Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλο σκάνδαλο με τοξικό γάλα


Σε μέγα διατροφικό σκάνδαλο φαίνεται πως εξελίσσεται η υπόθεση των βυτιοφόρων τροφίμων που μετέφεραν παράνομα βιοκαύσιμα σε χώρες των Βαλκανίων και κυρίως στη Βουλγαρία, υπόθεση που έχει ήδη παραπέμψει στον Εισαγγελέα ο ΕΦΕΤ.


Και δεν αποκλείεται να ξετυλιχθεί ο μίτος για υποθέσεις μολυσμένου γάλακτος, αφού...
σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr υπάρχουν καταγγελίες για γάλα που μεταφέρθηκε με αυτά τα φορτηγά από τη Βουλγαρία προς συγκεκριμένες γαλακτοβιομηχανίες της Κεντρικής Ελλάδας. 


Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για γαλακτοκομικά προϊόντα και κυρίως τυροκομικά, που παρασκευάστηκαν από αυτό το γάλα και βρίσκονται ήδη στα ράφια των σούπερ μάρκετ και άλλων καταστημάτων τροφίμων σε όλη τη χώρα.


Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως δεν έχουν έρθει σχετικά στοιχεία στην κατοχή του Οργανισμού αλλά έχουν υπάρξει καταγγελίες ανώνυμες και επώνυμες από τους συλλόγους των βυτιοφορέων. 


"Πολύ φοβόμαστε ότι έχουν υπάρξει βυτιοφόρα που έχουν μεταφέρει τρόφιμα και βιοκαύσιμα, γι΄ αυτό και πλέον έχουμε διευρύνει τις έρευνές μας πανελλαδικά, ζητώντας από τις μεταφορικές εταιρείες παραστατικά για το ποιος έχει μεταφέρει τι". 


Στόχος του ΕΦΕΤ είναι να διασταυρώσει εάν μεταφέρθηκαν υγρά τρόφιμα με βυτιοφόρα που χρησιμοποιούνταν παράνομα για να διακινηθούν άλλα υγρά, όπως καύσιμα, από ποιούς και φυσικά με ποιος αποδέκτες.


"Δεν μπορούμε να μπούμε σε κυνήγι μαγισσών, καταγγελίες υπάρχουν και πάντα μπορεί να εδράζονται από ανταγωνιστικά συμφέροντα, αλλά δεν αποκλείουμε τίποτα" σημείωσε ο κ. Μίχας. Και αυτό γιατί οι έλεγχοι τόσο του φορέα ελέγχου τροφίμων όσο και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών είναι δειγματοληπτικοί και όχι καθολικοί. Γι΄ αυτό και με αφορμή την υπόθεση των βυτιοφόρων αυτών ο ΕΦΕΤ επεκτείνει την έρευνά του σε όλη την Ελλάδα.


Εάν οι καταγγελίες ευσταθούν και στοιχειοθετηθούν τότε πρόκειται για ένα τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο με τους καταναλωτές να βρίσκονται απροστάτευτοι και στο έλεος ασυνείδητων επιχειρηματιών. 


Και μάλιστα σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης όπως είναι τα γαλακτοκομικά που δεν λείπουν από κανένα ελληνικό σπίτι.


Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι η εταιρεία ΜΑΚΙΟΣ ΑΕ (MAKIOS LOGISTICS 5ο χλμ Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης) η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ ήταν ο εκμισθωτής των βυτίων που μετέφεραν παράνομα βιοντήζελ έχει στο πελατολόγιό της μέχρι και πολυεθνικές εταιρείες τροφίμων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της.


Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ κάνει πλέον ελέγχους σε όλες τις εισόδους προς τη χώρα σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, ώστε οι μεταφορείς να υποχρεούνται να δίδουν τα οικονομικά στοιχεία (τιμολόγια, δελτία αποστολής και λοιπά παραστατικά), αλλά και την τροχαία που έχει αναλάβει να σταματά τα οχήματα.


Τα παράνομα βυτία έχουν συνήθως άδεια για τη μεταφορά μόνο υγρών τροφίμων όπως γάλα, χυμούς, λάδι κλπ., και μεταφέρουν τα χημικά κυρίως στην όδευση προς τις χώρες όπου θα φορτώσουν τα υγρά τρόφιμα προκειμένου να μην μεταβούν άδεια στο ένα δρομολόγιο.
από 24GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαϊμού κλέφτης!!


Κινηματογραφικές εικόνες κατέγραψε με την φωτογραφική του μηχανή ένας γείτονας απέναντι απο το γραφείο του βουλευτή Σπύρου Μοσχόπουλου στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς, στην λεωφόρο Βεργωτή.. Ο άνδρας που βλέπετε προσπάθησε να διαρρήξει το γραφείο του βουλευτή, πηδώντας απο μπαλκόνι σε μπαλκόνι.. Ο ληστής....




απτόητος συνέχισε την δουλίτσα του, ενώ αποχώρησε με τον ίδιο. Μην χαλάσει και το προξενιό…
trelokouneli.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερα χρόνια φυλάκιση στον απαγωγέα της Δ. Τσαπρούνη



Στις φυλακές Τρίπολης οδηγήθηκε την Παρασκευή ο 30χρονος Αφρικανός απαγωγέας της 14χρονης Δέσποινας Τσαπρούνη, αδερφής του γνωστού μπασκετμπολίστα του Ηλυσιακού που απήχθη στις 24 Αυγούστου από κεντρικό σημείο της Αθήνας.
Ο δράστης από το Κογκό που συνελήφθη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου μετά από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων όπου καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάρτι εκατομμυρίων ευρώ σε ΜΚΟ επί Ν.Δ

Πάρτι εκατομμυρίων ευρώ σε ΜΚΟ επί Ν.Δ

Σε δικομματικό «πάρτι» εξελίσσεται η υπόθεση χρηματοδότησης των ΜΚΟ. Μετά το θέμα που προέκυψε με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και τις «πράσινες ΜΚΟ» , το Υπουργείο Εργασίας πέρασε στην αντεπίθεση και έδωσε στη δημοσιότητα, λίστα με ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν την περίοδο 2007-2009 με περίπου 39 εκατομμύρια ευρώ!
Τα ποσά που δίνονταν κυμαίνονταν από 25.000 έως και 150.000 ευρώ , ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν πολιτιστικοί σύλλογοι, φιλανθρωπικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις και μουσικά συγκροτήματα.
Πέραν από τις αναγνωρισμένες και γνωστές για το έργο τους ΜΚΟ, στη λίστα του Υπουργείου Εργασίας καταγράφονται και άλλες που προκαλούν ερωτήματα ως προς το σκοπό και το έργο τους.
Μεταξύ αυτών: η ΜΚΟ «Μάξιμος ο Γραικός» που χρηματοδοτήθηκε με 150.000 ευρώ, η «Ευρωπαϊκή Έκφραση Ανατολική Αττική» που ανήκει σε υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ κ. Νίκο Γιάννη με 150.000 ευρώ, το «Ψωμιάδειο» με 150.000 ευρώ, οι «Νηφάλιοι» με 150.000 ευρώ, η «ομάδα Ελληνικού Μουσικού θεάτρου «Σπείρα- Σπείρα» με 100.000 ευρώ, ο «Κορμοράνος» με 54.600 ευρώ, το «Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας» με 50.000 ευρώ, η «Ομάδα Καλιτεχνών Ούγκα Κλάρα» με 30.000 ευρώ, οι «Φίλοι των Ελληνικών Μαριονεττών» με 50.000 ευρώ, ενώ με 25.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκαν οι ΜΚΟ «Προστατεύω τν εαυτό μου» «Χοροστάσι» , «Περιβόλι της γιαγιάς» , «Γηπαετός ο Πωγωνωφόρος» , «Πολυθέμα Κρόκο και Λίνο», «Τόποι, Μύθοι, Αθλοι Ηρακλή», «Ειδικός φορέας θερμοκηπιακής ντομάτας Σκάλας» κ.α.
Απαντώντας στις αιχμές κατά της ΝΔ, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι πρόκειται για υλοποίηση προγράμματος από κοινοτικά κονδύλια από το 2001 επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη και μέμφηκε το Υπουργείο ότι δημοσιοποίησε τα στοιχεία μόνο της περιόδου 2007-2009 και όχι από το 1995 όπως είχε ζητήσει ο βουλευτής με ερώτηση του.
Ο κ. Κουτρουμάνης πάντως διευκρίνισε ότι έχει έρθει σ' επαφή με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για να διατυπώσει τις τελικές του εισηγήσεις σε ότι αφορά στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και πρόσθεσε : «Εχω αποστείλει σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς από τις 10 Αυγούστου τη σχετική εγκύκλιο και τους γνωστοποιώ ότι δεν θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα εάν δεν ολοκληρωθεί η συνεργασία με το ΑΣΕΠ και αφού προηγουμένως, εάν χρειασθεί, εγκριθεί με νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή».





