Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Δείτε τι γράφουν στο προφίλ του Βούρου στο facebook


Δείτε τι γράφουν στο προφίλ του Βούρου στο facebookΈξαλλοι οι «φίλοι» του Γιάννη Βούρου στο facebook, με την απόφασή του να «δώσει ακόμα μια ευκαιρία στην κυβέρνηση». Οι περισσότεροι δε, όπως και θα διαβάσετε, είναι πρώην μέλη ή φίλοι του ΠΑΣΟΚ, που είχαν τον Γιάννη Βούρο σε εκτίμηση και πιθανώς ήταν και ψηφοφόροι του. Η οργή και η αγανάκτηση του ελληνικού λαού δεν έχει να κάνει πλέον με τα κόμματα του… παρελθόντος!





Διαβάστε Περισσότερα »

Φόροι-σοκ σε όσους δεν συγκεντρώνουν πολλές αποδείξεις


Αβάσταχτο για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών γίνεται το μέτρο των αποδείξεων.


Υστερα από τη μείωση του αφορολογήτου και την περικοπή και κατάργηση των φοροαπαλλαγών το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει σοβαρές αλλαγές στο τρόπο εφαρμογής του.


Σύμφωνα με τον Βενιζέλο...
οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν περισσότερες αποδείξεις για να αποφύγουν την επιπλέον φορολόγησή τους, με συντελεστή 10%, για το ποσό των αποδείξεων που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν. 


Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν την αύξηση του ποσοστού 25% επί του εισοδήματος που θα πρέπει να καλύπτουν στο εξής οι φορολογούμενοι με αποδείξεις, για να γλυτώσουν την επιβολή πρόσθετου φόρου 10% το τμήμα του εισοδήματος που καλύπτεται με αποδείξεις.


Για παράδειγμα να κάποιος πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις ύψους 10.000 ευρώ αλλά δεν τα καταφέρνει και συγκεντρώνει μόνο 8.000 ευρώ τότε για τη διαφορά των 2.000 ευρώ θα πληρώσει έξτρα φόρο 10% δηλαδή 200 ευρώ.


Σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο Βενιζέλος, το μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ θα ισχύει για όλους τους φορολογούμενους με εξαίρεση του φορολογούμενους άνω των 65 ετών με εισοδήματα αποκλειστικά από τη σύνταξή τους και τους νέους ηλικίας έως 30 ετών για τους οποίους το αφορολόγητο όριο θα μειωθεί από τις 12.000 ευρώ που είναι σήμερα στις 9.500 ευρώ.


Ειναι ενδεικτικό πάντως ότι στο ερώτημα «αν στις φοροαπαλλαγές που θα καταργήσετε, έχετε λάβει υπόψη ότι οι πολίτες πλέον δεν θα έχουν κίνητρο να μαζεύουν αποδείξεις», ο Βενιζέλος απάντησε ότι «οι αποδείξεις δεν αφορούν το αφορολόγητο όριο, αφορούν το επίπεδο που πρέπει να φτάνεις με αποδείξεις, ανάλογα με τα εισοδήματά σου. 


Δηλαδή, αν τα εισοδήματά σου είναι 100.000 ευρώ, στο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα θα προβλέπεται ότι πρέπει να εμφανίσεις 60.000 ευρώ σε αποδείξεις - ας πάρω ένα αισιόδοξο παράδειγμα γιατί μόνο 25.000 Έλληνες κάνουν δήλωση εισοδήματος άνω των 100.000 για να καταλάβουμε τι συμβαίνει με το φορολογικό σύστημα. Μόνο 160.000 άτομα δηλώνουν εισόδημα πάνω των 50.000 ευρώ. Αν δηλώσεις 50.000 ή 60.000 ευρώ, πρέπει να έχεις αποδείξεις οι οποίες είναι 30.000 όχι 5.000 ευρώ. Αυτές οι αποδείξεις θα είναι ηλεκτρονικές, οι αποδείξεις θα είναι συγκεντρωμένες με ηλεκτρονικό τρόπο και δεν θα παίρνεις καμία επιστροφή. Πρέπει να οικοδομήσεις το επίπεδο του δικού σου εισοδήματος με αποδείξεις οι οποίες θα είναι ηλεκτρονικές. Πότε θα αρχίσει να ισχύει το μέτρο αυτό; Αυτό το μέτρο θα ισχύσει με την φορολογική δήλωση του 2012 για τα εισοδήματα του 2011. Όλα τα μέτρα αυτά προκειμένου να αποδώσουν το 2012 πρέπει εφόσον αφορούν την φορολογική δήλωση του 2012 να αφορούν τα εισοδήματα του 2011».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενέδρα PKK σε φάλαγγα οχημάτων του τουρκικού στρατού (video)



Το βίντεο ντοκουμέντο της ενέδρας του PKK στην φάλαγγα των οχημάτων του τουρκικού Στρατού στις 17 Αυγούστου όπου σκοτώθηκαν 11 Τούρκοι στρατιωτικοί εκ των οποίων ένας ήταν Ταγματάρχης στην περιοχή Çukurca της επαρχίας Hakkari.Όπως φαίνεται από τα στιγμιότυπα οι μαχητές του PKK τοποθετούν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ένα επαρχιακό δρόμο ο οποίος διασχίζει ένα φαράγγι με ιδιαίτερα δύσκολη γεωμορφολογία. Στο βίντεο φαίνεται η πομπή των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού τύπου Kirpi να διασχίζει το φαράγγι και την έκρηξη δύο αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί κάτω από το οδόστρωμα.

