Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ο Sou-Lee και ο Ι. Πέππας ... μας "εκθέτουν" στη Λιβαδειά...


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κώμα δύο μαθήτριες μετά από χρήση κοκαΐνης σε κατάληψη!



Στο νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση δύο 15χρονες, μετά απο πάρτι σε υπο κατάληψη σχολείο.

Τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο το βράδυ της Παρασκευής, μετά από πάρτι στο 4ο Λύκειο Ιωαννίνων, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες, έκαναν υπερβολική χρήση κοκαϊνης.

Σύμφωνα με το thebest.gr οι δύο 15χρονες, μαθήτριες του ίδιου σχολικού συγκροτήματος, που τελεί εδώ και μέρες υπό κατάληψη, βρίσκονταν το συγκεκριμένο βράδυ στο σχολείο, όπου μαζί με συμμαθητές τους είχαν οργανώσει πάρτι με κοκαΐνη, χασίς και άφθονο αλκοόλ.

Η αστυνομία συνέλαβε τρεις συμμαθητές τους για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα χασίς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ....



Ούτε στο Χόλιγουντ δεν γίνονται αυτά... 
 Το συγκεκριμένο βίντεο από τους δρόμους της Λευκορωσίας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις παραγωγές του Χόλιγουντ.

Μόνο στον κινηματογράφο θα μπορούσαμε να δούμε έναν οδηγό σαν κι αυτόν, ο οποίος, όταν το όχημά του συγκρούστηκε και άλλαξε πορεία, κατάφερε να βγει να απεγκλωβιστεί πηδώντας με στυλ «υπερ-ήρωα».

Ο αστυνομικός του περιπολικού - φορτηγού, μάλιστα, αφού πηδάει στο οδόστρωμα κάνει ακόμα μερικές «τούμπες» για να αποφύγει το βαν το οποίο πηγαίνει κατά πάνω του.
 
 
 
http://24wro.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτα η έκθεση της τρόικας, μετά η λύση


Στο τέλος του μήνα η τελική απόφαση για το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας και την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, όπως ανέφεραν Μέρκελ-Σαρκοζί. Πλήρης συμφωνία για τη στήριξη των τραπεζών

Picture 0 for Πρώτα η έκθεση της τρόικας, μετά η λύση
Την έκθεση της τρόικας περιμένουν Γερμανία και Γαλλία προκειμένου να καταλήξουν στο νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας και διαχείρισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, όπως ανακοίνωσαν Α.Μέρκελ και Ν.Σαρκοζί, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο.
Οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι η οριστική λύση στο πρόβλημα χρέους θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, προκειμένου το σχέδιο να είναι έτοιμο πριν τη Σύνοδο της G20 στις Κάννες στις 3-4 Νοεμβρίου. Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι υπάρχει πλήρης συμφωνία των δύο χωρών σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσουν λεπτομέρειες.
Η κ. Μέρκελ τόνισε πως οι δύο χώρες «θέλουν ένα σταθερό ευρώ και θα μεριμνήσουν για αυτό», ενώ διευκρίνισε πως Γαλλία και Γερμανία θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για την ανακεφαλαιοποίηση ευρωπαϊκών τραπεζών, χωρίς όμως να απαντήσει στο ερώτημα που τέθηκε αν αυτό αφορά όλα τα ευρωπαϊκά πιστωτικά ιδρύματα.
«Περιμένουμε την αξιολόγηση της τρόικας για την Ελλάδα», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί κομμάτι της Ευρωζώνης. «Θα βρούμε λύσεις ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοικονο σταθεροτητα της Ευρώπης και η βιώσιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γάτος κάνει καρδιακές μαλάξεις στην αγαπημένη του για να την φέρει στη ζωή! (video)




Απο τα πιο συγκινητικά βίντεο , ο γάτος προσπαθεί να φέρει στη ζωή μια γάτα…

κάνοντας της καρδιακές μαλάξεις!
http://xamaileonnews
 

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ;ΚΑΝΕ LIKE
 
xamaileon news
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΣΩΠΟΣ: Πρόστιμα που τα παίρνει το ποτάμι.



Η ρύπανση με βαρέα μέταλλα συνεχίζεται παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες.


Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΓΑΝΗ

Η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου στον Ασωπό και η εξαγγελία «νέων» μέτρων για τη σωτηρία του δεν αλλάζουν τη θλιβερή αλήθεια: ο ποταμός πεθαίνει. Ο ευρύτερος υδροφόρος ορίζοντας είναι ανεπανόρθωτα μολυσμένος. Χιλιάδες κάτοικοι, αγρότες και αλλοδαποί εργάτες καταναλώνουν ή έρχονται σε επαφή με καρκινογόνο νερό. Κι όμως, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένη να τα βάλει στα σοβαρά με τις βιομηχανίες που διαπράττουν το έγκλημα. Όπως δηλαδή και η προηγούμενη της Ν.Δ.
Τη συνεχιζόμενη απραξία του υπουργείου Περιβάλλοντος επιβεβαιώνουν τα μόλις 25 πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) από τότε που έγινε η κυβερνητική αλλαγή τον Οκτώβριο του 2009. Μάλιστα πάνω από τα μισά (15) αφορούν αυτοψίες που έγιναν πιο πριν.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 55 αυτοψίες έως και τον περασμένο Ιούλιο. Εκκρεμούν 17 υποθέσεις, ενώ υπήρξαν και δέκα εταιρείες που βρέθηκαν χωρίς καμία παράβαση. Η μόνη σοβαρή περίπτωση μόλυνσης που καταγράφηκε για τον Ασωπό αφορά την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).
Της επιβλήθηκε πρόστιμο 211.000 ευρώ με κυριότερη παράβαση τη «διάθεση των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων στον Θερμιδώντα (παραπόταμο του Ασωπού) χωρίς την απαιτούμενη άδεια διάθεσης». Προσέξτε όμως, η αυτοψία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 και η εισήγηση επιβολής προστίμου έγινε δέκα μήνες αργότερα! Συνολικά η εικόνα των προστίμων που επιβάλλονται είναι αποκαρδιωτική.
Οι λιγοστοί επιθεωρητές περιβάλλοντος έλεγξαν μεταξύ άλλων χοιροτροφεία, πτηνοτροφεία, μικρές μεταλλευτικές μονάδες, βιοτεχνίες σκαφών αναψυχής και κατέγραψαν πλήθος παραβάσεων. Οποια πέτρα κι αν σήκωναν κάτι έβρισκαν. Ωστόσο, στη συντριπτική τους πλειονότητα τα ευρήματά τους είχαν ελάχιστη -έως καμία- σχέση με τη ρύπανση του Ασωπού και του υδροφόρου ορίζοντα από βαρέα μέταλλα.
«Δεν πηγαίνουν να κάνουν ελέγχους σε μεγάλα εργοστάσια τα οποία έχουν δηλώσει στις άδειες λειτουργίας τους διαδικασίες παραγωγής που μπορούν να βγάλουν λύματα με βαρέα μέταλλα. Δηλαδή δεν ελέγχουν διεξοδικά τους ρυπαντές για το κύριο πρόβλημα, που είναι η τοξίνωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από εξασθενές χρώμιο. Η μόλυνση από τη συγκεκριμένη καρκινογόνα ουσία δεν αφορά μόνο τη Βοιωτία αλλά και τον Ωρωπό, τη Μεσσαπία, την Εύβοια, την Ελευσίνα, το Κορωπί και όπου αλλού αυτό θα εμφανιστεί σίγουρα στο μέλλον», επισημαίνει ο Θανάσης Παντελόγλου, χημικός-μηχανικός.
Στις περιοχές που διασχίζει το ποτάμι εδρεύουν περισσότερες από 700 βιομηχανίες, ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη του Πολυτεχνείου Αθηνών το 78,4% των λυμάτων που καταλήγουν στον Ασωπό προέρχεται από μόλις 24 μονάδες, κυρίως επιμεταλλώσεων.
Σύμφωνα με τον κατάλογο που μας έδωσε η υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος δεν έχει γίνει καμία νέα αυτοψία σε ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις όπου παλαιότερα είχαν εντοπιστεί σοβαρές περιβαλλοντικές παραβάσεις (π.χ. ΕΛΒΑΛ, Europa Profil Aluminio). Όμως, δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν υπήρχε κυβερνητική προειδοποίηση.
Το Φεβρουάριο του 2010 η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη παρουσίασε (όπως και ο σημερινός ομόλογός της) ένα σχέδιο σωτηρίας του ποταμού. Τότε είχε δηλώσει πως στόχος δεν είναι να επιβληθούν περισσότερα πρόστιμα, διότι και σήμερα που επιβάλλονται είναι αμφίβολο εάν εισπράττονται.
Πάντως οι καθυστερήσεις στην επιβολή των λιγοστών προστίμων είναι μεγάλες. Το ρεκόρ έγινε με την εταιρεία VIOMETALE η οποία δεν είχε καταθέσει μελέτη «αποκατάστασης-εξυγίανσης του υφιστάμενου σηπτικού απορροφητικού βόθρου διάθεσης υγρών βιομηχανικών αποβλήτων». Η επιβολή του προστίμου (24.000 ευρώ) πραγματοποιήθηκε δύο χρόνια μετά την αυτοψία!
Εδώ και χρόνια μία πολύ σημαντική κρατική υπηρεσία όπως είναι η ΕΥΕΠ παραμένει με ελάχιστο προσωπικό, χωρίς καμία υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό και χωρίς σοβαρή νομική υποστήριξη των υποθέσεων που ερευνά. Προς το παρόν οι κάτοικοι της Βοιωτίας άκουσαν έναν ακόμη υπουργό να υπόσχεται τη δημιουργία Γραφείου Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με έδρα τα Οινόφυτα προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι.
«Η κατάσταση στον Ασωπό παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Δεν εφαρμόστηκε κανένα από τα μέτρα που είχε εξαγγείλει η κ. Μπιρμπίλη. Στις περισσότερες περιοχές η πολιτεία εξακολουθεί να μοιράζει καρκινογόνο νερό για ανθρώπινη χρήση. Εχουμε προσφύγει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια γιατί δεν εφαρμόζεται η νομοθετημένη αρχή της προφύλαξης», μας λέει ο ιερωμένος Ιωάννης Οικονομίδης
Αυτή τη στιγμή πολλοί οικισμοί χρησιμοποιούν ρυπασμένο νερό, ενώ με πόσιμο υδροδοτούνται μόνο τα Οινόφυτα, το Σχηματάρι και η Θήβα. Εν τω μεταξύ πολιτικοί και δικαστές δεν βιάζονται ιδιαίτερα για την προστασία του περιβάλλοντος και την τιμωρία των ενόχων. Στις 27 του μηνός πιθανώς να ξεκινήσει η δίκη 15 βιομηχανιών οι οποίες κατηγορούνται για ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και θανάτου, έπειτα από ελέγχους των επιθεωρητών Περιβάλλοντος το φθινόπωρο του 2007.
Η εκδίκαση της υπόθεσης έπρεπε να είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2009, ωστόσο πήρε δύο χρονικά τεράστιες αναβολές. Πολύ πιθανόν του χρόνου τέτοιο καιρό να ξαναδιαβάσετε κάποιο άλλο ρεπορτάζ που θα αναφέρεται στην ίδια δίκη. Ισως και του παραχρόνου. Πιθανόν και το 2014. Το σίγουρο είναι πως κάθε φορά που θα πλησιάζει η εκδίκασή της (λίγο πριν ή μετά) ο εκάστοτε υπουργός Περιβάλλοντος θα αναλαμβάνει τη σωτηρία του Ασωπού ποταμού.
/lamiastereanews.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεργάτιδα του Βενιζέλου πήρε 4 προαγωγές (και αυξήσεις) σε μία εβδομάδα!


Συνεργάτιδα του Βενιζέλου πήρε 4 προαγωγές (και αυξήσεις) σε μία εβδομάδα!
Με προσόντα το απολυτήριο Λυκείου και την καλή σχέση της με τον υπουργό Οικονομικών, το δεξί χέρι του κ. Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο, Άντα Κιούρκα, κατάφερε να αμείβεται με περισσότερα από 2.600 ευρώ το μήνα και να ανεβαίνει 4 κλίμακες στο μισθολόγιο της μέσα σε σχεδόν μία εβδομάδα!


