Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Απίστευτη αγριότητα - Βίασαν ζευγάρι ηλικιωμένων!!


Δεν χωρά ο ανθρώπινος νους την φρίκη που έζησαν δύο ηλικιωμένοι στην Κόρινθο, οι οποίοι έπεσαν θύματα βιασμού, από αδίστακτο κακοποιό. 


Το ζευγάρι των ηλικιωμένων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης υπό την επήρεια ισχυρού σοκ και σε άθλια κατάσταση.


Όπως ανέφερε ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής...
Γ. Κουκουλίδης, οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια του μόλις εξέτασαν το ζευγάρι και διαπίστωσαν τι είχε συμβεί. 


Τόσο η ηλικιωμένη γυναίκα όσο και ο σύζυγός της, ο οποίος είναι πολύ προχωρημένης ηλικίας, είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά. 


Ωστόσο, έχουν υποστεί κλονισμό και δεν είναι ακόμη σε θέση να περιγράψουν τον εφιάλτη που βίωσαν.


Η γνωμάτευση του ιατροδικαστή που κλήθηκε να τους εξετάσει, αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση. 


Πριν από λίγες ώρες η αστυνομία της Κορίνθου συνέλαβε ένα νεαρό, ως υπεύθυνο για την κακοποίηση των γερόντων. 


Ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ η ανάκριση συνεχίζεται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρισιές στα…. αρχαία ελληνικά



Όσοι έχουν την κακή συνήθεια να βρίζουν, αν δεν μπορούν να την κόψουν, τουλάχιστον ας προσπαθήσουν χρησιμοποιούν την αρχαία ελληνική γλώσσα για είναι λιγότερο χυδαίοι...

Αφόδευε εντός = Χέσε μέσα
Λάβε κίναιδε = Πάρ' τα π.....
Ύπαγε γαμηθείναι = Άντε γ......
Όδευε εις συνουσίαν = Άντε γ......
Λάβε τους όρχεις ημών = Πάρ' τα α...... μας
Εσύ εστί για τον πέο = Είσαι για τον π.....
Λάβε έναν αυνανιστήν = Πάρε ένα μ.....!
Κάμνω σε τι, μήτηρ; = Τι σου κάνω μάνα μου;
Άλφα τράπεζα πίστεως = Πρώτο τραπέζι πίστα
Αφόδευε υψηλά και ηγνάντει = Χέσε ψηλά κι αγνάντευε
Ίνα πέρδεις επί τοις όρχεσίν μου = Θα μου κλάσεις τα α......!
Είχον τε κνησμόν οι όρχεις μου = Και με τρώγαν τα α...... μου!
Άντε κάνε έρωτα παθητικά σερβιέτα = Άντε γ...... μ........!
Ποιώ έρωτα δια το αιδοίο της μητρός σου = Γ... το μ.... της μάνας σου
Σου συνουσιάζεται ο οίκος που διαμένεις ομοφυλόφιλε = Σου γ....... το σπίτι π.....
Ευμεγέθους σωματικής διάπλασης ατομικός εραστής = Χοντρομ......
Θα σου συνουσιάσω τον οίκο όπου διαμένεις παλιό ομοφυλόφιλε = Θα σου γ..... το σπίτι παλιόπ.....!!!
Της επιχρήμασις εκδηλωμένης γυναικός το σίδερον κιγκλίγωμα = Της π....... το κάγκελο!!!
Τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι = Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλους
Λάβε πέντε, ω αυνανιστά (συνοδευόμενον από έκτασιν των δακτύλων της μίας χειρός) = Πάρε πέντε, ρε μ.....! (μαζί με φάσκελο)
Συγγνώμη εύειδες κοράσιον, ο σος πατήρ σακχαροπλάστης ετύγχανε ών; = Συγγνώμη κοπελιά, ζαχαροπλάστης ήταν ο πατέρας σου;
Η παλινδρομική κίνηση ισχύως επί καθέτου αξόνως, βαίνουσα συνεχώς αυξανόμενης εντάσεως και εκπέμπουσα υδάτινα βλήματα επί φανταστικού στόχου = μ......
Λαβέ ταύτα Ελισσάβετ και ποίησέ τα επί πλαισίου = Πάρτα Λίζα και κάντα κορνίζα!
Εκοπρίσθη η φοράς παρά τοις αλωνίοις = Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι
Μη μου τους όρχεις τάρατε = Μη μου πρήζετε τα α.....
Χαίρε ημάς το πλατύφυλλο = Χαιρέτα μας τον πλάτανο
Έξω κύον εκ τας οικίας = Έξω π..... απ'την μπαράκα (πρόχειρη κατοικία)
Ταύτα λαβείν μωρή νοσούσα = Πάρ' τα μωρή άρρωστη
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάτησε τη σκανδάλη και την άλλαξε για πάντα



ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες

«Δεν είναι το πρόσωπό μου, αλλά είμαι ευγνώμων που το έχω», λέει η Connie Culp από το Οχάιο, η οποία αποτελεί και την πρώτη ασθενή των ΗΠΑ που υπεβλήθη σε μεταμόσχευση προσώπου.

Η άτυχη γυναίκα δέχτηκε μια άγρια επίθεση από το σύζυγό της όταν αυτός την πυροβόλησε στο πρόσωπο. Έχοντας επιβιώσει από τον πυροβολισμό αλλά με ένα ολοκληρωτικά αλλοιωμένο πρόσωπο, η 48χρονη πλέον γυναίκα αποφάσισε να μιλήσει για τον τραγικό πυροβολισμό καθώς και για την επέμβαση που έκανε το 2008.



Περιγράφοντας τη συγκλονιστική στιγμή που άλλαξε για πάντα τη ζωή της η ίδια είπε: «Θυμάμαι τα πάντα ακόμα κι αν οι γιατροί αδυνατούν να το πιστέψουν. Το θυμάμαι να σηκώνει το όπλο και να πατάει τη σκανδάλη. Είναι μια εικόνα που δε θα με εγκαταλείψει ποτέ. Είναι η στιγμή που όλα άλλαξαν για πάντα. Ωστόσο όταν επιβίωσα από τον πυροβολισμό ήταν ένα θαύμα, το ίδιο κι όταν επιβίωσα από την επέμβαση. Τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα, όμως η ζωή μου είναι πολύ καλύτερη τώρα».

Παρόλα αυτά η Connie παραδέχεται ότι εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τον πρώην σύζυγό της χωρίς όμως να έχει κάποια πρόθεση για επανασύνδεση.



