Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Μπινελίκια που έμειναν στην..."Ιστορία"!!!


Η καθημερινή ομιλία των αγωνιστών του 1821, αλλά και γενικότερα της κλεφτουριάς, δεν είχε βέβαια τίποτα από αυτά των επισήμων εγγράφων.
Εκείνος από τούς αρχηγούς του '21 που χαρακτηριζόταν περισσότερο απ' όλους για την ανεξέλεγκτη γλώσσα του ήταν...
ο Γ. Καραϊσκάκης. Τους είχε αλλάξει τα φώτα στο βρισίδι με λίγα λόγια! Διαβάστε μερικές από τις ατάκες του...




ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ
- Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο!

Το 1823 ο Καραϊσκάκης λέει στον απεσταλμένο του αρχηγού του στρατεύματος των Τρικάλων Σιλιχτάρ Μπόδα: «Έλα, σκατότουρκε... έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν' ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες... Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε "από ημάς" συνθήκην με "έναν" κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!».

Σε Τούρκο συνομιλητή του λέει «Ιδού οι Έλληνες! Αυτοί σας χέζουν και τώρα και πάντα».

ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ
Καραϊσκάκης στην πρόταση συμφιλίωσης που του στέλνει στα 1824 με επιστολή ο οπλαρχηγός της Ρούμελης Ν. Στορνάρης του γράφει: «Γενναιότατε αδελφέ καπ. Νικόλα, ...είδα όσα με γράφεις. Έχει και τουμπλέκια [τουρκικά όργανα του ιππικού] ο πούτζος μου, έχει και τρουμπέτες [ελληνικά όργανα]. Όποια θέλω από τα δυο θα μεταχειρισθώ...». Η ανταπάντηση ήρθε στο ίδιο κλίμα: «Επειδή έχεις και τουμπλέκια και τρουμπέτες βάστα, λοιπόν, διότι ο πούτζος μας και με τουμπλέκια και με τρουμπέτες θέλει σε κυνηγήσει...».

Όταν τον δίκαζαν τον Καραϊσκάκη είπε για να δικαιολογήσει την βωμολοχούσα γλώσσα του είπε: «Κυρ - Πάνο είσαι περίπου 70 χρονών. Σου έχω πεί πολλές φορές να κόψεις το χούϊ που έχεις να γκαστρώνεις τις τσούπρες. Εσύ όμως δεν τόκοψες;»

Στο νεκροκρέβατο ο Καραϊσκάκης είπε:
« Ξέρω τον αίτιο κι αν ζήσω του παίρνω το χάκι (εκδίκηση), ειδέ και πεθάνω ας μου κλάσουνε τον πούτζο κι αυτός! Τι κέρδισε;»

Ο Καραϊσκάκης όταν ήταν άρρωστος προκειμένου να διαπιστώσει τις ιατρικές ικανότητες ενός Ευρωπαίου ιατρού, μέσα στο κρεβάτι του έβαλε ένα από τα παλικαριά του , αυτό λοιπόν έδωσε το χέρι του για να πάρει τον σφυγμό ο ιατρός, ο οποίος μετά από πολύ περίσκεψη έβγαλε την διάγνωση
- Οι δυνάμεις σου στρατηγέ πέσανε πολύ.
Τότε τίναξε τα σκεπάσματα και ο γιατρός έμεινε ξερός βλέποντας το χέρι του παλικαριού
- Ο πούτζος μου έπεσε ωρέ κι όχι οι δυνάμεις μου.

Το παρατσούκλι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη :
«σκατόβλαχο» τον αποκαλεί ο προύχοντας της Πελοποννήσου Κανέλλος Δεληγιάννης.
«Γέρο του Μωριά» είναι το πιο σύνηθες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγέλες υποβρυχίων βγάζει στο Αιγαίο η Τουρκία

