Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Τα χαρακτηριστικά του Ελληνα

Κάποιες παραδόσεις δεν αλλάζουν με τίποτα. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
  • Κάνεις φραπέ πριν φύγεις απ’ το σπίτι, όταν φτάνεις στο γραφείο, μετά το φαγητό, όταν έχεις καλεσμένους, πριν φύγουν οι καλεσμένοι, αφού φύγουν οι καλεσμένοι και πριν πέσεις για ύπνο.
  • Έχεις ακόμα ρούχα, από τότε που…ήσουν 5 χρονών, φυλαγμένα σε βαλίτσες.
  • Αποκαλείς κάθε μεγαλύτερο πρόσωπο που δεν έχεις γνωρίσει ποτέ «θείο» ή «θεία».
  • Δεν λες τίποτα στους γονείς σου, αλλά πάλι αυτοί νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα, και σε κάνουν να πιστεύεις ότι όντως τα ξέρουν.
  • Μαθαίνεις πώς να εκλιπαρείς το προσωπικό του αεροδρομίου, για να επιτρέψουν τις παραπάνω βαλίτσες που έχεις, αμέσως μόλις ο πατέρας σου σταματήσει να το κάνει για σένα και την οικογένεια.
  • Όταν ταξιδεύεις με το αεροπλάνο και επιστρέψεις, βρίσκεις 20 άτομα να σε περιμένουν στο αεροδρόμιο.
  • Κάθε καλοκαίρι «πρέπει να πας στο χωριό».
  • Κάθε φορά που πας στο χωριό, γνωρίζεις συγγενείς που ούτε ήξερες ότι υπάρχουν, και δεν μοιάζουν καθόλου με την οικογένειά σου.
  • Ψάχνεις για πανεπιστήμιο ή όσο το δυνατόν πιο μακριά απ’ το σπίτι, ή όσο το πιο κοντά στο σπίτι.
  • Όταν τελειώσεις το πανεπιστήμιο, επιστρέφεις και πρέπει να μείνεις πάλι με τους δικούς σου και μαλώνεις μαζί τους για τα πάντα -σαν να μην είχες φύγει ποτέ.
  • Πάντα καταριέσαι τους Έλληνες, και όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό κάνεις φίλους μόνο Έλληνες.
  • Όλοι οι συγγενείς σου μαζί μπορούν να αποτελέσουν μια μικρή πόλη.
  • Όλοι οι γνωστοί σου είναι «οικογενειακοί φίλοι».
  • Μαλώνεις για το ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό.
  • Μαθαίνεις στους Ευρωπαίους/Αμερικανούς να βρίζουν στη γλώσσα σου.
  • Όταν βγαίνεις ραντεβού, αρχίζεις να σκέφτεσαι τα πιο απίθανα μέρη για να αποφύγεις συγγενείς ή οικογενειακούς φίλους.
  • Καταλήγεις σε ένα άθλιο απόμερο μέρος και πάλι πέφτεις στο συγγενή με τη μεγαλύτερη γλώσσα.
  • Νομίζεις ότι απελευθερώνεσαι, αν και δεν μπορείς ούτε να καπνίσεις δημόσια.
  • Αν φτάσεις τα 25 και δεν έχεις παντρευτεί, οι γονείς σου σε κάνουν να αισθάνεσαι πολύ γέρος.
  • Το να παντρευτείς είναι ο μόνος τρόπος να γλιτώσεις απ’ τους γονείς σου.
  • Συμβουλεύεις τους φίλους σου πώς να επαναστατήσουν στους γονείς τους, όταν εσύ δεν μπορείς να κάτσεις ούτε μετά τις 12 έξω.
  • Λες πάντα «Άνοιξε το φως», αντί «Άναψε το φως».
  • Ρωτάς τον πατέρα μια απλή ερώτηση κι εκείνος σου λέει μια ιστορία για το πώς περπατούσε χιλιόμετρα ολόκληρα για να πάει σχολείο, χωρίς παπούτσια.
extras

  • Η μητέρα σου κάνει αμάν να σε παντρέψει από την εφηβεία σου λέγοντας σου την φράση "πότε θα νοικοκυρευτείς;"
  • Αν είσαι αγόρι όποια γυναίκα και αν πάρεις θα είναι αχαΐρευτη, βρωμιάρα, τεμπέλα και κακή μάνα.
  • Αν είσαι κορίτσι ο γαμπρός θα είναι πάντα ανάξιος σου γιατί άλλωστε "του δώσαμε την καλύτερη νύφη"
  • Αν είσαι Ελληνας θα πας τελευταίος στη δουλειά και θα σχολάσεις πρώτος.
  • Αν είσαι Ελληνας και δεν έχεις λεφτά ούτε για να φας καλά καλά θα πνίξεις τον πόνο σου στην ταβέρνα και θα πεις "δεν βαριέσαι μια ζωή την έχουμε"
  • Αν είσαι Ελληνας μόλις βγει ο ήλιος παρατάς τα πάντα και πας για καφέ!
  • Το να είσαι Ελληνας σημαίνει ότι δεν μασάς από όλους αυτούς που θέλουν να σε αλλάξουν, παραμένεις γνήσιος και γλεντάς ακόμα και φασολάδα σε ένα τραπέζι γεμάτο φίλους. Κάντε το και σεις άμα μπορείτε Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογαλοι!
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα που έγινε ποτέ

http://www.piperies.gr/sites/default/files/imagecache/thumbnail/images/2011/8/1313155178.jpg


Οι Έλληνες είμαστε αρκετά γκρινιάρηδες ώστε να διαμαρτυρόμαστε …
με το παραμικρό μποτιλιάρισμα στο δρόμο.

Στην Κίνα πάλι το 2010 σε μία εθνική οδό έξω από το Πεκίνο η ουρά των αυτοκινήτων είχε απόσταση 100 χιλιομέτρων και  πολλοί από τους οδηγούς περίμεναν στα αμάξια τους παραπάνω από μία εβδομάδα, διανύοντας περίπου 300 μέτρα την ημέρα με το αυτοκίνητο. 
Οι οδηγοί καθώς περίμεναν, διασκέδαζαν τους εαυτούς τους παίζοντας χαρτιά και τρώγοντας φαγητό από μικροπωλητές που μαζεύτηκαν στο σημείο για να πουλήσουν τα μαγειρευτά τους. 

Τώρα γιατί όλοι αυτοί οι Κινέζοι περίμεναν στωικά στα αυτοκίνητα τους και δεν τα παράτησαν στη μέση του δρόμου, δεν θα καταλάβουμε ποτέ. Ίσως είναι θέμα ζεν φιλοσοφίας, ίσως απλά βρήκαν μια ευκαιρία να λουφάρουν από τις εργασίες τους με δικαιολογία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απέτρεψαν αυτοκτονία 21χρονου



Χθες το βράδυ 21χρονος ενημέρωσε τους φίλους του στο facebook αλλά και σε «chat rooms» ότι επρόκειτο να αυτοκτονήσει. Βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ένας από τους διαδικτυακούς φίλους του, τότε, έκανε την κίνηση σωτηρίας.

Συγκεκριμένα απέστειλε μήνυμα στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναγράφοντας ότι 21χρονος δήλωνε σε «chat rooms» ρητά την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει με συγκεκριμένο τρόπο.

Αμέσως Ενημερώθηκε το εξειδικευμένο προσωπικό του ιστοτόπου Facebook και εντοπίστηκαν άμεσα τα ηλεκτρονικά του ίχνη, τα οποία διερευνήθηκαν ψηφιακά.

Κατόπιν, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την συνδρομή Αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Αττικής, μετέβη στην οικία του, όπου διαπιστώθηκε η άσχημη ψυχολογική του κατάσταση και η πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Σημειώνεται ότι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει από τις αρχές του Ιουλίου 2011 μέχρι σήμερα 41 αυτοκτονίες, ενώ ολόκληρο το 2010 είχε αποτρέψει 58 περιπτώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ! ! ! Πολύ δυνατό… Αυτό πρέπει το δεί κάθε άνθρωπος που έχει τα κλειδιά ενός οχήματος και την ικανότητα της οδήγησης




Είναι ίσως μία από τις πιο έντονες καμπάνιες που έχουμε δει ποτέ.
Προβάλλεται στην Τηλεόραση της Αυστραλίας.
Αξίζει τον κόπο, “Προωθήστε το” και ίσως να σωθεί μια ζωή σήμερα ή αύριο ή στο μέλλον.
Να το μοιραστείτε με όποιον οδηγό γνωρίζετε...



Email:Siglitiki

Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσοι Έλληνες χρήστες υπάρχουν στο Facebook ;



Το Facebook έχει γίνει για πολλούς συμπατριώτες μας η αγαπημένη συνήθεια με το που ξυπνήσουν. Πρίν καν πιούν τον καφέ τους, πολλοί Έλληνες ανοίγουν πλέον πρώτα τη σελίδα του προφίλ τους προκειμένου να δούν τι κάνουν οι φίλοι τους, τι...
νεότερο υπάρχει από τον ''κόσμο'' του Facebook.
Πόσοι Έλληνες έχουν τελικά προφίλ στο γνωστό social network ;
Σύμφωνα λοιπόν με τις περισσότερες στατιστικές, ο ελληνικός πληθυσμός του Facebook έχει φτάσει πλέον σχεδόν τα 3,5 εκ., καταλαμβάνοντας το 0,49 % του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού του δημοφιλούς site κοινωνικής διαδικτύωσης. Οι περισσότεροι είναι άνδρες, ενώ η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα είναι από 25 έως 34 ετών (32% των Ελλήνων χρηστών), ακολουθούμενοι από τους νεαρότερους, ηλικίας 18-24 (26,5%). Τρίτη είναι η ομάδα των 35-44 με 17%. Ωστόσο τα στοιχεία ενδέχεται να μην είναι τόσο απόλυτα, καθώς υπάρχουν ψεύτικα ή διπλά προφίλ, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο το από που προέρχονται τα στοιχεία για την χώρα προέλευσης του χρήστη.
Οι πιο πολλοί χρήστες του Facebook παγκοσμίως προέρχονται από την Αμερική, την Ινδονησία, την Ινδία, τη Βρετανία και την Τουρκία, ενώ η χώρα μας καταλαμβάνει την 40η θέση.
http://www.mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έχει πανσέληνο απόψε κ' είναι ωραία! - Όλες οι εκδηλώσεις

'Οπου κι αν βρεθείτε. Με όποιους κι αν είστε σηκώστε το βλέμμα στον ουρανό γιατί το αυγουστιάτικο φεγγάρι δεν απογοητεύει ποτέ.

