Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Πρόσθετα μέτρα 6,6 δισ. ευρώ για το διάστημα 2011-2012


Πρόσθετα μέτρα 6,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2011-2012 προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012, που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και θα κατατεθεί τη Δευτέρα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.
Σύμφωνα με το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού, το έλλειμμα το 2011 θα φθάσει στο 8,5% του ΑΕΠ, ήτοι ποσό 18,69 δισ. ευρώ, έναντι στόχου ελλείμματος 17,1 δισ. ευρώ, δηλαδή 7,8% του ΑΕΠ.
Η απόκλιση 0,7%, υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών, οφείλεται στην ύφεση, που ξεπέρασε τις προβλέψεις και διαμορφώθηκε στο 5,5%, έναντι αναθεωρημένης πρόβλεψης 3,8% το Μάιο, κατά τη σύνταξη του Μεσοπρόθεσμου.
Το 2012, αναφέρει το υπουργείο, θα διασφαλιστεί η επίτευξη του στόχου για μείωση του ελλείμματος στο 6,8% ή 15,65 δισ. ευρώ, με στόχο την παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων 3,2 δισ. ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ εντός του έτους.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το 2011 και το 2012 αντιμετωπίζονται από κοινού.
Η δέσμη των πρόσθετων μέτρων που έχει αποφασιστεί και ανακοινωθεί για το 2011 και το 2012 είναι συνολικού ύψους 6,6 δισ. ευρώ. Για το 2012, στο ποσό αυτό προστίθενται λογιστικά και 280 εκατομμύρια ευρώ που είχαν επιδικαστεί και επρόκειτο να καταβληθούν αναδρομικά στους δικαστικούς λειτουργούς. Αυτά θα καταβληθούν αργότερα, μετά το τέλος του προγράμματος προσαρμογής.
Επίσης, η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης, θα εφαρμοστεί από 15 Οκτωβρίου 2012.
Με τον Προϋπολογισμό του 2012 και την εκτέλεσή του καταγράφεται μία δημοσιονομική προσαρμογή που ξεκίνησε με πρωτογενές έλλειμμα 24 δισ. ευρώ το 2009 (δημοσιονομικό έλλειμμα 36 δισ. ευρώ) και φτάνει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ μόλις τρία χρόνια αργότερα, το 2012, παρά την αύξηση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους. Η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων θωρακίζει τη χώρα, χάρη στις θυσίες και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση νέων αγροτών Βοιωτίας στον Ορχομενό


Η Ένωση Νέων Αγροτών (Ε.Ν.Α.) Βοιωτίας, στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, διοργανώνει συνάντηση ενημέρωσης και καλεί όλους τους Νέους Αγρότες αλλά και κάθε αγρότη της ευρύτερης περιοχής που επιθυμεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση και να ενημερωθεί.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ορχομενού, στις 9 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Κυριακή και από τις 10.30 έως και τις 14.30 στην Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου στα Πέτρινα (πρώην κτίρια Οργανισμού Κωπαΐδας).

Θα παρουσιαστούν μελέτες που πραγματοποίησε το ΤΕΙ Πειραιά και συνεργαζόμενοι με αυτό καθηγητές με την χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και την συνεργασία Νέων Αγροτών της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών( Π.Ε.Ν.Α. ) και της Ένωση Νέων Αγροτών ( Ε.Ν.Α. ) Βοιωτίας.

Αναλυτικά θα γίνουν οι παρουσιάσεις:

1. Δ.Πυρομάλης,
Ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης μικροκλίματος καλλιέργειας.

2. Ι.Μπουρής,
Έρευνα αγοράς και καινοτόμοι τρόποι προώθησης αγροτικών προϊόντων.

3. Α.Ντούνης,
Μελέτη και σχεδίαση αυτοδύναμης ενεργειακά αγροτικής μονάδας.

4. Χ.Δρόσος,
Κατασκευή ιστοσελίδας Π.Ε.Ν.Α. και δημιουργία forum.

5. Α.Ευθυμιάδου,
Προώθηση καινοτόμων μορφών και μεθόδων καλλιέργειας.

6. Μ. Παπουτσιδάκης,
Ανάπτυξη κινητού συστήματος παραγωγής ενέργειας από φωτοβαλταϊκά στοιχεία

7. Δ. Φίνος & Μ. Γκούλτα,
Πολυκριτηριακή μέθοδος διαχείρισης αγροτικής γης με την χρήση GIS

Πληροφορίες: Βασίλης Κόλλιας 6949982924
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκότωσε τον ίδιο του τον αδελφό που τον πέρασε για αγριογούρουνο!

Μία οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε σε ορεινή περιοχή στην Καλλιθέα Δράμας, κατά την διάρκεια κυνηγιού  αγριόχοιρου, στο οποίο συμμετείχε ομάδα κυνηγών, ανάμεσα τους και δύο αδέρφια. Κάποια στιγμή, ο ένας από τους αδερφούς αντιλήφθηκε κίνηση πίσω από κάτι θάμνους και πυροβόλησε.
Όταν έτρεξε προς τα εκεί, ανακάλυψε με τρόμο, όμως, πως το θήραμα που νόμιζε ότι είχε πετύχει, δεν ήταν αγριόχοιρος, αλλά ο ίδιος του ο αδερφός, που ήταν πεσμένος νεκρός μπροστά του. Αργότερα, το απόγευμα ενημερώθηκε η Αστυνομία για το περιστατικό από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη του αδερφού, που είχε υποστεί ψυχολογικό σοκ…
Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΙΑ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗ Β.ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΩΣ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ!!!



Τά άκουσε για τα καλά η κυρία Βασιλική Τσόνογλου από τη συνάδελφό της κ. Δημήτρη Παπουτσή κι αυτό γιατί εμφάνισε επιστολή διαμαρτυρίας για τα ταξί ως δικής της έμπνευσης ενώ την είχε συντάξει ο δεύτερος.  

Όταν ο βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής  διαπίστωσε ότι το δικό του κείμενο, το οποίο είχε στείλει σε διάφορους "συντρόφους", προκειμένου να το υπογράψουν είχε αναρτηθεί σε τοπικό blog τής Θήβας με τίτλο "Β.Τσόνογλου, αντισυνταγματική η μετάβαση των ΤΑΞΙ" , έπαθε το πρώτο εγκεφαλικό.

Το δεύτερο και ισχυρότερο ήρθε μια μέρα μετά,την περασμένη Πέμπτη δηλαδή, όταν είχε συμφωνηθεί να κατατεθεί η επιστολή στον κ. Γιάννη Ραγκούση και τον πρωθυπουργό και ο κύριος Παπουτσής είδε να πιστώνεται η επιστολή στην κυρία Τσόνογλου από καθημερινή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας. 

Η ιστορία μπορεί να ακούγεται αστεία, δεν τη βλέπουν όμως έτσι οι βουλευτές τού ΠΑΣΟΚ, καθώς τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της λογοκλοπής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Από 97 στα... 200 εκ.ευρώ οι δαπάνες της Βουλής!



Οι περικοπές γονατίζουν το έθνος αλλά μόλις που αγγίζουν τους εθνοπατέρες, αφού τα προνόμια των βουλευτών ζουν και βασιλεύουν. Επιπλέον έξοδα και υπάλληλοι της Βουλής έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μία δεκαετία...
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, οι πολυσυζητημένες λιμουζίνες μόνο έχουν κόστος 5 εκ. ευρώ ετησίως και ο βουλευτής επιβαρύνεται μόνο με τα καύσιμα, ούτε τέλη, ούτε και ασφάλεια ή συντήρηση.


Με την νέα ρύθμιση και για να γίνει οικονομία, οι βουλευτές Αθηνών, Πειραιά και Επικρατείας θα πάρουν αυτοκίνητα μέχρι 1.400 κ.εκ., με μίσθωμα που θα επιβαρύνει τη Βουλή με 750 ευρώ μηνιαίως. Οι βουλευτές της επαρχίας θα λάβουν αυτοκίνητο μέχρι 1800 κ.εκ. , με μηνιαίο μίσθωμα ως και 1.200 ευρώ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το εισόδημα των βουλευτών ξεκινά από 5.800 και φτάνει ως τα 6.100 ευρώ τον μήνα και παίρνουν πλήρη σύνταξη με την συμπλήρωση οκτώ χρόνων στο αξίωμα. Παράλληλα οι βουλευτές επαρχίας παίρνουν επίδομα ενοικίου και ετήσιο επίδομα οργάνωσης γραφείου 1.500 ευρώ.

Οι βουλευτές της περιφέρειας έχουν επίσης δωρεάν 65 αεροπορικά εισιτήρια, ενώ όλοι έχουν κινητό με μηνιαία ατέλεια στα 180 ευρώ, ατέλεια στα Μέσα Μεταφοράς και δικαιούνται έναν επιστημονικό συνεργάτη και τέσσερις μετακλητούς υπαλλήλους και ενός αστυνομικού.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο επίσημος προϋπολογισμός του 2011, καταγράφει αποζημιώσεις βουλευτών για συμμετοχή στα τμήματα διακοπών και στις Επιτροπές ύψους 5 εκ. ευρώ, από 5,5 εκ. ευρώ το 2010. Το κόστος για την οργάνωση του γραφείου του κάθε βουλευτή φτάνει στα 8 εκ. ευρώ τουλάχιστον έναντι 9,2 πέρυσι. Τα δε βουλευτικά έξοδα κίνησης είναι 1,715 εκ. ευρώ έναντι 1,987 το 2010.