ImageΤρία τουρκικά υποβρύχια, δύο 209/1400 και ένα 209/1200, σύμφωνα με πληροφορίες του Π.Ν. εγκατέλειψαν την ναυτική βάση του Μαρμαρά στην Προποντίδα, την μεγαλύτερη βάση του τουρκικού Ναυτικού και βγήκαν στο Αιγαίο αργά το απόγευμα, ενώ είχε προηγηθεί η έξοδος και άλλων υποβρυχίων τις προηγούμενες ημέρες..
Τα σταθερά συστήματα ηχοεντοπισμού του Π.Ν. στην έξοδο των Στενών τα εντόπισαν αργά το βράδυ να βυθίζονται και να χάνονται στα σκοτεινά νερά μεταξύ της Τενέδου και της Ίμβρου. Είχαν προηγηθεί τρεις πυραυλάκατοι, οι οποίες ακολούθησαν την ίδια πορεία και αυτή την στιγμή κινούνται στα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο. Κοντά στα τουρκικά υποβρύχια υπάρχει ελληνικό υποβρύχιο που τα παρακολουθεί.
Ο προορισμός των υποβρυχίων είναι άγνωστος, αλλά στο ΓΕΝ, σαφώς ανησυχούν, καθώς μεν ο τουρκικός Στόλος δεν έχει εξέλθει από τα λιμάνια, αλλά δείχνει πλήρη διασπορά. Το γεγονός μάλιστα ότι βγάζουν κι άλλα υποβρύχια στο Αιγαίο (υπολογίζονται σε τέσσερα αυτά που επιχειρούν τώρα στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο) έχει αυξήσει την επαγρύπνηση.
Στα παρατηρητήρια του Π.Ν. από την Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο, υπάρχει κατάσταση αυξημένου συναγερμού και τις τελευταίες ημέρες μονάδες του Π.Ν. έχουν ματασταθμεύσει στην Κρήτη (δια πάν ενδεχόμενο.
Σε ότι αφορά τις φρεγάτες, όλες είναι μοιρασμένες στους κύριους ναυστάθμους (Μαρμαρά, Σμύρνης, Ακσάζ, Αττάλειας)
Την ίδια στιγμή δύο τουρκικά F-16 παραβίασαν τον κυπριακό εναέριο χώρο την ίδια ώρα κοντά σε πολιτικό αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών επρόκειτο να προσγειωθεί στην Κύπρο. Πάντως, σύμφωνα με τον προϊστάμενο δημοσίων σχέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών, η πτήση του αεροσκάφους δεν τέθηκε σε οποιονδήποτε κίνδυνο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται δεκάδες απολύσεις στα «ΝΕΑ» και το «ΒΗΜΑ»

Ερχονται δεκάδες απολύσεις στα «ΝΕΑ» και το «ΒΗΜΑ»

Έρχονται εξελίξεις στον ΔΟΛ μετά και την παραίτηση του Παντελή Καψή από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Όπως φαίνεται η ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση οδηγούν τους διοικούντες του δημοσιογραφικού οργανισμού να πάρουν σημαντικές αποφάσεις ανακατατάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν 20 απολύσεις από την εφημερίδα «Τα Νέα» και 30 από το «Βήμα». Τα ενημερωτικά sites και των δύο θα συγχωνευτούν σε ένα προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας τους, ενώ απολύσεις θα γίνουν και στο διοικητικό προσωπικό.
Μέσα στο καλοκαίρι ο Σταύρος Ψυχάρης είχε δηλώσει πως αν δεν γίνουν γενναίες περικοπές, ο ΔΟΛ κινδυνεύει να κλείσει. Υπενθυμίζεται πως με ανακοίνωση του ο οργανισμός Λαμπράκη είχε κάνει λόγο για δραματική μείωση των εσόδων της εκδοτικής δραστηριότητας τόσο των διαφημιστικών όσο και των εσόδων κυκλοφορίας, ως απόρροια της εκτεταμένης ύφεσης που πλήττει την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα. Ο όμιλος προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της δραματικής αυτής μείωσης ήδη από την προηγούμενη χρήση αφενός έχει βάλει σε εφαρμογή ένα συνολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων του ομίλου, μέσω της συγχώνευσης λειτουργικών τμημάτων και εταιρειών καθώς και της πώλησης ή διακοπής ζημιογόνων δραστηριοτήτων, αφετέρου δε λαμβάνει μέτρα για τη δραστική περικοπή του κόστους και την προσαρμογή των εκδοτικών και διοικητικών δαπανών στις νέες συνθήκες της αγοράς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιατρ.Σύλλογος Θήβας:Αναστολή της σύμβασης με το ταμείο του ΟΠΑΔ

γιατρός γυν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΑΣ

Σας γνωρίζουμε ότι μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών, οι γιατροί  - μέλη του Συλλόγου, θα προβούμε σε αναστολή της σύμβασης με το ταμείο των ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) από 1η Οκτωβρίου 2011 και μέχρι εξοφλήσεως των οφειλομένων.

    Αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε στην ύστατη μορφή πάλης , καθόσον η διοίκηση του ΟΠΑΔ για πολλούς μήνες κωφεύει στις συνεχείς διαμαρτυρίες μας, για εξόφληση των οφειλών της.


   Με αυτό τον τρόπο αντιδρούμε καταγγέλοντας  την απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης του ΟΠΑΔ, που καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα και συμπεριφέρεται αντισυμβατικά  καταστρατηγώντας τις υποχρεώσεις προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, οι λογαριασμοί των οποίων παραμένουν ανεξόφλητοι  εδώ και πολλούς μήνες .
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελληνίδα ρεπόρτερ που καθήλωσε 60 εκατομμύρια τηλεθεατές


Η ρεπόρτερ με τη μαντίλα έχει μεγαλύτερη θεαματικότητα από την Όλγα Τρέμη και τη Μαρία Χούκλη!
Με προϋπηρεσία στο δελτίο της ΝΕΤ και την Εμπολέμη Ζώνη του Σωτήρη Δανέζη, η Ειρήνη Ζαρκαδούλα μπορεί να παινεύεται ότι έχει μεγαλύτερη θεαματικότητα από την Όλγα Τρέμη και την Μαρία Χούκλη μαζί. Στο Ιράν την παρακολουθούν γύρω στα 60 εκατομμύρια τηλεθεατές!

Η ανταποκρίτρια της κρατικής τηλεόρασης του Ίραν, IRRIN,  έκανε την εμφανισή της για πρώτη φορά, τον περασμένο Μάιο, στη μεγάλη “επανάσταση της πλατείας”. Μια λέπτη γυναίκα με την μουσουλμανική μαντίλα μετέφερε τον παλμό των αναγκτισμένων, τις εξελίξεις της χώρα μας, τηρώντας τους αυστηρούς ενδυματολογικούς κανόνες της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξη της στο περιοδικό DOWN TOWN λέει πως το να καλύπτει το κεφάλι της είναι επαγγελματικά “προαπαιτούμενο”: “Από τη στιγμή που δέχτηκα να συνεργαστώ με το IRRIN ήξερα ότι μπροστά απο την κάμερα έπρεπε να φοράω μαντίλα. Εφόσον τα ρεπορτάζ μου μεταδίδονται στο Ιράν, οφείλω να σεβαστώ ότι είμαι εκεί, είμαι γυναίκα και πρέπει να φαίνεται μόνο το πρόσωπο μου”.

Στο αν έχει νιώσει να την υποτιμάει ποτέ απαντάει: “ Όχι, δεν ένιωσα υποτιμητικά, ήταν καθαρά θέμα επαγγελματισμού. Φοράω τη μαντίλα για λίγα λεπτά και τη βγάζω. Αύριο θα δουλεύω κάπου αλλού και δεν θα φοράω μαντίλα. Τώρα όμως, σεβόμαι το κανάλι που εργάζομαι”.

Το απροσδόκητο είναι πως η μεταμόρφωση της βοηθάει στη δουλειά της, αφού οι Έλληνες μιλάνε πιο εύκολα σ΄ αυτήν. “Ο κόσμος είναι θυμωμένος με τα ελληνικά κανάλια και με τις προκλητικές δηλώσεις μιας κατηγορίας ανθρώπων. Στα ξένα Μέσα, για όποια χώρα και αν πρόκειται, είναι πρόθυμοι να μιλήσουν”.

