Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Τουρκία:Τέτοια κλοπή προβάτου ούτε νίντζα δεν την κάνουν




Απίστευτο σκηνικό στην Τουρκία. Οι κλέφτες με το δίκυκλο πλησίασαν το κινούμενο φορτηγό, ο ένας πήδηξε μέσα, βούτηξε το πρόβατο και την κοπάνησαν σαν κύριοι...
Διαβάστε Περισσότερα »

Έντονο τουρκικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ

Έντονο τουρκικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ
Πώς το τουρκικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ μπορεί να αποτελέσει το «παράθυρο» για την εμπλοκή της γείτονος στα ενεργειακά θέματα της Ελλάδας

Picture 0 for Έντονο τουρκικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ
Για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ φέρεται να ενδιαφέρεται τουρκική εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας. Και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητήσει πληροφορίες σχετικά με την υπό πώληση επιχείρηση, καθώς και το φάκελο με τα ενημερωτικά στοιχεία που θα συνοδεύει το project.

Η ελληνική πλευρά, βάσει των κανονισμών, υποχρεούται να της τον δώσει και να αποδεχθεί τη συμμετοχή της στη διαδικασία, αν τελικώς δηλώσει παρούσα στην τελική και κρίσιμη φάση. Πότε υπολογίζεται αυτή η τελευταία; Κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο. Κι αυτό γιατί η ΔΕΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες θα μπει τελικώς στην α’ ή το αργότερο στη β’ φάση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Σε ό,τι αφορά στο τουρκικό ενδιαφέρον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να είναι διερευνητικό αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ως αμελητέο. Κι αυτό γιατί, αν η προσφορά της κριθεί ως η καλύτερη, τότε δεν αποκλείεται να δούμε τους γείτονες να μπαίνουν από το «παράθυρο» στα ενεργειακά θέματα της χώρας. Τα οποία θα γίνουν «καυτά» με τις έρευνες για εξόρυξη φυσικού αερίου που ετοιμάζονται κάτω από τη «μύτη» της ανήσυχης για τις εξελίξεις στην περιοχή Τουρκίας. Η οποία, έτσι, μπορεί τελικώς να αποκτήσει λόγο.
voria.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξετάζουν 1.000 παιδιά για φυματίωση στη Ρώμη


Έλεγχοι και τεστ για τον εντοπισμό του βακτηριδίου της φυματίωσης σε πάνω από χίλια παιδιά διενεργούνται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αγκοστίνο Τζεμέλλι» της Ρώμης, όπου μια...

νοσοκόμα που εργαζόταν στην παιδιατρική πτέρυγα παρουσίασε τα συμπτώματα της ασθένειας.

Μέχρι στιγμής, διαπιστώθηκε ότι ένα κοριτσάκι πέντε μηνών είναι θετικό μετά τη σχετική εξέταση και αποφασίσθηκε η άμεση εισαγωγή του στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Μπαμπίν Τζεσού». Για προληπτικούς λόγους, το νοσοκομείο Τζεμέλλι, αποφάσισε να συνεχίσει τους ελέγχους, ερχόμενο σε επαφή με όλους τους γονείς των παιδιών που γεννήθηκαν μέχρι τα μέσα Ιουλίου, όταν στην εν λόγω νοσοκόμα διαγνώσθηκε η ασθένεια. 


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Με αποδόσεις η σαιζόν για τους έλληνες σιτοκαλλιεργητές


Σε μια καλή χρονιά, δείχνει να εξελίσσεται η φετινή για τους Έλληνες σιτοκαλλιεργητές, με τις τιμές για το σκληρό σιτάρι να παραμένουν σταθερά εδώ και δύο μήνες πάνω από τα 25 λεπτά το κιλό (σχεδόν διπλάσιες από την τιμή εκκίνησης της περασμένης χρονιάς) και με το μαλακό σιτάρι να παρακολουθεί, έστω και από κάποια απόσταση (3-4 λεπτά χαμηλότερα) την εξέλιξη της αγοράς.
Σε μια δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια παραγωγή σκληρού σίτου, με τα διεθνή αποθέματα σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, αποφεύχθηκαν οι υπερβολές του 2008 (όταν η τιμή παραγωγού στο σκληρό είχε φθάσει και τα 34 λεπτά το κιλό) γεγονός που αποτελεί θετική παράμετρο για τις συνθήκες στην αγορά και προοιωνίζεται διαμόρφωση των τιμών σε ένα επίπεδο που θα ικανοποιεί μακροπρόθεσμα και τον παραγωγό.
Άλλωστε, οι παραπάνω τιμές παραγωγού, αν και υψηλές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, (εξαίρεση αποτέλεσε μόνο το 2008) δείχνουν να ευθυγραμμίζονται με τη γενικότερη εικόνα της αγοράς και δεν αναμένεται να επιβαρύνουν περαιτέρω τις τιμές στην κατανάλωση.
Σε ό,τι αφορά την τιμή του ψωμιού, οι μύλοι και οι φούρνοι, εδώ και ένα χρόνο σχεδόν έχουν αναπροσαρμόσει τα κοστολόγια, όπως και τα τιμολόγιά τους, αγοράζοντας το μαλακό σιτάρι κοντά στα σημερινά επίπεδα. Ανάλογη προσαρμογή έχει γίνει και από τις βιομηχανίες ζυμαρικών που έχουν σαν πρώτη ύλη για την παραγωγή τους το σκληρό σιτάρι.
Διευκρινίζεται ότι τον περασμένο χρόνο (καλοκαίρι 2010) οι περισσότεροι σιτοκαλλιεργητές δεν πρόλαβαν να επωφεληθούν από την άνοδο των τιμών στα σιτηρά (ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου), ωστόσο, η αγορά κατάφερε να ενσωματώσει με διάφορους τρόπους την εκρηκτική, τότε, άνοδο των τιμών.
Η παραγωγή
Στο μεταξύ σύμφωνα τα τελευταία στοιχεία του επενδυτικού ομίλου StrategieGrains -που αποτελεί βαρόμετρο για τις αγορές- η παραγωγή δημητριακών στην Ε.Ε. θα είναι υψηλότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Η σοδειά της φετινής καλλιεργητικής περιόδου αναμένεται να φτάσει τους 282,3 εκατ. τόνους, έναντι 275,3 εκατ. τόνων πέρσι.
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η παραγωγή του μαλακού σιταριού αναμένεται να σημειώσει αύξηση κατά 2%.
Για το λόγο αυτό, παρατηρείται μια σταθεροποίηση των τιμών στα 223-228 ευρώ ο τόνος στην αγορά της Μπολόνια, ενώ στο χρηματιστήριο στο Παρίσι οι τιμές διαμορφώνονται ελαφρά χαμηλότερα στα 197 ευρώ ο τόνος. Η παραγωγή του σκληρού σιταριού αναμένεται μειωμένη κατά 11% γεγονός που διατηρεί τις τιμές σταθερά στα υψηλά επίπεδα των 295-300 ευρώ ο τόνος.
Μειωμένη θα είναι όμως και η εγχώρια παραγωγή σκληρού σιταριού, αφού όπως υπολογίζεται δεν θα διαμορφωθεί, όπως προβλεπόταν αρχικά, στους 1.050.000 τόνους, αλλά θα περιοριστεί στους 800.000 τόνους, μειωμένη κατά 11% έως 17%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή.
Η παραγωγή του κριθαριού υπολογίζεται πως θα είναι ίδια με πέρυσι, ωστόσο η έλλειψη βυνοποιήσιμου κριθαριού έχει οδηγήσει τις τιμές στα επίπεδα των 274 ευρώ ο τόνος. Όσον αφορά το καλαμπόκι η παραγωγή αναμένεται αυξημένη κατά 9%, ωστόσο παρατηρείται αυξημένη ζήτηση στη διεθνή αγορά, με αποτέλεσμα οι τιμές να βρίσκονται στα 266-267 ευρώ ο τόνος.
Κατανάλωση
Σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Δημητριακών της IGC, τον τελευταίο ένα μήνα η κατανάλωση σιταριού αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 6 εκατ. τόνους, αύξηση που αποδίδεται στην κτηνοτροφή.
Η παγκόσμια παραγωγή καλαμποκιού αναμένεται να φτάσει στα επίπεδα ρεκόρ των 859 εκατ. τόνων, ωστόσο η κατανάλωση θα είναι ακόμα υψηλότερη φτάνοντας τους 863 εκατ. τόνους. Το αρνητικό αυτό ισοζύγιο αναμένεται να μειώσει τα παγκόσμια αποθέματα κατά 4 εκατ. τόνους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και πέρυσι είχαν μειωθεί κατά 22 εκατ. τόνους, γεγονός που, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, αρκεί για να σταθεροποιηθεί η τιμή του καλαμποκιού τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα των 24 λεπτών το κιλό.
www.paseges.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτιστικός Αύγουστος στον Δ.Αλιάρτου.ΚΩΠΑΪΔΙΚΑ - ΘΕΣΠΙΑ 2011




Διαβάστε Περισσότερα »

