Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Εκρηκτικό ποπ κορν από την Κορέα




Καλό είναι να κρατάτε αποστάσεις όταν ετοιμάζεται...
fovero.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν επιχειρήσεις- Ηλεκτρονικός πόλεμος παντού στην Α.Μεσόγειο


Δυστυχώς έχουμε ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο από την περιοχή της Ρόδου μέχρι σχεδόν τις ακτές του Ισραήλ με επίκεντρο το σημείο εγκατάστασης της πλατφόρμας «Ηomer Ferrington» της Noble Energy στο «Οικόπεδο 12″ της κυπριακής ΑΟΖ, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες από Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ.


Στην περιοχή που ορίζεται από το τρίγωνο Ρόδου – Μεγίστης, του σημείου που...
έχει «δέσει» η πλατφόρμα του γεωτρύπανου (με άνδρες των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων με πολιτική ενδυμασία επάνω) και της Αττάλειας στην Τουρκία εξελίσσεται εδώ και λίγες ώρες η πρώτη αναμέτρηση των τριών χωρών με εφαρμογή ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ECM) και αντι-αντιμέτρων (ΕCCM). 


Ταυτόχρονα παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση δυνάμεων κυρίας αεροσκαφών ηλεκτρονικής αναγνώρισης και UAV σε πρώτη φάση πρακτικά από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.


Η έναρξη επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμου, αναγνώρισης και επιτήρησης εχθρικών δυνάμεων, δυστυχώς δεν προοιωνίζει τίποτα το θετικό προς την κατεύθυνση εκτόνωσης της κατάστασης, αφού η Άγκυρα δείχνει να «έχει απασφαλίσει».


Αυτό που συμβαίνει τώρα με την εφαρμογή ηλεκτρονικών αντιμέτρων σε ελληνικά περιοχές, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδα καταδεικνύει «κρατική αλητεία», όπως επίσης και οι αποστολές συλλογής πληροφοριών των αεροσκαφών τους στην Α.Μεσόγειο κατά εθνών που σε καμία περίπτωση δεν την έχουν ενοχλήσει.


Σήμερα το πρωί, τουρκικά μαχητικά και αναγνωριστικά αεροσκάφη, πέταξαν από την Τουρκία ανατολικά της Κύπρου και μετά κατευθύνθηκαν νοτιοδυτικά μέχρι ανοικτά της Αμμοχώστου, χωρίς να πλησιάσουν περιοχές των κυπριακών θαλάσσιων πεδίων στα νότια, παραβιάζοντας φυσικά, ανενόχλητα τον κυπριακό εναέριο χώρο.


Τουρκικά μαχητικά F-16 και αναγνωριστικά αεροσκάφη F-4, ισραηλινά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου Phalcon και δεκάδες ελικόπτερα πετούν στον ευρύ αυτό θαλάσσιο χώρο.


Ενεργό ρόλο στην φύλαξη της πλατφόρμας έχει αναλάβει και η ηρωική κυπριακή Εθνοφρουρά που με τις μικρές δυνάμεις της υπερασπίζει για άλλη μια φορά τον κυπριακό Ελληνισμό και τα δικαιώματά του: Δύο ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς με βάση το αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν αναλάβει την φύλαξη της πλατφόρμας και εν ανάγκη την μεταφορά ενισχύσεων στους Ισραηλινούς, από ειδική ομάδα των ειδικών δυνάμεων που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό.


Την ίδια ώρα, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου του Ισραήλ, πετούν στην περιοχή και κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει τις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ, σε ύψος πέραν των 40.000 ποδών.


Σύμφωνα με πληροφορίες το Ισραήλ έχει εμπλέξει στην περιοχή τουλάχιστον UAV τύπου HALE (High Altitude Long Endurance) Eitan γνωστά και ως Heron TP τα οποία πετούν σε ύψος 40.000 ποδών και έχουν αυτονομία 36 ωρών. 


Διαθέτουν όλα τα συστήματα εκείνα που επιτρέπουν στους Ισραηλινούς να επιτηρούν όχι μόνο την ακριβή τοποθεσία εγκατάστασης του τρυπανιού της Noble Εnergy αλλά και όλης της γύρω περιοχής έτοιμα να ειδοποιήσουν το κέντρο επιχειρήσεων των ισραηλινών για πιθανή προσέγγιση τουρκικών σκαφών.






Τα συστήματα αυτά απαρτίζονται κάμερες ημέρας, θερμικές, ραντάρ SAR για ναυτική παρακολούθηση και Inverse SAR για την παρακολούθηση σκαφών επιφανείας απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας γύρω από την πλατφόρμα. 


Εάν τα τουρκικά σκάφη επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την περιοχή, οι Ισραηλινοί θα το γνωρίζουν ώρες πριν καθώς η εικόνα και τα δεδομνένα του Eitan φτάνουν σε πραγματικό χρόνο στα κέντρα επιχειρήσεων των Ισραηλινών.


Ταυτόχρονα η ισραηλινή Αεροπορία έχει εμπλέξει ένα τουλάχιστον G500 SEMA (Special Electronic Mission Aircraft) το οποίο μπορεί να παρακολουθεί όλη την ηλεκτρονική «κίνηση» στο Η/Μ φάσμα από επικοινωνίες έως και τα σήματα ραντάρ που μπορεί να προέρχονται από και σειρά αισθητήρων και δη ναυτικών σε σκάφη επιφανείας.


Επίσης έχουν διατεθεί από ισραηλινής πλευράς αεροσκάφη C-12 Jamint-2U COMINT/COM Jammer με καθήκοντα ελέγχου επικοινωνιών που συνίστανται στην υποκλοπή και τις παρεμβολές.


Η Τουρκία αν και δεν έχει πλησιάσει ακόμη την περιοχή των κυπριακών πεδίων εντούτοις με πτήσεις αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου και ναυτικής συνεργασίας CN-235MPA, CN-235-100, C-130B με εξοπλισμό SIGINT-ELINT και C-160T έχει ξεκινήσει ένα όργιο παρεμβολών στην περιοχή μεταξύ όδου και Καστελόριζου.


Ειδικά τα αεροσκάφη ηλεκτρονικής παρακολούθησης CN-235 M-100 ELINT Milsis-2U/Radar ED κάνουν πολύ «δουλειά», προσπαθώντας να αποκόψουν ηλεκτρονικά τη Μεγίστη από την Ρόδο.