Βέβαια, σημειώνει η Ειρήνη Ζαρκαδούλα, υπαρχούν και πολλές δυσκολίες: “Οι εικονολήπτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στα πλάνα τους... Για παράδειγμα, απαγορεύονται τα πλάνα γυναικών οι οποίες φορούν φούστες, βερμούδες, κάτι που είναι δύσκολο να αποφύγεις το καλοκαίρι”.
zappit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτοτυπικό μηχάνημα 11 χιλιάδων για τον κ. Παπανδρέου

Ρεπορτάζ:
Παναγιώτης Σουρέλης
Ένα υπερσύγχρονο φωτοτυπικό μηχάνημα «κοσμεί» το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το μοντέλο DP-C354 της Panasonic, που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα ψηφιακά φωτοαντιγραφικά μηχανήματα. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει τη δυνατότητα να αντιγράψει/τυπώσει μέχρι 26 έγχρωμες ή 35 ασπρόμαυρες σελίδες το λεπτό, διαθέτει αυτόματη επιλογή χρώματος, ενώ έχει τη δυνατότητα ακόμη και να δημιουργήσει βιβλίο 30 σελίδων με την προαιρετική χρήση του αντίστοιχου επεξεργαστή. Ακόμη, διαθέτει αυτόματη επιλογή χαρτιού, κασέτας, ρύθμισης φωτεινότητας, σμίκρυνσης και μεγέθυνσης, ηλεκτρονική απαλοιφή σκιάς, 1000 κωδικούς τμημάτων, 10 μνήμες συγκεκριμένων εργασιών, αλλά και προσωρινή αποθήκευση ως και 12 φωτοαντιγραφικών εργασιών ενώ το μηχάνημα παράγει αντίγραφα. Αυτές οι λειτουργίες του, όμως, κοστίζουν πολύ ακριβά και συγκεκριμένα 11.316 ευρώ, όσα δηλαδή δόθηκαν για την αγορά του για το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού!
Το newsbomb αποκαλύπτει την απόφαση του γραφείου Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης στις 26/11/2010 με αριθμό πρωτοκόλλου 3711 και την οποία υπογράφει η προϊσταμένη κα Αργυρώ Αλεβιζοπούλου. «Μετά από πρόχειρο διαγωνισμό, κατακυρώνεται, με βάση το από 25/11/2010 πρακτικό της αρμοδίας επιτροπής, η ανάθεση στην εταιρεία “ΚΟΝΤΗΣ Ε.Π.Ε.” - Μάρνη 18 Κ. 104 33 -, της προμήθειας ενός (1) ψηφιακού φωτοαντιγραφικού μηχανήματος, καθώς και μίας (1) βάσης φωτοαντιγραφικού, για τις ανάγκες του Πολιτικού Γραφείου Πρωθυπουργού. Το ποσό της δαπάνης (11.316,00) ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ, θα βαρύνει την πίστωση του ΚΑΕ 1713 / 23-650 “ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ” του προϋπολογισμού εξόδων οικονομικού έτους 2010. Η πληρωμή θα γίνει με την έκδοση τακτικού χρηματικού εντάλματος πληρωμής στο όνομα του δικαιούχου και μέσω της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.».
Από την έρευνα που κάναμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας με τα προϊόντα, διαπιστώσαμε, ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί – και μάλιστα με μικρή έκπτωση – στο μοντέλο DP-C354 της Panasonic, το πιο ακριβό της κατηγορίας του. Υπήρχαν, όμως και αρκετά φθηνότερα φωτοτυπικά μηχανήματα, εξίσου αποτελεσματικά για να καλύψουν τις ανάγκες όχι απλώς ενός γραφείου, αλλά ολόκληρης επιχείρησης που ασχολείται αποκλειστικά με τις φωτοτυπίες.
Ασφαλώς και ο πρωθυπουργός δεν ασχολείται με θέματα όπως η αγορά ενός φωτοτυπικού μηχανήματος. Τίθεται, λοιπόν, ζήτημα για τους συνεργάτες του που επέλεξαν τη «rolls royce» των φωτοαντιγραφικών εκθέτοντας με τις ενέργειές τους τον κ.Παπανδρέου. Εξάλλου, το υπερσύγχρονο μηχάνημα των 11.316 ευρώ χρησιμοποιείται από τους υπαλλήλους του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους όσο το δυνατόν πιο εύκολα και γρήγορα. Και ας κοστίζει «χρυσάφι» η κάθε σελίδα που τυπώνουν…
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Fthia Walk: Κυκλοφόρησε το τεύχος Σεπτεμβρίου!