Πηγή: skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη… σέντρα ο Αστέρας, στη Γ’ ο Ηρακλής!


Ο «Γηραιός» υποβιβάστηκε γιατί προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια

Κανονικά στη σέντρα θα βρεθούν την Κυριακή οι Αστέρας Τρίπολης και Κέρκυρα. Η αίτηση προσωρινής διαταγής του Ηρακλή -προκειμένου ν’ αναβληθεί το παιχνίδι των Αρκάδων- απορρίφθηκε από το Εφετείο κι έτσι από τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας θα απουσιάσουν μόνο τα… γνωστά ματς των «ομάδων Α και Β».

Την ίδια ώρα -και με δεδομένο πως ο «Γηραιός» δεν απέσυρε την προσφυγή του- η απόφαση που εξέδωσε την Πέμπτη η ΕΠΟ τον στέλνει στη Football League 2.

Μετά την ακροαματική διαδικασία (όπου ανέπτυξαν τις θέσεις τους, τόσο οι Ηρακλής και Αστέρας, όσο και οι Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ), το Εφετείο απέρριψε τελικά την αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθεσε ο «Γηραιός» προκειμένου να μη γίνει το ματς των Αρκάδων.

Παρέπεμψε, δε, τις προσπάθειες του για δικαίωση, στη δικάσιμο των ασφαλιστικών μέτρων του, που ορίστηκε για τις 20 Σεπτέμβρη.

Το θέμα είναι πως πλέον ο «Γηραιός» θα θεωρείται ομάδα της Football League 2 -καθώς αυτή ήταν η κατάληξη που «προειδοποιήθηκε» απ’ την απόφαση της ΕΠΟ ότι θα έχει, αν δεν απέσυρε την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα τροπή στην υπόθεση Ρουσάκη-Ένα το μαχαίρι που τον σκότωσε!


Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου με βάση την ιατροδικαστική εξέταση.

Οι 13 από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια που έγιναν τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το Παγκρήτιο γήπεδο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους χθες στην ανακρίτρια Ηρακλείου. Κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η απολογία του 24χρονου και αναζητείται ο 22χρονος που φέρεται να είναι ο δεύτερος δολοφόνος, νέα τροπή παίρνει η υπόθεση σύμφωνα με το πόρισμα του καθηγητή Μανώλη Μιχαλοδημητράκη.

Το όπλο που έπληξε τον αδικοχαμένο Ρουσάκη ήταν ένα και με αυτό προκλήθηκαν τα δύο χτυπήματα στο θώρακα και τον αριστερό πνεύμονα. Η έκθεση του κ. Μιχαλοδημητράκη κάνει λόγο για ένα μονόστομο μαχαίρι, με λάμα πάχους 2 χιλιοστών, γεγονός που οδηγεί τις σκέψεις των αρχών στο ενδεχόμενο ο δράστης να είναι ένας κι όχι δύο, όπως πίστευαν ως σήμερα.

''Δεν ήταν ο Ρουσάκης εκείνος που μαχαίρωσα"

Ο 24χρονος που φέρεται να είναι ο ένας από τους δύο δολοφόνους αρνείται ότι είναι αυτός που σκότωσε τον 22χρονο οπαδό του Παναθηναϊκού παρόλο που "δείχνουν" αυτόν οι απολογίες των υπολοίπων.. "Δεν ήρθα σε επαφή με το Ρουσάκη" επιμένει ο 24χρονος, ο οποίος μάλιστα είναι διατεθειμένος να δώσει για εργαστηριακή εξέταση τα ρούχα που φορούσε τη μοιραία νύχτα.

Ο ίδιος υποστηρίζει, σύμφωνα με το Cretalive,  ότι είχε μαζί του σουγιά το βράδυ των επεισοδίων και τραυμάτισε κάποιον αλλά στο πόδι ενώ την ώρα που μαχαίρωσαν τον άτυχο Ρουσάκη εκείνος βρισκόταν μακριά από το γεφυράκι.

O κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει αναπαράσταση και ιατροδικαστική εξέταση για να αποδείξει ότι δέχθηκε άγρια επίθεση και αναγκάστηκε να βγάλει μαχαίρι. Όλα αυτά πιστοποιούνται από τα τραύματα που έχει στο σώμα του σύμφωνα με τον ίδιο.

Παράλληλα, σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον δεύτερο κατηγορούμενο, η σύλληψη ή παράδοση του οποίου αναμένεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άμεσα.

NewsIt.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπράβοι με κουκούλες έδειραν κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στα Εξάρχεια


Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καθώς πληθαίνουν τα κρούσματα επιθέσεων και προπηλακισμών κατά στελεχών του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιούν σε επιχειρήσεις όλης της χώρας.


Αποκορύφωμα στα όσα συμβαίνουν εδώ και αρκετό καιρό είναι...
ο σοβαρός τραυματισμός ελεγκτή ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατία» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στην περιοχή των Εξαρχείων, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ δέχθηκε επίθεση από μπράβους που φορούσαν κουκούλες μέσα σε μπαρ και μάλιστα κατά τη διάρκεια του ελέγχου.


Τα 3 μέλη του κλιμακίου δέχθηκαν ξαφνική επίθεση και εδάρησαν για αρκετά λεπτά της ώρας και κατέληξαν στο νοσοκομείο, όπου ένας από αυτούς παρέμεινε για νοσηλεία με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα καθώς φέρει χτυπήματα στο θώρακα και του πνεύμονες.


Μάλιστα, κλιμάκιο που πήγε το επόμενο βράδυ για έλεγχο στην ίδια περιοχή προπηλακίστηκε.


Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού που συνέβη το περιστατικό κρύβεται για να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς αυτεπάγγελτα κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του.


Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα το τελευταίο χρονικό διάστημα τα στελέχη του ΣΔΟΕ πυκνώνουν τέτοιου είδους περιστατικά σε όλη τη χώρα, αλλά με ιδιαίτερη ένταση στις ταβέρνες της Ανατολικής Αττικής.


Η ηγεσία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μελετά τη λήψη πρακτικώς εφαρμόσιμων μέτρων για την προστασία των μελών της ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και η συστηματική συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκρηξη “σούπερ-νόβα” - Μοναδικό φαινόμενο ορατό και από την Ελλάδα!



Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα του ουρανού από απόψε το βράδυ και μέχρι το βράδυ της Δευτέρα θα είναι ορατό ακόμη και με απλά κιάλια.

Δεν έχετε παρά να στρέψετε το βλέμμα σας στη Μεγάλη Άρκτο. Αριστερά και πάνω από τα δύο τελευταία άστρα της Άρκτου θα δείτε ένα φαινόμενο που ίσως δεν θα το ξαναδείτε στη ζωή σας.

