Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Πυροβόλησε κατά λάθος την "οικογένεια"


Family Conflicts 1Family conflicts 2

Πήγε στο μπακάλικο έχοντας στη ζώνη του το...ροζ όπλο της συντρόφου του. Χωρίς να το θέλει πυροβόλησε τον εαυτό του χαμηλά, πολύ χαμηλά, στο πέος του (Vid)
Έχουμε ακούσει αρκετές περιπτώσεις συνανθρώπων μας που πυροβολήθηκαν κατά λάθος από λάθος χειρισμό όπλου ή επειδή εκπυρσοκρότησε.
Όμως για τον Τζόσουα Σέτο αυτό που έπαθε ξεπερνάει κάθε φαντασία.
Ο 27χρονος όχι μόνο κατάφερε να αυτοπυροβοληθεί χρησιμοποιώντας το ροζ περίστροφο της συντρόφου του αλλά πέτυχε διάνα, το...πέος του.
Ο νεαρός είχε το όπλο περασμένο στη ζώνη του όταν μπήκε σε ένα μπακάλικο στην Αριζόνα. Δυστυχώς κάπως με κάποιο τρόπο κατάφερε να πυροβολήσει με αποτέλεσμα η σφαίρα να χτυπήσει το πέος του πριν καρφωθεί στον αριστερό μηρό του.
Η αστυνομία κάνει λόγο για ατύχημα αλλά ο νεαρός μπορεί να αντιμετωπίσει κατηγορίες οπλοκατοχής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γονείς για κλάμματα............


Είναι φορές που η ανευθυνότητα κάποιων δεν έχει όρια. Δείτε τις φωτογραφίες...
























Διαβάστε Περισσότερα »

Πας φαντάρος; Μπες στο διαδίκτυο


Καταργείται η έντυπη πρόσκληση στρατευσίμων

Αποκλειστικά στο διαδίκτυο θα αναρτώνται εφεξής οι διαταγές πρόσκλησης στρατεύσιμων (ΕΔΥΕΘΑ), σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού δαπανών.

Αυτό σημαίνει πως οι
προσκλήσεις- περίπου 27.000 το χρόνο- δε θα αποστέλλονται πλέον σε έντυπη μορφή, αλλά θα βρίσκονται στο ίντερνετ μέσω του «Διαύγεια», των ιστοσελίδων των Γενικών Επιτελείων, καθώς και της ιστοσελίδας της ΔΣΣΝΣ/ΓΕΕΘΑ www.stratologia.gr , ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους τους αποδέκτες.



Διαβάστε Περισσότερα »