Εβδομήντα πέντε (75) αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία όλης της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά το βράδυ της 13ης Αυγούστου με μία σειρά εκδηλώσεων για τους επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους με διαφορετικό τρόπο.







Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Σουνίου δεν θα είναι ανοικτά για το κοινό, δεδομένου ότι και στους δύο αρχαιολογικούς χώρους πραγματοποιούνται έργα αναστήλωσης.

Για το κοινό της Αθήνας θα είναι ανοιχτό το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, ενώ με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, θα δοθεί συναυλία από τον Μίμη Πλέσσα στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ξεναγήσεις συμπληρώνουν το πρόγραμμα της βραδιάς, οι οποίες πραγματοποιούνται σε τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτά με την ευγενική προσφορά των εργαζομένων του ΥΠΠΟΤ.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τους αρχαιολογικούς χώρους και τις εκδηλώσεις που φιλοξενούν:

Ξάνθη-Αρχαιολογικός Χώρος Αβδήρων 12-8-2011: Αστροβραδιά-παρατήρηση του βραδινού ουρανού. 13-8-2011: 19.00 μ.μ. Ιστορικός περίπατος-Αστροβραδιά

Έβρος-Αρχαιολογικός Χώρος Ζώνης-20.00 μ.μ..έως 24.00: Εκδήλωση με τζαζ μουσική
Έβρος (Νήσος Σαμοθράκη)- Ιερό Μεγάλων Θεών Σαμοθράκης 20.00 μ.μ. έως 24.00: Ο χώρος ανοικτός για το κοινό

Θεσσαλονίκη-Επταπύργιο-Ο χώρος ανοικτός για το κοινό από 21.00 έως 24.00
Θεσσαλονίκη-Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης-Μουσική εκδήλωση,με την ευγενική προσφορά του συγκροτήματος " Εν χορδαίς"

Χαλκιδική-Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Βορείου Ελλάδος-Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής ελεύθερη είσοδος και μουσική εκδήλωση σε εξωτερικούς χώρους με το μουσικό σχήμα "Νότες στο φώς του φεγγαρίου σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας "

Πέλλα-Αύλειος χώρος Μουσείου Βασιλικών Τάφων Αιγών-Μουσική εκδήλωση
Πέλλα-Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας-Μουσική εκδήλωση
Πέλλα-Αρχαιολογικός Χώρος Έδεσσας Ο χώρος ανοικτός για το κοινό
Δράμας-Αρχαιολογικός Χώρος Καλής Βρύσης-Μουσική παράσταση με τίτλο "Κοντά στο Διόνυσο με το φεγγάρι" από το Μουσικό Γυμνάσιο Δράμας , σε συνεργασία με τον Δήμο Προσοτσάνης και την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας- Θράκης

Θάσος-Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου-Μουσική εκδήλωση για το Μάνο Χατζηδάκι με τίτλο "Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι", σε συνεργασία με το Δήμο Θάσου
Θάσος-Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Αγοράς Θάσου-Ο χώρος ανοικτός για το κοινό

Πιερία -Αρχαιολογικός χώρος Δίου-Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου

Ημαθία-Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας-Ανοικτό για το κοινό με ξενάγηση

Κοζάνη-Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής -Μουσική εκδήλωση

Ιωαννινα-Αρχαιολογικός Χώρος ΝΑ Ακρόπολης Κάστρου Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ) Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών
Ιωάννινα-Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης-Θεατρική παράσταση με παραμύθι του Λόρκα, σε συνεργασία με ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και την ευγενική προσφορά του Δήμου

Άρτα - Κάστρο Άρτας-Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων

Πρέβεζα-Αρχαιολογικός Χώρος Νεκρομαντείου-Εκδήλωση με κλασική μουσική

Θεσπρωτία-Πύργος Ραγίου-Ανοικτός για το κοινό

Θεσπρωτία-Ελέα Παραμυθιάς Μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα ¨Άπειρος" σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου και το Μορφωτικό εκπολιτιστικό όμιλο Βελλιανιτών.

Μαγνησία-Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Θα παραμείνουν ανοικτά τα Μουσεία και θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση
Μαγνησία-Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού

Λάρισα-Αρχαιολογικός χώρος Αζώρου- Ξενάγηση και μουσική εκδήλωση με έντεχνο ελληνικό τραγούδι από την Ορχήστρα ποικίλης μουσικής του Δήμου Ελασσόνας, σε συνεργασία με το Δήμο.
Λάρισα-Κάστρο Σκήτης Δήμου Μελίβοιας-Μουσική εκδήλωση και θεατρική παράσταση σε συνεργασία με το Δήμο Μελίβοιας
Λάρισα-Αρχαιολογικός Χώρος Ν. Αγχιάλου-Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου
Λάρισα-Περιβάλλων χώρος Βυζαντινού Ναού Επισκοπής Α. Βόλου-Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου

Καρδίτσα-Βυζαντινό κάστρο Φαναρίου Ανοικτό για το κοινό

Τρίκαλα-Τοξωτή γέφυρα Πορταϊκού-Ανοικτός χώρος για το κοινό
Τρίκαλα-Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων Ανοικτό για το κοινό
Τρίκαλα-Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Βορείου Ελλάδος-Σπήλαιο "Μούτα" Θεόπετρας Τρικάλων ανοικτό για το κοινό

Βοιωτία-Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας-Το Μουσείο θα είναι ανοικτό για το κοινό. Μουσική εκδήλωση σε παράπλευρο Δημοτικό χώρο σε συνεργασία με το Δήμο Λεβαδέων

Φθιώτιδα-Ρωμαϊκή Αγορά Δελφών -Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος
Φθιώτιδα-Ακρόπολη Πρόερνας-Μουσική εκδήλωση "Ποίηση και έντεχνο ελληνικό τραγούδι", σε συνεργασία με το Δήμο Δομοκού
Φθιώτιδα-Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας (Υπάτη).Μουσική εκδήλωση με τίτλο "Φεγγάρι μάγια μου 'κανες" με την Άννα-Μαρία Κάλφα, σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης

Εύβοια-Αρχαιολογικός Χώρος Φούρκας Σκύρου. Μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα " Οι Θαλασσινοί"
Εύβοια-Κάστρο Καράμπαμπα Ανοικτό για το κοινό

Αιτωλ/νία-Αρχαιολογικός χώρος Νέας Πλευρώνας-Μουσική και θεατρική εκδήλωση, σε συνεργασία με το Δήμο Μεσολογγίου
Αιτωλ/νία-Αρχαιολογικός Χώρος Στράτου-Μουσική Εκδήλωση της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με το Δήμο
Αιτωλ/νία-Κάστρο Ναυπάκτου Εκδήλωση με το μουσικό σχήμα "Άτροπον", σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας
Αιτωλ/νία-Κάστρο Ναυπάκτου -14-8-2011 (Επομένη Πανσελήνου): Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο "TANGO…σ' ένα γυάλινο κόσμο" , σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας

Αττική-Νομισματικό Μουσείο Αύλειος Χώρος Ιλίου Μελάθρου-Εκδήλωση, με την ευγενική προσφορά από το μουσικό σχήμα ¨Κέλσος¨ Μουσική του 16ου-18ου αιώνα
Αττική-Όδος Δ. Αρεοπαγίτου & μπροστά από τη Ρωμαϊκή Δεξαμενή Μουσική συναυλία με το μουσικό σύνολο του συνθέτη Μίμη Πλέσσα (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ)

Ανατολική Αττική-Αρχαιολογικός χώρος Αμφιαρείου Ωρωπού Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Ωρωπίων
Ανατολική Αττική-Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα Το Μουσείο και ο πέριξ αυτού χώρος με τα μνημεία του θα είναι ανοικτά για το κοινό

Δυτική Αττική -Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων-Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Μεγαρέων
Αττική -Ολυμπιείο-Ο χώρος ανοικτός για το κοινό
Αττική- 1η-Κάστρο Χώρας Κυθήρων-Ανοικτό για το κοινό

Κόρινθος-Αρχαία Κόρινθος-Εκδηλώση κλασικής μουσικής, Trio Μozarteum με τη χορηγία του club Hotel Cazino Loutraki και την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα

Κόρινθος-Αρχαία Σικυώνα-Eκδήλωση κλασικής μουσικής Minetti Quartet με τη χορηγία του club Hotel Cazino Loutraki και την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα

Αχαΐα-Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών-Μουσική εκδήλωση με τίτλο " Όταν το φεγγάρι συναντά τη μουσική" με τη Δώρα Πετρίδη στο τραγούδι και τη Σοφία Καμαγιάννη στο πιάνο, σε συνεργασία με το Σύλλογο των Φίλων του Νέου Μουσείου Πατρών

Ηλιεία-Ναός του Επικουρείου Απόλλωνα-Θεατρική παράσταση "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου "Αιχμή" σε συνεργασία με το Δήμο Ανδρίτσαινας
Ηλιεία-Παλαιό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας ( στους κήπους του )-Μουσική εκδήλωση με την χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου

Αργολίδας-Παλαμήδι Ναυπλίου -Ανοικτό για το κοινό
Αρκαδίας-Έπαυλη Ηρώδου του Αττικού Μουσική εκδήλωση με τη Σοφία Παπάζογλου σε συνεργασία με το Δήμο Κυνουρίας
Μεσσηνίας-Κάστρο Καλαμάτας Ανοικτό για το κοινό

Μεσσηνία-Ακρόπολη Φρουρίου Πύλου-Μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Ζαμπέτα, από το Ωδείο της Πύλου , σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου

Λακωνία-Αρχαιολογικός Χώρος Μυστρά-Ρεσιτάλ πιάνου με σολίστ τον Παναγιώτη Γώγο και έργα του Fr. Liszt σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης
Λακωνία-Αρχ. Μουσείο Σπάρτης-20.00 μ.μ. έως 23.30 μ.μ. θα παραμείνει ανοικτό και θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις

Λέσβος (Λέσβος)- Κάστρο Μυτιλήνης Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Σύλλογο φίλων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων Ν. Λέσβου
Λέσβος -Αρχ.Χώρος Θερμής Λέσβου-11-8-2011 (προπαραμονή Πανσελήνου): Μουσική εκδήλωση
Λέσβος-Αρχαιολογικός χώρος Ψαρών -Ο χώρος ανοικτός για το κοινό
Λέσβος -Αρχ.Χώρος Μεσών Λέσβου-Ο χώρος ανοικτός για το κοινό