Με την... βούλα Βενιζέλου, η κυρία Κιούρκα λοιπόν πήρε τέσσερις αυξήσεις σε δέκα μέρες, όταν οι περισσότεροι συνάδελφοί της στο υπουργείο ετοιμάζονται να μην ξαναδούν αύξηση στο μισθό τους ή να βγουν σε εφεδρεία!

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, φαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες δίνει μαθήματα... διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων ως εργοδότης στο υπουργείο του. Μπορεί ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας να καταρρέει λόγω των συνεχών οικονομικών μέτρων εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων και οι εργαζόμενοι στον  ιδιωτικό τομέα να είναι στα πρόθυρα της «αυτοκτονίας», ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών αποτελεί εργασιακό παράδεισο για τους υπαλλήλους του κ. Βενιζέλου καθώς ο ίδιος δίνει κάθε μέρα –κυριολεκτικά- μισθολογικά κίνητρα στους συνεργάτες του.

Η κυρία Άντα Κιούρκα, στενή συνεργάτιδα του υπουργού ήταν γνωστή ως «σιδηρά κυρία» του ΥΕΘΑ, καθώς η συνεργασία της με τον κ. Βενιζέλο ξεκινά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ως έμπιστη του υπουργού η κυρία Κιούρκα συνέχισε τη θητεία της και στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, ο κ Βενιζέλος είχε προσλάβει την κ. Κιούρκα με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με μισθό 2.600 ευρώ στη θέση της δημοσιογράφου στο γραφείο τύπου και την ίδια σύμβαση υπέγραψε και στο υπουργείο Οικονομικών.

Όμως, στο υπουργείο Οικονομικών εν μέσω οικονομικής δυσπραγίας της χώρας και καταιγισμό νέων μέτρων δια στόματος Βενιζέλου, η κυρία Κιούρκα αύξησε το μισθό της και ανέβηκε τέσσερις μισθολογικές κλίμακες  από τις 17-06-11 έως τις 02/08/11. Προφανώς ο μισθός ανέβηκε από τις 2.600 ευρώ, αλλά από τα ΄έγγραφα δεν προκύπτει δυστυχώς το σημερινό του ύψος. Και όλα αυτά, όταν σύμφωνα με τον νόμο, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι υπουργείων εν γένει επιτρέπεται να ανεβαίνουν μία μισθολογική κλίμακα ανά δύο χρόνια.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα του ΦΕΚ που παρατίθενται παρακάτω , οι περίεργες μισθολογικές αλλαγές της κυρίας Κιούρκα υπογράφονται πάντα από τον κ. Βενιζέλο. Επομένως, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την ευθύνη του υπουργού στο εν λόγω ζήτημα που αποτελεί πρόκληση για τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους...

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βενιζέλος δεν ξεχνά να ανταμείψει αδρά τους υπαλλήλους που είναι ικανοί αλλά κυρίως έμπιστοι, έστω και αν στο τέλος αποδεικνύονται μια απλή... γκάφα.

Εκτός από την κυρία Κιούρκα, ο υπουργός είχε και άλλους «δικούς του» ανθρώπους που τον ακολουθούν στη θητεία του ως υπουργό, όπως ο κ. Ηλίας Βεργίτσης, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα εξαιτίας της διπλής γκάφας που έκανε με τα SMS που συμπεριέλαβε σε e-mail με παραλήπτες τα ΜΜΕ. Ο κ. Βεργίτσης ήταν σύμβουλος Τύπου του κ. Βενιζέλου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μαζί με τον τρίτο έμπιστο συνεργάτη του υπουργού, τον κ. Κώστα Βουβάλα.

.newpost.gr
beni1.jpgbeni2.jpgbeni3.jpgbeni4.jpg
Διαβάστε Περισσότερα »