Όσον αφορά τους υπαλλήλους της Βουλής – 1.343 μόνιμοι αορίστου χρόνου πέραν των ορισμένου - η μισθοδοσία τους για το 2011 ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια ευρώ. Τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει περικοπές 8% στην υπερωριακή αμοιβή και δεν παίρνουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας μάλιστα, οι δαπάνες του Κοινοβουλίου έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε δέκα χρόνια, μαζί με τον αριθμό των υπαλλήλων.

Από 97 εκ. ευρώ το 2000, ξεπέρασε τα 221 εκ. το 2009. Η τριετία με τις μεγαλύτερες αυξήσεις ήταν μεταξύ 2004 και 2006. Η δαπάνες της Βουλής για το 2011 έχουν φτάσει τα 197, 99 εκ. ευρώ μετά το peak των 2010 και 2009. Για την ακρίβεια το 2010 η Βουλή είχε δαπάνες 218 εκ. και το 2009 221 εκ. ευρώ....

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεκάδες τουρκικά και ισραηλινά μαχητικά τη νύχτα στην Αν. Μεσόγειο

Image





Από χθες το βράδυ στις 22.00 η ώρα, στην Ανατολική Μεσόγειο παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση αεροπορικών δυνάμεων που έχει συμβεί ποτέ εν καιρώ ειρήνης, καθώς δεκάδες τουρκικά μαχητικά ξεκίνησαν σε παράνομες δεσμευμένες περιοχές εντός του FIR της Κύπρου νυχτερινές αεροπορικές ασκήσεις CAP και CAS.
Η μία περιοχή βρίσκεται βρίσκεται νότια του Ακρωτηρίου Λεμεσού και της πλατφόρμας «Όμηρος». H περιοχή έχει δεσμευθεί εντελώς παράνομα και υπάρχουν σκέψεις μεταξύ των Ισραηλινών να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη, αφού πρόκειται για παράνομη δέσμευση σε FIR Λευκωσίας.
Τα τουρκικά μαχητικά πετάνε μέχρι το ύψος των 20.000 ποδών. Η δεύτερη περιοχή που δέσμευσε είναι κατά μήκος των βορείων ακτών της νήσου, επίσης παράνομα φυσικά.
Με τη δέσμευση των περιοχών αυτών, έστω και για λίγες ώρες, επηρεάζονται οι πτήσεις προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Ειρηνικού, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία κατήγγειλε την πρακτική της Τουρκίας στον ICAO, με την αποστολή ΝΟΤΑΜ, αναφέροντας ότι η δέσμευση των περιοχών έγινε παράνομα και χωρίς της συγκατάθεσή της δίνοντας διπλωματικό "πάτημα" στο Ισραήλ για να επέμβει.
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς έχει ήδη θέσει σε ετοιμότητα τις αντιαεροπορικές του δυνάμεις, ενώ τα ραντάρ από το όρος Τρώοδος, συνεχώς μεταφέρουν στοιχεία από την τουρκική δραστηριότητα.
Επίσης, το Ισραήλ, λόγω και του ότι εορτάζει την εβραϊκή πρωτοχρονιά, έχει θέσει σε υψηλή ετοιμότητά του αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις, καθώς και μεγάλο αριθμό Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων. Στην περιοχή πετούν αρκετά ισραηλινά μαχητικά, καθώς υπήρξαν πληροφορίες για παρενόχληση εμπορικών σκαφών του Ισραήλ από τουρκικά αεροσκάφη. Δύο ισραηλινές κορβέτες περιπολούν στην περιοχή, ενώ έχουν πυκνώσει οι περιπολίες των UAV κοντά στην πλατφόρμα.
Στην τουρκική άσκηση συμμετέχουν μαχητικά F-16, F-4 Terminator 2020 (που έχουν εκσυγχρονιστεί από τους... Ισραηλινούς) και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-325-100 και C-160.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Τον τρόμο έζησαν δυο οικογένειες από οπλισμένους κακοποιούς



Εφιαλτικές στιγμές έζησαν τη νύχτα δυο οικογένειες στο Δήλεσι και στην Τανάγρα Βοιωτίας.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11.00΄το βράδυ όταν οι 3 κακοποιοί με την απειλή όπλων έκλεψαν από τον Ωρωπό ένα αυτοκίνητο μάρκας Ford Mondeo.

Μια ώρα αργότερα γύρω στα μεσάνυχτα οι δράστες μπήκαν σε σπίτι στο Δήλεσι. Το ζευγάρι που κοιμόταν ανυποψίαστο ξύπνησε και αντίκρισε δυο κουκουλοφόρους με τα πιστόλια πάνω από τα κεφάλια τους. Οι δυο ληστές ασκώντας σωματική βία πήραν 140 ευρώ από την τσάντα της γυναίκας και ένα κινητό.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο κλεμμένο Ford που τους περίμενε ο τρίτος συνεργός και εξαφανίστηκαν.

Ο επόμενος στόχος των 3 κακοποιών ήταν ακόμη ένα σπίτι, αυτή τη φορά στην Τανάγρα.
Έτσι λίγη ώρα αργότερα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αντιλήφθηκε το αυτοκίνητο που σταμάτησε έξω από το σπίτι του και λίγα λεπτά αργότερα είδε κάποιον να προσπαθεί να παραβιάσει την μπαλκονόπορτα. Ο ιδιοκτήτης αντέδρασε και συνεπλάκη με τον κακοποιό. Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ο ληστής χτύπησε στο κεφάλι με μεγάλο γαλλικό κλειδί τον ιδιοκτήτη την ώρα της συμπλοκής και τον τραυμάτισε. Ταυτόχρονα είχαν βγει στο μπαλκόνι τρομαγμένες η γυναίκα του και η κόρη του προσπαθώντας να τον βοηθήσουν, ενώ ουρλιάζοντας καλούσαν σε βοήθεια τους γείτονες. Οι 3 δράστες αφού χτύπησαν και τις δυο γυναίκες τράπηκαν σε φυγή, αφού από τα ουρλιαχτά μάνας και κόρης σηκώθηκε στο πόδι όλη η γειτονιά.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, που έχει στη διάθεσή της μαρτυρίες και περιγραφές, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Εκτροπή με 2 νεκρούς το πρωί



Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε στις 8.10΄το πρωί στο 19ο χλμ. Λιβαδειάς-Άμφισσας.

Το φορτηγάκι τύπου βαν φορτωμένο με ροδάκινα, που οδηγούσε 73χρονος από τον Ορχομενό και είχε κατεύθυνση προς Άμφισσα, από άγνωστη αιτία βγήκε εκτός οδοστρώματος και έπεσε σε γκρεμό ύψους περίπου 7 μέτρων περίπου.
Χρειάστηκε και η συνδρομή της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός 50 ετών περίπου αγνώστων στοιχείων μέχρι στιγμής.


φωτο απο lamiastar


Διαβάστε Περισσότερα »

Το Viotiashop στον Υψηλάντη



Το χωριό Υψηλάντης Βοιωτίας διοικητικά αποτελεί Δημοτικό Διαμέρισμα, Δήμου Αλιάρτου. Ο οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 220 μ. στο 100ο χλμ της παλιάς εθνικής οδού μεταξύ Αλιάρτου και Λιβαδειάς. Στην τελευταία απογραφή που έγινε το 2001 μετρήθηκαν περίπου 500 κάτοικοι. Στα χειρόγραφα του Οσίου Λουκά αναφέρεται ως «΄Ρασταμίτις» , ενώ στην κατά τον Σοφιανό βιογραφία του Αγίου Νικολάου του εκ Βουνέσης ως Βρασταμίτζα.
Μετά την επανάσταση αναφέρεται στα κρατικά έγγραφα ως Βρασταμίτες. (βραστά=ταραγμένα σεισμοπαθή) αλλά και («ράστα» = κράσης, κράμα). Τα σημερινά όρια του Υψηλάντη αφορίζονται ανατολικά από εκείνα του χωριού, που μετονομάστηκε από τις ελληνικές αρχές Σιάχου σε Πέτρα. Δυτικά χωρίζεται από την προς την Κωπαΐδα προέκταση του Τιλφώσσιου Ελικώνα, τον ιστορικό βράχο της Πέτρας.
Αυτός ο χαμηλός επιμήκης λόφος ξεκινάει από την Ελικώνια Κορώνεια και στα δυτικά του υπάρχει η απόκρημνη «ακρόπολη» (875 μ.) όπου βρίσκεται η Παλαιοθήβα και βόρεια καταλήγει σε ακόμη μια απόκρημνη κορυφή (288μ.) που υπερίσταται του κάμπου κι άλλοτε λίμνης Κωπαΐδας,τον ιστορικό βράχο της Πέτρας. Νότια, ο χώρος του Υψηλάντη χωρίζεται με τις κορυφές του βουνού Τιλφώσσιο από την Ευαγγελίστρια. Το όρος Τιλφώσσιο στην πλευρά του χωριού Υψηλάντη παρουσιάζει κατακρήμνιση σαν από γεωλογικό ρήγμα που γίνεται κάθετη σαν τοίχος στην κορυφή πάνω από το χωριό Πέτρα. Αυτό το επίμηκες βουνό (μέγιστο ύψος 890 μ.) που αρχίζει από το όριο του χωριού Κορώνεια μέχρι το χωριό Πέτρα. Σε αυτό το γεωφυσικό περιβάλλον το χωριό Υψηλάντης περιλαμβάνει: απόκρημνες βουνοκορφές, ήπια πλαγιά, λόφοι, κάμπος (παλιότερα λίμνη με ποικιλία πανίδας και χλωρίδας).
Το χωριό βρίσκεται στην πιο όμορφη τοποθεσία της περιοχής, πρέπει όμως να είναι το πιο αδικημένο σε ανάπτυξη σύγχρονης υποδομής, έχει πολλά να δείξει και να εξιστορήσει, αλλά και κρύβει ακόμη περισσότερα απ’ τα γεγονότα των αιώνων που πέρασαν.