Χίος-Κάστρο Χίου (κτήριο "Σκοτεινής Φυλακής") Προβολή ταινιών αρχαιολογικού περιεχομένου σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΑΓΩΝ.
Χίος-Αρχαιολογικός Χώρος Εμποριού Μουσική εκδήλωση, με την ευγενική προσφορά από το συγκρότημα "Τρίφωνο"

Λήμνος -Πολιόχνη Λήμνου-Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Λήμνου

Κυκλάδες-Αρχαιολογικός χώρος Υρίων Νάξου-Ο χώρος ανοικτός για το κοινό

Κυκλάδες-Αρχαιολογικός Χώρος Κιονίων Τήνου Ο χώρος ανοικτός για το κοινό
Κυκλάδες-Αρχαιολογικός Χώρος Δήλου 14-8-2011 (Επομένη Πανσελήνου): Μουσική Εκδήλωση
Κυκλάδες-Αρχαιολογικός Χώρος Ηραίου Σάμου Ο χώρος ανοικτός για το κοινό

Ηράκλειο-Τύλισσος (στον εξωτερικό χώρο των αρχαιοτήτων ) Εκδήλωση με τζαζ μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυλίσσου

Λασίθι-Αρχαιολογικός Χώρος Λατούς 12-08-2011 (παραμονή Πανσελήνου): Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Συλλόγο Φίλων της Φιλαρμονικής
Λασίθι-Αρχαιολογικός χώρος Γουρνιών-Θεατρική παράσταση σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας
Λασίθι-Αρχαιολογικός χώρος Μαλίων-Μουσική εκδήλωση με τους Μ. Παπαδάκη και Κορίνα Λεγάκη σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου

Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας
Αρχαϊκός Ναός του Απόλλωνα στη Μητρόπολη
Διαβάστε Περισσότερα »