Χρονιά τρόμου στην Ελλάδα


Στην κατηγορία των χωρών που αντιμετώπισαν αξιοσημείωτα τρομοκρατικά περιστατικά το 2010, η Ελλάδα σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις, την Marfin και την επιστολή-βόμβα στο υπ. Δημόσιας Τάξης
Ιδιαίτερη αναφορά στη δράση των αναρχικών στην Ελλάδα κάνει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία.
Η Ελλάδα κατατάσσεται στην κατηγορία των χωρών που αντιμετώπισαν "αξιοσημείωτα τρομοκρατικά και εξτρεμιστικά περιστατικά μέσα στην περασμένη χρονιά".
Στην ίδια κατηγορία μαζί με την Ελλάδα τοποθετούνται από τους συντάκτες της έκθεσης χώρες όπως, η Δανία, η Ρωσία, η Τουρκία και η Ιρλανδία.
Μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι αναρχικοί στην Ελλάδα στόχευσαν κατ' εξακολούθηση κυβερνητικά γραφεία, διπλωματικές αρχές και κρατικά σύμβολα στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη.
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) η εγχώρια τρομοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί "σοβαρή πρόκληση".
Στην έκθεση γίνεται αναφορά σε ένοπλες ή εμπρηστικές επιθέσεις αναρχικών κατά τραπεζών, αστυνομικών τμημάτων, πολιτικών και αντιιμπεριαλιστικών - αντικαπιταλιστικών στόχων.
Παρά τις συλλήψεις υπόπτων ως μελών του "Επαναστατικού Αγώνα", οι επιθέσεις άλλων τρομοκρατικών ομάδων συνεχίστηκαν, έχοντας με αποτέλεσμα 6 νεκρούς, 3 εκ των οποίων από εμπρηστική επίθεση κατά της Marfin.
Η επιστολή-βόμβα και η επανεμφάνιση της Σέχτας
Στη συνέχεια, από τα περιστατικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι Αμερικανοί συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν σειρά επιθέσεων του "Επαναστατικού Αγώνα", το θάνατο μικρού Αφγανού που περιεργάστηκε σακίδιο-βόμβα σε είσοδο πολυκατοικίας.
Αναφέρουν ακόμα την επιστολή-βόμβα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης που οδήγησε στο θάνατο υπασπιστή του τότε αρμόδιου Υπουργού Μιχ. Χρυσοχοϊδη.
Επίσης, υπάρχει αναφορά την επανεμφάνιση της "Σέχτας Επαναστατών" με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια και απειλές να μετατρέψουν τη χώρα σε εμπόλεμη ζώνη.
Στην έκθεση καταγράφονται, τέλος, οι συλλήψεις 6 υπόπτων ως μελών του "Επαναστατικού Αγώνα" και δύο μελών της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς", καθώς και η "ουσιαστική πρόοδος" στο νομοθετικό τομέα, κυρίως με την ψήφιση νέου νόμου κατά του ξεπλύματος χρήματος και των οδών χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Στο παράρτημα της έκθεσης στο οποίο αναφέρονται 47 οργανώσεις ανά τον κόσμο που χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές διατηρούνται και εφέτος η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" και η "17 Νοέμβρη".
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζακύνθου Χρυσόστομος: «Φεύγω γεμάτος και χαρούμενος»


Στη τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος.
Το επίκεντρο της συζήτησης ήταν η επικείμενη παραίτηση του Μητροπολίτη Ζακύνθου, ο οποίος υπογράμμισε ότι η απόφαση του δεν είναι βόμβα εν αιθρία και ότι έχει εξαγγελθεί χρόνια τώρα.
«Εάν δεν πραγματοποιήσω την υπόσχεσή μου, σημαίνει ότι είμαι ανακόλουθος και άρα δεν έχω τη συνέπεια η οποία τόσο πολύ υπερτονίστηκε το 2009», συμπλήρωσε ο κ. Χρυσόστομος.
Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου ερωτηθείς εάν θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η ενέργεια του, απάντησε αρνητικά διότι «ο καθένας αναλαμβάνει πρωτοβουλία με την προσωπικότητα που διαθέτει, με ελευθερία χωρίς νόμους και διατάξεις».
«Ο καθένας να καταλαβαίνει πότε μπορεί και πότε πρέπει να αποχωρήσει. Εμένα η προσευχή μου ήταν, να φτάσω στα 72 για να μπορώ να αποφασίσω», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, τόνισε: «Φεύγω γεμάτος και χαρούμενος. Επιτέλεσα ένα έργο που μπορεί κάποιοι να το αμφισβητήσουνε, γιατί είναι δικαίωμα τους.»
«Μπορώ να πω ότι έχω γίνει αποδεκτός και από κάποιους που με αμφισβητούσαν πριν από λίγα χρόνια πριν. Όλοι παραδέχονται ένα πράγμα ότι υπήρξα στη ζωή μου συνεπής», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.
Ο κ. Χρυσόστομος ερωτηθείς εάν έχει μετανιώσει για την σύγκρουση που είχε με τον μακαριστό Χριστόδουλο, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όχι για τίποτα από εκείνα που έγιναν τότε, δεν μετανόησα! Διότι άλλωστε βρεθήκαμε με τον Χριστόδουλο στο νοσοκομείο, τότε είπα είσαι σε θέση ασθενείας και να μην ασχολείσαι με τίποτα στη ζωή, παρά μόνο μ΄ αυτά που θα σου πουν οι γιατροί».
Τέλος ερωτηθείς να σχολιάσει την επίσκεψη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων στον Ντερτιλή, ο κ. Χρυσόστομος μεταξύ άλλων τόνισε: «Να ρωτήσετε τον Άγιο Καλαβρύτων να σας πει αυτός, εγώ απαντώ ότι αφορά εμένα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Θέλει να φτάσει τον τόνο!!


Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να διπλασιάσει το βάρος της και να φτάσει τα 730 κιλά για αυτό και καταναλώνει 20.000 θερμίδες τη μέρα! Όπως η ίδια υπολογίσει αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό σε 10 χρόνια θα έχει καταφέρει να επιτύχει το…






στόχο της. Ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών, η Susanne ευελπιστεί να πάρει τον πρώτο τίτλο από την 43χρονη Donna Simpson από το New Jersey. Και μη νομίζετε πως δεν έχει αυτοπεποίθηση, το αντίθετο μάλιστα καθώς πιστεύει πως ο σωματότυπός της αρέσει σε μερίδα ανδρών. “Όσο πιο πολύ παχαίνω τόσο ομορφότερα νιώθω. Όταν άρχισα να παίρνω βάρος διαπίστωσα πως άρεσα σε περισσότερους άνδρες. Αυτό με έκανε να αισθάνομαι καλύτερα. Θέλω να σπάσω την προκατάληψη που υπάρχει ότι το να είσαι παχύσαρκος είναι κακό”, δήλωσε στη Sun. H 32χρονη πάει μια φορά το μήνα στο σούπερ μάρκετ και μένει 8 ώρες ώστε να κάνει τα ψώνια του σπιτιού. Μάλιστα, χρειάζεται έτσι μεγάλα καρότσια για να βάλει τα πράγματα που αγοράζει. Το βραδινό της είναι 12 tacos και 8 μπάλες παγωτού μαζί με brownies. Κάνω διατάσεις καθημερινά, οι μυς μου πρέπει να κρατήσουν το βάρος. Ελέγχο την πίεση του αίματος μια φορά την εβδομάδα και κάνω συχνά εξετάσεις για τα επίπεδα του σακχάρου. Εάν κάτι δεν πάει καλά θα μιλήσω με το γιατρό μου. Αλλά ακόμη δεν έχω τίποτα. Θα ήθελα πολύ να ζυγίζω ένα τόνο”, συμπλήρωσε. Ωστόσο ο γιατρός της έχει άλλη άποψη προειδοποιώντας ότι παίζει με τη ζωή της ενώ δεν πιστεύει πως χρειάζεται ψυχιατρικής παρακολούθησης…
cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομική εξόρμηση στη Στερεά για την εγκληματικότητα




- Σαρωτικοί έλεγχοι και στους 5 νομούς από 94 αστυνομικούς
- 376 παραβάσεις, 52 προσαγωγές, 32 συλλήψεις
- <<Θα συνεχιστούν οι αστυνομικές επιχειρήσεις>> δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Στερεάς κ. Απόστολος Κασκάνης
στο LamiaReport

Αστυνομικές επιχειρήσεις-εξορμήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας πραγματοποίησαν την Πέμπτη από τις 20:00΄μέχρι την Παρασκευή 02:00΄ οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας

Όπως δήλωσε στο LamiaReport ο Γενικός Διευθυντής Στερεάς κ. Απόστολος Κασκάνης οι εξορμήσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και πραγματοποιούνται στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού. Επιπλέον, είναι στοχευμένες για την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε χρόνο και σε περιοχές που θα επιλέγονται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε παρακάτω τα αποτελέσματα των εξορμήσεων στη Στερεά:

Ελέχθηκαν :
(986) άτομα
(763) οχήματα
(286) καταστήματα

Βεβαιωθείσες παραβάσεις:
Βεβαιώθηκαν συνολικά (376) παραβάσεις εκ των οποίων:
(169) για νομοθεσία υγειονομικού κανονισμού
(178) για Κ.Ο.Κ.
(13) περί αλλοδαπών
(4) για όπλα
(12) για λοιπές παραβάσεις

Προσαγωγές
Προσήχθησαν συνολικά (52) άτομα.

Συλλήψεις
Συνελήφθησαν συνολικά (32) άτομα, εκ των οποίων:
(4) για νομοθεσία περί όπλων
(13)  για παραβάσεις του νόμου ¨περί Αλλοδαπών¨
(1) για πολεοδομικες παραβάσεις
(2) για Πνευματική Ιδιοκτησία
(9) για παίγνια
(3) για καταδικαστικές αποφάσεις

Κατασχέσεις
Κατασχέθηκαν:
(2) πτυσσόμενα μαχαίρια
(1) μεταλλικό γκλοπ
515 ευρώ από παίγνια

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμοδίους Εισαγγελείς.
LamiaReport
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιαπωνία:Βρήκαν πάνω από 78 εκατ.δολάρια και τα επέστρεψαν!!!


Βρήκαν πάνω από 78 εκατ.δολάρια και τα επέστρεψαν!!!Φυσικά κατι τέτοιο θα μπορούσε να γινει μόνο στην Ιαπωνία. Διασώστες και εθελοντές πού δουλεύουν σκληρά για πέντε μήνες στις περιοχές που καταστράφηκαν από το τσουνάμι, έχουν βρει και παραδώσει στις αρχές χρηματικά ποσά, χρυσό, πολύτιμους λίθους, χιλιάδες πορτοφόλια, 5.700 (!!) μικρά και….μεγάλα χρηματοκιβώτια, με ποσά συνολικής αξίας πάνω των 78 εκατομμυρίων δολλάριων.
Η αστυνομία, στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων χρειάστηκε να παραβιάσει τα χρηματοκιβώτια για να εντοπίσει από καρνέ επιταγών και άλλα έγγραφα του ιδιοκτήτη. Οι αποθήκες των αρχών, είναι γεμάτες από χιλιάδες τσάντες, πορτοφόλια, και πολύτιμα αντικείμενα . Οι εθελοντές και διασώστες καθώς και τα συνεργεία που δουλεύουν χωρίς διακοπή παραδίδουν αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη ό,τι πολύτιμο εντοπίζουν.
Εδώ ακριβώς υπάρχει ο ορισμός της ενότητας της ομοψυχίας της συμπαράστασης και του μεγαλείου.
Αυτό και μόνο είναι ίσως μια απόδειξη ότι ο λαός αυτός δεν θα χαθεί ποτέ!!!
ΠΗΓΗ: ksipnistere.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκία:Έσφαξαν 2 γυναίκες από την Β.Ιρλανδία




Οι δυο 54χρονες γυναίκες βρέθηκαν νεκρές σε δάσος έξω από την Σμύρνη.