Από 9 ευρώ το τρένο για Θεσσαλονίκη-Αθήνα




Picture 0 for Από 9 ευρώ το τρένο για Θεσσαλονίκη-Αθήνα
Την άλλη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμα τα πρώτα φθηνά εισιτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για Θεσσαλονίκη Αθήνα, που αφορούν κρατήσεις μέσω Ίντερνετ για τα δρομολόγια μετά τις 21 Αυγούστου.
Όπως γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας ΥΠΥΜΕΔΙ, κ. Χ. Τσιόκας, σε συνέντευξη Τύπου, στο νέο πλέγμα δρομολογίων της εταιρείας περιλαμβάνονται 14 δρομολόγια για Αθήνα – Θεσσαλονίκη, τα οποία θα είναι ανά δύο ώρες, με οικονομικό εισιτήριο που ξεκινάει από 9 ευρώ (πολιτική ανταμοιβής έγκαιρων κρατήσεων) και κλιμακώνεται μέχρι τα 36 ευρώ. Συγκεκριμένα, για την περαιτέρω ενίσχυση της γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει μετά τον Δεκαπενταύγουστο και το πρόγραμμα διάθεσης φθηνών εισιτηρίων μέσω διαδικτύου για έγκαιρες κρατήσεις. Κάθε μήνα 10.000 θέσεις θα είναι διαθέσιμες έναντι αντιτίμου 9 ευρώ, 15.000 θέσεις έναντι 19 ευρώ και αντίστοιχος αριθμός έναντι 29 ευρώ.
Παράλληλα, θα ενισχυθεί η προπώληση εισιτηρίων μέχρι και τρεις ημέρες νωρίτερα, παρέχοντας έκπτωση 15%.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόκα, τα εισιτήρια αυτά αφορούν το ¼ των συνολικών εισιτηρίων που κόβονται για τα συγκεκριμένα δρομολόγια, καθώς οι ημερήσιοι επιβάτες φτάνουν τους 7.000 με την πληρότητα να κινείται στο 85%.
Σε περίπτωση καθυστέρησης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αποζημιώνει τους πελάτες παρέχοντας  έκπτωση στην τιμή του επόμενου εισιτηρίου για όλους τους προορισμούς ως εξής:
- Καθυστέρηση πάνω από 30 λεπτά: 25%   έκπτωση
- Καθυστέρηση πάνω από 60 λεπτά: 50%   έκπτωση
- Καθυστέρηση πάνω από 90 λεπτά: 75%  έκπτωση
- Καθυστέρηση πάνω από 120 λεπτά: χορήγηση ενός δωρεάν εισιτηρίου
Σημειώνεται πως οι παραπάνω αποζημιώσεις δεν θα δίδονται για τις προσφορές εισιτηρίων 9, 19. 29 ευρώ.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό, θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή η υπηρεσίας τρένο – ταξί, στο πλαίσιο της οποίας θα δίνεται δυνατότητα, για όσους το επιθυμούν, να ζητούν ταξί να τους παραλάβει από το σπίτι τους το πρωί, όπως και κατά την επιστροφή τους από τον σταθμό των τρένων να τον μεταφέρουν στο σπίτι τους.
Συγκεκριμένα, ένας επιβάτης ξεκινώντας το ταξίδι του από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κατερίνη και το Βόλο θα έχει την δυνατότητα με ένα ενιαίο μειωμένο εισιτήριο να ζητήσει να τον περιμένει ταξί και να τον μεταφέρει στον τελικό του προορισμό. Το συνολικό κόστος τρένου και ταξί θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικό ξεκινώντας από 69 ευρώ μετ' επιστροφής για όσους διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Έμφαση θα δοθεί και στο πρωινό δρομολόγιο Θεσσαλονίκης – Αθήνας, με στόχο να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά business υπηρεσίας, δηλαδή με αναχώρηση από το Σ. Σ. Θεσσαλονίκης στις 05.11 πμ. και άφιξη στην Αθήνα στις 10:26 πμ., ώστε οι επιβάτες να μπορούν πραγματοποιήσουν τις δουλειές τους στην πρωτεύουσα και να επιστρέψουν στην έδρα τους, την ίδια μέρα με απογευματινό τρένο.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχοντας έρθει σε συμφωνία με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, από 1η Σεπτεμβρίου 2011 θα παρέχει στους επιβάτες τη δυνατότητα χρήσης Ίντερνετ ταξιδεύοντας με το τρένο, όσο και συνεχές σήμα στα κινητά τηλέφωνα.
Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στις εμπορευματικές μεταφορές θα προωθήσει ένα πρόγραμμα συνδυασμένης μεταφοράς φορτηγού - τρένου για τη μεταφορά φορτίων από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα. Βάση θα αποτελεί το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, στο οποίο ήδη λειτουργεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τα τέλη Ιουλίου 2011, ενώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ήδη η σχετική οργάνωση και υποδομή στον παλιό σταθμό εμπορευμάτων.
Σχετικά με την πορεία της εξυγίανσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο κ. Τσιόκας τόνισε ότι «με την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου και έχοντας υπόψη και τα θετικά αποτελέσματα του Ιουλίου μπορούμε με ασφάλεια να ανακοινώσουμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα εξυγίανσης ζημιογόνων εταιριών της χώρας που αφορά τον όμιλο ΟΣΕ καταγράφει ήδη θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα μηδενίζεται το έλλειμμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και καταγράφεται για πρώτη φορά στον ΟΣΕ πρωτογενές πλεόνασμα».
Συγκεκριμένα, όπως είπε, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιβάρυνε τον Έλληνα φορολογούμενο με 20 εκατ. ευρώ κάθε μήνα έχοντας καταγράφοντας χρέος 700 εκατ. ευρώ το 2009. Ωστόσο, όπως τόνισε τον Ιούλιο του 2011, μετά την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης της εταιρείας το έλλειμμα μειώθηκε στα 1,7 εκατ. ευρώ, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το έλλειμμα θα έχει μηδενιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, δηλαδή τρεις μήνες πριν τον στόχο που έχει θέσει η τρόικα.
Όσον αφορά τον ΟΣΕ, ο κ. Τσιόκας ανέφερε ότι το έλλειμμα του Οργανισμού έφτανε το 1,2 δισ. ευρώ το χρόνο, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2011 ο ΟΣΕ παρουσιάζει λειτουργικό πλεόνασμα 3 εκατ. ευρώ.
Τέλος, ο κ. Τσιόκας γνωστοποίησε ότι το 2012 θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και θα έχουν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί για την ανάπτυξη προαστιακού σιδηρόδρομου για Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Θεσσαλονίκη – Κιλκίς – Προμαχώνα, με ηλεκτροκίνηση, έργα συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να έχουν υλοποιηθεί εντός της διετίας 2013-2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περγαντάς:Οι ταξιτζήδες ήθελαν αξιόπιστο συνομιλητή