Αν και τα τουρκικά CN-235 M-100 είναι εξακριβωμένο πως επιχειρούν στην περιοχή δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα C-160 ελέγχου επικοινωνιών ( Jamint -2U COMIINT/com-jammer) και τα 2 C-130B SIGINT/ELINT της τουρκικής Αεροπορίας που διαθέτουν με ειδικές παλέτες όπως συμβαίνει και με αντίστοιχη διαμόρφωση για τα C-130 της ΠΑ.


Πληροφορίες αναφέρουν πως η τελευταία έχει μετακινήσει το σύνηθες ίχνος των περιπολιών των ΕΜΒ-145Η ΑΣΕΠΕ «νοτιότερα και ανατολικά» καθώς ελλείψει ενός αεροσκάφους ΑΦΝΣ έχουν επωμιστεί την αποστολή επιτήρησης της τουρκικής ναυτικής δύναμης. 


Και τα ΕΜΒ-145 έχουν εκτεταμένες δυνατότητες παρακολούθησης σημάτων στον Η/Μ «χώρο» πραγματοποιώντας ELINT και COMINT, το τελευταίο για τον έλεγχο και υποκλοπή επικοινωνιών.






Να σημειωθεί ότι το ραντάρ των αεροσκαφών Erieye PS-890 εκτός από εναέρια ίχνη είναι ικανό να εντοπίζει και σκάφη επιφανείας έως και πυραυλακάτους.


Ταυτόχρονα όλα τα πλοία και τα αεροσκάφη που σκοπεύουν να περάσουν από την Ανατολική Μεσόγειο, όπως και οι ναυτιλιακές και αεροπορικές Αρχές σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο σε όλες τις χώρες, έχουν ενημερωθεί ότι απαιτείται να κινούνται σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 ν.μ. από την πλατφόρμα της Noble Energy.
defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσσαλονίκη;Τόσους ανάπηρους δεν είχαν ούτε στο Βιετνάμ…

permisospress.blogspot.com
Νέο σκάνδαλο με μαϊμού αναπηρίες αποκαλύπτεται από το Υπουργείο Υγείας, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.
Οι 1.157 πολίτες, που εντάχθηκαν στο σύστημα ενίσχυσης των ατόμων με ανάγκες βαριάς αναπηρίας το 2010, «είναι αδικαιολόγητα πολλοί», σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας, κ. Μάρκος Μπόλαρης και πρόσθεσε ότι αυτή την εικόνα «θα είχαμε, αν συμμετείχαμε στον πόλεμο του Βιετνάμ!».
Παράλληλα, ο αριθμός των δικαιούχων  κινήθηκε από 14.510 το 2009 σε 15.667 το 2010 και 15.541 για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2011, αριθμός που κρίνεται τουλάχιστον ύποπτος για το Υπουργείο Υγείας, το οποίο ξεκινά έρευνα σε βάθος…
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Τούρκοι πουλούν…κοπανιστό αέρα σε κονσέρβα για 13,5 ευρώ!


Οι Τούρκοι πουλούν… αέρα σε κονσέρβα για 13,5 ευρώ!
permisospress.blogspot.com
Μια κονσέρβα που αναδεικνύει το «επιχειρηματικό» μυαλό των Τούρκων κυκλοφορεί εδώ κι αρκετούς μήνες στη χώρα τους, η οποία περιέχει… «Αέρα Κωνσταντινούπολης», με περιεκτικότητα 78% άζωτο , 21% οξυγόνο και 1% διοξείδιο του άνθρακα!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, η κονσέρβα πωλείται στους τουρίστες έναντι του χρηματικού ποσού των 5 λιρών Τουρκίας (περίπου 2 ευρώ) στο κατάστημα του Μουσείου του Τόπκαπι της Κωνσταντινούπολης, ενώ στο Ίντερνετ η τιμή είναι φτάνει μέχρι και τις 33 λίρες (13,5 ευρώ)!
Οι δημιουργοί του συγκεκριμένου προϊόντος αναφέρουν ότι το περιεχόμενο της κονσέρβας απευθύνεται είτε σ’ αυτούς που νοσταλγούν τον αέρα της Κωνσταντινούπολης, είτε σ’ αυτούς που θέλουν να τον γνωρίσουν είτε… σε όσους θέλουν να «κάνουν το κομμάτι τους»!
Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε προς Τουρκία μεριά, πάρτε και μια αναμνηστική κονσέρβα αέρα… «κοπανιστού»!
ΠΗΓΗ: cosmo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χάγη: Καταπέλτης κατά της γερμανικής τακτικής για τη Σφαγή στο Δίστομο

permisospress.blogspot.com
Καταπέλτης κατά της γερμανικής τακτικής να μην θέλει να αποζημιώσει για τα εγκλήματα στον πόλεμο, όπως η Σφαγή αμάχων στο Δίστομο, αλλά και αποκαλυπτικός όσον αφορά τα χρέη που έχει η χώρα του στην Ελλάδα από το αναγκαστικό δάνειο στην Κατοχή, είναι  κ. Έμπερχαρντ Ρόντχολτς,  γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας που παρακολούθησε την Δίκη στο Δικαστήριο της Χάγης. «Η  υπόθεση των αποζημιώσεων ενώπιον του διεθνούς δικαστηρίου θα έχει και ένα θετικό αποτέλεσμα: Δημοσιότητα για το ζήτημα των αποζημιώσεων για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα, τα οποία ακόμα και σήμερα είναι εν πολλοίς άγνωστα στη Γερμανία. Παράλληλα θα συζητηθεί το ζήτημα της γερμανικής στάσης μετά τον πόλεμο. Δηλαδή η άρνηση της Γερμανίας να πληρώσει αποζημιώσεις και η όλη πολιτική ειδικά απέναντι στην Ελλάδα, στην οποία η Γερμανία χρωστά ακόμα πολλά χρήματα. Μη ξεχνάτε το θέμα του αναγκαστικού δανείου. Σήμερα όλος ο κόσμος στη Γερμανία μιλά για τα χρέη της Ελλάδας, τα οποία πράγματι έχει. Αλλά υπάρχουν και τα χρέη που η Γερμανία έχει έναντι της Ελλάδας, για τα οποία η επίσημη Γερμανία δεν θέλει να μιλήσει», δήλωσε σήμερα στην Ντόιτσε Βέλλε..
Ο Γερμανός δημοσιογράφος θεωρεί σημαντική την παρουσία της ελληνικής αντιπροσωπίας στη δίκη υπό τον καθηγητή Νομικής κ. Στέλιο Περράκη. Αφήνει ωστόσο ανοιχτό το κατά πόσο θα επηρεάσει το διεθνές δικαστήριο η ελληνική επιχειρηματολογία …
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία της ημέρας

