Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Δείτε φωτογραφίες να «ζωντανεύουν» μπροστά στα μάτια σας!


4
Είναι μια από τις πρόσφατες μόδες του Διαδικτύου
η οποία κάνει θραύση καθώς μαγνητίζει τα βλέμματα και εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά.


Πρόκειται για φωτογραφίες σε μορφή .gif με την εξής ιδιαιτερότητα: Μόνο ένα μέρος τους είναι κινούμενο, δίνοντας την εντύπωση πως... είναι ζωντανές αλλά και την ψευδαίσθηση του τρισδιάστατου.

Στη λίστα που θα δείτε παρακάτω, σκηνές από πολύ διάσημες ταινίες όπως «Ο Νονός» και «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος» μοιάζουν σαν να παίρνουν σάρκα και οστά μπροστά στην οθόνη σας.








Διαβάστε Περισσότερα »

O boxer με το διχτυωτό καλσόν και τις γόβες παραδέχεται το λάθος του 4 χρόνια μετά το σκάνδαλο!


''Ήμουν εγώ στις φωτογραφίες ο άντρας με το δικτυωτό καλσόν και τις γόβες'', δηλώνει τέσσερα χρόνια μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε ο γνωστός boxer, Oscar De La Hoya, εξιστορώντας την ιστορία του γύρω από την πυγμαχία, από την άνοδο μέχρι την πτώση και μιλώντας για τις σοκαριστικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Εκτός από αυτά, ο συνταξιούχος πλέον, boxer μιλά επίσης, όπως διαβάσαμε στην Daily Mail, για τα ναρκωτικά και την απιστία...



Όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που απεικονίζουν τον γοητευτικό και αρρενωπό πυγμάχο, να φορά ψιλοτάκουνες γόβες και μαύρο δικτυωτό καλσόν, εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ήταν αποτέλεσμα photoshop.

Σήμερα όμως, ο γνωστός ως ''Golden Boy'', παραδέχεται ότι ήταν ο ίδιος ο άντρας της φωτογραφίας και μιλά σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε για τα προβλήματα στο γάμο του, την αλόγιστη χρήση ουσιών -κυρίως κοκαΐνης- και αλκοόλ και τις εξωσυζυγικές του σχέσεις.





''Η κάθοδος ήρθε ξαφνικά. Ακαριαία. Υπήρξαν στιγμές που πίστευα ότι δεν αξίζει να ζω. Δεν είχα τη δύναμη να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου. Δεν μπορούσα να ζήσω χωρίς χωρίς αλκοόλ, ενώ άρχισα και τη χρήση κοκαΐνης'', δήλωσε ο ίδιος.








Mε τη σύζυγο και τα παιδάκια του








Mε την ερωμένη του, Milana Dravnel









.tlife.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Ανακυκλώνουμε τα χρηματά μας στην τοπική αγορά

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεσολόγγι: 10χρονη μαθήτρια έκλεψε 73χρονη



Ένα 10χρονο κορίτσι έκλεψε από 73χρονη γυναίκα, 630 ευρώ, στο Μεσολόγγι. Η μαθήτρια της τετάρτης τάξης του δημοτικού, σε συνεργασία με μια συνομήλικη της, έκλεψαν από την ηλικιωμένη γυναίκα την τσάντα της μέσα στην οποία είχε τα χρήματα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου συνέλαβαν την μικρή κοπέλα σε κοντινή απόσταση από το σημείο της κλοπής, ενώ η δεύτερη κατάφερε να ξεφύγει.

Η 10χρονη αφέθηκε ελεύθερη ύστερα από εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.
 pikri sokolata 
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO-ΣΟΚ: 21χρονη μητέρα κακοποιεί το 10 μηνών μωρό της!



Άγνωστες λέξεις η «στοργή» και η «αγάπη» για μία 21χρονη μητέρα από την Αριζόνα. Η Τζέσικα  Κάλαγουει συνελήφθη από την αστυνομία, μετά από καταγγελία φίλου της ότι κακοποιούσε τη μόλις 10 μηνών κόρη της.
Μάλιστα, ο φίλος της μητέρας παρέδωσε στις αρχές και βίντεο, που είχε τραβήξει με το κινητό του, την ώρα που η μητέρα φώναζε και χτυπούσε το μωρό, προκειμένου αυτό να σταματήσει να κλαίει. Η 21χρονη εμφανίζεται  σε έξαλλη κατάσταση  να λέει στο μωρό «σκάσε, πριν φας κλωτσιά στο στόμα», ενώ το χτυπάει επανειλημμένα στο πρόσωπο για να σταματήσει να κλαίει! Νωρίτερα του είχε φυσήξει και καπνό από μαριχουάνα στο πρόσωπο για να ηρεμήσει!
«Είχα τα νεύρα μου και ήμουν αναστατωμένη, γιατί δεν έβρισκα τι να φορέσω το βράδυ», είπε στην αστυνομία η  21χρονη,  ο Θεός να την κάνει, μάνα.
Η Κάλαγουει αφέθηκε ελεύθερη, με εγγύηση 2.700 δολαρίων, μέχρι να εμφανιστεί στο δικαστήριο τις επόμενες ημέρες.
Δείτε το πραγματικά σοκαριστικό βίντεο…
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεατρική παράσταση "Ο κατα φαντασίαν ασθενής"απο το 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς


Το 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση "Ο κατα φαντασίαν ασθενής" του Μολιέρου,την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας.
image
Πρόκειται για το κλασσικό και διαχρονικό έργο του κορυφαίου Γάλλου δραματουργού Μολιέρου.
Ο Αργκάν είναι ένας υποχόνδριος και φιλάργυρος ηλικιωμένος. Αισθάνεται συνεχώς άρρωστος αν και στ' αλήθεια δεν έχει τίποτε. Αδυνατεί να ακολουθήσει τις υποδείξεις των γιατρών και εκείνοι τον εκμεταλλεύονται...η συνέχεια όμως, επί της σκηνής...
Παίζουν οι μαθητές:
Κωνσταντίνος Μανιάτης, Πηγή Χριστοπούλου, Ελβισόνα Τζονάι, Ιωάννα Καραμήτρου, Μαρία Αντωνοπούλου, Άγγελος Φιλιππής, Σταύρος Μελλιδονιώτης, Φίλιππος Κωνσταντέλλος, Χρήστος Χριστόπουλος, Βασίλης Τσεμπερλίδης.
Υπεύθυνες καθηγήτριες : Ελένη Βαμβίνη, Σοφία Κορογιάννου
Διαβάστε Περισσότερα »

Πτυχία: Πάρ’ το Λίζα και κάν’ το… κορνίζα!



