώ θα δηλώσει πως είναι αθώος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Τον παρέσυρε και τον εγκατέλειψε αβοήθητο



Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άντρας μάλλον αλλοδαπός ηλικίας περίπου 40 ετών στην παρακαμπτήριο της Θήβας, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θηβών- Λιβαδειάς, στο ύψος του καταυλισμού των Αθίγγανων, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες Ι.Χ αυτοκίνητο τον παρέσυρε και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Ο οδηγός όμως του αυτοκινήτου δεν σταμάτησε ποτέ για να βοηθήσει τον αιμόφυρτο άντρα παρά πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε. Η Τροχαία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του οδηγού, για να εξακριβωθούν τα στοιχεία του θύματος, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το δυστύχημα έγινε, καθώς υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές, ότι λίγο νωρίτερα στο ίδιο σημείο το θύμα επιχείρησε να πέσει στις ρόδες άλλων διερχόμενων αυτοκινήτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαναράς: "Εφαγε" 8 χρόνια φυλακή για απάτη και είναι .. ελεύθερος !



Μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο, ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λαναράς, καταδικάστηκε για το αδίκημα της απάτης σε βάρος μέλους της οικογένειάς του, μαζί με τον χρηματιστή Γιώργο Περβανά.

Ποινή κάθειρξης 8 ετών του επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του, ενώ η ποινή του χρηματιστή, κάθειρξη 6 ετών.
Οι δυο καταδικασθέντες όμως αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς τους δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους.

Ο επιχειρηματίας και ο χρηματιστής σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εξαπάτησαν μέλος της οικογένειας Λαναρά, από το οποίο φέρονται να πήραν μεγάλα χρηματικά ποσά υποσχόμενοι επενδύσεις με μεγάλες αποδόσεις.

Πρίγκιπας, κάποτε, της όχθης του Χρηματιστηρίου τυλίχθηκε σε μια ευρεία ανυποληψία που σηματοδοτεί σχηματικά την άνοδο και την πτώση μιας γενιάς επιχειρηματιών που ασέλγησαν (με την ανοχή της πολιτείας) στην Κεφαλαιαγορά και στην οικονομία.

Ο Θωμάς Λαναράς, γόνος αστικής οικογένειας, εμφανίσιμος και συμπαθής, αποτελεί σήμερα το αντικείμενο μίσους για τους εργαζόμενους του ομίλου που δημιούργησε στην αμμουδιά των χρηματιστηριακών υπεραξιών και κατέρρευσε μαζί με τα «Κλωνάρια» και τα «Λαναρόχαρτα»
Πηγή :http://mediacopy.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠΑΑΤ: Ελάχιστα περιθώρια για αποζημιώσεις σε αμπέλια


Υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις πρόκειται να είναι δυνατή η αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών από τον περονόσπορο, καθώς οι ζημιές από μυκητολογικές προσβολές δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, επισημαίνει ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, σε γραπτή του απάντηση στην παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, που είχε ζητήσει την αποζημίωση των καλλιεργητών.


Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρει ότι «οι ζημιές από μυκητολογικές προσβολές (περονόσπορος), δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α. σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής».
Επιπλέον, τονίζει ότι «όσον αφορά στην προσβολή της αμπελοκαλλιέργειας από περονόσπορο, είναι γνωστό ότι η προσβολή μπορεί να περιορισθεί με την εφαρμογή κατάλληλων μυκητοκτόνων». Και συνεχίζει ότι «στις περιπτώσεις όμως που οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για ανάπτυξη επιδημίας και η καταπολέμησή της δύσκολη, η ζημιά μπορεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα Κρατικών Ενισχύσεων, εφόσον τηρούνται οι πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις που καθορίζονται στον ισχύοντα Κανονισμό Κρατικών Ενισχύσεων, δηλαδή θα πρέπει:
1. να τεκμηριώνεται επιστημονικά ότι η προσβολή οφείλεται σε μία συγκεκριμένη ακραία-δυσμενή συνθήκη,
2. τα μετεωρολογικά στοιχεία να επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό των καιρικών συνθηκών ως δυσμενών ( σε σχέση με μία ιστορική περίοδο αναφοράς ),
3. το επίπεδο των ζημιών (απώλεια παραγωγής για το έτος ζημιάς) να φθάνει ένα κατώτατο όριο, ίσο με το 30% της κανονικής παραγωγής του Νομού (σύγκριση με τη μέση παραγωγής της τριετίας, πριν το τέλος της ζημιάς),
4. να αποδεικνύεται η εγκυρότητα του ποσοστού ζημιάς από τα επίσημα στατιστικά δεδομένα και
5. να έχει ακολουθηθεί η σωστή καλλιεργητική τεχνική και να έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η ζημιά και η εξάπλωση της ζημιάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πήρε δάνειο για να χρηματοδοτήσει τη δολοφονία του γιου της


Ένα απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστές μια μητέρα και το 21χρονο γιο της έλαβε χώρα στη Μόχα... Όλα ξεκίνησαν από έναν μεταξύ τους τσακωμό και κατέληξε με τη μητέρα να παίρνει δάνειο για να χρηματοδοτήσει με αυτό τη δολοφονία του γιου της.


Η 47χρονη γυναίκα είχε τσακωθεί με το γιο της, 21 ετών, επειδή του είχε αγοράσει με δικά της χρήματα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και εκείνος δεν της τον είχε ξεπληρώσει ακόμη. Ζήτησε τότε από έναν άνδρα να σκοτώσει το γιο της υποσχόμενη ότι θα του έδινε το ποσό των 12.430 ευρώ που δανείστηκε από την τράπεζα.
Η γυναίκα συνελήφθη επειδή ο επίδοξος εκτελεστής μετάνιωσε και ενημέρωσε την αστυνομία. Αστυνομικοί την συνέλαβαν την ώρα που παρέδιδε τα λεφτά του δανείου στον "εκτελεστή".
Διαβάστε Περισσότερα »

«Εκεί που είσαι ήμουνα...»