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΦΡ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ:Υπεγράφη η απόφαση ένταξης της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού»


Υπεγράφη από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων, κ. Α. Ανδρεαδάκη, η απόφαση ένταξης της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού» με κωδικό MIS 355536, στον Άξονα Προτεραιότητας “05 - Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Στερεάς Ελλάδας” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ενώ η δημόσια δαπάνη που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 2,485,674.52 ευρώ.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά την υλοποίηση δράσεων απαραίτητων για την ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας και στην προστασία αυτής στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού. Η προστασία της βιοποικιλότητας θα επιτευχθεί μέσω της διατήρησης σε ικανοποιητική κατάσταση των τύπων οικοτόπων και των πληθυσμών των απειλούμενων και κινδυνευόντων ειδών στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν αφορούν:
- Οργάνωση και διασφάλιση της εποπτείας και προστασίας των στοιχείων της προστατευόμενης περιοχής και της κατάστασης διατήρησης των ειδών και οικοτόπων που εμπεριέχει.
- Ενίσχυση της φύλαξης της περιοχής σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές ώστε να αποφεύγονται ή να προλαμβάνονται φαινόμενα και παράνομες δραστηριότητες όπως πυρκαγιές, λαθροθηρία, παράνομη συλλογή ενδημικών ειδών χλωρίδας, κ.λπ.
- Ανάδειξη του τοπίου και της ποικιλότητας της Προστατευόμενης Περιοχής.
- Επιστημονική παρακολούθηση και αξιολόγηση της κατάστασης διατήρησης των απειλούμενων ειδών χλωρίδας, πανίδας και οικοτόπων που εμπεριέχονται στα όρια της Προστατευόμενης Περιοχής, με συνεπακόλουθο τη λήψη μέτρων προστασίας και διατήρησης.
- Την ενημέρωση του κοινού από κατάλληλα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό με στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας των ειδών της χλωρίδας, της πανίδας και των οικοτόπων της περιοχής, ώστε να αποκτήσει το κοινό φιλική συμπεριφορά απέναντι στην προστασία και διαχείριση της περιοχής.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ Κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
iteanews.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Δ’ Εθνική Ολυμπιακός Βόλου - Καβάλα


Οριστικά στην Δ’ Εθνική θα αγωνίζονται την προσεχή αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα. Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέρριψε τα αιτήματα επανεξέτασης των φακέλων των δύο ομάδων και δεν μπήκε καθόλου στην ουσία των....




αλλαγών που έγιναν στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Μετά από αυτήν την εξέλιξη λοιπόν τόσο οι «ερυθρόλευκοι» της Μαγνησίας όσο και οι «αργοναύτες» υποβιβάζονται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες,

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι δεν χορηγήθηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής στον Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας και στις υπόλοιπες ομάδες της Super League,, λόγω της προσωρινής διαταγής που υπάρχει και η οποία δεν επιτρέπει –επί του παρόντος- την αντικατάσταση των «ερυθρόλευκων» και των «αργοναυτών» στην πρώτη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περγαντάς προς Χειμάρα: Η περιφέρεια δεν λειτουργεί με αυτόματο πιλότο




Απάντηση Περγαντά σε Χειμάρα για τα έργα «Δρόμος Γλύφα – Φανός» και «Διαρρύθμιση Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας»

<<Με αφορμή το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Συνδυασμός του κ. Θανάση Χειμάρα, είναι επιβεβλημένο να τονίσουμε ότι η αιρετή Περιφέρεια δεν λειτουργεί με «αυτόματο πιλότο».

Ο θεσμός του Καλλικράτη που βρίσκεται στην αρχή της εφαρμογής του και η δύσκολη οικονομική συγκυρία με τις ασφυκτικές πιέσεις στα χρηματοδοτικά προγράμματα, επιβάλλουν καθημερινή μεθοδική προσπάθεια και σκληρή δουλειά με στόχο το αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα σε έργα και δράσεις για τη Στερεά Ελλάδα και τους πολίτες της.

Σ΄αυτό το πλαίσιο, ενώ υπήρχαν, στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, ύψους 150 εκ. € (ΣΑΕΠ 766) έργα προγραμματισμένα και δρομολογημένα, όπως ο δρόμος «Γλύφα – Φανός», δεν υπήρχε η βεβαιότητα της χρηματοδότησής τους. Αυτή λοιπόν την εποχή των «παγωμένων πιστώσεων», καταφέραμε με διαρκείς πιέσεις και παρεμβάσεις στα Υπουργεία, να εξασφαλίσουμε, κατ΄εξαίρεση για τη Στερεά Ελλάδα, τη χρηματοδότηση της ΣΑΕΠ 766 και τη συνέχιση της δημοπράτησης και της κατασκευής των έργων που περιλαμβάνει.

Είναι προφανές λοιπόν ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει ένα έργο από τη μελέτη και τη δημοπράτησή του, στην εξασφάλιση των κονδυλίων για τη συμβασιοποίηση και την κατασκευή του.

Σε ότι αφορά το έργο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, που διαμορφώνεται για να στεγάσει τις κτιριακές ανάγκες και να ισχυροποιήσει το Πανεπιστήμιο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, απαιτήθηκε μια ασφυκτική εφαρμογή των διαδικασιών δημοπράτησής του, προκειμένου να καταλήξει σε σύμβαση.

Βεβαίως, αναγνωρίζουμε τη συμβολή των προηγούμενων Νομαρχιακών Αρχών, αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι η σημερινή αιρετή Περιφέρεια, έχει επωμιστεί τις ευθύνες της και δίνει έναν καθημερινό και δύσκολο αγώνα για να υλοποιηθούν έργα χρήσιμα για τον τόπο μας και την κοινωνία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενεργοποιήθηκε το σύμφωνο στρατιωτικής συμμαχίας με Ισραήλ!