Πλέον, με το νέο της πρόσωπο, η μητέρα δύο παιδιών αποφάσισε να επισκεφτεί για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια το μπαρ που διεύθυνε με τον πρώην σύζυγό της.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι παρόλο που μετά τον πυροβολισμό ο Culp έβαλε το όπλο στο στόμα του και πάτησε την σκανδάλη αποτυχάνοντας όμως να αυτοκτονήσει, αποκτώντας καιο ίδιος κάποια αντίστοιχα τραύματα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός στο υπ. Υγείας από την ελονοσία που φέρνουν μαζί τους οι λαθρομετανάστες!

permisospress.blogspot.com


Με διάταξή του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ορίζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ως φορέα υπεύθυνο για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, έπειτα από τη συρροή κρουσμάτων ελονοσίας που διαπιστώνεται σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Παράλληλα, και σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί το παράσιτο που προκαλεί τη νόσο και το οποίο ενδημεί κυρίως σε πληθυσμούς των παράνομων μεταναστών, επιβάλλει υψηλά πρόστιμα, από 10.000 έως 100.000 ευρώ, σε όσους Eλληνες απασχολούν νόμιμους ή μη αλλοδαπούς και δεν μεριμνούν για την υποβολή τους σε έλεγχο και θεραπεία.

Η «ξεχασμένη» στην Ελλάδα τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες ελονοσία (η νόσος εκριζώθηκε το 1974 έπειτα από εντατικό πρόγραμμα καταπολέμησης επί δύο δεκαετίες) επανακάμπτει μέσω των παράνομων μεταναστών που φτάνουν στη χώρα και οι οποίοι θεωρούνται από τους ειδικούς ως κινητές εστίες μετάδοσης της νόσου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας κυρία Τζένη Κρεμαστινού, «έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 30 κρούσματα ελονοσίας από το καλοκαίρι. Τα περισσότερα εξ αυτών καταγράφηκαν στη Λακωνία, όπου ήταν σαφείς οι ενδείξεις της εγχώριας μετάδοσης από παράνομους οικονομικούς μετανάστες. Γι' αυτό άλλωστε κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ θα μεταβεί στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, σποραδικά περιστατικά χωρίς ιστορικό ταξιδιού σε ύποπτες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, όπου ενδημεί η νόσος, εμφανίστηκαν στην Εύβοια, τη Λάρισα, τη Βοιωτία και την Αττική».

Το 2009 είχαν καταγραφεί 51 κρούσματα ελονοσίας, παρουσιάζοντας αύξηση 28% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, καθώς ετησίως ο αριθμός των περιστατικών ήταν περίπου 34. Οι ειδικοί κινητοποιήθηκαν, διότι τα προηγούμενα χρόνια νοσούσαν κυρίως αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στη χώρα καταγωγής τους (ιδίως Πακιστάν και Μπανγκλαντές) πριν από την εκδήλωση της ελονοσίας.

Η καταπολέμηση της νόσου μέσω της μονάδας του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η μία παράμετρος της «μάχης» κατά της ελονοσίας που αρχίζει το υπουργείο Υγείας. Εξίσου σημαντικά αποτελέσματα αναμένεται να έχει η επαπειλούμενη επιβολή προστίμων σε όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες και δεν φροντίζουν για την εξέταση ή τη θεραπεία τους. Έως και 100.000 ευρώ θα πληρώνουν Ελληνες εργοδότες εάν εντοπίζονται στην εργασία τους αλλοδαποί με ελονοσία κατά τον έλεγχο των αρχών (Ελληνική Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, ΣΕΥΥΠ, ΣΕΠΕ, ΣΔΟΕ).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΡΥΣΟΣ! ΜΑΡΑΣ, ΜΙΛΛΟΥΣΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ



Με άλλα δύο χρυσά μετάλλια, από το Βλάση Μάρα στο μονόζυγο και από τη Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Μάριμπορ, στην Σλοβενία.


Η διοργάνωση αποτέλεσε για τους Έλληνες αθλητές το τελευταίο τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο (7-16 Οκτωβρίου), όπου θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την αναχώρησή τους να είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Παρασκευή (30/09).


Κατά τη δεύτερη ημέρα των τελικών οργάνων στο Μάριμπορ, το «χορό» των επιτυχιών άνοιξε η Βάσω Μιλλούση, που επικράτησε στη δοκό ισορροπίας με 14,000 βαθμούς, εκτελώντας πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,00. Την 27χρονη πρωταθλήτρια ακολούθησαν στο βάθρο η Ισραηλινή Βαλέρια Μακσιούτα (13,950 β.) και η Αντέλα Σάιν από την "οικοδέσποινα" Σλοβενία (13,400 β.).

«Η Βάσω έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, που ασφαλώς θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή της ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Θα πάμε με πολύ καλή ψυχολογία στο Τόκιο, όπου θα εκτελέσει το ίδιο, δοκιμασμένο πρόγραμμα στη δοκό. Με μία ανάλογη εκτέλεση, αποφεύγοντας απλώς μία μεγάλη αστάθεια που είχε εδώ, είμαι βέβαιος ότι μπορέσει να μπει στον τελικό του αγωνίσματος,» τόνισε ο προπονητής της Μιλλούση, Κώστας Σιούτης.

 Εξίσου καλά τα κατάφερε και ο Βλάσης Μάρας, ο οποίος έδειξε την αξία του στο μονόζυγο και πρώτευσε με 15,275 βαθμούς, έπειτα από μια πολύ καλή εκτέλεση και άψογη προσγείωση. Ο 28χρονος πρωταθλητής, που έχασε πολύ έδαφος φέτος λόγω τραυματισμού στον καρπό, παρουσίασε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,50 και άφησε πίσω του τον Αυστριακό Φάμπιαν Λάιμλενερ (15,025 β.) και τον Πολωνό Ρόμαν Κουλέσα (14,925 β.).

Για τον Μάρα, αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο σε διεθνή αγώνα μεγάλης εμβέλειας μέσα στο 2011, περίπου ένα μήνα μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στο ισραηλινό πρωτάθλημα Όπεν.

«Ο Βλάσης κατέβασε ένα απλοποιημένο πρόγραμμα, από το οποίο αφαιρέσαμε ένα στοιχείο δυσκολίας, γιατί είχε ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στον ώμο. Δεν είναι, όμως, κάτι που εμπνέει ανησυχία. Δεν στέκομαι τόσο στο χρυσό μετάλλιο, όσο στο γεγονός ότι εκτελεί καλά το βασικό πρόγραμμά του. Μπορεί στον προκριματικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος να κρατήσουμε αυτό το πρόγραμμα, προσθέτοντας κάποια στοιχεία ώστε να ανέβει στο 6,90, αντί να δοκιμάσουμε κατευθείαν το δυσκολότερο καινούργιο πρόγραμμα,» εξήγησε ο προπονητής του Μάρα, Δημήτρης Ράφτης.