Ενώ μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1970 το πτυχίο αποτελούσε το διαβατήριο για το πέρασμα από τη χαμηλή στη μεσαία τάξη, από τότε μέχρι σήμερα το ελληνικό δημόσιο δαπανά απίστευτα ποσά κάθε χρόνο, για να παραγάγει πτυχιούχους, η πλειονότητα των οποίων περιμένει χρόνια μήπως και διοριστεί στη δημόσια εκπαίδευση, προκειμένου να ενταχθεί στο σύστημα που θα βγάλει και άλλους πλεονάζοντες πτυχιούχους, οι οποίοι και αυτοί θα ζητούν δουλειά στο Δημόσιο…

Η κυβέρνηση και οι πανεπιστημιακές αρχές κάνουν ακόμη ότι δεν βλέπουν αυτό που είχε δει ο Λουκιανός Κηλαηδόνης από τη δεκαετία του 1970 - Ή πώς ξοδεύουμε πάνω από 15 δισ. ευρώ τον χρόνο για ένα εντελώς αντιπαραγωγικό σύστημα παιδείας.
Πρόσφατα..
ανακοινώθηκε πως για τη φετινή σχολική χρονιά θα προσληφθούν μόλις 600 εκπαιδευτικοί σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Την ίδια χρονιά, από σχολές θα αποφοιτήσουν τουλάχιστον 10.000 - 20.000 πτυχιούχοι οι οποίοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους θα επιδιώξουν (θέλοντας και μη) να εργαστούν στο Δημόσιο ως δάσκαλοι και καθηγητές (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, νηπιαγωγοί, θεολόγοι, δάσκαλοι κ.λπ.).

Μη νομίσετε, βέβαια, πως οι 600 προσλήψεις θα γίνουν από αυτούς τους 10.000 - 20.000 φετινούς πτυχιούχους! Όχι. Θα γίνουν από μια λίστα παλαιότερων (από το 2008) επιτυχόντων σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, η οποία -όπως πάνε τα πράγματα- θα πάρει ακόμη 2 - 3 χρόνια μέχρις ότου να εξαντληθεί…

Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, φυσικά, στην ήδη υπάρχουσα τεράστια ουρά των αδιόριστων θα προστίθενται κάθε χρόνο 10.000 - 20.000 απόφοιτοι πανεπιστημίου.

Αναμφίβολα, η παράθεση των παραπάνω αριθμών είναι χοντρική και κάποιος θα μπορούσε να την αμφισβητήσει. Το βέβαιο όμως είναι ότι εδώ και πολλά-πολλά χρόνια παράγουμε πολύ περισσότερους υποψήφιους καθηγητές από αυτούς που μπορεί να απορροφήσει μια παραγωγική οικονομία.
Και μάλιστα τα πράγματα αναμένεται να χειροτερέψουν ακόμη στο μέλλον, καθώς:

Α. Οι μειούμενες γεννήσεις θα περιορίσουν μελλοντικά τον αριθμό των μαθητών.
Β. Οι συγχωνεύσεις σχολείων και οι μετακλήσεις των αποσπασμένων καθηγητών είναι αναπόφευκτες.
Γ. Η παραπαιδεία, που αποτελούσε αποκούμπι για πολλούς αδιόριστους πτυχιούχους, θα μειωθεί -σε βάθος χρόνου- είτε μέσω των ενεργειών του υπουργείου Παιδείας (λέμε τώρα...) είτε -το πιθανότερο- λόγω της οικονομικής κρίσης (αδυναμία γονέων για καταβολή διδάκτρων).

Η αλήθεια είναι πως εδώ και δεκαετίες αρνούμαστε πεισματικά να αντιληφθούμε αυτό που περιέγραφε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ο Λουκιανός Κηλαηδόνης με το γνωστό τραγούδι του.

Ενώ δηλαδή μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1970 το πτυχίο αποτελούσε το διαβατήριο για το πέρασμα από τη χαμηλή στη μεσαία τάξη, από τότε μέχρι σήμερα το ελληνικό δημόσιο δαπανά απίστευτα ποσά κάθε χρόνο, για να παραγάγει πτυχιούχους, η πλειονότητα των οποίων περιμένει χρόνια μήπως και διοριστεί στη δημόσια εκπαίδευση, προκειμένου να ενταχθεί στο σύστημα που θα βγάλει και άλλους πλεονάζοντες πτυχιούχους, οι οποίοι και αυτοί θα ζητούν δουλειά στο Δημόσιο…

Στην αντιπαραγωγική μάλιστα αυτή προσπάθεια, πέρα από τα 15 δισ. ευρώ που ετησίως καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο, έρχονται να προστεθούν και οι δαπάνες των γονέων για ιδιωτική εκπαίδευση, για παραπαιδεία, για σπουδές στο εξωτερικό, για κολέγια εσωτερικού κ.λπ.

Τι θα πρέπει να γίνει

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ξένοι αναλυτές μιλούν για δραστικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο σύστημα της ελληνικής παιδείας. Αν και ο γράφων δεν δηλώνει (και δεν είναι) ειδικός σε θέματα παιδείας, θεωρεί πως υπάρχουν ορισμένα στοιχειώδη πράγματα που θα πρέπει αναμφίβολα να γίνουν:

Πρώτον, η επίσημη πολιτεία και οι πανεπιστημιακές αρχές να δηλώσουν ξεκάθαρα στους γονείς πως η κατοχή ενός πτυχίου είναι πολύ πιθανό να μην είναι σε θέση να εξασφαλίσει μια θέση εργασίας στο συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών. Και σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις σχολών να ειπωθεί πως οι πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης είναι πολύ χαμηλές.

Δεύτερον, η κυβέρνηση να ορίσει ποιο θα είναι το μοντέλο ανάπτυξης των επόμενων π.χ. δέκα ετών, και έτσι οι γονείς και τα παιδιά να λάβουν το μήνυμα για το πού ίσως προκύψουν ανάγκες για νέες θέσεις εργασίας. Νέες θέσεις εργασίας που ενδεχομένως να απαιτούν σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ίσως όμως και να απαιτούν άλλου είδους εξειδικεύσεις, στις οποίες θα πρέπει από τώρα να εστιάσουν οι μαθητές.

Τρίτον, να υπάρξει συνεργασία των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις στον τομέα της έρευνας, με στόχο όχι μόνο τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων από τον ιδιωτικό τομέα (μέχρι σήμερα, η χρηματοδότηση πανεπιστημίων από ιδιώτες θεωρείται κόκκινο πανί) αλλά και τη μεγαλύτερη απορρόφηση αποφοίτων από τις επιχειρήσεις.

