Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Μπορείτε να διαβάσετε τι γράφει; (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ)

Μπορείτε να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο ή μηπως πρέπεινα απευθυνθείτε στον οφθαλμίατρο σας…


http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2011/09/OFLAMPAPATI.jpg
parganews                
Διαβάστε Περισσότερα »

Δέκα μέτρα-σοκ ζητά η Τρόικα


 
 
Να προχωρήσει σε απολύσεις 120.000 υπαλλήλων «προστάζει» η Τρόικα την ελληνική κυβέρνηση. Σε αποκαλυπτικό έγγραφο, το οποίο έχει παραδοθεί στην κυβέρνηση και  έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι:

- Πρέπει να απολυθούν άμεσα τουλάχιστον 120 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, έτσι ώστε το δημόσιο να εξοικονομήσει από μισθούς το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

- Να μπουν σε εφεδρεία, σε πρώτη φάση, 50 χιλιάδες υπάλληλοι.

- Να μειωθούν έως 30% οι συντάξεις των συνταξιούχων σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και στα υπόλοιπα «ευγενή» ταμεία.

- Να αυξηθούν οι φόροι σε ποτά και τσιγάρα

- Να εξομοιωθεί ο φόρος του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

- Να υπάρξουν παρεμβάσεις για να μειωθεί το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

- Άμεση αναστολή της λειτουργίας των 150 φορέων που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση και επιπλέον 60 φορέων, τα ονόματα των οποίων η Τρόικα έχει ανακοινώσει στην κυβέρνηση.

- Αύξηση προστίμων για τα αυθαίρετα.

- Πάγωμα βασικών και επικουρικών συντάξεων ως το 2015.

- Να νομοθετηθεί η παρακράτηση ως μέσο για τη συλλογή της εισφοράς αλληλεγγύης.
.protothema
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Έστειλαν ένα περιπολικό του Λ.Σ. κατά του τουρκικού Στόλου!