Δράστης είναι ένας 17χρονος ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία τις σκότωσε γιατί η μια δεν τον άφηνε να παντρευτεί την 15χρονη κόρη της.


Η Μάριον Ελίζαμπεθ Γκράχον και η Κάθυ Γουινσμορ, εντοπίστηκαν νεκρές αφού η 15χρονη κινητοποίησε τις αρχές.

Η κοπέλα ανησύχησε αφού οι 2 γυναίκες δεν επέστρεψαν από εκδρομή που είχαν κάνει στις αρχές της εβδομάδας. Ο νεαρός τις είχε πάρει με το αυτοκίνητο του πατέρα του για να τις πάει σε ένα δάσος έξω από τη Σμύρνη. Εκεί τις μαχαίρωσε με μανία.

Ο νεαρός συνελήφθη και στην αρχή αρνιόταν τις κατηγορίες. Όμως λίγο αργότερα και όταν οι αρχές ανακάλυψαν τα ματωμένα του ρούχα σε έναν κάδο απορριμάτων έσπασε και ομολόγησε.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Που να τα βρουν οι Έλληνες τα λεφτά για τους Φιλανδούς;»



Εκτενή αναφορά στο θέμα της συμφωνίας Ελλάδας – Φιλανδίας , βάση της οποίας η Ελλάδα θα καταθέσει εγγυήσεις έτσι ώστε η Φιλανδία να συμβάλλει στο ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης , κάνει ο γερμανικός τύπος.
«Ψήφος έναντι χρημάτων», είναι ο τίτλος του σχολίου της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, η οποία σημειώνει: «Που θα βρουν τα ευρώ οι Έλληνες που βρίσκονται σε τόσο δυσχερή οικονομική θέση, ώστε να τα δώσουν στους Φινλανδούς; Τα χρήματα θα έρθουν από τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Το κύριο βάρος των πιστώσεων το φέρουν η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία ως οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Αθήνας. Τώρα θέλει η Φινλανδία άλλες συμφωνίες. Είναι πιθανόν και άλλες μικρές χώρες της Ευρωζώνης να θελήσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Φινλανδίας και να ζητήσουν ανταλλάγματα για την προθυμία τους να βοηθήσουν. Η Ολλανδία, η Αυστρία, η Σλοβακία δυσκολεύονται να συναινέσουν στη βοήθεια προς την Ελλάδα, την οποία κανένα κοινοβούλιο στην Ευρωζώνη δεν έχει επικυρώσει».

Και η Süddeutsche Zeitung καταλήγει: «Το κουτί της Πανδώρας θα ανοίξει, εάν η ψήφος μετατραπεί σε εμπόρευμα, για το οποίο η Αθήνα θα πρέπει να πληρώσει. Στο τέλος καμία χώρα δεν θα είχε να κερδίσει κάτι από αυτό, ούτε και οι Έλληνες. Ο Έλληνας υπ. Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα πρέπει να επιτρέπει να τον εκβιάσουν. Το Βερολίνο και το Παρίσι δεν θα πρέπει να παραμείνουν απλοί θεατές. Διαφορετικά οι αποφάσεις των Βρυξελλών δεν θα έχουν καμία αξία».

Η γερμανική έκδοση των Financial Times φιλοξενεί σχετικό άρθρο με τον τίτλο «Οι Φινλανδοί θέτουν σε κίνδυνο τη διάσωση των Ελλήνων» και σημειώνει «Η Φινλανδία ζητά για την οικονομική της βοήθεια προς την Ελλάδα ιδιαίτερες εγγυήσεις και τις παίρνει. Τις απαιτήσεις αυτές συμμερίζονται και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το πακέτο διάσωσης κινδυνεύει».

Την ίδια άποψη έχει και η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt, η οποία επιγράφει το ρεπορτάζ της «Έξοδος από την πίσω πόρτα», και υπογραμμίζει: «Μετά τη Φινλανδία και η Αυστρία ζητά εγγυήσεις στο ίδιο περίπου ύψος. Με τον τρόπο αυτό όμως η Αθήνα δεν έχει κανένα περιθώριο να αντιδράσει και η διάσωση τίθεται σε κίνδυνο.»
«Η Φιλανδία μάλλον δεν θα συμμετάσχει στο πακέτο για την Ελλάδα»
Καμία χώρα δεν είναι πιθανό να λάβει εγγύηση για το δάνειο που θα δώσει στην Ελλάδα και συνεπώς η Φινλανδία μάλλον δεν θα συμμετάσχει στο πακέτο για την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου τραπεζικού - ασφαλιστικού ομίλου της Φινλανδίας σε εφημερίδα της χώρας, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
«Για πρώτη φορά ανησυχώ ότι το ευρωσύστημα μπορεί να αποτύχει», δήλωσε ο κ. Ρέιγιο Κάρχινεν, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου OP-Pohjola, στην εφημερίδα Savon Sanomat, προσθέτοντας: «Η ΕΕ πρέπει να λάβει αποφάσεις από το Φθινόπωρο» για να αντιμετωπίσει την κρίση. Σημειώνεται ότι χθες και σήμερα εξετάζεται στις Βρυξέλλες η συμφωνία της Ελλάδας με τη Φινλανδία για τη χορήγηση εγγύησης, ενώ εγγύηση ζητούν και η Αυστρία, η Ολλανδία και η Σλοβακία.
Newscode
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλεία:Κλειστο κύκλωμα τηλεόρασης πιάνει ζωοκλέφτες σε μαντρί


Μια πολύ καλή ιδέα για αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην καταπολέμησης της μάστιγας της ζωοκλοπής και στην Κρήτη, δίνει ένας κτηνοτρόφος απο την Ηλεία.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω κτηνοτρόφος απο την Γαστούνη, έχοντας πέσει αρκετές φορές θύμα ζωοκλεφτών, εγκατέστησε στο ποιμνιοστάσιό του κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης με καλά κρυμμένες κάμερες.

Έτσι , πριν απο λίγες ημέρες όταν πήγαν κάποιοι και του έκλεψαν μια προβατίνα, οι κάμερες κατέγραψαν όχι μόνο τις κινήσεις τους, αλλά και τα πρόσωπά τους.

Το αποτέλεσμα ήταν να πάει ο κτηνοτρόφος στην αστυνομία, όχι μόνο για να καταγγείλει την ζωοκλοπή, αλλά και να τους παραδώσει το.......
οπτικό υλικό βάση του οποίου εντοπίστηκαν οι ζωοκλέφτες και με την σε βάρος τους δικογραφία που σχηματίστηκε να πάρουν τον δρόμο για την Δικαιοσύνη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνουν ΕΤ1, «Ραδιοτηλεόραση» και 10 σταθμοί της ΕΡΑ

Παρουσιάζοντας σήμερα τις αλλαγές στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα πολυμέσα, λέγοντας μάλιστα ότι θα αποτελεί τον νέο πυλώνα της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα τα μέτρα που παρουσίασε ο κ. Μόσιαλος είναι τα ακόλουθα:

- Κεντρικοί στόχοι της αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ Α.Ε.:
α) Δημόσια και όχι κυβερνητική – κρατική ραδιοτηλεόραση.
β) Αποκομματικοποιημένη, ανεξάρτητη και με διαφάνεια στη λειτουργία.
γ) Τηλεόραση ανταγωνιστική, βασισμένη στους Έλληνες δημιουργούς και παραγωγούς.

- Σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής για το μοντέλο διακυβέρνησης της ΕΡΤ που θα αφορά στη μετατροπή της από κυβερνητική – κρατική σε δημόσια τηλεόραση.

Ø Ποιοτική αναβάθμιση του προγράμματος της .......
δημόσιας τηλεόρασης εστιασμένη σε δύο πόλους:

α) ΝΕΤ – αναβάθμιση και εδραίωση του ρόλου της ως ενημερωτικού, ψυχαγωγικού τηλεοπτικού σταθμού και
β) ΕΤ3 – αναβάθμισή της σε πανελλαδικό περιφερειακό κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.

- ΠΡΙΣΜΑ+: αναβάθμιση της ποιότητας με έμφαση στα άτομα με αναπηρία και εμπλουτισμό του προγράμματός του, μέσα από συμπράξεις με ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.

- ΕRΤ WORLD: αναβάθμιση της ποιότητας του προγράμματος με έμφαση στον πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, κυρίως για τους Έλληνες του εξωτερικού.

- Ένταξη ποιοτικών προγραμμάτων της ΕΤ1 και ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡΤ στη ΝΕΤ και ΕΤ3 με έμφαση σε παιδικά προγράμματα, ποιοτικές ελληνικές παραγωγές, ντοκιμαντέρ και εκπομπές λόγου.

- Οι συχνότητες της ΕΤ1 και ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡΤ δεν διατίθενται προς πώληση και παραμένουν στην ιδιοκτησία της ΕΡΤ – Α.Ε..

Ø Δημιουργείται ένα ευρύτερο πλαίσιο συμπράξεων όπως η σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων με το ράδιο «φιλία 106,3» για την κοινή κάλυψη των ενδιαφερόντων των ξενόγλωσσων ακροατών και η σύμπραξη με την ένωση ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας για την καλύτερη λειτουργία του σταθμού ΠΡΙΣΜΑ+ που απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

- Κατάργηση 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία και διατήρηση 5 απ’ αυτούς για εθνικούς λόγους.