Ο Ράφτης μίλησε και για τον άλλο αθλητή του, τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος χθες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους: «Ο Λευτέρης έκανε μια εμφάνιση που τον σταθεροποιεί μεταξύ των κορυφαίων αθλητών στον κόσμο, στο συγκεκριμένο όργανο. Είναι 1ος στην ετήσια κατάταξη των παγκοσμίων κυπέλλων β' κατηγορίας και θα παραμείνει εκεί, εφόσον συμμετάσχει σε άλλον ένα από τους δύο αγώνες που απομένουν. Το γεγονός ότι είναι άτυχος και δεν υπάρχει μια επιπλέον θέση για να τον στέλναμε και αυτόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, είναι κάτι που στενοχωρεί πολύ και εμένα αλλά και την Ομοσπονδία». (newpost)



Διαβάστε Περισσότερα »

Σχηματάρι:Έλληνας άδειασε το ρεζερβουάρ αλλοδαπού!



Και που είστε ακόμα....

Το περιστατικό έγινε χθες βράδυ, στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Ένας 54χρονος Έλληνας με την μέθοδο της αναρρόφησης, έκλεψε από ρεζερβουάρ φορτηγού ιδιοκτησίας 28χρονου αλλοδαπού 120 λίτρα πετρέλαιο.

Συγκεκριμένα στη 01.00΄μετά τα μεσάνυχτα, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν αστυνομικοί του Α.Τ. Σχηματαρίου την ώρα που φόρτωνε στο δικό του φορτηγό τα 6 πλαστικά μπιτόνια, τα οποία είχε γεμίσει με το κλεμμένο πετρέλαιο.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάλος στην Ιεραρχία απο αυστηρώς ακατάλληλες φωτογραφίες


Σάλος στην Ιεραρχία απο αυστηρώς ακατάλληλες φωτογραφίεςΓια τον χώρο της εκκλησίας έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα κατά το παρελθόν. Πολλά απο αυτά μπορεί και να ήσαν αλήθεια αλλά και πολλά άλλα δεν ήσαν παρά συκοφαντίες οι οποίες διοχετεύονταν δια του τρόπου των ανωνύμων επιστολών.
Από προχθές όμως έχουμε ένα νέο ζήτημα το οποίο- όπως επεσήμανε προβεβλημένος Ιεράρχης στο Newpost. gr- έχει σφόδρα προβληματίσει τους Ιεράρχες αλλά και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο. Κάποιοι κυκλοφόρησαν φωτογραφίες υψηλόβαθμου ιερωμένου οι οποίες όπως ή ίδια πηγή μας επεσήμανε είναι αυστηρώς ακατάλληλες! Οι φωτογραφίες αυτές έχουν σταλεί σε πολλές μητροπόλεις(αν όχι σε όλες, οι Θεσσαλοί επίσκοποι πάντως τις έχουν παραλάβει) προκειμένου να «κόψουν» τον δρόμο του εν λόγω ιερωμένου προς την οδό του επισκοπικού θώκου τον οποίο φαίνεται να ορέγεται και φυσικά κάνει τα πάντα για να καταλάβει.
«Τα κίνητρα του αποστολέα είναι προφανή» σημειώνει κορυφαίος ιεράρχης για να καταλήξει τονίζοντας: «Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν το περιεχόμενο είναι πραγματικό ή όχι. Θα πρέπει να εξετασθούν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες απο ειδικούς προκειμένου να αποδειχθεί εάν είναι αποτέλεσμα φωτομοντάζ ή είναι αυθεντικές. Είμαι σίγουρος οτι θα γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση χωρίς να αφήσει την παραμικρή σκιά».
Σ.Σ: Όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση του Newpost
Διαβάστε Περισσότερα »

Που ξοδεύουν τα λεφτά τους οι πλούσιοι του κόσμου;


Τα «παιχνίδια» των δισεκατομμυριούχων(ΦΩΤΟ)

Πολλοί εργαζόμενοι, με τα λεφτά που τους περισσεύουν από το μισθό αφού πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, προχωράνε σε αγορές...
αντικειμένων που δεν είναι απαραίτητα. Τα αντικείμενα αυτά μπορεί να σχετίζονται είτε με διάφορα χόμπι, είτε να πρόκειται για όνειρα που είχαν όταν ήταν παιδιά και τώρα προσπαθούν να αποκτήσουν. Για ένα αυτοκίνητο ή κάποιο σκάφος πολλοί συγκεντρώνουν χρήματα ώστε κάποια στιγμή να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μια τέτοια αγορά.

Αντίστοιχα «παιχνίδια» αφορούν και τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου αυτού. Βέβαια γι' αυτούς η απόκτηση τέτοιων μη-απαραίτητων αντικειμένων δεν χρειάζεται να παραμείνει για πολύ όνειρο απραγματοποίητο μιας και οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διαθέτουν, συγκεντρώνουν ποσά με επαρκή μηδενικά στο τέλος ώστε να μπορούν να αποκτήσουν κάθε είδους «παιχνίδι».

Ακολουθεί λίστα με επιλεγμένα «παιχνίδια» δισεκατομμυριούχων:

Paul Allen



Αν και το όνομα του μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό, ο Paul Allen ήταν ο συνιδρυτής της Microsoft μαζί με τον Bill Gates. Το 2000 εγκατέλειψε την εταιρία. Η περιουσία του αγγίζει τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια, μερικά εκ των οποίων χρησιμοποίησε για να αγοράσει το πολυτελές σκάφος του με το όνομα «Octopus» (χταπόδι) που κόστισε 200 εκατομμύρια! Το μήκος του ξεπερνά τα 121 μέτρα σε μήκος και είναι εξοπλισμένο με γήπεδο μπάσκετ και δύο θέσεις προσγείωσης και απογείωσης ελικοπτέρων!

Phil Ruffin



Ζει στο Λας Βέγκας και το όνομα του βρίσκεται στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το 2008 σύμφωνα με εκτιμήσεις του περιοδικού, η περιουσία του άγγιζε τα 2,1 δισ. δολάρια! Αν και πολλοί δισεκατομμυριούχοι έχουν το προσωπικό τους αεροσκάφος για να τις μεταφορές τους, ο Phil Ruffin δεν αρκέστηκε σε ένα κοινό αεροσκάφος: ξόδεψε 70 εκατ. δολάρια προκειμένου να αποκτήσει ένα Boeing 737 jumbo jet! Στη συνέχεια, σπατάλησε άλλα 15 εκατ. προκειμένου να ανακαινίσει το εσωτερικό του σκάφους με δερμάτινα καθίσματα, δύο υπνοδωμάτια και σύστημα ψυχαγωγίας αξίας 1 εκατ.



S. Truett Cathy



Υπήρξε ιδρυτής μεγάλης εταιρίας ταχυφαγείων και σήμερα η περιουσία του εκτιμάται στα 2 δισ. δολάρια. Όντας φανατικός των υπερηρώων των κόμικς και του κινηματογράφου, ξόδεψε 250.000 δολάρια προκειμένου να αποκτήσει το όχημα του Μπάτμαν, το διάσημο «μπατμομπίλ», που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Batman Returns» του 1992!