ImageΜε ένα περιπολικό του… Λιμενικού κατάλληλο μόνο για δίωξη λαθρεμπόρων, που είναι "δεμένο" στη Μεγίστη (Καστελόριζο), απαντά η Ελλάδα στην ανακοίνωση της Άγκυρας για πετρελαϊκές έρευνες εντός της ελληνικής και κυπριακής ύφαλοκρηπίδας. Το περιπολικό είναι το μόνο σκάφος ελληνικής κρατικής αρχής που βρίσκεται ανατολικά της Ρόδου (πάλι καλά που και στη Ρόδο έχουν… μία πυραυλάκατο) και έχει αναλάβει τη φύλαξη της Ανατολικής Μεσογείου(!), αλλά και να απαντήσει σε τυχόν τουρκικές προκλήσεις. 
Τη στιγμή που η Άγκυρα έχει μεταφέρει μεγάλες δυνάμεις στο λιμάνι της Αττάλειας  (όπως αποκάλυψε το defencenet.gr, συνολικά 14 σκάφη συμμετείχαν στη μεγάλη έκτακτη άσκηση που μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου) η Ελλάδα νοτιότερα των Κυκλάδων δεν έχει τίποτα από αυτά που θα δικαιολογούσε η λέξη "αποτροπή".
Αντικειμενικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μην θεωρήσει η Άγκυρα ότι η Ελλάδα κλιμακώνει. Και κατ’ αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση προχωρά σε κινήσεις πέραν πάσης επιχειρησιακής και εθνικής λογικής. Το ερώτημα είναι "Τι είδους μηνύματα παίρνει ο αντίπαλος όταν διαπιστώνει φοβική συμπεριφορά από αυτόν του οποίου διεκδικεί εδάφη και δικαιώματα;". Αλλά και πώς νιώθουν οι κάτοικοι της Μεγίστης βλέποντας απέναντι από τον τουρκικό Στόλο, ένα περιπολικό του Λιμενικού;
Αν συμβεί κάτι αιφνιδιαστικό, π.χ. απειλή κατά του Καστελόριζου, είναι πρακτικά αδύνατο για το Π.Ν. να προλάβει να στείλει από την κεντρική Ελλάδα ή την Κρήτη, δυνάμεις στην περιοχή σε λιγότερο από τέσσερις ώρες, ακόμη και αν πλεύσουν «πάση δυνάμει» τα ελληνικά σκάφη. Οι επιτελείς Στρατού και Ναυτικού αντιλαμβάνονται αυτό το επιχειρησιακό κενό, αλλά η πολιτική εντολή είναι σαφής: "Δεν στέλνετε δυνάμεις".
Πάντως την ίδια στιγμή διαψεύδονται κατηγορηματικά από τα ελληνικά Επιτελεία τα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων ότι «Δύο τουρκικές φρεγάτες πλέουν νότια της Κύπρου» ή ότι «δύο τουρκικά F-16 πέταξαν κοντά στην πλατφόρμα».
«Μην πιστεύετε την τουρκική προπαγάνδα και αυτούς που την αναδημοσιεύουν στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένα τουρκικό σκάφος που να πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κύπρου με κατεύθυνση στην πλατφόρμα. Έχουν συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις, αλλά όλες ελλιμενίζονται στα παράλια της νότιας Τουρκίας μέχρι στιγμής. Μπορεί να απέχουν μισή ώρα από το Καστελόριζο, αλλά μέχρι εκεί. Προφανώς τα γράφουν για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης», σημείωνε απόλυτα αξιόπιστη πηγή του ΓΕΕΘΑ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι επτά μέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Οι  επτά μέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Aπό την κόλαση στον «παράδεισο» (σχεδόν) βρέθηκε για λίγα 24ωρα (το περασμένο Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα), η χώρα όταν για πρώτη φορά οι ευρωπαίοι εταίροι μας, κυρίως οι Γερμανοί φλέρταραν ανοιχτά με την ιδέα να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε.
Αν μάλιστα δεν είχε μεσολαβήσει το περίφημο τηλεφώνημα του προέδρου Ομπάμα την Δευτέρα στην καγκελάριο Μέρκελ και δεν είχαν αντιδράσει δυναμικά οι γαλλικές τράπεζες που είναι φορτωμένες με ελληνικά ομόλογα, ενδεχομένως η Ελλάδα θα είχε μπει σε μια τροχιά περίπου ανεξέλεγκτη σε συνέπειες.
Την τροχιά αυτή προς το άγνωστο την περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το γερμανικό περιοδικό "Spiegel" αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο του «Σχεδίου Β» που το είχαν επεξεργαστεί οι εμπειρογνώμονες του Γερμανικού υπουργείου οικονομικών μετά από εντολή του Σόιμπλε.
Το γερμανικό «Σχέδιο Β» περιλαμβάνει δύο εναλλακτικά σενάρια για την αντιμετώπιση «ελληνικού ζητήματος». Είτε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας με ταυτόχρονη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την μεταφορά των κονδυλίων του ευρωπαϊκού(EFSF) ταμείου στήριξης προς τις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες που κατέχουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, για να αντιμετωπίσουν την χασούρα από μια πτώχευση της Ελλάδος. Είτε, την συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδος με παραμονή όμως στο ευρώ, που θα συνοδεύεται από ένα γενναίο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους τουλάχιστον 50% και μεταφορά κονδυλίων προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες για να αντέξουν τους κραδασμούς από ένα "hair cut." Το πρώτο σενάριο ισοδυναμεί-για ευνόητους λόγους- με εφιάλτη, το δεύτερο μοιάζει «ειδυλλιακό», αφού η χώρα, παρά την χρεοκοπία θα διασφαλίσει την λειτουργία της.
Το τηλεφώνημα Σόιμπλε στον Ρεν
Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή το πρωί (και ενώ ο πρωθυπουργός και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ), όταν ο Σόιμπλε τηλεφώνησε στον 'Ολι Ρέν ενημερώνοντας τον, ότι «η κυβέρνηση Μέρκελ είχε αποφασίσει να ενεργοποιήσει το Σχέδιο Β». Εμφανώς οργισμένος και αηδιασμένος -όπως λέει η γραφειοκρατία των Βρυξελλών- «από την κοροϊδία της ελληνικής κυβέρνησης η οποία αποδέχεται και νομοθετεί τις διαρθρωτικές αλλαγές αλλά δεν τις εφαρμόζει στην πράξη», ο Her Σόιμπλε εξήγησε στον συνομιλητή του ότι «οι Έλληνες επινόησαν τώρα την πολιτική διαπραγμάτευση για να αναβάλουν και πάλι τις αλλαγές»! «Αυτό το αστείο», φέρεται να είπε ο Σόιμπλε στον Ρεν, «δεν μπορεί να συνεχιστεί! Ας αναλάβουν στην Αθήνα τις ευθύνες τους και εμείς τις δικές μας. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα χωρίς την Ελλάδα. Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν την Ευρώπη, την κυβέρνηση μου και να εξοργίσουν το εκλογικό σώμα της Γερμανίας».
Λίγα λεπτά αργότερα, ο Όλι Ρεν και αφού κινητοποίησε το γραφείο του, επικοινώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, του εξήγησε την πρόθεση των Γερμανών εξηγώντας του αναλυτικά την κρισιμότητα της κατάστασης. Του ανέφερε τις δύο εκδοχές του γερμανικού σχεδίου Β καθώς και τις συνέπειες που θα προκύψουν από την εφαρμογή τους. Λέγεται ότι του μετέφερε και την οργή των Γερμανών. Στην Θεσσαλονίκη σήμανε αμέσως συναγερμός. Ακολούθησε μια πρώτη σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος ο πρωθυπουργός, ο Ε. Βενιζέλος και ορισμένοι στενοί τους συνεργάτες και αποφασίστηκε να επικοινωνήσει ο πρωθυπουργός με την καγκελάριο Μέρκελ για να δεσμευτεί προσωπικά ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί θα εφαρμοστούν κατά γράμμα, της επεσήμανε μάλιστα ότι σε λίγες ώρες θα ανακοίνωναν την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα, ένα μέτρο που θα αποφέρει στο δημόσιο ταμείο 5,2 δις ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογηθούν άμεσα όλα τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, ώστε να κερδιθεί ο χαμένος χρόνος, χωρίς να υπολογισθεί το πολιτικό κόστος. Πριν κλείσει την ενημέρωσε ότι σε λίγο θα καλούσε στο τηλέφωνο ο υπουργός οικονομικών Ε. Βενιζέλος Σόιμπλε για να του εξηγήσει λεπτομερώς τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Λέγεται ότι το τηλεφώνημα Βενιζέλου-Σόιμπλε έγινε σε (σχεδόν) δραματικούς τόνους. Αποφασιστικός και χωρίς περιστροφές ο Γερμανός υπουργός οικονομικών εξήγησε ωμά στον Έλληνα ομόλογο του, ότι τα ψέματα είχαν τελειώσει επιμένοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση για τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί. Του εξήγησε ότι εδώ και δύο χρόνια η Ελλάδα δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, δεν αντιλαμβάνεται το αδιέξοδο στο οποίο έχει εισέλθει από μόνη της και δεν συνυπολογίζει τις συνέπειες που προκαλεί στο ευρώ η διαιώνιση αυτής της εκκρεμότητας. Στο θέμα της πολιτικής διαπραγμάτευσης ήταν απόλυτος και ξεκαθάρισε στον συνομιλητή του ότι προϋπόθεση για να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι της Τρόικας είναι να εγκαταλείψει η Αθήνα το «επιχείρημα» της επαναδιαπραγμάτευσης με «δήθεν» πολιτικούς όρους.
Εξίσου σαφής φαίνεται ότι ήταν και ο Έλληνας υπουργός. Παραδέχτηκες τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις καθυστερήσεις και τις αντιφάσεις, ωστόσο επικαλέστηκε τον ασφυκτικό κλοιό των πιέσεων από την αντιπολίτευση και την κοινωνία που δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την βίαιη προσαρμογή της σε ένα χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο και ζήτησε μια σύντομη παράταση χρόνου για να υλοποιήσει η κυβέρνηση τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές της! Κλείνοντας ο Έλληνας υπουργός οικονομικών το τηλέφωνο, πέρα από την κρισιμότητα της κατάστασης, διαισθάνθηκε ότι ίσως υπήρχε ακόμα μια αχνή ελπίδα. Με την προϋπόθεση ότι αυτή τη φορά η κυβέρνηση θα ήταν συνεπής!
Το δραματικό υπουργικό συμβούλιο
Λίγες ώρες αργότερα και αφού ο πρωθυπουργός, ο υπουργός των οικονομικών και οι συνεργάτες τους έκαναν μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης συνεκάλεσαν το υπουργικό συμβούλιο. Ήδη τα διεθνή πρακτορεία κατέγραφαν την ξαφνική μεταστροφή της Γερμανίας στην αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος μεταφέροντας το βαρύ κλίμα στις σχέσεις της χώρας με τους εταίρους της αλλά και την αποφασιστικότητα της Γερμανίας να εγκαταλείψουν οι δανειστές μας την Ελλάδα στη τύχη της.
Το υπουργικό συμβούλιο έγινε σε δραματικούς τόνους ειδικά όταν ο Βενιζέλος μετέφερε στους συναδέλφους του, το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον Σόιμπλε. Ξεκαθάρισε στους υπουργούς ότι τα πράγματα ήταν οριακά πλέον και επέμεινε στην αναγκαιότητα να υλοποιήσει η χώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση τις υποχρεώσεις της. «σε διαφορετική περίπτωση», είπε ο υπουργός οικονομικών, «όλα είναι πιθανά. Ακόμα και να μην πάρουμε την έκτη δόση όποτε θα πάμε σε στάση πληρωμών και πιθανότητα θα πάμε σε χρεοκοπία με ανοιχτό το ενδεχόμενο στην επιστροφή της δραχμής. Μίλησε μάλιστα και για το ιστορικό καθήκον να διασωθεί η χώρα ακόμα και αν ανεύθυνες πολιτικές δυνάμεις αντιδρούν μικροκομματικά απέναντι στην σωτηρία της χώρας. «Το κλίμα», πρόσθεσε, «είναι ασφυκτικό και όλα είναι ανοιχτά. Ακόμα και τα χειρότερα»!
