Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Απολύουν, κόβουν μισθούς & συντάξεις, οδηγούν στην εξαθλίωση το Έθνος

Image
Μέτρα εξόντωσης για εργαζόμενους και συνταξιούχους του Δημοσίου, καθώς και για όλους τους φορολογούμενους, αποφάσισε σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή. Με αυτά τα μέτρα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εργασιακή εφεδρο-απόλυση 30.000 υπαλλήλων, περικοπές συντάξεων και χρονική επέκταση στην επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέχρι το 2014, πρακτικά μπαίνει η ταφόπλακα στην ελληνική οικονομία.
Η κυβέρνηση εκδικείται ειδικά τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους πολύτεκνους για τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα, κόβοντας σε όσους είναι κάτω των 55 ετών την σύνταξη κατά 40%. Πώς τον ελεγαν εκείνο τον τίτλο βιβλίου; "Θα φτύσω στους τάφους σας"; Ε, ίσως είναι η μόνη απάντηση που τους αξίζει!
Στάση πληρωμών στο εξωτερικό και αλλαγή νομίσματος, δείχνει να είναι η μόνη λύση, πλέον.
Όπως αποφάσισε η κυβέρνηση Παπανδρέου πριν από λίγο:
- Σε εργασιακή εφεδρεία θα τεθούν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι εντός του 2011

- Οι κύριες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ θα περικοπούν κατά 20%

- Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η μείωση σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από την ηλικία των 55 ετών, δηλαδή στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πολύτεκνοι. Συγκεκριμένα, προβλέπεται μείωση 40% για το τμήμα της σύνταξης που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ και μέχρι οι συνταξιούχοι να φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών

- Η εξίσωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης αναβάλλεται για το επόμενο έτος

- Το αφορολόγητο όριο μειώνεται στις 5.000 ευρώ, ενώ διατυπώθηκε πρόταση για μείωση στις 6.000 ευρώ

- Το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβλήθηκε φέτος, θα εισπράττεται με χρονικό ορίζοντα το 2014

- Το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο στο Δημόσιο θα είναι ενιαίο για το σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων

- Επισπεύδονται οι αποκρατικοποιήσεις και η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ηλίας Μόσιαλος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Επειδή οι Έλληνες πολίτες πρέπει να έχουν μια σαφή εικόνα για μια σειρά από θέματα που γίνονται αντικείμενα ανεξέλεγκτης φημολογίας, η Κυβέρνηση ανακοινώνει ήδη από σήμερα το σαφές πλαίσιο των κρίσιμων αποφάσεων:
Α) Το αφορολόγητο όριο τοποθετείται στις 5.000 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή στο μέσο επίπεδο των κρατών της ευρωζώνης.
Β) Το νέο μισθολόγιο–βαθμολόγιο θα είναι πραγματικά, ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της.
Γ) Δεν επέρχεται καμία μείωση στις συντάξεις ύψους μέχρι 1.200 ευρώ. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα περικοπεί το 20% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, ώστε να διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική  δικαιοσύνη του συστήματος.
Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και ωσότου αυτοί φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.
Δ) Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα με την εφαρμογή αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό. Αυτό αφορά δηλαδή συνολικά το 3% περίπου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.
Ε) Η Κυβερνητική επιτροπή έλαβε επίσης μια σειρά αποφάσεων για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως των ιδιωτικοποιήσεων , του ανοίγματος των επαγγελμάτων και της αγοράς εργασίας και την αναδιάρθρωση των φορέων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
ΣΤ) Το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα δώσει οριστικό τέλος σε μια σειρά από αδικίες και ανισότητες που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες και οι οποίες υπονομεύουν  την κοινωνική και αναπτυξιακή  συνοχή της χώρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σακ βουαγιάζ !!!Εμείς, ψηφοφορέλ γκραν μαλακιστίκ ξεφτίλ!


Μαντμαζέλ,


κοινοβουλευτισιόν χοντροκλεψιόν γκαραντί,

απατεών αλέ ρετούρ  και...

και μίζα ντούμπλε φας.

Γκραν σουξέ, κι από μανζέ γκουρμέ...

εξοπλισμέ, ζιμενσέ, χρηματιστίκ, βατοπεδουάρ,

ολυμπιάντ, ασφαλιστίκ κασέ

και ζενερέλ φαταούλ αχορταγιέζ!!!

Εμείς, ψηφοφορέλ γκραν μαλακιστίκ ξεφτίλ!

Τώρα, μέσα στο μαιζόν εγκλειστίκ,

τρε μπατίρ,

καταστασιόν απελπιστίκ,

πολύ κοντά σε πεζοδρομουάρ βιζιτέ!!!

Σακ βουαγιάζ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
taxalia
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή η δήλωση ατυχήματος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Π.Ο.ΑΣ.Υ:ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

201_1_26k_foto
  Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα (22-9-2011) και μάλιστα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών μας ότι δημοσιεύθηκε και τέθηκε σε ισχύ το από 16-9-2011 υπ'αριθ. 85/2011 Π.Δ, με το οποίο τροποποιούνται οι διατάξεις του Π.Δ. 100/2003 (Τοποθετήσεις – μεταθέσεις – αποσπάσεις κ.λ.π μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού).
  Συγκεκριμένα, στην παράγραφο κγ του άρθρου 9 του εν λόγω Π.Δ. που αναφέρεται στις έκτακτες μεταθέσεις, προβλέπεται και ως λόγος τέτοιας μετάθεσης (έκτακτης) του αστυνομικού προσωπικού «κγ. Όταν ανακύπτουν λόγοι που άπτονται σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών».
  Με τη ρύθμιση αυτή κατεδαφίζεται στην ουσία το αντικειμενικό σύστημα μεταθέσεων του αστυνομικού προσωπικού.   Σημειώνεται ότι η εν λόγω διάταξη δεν προϋπήρχε στο προσχέδιο που δόθηκε προς μελέτη στις Ομοσπονδίες μας, προσχέδιο για το οποίο είχαμε εκφράσει τις διαφωνίες μας, με την εφαρμογή της οποίας ανατρέπεται άρδην το μέχρι σήμερα υφιστάμενο καθεστώς μεταθέσεων, καθώς με την επίκληση της γενικόλογης αυτής διάταξης καθίσταται πλέον ο αστυνομικός έρμαιο της εκάστοτε Φυσικής – Πολιτικής Ηγεσίας, υποχείριο και άβουλο όργανο του οποιουδήποτε φέρει μιας κάποιας μορφής «εξουσία» ενώ διαλύεται η οικογένειά του καθώς μπορεί να αποτελεί θύμα μετάθεσης από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη..
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
  Οι Ομοσπονδίες μας είναι αποφασισμένες να αγωνιστούν με κάθε τρόπο, όπως άλλωστε έπραξαν και κατά το πρόσφατο παρελθόν και απέτρεψαν την απόπειρα εφαρμογής αντίστοιχης διάταξης, ώστε αυτή να αποσυρθεί άμεσα, καθώς πισωγυρίζει το αστυνομικό σώμα σε "αλήστου μνήμης εποχές". Έκπληξη δε μας προκαλεί ότι αυτά γίνονται σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο που επιβάλλεται οι Έλληνες Αστυνομικοί να έχουν υψηλό φρόνημα ύστερα και από την καταιγίδα των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί σε βάρος μας και τα οποία μας απαξιώνουν τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά.
  Προς τούτο καθιστούμε υπεύθυνους τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο, καθώς το εν λόγω ανοσιούργημα φέρει την υπογραφή του πρώτου και την αποδοχή του δευτέρου, τους καλούμε δε να αποσύρουν άμεσα τουλάχιστον την εν λόγω διάταξη καθώς η εφαρμογή της αποτελεί
ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πριν από τον ενταφιασμό μας, η διάταξη του θανάτου μας
περνάει πάνω από το πτώμα μας.
ypografes_poasy-poaxia

Διαβάστε Περισσότερα »

Βραβεία για το Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς στο 25ο Φεστιβάλ Πανελλήνιων Θεατρικών Ερασιτεχνικών Θιάσων


Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο Ζωγράφου
Με την απονομή των βραβείων έπεσε η αυλαία για τους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, που διοργάνωσε για 25η χρονιά το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου.
Θίασοι από το Δίστομο μέχρι τη Μεσσηνία έδωσαν το παρόν ανεβάζοντας επί σκηνής σημαντικά έργα του ελληνικού και ξένου θεατρικού ρεπερτορίου, που κινήθηκαν από το κλασικό και το αστικό δράμα στην μεταεπαναστατική κωμωδία και την παρωδία.
Κάθε βράδυ, θεατές από την Αττική αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας τιμούσαν με την παρουσία και το ζεστό χειροκρότημά τους την προσπάθεια των ερασιτεχνικών θιάσων, που κατά κοινή ομολογία, φέτος, ξεπέρασαν με την ερμηνεία τους κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας ότι δεν υστερούν στο ελάχιστο, σε σχέση με τους επαγγελματίες συναδέλφους τους.
Οι φετινοί θεατρικοί αγώνες αφιερώθηκαν στη μνήμη ενός μεγάλου ποιητή, που έφυγε πριν λίγους μήνες από τη ζωή, το Γιάννη Βαρβέρη. Το θεατρικό κριτικό, που μαζί με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στην πορεία της θεατρικής τέχνης, τον πνευματικό άνθρωπο, που μετέφρασε πολλούς αρχαίους συγγραφείς. Μαζί με το Γιάννη Βαρβέρη τιμήθηκαν η πρώην δήμαρχος Ζωγράφου και ιδρύτρια του φεστιβάλ, κα Φωτεινή Σακελλαρίδου καθώς και δύο σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου και του πολιτισμού. Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου, ο οποίος, εφέτος, ανέλαβε και την ευθύνη της κριτικής επιτροπής και η μεγάλη κυρία της Τέχνης, Λήδα Πρωτοψάλτη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, γνωστοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, ενώ, πριν από την απονομή, η θεατρική ομάδα «CARPEDIEM» του Δήμου Ζωγράφου παρουσίασε, εκτός συναγωνισμού, «Το Γαμήλιο Εμβατήριο» του Αγ. Τερζάκη.
Οι βραβεύσεις έχουν ως εξής :
Βραβείο Καλύτερης Παράστασης
α) Στη θεατρική παράσταση
« Επτά Λογικές Απαντήσεις», τou Λεωνίδα Προυσαλίδη,
από τη Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης».
β) Στη θεατρική παράσταση,
« Η Κραυγή»της Θεατρικής Ομάδας 18+1 του Θεάτρου Παράθλαση, από τη Θεσσαλονίκη.
Βραβείο Σκηνοθεσίας
στον Περικλή Καρακωνσταντόγλου για τη θεατρική παράσταση, « Επτά Λογικές Απαντήσεις», του Λεωνίδα Προυσαλίδη,
από τη Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης».
α΄ ανδρικού ρόλου
α) στον Ορέστη Ζακυνθινό για τον ρόλο του « Γιώργου », από τη θεατρική παράστασταση, « Επτά Λογικές Απαντήσεις» του Λεωνίδα Προυσαλίδη, από τη Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης».
β) στο Θοδωρή Αρεστό, για το ρόλο του « Χρήστου », από τη θεατρική παράστασταση, « Επτά Λογικές Απαντήσεις», του Λεωνίδα Προυσαλίδη, από τη Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης».
β΄ ανδρικού ρόλου
α) στον Παρασκευά Κουνούκλα, για το ρόλο του « Λογιώτατου », από τη θεατρική παράσταση «Βαβυλωνία » του Δ. Κ. Βυζάντιου, που παρουσιάστηκε, από τον “Όμιλο Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς.”
α΄ γυναικείου ρόλου
α)στη Μαρία Ρούσση για τον ρόλο της «μάνας», από τη θεατρική παράστασταση, « Επτά Λογικές Απαντήσεις» του Λεωνίδα Προυσαλίδη, , από τη Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης».
β΄ γυναικείου ρόλου
α) στην Αγγελική Τριανταφυλλίδη, για το ρόλο της στη θεατρική παράσταση,«Δέστε τους», του Μάριου Ποντίκα,
που παρουσιάστηκε από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ» , Περιγιαλίου Κορινθίας.
β) στη Βενετία Μπαλάφα, για το ρόλο της στη θεατρική παράσταση «Δέστε τους», του Μάριου Ποντίκα,
που παρουσιάστηκε από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ» , Περιγιαλίου Κορινθίας.
γ) στην ΑγγελικήΚρουσταλούδη, για το ρόλο της «Eazy», στη θεατρική παράσταση,
« Η Κραυγή»της Θεατρικής Ομάδας 18+1, του Θεάτρου Παράθλαση από τη Θεσσαλονίκη.
Βραβείο Σκηνικών
Στη Δήμητρα Χαλκιοπούλου, για τη θεατρική παράσταση, « Επτά Λογικές Απαντήσεις», του Λεωνίδα Προυσαλίδη, από τη Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης».
Βραβείο Κοστουμιών
Στον Κώστα Ταρπατζή, για τη θεατρική παράσταση, « Η Κραυγή»της Θεατρικής Ομάδας 18+1 του Θεάτρου Παράθλαση, από τη Θεσσαλονίκη.
Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης
στο Γιάννη Ψειμάδα, για τη θεατρική παράσταση, «Ο Λεπρέντης» του Μ. Χουρμούζη, από το δημοτικό θέατρο Μαραθώνα.
Βραβείο Μουσικής Επιμέλειας
Στη Θεατρική Ομάδα 18+1 του Θεάτρου Παράθλαση, από τη Θεσσαλονίκη.
11.Βραβείο Φωτισμού
στον Περικλή Καρακωνσταντόγλου, για τη θεατρική παράσταση, « Επτά Λογικές Απαντήσεις» του Λεωνίδα Προυσαλίδη, από τη Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης».
12.Βραβείο Κοινού
α) Στη θεατρική παράσταση, « Επτά Λογικές Απαντήσεις» τou Λεωνίδα Προυσαλίδη, από τη Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικές Απόπειρες Ν. Μάκρης».
Ειδικός Έπαινος
Στην Κατερίνα Ζαχείλα
Στη Φώφη Μπάλιου
Στην Αντωνία Σαραντίδου
Στη Βιργινία Παππά
για την ερμηνεία ανδρικών ρόλων από γυναίκες, στη θεατρική παράσταση «Βαβυλωνία » του Δ. Κ. Βυζάντιου, που παρουσιάστηκε από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί αυτή η απάντηση"


Ο μεγάλος Γερμανός συγγραφέας Έρχαρτ Κέστνερ έκανε την εξής εξομολόγηση. «Στα 1952 πήγα για πρώτη φορά μετά το πόλεμο, στην Αθήνα. Η Γερμανική πρεσβεία, όταν άκουσε πως είχα πρόθεση να πάω στη Κρήτη, μου συνέστησε, επειδή ήταν πολύ νωρίς ακόμα και οι πληγές από τη γερμανική κατοχή ανεπούλωτες, να λέω πως είμαι Ελβετός. Αλλά εγώ τους ήξερα τους Κρήτες. Από την πρώτη στιγμή είπα πως ήμουν Γερμανός και ...
όχι μόνο δεν κακόπαθα, αλλά ξανάζησα παντού όπου πέρασα τη θρυλική κρητική φιλοξενία.

»Ένα σούρουπο, καθώς ο ήλιος βασίλευε, πλησίασα το γερμανικό νεκροταφείο, έρημο με μόνο σύντροφο τις τελευταίες ηλιαχτίδες. Έκανα όμως λάθος....

Υπήρχε εκεί και μια ζωντανή ψυχή, ήταν μια μαυροφορεμένη γυναίκα. Με μεγάλη μου έκπληξη την είδα ν' ανάβει κεριά στους τάφους των Γερμανών νεκρών του πολέμου και να πηγαίνει μεθοδικά από μνήμα σε μνήμα. Την πλησίασα και τη ρώτησα. Είστε από εδώ; Μάλιστα. Και τότε γιατί το κάνετε αυτό; Οι άνθρωποι αυτοί σκότωσαν τους Κρητικούς». Και γράφει ο Κέστνερ. «Η απάντηση, μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί». Απαντά η γυναίκα.