Για να το διακρίνετε ανάμεσα στα άλλα “φώτα” του ουρανού απλά έχετε κατά νου ότι θα έχει μια άσπρη-μπλε απόχρωση.

Οι αριθμοί μπορεί να “τρομάζουν” καθώς μιλάμε για μια έκρηξη που έχει συμβεί σε απόσταση 21 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη, όμως για τα μεγέθη του Σύμπαντος είναι... δίπλα μας.

Είναι η πιο κοντινή στη Γη έκρηξη “σούπερ-νόβα” που έχει συμβεί τα τελευταία 25 χρόνια.

Η έκρηξη, που πρωτοεντοπίστηκε στο γαλαξία του “Τροχού”, στις 24 Αυγούστου, από τον αστρονόμο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ Πίτερ Νιούτζεντ, γίνεται συνεχώς πιο λαμπερή κάθε λεπτό που περνάει.

Πρόκειται για μια από τις πιο έγκαιρες στην ιστορία ανακαλύψεις έκρηξης σούπερ-νόβα (του λεγόμενου "τύπου 1α"),σχεδόν από το ξεκίνημά της, και δεν αποκλείεται έτσι να μελετηθεί επιστημονικά περισσότερο από κάθε άλλη τέτοια έκρηξη μέχρι σήμερα.

Σε λίγες μέρες η λάμψη της θα αργοσβήσει και το φαινόμενο θα είναι ορατό μόνο με μεγάλο τηλεσκόπιο, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Τι είναι μια έκρηξη “σούπερ-νόβα”


 
Εκρήξεις αυτού του είδους συμβαίνουν όταν ένα μεγάλης πυκνότητας άστρο «λευκός νάνος», περίπου όσο η Γη σε μέγεθος, αλλά με μεγαλύτερη μάζα από τον ήλιο μας, εκρήγνυται εκτοξεύοντας μεγάλες ποσότητες ύλης σε μεγάλες αποστάσεις. Η ύλη αυτή κάποια στιγμή θα αποτελέσει την “μαγιά” για τη δημιουργία νέων άστρων και πλανητών.


Έχουν υπάρξει ακόμα πιο φωτεινές εκρήξεις σούπερ-νόβα στο γαλαξία μας, με την πιο πρόσφατη το 1572, η οποία ήταν ορατή με γυμνό μάτι επί μήνες. Είχε προηγηθεί μια ακόμα πιο θεαματική έκρηξη, το 1006 μ.Χ., που έχει καταγραφεί στα κινεζικά και αραβικά αρχεία. Ήταν τόσο φωτεινή, που οι άνθρωποι μπορούσαν να διαβάζουν τις νύχτες απλώς με το φως της.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Θήβας


Το Εσπερινό Σχολείο:
  • Δημιουργεί τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους, σε όσους μαθητές, αλλά και ενήλικες, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το ημερήσιο σχολείο πριν τις ολοκληρώσουν.
  • Παρέχει τη δυνατότητα επαγγελματικής απασχόλησης και ταυτόχρονης φοίτησης σ' αυτό.
  •  Συμπληρωματική, διότι δημιουργεί εναλλακτική ευκαιρία για όσους θέλουν να ολοκληρώσουν τη Β/θμια Εκπαίδευση και να εισαχθούν, αν το επιθυμούν, σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι
Το εσπερινό σχολείο  δημιουργήθηκε για τους εργαζόμενους μαθητές, οι οποίοι είναι άνω των 14 ετών.  Επομένως απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής στην Α΄ Τάξη ή μετεγγραφής είναι η Βεβαίωση Εργασίας από εργοδότη ο οποίος πιστοποιεί ότι ο μαθητής εργάζεται.

   Λόγω  όμως  της σημερινής οικονομικής συγκυρίας, σας ενημερώνουμε ότι  μπορούν να εγγράφονται στα Εσπερινά Λύκεια της χώρας, άνεργοι μαθητές, κάτοχοι κάρτας ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. καθώς και μητέρες ανήλικων τέκνων με αποκλειστική οικιακή απασχόληση, προκειμένου η απόκτηση απολυτηρίου από τους εν λόγω μαθητές να διευκολύνει την εξεύρεση εργασίας.
Το Εσπερινό Γυμνάσιο (με Λυκειακές τάξεις) Θήβας στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα στην οδό Αυλίδος 1 (απέναντι από το ζαχαροπλαστείο Snoopy).
Το ωράριο του σχολείου είναι 18.45 – 22.00 μ.μ.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν από την 1η Σεπτεμβρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 2262027639.
lamiastereanews.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βοιωτία η πρώτη συνάντηση εργασίας για το ΕΣΠΑ








Στις 13 Σεπτεμβρίου η συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τους Δημάρχους της Βοιωτίας, με στόχο την επιτάχυνση και την αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ.
Από τη Βοιωτία ξεκινά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, τις συναντήσεις εργασίας για το ΕΣΠΑ, τις οποίες πρόκειται να πραγματοποιήσει σε όλη την Περιφέρεια. Η συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους Λεβαδέων, Θηβαίων, Ορχομενού, Αλιάρτου, Τανάγρας, Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Διοικητήριο Λιβαδειάς) της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.00.
Στη συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη της Υπηρεσίας Διαχείρισης και της Περιφέρειας, έχουν κληθεί οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Βοιωτίας, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανοιχτής ενημέρωσης για το ΕΣΠΑ.
Αντικείμενο της συνάντησης είναι :
-       Η ενημέρωση για τις δράσεις του ΕΣΠΑ, που έχουν εκχωρηθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Στερεάς Ελλάδας.
-       Η επιτάχυνση υλοποίησης των ενταγμένων έργων και η επίτευξη της εφαρμογής του κανόνα «ν+3» για το 2011.
-       Η διαχειριστική επάρκεια των δικαιούχων
-       Η ανάκληση των αποφάσεων ένταξης ανενεργών έργων
-       Ο εντοπισμός ώριμων έργων, που με την υλοποίησή τους θα συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα και θα δημιουργήσουν προοπτικές για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
Κεντρικός στόχος της συνεργασίας του Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους είναι να συμφωνηθούν και να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την αποτελεσματική διαχείριση του ΕΣΠΑ και για την υλοποίηση χρήσιμων και αναγκαίων έργων στη Βοιωτία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μάζεψαν υπογραφές για το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς




Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς αλλά και πολίτες του Δήμου Λεβαδέων που επί σειρά ετών παρακολουθούν και συμμετέχουν στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και τις πάσης φύσεως πολιτιστικές δραστηριότητες που έχει αναπτύξει το Δημοτικό Ωδείο της πόλης, συνέταξαν και υπέγραψαν κείμενο, το οποίο και κατέθεσαν στο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δημοτικό Ωδείο και «να ακυρωθούν και ανακληθούν τυχόν αποφάσεις της Διοίκησής του που οδηγούν στη ραγδαία υποβάθμισή του και να ληφθεί απόφαση για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας και της περαιτέρω ανάπτυξής του».
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
«Προς Τον κ. Δήμαρχο Λιβαδειάς και Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λιβαδειάς.
          Όλοι εμείς που υπογράφουμε το παρόν είμαστε δημότες του Δήμου Λιβαδειάς. Έχουμε άμεσο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, το οποίο λειτουργεί από το 1993, με ιδιαίτερα θετική συμβολή στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας, την ενίσχυση  της μουσικής παιδείας των νέων κυρίως και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των δημοτών.
          Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις που μας έχουν γίνει γνωστές αναφορικά με τη λειτουργία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και τους διδάσκοντες καθηγητές διαφόρων μουσικών οργάνων.
          Ειδικότερα, ενώ η Λιβαδειά και η ευρύτερη περιοχή έχουν αγκαλιάσει με εμπιστοσύνη το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ, στο οποίο το περασμένο σχολικό έτος φοίτησαν πάνω από 100 μαθητές, καταβάλλοντας μάλιστα για δίδακτρα διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, για τις σημερινές συνθήκες, με έκπληξη πληροφορούμαστε ότι πολλοί από τους καθηγητές του ΩΔΕΙΟΥ παραμένουν για μήνες απλήρωτοι και κυρίως ότι απόφαση της διοίκησης του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ είναι να μην ανανεωθεί η συνεργασία με όλους αυτούς τους καθηγητές, με αποτέλεσμα, από τους 10 έως πέρυσι εργαζόμενους, να παραμείνουν μόνο  4.
          Είναι προφανές ότι χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, το οποίο κατά τη γνώμη μας μάλιστα θα πρέπει να είναι μόνιμο,  είναι αδύνατον να λειτουργήσει εύρυθμα το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ. Εάν λοιπόν εφαρμοσθεί η παραπάνω απόφαση της Διοίκησής του, μετά βεβαιότητας το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  υποβαθμίζεται, συρρικνώνεται δραματικά η λειτουργία του, περιορίζεται σημαντικά το εύρος των μουσικών οργάνων που θα διδάσκονται, αναπόφευκτη θα είναι η μεγάλη διαρροή μαθητών και ούτε κουβέντα να γίνεται για τις μουσικές εκδηλώσεις που το έχουν καθιερώσει στη συνείδηση του κόσμου.
          Ζητάμε λοιπόν έγκαιρα, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λιβαδειάς, να συζητηθεί ως θέμα η κατάσταση που επικρατεί στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, να ακυρωθούν και ανακληθούν τυχόν αποφάσεις της Διοίκησής του που οδηγούν στη ραγδαία υποβάθμισή του και να ληφθεί απόφαση για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας και της περαιτέρω ανάπτυξής του.»
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ανεργία επιστρέφει στο 1961 και οι μισθοί στο 1984

Η ανεργία επιστρέφει στο 1961 και οι μισθοί στο 1984

Οι θυσίες οι οποίες επιβάλλονται κυρίως στους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν επέφεραν τη βελτίωση του επιπέδου ανταγωνιστικότητάς της ελληνικής οικονομίας αλλά την υποχώρηση της αγοραστικής δύναμης του μέσου μισθού στο έτος 2003, του κατώτερου μισθού σε επίπεδα πριν από το έτος 1984 και του επιπέδου ανεργίας στο έτος 1961.
Η λύση για την Ελλάδα, σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, είναι «η άμεση φορολογία και ο προσανατολισμός της αποταμίευσης σε νέες επενδύσεις σύγχρονων αναπτυξιακών και κοινωνικών υποδομών, νέων κλάδων παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, ποιότητας, καινοτομίας, απασχόλησης και διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας».
Αναλύοντας τα αίτια της κρίσης, η έκθεση εκτιμά ότι «ο ευρωπαϊκός καταμερισμός εργασίας που τοποθέτησε την Ελλάδα και τις άλλες μεσογειακές χώρες στο δρόμο της σταδιακής τεχνολογικής, καινοτομικής, οργανωτικής και ποιοτικής απαξίωσης της παραγωγικής υποδομής στη μεταποίηση και στη γεωργία, με την κυρίαρχη επιλογή του τουρισμού, των κατασκευών και των υπηρεσιών, οδήγησε την ελληνική οικονομία στην αξιοποίηση κυρίως της ανειδίκευτης εργασίας, στην παραγωγή προϊόντων χαμηλής ποιότητας, χαμηλής προστιθέμενης αξίας και χαμηλής ανταγωνιστικότητας στις διεθνείς αγορές, με αποτέλεσμα τη δημιουργία "δίδυμων ελλειμμάτων" στα δημόσια οικονομικά (δημόσιο έλλειμμα και χρέος) και στις εξωτερικές συναλλαγές της χώρας (έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου)». Σύμφωνα πάντοτε με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται από την εφαρμοσμένη πολιτική των Μνημονίων 1 και 2.
Η έκθεση διαπιστώνει την υποχώρηση της πραγματικής σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας «κατά μία δεκαετία πίσω» και συνεχή συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ εκτιμά ότι η ανεργία θα φθάσει το 1 εκατ. άτομα ως το τέλος του 2011.
«Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες χρεοκοπιών και διακοπής της λειτουργίας επιχειρήσεων, απολύσεων και διαθεσιμοτήτων των εργαζομένων, διεύρυνσης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας», αναφέρεται.
Σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, «οι πολλαπλές και πολλαπλασιαστικές μειώσεις συντάξεων θυσιάζουν το αξιοπρεπές επίπεδο των παροχών στο όνομα μιας οικονομικής βιωσιμότητας χωρίς μακροπρόθεσμη προοπτική».
Μόνον μια εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση, η οποία θα βασίζεται στην αναδιανομή του εισοδήματος, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, την ανάσχεση της δημιουργίας πρωτογενών ελλειμμάτων και τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου μπορεί να αντιμετωπίσει, τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
Γίνεται επίσης λόγος για «απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων» με ειδικές αναφορές σε «θεμελιώδεις επεμβάσεις στο σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως η εισαγωγή της δυνατότητας σύναψης "ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων"», και τον «περιορισμό του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) στη ρύθμιση βασικών μισθών και ημερομισθίων».
Η έκθεση αναφέρει ότι ο στόχος του 1ου Μνημονίου, για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στις αγορές το 2012, δεν επιβεβαιώθηκε ενώ διατυπώνει επιφυλάξεις για την επιτυχία του στόχου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος το οποίο προβλέπει επιστροφή στις αγορές το 2014.
Επισημαίνονται οι δυσκολίες που προκαλούνται από την παράταση της ύφεσης, την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση της κατανάλωσης και την αβεβαιότητα μείωσης του δημόσιου ελλείμματος, καθώς εκτιμάται ότι ακόμη και αν συμπεριληφθούν οι εισπράξεις από τις προβλεπόμενες ιδιωτικοποιήσεις, το δημόσιο χρέος αναμένεται να φθάσει, έως το 2020, στο ύψος των 409 δισ. ευρώ (200% του ΑΕΠ).
Η έκθεση αναγνωρίζει ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής βελτιώνει τους όρους δανεισμού, μειώνει το μέγεθος του χρέους κατά 25 δισ. ευρώ και καθιστά το ελληνικό χρέος πιο διαχειρίσιμο αλλά θεωρεί ότι «η σημαντικότητα εμπεριέχεται στη σχέση που θα διαμορφωθεί κατά τα επόμενα χρόνια ανάμεσα στο χαμηλότερο επιτόκιο (επί ενός μικρότερου χρέους) και το ρυθμό ανάπτυξης» .
Προβλέπει, επίσης, ότι «εάν δεν αποτραπούν αυτά τα δεδομένα, η ύφεση που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στην Ελλάδα, θα είναι βαθιά και θα διαρκέσει αρκετά χρόνια, κατά τα οποία η ελληνική οικονομία θα απολέσει σε σημαντικό βαθμό τη δυναμικότητα των παραγωγικών της δυνάμεων».






Πηγή: enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Την ώρα που έκλειναν 210 μονάδες, έδιναν νέες άδειες σε ΜΚΟ


Ενώ, εξαιτίας των δραστικών περικοπών των προϋπολογισμών τους από το υπουργείο Οικονομικών, 210 κοινοτικές μονάδες ψυχικής υγείας που λειτουργούν από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) οδηγούνται ουσιαστικά σε άμεσο κλείσιμο, με πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού Υγείας Μ. Μπόλαρη (31/08/2011), χορηγούνται νέες άδειες λειτουργίας σε ανάλογες κοινοτικές μονάδες που θα αναλάβουν και πάλι ΜΚΟ και θα χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ.