- 3 ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε 1.

- 19 περιφερειακοί σταθμοί συγχωνεύονται διοικητικά σε 9 και διαμορφώνεται ενιαίο περιφερειακό πρόγραμμα, ώστε να συγκροτηθεί ένα πλέγμα ισχυρών Περιφερειακών Σταθμών με ενιαίο πλαίσιο προγράμματος, τοπικά χαρακτηριστικά και αναβάθμιση της ποιότητάς τους.

- Αναβάθμιση του ραδιοφωνικού σταθμού «ΝΕΤ 105,8» με έμφαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία.

- Ενίσχυση του πολιτιστικού χαρακτήρα του «ΤΡΙΤΟΥ Προγράμματος 90,9» ως σταθμού που μπορεί να καλλιεργεί υψηλή μουσική παιδεία και του ράδιο «ΚΟSMOS 96,3» ως σταθμού που προσφέρει εναλλακτικές μορφές μουσικής επικοινωνίας με τη νεολαία και με τους διαφορετικούς εθνικούς πολιτισμούς. Εμπλουτισμός του αθλητικού ραδιοφώνου «ΕΡΑσπορ 101,8» με εκπομπές που θα αφορούν και άλλα αθλήματα εκτός του ποδοσφαίρου.

- Ίδρυση Γενικής Διεύθυνσης Πολυμέσων: αναβάθμιση των πολυμέσων σε επίπεδο Γενικής Διεύθυνσης με ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων, με στόχο να καταστούν ο 3ος σημαντικός πυλώνας της ΕΡΤ – Α.Ε..


- Κατάργηση Ι.Ο.Μ. (Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων) και Ε.Ο.Α. (Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο) και ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων τους στη Διεύθυνση Μουσείου – Αρχείου της ΕΡΤ – Α.Ε. με εξοικονόμηση 1,2 εκατ. € περίπου.


- Διακοπή έκδοσης του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του στη Γενική Διεύθυνση Πολυμέσων.

- Καταγραφή και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ – Α.Ε.: άμεση διάθεση στο Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του Υπουργείου Οικονομικών, προς αξιοποίηση οικοπέδου στην Περαία Θεσσαλονίκης και παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των κτιριακών εγκαταστάσεων στην Κατεχάκη για μεταφορά δραστηριοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

- Επενδυτικό πρόγραμμα 48 εκατ. Ευρώ, την περίοδο 2011- 2014, εκ των οποίων τα 38 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε ψηφιακές επενδύσεις.

- Από το 2012 εξοικονόμηση 8,3 εκατ. ευρώ λόγω καλύτερης διαχείρισης.

- Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΡΤ – Α.Ε., ώστε το 2012 να παρουσιάσει κερδοφορία και να αποδώσει φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο.

- Ενίσχυση εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής κατά 1,5% από το ανταποδοτικό τέλος και δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής για τη διάθεση αυτού του ποσού.

- Αξιολόγηση των εργαζομένων με σκοπό το ανθρώπινο δυναμικό να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και τη νέα διάρθρωση.

- Πλαφόν στο κόστος των εξωτερικών παραγωγών.
kafeneio-gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρέβεζα:Βαπτίζεται ο δούλος του Θεού... Άι-Phone!



Βαπτίζεται ο δούλος του Θεού... Άι-Phone!

Έκπληξη και αρκετά χαμόγελα στους παρευρισκόμενους προκάλεσε η κίνηση ενός ιερέα στην Πρέβεζα, ο οποίος κατά τη διάρκεια βάφτισης, μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο. Δείτε το βίντεο...
Όπως διαβάζουμε από το pamepreveza.gr ενώ έχει αρχίσει το μυστήριο της βάπτισης ο παπάς ψάχνει τον ψάλτη ενώ στην συνέχεια και κατά την διάρκεια της βάπτισης χτυπάει το κινητό του. Εκείνοςτο σηκώνει το βάζει στο αυτί και συνεχίζει το μυστήριο...
Το καλό είναι πάντως πως δεν σταμάτησε το μυστήριο αλλά έβαλε το τηλέφωνο στο αυτί του πιθανόν για να καταλάβει αυτός που τον κάλεσε ότι βρίσκετε σε μυστήριο και δεν μπορεί να μιλήσει και στην συνέχεια το έκλεισε.
.iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο σκαμνί για το photoshop στην Αφροδίτη της Μήλου

Στο σκαμνί για το photoshop στην Αφροδίτη της Μήλου

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη για το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού «Focus», που τον περασμένο Φεβρουάριο απεικόνιζε η Αφροδίτη της Μήλου να κάνει απρεπή χειρονομία.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι, ύστερα από τη μήνυση που κατέθεσαν έξι Έλληνες δικηγόροι, είναι η συκοφαντική δυσφήμηση, η προσβολή των συμβόλων του ελληνικού κράτους και η εξύβριση.
Το φωτογραφικό μοντάζ στο επίμαχο εξώφυλλο συνοδευόταν και από τον κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» και υπότιτλο «Μας στερούν τα χρήματά μας και τι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία».
Την ίδια ώρα στην επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού υπήρχε ένα βίντεο όπου εμφανίζεται ένα ζευγάρι Γερμανών και δηλώνουν ανήσυχοι για το κατά πόσο οι απατεώνες του νότου θα αρπάξουν τα λεφτά των τίμιων Γερμανών φορολογουμένων.
«Διάβημα» Πετσάλνικου στον Γερμανό πρέσβη
Ο πρόεδρος της Βουλής με τη δημοσίευση του περιοδικού, ζήτησε να συναντηθεί με τον Γερμανό πρέσβη για να του εκφράσει τη δυσαρέσκεια του ενώ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «Κάθε λαός σε κάθε χώρα έχει και ορισμένα σύμβολα που έχουν μια κάποια ιερότητα. Για εμάς τους Έλληνες αυτά τα σύμβολα έχουν να κάνουν με την ίδια την ιστορία μας. Η χρησιμοποίηση με τέτοιο κακόγουστο, χυδαίο και αμόρφωτο τρόπο, προκαλεί και δικαιολογημένα εκνευρίζει»
Το σχόλιο του εκδότη
Αρχικά η δίκη είχε οριστεί για τις 29 Ιουνίου αλλά είχε δοθεί αναβολή επειδή δεν είχαν επιδοθεί σωστά οι κλητεύσεις σε έξι από τους συνολικά 13 κατηγορούμενους.
Ο εκδότης του περιοδικού Helmut Markwort σχολίασε σχετικά με τη μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον του ότι δεν έχει λάβει καμία κλήτευση από το δικαστήριο, ούτε έχει ενημερωθεί για τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται, προσθέτοντας ότι έχει καθαρή τη συνείδησή του και ότι έκανε μόνο το δημοσιογραφικό του καθήκον. Δεν έχει τραπεί σε φυγή, ούτε φοβάται ότι θα χρειαστεί να κρατηθεί στη φυλακή, σημείωσε στην εφημερίδα και δήλωσε «μεγάλος φίλος της Ελλάδας». Ο Markwort διευκρίνισε ότι θα αναθέσει την εξέταση της υπόθεσης στους δικηγόρους του περιοδικού, όταν λάβει επίσημη κλήτευση από τις ελληνικές αρχές.
Για τις 29 Νοεμβρίου αναβλήθηκε από το Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η δίκη των 13 Γερμανών δημοσιογράφων και αρθρογράφων του περιοδικού «Focus» που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσσαλονίκη:Έσκαψαν σήραγγα 50 μέτρων για να βρουν χρυσό

Έσκαψαν σήραγγα 50 μέτρων για να βρουν χρυσό

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, την ώρα που έψαχναν χρυσές λίρες, μέσα σε σήραγγα που είχαν διανοίξει, στις Συκιές Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι επίδοξοι χρυσοθήρες, ηλικίας 47 έως 58 ετών, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, τη νύχτα, σε ρέμα της περιοχής, όπου το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν δημιουργήσει υπομονετικά και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί τη σήραγγα, μεγάλου βάθους.
Για τις ανάγκες της "ανασκαφής" χρησιμοποιούσαν διάφορα εργαλεία και καλώδιο, μήκους περίπου 50 μέτρων, που είχαν συνδέσει σε κολώνα φωτισμού της ΔΕΗ για το φωτισμό της σήραγγας.
Οι αστυνομικοί, εκτός από τα εργαλεία (κρουστικό τρυπάνι, φτυάρια, σκοινί, κ.ά.) βρήκαν στην κατοχή τους και μια συσκευή για την άντληση των υπόγειων υδάτων από τη σήραγγα, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη ανασκαφή και ρευματοκλοπή.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Μάχη προσόντων» δίνουν οι υποψήφιοι ειδικοί φρουροί



Το ενδιαφέρον χιλιάδων αποφοίτων Λυκείου συγκεντρώνει ο νέος διαγωνισμός της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόσληψη 1.200 Ειδικών Φρουρών (αντρών και γυναικών), που ξεκίνησε χθες.

Οι υποψήφιοι, εκτός από τα τυπικά προσόντα που θα πρέπει να διαθέτουν, οφείλουν να γνωρίζουν τρία...
κομβικά σημεία που θα τους προσφέρουν πολύτιμα μόρια.

1. Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για όσους υπηρέτησαν ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης ή έχουν προϋπηρεσία ως Επαγγελματίες Οπλίτες.

2. Η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας μπορεί να θεωρείται πρόσθετο προσόν, όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό, εν όψει της στελέχωσης της νέας ομάδας δικυκλιστών της ΕΛ.ΑΣ. Εξτρα πριμοδότηση απολαμβάνουν και οι έχοντες δίπλωμα αυτοκινήτου.

3. Η κατοχή πτυχίου δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας "Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας", αλλά και η γνώση ξένης γλώσσας αποτελούν "χρυσά" εφόδια, καθώς συνοδεύονται από υψηλά μόρια.

"Κλειδί" τα μόρια
Ανάλογα με τα μόρια που θα συγκεντρώσει κάθε υποψήφιος, βάσει των προσόντων του, θα καταρτιστεί ο αρχικός πίνακας των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό.