  ImageΆκρως ανησυχητικές πληροφορίες για «περικύκλωση» της Μεγίστης (Καστελόριζο) από τουρκικά φωτο-αναγνωριστικά και μαχητικά αεροσκάφη τις τελευταίες 48 ώρες μετέδωσε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μ. Νετανιάχου ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την χθεσινοβραδυνή τηλεφωνική τους επικοινωνία, αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές στο defencenet.gr.
Αποτέλεσμα αυτών των πληροφοριών ήταν να συμφωνήσουν άμεσα στην ενεργοποίηση της μυστικής στρατιωτικής συμφωνίας που υπεγράφη πριν από 12 ημέρες από τον Π. Μπεγλίτη στο Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες "Ο Γ.Παπανδρέου ξεκίνησε την συζήτηση για τις ναυτικές δυνάμεις (σ.σ.: που αποκάλυψε χθες το defencenet.gr) ότι έχουν συγκεντρωθεί μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης και προσέθεσε ότι: «Ανησυχούμε ιδιαίτερα γιατί τις τελευταίες 48 ώρες οι ισραηλινές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει αυξημένες πτήσεις αναγνώρισης («observation flights») γύρω από την Μεγίστη". Από εκσυγχρονισμένα φωτοαναγνωριστικά RF-4.
Όπως προσέθεσε ο Γ. Παπανδρέου, τα ισραηλινά αναγνωριστικά συνοδεύονταν από μαχητικά αεροσκάφη! Δεν παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, απλά κινούντο παράλληλα και γύρω από το νησί.
Σύμφωνα με όσα είπε ο Παπανδρέου στην τηλεφωνική του συνομιλία, η ελληνική κυβέρνηση ανησυχεί για τουρκικές αιφνιδιαστικές επιθέσεις και σε άλλα νησιά του Αν. Αιγαίου, τα οποία βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές. Πάντως τόσο το Ισραήλ όσο και η Ελλάδα δεν έχουν αποκαλύψει μέχρι στιγμής τι περιλαμβάνει η ενεργοποίηση της συμφωνίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από ισραηλινές πηγές, σε πρώτη φάση το Ισραήλ θα διαθέσει αεροπορικές δυνάμεις σε ελληνικές βάσεις στην Μεσόγειο για να δοθεί ένα μήνυμα στην Τουρκία ότι θα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα αν αποφασίσει να κτυπήσει ελληνικούς στόχους.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «Ελλάδα και Ισραήλ ενεργοποίησαν την στρατιωτική συμφωνία μετά και από την έγκριση που έλαβαν από τις ΗΠΑ, διότι εκτιμούν ότι οι τουρκικές απειλές είναι αληθινές και αξιόπιστες».
Μετά απ’ όλα αυτά, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συγκάλεσε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία στις συνθήκες κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.
Ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΑ τόνιζε ότι «Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν οι κυβερνήσεις μετά το 2005 δεν είχαν εγκαταλείψει την προσπάθεια ισχυροποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων. Τώρα , με ό,τι έχουμε, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ο Θεός μαζί μας…».
Εκτίμησή μας είναι ότι η Άγκυρα "μπλοφάρει". Απλώς ενοχλεί τον "αδύναμο κρίκο" και προσπαθεί να τρομοκρατήσει την Ελλάδα για να διασπάσει την συμμαχία. Δεν υπάρχει περίπτωση να αγγίξει την Μεγίστη, εκτός και αν διακινδυνεύσει να υποστεί ήττα τεράστιων διαστάσεων...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο Μάκης Ψωμιάδης

: Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει συλληφθεί ο Μάκης Ψωμιάδης σε σπίτι στο Σούνιο, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας.
koutipandoras.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Kλειδί:Τραγικό θάνατο βρήκε 50χρονος αγρότης από ανατροπή τρακτέρ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVYtJB-WIVSjAhyphenhyphenmFZ9D3lSrZpf9SN0CErABpPJhnxgU3AQjZZqzGbGvsr9kEoeH4k84yJtl5cVDl7IeaRZEPRe8SPPuluocE3d9qBOBMlmk-R2kKNUPAYisavWUhzVhSucD5D3r1fCwSv/s400/%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25BA%25CF%2584%25CE%25B5%25CF%2581.ashx
permisospress.blogspot.com

Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ στο αγρόκτημά του...

Ο 50χρονος από το χωριό Κλειδί Βοιωτίας έφυγε το πρωί για το αγρόκτημα με το τρακτέρ του.

Λίγο μετά τις 11.00΄ ένας βοσκός που περνούσε τυχαία, είδε το τρακτέρ αναποδογυρισμένο και έτρεξε. Δυστυχώς ο άτυχος αγρότης είχε καταπλακωθεί και είχε αφήσει την τελευταία του πνοή κάτω από τον γεωργικό ελκυστήρα στο χωράφι του.

Το ΕΚΑΒ και η αστυνομία που έφτασαν λίγο αργότερα, απλά διαπίστωσαν το θάνατό του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο ο Στεφανόπουλος


Αισιόδοξοι για την κατάστασή του οι γιατροί

Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος ο οποίος μεταφέρθηκε από την Αίγινα στον Ευαγγελισμό.

Ο κ. Στεφανόπουλος ενώ βρισκόταν στο νησί ένιωσε αδιαθεσία και ενημέρωσε τις υγειονομικές αρχές για το πρόβλημα υγείας του.

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε ο ίδιος να διακομιστεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο παρότι υπήρχε η δυνατότητα μεταφοράς του και σε νοσοκομείο του Πειραιά.

Έφτασε με δελφίνι στον Πειραιά και κατά τη μεταφορά του διατηρούσε τις αισθήσεις του, ενώ οι γιατροί εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την κατάσταση της υγείας του.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πακιστανικό μπάτσελορ πάρτι


Το έχουμε ξαναπεί, ζούμε σε ένα πολύ περίεργο κόσμο...
fovero.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Είναι πολλά τα ακίνητα!!


Απο το νέο χαράτσι της κυβέρνησης με τα ακίνητα, δεν γλιτώνουν και οι πολιτικοί!! Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές και υπουργοί που έχουν πληθώρα ακινήτων στην κατοχή τους, γεγονός που θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Τα στοιχεία είναι απο το πόθεν έσχες των πολιτικών. Συγκεκριμένα..






- Γιώργος Καρατζαφέρης 21 ακίνητα

- Φώτης Κουβέλης 17 ακίνητα

- Ευτύχης Δαμιανάκης (βουλευτής ΠΑΣΟΚ) 72 ακίνητα

- Θεόδωρος Πάγκαλος 58 ακίνητα

- Γιάννης Ανδριανός 58 ακίνητα

- Νίκος Νικολόπουλος 50 ακίνητα

- Κώστας Μουσουρούλης 42 ακίνητα

- Άννα Νταλάρα 35 ακίνητα
.trelokouneli.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ: 73χρονος στην εντατική φρουρούμενος - Συνελήφθη για χρέη 2.000 ευρώ!!

73χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος στην μονάδα εμφραγμάτων του Λαϊκού!

Εμφάνισε ισχαιμία μυοκαρδίου όταν τον συνέλαβαν για χρέη προς το δημόσιο ύψους ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ.


Αυτή είναι η ξεφτίλα των πολιτικάντηδων που μας κυβερνούν τα τελευταία 40 χρόνια! 

Όταν το χρέος αφορά κανέναν ηλικιωμένο...
κανέναν άνεργο, κανέναν μεροκαματιάρη, τότε τον μαζεύουν σε χρόνο μηδέν και με συνοπτικές διαδικασίες τον μαντρώνουν! Εκεί τους παίρνει να το παίξουν άξιοι και αποτελεσματικοί... Τόση είναι η μαγκιά τους!

Στα λαμόγια τους μεγαλο-οφειλέτες όμως, με τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρωστούν στο δημόσιο εδώ και δεκαετίες, δεν τολμά κανένας απ' αυτούς όλους να πάει να τους πιάσει από τον γιακά και να τους χώσει μέσα. 

Έτσι δεν είναι; Ή μήπως κάνουμε λάθος;

Υπάρχει κάποιος από όλους αυτούς που έχουν καταχρεώσει το δημόσιο, που να τόλμησε έστω ένας κρατικός παπαρολόγος, να τον πλησιάσει να του πει πως χρωστάει; 

Δεν υπάρχει, και δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει, και ο λόγος είναι απλός.

Όταν είσαι επαγγελματίας πολιτικάντης, λαμόγιο δηλαδή, και αρπάζεις χοντρά λεφτά από τον έναν ή άλλο επιχειρηματία για να εκλεγείς ή για να του κάνεις τα διάφορα ρουσφέτια που θα εξυπηρετούν τη μπίζνα του, τότε αυτόματα γίνεσαι υπάλληλος του... Κτήμα του... Δούλος του! 

Και στα αφεντικά, οι δούλοι δεν σηκώνουν κεφάλι, δεν αντιμιλούν. Βγάζουν τον σκασμό, και κάνουν ό,τι τους πούνε, ακόμα και όταν αυτό είναι ανήθικο, πρόστυχο και προδοτικό προς τον τόπο που τους εμπιστεύτηκε και τους ψήφισε.

Τόσο απλά...!!
από 24GR
Διαβάστε Περισσότερα »

«Οι Έλληνες είναι μόνο για ούζο και συρτάκι»!


Ο Εσθονός πρωθυπουργός Άντρους Άνσιπ χαρακτήρισε "πρωτόγονες και προσβλητικές" τις δηλώσεις κάποιων βουλευτών της αντιπολίτευσης σύμφωνα με τις οποίες οι Έλληνες "σπαταλούν την (οικονομική βοήθεια) σε ούζο και στη συνέχεια χορεύουν συρτάκι".

"Είναι προσβλητικό, όχι μόνο για το ελληνικό έθνος και το κράτος, αλλά και για όλους τους ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους εργαζόμενους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα", δήλωσε ο Άνσιπ στο κοινοβούλιο.

Λίγο νωρίτερα μία βουλευτής της κεντρώας αντιπολίτευσης, η Μαρίκα Τούους-Λάουλ, χαρακτήρισε "άδικη" τη συμμετοχή της Εσθονίας στο ευρωπαϊκό ταμείο βοήθειας, έπειτα από πολλά χρόνια που οι Εσθονοί αναγκάστηκαν να κάνουν θυσίες προκείμενου η χώρα τους να εισέλθει στην ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου 2011. "Τα ποσά που πρέπει να δώσει η Εσθονία μοιάζουν στο λαό πολύ σημαντικά και άδικα", δήλωσε.

"Προχωρήσαμε σε πολλές περικοπές και παγώσαμε τις συντάξεις μας. Τώρα έχω την εντύπωση ότι οι Έλληνες θέλουν να πίνουν ούζο και να συνεχίσουν να δίνουν αυξημένες συντάξεις, την ώρα που εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε γι' αυτό", πρόσθεσε η βουλευτής.

Σύντομα το κοινοβούλιο της Εσθονίας αναμένεται να συζητήσει και να ψηφίσει για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας (EFSF) και για τη δημιουργία το 2013 ενός μόνιμου μηχανισμού διάσωσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθήκαμε καλά στη Χάγη για το Δίστομο

permisospress.blogspot.com
Οι ελληνικές θέσεις παρουσιάστηκαν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου εκδικάζεται η προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας για το θέμα των αποζημιώσεων για σφαγές αμάχων στον  Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, όπως του Διστόμου.  Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Ναζιστικής Κατοχής και δικηγόρος, κ.Μιλτιάδης Σφουντούρης, που βρίσκεται στη Χάγη, εκπροσωπώντας την Πανελλήνια Ένωση κα συμβολικά τον Πολιτισμικό Σύλλογο Διστόμου, η παρουσίαση της Ελλάδας στο δικαστήριο ήταν αξιοπρεπής με τους καθηγητές του Διεθνούς Δικαίου, Στ. Περάκη και Α. Μπρεδήμα, να παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως σημειώθηκαν. Έγινε όπως είπε, ιστορική αναδρομή στις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και στη συνέχεια υποστηρίχθηκαν οι ιταλικές θέσεις, σχετικά με την ετεροδικία και για το ποιος είναι αρμόδιος να αποφασίζει για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Παράλληλα, είπε, υποστήριξαν ότι το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο έχει βάλει στο κέντρο τον άνθρωπο και όχι μόνο τα κράτη. «Πιστεύω ότι κάτι μπορεί να γίνει, αν και ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος» είπε και ευχαρίστησε δημόσια τον καθηγητή Περάκη καθώς η ελληνική παρουσία στο δικαστήριο ήταν καλή. Στη Χάγη  ήταν χθες παρόντες και οι Δήμαρχοι Διστόμου  και Καλαβρύτων καθώς και η νομικός κυρία Σταμούλη. Η Γερμανία προσέφυγε στη Χάγη επιδιώκοντας την καταδίκη της Ιταλίας, επειδή θεωρεί ότι τα ιταλικά δικαστήρια, μη σεβόμενα την ετεροδικία της Γερμανίας, έχουν εγκρίνει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου, αναφορικά με θύματα του ναζισμού στην Ιταλία, και του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, που επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο και επιδίκασε 28 εκατομμύρια ευρώ στα θύματα του Διστόμου. Η δίκη θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, ενώ εκτιμάται ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαιρούνται από το νέο ειδικό τέλος οι Μονές και οι Ναοί

beniz_makΤην εξαίρεση των Μονών και των Ναών από την καταβολή του ειδικού έκτακτου τέλους στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.
Το ειδικό τέλος που κυμαίνεται από 1 έως και 16 ευρώ ανά τ.μ. -ανάλογα με την παλαιότητα του ακινήτου και την τιμή της ζώνης όπου βρίσκεται- είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν ακόμη και άνεργοι.
Όμως στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών απαλλάσονται από την καταβολή του ειδικού τέλους τα ακίνητα που προβλέπονται στο νόμο 2130/93 (παρ. 7, άρ. 24).
Δηλαδή απαλλάσονται τα ακίνητα που ανήκουν:
Στο Ελληνικό Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., στους Ο.Τ.Α. και στις δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις  ή εκμεταλλεύσεις.