Ουγκάντα: Πολυεθνικές αρπάζουν την γη φτωχών αγροτών


Ουγκάντα: Πολυεθνικές αρπάζουν την γη φτωχών αγροτώνΚαθώς οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής γίνονται όλο και πιο αισθητές, οι δυτικές χώρες προσπαθώντας να διασφαλίσουν την μελλοντική παραγωγή τροφίμων και βιοκαυσίμων, έχουν βρει ένα νέο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος: τις επενδύσεις στην αγροτική παραγωγή της Αφρικής ή σε απλά ελληνικά την αρπαγή καλλιεργήσιμης γης από αφρικανούς αγρότες υπό τη μορφή αγοράς ή μίσθωσης που μπορεί να διαρκεί και εώς 90 χρόνια.
Ξένες κυβερνήσεις, πολυεθνικές εταιρείες και μεγάλα πανεπιστήμια, όπως το Harvard και το Vanderbilt, υπό το πρόσχημα αγροτικών επενδύσεων και ερευνών που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουν την αγροτική παραγωγή, αγοράζουν ή μισθώνουν τεράστιες εκτάσεις σε διάφορες αφρικανικές χώρες, εκδιώκοντας έτσι εκατοντάδες χιλιάδες μικροκαλλιεργητές από τη γη τους.
Από το 2001 μέχρι σήμερα περισσότερα από 560 εκατομμύρια στρέμματα, έκταση δηλαδή ανάλογη της Βορειοδυτικής Ευρώπης έχουν πουληθεί, νοικιασθεί ή παραχωρηθεί από αφρικανικές χώρες σε πολυεθνικές εταιρείες ή σε κυβερνήσεις και ιδρύματα των δυτικών χωρών με συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μόνο στην Ουγκάντα, τα τελευταία 4 χρόνια περίπου 2 εκατομμύρια στρέμματα παραχωρήθηκαν ή ενοικιάσθηκαν σε ξένους επενδυτές.
Αυτή η επένδυση στην καλλιεργήσιμη γη σπάνια σχετίζεται με την αγροτική ανάπτυξη και την έξοδο από την φτώχεια που υπόσχονται οι επενδυτές και οι πολυεθνικές εταιρίες. Αντιθέτως οι φτωχοί καλλιεργητές, στους οποίους η γη ανήκε παραδοσιακά και μέσα από ένα εθιμικό σύστημα ιδιοκτησίας είναι τα θύματα του αδυσώπητου ανταγωνισμού μεταξύ των ξένων πολυεθνικών και ιδρυμάτων για την καλλιεργήσιμη γη.
Αυτές οι επενδύσεις συνεπάγονται την εκδίωξη χιλιάδων φτωχών καλλιεργητών από τα σπίτια τους, την αρπαγή της γης τους και επομένως την οικονομική τους εξαθλίωση καθώς χάνουν το μέσο επιβίωσης τους. Οι υποθέσεις αυτές σπάνια καταλήγουν στη δικαιοσύνη καθώς οι κάτοικοι δεν έχουν την δύναμη αλλά ούτε και τα χρήματα να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους έναντι των τοπικών πολιτικών ελίτ και των ξένων ή ντόπιων επενδυτών που κλείνουν τις συμφωνίες εκατομμυρίων.
Στην Ουγκάντα, ύστερα από πιέσεις των διεθνών δανειστών που ζητούσαν επίμονα να αντικατασταθούν τα εθιμικά καθεστώτα γαιοκτησίας, θεωρούμενα ως παρωχημένα, με ένα σύστημα ατομικής ιδιοκτησίας ώστε να ανοίξει η αγορά της γης , ξεκίνησε από το 1998 μια πολιτική επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης της γης.
Οι μεταρρυθμίσεις αυτές αν και αποσκοπούσαν στην αγροτική ανάπτυξη, στην ουσία εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των χρηματοοικονομικών οργανισμών, των διεθνών επενδυτών και των τοπικών διεφθαρμένων παραγόντων. Τα μεγάλα θύματα ήταν για άλλη μια φορά οι εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί καλλιεργητές, των οποίων η γη, ιδίως τα τελευταία χρόνια πουλήθηκε χωρίς οι ίδιοι να ερωτηθούν ποτέ.
« Έχασα τη γη μου όταν ιδιωτικοί φρουροί ήρθαν με ξύλα και όπλα και με χτύπησαν μαζί με τα παιδιά μου για να φύγω από το σπίτι μου. Σήμερα δεν έχω γη, δεν έχω δικαιώματα, δεν είμαι άνθρωπος, είμαι ένα τίποτα» λέει ο Φρεντ Μπαχεμουκα, πατέρας 8 παιδιών του οποίου η γη παραχωρήθηκε σε ξένη επενδυτική εταιρεία. Η ιστορία του Φρεντ δεν είναι εξαίρεση αλλά καθημερινή πραγματικότητα για χιλιάδες φτωχούς αγρότες που έχασαν τα πάντα σε μια νύχτα.
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam (Land and Power: The growing scandal surrounding the new wave of investments in land) μόνο στην Ουγκάντα τους τελευταίους μήνες 22.000 μικροκαλλιεργητές εκδιώχτηκαν με τη βία απο τα σπίτια τους ύστερα από την παραχώρηση της γης τους στην βρετανικών συμφερόντων εταιρεία New Forests Company.
Η εταιρεία, στην οποία έχουν επενδύσει μεγάλες τράπεζες όπως η HSBC, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και η Agri Vie- Agri business Fund, που χρηματοδοτείται από την Παγκόσμια Τράπεζα, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και αναφέρεται στους καλλιεργητές ως καταπατητές, υποστηρίζοντας πως η παραχώρηση της γης ήταν νόμιμη και οι εκδιώξεις είναι θέμα της τοπικής κυβέρνησης.
Χιλιάδες μικροκαλλιεργητές είδαν τα σπίτια τους και τα ζώα τους να καίγονται ενώ οι ίδιοι ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις όταν αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την γη τους.
Σήμερα χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ενώ βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης. Οι περισσότεροι θα μεταναστεύσουν στα αστικά κέντρα όπου θα στοιβαχτούν στις βρώμικες παραγκουπόλεις και θα γίνουν οι νέοι αστικοί φτωχοί θύματα της εξαθλίωσης και της απληστίας των τοπικών κυβερνήσεων και των ξένων επενδυτών.
ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Πως επηρεάζει το «κούρεμα» δάνεια και καταθέσεις

Πως επηρεάζει το «κούρεμα» δάνεια και καταθέσεις

Με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου που προέβλεπε συνολικό κούρεμα 21% στο ελληνικό χρέος, επί της ουσίας, να έχει καταστεί άκυρη στην πράξη, και το περιβόητο «haircut», να θεωρείται ότι θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο, το ερώτημα πλέον που κυριαρχεί στις καθημερινές συζητήσεις είναι πως οι αποφάσεις αυτές θα επηρεάσουν δάνεια και καταθέσεις.
Σύμφωνα με όσα ισχύουν ως τώρα, ενδεχόμενη αναδιάρθρωση χρέους είναι ασύνδετη με δάνεια και καταθέσεις. Τα αποθέματα των καταθετών δεν χάνουν την αξία τους ούτε αναμένεται να επηρεαστεί η πρόσβαση στις καταθέσεις. Το μόνο ενδεχόμενο που θα τις έθετε σε κίνδυνο θα ήταν αυτό που θα προέκυπτε μετά από εσωτερική υποτίμηση, έξοδο από το ευρώ και υιοθέτηση της δραχμής. Η αναδιάρθρωση χρέους δεν επηρεάζει άμεσα ούτε τους δανειολήπτες αφού τα δάνεια δεν πρόκειται να επηρεαστούν ή να μειωθούν.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζιτών αυτοί που θα επηρεαστούν άμεσα είναι κυρίως οι τράπεζες και οι μέτοχοί τους. Μια περαιτέρω αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στην οποία θα συμμετάσχουν οι τράπεζες θα περιορίσει κυρίως την κεφαλαιακή τους επάρκεια και κάποιες ενδεχομένως θα τις εξαντλήσει κεφαλαιακά. Ζητούμενο είναι λοιπόν η επανακεφαλαιποίηση, μέσω του EFSF για παράδειγμα, η οποία θα προσδώσει μεγαλύτερη ασφάλεια και εγγύηση στους καταθέτες.
Κίνδυνο για τις τράπεζες μετά τις διαδικασίες «κουρέματος» και επανακεφαλαιοποίησης αποτελεί ένας πιθανός αποκλεισμός από τις αγορές που θα περιορίσει δραστικά την άντληση ρευστότητάς τους. Αυτό σε συνδΥασμό με την γενικότερη μείωση του εισοδήματος των πολιτών και κατ΄ επέκταση των καταθέσεων δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την θέση των τραπεζών και έτσι είναι πιθανό νέα δάνεια να δίνονται με το «σταγονόμετρο» στο μέλλον.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ...!!..ΚΡΥΦΗ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ ΑΠΟΘΑΝΑΤΙΣΕ...ΝΕΦΕΛΙΜ...!!!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ...
/volostv.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΥΔΑΠ πληρώνει τα φροντιστήρια υπαλλήλων και παιδιών