Συγκεκριμένα, χορηγείται άδεια...
ίδρυσης Κέντρου Ημέρας για ανοϊκούς ασθενείς από το Σωματείο «Εταιρεία Νόσου Αλτσάιμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών» και αντίστοιχη άδεια για οικοτροφείο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στη ΜΚΟ «ΜετάΒΑΣΙΣ». 


Για την πραγματοποίηση των στόχων αυτών θα προσληφθούν από τις εμπλεκόμενες ΜΚΟ με απευθείας ανάθεση ψυχίατροι, ψυχολόγοι, νοσηλευτές φυσικοθεραπευτές κ.λπ.


Οι αντιφατικές αυτές αποφάσεις αναδεικνύουν το πνεύμα με το οποίο κινείται εδώ και καιρό το υπουργείο Υγείας (και όχι μόνο). 


Προκειμένου να απορροφηθούν κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα, χορηγούνται άδειες λειτουργίας και χρηματοδοτούνται, συχνά χωρίς επαρκή αξιολόγηση και χωρίς προγραμματισμό, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας δομές, οι οποίες με τη λήξη της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης (12 με 18 μήνες) είναι προορισμένες να κατεβάσουν ρολά αφήνοντας αβοήθητους τους ασθενείς που καλούνται υποτίθεται να περιθάλψουν. Στην ίδια μοίρα και οι εργαζόμενοι που πετιούνται στο δρόμο.


Και εξηγούμεθα: Προσλαμβάνεται προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.


Σήμερα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, επαναλαμβάνονται με λίγα λόγια τα ίδια λάθη του παρελθόντος, όταν με χρηματοδότηση του Γ’ ΚΠ ιδρύθηκαν από ΜΚΟ οι μονάδες που οδηγήθηκαν αρχικά σε δραστική μείωση προσωπικού και σήμερα απειλούνται με λουκέτα εξαιτίας της αδυναμίας του κράτους να τις συντηρήσει μετά το τέλος της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.


Και το ερώτημα που τίθεται είναι «Για ποιο λόγο το κράτος εξακολουθεί να χρηματοδοτεί παρόμοια «εγχειρήματα«, τις όποιες δομές με ημερομηνία λήξης δηλαδή εκ των πρότερων, που ύστερα από το τέλος της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης δεν θα μπορέσει να συντηρήσει;


Να σημειωθεί επιπλέον ότι αποτέλεσμα μιας παρόμοιας πολιτικής είναι η εισαγωγή, σε μαζική κλίμακα, των ιδιωτικών εργασιακών σχέσεων στην ψυχική υγεία, γεγονός που αποτελεί και το πρώτο βήμα για την πλήρη ιδιωτικοποίησή της.
  από 24GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδού όλοι οι προκλητικοί μισθοί της ΕΡΤ!!! – Προσοχή είναι ακατάλληλο



Ιδού όλοι οι προκλητικοί μισθοί της ΕΡΤ!!! – Προσοχή είναι ακατάλληλο




AΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
Αυτοί είναι οι μισθοί των δημοσιογράφων της ΕΡΤ! Διαβάστε τους και καλά Χριστούγεννα. Ο Π.Γερουλάνος έπρεπε να ξεκινήσει από εκεί την πρώτη ημέρα
που πήγε στο υπουργείο.
Όλα τα μεγάλα ονόματα πόσα παίρνουν και μάλιστα κάποιους θα τους δείτε, δύο και τρεις φορές επειδή παίρνουν τα χρήματα ανά εξάμηνο!

 Παιδιά σας προειδοποιούμε ότι είναι επικίνδυνο για όσους έχουν την καρδιά τους να δούνε την λίστα!
Δεν απαλλάσονται  βέβαια και όσοι απ’ αυτους  τάπαιρναν χοντρά απ την ΕΡΤ, αλλα μετά μεταπήδησαν σε άλλα ιδιωτικά κανάλια …..

Όνοματεπώνυμο Επάγγελμα Μισθός
ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δημοσιογράφος 324.000
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δημοσιογράφος 324.000
ΧΟΥΚΛΗ ΜΑΡΙΑ Δημοσιογράφος 218.976
ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΜΠΗΛΙΩ Δημοσιογράφος 176.400
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ Δημοσιογράφος 143.514
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-136.800
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-126.000
ΖΟΥΛΑ ΟΔΥΣΣΕΥΣ – ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 120.000
ΝΤΑΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 114.000
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 113.880
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΕΞΑΜΗΝΟ 113.516
ΧΑΡΙΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ 105.600
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ -104.400
ο  αμαρτωλός  κατάλογος  έχει ακόμα δρόμο,  δείτε τον !!!!!!!     >>>>>>>>>>>>>>>



ΚΥΒΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 102.002
ΛΕΩΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ 98.400
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 96.000
ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥΕΤΟΣ 94.286
ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 87.600
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 84.000
ΓΡΙΠΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ 84.000
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 84.000
ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – 84.000
ΜΠΑΛOΔΗΜΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 78.840
ΤΣΩΧΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 78.840
ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗΣ 76.066
ΓΑΒΡΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 75.420
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 75.000
ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 72.000
ΚΩΣΤΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 72.000
ΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – 72.000
ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 71.520
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.956
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.800
ΜΑΛΟΥΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.080
ΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥ 68.985
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 66.000
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 66.000
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 66.000
ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 65.880
ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 65.880 (21.960+43.920)Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800
ΚΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥΑΝΝΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800
ΜΠΑΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800
ΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800 (21.600+43.200)Δ/ΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Π.ΧΡΗΣΤ 347.659,98 – Πρόεδρος Δ/Σ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 279.362,38 – Γενικός Διευθυντής
ΛΟΥΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 257.033,14 ¤ Εντετ/νος Σύμβουλος
ΚΕΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 256.174,39 ¤ Εντετ/νος Σύμβουλος
ΜΙΧΑΛΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 249.234,42 ¤ Γενικός Διευθυντής
ΑΝΔΡΙΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 249.161,32 ¤ Γενικός Διευθυντής
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ 227.626,98 ¤ Γενικός Διευθυντής
ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 215.603,00 ¤ ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί
ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 210.002,64 ¤ Γενικός Διευθυντής
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 153.562,50 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ 152.363,49 – ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΑΔΗΛΙΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ 150.050,87 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 138.600,00 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 136.500,02 ¤ Γενικός Διευθυντής
ΣΠΥΡΙΔΟΥ ΤΑΤΙΑΝΑ 132.344,80 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΣΑΛΕΣΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 130.773,76 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ.ΓΕΩΡΓ 128.524,18 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 128.472,40 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΚΑΦΑΡΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 122.244,29 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΖΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 122.066,25 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Β 121.481,67 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΔΡΕΤΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 118.305,42 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΗΜ. 118.093,13 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΜΑΡΓ-ΚΥΡ 115.621,26 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚ 114.749,26 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΠΕΛΕΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 112.812,50 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΣΙΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ 101.427,50 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΧΑΤΖΗΣ Δ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 101.210,00 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 99.141,81 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΚΟΥΡΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 99.075,30 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΚΟΥΡΤΗ-ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟ 98.635,92 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ 98.437,53 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΠΕΥΚΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 97.925,00 ¤ 102.786,56 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΠΑΠΑΔΡΙΑΝΟΥ ΑΔΡΙΑΝΗ 95.143,64 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΚΑΒΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 92.634,38 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΛΟΥΡΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 90.023,49 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΚΑΚΑΒΟΥΛΗΣ ΙΩΣΗΦ 89.434,41 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΓΑΖΙΔΕΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 88.917,77 ¤ ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι
ΣΦΕΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 86.861,43 ¤ ΚΤΕΠ6β Ηχολήπτες Κ/Φ
ΔΗΜΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 86.356,68 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 86.022,49 ¤ ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι
ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 85.974,65 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 85.584,06 ¤ 86.661,78 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΡΙΚΛ 84.265,45 ¤ ΚΤΕΠ2α Δ/ντές
Παραγ.