Τέταρτον, τα προγράμματα των πανεπιστημιακών σπουδών να προσαρμοστούν κατά τέτοιον τρόπο ώστε οι απόφοιτοι να διαθέτουν πολύπλευρες και ευέλικτες γνώσεις, με αποτέλεσμα -με τα κατάλληλα επιμορφωτικά προγράμματα- να μπορούν προσαρμόζονται στις ταχύτατες αλλαγές του εξωτερικού περιβάλλοντος και της αγοράς εργασίας.

Πέμπτον, οι φοιτητές να γνωρίζουν πως ο επαγγελματικός τους στίβος είναι (τουλάχιστον) η Ευρώπη και όχι μόνο η Ελλάδα.

ΥΓ.: Το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε μαζική παραγωγή πτυχιούχων δεν σημαίνει αυτόματα πως είμαστε και μορφωμένος λαός. Αν συγκρίνει κάποιος με άλλες χώρες πόσες κατά μέσο όρο εφημερίδες αγοράζουμε ή πόσα βιβλία διαβάζουμε κ.λπ., μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα…



Στέφανος Κοτζαμάνης
...πτυχιούχος.

greece-salonika.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση στον Πάγκαλο - Είχαν πάνω τους στιλέτο!



- Τους πρόλαβαν και τους ακινητοποίησαν οι συνοδοί του Υπουργού
- Στην έρευνα που τους έγινε στην Ασφάλεια βρέθηκε πάνω τους στιλέτο και σπρέυ πιπεριού


Ώρα 11.30 και ο Θ.Πάγκαλος βρίσκεται στην Ομόνοια κοντά στο γραφείο του που βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς.

Την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητο του για να ανέβει στο γραφείο του δέχτηκε επίθεση από δύο άτομα νεαρής ηλικίας, έναν άντρα και μία κοπέλα.

Ακαρίαια αντέδρασαν οι φρουροί του Υπουργού που ακινητοποίησαν τους νεαρούς και τους παρέδοσαν στην Κρατική Ασφάλεια.
Πάνω τους βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt, ένα στιλέτο και ένα σπρέυ πιπεριού.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Βόλος: Σκότωσαν και πέταξαν το πτώμα 19χρονου στο δρόμο!


Το πτώμα του 19χρονου βρέθηκε πεταμένο στο δρόμο από ασθενοφόρο - Επί 4 μέρες η σορός του, παρέμενε στα αζήτητα του νεκροτομείου Αθηνών...

Το πτώμα ενός 19χρονου παλικαριού από τη Ν. Ιωνία έμεινε επί τέσσερις ημέρες στα αζήτητα του νεκροτομείου Αθηνών. Το θάνατό του, που προσδιορίζεται μεταξύ 26 και 27 Αυγούστου, καλύπτει πυκνό πέπλο μυστηρίου, ενώ τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει πρόσωπα της οικογένειάς του προσπαθώντας να λύσουν το μακάβριο γρίφο προκαλούν σοκ. Το άψυχο σώμα του νεαρού φαίνεται ότι επιχείρησαν να το ξεφορτωθούν πετώντας το στο δρόμο!Σύμφωνα με τον taxydromos.gr, το βαρύ φορτίο της αναγνώρισής του, σήκωσε η θεία του, η οποία τις προηγούμενες ημέρες κίνησε γη και ουρανό, αναζητώντας τα ίχνη του που εξαφανίστηκαν από τις 26 Αυγούστου.

Το χρονικό του θανάτου...
Σε ένα απίστευτο θρίλερ έμελε να εξελιχθεί το ταξίδι στις 17 Αυγούστου του νεαρού Παναγιώτη στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με φιλικό του πρόσωπο που διαμένει προσωρινά στην πρωτεύουσα. Η τηλεφωνική επικοινωνία της θείας του ήταν καθημερινή, κάτι που άλλωστε συνήθιζε τα προηγούμενα χρόνια. Το βράδυ όμως της περασμένης Παρασκευής (26-08-2011) η τηλεφωνική επικοινωνία τους, της προκάλεσε πανικό.

Της είπε ότι τον είχαν κλειδωμένο σε ένα δωμάτιο και ότι δεν μπορούσε να πάει ούτε για τσιγάρα στο περίπτερο. Της ζήτησε να παρέμβει εκείνη για να του ξεκλειδώσουν την πόρτα και να «ελευθερωθεί». Την κυρίευσε ο φόβος για όσα συνέβαιναν εκείνη την ώρα στον 19χρονο. Τηλεφώνησε σε όποιον γνώριζε στην Αθήνα, αλλά κανείς δεν αποκρινόταν στις αλλεπάλληλες κλήσεις της.

Σχημάτισε και πάλι τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του Παναγιώτη, αλλά είχε απενεργοποιηθεί... Ανέφερε στις αστυνομικές αρχές το περιεχόμενο της συνομιλίας τους, τον τρόμο που κυρίευε τη φωνή του ανιψιού της και τις υπόνοιες της, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έχανε τα ίχνη του και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του.

Έπρεπε όμως να περιμένει την παρέλευση ενός 48ωρου και αν δεν υπήρχε καμία εξέλιξη, τότε να δηλωθεί η εξαφάνισή του και να κινηθούν διαδικασίες για την αναζήτησή του. Ακολούθησαν ημέρες πραγματικού εφιάλτη.

Το 48ωρο παρήλθε δίχως ο 19χρονος να δώσει το παραμικρό σημείο ζωής. Οι απεγνωσμένες προσπάθειες της θείας του να εντοπίσει τον νεαρό συνεχίζονταν άκαρπες. Το ίδιο και οι εναγώνιες ενέργειες του πατέρα του 19χρονου, ο οποίος ούτε να φανταστεί δεν ήθελε ότι έχανε το μονάκριβο παιδί του.

Επικοινώνησε με όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας, όταν προχθές πληροφορήθηκε ότι σε ένα από τα νεκροτομεία ένα από τα πτώματα αγνώστων στοιχείων έφερε χαρακτηριστικά που θύμιζαν τον ανιψιό της.

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης (31-08-2011) βρέθηκε μπροστά στο δύσκολο έργο της αναγνώρισης. Ρώτησε τι είχε συμβεί, πότε και πού εντοπίστηκε νεκρός. Έμαθε ότι περισυνελέγη από διερχόμενο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όταν το πλήρωμα διαπίστωσε ότι κείτονταν στο δρόμο αναίσθητος.

Ήταν όμως ήδη νεκρός και εκτιμάται ότι ο θάνατός του είχε παρέλθει πριν από 7-8 ώρες από τη στιγμή του εντοπισμού του. Χρονική στιγμή κοντά σε εκείνο το τελευταίο τηλεφώνημα που είχε με τον ανιψιό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αποδίδει το θάνατο σε πνευμονικό οίδημα, εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων. Η θεία του ωστόσο πληροφορήθηκε και είδε ότι ο Παναγιώτης έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.




