Η Voria.gr θυμάται χαρακτηριστικά παραδείγματα της αρνητικής στάσης των Ιταλών απέναντι στη χώρα μας, στο ξεκίνημα του θρίλερ της κρίσης χρέους

Picture 0 for «Εκεί που είσαι ήμουνα...»
Όσοι παρακολουθούν στενά, από την αρχή αυτής της κρίσης, την ελληνική περιπέτεια, που οδήγησε τη χώρα εδώ που την οδήγησε, πάντα θυμούνται με τις όχι καλύτερες διαθέσεις την αρνητική στάση της Ιταλίας, απέναντι μας, από το ξεκίνημα του θρίλερ. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα: Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, μετά τις συνόδους κορυφής, ήταν οι πιο επιθετικοί κι εριστικοί απ όλους τους ευρωπαίους, που απηύθυναν ερωτήσεις στους Έλληνες αξιωματούχους, του πρωθυπουργού μη εξαιρουμένου. Οι Ιταλικές τράπεζες, επίσης, ήταν από τις πρώτες που ξεφόρτωσαν ό,τι ελληνικό ομόλογο είχαν στα χαρτοφυλάκια τους για να μην μολυνθούν, αν και διαδίδονταν ότι ήταν πολύ φορτωμένες, πράγμα το οποίο κατόπιν αποδείχθηκε ψευδές.
Τέλος, οι Ιταλικές επιχειρήσεις ήταν από τις πρώτες που έπαψαν να δέχονται ελληνικές τραπεζικές επιταγές, αλλά απαιτούσαν cash, στις συναλλαγές τους με Έλληνες εταίρους τους, ακόμα κι αν είχαν χρόνια συνεργασίας. Γενικότερα, το αίσθημα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στη γείτονα χώρα εξέλειπε από πολύ νωρίς, γεγονός το οποίο δεν περνούσε ποτέ απαρατήρητο. Τώρα, και μετά την τροπή που φαίνεται να παίρνει η κρίση χρέους και απέναντι, η στάση αυτή αποκτά μια λογική εξήγηση: προφανώς γνώριζαν, όσοι φώναζαν κι αντιδρούσαν κατ αυτόν τον τρόπο, την πραγματική κατάσταση της ιταλικής οικονομίας και προσπαθούσαν να ξορκίσουν το κακό που έρχονταν...
voria.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβονται τα επιδόματα της πρόνοιας λόγω σκανδάλων


Ύστερα από τις αποκαλύψεις για παροχή επιδομάτων τύφλωσης σε άτομα που βλέπουν κανονικά, αλλά και για καταβολή συντάξεων σε...νεκρούς, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος προανήγγειλε εξορθολογισμό στον τρόπο απονομής των επιδομάτων πρόνοιας.
Ειδικότερα ο κ. Λοβέρδος, σε συνέντευξη τύπου και με αφορμή τον αριθμό των ανθρώπων που δήλωναν "τυφλοί" στη Ζάκυνθο τόνισε πως θα προχωρήσει άμεσα η ενοποίηση των διασπασμένων μητρώων των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός του καταλόγου των δικαιούχων.
Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Υγείας, Μάρκος Μπόλαρης, "σήμερα δίνονται 6,2 δισ. ευρώ για προνοιακά επιδόματα, τα οποία, όμως, δεν ξέρουμε που πηγαίνουν. Υπάρχουν καταγγελίες για συντάξεις "μαιμού", στη Ζάκυνθο "τυφλός" οδηγεί ΙΧ, άλλος λαμβάνει προνοιακά επιδόματα από διαφορετικές νομαρχίες ή μπορεί να λαμβάνει δύο μορφών επιδόματα από την ίδια νομαρχία. Στον νομό Χανίων εμφανίζονται ανάπηροι 24% του πληθυσμού".
Ο κ. Λοβέρδος, από την πλευρά του, έκανε λόγο για "όργιο πελατειακού κράτους στις περιφέρειες".
Όπως ανακοινώθηκε, θα υπάρξει καταγραφή σε ηλεκτρονική πλατφόρμα των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, ώστε ανά πάσα στιγμή να γίνεται γνωστό πού πηγαίνουν τα χρήματα και πόσοι είναι οι δικαιούχοι.
Σε ό,τι αφορά τα προνοιακά ιδρύματα, ο υφυπουργός είπε ότι σήμερα υπάρχουν ιδρύματα άρτια εξοπλισμένα και στελεχωμένα, τα οποία δεν έχουν αξιοποιηθεί σωστά, υπάρχουν ιδρύματα που χτίστηκαν για φυσική αποκατάσταση και λειτουργούν ως "χρονίως πασχόντων" και το αντίστροφο.
Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, η ηγεσία του υπουργείου μελετά, τα έξι Κέντρα Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) που υπάρχουν και τα οποία υπολειτουργούν, να ενταχθούν στο ΕΣΥ και να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας.
Άλλωστε, τα στοιχεία δείχνουν πως 52 εκατ. ευρώ στοιχίζει στα ασφαλιστικά Ταμεία η φυσική αποκατάσταση σε ιδιωτικά κέντρα.
Τα "μικρά Νοσοκομεία", όπως χαρακτήρισε τα ΚΑΦΚΑ, ο κ. Μπόλαρης, με την ένταξή τους στο ΕΣΥ, θα συνδεθούν με τον Εθνικό Οργανισμό Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΕΟΠΥ) και θα προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες, σε όσους έχουν ανάγκη.
Επίσης, θα προχωρήσει και η συνένωση των προνοιακών ιδρυμάτων με δικτυακή μορφή. Θα υπάρχει ένα κεντρικό ΔΣ για τα ομοειδή ιδρύματα της καλλικρατικής περιφέρειας.
Το σχέδιο νόμου αναμένεται να ναι έτοιμο ως τα μέσα Αυγούστου
cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προκήρυξη διαγωνισμού για νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης


http://permisospress.blogspot.com
Διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση 21 Μελετών Κτηματογράφησης σε 268 περιοχές της χώρας για την ένταξή τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο, συνολικού προϋπολογισμού 111,2 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), προκήρυξε στις 3/8/2011 η Κτηματολόγιο Α.Ε. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την...