alt


Έπρεπε έγκαιρα το Υπουργείο να καλέσει την αιρετή περιφέρεια να  μεσολαβήσει ώστε να είχε τελειώσει νωρίτερα η ταλαιπωρία με τους  απεργούς ταξιτζήδες..." δηλώνει αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κλέαρχος Περγαντάς.

Οπως ειναι γνωστό μετά απο  σχεδόν είκοσι ημερών  απεργίας, πρωτοφανούς ταλαιπωρίας του κοινωνικού συνόλου, μεγάλης ζημίας σε βάρος του ελληνικού τουρισμού και  ενός πολιτικού αδιεξόδου  του Υπουργού μεταφορών και Υποδομών  κ.Ραγκούση ,ο τελευταίος βρήκε σανίδα σωτηρίας καλώντας τους 13 περιφερειάρχες να  σώσουν την κατάσταση και ουσιαστικα και τη χώρα απο  ένα σοβαρό οικονομικό πλήγμα που επέφερε  η  αναστάτωση ειδικά στο χώρο του τουρισμού η  κινητοποίηση των ταξιτζήδων.
Με τις δεσμεύσεις τους  ότι δεν πρόκειται αφενός μεν να  υπογράψουν  καμία νεα άδεια ταξί και αφετέρου ότι  θα ειναι και οι ίδιοι εταίροι στον διάλογο για την διαμόρφωση του νέου Νόμου απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί  οι ιδιοκτήτες  δέχτηκαν να  αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Κάτι που αυτονόητα  ήταν τόσο απλό, πλην της λογικής του κ.Ραγκούση, ανέδειξε  περίτρανα ότι  μόνο με την αποκέντρωση της κεντρικής εξουσίας σε θεσμικούς φορείς μπορεί να λειτουργήσει αυτό το Κράτος. Κάτι που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ειναι  λελυμένο εδώ και δεκαετίες ,όχι όμως και στην Ελλάδα  που η κεντρική Διοίκηση θέλει να  ελέγχει αποκλειστικά και μόνιμα την ελληνική κοινωνία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο «χάρτης» των λουκέτων σε όλη την Ελλάδα



Εκρηκτική γίνεται η κατάσταση στην αγορά, με τα λουκέτα να πληθαίνουν δραματικά και να εμφανίζουν μία στις τέσσερις επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας, να κατεβάζει ρολά. Η κατάσταση είναι ακόμη πιο ζοφερή σε άλλες εμπορικές περιοχές, όπου το ποσοστό εκτοξεύεται στο 30% (Πατησίων).

Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και από την οποία συμπεραίνεται ότι, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του περσινού Αυγούστου, σε όλους ανεξαιρέτως τους εμπορικούς δρόμους, η κατάσταση είναι δυσμενέστερη, αφού αυξάνονται οι «κενοί» επαγγελματικοί χώροι και τα «λουκέτα».

Στα βασικά συμπεράσματα της έρευνας αναφέρεται ότι σε όλες τις περιοχές μπορούν να καταγραφούν μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά. 

Πρώτη βασική διαπίστωση είναι ότι δεν κλείνουν μόνο τα μικρά μαγαζιά. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και μεγάλες επιχειρήσεις που διακόπτουν τη δραστηριότητά τους. Επίσης, σε όλες τις περιπτώσεις καταγράφεται ως κοινό γνώρισμα μια τοπική συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων. Εκεί που κλείνει μια επιχείρηση κλείνουν και άλλες. Επιπλέον, οι στοές, ιδίως στο κέντρο της Αθήνας, περιλαμβάνουν όχι μόνο κλειστές επιχειρήσεις, αλλά επαγγελματικούς χώρους, οι οποίοι παραμένουν αναξιοποίητοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Τα λουκέτα στην περιοχή της Αθήνας ως ποσοστό είναι πολύ υψηλότερα, σε γνωστούς και βασικούς εμπορικούς δρόμους, όπως για παράδειγμα η Ερμού, η Σταδίου κτλ..