Πηγή :http://www.newsit.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει Παπαγγελή για την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας



Το ΠΑΣΟΚ, στηρίζει στις εκλογές για την Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ), την υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού και για τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), τις ακόλουθες υποψηφιότητες:
ΑΤΤΙΚΗ
Νίκος Σαράντης
Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αλέξανδρος Πνευματικός
Δήμαρχος Κορίνθου
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Παύλος Μοσχολιός
Δήμαρχος Αγρινίου
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Σίμος Δανιηλίδης
Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Λάζαρος Μαλούτας
Δήμαρχος Κοζάνης
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νίκος Παπαγγελής
Δήμαρχος Λεβαδέων
Β. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠολύδωροςΛαμπρινούδης
Δήμαρχος Χίου
Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
Ευστάθιος Κουσουρνάς
Δήμαρχος Ρόδου
ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Κων/νος Σιμιτζής
Δήμαρχος Καβάλας
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ρίζος Κομήτσας
Δήμαρχος Κιλελέρ
ΚΡΗΤΗ
Γιάννης Κουράκης
Δήμαρχος Ηρακλείου
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραλήρημα Σεραφείμ για την πολιτική κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου

Παραλήρημα Σεραφείμ για την πολιτική κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου

Φαρμακερά σχόλια επεφύλλασε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, για την πολιτική κηδεία του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς, Λεωνίδα Κύρκου. Με ένα «ανακοινωθέν», παραλήρημα, ο Πειραιώς μιλά για «δήθεν προοδευτική ιδεολογία με στόχο την κατεδάφιση του Θεού», ενώ αναφέρεται προσωπικά και στον επικήδειο του Φώτη Κουβέλη. Διαβάστε το ανακοινωθέν.
Ἐν Πειραιεῖ τῇ 1ῃ Σεπτεμβρίου 2011
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Ἡ τελετή ἀποχαιρετισμοῦ τοῦ ἱστορικοῦ ἡγέτη τῆς λεγομένης ἀριστερᾶς Λεωνίδα Κύρκου στόν αὔλειο χῶρο τοῦ Α΄ Κοιμητηρίου Ἀθηνῶν μέ τήν παρουσία ἰκανοῦ ἀριθμοῦ μελῶν τῆς πολιτικῆς, κοινωνικῆς καί οἰκονομικῆς ζωῆς τῆς χώρας, στιγμιότυπα τῆς ὁποίας μετεδόθησαν ἀπό τήν τηλοψία παρουσίασε γιά μιά εἰσέτι φορά ἐκτύπως τήν ἀντιφατικότητα καί τήν αὐτοδιάψευσι τῆς δῆθεν προοδευτικῆς ἰδεολογίας πού ἔχει θέσει στά πρός κατεδάφισι τόν Θεό, τήν πνευματική διάσταση τῆς ὑπάρξεως, τήν μετά θάνατο στό ἐπέκεινα ἐπιβίωσι τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου καί τήν ἀθανασία τῆς ψυχῆς.
Τό ἀπόγειο τῆς ἀντίφασης σέ ὅλη αὐτή τήν διαδικασία δημόσιας καί πανηγυρικῆς ἀποκηρύξεως τῆς Εὐαγγελικῆς πίστεως, ἀπετέλεσε ὁ ἐπικήδειος λόγος τοῦ ἀποσχισθέντος ἐκ τοῦ ἑνιαίου Συνασπισμοῦ τῆς λεγομένης Ἀριστερᾶς καί τῆς Προόδου καί Προέδρου τῆς Δημοκρατικῆς Ἀριστερᾶς κ. Φώτη Κουβέλη, ὁ ὁποῖος κάλεσε τόν ἀποθανόντα «νά περάσει ἀπέναντι».
Καί διερωτᾶται εὐλόγως ὁ κάθε καλοπροαίρετος ποῦ ἀπέναντι; Στό τίποτα; Στήν ἐκμηδένιση; Στήν ἀνυπαρξία; Μά αὐτό δέν ἀποτελεῖ πέρασμα ἀλλά ἐξαφάνιση καί κατακρήμνιση στό χάος.
Ἡ «μεγαλειώδης» ἀντίφαση αὐτῆς τῆς ἰδεοληψίας ἔγκειται στό γεγονός ὅτι ἡ λεγομένη ἀριστερά ἰδεολογία ἰσχυρίζεται ὅτι ἀγωνίζεται γιά τήν ἐπικράτησι τοῦ δικαίου, τῆς ἠθικῆς τάξεως, τῆς κοινωνικῆς συναντιλήψεως στίς ἀνθρώπινες κοινωνίες, ἀλλά ἐάν τό ἀνθρώπινο ὄν δέν εἶναι τίποτε ἄλλο ἀπό μία τυχαία συνάρμοση κυττάρων καί τά τρισεκατομμύρια τῶν γαλαξιῶν ἀπό μία τυχαία καί ἀσυνείδητη συνάρμοση μορίων, πού ὅμως παράγει μυστηριωδῶς καί ἀναπάντεχα ἁρμονία, σύνθεση καί τάξη καί ἐπιπροσθέτως δέν ὑφίσταται στόν ἄνθρωπο αἰώνια καί ἀθάνατη ψυχή, δηλ. ἀνθρώπινο πρόσωπο πού ἔχει πλασθεῖ ἀπό τόν Ὑπέρτατο Δημιουργό κατ' εἰκόνα καί καθ' ὁμοίωσι Αὐτοῦ καί πού προορίζεται νά κοινωνήσει μαζί του ἀλληλοπεριχωρούμενο στήν πνευματική διάστασι τῆς ὑπάρξεως πού ἑρμηνεύει καί τόν παρόντα ἀσυνείδητο κόσμο, τότε ὅλες αὐτές οἱ ὡραῖες καί μεγαλόστομες ἰδέες καί ἔννοιες καί ὁ ἀγώνας τῆς λεγόμενης ἀριστερᾶς εἶναι ἕνα ἐκπληκτικό καί τεράστιο μηδέν.