«Παιδί μου, από τη προφορά σου φαίνεσαι ξένος και δεν θα γνωρίζεις τι συνέβη εδώ στα 41 με 44. Ο άντρας μου σκοτώθηκε στη μάχη της Κρήτης κι έμεινα με το μονάκριβο γιο μου. Μου τον πήραν οι Γερμανοί όμηρο στα 1943 και πέθανε σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως, στο Σαξενχάουζεν. Δεν ξέρω πού είναι θαμμένο το παιδί μου. Ξέρω όμως πως όλα τούτα ήταν τα παιδιά μιας κάποιας μάνας, σαν κι εμένα. Και ανάβω στη μνήμη τους, επειδή οι μάνες τους δεν μπορούν να 'ρθουν εδώ κάτω. Σίγουρα μια άλλη μάνα θα ανάβει το καντήλι στη μνήμη του γιού μου».

Σωστά έγραψε ο Γερμανός, ότι «Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί η απάντηση αυτή». Λέμε εμείς. Ναι, στην Ελλάδα την ταλαιπωρημένη και απ' όλους αδικημένη.
taxalia.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτόνησε γιατί τον παρενοχλούσαν οι συμμαθητές του!


Με στίχους της Lady Gaga είπε το τελευταίο αντίο ο 14χρονος

«Διαρκώς μιλάω για το πόσο με ενοχλούν οι συμμαθητές μου στο σχολείο αλλά κανείς δε μου δίνει σημασία. Τι άλλο πρέπει να κάνω για να με ακούσουν;», είχε γράψει στις 9 Σεπτεμβρίου ο 14χρονος Jamey Rodemeyer από το Buffalo της Νέας Υόρκης λίγες μέρες πριν αυτοκτονήσει.

Ο ανήλικος Jamey είχε πρόσφατα εγγραφεί στο λύκειο Williamsville όπου και αμέσως αντιμετώπισε εχθρική και βίαιη συμπεριφορά από τους υπόλοιπους συμμαθητές του. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς δε δίσταζαν να προσβάλλουν και διαδικτυακά τον Jamey παρόλο που γνώριζαν ότι ο απελπισμένος ανήλικος είχε εκφράσει δημοσίως την επιθυμία του να αυτοκτονήσει.

Χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την εξομολόγηση του Jamey για τον επικείμενο θάνατό του μια κοπέλα έγραψε: «Ο Jamey είναι χαζός, γκέι, χοντρός και άσχημος. Πρέπει να πεθάνει.», ενώ σε ένα άλλο δημοσίευμα είχαν σημειωθεί τα εξής: «Αδιαφορώ για το εάν θα πεθάνεις ή όχι. Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Οπότε απλά κάντο. Θα έκανες τους πάντες κατά πολύ πιο ευτυχισμένους.» Παράλληλα, υπήρχαν πολλές προσβλητικές αναφορές για τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του ανήλικου.

Λίγο πριν αυτοκτονήσει ο 14χρονος δημοσίευσε στη σελίδα τους σε site κοινωνικής δικτύωσης στίχους από τραγούδι της Lady Gaga ενώ στο ίδιο σχολείο, για τον ίδιο λόγο είχε αυτοκτονήσει άλλο ένα παιδί πέρυσι το Φεβρουάριο.

Η βίαιη συμπεριφορά μεταξύ ανηλίκων είναι ένα φαινόμενο που ταλανίζει τόσο την αμερικανική κοινωνία όσο και την ευρωπαϊκή και τώρα τελευταία και την ελληνική.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελεύθερος ο Μάκης Ψωμιάδης! Και αγαπούλες ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!



Απίστευτο και όμως ελληνικό...

Ελεύθερος αναμένεται να είναι σε λίγες ώρες ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλας Μάκης Ψωμιάδης....
Και αυτό γιατί το αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτή την αίτηση που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης που του είχε επιβληθεί για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 300.000 ευρώ. Το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση αναστολής της ποινής – τρία χρόνια και τέσσερις μήνες - επιβάλλοντας του εγγυοδοσία ύψους 20.000 ευρώ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγγελική Ηλιάδη: Χρωστάει 246.000 ευρώ στην εφορία και πήρε γόβες 650 ευρώ!


Πρώτη στη λίστα των καλλιτεχνών που χρωστούν συνολικά ένα εκατομμύριο ευρώ
στην εφορία, βρίσκεται η Αγγελική Ηλιάδη, με χρέος 246.000 ευρώ, παρ' όλα αυτά η σέξι τραγουδίστρια αγόρασε γόβες 650 ευρώ!

Οι συγκεκριμένες γόβες ανήκουν στην καλοκαιρινή συλλογή του οίκου Casadei, και αποτελούν ένα από τα ακριβότερα ζευγάρια.

Σύμφωνα με το star, η γοητευτική τραγουδίστρια αγόρασε τις συγκεκριμένες γόβες σε σομόν χρώμα.
cosmo.gr










































































Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τι κάνει ο άνθρωπος...(video)

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε και στη Στερεά το Γραφείο Ενημέρωσης των δημοσιογράφων της ΕΛ.ΑΣ.



-Ξεκίνησε πειραματικά από τις αρχές καλοκαιριού
-Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα ήδη αρχίζουν να διαφαίνονται
-Προς το τέλος Σεπτέμβρη θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση

Στην πρώτη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους όταν ανέλαβε καθήκοντα ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Απόστολος Κασκάνης, διαπιστώθηκε από κοινού η ανάγκη λειτουργίας ενός οργανωμένου και σύγχρονα εξοπλισμένου γραφείου τύπου, που να καλύπτει και να ενημερώνει για όλη την Στερεά Ελλάδα.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας, έθεσε σε λειτουργία από τα μέσα Ιουνίου 12 Γ.Ε.Δ. (Γραφεία Ενημέρωσης Δημοσιογράφων).

Στην επιλογή των αξιωματικών για τη θέση του Προϊσταμένου σε κάθε Γ.Ε.Δ., η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού ο προϊστάμενος του Γ.Ε.Δ. κάθε Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης θα είναι ο Τοπικός Εκπρόσωπος Τύπου.

Προηγήθηκε αίτηση-βιογραφικό καθώς και συνέντευξη μέσω τηλεδιάσκεψης, από επιτροπή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Οι δώδεκα (12) επιλεχθέντες Αξιωματικοί, πέρασαν από ειδικό σεμινάριο εκπαίδευσης στην Αθήνα από Αξιωματικούς του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου, καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διπλωματούχους Επικοινωνιολόγους.

Για τη θέση του Προϊσταμένου Γ.Ε.Δ. στην Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς επελέγη ο μέχρι πρότινος διοικητής του Α.Τ. Αμφίκλειας, Σταύρος Κουτουλογένης υπαστυνόμος Α΄.

Ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα άρχισαν να γίνονται ορατά. Τα δελτία τύπου για θέματα που αφορούν και στους 5 νομούς της Στερεάς φτάνουν στην ώρα τους και πολλές φορές συνοδεύονται και από φωτογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, η επίσημη παρουσίαση του Γ.Ε.Δ. της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας θα γίνει προς το τέλος του μήνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επεσαν οι υπογραφές για τον ανισόπεδο κόμβο στα Βάγια!!!