Ο Πύργος Ανατολικά, σκαρφαλωμένος στη βατή πλαγιά του Τιλφώσσιου βρίσκεται ο Πύργος. Ο Πύργος – Βίγλα και μέσο αρχαίων τηλεπικοινωνιών, χρησιμοποιήθηκε κατά το Μεσαίωνα και ως κατοικία – παλάτι κάποιων φραγκοσταυροφόρων.
Είναι χτισμένος με ογκώδεις σωστά πελεκημένους λίθους , που κρύβουν ενδιαφέροντα γεωλογικά μυστικά του υπεδάφους της γης χώρας των Εκτήνων. Η ανατολική όψη του Πύργου είναι κατεστραμμένη από ρήγμα που προέκυψε με αποσάρθρωση των λίθων που συνήθως ακολουθεί την μακροχρόνια χρήση φωτιάς στην ευμεγέθη καπνοδόχο.

Οι Πλατείες

Στην πλατεία του χωριού υπάρχει το άγαλμα του Στρατάρχη Δημήτριου Υψηλάντη που φτιάχτηκε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης μετά την ιστορική μάχη της Πέτρας.
Διασκέδαση προσφέρουν τρία καφενεία στα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει τη ρουμελιώτικη κουζίνα, κάτω από το δροσερό ίσκιο των δέντρων.

Ένα επαρκές σούπερ μάρκετ συμπληρώνει την πλατεία του χωριό κάνοντας την ζωή των κατοίκων πιο εύκολη και κυρίως των ηλικιωμένων.
Στην παλιά Πλατεία επικρατεί ηρεμία… Τα 4 - 5 μαγαζιά που υπήρχαν προπολεμικά έκλεισαν για πάντα. Εκεί συχνάζουν τα παιδιά όλων των ηλικιών συζητούν και παίζουν γύρω από το μαρμάρινο μνημείο των ηρώων της επανάστασης. Δυο πλανόδια φουρνάρικα ημιφορτηγά κορνάροντας, φέρνουν φρέσκο ψωμί στην πόρτα κάθε σπιτιού. Όπως επίσης ο ψαράς και διάφοροι πλανόδιοι μικρέμποροι διαταράσσουν την ησυχία του χωριού.



Σχολείο-Γήπεδο


Το μονοθέσιο Δημοτικό σχολείο έχει χτιστεί σε μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες του χωριού, εκεί όπου κυριαρχεί το καταπράσινο φόντο. Όσο για τους μαθητές δεν ξεπερνούν τους 10. Για Β’/βάθμια εκπαίδευση καθώς επίσης για ξένες γλώσσες, φροντιστήρια τα παιδιά πηγαίνουν με λεωφορείο στην Αλίαρτο και στη Λιβαδειά.


Ο Υψηλάντης έχει και Αθλητικό Σύλλογο με ποδοσφαιρική ομάδα που διαθέτει δικό της γήπεδο κοντά στο Δημοτικό Σχολείο. Η ομάδα Α.Ο Υψηλάντης βρίσκεται στη Β΄κατηγορία του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος Βοιωτίας.

www.ipsilantis.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Από Δευτέρα η παραλαβή της φοροκάρτας


Διαβάστε παρακάτω, τις ερωτήσεις και απαντήσεις για την κάρτα αποδείξεων, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες πάντως δεν λύνουν όλες τις απορίες και ειδικότερα αυτήν για το πόσο ακόμα θα υποχρεώνονται οι πολίτες να εκτελούν χρέη λογιστή, για όφελος της κυβέρνησης.

Τι είναι η Κάρτα Αποδείξεων;

Η Κάρτα Αποδείξεων είναι μια προσωπική κάρτα συλλογής εξόδων, ώστε ο φορολογούμενος να συλλέγει και να υποβάλει αυτόματα τις αποδείξεις που θα του δώσουν τη δυνατότητα έκπτωσης κατά την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης, χωρίς άλλη διαδικασία.

Πώς λειτουργεί η κάρτα συλλογής αποδείξεων;

Κάθε κάρτα διαθέτει έναν μοναδικό αριθμό. Ο κάτοχος της κάρτας δηλώνει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) τον αριθμό της κάρτας που του χορηγήθηκε είτε κατ’ ευθείαν σε ειδική διαδικτυακή εφαρμογή της ΓΓΠΣ, είτε μέσω SMS, συνδέοντας το ΑΦΜ του με την κάρτα, σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες στη πίσω πλευρά της κάρτας. Στη συνέχεια, η κάρτα χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή που επιλέγει ο φορολογούμενος.

Πώς θα προμηθευτώ την κάρτα;

Η κάρτα είναι διαθέσιμη δωρεάν από τα υποκαταστήματα των τραπεζών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες είναι:

Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Αγροτική, T-BANK, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γενική, Marfin, Attica Bank, Emporiki, Millenium, Τράπεζα Κύπρου, Proton, Probank, FBB, Ελληνική Πανελλήνια, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων Hellas Pay Υπηρεσίες Πληρωμών Α.Ε και Ν. Πετρακόπουλος ΑΕΒΕ.

Η Τράπεζα δεν έχει τη δυνατότητα, ούτε και επιτρέπεται, να καταγράψει τον ΑΦΜ ή άλλα προσωπικά στοιχεία του πολίτη στον οποίο χορήγησε την κάρτα: κατά την παραλαβή της δεν ζητείται ταυτότητα ή άλλο στοιχείο ταυτοποίησης, ούτε γίνεται σύνδεση της κάρτας με τον κάτοχο.

Σε ποιες επιχειρήσεις/συναλλαγές μπορώ να χρησιμοποιήσω την Κάρτα Αποδείξεων?

Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συνεργαζόμενη επιχείρηση/επιτηδευματία διαθέτει Συσκευή Αποδοχής Πιστωτικών ή/και Χρεωστικών Καρτών (Point of Sales-POS). Η συναλλαγή καταγράφεται με μια απλή διαδικασία: μετά την έκδοση της απόδειξης ο υπάλληλος ή ο επιχειρηματίας «περνάει» την κάρτα από το POS και πληκτρολογεί το ποσό της συναλλαγής. Αμέσως εκτυπώνεται αποδεικτικό που δίδεται στον πελάτη, μαζί με την απόδειξη της συναλλαγής.

Πόσες κάρτες μπορώ να διαθέτω;

Κάθε ΑΦΜ μπορεί να είναι συνδεδεμένος με περισσότερες από μια κάρτα, με στόχο τα μέλη της ίδιας οικογένειας να διαθέτουν ο καθένας τη δική του. Η ενεργοποίηση της κάθε νέας κάρτας γίνεται και με τον τρόπο που αναφέρθηκε παραπάνω (σύνδεση μέσω της ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής της ΓΓΠΣ ή μέσω SMS, σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται πάνω στην κάρτα )

Πώς ενεργοποιώ την κάρτα;

Η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει: είτε με απλό SMS στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), στέλνοντας το ΑΦΜ σας συνδέεται ο μοναδικός αριθμός της κάρτας με τον κάτοχο αυτής. είτε μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ.

Τι πλεονεκτήματα μου προσφέρει η χρήση της κάρτας;

Η Κάρτα Αποδείξεων σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους φορολογούμενους στη συλλογή και υποβολή αποδείξεων για φορολογικούς λόγους (έκπτωση φόρου εισοδήματος) και η χρήση της είναι προαιρετική. Με την Κάρτα Αποδείξεων παρακάμπτεται η διαδικασία καταχώρησης ή αποστολής των αποδείξεων, καθώς όλα τα στοιχεία της συναλλαγής αποστέλλονται από τον εκδότη της απόδειξης (επιχείρηση / επιτηδευματία) στο Υπουργείο Οικονομικών, μέσω της Συσκευής Αποδοχής Πιστωτικών ή/και Χρεωστικών Καρτών (POS), αυτόματα. Έτσι στο τέλος του χρόνου αποφεύγετε το χρόνο που απαιτείται για το μέτρημα και την άθροιση των αποδείξεων. Ταυτόχρονα, ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις συναλλαγές που κατέγραψε στη μερίδα του (στον ΑΦΜ του) μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ.

Η Κάρτα Αποδείξεων είναι η κάρτα πολίτη;

Όχι, η κάρτα αποδείξεων αφορά μόνο τις αξίες των συναλλαγών που γίνονται από τον κάτοχό της κατά τις αγορές υπηρεσιών ή αγαθών, οι οποίες χρησιμεύουν για την ετήσια υποβολή δήλωσης και την έκπτωση στο φόρο που του αναλογεί.

