Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Εθνική γιορτή για τους Σκοπιανούς, η νίκη επί της Ελλάδας



Γεμάτος φωτογραφίες από τους πλημμυρισμένους δρόμους των Σκοπίων είναι ο Σκοπιανός τύπος, που πανηγυρίζει, μετά τη νίκη της καλαθοσφαιρικής ομάδας τους επί της αντίστοιχη ελληνικής, με 72-58.
Ο Σκοπιανός τύπος πανηγυρίζει με πρωτοσέλιδα, και είναι γεμάτος...
φωτογραφίες από τους πλημμυρισμένους δρόμους των Σκοπίων, μετά τη νίκη της καλαθοσφαιρικής ομάδας τους επί της αντίστοιχη ελληνικής,με 72-58.
Η εφημερίδα «Ντνέβνικ» αποκαλύπτει (όπως μετέδωσε και το Reuters), ότι ο κ. Γκρούεφσκι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον προπονητή Marin Dokuzovski κατά τον αγώνα, για να τον εμψυχώσει ώστε να ολοκληρωθεί η νίκη επί της ελληνικής ομάδας.
Με τη λήξη, σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία Τύπου, δήλωσε ότι αυτή η νίκη είναι ιστορικό κατόρθωμα και συνέβαλε σε μια αίσθηση της υπερηφάνειας του κάθε πολίτη.
Η εφημερίδα «Βέσνικ» γράφει ότι «οι Μακεδόνες έριξαν στα γόνατα τους Έλληνες» και το «netpress.com.mk» έχει τίτλο «Η Ελλάδα ταπεινώθηκε».
www.voria.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πιο… θανατηφόρες γυναίκες στην Ιστορία



Οι πιο... θανατηφόρες γυναίκες στην Ιστορία (1)
Μπορεί οι διασημότεροι serial killers να είναι στην πλειοψηφία τους άντρες, όμως υπάρχουν και πολλές… «συνάδελφοί» του θηλυκού γένους των οποίων τα αποτρόπαια κατορθώματα προκαλούν εξίσου μεγάλο σοκ.

Είτε λόγω απλής διαστροφής, είτε λόγω προβληματικής παιδική ηλικίας, οι γυναίκες αυτές φρόντισαν να μείνουν στην εγκληματολογική ιστορία λόγω των πράξεών τους.

Aileen Wuornos
Αριθμός θυμάτων: 8

Οι πιο... θανατηφόρες γυναίκες στην Ιστορία (2)
Ίσως η πιο διάσημη serial killer της σύγχρονης εποχής, έζησε μια άκρως προβληματική παιδική ηλικία. Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή όπου κρατείτο λόγω σχιζοφρένιας και κακοποίησης μικρών παιδιών. Η μητέρα της, την παράτησε όταν εκείνη ήταν ακόμη τεσσάρων.
Στα 12 της, είχε σεξουαλικές επαφές με αντάλλαγμα τσιγάρα, ναρκωτικά και φαγητό ενώ παράλληλα την παρενοχλούσε μέχρι και ο ίδιος της ο αδερφός. Ο παππούς της, ο οποίος ήταν υπεύθυνος να την μεγαλώσει, φέρεται να την βίαζε και να την χτύπαγε επανειλημμένως.
Στα 14 της έμεινε έγκυος από βιασμό και έδωσε για υιοθεσία το παιδί που έφερε στον κόσμο. Έναν χρόνο μετά, ο παππούς της τη διώχνει από το σπίτι και εκείνη αναγκάζεται να εργαστεί ως ιερόδουλη μένοντας παράλληλα σε δάση κοντά στο σπίτι της.
Το πρώτο της θύμα ισχυρίζεται πως το σκότωσε από αυτό-άμυνα όταν αυτός προσπάθησε να τη βιάσει. Όμως ακολούθησαν άλλοι επτά φόνοι. Η Wuornos άρχισε να σκοτώνει τυχαία υποψήφιους πελάτες της μέχρι που συνελήφθη και εκτελέστηκε το 2002.
Η ζωή της έγινε ταινία (Monster, 2003) με τη Charlize Theron να αναγκάζεται να μεταμορφωθεί ολοκληρωτικά για να καταφέρει να μπει στον ρόλο της.