SYMBASI F2.JPG


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν στις 21 Σεπτεμβρίου, την σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά (κόμβος Βαγίων). Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό 7.200.000 € και συμβατικό αντικείμενο 3.750.177 €.
Οι εργασίες αφορούν στη βελτίωση και διαπλάτυνση στα 12,5 μέτρα του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά, σε τμήμα μήκους 2,6 χιλιομέτρων, όπου θα κατασκευαστεί ανισόπεδος κόμβος στη διασταύρωση Βαγίων.
Το έργο που πρόκειται να κατασκευαστεί είναι συνέχεια του ήδη ολοκληρωμένου τμήματος από τη διασταύρωση Κανάβαρι (έξοδος Θήβας) έως τη διασταύρωση Βαγίων.
Πρόκειται για πολύ σημαντική παρέμβαση, που συμβάλει στην αναβάθμιση των κυκλοφοριακών προδιαγραφών του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά, ο οποίος αποκτά σταδιακά χαρακτηριστικά σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου.
Ο οδικός άξονας Θήβα – Λιβαδειά που αποτελεί διαμπερή άξονα της Βοιωτίας καθώς και βασική συνδετήρια οδό της Φωκίδας με τον ΠΑΘΕ, είναι μια από τις κεντρικές υποδομές μεταφορών της Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περγαντάς: Σέβομαι τους θεσμούς και το Περιφερειακό Συμβούλιο




Απάντηση Περγαντά σε Χειμάρα για τη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον κ. Αντώνη Σαμαρά

Με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 20/9 ο συνδυασμός του κ. Αθ. Χειμάρα, τονίζω ότι ως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σέβομαι τους θεσμούς και βεβαίως και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.
Η απουσία μου από τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τους Περιφερειάρχες στις 20 Σεπτεμβρίου, οφείλεται στο γεγονός ότι την ίδια μέρα και  ώρα διεξήχθη η τακτική και προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην οποία θα αναδεικνύονταν με αρχαιρεσίες τα μέλη που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ), και προφανώς επρόκειτο για κορυφαία θεσμική διαδικασία.
Επειδή ακριβώς σέβομαι τους θεσμούς, δεν κατέστη δυνατόν να παραστώ στην, ταυτόχρονη με το Περιφερειακό Συμβούλιο, συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον κ. Σαμαρά, έχοντας ήδη ενημερώσει για την απουσία μου τον προσωρινό Πρόεδρο της ΕΝΠΕ, κ. Σγουρό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν τον προσέλαβαν στην Ελλάδα και βρήκε δουλειά στο Facebook


Δεν έβρισκε δουλειά στην Ελλάδα και τον προσέλαβε το Facebook με μισθό 100.000 δολαρίων το χρόνο.
 Ο λόγος για τον 23χρονο Γιώργο Καρνά ο οποίος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Τμήμα Πληροφορικής ενώ έκανε μεταπτυχιακό στο Cambridge.

Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, έστειλε βιογραφικά αλλά δεν τον κάλεσαν σε συνέντευξη οπότε αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο Facebook.

Ο Γιώργος πέρασε από τρεις συνεντεύξεις μέσω Skype και από άλλες πέντε στις ΗΠΑ.

Τον Απρίλιο τον προσέλαβαν με ετήσιο μισθό 100.000 δολάροα και επίσης μια επιταγή – δώρο 35.000 δολάρια.
Ο 23χρονος τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει να εργάζεται για λογαριασμό του Facebook.

Πηγή :http://www.cosmo.gr











































































Διαβάστε Περισσότερα »

Βάγια:Ληστεία με καλάσνικοφ στην Αγροτική Τράπεζα



Μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων στη Βοιωτία αλλά και στους όμορους νομούς, για τον εντοπισμό των δραστών, που στις 10.55΄ λήστεψαν το υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας στα Βάγια Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  οι δράστες είναι 3 ή 4. Οι κακοποιοί φορώντας μαύρες κουκούλες και γάντια έσπασαν πλαϊνό παράθυρο της τράπεζας με βαριοπούλα την οποία παρατησαν εκεί και στη συνέχεια οι 2 από αυτούς μπήκαν μέσα  και πήραν 8.500 ευρώ από το ταμείο, καθώς και μία επιταγή των 6.000 ευρώ

  ο ένας κρατούσε πιστόλι και ο άλλος καλάσνικοφ.


Στη συνέχεια διέφυγαν με ένα μπλε Hyundai, όπου τους περίμενε ένας ή δυο συνεργοί τους, το οποίο αναζητούν οι αστυνομικοί, έχοντας στήσει μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή και στην εθνική οδό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λουκέτο σε 19 εφορίες – Δείτε τη λίστα




Η αρχή της αναδιοργάνωσης που προβλέπει πάνω από 200 λουκέτα στις εφορίες ανά την Ελλάδα γίνεται με τις 19 εφορίες που κλείνουν

μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών μέχρι το τέλος του έτους, ενώ παράλληλα θα καταργηθούν και 62 τμήματα εξόδων σε ΔΟΥ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του έτους καταργούνται οι εξής εφορίες:

1) Τροπαίων, η οποία ενσωματώνεται στην ΔΟΥ Δημητσάνας.

2) Ακράτας, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αιγίου. Από την αρχή του έτους η συγκεκριμένη εφορία έχει ελέγξει μόλις 3 από τις 271 υποθέσεις φορολογικών παραβάσεων που της ανατέθηκαν.

3) Κλειτορίας, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Καλαβρύτων. Η Εφορία αυτή από την αρχή του έτους δεν έχει ελέγξει ούτε μια υπόθεση από τις 111 που έχει στα συρτάρια της.

4) Ανδρίτσαινας, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Κρεστενών.

5) Βάρδας, η οποία ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Λεχαινών.

6) Τυμπακίου, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Μοιρών.

7) Καστελίου Πεδιάδος, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αρκαλοχωρίου.

8) Ληξουρίου, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αργοστολίου.

9) Νεάπολης Βοΐου, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Σιάτιστας.

10) Δερβενίου, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Ξυλοκάστρου.

11) Αερόπολης, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Γυθείου. Και αυτή εφορία έχει μηδενική απόδοση στον έλεγχο των υποθέσεων φορολογικώπαραβάσεων, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο ΟΙκονομικών.

12) Κροκέων, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Σκάλας.

13) Νεάπολης Βοιών, ενσωματώνεται στην ΔΟΥ Μολάων.

14) Νεάπολης, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου.

15) Πλωμαρίου, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Μυτιλήνης.

16) Μήθυμνας, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Καλλονής.

17) Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Κυπαρισσίας.

18) Πάργας, ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Φαναριού.

19) Καρλοβασίου, που ενσωματώνεται στη ΔΟΥ Σάμου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα »

Οινόφυτα:Την χτύπησε η αμαξοστοιχία


Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΚΑΤ

Η άτυχη 75χρονη, χθες το πρωί, βρισκόταν στο σταθμό των τρένων στα Οινόφυτα. Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport κάθισε στην αποβάθρα με τα πόδια να ακουμπάνε στις ράγες. Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος της.
Στις 9.40΄η αμαξοστοιχία Intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, την χτύπησε τραυματίζοντάς την πάρα πολύ σοβαρά.
Η 75χρονη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το επίπεδο του κ. Βουλγαράκη


Καμαρώστε το επίπεδο του Βουλγαράκη που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια.. Ο θρασύτατος αυτός κύριος, ο επι χρόνια βουλευτής αλλα και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε εκατομμύρια με τις υπογραφές του, έχει το θράσος και κάνει χιούμορ αυτές τις ....




δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, μέσω του λογαριασμού του στο twitter.. Συγκεκριμένα λέει "Το ρητό της ημέρας: Δεν πρόκειται περι χρεωκοπίας αλλα περί ανταλλαγής οργάνων. Εμείς χρωστάμε τ΄ άντερα μας και αυτοι θα πάρουν @@@@ μας !".. Μπράβο ρε Βουλγαράκη.. Γελάσαμε! Τους έκανες την μούρη κρέας!! Τόσα χρόνια όμως ήταν καλά που έβαζες και εσύ το χέρι στο μέλι.. Τώρα που είσαι στην απέξω δεν φαίνεται να σου καίγεται καρφάκι.. Αλλα τι ανάγκη έχεις και εσύ.. Είσαι απο τους βολεμένους.. Αλίμονο σε μας..
Διαβάστε Περισσότερα »

Να γελάσουμε και λίγο!!




ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!
Πολλά FAIL συγκεντρωμένα σε ένα βίντεο.. Δεν θα αντέξετε να το δείτε ολόκληρο!! Καλά δεν βάζουμε και πάλι στοίχημα.. Απολαύστε!

trelokouneli.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία:Ο παπάς δεν έμεινε ευχαριστημένος από την "ταρίφα"



Η καταγγελία έγινε από αναγνώστη στο LamiaReport, και περιμένουμε από την Μητρόπολη ή και από τον ίδιο τον ιερέα την απάντηση ή την διάψευσή της....