  
  Κυκλοφόρησε το τεύχος Σεπτεμβρίου, πέμπτο κατά σειρά, του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ “FTHIA WALK”  
  Διαβάστε στο τεύχος του που κυκλοφορεί:
   
  •   «Οίνος ευφραίνει καρδίαν!»: Το πρώτο μας αφιέρωμα στο κρασί της Φθιώτιδας.  
  • Βόλτα στο αλιευτικό καταφύγιο του Θεολόγου και τη Μαλεσίνα!
  •  Μιλάμε με το δήμαρχο Λοκρών Νικόλαο Λιόλιο, τον αγιογράφο Νίκο Ρίζο από τη Λεύκα Δομοκού, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο στην ΑΤΤΙΚΗ Α.Ε.Δ.Α.Κ. Θεόδωρο Κρίντα και τον μουσικό Απόστολο Καλτσά!
  •   Αφιέρωμα στον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Λαμίας "Jockey Club"!
  •   Αφιέρωμα στον Έξαρχο Λοκρίδας.
  •   Αφιέρωμα στην καλλιέργεια της Στέβιας της «ζάχαρης του μέλλοντος»
  •  Διαβάστε ακόμη άρθρα για τη νέα σχολική χρονιά σε σχολεία και Πανεπιστήμια, για τη συνένωση Alpha-Eurobank και όπως κάθε μήνα παράδοση, κουζίνα, κήπο, τεχνολογία, μόδα και αθλητισμό!
       

      Θα μας βρείτε παντού στη Φθιώτιδα!
Ακόμη, μπορείτε να γίνετε εύκολα και απλά συνδρομητές! (ΕΔΩ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ επιστολή ενός κάτω των 55 απόστρατου: "Σας φτύνω...επώνυμα"


"Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας.


Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα ,με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου , δεν 'έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο .


Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και...
στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ . Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ..


Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου ..


Επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο ζωής δεν πρόκειται να φτάσω στην ηλικία των 55 ετών , φτύνω τώρα στα μούτρα σας γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφου σας


Λυπάμαι μόνο που από τους Αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων είμαι ο μόνος στην Ζωή από τους( 3 )τρεις συμμαθητές μου στην ίδια υπηρεσία έχουν πεθάνει οι δύο σε ηλικία 40 χρονών και φέτος πέθανε και ο αντικαταστάτης μου σε ηλικία 35 ετών όλοι από ο έμφραγμα και όλοι από το υψηλό στρες Λυπάμαι μόνο που δημιούργησα οικογένεια με τρία παιδιά και τα τρία επιστήμονες και άνεργα !! 


Λυπάμαι που τόσα χρόνια ήμουν δίκαιος και τίμιος ,λυπάμαι που για τα χάλια της Πατρίδος μου που εσείς είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι και την πληρώνουμε μόνο εμείς .


Λυπάμαι που με υποχρέωσαν να πληρώνω τα ταμεία σας και δεν μπορώ να εισπράξω τα χρήματα ούτε καν τις εισφορές μου (λόγω αδυναμία πληρωμής ΜΤΣ ΒΕΑ ) και δεν μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου . 


Επειδή κάποιοι τα φάγανε και δεν τιμωρήθηκαν ΠΟΤΕ Λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν σας πήγα στα δικαστήρια γιατί επί 30 χρόνια με υπολογισμένα 10 χρόνια υπηρεσίες και πέραν του ωραρίου ,νυχτερινά και αργίες δεν πήρα ούτε μια δραχμή .. υπερωρία ενώ οι πλασματικές υπερωρίες πάνε σύννεφο παντού


Υ.Γ Επειδή δεν ήμουνα ποτέ ζήτουλας θα ψάξω για μαύρη εργασία να βοηθήσω την οικογένεια μου για να μην φτάσω στο σημείο να σκοτώσω κάποιον πολιτικό ανεύθυνο .