Ενα όχημα Kirpi εκτινάσσεται σε απόσταση μερικών μέτρων ενώ ένα ακόμα όχημα του ιδίου τύπου παθαίνει ζημιές ενώ και το Cobra έχει ανατιναχτεί. Ακολουθεί μπαράζ εκρήξεων και βολές από πολυβόλα ενώ οι τούρκοι στρατιώτες βγαίνουν από τα οχήματα τους και πηγαίνουν προς την μία άκρη του δρόμου προσπαθώντας να βρουν κάλυψη.
Λίγο αργότερα μετά την πρώτη επίθεση έρχεται το πρώτο ελικόπτερο ένα S-70 το οποίο επίσης βιντεοσκοπείται. Στο σημείο της επίθεσης αφικνείται ένα συμβατικό ασθενοφόρο για την μεταφορά των τραυματιών.
Οι τούρκοι πιστεύουν ότι οι μαχητές του PKK έχουν φύγει για αυτό και επιτρέπουν στο πολιτικό ασθενοφόρο να προσεγγίσει το σημείο της επίθεσης. Ακολουθεί νέα επίθεση μόλις το ασθενοφόρο φεύγει στους πεζούς πιο τούρκους στρατιώτες.
Οι τούρκοι στρατιώτες αρχίζουν να ανεβαίνουν την πλαγιά απέναντι από το σημείο που πραγματοποιείται η βιντεοσκόπηση, ενώ νέες δυνάμεις καταφθάνουν στο σημείο της επίθεσης και ασθενοφόρα περισυλλέγουν τους τραυματίες. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης μεταφοράς των τραυματιών ένα όχημα BTR-80 της Στρατοχωροφυλακής το οποίο από τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που βρίσκεται στην άκρη του δρόμου ανατινάσσεται.
Προς το τέλος του βίντεο διακρίνονται οι Τούρκοι στρατιώτες ενός οχήματος Kirpi που προσπαθούν να σώσουν τους τραυματίες του BTR-80. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τουρκικός Στρατός την ημέρα εκείνη θα μπορούσε να είχε χάσει περισσότερους άνδρες αν οι μαχητές του PKK αποφάσισαν να βαρέσουν στο «ψαχνό» ενώ πιθανόν να έχανε και δύο επιθετικά ελικόπτερα τα οποία πέταγαν σχεδόν αμέριμνα κοντά στις θέσεις των μαχητών σε ύψος χαμηλότερο από αυτούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταδικάστηκαν οι γονείς των 5 ανηλίκων της υπόθεσης Άλεξ


Ποινές φυλάκισης τριών έως δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος των γονιών και κηδεμόνων των πέντε ανήλικων αγοριών που εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια τον Φεβρουάριο του 2006.


Από το σύνολο των επτά κατηγορουμένων...
αθωώθηκε μόνο η μητέρα ενός εκ των ανηλίκων.


Πέντε από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων και καταδικάστηκαν ο καθένας σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή.


Ο πατέρας ενός εκ των αγοριών καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή, καθώς το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία του και τον έκρινε ένοχο για την πράξη της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων εξ αμελείας.


Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα του Άλεξ, Νατέλα, η οποία μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας δήλωσε: «Για μας το θέμα είναι να μάθουμε τι απέγινε το παιδί μας».


Ο συνήγορός της, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της δίκης, έκανε λόγο για «ηθική δικαίωση».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Οι καταρράκτες του Νιαγάρα χωρίς νερό!


Το 1969 οι καταρράκτες του Νιαγάρα έμειναν χωρίς νερό…

καθώς έπρεπε να εκτελεστούν απαραίτητες εργασίες συντήρησης στα καταπονημένα τοιχώματα του καταρράχτη. Η διαδικασία συντήρησης διήρκησε 5 μήνες, από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο, χαρίζοντας τη μοναδική ευκαιρία στην ιστορία να δούμε τους καταρράκτες χωρίς νερό.



Perierga.gr - Οι καταρράκτες του Νιαγάρα χωρίς νερό!

Perierga.gr - Οι καταρράκτες του Νιαγάρα χωρίς νερό!

Perierga.gr - Οι καταρράκτες του Νιαγάρα χωρίς νερό!

Perierga.gr - Οι καταρράκτες του Νιαγάρα χωρίς νερό!