Hassanal Bolkiah



Ο σουλτάνος του Μπρουνέι, Hassanal Bolkiah, κατέχει το ρεκόρ Γκίνες, με τη μεγαλύτερη οικογενειακή κατοικία του πλανήτη. Το σπίτι του φωταγωγείται από 564 πολυελαίους με παραπάνω από 51.000 λάμπες, διαθέτει 250 τουαλέτες, γκαράζ για 110 αυτοκίνητα, ενώ διαθέτει και δικό του τζαμί χωρητικότητας 1500 ανθρώπων! Ο ίδιος είναι φανατικός συλλέκτης αμαξιών. Στη συλλογή του περιλαμβάνονται περισσότερα από 1.900 οχήματα! Αν και έχει υπεραυτοκίνητα από διάσημες εταιρίες όπως η Ferrari και η Porsche, το «καμάρι» του στόλου είναι μια Rolls Royce που αγόρασε προς 14 εκατ. δολάρια και αποτελεί με διαφορά το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου!

Roman Abramovich



Φυσικά από τη σχετική λίστα, δεν θα μπορούσε να λείπει ο γνωστός δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιντς. Με περιουσία που ξεπερνά τα 13 δισ. το να αγοράσει το μεγαλύτερο σκάφος στον κόσμο δεν πρέπει να ήταν γι’ αυτόν ένα τρομερό έξοδο! Το «Eclipse», όπως είναι το όνομα του σκάφους, κόστισε 450 εκατ.

Bill Gates



Ο δισεκατομμυριούχος πρώην ισχυρός άνδρας της Microsoft, ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για σχεδόν δύο δεκαετίες. Το Μάρτη του 2011, η περιουσία του είχε εκτιμηθεί στα 56 δισ. Σε δημοπρασία του 1994 και ξοδεύοντας 31 εκατ. απέκτησε ιδιόχειρες σημειώσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. 

Richard Branson



Ο ιδρυτής και διοικητής της εταιρίας «Virgin» χρηματοδότησε την κατασκευή του διαστημόπλοιου «SpaceShipTwo» προκειμένου να προσφέρει την εμπειρία ενός ταξιδιού στο διάστημα με ένα 200.000 δολαρίων «εισιτήριο». Διαθέτει οκτώ θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των δύο κυβερνητών. Ωστόσο το «παιχνίδι» του Richard Branson, δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για εμπορική εκμετάλλευση. 

Steven Spielberg



Η περιουσία του διάσημου σκηνοθέτης αγγίζει τα 3 δισ. δολάρια. Το 1982 ξόδεψε 60.000 προκειμένου να αγοράσει από δημοπρασία ένα «αναμνηστικό» από την ταινία του Όρσον Γουέλς, «Πολίτης Κέιν» (Citizen Kane). Το «σουβενίρ» αυτό ήταν το έλκηθρο «Rosebud», σύμβολο της ταινίας!

Mark Cuban



Ο Mark Cuban είναι ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, ομάδα μπάσκετ του NBA. Επιπλέον στις επιχειρήσεις που διευθύνει περιλαμβάνονται και εταιρίες διασκέδασης, όπως αλυσίδα κινηματογράφων καθώς και τηλεοπτικό σταθμό. Η περιουσία του ανέρχεται στα 2,5 δισ. Το 1999, αγόρασε ένα αεροσκάφος Gulfstream V σπαταλώντας 40 εκατ. δολάρια. Με την αγορά αυτή, έκανε ρεκόρ Γκίνες καθώς ήταν η πιο ακριβή συναλλαγή μέσω διαδικτύου που πραγματοποιήθηκε ποτέ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς τα φορτηγά έγιναν... νεκροφόρες!


Το κόλπο για να μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας

Στη διευκρίνιση ότι οι νεκροφόρες και τα ασθενοφόρα, δεν λογίζονται ως φορτηγά, αναγκάστηκε να προχωρήσει με εγκύκλιό του στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών, μετά την υποβολή σχετικών ερωτημάτων και επειδή «έχει διαπιστωθεί ότι οχήματα που έχουν χαρακτηριστεί ως ασθενοφόρα ή νεκροφόρες καταβάλλουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας, ως φορτηγά ιδιωτικής χρήσης οχήματα».

Η εγκύκλιος ορίζει ότι εφόσον διαπιστώνονται η ταξινόμηση και η καταβολή των τελών κυκλοφορίας των παραπάνω οχημάτων ως φορτηγών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων, θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διαπιστώνεται στις περιπτώσεις αυτές αν υφίσταται παράβαση των διατάξεων της τελωνειακής και φορολογικής νομοθεσίας, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων του ελληνικού δημοσίου.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ζώα σε ρόλο διασώστη!(PHOTO)



Επιστράτευσαν ολόκληρο σχέδιο τη διάσωση ενός μικρού

Συνοδευόμενη από άλλες τρεις λέαινες κι ένα λιοντάρι κατέφτασε στην άκρη ενός γκρεμού μια...
μητέρα για να σώσει το μικρό της, το οποίο είχε γλιστρήσει.

Αμέσως η μητέρα άρχισε με αργές κινήσεις να τον πλησιάζει. Μόλις φτάνει κοντά του, τον καλύπτει από πάνω με το σώμα της και στη συνέχεια γραπώνοντας τον από το λαιμό αρχίζει να ανεβαίνει προς τα πάνω.









Διαβάστε Περισσότερα »

Κινητοποιήσεις με αφορμή τα νέα μέτρα ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοίνωσε μία σειρά από κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, με αποκορύφωνα τη μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 5 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα την Τρίτη 27/9, προγραμματίζεται μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, καλούνται να πάρουν μέρος εργαζόμενοι με δίκυκλα, αλλά και απορριμματοφόρα και άλλα δημοτικά οχήματα. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 - Πλατεία Καραϊσκάκη - Αθήνα).
Την Τετάρτη 28/9, θα γίνει κατάληψη όλων των δημαρχείων από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ οι Σύλλογοι μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλούνται να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό κεντρικών οδών από τις 12.00 μ.μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ., προχωρώντας σε κάψιμο των ειδοποιητηρίων του υπουργείου Οικονομικών.
Την Πέμπτη 29/9, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο Θέατρο Ορφέας (πρώην Χατζηχρήστου) στις 15.00, για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, και στη συνέχεια στις 18.00, στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και την πορεία προς τη Βουλή που θα ακολουθήσει.
Για την Παρασκευή, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ». Την ίδια μέρα, στις 11.00, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη πλατεία Κλαυθμώνος.
Το Σαββατοκύριακο η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία και τη Δευτέρα σε κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ, αλλά και των Χ.Υ.Τ.Α, με χρονικό ορίζοντα την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 5 Οκτωβριου.
Τελος, στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει από τους δήμους στοιχεία ή πίνακες με ονόματα για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, «αυτόματα καταλαμβάνεται το Γραφείο Προσωπικού και δεν χορηγείται καμία τέτοια βεβαίωση».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι απεργούν και πότε! Πυρετός κινητοποιήσεων όλη την εβδομάδα!