Σε πόλεις της περιφέρειας, οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι αντιστέκονται, αλλά, όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, αυτό δεν σημαίνει ότι στο σύνολο των εμπορικών δρόμων της εκάστοτε πόλης, η αναλογία είναι μικρότερη σε σύγκριση με την Αθήνα. Η παραπάνω διαπίστωση οφείλεται στις ιδιαιτερότητες που έχει η εμπορική επιχειρηματικότητα σε πόλεις της περιφέρειας, η οποία στηρίζεται κυρίως στον οικογενειακό χαρακτήρα των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά, αναφέρονται στην έρευνα τα εξής:

- Η κατάσταση του κέντρου της Αθήνας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 24% από 17% που ήταν τον Αύγουστο του 2010.

- Κρισιμότερη παρουσιάζεται η κατάσταση στην οδό Σταδίου, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό, περίπου 34%.

- Ακολουθεί η οδός Ακαδημίας με το 26% των καταστημάτων να είναι κλειστά, ενώ στην Ερμού η αναλογία φτάνει στο 25%.

- Παρόλα αυτά, από τις ποιοτικές διαφορές του κάθε εμπορικού δρόμου προκύπτουν κάποια επιπλέον συμπεράσματα. Η οδός Πατησίων εμφανίζει ένα ποσοστό της τάξης του 26%, σχετικά μικρότερο προς το αντίστοιχο του συνόλου της Αθήνας, με κύριο χαρακτηριστικό τη συνύπαρξη παραδοσιακών και σύγχρονων δραστηριοτήτων. Παρόλα αυτά, η Πατησιών λόγω του μεγάλου μήκους του εμπορικού δρόμου, παρουσιάζει διαφορετική εικόνα ανά εμπορικό τετράγωνο, με το ποσοστό να αυξάνεται ορισμένες φορές έως και το 30%.

- Στη Νέα Ιωνία και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Ηρακλείου, η οποία εξυπηρετεί τρεις κατά σειρά περιοχές (Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Πευκάκια), η εικόνα εμφανίζεται σε πρώτη ανάγνωση καλύτερη από το κέντρο της Αθήνας, με το ποσοστό να φτάνει στο 18%, αλλά έχει επιδεινωθεί σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2010. Παρόμοια είναι η κατάσταση στην περιοχή του Αμαρουσίου, όπου, ενώ παρουσιάζεται οριακή αύξηση σε σύγκριση με την καταγραφή του Αυγούστου, παραμένει από τις περιοχές με τη χαμηλότερη συγκέντρωση κλειστών επιχειρήσεων.

- Στην περιοχή της Κηφισιάς, στο σύνολο πέντε εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν, το ποσοστό φτάνει περίπου το 24%, ενώ πριν από έξι μήνες ήταν στο 12%.

- Ο εμπορικός δρόμος της Θησέως στην περιοχή της Καλλιθέας εμφανίζει ποσοστό της τάξης του 18%, ενώ τον Αύγουστο ήταν 13,5%.

- Το Χαλάνδρι παρουσιάζει μια υψηλή συγκέντρωση «λουκέτων» στο σύνολο των κεντρικών εμπορικών δρόμων (Παπανδρέου, Αγία Παρασκευή και Χαιμαντά) με ένα ποσοστό της τάξης του 22%, ενώ τον Αύγουστο το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 17,0%

- Ο Πειραιάς παρουσιάζει αντίστοιχη εικόνα με όλες τις άλλες περιοχές, αφού το 21% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά.

- Το κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα οι υπό εξέταση εμπορικοί δρόμοι μπορεί να εμφανίζουν μια πιο ενθαρρυντική εικόνα σε σύγκριση με την Αθήνα, παρόλα αυτά, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου, έχει αυξηθεί στο 20% από 10,1%. Πιο συγκεκριμένα, στους εμπορικούς δρόμους Μητροπόλεως και Αγίας Σοφίας, εμφανίζονται τα χαμηλότερα ποσοστά κλεισιμάτων που μόλις φτάνουν το 9% και 8% αντίστοιχα.