Τι δεδομένα έχει επάνω της η κάρτα;

Η κάρτα είναι σχεδιασμένη ώστε να μην περιέχει προσωπικά στοιχεία, γραμμωτό κώδικα (barcode), στοιχεία αγορών, ή άλλο πεδίο με δεδομένα. Εμπεριέχει μόνο έναν μοναδικό δεκαεννιαψήφιο (19) αριθμό ο οποίος δεν είναι συνδεδεμένος με τον κάτοχο κατά την παραλαβή της. Μετά την παραλαβή της κάρτας και χωρίς τη διαμεσολάβηση της τράπεζας, ο κάτοχος συνδέει τον ΑΦΜ του με την κάρτα, ώστε να μπορεί αυτόματα να συλλέξει τις αποδείξεις που θα του δώσουν τη δυνατότητα έκπτωσης κατά την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης. Η κάρτα δεν περιέχει προσωπικά στοιχεία και δεν καταγράφει την ανάλυση της συναλλαγής (είδη που αγοράστηκαν) και με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί κάποιος να «χτίσει» το καταναλωτικό προφίλ του κατόχου, σε αντίθεση με τις κάρτες που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα σε καταστήματα λιανικής ή ακόμη και σε υπηρεσίες (αεροπορικές εταιρίες, ακτοπλοΐα, ξενοδοχεία, ιατρικά κέντρα, κλπ). Το Υπουργείο Οικονομικών, δεν μαθαίνει τίποτε περισσότερο από όσα ήδη υποβάλουμε έως σήμερα, καθώς παραδίδουμε τις αποδείξεις μας, για φορολογικούς λόγους. Μάλιστα, ενώ οι τυπωμένες αποδείξεις περιέχουν στοιχεία για τα προϊόντα που έχουμε προμηθευτεί, η κάρτα αποδείξεων καταγράφει μόνο το κατάστημα και το συνολικό ποσό.

Πως μπορώ να σιγουρευτώ ότι η κάρτα δεν θα έχει (μελλοντικά) και άλλα δεδομένα ευαίσθητα/προσωπικού χαρακτήρα;

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει εξετάσει την Κάρτα Αποδείξεων και έχει γνωμοδοτήσει θετικά. Τεχνικά, η Κάρτα Αποδείξεων δεν έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης άλλων στοιχείων εκτός του μοναδικού 19ψήφιου αριθμού. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί μελλοντικά να εμπεριέχει άλλα δεδομένα.

Πώς ενημερώνομαι για τις αποδείξεις που έχουν καταχωριστεί στη μερίδα μου μέσω της κάρτας;

Μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ, ο κάτοχος της κάρτας θα έχει πρόσβαση σε μια σειρά από υπηρεσίες όπως: ανάλυση των εξόδων που έχει κάνει έως σήμερα (ανά αγορά), φόρος που εκπίπτει λόγω των εξόδων που έχει συλλέξει, υπόλοιπο που απομένει ως την ολοκλήρωση της συλλογής των εξόδων που του αναλογεί.

Πόσο λεπτομερή είναι τα στοιχεία που συλλέγονται;

Από την κάθε συναλλαγή καταγράφονται αποκλειστικά: ο χρόνος της αγοράς, ο ΑΦΜ του καταστήματος/επιχείρησης, ο αριθμός της κάρτας με την οποία έγινε η καταγραφή της συναλλαγής οι συνολικό ποσό της συναλλαγής Δεν καταγράφεται η ανάλυση της συναλλαγής (τι ακριβώς αγοράστηκε, αγαθό ή υπηρεσία).

Παρακολουθείται πλέον η συμπεριφορά μου ως καταναλωτής και είναι πιθανά αξιοποιήσιμη από εμπορικές /διαφημιστικές καμπάνιες εταιριών;

Ο μόνος που διαθέτει τα στοιχεία είναι η ΓΓΠΣ. Επίσης, τα αναλυτικά ετήσια στοιχεία (στοιχεία επιμέρους συναλλαγών) διαγράφονται μετά την περίοδο ελέγχου του οικονομικού έτους στο οποίο αναφέρονται.

Είναι η χρήση της κάρτας υποχρεωτική για τους φορολογούμενους;

Η κάρτα αποδείξεων δεν είναι υποχρεωτική και είναι ένα εργαλείο με διπλό σκοπό: Διευκολύνει τους φορολογούμενους απαλλάσσοντας τους από τη συλλογή και καταμέτρηση αποδείξεων και υποβολή για φορολογικούς λόγους, ενώ παράλληλα βοηθά το κράτος και τους ενσυνείδητους πολίτες να εμπεδωθεί η φορολογική δικαιοσύνη με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα και άλλα μέλη της οικογένειάς μου;

Μια οικογένεια μπορεί να έχει περισσότερες κάρτες στις οποίες μπορεί να συνδέσει με το ΑΦΜ των ενηλίκων αυτής. Με αυτό τον τρόπο συλλέγονται και τα έξοδα που γίνονται από μέλη της οικογένειας και αξιοποιούνται κατά τη φορολογική δήλωση του κάθε έτους.

Όταν χρησιμοποιώ την κάρτα, πρέπει το κατάστημα να εκδώσει και απόδειξη;

Η απόδειξη πρέπει να εκδίδεται κανονικά και μάλιστα μόνο τότε μπορεί να πιστωθεί η κάρτα με το ποσό της συναλλαγής που έγινε. Την απόδειξη την φυλάσσουμε για περίπτωση έλεγχου από την εφορία. Ο πολίτης όμως δεν υποχρεούται πλέον να υπολογίσει το άθροισμα των αποδείξεων και να το υποβάλει στην εφορία.

Τι κάνω με τις αποδείξεις που εκδίδονται κατά τη συναλλαγή;

Οι συνολικές αποδείξεις του έτους παραμένουν στην φυσική τους μορφή και φυλάσσονται από τον φορολογούμενο για τυχόν έλεγχο της εφορίας, όπως ισχύει σήμερα.

Τι κάνω σε καταστήματα που δεν έχουν τη Συσκευή Αποδοχής Πιστωτικών ή/και Χρεωστικών Καρτών (POS);

Σε συναλλαγές που τα καταστήματα δεν έχουν POS συμβατό με την κάρτα αποδείξεων, κρατούμε τις αποδείξεις και τις συνυπολογίζουμε στα έξοδά μας στο τέλος του χρόνου, συμπληρωματικά των ηλεκτρονικά καταχωρισμένων αποδείξεών μας. Η ΓΓΠΣ ετοιμάζει μια διαδικτυακή εφαρμογή για τους πιστοποιημένους χρήστες του TAXISNet, μέσω της οποίας θα μπορεί ο πολίτης να καταχωρίσει τις αποδείξεις του, που δεν είναι αυτόματα καταχωρισμένες στην Κάρτα (δηλ που απορρέουν από συναλλαγές με καταστήματα/ επιτηδευματίες που δεν διέθεταν POS).

Τι γίνεται αν χάσω την κάρτα; Τι συμβαίνει με τους πόντους αποδείξεων που είναι ήδη καταχωρισμένοι στην κάρτα μου σε αυτή την περίπτωση;

Η κάρτα είναι προσωπική με την έννοια ότι αφορά μόνο έναν πολίτη (ΑΦΜ) και άρα δεν έχει λόγο κάποιος να την κλέψει και να την χρησιμοποιήσει. Εφόσον κλαπεί ή χαθεί η κάρτα σας, θα πρέπει να λάβετε νέα κάρτα, την οποία συνδέετε με τον ΑΦΜ σας με τους προαναφερόμενους τρόπους, ενώ οι αποδείξεις που έχετε συλλέξει στην πρώτη (χαμένη) κάρτα συνυπολογίζονται στον ΑΦΜ σας συνολικά. Οι αποδείξεις, από τη στιγμή υποβολής τους, είναι συνδεδεμένες με τον ΑΦΜ και όχι με την κάρτα.

Η κάρτα συλλογής αποδείξεων έχει ημερομηνία λήξης;

Η κάρτα αποδείξεων δεν έχει ημερομηνία λήξης. Οι αγορές της κάρτας συνυπολογίζονται στο τέλος της χρονιάς για τον συγκεκριμένο Α.Φ.Μ. με τον οποίο η κάρτα έχει συσχετισθεί. Η ίδια κάρτα συλλέγει τις αποδείξεις και τα επόμενα οικονομικά έτη χωρίς να χρειάζεται ανανέωση.

Αν ξεπεράσω το όριο των ζητούμενων αποδείξεων στο τέλος της χρονιάς, τι γίνεται; Πληρώνω περισσότερο φόρο;

Οι δαπάνες δεν αποτελούν φορολογικό τεκμήριο και άρα δεν τίθεται θέμα επιπλέον φορολόγησης.
zoo-m.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Η επιστολή του φορολογούμενου προς τη Δ.Ο.Υ. που προκάλεσε "χαμό"!


Διαβάστε όλη την επιστολή φορολογούμενου προς την Δ.Ο.Υ. Ξυλοκάστρου με την οποία χαρακτηρίζει παράνομη και αντισυνταγματική συνολική οφειλή 743,20 ευρώ που του καταλογίστηκε.....

"Θέμα: "οφειλές μου πρός το Ελληνικό Δημόσιο".

Κύριοι,
Έλαβα εκ μέρους σας "εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος" βάσει του άρθρου 29 του ν.3986/2011, αριθμός ειδοποίησης 1440 και αριθμός δήλωσης 1719, όπου αναφέρεται πως μου έχει καταλογιστεί απο το Υπουργείο Οικονομικών ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, συνολική οφειλή 743,20 ευρώ.

ΕΠΕΙΔΗ η έκτακτη εισφορά του εν λόγω νόμου, αφορά φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν ήδη υπερφορολογηθεί, είτε με μεγάλους φορολογικούς συντελεστές στο εισόδημα, είτε με υπέρογκα ποσοστά Φ.Π.Α. και άλλων έμμεσων φόρων, σε αντίθεση με τα νομικά πρόσωπα, που έχουν χαμηλούς αντίστοιχους φορολογικούς συντελεστές εισοδήματος και σχεδόν μηδενική επιβάρυνση απο το Φ.Π.Α. (λόγω συμψηφισμού Φ.Π.Α. μεταξύ αγορών-πωλήσεων), κατα παράβαση της αρχής της αναλογικλοτητας, που προβλέπει το άρθρο 4 παρ. 5 σε συνδιασμό με το άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος και της αρχής της ίσης μεταχείρισης, σύμφωνα με τις παρ. 1 και 2 του άρθρου 4 του Συντάγματος.