Πυρετός κινητοποιήσεων όλη την εβδομάδα Εφοριακοί και τελωνειακοί, αυτοκινητιστές ταξί, εργαζόμενοι στους δήμους, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αυτή την εβδομάδα, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί η απεργία στο δημόσιο στις 5 Οκτωβρίου και η γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, οι κινητοποιήσεις αυτής της εβδομάδας είναι οι εξής:

Εφοριακοί-τελωνειακοί: Προχωρούν σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη, στην οποία θα συμμετάσχουν  όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών. Στις 11 το πρωί της Τρίτης προγραμματίζεται συγκέντρωση των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο.

Αυτοκινητιστές ταξί: Ανακοίνωσαν σήμερα χειρόφρενο την Τετάρτη και την Πέμπτη. Την Τετάρτη προγραμματίζεται και συγκέντρωση στις 11:00 έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Οι εργαζόμενοι έχουν ανακοινώσει πως η σημερινή κινητοποίηση θα έχει και συνέχεια. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί κάτι πιο συγκεκριμένο. 

Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας
: Είχαν προαναγγείλει 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη, από τις 12 το μεσημέρι. Ωστόσο έπειτα από προσφυγή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το δικαστήριο την έκρινε παράνομη.

Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία: Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί στα δημόσια νοσοκομεία και στην Αθήνα συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία.

Νοσηλευτές ΕΣΥ: Ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία την Παρασκευή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ, στις 10:00 προγραμματίζεται συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση προγραμματίζουν σειρά κινητοποιήσεων όλη την εβδομάδα. Αύριο Τρίτη διοργανώνουν μηχανοκίνητη πορεία και η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 12:30 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την Τετάρτη προγραμματίζεται κατάληψη όλων των δημαρχείων από τις 11:00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ οι Σύλλογοι-μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλούνται να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό κεντρικών οδών από τις 12:00 μέχρι τις 12:30, προχωρώντας σε κάψιμο των ειδοποιητηρίων του υπουργείου Οικονομικών. Την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συμμετοχή στις 18:00 στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και την πορεία προς τη Βουλή που θα ακολουθήσει. Για την Παρασκευή, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι ενώ την ίδια μέρα στις 11:00, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη πλατεία Κλαυθμώνος. Το Σαββατοκύριακο προγραμματίζεται αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία και τη Δευτέρα  κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ, αλλά και των ΧΥΤΑ, με χρονικό ορίζοντα την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 5 Οκτωβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Έκτακτη σύσκεψη για κινητοποιήσεις


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε. Θήβας ΚΑΛΟΥΝ τα Σωματεία – Μέλη σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση – σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας, Δίρκης 20, 1ος όροφος, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 21:00.

Θέμα: Λήψη απόφασης για την συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΓΣΕΒΕΕ για τις 19 Οκτωβρίου με Πανελλαδικό κλείσιμο των επιχειρήσεων και των καταστημάτων.

Με τα νέα μέτρα προστίθεται άλλος ένας σκληρός και επώδυνος κρίκος στην αλυσίδα που κρατά την οικονομία στην ύφεση, στην ανεργία, στην απραξία, στην έξαρση των λουκέτων στις επιχειρήσεις και οδηγεί σε γενικευμένη φτωχοποίηση.

Καλούνται τα Σωματεία δια των Προέδρων και το Δ.Σ αυτών, να συμμετάσχουν στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση.
1) Σωματείο Εστιατορίων-Ταβερνών-Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων (Χρήστος Χαρατσής)
2) Σωματείο Συνεργείων-Επισκευής Αυτοκινήτων (Χρήστος Ξενάκης)
3) Σύνδεσμος Υδραυλικών (Παναγιώτης Παπαργύρης)
4) Ένωση Ραδιοταξί Θήβας "Ο Κάδμος" (Νίκος Πέππας)
5) Σωματείο Περιπτερούχων – Καπνοπωλών (Σμαρώ Καλιάλη)
6) Σωματείο Αρτοποιών (Παπαργυρίου Ιωάννης)
7) Σύνδεσμος Εργοληπτών εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων επαρχίας Θηβών (Φάνης Κώνστας Φίλης)
8) Σωματείο Κομμωτών (Βίκυ Καλλιώρα)
9) Σωματείο ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων "Η Θήβα" (Δημήτρης Λιανός)

Στην έκτακτη συνεδρίαση έχουν επίσης προσκληθεί να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας.

Μετά τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χρήστος Χαρατσής
oebethivas.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα τα σχολεία της Θήβας πραγματοποίησαν πορεία και κατάληψη του Δημαρχείου


Όλα τα σχολεία της Θήβας πραγματοποίησαν πορεία και κατάληψη του δημαρχείου Θήβας.
Μια σειρά από δίκαια αιτήματα, κατάθεσαν αντιπροσωπίες των μαθητών στον δήμαρχο Θήβας κ.ΣΠΥΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Δεν έχουμε βιβλία, πετρέλαιο, και μας στιβάζουν σε αίθουσες σαν να είμαστε ποντίκια φώναζαν οι μαθητές.
Η Ελλάδα έδωσε τα φώτα της σε όλο τον κόσμο, και αφήνει τα παιδιά της στο σκοτάδι, αφαιρώντας στην ουσία την δωρεάν παιδεία, έλεγαν κάποιοι άλλοι μαθητές.
Δεν θα γυρίσουμε στο σχολείο αν δεν λυθούν τα προβλήματά μας. Δεν πρέπει να παίζουν με το μέλλον μας και με τις άδειες τσέπες των γονέων μας.
Την ώρα που έφευγα από το δημαρχείο, κάποια παιδιά μου είπαν ότι στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας, το πρωί ένας καθηγητής έσπασε την αλυσίδα που είχαν βάλει οι μαθητές για τον σκοπό της κατάληψης.
Τέτοια γεγονότα καλό είναι να αποφεύγονται, και αντι να σπάτε τις αλυσίδες, συμπαρασταθείτε στα παιδιά και στα δίκαια αιτήματά τους.