Τί σημαίνει δίκαιο καί ἠθική; Οἱ ἔννοιες αὐτές μόνο μεταφυσικῶς θεωρούμενες προσλαμβάνουν ὕπαρξη καί ἐφαρμογή στόν παρόντα κόσμο. Ἄλλως, δέν ἔχουν οὐδεμία ἀξία διότι ἐάν ὁ ἄνθρωπος προέρχεται ἀπό τό μηδέν καί τήν τυχαία καί ἀσυνείδητη φυσική ἐπιλογή καί προορίζεται γιά τήν ἐκμηδένιση, τήν ἀνυπαρξία καί τό χάος, τότε γιά ποιό λόγο νά εἶναι δίκαιος καί ἠθικός; Γιά ποιό λόγο νά μήν εἶναι ἠδονόφιλος καί ἁρπακτικό; Γιά ποιό λόγο νά ἀγωνίζεται γιά τόν συνάνθρωπό του; Γιά ποιό λόγο νά δημιουργεῖ πολιτισμό, φιλοσοφία καί τέχνη; Γιά ποιό λόγο νά μήν ἐπικρατεῖ ὁ νόμος τῆς ζούγκλας; Γιά ποιό λόγο νά μήν γίνουμε ὅλοι ὀπαδοί τοῦ Φρ. Νίτσε καί τῆς τρομακτικῆς ἰδεοληψίας του περί ὑπερανθρώπου πού πρέπει νά κατατρώγει τίς σάρκες τῶν ἀδυνάτων οἱ ὁποίοι ἕναν καί μόνο ρόλο ἔχουν νά γίνουν ἡ γέφυρα ἀπό τήν ὁποία θά διέλθει ὁ κάθε ἀμοραλιστής καί ἀνάλγητος. Καί ἀκόμη ποιά εἶναι ἡ ἔννοια τοῦ καλοῦ καί τοῦ κακοῦ.
Μέ τόν κασμά τῆς ἀθεΐας καί τοῦ ἀγνωστικισμοῦ ἀσφαλῶς δέν ἀποδομεῖται ὁ πανυπερτέλειος Θεός, τοῦ ὁποίου «ποίησιν τῶν χειρῶν ἀναγγέλλει τό στερέωμα» ἀλλά κατεδαφίζεται καί γκρεμίζεται καί ἐξανδραποδίζεται ὁ δυστυχής ἄνθρωπος, ὅπως μεγαλειωδῶς τό διεκήρυξε ὁ Ντοστογιέφσκι καί ἱστορικῶς ἀπεδείχθη γιά 70 ὁλόκληρα χρόνια στίς πρώην δυστυχισμένες χῶρες τοῦ λεγομένου ὑπαρκτοῦ σοσιαλισμοῦ, πού ἐπεκράτησε αὐτή ἡ τραγική ἰδεοληψία μέ τά στρατόπεδα συγκεντρώσεως, τίς μυστικές ἀστυνομίες, τά γκουλάγκς, τά ψυχιατρεῖα καί τίς ἀναρίθμητες δολοφονίες.
Μποροῦν μήπως ὅλοι αὐτοί πού συνέπραξαν στήν τελετή ἀποχαιρετισμοῦ, δηλ. στήν ἐπίσημη καί πανηγυρική διακήρυξη ὅτι δέν ὑπάρχει τίποτα καί ὅτι ὅλη ἡ ζωή εἶναι δεινός παραλογισμός ἀπό τήν ὁποία ἐλλείπει ἡ σκοπιμότης καί ἡ στοχοθεσία νά μᾶς ἐξηγήσουν πῶς ἀπό τήν ὑλική σύσταση τοῦ ἀνθρωπίνου σώματος ἀναβλύζουν οἱ πνευματικές ἐκδηλώσεις τῆς ἀνθρωπίνης ὑπάρξεως, ἡ αὐτεξουσιότης καί ἐλευθερία τῆς βουλήσεως, τό ἐνσυνείδητο πνεῦμα καί τό ἐνσυνείδητο ἐγώ, ἡ συνείδησις καί ἡ συνειδητή ἀντίληψις τῶν ἐννοιῶν τοῦ ἀγαθοῦ, τοῦ καθήκοντος τοῦ δικαίου, τοῦ ἀλτρουϊσμοῦ, τῆς αὐτοθυσίας ὡς καί τοῦ ἀντιστρόφου τῶν ἐννοιῶν αὐτῶν, ἡ μεταβολή σέ ἰδέες ὅλων τῶν ἐπί τοῦ σώματός μας ὑλικῶν ἐπιδράσεων καί ἐντυπώσεων ἐσωτερκῶν (ἐνδοοργανικῶν) καί ἐξωτερικῶν, ἡ δυνατότης τῆς μή ἱκανοποιήσεως διά τῆς βουλήσεως καί τῆς θελήσεως ὅλων τῶν ἐπί τοῦ σώματος μας ἐπιδράσεων, ὁ προφορικός ἀλλά καί ὁ ἐνδιάθετος λόγος, ἡ συνειδητή μνήμη, ἀνάπλασι καί ἀναγνώρισι καί ἡ συνειδητή προσοχή, γνῶσις, ἐπιστήμη καί φαντασία, ἡ πνευματική ἰκανότης, ἰδιοφυΐα καί μεγαλοφυΐα ἀσχέτως τῶν διαστάσεων τοῦ βάρους τοῦ σώματος καί τοῦ ἐγκεφάλου, τά ὄνειρα καί ἰδίως τά προγνωστικά. Πῶς ἑρμηνεύεται στήν παρούσα ζωή, τό ὅριο, ἡ σχετικότης καί ἡ ἔλλειψις πού κυριαρχοῦν ἀναποδράστως;
Ὅλοι λοιπόν αὐτοί πού συνέπραξαν σέ αὐτή τήν δημόσια καί πανηγυρική διακήρυξη καί ἐμφοροῦνται ἀπό τήν ἴδια ὀλέθρια γιά τούς ἴδιους ἰδεοληψία ἔχουν ὄνομα πού τούς δίδει ὁ ἀψευδής καί ἄφθιτος καί αἰώνιος λόγος τοῦ ζῶντος Θεοῦ διά τοῦ Προφητάνακτος: «Εἶπε ἄφρων ἐν καρδίᾳ αὐτοῦ οὐκ ἔστι Θεός» (Ψαλμ. 14:1).
Τέλος ἐκ προοιμίου ἐκφράζω εὐγνώμονες εὐχαριστίες στούς ἐξ ἐπαγγέλματος ἤ ἐκ πεποιθήσεως λοιδόρους μου, πού ἀσφαλῶς λάβροι θά ἐφορμίσουν, δεόμενος ὑπέρ φωτισμοῦ καί μετανοίας των.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ+
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Ελληνόπουλα κάνουν σεξ από τα 12!

 Ένας στους δυο εφήβους χρησιμοποιούν προφυλακτικό!

Γνωρίζουν από μικρά το σεξ, ωστόσο εντελως άγνωστο παραμένει το προφυλακτικό. Με αφροδίσιο νοσημα 2 στα 10 κορίτσια. 40.000 αμβλώσεις γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα από έφηβες.