Παραθέτω τα προσόντα μου αν κάποιος μπορεί να με χρειαστεί Γνωρίζω Αγγλικά ,γνωρίζω υπολογιστές γνωρίζω από ασυρμάτους ,γνωρίζω όλα όπλα ατομικά και ομαδικά ,μπορώ να σκοτώσω από 300μ απόσταση με μια σφαίρα , μπορώ να αναχαιτίσω ολόκληρο σμήνος αεροσκαφών και ελικοπτέρων ,μπορώ να ανατινάξω οποιοδήποτε κτίριο, μπορώ να κάνω υποκλοπές τηλεπικοινωνιών ,μπορώ να κάνω παρεμβολές, μπορώ να κάνω ότι δολιοφθορά μπορείτε να φανταστείτε .


Έχω ειδική εκπαίδευση στους υπολογιστές με ότι αυτό συνεπάγεται .






Μακρυγιάννης Χρήστος


Ανώτερος Αξιωματικός ε.α"
από 24GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόκληση: Το χλιδάτο αυτοκίνητο του Βενιζέλου κοστίζει 750.000 ευρώ!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την ώρα που σφαγιάζει τους μισθούς και τις συντάξεις στο Δημόσιο, την ώρα που καταδικάζει εκατομμύρια Έλληνες στη φτώχεια, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα… Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ εκατομμύρια Έλληνες μετρούν τα ευρώ που έχουν στην τσέπη τους για να «βγάλουν» μία μέρα ακόμη, κυκλοφορεί με την θωρακισμένη BMW 840!!!
Μέσα στη χλιδή… Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο υπερπολυτελές, με όλες τις ανέσεις (μέχρι και τηλεόραση έχει μέσα ο κ. υπουργός), το κόστος του οποίου, μαζί με το κόστος θωράκισης φτάνει, αν δεν υπερβαίνει, τα 750.000 ευρώ!
Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που είχε παραγγείλει ο προκάτοχός του, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Λίγη αιδώς, Αργείοι…
Αν κοιτάξετε, κ. υπουργέ, έξω από το παράθυρο τις λιμουζίνας σας, αξίας 750.000 ευρώ, θα δείτε στα πεζοδρόμια δεκάδες επαίτες με μικρά παιδιά, θα δείτε πρόσωπα απεγνωσμένων ανθρώπων, θα δείτε ανθρώπους να παραμιλάνε… Και εσείς διαβάζετε αμέριμνος μέσα στη χλιδή, την εφημερίδα σας… Δε θα έπρεπε κάποια στιγμή να απαντήσετε για την ακριβή αξία του αυτοκινήτου;
Εμείς είχαμε συνηθίσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ευαγγελίζονται την «αλλαγή»… Κυκλοφορούσατε με Skoda, Fiat και άλλα μικρότερης αξίας αυτοκίνητα… Τώρα πώς μεγαλοπιαστήκατε έτσι;
Ντροπή!
Και μία τελευταία ερώτηση, κ. υπουργέ: Γιατί τέτοια ανησυχία για έναν υπουργό Οικονομικών και κυκλοφορεί με θωρακισμένη λιμουζίνα, τέτοιας αξίας; Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αλλά και εσείς που το χρησιμοποιείτε, φοβάστε τίποτα; Μήπως φοβάστε την οργή του λαού;
Ντροπή!
Ντροπή για μία σοσιαλιστική κυβέρνηση να παίρνει χρυσό βραβείο στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό…
Και το καλύτερο σας το φυλάξαμε για το τέλος… Ξέρετε ποιος το πληρώνει αυτό το υπερπολυτελές αυτοκίνητο; Εμείς φυσικά!
Ο ελληνικός λαός που δεν έχει καλά-καλά ούτε να φάει, πληρώνει και τις χλιδάτες ορέξεις του κ. Βενιζέλου! Αίσχος, κύριοι… Δεν έχετε πια ούτε τσίπα αξιοπρέπειας πάνω σας;
prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Είσαστε το κράτος του Ψωμιάδη