<<Την Κυριακή 18-09-11 σε εκκλησία της Λαμίας και ώρα 6.00 το απόγευμα, είχαμε βάφτιση και γάμο μαζί.

Μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα οι παπάδες έχουν το θράσος να ζητάνε ταρίφες!

Συγκεκριμένα τελειώνοντας το μυστήριο του γάμου ο παπάς πιάνει τον κουμπάρο και του λέει να δώσει κάτι για την εκκλησία.. Τον ρωτάει ο κουμπάρος, πρόθυμος να δώσει κάτι, πόσα πρέπει να δώσω και γυρίζει ο παπάς και του λέει 100 €!  Τα δίνει πιστεύοντας ότι με αυτά τα λεφτά που ήταν πάρα πολλά, ότι καλύπτει και τα δύο μυστήρια και ότι δε χρειαζόταν να δώσει κάτι άλλο.

Περνάμε στην βάφτιση αμέσως μετά, τελειώνοντας ο παπάς είχε το θράσος να φωνάξει το νονό αυτή τη φορά, πιστεύοντας ότι δεν έχει μιλήσει με τον κουμπάρο για να αρπάξει τη δεύτερη ταρίφα... Τον φωνάζει λοιπόν και του λέει τα ίδια ακριβώς, να δώσει κάτι για την εκκλησία! Ο νονός επειδή δεν ήθελε να το κάνει θέμα, βγάζει 30 € και του τα δίνει... Ο παπάς βλέποντας τα 30 € άρχισε να ωρύεται και να φωνάζει μέσα στον κόσμο, "Τι μας περάσατε γύφτους και μας δίνετε τόσα?"... Τότε ο νονός γυρίζει και του λέει "Τι λέτε πάτερ, πριν δε σας έδωσε 100€ ο κουμπάρος, τι θέλετε δηλαδή κι άλλα?" και τότε ο παπάς άρχισε πάλι να φωνάζει μπροστά στον κόσμο και να λέει περάστε έξω όλοι, θέλουμε να κλείσουμε, έχει πάει η ώρα 9, τι είναι εδώ...", χωρίς καν να πάρουμε τα πράγματά μας και τις λαμπάδες, μας πέταξε έξω και ο λόγος ότι δεν πληρώσαμε την ταρίφα που έπρεπε...

Αν είναι έτσι, να βγάλουν απ' έξω έναν τιμοκατάλογο, όπως οι ταβέρνες να ξέρουμε που βαδίζουμε... Αυτή δεν είναι εμπορευματοποίηση του μυστηρίου? Νομίζω ότι η ίδια η "εκκλησία" διώχνει μακριά τον κόσμο!
Κρίμα....Ελπίζω μέσα από το site σας να δημοσιευτεί κάτι μήπως πραγματικά αλλάξει κάτι... Ευχαριστώ!
LamiaReport
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται η τρόικα την επόμενη εβδομάδα - Ποια σκληρά μέτρα συζητήθηκαν



Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έλθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να υπάρξει οριστική συμφωνία με την κυβέρνηση, που θα επιτρέψει την εκταμίευση της έκτης δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ. 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ και διήρκησε περίπου δύο ώρες, στις διαπραγματεύσεις «υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος. Οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν την επεξεργασία των στοιχείων όχι μόνο για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού του 2011 και την προετοιμασία του Προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και 2014, δηλαδή για το σύνολο της διάρκειας του μεσοπροθέσμου προγράμματος».

Οι σχετικές συνομιλίες θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο, όπου ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, για να παραστεί στην ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ.
Τα μέτρα που συμφώνησαν οι δύο πλευρές αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη το μεσημέρι, μετά το τέλος της κυβερνητικής σύσκεψης που έχει προγραμματιστεί για τις 11.30 το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει:
«Συνεχίστηκε σήμερα η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, και των επικεφαλής της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ).
Στην συζήτηση από ελληνικής πλευράς μετείχαν, επίσης ο ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Ηλίας Πλασκοβίτης και ο Πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, καθηγητής κ. Γιώργος Ζανιάς.
Υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος. Οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν την επεξεργασία των στοιχείων όχι μόνο για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού του 2011 και την προετοιμασία του Προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και 2014, δηλαδή για το σύνολο της διάρκειας του μεσοπροθέσμου προγράμματος.

Το σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία θα μετέχει και ο κ. Βενιζέλος, θα συνεχιστούν οι σχετικές συνομιλίες.
Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.»
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα σε  άλλα μέτρα συζητήθηκαν :
-Η μείωση των θέσεων εργασίας κατά 150.000 την επόμενη τριετία μέσω συντάξεων, εφεδρείας και απολύσεων ενώ η Τρόικα συστήνει περικοπές θέσεων εργασίας και στο στενό δημόσιο τομέα. Σε πρώτη φάση η τρόικα ζητά τις απολύσεις τουλάχιστον 50.000 εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
-Οι απολύσεις θα αφορούν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενώ περιλαμβάνεται και η κατάργηση οργανικών θέσεων.
-Μείωση των μισθών κατά 15%-20%, πέραν του ενιαίου μισθολογίου.
-Δραστική περικοπή αναμένεται και στις συντάξεις με το «ψαλίδι» στις επικουρικές να φτάνει το 50%.
-Αυξάνεται ο κλιμακωτός φόρος τύπου ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις ακόμη και κάτω των 1.000 ευρώ
-Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται η καθυστέρηση ενός μηνός στην καταβολή της επόμενης σύνταξης
-Μέχρι και την τελευταία στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρισκόταν η νέα μείωση του αφορολογήτου, όπως και η εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
- Μείωση αφορολογήτου για μισθοσυντήρητους και επιτηδευματίες στις 4.000 ευρώ αντί για 8.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σ.Λαβρόφ: "Ρωσική στρατιωτική και πολιτική "ασπίδα" στην Κύπρο"

Image
Στην πιο κρίσιμη ώρα για την Κύπρο, ίσως την κρισιμότερη μετά το 1974, η Ρωσία ρίχνει όλο το πολιτικό και στρατιωτικό της βάρος υπερ της Μεγαλονήσου: Κατ'αρχήν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ, επιδίωξε και συναντήθηκε στο περιθώριο της συνέλευσης του ΟΗΕ με τον πρόεδρο της Κύπρου Δ.Χριστόφια και μετά προχώρησε σε μια εξαιρετικά σαφή και καθαρή δήλωση υπέρ της Κύπρου.
Δεύτερον στην περιοχή ήδη πλέει ένα ρωσικό υποβρύχιο με κατευθυνόμενα βλήματα (συμβατικό και όχι πυρηνικό όπως οι πληροφορίες ανέφεραν αρχικά από την Μόσχα).
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτήρισε τη θέση της Μόσχας για τις έρευνες ως "Ασπίδα για την Κύπρο" και όχι τυχαία: Όπως προαναφέραμε ένα ρωσικό υποβρύχιο κατευθυνομένων βλημάτωνπερπολεί στην περιοχή ενώ παρασκηνιακά έχουν δοθεί οι κατάλληλες διαβεβαιώσεις για την παροχή ασφάλειας στην Κύπρο...
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε την Τουρκία "να αποφύγει βήματα τα οποία θα κλιμάκωναν την κατάσταση" και πρόσθεσε: "Ενθαρρύνουμε όλους να παραμείνουν εντός των πλαισίων του Δικαίου της Θάλασσας", όπως είπε.
"Συνεργαζόμαστε σθεναρά στα διεθνή θέματα, στον ΟΗΕ και στον Οργανισμό Συνεργασίας και Ασφάλειας στην Ευρώπη και εκτιμούμε τη συμβολή της Κύπρου στην προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ", επισήμανε ο Λαβρόφ.
Αναφερόμενος στις έρευνες που ξεκίνησαν στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι "η θέση μας βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και ειδικά για την περίπτωση αυτή στη σύνοδο του 1982 του Δικαίου της Θάλασσας".
Όσον αφορά στο Κυπριακό, τόνισε ότι "όπως και σε κάθε άλλο ζήτημα, η Ρωσία είναι ένθερμα υπέρ της επίτευξης συμφωνίας στη βάση των διεθνώς συμφωνημένων αρχών και στην περίπτωση αυτή μιλούμε για τα ψηφίσματα του ΣΑ. Τα ψηφίσματα αυτά περιγράφουν τις παραμέτρους για την εξεύρεση διευθέτησης, η οποία θα είναι αντικείμενο της συμφωνίας και των δύο κοινοτήτων, θα είναι διαρκής και θα είναι αντικείμενο ισχυρής διεθνούς υποστήριξης".
Μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία έχει ζητήσει δια της Gazprom την άδεια παραχώρησης ερευνών και εκμετάλλευσης δύο "Οικοπέδων" που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με σφαίρα από αεροβόλο στο λαιμό χαροπαλεύει 8χρονο παιδί στη Κρήτη