τρίτη γενιά κτηματογράφησης που εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο, που έχει εκπονήσει η εταιρεία με σκοπό την σταδιακή ένταξη των υπολοίπων περιοχών της χώρας στο Κτηματολόγιο μέχρι το 2020.

Με την κτηματογράφηση των 268 προ-καποδιστριακών ΟΤΑ θα καταγραφούν περίπου 2,6 εκατ. δικαιώματα και θα καταχωριστούν στο Κτηματολόγιο 4,7 εκατ. στρέμματα. Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος κτηματογράφησης θα έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο όλα τα μεγάλα αστικά συγκροτήματα της χώρας, καθώς και αναπτυσσόμενες παράκτιες περιοχές.

Οι νέες μελέτες κτηματογράφησης θα υλοποιηθούν με βελτιωμένες τεχνικές προδιαγραφές σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα και συγκεκριμένες προβλέψεις για την επιτάχυνση της ανακήρυξης των αναδόχων..
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλωμα 732 γιατρων « ροκανιζε » το ΙΚΑ

Αποκαλυπτικές είναι οι έρευνες για τις αιτίες που κρύβονται πίσω από την οικονομική αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων.
Εντοπίστηκαν 732 γιατροί που συμμετείχαν σε κυκλώματα παράνομων συνταγογραφήσεων.

Αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως από τους ελέγχους που γίνονται στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς μέχρι σήμερα 732 γιατροί εντοπίστηκαν να έχουν παραβατική συμπεριφορά.


Οι γιατροί αυτοί εξυπηρετούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ, ενώ εκτιμάται πως στο σύνολο των φορέων θα ξεπεράσουν τις 1.100 οι περιπτώσεις όπου χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.


Το υπουργείο Εργασίας, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Έθνος, έχει ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους για να διαπιστωθεί το κατά πόσο υπάρχουν ορισμένοι γιατροί που εκμεταλλεύονται τη «συνεργασία» τους με τα ασφαλιστικά ταμεία. Το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε φαρμακεία και κλινικές, προκειμένου να έρθουν στο φως κυκλώματα που λυμαίνονται τα ασφαλιστικά ταμεία.


Στόχος του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη είναι να εξοικονομηθούν φέτος 1,3 δισ. ευρώ από το «νοικοκύρεμα» στον χώρο του φαρμάκου. Συγκεκριμένα, οι φαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλιστικών φορέων αναμένεται να πέσουν από τα 4,2 στα 2,9 δισ. ευρώ.


Σημειώνεται πως από τους 732 γιατρούς που βρέθηκαν στο επίκεντρο των ελέγχων διακόπηκε ήδη η συνεργασία των Ταμείων με τους 140.


Στις υπόλοιπες περιπτώσεις θα υπάρξει παραπομπή στα πειθαρχικά όργανα (εφόσον είναι μόνιμοι), αφαίρεση συνταγολογίου (πρόκειται για ένα νέο μέτρο), ενώ ανάλογα με την περίπτωση το θέμα μπορεί να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.


Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν φτάσει στα ταμεία προκύπτει πως η παραβατική συμπεριφορά των συγκεκριμένων γιατρών εντοπίζεται σε θέματα συνταγογράφησης. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε πως:


- Συνταγογραφούν ακριβά φάρμακα, των οποίων η προμήθεια γίνεται από ιδιωτικά φαρμακεία και όχι από το φαρμακείο του ΙΚΑ (όπως κανονικά πρέπει). Μάλιστα για το θέμα αυτό θα ελεγχθεί και το κατά πόσο έχει υπάρξει συνεργασία με συγκεκριμένα φαρμακεία.

- Συνταγογραφούν φάρμακα που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και
- Συνταγογραφούν σε τριπλάσιους ασφαλισμένους από αυτούς που κανονικά θα έπρεπε. Ειδικότερα, οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ μπορούν να εξυπηρετούν έως και 100 ασφαλισμένους του ΙΚΑ τον μήνα (υπάρχει σχετική ρύθμιση). Ωστόσο αποκαλύφθηκαν περιπτώσεις που οι γιατροί είχαν περισσότερες από 300 επισκέψεις τον μήνα.

«Ρεκόρ»


Σημειώνεται πως πριν από λίγους μήνες είχαν έρθει στο φως στοιχεία ότι 20 γιατροί των ασφαλιστικών ταμείων είχαν καταφέρει να κάνουν «ρεκόρ» συνταγογράφησης. Η πιο ακραία περίπτωση αφορούσε γιατρό του ΙΚΑ ο οποίος συνταγογραφούσε φάρμακα αξίας άνω των 250.000 ευρώ τον μήνα.


Ενδεικτικό των διαστάσεων που είχε πάρει τα προηγούμενα χρόνια το πρόβλημα είναι πως το 2004 η δαπάνη για φάρμακα ήταν 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά μέσα σε μία πενταετία είχε αγγίξει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Αρκεί να αναφερθεί πως η φαρμακευτική δαπάνη των Ταμείων το 2009 έφτανε το 40% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης προς αυτά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία -πριν από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης- στην Ελλάδα εκτελούνταν περίπου 100 εκατομμύρια συνταγές τον χρόνο, ενώ αντίστοιχα στη Δανία (που έχει τον μισό περίπου πληθυσμό) 15 εκατομμύρια. Μάλιστα η αξία της φαρμακευτικής δαπάνης της χώρας μας είναι περίπου ίδια με αυτήν της Ισπανίας που έχει πενταπλάσιο αριθμό κατοίκων.



ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών ο αγιασμός στα δημοτικά

Με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών ο αγιασμός στα δημοτικά
Περισσότερα από 20.000 αναμένεται να είναι τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο. Αυτήν την εκτίμηση έκανε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος σε χθεσινή ανακοίνωσή της.