- Οι εμπορικός δρόμοι Εγνατία, Βενιζέλου και Βασιλίσσης Όλγας φαίνεται να έχουν πληγεί περισσότερο, αφού το 19%, 18% και 18,5% αντίστοιχα, των επιχειρήσεων έχουν βάλει λουκέτο. Ενώ κρισιμότερη είναι η κατάσταση στην οδό Κασσάνδρου όπου μία στις τρεις επιχειρήσεις έχει κλείσει. Η Τσιμισκή, αν και παρουσιάζει χαμηλά ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με άλλους εμπορικούς δρόμους (περίπου 11,0%), σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου (8,0%), σημειώνει μιας σαφής επιδείνωση.

- Η εικόνα στην περιοχή της Λάρισας είναι ελαφρώς καλύτερη από άλλες περιοχές αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου 2010 έχει σημειώσει αύξηση στο 14,9% από 11,5%.

- Κρίσιμη παρουσιάζεται η κατάσταση στην περιοχή της Λάρισας στους εμπορικούς δρόμους Ασκληπιού, Μανδηλαρά, Παναγούλη και Παπαναστασίου, όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα καταστήματα και η αναλογία κλειστών/ανοιχτών καταστημάτων είναι 12,0% έως 19,7%.

- Στο Ηράκλειο της Κρήτης, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σημείωσε αύξηση, φτάνοντας το 15% από 12,3% τον Αύγουστο του 2010. Το σύνολο των εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν σημείωσε επιδείνωση, με τις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως και 62 Μαρτύρων να παρουσιάζουν ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων 23,7% και 16,2% αντίστοιχα.

- Στην πόλη της Καβάλας, στο σύνολο των εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν, τα κλειστά καταστήματα καλύπτουν το 14,7% των συνολικών καταστημάτων. Η κατάσταση σε κάθε εμπορικό δρόμο δεν είναι ίδια, ενώ σε αντιστοιχία με την περίπτωση της Βέροιας, οι μεγαλύτεροι -σε έκταση και συγκέντρωση επιχειρήσεων - δρόμοι σημειώνουν μεγαλύτερα ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων.

Για παράδειγμα, στον πολυπληθέστερο σε καταστήματα εμπορικό δρόμο της Καβάλας (Ομονοίας) τα κλεισίματα φτάνουν στο 17,28%, στην Κοζάνη (Ι. Τράντη), τα κλειστά καταστήματα φτάνουν στο 25,2%, στη Βέροια (Κεντρικής) το 18,7% και στην Έδεσσα (Εγνατία) το 24,5%.

Και στις τέσσερις περιοχές, επιβεβαιώνεται η παραπάνω διαπίστωση, αφού οι τέσσερις εμπορικοί δρόμοι με την υψηλότερη συγκέντρωση επιχειρήσεων παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό λουκέτων.

- Το κέντρο της Κοζάνης σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καταγραφής εμφανίζει υψηλή συγκέντρωση κλειστών επιχειρήσεων αναλογικά με το πλήθος των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στους εν λόγω εμπορικούς δρόμους.

Αναλυτικά, στο σύνολο των υπό εξέταση εμπορικών δρόμων σχεδόν το 18,8% των επιχειρήσεων είναι κλειστές ενώ ορισμένοι μεγάλοι σε έκταση εμπορικοί δρόμοι εμφανίζουν ποσοστό κλεισιμάτων από 22% έως 30%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι γενικά ο νομός Κοζάνης έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση επιχειρήσεων σε σύγκριση με τους άλλους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

- Στην Έδεσσα στο σύνολο των υπό εξέταση εμπορικών δρόμων τα κλειστά καταστήματα προσεγγίζουν το 18,0%.
Και στην περίπτωση της Έδεσσας, η συγκέντρωση των κλειστών επιχειρήσεων παρουσιάζει αυξητικές τάσεις σε συγκεκριμένους εμπορικούς δρόμους όπως για παράδειγμα στην οδό Εγνατία, (24,5%), Παύλου Μελά (18,2%), Ηρώων Πολυτεχνείου (22,2%).

- Στη Βέροια, το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων είναι από τα χαμηλότερα και φτάνει το 12,4%.

- Στην Τρίπολη το ποσοστό κλειστών καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους του εμπορικού κέντρου φτάνει το 20%, ενώ σε λιγότερο κεντρικούς δρόμους φτάνει ακόμα και το 40%.
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ!