" Η Παναγία των θρύλων και των παραδόσεων" * Το Πάσχα του καλοκαιριού


  KREMASTH_-_PERIFORA_EIKONAS_1Γιορτή μεγάλη η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το Πάσχα του καλοκαιριού. Χαρά, γιορτή, πανηγύρι!
Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και μια εκκλησία αφιερωμένη στη χάρη της Δέσποινας. Η Παναγιά η Μεγαλόχαρη, η Κυρά, η Τσαμπίκα, η Καθολική, η Βρεφοκρατούσα, η Ελεούσα, η Θαλασσινή, η Φανερωμένη, η Οδηγήτρια, η Γλυκοφιλούσα, η Γαλατούσα, η Γιάτρισσα, η Μεγαλομάτα, η Θρηνούσα η Εκατονταπυλιανή, η Γιάτρισσα, η Μυρτιδιώτισσα, του Σουμελά, η Πολίτισσα, και χιλιάδες άλλα προσωνύμια που Της έδωσε ο λαός μας!
 Μα, σίγουρα, πάνω απ’ όλα είναι η Παναγιά η Μάνα!
 Για το ιερότερο ανθρώπινο πρόσωπο της Ορθοδοξίας, έχουν γραφτεί πάρα πολλά!  Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να μην κάνει μια αναφορά σ΄ ένα πολύ όμορφο δημοσίευμα του αγαπητού φίλου Χρήστου Μυστιλιάδη (Πηγή: www.enlefkotv.com).
 PANAGIA_H_SKIADENHΣύμφωνα, λοιπόν, μ΄ αυτό το δημοσίευμα γίνονται γνωστές πολλές εκκλησίες στα Δωδεκάνησα, και κυρίως στη Ρόδο, όπου οι πιστοί σπεύδουν αυτές τις ημέρες και πανηγυρίζουν ανάλογα.
Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που έρχονται από διάφορα σημεία του κόσμου, είτε γιατί το έχουν ως "τάξιμο" είτε γιατί θέλουν αυτές τις ημέρες να νοιώσουν πολύ διαφορετικά και να γιορτάσουν μαζί με συγγενείς και φίλους "Το Πάσχα του καλοκαιριού"!
Να δούμε, όμως, τι αναφέρει για την Παναγία των Θρύλων ο κ. Μυστιλιάδης:
             Η Παναγία των θρύλων και των παραδόσεων
Το όνομα της " Παρθένου Μαρίας", το ιερότερο ίσως πρόσωπο της Ορθοδοξίας, συνοδεύεται από ένα μεγάλο αριθμό προσωνυμιών που της έχουν δοθεί, λόγω των ιδιοτήτων της, του χρόνου που γιορτάζει, της θέσης που βρέθηκε η εικόνα της και της τοποθεσίας που βρίσκεται η εκκλησία της.
Η θεϊκή της μορφή, αιώνες τώρα, στολίζει κάθε σπιτικό εικονοστάσι και με το θεόπεμπτο βλέμμα της αγκαλιάζει στοργικά και φιλεύσπλαχνα κάθε άνθρωπο που καταφεύγει στη θεία χάρη της.
 PANAGIA_H_TSAMPIKAΜέσα στους βράχους, δίπλα στη θάλασσα η Παναγία η Καβουριανή, στη Λέρο.
Λόγω τη τοποθεσίας που βρέθηκε η εικόνα της ή όπου υπάρχει ο ναός της, της δίδονται επίθετα όπως, Παναγία η Σουμελά (στο όρος Μελά), Παναγία η Μελικαρού (στη Σκύρο), Παναγία η Φοδελιώτισσα (στο Φόδελε Ηρακλείου), Παναγία η Θαλασσινή, (στην Ανδρο, σε βράχο μέσα στη θάλασσα), Παναγία η Ανέμη, (στη Σαμοθράκη, επειδή φυσά δυνατός άνεμος στο ξωκλήσι της).
Στα Δωδεκάνησα πιο γνωστή είναι η Παναγία η Καβουριανή, στη Λέρο. Βρίσκεται κοντά στον οικισμό Ξηρόκαμπος.  Το γραφικό εκκλησάκι ονομάζεται και της Καβουράδαινας, διότι στη θέση που είναι, κατά την παράδοση,  ένας ψαράς που έψαχνε για καβούρια βρήκε μέσα σε σχισμή την εικόνα  της Παναγίας. Επίσης, στη Λέρο μέσα στο Κάστρο βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγιάς Κυράς.
 PANAGIA_TOY_XAROUΓια τη μοναδικότητά της ξεχωρίζει η Παναγία του Χάρου στους Λειψούς. Είναι η μοναδική εικόνα της Παναγίας που δεν κρατά το Θείο Βρέφος, αλλά τον Εσταυρωμένο Χριστό. Όσο και αν ακούγεται παράξενο το όνομά της, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ευλογεί το πεντάμορφο νησί.
 Η Παναγία του Χάρου πήρε το όνομά της, από το γεγονός ότι ο νεκρός Χριστός στον σταυρό του μαρτυρίου και ο Χάρος σχετίζονται μεταξύ τους εννοιολογικά. Το μοναστήρι της Παναγίας βρίσκεται ένα χιλιόμετρο έξω από το βασικό οικισμό των Λειψών. Τόσο το εξωμονάστηρο, όσο και η εικόνα χρονολογούνται από το 1600 μ.Χ., όταν έφτασαν στο νησί δύο μοναχοί  από την Πάτμο. Η Παναγία του Χάρου γιορτάζει στις 23 Αυγούστου (εννιάμερα της Παναγίας) και στους Λειψούς στήνεται μεγάλο πανηγύρι. Από το 1943 μέχρι σήμερα τη θαυματουργή εικόνα κοσμούν τα περιώνυμα "κρινάκια της Παναγίας". Τα λουλούδια τοποθετούνται στην εικόνα την Άνοιξη, στη συνέχεια ξεραίνονται και στη γιορτή της, κατακαλόκαιρο, ανθίζουν βγάζοντας μοσχομυριστά μπουμπούκια!
 PANAGIA_SPHLIANH_-_EIKONAΣτη Νίσυρο μέσα στο κάστρο των Ιπποτών αναγέρθηκε η Παναγία η Σπηλιανή. Το όνομα έλαβε εξαιτίας του φυσικού χώρου του σπηλαίου στο οποίο βρίσκεται από το 1600 μ.Χ. Η Μονή επί τουρκοκρατίας κυκλοφόρησε χάρτινα νομίσματα με ελληνικά γράμματα για τις συναλλαγές των κατοίκων. Ναυτικοί, κάτοικοι του νησιού, προσκυνητές έχουν κάτι να διηγηθούν για τη βοήθεια που έλαβαν από τη Μεγαλόχαρη. Ένα παλιό έθιμο που διατηρείται είναι το «τάξιμο» στην Παναγία. Γυναίκες, οι λεγόμενες «Νιαμερίτισσες»,  από τη Νίσυρο κι αλλού, πηγαίνουν στο Μοναστήρι, 6 Αυγούστου (Μεταμόρφωση του Σωτήρος) ντύνονται στα μαύρα, τρώνε άλαδα φαγητά  και ημερησίως κάνουν τριακόσιες μετάνοιες. Επιστρέφουν στα σπίτια τους ανήμερα της Παναγίας, 15 Αυγούστου.
Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σπηλιανής στη Νίσυρο
Ιδιαίτερα γνωστά είναι επίσης τα επίθετα Μεγαλόχαρη και Φανερωμένη. Η δεύτερη προσωνυμία, αποδίδεται σε εικόνες που φανέρωσαν την ύπαρξη τους με κάποιο θαύμα. Πολλές φορές, αυτό γίνεται μέσω κάποιου οράματος, όπως η εμφάνιση της Παναγίας, στη μοναχή Πελαγία και η εν συνεχεία ανεύρεση της εικόνας της στις 30 Ιανουαρίου του 1823.
Στη Λέρο, αφού προσπεράσουμε τη Γούρνα, μεγάλο κόλπο με ρηχά νερά, στη θέση Δρυμώνα υπάρχει το εκκλησάκι της Παναγίας της Γουρλομάτας με αξιόλογες αγιογραφίες.
Στο Μεσοχώρι της Καρπάθου γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου η Παναγία η Βρυσιανή, που πήρε το όνομά της από την τρίκρουνη βρύση που υπάρχει στην αυλή. Τη χάρη της επικαλούνται Καρπάθιοι και Κασιώτες, που την ονομάζουν και Μεσοχωριτούλλα.
Ανατολικά της Καρπάθου μέσα σ ένα ολοπράσινο δάσος που καταλήγει ως τη θάλασσα βρίσκεται το γραφικό μοναστήρι της Λαρνιώτισσας. Είναι αφιερωμένο στην Παναγία και γιορτάζει 8 Σεπτεμβρίου. Το όνομα προέρχεται από τον Λαρνιώτη, ένα ξεροπόταμο που υπήρχε εκεί κοντά.                                  
Στην Κάσο το πανηγύρι της Παναγίας, πάνω από το Εμπορειό,  το Δεκαπενταύγουστο είναι το μεγαλύτερο του νησιού.
Η Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της επιλεγόμενης Κυράς  στον Εμπορειό Νισύρου αποκαλείται και «Καρπαθιά». Η παράδοση αναφέρει ότι κατά τον 16ο αιώνα στάλθηκε από το καρπάθικο μοναστήρι της Κυράς Παναγιάς στην Κωνσταντινούπολη ένα μικρό εικόνισμα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου για να αργυρωθεί. Κατά την επιστροφή, το καράβι συνάντησε μεγάλη τρικυμία και βυθίστηκε. Η θάλασσα έβγαλε το εικόνισμα σε μια περιοχή της Νισύρου που ακόμα και σήμερα ονομάζεται Λαγκαδάκι της Παναγιάς.
Στην Πάτμο η Παναγία η Διασώζουσα, πίσω από τη Μονή του Θεολόγου, η εκκλησία της Παναγιάς του Γράβα στη Χώρα, το κάθισμα της Παναγίας του Απόλου στον Κάμπο, το μοναστήρι της Παναγίας στο Λιβάδι, η Παναγία η Κουμάνα στη Σκάλα είναι μερικές μόνο από τις υπάρχουσες στο νησί. Στην κορυφή της χερσονήσου Γερανού δεσπόζει η Παναγία του Γερανού. Στις 14 Αυγούστου τελείται εσπερινός και την επομένη γίνεται λειτουργία με λαϊκό πανηγύρι που διαρκεί όλη τη νύχτα.
Στους Αρκιούς φημισμένη είναι η Παναγία η Παντάνασσα.
Στο νησάκι Νίμος της Σύμης γιορτάζει η Παναγία της Αποκουής, στην Τήλο η Παναγία η Θεοτόκισσα στο Μεγάλο Χωριό και στα Λιβάδια η Παναγία η Πολίτισσα.
Στην Κάλυμνο οι Παναγίες δίνουν το δικό τους τόνο στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού. Η Παναγία των Τσουκχουώ(ν), η Παναγία η Κυρα -Ψηλή, η Χαριτωμένη, η Παναγία των Αργινωντών, η Κυρά-Χωστή, η Μυρτιώτισσα, η Γαλατιανή, της Τελένδου, της Ψερίμου και των Βοθυνών είναι οι ναοί που ανοίγουν τις πόρτες τους στους πιστούς που αισθάνονται την ανάγκη ν’ ανάψουν ένα κερί στη χάρη Της. Το ελαιοτριβείο της Παναγίας με τα τσούκχουα (το γνωστό πυρήνα των ελιών)υπήρξε η αιτία για το προσωνύμιο που δόθηκε. Στον Αργινώντα προσφέρονται λουκουμάδες και άλλοι μεζέδες, στους Βοθύνους ψήνονται ρεβύθια στους φούρνους και στην Κυρά Ψηλή μετά τον εσπερινό ακολουθεί γλέντι με μοούρι και τσαμπούνες.
Στην Αστυπάλαια εκτός από την Παναγία του Κάστρου, υπάρχει η Πορταϊτισσα. Ιδρύθηκε από τον όσιο Άνθιμο στα μέσα του 18ου αιώνα. Έχει ξυλόγλυπτο εικονοστάσι ντυμένο με λεπτό φύλλο χρυσού.
 Επίσης, υπάρχει  το μοναστήρι της Παναγίας της Βλεφαριώτισσας, μέσα σε σπηλιά και στο Καστελάνο το μοναστήρι της Παναγίας της Πουλαριανής    
H Παναγία η Γοργοεπήκοος βρίσκεται κοντά στην ακτή Μιαούλη στην πόλη της Κω. Ο κυρίως ναός χωρίζεται από το Ιερό Βήμα με ένα θαυμάσιας τέχνης ξυλόγλυπτο τέμπλο, ίσως του 18ου αιώνα. Στις τέσσερις γωνίες της στέγης του ναού και στη μία της αψίδας υπάρχουν παλαιοχριστιανικά επιθήματα από διαχωριστικά αμφικιονίσκων με διάκοσμο από σταυρούς. Είναι κτισμένη κατά τον 15ο αιώνα. 
Στο νησί του Ιπποκράτη υπάρχει η Κοίμηση στην Αντιμάχεια, στη Τζιά καθώς και η Παναγιά η Συντριανή. Την παραμονή της Παναγίας στολίζουν σ’  ένα μεγάλο ταψί το κόλυβο της Παναγίας και συγχρόνως ψάλλουν διάφορα τροπάρια και αυτοσχέδια δίστιχα, με σκοπό μοιρολογιού. Στις γειτονιές οι νοικοκυρές θα φτιάξουν τις «κατίνες», τυρόπιτες κεντημένες στην άκρη με κλειδί και παραγεμισμένες με κρεμμύδι, αυγό και κόκκινο τυρί. (Κόκκινο επειδή το συντηρούν μέσα στο κρασί στο οποίο βάζουν «πιτίκι»-φλοιό πεύκου). Επίσης πλάθουν αυγούλες- ζυμάρι σε σχήμα πουλιού μ’ ένα άσπρο αυγό από πάνω. Επιπλέον κάνουν και εφτάζυμο ψωμί που το χαράζουν με το μαχαίρι σε μικρά τετράγωνα. Κάθε τετράγωνο σφραγίζεται με «αφιόνι»- καρπός του φυτού μήκων ο υπνοφόρος.
Οι Παναγίες της Δωδεκανήσου έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους. Σε ορισμένες από αυτές ενέσκηψε με ευλάβεια το  ρεπορτάζ και τις κατέγραψε όπως διατηρούνται μέσα απ’ το πέρασμα αιώνων και αιώνων.
 Στο Ασκληπιό της Ρόδου ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου  είναι του 11ου αιώνα μ.Χ. και στο πανηγύρι που γινόταν οι τσοπάνηδες προσέφεραν στην εκκλησία νωπό τυρί, το οποίο αφού αγιάζονταν το μοίραζε ο παπάς στους πιστούς μετά τον εσπερινό της Ανάστασης. Το ίδιο γινόταν και τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά αντί τυρί μοίραζαν σταφύλια.
Στο Μεσαναγρό η Κοίμηση της Θεοτόκου ανεγέρθηκε αρχές του 13ου αιώνα και εκτός από τις αγιογραφίες διασώζεται μεγάλη μαρμάρινη παλιοχριστιανική κολυμπήθρα με επιγραφή. Στη θέση «Έβγαλες» 4,5 χιλιόμετρα από το Μεσαναγρό υπάρχει η Παναγία η Πλημμυριανή, μοναστηράκι του 17ου αιώνα. Λίγα μέτρα βορειοδυτικά υπάρχει πηγή, το νερό της οποίας περνά κάτω από το μοναστήρι και θεωρείται αγίασμα.
Στην Κατταβιά η Παναγία η Καθολική οικοδομήθηκε περί τον 10ο αιώνα στα ερείπια πιθανόν μιας παλιότερης, παλαιοχριστιανικής βασιλικής, από την οποία σήμερα διατηρούνται μόνο μερικά αρχιτεκτονικά μέλη.
Η Παναγία η Καθολική στην Κρεμαστή βρίσκεται σε θέση όπου βρισκόταν παλιός ναός, ρυθμού βασιλικής, που χτίστηκε το 1839. Οι ντόπιοι την ονομάζουν και «Μαυρομάτα» και αφιερώνουν χρυσά και ασημένια ομοιώματα γιατί πιστεύουν πολύ στη θαυματουργό της δύναμη. Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε στην Κρεμαστή από τους Αγίους Τόπους από κάποιο ροδίτη, που ήταν ασκητής στα μέρη εκείνα.
Στην Κοιλάδα των Πεταλούδων η Παναγία η Καλόπετρα υπάρχει από το 1489. Κατέρρευσε το 1779 και ξανακτίστηκε το 1782 από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας και πρωταγωνιστή της Επανάστασης του 1821. Το μοναστήρι έχει ξυλόγλυπτο τέμπλο με παλαιές εικόνες και δάπεδο βοτσαλωτό. Διασώζονται εκκλησιαστικά βιβλία τυπωμένα το 1745 στη Βέρνη και στη Βενετία.
Στ’ Αφάντου η Παναγία η Καθολική είναι τρίκλιτη βασιλική με ιωνικά κιονόκρανα στο εσωτερικό και  στον Έμπωνα η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι η κεντρική εκκλησία. Στην Iαλυσό η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα, αλλά το τέμπλο της είναι παλιότερο, ενώ η εκκλησία της Παναγίας στη Φιλέρημο (φωτογραφία) χτίστηκε από τους Ιππότες στα μέσα του 15ου αιώνα, στη θέση παλιότερης βυζαντινής βασιλικής του 9ου αιώνα.
Στη Λίνδο η εκκλησία της Παναγίας είναι του 15ου αιώνα με ενδιαφέρουσες αγιογραφίες, έργα του ζωγράφου Γρηγόρη, από τη Σύμη στα 1779, όπως αναφέρει η επιγραφή πάνω από την πόρτα.
Στο Σκιάδι, 90 χιλιόμετρα από τη Ρόδο, υπάρχει η Παναγία η Σκιαδενή. Οφείλει το όνομά της στο «σκιάδιον» (=σκιερό, ιερό τοπίο). Στη θέση της υπήρχε αρχα ιοελληνικό ιερό της Αρτέμιδας. Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Παναγίας είναι μια από τις τέσσερις που ιστόρησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας υπήρξε από τους σπουδαιότερους λατρευτικούς τόπους της Ρόδου. Λέγεται ότι Τούρκος αξιωματούχος που θέλησε να προσβάλει τους χριστιανούς κάρφωσε με το ξίφος του το εικόνισμα και  τρύπησε το δεξί μάγουλο της Παναγίας, απ’ όπου βγήκε αίμα και νερό. Τότε το χέρι του Τούρκου παρέλυσε και μετά τρεις μέρες, αφού μετάνιωσε, η Παναγία τον θεράπευσε. Η Παναγία η Σκιαδενή πανηγυρίζει 8 Σεπτεμβρίου.
Κλείνοντας με τις Παναγίες της Ρόδου πρέπει ν’  αναφερθεί και η Παναγία Φανερωμένη.  Λέγεται και Λουβιαρίτσα επειδή στα κελιά της έμεναν οι λουβιάρηδες (λεπροί) του νησιού. Τέλος, στις Παναγίες του νησιού μας να προσθέσουμε την Παναγία τη Γαλατούσα, 1 χιλιομ. δυτικά από το Βάττι (αφιερωμένη στις γυναίκες που δεν κατεβάζουν γάλα για τα μωρά τους), την Παναγία την Παραϊλενή στην παραλία της Κρεμαστής και την Παναγία της Παραμυθίας, μεταξύ Αφάντου και Κολυμπίων.
Πάνω από χίλιες είναι οι ονομασίες που έχει η Παναγία. Εκατοντάδες είναι οι παραδόσεις και οι θρύλοι που ο λαός με τη βαθιά και αταλάντευτη πίστη του της έχει αποδώσει. Η καθαγιασμένη οπτασία της ενθαρρύνει κάθε πιστό που παραδίνεται στη θεία δύναμή της.
«Αχ… Παναγία μου». Δύο απλές, αλλά τόσο καταλυτικές λέξεις, που αποτελούν αναπόσπαστη ανάγκη της καθημερινότητάς μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ σε ολόκληρη τη χώρα