Οπως τονίζουν οι δάσκαλοι, η πρόβλεψη αυτή προκύπτει από τον μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών που ήδη έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας - μέχρι 10 Αυγούστου θα είναι περίπου 11.000 - καθώς και από τον χαμηλό αριθμό διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών (500-600).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «Τα Νέα», οι δάσκαλοι υποστηρίζουν ότι μία από τις αιτίες των κενών θα είναι και οι χαμηλές πιστώσεις φέτος για την πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους ωραρίου: τον περσινό Αύγουστο είχαν προβλεφθεί πιστώσεις για 15.800, τον φετινό Αύγουστο για περίπου 5.000 - 6.000.

Το υπουργείο Παιδείας πάντως δηλώνει πως γνωρίζει ότι φέτος έχει να αντιμετωπίσει την πιο δύσκολη χρονιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από πλευράς κενών και ελλείψεων εκπαιδευτικών. Και γι' αυτό οι επιτελείς του επεξεργάζονται αυτές τις ημέρες σχέδια και σενάρια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου εκτίμησε ότι η φετινή σχολική χρονιά θα είναι «πολύ δυσκολότερη από την προηγούμενη. Ισως θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πιο δύσκολη χρονιά». Μάλιστα, η υφυπουργός θέλοντας να εξηγήσει το μέγεθος των φετινών δυσκολιών είπε πως πέρυσι ήταν μία δύσκολη χρονιά, όταν οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών ήταν 2.500 χιλιάδες - πρόπερσι ήταν 7.000 - και ταυτόχρονα υπήρξαν περίπου 11.000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών. Φέτος, ανέφερε, οι διορισμοί μονίμων θα είναι περίπου 300 και οι συνταξιοδοτήσεις αναμένονται στα ίδια επίπεδα, κάτι λιγότερο από 11.000. Σ' αυτά προστίθεται και το μικρότερο κονδύλι που έχει προβλεφθεί για τους αναπληρωτές.

«Συνεπώς όλοι οι σχεδιασμοί μας αυτό το διάστημα είναι πώς θα αναχαιτιστούν τα κενά. Είμαστε συνεχώς πάνω από το πρόβλημα. Το σημαντικό είναι όμως ότι έχει προϋπάρξει δουλειά μηνών από το υπουργείο για την καλύτερη αξιοποίηση των εκπαιδευτικών» τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Το υπουργείο αναμένει να δει ποιος θα είναι ο τελικός αριθμός των εκπαιδευτικών που θα συνταξιοδοτηθούν - θα έχει εικόνα μετά τις 10 Αυγούστου - ώστε να οργανώσει ένα πιο συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης των κενών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιταλία:100 πρόσφυγες νεκροί απ’ τους 300 που διασώθηκαν


Ιταλία:100 πρόσφυγες νεκροί απ’ τους 300 που διασώθηκανΤην ζωή τους έχασαν εκατό πρόσφυγες που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο είχε ξεκινήσει από την Λιβύη, έμεινε ακυβέρνητο και τελικά διασώθηκε από την ιταλική ακτοφυλακή στα ανοικτά της Λαμπεντούζα, δήλωσε μία Μαροκινή διασωθείσα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.
«Ήμασταν 300, αλλά περίπου εκατό, κυρίως γυναίκες, δεν διασώθηκαν και οι άνδρες αναγκάστηκαν να ρίξουν τα πτώματα στην θάλασσα» δήλωσε η διασωθείσα, της οποίας η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε.
Η μαρτυρία αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις επίσημες πληροφορίες της ιταλικής ακτοφυλακής, που ανέφερε ότι «έχει μετρήσει περισσότερους από 300 πρόσφυγες στο σκάφος».
Ο επικεφαλής της ακτοφυλακής της Λαμπεντούζα Αντόνιο Μοράνα δήλωσε ότι, «στην περιοχή έπλεαν ρούχα, ίσως και πτώματα».
Ο Μοράνα πρόσθεσε ότι περαιτέρω έλεγχοι δεν ήταν εφικτό να διενεργηθούν, επειδή έπρεπε να μεταφερθούν στην Λαμπεντούζα το ταχύτερο δυνατό οι 300 πρόσφυγες.
Η μάρτυρας ανήκε στην ομάδα των τεσσάρων γυναικών και του ενός άνδρα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην Λαμπεντούζα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΣΚΡΗ:"ΠΡΟΒΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ" ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ


Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Άσκρης, “Ο ΗΣΙΟΔΟΣ” έχει σκοπό την προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων και του φυσικού κάλλους της Άσκρης. Πρόθεση του Συλλόγου είναι να γίνει ευρύτατα γνωστή η Κοιλάδα των Μουσών και ειδικά το υπήνεμο τεράστιο θέατρο με την υπέροχη ακουστική και τη μοναδική θέα προς ολόκληρη την πεδιάδα των Θηβών, ώστε να ενθαρρυνθούν οι αρχές για έναρξη ανασκαφών και αποκάλυψη του μεγαλειώδους αυτού μνημείου που θα αναδείξει την περιοχή και θα αποτελέσει πόλο τουριστικής ανάπτυξης του Ελικώνα.

Ο στόχος μας προσεγγίσθηκε σημαντικά κατά το παρελθόν έτος, αφού η παρου-σία στην Κοιλάδα των Μουσών πλέον των 1.700 ατόμων, από όλα σχεδόν τα μέρη της Βοιωτίας, για την παράσταση «Αντιγόνη» Σοφοκλέους, κατέδειξε ένα κύριο πολιτιστικό γεγονός για ολόκληρο το νομό...

Η πρωτοφανής αυτή επιτυχία μας ενθάρρυνε να προσεγγίσουμε τα αρχαία Μου-σεία, με τριήμερο εκδηλώσεων, από 6 έως 8 Αυγούστου 2011.
Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Αλιάρτου.