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία έρευνας για τη σεξουαλική ζωή των εφήβων στη χώρα μας, που πραγματοποίησε αρμόδια μονάδα του “Αγλαΐα Κυριακού”.
Όπως προκύπτει το 40% έχει κάποια σεξουαλική εμπειρία εκτός της ολοκληρωμένης. Ένα 20% έχει ξεκινήσει τη σεξουαλική του ζωή μέχρι τα 16 χρόνια ενώ ένα 5,7% ξεκίνησε τη σεξουαλική του ζωή στα...12. Η αναλογία εδώ είναι ένα κορίτσι προς τρία αγόρια.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, το 23% των κοριτσιων βρέθηκαν θετικά σε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα τύπου κονδυλωμάτων, που είναι “επικίνδυνα” για εμφάνιση καρκίνου της μήτρας.
Άκρως απογοητευτικά τα στοιχεία για την προφύλαξη, καθώς μόνο ένας στους δύο εφήβους τη χρησιμοποιεί και μάλιστα όχι με το σωστό τρόπο (π.χ. Όχι σε όλη τη διάρκεια της επαφής). Το 10% δηλώνουν ότι κάνουν σεξ χωρίς να χρησιμοποιούν καμία αντισυλληψη.
Η γιατρός Άρτεμις Τσίτσικα δηλώνει ότι “οι έφηβοι θα ήθελαν να έχουν επαρκέστερη ενημέρωση σε ό,τι αφορά το σεξ. Έχουν κατά καιρούς εκφράσει την επιθυμία να υπήρχε μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σχολείο και εκτιμάμε ότι θα ήταν καλό να υπάρξει”.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην Ελλάδα γίνονται ετησίως 40.000 αμβλώσεις, από κορίτσια κάτω των 18 ετών.
.tlife.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάποιοι "τύποι" δεν φοβούνται τίποτα...! Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε!



Δεν συγκινούνται με τίποτα. Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε γιατί...













Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανoί έσκαβαν για λίρες στη Δροσιά Χαλκίδας..

LIRES.jpg
permisospress.blogspot.com
                                     


Δυο άτομα συνέλαβε χθες το βράδυ στη Δροσιά Χαλκίδας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η αστυνομία στην Εύβοια.

Πρόκειται για έναν 47χρονο κάτοικο της περιοχής και για έναν 36χρονο αλβανικής υπηκοότητας. Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω την ώρα που έσκαβαν σε χωράφι κοντά στο ναό της Αγίας Παρασκευής, στη Δροσιά.
Όπως και οι ίδιοι δήλωσαν στους αστυνομικούς, έψαχναν για λίρες. Οι δυο "χρυσοθήρες", μαζί με τα σκαπτικά τους εργαλεία και τον εξοπλισμό τους τα οποία κατασχέθηκαν, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα «Κοινωνικά Παντοπωλεία» σώζουν ζωές

permisospress.blogspot.com
Μερικά χρόνια πριν ήμασταν νεόπλουτοι, προς το παρόν έχουμε γίνει νεόπτωχοι, αλλά όπου να΄ ναι θα καταντήσουμε ζητιάνοι.  Καθημερινό αγώνα ζωής δίνουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας για να εξασφαλίσουν έστω και ένα πιάτο φαί. Τα «κοινωνικά παντοπωλεία» είναι αχτίδα φωτός στη φριχτή καθημερινότητα των συμπολιτών μας.  Περίπου 15 ελληνικές πόλεις διαθέτουν σήμερα κοινωνικά παντοπωλεία, από τα οποία χιλιάδες οικογένειες, άνεργοι και ηλικιωμένοι προμηθεύονται βασικά είδη διατροφής και υγιεινής. Η αρχή έγινε στο δήμο της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά πλέον η σωτήρια αυτή ιδέα έχει περάσει και στην επαρχία. Τα «κοινωνικά παντοπωλεία» λειτουργούν με δωρεές από βιομηχανίες τροφίμων και από σουπερ-μάρκετ που προχωρούν σε αυτές τις «καλές πράξεις», προκειμένου να τονώσουν το κοινωνικό εταιρικό προφίλ τους.
Εκεί έχει καταντήσει η χώρα μας. Να ζουν χιλιάδες οικογένειες και άνεργοι από την «ευαισθησία» των μεγάλων εταιριών. Θα πείτε βέβαια πάλι καλά που υπάρχουν και αυτές οι «δωρεές». Γιατί η κυβέρνηση ξέρει μόνο να δίνει «εντολές» για πληρωμές χρεών.
Πότε επιτέλους, κύριοι, θα κάνετε το χρέος σας απέναντι στην κοινωνία; Πότε επιτέλους θα προσφέρετε λίγη βοήθεια στους «πολλούς» πλέον αδυνάτους αυτής της χώρας; Ποτέ μάλλον…
Διαβάστε Περισσότερα »

'Έλληνες αν βρω τον θησαυρό... του Αλή Πασά τέλος η οικονομική κρίση''!



Απόλυτα βέβαιος ότι αυτή τη φορά θα ανακαλύψει το θησαυρό του Αλή Πασά επιστρέφει στους Αγίους Θεοδώρους, ο 65χρονος επίδοξος χρυσοθήρας Ευάγγελος Δήμας.
Δηλώνει, μάλιστα, πως αφού τον βρει, θα τον προσκομίσει στην....
Τράπεζα της Ελλάδας, αφού, όπως λέει, ο αμύθητης αξίας θησαυρός, που κατά πάσα πιθανότητα χρονολογείται από την εποχή της τουρκοκρατίας, μπορεί να "γλιτώσει" οικονομικά τη χώρα.

Την τελευταία φορά, πάντως, πριν από έντεκα μήνες, το γεωτρύπανο έφερε στην επιφάνεια μεγάλη ποσότητα νερού αντί του θησαυρού του Αλή Πασά προς τέρψιν των αγροτών της περιοχής!

Ο Ελληνοαυστραλός, που συνεχίζει να πιστεύει ακόμη ότι στην περιοχή και στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ο θησαυρός, θα επιστρέψει, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τις επόμενες μέρες, προκειμένου να συνεχίσει τις έρευνες, έχοντας εξασφαλίσει όλες τις νόμιμες σχετικές άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η καταγωγή του είναι από τη νότια Εύβοια, ενώ επί 40 χρόνια ζούσε στην Αυστραλία, όπου εργάστηκε ως μηχανικός-ηλεκτρολόγος. Έχει σκάψει νόμιμα και σε άλλα μέρη της χώρας, ενώ για άλλη μια φορά το επίκεντρο στο νέο "κυνήγι θησαυρού" που ξεκινά σε λίγες ημέρες θα είναι το Σπήλαιο της Θεόπετρας.

Όλα, λοιπόν, είναι έτοιμα για έναν νέο … "κίτρινο πυρετό" στην περιοχή, εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Tο θέμα έχει προβληθεί σημαντικά στην Αυστραλία, δεδομένου ότι ο ομογενής Βαγγέλης Δήμας, που ξεκίνησε τις εκσκαφές, προέρχεται από την Αυστραλία. Στα δημοσιεύματα υπογραμμίζεται, πάντως, πως οι εργασίες θα συνεχιστούν από τον ομογενή, όταν αντληθεί το νερό στην κοιλότητα της εκσκαφής.