Η βαθμολογία τους προκύπτει από τον γενικό βαθμό του απολυτηρίου Λυκείου ή πτυχίου Τ.Ε.Λ. ή Τ.Ε.Ε. (Β΄ κύκλου) του υποψηφίου, συν τα μόρια από δέκα επιμέρους κριτήρια:

1. Υπηρεσία ως Εθελοντής Πενταετούς Υποχρέωσης (Ε.Π.Υ.) στις Ενοπλες Δυνάμεις (μία μονάδα), υπηρεσία ως Εφεδρος Αξιωματικός (πέντε μονάδες), υπηρεσία σε Ειδικές Δυνάμεις (πέντε μονάδες), υπηρεσία ως Επαγγελματίας Οπλίτης (μία μονάδα), Προεδρική Φρουρά (πέντε μονάδες).

2. Γνώση αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής ή ιταλικής γλώσσας: άριστη γνώση (τρεις μονάδες), πολύ καλή γνώση (δύο μονάδες) και καλή γνώση (μία μονάδα).

3. Τουλάχιστον καλή γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας (μία μονάδα).

4. Κατοχή πτυχίου Δημοσίου ΙΕΚ ειδικότητας "Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφάλειας" (δύο μονάδες).

5. Κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου (μία μονάδα), μοτοσικλέτας (τρεις μονάδες), αυτοκινήτου Β΄(μία μονάδα) και αυτοκινήτου κατηγορίας Γ΄ ή Δ΄ ή Ε΄ (δύο μονάδες).

6. Τέκνο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που δολοφονήθηκε ή τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού (δέκα μονάδες).

7. Γονέας πολύτεκνης οικογένειας (έξι μονάδες).

8. Γονέας τριών τέκνων (τέσσερις μονάδες).

9. Τέκνο πολύτεκνης οικογένειας (τρεις μονάδες),

10. Τέκνο τρίτεκνης οικογένειας (δύο μονάδες).

Αιτήσεις - Δικαιολογητικά
Οσοι έχουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που ορίζει η προκήρυξη, θα πρέπει να υποβάλουν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους τις αιτήσεις τους (με φωτογραφία) έως και τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα οφείλουν να καταθέσουν:

- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας.

- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Τίτλου Σπουδών - Απολυτηρίου Λυκείου.

- Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, οι άνδρες ότι συγκεντρώνουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ότι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, δεν υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις και δέχονται να αναγραφεί η σωματική τους ικανότητα στα πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης τύπου Α΄

- Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, οι γυναίκες ότι συγκεντρώνουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ότι δεν υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις και δέχονται όσες υπηρέτησαν σε αυτές, να αναγραφεί η σωματική τους ικανότητα στα πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης τύπου Α΄ που θα αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.

Επιπλέον οι υποψήφιοι υποβάλλουν κατά περίπτωση: επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού ή πτυχίου ξένης γλώσσας, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πτυχίου Δημοσίου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας "Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας", πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης Τύπου Α΄, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων της κατεχόμενης άδειας οδήγησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κλπ.

Η κατανομή των 1.200 θέσεων

Από το σύνολο των θέσεων, οι 960 θα καλυφθούν από υποψηφίους που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κλπ.) περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων και Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων (με κλάδο Σπουδών δέσμης) και απολυτηρίων ΕΠΑ.Λ., με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου Σπουδών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών, των ΕΠΑ.Σ και των Σχολών Ο.Α.Ε.Δ.

Οι υπόλοιπες 240 θέσεις θα καλυφθούν από υποψηφίους που κατέχουν απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (Ε.Π.Λ.) κλάδου σπουδών που δεν αντιστοιχεί σε δέσμη, πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή πτυχίο Β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Β΄ Κύκλου σπουδών μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., πτυχίο Ναυτικού Λυκείου ή πτυχίο ΕΠΑ.Λ.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν οι Ελληνες πολίτες (άνδρες και γυναίκες), που έχουν τα εξής προσόντα:

- Είναι απόφοιτοι Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού.

- Δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους.

- Εχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, και δεν φέρουν δερματοστιξία "τατουάζ" στο σώμα τους.

- Εχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.

- Εχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. χωρίς υποδήματα.

- Εχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και δεν πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

- Οι άνδρες έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης.

- Δεν έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή άλλων εγκλημάτων.

- Δεν έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους.

- Δεν έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ανεξάρτητα αν τους επιβλήθηκε ή όχι ποινή για την πράξη τους αυτή με απόφαση δικαστηρίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Αιχμηρή επιστολή της Χ.Κλίντον στον Σκοπιανό ομόλογό της



Εκφράζει την ανησυχία των ΗΠΑ "για τη λειτουργία του κράτους δικαίου και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα".

Τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη λειτουργία του κράτους δικαίου και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΠΓΔΜ, εκφράζει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, σε επιστολή της προς...
το νέο υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

"Η λειτουργία του κράτους δικαίου στη ''Μακεδονία'', συμπεριλαμβανομένης της απονομής δικαιοσύνης, ισότιμα, και του πλήρους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραμένει κορυφαία προτεραιότητα των ΗΠΑ και αποτελεί σημαντική παράμετρο στην περαιτέρω εταιρική μας σχέση.
Η ''Μακεδονία'' έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα προηγούμενα 20 χρόνια, ωστόσο απομένουν κρίσιμες υποχρεώσεις, προκειμένου να διαμορφωθεί μια σταθερή, ευημερούσα και πολυεθνοτική δημοκρατία", αναφέρει η κ. Κλίντον στην επιστολή της, υπενθυμίζοντας ότι η ίδια έθεσε τα ζητήματα αυτά και εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ, στη συνάντηση που είχε τον περασμένο Φεβρουάριο με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Ουάσιγκτον.

Η κ. Κλίντον σημειώνει ακόμη ότι οι ΗΠΑ παραμένουν στενός σύμμαχος της ΠΓΔΜ και υποστηρίζουν τις φιλοδοξίες της χώρας σχετικά με την ενσωμάτωση στις ευρωατλαντικές δομές.

Την επιστολή αυτή της κ. Κλίντον φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα η εφημερίδα των Σκοπίων "Ουτρίνσκι Βέσνικ" (Utrinski Vesnik), σχολιάζοντας ότι αυτή απεστάλη την προηγούμενη εβδομάδα, όμως δεν γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, "πιθανόν, διότι σε αυτήν υπογραμμίζεται άμεσα η δυσαρέσκεια της Ουάσιγκτον σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σε κάποιους τομείς" στην ΠΓΔΜ.

Διαβάστε Περισσότερα »

1η Οκτωβρίου το υπερ- ταμείο επικουρικών


Τον δρόμο για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και τη συγχώνευση των επικουρικών Ταμείων που εκτιμάται πως δεν είναι υγιή «ανοίγει» η μία από τις τέσσερις νέες εγκυκλίους για τη ρύθμιση ασφαλιστικών ζητημάτων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, γνωστοποιείται ότι από την 1η Οκτωβρίου θα συγχωνευθεί στο επικουρικό του ΙΚΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών) ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού ΕΥΔΑΠ (ΤΕΑΠ-ΕΥΔΑΠ), του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).
«Η συγχώνευση του ΕΤΑΠ-ΕΥΔΑΠ του ΤΑΥΤΕΚΩ στο ΕΤΕΑΜ κρίθηκε ως αποτελεσματική και βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων του εν λόγω Τομέα, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Οπως προβλέπεται, οι συνταξιούχοι του συγχωνευόμενου Τομέα καθίστανται συνταξιούχοι του ΕΤΕΑΜ, το οποίο θα καταβάλλει τις συντάξεις μέχρι την ημερομηνία συγχώνευσης. Το ύψος των συντάξεων που θα καταβάλλονται από το ΕΤΕΑΜ στους ήδη συνταξιούχους, καθώς και στους ασφαλισμένους του που θα καταστούν συνταξιούχοι μετά την ημερομηνία της συγχώνευσης, θα καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έπειτα από ειδική οικονομική μελέτη και γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΕΑΜ.
Η προωθούμενη αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας των ταμείων επικουρικής ασφάλισης από την κυβέρνηση, αναμένεται να οδηγήσει στον δραστικό περιορισμό των συντάξεων.
Στόχος της κυβέρνησης, όπως εκτιμάται, είναι σε πρώτη φάση η εξοικονόμηση περίπου 200.000.000 ευρώ από την περικοπή των επικουρικών συντάξεων, μέχρι το 2015. Το «ψαλίδισμα» στο ποσοστό των περικοπών των συντάξεων θα εξαρτηθεί από το έλλειμμα κάθε Ταμείου.
Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου προκαλεί νέα αγωνία σε περίπου τρία εκατομμύρια ασφαλισμένους. Οπως εκτιμάται, 9 στα 10 επικουρικά ταμεία παρουσιάζουν οικονομικό πρόβλημα.
Εν τω μεταξύ, «πράσινο φως», να αναγνωρίσουν τον ανασφάλιστο χρόνο εργασίας τους, ανάβει το υπουργείο Εργασίας, με την έκδοση νέας εγκυκλίου για τη ρύθμιση ασφαλιστικών ζητημάτων, σε όσους ήταν ασφαλισμένοι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 1992 στους οικείους Τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Δυνατότητα αναγνώρισης χρόνου
Η δυνατότητα αναγνώρισης του χρόνου ασφάλισης για απασχόληση, στην οποία υπήρχε υποχρέωση, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε, αφορά ασφαλισμένους ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής τους στους οικείους τομείς και δεν μπορεί να υπερβεί τα τρία χρόνια συνολικά κατ' ανώτατο όριο, αλλά και σε όσους είχαν αναγνωρίσει ασφαλιστικά μέρος της απασχόλησής τους.
Η τρίτη εγκύκλιος αφορά τη διαδικασία αναγνώρισης χρόνου υπαλλήλων των ΟΤΑ στους Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ενώ η τροποποίηση των καταστατικών διατάξεων για την τακτική επιδότηση, λόγω ανεργίας των ασφαλισμένων του πρώην ΤΑΤΤΑ, καθώς και η προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης για τους παλαιούς ασφαλισμένους αφορά τέταρτη εγκύκλιο.
enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ





ΦΙΛΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ  ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΗΛ: 6984319476  Η ΣΤΟ E-MAIL  roymeliotes@yahoo.gr   ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λακωνία:Απαγωγή γυναίκας για... 200 ευρώ


Απίστευτη περιπέτεια με αίσιο τέλος για 64χρονη

Θύμα απαγωγής έπεσε μία 64χρονη γυναίκα στην περιοχή του Μυστρά, αφού προηγουμένως είχαν εισβάλει τρεις άγνωστοι στο σπίτι της, όπου διέμενε μαζί με το σύζυγό της.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη, όταν οι δράστες, φορώντας κουκούλες, μπήκαν στο σπίτι του ζευγαριού και με την απειλή μαχαιριών αφαίρεσαν 200 ευρώ καθώς και τρεις κυνηγετικές καραμπίνες.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο του συζύγου, οι δύο από τους τρεις δράστες, τους μετέφεραν με δεμένα τα χέρια και καλυμμένα τα πρόσωπα σε υπαίθριο χώρο της επαρχιακής οδού Σπάρτης-Γυθείου, όπου άφησαν τον άνδρα.