ΦΑΚΛΗ-ΣΠΑΝΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟ 83.307,23 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΙΣΚΕΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 83.114,99 ¤ ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 82.547,29 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΚΡΗΤΙΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 81.275,80 ¤ ΠΕΤ1β Πολιτικοί Μηχ.
ΡΗΓΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 81.210,43 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 81.181,27 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 80.526,40 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 80.518,57 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΠΑΠΑΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΕΩΝΙΔ. 80.093,07 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΚΟΡΟΜΑΝΤΖΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ 79.800,00 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΑΡΩΝΗ ΕΛΕΝΗ 78.498,82 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΔΟΥΡΙΔΑ ΜΑΤΙΛΝΤΑ-ΜΑΡ 78.096,34 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΡΙΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 76.943,76 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΜΠΡΑΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 76.932,53 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 76.764,18 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΧΑΛΒΑΤΖΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 76.683,80 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΚΑΡΑΜΙΝΤΖΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ 76.683,78 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΧΡΥΣΑ 76.463,79 – Δημοσιογράφοι Εξωτερ
ΚΑΘΑΡΟΣΠΟΡΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗ 76.463,76 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ 76.422,64 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΦΛΕΣΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 76.285,76 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 76.243,57 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΛΑΒΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 73.303,71 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΦΑΝΟΥ 70.902,69 ¤ ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ 70.216,83 ¤ Δημοσιογράφοι Εξωτερ
ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 70.100,92 ¤ ΚΤΕΠ1α Σκηνοθέτες
ΦΕΡΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 69.750,03 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΑΛΑΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟ 69.512,55 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 69.121,04 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΤΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 68.710,30 ¤ Δημοσιογράφοι Εξωτερ
ΑΡΓΥΡΗ ΕΛΕΝΗ 68.509,37 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΦΑΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ 68.305,59 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕ 68.251,60¤ ΠΕΤ1δ Μηχανολόγοι
ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΚΩΝ/ΝΤΙΑ 67.923,13 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΜΠΟΥΓΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 67.921,90 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΦΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ 67.720,85 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 67.500,00 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Σ.ΔΗΜ. 67.403,38 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 66.900,97 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΑΣΠΡΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 66.605,94 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΚΑΛΑΒΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 66.454,35 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΓΥΠΑΡΗ ΜΑΡΙΑ 66.440,16 ¤ Δημοσιογράφοι Εξωτερ
ΜΑΗΣ ΠΕΤΡΟΣ 66.343,26 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΜΠΑΓΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 66.035,63 ¤ ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ 65.846,71 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 65.529,79 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΦΡΑΣΤΑΝΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 65.414,54 ¤ ΚΤΕΠ-Μ1 Εικονολ. (Μ)
ΠΑΤΣΙΑΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 64.493,78 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΚΑΠΑΤΑΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 64.091,27 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΤΡΟΥΠΗΣ ΚΙΜΩΝ 63.984,39 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΛΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 63.848,06 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΒΑΛΙΟΥΛΗΣ ΕΥΔΟΞΙΟΣ 63.731,27 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠ 63.295,46 ¤ ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝ/Ν 63.100,72 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΜΑΚΡΗΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 62.800,25 ¤ ΔΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΚΟΡΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 62.741,29 ¤ Δημοσιογράφοι Εξωτερ
ΤΣΑΚΙΡΗΣ Χ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 62.699,76 ¤ ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ 62.384,19 ¤ 7.845,38 ¤ – ¤ 11.049,86 ¤ 81.279,43 ¤ ΚΤΕΠ1α
Σκηνοθέτες

ΒΑΡΣΑΜΑΚΙΔΟΥ ΑΦΕΝΤΡΑ 61.875,04 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΕΥΔΟΚΙΑ 61.380,07 ¤ ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ 60.955,66 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 60.581,55 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΚΟΚΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 60.507,19 ¤ ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙ 60.224,53 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΜΑΓΓΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 60.171,42 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛ 59.625,01 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΠΡΕΔΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 59.467,40 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 59.325,11 ¤ ΤΕΤ1α
Ηλεκτρονικών

ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 59.062,53 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΓΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 58.923,62 ¤ ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί
ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡ. 58.791,48 ¤ ΤΕΤ1α
Ηλεκτρονικών

ΜΑΓΓΕΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ 58.376,57 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 57.937,55 ¤ ΠΕΔ5 Γιατροί
ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 57.936,80 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΙΕΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 57.906,20 ¤ ΠΕΔ5 Γιατροί
ΜΠΑΧΑΡΙΔΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ 57.703,09 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΛΕΤΣΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ 57.667,50 ¤ ΔΕΤ-Μα Ηλεκτρονικών
ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ 57.656,25 ¤ Ειδικών Θέσεων
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 57.565,06 ¤ ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΚΑΠΑΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 57.381,93 ¤ ΠΕΔ1 Διοικ-
Οικονομ.

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ)64.547
ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.500
ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.200
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΕΚΠΟΜΠΗ 63.600
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ)63.072
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 63.000
ΑΜΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 62.400
ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 62.400
ΚΑΝΑΒΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ – ΟΡΓ.ΣΧΕΔ.ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ 61.800
ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 61.320
ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 60.160
ΒΕΛΑΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 60.000
ΚΩΣΤΑΒΑΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – 60.000
ΛΙΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ-ΡΙΑ 60.000
ΣΤΕΦΑΝΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΕΚΠΟΜΠΗ 60.00040.00020.000ΔΟΥ-ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΛΕΥΚΟΒΙΤΣ ΣΤΕΛΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΔΕΚΑΜΗΝΟ) 59.000
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΕΤΟΣ 58.800
ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 58.799
ΖΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 58.428
ΤΡΙΛΙΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 57.300
ΤΡΙΛΙΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 57.300
ΠΑΚΑΘΕΟΔΩΡΑ ΜΙΧΑΗΛ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΔΕΚΑΜΗΝΟ) 57.000
(Οι μισθοί είναι από το fimotro)



troktiko
/oxafies
Διαβάστε Περισσότερα »

Οικόπεδα σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για να χτίσουν σπίτι προβλέπει το νομοσχέδιο