Η πληροφορία είναι 100% γνήσια και εξακριβωμένη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του  anti-ntp.net ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πουτιν βρίσκεται στο νησί των ανέμων. Συγκεκριμένα ...
άνθρωπός μας στο νησί εντόπισε τον Ρώσο πρωθυπουργό με μεγάλη συνοδεία ατόμων (περίπου 120)  στον Γιαλό της Μυκόνου, με τους περισσότερους που τον περιτριγύριζαν να μοιάζουν με την ασφάλειά του, ενώ ο ίδιος φορώντας γυαλιά  και καπέλο εχτές τις πρωινές ώρες κατάφερε να περάσει απαρατήρητος. Η παρουσία του κρατήθηκε μυστική μέχρι και τώρα, ενώ είναι προφανές οτι δεν ήρθε μόνο για διακοπές καθώς λέγεται οτι προχώρησε σε κάποιες συναντήσεις για τις οποίες δεν μπορούμε να μιλήσουμε προς το παρόν. Ο ίδιος απαγόρευσε να διαρεύσει οποιαδήποτε πληροφορία για την συνάντησή του. Αξίζει να σημειωθεί οτι ένω βρίσκεται ακόμη στον νησί της Μυκόνου δεν έχει καταφέρει να τον εντοπίσει κανείς αλλά ούτε και να γίνει γνωστό στο Ελληνικό κοινό η επίσκεψή του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δραματική πτώση των καταθέσεων



Για έκτο συνεχόμενο μήνα οι τραπεζικές καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων τον Ιούνιο σημείωσαν πτώση της τάξης του 1.9% σε μηνιαία βάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος σήμερα Τρίτη, οι καταθέσεις
... διαμορφώθηκαν στα 188,2 δις ευρώ στα τέλη Ιουνίου από 191,9 δις ευρώ τον Μάιο.

Από την αρχή του έτους, οι καταθέσεις έχουν υποχωρήσει κατά 10% ή 21,4 δις ευρώ. Η υποχώρηση από τις αρχές του 2010 είναι της τάξης του 49 δις ευρώ, ή σχεδόν το 21% του συνόλου.

Η υποχώρηση των καταθέσεων επιβαρύνει τις ελληνικές τράπεζες, η χρηματοδότηση των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ΕΚΤ, καθώς η πρόσβασή τους στην διατραπεζική αγορά παραμένει δύσκολη εξαιτίας των ανησυχιών για το υπέρογκο χρέος της χώρας.

Τον προηγούμενο μήνα ο υπουργός Οικονομίας, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι η εκροή καταθέσεων στο εξωτερικό σταμάτησε ύστερα από την απόφαση της συνόδου της ΕΕ στις 21 Ιουλίου για δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πρώτος νεκρός στα επεισόδια στο Λονδίνο


Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από πυρά που δέχτηκε στη διάρκεια των ταραχών

Ένας 26χρονος, που δέχθηκε πυρά ενώ βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο στο νότιο Λονδίνο, είναι το πρώτο θύμα των επεισοδίων που συγκλονίζουν από το Σάββατο τη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν από χτες το βράδυ στο νοσοκομείο και σήμερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Η κατάσταση στη Βρετανία βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, συγκαλεί εκτάκτως το βρετανικό κοινοβούλιο την Πέμπτη για τις ταραχές, ενώ το βράδυ το Λονδίνο θα φρουρείται από 16.000 αστυνομικούς.

Το «πολεμικό κλίμα» εξαπλώθηκε και σε άλλες πόλεις όπως στο Λίβερπουλ, το Μπέρμιγχαμ και το Μπρίστολ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προκλητική ανθελληνική προπαγάνδα μέσω Διαδικτύου


Αλβανοί χάκερ στη σελίδα του Σεφερλή στο facebook

Αλβανοί «χάκεψαν» την επίσημη σελίδα του ηθοποιού Μάρκου Σεφερλή στο facebook. Οι «εισβολείς», σε μία προκλητικότατη ενέργεια, έχουν αναρτήσει ανθελληνικά βίντεο και υβριστικές φωτογραφίες για τη χώρα μας.