Perierga.gr - Οι καταρράκτες του Νιαγάρα χωρίς νερό!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέρασε με 154 "ναι" το χαράτσι για τα ακίνητα "Σιωπή" από τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ



Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και ουδείς κυβερνητικός βουλευτής αντέδρασε τελικά
- Είχε προηγηθεί ¨μασάζ" από τον κ. Έξαρχο σε όσους υπήρχε υποψία ότι θα το καταψηφίσουν
- Ισχυρότατα τα μέτρα ασφαλείας έξω από την Βουλή

Παρά τις διαφωνίες τελικά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τελικά η ρύθμιση για το ειδικό τέλος στα ακίνητα πέρασε από τη Βουλή και υπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

Εκτός από τους κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών που εξαιρούνται της καταβολής του τέλους, θα εξαιρεθούν και οι κοινόχρηστοι χώροι ξενοδοχείων, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. Για άρρωστους, όσοι έχουν νεφρική ανεπάρκεια ή η ζωή τους εξαρτάται από ηλεκτρική ενέργεια, είτε στην εγκύκλιο ή με όποιο άλλο τρόπο, τέτοια ζητήματα θα αντιμετωπιστούν με πιο ευαίσθητο και λειτουργικό τρόπο.

Σημασία έχει με ψήφιση αυτής της διάταξης να μπορέσουμε να πετύχουμε το δημοσιονομικό στόχο του 2011 και 2012.
Η ρύθμιση (ειδικό τέλος) θα μπει στο νέο φορολογικό σύστημα, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, έξω από την Βουλή οι Αγανακτισμένοι καλούν σε διαμαρτυρία όλους τους πολίτες την ώρα της ψηφοφορίας. Τα μέτρα είναι δρακόντεια και έχει επιστρατευθεί για ακόμα μια φορά ο περίφημος φραχτης.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γάιδαρος με... φλας - Video

Σε λίγο θα του ζητήσουν να πληρώνει και τέλη κυκλοφορίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκικά μαχητικά κύκλωσαν την αβοήθητη Κύπρο

Image
Έξι τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν πριν λίγο 50 μίλια δυτικά της Πάφου μαζί με αδιευκρίνιστο αριθμό ελικοπτέρων ενώ στα ανατολικά 2 τουρκικά μαχητικά και 4 ελικόπτερα πέταξαν στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου Γκρέκο. 
Στο μεταξύ, οι πάντες πλην του αρμοδίου (Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη της Κύπρου) βρίσκονται αυτή την στιγμή γύρω από την γεώτρηση της Noble Energy (οι Τούρκοι έχουν φτάσει μόλις 15 μίλια από την γεώτρηση) με την τουρκική Αεροπορία και το τουρκικό Ναυτικό κυριολεκτικά να ξεφτιλίζει βασικά τους Έλληνες πολιτικούς και τις πομφόλυγές τους περί "σκληρού πυρήνα της εθνικής ασφάλειας" σε ότι αφορά την Κύπρο.
Ούτε ένα βαρκάκι του Πολεμικού Ναυτικού, ούτε χαρταετός της Πολεμικής Αεροπορίας δεν υπάρχει δυτικότερα της Ρόδου, κατόπιν ρητών εντολών που έχουν δεχθεί τα Επιτελεία κατ'ευθείαν από το Μαξίμου: "Δεν θα στείλετε τίποτα". 
Την ίδια στιγμή στην κυπριακή ΑΟΖ το Πίρι Ρέϊς κάνει παράνμες έρευνες και στην Αθήνα οι προσκυνημένοι της κυβέρνησης που χαριεντιζόντουσαν με τον Ρ.Τ.Ερντογάν και του πήγαιναν ... κλαδιά ελιάς (!) στον Κωνσταντινούπολη, νομίζουν ότι "ψιχαλίζει"!
Σχεδόν καθημερινά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πετάνε σε μικρή απόσταση από τις κυπριακές ακτές (πάντως φροντίζουν να μένουν εκτός της ακτίνας δράσης των Α/Α συστημάτων BUK-M1) τόσο από τις δυτικές όσο και από τις ανατολικές. Στην περιοχή της γεώτρησης όπως προείπαμε βρίσκονται οι πάντες: Αεροσκαφη και πλοία από το Ισραήλ την Βρετανία και τις ΗΠΑ αλλά και ένα ρψσικό υποβρύχιο αναφέρουν πηγές από την Μόσχα.
Πιο συγκεκριμένα αμερικανικά αεροσκάφη P-3 Orion περιπολούν στην περιοχή πάνω από το γεωτρύπανο για 3-5 ώρες καθημερινά.
Από την περασμένη Παρασκευή ένα P-3 Orion περιπολεί πάνω από το γεωτρύπανο καλύπτοντας την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Για αυτή την αποστολή οι Αμερικανοί έχουν δεσμεύσει δύο αεροσκάφη τα οποία εξορμούν από την Σικελία. Παράλληλα με αυτά τα αεροσκάφη οι Ισραηλινοί διαθέτουν εκτός από τα UAV ένα ιπτάμενο ραντάρ G550 Nahshon-Eitam καθώς και 10 ελικόπτερα και 2 μαχητικά τα οποία πετάνε στα όρια των συνόρων της κυπριακής ΑΟΖ με την ισραηλινή. 
Στο θαλάσσιο μέτωπο της άτυπης αυτής αντιπαράθεσης γύρω από την πλατφόρμα το ισραηλινό Ναυτικό διατηρεί 4 πυραυλακάτους σε απόσταση 4 μιλίων από την πλατφόρμα εντός της ισραηλινής ΑΟΖ,  οι Βρετανοί μαζί με τους Αμερικανούς στέλνουν δύο βοηθητικά  πλοία από την Κρήτη στην Κύπρο και φυσικά οι Τούρκοι που διαθέτουν ένα μικρό στόλο για την προστασία του PIRI REIS το οποίο σημειωτέον έχει φτάσει στα 15 μίλια από την πλατφόρμα.
Την ίδια στιγμή οι βρετανικές δυνάμεις στην Κύπρο πραγματοποιούν στην περιοχή της Λάρνακας άσκηση SAR μαζί με την κυπριακή Εθνοφρουρά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εννιά ''σοβαροί'' λόγοι για να ξαναψηφίσω ΠΑΣΟΚ