Στους Ναούς, στις Ιερές Μονές, στο Ιερό Κοινό του Πανάγιου Τάφου, στην Ιερά Μονή του Όρους Σινά, στο Άγιο Όρος, στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και στα Θρησκευτικά γενικά ιδρύματα και στα αναγνωρισμένα ξένα θρησκευτικά δόγματα, που τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την άσκηση  δημόσιας λατρείας και την διεξαγωγή υπηρεσιών θρησκευτικής φύσεως και τέλος στα φιλανθρωπικά ιδρύματα δημόσιου χαρακτήρα.
romfea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα δικαστήρια σέρνει η Τουρκία την Ελλάδα για χρέος 220 εκατ. ευρώ


 Η ΔΕΠΑ έχει αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς φυσικού αερίου τους τελευταίους έντεκα μήνες.
Μέχρι και κατασχέσεις ελληνικών πλοίων και αεροπλάνων μπορεί να πραγματοποιήσει η τουρκική εταιρεία εκμετάλλευσης πετρελαιαγωγών αν δικαιωθεί στο δικαστήριο (AP / Al Grillo)...

Στα δικαστήρια θα σύρει η Τουρκία την Ελλάδα για απλήρωτους λογαριασμούς φυσικού αερίου ύψους 300 εκατ. δολαρίων (220 εκατ. ευρώ). Η ΒΟΤΑ, η τουρκική κρατική εταιρία εκμετάλλευσης των πετρελαιαγωγών, θα καταθέσει σε ελβετικό δικαστήριο μήνυση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Zaman» η οποία επικαλείται πηγές από την διοίκηση της εταιρείας.


Αν το δικαστήριο δικαιώσει την ΒΟΤΑ, η Τουρκία θα έχει το δικαίωμα να κατασχέσει ελληνική κινητή περιουσία, όπως ελληνικά αεροπλάνα και πλοία που θα βρεθούν σε τουρκικά αεροδρόμια και λιμάνια.

Η ΒΟΤΑ σύναψε το 2007 συμφωνία με την ελληνική Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και από τις αρχές του 2008 της πουλάει φυσικό αέριο που αγοράζει από το Αζερμπαϊτζάν. Ομως εδώ και 11 μήνες έχει μαζευτεί ένα χρέος 300 εκατ. δολαρίων το οποίο η Ελλάδα αδυνατεί να αποπληρώσει. Η ΒΟΤΑ προσέφυγε στο ελβετικό δικαστήριο που αναφέρεται στο συμβόλαιο μεταξύ των δύο εταιρειών ως αρμόδιο για την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών και αναμένει σύντομα την απάντησή του. Πηγές από την ΒΟΤΑ δήλωσαν στη «Zaman» ότι «η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη σε μια εποχή που τα χρέη κινδυνεύουν να μην αποπληρωθούν».

Η Ελλάδα έλαβε 443 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικό αέριο από την Τουρκία το 2008, 721 εκατ. το 2009 και 660 εκατ. πέρσι. Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι λόγω αύξησης στην τιμή του αερίου, αναγκάστηκε να πληρώσει 300 δολάρια το κυβικό στο Αζερμπαϊτζάν αντί των αρχικών 120 δολαρίων και ότι η Ελλάδα συμφώνησε με την σειρά της να πληρώσει υψηλότερο αντίτιμο. Ομως δεν πλήρωσε τα επιπλέον 300 εκατ. δολάρια που προέκυψαν από την αύξηση της τιμής τον τελευταίο χρόνο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «τούρκοι αξιωματούχοι εξεπλάγησαν από φήμες που κυκλοφόρησαν στον ελληνικό Τύπο ότι η Τουρκία προωθεί μυστική ατζέντα για την αγορά της ΔΕΠΑ»
το Βήμα
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι και 20 ευρώ ανα τ.μ. προβλέπει το χαράτσι για τα ακίνητα


Σήμερα Πέμπτη, θα κατατεθεί στη Βουλή, η τροπολογία με την οποία θα επιβληθεί ειδικό τέλος στους ιδιοκτήτες ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το ειδικό τέλος θα επιβαρύνει 5,079 εκατομμύρια τιμολόγια, που θα κληθούν να πληρώσουν οι κάτοχοι οικιακών και εμπορικών παροχών. Τα ποσά θα εισπραχθούν μέσω των επόμενων λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι το δημοσιονομικό όφελος να καταγραφεί στον προϋπολογισμό του 2011.
Για λόγους αναλογικότητας, τα νεόδμητα κτίρια θα επιβαρυνθούν περισσότερο σε σχέση με τα παλαιότερα και σε βάθος πενταετίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 64% των κατοικιών στην Ελλάδα έχει ηλικία μεγαλύτερη από 25 έτη και μόνο 2% έχουν δομηθεί κατά την τελευταία πενταετία.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε τα εξής:
1. Σε ποιον επιβάλλεται το τέλος;
Το τέλος επιβάλλεται στον κύριο του ακινήτου ή στον επικαρπωτή. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας βαρυνόμενοι είναι οι συνιδιοκτήτες κατά το λόγο της συμμετοχής καθενός από αυτούς. Υπόχρεος για την καταβολή είναι ο χρήστης του ακινήτου, ο οποίος το καταβάλλει μαζί με τον λογαριασμό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν ο χρήστης είναι μισθωτής, με την καταβολή επέρχεται αυτοδικαίως συμψηφισμός με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα.
2. Έχει ληφθεί πρόνοια για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πολύτεκνους, επιδοτούμενους ανέργους και ανάπηρους;
Φυσικά. Είναι προφανές ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το τέλος να είναι απολύτως αναλογικό. Ειδικότερα, για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εισάγεται ειδικός συντελεστής προσδιορισμού του τέλους (€ 0,5), ανεξάρτητα από τον χρόνο δόμησης του ακινήτου (και εφόσον αυτό βρίσκεται σε περιοχή τιμής ζώνης κάτω των € 3.000 ανά τ.μ.), εφόσον πρόκειται για ακίνητο που ιδιοκατοικείται από πολύτεκνο, άνεργο επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ (1/1-31/8 για το 2011 ή 1/1-30/4 για το 2012), ή άτομο ανάπηρο ή βαρυνόμενο φορολογικά από ανάπηρο.
3. Πώς υπολογίζεται το έκτακτο ειδικό τέλος;
Για τον υπολογισμό του τέλος λαμβάνεται υπόψη το ύψος της τιμής ζώνης (με βάση τα οποία λογίστηκε το τέλος ακίνητης περιουσίας στο ακίνητο), το εμβαδό του ακινήτου, συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τ.μ., καθώς και συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου. Συγκεκριμένα:

Συντελεστής ειδικού τέλους (€/τ.μ.) Τιμή ζώνης
0,5 για ευπαθείς ομάδες 
3 έως € 500 
4 € 501-1000
5 € 1001-1500
6 € 1501-2000
8 € 2001-2500
10 € 2501-3000
12 € 3001-4000
14 € 4001-5000
16 € 5001 και άνω

Παλαιότητα Συντελεστής
έως 26 έτη 1
25-20 έτη 1,05
19-15 έτη 1,1
14-10 έτη 1,15
9-5 έτη 1,2
4-0 έτη 1,25
4. Ποια ακίνητα απαλλάσσονται από την καταβολή του τέλους;
Οι υποκειμενικές και αντικειμενικές απαλλαγές από το έκτακτο ειδικό τέλος ταυτίζονται με τις απαλλαγές που προβλέπονται στο νόμο (παρ. 7, άρ. 24, ν. 2130/1993)*
5. Σε τι είδους ακίνητα επιβάλλεται το τέλος;
Επιβάλλεται πάνω στις δομημένες επιφάνειες που ηλεκτροδοτούνται για οικιακή ή εμπορική χρήση και οι οποίες αποτελούν την βάση και για το τέλος της ακίνητης περιουσίας υπέρ των Ο.Τ.Α. (άρ. 24, ν. 2130/1993).
6. Πώς γίνεται ο υπολογισμός του τέλους;
Με την εφαρμογή δέκα συντελεστών, από 0,5 (για τις ευπαθείς ομάδες) έως και 16 ευρώ (για πολύ ακριβές περιοχές) ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται το ακίνητο και την εφαρμογή συντελεστή προσαύξησης για τα νεόδμητα κτίρια.
7. Πώς εξασφαλίζεται η εισπραξιμότητα του τέλους;
Το θέμα της εισπραξιμότητας του τέλους κατέστησε επιβεβλημένη την ανάγκη επιβολής του με βάση τα δεδομένα των μηχανογραφικών καταστάσεων της ΔΕΗ.
8. Πώς καταβάλλεται το ειδικό έκτακτο τέλος;
Το ειδικό έκτακτο τέλος συνεισπράττεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:
- για το 2011 σε δύο ισόποσες δόσεις από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2012,
- για το 2012 σε τέσσερις ισόποσες δόσεις από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο 2012.
9. Υπάρχουν κυρώσεις αν δεν καταβληθεί το τέλος;
Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στη διακοπή του ρεύματος και δεν το επαναχορηγούν μέχρι την εξόφλησή του. Αν δεν ζητηθεί η επαναχορήγηση ρεύματος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές, αφού διαγράψουν τον υπόχρεο συνδρομητή ενημερώνουν το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να μεριμνήσει για την είσπραξη του οφειλόμενου τέλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα για την Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) Η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος δεν επιτρέπεται αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως το ειδικό τέλος.
Ποιοι εξαιρούνται από το ειδικό τέλος:
Από την καταβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) εξαιρούνται ακίνητα που ανήκουν:
α) Στο Ελληνικό Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ., στους Ο.Τ.Α. και στις δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις.
β) Στους Ναούς, στις Ιερές Μονές, στο Ιερό Κοινό του Πανάγιου Τάφου, στην Ιερά Μονή του Όρους Σινά, στο Άγιο Όρος, στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και στα Θρησκευτικά γενικά ιδρύματα.
γ) Στα αναγνωρισμένα ξένα θρησκευτικά δόγματα, που τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την άσκηση δημόσιας λατρείας και την διεξαγωγή υπηρεσιών θρησκευτικής φύσεως.
δ) Στα φιλανθρωπικά ιδρύματα δημόσιου χαρακτήρα.
ε) Στα ημεδαπά νομικά πρόσωπα που υπάρχουν ή θα συσταθούν και δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα, καθώς και οι περιουσίες του άρθρου 96 του α.ν. 2039/1939 (ΦΕΚ 455 Α`) «Περί τροποποιήσεως, συμπληρώσεως και κωδικοποιήσεως των εις το Κράτος και υπέρ κοινωφελών σκοπών καταλειπομένων κληρονομιών, κληροδοσιών και δωρεών», εφόσον επιδιώκονται από αυτά αποδεδειγμένα σκοποί εθνωφελείς ή θρησκευτικοί ή σε ευρύτερο κύκλο φιλανθρωπικοί ή εκπαιδευτικοί ή καλλιτεχνικοί ή κοινωφελείς ή εκκλησιαστικοί, καθώς και ξένα που επιδιώκουν τους ίδιους σκοπούς, με τον όρο της αμοιβαιότητας.
στ) Στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, ενώσεις, ομοσπονδίες που έχουν νόμιμα αναγνωρισθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως γήπεδα ή χώροι αθλητικών εγκαταστάσεως για την πραγματοποίηση των αθλητικών τους σκοπών.
ζ) Στα ξένα κράτη όταν αυτά χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση πρεσβειών και προξενείων αυτών με τον όρο της αμοιβαιότητας.
η) Οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών και
θ) Τα ακίνητα που έχουν χαρακτηρισθεί:
- Ως δημόσιοι χώροι ταφής (νεκροταφεία)
- Ως διατηρητέα, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, και δεν ιδιοχρησιμοποιούνται ή δεν αποφέρουν εισόδημα.
- Ως χώροι ιστορικών ή αρχαιολογικών μνημείων.
ι) Τα κτίσματα που βρίσκονται εκτός οικισμού ή σε αγροτικές περιοχές και χρησιμοποιούνται για το σταυλισμό ολιγάριθμων οικόσιτων ζώων για οικιακές ανάγκες του υπόχρεου.
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Δύο βραβεία για τη «Βαβυλωνία»