Η εταιρεία ύδρευσης γλιτώνει τους χιλιάδες εργαζόμενους της από την πληρωμή διδάκτρων για ξένες γλώσσες
τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά τους.
Διαβαστε την ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ...
...
Το συγκεκριμένο ''βοήθημα'', όπως αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής, προβλέπεται από τις συλλογικές συμβάσεις και η ΕΥΔΑΠ κάνει λόγο για κοινωνική παροχή, ενώ οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται πως πρόκειται για παροχή αντί αυξήσεων.

Μάλιστα για να μην υπάρχουν ''αδικημένοι'' η ΕΥΔΑΠ έβγαλε και ανακοίνωση πως το βοήθημα ισχύει για ΟΛΟΥΣ :''κατά το σχολικό έτος 2011-2012 η Εταιρεία αναλαμβάνει τη δαπάνη των διδάκτρων για την εκμάθηση Ξένων Γλωσσών απο τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους".



Στην ανακοίνωση υπάρχει μάλιστα μία παράγραφος σύμφωνα με την οποία ''ο εργαζόμενος θα εισπράξει ολόκληρο το ποσό που κατέβαλε, προσαυξημένο κατα 45%!.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργούν Δευτέρα και Τετάρτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι


Απεργιακές κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, εξαγγέλλοντας δύο 24ωρες απεργίες για τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου και... για την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου και στάσεις εργασίας την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι στάσεις εργασίας και τις τρεις ημέρες θα γίνουν μεταξύ 8πμ -11πμ και μεταξύ 3μμ-6μμ.

Κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας και των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, και συνηγόρων καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Αντίθετα, θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις, οι μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, τα δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η κατάσταση στις φυλακές έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο επίπεδο», καθώς «παρουσιάζεται πλήρη υποστελέχωση σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις ειδικότητες της υπηρεσίας, με τεράστια οργανικά κενά που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το 60%».

Παράλληλα, αναφέρει η Ομοσπονδία, ότι «ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων και ο συνωστισμός τους μέσα στις φυλακές δημιουργεί στην κυριολεξία μία αποπνικτική κατάσταση και θέτει το επίπεδο της ασφάλειας σε χαμηλό επίπεδο».

Ενδεικτικά, αναφέρει ότι υπάρχουν 12.500 κρατούμενοι ενώ οι συνολικές θέσεις είναι περίπου 9000 και υπογραμμίζει ότι «κινδυνεύει η ασφάλεια των κρατουμένων και η ασφάλεια του προσωπικού».
Διαβάστε Περισσότερα »

Στάση πληρωμών στη ΝΔ


ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Σε "ανεξέλεγκτη χρεοκοπία" έχει οδηγηθεί ήδη η Συγγρού, ενώ ακολουθούν και οι άλλοι
Ο πρώτος δημόσιος οργανισμός, που έχει -εδώ και καιρό- προχωρήσει σε μια ιδιότυπη στάση πληρωμών δεν είναι κάποια ΔΕΚΟ ή κάποιος άλλος φορέας. Πρόκειται για τη ΝΔ, η οποία απασχολεί περίπου 250 υπαλλήλους, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα παραμένουν απλήρωτοι. Το συνολικό χρέος του κόμματος φτάνει τα 130 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων "έρχεται" από το παρελθόν. Από την περίοδο ουσιαστικά των εκλογών του 1993.

Οι προκάτοχοι του κ. Σαμαρά δεν κατόρθωσαν να λύσουν το πρόβλημα, και κατέφυγαν στην πάγια μέθοδο του δανεισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΝΔ έχει ήδη λάβει κρατικές επιχορηγήσεις μέχρι...
και το 2015, ενώ τα δάνεια σε τράπεζες δεν είναι αμελητέα. Ο Μ. Εβερτ έμεινε μόλις τέσσερα χρόνια στο "τιμόνι", ενώ ο κ. Κ. Καραμανλής, παρά το ότι ήταν ο μακροβιότερος και είχε τον χρόνο να μειώσει -αν μην τι άλλο- το έλλειμμα, εν τούτοις δεν φαίνεται να ασχολήθηκε ιδιαίτερα... Οι συνεργάτες τους, τότε που "λεφτά υπήρχαν" , κάλυπταν τις ανάγκες μέσω του δανεισμού και μέσω της προ-είσπραξης κρατικών επιχορηγήσεων μελλοντικών ετών.

Σήμερα, στο μοντέρνο (και σίγουρα πιο ακριβό από το νεοκλασικό της οδού Ρηγίλλης) κτίριο της λεωφόρου Συγγρού, όπου σχετικά πρόσφατα μετ-εγκαταστάθηκε η κεντρική διοίκηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οικονομικά προβλήματα είναι πλέον πολλά και μεγάλα και αφορούν αυτή καθαυτή τη λειτουργία του κόμματος.

Το καμπανάκι
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το περασμένο Πάσχα υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις του αδιέξοδου. Οι πληρωμές των υπαλλήλων άρχισαν να καθυστερούν και το καλοκαίρι, οι 250 εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι για περίπου δύο μήνες. Στα τέλη Αυγούστου, υπήρξε μια "ανάσα", καθώς καταβλήθηκαν τα περισσότερα από τα δεδουλευμένα. Δυστυχώς, για τους εργαζόμενους, όμως, αυτό ήταν απλώς μια παρένθεση, καθώς τώρα δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί Σεπτεμβρίου.
Πιο άσχημη είναι η κατάσταση με τους προμηθευτές αναλώσιμων και άλλων υλικών, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν περισσότερους από τρεις μήνες. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα σημαντικά έχουν καταγραφεί και στην πληρωμή των τριών βασικών κτιρίων που μισθώνει η ΝΔ: Στη Λ. Συγγρού, στη Ρηγίλλης και στη Λ. Μεσογείων, όπου στεγάζεται η ΟΝΝΕΔ.

Ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Θ. Σκορδάς, ο οποίος έχει και την ευθύνη για τα οικονομικά, ζητεί από όλους να κάνουν υπομονή, χωρίς ωστόσο και ο ίδιος να γνωρίζει πώς και πότε θα υπάρξει λύση. Εχει προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων, έκανε ένα μικρό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, αλλά, όπως σημειώνουν κομματικά στελέχη, αυτά ήταν "σταγόνα στον ωκεανό" σε ό,τι αφορά τη μείωση κόστους, καθώς στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ έχουν προστεθεί εξω-κοινοβουλευτικά πρόσωπα ως σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν επαγγελματική συνεργασία με τη ΝΔ και ως εκ τούτου αμείβονται από το κόμμα.

Την ίδια στιγμή που οι περικοπές δεν αποδίδουν, οι τράπεζες (ως γνωστόν) είναι ιδιαίτερα φειδωλές στα δάνεια, ενώ και η οικονομική εξόρμηση που έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο περίπου, δεν έχει φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα καθώς οι βουλευτές που έχουν αναλάβει τη διανομή των σχετικών κουπονιών δεν έχουν συναντήσει θετικές αντιδράσεις από τους πολίτες, κάτι που δεν αφορά μόνον τη ΝΔ αλλά το σύνολο σχεδόν των κομμάτων της χώρας. Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών δε, τρομάζει εκείνους που γνωρίζουν καλά την οικονομική κατάσταση του κόμματος και τις ανάγκες που θα προκύψουν για την πραγματοποίηση της καμπάνιας.

Λύση με... δείπνα
Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος προφανώς δεν ευθύνεται για το σύνολο των χρεών του κόμματος, είναι απόλυτα ενήμερος για την κατάσταση και αναζητά τρόπους για την κάλυψη, έστω των τρεχουσών αναγκών για τη λειτουργία της κεντρικής διοίκησης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημ. Αβραμόπουλος, είχε προτείνει κατά το παρελθόν τη διεξαγωγή -κατά το αμερικανικό πρότυπο- δείπνων με τη συμμετοχή του ίδιου, του κ. Στ. Δήμα και του κ. Σαμαρά, στα οποία όσοι προσέρχονται θα καταβάλλουν ένα όχι ιδιαίτερα μεγάλο πόσο για την ενίσχυση του κόμματος.

Η πρόταση αυτή έχει γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της ΝΔ, αλλά θα υλοποιηθεί με την προκήρυξη των εκλογών, οπότε και οι ανάγκες θα πολλαπλασιαστούν.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας πρότασης, εντάσσεται και η υποβολή αιτήματος για στήριξη του κόμματος από τους Ελληνες του εξωτερικού. Σχετική πρωτοβουλία, δεν αποκλείεται μάλιστα να αναλάβει και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς με τη συνεργασία των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ στις ΗΠΑ, στη Γερμανία και στη Μ. Βρετανία.

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΣΟΚ
Κρατική χρηματοδότηση το 2011. Δύο δόσεις των 5,4 εκατ. ευρώ. Το 2010 ήταν 19,8 εκατ. ευρώ. Εισφορές βουλευτών-μελών-φίλων 2,9 εκατ. ευρώ. Αναλήψεις δανείων 40,6 εκατ. ευρώ.

ΝΔ
Κρατική χρηματοδότηση το 2011. Δύο δόσεις των 4,2 εκατ. ευρώ. Το 2010 ήταν 15 εκατ. ευρώ. Εισφορές βουλευτών -μελών-φίλων 2,8 εκατ. ευρώ. Διαφορά ανάληψης & εξόφλησης δανείων 24,9 εκατ. ευρώ.

ΚΚΕ
Κρατική χρηματοδότηση το 2011. Δύο δόσεις του 1,3 εκατ. ευρώ. Το 2010 ήταν 4,6 εκατ. ευρώ. Εισφορές βουλευτών- μελών-φίλων 5,7 εκατ. ευρώ. Αναλήψεις δανείων 5 εκατ. ευρώ.

ΛΑΟΣ
Κρατική χρηματοδότηση το 2011. Δύο δόσεις του 1,089 εκατ. ευρώ. Το 2010 ήταν 3,9 εκατ. ευρώ. Καταθέσεις 980.000 ευρώ. Εισφορές μελών-βουλευτών 156.566 ευρώ.

ΣΥΡΙΖΑ
Κρατική χρηματοδότηση το 2011. Δύο δόσεις των 972.624 ευρώ. Το 2010 ήταν 3,5 εκατ. ευρώ. Εισφορές βουλευτών-μελών-φίλων 475.292 ευρώ. Αναλήψεις δανείων 5,3 εκατ. ευρώ.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Κρατική χρηματοδότηση το 2011. Δύο δόσεις των 450.155 ευρώ. Το 2010 ήταν 1,7 εκατ. ευρώ. Εισφορές βουλευτών- μελών-φίλων 78.557 ευρώ. Αναλήψεις δανείων μηδέν.

 ΕΘΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις για Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο 2012




Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου μπορούν οι δικαιούχοι του μειωμένου Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρεύματος να υποβάλουν αιτήσεις για τη χορήγησή του από την 1η Ιανουαρίου και για όλο το 2012.

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών και συνταξιούχων. Όσοι είναι γονείς τριών τέκνων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους είναι μικρότερο ή ίσο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν οι δύο παραπάνω κατηγορίες αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 20%. Επίσης, δικαιούχοι είναι οι άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων που δεν συμπεριλαμβάνει το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου, και τέλος τα άτομα με αναπηρία 67% ή όσοι έχουν προστατευόμενα μέλη με το ίδιο ποσοστό αναπηρίας και τους αντιστοιχεί έκπτωση 30%.

Το εισοδηματικό κριτήριο ελέγχεται με βάση την εκκαθαρισμένη, κατά το προηγούμενο έτος, φορολογική δήλωση. Δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη το 2012 θα κριθούν με βάση τα εκκαθαριστικά της εφορίας που εκδόθηκαν εφέτος.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στα ΚΕΠ, από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και στο τηλέφωνο 210 9298000. όσοι λαμβάνουν ήδη το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο δε χρειάζεται να υποβάλουν νέα αίτηση για το 2012.