Στις εκδηλώσεις έχει προσκληθεί και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων “ΠΡΟΒΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ”

6-8 Αυγoύστου 2011, στην Κοιλάδα των Μουσών, Αρχαίο θέατρο Άσκρης

Σάββατο, 6 Αυγούστου

Ερατώ (κυμβάλων, Ερμής) προστάτιδα της λυρικής ποίησης και της χορωδίας.
Επίκληση Μουσών με κοπέλες της Άσκρης
Μουσικό ταξίδι
Μαέστρος: Teodor Kabaktsief
Σολίστ: Πέτρος Σκένδρος - Κατερίνα Κώτσου
Πιάνο: Μανώλης Παπασυφάκης - Κατερίνα Μπότση
Χορωδία: Αντίκυρας & Δεσφίνας
Έναρξη:20.00

Κυριακή, 7 Αυγούστου

Ευτέρπη (αυλών, Στησίχορος) προστάτιδα της αυλητικής τέχνης και της ερωτικής ποίησης.
Συναυλία με έντεχνο τραγούδι από την ορχήστρα Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων του ΟΤΕ
Τραγουδούν Παύλος Καρποδίνης – Κέλυ Κουνάκη – Τζίνα Καλομοίρη
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Καβογιάννης
Έναρξη:21.00

Δευτέρα, 8 Αυγούστου

Μελπομένη (τραγωδίας, Ευριπίδης) προστάτιδα της μουσικής και της τραγωδίας.
ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ του Ευριπίδη από τον Οργανισμό ελληνικού θεάτρου «ΑΙΧΜΗ»
Έναρξη:21.00
Διαβάστε Περισσότερα »

Προστατευτείτε από τον ιό του Δυτικού Νείλου



Σημαντικά μέτρα πρόληψης

Ο ιός του Δυτικού Νείλου απομονώθηκε το 1937, στην Ουγκάντα, σε περιοχή του Δυτικού Νείλου, όπου πήρε το όνομά του. Ο ιός ανήκει στην κατηγορία των αρμποϊών. Οι ιοί αυτοί μεταδίδονται με αρθρόποδα.

Κρούσματα από τον ιό, έχουν εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο. Στο παρελθόν, στην Ευρώπη σημαντικές επιδημίες έχουν αναφερθεί από τη Γαλλία στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και από τη Ρουμανία το 1996.

Παρά το γεγονός ότι θηλαστικά και πτηνά είναι ξενιστές του ιού, η βασική δεξαμενή του παθογόνου είναι τα πουλιά. Ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσω μολυσμένων κουνουπιών. Μεταδίδεται επίσης με μετάγγιση αίματος, με μεταμόσχευση οργάνου, με τον θηλασμό, την εργαστηριακή έκθεση και σπανίως με σταγονίδια. Η περίοδος επώασης είναι 2 έως 14 ημέρες.

Πολλά προσβεβλημένα άτομα δεν αναπτύσσουν συμπτώματα. Σε μικρότερο ποσοστό εμφανίζεται πυρετός με συμπτώματα ίωσης (π.χ. καταβολή, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, διαταραχές γαστρεντερικού). Εξάνθημα ή ήπια νευρολογικά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν. Η σοβαρή μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα από τον ιό είναι σπανιότερες.

Τα συχνότερα νευρολογικά σημεία στις περιπτώσεις αυτές είναι η αυχενική δυσκαμψία και η σοβαρή διαταραχή του πνευματικού επιπέδου. Σπασμοί, παραλύσεις, μυϊκή αδυναμία είναι σημεία νευρολογικής προσβολής. Η ηλικία άνω των 70 ετών και η καταστολή του ανοσοποιητικού αποτελούν κύριους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής μηνιγγοεγκεφαλίτιδας και θανάτου. Επιπλοκές της νόσου είναι η πνευμονία, η λοίμωξη του ουροποιητικού, μόνιμες νευρολογικές βλάβες, σύνδρομα κόπωσης, έλκη.

Η διάγνωση γίνεται κυρίως με ειδικό έλεγχο αντισωμάτων σε υγρά του σώματος (αίμα-εγκεφαλονωτιαίο υγρό). Ιατρικώς χορηγείται υποστηρικτική αγωγή και ειδικά φάρμακα με ποικίλη ωστόσο ανταπόκριση κατά τη θεραπεία.

Σημαντικά είναι τα μέτρα πρόληψης που συνδέονται με την απομάκρυνση των κουνουπιών:


-Απομακρύνετε και αποφεύγετε χώρους με λιμνάζοντα ύδατα. Κουρεύετε γρασίδι, θάμνους, φυλλωσιές (είναι σημεία παραμονής κουνουπιών).

-Χρησιμοποιείτε ανεμιστήρες ή κλιματιστικά: Ο δροσερός αέρας μειώνει τη δραστηριότητα των κουνουπιών.

-Μην κυκλοφορείτε σε εξωτερικούς χώρους από το σούρουπο έως την αυγή. Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν χρησιμοποιείστε μακριά ρούχα, που να σκεπάζουν τα χέρια και τα πόδια, παπούτσια κλειστά αντί για σανδάλια και πουκάμισα που να ‘μπαίνουν’ μέσα στη φούστα ή το παντελόνι. Χρησιμοποιείστε επίσης ειδικά εντομοαπωθητικά σκευάσματα για το δέρμα.

-Στα μωρά και στο σπίτι, μην ανοίγετε τα παράθυρα μετά το σούρουπο και χρησιμοποιείτε σήτες και κουνουπιέρες.

-Eιδικά spray permethrin χρησιμοποιούνται για εμβάπτιση κουνουπιέρων και σητών με αποτελεσματική αντικουνουπική προστασία που διαρκεί για αρκετούς μήνες, εφόσον δεν πλυθούν.

-Να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσεως του κατασκευαστή του προϊόντος που χρησιμοποιείτε και να χρησιμοποιείτε πάντα εγκεκριμένα προϊόντα.