http://permisospress.blogspot.com/
Kατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και τις πρωινές ώρες σήμερα, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις - εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, και ειδικότερα στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής, Κρήτης, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας,Δυτικής Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων. Οι εξορμήσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο για την πρόληψη....
και καταστολή της παραβατικότητας και πραγματοποιούνται στη βάση συγκεκριμένου
σχεδιασμού. Επιπλέον, είναι στοχευμένες για την αντιμετώπιση προβλημάτων
αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε
περιοχής.

Για τις επιχειρήσεις αυτές διατέθηκαν συνολικά (924) αστυνομικοί, με τα ακόλουθα
αποτελέσματα:

Αστυνομικοί Έλεγχοι
Ελέγχθηκαν:
•6.951 άτομα
•552 καταστήματα
•4.816 οχήματα
•28 κατ’ οίκον έρευνες
•31 για τουριστική νομοθεσία
•2.140 για Κ.Ο.Κ.
•268 για λοιπές παραβάσεις
Προσαγωγές
Προσήχθησαν συνολικά 285 άτομα.
Συλλήψεις
Συνελήφθησαν συνολικά 158 άτομα, εκ των οποίων:
•8 για διοικητική απέλαση
•7 για κλοπές
•16 για καταδικαστικές αποφάσεις
•1 για πολεοδομικές παραβάσεις
•3 για όπλα
•14 για ναρκωτικά
•20 για παράβαση του Ν. περί Αλλοδαπών
•1 για Πνευματική Ιδιοκτησία
•1 για παίγνια
•1 για Μαστροπεία
•7 για επαιτεία
• 1 για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων
•3 για απάτη και πλαστογραφία
•75 για άλλα αδικήματα
Κατασχέσεις
Κατασχέθηκαν:
• 1 όχημα
• 8 παράνομα κυνηγετικά όπλα (5 καραμπίνες, 3 δίκαννα)
• 2 πιστόλια
•5 σιδηρογροθιές
• 834 φυσίγγια cal 12
•1 γεμιστήρας kalashnikov κενός φυσιγγίων
•1 ζευγάρι χειροπέδες
•1 πλαστικό γκλοπ
•333, 08 γραμμάρια κάνναβη
•27 γραμμάρια ηρωίνη
•1 δενδρύλλιο κάνναβης
•228 ναρκωτικά χάπια
•24 τσιγαριλίκια
•7 ηλεκτρονικά μηχανήματα
•281 ευρώ από παίγνια
•3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές
•426 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι

Ειδικότερα, ανά Γενική Αστυνομική Διεύθυνση:

Στην Αττική:

Πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στην ευρύτερη περιοχή του Ζεφυρίου και διατέθηκαν
συνολικά (105) αστυνομικοί.

Αστυνομικοί Έλεγχοι

Ελέγχθηκαν:


•189 άτομα
•94 οχήματα
•28 κατ’ οίκον έρευνες

Βεβαιωθείσες παραβάσεις

Βεβαιώθηκαν συνολικά 19 παραβάσεις για Κ.Ο.Κ.

Προσαγωγές


Προσήχθησαν συνολικά 14 άτομα.

Συλλήψεις


Συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα, εκ των οποίων:

•8 για διοικητική απέλαση
•2 για καταδικαστικές αποφάσεις
•1 για πολεοδομικές παραβάσεις
•1 για όπλα
•1 για ναρκωτικά

Κατασχέσεις


Κατασχέθηκαν:
•1 όχημα
•8 κυνηγετικά όπλα (5 καραμπίνες, 3 δίκαννα)
•834 φυσίγγια cal 12
•1 γεμιστήρας kalashnikov κενός φυσιγγίων
•1 ζευγάρι χειροπέδες
•1, 7 γραμμάρια κάνναβη

Στην Κρήτη:

Πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις και στους τέσσερις Νομούς και διατέθηκαν συνολικά
(177) αστυνομικοί.

Αστυνομικοί Έλεγχοι

Ελέγχθηκαν 912 άτομα

Βεβαιωθείσες παραβάσεις


Βεβαιώθηκαν συνολικά 767 παραβάσεις εκ των οποίων:

•1 για όπλα
•2 για ναρκωτικά
•8 περί Αλλοδαπών
•17 για παίγνια
•107 για νομοθεσία υγειονομικού κανονισμού
•19 για νομοθεσία προστασίας ανηλίκων
•535 για Κ.Ο.Κ.
•78 για λοιπές παραβάσεις

Προσαγωγές

Προσήχθησαν συνολικά 102 άτομα.

Συλλήψεις


Συνελήφθησαν συνολικά 59 άτομα.

Κατασχέσεις


Κατασχέθηκαν:

•246 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
•5 ηλεκτρονικά μηχανήματα
•1 δενδρύλλιο κάνναβης
•1 πλαστικό γκλοπ
•281 ευρώ από παίγνια

Στην Πελοπόννησο:


Πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Γενικής
Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου και διατέθηκαν συνολικά (180)
αστυνομικοί.

Αστυνομικοί Έλεγχοι


Ελέγχθηκαν:


•1.604 άτομα
•297 καταστήματα
•1.407 οχήματα

Βεβαιωθείσες παραβάσεις


Βεβαιώθηκαν συνολικά 655 παραβάσεις εκ των οποίων:

•1 για Μαστροπεία
•10 περί Αλλοδαπών
•9 για Ναρκωτικά
•1 για Πνευματική Ιδιοκτησία
•1 για όπλα
•1 για παίγνια.
•474 για παράβαση του Κ.Ο.Κ.
•158 για διάφορα αδικήματα (Υγειονομικού Κανονισμού κ.λ.π.)

Προσαγωγές


Προσήχθησαν συνολικά 65 άτομα.

Συλλήψεις


Συνελήφθησαν συνολικά 31 άτομα, εκ των οποίων:

•1 για Κλοπή



10 για παράβαση του Ν. περί Αλλοδαπών
•1 για Πνευματική Ιδιοκτησία
10 για ναρκωτικά
•1 για όπλα
•1 για παίγνια
•1 για Μαστροπεία
•6 για καταδικαστικές αποφάσεις.

Κατασχέσεις


Κατασχέθηκαν:

•13,68 γραμμάρια κάνναβη
•228 ναρκωτικά χάπια
•1 πιστόλι
•24 τσιγαριλίκια
•426 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι
•3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές
•2 παιχνιδομηχανές

• Επιπλέον, σε χώρο άθλησης πραγματοποιήθηκε έρευνα, όπου βρέθηκαν και
δεσμεύτηκαν ποσότητες σκευασμάτων, οι οποίες θα αποσταλούν για εξέταση στον
Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Στη Στερεά Ελλάδα:


Πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε όλους Νομούς. Διατέθηκαν συνολικά 73 αστυνομικοί.

Αστυνομικοί Έλεγχοι


Ελέγχθηκαν:

•1.427 άτομα
•1.069 οχήματα.

Βεβαιωθείσες παραβάσεις


Βεβαιώθηκαν συνολικά 242 για Κ.Ο.Κ.

Συλλήψεις


Συνελήφθησαν συνολικά 4 άτομα, εκ των οποίων:

•1 για όπλα
•3 για παράβαση του Ν. περί Αλλοδαπών

Κατασχέσεις


Κατασχέθηκαν:

•1 μεταλλική σιδηρογροθιά

Στο Νότιο Αιγαίο:


Πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Γενικής
Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και διατέθηκαν συνολικά 183
αστυνομικοί.

Αστυνομικοί Έλεγχοι


Ελέγχθηκαν:

•1.137 άτομα
•255 καταστήματα – άλλοι χώροι
•945 οχήματα


Βεβαιωθείσες παραβάσεις

Βεβαιώθηκαν συνολικά 712 παραβάσεις εκ των οποίων:

•1 για απάτη
•1 για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
•2 για πλαστογραφία
•5 για κλοπές
•2 περί Αλλοδαπών
•134 για διάφορα αδικήματα (Υγειονομικού Κανονισμού κ.λ.π.)
•7 για επαιτεία
•412 για Κ.Ο.Κ.
•31 για τουριστική νομοθεσία
•117 για λοιπές παραβάσεις

Προσαγωγές


Προσήχθησαν συνολικά 38 άτομα.

Συλλήψεις

Συνελήφθησαν συνολικά 20 άτομα, εκ των οποίων:

•4 για κλοπές
•3 για ναρκωτικά
•7 για επαιτεία
•1 για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων
•3 για απάτη και πλαστογραφία
•2 για παραβάσεις περί Αλλοδαπών

Κατασχέσεις


Κατασχέθηκαν:

•71,7 γραμμάρια κάνναβη
•23,4 γραμμάρια ηρωίνη

Στη Δυτική Ελλάδα:


Πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Γενικής
Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και διατέθηκαν συνολικά (171)
αστυνομικοί.

Αστυνομικοί Έλεγχοι

Ελέγχθηκαν:
•1.332 άτομα
•1.087 οχήματα

Βεβαιωθείσες παραβάσεις

Βεβαιώθηκαν συνολικά 554 παραβάσεις εκ των οποίων:
•4 για παίγνια
•2 για ναρκωτικά
•5 περί Αλλοδαπών
•33 για διάφορα αδικήματα (Υγειονομικού Κανονισμού κ.λ.π.)
•428 για Κ.Ο.Κ.
•82 για λοιπές παραβάσεις

Προσαγωγές


Προσήχθησαν συνολικά 63 άτομα.