Με σφαίρα από αεροβόλο στο λαιμό χαροπαλεύει 8χρονο παιδί στη Κρήτη

Ένα 8χρονο αγοράκι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρέθηκε νωρίς το απόγευμα σοβαρά τραυματισμένο, από σφαίρα στο λαιμό, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Το παιδάκι με καταγωγή από τα Ανώγεια, μεταφέρθηκε αμέσως στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου και αυτή την ώρα χειρουργείται. Από θαύμα ζει ακόμα, σύμφωνα με τους γιατρούς καθώς η σφαίρα καρφώθηκε στο λαιμό δίπλα στην καρωτίδα!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα, μία παρέα παιδιών κυνηγούσε πουλιά με....αεροβόλα όπλα και κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, ο 8χρονος τραυματίστηκε.
Αδιευκρίνιστο παραμένει το αν ο 8χρονος ήταν στην εν λόγω παρέα ή βρισκόταν κάπου κοντά και τραυματίστηκε από τη σφαίρα του αεροβόλου.
Πηγή: cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας νεκρός από την σφοδρή κακοκαιρία - Ποιές περιοχές θα πληγούν σήμερα

Ένας Γάλλος που έκανε διακοπές στη Λευκάδα έχασε τη ζωή του όταν η βάρκα του ανατράπηκε από τους δυνατούς ανέμους.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή «Βλύχου», ένας 60χρονος αλλοδαπός. Επιτόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας όπου
διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρίου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Εν τω μεταξύ ένας ανεμοστρόβιλος που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Βλυχου προκάλεσε βιβλικές καταστροφές στην περιοχή. Τα σκάφη που βρίσκονταν εκτός θάλασσας στο καρνάγιο ανετράπηκαν ενώ πολλές από τις
βάρκες που ήταν δεμένες στο λιμάνι βγήκαν στην στεριά. Πληροφορίες του mylefkada.gr κάνουν λόγω για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στα Χαραδιάτικα.

Μέσα σ' όλα το λιμενικό του νησιού ειδοποιήθηκε και για ανατροπή ενός ιστιοφόρου-καταμαράν. Το σκάφος, σημαίας Αγγλίας, ανετράπη στον κόλπο «ΒΛΥΧΟΥ» Λευκάδας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Οι επιβαίνοντες του
ιστιοφόρου περισυνελλέγησαν από παρακείμενο σκάφος το οποίο και τους μετέφερε στην ακτή. Είναι καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ το ιστιοφόρο, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο, αναμένεται να ανελκυθεί και να ρυμουλκηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες

Η κακοκαιρία χτύπησε πολλές περιοχές της χώρας και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές σε διάφορες πολεις.



Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων, ζητά την προσοχή των πολιτών αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
-Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
-Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
-Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
Αναλυτικά οι πόλεις στις οποίες θα χτυπήσει η κακοκαιρία. Πότε φτιάχνει ο καιρός. Πρόγνωση εώς και το Σαββατοκύριακο από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Περιμένουμε βροχές ισχυρές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με πιο έντονα φαινόμενα στην Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά από το απόγευμα και μετά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί, βορειδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ όμως τα βράδυ θα γυρίσουν βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα θα κυμανθεία από 7 βαθμούς στη Φλώρινα εώς 24 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 13 εώς 27 στα κεντρικά και από 19 εώς 29 βαθμούς κελσίου στα νησιά και την Κρήτη.
Στην ΑΤΤΙΚΗ περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 εώς 27 βαθμούς.

ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
Μέχρι το μεσημέρι αναμένονται έντονα φαινόμενα στις εξής περιοχές:
- Καβάλα
- Λήμνος
- Σαμοθράκη
- Αϊ Στράτης
- Μυτιλήνη
- Χίος
- Σέρρες
- Δράμα,

Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται έντονα φαινόμενα στις εξής περιοχές:
- Σκύρος
- Αλόνησος
- Σκιάθος
- Κύμη
- Σάμος
- Ικαρία
- Πάτμος
- Λέρος
- Κως
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαύρη εργασία στα Οινόφυτα!



Επιχειρήσεις απασχολούσαν παράνομους αλλοδαπούς
permisospress.blogspot.com

Έλεγχοι για παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας διενεργήθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας που διοικεί ο Μπάμπης Τάτσης, από κοινού με κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του Ι.Κ.Α. – ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α.), στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα  το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης του Ι.Κ.Α, διενήργησε, ύστερα από σχετικές καταγγελίες, ελέγχους σε έξι (6) εταιρείες και επιχειρήσεις, όπου βεβαιώθηκαν τα ακόλουθα:
  • Εταιρεία της Βορείου Ελλάδος που διατηρεί υποκατάστημα στα Οινόφυτα Βοιωτίας απασχολούσε είκοσι οκτώ (28) ανασφάλιστους εργαζόμενους, από τους οποίους οι επτά (7) ήταν αλλοδαποί που διαμένουν παράνομα στη χώρα. Από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης του Ι.Κ.Α (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) επιβλήθηκε άμεσα το αναλογούν διοικητικό πρόστιμο των 14.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία, ενώ σε άλλη μία περίπτωση που διαπιστώθηκε διόρθωση της ημερομηνίας πρόσληψης εργαζομένου επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ.
Σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας, καθώς και των επτά (7) παράνομα ευρισκομένων και εργαζομένων αλλοδαπών στη χώρα, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Οι επτά (7) αλλοδαποί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, ο δε νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας - που απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου - αναζητείται.
  • Εταιρεία που εδρεύει στα Οινόφυτα απασχολούσε πέντε (5) ανασφάλιστους εργαζομένων και της επιβλήθηκε απευθείας το αναλογούν διοικητικό πρόστιμο των 2.500 ευρώ.
  • Εταιρεία που διατηρεί υποκατάστημα στα Οινόφυτα Βοιωτίας απασχολούσε ένα (1) ανασφάλιστο εργαζόμενο και της επιβλήθηκε απευθείας το αναλογούν διοικητικό πρόστιμο των 500 ευρώ. Επίσης, κατά την έρευνα των βιβλίων, διαπιστώθηκε η αλλαγή της ημερομηνίας πρόσληψης δύο (2) εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού και επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Οι έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται αμείωτα σε όλη την Ελλάδα, είτε με βάση τα καταγγελλόμενα στο τηλεφωνικό κέντρο 11012, είτε με βάση σοβαρές ενδείξεις ποινικών αδικημάτων που προκύπτουν από τη συνεργασία με άλλες Αρχές Ελέγχου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σύγκρουση δορυφόρου με τη Γη

Στην ανακοίνωση πως ένας δορυφόρος θα πέσει στη Γη την Παρασκευή, προέβη η NASA.
Ένας δορυφόρος βάρους έξι τόνων αναμένεται να πέσει στη Γη την ερχόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με την Αμερικανική υπηρεσία του Διαστήματος. Η NASA ανακοίνωσε πως κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνει την Παρασκευή και ήδη έχει σημάνει συναγερμός, αφού το βάρος του δορυφόρου είναι αρκετά μεγάλο και πιθανή του πτώση σε κατοικημένη περιοχή, θα είναι καταστροφική.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA ο δορυφόρος θα πέσει στον Ειρηνικό ωκεανό, ωστόσο το μέγεθος του βάρους του, ίσως του δώσει άλλη τροχιά με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες για τη Γη.
Η σύγκρουσή του αναμένεται να προκαλέσει καταστροφές σε πολλές χιλιάδες στρέμματα και πλέον οι Η.Π.Α. παρακολουθούν την τροχιά του με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο δορυφόρος είχε σταλεί στο διάστημα πριν 30 χρόνια.
Κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης αναμένεται να καεί και να διαλυθεί σε εκατοντάδες κομμάτια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μας έβαλε τα γυαλιά η Σουηδέζα(άρθρο που πρέπει να μελετήσετε)


Μας έβαλε τα γυαλιά η Σουηδέζα
permisospress.blogspot.com
Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2011 στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, ναυαρχίδας του σουηδικού τύπου, και περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα αντικειμενικά, κόντρα στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ (και των σουηδικών ΜΜΕ δυστυχώς μεταξύ αυτών).

Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση. Η Κάισα Έκις Έκμαν επισκέφτηκε μια παρεξηγημένη χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο, όπου όλοι συμφωνούν μεταξύ τους.

Πώς θα νιώθαμε αν όλα όσα μας ανήκαν πουλιόνταν για να ξεπληρώσουμε δάνεια από τα οποία δεν είδαμε ποτέ όφελος; Αν οι μισθοί μας μειώνονταν στο μισό και τα λεφτά πήγαιναν κατευθείαν σε ξένες τράπεζες; Και αν εμείς, ενώ προετοιμαζόμασταν να ζήσουμε στο όριο διαβίωσης, ως επιστέγασμα όλων αποκαλούμασταν τεμπέληδες και κακομαθημένοι; Αν κάποιος εξοικειωθεί με αυτή την κατάσταση, μπορεί να αποκτήσει μια ιδέα πώς είναι να είσαι Έλληνας αυτή τη στιγμή.

Έχω μόλις επιστρέψει από την Ελλάδα. Σε μία χώρα που βρίσκεται σε κρίση επικρατεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μια καχεξία και απελπισία, αναμεμιγμένη με την πολιτική αφύπνιση που ακολουθεί μεγάλα γεγονότα και προκαλεί ευφορία. Ξαφνικά, οι χαμηλοί μισθοί και η δυσκολία πληρωμής των λογαριασμών, από ατομικό πρόβλημα του καθενός, απέκτησαν κοινό πολιτικό περιεχόμενο. Ορισμένοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν. Άλλοι να ρίξουν την κυβέρνηση. Μια αναγκαία αντιασφυξιογόνα μάσκα κρέμεται σε πολλά σπίτια, ως ανάμνηση των διαδηλώσεων των 28 και 29 Ιούνη, οπότε το κοινοβούλιο υπερψήφισε το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι έχω βρεθεί παλιότερα σε χώρα όπου όλοι μα όλοι που συνάντησα να συμφωνούν. Είναι όλοι αγανακτισμένοι με το ευρώ, με τη Γερμανία, με την κυβέρνησή τους και με τους εαυτούς τους που την ψήφισαν. Ύστερα από μια βδομάδα στην Αθήνα, μπορώ να πω ότι αν ήμουν Ελληνίδα, θα ήμουν κι εγώ αγανακτισμένη.

Αυτά που μαθαίνουμε για την Ελλάδα από τις σουηδικές εφημερίδες είναι πάνω κάτω ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ λίγο και αμείβονται πολύ καλά. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, Άντρες Μπόρι, έχει δηλώσει ότι «οι Έλληνες βγαίνουν στη σύνταξη στα 40». Στο άρθρο «Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Ελλάδα» της 17/6 στην Dagens Nyheter γραφόταν ότι οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα». Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έκανε έκκληση στους Έλληνες να δουλεύουν περισσότερο και να μην κάνουν τόσο πολύ καιρό διακοπές. Όλα αυτά καρυκευμένα με τη συνηθισμένη μπούρδα περί ενός τεράστιου και μη αποτελεσματικού κράτους. Τώρα θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα τους δανείσει ακόμα περισσότερα χρήματα, αυτό θα μπορούσε να βάλει σε μια τάξη τα πράγματα, άρα γιατί διαμαρτύρονται;

Τι τραγικός αχταρμάς παραπληροφόρησης! Και τι τραγική έλλειψη αλληλεγγύης προς μία χώρα που οφείλουμε τώρα να υποστηρίξουμε! Οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη – 42 ώρες τη βδομάδα σύμφωνα με τη Eurostat, την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 803 ευρώ. Το πραγματικό όριο ηλικίας δεν είναι τα 40 χρόνια, όπως ισχυρίζεται ο Άντερς Μπόρι, αλλά τα 61,4.

Πρόκειται δηλαδή για έναν από τους πιο σκληρά εργαζόμενους και ταυτόχρονα πιο χαμηλά αμειβόμενους λαούς της Ευρώπης. Όμως έχουν μια χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό και όχι από κάποια αμιγώς δικιά της μεγάλη παραγωγή. Και μια χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο. Όπου ο κόσμος δεν εμπιστεύεται το κράτος ενώ το κράτος δεν παρέχει στους πολίτες του ούτε τις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες. Και το οποίο, ως επιστέγασμα όλων, βρίσκεται στη θηλιά του ευρώ.

Κάθε εθνικό νόμισμα μπορεί να παρομοιαστεί με ένα ρούχο. Κάθε χώρα φορούσε μέχρι πρότινος το ρούχο που της ταίριαζε. Μπορούσε να το στενέψει και να το φαρδύνει αν ήταν ανάγκη. Για παράδειγμα, μπορούσε να υποτιμήσει το νόμισμά της σε περίοδο κρίσης, ή να αυξομειώνει τα επιτόκια ανάλογα με τι ανάγκες της.

Όταν όμως εισήχθη το ευρώ, όλες οι χώρες έπρεπε ξαφνικά να φορέσουν τα ίδια ρούχα. Μόνο που τα μέτρα των ρούχων πάρθηκαν για να ταιριάζουν σε ορισμένες μόνο χώρες – όπως τη Γερμανία και τη Γαλλία. Για άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, το εν λόγω κουστούμι δεν ταίριαζε.

Η Ελλάδα κυβερνάται για δεκαετίες από δύο «δυναστείες» – τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, με δύο οικογένειες στην κορυφή, μία στο κάθε κόμμα. Και οι δύο κυβερνήσεις έχουν πάρει μεγάλα δάνεια, αλλά λίγοι ξέρουν τι δρόμο πήραν τα χρήματα των δανείων. Πολλά από αυτά έχουν εξαφανιστεί στη διαφθορά και σε σκοτεινά συμβόλαια. Λέγεται ότι η κατασκευή ενός δρόμου στην Ελλάδα κοστίζει πολύ περισσότερο απ’ ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς παρεμβάλλονται πάρα πολλοί μεσάζοντες. ΈΟ λαός δεν θέλει να πληρώνει φόρους μιας και δεν παίρνει τίποτα ως ανταπόδοση από το κράτος. Ενα μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων πηγαίνει στη στήριξη μιας κρατικής γραφειοκρατίας που υπάρχει για να εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό της. 

Ταυτόχρονα οι βασικές κοινωνικές υπηρεσίες αποτελούν πονεμένη ιστορία για τον κόσμο. Ένας ασθενής πρέπει να πληρώσει φακελάκι στο γιατρό για να τον φροντίσει, ενώ οι Έλληνες μαθητές χρειάζονται ιδιαίτερα μαθήματα για να ανταποκριθούν στις σχολικές εξετάσεις. Και μέσα σ’ όλα αυτά, ήρθε η οικονομική κρίση το 2008. Η Ελλάδα, η οικονομία της οποίας εξαρτάται από τον τουρισμό, επλήγη ακόμα πιο σκληρά.

Υπό άλλες συνθήκες, η κυβέρνηση θα μπορούσε να υποτιμήσει το εθνικό νόμισμα για βγει η χώρα από την κρίση. Όμως μετά την εισαγωγή του ευρώ, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Η Ελλάδα περιορίζεται από το κουστούμι της το οποίο δεν μπορεί να βγάλει. Κι έτσι το κουστούμι καταστρέφεται – μόνο που αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί, καθώς το ίδιο φοράνε και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι προτιμότερο λοιπόν να πετσοκοφτεί αυτός που το φοράει.