Rosemary West
Αριθμός θυμάτων: 10 (πιθανώς και περισσότερα)

Οι πιο... θανατηφόρες γυναίκες στην Ιστορία (3)
Άλλη μία περίπτωση προβληματικής παιδικής ηλικίας είναι αυτή της Βρετανίδας Rosemary West. Με συνεργό τον ίδιο της τον σύζυγο, Fred, συνελήφθη για τον φόνο των οκτώ στον αριθμό παιδιών της.
Οι δυο τους διάλεγαν άπορα κορίτσια από τον δρόμο και τους υπόσχονταν καταφύγιο στο σπίτι τους. Ήταν όμως μια θανατηφόρα παγίδα. Το φονικό ζευγάρι τα κακοποιούσε , τα βασάνιζε και τα οδηγούσε τελικά στον θάνατο.
Κατηγορήθηκαν για περίπου 20 περιπτώσεις εξαφανίσεων μικρών παιδιών από τις οποίες επιβεβαιώθηκαν μόνο οι 10 (με τις οκτώ να είναι τα ίδια τους τα παιδιά).

Andrea Yates
Αριθμός θυμάτων: 5

Οι πιο... θανατηφόρες γυναίκες στην Ιστορία (4)
Μπορεί να μην είχε διαγνωστεί ως σχιζοφρενής, όμως η Andrea Yates είχε σοβαρά ψυχολογικά και κλινικά προβλήματα. Παντρεμένη με τον Rusty Yates, έναν ιερέα που ήθελε πολλούς απογόνους, έκανε πέντε παιδιά.
Ο Yates δεν την άφηνε ποτέ μόνη μαζί τους και προσπαθούσε πάντοτε να βάζει κάποιον άνθρωπο να τη βοηθάει στη φύλαξή τους. Μία ημέρα αποφάσισε να δοκιμάσει την ανεξαρτησία της κι έτσι την έφυγε από το σπίτι αφήνοντάς την ολομόναχη με τα παιδιά.
Δεν θα μπορούσε να προβλέψει την τραγική εξέλιξη. Η Andrea Yates έπνιξε τα ίδια της τα σπλάχνα ένα ένα στη μπανιέρα του σπιτιού της κι ύστερα κάλεσε την Αστυνομία για να δηλώσει η ίδια την αποτρόπαια πράξη.

Beverly Allitt
Αριθμός θυμάτων: 4

Οι πιο... θανατηφόρες γυναίκες στην Ιστορία (5)
Γνωστή στα Μέσα ως ο «Άγγελος του Θανάτου», η Beverly Allitt είναι υπεύθυνη για τον θάνατο τεσσάρων νεογνών. Εκμεταλλευόμενη την εργασιακή της θέση ως νοσοκόμα, ασκούσε αρρωστημένες πρακτικές στα νεογέννητα παιδιά.
Αυτές οι πρακτικές υπαγόρευαν τη νοθεία των ουσιών που χορηγούνταν στα παιδιά με άλλες δηλητηριώδεις, οι οποίες θα προκαλούσαν καρδιακή προσβολή στα αγγελούδια. Σε διάστημα δύο εβδομάδων επιτέθηκε σε 13 παιδάκια εκ των οποίων τα τέσσερα έχασαν τελικά τη ζωή τους.
Οι ψυχίατροι που την εξέτασαν μετά τη σύλληψή της κατέληξαν στο ότι πάσχει από μία περίεργη ψυχική ασθένεια που είναι γνωστή ως «Σύνδρομο Munchausen» κατά την οποία ο ασθενής αρέσκεται στο να τραβάει την προσοχή των γύρω του με παράξενους τρόπους. Για τον ίδιο λόγο φέρεται να πραγματοποίησε και τις δολοφονικές τις πράξεις.

Belle Sorenson Gunness
Αριθμός θυμάτων: υπολογίζεται πως ανέρχεται στα 42

Οι πιο... θανατηφόρες γυναίκες στην Ιστορία (6)
Είναι η γυναίκα που αξίζει όσο καμία άλλη να αποκαλείται ως η «Μαύρη Χήρα». Κίνητρο των φόνων της ήταν κυρίως η απληστία.
Γεννημένη στη Νορβηγία, μετακόμισε στις ΗΠΑ όπου παντρεύτηκε έναν επιχειρηματία στο Σικάγο. Η Gunness φαίνεται πως δηλητηρίασε όλη της την οικογένεια (σύζυγο και δύο παιδιά) προκειμένου να εισπράξει την υψηλή αποζημίωση από τα ασφάλιστρα.
Παίρνοντας την περιουσία του συζύγου της, αγόρασε μια φάρμα την οποία τελικά μετέτρεψε σε άνδρο θανάτου. Εξαπατούσε αθώους μνηστήρες και τους έπειθε να την παντρευτούν. Όλοι όμως εξαφανίζονταν υπό μυστηριώδεις συνθήκες ή πέθαιναν σε ατυχήματα.
Για όλες αυτές τις «ατυχίες» της ζωής της, η Gunness εισέπραττε φυσικά μεγάλα ποσά αποζημιώσεων. Μέχρι που κάποιος την κατάλαβε και εκδικήθηκε για τον θάνατο δεκάδων άμοιρων ανδρών. Το πτώμα της βρέθηκε αποκεφαλισμένο και πεταμένο στην περιοχή που έμενε.
Οι αστυνομικοί που έψαξαν τελικά το σπίτι της βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Κάτω από το έδαφος της φάρμας της ήταν θαμμένα 42 πτώματα.
Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΧΑΡΗ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ


Μετά απο σκληρή μάχη, απεβίωσε η Χαρή Κατσιμπάρδη, σύζυγος τού πρ. υφυπουργού Βοιωτίας τού ΠΑΣΟΚ Γ. Κατσιμπάρδη. 
Η κηδεία θα γίνει πιθανότατα την Τρίτη. Το thivanews εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της εκλιπούσης.
 
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν έχει τέλος η είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα μας!!


Με ξέφραγο αμπέλι μοιάζει η κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο. Και αυτό γιατί, εκατοντάδες λαθρομετανάστες έχουν εισβάλλει στην χώρα μας τις τελευταίες τρεις ημέρες. Με αφορμή την χαμηλή στάθμη του νερού στο ποτάμι και την ανυπαρξία φρούρησης των τουρκικών συνόρων οι...



λαθρομετανάστες εγκαταλείπουν την τουρκική πλευρά και διασχίζουν μόνοι τους το ποτάμι,με αποτέλεσμα να φτάνουν ανενόχλητοι στην απέναντι ελληνική όχθη. Χαρακτηριστικό είναι ότι την Παρασκευή πέρασαν 600 λαθρομετανάστες, χθες Σάββατο 250 ενώ μέχρι σήμερα στις 12 το μεσημέρι έφτασαν τους 200.

Οι ελληνικές αρχές στην κυριολεξία δεν προλαβαίνουν να τους παραλάβουν, ενώ όσοι προέρχονται από χώρες όπου μπορούν να τους επαναπροωθήσουν μεταφέρονται στο κέντρο αλλοδαπών της Αθήνας ενώ οι περισσότεροι που δηλώνουν ότι προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν, όπου δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία, αφήνονται ελεύθεροι. Σε αυτούς η αστυνομία δίνει χαρτί, σύμφωνα με το οποίο υποχρεούνται σε ένα μήνα να εγκαταλείψουν το ελληνικό έδαφος.  Οι συγκεκριμένοι λαθρομετανάστες αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών, που δεν φεύγουν από την Ελλάδα και εγκαθίστανται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα άλλα αστικά κέντρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρελθόν από χθες οι λαμπτήρες πυρακτώσεως


topeiraxtiri.
Από χθες έπαψε να κυκλοφορεί στην αγορά ο συμβατικός λαμπτήρας.
Αντικαταστάθηκε από τους λαμπτήρες οικονομίας, που βοηθούν στην αποτελεσματική μείωση του διοξειδίου του άνθρακα.
Με αφορμή την κατάργηση του συμβατικού λαμπτήρα (πυράκτωσης) το Ίδρυμα Πιστοποίησης Ποιότητας TEST έκανε ελέγχους στην ποιότητα των λαμπτήρων που κυκλοφορούν στην αγορά και δημοσίευσε χθες τα αποτελέσματα.
Το TEST διαπίστωσε ότι οι καλύτεροι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας είναι οι λαμπτήρες LED (=Δίοδος Εκπομπής Φωτός), διότι
έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, παράγουν περισσότερο φως, χρειάζονται 80% λιγότερη ενέργεια από τους παλιούς λαμπτήρες και δεν περιέχουν επικίνδυνες ουσίες.
Το μεγάλο τους ατού: με το πάτημα του διακόπτη δίνουν αμέσως την ένταση φωτός που θέλεις. Δεν περιμένεις στο μισοσκόταδο 10 λεπτά ή και μισή ώρα για να έχεις δυνατό φως, όπως γίνεται ακόμη με αρκετούς λαμπτήρες οικονομίας.