Συλλήψεις


Συνελήφθησαν συνολικά 29 άτομα, εκ των οποίων:
•8 για καταδικαστικές αποφάσεις
•5 περί Αλλοδαπών
•16 για άλλα αδικήματα

Κατασχέσεις

Κατασχέθηκαν:

•3,6 γραμμάρια ηρωίνη

Στο Ιόνιο:

Πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Κεφαλλονιάς και Λευκάδας
και διατέθηκαν συνολικά (35) αστυνομικοί.

Αστυνομικοί Έλεγχοι


Ελέγχθηκαν:

•350 άτομα
•214 οχήματα

Βεβαιωθείσες παραβάσεις

Βεβαιώθηκαν συνολικά 54 παραβάσεις εκ των οποίων:

•3 για κλοπές – διαρρήξεις
•1 για όπλα
•30 για Κ.Ο.Κ.
•20 για ηχορύπανση

Προσαγωγές

Προσήχθησαν συνολικά 3 άτομα.

Συλλήψεις


Συνελήφθησαν συνολικά 2 άτομα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε
κλοπές. Στην κατοχή του ενός βρέθηκε σκαρίφημα από τέσσερις τοπικές τράπεζες

Κατασχέσεις


Κατασχέθηκαν:

•1 πιστόλι Tokarev
•4 σιδηρογροθιές

Οι γενικές αστυνομικές εξορμήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, στο
πλαίσιο στο γενικότερου επιχειρησιακού προγραμματισμού και σχεδιασμού
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού ο μακελάρης




Ρεπορτάζ: Creta live

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας, ο 43χρονος μακελάρης, που το βράδυ της Τρίτης σκόρπισε το θάνατο στο Ηράκλειο, καταφέροντας θανατηφόρο χτύπημα στη 48χρονη Ελένη Πανταγάκη, και τραυματίζοντας το σύζυγό της, διοικητή του ΤΑΕ Μεσσαράς καθώς και την 35χρονη ενοικιάστρια γειτονικού διαμερίσματος.
"Δε θυμάμαι τίποτα"
- επέμενε να λέει ο 43χρονος μακελάρης της λ. Χρυσοστόμου, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της ανακρίτριας για τις συνθήκες του φρικτού εγκλήματος της Τρίτης.

Ο 43χρονος ναυπηγός στην εξαιρετικά σύντομη απολογία ισχυρίστηκε ότι δε θυμάται τίποτα από εκείνη τη νύχτα κι ότι τον ... τράκαρε αυτοκίνητο!

Ο άνδρας οδηγήθηκε κατόπιν ενώπιον του Εισαγγελέα, παρουσία συνηγόρου που διορίστηκε αυτεπαγγέλτως. Περνώντας μπροστά από συγκεντρωμένους συγγενείς της νεκρής 48χρονης Ελένης Πανταγάκη επικράτησε ένταση, καθώς τον φώναζαν "φονιά".

Ένταση επικράτησε και νωρίτερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου λίγο μετά τις 10.00 προσήχθη ο 43χρονος μακελάρης, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη 48χρονη Ελένη Πανταγάκη στον 3ο όροφο της πολυκατοικίας της λ. Χρυσοστόμου 66.

Στο Δικαστικό Μέγαρο κατέφθασαν και δύο ξαδέρφες της 48χρονης Ελένης, οι οποίες απαίτησαν να δουν τον 43χρονο, για να τον ρωτήσουν τους λόγους της αποτρόπαιας πράξης του. Οι αστυνομικοί, που είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω από τον άνδρα, δεν επέτρεψαν στις γυναίκες να τον προσεγγίσουν. Επικράτησε ένταση και η μία εκ των δύο γυναικών λιποθύμησε, ενώ ο 43χρονος, μην έχοντας επαφή με την πραγματικότητα, φώναζε "Βοήθεια, βοήθεια με σκοτώνουνε, φέρτε την αστυνομία"...


Ο 43χρονος θα οδηγηθεί στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ η ανακρίτρια θα δώσει εντολή για τη διενέργεια ψυχιατρικών πραγματογνωμοσυνών, που θα "δώσουν" μια σαφή εικόνα της κατάστασης του δράστη.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, η οποία διήρκησε μόλις λίγα λεπτά (λιγότερο χρόνο ακόμη κι από τη διαδικαστική συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων) ο 43χρονος είχε απέναντί του ισχυρότατη αστυνομική δύναμή, που ήταν παρούσα για λόγους ασφαλείας. Κι όμως ο μακελάρης φώναζε, έπεσε στο πάτωμα, οι αστυνομικοί τον ξάπλωσαν στον καναπέ κι εκείνος φώναζε ότι τον σκοτώνουν, ζητώντας την παρέμβαση ... της αστυνομίας...!

"Δε θυμάμαι τίποτα, με τράκαρε αυτοκίνητο"
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πρώην δήμαρχος για το πιστόλι


Ο πρώην δήμαρχος Ηγουμενίτσας [με το άσπρο μπλουζάκι] ενώ οδηγείται στο αυτόφωρο για το 32αρι πιστόλι με τις 47 σφαίρες που ταχυδρόμησε κατά λάθος στα Ιωάννινα, σε κατάστημα με κεραίες. Ενώ χθες ισχυριζόταν ότι αυτός αγνοεί πως η κεραία που επέστρεψε σε πακέτο έγινε …. πιστόλι, σήμερα διέρρεε μέσω κύκλων του, πως πρόκειται για οικογενειακό κειμήλιο που ταχυδρομήθηκε κατά λάθος. Οι αστυνομικοί όμως αναρωτιούνται πως μπορεί να είναι κειμήλιο ένα πιστόλι κατασκευής 1998? Ο κ. Πάντος αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καιρός το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου



Τι προβλέπει η ΕΜΥ

Αίθριο καιρό με όχι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες προβλέπει η ΕΜΥ για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου σε όλη τη χώρα εκτός από τα ηπειρωτικά, όπου προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις.

Σήμερα, Παρασκευή, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ίδιο το σκηνικό και την Κυριακή, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά, βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου ο καιρός θα είναι αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα ηπειρωτικά το μεσημέρι θα συννεφιάσει, οπότε δεν αποκλείεται στα βουνά να σημειωθούν μπόρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η ΟΤΕ TV στις αρχές Σεπτεμβρίου


Ξεκινά η ΟΤΕ TV στις αρχές Σεπτεμβρίου
Αυτή την φορά φαίνεται πως είναι οριστικό και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα.
Οι άδειες των υπεύθυνων αλλά και των…τεχνικών έχουν ανακληθεί και όλοι τρέχουν για να είναι έγκαιρα έτοιμοι. Η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου και όπως ήδη έχουμε αναφέρει όχι από τον Hellasat αλλά από τον Eurobird 9 στις 9 ανατολικά. Οι πληροφορίες μας λένε ότι εξετάστηκε και το ενδεχόμενο του Astra 3B (23.5E), αλλά μέτρησε η μεγαλύτερη εγγύτητα προς τις 13 ανατολικά που επιτρέπει πολύ εύκολα την ταυτόχρονη λήψη των δύο συμπλεγμάτων (13E-9E) με δεδομένο φυσικά ότι η ανταγωνιστική Nova εκπέμπει από τις 13 ανατολικά.
Δεν θα ρισκάρουμε πολλές λεπτομέρειες εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, απλά θυμίζουμε ότι το μηνιαίο κόστος του βασικού πακέτου προβλέπεται να διαμορφωθεί κάτω από τα 20 ευρώ τον μήνα, στο πακέτο θα εκπέμψουν όλα τα μεγάλα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας (τα υπόλοιπα είναι ήδη γνωστά από το connx tv) η κρυπτογράφηση θα είναι nds4 με δέκτη kaon με «παντρεμένη» κάρτα (με τα σημερινά δεδομένα….ξεχάστε το card sharing) και το πιάτο 80αρι tecatel (αλλά υποθέτουμε πως θα υπάρχει επιλογή συνδρομής και με σκέτο δέκτη, αν κάποιος έχει ήδη εγκατάσταση με λήψη στις 9 ανατολικά).
Για περισσότερα αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.
tsantiri.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Lidl ΠΡΟΚΑΛΕΙ: Κρατά ανοικτά ΔΕΚΑΔΕΣ καταστήματά του και υποχρεώνει εργαζομένους να εργαστούν την ημέρα της Παναγιάς



Κάποιες ξένες πολυεθνικές πρέπει να καταλάβουν ότι ο Ελληνικός λαός έχει ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ.
Ο Ελληνικός λαός  ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να τιμά την Παναγιά.
Γιατί η Παναγιά είναι η μάνα μας, είναι αυτή που έσωσε το έθνος μας.


Και όπως αν πέθαινε η μάνα μας θα πηγαίναμε στην κηδεία για να την "ξεπροβοδίσουμε" από αυτό τον κόσμο, έτσι και όταν τιμούμε την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου -όταν γιορτάζουμε την μετάσταση της στους Ουρανούς-  έχουμε χρέος να πάμε "να την ξεπροβοδίσουμε".

Γιατί όταν όλα τα μάταια στα οποία καθημερινά στηρίζουμε τις ελπίδες και τη σιγουριά μας,
όταν όλα τα υπόλοιπα καταρρέουν,
η Παναγιά θα στέκει πάντα εκεί, βοηθός και παρηγοριά και ελπίδα μας.

Όπως βλέπετε το Lidl επέλεξε τον 15Αύγουστο, την ημέρα της Παναγιάς, να έχει ΔΕΚΑΔΕΣ καταστήματά του ΑΝΟΙΧΤΑ σε ΟΛΗ την Ελλάδα.
Οι εργαζόμενοι του Lidl λοιπόν υποχρεώνονται να εργαστούν -κάτι που θυμίζει εποχές από τα σκληρά κομουνιστικά αθεϊστικά καθεστώτα που υποχρέωναν το λαό να εργάζεται στις μεγάλες εορτές της Χριστιανοσύνης.


Αντιδράστε
  • τηλεφωνώντας στο 800 - 111 3333
  • στέλνοντας εμαιλ διαμαρτυρίας στο info@lidl.gr
  • ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ να ψωνίζετε από τα LIDL και 
  • ενημερώστε όλους τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο.