Αυτό ονομάζεται «εσωτερική υποτίμηση» και σημαίνει απλά ότι αντί να υποτιμηθεί η αξία του νομίσματος περικόπτεται το εισόδημα του λαού. Κατ’ απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι Έλληνες κρατικοί γραφειοκράτες έβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο. Οι μισθοί θα συμπιεστούν και μεγάλα τμήματα γης θα ιδιωτικοποιηθούν. Παραλίες, αεροδρόμια, εθνικές οδοί και κατά το ήμισυ όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις θα ξεπουληθούν. Στην πλατεία Συντάγματος κυκλοφορεί μια φήμη ότι η Ακρόπολη θα εξαγοραστεί από μια γερμανική εταιρεία.

Έμενα στο σπίτι κάποιων νέων που ανήκουν στη «γενιά των 700 ευρώ». Σύντομα θα μεταμορφωθούν στη «γενιά των 500 ευρώ». Είναι στην ηλικία μου – 30 χρονών και πάνω – όχι τόσο νέοι τελικά, όπως νιώθουν πιο νέοι απ’ ότι είναι καθώς ακόμα αναρωτιούνται τι θα κάνουν στο μέλλον. Κανείς τους δεν έχει παιδιά. Το να κάνουν παιδιά είναι κάτι αδιανόητο γι’ αυτούς. Είναι μορφωμένοι, έχουν πολλά χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών στο ενεργητικό τους, όμως δουλεύουν ευκαιριακά ως διακοσμητές γάμων. Ο ασφαλέστερος τρόπος να βρουν μια σταθερή δουλειά ήταν παλιότερα δια μέσου του κράτους, όμως αυτό πρόκειται τώρα να αλλάξει. Η κατάσταση αυτή δεν είναι εντελώς άγνωστη· το ίδιο ισχύει για τη γενιά μας σε όλη την Ευρώπη. Μόνο που στην Ελλάδα συμπιέζονται επιπλέον οι μισθοί μέχρι το κατώτερο όριο, με πρόσχημα την κρίση.

Στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνεται κάθε απόγευμα συνέλευση. Όταν βρέθηκα εκεί στα μέσα του Ιούλη, ο αρχικός ενθουσιασμός είχε κάπως υποχωρήσει. Οι συμμετέχοντες δεν ήταν πια χιλιάδες, παρά εκατοντάδες. Ο καθένας μπορούσε να πάρει το λόγο και να μιλήσει ενώ τα θέματα ήταν διάφορα: από προτάσεις για γενική απεργία μέχρι εκκλήσεις να μην κλέβονται αντικείμενα από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία. Ορισμένες ελληνικές λέξεις στριφογυρίζουν επίμονα στο μυαλό μου. Μία από αυτές είναι ο «Ισημερινός», που Σημαίνει Εκουαδόρ. Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, ήταν ένας μεγάλος ήρωας για την πλατεία. Τρεις στους τέσσερις Έλληνες επιθυμούν η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα του Εκουαδόρ και της Αργεντινής: να κηρύξει στάση πληρωμών του χρέους. Ένας στους τέσσερις θέλει να φύγει η χώρα από το ευρώ. Αυτό που πρέπει να καταλάβει κανείς είναι ότι οι Έλληνες δεν είναι εξοργισμένοι με ένα αναγκαίο κακό – παρά με ένα μη αναγκαίο κακό.

Το πακέτο στήριξης που δόθηκε στην Ελλάδα δεν επιλύει την κρίση, παρά αναγκάζει τη χώρα να βυθιστεί βαθύτερα σ’ αυτήν. Αντί να γίνουν επενδύσεις στην ύπαιθρο, να φτιαχτεί κάποια παραγωγή που να μην βασίζεται στον τουρισμό, να χτιστεί κράτος πρόνοιας και να γεμίσει ο λαός αισιοδοξία, περικόπτονται τα εισοδήματα του κόσμου. Το ΔΝΤ, διαβόητο για τις πολιτικές λεηλασίας του στον τρίτο κόσμο, τα μάζεψε και έφυγε από τη Λατινική Αμερική. Τώρα κατασπαράσσει τα άκρα της Ευρώπης. Θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί;

Κάισα Έκις Έκμαν




grafida.net

Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκαν 65 χρόνια μετά μέσω internet και... παντρεύτηκαν!


Βρέθηκαν 65 χρόνια μετά μέσω internet και... παντρεύτηκαν!

Ποτέ μην λες ποτέ: Χάθηκαν, βρέθηκαν μετά από 65 χρόνια μέσω διαδικτύου και παντρεύτηκαν στα 81!!!



Σχεδόν ψεύτικη μοιάζει η ιστορία του Τζον Άκινγκς και της Μέρι Λίνες. Οι δυο τους μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά και αγαπήθηκαν τρελά. Στα 15 όμως αναγκάστηκαν να χωριστούν, όταν ο Τζον κατετάγη στην βρετανική αεροπορία και ταξίδεψε ανά τον κόσμο στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όμως… όταν θέλεις κάτι πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις, όπως αποδείχτηκε.

Η κόρη της κ. Λίνες της έκανε δώρο για τα γενέθλιά της ένα laptop … Μετά από λίγες μέρες της ήρθε μήνυμα στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο από εκείνον!!!

«Αρχικά, φοβόμουν πολύ να τον συναντήσω επειδή είχα τόσες πολλές ρυτίδες, όμως η κόρη μου είπε ότι κι εκείνος θα έχει ρυτίδες. Χαίρομαι πολύ που ξαναβρεθήκαμε, γιατί είναι πάντα πολύ όμορφος. Πάντα ήταν. Είμαι πολύ ευτυχισμένη. Ο Τζον είχε δακρύσει, καθώς πλησίαζα στον άμβωνα. Είμαστε τόσο χαρούμενοι που καταφέραμε να παντρευτούμε μετά από τόσα χρόνια. Νιώθουμε και οι δύο σα να είμαστε και πάλι 21 ετών.», είπε η κ. Λίνες, η οποία είχε ξαναπαντρευτεί και είχε αποκτήσει μια κόρη.

Τελικά, η κόρη της την έπεισε να τον συναντήσει και το Σάββατο οι δυο τους ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας παρουσία 200 καλεσμένων.

«Θα ζήσουμε μέχρι τα 100, οπότε έχουμε χρόνο να περάσουμε μαζί», λέει τώρα η νύφη…


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...


Στις 21 Σεπτεμβρίου

19 π.Χ: Πέθανε ο Βιργίλιος, ρωμαίος ποιητή, γνωστός για το ημιτελές επικό έργο του «Η Αινιάδα».

1832: Πέθανε ο Σερ Ουόλτερ Σκοτ, σκοτσέζος μυθιστοριογράφος και ποιητής, γνωστός για το έργο του «Ιβανόης».

1895: Ιδρύεται η πρώτη εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων από τον Φρανκ Ντουρία, με την επωνυμία «Duryea Motor Wagon Company».

1925: Εξουδετερώνεται η συμμορία των θρυλικών Γιαγκούλα και Μπαμπάνη.

1949: Δημιουργείται η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, γνωστότερη ως Δυτική Γερμανία, από τις τρεις κατοχικές δυνάμεις που την ελέγχουν (Αγγλία, Γαλλία και ΗΠΑ).

1950: Γεννήθηκε ο Μπιλ Μάρεϊ, αμερικανός ηθοποιός.

1972: Γεννήθηκε ο Λίαμ Γκάλαχερ, ο τραγουδιστής του βρετανικού συγκροτήματος «Oasis».

1974: Νομιμοποιείται το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ).

1985: Η Μαντόνα φθάνει για πρώτη φορά στο Νο1 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ της «Like a Virgin».

1991: Η αμερικανική ομοσπονδία του μπάσκετ ανακοινώνει, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης του 1992, τη δημιουργία της αποκληθείσας «Ντριμ Τιμ», που αποτελείται από παίκτες του ΝΒΑ.

Πηγή: sansimera.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