Ο Ελληνοαυστραλός που συνεχίζει να πιστεύει ακόμη ότι στην περιοχή και στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ο θησαυρός, θα επιστρέψει ύστερα από λίγο καιρό για να συνεχίσει τις έρευνες. Πάντως, η τρύπα που έβγαλε νερό αντί του θησαυρού σφραγίστηκε και στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρδευτικές ανάγκες της περιοχής.

Η γεώτρηση βρισκόταν στα 35 - 38 μέτρα όταν άρχισε να βγαίνει μεγάλη ποσότητα νερού. Οι υπεύθυνοι των μηχανημάτων τόνισαν πως το νερό ήταν πάρα πολύ και ήταν σχεδόν αδύνατον η μικροκάμερα να βεβαιώσει την ύπαρξη του θησαυρού.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Και η Αστυνομία θα διαδηλώσει στη ΔΕΘ για τα χαμένα επιδόματα



Θα υπάρξουν έντονες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι συνδικαλιστές..
Πανελλαδικές κινητοποιήσεις στη διάρκεια της ΔΕΘ ετοιμάζουν οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, όπως αποφασίστηκε την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η κινητοποίηση θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το Γενικό Συμβούλιο συζήτησε τα νέα δεδομένα στον οικονομικό τομέα και, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, θα υπάρξουν έντονες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις, καθώς «σφαγιάζεται ο μισθός των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας».

Στο Γενικό Συμβούλιο έκανε παρέμβαση και ο αρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι το μισθολόγιο θέλει προσέγγιση από ανθρώπους που λαμβάνουν υπόψη τα νέα δεδομένα και θα λαμβάνουν υπόψη ότι ζούμε σε μια περίοδο διαρκών περικοπών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, στο επόμενο τρίμηνο αναμένονται νέες μειώσεις στους μισθούς με περικοπές επιδομάτων κ.λπ.

Οι συνδικαλιστές μετέβησαν στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, όπου διαμαρτυρήθηκαν για την αντιμετώπιση των προερχομένων από τα Σώματα Ασφαλείας και προσθέτουν ότι ο πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, κ. Σωτηρόπουλος, τούς είπε ότι παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, επειδή τα έξοδα είναι μεγαλύτερα από τα έσοδα, το διοικητικό συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείο Στρατού θα υποβάλει πρόταση να μην δοθούν μερίσματα το 2012, αλλά καταβάλλονται προσπάθειες για να αντιμετωπισθεί με καινοτόμες προτάσεις το ζήτημα.

Οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας συναντήθηκαν και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτη και ζήτησαν συνάντηση και με τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξήθηκαν στα 54 τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Αυξήθηκαν στα 54 τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Συνολικά 54 κρούσματα έχουν διαγνωστεί με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, από τα οποία 43 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 11 κρούσματα ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Έχουν σημειωθεί δύο θάνατοι σε ασθενείς άνω των 65 ετών και με υποκείμενα νοσήματα.
Από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 36 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 15 νοσηλεύονται ακόμη, από τους οποίους οι 6 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.
Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν εμφανιστεί τόσο στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, περιοχές που είχαν προσβληθεί κατά την περίοδο 2010, όσο και στην Αττική, την Εύβοια και τη Βοιωτία.
Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών και η εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΑΠ-Βενιζέλος έδιωξαν την τρόικα!

ΓΑΠ-Βενιζέλος έδιωξαν την τρόικα!

Δραματικές εξελίξεις λίγο μετά τα μεσάνυχτα με ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Βενιζέλου-τρόικας! Μέσα σε έντονο κλίμα οι συζητήσεις του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των πιστωτών μας, οι οποίες βρίσκονταν σε εξέλιξη από νωρίς έφτασαν σε αδιέξοδο γύρω στις 11.30.
Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε για μια ακόμη φορά στους τροϊκανούς ότι θα πρέπει να επιδείξουν ελαστικότητα στους στόχους που πρέπει να πιάσει η ελληνική κυβέρνηση λόγω της επικείμενης μεγάλης ύφεσης. Οι εκπρόσωποι της τρόικα δέχθηκαν να μειώσουμε το έλλειμμα στο 8% - αντί για το 7,4% που προβλέπονταν για φέτος.
Ωστόσο υπολόγισαν με δικά τους στοιχεία τα οποία παρέθεσαν στο τραπέζι, ότι ούτε αυτό τον στόχο θα πιάσουμε. «Θα το μειώσετε μέχρι 9% άρα απαιτούνται πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί η διαφορά» είπαν στη σύσκεψη στην οποία ήταν παρόντες οι κ.κ. Βενιζέλος, Σαχινίδης, Οικονόμου, Ζαννιάς, Γλυνός κ.α. Τα μέτρα που πρότειναν αντιστοιχούν σε 0,7% του ΑΕΠ.
Ο υπουργός Οικονομικών – που γνωρίζει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για επιπλέον περικοπές - αντέδρασε και διαφώνησε σε όλα λέγοντας με νόημα: «Δεν βλέπω να υπάρχει προοπτική. Δεν οδηγεί πουθενά...». Εξήγησε στους τροικανόυς ότι «το μίγμα της πολιτικής που μας προτείνετε οδηγεί σε ύφεση. Και η ύφεση βαθαίνει. Επομένως όλο αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Δεν πρόκειται να έρθει ανάπτυξη ούτε το 2012». Κατέληξε λέγοντας ότι θα επιχειρήσει να διαπραγματευτεί με το Eurogroup το επόμενο διάστημα.Αμέσως διέκοψε τη συνεδρίαση, απεχώρησε από την αίθουσα και πήγε σε άλλο γραφείο προκειμένου – όπως είπε - να μιλήσει με τον Πρωθυπουργό. Λίγο αργότερα, ένα υπηρεσιακός παράγοντας μπήκε στην αίθουσα και ανακοίνωσε παγερά στους τροϊκανούς: «The meeting is over " («Η συνεδρίαση τελείωσε»). Οι εκπρόσωποι της τρόικα έφυγαν και επιστρέφουν εσπευσμένα σήμερα για να μεταφέρουν το πλήρες αδιέξοδο στις Βρυξέλλες.
Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά – με πολιτική απόφαση των ηγετών της ΕΕ - όλα τα δεδομένα πλέον δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε εκλογές καθώς το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων σημαίνει και μη καταβολή της επόμενης δόσης...
Διαβάστε Περισσότερα »

Κορίνεια 2011

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΘ: Ένα πάρτι με λεφτά άλλων


"Προς μεγάλη μου έκπληξη παρακολουθώ τον πολιτικό κόσμο να καταδικάζει τις σπατάλες που γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να λαμβάνουν διορθωτικά μέτρα διακοπής της σπατάλης.