Στο βωμό του χρήματος και των υπερκερδών των Γερμανικών αλυσίδων ΔΕΝ θα μείνουμε αδρανείς.
Εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ και όχι πολυεθνική, πολυφυλετική και πολυθρησκευτική 'χαβούζα'.
Αφού δεν σέβονται τα ήθη και τα έθιμα του Ελληνικού λαού, ας διαπιστώσουν τις συνέπειες.

http://antiparakmi.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

MKO προτείνει τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»




Την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» προτείνει στα Σκόπια η ΜΚΟ Διεθνής Ομάδας Κρίσεων (International Crisis Group-ICG).
Σε έκθεση που δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της, η ICG προτείνει στα Σκόπια να αποδεχθούν την πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ για την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή κάποια παρεμφερή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό , για όλες τις διεθνείς χρήσεις. Στη συνέχεια, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αρχίσει τις διαδικασίες ένταξης της χώρας στους κόλπους του κάτι που θα πρέπει να κάνει και η ΕΕ. 
Από την πλευρά της, η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί τη «μακεδονική» εθνική ταυτότητα και τη «μακεδονική» γλώσσα, ενώ τα Σκόπια θα πρέπει να άρουν την απόφασή τους για μετονομασία του αεροδρομίου σε «Μέγας Αλέξανδρος» καθώς και να απέχουν από ενέργειες που θα προκαλέσουν την Αθήνα, στα πλαίσια του σχεδίου «Σκόπια 2014».
Σύμφωνα με τη έκθεση, η μη επίτευξη λύσης στην ονομασία αποτελεί παράγοντα επιδείνωσης των διεθνοτικών και πολιτικών εντάσεων εντός των Σκοπίων, ενώ η εκκρεμότητα για την ονομασία μπορεί να εκτροχιάσει τις προοπτικές ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
«Εκβιαστικό επιχείρημα της Αθήνας»
Στην ίδια έκθεση, διατυπώνονται αιχμές για την άρνηση της Αθήνας ότι το ανεπίλυτο ζήτημα της ονομασίας διακυβεύει την περιφερειακή σταθερότητα, κάνοντας λόγο για «εκβιαστική χρήση του επιχειρήματος».
Επίσης, οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα εκτιμώνται ότι λειτουργούν ανασταλτικά στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ρωσία έκλεισε 16 σχολεία του Γκιουλέν για τουρκική προπαγάνδα...

fethullah_gulen1Στην Ελλάδα φυσικά και δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Αντί αυτού τον αφήνουμε να κάνει την δουλειά του στα Πομακοχώρια...



ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛΕΝ, ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ....
Η εκπομπή της ΝΕΤ «Ειδικές Αποστολές» (9/1/2011), του δημοσιογράφου Φάνη Παπαθανασίου, είχε αναφορά στον ιμάμη ΦετουλάχΓκιουλέν, ο οποίος προωθεί τις ιδέες του παντουρκισμού. Ο Γκιουλέν που είναι αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, έχει δημιουργήσει απίστευτο αριθμό σχολείων και φροντιστηρίων (200) μέσα στην Τουρκία καθώς και 22 πανεπιστήμια, τα πιο πολλά από αυτά στη νοτιοανατολική Τουρκία.Οι ...επιχειρήσεις αυτές του Γκιουλέν έχουν επεκταθεί και σε πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού. Στην εκπομπή αναφέρθηκε ότι η Ρωσία έκλεισε 16 σχολεία του Γκιουλέν επειδή πραγματοποιούσαν εθνικιστική τουρκική προπαγάνδα. Για τον ίδιο ακριβώςλόγο και το Ουζμπεκιστάν έβαλε φυλακή 7 μέλη της κίνησης του Γκιουλέν. Επίσης, αναφέρθηκε αόριστα ότι ο ιμάμης έχει ανοίξει σχολεία και στα Βαλκάνια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Από ποιους Δημόσιους οργανισμούς θα προέλθει "εργασιακή εφεδρεία" 7000 ατόμων

Πώς θα ρίξετε τους ρυθμούς της καθημερινότητάς σας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το προεδρικό διάταγμα που καθορίζει τις λεπτομέρειες για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, στο οποίο θα τεθούν οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου των συγχωνευμένων ή καταργημένων οργανισμών που θα χαρακτηριστούν ως πλεονάζον προσωπικό.

Ουσιαστικά, τα πρώτα μέλη της «εργασιακής εφεδρείας» θα προέρχονται από τους...
7.000 υπαλλήλους των έντεκα υπηρεσιών και οργανισμών για τους οποίους άμεσα ξεκινούν οι συγχωνεύσεις, οι καταργήσεις και οι αναδιαρθρώσεις.
Η λίστα περιλαμβάνει
την ΕΡΤ,
την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ),
τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ),
τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ),
το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ),
το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ),
τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων,
την ΔΕΠΑΝΟΜ,
την Θέμις Κατασκευαστική,
τον Ελληνικό Οργανισμό Μικρών – Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ) και
το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).


Το προσωπικό που θα χαρακτηριστεί πλεονάζον θα απομακρυνθεί από τη θέση εργασίας του, θα αξιολογηθεί από τον ΑΣΕΠ και θα λαμβάνει για έναν χρόνο το 60% του βασικού μισθού (δηλαδή για παράδειγμα, αν ένας υπάλληλος έχει μεικτές αποδοχές 1.500 ευρώ μηνιαίως με βασικό μισθό 1.100 ευρώ, θα λαμβάνει για έναν χρόνο 660 ευρώ).
Όσοι μπουν στις εργασιακή εφεδρεία θα μπορούν να μεταταγούν σε κενές οργανικές θέσεις του Δημοσίου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται ότι το πλεονάζον προσωπικό θα μπορεί να παραμείνει στους πίνακες του ΑΣΕΠ ακόμα και μετά τη λήξη της 12μηνης εργασιακής εφεδρείας, διατηρώντας τη δυνατότητα να απασχολείται σε θέσεις εποχικού προσωπικού.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο 7% η ύφεση στην Ελλάδα



Βούλιαξε το ΑΕΠ στο β' τρίμηνο. Είχαμε χθες τα στοιχεία για την ανεργία, ήρθε σήμερα το ΑΕΠ και... έδεσε το γλυκό.

Άλλη μία Υφεση 6,9% σε σχέση με το...
περυσινό β' τρίμηνο του 2010 δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας την βαθιά κρίση της οικονομίας. Βασικό αίτιο η μείωση στις καταναλωτικές δαπάνες.

Ενδεικτικά επισημαίνεται ότι βάσει των εκτιμήσεων του Μεσοπρόθεσμου η ύφεση δεν προβλέπεται να ξεπερνά το 4%! Υπενθυμίζεται επίσης ότι η πρόβλεψη είναι η οικονομία να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από του χρόνου.

Την κατάσταση έσωσε κάπως η βελτίωση στο εμπορικό ισοζύγιο.

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ είναι μη εποχιακά διορθωμένα δηλαδή δεν είναι συγκρίσιμα με την ύφεση του 5,5% που ανακοινώθηκε για το α΄ τρίμηνο του 2011.

Καιρό έχουμε μάλιστα να διαβάσουμε μία ελπιδοφόρα έκθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΕΛ.ΣΤΑΤ ανακοίνωσε αύξηση της ανεργίας στο 16,6% που ανάλογο του έχουμε να δούμε από το...1960, “βουτιά” 25% σημείωσε τον Απρίλιο η οικοδομική δραστηριότητα (ιδιωτική και δημόσια) στο σύνολο της χώρας με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, μειωμένες κατά 25% ήταν τον Ιούνιο οι εισαγωγές όχι γιατί καλύπτουμε τις ανάγκες μας αλλά γιατί...δεν έχουμε λεφτά, ενώ κατά 13,1% υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Greenpeace: τι λέει για τις φάλαινες στις ελληνικές θάλασσες


http://permisospress.blogspot.com/
Είναι γεγονός ότι στα ελληνικά νερά υπάρχουν φάλαινες, κάποιες είναι περαστικές, ενώ άλλες ζουν και αναπαράγονται εδώ.
Η Greenpeace μέσα στα τελευταία 10 χρόνια έχει συλλέξει πολλά στοιχεία για τα εν λόγω θηλαστικά.
Τα κητώδη είναι, όλα, αυστηρά προστατευόμενα ζώα από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και χρειάζονται το σεβασμό όλων.
Είναι γνωστό ότι εκατοντάδες φάλαινες πέφτουν θύματα της φαλαινοθηρίας, αλλά και δείχνουμε να ξεχνάμε ότι χιλιάδες φάλαινες και δελφίνια βρίσκουν, κάθε χρόνο, το θάνατο από προπέλες, συγκρούσεις με πλοία, δίχτυα κ.ο.κ.
Με αφορμή τις αναφορές σε φάλαινα που κολυμπά στα νερά του Κορινθιακού, η Greenpeace επισημαίνει ότι το χειρότερο για το συγκεκριμένο θηλαστικό , σε μια κλειστή θάλασσα είναι: ο θόρυβος, τα σκάφη και ο συνωστισμός.
Το καλύτερο: η απαραίτητη ηρεμία για να βρει και πάλι το δρόμο της προς το ανοικτό πέλαγος.
Αν λοιπόν συναντήσει κάποιος μια φάλαινα στη θάλασσα τότε:
•Ποτέ δε μπαίνουμε στην πορεία της.
•Δεν την πλησιάζουμε (σε απόσταση μικρότερη από 200 μέτρα).
•Χαμηλώνουμε ταχύτητα (κάτω από 3 κόμβους).
•Ενημερώνουμε αποκλειστικά και μόνο το λιμεναρχείο (και όχι όλη τη γειτονιά και τους φίλους μας, ώστε σε μια ώρα η φαλαινίτσα να βρεθεί περικυκλωμένη από βαρκούλες και βαρκάκια).
Ο πανικός που δημιουργεί ο συνωστισμός και ο θόρυβος, μπορεί να οδηγήσει ένα τέτοιο, σπάνιο και πανέμορφο, ζώο μέχρι και στον εκβρασμό, αλλά και στο θάνατο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περ. Στερ. Ελλάδας:Αυτοψία σε εταιρεία της Ριτσώνας



Σε συνέχεια των ελέγχων που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε εταιρεία οργανοχουμικών λιπασμάτων & βελτιωτικών εδάφους, στις 11/8/2011 κλιμάκιο της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ευβοίας διενήργησε αυτοψία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Ριτσώνα.
Διαπιστώθηκε ότι η μονάδα βρίσκεται σε λειτουργία και κατέχει νόμιμη άδεια.
Από το μακροσκοπικό έλεγχο δεν διαπιστώθηκε ανάμειξη επικινδύνων βιομηχανικών αποβλήτων στην παραγωγική δραστηριότητα και για τις μικροπαραβάσεις που διαπιστώθηκαν θα προχωρήσει η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν Σημερα



Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων
Γεγονoτα
1961: Οι αρχές της Ανατολικής Γερμανίας αρχίζουν να κατασκευάζουν το τείχος του Βερολίνου. Το «τοίχος του αίσχους», όπως ονομάστηκε, θα διατηρηθεί έως τις 9 Νοεμβρίου του 1989, οπότε θα γκρεμιστεί κατά την ενοποίηση των.....
δύο Γερμανιών.