ΕΠΕΙΔΗ με το εδάφιο γ. της παρ. 4 του άρθρου 29 του ν 3986/2011, στην ουσία μου αποστερείται το δικαίωμα της έννομης προστασίας, κατά παράβαση του άρθρου 20 παρ. 1 του Συντάγματος.

ΕΠΕΙΔΗ η απουσία διαχρονικής πολιτικής βούλησης, για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίκαιη κατανομή των φόρων, έχει αποστερήσει τεράστια ποσά απο το Ελληνικό δημόσιο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνομαι άδικα και δυσανάλογα, απλά επειδή δεν μπορώ να ξεφύγω, με φόρους εισοδήματος, προστιθέμενης αξίας, μεταβίβασης ακινήτων κ.λ.π.

ΕΠΕΙΔΗ το εισόδημά μου έχει δραματικά μειωθεί, εξαιτίας του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω του ότι παραιτήθηκα απ' την ενεργό υπηρεσία προκειμένου να συνταξιοδοτηθώ, συντάξεις τις οποίες η ίδια ευεργέτις κυβέρνηση της Πατρίδας μου έχει αναγάγει σε ζητούμενα, ενώ οι υποχρεώσεις μου έχουν αυξηθεί, αύξηση στην οποία η κυβέρνηση μου συνέβαλλε τα μέγιστα και έχω φτάσει στο σημείο να μη μπορώ να ανταποκριθώ στις βασικές μου ανάγκες και το όποιο εισπρακτικό μέτρο εις βάρος μου αντίκειται στην Συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου, που αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος).

ΕΠΕΙΔΗ η εν λόγω έκτακτη εισφορά, αντίκειται στη διάταξη του άρθρου 78 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποία ρητώς απαγορεύει την επιβολή με νόμο αναδρομικής ισχύος, που εκτείνεται πέραν του οικονομικού έτους κατα το οποίο επεβλήθηκε.

ΕΠΕΙΔΗ η κυβέρνησή μου, τρομοκρατεί συστηματικά τον Ελληνικό Λαό και βέβαια κι εμένα, επι δύο συνεχή έτη, με το φάσμα της χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών, αποκρύπτει συστηματικά ότι εξυπηρετεί με συνέπεια τους διεθνείς τοκογλύφους και έχει μετατρέψει τη χώρα μου σε ένα τύπο φυλακών γκουαντάναμο, ξεπλύματος συνειδήσεων και ή συμπεριφορά της αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να έχει χάσει τη δεδηλωμένη, όπως αυτή εκφράζεται απο την Ελληνική κοινωνία, επαγωγικά έχει χάσει και τη δική μου εμπιστοσύνη και δεν πιστεύω ότι με τα χρήματα που σκοπεύει να συγκεντρώσει θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Πατρίδας μου.

ΕΠΕΙΔΗ στο δικό μας γκουαντάναμο, όλοι εμείς οι κρατόύμενοι ακούμε το πλατάγιασμα των μαστιγίων του στρατοπεδάρχη που ακούει στο μεγαλόπρεπο όνομα ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ, επειδή οι διεθνείς τοκογλύφοι Πόλσον, Σόρρος κ.λ.π. ζώστηκαν περιλαιμικά πολύχρωμες πετσέτες, για να καλύψουν τα αιμοσταγή πηγούνια τους, στρογκυλοκάθισαν στην ντάβλα της πατρίδας μου και περιχαρής ο πρωθυπουργεύων σαν διεθνής ορντινάτσα διαλαλεί την κουζίνα του λέγοντας: "έχω τηγανιά απο βρεφικά ελληνικά σπλάχνα, ψητή Κρητικιά περηφάνια, ωμή Ηπειρώτικη πολυπραγμοσύνη, αίμμα προηγούμενων γεννεών που προσφέρθηκε για τη λευτεριά αυτού του τόπου και πολλά ακόμα που θα μπορούσατε κύριοι δήμιοι να παραγγείλετε κι εγώ όπως καλά το ξέρετε, όλα τα σφάζω κι όλα τα μαχαιρώνω, ό,τι θα επιλέξετε κύριοι χρηματοδότες των παράνομων κερδών μας!"

ΕΠΕΙΔΗ η εν λόγω κυβέρνηση, δεν εφαρμόζει τον καταστατικό χάρτη της χώρας μου, ή μάλλον κάνει επιλλεκτική εφαρμογή του Συντάγματος, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν και εφαρμόζοντας με κάθε τύπο τη συνταγματική προστασία των υπουργών, αναγάγοντας εαυτούς σε "περισσότερο ίσους" κατά την Ωργουελική λογική και στραγκαλίζει κάθε άρθρο του, που αναφέρεται σε κοινωνική πρόνοια, ή προστσία του πολίτη, με ξεκάθαρη καταστρατήγηση του άρθρου 22 παρ 1 για την προστασία της εργασίας και το οποίο ενδεικτικά αναφέρω και θα μπορούσε να αναφερθώ σε πλήθος άρθρων που δεν εφαρμόζει.

ΕΠΕΙΔΗ δεν προκύπτει από καμμία εγγύηση, ότι το αιτούμενο ποσό θα καταβληθεί από εμένα και θα αξιοποιηθεί από χρηστή διοίκηση, ή κυβέρνηση, δεδομένου ότι το κυβερνόν κόμμα, δεν έχει τακτοποιήσει ακόμα στην κοινωνική συνείδηση, ούτε τις ομολογίες Τσουκάτου, ότι δηλαδή το κυβερνητικό κόμμα ήταν αποδέκτης παράνομων χρηματοδοτήσεων, για να αναθέσει έργα στη Ζήμενς και να συνάψει προς τούτο δάνεια, τα οποία χωρίς δεύτερη συζήτηση πρέπει να εκπέσουν, απο το λογαριασμό που καλείται να πληρώσει ο Ελληνικός Λαός και κατ' επέκταση κι εγώ, ως επαχθή δάνεια, επειδή ακριβώς είναι προ'ι'όντα παράνομων δοσοληψιών, αδιάφανων διαδικασιών ή και υπέρογκων επιτοκίων,

ΕΠΕΙΔΗ για να πληρώσω πρέπει να μου αποδοθεί ο αναλυτικός λογαριασμός για το αγαθό που παρήγγειλα και κατανάλωσα, απο ποιόν το παρήγγειλα, πότε μου το παρέδωσε, ποιός υπέγραψε αντί για μένα και με ποιά εντολή και με ποιό δικαίωμα ο εντολοδόχος μου υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γεννεών και του παιδιού μου, λογαριασμός ο οποίος όχι μόνο δεν μου αποδόθηκε αλλά συστηματικά μου τον απεκρύβη, παρά το ότι με καλείτε μετ' επιτάξεως να πληρώσω,

ΕΠΕΙΔΗ η κυβέρνησή μου, μου θυμίζει αυτούς τους εγκληματίες που περιφέρονται τις παιδικές χαρές, για να αρπάξουν παιδάκια, με απώτερο σκοπό να τους αφαιρέσουν ζωτικά όργανα και να τα εμπορευτούν και τούτη η κυβέρνηση αφαιρεί τους πνεύμονες των επερχόμενων γεννεών υποθηκεύοντας τες στους διεθνείς τοκογλύφους,

ΕΠΕΙΔΗ υπηρέτησα για είκοσι εννέα χρόνια, ένα πολίτευμα που κατέληξε να είναι ο δυνάστης της κοινωνίας μου κι επειδή δεν προτίθεμαι στο εξής να είμαι συνεργός της καταδυνάστευσης των γειτόνων μου, των αδελφών μου και των γονιών μου, της οικογένειάς μου αλλά και αυτού του ίδιου μου του εαυτού,

ΕΠΕΙΔΗ το παρόν δεν έχει ως στόχο να καταστεί πολιτική διακήρυξη, αλλά μια ειλικρινής αναφορά ενώπιος ενωπίω και επειδή στις συγκεκριμένες συνθήκες, μόνο ο "ενώπιος" είμαι παρών και ο "ενωπίω" δεν πρόκειται να εμφανιστεί, γιατί οι αστράγαλοί του θα αποδειχθούν αδύναμοι,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

αλλά και για πλήθος ακόμα λόγων, που θα μπορούσα να αναφέρω, αλλά κυρίως επειδή με τις συνολικές ενέργειές της η κυβέρνησή μου, με έκανε να διάκειμαι με δυσπιστία απέναντί της, αλλά και για τον εξίσου σοβαρό λόγο, ότι για τα εισοδήματα του 2010, έχω ήδη φορολογηθεί, μου καταλογίστηκε αναλογούν φόρος 5.535,09 ευρώ, τον αποπλήρωσα και δεν οφείλω απ' τους φόρους αυτούς ούτε μονόλεπτο,

ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΩ

να "βάλλουμε κάτω" το έντυπο Ε9, απ' το οποίο σημειώνω ότι δεν έχει αποκρυβεί τίποτε, να λάβετε υπ' όψη ότι διατελλώ σε διάσταση με την πρώην σύζυγό μου και να σας παραχωρήσω την επικαρπία όλης μου της περιουσίας, για διάστημα ενός μηνός, ήτοι από 30 Σεπτεμβρίου 2011, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία της οφειλής μου, μέχρι 30 Οκτωβρίου 2011, να την αξιοποιήσετε με τη μέθοδο "φάστ-τρακ" που εισαγάγατε στην Ελληνική Κοινωνία και με τα χρήματα που θα αποκομίσετε, για λογαριασμό μου να πληρώσετε μόνο την "έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης" και τον επικείμενο "φόρο ακινήτων", που όπως έχει εξαγγελθεί θα έρθει με το λογαριασμό της Δ.Ε.Η. και τα υπόλοιπα να τα διαθέσετε, σύμφωνα με τις ανάγκες της κυβέρνησης μου.