Τα εντομοαπωθητικά για το δέρμα

Τα κυριότερα δραστικά εντομοαπωθητικά για το δέρμα περιέχουν μία από τις παρακάτω δραστικές ουσίες:

-DEET
-Picaridin
-Οil of lemon eucalyptus (φυσικό εντομοαπωθητικό)

Πώς χρησιμοποιούνται τα ειδικά εντομοαπωθητικά για το δέρμα:

-Σε περίπτωση παραμονής σε εξωτερικό χώρο επί μία - δύο ώρες χρησιμοποιείτε συγκεντρώσεις DEET<10% ή picaridin<10%.
-Σε περίπτωση παραμονής σε εξωτερικό χώρο επί δύο-τέσσερις ώρες χρησιμοποιείτε συγκεντρώσεις DEEΤ~15% ή picaridin~15% ή~30% oil of lemon eucalyptus.
-Σε περίπτωση παραμονής σε εξωτερικό χώρο επί πέντε - οκτώ ώρες χρησιμοποιείτε συγκεντρώσεις~20%-50% DEET.

Οι υψηλές συγκεντρώσεις DEET προσφέρουν προφύλαξη και από τα κουνούπια. Το DEET χρησιμοποιείται μόνο σε άτομα άνω των δύο μηνών και μάλιστα σε συγκέντρωση έως 30%, ενώ το Οil of lemon eucalyptus χρησιμοποιείται σε άτομα άνω των τριών ετών.

Οδηγίες κατά την επάλειψη των εντομοαπωθητικών

-Το προϊόν πρέπει να τοποθετείται μόνο σε ακάλυπτο δέρμα και μετά την επιστροφή πρέπει να απομακρύνεται με καλό μπάνιο.

--Να μην τοποθετείτε το προϊόν σε αμυχές, πληγές, στο στόμα και στα μάτια και να πλένετε πάντα τα χέρια σας μετά την επάλειψη.

-Τα εντομοαπωθητικά πρέπει να επαλείφονται μετά τα αντηλιακά.

-Να πλένετε καλά τα χέρια σας μετά τη χρήση. Αν μετά από την εφαρμογή του εντομοαπωθητικού παρατηρηθεί ερεθισμός, ενημερώνετε τον γιατρό.

Πηγή: iatronet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η επιστροφή φόρου στους αγρότες


Έχει πιστωθεί από χθες στους λογαριασμούς τους

Αυξημένο κατά 3 εκατ. ευρώ είναι φέτος το συνολικό ύψος του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου που επιστρέφεται στους παραγωγούς. Το ποσό είναι από σήμερα διαθέσιμο καθώς πιστώθηκε χθες στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η πληρωμή του κάθε δικαιούχου επιστροφής γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων, που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ.

Οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα ποσό της επιστροφής από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα:Μέλισσα τουμπάρισε αυτοκίνητο στην Αγία Άννα


Mία μέλισσα ήταν η αιτία για να τουμπάρει το αυτοκίνητο που βλέπετε στην φωτογραφία. Ο άτυχος 35 χρονος οδηγούσε με προορισμό την...
Χαλκίδα όταν μπήκε στο αυτοκίνητο του από το ανοιχτό παράθυρο μία μέλισσα. Στην προσπάθεια του να την διώξει προκειμένου να μην τον τσιμπήσει, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να εκτραπεί από την πορεία το αυτοκίνητο του. Ο άτυχος άντρας έπεσε σε χαντάκι αλλά ευτυχώς είχε άγιο. Δεν έπαθε τίποτα πάρα μόνο δύο γρατσουνιές.
evianews.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγωγή- μαμούθ από τη Σοφία Ψυχογιού στο ΚΡΑΤΟΣ.



Αγωγή αποζημίωσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου υπέβαλε η 25χρονη δόκιμη ειδική φρουρός Σοφία Ψυχογιού, η οποία χτυπήθηκε πριν από τρία χρόνια από καλάζνικοφ έξω από το Α.Τ. Αγίας Παρασκευής.

Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «ΟΠΛΑ» η οποία δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά. Η νεαρή δόκιμη δέχτηκε τρείς σφαίρες, με αποτέλεσμα να υποστεί ολική αναπηρία του δεξιού της χεριού, να υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων και φυσιοθεραπείες ενώ δεν μπορεί πλέον να αυτοεξυπηρετηθεί ούτε βέβαια να εργαστεί.Η «παραβίαση της νομιμότητας από την πλευρά της διοίκησης» την οδήγησε να υποβάλλει αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου, αξιώνοντας αποζημίωση 1.606.317,16 ευρώ. Η αγωγή υποβλήθηκε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο και μεταξύ άλλων αναφέρει:

«....Το δημόσιο και τα διοικητικά του όργανα άφησαν χωρίς έστω την ελάχιστη νόμιμη προστασία του Α.Τ. Αγ.Παρασκευής, αφού δεν τήρησαν έστω τις στοιχειώδεις διατάξεις του νόμου και τους κανόνες του. Εκθέτοντας έτσι και το Α.Τ. και συνεπώς τη ζωή των συναδέλφων και τη δική μου σε τεράστιο κίνδυνο, αφού μόνο εμείς οι ειδικευμένοι, δόκιμοι ειδικοί φρουροί, εκτελούσαμε την υπηρεσία που σύμφωνα με τις διατάξεις, έπρεπε να εκτελούν όσοι είχαν ήδη ορκιστεί αστυνόμοι ή ειδικοί φρουροί». Όπως αναφέρει «υπέστην σοβαρότατο τραυματισμό και παντελή, ολοκληρωτική παράλυση του δεξιού χεριού μου και δεν γνωρίζω αν ποτέ θα επανέλθω στην προτέρα κατάσταση... Με κάνουν να ζω χωρίς να χαίρομαι τη ζωή μου, όπως εγώ την προγραμμάτιζα και οργάνωνα. Με κάνουν να έχω συνειδητοποιήσει ότι αν και μόλις στην αρχή της ζωής μου, δεν θα τη ζήσω, όπως την είχα ονειρευτεί και αυτό χωρίς να ευθύνομαι εγώ».
news24gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βατοπέδι, ProtonBank, Τράπεζα Κρήτης – σταθερή αξία πλέον «το νόμιμον είναι και ηθικόν»


Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Δικηγόρος

Οι «εμπλακέντες» στο «σκάνδαλο» Βατοπεδίου υπουργοί της ΝΔ διεκήρυξαν από την αρχή ότι ακολούθησαν πιστά τις γνωμοδοτήσεις και απόψεις των υπηρεσιακών παραγόντων. Έτσι, ο τότε εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς απεφάνθη ότι «οι υπουργοί παρεπλανήθησαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες».