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μην ανησυχείτε! Υπάρχουν και πιο βρώμικα γραφεία από το δικό σας! (Βρωμερότεροι βρωμύλων, δικηγόροι και λογιστές



Τα βρώμικα γραφεία φιλοξενούν μικρόβια που μπορούν γρήγορα να εξαπλωθούν στο προσωπικό, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις βρίσκονται ενώπιον «πανδημίας» από άδειες ασθενείας λόγω κρυολογήματος και ιών, επισημαίνει νέα έρευνα κατά την οποία... μελετήθηκαν εκατοντάδες γραφεία στη Βρετανία.

Μικρόβια βρέθηκαν σχεδόν στα δύο τρίτα των πληκτρολογίων υπολογιστών, ενώ ορισμένα από αυτά είχαν ακόμα και μούχλα.

Τα τηλέφωνα και τα γραφεία είχαν επίσης μικρόβια, όπως διαπίστωσε η εταιρεία ειδών γραφείου, «Viking», που πραγματοποίησε την έρευνα.

Οι δικηγόροι, οι λογιστές και όσοι εργάζονταν σε υπολογιστές ήταν οι πιο «ανθυγιεινοί» εργαζόμενοι της χώρας ενώ οι κοινωνικοί λειτουργοί ήταν πιθανότερο να έχουν μουχλιασμένα τρόφιμα στα γραφεία τους.

Πάνω από το μισό των εργαζομένων σε γραφεία δεν γνώριζαν ότι τα βακτήρια κρύβονται στα πληκτρολόγια, τα τηλέφωνα και τις οθόνες τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία «Viking» τα δύο τρίτα των εργαζομένων σε γραφεία παραδέχθηκαν ότι τρώνε στο γραφείο τους και στη συνέχεια δεν το καθαρίζουν
http://planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Γερμανοί ζητούν μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας για να μας «κουρέψουν»



Προκλητικός εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ(CDU) Μίκαελ Φούκς , σε συνέντευξή του , στην εφημερίδα Real news.
Όπως αναφέρει ο κ. Φούκς η Γερμανία δεν μπορεί να συμφωνήσει σε ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους χωρίς κανόνες και όρους.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει κάτι, όπως μέρος της εθνικής της κυριαρχίας , τουλάχιστον προσωρινά» δηλώνει ο Φούκς.
Ο γερμανός κοινοβουλευτικός αξιωματούχος, υποστηρίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και σημειώνει πως "κάποιος θα πρέπει να σας ελέγχει πως δεν πρόκειται να δημιουργηθούν ξανά αυτά τα προβλήματα στο μέλλον". Τονίζει πάντως πως δεν πρόκειται για απόφαση που θα λάβει η Γερμανία αλλά η τρόικα
Ο Μίκαελ Φούκς, αναφέρει επίσης ότι δεν προβλέπεται αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ αλλά σημειώνει πως δεν είναι προσωπικά πεπεισμένος αν η παραμονή στο ευρώ θα είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα ώστε να γίνει ανταγωνιστική και να αποκτήσει και πάλι ευημερία.
Οι δηλώσεις αυτές ακολουθούν τις χθεσινές δηλώσεις Μέρκελ , ότι «οι χώρες που δεν έχουν τηρήσει επανειλημμένως τους κανόνες σταθερότητας της Ευρωζώνης, θα πρέπει να μάθουν να ζουν με την πιθανότητα παρέμβασης στους προϋπολογισμούς τους».
Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε η Γερμανία προωθεί την θεσμοθέτηση "επιτρόπου για το ευρώ" βάζοντας μπροστά, όπως συνηθίζει άλλωστε την Ολλανδία.
Ο επίτροπος θα ασχολείται αποκλειστικά με το ενιαίο νόμισμα και θα φροντίζει να τηρείται το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

“Ο Άρης κάνει πόλεμο, μ’ αντάρτες παλικάρια…”: Μισή και «μίζερη» αποκατάσταση


Η θρυλική μορφή του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Θανάση Κλάρα-Άρη Βελουχιώτη, από το βάραθρο της Μεσούντας όπου τέλειωσε τη ζωή του, έχει πια εκτοξευτεί σε άλλους γαλαξίες. Έχει περάσει στο μυαλό και στην καρδιά ολόκληρου του ελληνικού λαού, σύμβολο αιώνιο της αντίστασης, της ταξικής αξιοπρέπειας και του αγώνα, της σωστής σύνδεσης του εθνικοαπελευθερωτικού με το ταξικό, αιώνιο σύμβολο της επανάστασης, σύμβολο ελληνικό και ταυτόχρονα διεθνιστικό…
Σήμερα το πρωί, σε τελετή στην πλατεία Λαού της Λαμίας, εκεί που βρίσκεται ο ανδριάντας του Άρη, λίγο πιο δίπλα από εκεί που εκφώνησε τον ιστορικό του λόγο, το ΚΚΕ προχωρεί στην «πολιτική- αλλά όχι κομματική…» – αποκατάστασή του.

Πέρα από την «εξισορρόπηση» της αποκατάστασης του συκοφαντημένου Νίκου Ζαχαριάδη, το μήνυμα είναι σαφές: «Είχε δίκιο, όμως… δεν υπάκουσε στο κόμμα»! Και δεν είναι εποχές σήμερα για επιβραβεύσεις της κομματικής ανυπακοής…