1. Έκοψα το...τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα το φαγητό απ’ έξω (Goody’s κλπ σε πακέτο κάθε μέρα) δείτε συνέχεια εντός ...
και την σούμα του κέρδους
(Άμα λέγω ότι είσαστε αχάριστοι)


3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ....τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή η Σάββατο για clubbing ή ταβέρνα)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat ή το skype καλό είναι)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)

Η “σούμα”:
1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
2. Goody’s: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ
3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ
5. Clubbing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ
8. Ρούχα: 500 ευρώ
9. Δώρα: 500 ευρώ


Αποτέλεσμα...: Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ...(14.903)!!! Είδατε; ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και εγώ τα πέταγα! (κάτι ήξερε ο Γιωργάκης.....)

Για να μην αναφέρω και... ότι γλίτωσα από: 1. Καρκίνο πνευμόνων 2. Διαιτολόγο 3. Τροχαία 4. Εφορία 5. Αλκοτέστ 6. Φλυαρία 7. Παρεξηγήσεις 8. Κινέζικες απομιμήσεις 9. Υποχρεώσεις 10.

ΘΕΛΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ;
Γι’ αυτό ξαναψηφιζω ΠΑΣΟK

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα τα λεφτά!! (VIDEO)


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟ!!!
Ο πιτσιρικάς έχει το ρυθμό μέσα του! Κουνιέται με ιδιαίτερη άνεση χωρίς να τον ενοχλούν τα περιττά κιλά!! Δείτε το βίντεο(όσοι αντέχετε)..


Διαβάστε Περισσότερα »

Στη φυλακή ο Ψωμιάδης

Το δρόμο των φυλακών Κορυδαλλού έδειξαν τελικά στον Μάκη Ψωμιάδη τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.
Με βούλευμα που εξέδωσε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ήρε τη διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ της εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου και του 9ου τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασίμη, υπέρ της πρώτης.
Η εισαγγελική λειτουργός είχε ταχθεί υπέρ της προφυλάκισης του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση των στημένων, ενώ ο ανακριτής είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 600.000 ευρώ και με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής του, δύο φορές ανά μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Πλέον, ο Μάκης Ψωμιάδης ο οποίος από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε τον εαυτό του πολιτικό κρατούμενο και φούσκες τις κατηγορίες, είναι ο τέταρτος στη σειρά κατηγορούμενος, που προφυλακίζεται για την υπόθεση των στημένων.
Είχαν προηγηθεί οι προφυλακίσεις των Αχιλλέα Μπέου, Γιώργου Τσακογιάννη και του μπουκ Βασίλη Καρακούλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό του βουλεύματος ο Μάκης Ψωμιάδης θεωρείται ύποπτος φυγής και διάπραξης νέων αδικημάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Θίσβη ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Συνάντηση Παπακωσταντίνου - Σόιμπλε


Τα εγκαίνια της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της Elpedison με καύσιμο φυσικό αέριο, συνδυασμένου κύκλου, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 420 MW και επένδυσης 275 εκατ. ευρώ στη Θίσβη Βοιωτίας θα τελέσει τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
  
lamiastar.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε απόσταση 30 μιλίων από την εξέδρα γεώτρησης το "Πίρι Ρέις"