Δεν εξετάζω το ενδεχόμενο να λειτούργησαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες καθ’ υπόδειξη ή κατά την εκφρασμένη ποικιλοτρόπως ή απλώς εικαζομένη βούληση των πολιτικών προϊσταμένων τους. Καυτηριάζω, όμως, τις δηλώσεις των υπουργών, οι οποίοι θεώρησαν εαυτούς δεσμευόμενους από τις

εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, όπερ απολύτως αβάσιμο. Ο δημόσιος υπάλληλος εισηγείται και ο υπουργός αποφασίζει.

Οι νομικοί σύμβουλοι του κράτους γνωμοδοτούν και ο υπουργός αποφασίζει, αν θα αποδεχθεί τη γνωμοδότησή τους ή όχι. Οι νομικοί σύμβουλοι του κράτους είναι οι δικηγόροι του Δημοσίου και οι γνώμες τους δεν δεσμεύουν το Δημόσιο, όπως η γνώμη του δικηγόρου παντός ιδιώτη δεν δεσμεύει τον ιδιώτη, ο οποίος μπορεί να ακολουθήσει την εκφρασθείσα γνώμη, αλλά μπορεί και να την απορρίψει. Στη δεκαετία του ΄80 πλείστες όσες ΔΕΚΟ κατέθεταν ενορχηστρωμένες τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα Κρήτης με το αιτιολογικό ότι απολάμβαναν πολύ υψηλότερου επιτοκίου.
Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Κοσκωτά, άλλοι το αποκαλούν «βρώμικο ΄89», οι διοικητές αυτών των ΔΕΚΟ βρέθηκαν κατηγορούμενοι για απιστία με το σκεπτικό ότι δεν έκαναν χρηστή διαχείριση των κεφαλαίων των οργανισμών που διοικούσαν, με αποτέλεσμα να τα καταθέτουν στη συγκεκριμένη τράπεζα, την οποίαν άδειαζε ο Κοσκωτάς διοχετεύοντας τις καταθέσεις των πελατών της σε ιδίων συμφερόντων δραστηριότητες [κυρίως «ΓΡΑΜΜΗ ΑΕ» και «ΟΣΦΠ»], και έτσι να κινδυνεύουν οι ΔΕΚΟ να χάσουν τα κεφάλαιά τους, αν η τράπεζα βρισκόταν σε αδυναμία να τα αποδώσει.
Η άμυνα όλων των κατηγορηθέντων τότε ήταν πως αγνοούσαν ότι ο Κοσκωτάς έκλεβε την ίδια του τράπεζα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι καταθέσεις του κοινού, μεταξύ των οποίων και οι καταθέσεις των ΔΕΚΟ.

Διάβασα χθες στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ το έγγραφο του κ. Βενιζέλου, με το οποίο αυτός ούτε λίγο ούτε πολύ ψέγει τους υπηρεσιακούς παράγοντες που αρνήθηκαν να παρανομήσουν τοποθετώντας στην ProtonBank διαθέσιμα του Δημοσίου πέρα του οριζόμενου από τον νόμο ορίου. Κατά τον κ. Υπουργό, Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, όφειλαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες να λάβουν υπόψη τους την οικονομική συγκυρία και τις κυβερνητικές προσπάθειες για να ξεπερασθεί η κρίση και να παραβούν τον νόμο, ώστε να στηριχθεί η τράπεζα στις δύσκολες αυτές εποχές και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα γενικότερα. Έτσι, είδαμε και την άλλη όψη του νομίσματος. Ο κ. καθηγητής θεωρούσε, ορθώς, προ της 04.10.2009 ότι οι υπουργοί της ΝΔ και όχι οι υπηρεσιακοί παράγοντες ήταν υπόλογοι, αν υπήρχε αδίκημα, για τις ενέργειές τους σε σχέση με τις ανταλλαγές Δημοσίου-Μονής Βατοπεδίου. Προφανώς, διότι πίστευε, ορθώς, ότι την απόφαση για εκποίηση περιουσίας του Δημοσίου λαμβάνουν οι υπουργοί και όχι οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σήμερα, όμως, η από μέρους των υπηρεσιακών παραγόντων τήρηση του νόμου αποτελεί ατόπημα για τον κ. Αντιπρόεδρο. Έπρεπε αυτοί να παρανομήσουν, ώστε να μπορεί να λέει ο κ. υπουργός ότι έτσι έκριναν οι υπηρεσιακοί παράγοντες και αυτός απλώς συμμορφώθηκε προς την κρίση αυτή. Δεν κράτησε για πολύ, όμως, η θέση αυτή. Γνωρίζοντας ο κ. καθηγητής ότι μπουρδολογεί έσπευσε να καταθέσει τροπολογία σε συζητούμενο στη Βουλή νομοσχέδιο για να καλύψει την παρανομία του, στην οποία προέβη, αφού γνωρίζει ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες έπραξαν ορθώς τηρούντες τον νόμο και εκείνος που παρενόμησε ήταν o ίδιος. Έστειλε, δηλαδή, προς ψήφιση στη Βουλή ένα νόμο που θα καλύψει εκ των υστέρων τις παρανομίες του.

Έτσι, η από μέρους του παράνομη στήριξη της τράπεζας με χρήματα δικά μας και όχι δικά του, ίσως δε και δανεικά από αυτά που έχει εξασφαλίσει ο πρωθυπουργός για την κάλυψη του δήθεν δημόσιου χρέους, θα είναι πλέον νόμιμη όντας εμβαπτισμένη στην κοινοβουλευτική κολυμβήθρα της συμπολιτευτικής, και όχι μόνον, πλειοψηφίας. Θα νομιμοποιηθεί η παρανομία σας κ. Βενιζέλε, αλλά δεν θα ηθικοποιηθεί.