Δύο βραβεία απέσπασε το Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς  στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Ζωγράφου , με την παράσταση «Βαβυλωνία».
Πρόκειται για το 1ο Βραβείο Ανδρικού Ρόλου που μοιράζονται οι  Κατερίνα Ζαχείλα, Αντωνία Σαραντίδου, Βιργινία Παππά και Φώφη Μπάλιου, οι οποίες υποδύθηκαν  ανδρικούς ρόλους (Ανατολίτης, Αστυνόμος, Γραμματέας και Χιώτης) .
Το Β΄ Βραβείο Ανδρικού Ρόλου απονεμήθηκε στον Παρασκευά Κουνούκλα για την εξαιρετική εμφάνιση του στο ρόλο του Λογιώτατου.
Τα σχόλια απο την κριτική επιτροπή και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Θανάση Παπαγεωργίου, ήταν διθυραμβικά  για τους διακριθέντες αλλά και συνολικά για την παράσταση, η σκηνοθεσία της οποίας ανήκει στον ηθοποιό Χρύσανθο Καγιά.
Τα βραβεία παρέλαβε ο πρόεδρος τους Πολιτιστικού-Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γεώργιος Καραμάνης.
scoop.it/t/boeotian-culture
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλήρωσαν ένα γουρούνι για τις …σχολικές φωτοτυπίες!

Κλήρωσαν ένα χαριτωμένο… γουρούνι, για να βγάλουν τα έξοδα από τις σχολικές φωτοτυπίες!
Γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας στο Ηράκλειο Κρήτης, έστησαν μια λαχειοφόρο αγορά προκειμένου να καλύψουν το αυξημένο κόστος για τις φωτοτυπίες των μαθητών!
Ένα από τα έπαθλα της λαχειοφόρου αγοράς ήταν και ένα γουρούνι, προσφορά τοπικού κρεοπωλείου!
Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου, ανταποκρίθηκε άμεσα στις εκκλήσεις του Διευθυντή διοργανώνοντας λαχειοφόρο αγορά προκειμένου να «ζεσταθεί» το ταμείο και οι μαθητές να αποκτήσουν επιτέλους βιβλία έστω και μέσω φωτοτυπιών.
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται λαχειοφόρος αγορά για την κάλυψη εξόδων του σχολείου…
Πηγή: flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο νέος λογαριασμός ΔΕΗ. ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ



Με τα τόσα πολλά που θα πληρώνουμε μεσω της ΔΕΗ ο νεος λογαριασμός θα είναι κάπως ΕΤΣΙ
news24gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Άρια Αγάτσα έθεσε θέμα Διστόμου στο Υπουργό κ. Σταύρο Λαμπρινίδη


Η Βουλευτής Βοιωτίας κυρία Αριάδνη Αγάτσα έθεσε το θέμα του Διστόμου στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε στη Βουλή.

Η κυρία Αριάδνη Αγάτσα, αναφορικά με τη συνεδρίαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης όπου συζητείται η ελληνική προσφυγή για τη θηριωδία του Διστόμου, έθεσε το ζήτημα στον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Σταύρο Λαμπρινίδη για ότι σχετίζεται με τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων του Διστόμου.


Απαντώντας στη Βουλευτή Βοιωτίας ο Υπουργός των Εξωτερικών επισήμανε τη θετική στάση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου και τη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης με τον διεθνολόγο και καθηγητής του Παντείου κ. Στέλιο Περράκη, ο οποίος διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών ως το 2000.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν Σήμερα


Γιορτάζουν: Βησσαρίων, Νικήτας
Επέτειοι: Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη
Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας
Γεγονoτα
1922: Μετά τη συγκρότηση της Επαναστατικής Επιτροπής σε Χίο και Μυτιλήνη, ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος, χωρίς καμιά συνεννόηση με τους.....
ηγέτες της Επανάστασης, οργανώνει «διευθυντήριο» και αρχίζει να διοικεί την Αθήνα, να διορίζει στρατιωτικά και πολιτικά στελέχη και να πραγματοποιεί συλλήψεις.

1928: Ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ ανακαλύπτει την πενικιλίνη.

1935: Ο Αδόλφος Χίτλερ υιοθετεί τη σβάστικα ως επίσημο σύμβολο της Ναζιστικής Γερμανίας. Την ίδια μέρα εκδίδει διάταγμα, με το οποίο υποβιβάζει τους Εβραίους στο καθεστώς του υπανθρώπου.

1949: Αναγγέλλεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελεύθερη Ελλάδα» η λήξη των εχθροπραξιών του Εμφυλίου Πολέμου.

1969: Το χαρντ-ροκ συγκρότημα των «Deep Purple» ηχογραφεί με τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου το «Κοντσέρτο για ροκ γκρουπ και ορχήστρα», «ζωντανά» στο Royal Albert Hall.

1994: Η Βουλή παραπέμπει στο Ειδικό Δικαστήριο τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Ιωάννη Παλαιοκρασά και Ανδρέα Ανδριανόπουλο για την υπόθεση της πώλησης της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Γεννησεις
1254: Μάρκο Πόλο, βενετσιάνος έμπορος και εξερευνητής. [θαν. 9/1/1324]

1890: Άγκαθα Κρίστι, αγγλίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. [θαν. 12/1/1976]

1946: Όλιβερ Στόουν, αμερικανός σκηνοθέτης. («Πλατούν», «Γεννημένος την 4η Ιουλίου»)

Θανατοι
1936: Αλέξανδρος Ζαΐμης, πολιτικός, που διετέλεσε πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας. [γεν. 15/9/1936]

1978: Βίλι Μέσερσμιτ, γερμανός σχεδιαστής και μηχανικός αεροπλάνων. [γεν. 26/6/1898]

2006: Οριάνα Φαλάτσι, διάσημη ιταλίδα δημοσιογράφος, γνωστή και από τη σχέση της με τον Αλέκο Παναγούλη. Μετά την «11η Σεπτεμβρίου» θεωρήθηκε ότι με τα γραπτά της δυσφημίζει το Ισλάμ. [γεν. 29/6/1929]
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