thiva nikolas
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΑΜΒΑΚΙ:ΠΡΑΣΙΝΟ&ΡΟΔΙΝΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


permisospress.blogspot.com
ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΒΟΛΟΥ
H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Βοιωτίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας, σας ενημερώνουν για τα πιο κάτω : Συνεχίζονται οι εργασίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολοκληρωμένη Φυτοπροστασία στο Βαμβάκι» για την Π.Ε.Βοιωτίας , με ταυτόχρονη παρακολούθηση των συλλήψεων του Πράσινου και του Ρόδινου σκουληκιού σε φερομονικές παγίδες και δειγματοληψίες στα βαμβακόφυτα. Με βάση τις παρατηρήσεις που πραγματοποιούνται κάθε τρείς μέρες στο δίκτυο παγίδων καθώς και από τις δειγματοληψίες επιτοπίων ελέγχων που διενεργούν οι Γεωπόνοι της Υπηρεσίας μας, σας γνωρίζουμε ότι : Επίκειται η ολοκλήρωση της βαμβακοκαλλιέργειας, με την ωρίμανση/άνοιγμα των καρυδιών και την συγκομιδή.
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ
Με δεδομένη την υπαρκτή γενική κατάσταση οψιμότητας των βαμβακοφυτειών και με αφορμή το πιο πάνω
συστήνουμε στους βαμβακοκαλλιεργητές να ακολουθούν τα εξής :
Α. Να συνεχισθεί η παρακολούθηση των βαμβακοκαλλιεργειών από τους καλλιεργητές, σύμφωνα με τα
αναφερθέντα στο προηγούμενο 4Ο Τακτικό Τεχνικό Δελτίο μας.
Β. Επεμβάσεις φυτοπροστασίας συνιστώνται στις περιπτώσεις έξαρσης κυρίως του Ρόδινου και ενδεχομένως του
Πράσινου σκουληκιού, στις όψιμες φυτείες.
Γ. Συνιστάται αποφύλλωση με τα εγκεκριμένα φυτορρυθμιστικά σκευάσματα, όταν το ποσοστό ανοιγμένων
καρυδιών είναι 50% περίπου.
_. Η μηχανική συγκομιδή του σύσπορου βαμβακιού να πραγματοποιείται όταν αυτό δεν είναι υγρό. Όχι συγκομιδή,
αμέσως μετά την βροχή ή την νύχτα ή νωρίς το πρωϊ με δροσιά.
Ε. Μετά τη συγκομιδή να πραγματοποιηθεί στελεχοκοπή και ψιλοθρυμματισμός των υπολειμμάτων των
βαμβακοφύτων και οπωσδήποτε ενσωμάτωση με όργωμα/φρεζάρισμα (προσοχή η χρήση
υπεδαφοκαλλιεργητή/ρίπερ, δεν ενσωματώνει τα υπολείμματα και δεν καταστρέφει τις προς διαχείμανση μορφές
του πράσινου και ρόδινου σκουληκιού).
ΣΤ. Κατά την εφαρμογή να χρησιμοποιούνται μέσα ατομικής προστασίας και να έχουν ειδοποιηθεί οι μελισσοκόμοι
για την απομάκρυνση των κυψελών τους.
Ζ. Παρακαλούνται οι παραγωγοί που εντοπίζουν σημαντικό πρόβλημα στην καλλιέργειά τους να ειδοποιούν τα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας της Υπηρεσίας μας ή το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΪΔΑΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δέκα τα υπό κατάληψη σχολεία στη Βοιωτία


Σε κατάληψη βρίσκονται δέκα  σχολεία της  Βοιωτίας από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας.
Πρόκειται για τα πρώτο και δευτέρο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, το πρώτο Λύκειο Λιβαδειάς, το ΓΕΛ Ορχομενού, το Γυμνάσιο Αντίκυρας  και  τέσσερα σχολεία της θήβας.
Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε σχολικά βιβλία, αλλά και για τη γενικώτερη κατάσταση της Παιδείας στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τον Προιστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Ι. Τσούρα, που μίλησε το πρωί στο ΣΕΙΡΙΟ, στη Βοιωτία έχει διανεμηθεί μόνο το 10% των σχολικών βιβλίων και είναι αδιευκρίνιστο πότε θα έρθουν τα υπόλοιπα.
Ο προιστάμενος κάλεσε τους μαθητές να ανοίξουν τα σχολεία,  επισείοντας το ενδεχόμενο περιορισμού των εκδρομών εαν οι καταλήψεις συνεχισθούν.
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το σύγχρονο θαύμα του Μωυσή



Το νησί Jindo είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στην Κορέα, δίπλα στα νησιά Jejudo και Geojedo. Αποτελείται από 250 μικρότερα νησιά, και είναι διάσημο για την εμφάνιση ενός στεγνού δρόμου στη μέση της θάλασσας, κοντά στο τέλος του Φεβρουαρίου και τα μέσα Ιουνίου του σεληνιακού ημερολογίου.
Δεδομένου ότι μοιάζει με απόσπασμα της Παλαιάς Διαθήκης στο βιβλίο της Εξόδου, η εκδήλωση ονομάζεται «Το θαύμα του Μωυσή». Όταν αποσύρονται τα νερά δημιουρείται ένας δρόμος περίπου 30-40 μέτρων σε πλάτος και 2,8 χιλιόμετρα σε μήκος, ο οποίο παραμένει για περίπου μία ώρα πριν χαθεί και πάλι κάτω από τα νερά της θάλασσας.

Σύμφωνα με το θρύλο, πολύ καιρό πριν, υπήρχαν πολλές τίγρεις στο νησί Jindo. Όταν οι τίγρεις άρχισαν να εμφανίζονται συχνά στο χωριό, οι άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο στο νησί Modo. Το νησί ουσιαστικά εκκενώθηκε και έμαινε μόνο μια ηλικιωμένη γυναίκα, η Bbyong, η οποία προσευχόταν καθημερινά στο Yongwang, θεό του ωκεανού, να την αφήσει να δει ξανά την οικογένειά της και πάλι. Γύρω από τον Φεβρουάριο, Yongwang εμφανίστηκε στο όνειρό της και της είπε, «θα στείλω ένα ουράνιο τόξο στη θάλασσα αύριο. Βάδισε πάνω σε αυτό και θα διασχίσεις τη θάλασσα». Την επόμενη μέρα η γριά Bbyong βγήκε στη θάλασσα και προσευχήθηκε ξανά, και καθώς το ουράνιο τόξο εμφανίστηκε, το θαλασσινό νερό διαχωρίστηκε και δημιουργήθηκε ο δρόμος. Μέσα από αυτό το δρόμο, η οικογένειά της και οι άλλοι χωρικοί γύρισαν πίσω στο νησί. Από τότε, όταν η θάλασσα υποχωρεί και δημιουργείται ο δρόμος, οι άνθρωποι γιορτάζουν το φαινόμενο, με γιορτή προς τιμήν του θεού Yeongdeung και θυμούνται τη γριά Bbyong. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, εκτελούνται παραδοσιακοί χοροί και το νησί Jindo προσελκύει πολλούς τουρίστες.