Image
Σε απόσταση μόλις 30 μιλίων από την κυπριακή εξέδρα γεώτρησης της Noble Εnergy, στο "Οικόπεδο 12" της ανατολικής Μεσογείου έφτασε πριν από λίγο το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις" συνοδευόμενο από μια κορβέτα Α69, μία πυραυλάκατο Kilic και ένα υποβρύχιο.
H κατεύθυνση που πλησιάζει είναι δυτικά-βορειοδυτικά και πλέον η κατάσταση αλλάζει προς το χειρότερο: Αν πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 5 ν.μ. από τον στόχο τους θα πληγούν από τους Ισραηλινούς, είναι βέβαιο.
Η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθούν εντός του "Οικοπέδου 12", αλλά δεν θα διασπάσουν την ζώνη των 5 μιλίων γύρω από την εξέδρα. Αλλά θα κινηθούν εντός του "Οικοπέδου 12". Ήδη κινούνται εντός της κυπριακής ΑΟΖ, κάνουν έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, διαπράττουν με απλά λόγα "διεθνή πειρατεία" και πέρα από μία... άσκηση έρευνας-διάσωσης που κάνουν οι Κύπριοι στα νότια του νησιού, άλλη απάντηση δεν υπάρχει.
Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με δέος τις τουρκικές κινήσεις (για την ακρίβεια, κάνει ότι δεν υπάρχει η Τουρκία, ούτε ο τουρκικός στόλος στην Κύπρο που "βιάζει" την ανεξαρτησία του νησιού) και εκπέμπει άκρως αρνητικά μηνύματα για την μελλοντική υποστήριξη της Ελλάδας σε τυχόν τουρκική επίθεση στο νησί.
Σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα στο περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα, αποκαλύπτεται τμήμα τουρκικών σχεδίων για επίθεση και κατάληψη των ελεύθερων περιοχών προκειμένου να αναλάβουν 100% τον έλεγχο των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ.
Από την ανάλυση που ακολουθεί καταδεικνύεται ότι αν η Ελλάδα διστάσει να ρίξει όλο το βάρος της υπέρ της άμυνας της Κύπρου, το νησί δεν πρόκειται να αντέξει πάνω από δύο 24ωρα, το πολύ. Απέχοντας αυτή την στιγμή το Ναυτικό από την αντιμετώπιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, δημιουργεί de facto συνθήκες τουρκικής ημικυριαρχίας στη νότιο Κύπρο.
Οι Τούρκοι έχουν στείλει και στα κατεχόμενα τρία επιπλέον πολεμικά σκάφη, ως εφεδρεία, αν θεωρήσουν ότι θα απειληθεί το Πίρι ΡέΙς και τα συνοδά σκάφη.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Έβαλαν φωτιές, για να μην φτιαχτούν κέντρα υποδοχής μεταναστών!» Σοβαρές καταγγελίες Παπουτσή


Σε εμπρησμό, προκειμένου να μην γίνει κέντρο πρώτης υποδοχής μεταναστών, απέδωσε τη φωτιά που έκαψε πέντε κτίρια στην περιοχή του Έβρου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες κατασκευής του φράχτη στην περιοχή των χερσαίων συνόρων Ελλάδας και Τουρκίας.


Ο κ. Παπουτσής, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης του Ασύλου, Ρόμπερτ Βίσερ, τόνισε ότι...
η προθεσμία υποβολής προσφορών από εταιρείες για την κατασκευή του φράχτη λήγει στις 4 Οκτωβρίου και τα χρήματα που απαιτούνται προέρχονται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.


Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γοργότερο ρυθμό που απέκτησαν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, οι οποίες, από το 0,5% που ήταν πέρυσι τέτοια εποχή, έφτασαν φέτος στο 12,5%.


Για το θέμα αυτό, μετά τη συνάντηση με τον κ. Βίσερ, ο κ. Παπουτσής τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, μια μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα του ασύλου. Χρειαζόμαστε την τεχνογνωσία των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία παρέχει η EASO με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα».


«Το κλειδί για τη νέα μεγάλη μεταρρύθμιση αποτελούν τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής, η δημιουργία των οποίων είναι η βασική προϋπόθεση. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες. Προσπαθούμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες μέσα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Πετυχαίνουμε αποτελέσματα και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στο τέλος η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» συμπλήρωσε.


Ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε και σε διαφωνίες με τοπικούς παράγοντες για θέματα μεταναστών, λέγοντας ότι «όπου υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες με τοπικούς παράγοντες, είμαστε σε συνεχή διάλογο. Σε διάφορες περιοχές, μάλιστα, αντιμετωπίζουμε και ένα περίεργο φαινόμενο. Φαίνεται ότι η αντιπολίτευση σε ορισμένες περιοχές έχει επιλέξει το πεδίο της μετανάστευσης ως πεδίο για την άσκηση του αντιπολιτευτικού της λόγου. Έτσι βλέπουμε σε διάφορες περιοχές να αναπτύσσεται μια φιλολογία ότι πρόκειται να δημιουργηθούν κέντρα, ενώ δεν υπάρχει καμιά τέτοια πρόθεση, κανένας τέτοιος σχεδιασμός».


Αναφερόμενος, τέλος, στη Συνθήκη Σένγκεν, ο κ. Παπουτσής είπε ότι «μπορεί κάποιοι να ονειρεύονται την Ελλάδα εκτός του Σένγκεν, αλλά η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Σένγκεν αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο Συμβούλιο των Υπουργών μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζουμε σε αυτήν την προσπάθεια».
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση Ισραήλ κατά Τουρκίας - Ενισχύουν δυνάμεις στο "Οικόπεδο 12"