Δείτε τη σελίδα:

newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσ/νίκης


Έκτακτο δελτίο από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσ/νίκηςΈκτακτο δελτίο πρόγνωσης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική επικοινωνία με την ΕΜΥ. Όπως σημειώνεται, καταιγίδες που θα έχουν έντονη μορφή και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι, καθώς και ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 και 8 μποφόρ αναμένεται να πλήξουν αύριο, Τετάρτη, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Επιπλέον, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
meteo-news.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δυο Νεα Μεταγραφικα ΜΠΑΜ΄΄΄΄΄΄ ο ΑΟ ΘΗΒΑ Πηρε Δραμπαλη και Παντελη

Συνεχιζει Ακαθεκτη στο Δευτερο Γυρο Μεταγραφικης Ενισχυσης ο ΑΟ ΘΗΒΑ πριν απο λιγη ωρα  η Διοικηση Ανακοινωσε Δυο Σπουδαιες Μεταγραφες τον 28 χρονο Τερματοφυλακα Κωστα Δραμπαλη απο την ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ  και τον 24 χρονο Μεσοεπιθετικο Δημητρη Παντελη απο τον ΚΕΡΑΥΝΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ το Ερχομενο Σαββατο η ομαδα του Αντωνη Αυλωνιτη θα δωσει ενα ακομα πιο δυνατο τεστ στο Γηπεδο Νικαιας με Αντιπαλο την  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
thivaspor1.blogspot

.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Πόρτα" ΣτΕ στον Ψωμιάδη


Την αίτηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, απέρριψε η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ. Με την αίτηση ο Π. Ψωμιάδης ζητούσε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, που τον έθεσε σε προσωρινή αργία από τα καθήκοντα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ετσι, ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, επειδή μείωσε πρόστιμα ύψους 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο για νόθευση υγρών καυσίμων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε αργία.

Ειδικότερα, στην υπ΄αριθμόν 504/2011 απόφασή της η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας επισημαίνει ότι τα επιχειρήματα που προβάλλει ο κ. Ψωμιάδης περί "βλάβης", "νόθευσης της βούλησης" και "ηθικής βλάβης" δεν δικαιολογούν τη χορήγηση αναστολής, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως προδήλως βάσιμος ο λόγος ακυρώσεως ότι διέπραξε το αδίκημα ως νομάρχης και δεν επανεκλέχθηκε σε αυτό το αξίωμα.

Προδήλως βάσιμοι δεν θεωρούνται ούτε και οι υπόλοιποι λόγοι ακυρώσεως, όπως παράβαση διατάξεων του Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ψωμιάδης έχει καταθέσει και αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης του κ. Σώκου, η οποία θα εκδικαστεί στις 24 Νοεμβρίου 2011.
Πηγή :http://news247.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τρία εκατ. στρέμματα σε αγρότες παραχωρεί η κυβέρνηση


http://permisospress.blogspot.com
Τρία εκατομμύρια στρέμματα αζήτητων αγροτικών εκτάσεων του Δημοσίου θα παραχωρήσει η κυβέρνηση με ευνοϊκούς όρους σε αγρότες και κτηνοτρόφους, βάσει σχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.....


Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», οι εκτάσεις θα διατεθούν με συμβάσεις διάρκειας 5-25 ετών και με συμβολικό ετήσιο μίσθωμα της τάξεως των 5 ευρώ το στρέμμα.

Προτεραιότητα θα έχουν οι νέοι αγρότες κάτω των 30 ετών.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο περί τα τέλη Αυγούστου από τον υπουργό κ. Κώστα Σκανδαλίδη.

Στόχος του προγράμματος είναι να αυξηθεί η αγροτική παραγωγή με την καλλιέργεια προϊόντων που έχουν ζήτηση.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί η κτηνοτροφία μέσω της παραγωγής ζωοτροφών.

Τα προς ενοικίαση στρέμματα θα προκηρυχθούν από τις Περιφέρειες μέσω Διαδικτύου. Ο ενδιαφερόμενος θα πληκτρολογεί το ΑΦΜ, τα στοιχεία του θα διασταυρώνονται αυτόματα με τη βάση δεδομένων του μητρώου αγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων και με βάση τα κριτήρια θα βαθμολογείται.

Όποιος από τους ενδιαφερόμενους πάρει την υψηλότερη βαθμολογία, σε αυτόν θα μισθώνεται η έκταση.

Στα κριτήρια που υπολογίζονται στη βαθμολογία είναι αν το κύριο επάγγελμα είναι αγρότης, αν είναι έως 30 ετών, αν έχει μικρό κλήρο, αν διαθέτει πτυχίο κλπ.