Ενημέρωσε στους υπουργούς ότι πριν την συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού θα ανακοίνωνε το πρώτο μέτρο, την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα ώστε να στείλει το μήνυμα στους εταίρους μας. Αποφασίστηκε επίσης να δρομολογηθεί η εργασιακή εφεδρεία, απολύσεις στον δημόσιο τομέα και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων ώστε να διαφανεί η πολιτική θέληση για τις αλλαγές, κάτι που αμφισβητείται πλέον ανοιχτά από τους δανειστές μας! Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, ακόμα και κάποια μέλη του υπουργικού συμβουλίου που αντιδρούν με τρόπο αναχρονιστικό στην διαχείριση των προβλημάτων της χώρας, άρχισαν να αισθάνονται την πίεση των γεγονότων.
Το τηλεφώνημα Ομπαμα στην Μέρκελ
Τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρας (λόγω της διαφοράς ώρας) τα νέα έφταναν στην άλλη άκρη του ατλαντικού. Ο υπουργός οικονομικών. Ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ ενημέρωσε τον πρόεδρο Ομπάμα για τις εξελίξεις στην Ε.Ε. και για την θέληση να τελειώνουν με τον ένα ή με τον άλλο με την «ελληνική εξαίρεση». Οι Αμερικανοί αν και συμφωνούν με την Γερμανία ότι «η Ελλάδα έχει καθυστερήσει ανεπίτρεπτα να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές», έχουν ωστόσο μια πιο ίσως συνολική αντιμετώπιση του χρέους των ευρωπαϊκών χώρων, θεωρώντας ότι αν δεν αντιμετωπιστεί συνολικά θα αποσταθεροποιηθεί την ευρωζώνη με κίνδυνο η κρίση –η οποία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ-να επιστρέψει και πάλι εκεί!
Η αμερικανική διοίκηση δεν θέλει ούτε να ακούει για αποσταθεροποίηση της Ευρώπης, ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία που έχει αποσταθεροποιηθεί ο αραβικός κόσμος μετά την αραβική άνοιξη. Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι με την Ευρώπη αποδυναμωμένη και τον Αραβικό κόσμο στην αβεβαιότητα όλα μπορούν να συμβούν. Θεωρούν ακόμα ότι η Τουρκία που φαίνεται να διεκδικεί ένα ισχυρό και αναβαθμισμένο ρόλο στα παλιά όρια της οθωμανικής αυτοκρατορίας αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα και μια μελλοντική απειλή για την αμερικανική γεωπολιτική κυριαρχία σε μια περιοχή με σχεδόν ανεξάντλητα πετρελαϊκά κοιτάσματα και όπως φαίνεται ανυπολόγιστα υποθαλάσσια αποθέματα σε φυσικό αέριο. Αρα θέλουν την Ελλάδα ισχυρή και εντός της Ευρωζώνης ώστε σε συνεργασία με το Ισραήλ, να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του δυτικού κόσμου στην Ανατολική Μεσόγειο. Ένα είδους αντίβαρου στις φιλοδοξίες της Τουρκίας. Λίγο αργότερα οι ΗΠΑ ανακοίνωναν ότι στο συμβούλιο του eurogroup την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία θα συμμετειχε για πρώτη φορά ο υπουργός οικονομικών της Αμερικής για να εξηγήσει στους ευρωπαίους ομολόγους του τον κίνδυνο που απειλεί την δυτική οικονομία εξ αιτίας των λαθών της Ευρώπης στην διαχείριση του χρέους της.
Την Δευτέρα το πρωί ο πρόεδρος Ομπάμα επικοινώνησε με την καγκελάριο Μέρκελ επισημαίνοντας τα παραπάνω, επιμένοντας σε μια συνολική αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού χρέους, προειδοποιώντας την ταυτόχρονα ότι μια ενδεχομένη αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα συμπαρέσυρε μοιραία την Ισπανία και την Ιταλία σε κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία. Λέγεται ότι άφησε να εννοηθεί ότι σε καμία περίπτωση η ΗΠΑ δεν μπορούν να φανταστούν την Ελλάδα εκτός ευρώ και χρεοκοπημένη-την οποία η Ουσινγκτον θεωρεί επιπλέον και μια χώρα κρίσιμης γεωπολιτικής σημασίας για τα συμφέροντα της.
Ο καλός θεός της Ελλάδος, όπως είπε ο Ε. Βενιζέλος εκτός από τον Ομπαμα, βρήκε και ένα άλλο σύμμαχο εκείνη την δραματική Δευτέρα: Τις γαλλικές τράπεζες που έχουν -σε ομόλογα- ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους Και έχοντας κάνει τους λογαριασμούς τους αντιλαμβάνονταν ότι δύσκολα θα άντεχαν μια απρόβλεπτη εξέλιξη που θα οδηγούσε την Ελλάδα ακόμα και στην χρεοκοπία. Η παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ και των γαλλικών τραπεζών μέσω του προέδρου Σαρκοζί άρχισε να αποκλιμακώνει την κρίση. Αμέσως μετά το τηλεφώνημα η Μέρκελ παραδέχτηκε δημόσια ότι «η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να κάνει τις μεταρρυθμίσεις' προσθέτοντας σε πρώτο πρόσωπο ότι «δεν θα αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει».
Στην Αθήνα ανάπνευσαν βαθιά αλλά συνειδητοποιούσαν ότι τα δύσκολα μόλις αρχίζουν αφού έτσι ή αλλιώς θα είναι η τελευταία ευκαιρία...!

πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται τα πρώτα φθινοπωρινά μπουρίνια


Προειδοποίηση της ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Βροχές, καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για την εβδομάδα που έρχεται.
Η μεταβολή θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς την Τρίτη και από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Πιο συγκεκριμένα:

1. Τη νύχτα της Δευτέρας 19-9-2011

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά.

2. Την τρίτη 20-9-2011

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα είναι ιδιαίτερα έντονες στα δυτικά και τη Μακεδονία και από τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη.

3. Την Τετάρτη 21-9-2011

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού το απόγευμα από τα δυτικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Αλιάρτου:Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

                                                                   
                                                                                 
                                                                                                                         
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

α) κ. Δήμαρχο Αλιάρτου
β) κ. κ Δημοτικούς Συμβούλους

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο
ΚΟΛΟΒΟΥ Γεωργία
ΑΡΑΠΙΤΣΑ Γεώργιο
ΒΙΤΣΗ Αλέξανδρο
ΔΡΙΤΣΑ Σωτήριο
ΙΩΑΝΝΟΥ Ιωάννη
ΚΑΛΟΓΡΗΑ Αθηνά
ΚΑΤΣΙΦΗ Βενετία
ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗ Ιωάννη
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ Παναγιώτη
ΜΑΛΕΣΗ Κων/νο
ΜΠΑΛΟΚΑ Ηρακλή
ΜΗΛΙΟ Κων/νο
ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗ Αθανάσιο
ΜΠΟΓΡΗ Ζαχαρούλα
ΜΠΟΓΡΗ Σπυρίδων
ΜΠΟΥΖΙΚΑ Κων/νο
ΝΙΑΡΟ Παναγιώτη
ΞΥΔΩΝΑ Δημήτριος
ΠΑΝΟΥΣΗ Ευάγγελο
ΠΑΠΑΔΙΑ Ευάγγελο
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Αθανάσιο
ΠΕΛΩΝΗ Αριστειδη
ΠΕΛΩΝΗ Χρήστο
ΡΑΧΟΥΤΗ Ιωάννη
ΜΑΝΙΚΑ Χρυσόστομο

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 16η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα19:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής Θέματα ημερήσιας διάταξης.

Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
1.Περί της αποδοχής των ενστάσεων της της ανάρτησης της Πολεοδομικής    Μελέτης των εντασσομένων στο Σχέδιο Πόλεως των περιοχών Λόφι  -  Μελετέϊκα - Μούλκι
2. Περί του κλεισίματος λογαριασμών των καταργηθέντων Ν.ΠΔ.Δ του πρώην ΟΤΑ που συνενώθηκε στο Δήμο Αλιάρτου
3. Περί των αναμορφώσεων Προϋπολογισμού τρεχούσης χρήσεως
4. Περί του ορισμού δύο μελών του Δ.Σ στην Κοινή επιτροπή της ΔΕΠΟΔΑΘ για την παρακολούθηση των Προγραμματικών Συμβάσεων.
5. Περί της έγκρισης πρόσληψης εποχικού προσωπικού με δίμηνη σύμβαση ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση των αναγκών του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αλιάρτου
6. Περί της ανάληψης δαπάνης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2011
7. Περί της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού οικ, έτους 2011, μέχρι 30-6- 2011
8. Περί της ανάθεσης εργασιών συντήρησης και επισκευής και προμήθεια ανταλλακτικών των οχημάτων και μηχανημάτων Του Δήμου . μετά από άγονο διαγωνισμό.
9.
Περί της ψήφισης εσωτερικού Κανονισμού υπηρεσιών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλιάρτου.
10. Περί της ψήφισης κανονισμού Οικονομικής διαχείρισης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλιάρτου
11. Περί της ψήφισης κανονισμού λειτουργίας του προσωπικού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης
12. Περί της ψήφισης Κανονισμού λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Αλιάρτου.
13. Περί της έγκρισης εγγραφών και επανεγγραφών νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αλιάρτου
14. Περί της σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Λιβαδειάς για υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας
15. Περί της αποδοχής ποσού 181.460,80 € ( 8η δόση ΚΑΠ)
16. Περί της αποδοχής ποσού 2.000,00 € για την κάλυψη αναγκών  πληρωμής ΚΕΠ
17. Περί της αποδοχής ποσού 2 1.732,03 € για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών δαπανών των ΝΠ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
18. Περί της εξέτασης αιτήματος ΕΤΕ Αλιάρτου
19. Περί της εξέτασης αιτήματος Α.Σ. ΑΣΚΡΗΣ.
20. Περί της εξέτασης αίτησης Συλλόγου Γυναικών Θεσπιών.
21. Περί της συμμετοχής του Δήμου Αλιάρτου , στην επιτροπή Διαχείρισης Προγραμμάτων LΕΑDΕΡ.
22.Περί της διασφάλισης & δέσμευσης του Δήμου για την εφαρμογή του άρθρου 10 παρ. 13 της απόφασης ένταξης του έργου ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑ! ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΛΕ- ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ - Επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού - Επιτροπή αξιολόγησης ενστάσεων.
23. Περί της έγκρισης απολογισμού ΚΑΠΗ Αλιάρτου.
24. Περί της έγκρισης απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Α Ν/Γ Αλιάρτου
25. Περί της έγκρισης απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Β΄ Ν/Γ Αλιάρτου.
26. Περί της έγκρισης απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Α Δ.Σ Αλιάρτου
27. Περί της έγκρισης απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Β· Δ.Σ Αλιάρτου.
28. Περί της έγκρισης απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Δ.Σ & Ν.Γ Σωληναρίου Αλιάρτου.
29. Περί της έγκρισης απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Δ.Σ Υψηλάντη Αλιάρτου.
30. Περί της έγκρισης απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Δ.Σ Πέτρας Αλιάρτου.
31. Περί της έγκρισης απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Δ.Σ ‘Ασκρης Αλιάρτου
32. Περί της έγκρισης απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Δ.Σ & Ν/Γ Θεσπιών Αλιάρτου
33. Περί της έγκρισης απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Δ.Σ & Ν/Γ Λεονταρίου Αλιάρτου.
34. Περί της έγκρισης απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Δ.Σ & Ν/Γ Μαυρομματίου Αλιάρτου
35. Περί της έγκρισης απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Αλιάρτου
36. Περί της έγκρισης απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Λυκείου Αλιάρτου
37. Περί της έγκρισης απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Αλιάρτου
38. Περί της έγκρισης απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Λυκείου - Γυμνασίου Θεσπιών Αλιάρτου
39. Περί της υποβολής στρατηγικού σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Αλιάρτου


Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου


ΓΚΟΥΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι προφητείες του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπεδινού επαληθεύονται κατά γράμμα! (βίντεο)


Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, που κοιμήθηκε στο Άγιον Όρος την 1η Ιουλίου 2009, τα είχε δει όλα... 


Την Οικονομική Κρίση, την Πολιτειακή Ανωμαλία, την ξαφνική Απόσυρση του Διεθνούς Κεφαλαίου, τις Απολύσεις, τη Φτώχεια, την Τουρκική Εισβολή σε ώρα αδυναμίας της Ελλάδος, τη Ρωσική σφοδρή Αντεπίθεση, τη Νίκη των Ρώσων και την ήττα της Τουρκίας, την απάντηση Αμερικανών-Νατοϊκών, τον φονικότατο Παγκόσμιο Πόλεμο στον οποίο δεν θα πάρει μέρος η Ελλάδα και πολλά-πολλά άλλα ενδιαφέροντα…


Δείτε το, αξίζει…
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες είναι οι συνέπειες ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία;


Γράφει ο Κώστας Χαρδαβέλας


Οι Τούρκοι επειδή γνωρίζουν άριστα την ελληνική ψυχολογία εφαρμόζοντας την τρομοκρατία προσπαθούν να μην επιτρέψουν την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.


Η πάγια τακτική τους προκειμένου να εκφοβίσουν είναι να...
βγάζουν το στρατό τους και να απειλούν. 


Καταπατούν όλες τις διεθνείς συνθήκες και ιδιαίτερα το δίκαιο της Θάλασσας και με λίγα λόγια τονίζουν: «Ότι εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι της Μεσογείου».


Το ερώτημα είναι συμφέρει την Ελλάδα και την Κύπρο αυτή τη στιγμή ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία; Απερίφραστα ΝΑΙ!


Η σημερινή συγκυρία είναι υπέρ της Κύπρου. Για πρώτη φορά έχουμε μαζί μας τους Αμερικανούς, τους Ισραηλίτες, τους Ρώσους , τους Γερμανούς και τους Άγγλους.


Επίσης το σύνολο των χωρών των Ηνωμένων Εθνών που έχουν υπογράψει τη συνθήκη για το δίκαιο της θάλασσας με κανέναν τρόπο δεν επιθυμούν τα συμφωνηθέντα να τιναχτούν στον αέρα επειδή η Τουρκία θέλει να αυθαιρετήσει.


Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι ότι η Κύπρος και η Ελλάδα είναι μέλη της Ε.Ε. στην οποία δεν είναι η Τουρκία και η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. την 1-1-2012.


Με λίγα λόγια για πρώτη φορά στην ιστορία μας η διεθνής συγκυρία είναι υπέρ μας. 


Σε περίπτωση λοιπόν που η Κύπρος προκληθεί με θερμό επεισόδιο επιβάλλεται να απαντήσει γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Κύπρος και η Ελλάδα θα εξαφανισθούν από το χαρτί και θα παραμείνουν υποταγμένες και υποθηκευμένες στις ορέξεις της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας που λέγεται Τουρκία.


Οι συνέπειες από την υποχώρηση της Κύπρου θα είναι ολέθριες, γιατί οι Τούρκοι θα ελέγχουν 200 ναυτικά μίλια νοτίως των κυπριακών ακτών, οπότε είναι προτιμότερο ένα θερμό επεισόδιο.


Η Κύπρος προχωράει κανονικά στις εξορύξεις αγνοώντας το πολεμικό στόλο των Τούρκων. Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδώσει «Νότα» δηλαδή να δεσμεύσουν κάποια περιοχή ,αλλά προκαλούν μόνο λεκτικά και με τη φυσική παρουσία του στόλου της.


Οι Τούρκοι θα υπολογίσουν πολύ τη σταθερή θέση της Κύπρου γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη της έχει τη στρατιωτική υποστήριξη του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της Ελλάδας.


Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι την επόμενη εβδομάδα ανοίγουν επίσημα γραφεία το ΠΚΚ των Κούρδων στην Νέα Υόρκη.


Σε περίπτωση που η Κύπρος φοβηθεί και υποχωρήσει δεν θα χάσει μόνο οικονομικά οφέλη από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων, αλλά θα υποθηκεύσει εσαεί το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού.


Οπότε ένα θερμό επεισόδιο από τη στιγμή που θα το προκαλέσουν οι Τούρκοι θα είναι ευπρόσδεκτο.


Γιατί;


Οι Αμερικανοί δεν ξεχνούν την άρνηση του Ερντογάν να περάσουν τα αεροσκάφη τους από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ιράκ, ώστε να είχαν σίγουρα αποτελέσματα. 