ΕΙΜΑΙ στη διάθεσή σας για παραπέρα συνεννόηση. Εννοείται ότι, το οποιοδήποτε κόστος θα πρέπει να βαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο θα ωφεληθεί και τα μέγιστα από την προσφορά μου.

Τέλος, επειδή οι αποδέκτες του παρόντος θα είναι υπαλληλοι θύματα του ίδιου θύτη που θυσίασε κι εμένα, ζητώ την καταννόηση τους.

Ξυλόκαστρο 28 Σεπτεμβρίου 2011

Με την προσήκουσα εκτίμηση (αφορά μόνο τους λειτουργούς της υπηρεσίας)

Ο ................................

Φορολογούμενος και Παρέχων

Σημ: Για τη σύνταξη του παρόντος χρησιμοποίησα πολλά στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα "ΑΣΚΙ- Εφοριακών" και ευχαριστώ για την παρασχεθείσα βοήθεια."







































































Διαβάστε Περισσότερα »

Πού βρίσκονται σήμερα τα μέλη της «17Ν»;



Μακρινό παρελθόν αποτελούν για τους περισσότερους συλληφθέντες της μακροβιότερης οργάνωσης «17Ν» οι σκηνές με τα λευκά αλεξίσφαιρα γιλέκα και τα μαύρα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής που τους μετέφεραν από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια και από εκεί στις φυλακές Κορυδαλλού.
Εννέα χρόνια μετά, οι περισσότεροι από τους συνολικά 19 κατηγορουμένους που κάθισαν στο εδώλιο έχουν ξαναγυρίσει στην καθημερινότητά τους. Άλλοι από αυτούς έχοντας εκτίσει -όπως προβλέπει ο νόμος- τα 3/5 από τις καταδίκες που τους είχαν επιβληθεί και άλλοι έχοντας αποδοθεί «λευκοί» στην κοινωνία με αθωωτικές αποφάσεις.
Από τους 19 κατηγορουμένους που συνελήφθησαν, το καλοκαίρι του 2002, μόνο οκτώ εξακολουθούν να βρίσκονται στον Κορυδαλλό, από τους οποίους οι έξι είναι πολλάκις ισοβίτες.
Οι αποφυλακισθέντες
Ο τελευταίος που πήρε αποφυλακιστήριο ήταν ο βενιαμίν της οικογένεια Ξηρού, Βασίλης ο οποίος είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών. Οι δικαστές έκριναν ότι πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για να απολαμβάνει τον αέρα της ελευθερίας, καθώς έμεινε εννέα χρόνια στη φυλακή, έκανε αρκετά μεροκάματα εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων (σ.σ.: για όποιον κρατούμενο εργάζεται εκ του νόμου η μία μέρα στη φυλακή μετράει για δύο), ενώ τήρησε πιστά όλες τις πενθήμερες άδειες που είχε λάβει.
Είχαν προηγηθεί οι αποφυλακίσεις των Θωμά Σερίφη, Σωτήρη Κονδύλη, Κώστα Καρατσώλη, Διονύση Γεωργιάδη, Νίκου Παπαναστασίου και Παύλου Σερίφη.
Εκτός φυλακής έμειναν από την πρώτη στιγμή είτε λόγω αμφιβολιών, είτε λόγω κατάρρευσης του κατηγορητηρίου ο Θεολόγος Ψαραδέλλης, ο Ανέστης Παπαναστασίου (ξάδελφος του Νίκου Παπαναστασίου), η σύντροφος του Κουφοντίνα, Αγγελική Σωτηροπούλου, και ο επί τέσσερις δεκαετίες «συνήθης ύποπτος» Γιάννης Σερίφης.
Για «ΕΛΑ» και «Πυρήνες της Φωτιάς»
Ελεύθεροι όμως είναι και όλοι όσοι συνελήφθησαν για συμμετοχή στην οργάνωση «ΕΛΑ», καθώς άπαντες αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών. Πρόκειται για τους: Αγγελέτο Κανά, Χρήστο Τσιγαρίδα, Ειρήνη Αθανασάκη και Μιχάλη Κασσίμη. Ο Κώστας Αγαπίου δεν πρόλαβε να χαρεί την ελευθερία τους καθώς έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο.
Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν πρόσφατα σε πρώτο βαθμό και τρείς νεαροί που κατηγορούνταν για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», που ξεπήδησε αμέσως μετά τα Δεκεμβριανά του 2008. Πρόκειται για τους Νίκο Βογιατζάκη, Ερρίκο Ράλλη και Εμμανουήλ Γιόσπα.
Οι κρατούμενοι για τη «17Ν»
Στις φυλακές Κορυδαλλού κρατούνται οι:
* Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: έχει καταδικασθεί σε 17 φορές ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη, ως «καθοδηγητής» της 17Ν.
* Δημήτρης Κουφοντίνας: έχει αναλάβει την «πολιτική» ευθύνη της συμμετοχής του στην οργάνωση και έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη.
* Χριστόδουλος Ξηρός: εκτίει ποινή 6 φορές ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη.
* Σάββας Ξηρός: είναι καταδικασμένος 5 φορές σε ισόβια και άλλα 25 χρόνια κάθειρξη. Λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει μετά τον τραυματισμό του από την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του, το βράδυ της 29ης Ιουνίου 2002 έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Κρατουμένων των Φυλακών του Κορδαλλού.
* Βασίλης Τζωρτζάτος: εκτίει ποινή 4 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.
* Ηρακλής Κωστάρης: εκτίει ισόβια κάθειρξη, εργάζεται στους φούρνους των φυλακών εγγράφοντας μεροκάματα και είναι ο πρώτος από τους αποκαλούμενους «ισοβίτες» της 17Ν, ο οποίος λαμβάνει τις προβλεπόμενες από το νόμο πενθήμερες άδειες.
Στον Κορυδαλλό κρατούνται ακόμη ο δάσκαλος από τη Θεσσαλονίκη Κώστας Τέλιος και ο Πάτροκλος Τσελέντης, στους οποίους είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και είχαν επιβληθεί ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης. Ο Πάτροκλος Τσελέντης, μετρά αντίστροφα τον χρόνο μέχρι την αποφυλάκισή του υπολογίζοντας ότι στο τέλος του 2011 μπορεί να είναι ελεύθερος. Την ίδια τύχη αναμένεται να έχει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 και ο Κώστας Τέλιος.
Στις 5 Οκτωβρίου πρόκειται να δικαστούν σε πρώτο βαθμό τα φερόμενα ως μέλη μιας άλλης οργάνωσης, του «Επαναστατικού Αγώνα».
Ωστόσο, οι τρεις από τους συνολικά επτά κατηγορούμενους αναμένεται σύντομα να αποφυλακιστούν, καθώς στις 10 Οκτώβρη συμπληρώνουν το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης (18 μήνες) που προβλέπει ο νόμος.
Πρόκειται για τον Νίκο Μαζιώτη, τη σύντροφό του, Παναγιώτα Ρούπα και τον Κώστα Γουρνά. Οι υπόλοιποι τρεις οι οποίοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, είναι οι Ευάγγελος Σταθόπουλος, Σαράντος Νικητόπουλος και Χριστόφορος Κορτέσης, ενώ ο έβδομος κατηγορούμενος είναι ο Κωνσταντίνος Κατσένος ο οποίος παραδόθηκε την Παρασκευή στις Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου η απογραφή των συνταξιούχων

Παράταση μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα δοθεί στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, προκειμένου να απογραφούν, είτε προσερχόμενοι οι ίδιοι, είτε δια πληρεξουσίων στα τραπεζικά καταστήματα της περιοχής τους.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουτρουμάνης, σε συνέντευξή του στο Mega, αν κάποιος συνταξιούχος δεν απογραφεί, δεν θα λάβει τη σύνταξη του Νοεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε «μαύρη» λίστα θα μπαίνουν όσοι δεν πληρώνουν το κινητό τους

Κατά έξι εκατομμύρια περιορίστηκαν οι συνδέσεις από το 2009

Στη δημιουργία ενός «Τειρεσία» όπου θα καταχωρούνται οι κακοπληρωτές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας προχωρούν οι τρεις εταιρείες Cosmote, Vodafone και Wind Hellas.

Αν και η έναρξη της λειτουργίας της νέας βάσης δεδομένων δεν προσδιορίζεται ακόμη χρονικά, εν τούτοις, η δημιουργία του προχωράει μέσω της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).
Στόχος, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, είναι η δημιουργία μιας «μαύρης» λίστας των καταναλωτών εκείνων που μετακινούμενοι από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σε μιαν άλλη, αφήνουν στην προηγούμενη μεγάλα «φέσια».