Η αρχή θα γίνει από τους νομούς Σερρών, Έβρου και Αιτωλοακαρνανίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριανταφυλλόπουλος: Δεν πληρώνει συνεργάτες απο Φλεβάρη και κάνει διακοπές στη Μύκονο



Τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο εντόπισαν οι κεραίες μου να απολαμβάνει την βόλτα του στα Ματογιάννια της Μυκόνου. Έναν ακόμη σταθμό στο πρόγραμμα των διακοπών του δημοσιογράφου ο οποίος την ίδια ώρα έχει να πληρώσει τους συνεργάτες του απο τον Φλεβάρη. Και τι εννοώ;
...Το ρεπορτάζ μου λέει ότι τα παιδιά που δουλέυουν για την εταιρεία παραγωγής του δημοσιογράφου έχουν να δούν το χρώμα του χρήματος απο τον χειμώνα. Και είναι τουλάχιστον προκλητικό να μην έχεις πληρώσει τους συνεργάτες σοιυ κι εσύ να είναι χλιδάμπουρας με τη συνοδεία τριών φουσκωτών φίλων σου στα σοκάκια της Μυκόνου και να χαλαρώνεις. Βεβαίως για να λέμε και του στραβού το δίκιο στην ομάδα δημοσιογραφικής παραγωγής των εκπομπών Ζούγκλα και Κίτρινος Τύπος εργάζονται συνάδελφοι που έχουν σύμβαση και με τον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Και αυτοί είναι στην ίδια μοίρα . Η παρουσία του δημοσιογράφου στο νησί δεν προκάλεσε μόνο τα σχόλια όσων τον είδαν αλλά και των συνεργατών του, εντός γραφείου. Και είναι δύο φορές αδικία να πληρώνεις όσους δουλέυουν στη Ζούγκλα κανονικά και μάλιστα ,μια μέρα πρίν κλείσει ο μήνας και να μην ασχολείσαι με εκείνους που λειτουργούν για τις τηλεοπτικές εκπομπές. Δύο μέτρα και δύο σταθμά...Αλλά έτσι είναι. Όταν το μέλλον σου στην τηλεόραση είναι δυσδιάκριτο τότε γιατί να χάνεις χρόνο με όσους σε στήριξαν; 
gossip-tv.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

14 Αυγούστου πανηγυρίζει το Νεοχώρι



Κανένα άλλο πανηγύρι στη χώρα μας δεν έχει την αίγλη αλλά και την κατάνυξη όσο της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο. Όπως πουθενά στον κόσμο, δεν γιορτάζουν με τόσους χορούς και τραγούδια την Κοίμηση της Θεοτόκου. Οι  Έλληνες δεν λυπούνται για την Παναγιά που “έφυγε”, αλλά χαίρονται γιατί πήγε να βρει τον μονάκριβο Γιο της. Γι’ αυτό και ο Δεκαπενταύγουστος ονομάζεται από το λαό ως το Πάσχα του καλοκαιριού.
Ελάτε να διασκεδάσουμε στο Νεοχώρι όλοι μαζί με  Νίκο Kατσαρό τραγούδι,και κλαρίνο Κώστα Ράπτη.
Αναμνήσεις απο παλιά πανηγύρια 


Διαβάστε Περισσότερα »

Κινέζικο μεροκάματο (στην Ελλάδα) 200 ευρώ. Αφορολόγητο!...


Μεγάλωσε ο ανταγωνισμός στις παραλίες της Αττικής, και οι Κινέζικες φαμίλιες εξόρμησαν στα νησιά του Αιγαίου.
25 ευρώ για μισή ώρα μασάζ προσφέρουν επί τόπου στην ξαπλώστρα σας.
Τριγυρνούν με... ένα έντυπο που γραφει στα Αγγλικά "To hold a license massage".
Ποιος ακριβώς (στη Κίνα) τους έχει αδειοδοτήσει θα σας γελάσω, αλλά το μεροκάματο σε ένα οχτάωρο δεν είναι καθόλου για γέλια. Τα μόνα τους έξοδα είναι η παρακράτηση του φόρου όταν...
δηλώσουν το βαρβάτο εισοδημά τους (στη Γ' ΔΟΥ Πεκίνου) και τα λάδια που χρησημοποιούν όταν τριβουν τα (πάσης φύσεως) κορμιά της παραλίας. Μόλις τελειώσουν τον ένα πελάτη, αναλαμβάνουν τον επόμενο. Ούτε δευτερόλεπτο δεν χάνουν για να... πλύνουν τα χέρια τους.
Πολυτέλειες ...































Πηγή :http://nonews-news.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