ImageΟ πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προχώρησε σε μετωπική επίθεση κατά της Τουρκίας και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντας "σκανδαλώδες" το γεγονός ότι μία χώρα όπως η Τουρκία, που φυλακίζει αντιφρονούντες, δημοσιογράφους και όσους δεν συμφωνούν με το καθεστώς της, τολμά και λέει ότι "το Ισραήλ έχει σκοτώσει «εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους» και ότι εκμεταλλεύεται το Ολοκαύτωμα".
Παράλληλα ενισχύουν τις δυνάμεις προστασίας της γεώτρησης γύρω από το "Οικόπεδο 12" στέλνοντας μία κορβέτα να περιπολεί στην περιοχή, λόγω της προσέγγισης του τουρκικού Στόλου με το "Πίρι Ρέις".
"Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι λανθασμένοι. Πρόκειται για σκανδαλώδεις κατηγορίες σε βάρος του Ισραήλ που δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα", είπε ο Νετανιάχου σε συνέντευξή του η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στην εφημερίδα Jerusalem Post στο φύλλο της Τετάρτης. Από το γραφείο του Νετανιάχου επιβεβαιώθηκαν οι δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα.
"Λυπάμαι που ακούω τέτοιου είδους δηλώσεις εκ μέρους του πρωθυπουργού της Τουρκίας. Δεν εκμεταλλευόμαστε το Ολοκαύτωμα που υπήρξε το χειρότερο έγκλημα κατά του λαού μας", τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNN ο Ερντογάν έκανε λόγο για "εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους νεκρούς" από την έναρξη των συγκρούσεων με το Ισραήλ. "Οι Ισραηλινοί επανέρχονται αδιάκοπα στο θέμα της γενοκτονίας και εκμεταλλευόμενοι αυτή τη γενοκτονία ενεργούν πάντα σαν να ήταν τα μόνιμα θύματα", φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας της Κύπρου, Σόλων Κασίνη, η γεώτρηση στο Οικόπεδο 12 στην Κύπρο έφτασε ήδη σε βάθος 2.800 μέτρων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβονται όλες οι φοροαπαλλαγές, και αναδρομικά από το 2011

Κόβονται όλες οι φοροαπαλλαγές, και αναδρομικά από το 2011

Νέο φορολογικό αιφνιδιασμό ετοιμάζει σε χιλιάδες ή μάλλον δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους, το υπουργείο Οικονομικών, καθώς όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Διεθνές Ινστιτούτο Τραπεζών, οι δυσάρεστες εκπλήξεις που κρύβει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αναφορικά με τις φοροαπαλλαγές, δεν θα ισχύσουν από 1/1/2012 αλλά από 1/1/2011, δηλαδή αναδρομικά στα φετινά εισοδήματα!!!
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πολύ απλά πως όποιες δαπάνες είχαν φέτος οι φορολογούμενοι για τόκους στεγαστικών δανείων, για δίδακτρα, για ενοίκια, για ασφάλιστρα ζωής, θα αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο στην εκκαθάριση των εισοδημάτων που θα γίνει το 2012, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες από αυτούς είτε να έχουν πολύ μικρότερο όφελος είτε να χάσουν τελείως τις φοροαπαλλαγές τους!
Είναι ενδεικτικό των άγριων διαθέσεων του υπουργείου Οικονομικών, ότι από το συγκεκριμένο μέτρο προσδοκά 1,4- 1,5 δισ ευρώ, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι ο πήχης των εισοδημάτων, πάνω από τα οποία θα χάνονται οι φοροαπαλλαγές, θα τεθεί χαμηλά, ενδεχομένως κάτω από τις 40.000 ευρώ.
Στη πραγματικότητα με τις αλλαγές που δρομολογούνται στις φοροαπαλλαγές, το οικονομικό επιτελείο αιφνιδιάζει για δεύτερη φορά τους φορολογούμενους, καθώς μόλις τον Ιούλιο με τον Εφαρμοστικό Νόμο είχε γίνει το απόλυτο... κόλπο, όταν όλες οι εκπτώσεις εισοδήματος έγιναν εκπτώσεις φόρου, με "ψαλίδισμα" του σχετικού συντελεστή στο μισό (10% αντί 20%) για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ και με... κερασάκι στη τούρτα την αναδρομική ισχύ αυτών των αλλαγών από τη 1η Ιανουαρίου.
Αυτός ο φορολογικός αιφνιδιασμός είχε ως βασικό... θύμα όσους είχαν συνάψει στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας προ του 2000, καθώς ενώ είχαν σημαντική ελάφρυνση, με δεδομένο ότι αφαιρείτο από το εισόδημα τους το σύνολο των τόκων, βρέθηκαν ξαφνικά με πολύ μικρότερο ελάφρυνση. Η βίαιη ανατροπή δεκάδων χιλιάδων οικογενειακών προϋπολογισμών θα ολοκληρωθεί με τις αλλαγές που έρχονται και θα έχουν ψηφιστεί εντός του Οκτωβρίου.
Με βάση τα νεώτερα δεδομένα, το 2012 θα είναι πολύ δύσκολη φορολογική χρονιά. Το πρώτο σοκ θα υποστούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι από τη περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ, που θα έχει ως αποτέλεσμα τις πολύ μεγαλύτερες κρατήσεις. Το δεύτερο σοκ θα έρθει κατά την εκκαθάριση των φετινών εισοδημάτων, για τα οποία θα ισχύσουν όλες οι επώδυνες αλλαγές στις φοροαπαλλαγές. Κι όλα αυτά ενώ θα "τρέχουν" παράλληλα και το Νέο Τέλος Ακινήτων αλλά και η αποκαλούμενη Έκτακτη Εισφορά με βάση υπολογισμού τις 5.000 ευρώ...
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μπίλια για τη χρεοκοπία της Ελλάδας θα κάτσει.. στις 29 Σεπτεμβρίου



Στη λοταρία για τη χρεοκοπία του ελληνικού Δημοσίου παίζουν hedge funds και κάθε λογής κερδοσκοπικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ακόμα και ιδιώτες.