Το φαινόμενο, όπως αναμένεται, έχει οξυνθεί μετά και το βάθεμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι επισφάλειες έχουν εκτοξευθεί τόσο σε απόλυτα μεγέθη, όσο και ως ποσοστό του τζίρου. Στην κινητή τηλεφωνία, οι επισφάλειες από περίπου 78 εκατ. ευρώ που ήταν το 2009, ένα χρόνο αργότερα εκτοξεύθηκαν στα 118 εκατ. ευρώ, ενώ για φέτος αναμένεται περαιτέρω αύξηση. «Αν συμπεριλάβουμε και τις εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας, φέτος, δεν αποκλείεται οι συνολικές επισφάλειες για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να φτάσουν τα 150 εκατ. ευρώ», λέει στέλεχος της αγοράς κινητής τηλεφωνίας στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο ίδιος εκτιμά ότι από το σύνολο των επισφαλειών για το 2011, τα 70 εκατ. ευρώ θα αφορούν τις εταιρείες OTE και Cosmote, ενώ σε περίπου 30 εκατ. ευρώ εκτιμά τις επισφάλειες για κάθε μία από τις δύο επιχειρήσεις κινητής, Vodafone και Wind Hellas. Τα υπόλοιπα αφορούν τους εναλλακτικούς παρόχους σταθερής τηλεφωνίας στο σύνολό τους.

Σημειώνεται ότι ως ποσοστό του κύκλου εργασιών, οι επισφάλειες έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο, απ’ ό, τι σε απόλυτα μεγέθη, δεδομένου ότι οι πωλήσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων (ΟΤΕ, Vodafone κ. λπ.) συρρικνώνονται σταδιακά από το 2008 και μετά. Για παράδειγμα, το 2009 οι επισφάλειες στην κινητή τηλεφωνία αντιστοιχούσαν στο 1,98% του τζίρου, ενώ για το 2010 το ποσοστό αυτό σχεδόν διπλασιάστηκε στο 3,64%.

Η κρίση, όμως, εκτός από απλήρωτους λογαριασμούς, αφήνει πίσω της και ανενεργές τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις. Κάθε μήνα, πάνω από 30.000 συνδέσεις του ΟΤΕ αποσυνδέονται έπειτα από αίτημα του πελάτη. Συνολικά οι ενεργές τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις του ΟΤΕ από περίπου 5,5 εκατ. το 2007 έχουν μειωθεί σε 3,5 εκατομμύρια.

Το ίδιο ισχύει και στην κινητή τηλεφωνία. Από το 2009 οι συνδέσεις κινητής περιορίστηκαν κατά έξι εκατομμύρια, κυρίως λόγω της ταυτοποίησης των καρτοκινητών. Σύμφωνα με στελέχη της κινητής τηλεφωνίας ο σημαντικός όγκος απενεργοποιήσεων αφορούσε μη χρησιμοποιούμενες συνδέσεις καταναλωτών που οι εταιρείες αποφάσισαν να απενεργοποιήσουν, αλλά υπάρχει κι ένας σημαντικός αριθμός συνδέσεων που απενεργοποιήθηκαν λόγω κόστους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική εισέρχεται το Κατάρ



Επενδυτικά κεφάλαια 1 δισ. ευρώ εισέρχονται από το Κατάρ στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Qatar Holdings, με την European Goldfields.
Ο επικεφαλής της καταριανής επενδυτικής εταιρείας, Αχμάντ Αλ Σαΐντ, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του εμίρη του Κατάρ, επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά του 10% της European Goldfields από την Ελλάκτωρ και θα έχει call option να αγοράσει ένα επιπλέον ποσοστό 5%.
Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στο 1 δισ. δολάρια, μεταξύ των οποίων και τα 600 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, όπου η «Ελληνικός Χρυσός» έχει άδεια για εξόρυξη χρυσού, ενώ αναμένεται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 1.500 θέσεις εργασίας.
Επίσης, προανήγγειλε κι άλλες επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα.
«Το αναπτυξιακό μοντέλο στη χώρα μας αλλάζει», τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με τον εμίρη του Κατάρ Αλ Θάν Αλ Τάνι, καθώς και με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της χώρας, ενώ ο Εμίρης αναφέρθηκε στις αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης που συνδέουν τις δύο χώρες.
Ο κ. Παπανδρέου και ο Εμίρης του Κατάρ είχαν συναντηθεί τον περασμένο Ιούνιο στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, ωστόσο οι συνομιλίες τους τότε ήταν ανεπίσημες.
Λίγους μήνες πριν, το Σεπτέμβριο του 2010, οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας για επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων στην Ελλάδα.
Στο μνημόνιο αναφέρεται ότι τα μέρη ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας τους στον τομέα των επενδύσεων.
Η Qatar Holdings  είναι ο κρατικός επενδυτικός όμιλος του Κατάρ, και θεωρείται ένας από τους πέντε μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους παγκοσμίως, καθώς το ύψος του χαρτοφυλακίου του ανέρχεται στα 60 δισ. δολάρια.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκαλβανικά σενάρια τριχοτόμησης της πΓΔΜ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός και η πολυπληθής ομάδα επιχειρηματιών που τον ακολουθούσε - κατά το επίσημο ταξίδι του στην ΠΓΔΜ- αποχώρησαν, αφού υπέγραψαν οικονομικές συμφωνίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και εκστομίζοντας κορώνες εναντίον της Ελλάδος.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Σκόπια ο κ. Ερντογάν επιτέθηκε κατά της Ελλάδος χαρακτηρίζοντας την ελληνική θέση για το όνομα : “Ακατανόητη και άδικη”. Δεν περιμέναμε βέβαια και τίποτα καλύτερο από τον κ. Ερντογάν.
Αλλά ένας άλλος λόγος της σημασίας της επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην ΠΓΔΜ ήταν και η απογραφή η οποία ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι της 15 Οκτωβρίου. Δηλαδή, με την παρουσία του πέρασε το μήνυμα στους Τούρκους των Σκοπίων ότι : “ Η μητέρα Τουρκία είναι μαζί σας” .
Οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα εδώ και καιρό προσπαθώντας να εγγράψουν παράνομα όσους περισσότερους Τούρκους μπορούν, το ίδιο βέβαια και οι Αλβανοί.
Τις παραπάνω μηχανορραφίες κατήγγειλε η υπεύθυνη της Κρατικής Επιτροπής Απογραφής κ. Βεσνα Γιανεφσκα τονίζοντας ότι : “ Ετοιμάζονται να φαλκιδεύσουν την απογραφή τα μέλη της αλβανικής και τουρκικής εθνικής καταγωγής.” Η ίδια η κ. Γιάνεφσκα είναι Σλαβομακεδονικής προέλευσης και μετά από αυτές τις καταγγελίες παραιτήθηκε ισχυριζόμενη ότι: “ Η ερμηνεία του νόμου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα κριτήρια που εφαρμόζει η Εurostat και η οποία προσφέρει τεχνική βοήθεια για την απογραφή του πληθυσμού».
Το 2002 ήταν η τελευταία απογραφή που πραγματοποιήθηκε στην ΠΓΔΜ με αποτέλεσμα να απογραφούν συνολικά 2.020.000 άνθρωποι.
Από αυτούς το 64,18% του πληθυσμού ήταν Σλαβομακεδόνες, το 25,17% Αλβανοί το 3,85 %Τούρκοι ,Ρομά 1,8 %, Σέρβοι 0,85% βλάχοι 0,5% και τα υπόλοιπα μέλη των εθνοτικών ομάδων ανέρχονται στο 1%.
Οι Τούρκοι και οι Αλβανοί προσπαθούν να ανεβάσουν τα ποσοστά τους προκειμένου να διεκδικήσουν περισσότερα προνόμια στην ήδη τριχοτομημένη Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εταξαν 30.000 «κεφάλια» και βλέπουμε...