Αφού εγκατέλειψαν το ΙΧ που χρησιμοποίησαν, επιβιβάστηκαν μαζί με την 64χρονη σε άλλο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο τρίτος δράστης.

Οι κακοποιοί ζήτησαν επανειλημμένως λύτρα από τον σύζυγό της προκειμένου να την απελευθερώσουν, ωστόσο η 64χρονη κατάφερε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, να ξεφύγει.

Τη γυναίκα εντόπισαν σήμερα οι αστυνομικοί στην επαρχιακή οδό Σπάρτης-Γυθείου.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Π. Δούκας: Πώς δόθηκαν τα απίθανα θαλασσοδάνεια;

Ο Πέτρος Δούκας ταρακουνά, για μια ακόμη φορά, τα νερά. Με ένα άρθρο-παρέμβασή του, που δημοσιεύει σήμερα το newsbomb.gr, ο επί σειρά ετών ανώτερο στέλεχος της Citibank σε διεθνές επίπεδο και υφυπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Καραμανλή, με χαρτοφυλάκιο το Δημόσιο Χρέος, δε μασάει τα λόγια του: Κάποιος πρέπει να απολογηθεί για τον τρόπο με τον οποίο οι ελληνικές τράπεζες έκαναν ό,τι ήθελαν τα λεφτά του Ελληνα μικροκαταθέτη, πώς έδιναν δάνεια που γνώριζαν ότι δεν πρόκειται να αποπληρωθούν και για το αν υπήρξαν άνωθεν παρεμβάσεις. Μιλά για τους μεγαλομάνατζερς που έφεραν στις τράπεζες σε αυτά τα χάλια και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Να σώσουμε τις καταθέσεις μας…
Ολόκληρο το άρθρο του Π. Δούκα έχει ως εξής:
«Το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα νοσεί. Είναι σε δεινή κατάσταση...
Οι ζημιές από τις επενδύσεις σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σε πραγματικές τιμές ρευστοποίησης ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμυρίων ευρώ. Τουλάχιστον το 30% δανείων που έχουν χορηγήσει ΔΕΝ εξυπηρετούνται, ενώ αυτές παριστάνουν πως τάχα μόνο το 10% δεν εξυπηρετείται, ενώ έχουν αποσυρθεί καταθέσεις που υπερβαίνουν τα 60 δις. Γί αυτό και δανείζονται τεράστια ποσά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ίσως και 80 δισεκατομμύρια.) Δηλαδή τα ίδια κεφάλαιά τους έχουν εξανεμισθεί (ή καλύτερα εξαϋλωθεί).
Το Ελληνικό Δημόσιο είναι και αυτό σε δεινή οικονομική κατάσταση και δεν μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου. Και οι διεθνείς αγορές είναι τόσο φοβισμένες που αμφιβάλλω αν σήμερα θα ´αγγίζανε´ τις Ελληνικές τράπεζες, έστω και σε μηδενικές τιμές.... Οι αρχές καθυστέρησαν να ενεργοποιηθούν. Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε και τα κακά δεν μαζεύονται.
Θα χρειαστεί η συνεχής παρέμβαση της ΕΚΤ, μέσα όμως σε ένα ιδιαίτερα αντίξοο και αρνητικό πολιτικό περιβάλλον.
Και ενώ η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να αναλάβει ενεργότερο ρόλο στη διάσωση και επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (ίσως αναγκάζοντας κάποιες να συγχωνευθούν με άλλες, ισχυρότερες, εκτός Ελλάδος), η ΕΚΤ και η Μπλακ Ροκ πρέπει επίσης να εξετάσουν πως λειτουργούσαν τα Credit Committees των τραπεζών που έδωσαν κάποια απίθανα θαλασσοδάνεια. Αν είχαν ανεξαρτησία εισήγησης, ή αν υπήρχαν άνωθεν παρεμβάσεις; Και να δοθούν οι σχετικές, πειστικές ή μη, εξηγήσεις.
Σίγουρα, η διεθνής κρίση και τα χάλια της οικονομίας μας εξηγούν σε μεγάλο βαθμό την κρίση του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος. Δεν δικαιολογούν όμως το βαθμό θαλασσοδανείων. Δηλαδή δανείων που και κάποιος μη σχετικός θα αντιλαμβανόταν ότι δεν θα μπορούσαν να αποπληρωθούν...
Στόχος της προσπάθειας δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι το ξελάσπωμα των μεγαλομετόχων των τραπεζών, ούτε των μεγαλομάνατζερς που έφεραν τις τράπεζές τους σε αυτά τα χάλια....
Στόχος πρέπει να είναι η διάσωση των καταθέσεων και η εξυγίανση του συστήματος, ώστε σύντομα να μπορέσουν οι τράπεζες να συμβάλλουν στην ανάταξη της οικονομίας μας....»
Πέτρος Δούκας,
πρώην υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Ν. Βοιωτίας




Ύστερα από την δημοσίευση των ονομάτων των Διευθυντών των Γυμνασίων και Λυκείων στη Βοιωτία, το Orchomenos Press δημοσιεύει τα τελικά ονόματα των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Ν. Βοιωτίας, με τετραετή θητεία, η οποία σε κάθε περίπτωση λήγει στις 31-7-2015, όπως ανακοινώθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βθιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.
A/A AΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
1 554557 ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕ70 Δ.Σ. Αράχωβας
2 560266 ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ 70 10o Δ.Σ. Λιβαδειάς
3 544338 ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕ70 2ο Δ.Σ. Θήβας
4 565177 ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΕ70 Ειδικό Δ.Σ. Θήβας
5 565641 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕ70 7o Δ.Σ. Λιβαδειάς
6 558762 ΜΑΓΓΕΡΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΠΕ 70 Ειδικό Δ.Σ. Λιβαδειάς
7 559232 ΚΑΡΑΠΕΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕ70 6ο Δ.Σ. Θήβας
8 542255 ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ70 2ο Δ.Σ. Αλιάρτου
9 563276 ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕ70 Δ.Σ.Μαυρομματίου
10 553490 ΒΑΛΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ70 1ο Δ.Σ. Βαγίων
11 561564 ΠΑΝΑΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ70 1ο Δ.Σ. Θήβας
12 560109 ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΠΕ70 5ο Δ.Σ. Θήβας
13 553943 ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕ70 2ο Δ.Σ. Βαγίων
14 560543 ΜΑΚΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ70 8ο Δ.Σ. Θήβας
15 557144 ΣΤΡΑΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΕ70 1ο Δ.Σ. Σχηματαρίου
16 563280 ΣΥΛΛΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΠΕ70 Δ.Σ.Πλαταιών
17 547146 ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ70 Δ.Σ.Αγίου Θωμά
18 559348 ΔΟΥΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ70 5ο Δ.Σ. Λιβαδειάς
19 558473 ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΕ70 7ο Δ.Σ. Θήβας
20 562569 ΜΠΑΡΛΑ ΝΙΑΒΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ70 4ο Δ.Σ. Λιβαδειάς
21 547668 ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΕ70 8ο Δ.Σ. Λιβαδειάς
22 554412 ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ70 Δ.Σ. Καπαρελλίου
23 547728 ΜΑΝΤΖΙΟΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ ΠΕ70 1ο Δ.Σ. Αλιάρτου
24 551733 ΣΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕ70 1ο Δ.Σ. Λιβαδειάς
25 551789 ΤΑΣΙΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕ70 9ο Δ.Σ. Λιβαδειάς
26 558139 ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΕ70 9ο Δ.Σ. Θήβας
27 590830 ΚΟΛΕΣΙΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΕ70 3ο Δ.Σ. Θήβας
28 561995 ΚΑΛΜΠΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ70 6ο Δ.Σ. Λιβαδειάς
29 563531 ΛΟΓΗ ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΕ70 Δ.Σ. Άσπρων Σπιτιών
30 559360 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕ70 Δ.Σ. Κυριακίου
31 562728 ΝΙΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΕ70 4ο Δ.Σ. Θήβας
32 567625 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΕ70 2ο Δ.Σ. Λιβαδειάς
33 562968 ΜΟΝΟΧΑΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΕ70 1ο Δ.Σ. Ορχομενού 34 567474 ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕ 70 3ο Δ.Σ. Λιβαδειάς
35 570976 ΓΑΜΒΡΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ 70 Δ.Σ. Διστόμου
36 572015 ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ ΠΑΓΩΝΑ ΠΕ 06 3ο Δ.Σ. Σχηματαρίου
37 548944 ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΠΕ70 Δ.Σ. Θεσπιών
38 563443 ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ 70 Δ.Σ. Αντίκυρας
39 551569 ΠΑΡΑΠΕΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕ70 Δ.Σ. Αγίου Δημητρίου 40 554643 ΝΕΣΤΟΡΑ ΜΟΡΦΩ ΠΕ70 Δ.Σ. Αγίου Γεωργίου
41 551253 ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ70 2ο Δ.Σ. Ορχομενού 42 559496 ΤΣΑΠΡΑΪΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ70 2ο Δ.Σ. Σχηματαρίου
43 562023 ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕ70 Δ.Σ. Παύλου 44 559119 ΠΟΥΛΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ ΠΕ70 Δ.Σ. Χαιρώνειας
45 560736 ΖΑΧΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣ ΠΕ70 Δ.Σ. Δηλεσίου
46 565839 ΚΟΤΣΙΦΗ ΚΩΝ/ΝΑ ΠΕ70 Δ.Σ. Ασωπίας
47 585294 ΒΛΑΧΟΥ ΑΛΙΚΗ ΠΕ70 Δ.Σ. Λεύκτρων
48 581730 ΠΑΤΣΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕ70 Δ.Σ. Δαύλειας
49 557474 ΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΕ70 Δ.Σ. Δομβραίνας
50 565640 ΡΟΥΠΑΚΑ ΙΩΑΝΝΑ ΠΕ70 Δ.Σ. Άρματος
51 594163 ΜΠΛΟΥΤΗ ΙΩΑΝΝΑ ΠΕ70 Δ.Σ. Οινοφύτων
52 586485 ΜΠΛΕΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕ70 Δ.Σ. Ακραιφνίου 53 593001 ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕ70 Δ.Σ. Σκούρτων
54 597930 ΓΑΤΣΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΕ70 Δ.Σ. Κάστρου
Orchomenos Press
Διαβάστε Περισσότερα »