Όχι μόνο αγροτική γη αλλά και οικόπεδα σε αγρότες που δεν έχουν ακίνητη περιουσία για να αποκτήσουν σπίτι σχεδιάζει να «δώσει» η κυβέρνηση. Αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πολιτική γης που εγκρίθηκε την Τρίτη 6/9 το βράδυ ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του
πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με τα νομοσχέδιο, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα διανείμει μέσω των περιφερειαρχών τις διαθέσιμες και κοινόχρηστες εκτάσεις, τα ακίνητα που περιήλθαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με διατάξεις νόμων, τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στο Υπουργείο με πράξεις δωρεάς ή κληρονομιάς και τις εκτάσεις οι οποίες απετέλεσαν αντικείμενο κτηνοτροφικής αποκατάστασης. Αυτά τα ακίνητα μπορούν να παραχωρηθούν για τους εξής σκοπούς:
  • «Για γεωργική χρήση, δωρεάν, σε κατ’ επάγγελμα γεωργούς, συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών που δεν διαθέτουν αγροτικές εκτάσεις.
  • Για κτηνοτροφική χρήση, δωρεάν, σε κατ’ επάγγελμα κτηνοτρόφους που δεν διαθέτουν βοσκήσιμη γη.
  • Για δραστηριότητες του εν γένει πρωτογενή τομέα, κατά χρήση, σε κάθε ενδιαφερόμενο, έναντι τιμήματος.
  • Κατά κυριότητα, για την ανέγερση κύριας κατοικίας, σε κατ’ επάγγελμα απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα, εντός οικισμών, κάτω των 2.000 κατοίκων, που δεν έχουν τουριστική ή οικοπεδική αξία, εφόσον δεν έχουν ακίνητη περιουσία, στο όνομα αυτών ή των μελών της οικογένειάς τους.
  • Για την εκπλήρωση κοινωφελούς σκοπού, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, δωρεάν, κατά χρήση.
  • Για αμμοληψίες καθώς και για τη λήψη αδρανών υλικών, έναντι τιμήματος
  • Για εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κατά χρήση, έναντι τιμήματος
  • Για εν γένει αναπτυξιακούς σκοπούς, κατά χρήση, έναντι τιμήματος
  • Για ανταλλαγή εκτάσεων με αντίστοιχες ιδιωτικές για την εκτέλεση έργων κοινής ωφέλειας.
Οι όροι, οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια, η διάρκεια, το ύψος του τιμήματος παραχώρησης των εκτάσεων, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του κατά περίπτωση, τυχόν, αρμόδιου Υπουργού. Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορεί να παραχωρεί:
  • Κατά χρήση, έναντι τιμήματος εκτάσεις για επενδύσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, άνω των 5.000.000 ευρώ
  • δωρεάν, κατά χρήση, κτηριακές εγκαταστάσεις και εκτάσεις στο δημόσιο και στους ΟΤΑ για κοινωφελείς σκοπούς.
paseges.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι μπορούν να δουν τα μάτια σας στο μετρό της Νέας Υόρκης (pics)



Είναι τρελοί αυτοί οι Αμερικάνοι






Some of the Weirdest People on the Subway
Some of the Weirdest People on the Subway
Some of the Weirdest People on the Subway
Some of the Weirdest People on the Subway
Κάτι ξέχασε να φορέσει ο τύπος.
Some of the Weirdest People on the Subway
Δεν πρόλαβε να ξυριστεί στο σπίτι ο άνθρωπος. Τι να κάνουμε...
Some of the Weirdest People on the Subway
Some of the Weirdest People on the Subway
Some of the Weirdest People on the Subway
Some of the Weirdest People on the Subway
Ποτέ μην κοιμάστε στο μετρό...
Some of the Weirdest People on the Subway
Αηδιαστικό;;;
Some of the Weirdest People on the Subway
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι συμφοιτητές που κρίνουν την τύχη της Ελλάδας

http://news247.gr/ellada/politiki/article1359553.ece/BINARY/original/papandreousamaras.jpg
Στην κοινή πορεία που συνδέει τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά από τα φοιτητικά τους χρόνια αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg
Επιχειρώντας μία αναδρομή στο παρελθόν, το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg παρουσιάζει την κοινή πορεία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.
Γυρνάμε στη δεκαετία του '70, όταν και μία ομάδα Ελλήνων φοιτητών περνούσε ατελείωτες ώρες στην εστία Πρατ του κολεγίου του Άμχερστ, συζητώντας τα τεκταινόμενα στην πατρίδα που βρισκόταν υπό στρατιωτική χούντα.
Ο πρωτοετής Γιώργος Παπανδρέου, γιος του πρώην υπουργού και μετέπειτα ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, πιθανώς συμφωνούσε τακτικά με τον δευτεροετή Αντώνη Σαμαρά, ότι η χούντα έπρεπε να πέσει.
Φίλοι ήδη από το Λύκειο στην Αθήνα, φαίνονταν να μοιράζονται κοινές απόψεις στις συζητήσεις, είτε στην εστία είτε σε κάποια πιτσαρία στο γειτονικό Νότιο Χάντλεϊ.
"Εάν δεν ήταν η Χούντα, πιθανώς οι δυο τους δεν θα δένονταν με αυτή τη φιλία. Οι πολιτικές σταδιοδρομίες τους θα καθορίζονταν από το ποιος θα ήταν στην εξουσία στην Ελλάδα", σχολιάζει ο Φίλιππος Τσιάρας, διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης και ένας από την παρέα.
Ερχόμενοι στο σήμερα, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός, κυβερνώντας την Ελλάδα μέσα από μια αναταραχή χρέους, του οποίου οι "δονήσεις" έχουν εξαπλωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Σαμαράς, αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρεί να μπλοκάρει την ατζέντα του πρωθυπουργού με κάθε τρόπο.
"Είναι αποφασισμένος και πεισματάρης. Όταν πιστεύει κάτι, δεν αλλάζει. Δεν συμβιβάζεται", σχολιάζει ο Θοδωρής Βάρδας του ΣΕΛΠΕ που γνωρίζει τον Αντώνη Σαμαρά τέσσερις δεκαετίες.
Όπως εκτιμά ο Γιώργος Καρβούνης, διαχειριστής κινδύνου στην Κύπρο και την Federal Bank of the Middle East, "εάν πάρει την εξουσία και οι αρχές του είναι λάθος, η σφοδρότητα με την οποία υποστηρίζει τα πιστεύω του μπορούν να οδηγήσουν σε λάθος δρόμο τη χώρα".
Ο συμφοιτητής αργότερα του Σαμαρά στο Χάρβαντ Marshall Toplansky θυμάται ότι φορούσε πολύ συχνά μπλε σακάκι στις εξόδους του τη δεκαετία του '70, ενώ ο Τσιάρας αναφέρει για τον Παπανδρέου ότι προτιμούσε τα τζιν και τα μπλουζάκια, αλλά και μία… κιθάρα.
"Ήταν ιδιαίτερα παθιασμένος με ότι καταπιανόταν. Τον απασχολούσε η Ελλάδα και το μέλλον της, αλλά και η επιστροφή του για να ξεχωρίσει εκεί", σημειώνει ο Marshall Toplansky, σήμερα επικεφαλής της τεχνολογικής Wise Window στην Καλιφόρνια, για τον Αντώνη Σαμαρά.
Οι δύο άνδρες είχαν κοινή πορεία από τα νεανικά τους χρόνια, καθώς φοίτησαν στο Κολέγιο Αθηνών, που ιδρύθηκε μεταξύ άλλων και από έναν προπάππου του Αντώνη Σαμαρά και στο οποίο είχε φοιτήσει και ο Ανδρέας Παπανδρέου.
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φ.Π.Α. και σε Εκκλησίες και Μοναστήρια


Με λίγα λόγια και όπως ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, σε ότι αφορά στην «παράδοση» διαφόρων αγαθών, όπως εικόνες, βιβλία, καντηλέρια, ο κ. Οικονόμου τονίζει ότι, εφόσον πραγματοποιούνται έναντι ανταλλάγματος από ναούς και μοναστήρια, ανεξάρτητα....




αν πρόκειται για ΝΠΙΔ ή ΝΠΔΔ, και ανεξάρτητα από τον επιδιωκόμενο σκοπό (κερδοσκοπικό ή μη) ή το αποτέλεσμα της δραστηριότητας (κέρδος ή ζημία), συνιστούν πράξεις οι οποίες υπάγονται σε ΦΠΑ. Ωστόσο δεν αποτελούν αντικείμενο του ΦΠΑ οι εισφορές χρηματικών ποσών στους ιερούς ναούς και μοναστήρια επ΄ευκαιρία προσκυνήματος ή τέλεσης μυστηρίων, υπό τύπο δωρεάς προς ενίσχυση του εκκλησιαστικού έργου.