Θεωρούν ότι έχασαν πολύτιμο χρόνο και χρήματα από αυτή την άρνηση.


Οι Ισραηλινοί δεν μπορούν να δεχθούν το κλείσιμο των νερών του Ευφράτη από τους Τούρκους με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υποφέρουν.


Οι Ρώσοι τους ενδιαφέρει η ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν ώστε οι Κούρδοι να έχουν πρόσβαση στη Θάλασσα και να εξορύξουν το πλούτο του πετρέλαιου και του φυσικού αέριου που έχει η περιοχή.


Σύμφωνα με ερευνητές το ιρακινό Κουρδιστάν θεωρείται ότι έχει περισσότερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και από τη Σαουδική Αραβία.


Κοντολογίς ένα θερμό επεισόδιο θα είναι ευπρόσδεκτο γιατί θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο διαμελισμός της Τουρκίας σε τρία κομμάτια όπως έγινε και με τη πρώην Γιουγκοσλαβία.


Ένα σχέδιο που περιμένει μια σπίθα ώστε να ενεργοποιηθεί. Ίσως ήρθε η ώρα ώστε να επαληθευθούν και οι γραφές. Φτάνει πια με τους Τούρκους και την προκλητικότητα τους.


Το σίγουρο είναι ότι τώρα η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να τους χαϊδέψει τα αυτιά γιατί ο Ερντογάν τους έχει προκαλέσει πολύ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Το .... της μάνας του!Όλοι στο πάνελ του Alter κάγκελο από δήλωση τηλεθεατή για τον πρωθυπουργό! (βίντεο)



Χαμός στο Alter όταν κλήθηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Κιλκίς κ. Παραστατίδης να κάνει δήλωση σχετικά με την πρόταση του Σαμαρά για εκλογές. Ο τύπος που βγηκε στο τηλέφωνο ανταπαντα ότι δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό αλλά θέλω να κάνω μια δήλωση για τον πρωθυπουργό. Ορίστε του απαντά ο παρουσιαστής των ειδήσεων. Και τότε ο υποτιθέμενος βουλευτής κ. Παραστατίδης (προφανώς είχε μπερδευθεί η γραμμή με κάποιου τηλεθεατή) δηλώνει: Το μ.... της μάνας του! Όλοι στο πάνελ κάγκελο!Δείτε το βίντεο...



Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς ο Βενιζέλος έπεισε τον Γιώργο να επιστρέψει


Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Σκληρά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα και δραστικές περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου τομέα ζητούν επιτακτικά από την κυβέρνηση οι δανειστές και οι ευρωπαίοι εταίροι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συγκλήθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών αργά το βράδυ του Σαββάτου υπό την προεδρία του αντιπροέδρου και αρμοδίου υπουργού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.
Αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για να τού μεταφέρει τη δυσφορία που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικώς με την αναποτελεσματικότητα και την αβελτηρία της κυβερνήσεως.
Κρίσιμες ώρες
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του “Newsbomb” αυτός ήταν ο βασικός λόγος για την αναβολή της επισκέψεως του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν είναι τυχαία η διατύπωση της σχετικής ανακοίνωσης που εκδόθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού αλλά και από τις εξηγήσεις που έσπευσε να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του… Mega (!).
Το ουσιώδες είναι ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκαγκ Σόιμπλε φέρεται να έκανε οξείες παρατηρήσεις προς τον Έλληνα ομόλογό του, ο οποίος αρκέστηκε σε διαβεβαιώσεις πως η κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποσχέσεις της. Τις λεπτομέρειες αυτής της συζήτησης περιέγραψε ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, στον κ. Παπανδρέου και του εξήγησε πως πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν τα τέλη Ιουλίου.
Τι λένε οι Γερμανοί
Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι οι Γερμανοί φέρονται να έχουν ενοχληθεί από τη λαϊκή αντίδραση στην απαίτηση της κυβέρνησης να επιβάλλει ειδικό τέλος για την ακίνητη περιουσία που θα καταβληθεί μέσω της ΔΕΗ. Στο ίδιο πλαίσιο ασκούνται πιέσεις προς την ελληνική πλευρά να πετύχει το στόχο του 7,6% στο έλλειμμα, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λόγο για εκτίναξη στο 9,5% (σ.σ. δηλαδή κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ πάνω από την αρχική εκτίμηση)!
Πολιτικοί αναλυτές επισήμαναν πάντως ότι όλη αυτή η κατάσταση μαρτυρά την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης να κάνει τα αυτονόητα. Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισημαίνουν πως αν δεν γίνουν δραματικές μειώσεις στις δαπάνες του Δημοσίου θα πρέπει να ξεχάσει η παρούσα κυβέρνηση κάθε βοήθεια και κάθε ανοχή.
Στις 14 Οκτωβρίου
Δεν είναι τυχαίο ότι κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε στο “Newsbomb” πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε πως υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα στο Δημόσιο έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Σε μια τέτοια περίπτωση κι αν τελικώς γίνει η εκταμίευση της έκτης δόσεως στις 14 Οκτωβρίου, δεν αποκλείεται να προκύψει στάση πληρωμών για δύο εβδομάδες!
Αυτό το εφιαλτικό σενάριο αναμένεται να απασχολήσει την κυβερνητική επιτροπή, την οποία αναμένεται να συγκαλέσει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου αφότου επιστρέψει στην Αθήνα, το μεσημέρι της Κυριακής (σ.σ. και σίγουρα μετά τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως κ. Αντώνη Σαμαρά).
Με τους πολιτικούς αρχηγούς
Τα αποτελέσματα αυτής της συνεδριάσεως καθώς και οι προτάσεις του πρωθυπουργού αναμένεται να αποτελέσουν το στίγμα των εξελίξεων της εβδομάδας που αρχίζει. Εκτός από την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας, ο κ. Παπανδρέου θα αναλάβει πρωτοβουλία να ενημερώσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Κυβερνητική πηγή δεν απέκλειε μάλιστα να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια τη σύγκληση του συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών αν τελικώς δεν έρθουν οι εκπρόσωποι της τρόικας, σε μια ύστατη έκκληση για εθνική ενότητα. Πιθανώς ο πρωθυπουργός να απευθύνει και διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.
Όπως και να γίνει, η κυβέρνηση απεργάζεται πλέον ένα νέο πακέτο μέτρων και επείγεται να κλείσει έστω ένα καλό συμβόλαιο ιδιωτικοποίησης επιχείρησης που ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ώστε να επιδείξει έργο στους Ευρωπαίους. Μέσα σ’ όλα αυτά, την Τρίτη και την Τετάρτη η κυβέρνηση αναμένεται να ξαναβγεί στις αγορές προκειμένου να διαπραγματευτεί έντοκα γραμμάτια…
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη φωτογραφία: φύτρωσε κολόνα της ΔΕΗ στη μέση της Ε.Ο. Μυτιλήνης – Καλλονής