Έμεινε άνεργος γιατί δεν φορούσε κολλητό μαγιό!


http://www.blog.gr/content/data/multimedia/images/imagescache/0d4ddc0015318d13cbeb7f38d19da6ec620f5a7a.207.155.25.c374c36ff029ccad225fb584928e9ad74fd4fccd.jpgΣαράντα χρόνια εργαζόταν στις δημοτικές πλαζ του Λονγκ Μπιτς…
στη Νέα Υόρκη και ήταν ο πλέον έμπειρος από τους ναυαγοσώστες! Ωστόσο, σ
τον τελευταίο ετήσιο διαγωνισμό για τον έλεγχο των επιδόσεων του προσωπικού, ο Ρόι Λέστερ, έμεινε χωρίς δουλειά!

Το απίστευτο στην υπόθεση είναι ότι οδηγήθηκε στην ανεργία όχι λόγω χαμηλής απόδοσης αλλά για το...  μαγιό που επέλεξε να φορέσει!

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα "New York Daily News" φόρεσε μία βερμούδα αντί για το μικρό κολλητό μαγιό που φορούσε παλιότερα. Ο Λέστερ είπε ότι φορούσε μικρό μαγιό όταν ήταν 20, πρόσθεσε όμως πως "θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να απαγορεύει σε οποιονδήποτε είναι πάνω από 50 να φορά κολλητό μαγιό".

Τώρα, έχει καταθέσει αγωγή κατά της διοίκησης του αρμόδιου φορέα και υποστηρίζει ότι το θέμα με το μαγιό έγινε για να απαλλαγούν από γηραιότερους ναυαγοσώστες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλο φρούτο … καλοκαιρινό!


greki-gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απολύθηκε εν μέσω διακοπών ο Τσιόκας...


Αντικαταστάθηκε στη θέση του γεν. γραμματέα Μεταφορών
από τον Αριστείδη Μπουρδάρα
Αντικαταστάθηκε με απόφαση του υπουργού Υποδομών κ. Ι. Ραγκούση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Χ. Τσιόκας. Τη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Αρ. Μπουρδάρας
Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιόκας βρίσκεται σε διακοπές και φέρεται να αγνοούσε τις προθέσεις του υπουργού, καθώς δεν του ζητήθηκε τυπικώς η παραίτησή του.

Πηγές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, έλεγαν ωστόσο ότι ο κ. Ραγκούσης είχε ενημερώσει από χθες το γραφείο του κ. Γ. Παπανδρέου για μια απόφαση που εκκρεμούσε από τις πρώτες ημέρες που παρέλαβε το νέο υπουργείο. Επίσης θεωρούσαν βέβαιο...
ότι ο κ. Τσιόκας γνώριζε τις προθέσεις του υπουργού του.

Οι ίδιες πηγές, έλεγαν επίσης, ότι η απόφαση του υπουργού Υποδομών δεν περιέχει μομφή για τον κ. Τσιόκα και ότι απλώς ο κ. Ραγκούσης ήθελε συνεργάτες της εμπιστοσύνης του.

Να σημειωθεί ότι παρότι και οι δύο πολιτικοί κινούνταν πριν από τις εκλογές του 2009 στο περιβάλλον του κ. Παπανδρέου, δεν είχαν ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις. Η συνεργασία τους στο υπουργείο Υποδομών, έπειτα από τον ανασχηματισμό ήταν ανύπαρκτη.

Ο κ. Ραγκούσης, όπως φαίνεται τον θεωρούσε ξεπερασμένο πολιτικό και δεν επιθυμούσε να συνεργαστεί με τον «υπαρχηγό του Άκη». Ο κ. Τσιόκας ήθελε να κεφαλαιοποιήσει επικοινωνιακά το έργο του στις συγκοινωνίες και στην εξυγίανση του ΟΣΕ και βλέποντας ότι τα περιθώρια συνεργασίας με τον νέο υπουργό ήταν ανύπαρκτα.

Λέγεται ότι η μόνη επαφή τους το προηγούμενο διάστημα ήταν όταν ο κ. Ραγκούσης ζήτησε ένα ενημερωτικό σημείωμα για τις δράσεις που είχε αναλάβει ο κ. Τσιόκας και αυτό με τη μορφή e-mail.

Ο κ. Τσιόκας, προτίθεται να υποβάλλει την παραίτηση του στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε επιστρέφει από τις ολιγοήμερες διακοπές του. Φέρεται όμως πολύ δυσαρεστημένος από τη δυσάρεστη έκπληξη που του επιφύλαξε ο προϊστάμενος του.

Όταν διέρρευσε η είδηση της αντικατάστασης του κ. Τσιόκα, άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες σχολίαζαν ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για το opengov. Ο κ. Τσιόκας είχε ανακοινωθεί ότι επιλέχθηκε με βάση τη συγκεκριμένη διαδικασία, αν και τότε το Μέγαρο Μαξίμου επικρίθηκε ότι καλύπτει κομματικές επιλογές πίσω από το opengov.

Θεωρείται βέβαιο ότι και άλλοι υπουργοί θα ζητήσουν να αντικατασταθούν κάποιο γενικοί γραμματείς με άτομα της εμπιστοσύνης τους, ενώ ορισμένοι αισθάνονται δικαιωμένοι επειδή είχαν επισημάνει από την αρχή ότι οι θέσεις αυτές είναι πολιτικές και δεν μπορούν να καλύπτονται με τεχνοκρατικές διαδικασίες.
  Από το ΒΗΜΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα κατασκηνώσεων για ηλικιωμένους από το Δήμο Λεβαδειάς




Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στο πλαίσιο του προγράμματος κατασκηνώσεων για ηλικιωμένους του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοινώνει ότι δημότες άνω των 60 ετών μπορούν να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στον κατασκηνωτικό χώρο Αγίας Παρασκευής Λάρισας και για το χρονικό διάστημα 25/8 έως 4/9. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους, τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν και ηλικιωμένοι που είτε επισκέπτονται ΚΑΠΗ είτε όχι εφόσον βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία. Επισημαίνεται ότι όσων εκ των συμμετεχόντων έχουν ετήσιο εισόδημά που υπερβαίνει το ποσό των 12.000 € υποχρεούνται να καταβάλλουν 30 € ως συμμετοχή.
Σημειώνεται τέλος, ότι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα διαμένουν σε σκηνές τουλάχιστον 6 ατόμων.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, παρακαλούμε να απευθύνεστε στο ΚΑΠΗ του Δήμου Λεβαδέων, μέχρι την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011 (αρμόδιος υπάλληλος κα Αναστασία Καλομοίρη, τηλ. 22610-24984). 
orchomenos-press.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων




Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων έβαλε η υπουργός Παιδείας δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου, ανακοινώνοντας σε συνέντευξη Τύπου πως οι βάσεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η φετινή είναι η πρώτη χρονιά που θα ανακοινωθούν οι βάσεις για όλους τους μαθητές.

Απέδωσε την καθυστέρηση στο γεγονός ότι τα αγωνίσματα στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές πραγματοποιήθηκαν δέκα ημέρες μετά τον αρχικό προγραμματισμό, καθώς δεν είχε καθοριστεί από τα αρμόδια υπουργεία ο ακριβής αριθμός των εισακτέων.

Η κα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε "πολύ δύσκολη" τη νέα σχολική χρονιά διαβεβαιώνοντας πάντως ότι "όλα είναι υπό έλεγχο" από πλευράς υπουργείου.

Διορίζονται μόλις 600 εκπαιδευτικοί

Όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου, ο κανόνας 1 προς 10 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ισχύει και για το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών φθάνουν φέτος τις 6.000 και ως εκ τούτου θα διοριστούν 600 εκπαιδευτικοί.

Ως προς τους αναπληρωτές, έκανε γνωστό ότι οι τοποθετήσεις θα έχουν γίνει ως τις 8 Σεπτεμβρίου αφού θα έχει καταγραφεί το σύνολο των λειτουργικών αναγκών την πρώτη βδομάδα του μήνα. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός τους θα είναι μειωμένος κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, όπως προβλέπεται για κάθε υπουργείο.

Όσον αφορά τη διανομή των σχολικών βιβλίων, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι τουλάχιστον τα βασικά βιβλία θα είναι στα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου.

Αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων

Παράλληλα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αισθητή πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των τμημάτων που συγκεντρώνουν μεγάλη ζήτηση.

Έτσι, πτώση αναμένεται στις ιατρικές, οδοντιατρικές, φαρμακευτικές, πολυτεχνικές, νομικές και παιδαγωγικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ ακόμη περισσότερο εκτιμάται ότι θα χαμηλώσουν οι βάσεις στα ιδρύματα της περιφέρειας.

Στα ΤΕΙ εκτιμάται ότι περίπου 3.000 θέσεις θα μείνουν ακάλυπτες, ενώ μερικές χιλιάδες υποψήφιοι θα εισαχθούν με βαθμολογίες κάτω από τα 10.000 μόρια.