Ο Μάκης Ψωμιάδης είναι και πάλι ελεύθερος. Περπατά με το πούρο του, και τινάζει τη στάχτη του, τις βρωμιές του πάνω στην ελληνική κοινωνία. Ελεύθερος. Η φράση του πριν μερικές μέρες, «είμαι πολιτικός κρατούμενος» δεν ήταν η μοναδική κοροϊδία. Σήμερα βγάζει τη γλώσσα απέναντι στη Δικαιοσύνη που τον υπηρέτησε όσο κανείς. Με εξαίρεση ίσως την ελληνική αστυνομία, από την οποία κατά καιρούς στρατολόγησε συνεργάτες και εξασφάλισε κάλυψη


Ναι, ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ασύλληπτος, ακόμη και αν χρειαστεί να γίνει κάτι πρωτοφανές νομικά.

Ο ανακριτής κ. Κασσίμης, ο οποίος εξέδωσε εναντίον του ένταλμα σύλληψης, επειδή συμφώνησε πως οι κατηγορίες της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου ήταν στοιχειοθετημένες, τον άφησε ελεύθερο. Το επιχείρημα είναι πως δεν είναι ύποπτος φυγής. Αυτός που καταζητούνταν τρεις μήνες δεν είναι ύποπτος φυγής. Τότε ποιος είναι. Τα πιτσιρίκια με τις στρακαστρούκες; Οι πορτοφολάδες; Τα πρεζόνια που προφυλακίζουν;

Για να προφυλακιστεί κάποιος, λέει ο νόμος, πρέπει να υπάρχουν ενδείξεις ενοχής και να είναι ύποπτος φυγής. Για τον Ψωμιάδη υπήρχαν ενδείξεις ενοχής. Γι’ αυτό ο ίδιος ο ανακριτής έβγαλε ένταλμα σύλληψης. Για το αν είναι ύποπτος φυγής δεν μπαίνει θέμα. Διέφευγε τρεις μήνες.
Τι συνέβη λοιπόν; Ποιος νόμος εφαρμόστηκε; Ποια ντροπή θα σταματήσει τον κατήφορο της αυτοδιοίκητης και ανεξάρτητης Δικαιοσύνης;

Ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ελεύθερος. Όπως τόσες άλλες φορές. Όταν πριν από μερικές μέρες συνελήφθη, με τις χειροπέδες στα χέρια, δεν ήταν ο ασύλληπτος Μάκης.Ήταν κάποιος που πίστευε πως μπορεί όλα να έχουν τελειώσει. Αυτό πίστευαν και όσοι ήθελαν να μιλήσουν. Τώρα όλοι ξέρουν πως τίποτα δεν άλλαξε. Τα στόματα κλείνουν. Ο Μάκης είναι ελεύθερος. Παντοδύναμος ακόμη και μπροστά στην Δικαιοσύνη που δεν ξέρει να αποδίδεται. Που δεν θέλει να αποδίδεται.
Η εγγύηση για την απελευθέρωση του είναι 600.000 ευρώ. Μόνο που ο Μάκης Ψωμιάδης εμφανίζεται χωρίς καταθέσεις και εισοδήματα. Παίρνει λοιπόν το ελληνικό κράτος μαύρα χρήματα από τον Ψωμιάδη;

Πρέπει να απαντήσει μάλλον ο ανακριτής. Ο Μάκης δεν χρειάζεται να απαντήσει σε τίποτα. Κάνει αυτό που έκανε πάντα.

Ίσως σήμερα κιόλας, ο Μάκης χρησιμοποιήσει του μπράβους και ένα μπουκάλι για να βιάσει κάποιον όπως στο ηχητικό που μεταδώσαμε στο Κουτί της Πανδώρας. Ίσως αποφασίσει πως πρέπει να μας δώσει ένα μάθημα.