Πηγή : Perierga.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βεβήλωσαν τη μνήμη του Γ. Ρουσάκη

Πέταξαν στη θάλασσα εκκλησάκι που είχε στηθεί στη μνήμη του 21χρονου

Το σίριαλ με τη δολοφονία του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη στο Ηράκλειο φαίνεται πως θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια. Μετά από τις καταγγελίες του ενός κατηγορούμενου ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να επισκιάσει την υπόθεση. Άγνωστοι έσπασαν και πέταξαν στη θάλασσα ένα μικρό εκκλησάκι που είχαν τοποθετήσει φίλοι και συγγενείς του δολοφονηθέντα στο σημείο που έπεσε νεκρός ο 21χρονος ως ύστατο φόρο τιμής.
Σήμερα, το εκκλησάκι αυτό δε βρίσκεται στη θέση του, γιατί κάποιοι το βεβήλωσαν... Το έσπασαν, μην μπορώντας να δείξουν σεβασμό στον πόνο συγγενών και οικείων του Γιάννη Ρουσάκη. Βαριά θλίψη έχει κυριεύσει τους συγγενείς και τους φίλους του νεαρού από τα Μάλια, που δεν μπορούν να κατανοήσουν από πού προκύπτει το μένος ορισμένων που δε διστάζουν να βεβηλώσουν τη μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε τόσο απροσδόκητα και άδικα από τη ζωή.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοικτά της Πάφου το PIRI REIS και τα τουρκικά πολεμικά



Mέσα στην κυπριακή ΑΟΖ και μάλιστα στο "Οικόπεδο 1", ανοικτά και νοτιοδυτικά της Πάφου, εντός της ακτίνας δράσης των βλημάτων εδάφους-επιφανείας ΜΜ-40 Εxocet Block II, βρίσκεται η τουρκική αρμάδα με το ερευνητικό πλοίο KOCA PIRI REIS, το σκάφος το συνοδεύει μία φρεγάτα και ένα υποβρύχιο. 


Πρόκειται περί πειρατικής ενέργειας 100% και θα πρέπει να υπάρξει ελληνική αντίδραση άμεση, αν δεν...
θέλουμε να θεωρηθούν λόγια του αέρα τα περί "Ύπαρξης της Κύπρου στον σκληρό πυρήνα της ελληνικής ασφάλειας". 


Μετά την Σμύρνη, το μεσημέρι της Παρασκευής το πλοίο κατευθύνθηκε με μέγιστη ταχύτητα στα διεθνή ύδατα και πλέει νοτιοανατολικά με ταχύτητα 8,5 κόμβων.  


Το πλοίο βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για τον τελικό του προορισμό. 


Εάν τελικά το πλοίο πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ και ειδικότερα στο οικόπεδο Νο.1 μέσα στο οποίο αυτή τη στιγμή πλέει, τότε θα πρέπει να υπάρξει απάντηση, και μάλιστα δυναμική.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ: Να γιατί αρνούμαι να πληρώσω ΧΑΡΑΤΣΙΑ…




ΒΙΝΤΕΟ: Να γιατί αρνούμαι να πληρώσω ΧΑΡΑΤΣΙΑ…Δυναμώστε την ένταση !!!
Ένα βίντεο για τα χαράτσια που ΔΕΝ θα πληρώσουμε… Τους λόγους θα τους βρείτε ΟΛΟΥΣ στο βίντεο…
Ο κυριότερος βέβαια είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ δεν είναι δικό μας ζήτημα πλέον!
Διαβάστε Περισσότερα »

Χάρτης-σοκ των Τούρκων! "Σβήνουν" Δωδεκάνησα - Φθάνουν Κρήτη!!


Η αλητεία τους είναι εκτός ορίων!


Ο χάρτης που δημοσιεύεται σε τουρκικά ΜΜΕ είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικός για τις προθέσεις και τις επιδιώξεις της Άγκυρας!


Στην επεξήγηση του χάρτη, οι Τούρκοι χρωματίζουν με...
κίτρινο χρώμα την “υφαλοκρηπίδα που οι Έλληνες ισχυρίζονται πως κατέχουν”, με πορτοκαλί της Κύπρου και μετά αρχίζουν τα παράλογα.


Με το γαλάζιο χρώμα φαίνεται η υφαλοκρηπίδα που έχουν οι Τούρκοι και με το σκούρο μπλε αυτή …που ονειρεύονται!


Όπως είναι διακριτό οι Τούρκοι “σβήνουν” από το χάρτη …τα Δωδεκάννησα και φθάνουν σχεδόν ως τη Κρήτη! Το θράσος δεν έλειψε ποτέ από τη Τουρκία!


Η Άγκυρα είναι αναμενόμενο θα θέσει ζήτημα ζωτικού χώρου ,θα μας υπενθυμίσει ότι έχει τις μεγαλύτερες σε έκταση ακτές σ΄ όλη την Ανατολική Μεσόγειο και άλλα σχετικά. 


Το χειρότερο είναι ότι όπως συμβαίνει συχνά,θα βρει …κατανόηση ακόμη και από ελληνικά χείλη ,που έχουν προφανώς μπερδέψει τη καλή γειτονία με …το “νταβατζηλίκι” που προσπαθεί να πουλήσει η Άγκυρα όχι μόνο στην Ελλάδα ,αλλά σ΄ όλη τη περιοχή.


Υπάρχει Διεθνές Δίκαιο που προβλέπει τα πάντα. 


Αυτό οφείλει να σεβαστεί η Τουρκία και όσο το γρηγορότερα το καταλάβει,τόσο πιο κερδισμένη θα βγει. 


Σε διαφορετική περίπτωση αν συνεχίσει να ακολουθεί τη τακτική της έντασης και των απειλών, θα είναι η μεγάλη χαμένη.






onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

26 Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς - 10 Συμβουλές για Καλή Καρδιά