E.O Μυτιλήνης – Καλλονής…..επιτέλους στρώσαν άσφαλτο…και μετά….. μία κολόνα της ΔΕΗ φύτρωσε στη μέση του δρόμου….
(γιατί δε χωράει το μυαλό μου ότι υπήρχε και πρίν εκεί και δεν τη βγάλαν πρίν ρίξουν την άσφαλτο!!!). Αλλά είναι απλό, τώρα θα έρθει ο ΑΛΛΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ να βγάλει την κολόνα και μετά θα ξαναπέσει άσφαλτος…ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ “ΚΡΑΤΟΣ” ΦΥΣΙΚΑ

lesvosnews.net
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Γεγονότα

1793: Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ουάσινγκτον θέτει το θεμέλιο λίθο του Καπιτωλίου, όπου στεγάζεται το Κογκρέσο.

1812: Μεγάλη πυρκαγιά στη Μόσχα κατακαίγει το 90% των σπιτιών και 1.000 εκκλησίες.

1834: Η Αθήνα ονομάζεται πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, με διάταγμα της αντιβασιλείας.

1851: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλο της εφημερίδας «New York Times».

1936: Εκδίδεται ο αναγκαστικός νόμος 117 για την καταπολέμηση του κομουνισμού. Η δικτατορία Μεταξά καταργεί τα πολιτικά κόμματα.

1964: Ο βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος, παντρεύεται την πριγκίπισσα της Δανίας, Άννα Μαρία.

Γεννήσεις

1905: Γκρέτα Γκάρμπο, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Γκρέτα Γκούσταβσον, σουηδή ηθοποιός.

1954: Μιχάλης Τερζής, συνθέτης.

Θάνατοι

1970: Τζίμι Χέντριξ, αμερικανός ρόκερ.

1994: Φράνκο Μοσκίνο, ιταλός σχεδιαστής μόδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα χαράτσια; "Δεν νομίζω Γιώργο"!

"Δεν πληρώνω", "δεν έχω να πληρώσω και να ήθελα" είναι το γενικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία που μέσω διαδικτύου απαντά με χιούμορ στα νέα χαράτσια.


Χιλιάδες Έλληνες μέσω του Facebook, οργανώνουν και πάλι την απελπισία τους και κάνουν "θυρανοίξια" στα σπίτια τους ώστε - ως ναοί πλέον - να μην πληρώσουν το χαράτσι στα ακίνητα.


Σύμφωνα με τα ΝΕΑ...
από τότε που έσκασε η νέα βόμβα, δεκάδες σελίδες στο Facebook έχουν κανει την εμφάνισή τους κατά του τέλους ακινήτων. Την εμφάνισή τους έχουν κάνει και διάφοροι λογαριασμοί της ΔΕΗ που αποστέλλονται στην "οδό Απεντάρου" του "νομού Ανεργίας" και παραλήπτη τον "Έλληνα Χρεοκοπημένο".


Το ποσό πληρωμής ανέρχεται σε "εγκεφαλικό τώρα".






Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, την τιμητική της έχει και η έκτακτη εισφορά, με την σελίδα "Έκτακτη εισφορα; Δεν νομίζω Γιώργο", πουέχει για profile picture ένα άδειο πορτοφόλι.


Χαρακτηριστικό είναι σχόλιο μέλους που αναφέρει ότι κακώς μιλάμε για κεφαλικούς φόρους, καθώς κανονικά πρέπει να τους λέμε "εγκεφαλικούς"..





.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