1968: Ο Αλέκος Παναγούλης προσπαθεί να ανατινάξει το αυτοκίνητο του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου, αλλά αστοχεί και συλλαμβάνεται.

1971: Ο Τζον Λένον αφήνει το Λονδίνο για τη Νέα Υόρκη και δεν θα επιστρέψει ποτέ σε αγγλικό έδαφος.

2004: Τελετή έναρξης των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. 202 εθνικές αποστολές και 11.099 αθλητές παρελαύνουν στο Ολυμπιακό Στάδιο, υπό τους ήχους του DJ Tiesto. Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας, ο Πύρρος Δήμας. «Μαγική η γιορτή», παγκόσμια τα εύσημα για τον καλλιτεχνικό της διευθυντή Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Γεννησεις
1899: Άλφρεντ Χίτσκοκ, βρετανός σκηνοθέτης, επονομαζόμενος και «μετρ του σασπένς».

1913: Μακάριος, πρώτος πρόεδρος της Κύπρου, που μαζί με τον Γεώργιο Γρίβα ηγήθηκαν του αγώνα της ανεξαρτησίας από τους Άγγλους.

1927: Φιντέλ Αλεχάντρο Κάστρο Ρους, ηγέτης της Κούβας.

1936: Κώστας Χατζής, τραγουδοποιός.

Θανατοι
1863: Ευγένιος Ντελακρουά, γάλλος ρομαντικός ζωγράφος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: 10 απίστευτα και μοιραία ιατρικά λάθη!



Οι γιατροί όπως και όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να κάνουν λάθος στην δουλειά τους…
Με μια πολύ σημαντική διαφορά. Το λάθος ενός γιατρού μπορεί να στοιχίσει την ζωή ενός ανθρώπου. Δείτε στην συνέχεια 10 απίστευτα ιατρικά λάθη που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη..


1. Όταν η Nancy Andrews από το Commack της Νέας Υόρκης, έμεινε έγκυος με χρήση εξωσωματικής γονιμοποίησης σε κλινική της Νέας Υόρκης η ίδια και ο σύζυγός της ανέμεναν με αγωνία τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας. Όταν η Andrews όμως γέννησε με έκπληξη ανακάλυψαν ότι το παιδί ήταν αρκετά πιο σκούρο από ότι περίμεναν.
10 απίστευτα ιατρικά λάθη

Οι εξετάσεις DNA που έγιναν αποκάλυψαν ότι οι γιατροί χρησιμοποίησαν κατά λάθος το σπέρμα άλλου άνδρα για να γονιμοποιήσουν τα ωάρια της Nancy Andrews.
Το ζευγάρι πήγε στην δικαιοσύνη και τον ιδιοκτήτη της κλινικής αλλά και την εμβρυολόγο που φέρεται ότι μπέρδεψε τα δείγματα.
2. Η 17χρονη Jesica Santillan, μετανάστευσε από το Μεξικό στις ΗΠΑ για να αναζητήσει θεραπεία για ένα πρόβλημα που είχε στην καρδιά της. Οι γιατροί του νοσοκομείου Duke University Medical Center αφού την εξέτασαν αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να γίνει μεταμόσχευση καρδιάς.
10 απίστευτα ιατρικά λάθη

Η καρδιά βρέθηκε, η μεταμόσχευση έγινε αλλά η μικρή Jesica πέθανε 2 εβδομάδες μετά. Οι γιατροί ξέχασαν να ελέγξουν αν η καρδιά του δότη ήταν συμβατή με την Jesica.
3. Ο 47χρονος βετεράνος πιλότος της πολεμικής αεροπορίας Benjamin Houghton ένιωθε πόνους στον αριστερό του όρχι. Οι γιατροί του νοσοκομείου West Los Angeles VA Medical Center αφού τον εξέτασαν αποφάσισαν να του τον αφαιρέσουν υπό τον φόβο καρκινώματος.
10 απίστευτα ιατρικά λάθη

Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είχε καρκίνωμα, αλλά το λάθος είχε ήδη γίνει.. Ένα λάθος που προκάλεσε την μήνυση του Benjamin Houghton και της γυναίκας του προς το νοσοκομείο διεκδικώντας αποζημίωση 200000 δολαρίων.
4. Ο Donald Church, 49 ετών, είχε όγκο στην κοιλιά του όταν έφθασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Washington Medical Center στο Σιάτλ, τον Ιούνιο του 2000. Όταν έφυγε, ο όγκος είχε φύγει – αλλά ένας μεταλλικός συσπειρωτήρας(ιατρικό εργαλείο) είχε πάρει τη θέση του.
10 απίστευτα ιατρικά λάθη

Οι γιατροί τον ξέχασαν κατά λάθος στην κοιλιά του. Ευτυχώς, οι χειρούργοι πρόλαβαν να αφαιρέσουν τον συσπειρωτήρα λίγο μετά την ανακάλυψή του, και έτσι ο Church δεν παρουσίασε προβλήματα στην υγεία του εξαιτίας αυτού του λάθους. Το νοσοκομείο συμφώνησε να καταβάλει ως αποζημίωση στον Church 97.000 δολάρια.
5. Η 67χρονη Joan Morris (ψευδώνυμο) επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο για μια εγκεφαλική αγγειογραφία.  Μετά την αγγειογραφία όμως από λάθος μεταφέρθηκε σε άλλο όροφο, αντί να επιστρέψει στο αρχικό της κρεβάτι. Το εξιτήριο της από το νοσοκομείο είχε προγραμματιστεί για την επόμενη ημέρα. Αντί για εξιτήριο όμως η άτυχη ασθενής βρέθηκε ξαφνικά στο χειρουργείο για επέμβαση ανοικτής καρδιάς!
10 απίστευτα ιατρικά λάθη

Ήταν στο χειρουργικό τραπέζι για μια ώρα όταν χτύπησε το τηλέφωνο και ένας γιατρός από άλλο Τμήμα ρώτησε «τι κάνετε με τον ασθενή μου;» Τελικά η εγχείρηση ματαιώθηκε και η Joan Morris επέστρεψε στο δωμάτιό της σε σταθερή κατάσταση.
6. Στις 23 Νοεμβρίου του 2007 μια 82χρονη γυναίκα έπρεπε να  εγχειριστεί στο κεφάλι για να σταματήσει η αιμορραγία μεταξύ του εγκεφάλου της και του κρανίου της. Ένας νευροχειρουργός στο νοσοκομείο Rhode Island Hospital ξεκίνησε την χειρουργική επέμβαση τρυπώντας την δεξιά πλευρά του κεφαλιού της ασθενούς, αν και η αξονική τομογραφία έδειξε ότι η αιμορραγία ήταν στην αριστερή πλευρά.
10 απίστευτα ιατρικά λάθη

Κάποια στιγμή κατάλαβε το λάθος του, έκλεισε την λάθος τρύπα και ξεκίνησε να τρυπάει την αριστερή πλευρά της ασθενούς. Η ταλαιπωρημένη γυναίκα  τελικά επέζησε.
7. Το Φεβρουάριο του 1995 στο University Community Hospital στην Tampa ο 52χρονος Willie King μπήκε στο χειρουργείο για ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του. Όλα πήγαιναν καλά για την χειρουργική ομάδα έως την στιγμή που ανακάλυψαν ότι αφαιρούσαν το λάθος πόδι.
10 απίστευτα ιατρικά λάθη

Ήταν όμως πολύ έργα. Ο άτυχος Willie King έχασε και τα δυο του πόδια σε εκείνο το χειρουργείο. Ως αποζημίωση το νοσοκομείο του κατέβαλε 900.000 δολάρια ενώ 250.000 πήρε και από τον υπεύθυνο χειρούργο.
8. Στο St Louis Park της Μινεσότα, ένας ασθενής νοσηλεύτηκε στο Park Nicollet Methodist Hospital με καρκινικό όγκο στο ένα του νεφρό.
10 απίστευτα ιατρικά λάθη

Οι γιατροί αποφάσισαν να του το αφαιρέσουν. Την επόμενη μέρα της εγχείρησης όμως ο παθολογοανατόμος εξέτασε το αφαιρεμένο νεφρό  και δεν βρήκε κανένα καρκινικό στοιχείο. Στο χειρουργείο του είχαν αφαιρέσει το υγιές νεφρό.
9. Ο Sherman Sizemore εισήχθη στο Raleigh General Hospital του Beckley στις 19 Ιανουαρίου του 2006. Ένιωθε έναν συνεχή πόνο στην κοιλιά και οι γιατροί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια διερευνητική χειρουργική επέμβαση για να προσδιορίσουν την αιτία.
10 απίστευτα ιατρικά λάθη

Οι αναισθησιολόγοι του χορήγησαν πριν την εγχείρηση τα φάρμακα που απαιτούνταν για να μουδιάσει, αλλά για κακή του τύχη απέτυχαν στη γενική αναισθησία. Έτσι ο Sizemore ένιωθε τα πάντα κατά την εγχείρηση, πόνο, πίεση, δυσφορία αλλά δεν μπορούσε να μετακινηθεί ή να επικοινωνήσει με τους γιατρούς. Δύο εβδομάδες μετά την εγχείρηση αυτοκτόνησε.
10. Δύο μήνες μετά από μια διπλή εγχείρηση bypass  στην καρδιά του  ο  κωμικός και πρώην μέλος της εκπομπής Saturday Night Live Dana Carvey, έμαθε την δυσάρεστη είδηση: ο καρδιοχειρουργός είχε παρακάμψει την λάθος αρτηρία.
10 απίστευτα ιατρικά λάθη

Χρειάστηκε μια νέα επείγουσα  επέμβαση για να ανοιχτεί η μπλοκαρισμένη αρτηρία που απειλούσε να σκοτώσει τον 45χρονο κωμικό και πατέρα δυο παιδιών.Ανταποκρινόμενος στην αποζημίωση των 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων που του ζήτησε ο Carvey, ο χειρούργος ισχυρίσθηκε ότι ήταν απλά ένα ανθρώπινο λάθος.



dinfo.gr
http://ierosagon.org

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