Υ.Γ. Διερωτώμαι γιατί δεν εισάγει στη Βουλή μία παρόμοια διάταξη ο κ. Παπακωνσταντίνου που να ορίζει ότι «πισίνες σε οικήματα επί νήσων του Αιγαίου ονομάζονται υδατοσυλλέκτες και εξαιρούνται των τεκμηρίων του ν. 2338/1994, όπως ισχύει, μη απαιτουμένης οικοδομικής αδείας για την κατασκευή τους».

Σωτήριος Καλαμίτσης
Δικηγόρος
pressgr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Τα Kύματα της Παραλίας" : Τριήμερο ολοήμερο πάρτυ της νεολαίας_ 5-6-7 Αυγούστου 2011 στα Άσπρα Σπίτια.



Το Beachwave 2011 ετοιμάζεται για μια ακόμη χρονιά να «ταράξει» με μουσική και νεολαιίστικες δράσεις την ησυχία του καλοκαιριού και να «ξυπνήσει» με τη ζωντάνια του την Παραλία Διστόμου στο χώρο του Beach Volley στα Άσπρα Σπίτια στις 5,6 και 7 Αυγούστου.

Ήδη 17 σχήματα(!!!) έχουν δηλώσει συμμετοχή και ανυπομονούν να ανεβούν την εξέδρα στο
beachvolley, που φέτος θα στηθεί πιο κοντά στο κόσμο και απέναντι απο τις κερκίδες του χώρου.
Όπως και πέρυσι θα υπάρχουν αρκετοί djs και ομάδα Graffiti art που θα γεμίσουν με
μουσική και περιβαλλοντική δράση το τριήμερο εκείνο, προβάλλοντας και προωθώντας ταυτόχρονα τις καλλιτεχνικές & μουσικές αναζητήσεις της νεολαίας του τόπου μας, που δεν έχει πολλά σημεία αναφοράς, δράσης και ψυχαγωγίας στην περιοχή μας.
Επιπροσθέτως, θα υπάρξει μίνι έκθεση περιοδικών εκδόσεων κόμικς, αφιερώματα σε αγαπημένους καλλιτέχνες όπως Jon Bon Jovi, Michael Jackson αλλά και στους Νίκο Παπάζογλου-Μανώλη Ρασούλη.
Η συμμετοχή στο τριήμερο θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες, ενώ παράλληλα θα ενεργοποιηθεί ικανός αριθμός εθελοντών από Αθήνα, Λιβαδειά, Δίστομο και Άσπρα Σπίτια, για τη σωστή διενέργεια του φεστιβάλ αυτού.
Έχει εξασφαλιστεί η τεχνική στήριξη του Δήμου Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας, στηρίζεται
επικοινωνιακά από το Radio Distomo και το Ράδιο Ένωση αλλά και την καθημερινή εφημερίδα
Βοιωτική ώρα, την DigiWorx mUlti-mEDIA στις νέες τεχνολογίες (Ιντερνετ κλπ), αλλά και
από το πανελλήνια γνωστό social media music portal, musicheaven.
Μέγας χορηγός η «Αλουμίνιον ΑΕ» και χορηγός η «Ford της Λιβαδειάς» - Αφοι Πανουργιά ΟΕ.
Υποστηρικτές της διοργάνωσης και των συγκροτημάτων θα είναι και τα μουσικά καταστήματα
της Λιβαδειάς, Πολύτροπο & Music Pro, που θα προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις στους θεατές του Φεστιβάλ, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την πρωτοβουλία των Οργανωτών και το ωδείο
Modern Music Academy.
Όλη η ενημέρωση για τα συμμετέχοντα σχήματα και λεπτομέρειες της διοργάνωσης υπάρχουν
και διατίθενται από το ειδικό ενημερωτικό site του Φεστιβάλ www.beachwave.gr και στο σχετικό event μέσω facebook.
Καλούμε τους επισκέπτες να φροντίσουν έγκαιρα για τρόπους διαμονής στην περιοχή μας,
καλώντας τους Οργανωτές για να τους κατευθύνουν στα καταλύματα του Δήμου μας
ή μπαίνοντας στο site και να ενημερωθούν για τα τηλέφωνα των ξενοδοχείων της περιοχής μας.
Αναμένονται και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής σε συμμετοχές και happenings.
Να είστε όλοι εκεί!
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 5 Αυγούστου ...

480 π.Χ: Στα Στενά των Θερμοπυλών, ο αρχηγός των Ελλήνων, Λεωνίδας, απαντά «Μολών Λαβέ» στην πρόταση του βασιλιά των Περσών, Ξέρξη, να παραδώσει τα όπλα.

1861: Οι ΗΠΑ επιβάλλουν για πρώτη φορά φόρο εισοδήματος, 3% για εισοδήματα πάνω από 800 δολάρια. Το μέτρο φέρει την υπογραφή του Αβραάμ Λίνκολν.

1914: Το πρώτο φανάρι, που ρυθμίζει την κυκλοφορία, εγκαθίσταται στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ.

1917: Μεγάλη πυρκαγιά καταστρέφει ολόκληρο τον κεντρικό τομέα της Θεσσαλονίκης.

1963: Οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Ρωσία υπογράφουν τη συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων.

1965: Στην Αθήνα, καταψηφίζεται από τη Βουλή η πρώτη κυβέρνηση των αποστατών υπό τον Γεώργιο Αθανασιάδη - Νόβα.


Γεννησεις

1930: Νιλ Άρμστρονγκ, αμερικανός αστροναύτης, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη.

1932: Ρία Κούρτη, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ελευθερίας Δημητριάδη, τραγουδίστρια.


Θανατοι

1832: Δημήτριος Υψηλάντης, αδελφός του Αλέξανδρου Υψηλάντη και ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.



1962: Μέριλιν Μονρόε, αμερικανίδα ηθοποιός. Η σταρ του κινηματογράφου βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Λος Άντζελες από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.
Πηγή :http://www.sansimera.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