Υπάρχουν άνθρωποι που αντέχουν. Ετσι κύριε ανακριτά;

koutipandoras.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΕΙΡΙΟΥ


ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΕΙΡΙΟΥ!!!
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΕΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΕΙΡΙ.
Η ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωσε την απόφαση μόνο στους τοπικούς βουλευτές και παρά τις συνεχόμενες σημερινές τηλεφωνικές ενοχλήσεις του δημάρχου, κ. Πατσαντάρα, τον αγνόησαν επιδεικτικά.Προφανώς ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης,τους είναι άγνωστος στο υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες,αναμένεται φωτιά στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.
Εξαγριωμένοι από την απαξίωση του υπουργείου,σύμβουλοι της συμπολίτευσης σκοπεύουν να θέσουν θέμα μεταφοράς του γυμνασίου ή του λυκείου Διστόμου, στο Στείρι,αφού όπως ακούγεται, ο νόμος τους εκχωρεί το δικαίωμα αυτό.

Ένα ακόμα σενάριο που κυκλοφορεί αυτή την ώρα είναι ότι όλα τα παιδιά που προέρχονται από το Στείρι, να αλλάξουν σχολείο και να πηγαίνουν στην Λιβαδειά. Αμέσως τίθεται σε κίνδυνο και η λειτουργία των σχολείων του Διστόμου από την μη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού μαθητών.

Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πάντως ,όλοι πρέπει να πάνε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο.
  AΓΝΑΝΤΙ ΡΟΥΜΕΛΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πως γεννιέται ένα παιδί, από τη σύλληψη μέχρι και τον τοκετό (pics)




Οι φωτογραφίες που θα δείτε είναι δουλειά 12 ετών από τον Σουηδό φωτογράφο Lennart Nilsson. O Nilson χρησιμοποίησε μικροσκοπικές κάμερες για να καταγράψει την ανάπτυξη του εμβρύου μέσα στη μήτρα, από την ημέρα της σύλληψης μέχρι και τέσσερις εβδομάδες πριν τον τοκετό. Η πρώτη του φωτογραφία η οποία απεικόνιζε ένα έμβρυο τραβήχτηκε το 1965.


Το σπέρμα στη σάλπιγγα.
Incredible Photos: A Child is Born
Το ωάριο.

Θα συναντηθούν;

Η σάλπιγγα.

Δύο σπερματοζωάρια έρχονται σε επαφή με το ωάριο.

Το σπερματοζωάριο που επικράτησε.

Σπερματοζωάριο.

5-6 ημέρες μετά. Το ωάριο έχει εισέλθει στη μήτρα.

8 ημέρες. Το έμβρυο έχει προσαρτηθεί στο τοίχωμα της μήτρας.

Το μυαλό του εμβρύου αρχίζει να αναπτύσσεται.

24 ημέρες. Το έμβρυο δεν έχει ακόμη σκελετό. Υπάρχει μόνο η καρδιά η οποία αρχίζει να χτυπά στις 18 ημέρες.

4 εβδομάδες.

4.5 εβδομάδες.

5 εβδομάδες: Περίπου 9 mm. Μπορεί κάποιος πλέον να διακρίνει το κρανίο, με τις τρύπες για τα μάτια, το στόμα και τη μύτη.

40 ημέρες. Τα κύτταρα του εμβρύου δημιουργούν τον πλακούντα. Το όργανο αυτό βοηθά την σύνδεση του εμβρύου με το τοίχωμα της μήτρας επιτρέποντας την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου μέσω του αίματος της μητέρας.

8 εβδομάδες. Το έμβρυο προστατεύεται από τον εμβρυικό σάκο.

10 εβδομάδες. Τα βλέφαρα του εμβρύου είναι σχεδόν κλειστά. Σε λίγες ημέρες θα κλείσουν εντελώς.

16 εβδομάδες. 

Τα αιμοφόρα αγγεία είναι πλέον ορατά

18 εβδομάδες: Περίπου 14 cm. Το έμβρυο πλέον μπορεί να αντιλαμβάνεται ήχους.

19 εβδομάδες.

20 εβδομάδες: Περίπου 20 cm. Ένα τρίχωμα καλύπτει το κεφάλι του εμβρύου.

24 εβδομάδες.

26 εβδομάδες.

6 μήνες. Απομένουν 8-10 εβδομάδες μέχρι τον τοκετό. Το έμβρυο γυρίζει ανάποδα. 

36 εβδομάδες. Το έμβρυο θα γεννηθεί σε 4 εβδομάδες

.kamikazi.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