Ο κ. Οικονόμου διευκρινίζει επίσης ότι «τα εισοδήματα (καθαρά κέρδη) που αποκτούν οι ιερές μονές και ναοί, τα οποία προέρχονται από την άσκηση της εμπορικής δραστηριότητας (π.χ. εκμετάλλευση ξενώνων, ραδιοφωνικός σταθμός, εμπορία εισαγόμενων εικόνων) υπόκεινται σε φορολογία, καθώς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει γνωμοδοτήσει ότι τα εισοδήματα των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δεν πραγματοποιούνται κατά την επιδίωξη του μη κερδοσκοπικού σκοπού τους, δεν απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος, έστω και αν διατίθενται προς εκπλήρωση του μη αποβλέποντος σε κέρδη σκοπού τους.

Συνεπώς αν κάποια ιερά μονή ή ναός αποκτά εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις, αυτά υπόκεινται σε φορολογία, έστω και αν τα κέρδη από τις δραστηριότητες αυτές διατίθενται για την εκπλήρωση του μη κερδοσκοπικού σκοπού της». Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι έχει καταργηθεί η απαλλαγή για τα εισοδήματα που αποκτούσαν από εκμίσθωση οικοδομών και γαιών οι ναοί, οι μητροπόλεις και οι μονές και τα εν λόγω νομικά πρόσωπα για τα εισοδήματα αυτά, από 1.1.2010 και μετά, φορολογούνται με συντελεστή 20%.
trelokouneli.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανία: Μας χρωστάνε… 10 Μνημόνια και 558.000 νεκρούς!


Γερμανία: Μας χρωστάνε… 10 Μνημόνια και 558.000 νεκρούς!Περισσότερα από δέκα μνημόνια χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα. Αλλά πέρα από το οικονομικό υπάρχουν και οι ψυχές. Οι άνθρωποι. Το ελληνικό αίμα που χύθηκε.
Τουλάχιστον 558.000 νεκροί, από τους οποίους 125.000 εκτελεσθέντες, 830.000 ανάπηροι, 3.700 πόλεις και χωριά κατεστραμμένα ολικώς ή μερικώς, 100& καταστροφή των τηλεπικοινωνιών και 75% καταστροφή οδικού κια σιδηροδρομικού δικτύου κλπ. Και όλα αυτά σε μία Ελλάδα που ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία της από την απελευθέρωση του 1821, είχε γίνει σχετικά σύγχρονο κράτος με πειθαρχία και πολιτική ηρεμία.
Από τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα, τον Απρίλιο του 1941, μέχρι και την απελευθέρωση της ηπειρωτικής τουλάχιστον χώρας, τον Οκτώβριο του 1944, οι δυνάμεις του Άξονα έλαβαν από την Ελλάδα τα εξής:
Από το ελληνικό Δημόσιο, διά της Τραπέζης της Ελλάδος, μετρητά, που δικαιολόγησε εν μέρει ως «Δαπάνας Κατοχής» και εν μέρει ως «Προκαταβολάς τους Ελληνικού Δημοσίου προς τας κυβερνήσεις Γερμανίας και Ιταλίας».
Έλαβε ως «λεία πολέμου» την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου που προοριζόταν για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Δέσμευσε γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα, πρώτες ύλες και εμπορεύματα που ευρίσκοντο στην κατοχή του Δημοσίου ή ιδιωτών, που για να τα
παραλάβει τα πλήρωσε με μετρητά που έλαβε από το ελληνικό Δημόσιο.
Χρησιμοποίησε ανθρώπους, ζώα και μέσα σε καταναγκαστική εργασία, χωρίς να τους καταβάλει χρήματα για τις υπηρεσίες τους ή υποχρεώνοντας το ελληνικό Δημόσιο να τους πληρώσει.
Προκάλεσε τεράστιες ζημιές χωρίς να καταβάλει καμία αποζημίωση κ.λπ.
Στις 21 Νοεμβρίου 1941 η τότε ελληνική κατοχική κυβέρνηση υπέβαλε προς τους πρεσβευτές της Γερμανίας και της Ιταλίας στην Αθήνα εμπεριστατωμένη έκθεση 150 σελίδων με τίτλο «Αι Δαπάναι Κατοχής της Ελλάδος».
Σε αυτή τη μελέτη περιγράφοντο λεπτομερώς τα προβλήματα που δημιουργούντο από τα γερμανοϊταλικά –οικονομικού περιεχομένου– μέτρα που είχαν ληφθεί και τις επιπτώσεις τους, ιδίως από την παράδοση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπό βουλγαρικό έλεγχο.
Από την έκθεση αυτή πληροφορούμεθα ότι μέχρι τότε η κατοχική κυβέρνηση υποχρεούτο να χρηματοδοτεί τις Δυνάμεις Κατοχής με 1,5 δισ. δραχμές (εποχής) μηνιαίως και συνολικά 25 δισ. δραχμές, προκαταβάλλοντας τα χρήματα τριών ετών.
Εκπρόσωποι της κατοχικής κυβέρνησης μετέβησαν στο Βερολίνο για να ανακοινώσουν στις γερμανικές Αρχές ότι η Ελλάδα δεν ήταν πλέον σε θέση να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις που της είχαν ανατεθεί, προς τις Δυνάμεις Κατοχής.
Στο ταξίδι αυτό δεν ελήφθη καμία απόφαση και η από ελληνικής πλευράς καταβολή των χρημάτων συνεχίστηκε κανονικά.
Όπως γίνεται και τώρα
ΠΗΓΗ: Περιοδικό «ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ»
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκαναν λουτροθεραπεία "μαϊμού" με τα λεφτά μας...

Ιαματικές Διακοπές Λουτρά Αιδηψός Θερμές Πηγές Εύβοια Αιδηψός
permisospress.blogspot.com
Οι αποκαλύψεις για το ΙΚΑ συνεχίζονται. Χρήματα για λουτροθεραπεία εισέπραξαν 26 άτομα χωρίς να εμφανιστούν. Πάνω από 25.000 ευρώ σε "νεφροπαθή"....
Λαβράκια έβγαλαν τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τις δαπάνες παροχών ασθενείας από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Από τους ελέγχους, που διενεργήθηκαν στην περιοχή Αιδηψού, σε 121 περιπτώσεις ασφαλισμένων, που δήλωσαν τα καταλύματα, που θα διέμεναν προσωρινά, κατά τη διάρκεια της λουτροθεραπείας, ώστε να τους αποδοθεί η δαπάνη διαμονής, διαπιστώθηκε ότι οι 26 δεν παρουσιάστηκαν σ' αυτά.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, προκειμένου να μην καταβληθούν οι αντίστοιχες δαπάνες και να εξεταστούν οι υποθέσεις αυτές και ως προς τις λοιπές διαστάσεις της παραβατικότητας (παραβίασης της φορολογικής νομοθεσίας ή ποινικών νόμων).
Σχετικά με τις παροχές σε νεφροπαθείς, διαπιστώθηκε ότι σε Μονάδα της Ανατολικής Αττικής ασφαλισμένος - νεφροπαθής, παραποιώντας φορολογικά στοιχεία (αποδείξεις ταξί), εισέπραξε παρανόμως το ποσό των 25.198 ευρώ ως έξοδα μετακίνησης για αιμοκαθάρσεις, κατά τη χρονική περίοδο 11/2009 έως 04/2011.
Το αποτέλεσμα του ελέγχου διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, προκειμένου να επιστραφεί το ποσό, που εισπράχθηκε παράνομα και ο φάκελος της υπόθεσης παραπέμφθηκε άμεσα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και στο ΣΔΟΕ.
Η διοίκηση του ΙΚΑ αναφέρει ότι δεν θα σταματήσει τους ελέγχους, μέχρι να εξαλειφθούν τα φαινόμενα καταδολίευσης του συστήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