Παράγοντες της αγοράς και αναλυτές αποδίδουν τη ραγδαία επιδείνωση του κλίματος για την Ελλάδα και την πύκνωση των δημοσιευμάτων με εκτιμήσεις και προβλέψεις για οικονομική κατάρρευση και στο γεγονός ότι στις 29 Σεπτεμβρίου...
λήγουν CDS ελληνικών ομολόγων τρίμηνης διάρκειας.

Οπως επισημαίνουν, οι πωλητές επιδιώκουν να αυξήσουν το κόστος για την ανανέωση των συμβολαίων, πράγμα όμως που δεν συμφέρει τους κατόχους για τους οποίους το ιδανικό για την τσέπη τους θα ήταν η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών.

Ωστόσο, αυτό που ενώνει πωλητές και αγοραστές είναι η καλλιέργεια κλίματος αναταραχής και ανασφάλειας για την ικανότητα της χώρας να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και να βγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της δημοσιονομικής κρίσης.

Στη λοταρία για τη χρεοκοπία του ελληνικού Δημοσίου παίζουν hedge funds και κάθε λογής κερδοσκοπικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ακόμα και ιδιώτες. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο τζόγος σε βάρος της χώρας αγγίζει τα 77 δισ. ευρώ, ενώ η ονομαστική αξία των συμβολαίων για ασφάλιστρα κινδύνου υπολογίζεται σε 4 δισ. ευρώ.

Το κερδοσκοπικό παιχνίδι γίνεται κυρίως από αυτούς που αγοράζουν τα λεγόμενα «γυμνά» CDS, δηλαδή συμβόλαια ασφάλισης έναντι του κινδύνου αθέτησης της πληρωμής του ομολόγου, χωρίς όμως να έχουν στην κατοχή τους τον τίτλο.
Το ποντάρισμα.

Με άλλα λόγια, ασφαλίζουν έναν τίτλο που δεν έχουν στην κατοχή τους και ποντάρουν στη στάση πληρωμών του εκδότη του, στην προκειμένη περίπτωση του ελληνικού Δημοσίου, για να εισπράξουν αποζημίωση με βάση την ονοματική αξία του ομολόγου, για την αγορά του οποίου δεν έχουν καταβάλει ούτε ένα ευρώ.

Τα περιβόητα CDS έχουν μετατραπεί σε ένα χρηματιστηριακό στοίχημα, από το οποίο ο κερδοσκόπος μπορεί να κερδίσει είτε από την άνοδο της τιμής του CDS και την πώλησή του ακριβότερα απ' ό,τι το αγόρασε είτε από την πραγματική πτώχευση της Ελλάδας και τη λήψη τεράστιας αποζημίωσης.

Τα CDS που εμφανίστηκαν στην αγορά στα τέλη της δεκαετίας του 1990 είναι «ασφάλιστρα» έναντι ομολόγων που εκδίδουν είτε κράτη είτε επιχειρήσεις και τα οποία οι επενδυτές αγοράζουν για να καλυφθούν από τον κίνδυνο χρεοκοπίας. Σε περίπτωση που υπάρχουν υπόνοιες, φόβοι ή εκτιμήσεις ότι ο εκδότης του ομολόγου θα δυσκολευτεί να το αποπληρώσει στη λήξη του, τότε η τιμή του ασφαλίστρου (CDS) ανεβαίνει.

Με ή χωρίς ομόλογα.

Τα CDS μπορούν να αγοραστούν από επενδυτές που κατέχουν κάποιο ομόλογο, αλλά μπορούν να αγοραστούν και από επενδυτές που δεν κατέχουν το ομόλογο. Οποιος αγοράζει το ασφάλιστρο χωρίς να κατέχει ομόλογο είναι σαν να ασφαλίζεται για να προστατευτεί από μια καταστροφή που δεν τον αφορά και από την οποία θα κερδίσει.

Με τον τρόπο αυτό έχει κάθε συμφέρον να επέλθει η καταστροφή του άλλου για να εισπράξει την ασφάλεια. Κατ' αναλογία, όσοι έχουν αγοράσει CDS που ασφαλίζουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας έχουν κάθε λόγο να συντηρούν το σενάριο της χρεοκοπίας για να ανεβαίνει η τιμή των CDS που κατέχουν και να τα πουλήσουν με κέρδος.

Κέρδος 100%.

Με βάση τις τρέχουσες τιμές των CDS, το κόστος για τα ομόλογα ετήσιας διάρκειας ανέρχεται σε 7.539 μονάδες, για τα διετή σε 6.339 μονάδες, για τα τριετή σε 6.011 μονάδες και για τα πενταετή σε 5.350 μονάδες.

Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι το κόστος για την ασφάλιση ομολόγου πενταετούς διάρκειας και ονομαστικής αξίας 1.000.000 ευρώ είναι 535.000 ευρώ. Δηλαδή, σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας, ο κάτοχος του συγκεκριμένου CDS θα λάβει αποζημίωση 1.000.000 ευρώ, ενώ θα έχει καταβάλει 535.000 ευρώ και έτσι θα κερδίσει 465.000 ευρώ.