26 Σεπτεμβρίου 2010 Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, όπως καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς. Κεντρικό Σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς είναι: «Δουλεύω Με την Καρδιά μου», προτρέποντας τους πολίτες να υιοθετήσουν υγιεινό τρόπο ζωής, με ..μπόλικη φυσική δραστηριότητα και σωστή διατροφή !
Η διατροφή του ανθρώπου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην πρόληψη, όσο και στη θεραπευτική προσέγγιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Οι κακές διαιτητικές συνήθειες, όπως και άλλες λανθασμένες συμπεριφορές που έχουν σχέση με τον τρόπο ζωής ευθύνονται για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων σε ποσοστά μεγαλύτερα από 70%. Αυτό γίνεται μέσω της επίδρασης τους στο λιπιδαιμικό προφίλ, στην ινσουλινοευαισθησία, στην αρτηριακή πίεση, στο οξειδωτικό στρες,
στη φλεγμονώδη αντίδραση κ.α..
Η ισορροπημένη διατροφή φαίνεται από πλήθος ερευνών ότι παίζει σημαίνοντα ρόλο στην πρόληψη της αθηρωμάτωσης.
Αυτό γίνεται είτε με άμεσο τρόπο
• μέσω του ελέγχου του βάρους, πχ Δείκτης Μάζας Σώματος (Βάρος σε κιλά / Ύψος σε μέτρα 2 ) μικρότερος από 25 ή Αναλογία Περιφέρειας Μέσης προς Περιφέρεια Ισχίων ( Περιφέρεια Μέσης σε cm / Περιφέρεια Ισχίων σε cm ) μικρότερη από 0,8 στις γυναίκες ή μικρότερη 0,95 στους άντρες
• μέσω της ρύθμισης της Χοληστερόλης και του λιπιδαιμικού προφίλ συνολικά
είτε με έμμεσο τρόπο
• μέσω της μείωσης της Αρτηριακής Πίεσης
• μέσω της ρύθμισης του Σακχάρου αίματος
Πιο συγκεκριμένα οι 10 διαιτητικές συμβουλές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της αθηρωμάτωσης έχουν ως εξής:
1. Προτίμηση των φυτικών ελαίων και ιδιαίτερα του ελαιόλαδου, έναντι των ζωικών. Τα ζωικά λίπη, με τα πολλά κορεσμένα λιπαρά τους, αυξάνουν τη χοληστερόλη στον άνθρωπο, άρα και τον κίνδυνο ανάπτυξης αθηρωματικής πλάκας, ενώ τα φυτικά όταν λαμβάνονται καθημερινά σε μέτριες αλλά και ικανές ποσότητες μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης. Το ελαιόλαδο με τα σημερινά δεδομένα αποτελεί τον πιο άξιο εκπρόσωπο των φυτικών ελαίων, καθώς όντας πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαϊκό οξύ) σε μέτριες καθημερινά ποσότητες μειώνει την «κακή» χοληστερόλη (LDL) χωρίς να επηρεάζει την «καλή» χοληστερόλη (HDL), ενώ ταυτόχρονα οι αντιοξειδωτικές ουσίες που διαθέτει (πχ βιταμίνη Ε) θωρακίζουν τα αγγεία της καρδιάς.
2. Προτείνεται η αύξηση της πρόσληψης ψαριών, που είναι ο πιο άξιος εκπρόσωπος ζωικών λιπαρών, καθώς περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα ( «λιπαρά ψάρια»: σολομός, σαρδέλα, σκουμπρί κα). Αυτή η αύξηση της πρόσληψης προτείνεται να γίνει σε αντικατάσταση τροφών που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη όπως είναι τα κόκκινα κρέατα, οι λιπαρές σάλτσες και οι επεξεργασμένες τροφές.
3. Η παρουσία τροφών που περιέχουν λίπος δεν απαγορεύεται, μάλιστα θα πρέπει να βρίσκεται μεταξύ 30-35% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων, καθώς δίνουν τη δυνατότητα να απορροφά ο ανθρώπινος οργανισμός τις λιποδιαλυτές βιταμίνες, αλλά και τροφοδοτούν με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα τον οργανισμό.
Αυτό που παίζει ρόλο είναι το είδος των λιπαρών που λαμβάνουμε και ο τρόπος μαγειρικής. Λέμε ναι στην καθημερινή πρόσληψη του ελαιολάδου, στη συχνή κατανάλωση ψαριών, λέμε όχι όμως στο τηγάνισμα των τροφίμων, που προσθέτει θερμίδες, που καταστρέφει πολλές από τις αντιοξειδωτικές ουσίες της τροφής, αλλά και που δημιουργεί κορεσμένα λιπαρά (τρανς) που είναι ό,τι χειρότερο για το λιπιδαιμικό προφίλ του ανθρώπου.
4. Προτείνεται ο περιορισμός της ζάχαρης και των γλυκών, διότι προσθέτουν με «κενές» θερμίδες ενώ παράλληλα δεν τροφοδοτούν με φυτικές ίνες, σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία. Ταυτόχρονα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη δίνουν μεγάλα θερμιδικά φορτία, τείνοντας να αυξάνουν το σωματικό βάρος, ενώ ταυτόχρονα δεν προάγουν τη ρύθμιση του σακχάρου αίματος.
5. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών θεωρείται ιδανική για τον έλεγχο του βάρους, αλλά και για την τροφοδότηση του οργανισμού με αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία. Δημιουργώντας το αίσθημα κορεσμού, χωρίς να δίνουν πολλές θερμίδες και προσφέροντας ευεργετικές ουσίες ευωδόνουν την καρδιαγγειακή λειτουργία συνολικά (ρύθμιση βάρους, λιπιδαιμικό προφίλ).
6. Πολύ καλή πηγή σύνθετων υδατανθράκων είναι και τα προϊόντα ολικής αλέσεως ( πχ ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, δημητριακά πρωινού). Έχει φανεί ότι μία διατροφή πλούσια σε προϊόντα ολικής αλέσεως σχετίζεται με χαμηλό κίνδυνο αθηρωμάτωσης. Αυτό γιατί τέτοια δίαιτα περιέχει από τη μια πλευρά ελαττωμένα λιπαρά, ενώ από την άλλη πλευρά προσφέρει φυτικές ίνες, βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία.
7. Χρήσιμη θεωρείται η αυστηρή ελάττωση της πρόσληψης αλατιού. Η αυξημένη πρόσληψη αλατιού η οποία σχετίζεται άμεσα με την υψηλή αρτηριακή πίεση σημαίνει ότι οι επεξεργασμένες και οι αλμυρές τροφές θα πρέπει να αποφεύγονται αυστηρά. Μάλιστα για τη μαγειρική συστήνεται η αντικατάσταση του μαγειρικού αλατιού με μυρωδικά, τα οποία χωρίς να περιέχουν αλάτι δίνουν γεύση και αντιοξειδωτική «ώθηση» στις τροφές.
8. Η κατανάλωση αλκοόλ πρέπει να γίνεται με μέτρο, 1-2 ποτήρια αλκοολούχου ποτού την ημέρα θεωρούνται υπεραρκετά για τους ενήλικες. Άξιος εκπρόσωπος θεωρείται το κόκκινο κρασί το οποίο σε μέτριες ποσότητες λειτουργεί ευεργετικά για την αγγειακή λειτουργία, χάρη στις πολυφαινόλες του (χρωστικές ουσίες σταφυλιού).
9. Αντιοξειδωτική «ώθηση», άρα και προστατευτική δράση για την καρδιαγγειακή λειτουργία μπορεί να βρει κανείς και από την κατανάλωση διάφορων ροφημάτων (πχ πράσινο τσάι). Το πράσινο τσάι που είναι πλούσιο σε κατεχίνες (φλαβονοειδή) φαίνεται να έχει αντιφλεγμονώδη αντίδραση, γι’ αυτό αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή ροφήματος για το μέσο ενήλικα.
10. Πείτε ναι στη σωματική δραστηριότητα! Βρείτε το είδος και τη συχνότητα της άσκησης που σάς ταιριάζει, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ισορροπημένης διατροφής και έτσι θα κάνετε το μεγαλύτερο βήμα για τη ρύθμιση του βάρους σας και τη θωράκιση της καρδιαγγειακής σας λειτουργίας.
Επιμέλεια: Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc
Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