Οπωσδήποτε την... Κυριακή θα έχει αποκρυσταλλωθεί η οριστική απόφαση για το καυτό θέμα της εφεδρείας στο Δημόσιο. Το εγχείρημα μοιάζει σαν τον τετραγωνισμό του κύκλου, καθώς για το θέμα της εφεδρείας υπάρχουν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης που διαφωνούν όχι μόνο για το μέτρο, αλλά κυρίως για το πώς και σε ποιους θα εφαρμοστεί, κυβερνητικοί συνδικαλιστές που πιέζουν αφόρητα, θέτοντας όρους και προϋποθέσεις για να μη σηκώσουν αντάρτικο, και βεβαίως η παντοδύναμη τρόικα, η οποία απαιτεί εδώ και τώρα τη μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο, αδιαφορώντας αν αυτό πραγματοποιηθεί κατ' ευθείαν με απολύσεις ή με οποιασδήποτε μορφής εφεδρεία.
Προς το παρόν, αυτό που έχει κλειδώσει μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης είναι ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου στις υπηρεσίες του Δημοσίου θα υπηρετούν 30.000 λιγότεροι υπάλληλοι, χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής ένα σαφές σχέδιο για το ποιους αφορά η μείωση του προσωπικού και με ποιον τρόπο θα εφαρμοστεί. Αιχμή του δόρατος στο σχέδιο της εφεδρείας θα αποτελέσουν 80.000 συμβασιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι, για τους οποίους ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης έχει ζητήσει να εξαιρεθούν συλλήβδην από τον όποιο σχεδιασμό. Στον αριθμό αυτό συγκαταλέγονται και 15.000 υπάλληλοι που υπηρετούν σε δήμους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, καθώς και 12.000 στις δημοτικές επιχειρήσεις.
Το επιχείρημα Καστανίδη εδράζεται στην άποψη ότι το πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει «καθαρίσει» από πλεονάζον προσωπικό, ύστερα από τις συγχωνεύσεις του «Καλλικράτη». Τον προβληματισμό τους για την εφεδρεία έχουν διατυπώσει και άλλα μέλη της κυβέρνησης, όπως ο κ. Κουτρουμάνης και η κ. Διαμαντοπούλου. Στο μεταξύ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Ρέππας, Ρόβλιας), παρά το γεγονός ότι είναι πολύ φειδωλοί και προσεκτικοί σε δηλώσεις ή εκτιμήσεις, εμφανίζονται να μη συζητούν καν το σενάριο της εφεδρείας, που προβλέπει την ένταξη σε αυτή του προσωπικού που προσλήφθηκε στο Δημόσιο με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ, είτε από το 2000 είτε από το 2004 και μετά. Η μεγάλη ομάδα των συμβασιούχων (περίπου 45.000 άτομα) που προσλήφθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου (164/2009) δεν βρίσκεται εκτός ΑΣΕΠ, αφού η μονιμοποίηση των εν λόγω υπαλλήλων έγινε με επικύρωση του ΑΣΕΠ σε δεύτερο στάδιο.
Ολα αυτά, μαζί με τα συνταγματικά κωλύματα που υπάρχουν για την απόλυση μέσω κατάργησης της οργανικής θέσης, εξηγούν ίσως το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις για το τι θα γίνει στο Δημόσιο παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει διορία μέχρι την Κυριακή το βράδυ να βρεθεί λύση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πέραν των νομικών-συνταγματικών κωλυμάτων που διαπιστώθηκαν από τους συμμετέχοντες υπουργούς στη σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, εκτιμήθηκε, μεταξύ άλλων, πως ενδέχεται να υπάρξουν «εμπόδια» και από άλλους φορείς του Δημοσίου, όπως είναι οι ΟΤΑ, οι επικεφαλής των οποίων (δήμαρχοι) ίσως ακολουθήσουν την τακτική-ανταρσία μερικών εκ των 151 υπό κατάργηση/συγχώνευση οργανισμών και δεν στείλουν λίστες εργασιακής εφεδρείας.
Τα τρία σενάρια
Τα σενάρια που εξετάζονται έχουν όλα και αρνητικά και θετικά σημεία ως προς τις απαιτήσεις της τρόικας.
* Ετσι ένα καλό σενάριο προβλέπει την ένταξη στην εφεδρεία του προσωπικού που έχει συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια ή έχει δύο χρόνια για να βγει στη σύνταξη. Το σενάριο αυτό κρίνεται, εκτός των άλλων, ότι μπορεί να εφαρμοστεί παντού χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερες αντιδράσεις, όμως όλες οι υπηρεσίες θα απορφανιστούν από εξειδικευμένους και με πλούσια εμπειρία σε θέματα της διοίκησης υπαλλήλους, χωρίς στο μεταξύ να δοθεί η δυνατότητα σε νεότερους να μαθητεύσουν δίπλα τους.
* Ενα δεύτερο σενάριο προβλέπει την απόλυση του προσωπικού με ταυτόχρονη κατάργηση της οργανικής του θέσης. Σ' αυτή την περίπτωση όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι θα καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια και αν δικαιωθούν η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να καταβάλει υπέρογκες αποζημιώσεις, γεγονός που θα εξανεμίσει τα οποιαδήποτε οικονομικά οφέλη.
* Τέλος, το σενάριο που προβλέπει την ένταξη σε εργασιακή εφεδρεία του προσωπικού που προσλήφθηκε στο Δημόσιο με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ από το 2000 ώς σήμερα θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Οσοι μονιμοποιήθηκαν με το διάταγμα Παυλόπουλου έχουν τη βούλα του ΑΣΕΠ και δεν θα μπουν εύκολα στην πόρτα της εφεδρείας, ενώ η αντιπολίτευση και κυρίως η Ν.Δ. περιμένει στη γωνία για να σηκώσει τη σημαία των κομματικών διώξεων αν η κυβέρνηση τολμήσει να θέσει σε εφεδρεία τους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν επί των ημερών της.
Χάρης Καστανίδης Χάρης Καστανίδης Εμπλοκή όμως ανακύπτει και στην ένταξη του προσωπικού που θα τεθεί τελικά σε εφεδρεία στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Κι αυτό γιατί ο εφαρμοστικός για το Μεσοπρόθεσμο νόμος κάνει λόγο για «πλεονάζον προσωπικό», γεγονός που ερμηνεύεται ότι στην εφεδρεία θα πρέπει να ενταχθούν υπάλληλοι που πλεονάζουν με βάση τις οργανικές θέσεις των φορέων του Δημοσίου. Στη ρύθμιση αυτή βασίστηκαν και οι διοικήσεις των 151 φορέων, οι οποίες αρνήθηκαν να αποστείλουν λίστες με ονόματα ή απέστειλαν μόνον τις κενές οργανικές θέσεις και το προσωπικό που υπηρετεί στους φορείς.
enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο στομάχι της έκατσε το δώρο του αγαπημένου της


Είχε κρύψει το κολιέ μέσα σε μάφιν με αποτέλεσμα να το καταπιεί

Τα φετινά της γενέθλια θα της μείνουν σίγουρα αξέχαστα. Ο λόγος για την 22χρονη Γουάνγκ Ξου που δέχτηκε από τον αγαπημένο της για δώρο ένα χρυσό κολιέ, αξίας περίπου 600 ευρώ.

Μόνο που ο νεαρός Κινέζος, στην προσπάθεια του να εντυπωσιάσει την κοπέλα του είχε την όχι και τόσο καλή ιδέα να το βάλει σε ένα μάφιν, με αποτέλεσμα εκείνη να το καταπιεί πριν ο νεαρός προλάβει να την ειδοποιήσει.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η ιδέα του φάνηκε αστεία και θεώρησε ότι η Γουάνγκ θα εκτιμούσε την εφευρετικότητά του και θα καταλάβαινε πόσο πολύ την αγαπούσε.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί της έκαναν ακτινογραφία και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να αφαιρέσουν το κολιέ από το στομάχι της.

Ο Ξιάο είπε ότι μετά την επέμβαση, η κοπέλα πήρε το δώρο, αλλά εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να το φορέσει και πολύ, παρόλο που εκείνος πέρασε πολλές ώρες καθαρίζοντάς το.
Διαβάστε Περισσότερα »

30 εκατ. ευρώ πήραν από την έρευνα για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες

Photo for this article
Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, τέσσερις εταιρίες που υπάγονται στον ΕΟΜΜΕΧ επί εννέα χρόνια ελάμβαναν κοινοτικά κονδύλια για να καλύπτουν λειτουργικές τους δαπάνες, σύμφωνα με έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Οι φορείς για να μπορούν να λαμβάνουν τα ποσά, επικαλούνταν τη συνεργασία τους με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΕΥΡΗΚΑ» (χρηματοδότηση για τα εθνικά ερευνητικά ινστιτούτα).
Από το 2002 έλαβαν, χωρίς να το δικαιούνται, περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για την έρευνα.
Οι οργανισμοί αυτοί ανήκουν στις 151 ΔΕΚΟ απ’ όπου θα αρχίσει να εφαρμόζεται η εργασιακή εφεδρεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση ως τις 6 Οκτωβρίου για την έκτακτη εισφορά


Παράταση σχεδόν μιας εβδομάδας στην προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης...
της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου επί των στοιχείων πολυτελούς διαβίωσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Με βάση την απόφαση που φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Γιάννη Καπελέρη, οι φορολογούμενοι έχουν την δυνατότητα πλέον να εξοφλήσουν την εισφορά έως τις 6 Οκτωβρίου.

Η παράταση στην αποπληρωμή της πρώτης δόσης του «τριπλού εκκαθαριστικού» ήταν αναμενόμενη καθώς μέχρι τώρα φέρεται να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή περί των 2,3 εκατομμυρίων σχετικών σημειωμάτων. Και μπορεί αυτή να ήταν η πρώτη - και μεγαλύτερη - παρτίδα των εκκαθαριστικών σημειωμάτων από την οποία το Δημόσιο προσδοκά να εισπράξει 1,6 δισ ευρώ και να τονώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού τους επόμενους κρίσιμους μήνες, αλλά εκκρεμεί η εκκαθάριση περίπου 1,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων από τις οποίες ενδέχεται να προκύψουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες νέα ειδοποιητήρια που θα αφορούν στις έκτακτες εισφορές .

Να σημειωθεί ότι η εισφορά μπορεί να πληρωθεί στις κατά τόπους εφορίες αλλά και σε τράπεζες και σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, ενώ το υπουργείο ξεκαθάρισε πως η παράταση διασφαλίζει στους υπόχρεους είτε την έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής, είτε την μη επιβολή προστίμου για την πληρωμή της πρώτης δόσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γαλάζια σκάνδαλα που πάνε… αρχείο




Οριστική ταφόπλακα μπαίνει σήμερα σε όλα τα μεγάλα «γαλάζια» σκάνδαλα, καθώς με τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης ολοκληρώνονται οι δύο Κοινοβουλευτικές Σύνοδοι.
Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η νέα Σύνοδος, που σημαίνει ότι παραγράφονται τα αδικήματα που συντελέστηκαν την περίοδο 2007 – 2009. Με τον τρόπο αυτό μπαίνει στο αρχείο η δικογραφία για τα υπερτιμολογημένα ελικόπτερα κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, όπως και για την κακοδιαχείριση του ΕΟΤ που βαραίνει τους κ.κ. Κώστα Μαρκόπουλο και Άρη Σπηλιωτόπουλο.
Επίσης, παραγράφονται τα όποια αδικήματα των κ.κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και Γιάννη Παπαθανασίου για τα Greek Statistics. 
  Newsbomb.gr 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