Τζογαδόροι των CDS «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» των καταστροφολο­γικών σεναρίων για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδό της από το ευρώ με στόχο να αποκομίσουν τεράστια κέρδη.
Στο παιχνίδι της σπέκουλας που έχει στηθεί σε βάρος της χώρας μας συμμετέχουν τόσο οι πωλητές όσο και οι αγοραστές των περιβόητων συμβολαίων κινδύνου.
Οι μεν πρώτοι επιχειρούν να ανεβάσουν τις τιμές πώλησης των ασφαλίστρων για να αυξήσουν τα κέρδη τους και οι δεύτεροι να προκαλέσουν πιστωτικό γεγονός που θα ενεργοποιούσε τα CDS και θα τους απέφερε αποζημιώσεις-χρυσάφι
.
Κώστας Αντωνάκος

/greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Αχάριστοι όσοι παραγνωρίζουν την προσφορά της Εκκλησίας

Τη δική του απάντηση έδωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, σε όσους κάνουν λόγο για φοροαπαλλαγές της Εκκλησίας, με αφορμή την εξαίρεση των χώρων άσκησης θρησκευτικής λατρείας από την καταβολή του έκτακτου τέλους ακίνητης περιουσίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι η Εκκλησία φορολογείται και ίσως περισσότερο από τους άλλους και συμπλήρωσε ότι δεν ζητάει να εξαιρεθεί για τα ακίνητα εκείνα τα οποία αποφέρουν έσοδα.

Προσερχόμενος στην κληρικολαϊκή συνέλευση της Αρχιεπισκοπής, ο κ. Ιερώνυμος υπενθύμισε ότι οι ναοί, ακόμη και στις άλλες θρησκείες και δόγματα, δεν φορολογούνται, ενώ χαρακτήρισε ως «φανταστικά» τα όσα λέγονται περί μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε ότι εντός των επομένων ημερών θα εκδοθεί βιβλίο του με συγκεκριμένα στοιχεία για την εκκλησιαστική περιουσία, ενώ χαρακτήρισε αχάριστους όσους παραγνωρίζουν τη μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας.

Ανέφερε μάλιστα ότι επί του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, προσφέρθηκε στην Πολιτεία ακίνητο στη συμβολή των οδών Κατεχάκη και Μεσογείων για να ανεγερθεί το νοσοκομείο των Αθηνών και μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκατοντάδες οικογένειες θέλουν να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα!


Εκατοντάδες οικογένειες θέλουν να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα!Είναι σοκαριστική η διαπίστωσης έρευνας, που εκφράστηκε στο Συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου,
σύμφωνα με την οποία αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των νοικοκυριών, που ζητούν να αφήσουν τα παιδιά τους… σε ιδρύματα!

Μιλάμε για εκατοντάδες οικογένειες, κυρίως μονογονεϊκές, που υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ούτε τα απαραίτητα.

Την ίδια ώρα τα ιδρύματα υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά που ήδη φιλοξενούν, αφού οι επιχορηγήσεις έχουν «στεγνώσει», ενώ καταργήθηκαν οι φοροαπαλλαγές για τους δωρητές.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των «Παιδικών Χωριών SOS», Στέργιο Σιφνιό, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, οι αιτήσεις είναι αυξημένες κατά 90% στην Αττική και κατά 50% στην περιφέρεια.

Μην αποκλείετε πάντως το ενδεχόμενο να βλέπουμε σε λίγο και ανήλικους αστέγους στα παγκάκια…



Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...


Στις 27 Σεπτεμβρίου

1831: Πέθανε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας. Δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο από τους Γεώργιο και Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη.

1917: Πέθανε ο Εντγκάρ Ντεγκά, γάλλος μεταϊμπρεσιονιστής ζωγράφος.

1932: Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλονίζει την Ιερισσό της Χαλκιδικής. Ολόκληρα χωριά καταστρέφονται, 161 άνθρωποι σκοτώνονται και εκατοντάδες τραυματίζονται.

1940: Η ναζιστική Γερμανία, η φασιστική Ιταλία και η αυτοκρατορική Ιαπωνία υπογράφουν σύμφωνο συμμαχίας, που έμεινε στην ιστορία ως «Άξων».

1941: Ιδρύεται στην Αθήνα το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ).

1972: Γεννήθηκε η Γκουίνεθ Πάλτροου, βραβευμένη με Όσκαρ αμερικανίδα ηθοποιός.

1984: Πέθανε ο Χρόνης Εξαρχάκος, κωμικός της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

1989: Η Βουλή παραπέμπει στο Ανώτατο Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά τους Ανδρέα Παπανδρέου, Αγαμέμνονα Κουτσόγιωργα, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, Γιώργο Πέτσο και Δημήτρη Τσοβόλα.

2004: Νταλίκα συγκρούεται με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο 173o χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, με αποτέλεσμα 7 μαθητές του Λυκείου Φαρκαδόνας να σκοτωθούν και 23 να τραυματιστούν.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