Το μειονέκτημά τους: είναι οι πιο ακριβοί λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.
Το Ίδρυμα Πιστοποίησης Ποιότητας υποστηρίζει ότι όποιος καταναλωτής χρειάζεται ηλεκτρικό φως πάνω από 4 ώρες καθημερινά στο σπίτι του ή στο γραφείο του, τότε οι ακριβοί λαμπτήρες LED είναι ιδανικοί και τελικά οικονομικοί.
Εκτός από του λαμπτήρες LED όλοι οι άλλοι είναι όμως προβληματικοί, διότι περιέχουν επικίνδυνες ουσίες όπως π.χ. φαινόλη, στυρόλιο, ναφθαλίνη και αλδεΰδη που προκαλούν από καρκίνο μέχρι και γενετικές ανωμαλίες. Επίσης πολλοί έχουν ακόμη μικρή ποσότητα υδραργύρου, γι' αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση τους. Ακόμη πιο προβληματικό είναι το πέταγμα των χρησιμοποιημένων λαμπτήρων.
Δεν πετιούνται πια στους κανονικούς κάδους απορριμμάτων, αλλά τουλάχιστον στη Γερμανία επιστρέφονται είτε στα μαγαζιά που αγοράστηκαν, είτε σε ειδικά παραρτήματα του δήμου για τοξικές και επικίνδυνες ουσίες.
Οι βιομηχανίες φωτιστικών βελτιώνουν συνεχώς τους λαμπτήρες οικονομίας και αναμένεται τα επόμενα πέντε χρόνια να κυκλοφορήσουν νέοι χωρίς βλαπτικές ουσίες για τον άνθρωπο και ζημιογόνα επίδραση στο περιβάλλον.
Αυτός είναι ο λόγος που οι οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος και του κλίματος υποστηρίζουν την κατάργηση του κλασικού λαμπτήρα πυράκτωσης: Διότι είναι μεν μια προβληματική λύση, αλλά προσωρινή.
topeiraxtiri.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπεσε ξύλο σε κηδεία για την κληρονομιά!


Η κηδεία βρισκόταν σε εξέλιξη και οι εκλιπόντες συγγενείς θρηνούσαν τον ηλικιωμένο άντρα, σε κοιμητήριο της Μυρσίνης του νομού Ηλείας.



Ανάμεσα στους τεθλιμμένους βρίσκονταν και ένας από τους πολλούς ανιψιός ο οποίος όμως είχε προβάλει σοβαρές υπόνοιες για το θάνατο του πλούσιου θείου του.

Ο άντρας μάλιστα είχε απευθυνθεί και στον Εισαγγελέας ζητώντας ιατροδικαστική έκθεση, αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα για τον θάνατο του ηλικιωμένου. Κι αυτό γιατί ο θιγμένος ανιψιός δεν είχε συμπεριληφθεί στην διαθήκη του εκλιπόντος.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας του όμως οι παριστάμενοι συγγενείς τον κοιτούσαν με …μισό μάτι με αποτέλεσμα τα πράγματα να ξεφύγουν αρκετά σε σημείο μάλιστα που οι λοιποί συγγενείς να επιτεθούν με γροθιές στον ανιψιό.


newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα »

Από το Αμστερνταμ στους Δελφούς με το... ποδήλατο!

permisospress.blogspot.com


Ο λόγος για μια συγγραφέα από την Ιταλία που πήρε το ποδήλατό της, αλλά και το φίλο της και ξεκίνησαν από το Αμστερνταμ με προορισμό τους Δελφούς.
Η Rosita ειναι η δεύτερη φορά φέτος που επιχειρεί ένα μεγάλο ταξίδι, με ποδήλατο.
Πριν μια εβδομάδα όπως γράφει το thebest.gr έφτασαν στην Πάτρα ενώ η συγγραφέας σκοπεύει να εκδώσει ένα Λεύκωμα με πληροφορίες και φωτογραφίες, από τα μέρη που συνάντησε, σε αυτή τη μεγάλη ταξιδιωτική περιπέτεια.
Την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο τουρίστες έκαναν στάση στην Πάτρα, αλλά και τη Φωκίδα.
Στο βιβλίο θα υπάρχει και αφιέρωμα στη Ναύπακτο,ενώ στη συγκέντρωση υλικού βοήθησαν και κάτοικοι της πόλης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μακράν ο χειρότερος μπόξερ όλων των...εποχών"!!! (VIDEO)





Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε θα δείτε τον μποξέρ-χορευτή "uzzy"!!!

Αυτός ο αγώνας πυγμαχίας έγινε παγκοσμίως γνωστός για τη...



μοναδική και εκκεντρική εισόδου του μποξέρ (ή κάτι τέτοιο) Usman Ahmed, γνωστού ως "uzzy" ο οποίος εισήλθε στο ring επιδεικνύοντας τις χορευτικές του κινήσεις και εν συνεχεία προκαλώντας τον αντίπαλο του, Ashley Sexton. Δυστυχώς οι χορευτικές του φιγούρες...του βγήκαν "ξηνές" αφού υπέστη ένα ντροπιαστικό knock-out.


tsekouratoi


Διαβάστε Περισσότερα »

Να τι μπορούν να δουν τα μάτια σας σε ένα supermarket φώτο



Εντάξει αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν και πολλοί συχνά, άλλα μπορεί να τύχει σε όλους μας να συναντήσουμε κάποια παρόμοια κατάσταση. Δείτε τις φωτογραφίες





kamikazi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