Πολιτικοί από όλα τα κόμματα, άρχισαν να λένε πως ξοδεύονται χρήματα χωρίς λόγο και πως έχει χάσει την αίγλη της η έκθεση. Επίσης κάποιοι λένε πως...
ίσως ο Πρωθυπουργός δεν θα έπρεπε να κάνει δύο ομιλίες αλλά μία. Η ομιλία όμως θα μπορούσε να γίνει μόνο από την τηλεόραση, χωρίς περιττά έξοδα.

Θυμάμαι και πέρυσι να λέγονται τα ίδια (από λιγότερους βέβαια) και τελικά είδαμε τρομερά έξοδα για μία ακόμα χρονιά και μάλιστα σε μία περίοδο που «λεφτά δεν υπήρχαν». Τότε με άρθρα μου είχα στηλιτεύσει αυτή τη συμπεριφορά. Είχα καυτηριάσει τα έξοδα να μεταφερθεί όλο το υπουργικό συμβούλιο, συν συμβούλους, γραμματείς, οδηγούς κ.ά. και να συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη. Διέμειναν στα καλύτερα ξενοδοχεία και νοίκιασαν χώρους. Φέτος ο Πρωθυπουργός ζητάει να πάνε οι απολύτως απαραίτητοι. Θα τον ακούσουν; Πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν; Οι περίπου 3.500 αστυνομικού που θα μεταφερθούν πόσο θα στοιχήσουν στον κρατικό προϋπολογισμό. Τι συναντήσεις για ανάπτυξη θα γίνουν από υπουργούς και υφυπουργούς που δεν μπορούν να γίνουν στα υπουργεία ή που δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα; Πάνω από 1 χρόνο πραγματοποιούνται μετακινήσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη για ανάπτυξη και ένα έργο δεν έχει προχωρήσει.

Είναι πραγματικά πρόκληση σε μία τέτοια εποχή να ξοδεύονται εκατομμύρια τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τις κρατικές επιχειρήσεις. Χρόνια τώρα η ΔΕΘ δεν προσελκύει βλέμματα μεγάλων επιχειρηματιών του εξωτερικού και έτσι τα μεγάλα περίπτερα είναι «χορηγία» των Ελλήνων πολιτών. Σε μία περίοδο που αναζητούνται τρόποι να μειωθούν τα ελλείμματα, οι κρατικές επιχειρήσεις αλλά και οι κρατικοί οργανισμοί δεν συμβάλλουν.

Ποιος ο λόγος για παράδειγμα πέρυσι να υπάρχει περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας; Των περιφερειών; Όλες οι μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις ήταν εκεί.

Δεν πρόκειται όμως για ένα απλό κρατικό περίπτερο. Δεν είναι μόνο τα έξοδα ενοικίασης ενός περιπτέρου. Άλλωστε δεν είμαι αντίθετος στην προβολή των επιχειρήσεων. Αντιθέτως, αν έχει νόημα και αν υπάρχει προοπτική να βελτιωθούν οι πωλήσεις και τα κέρδη, πρέπει να λαμβάνουν μέρος σε τέτοιες εκθέσεις οι επιχειρήσεις. Όμως αν τα έξοδα που γίνονται δεν μπορούν να έρθουν πίσω, τότε γιατί; Πόσοι γραμματείς, πόσα μέλη των διοικητικών συμβουλίων, πόσοι φίλοι, πόσοι συνδικαλιστές μεταφέρονται κάθε χρόνο με λεφτά των δημοσίων επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη; Διαμένουν στα καλύτερα ξενοδοχεία και συλλέγουν τιμολόγια από τα καλά εστιατόρια μέχρι και από τα καλά μπουζουξίδικα. Ποια μη κρατική επιχείρηση πραγματοποιεί τόσα έξοδα; Καμία. Μόνο οι κρατικές που δεν ελέγχονται και που φυσικά ο πρόεδρος δεν βάζει τα χρήματα από την τσέπη του.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, ούτε οι επιχειρήσεις δίνουν λόγο στους μετόχους τους για το πόσα ξόδεψαν σε λίγες μέρες. Όσοι όμως πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη και ζουν από κοντά τα όσα γίνονται, γνωρίζουν καλά. Είναι καιρός να σταματήσει αυτό το πανηγύρι. Να κάνει ό,τι μπορεί η Κυβέρνηση ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος της έκθεσης χωρίς κρατικά κεφάλαια. Μπορεί; Είναι σε θέση να προσελκύσει επιχειρηματίες και να αναβαθμίσει το ρόλο της έκθεσης; Μπορεί να φέρει συνεδριακό και εκθεσιακό τουρισμό στη χώρα; Μπορεί να βελτιώσει το επιχειρηματικό κλίμα και να ανεβάσει τις χρηματιστηριακές αποτιμήσεις των κρατικών ΔΕΚΟ;

Το αν πρέπει να γίνει η ομιλία, ώστε να μη φανεί αδύναμος ο πρωθυπουργός είναι για πολιτική κατανάλωση και απλά συντηρούν τις πολιτικές «κοκορομαχίες». Ο κόσμος δεν ασχολείται με αυτά. Το νοιάζει το μέλλον του και αν θα μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του. Γι΄ αυτό και τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να βελτιώσουν τα οικονομικά της χώρας και όχι για να βελτιώσουν το προφίλ τους και να κερδίσουν προσωρινά μερικές μονάδες στα γκάλοπ. Δυστυχώς για τους αδαείς οι αριθμοί της οικονομίας είναι αμείλικτοι".

Αλ.Μωραϊτάκης
Πρόεδρος ΣΜΕΧΑ, Πρόεδρος NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ, Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Mε καταλόγους τα δάνεια του ΟΕΚ


Υπό αυστηρότερες προϋποθέσεις θα δίνονται πλέον τα δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, έπειτα από την απόφαση μετατροπής των στεγαστικών προγραμμάτων σε προγράμματα ορισμένης χρονικής διάρκειας που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτσούκος
Πλέον δεν θα γίνονται αιτήσεις για συγκεκριμένα ποσά δανείου, αλλά θα δημιουργούνται κατάλογοι με τους αιτούντες δάνειο και θα αποφασίζεται βάσει αυτών ποιοι θα πάρουν δάνειο και πόσο.
Η απόφαση ισχύει από 1η Αυγούστου 2011, ενώ τα δάνεια θα δίνονται με αποφάσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ύστερα από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.
Το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι οι αποφάσεις θα παρθούν με γνώμονα να διορθωθούν οι στρεβλώσεις του προηγούμενου συστήματος, να υπάρχουν ενιαίοι και αντικειμενικοί κανόνες αντιμετώπισης των δικαιούχων και να μειωθεί η γραφειοκρατία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