Αντιθέτως, σε ορισμένα τμήματα με ειδικά μαθήματα αναμένεται μικρή άνοδος των βάσεων εισαγωγής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Από Δευτέρα 22 Αυγούστου κλείνει το τελωνείο...



Η απόφαση προβλέπει αναστολή λειτουργίας ενός τελωνείου, τη συγχώνευση 14 τελωνειακών υπηρεσιών και επιπλέον 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων, από την Δευτέρα, 22 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα:

-Τίθεται σε εφαρμογή από 22 Αυγούστου η αναστολή της λειτουργίας του
Τελωνείου Βιομηχανίας και Εύφλεκτων Υλών (Β΄τάξης) της περιοχής του Νομού Αττικής και οι καθ' ύλην αρμοδιότητές του, οι οποίες αναφέρονται στην τελωνειακή παρακολούθηση, εποπτεία και εφαρμογή του συνόλου των τελωνειακών διαδικασιών που αφορούν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ, πρώην ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ).

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στο Λαύριο, στην Ελευσίνα, στη Μάνδρα Αττικής, στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, στην Αθήνα και στον Υμηττό. Οι αρμοδιότητες του Τελωνείου αυτού περιέρχονται στο Τελωνείο Λαυρίου και στο Τελωνείο Ελευσίνας.

-Επίσης αναστέλλεται τη Δευτέρα η λειτουργία δεκατεσσάρων γραφείων, τμημάτων και αυτοτελών τμημάτων κεντρικών υπηρεσιών, καθώς και ειδικών αποκεντρωμένων υπηρεσιών της γενικής διεύθυνσης τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης. Πρόκειται για υπηρεσίες που βρίσκονται εκτός τελωνείων, αλλά ασχολούνται με θέματα που αφορούν στα τελωνεία.

-Τέλος εφαρμόζεται από 22 Αυγούστου αναστολή της λειτουργίας 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων . Οι συγχωνεύσεις αυτές αφορούν μεταξύ άλλων στα τελωνεία Αθηνών, Αστακού, Ναυπλίου, Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», Λαυρίου, Πατρών, Θηβών, Δράμας, Ελευσίνας, Ρόδου, Αλεξανδρούπολης, Βέροιας, Νέας Ορεστιάδας, Χαλκίδας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Κακαβιάς, Ευζώνων, Μυτιλήνης, Ξάνθης, Κατερίνης, Χανίων, Χίου κλπ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται υπουργικές αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των πρώτων 20 ΔΟΥ. Το συνολικό σχέδιο προβλέπει ότι οι 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα θα μετατραπούν σε 30 και ότι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ και τα «Παράθυρα Φορολογικής Εξυπηρέτησης» που θα δημιουργηθούν. Οι πληρωμές θα γίνονται μόνο μέσω τραπεζών.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίγυπτος-Ισραήλ: Σε τεντωμένο σκοινί



Πέντε Αιγύπτιοι, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν νωρίτερα σήμερα σε επίθεση που πραγματοποίησε επιθετικό ελικόπτερο του Ισραήλ εξαπολύοντας πύραυλο εναντίον ακτιβιστών κοντά στα σύνορα Αιγύπτου-Ισραήλ, μετά τις...
φονικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν στην πόλη Εϊλάτ, ανέφεραν σήμερα αιγύπτιοι αξιωματούχοι.

Ο πύραυλος έπληξε ένα σημείο κοντά στο μεθοριακό πέρασμα στη Ράφα, ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Λωρίδα της Γάζας, όπως μετέδωσε το κρατικό αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA επικαλούμενο αξιωματικό του στρατού.

Αξιωματούχοι στο Ισραήλ είχαν δηλώσει χθες πως σύμφωνα με τις πληροφορίες τους οι δράστες των επιθέσεων στην παράκτια πόλη Εϊλάτ, ένα θέρετρο στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, είχαν ξεκινήσει από τη Λωρίδα της Γάζας.

"Ισραηλινό ελικόπτερο κατεδίωκε ανθρώπους που είχαν διεισδύσει στην άλλη πλευρά των συνόρων και άνοιξε πυρ ενώ έφθαναν στη Ράφα... Υπήρχαν πολλά στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας ασφαλείας (της Αιγύπτου) στο σημείο και επλήγησαν από τα πυρά", σύμφωνα με τον αξιωματούχο που επικαλέστηκε το MENA.

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από την έκρηξη του πυραύλου, σύμφωνα με αξιωματούχους. Το τηλεοπτικό δίκτυο Nile TV μετέδωσε από την πλευρά του ότι στο ίδιο περιστατικό σκοτώθηκαν δύο "αιγύπτιοι η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή".

Η δημόσια αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε ότι η επιδρομή έγινε νότια της Ράφα, κοντά στην Τάμπα, περίπου 12 χλμ. από την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο βιαστής της 12χρονης


Μετά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία, ο βιαστής του δωδεκάχρονου κοριτσιού έπεσε στα χέρια των αρχών.

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη στην παραλία του Οφρυνίου στην Καβάλα βοήθησε η περιγραφή που είχε δώσει το ανήλικο κορίτσι.

Πρόκειται για έναν 45χρονο Έλληνα, κάτοικο Γερμανίας, που είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές.

Ο δράστης, που αναγνωρίσθηκε από το ανήλικο θύμα του, ομολόγησε και το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, δήλωσε πως είχε εκτίσει εξαετή ποινή φυλάκισης (από το 2002 ως το 2008) στη Γερμανία για ανάλογη υπόθεση βιασμού.

Η 12χρονη έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην παραλία Οφρυνίου του Δήμου Παγγαίου. Το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησε από το σπίτι της για να πάει σε κοντινό περίπτερο.

Στη διαδρομή, ο 45χρονος άντρας, που οδηγούσε ένα κόκκινο αυτοκίνητο, τη σταμάτησε και της πρότεινε να τη μεταφέρει στον προορισμό της.

Αντ' αυτού, την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία, όπου τη βίασε. Στη συνέχεια, την επέστρεψε στο σημείο, απ' όπου την παρέλαβε, αλλά σε αρκετά μακρινή απόσταση από το σπίτι της.

Η 12χρονη επέστρεψε σοκαρισμένη στο σπίτι και αμέσως οι γονείς κατήγγειλαν το γεγονός στις αστυνομικές αρχές.

Ο ιατροδικαστικής εξέτασε το νεαρό κορίτσι, το βράδυ της Τετάρτης, στο Νοσοκομείο Καβάλας και επιβεβαίωσε το βιασμό του.
Πηγή :http://news247.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Φάλτσα Νταλάρα στη Hurriyet


Με αφορμή την επίσκεψή του για συναυλία στην Κωνσταντινούπολη, ο Γιώργος Νταλάρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, εξέπληξε με τις δηλώσεις του για το Αιγαίο, επισημαίνοντας πως "ανήκει στα ψάρια του".

"Οι άνθρωποι γεννιούνται για να ζήσουν μαζί. Ζούμε δίπλα δίπλα χιλιάδες χρόνια. Αν πετάξουμε λίγο πιο υψηλά δεν θα δούμε τις γραμμές στο χάρτη" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Οι χάρτες τυπώνονται και τα σύνορα τα καθορίζουν οι μαθηματικοί και οι τοπογράφοι. Ο Θεός δεν έχει τυπογραφείο. Για το Αιγαίο άλλοι λένε πως 'ανήκει στους Τούρκους', άλλοι 'στους Έλληνες', στην πραγματικότητα όμως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε και στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προβλήματα που προέρχονται από τρεις μεριές, την Τουρκία, την Αγγλία και την Ελλάδα.

"Αυτές οι χώρες υφαίνουν τέτοιο κόμπο που το θέμα οδηγείται σε αδιέξοδο. Ωστόσο, οι στρατιώτες θέλουν να φύγουν, ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να ενωθούν και να ζήσουν μαζί", παρατήρησε.

Σε ερώτηση που του έγινε για το ποια είναι η πηγή του πόνου στην Κύπρο, απαντά ότι ευθύνονται οι εθνικιστές και όσοι φανατίζονται με τη θρησκεία, ενώ, αναφερόμενος στην πολιτική, επισημαίνει ότι δεν είναι μια πιστή σύζυγος, αλλά μια βρώμικη γυναίκα.

"Όλα είναι έτοιμα για τη λύση στην Κύπρο. Η Ελλάδα αποσύρθηκε. Η Τουρκία όμως δεν κάνει τίποτα. Στη μέση υπάρχει η Αγγλία και βάζει φιτιλιές στη μέση και ξεσηκώνει τους πάντες", συμπληρώνει.
Πηγή :http://news247.gr
Υ.Γ.

Δε μας χέζεις ρε Νταλάρα...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξέχασε τα γενέθλια της και τον σκότωσε!



Σε μια απίστευτη πράξη οδηγήθηκε από την στεναχώρια της μια γυναίκα στην Βόρεια Ρωσία. Η 45χρονη δολοφόνος (όπως η ίδια ομολόγησε) είχε τα γενέθλιά της.


Το πρωί, σηκώθηκε από το κρεβάτι με τον 50χρονο σύζυγό της και δεν άκουσε ούτε ένα «χρόνια πολλά», έτσι, για το τυπικό του θέματος. Το μυαλό της πήγαινε σε κάποια πιθανή έκπληξη που της είχε ετοιμάσει.
Όπως ομολόγησε στην αστυνομία, τον περίμενε υπομονετικά να γυρίσει από την δουλειά φτιάχνοντας του ένα καλό φαγητό. Ο άντρας της γύρισε αλλά η έκπληξη ήταν άλλη από αυτή που περίμενε η γυναίκα. Έφαγε, δεν είπε λέξη και δεν είχε κάποιο δώρο.
Τότε, η σύζυγος πετάχτηκε μέχρι την κουζίνα, πήρε ένα μεγάλο μαχαίρι και το έχωσε στην καρδιά του άντρα της ο οποίος δεν πρόλαβε να κουνηθεί, ξεψυχώντας από αιμορραγία.


sport-fm
http://ierosagon.org
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