Έχει όμως και κάτι ανατριχιαστικό το μήνυμα αυτό: Μπορεί να είχε δίκιο, ορίστε που του αναγνωρίζεται σήμερα, με 66 έστω χρόνια καθυστέρηση, όμως ορθώς ακολουθήθηκε η πανθομολογούμενα πλέον σήμερα λανθασμένη κομματική γραμμή, ορθώς το μεγαλειώδες εαμικό κίνημα «ετελεύτησε εν στόματι μαχαίρας», αφού το προέχον είναι πάντοτε η ορθότητα της κομματικής γραμμής και το παπικό «αλάθητο» της ηγεσίας… Αυτή η λογική πρυτανεύει στο ΚΚΕ και για τα μεγάλα και για τα μικρότερα. Από την παράδοση των κρατούμενων αγωνιστών της Ακροναυπλίας που δεν δραπέτευσαν και οδηγήθηκαν δέσμιοι στους Γερμανούς καταχτητές υπακούοντας στην ηγεσία, μέχρι τις μέρες μας.
Σήμερα στη Λαμία «αποκαθηλώνεται» μεν συμβολικά το κεφάλι του Άρη από το φανοστάτη των Τρικάλων, για να μας εξηγήσει όμως ο Τηλέμαχος Δημουλάς γιατί δεν πρέπει να αποκατασταθεί κομματικά ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ κι ας είχε δίκιο. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, κάπως αντίστροφα θάπρεπε να είναι τα πράγματα…
Διαβάστε Περισσότερα »

Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου:Προσφορά ζωής στην Αιμοδοσία


Δίνουμε Αίμα, Προσφέρουμε Ζωή. Όλοι στην Αιμοδοσία την Κυριακή 16/10, 9.30 πμ - 1.00 μμ, στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου!

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από το zougla.gr:ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πούλησε γιαούρτι με σπέρμα

Πούλησε γιαούρτι με σπέρμαΟ Άντονι Γκαρσία, υπάλληλος αμερικανικού παντοπωλείου, παραδέχτηκε ότι προσέφερε σε μια πελάτισσα γιαούρτι στο οποίο είχε βάλει το σπέρμα του.
Τον Ιανουάριο προσέφερε σε μια πελάτισσα ένα κύπελλο με γιαούρτι, μέσα στο οποίο είχε βάλει ένα πλαστικό κουταλάκι με το σπέρμα του.
Η άτυχη γυναίκα ανέφερε ότι άρχισε αμέσως να φτύνει στο πάτωμα και να σκουπίζεται με το μανίκι της. Όταν έφτασε η αστυνομία συνέλεξε δείγματα από το δάπεδο και κράτησε τη μπλούζα της γυναίκας ως στοιχείο.
Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι το σπέρμα προερχόταν από τον Γκαρσία, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε την πράξη. Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Αλμπουκέρκι όμως ομολόγησε.
Ο προφυλακισμένος υπάλληλος θα τιμωρηθεί με φυλάκιση έως τριών ετών, την οποία θα ακολουθήσουν τρία χρόνια επιτήρησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιά βουλευτής κατηγορείται για κακοποίηση;


Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παραπέμφθηκε να δικαστεί με την κατηγορία της κακοποίησης του ανήλικου παιδιού της.  Η εν λόγω Βουλευτής παραπέφθηκε να δικαστεί μετά από μηνυτήρια αναφορά του εν διαστάσει συζύγου της ο οποίος έχει καταθέσει και ιατρική βεβαίωση του Νοσοκομείου Παίδων με την οποία αποδεικνύεται η κακοποίηση του νεαρού αγοριού, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Βοιωτικά Νέα».
Το όνομά της είναι γνωστό..Εμείς απλά θα σας πούμε ότι ήταν .............. πριν μπεί στη Βουλή.
prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 10 εντολές ασφαλείας της οικογένειας και του σπιτιού σας


permisospress.blogspot.com
Οι εποχές αλλάζουν και τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο όσο αφορά την εγκληματικότητα.Στις μέρες οι ληστές και οι διαρρήκτες είναι πια άριστοι γνώστες της τεχνολογίας...και μπορούν εύκολα ή δύσκολα να ξεπεράσουν οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί μπροστά τους για να παραβιάσουν τις πόρτες του σπιτιού ή της επιχείρησης σας.Το πρώτο πράγμα που θα σκέφτεστε πάντα,σε περίπτωση που κάποιος παραβιάσει το χώρο σας...είναι η αξία της ζωή σας αλλά και η ζωή των δικών σας ανθρώπων.
Φροντίστε (όσο γίνεται) να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να μην προσπαθήσετε να αφοπλίσετε τους ληστές...

Εδώ θα σας παρουσιάσουμε τους 10 πιο κλασικούς τρόπους που υπάρχουν παγκοσμίως...και αν τους τηρείτε πάντα,θα νιώθετε κάπως πιο ασφαλείς...


Δεκάλογος του τι πρέπει να προσέχουμε...


1) Η επιφυλακτικότητα και η καχυποψία απέναντι σε κάθε άγνωστο είναι το πρώτο μέτρο προστασίας κάθε πολίτη.

2) Το βράδυ καλό είναι να κλειδώνετε την πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας, αφού είναι πολύ πιο δύσκολο για κάποιον να παραβιάσει κλειδωμένη κλειδαριά παρά μία πόρτα που έχει απλά κλείσει.

3) Οσοι μένετε σε χαμηλούς ορόφους, κάτω από το μπαλκόνι μην τοποθετήσετε αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως "σκαλοπάτι" από διαρρήκτη για να ανέβει στο διαμέρισμά σας.

4) Η είσοδος της οικίας πρέπει να είναι πάντα καλά φωτισμένη.

5) Μην αναφέρετε σε κανέναν ότι έχετε αγοράσει κάποιο πολύτιμο αντικείμενο.

6) Μην αφήνετε στο σπίτι τιμαλφή και χρήματα.

7) Τοποθετήστε συναγερμό, καθώς επίσης μία ή και περισσότερες ασύρματες κάμερες.

8) Ενας σκύλος, πίσω από κλειστή πόρτα, λειτουργεί μόνο με το γάβγισμά του πάντα αποτρεπτικά για κάθε επίδοξο ληστή.

9) Ξεχάστε ό,τι έχετε δει στις... ταινίες και θυμηθείτε ότι απέναντι στον εισβολέα το πρώτο πράγμα που έχει πάντα αξία είναι η ζωή σας και η ζωή των δικών σας ανθρώπων.

10) Εάν αποφασίσετε να φύγετε για κάποιες ημέρες από το σπίτι σας, γνωστοποιήστε το στους γείτονες προκειμένου να προσέχουν για τυχόν ύποπτες κινήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για την ελεγχόμενη χρεοκοπία και όχι μόνο


Τι θα συμβεί αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση;
H χώρα δεν έχει υποχρεώσεις προς ξένους δανειστές πριν από τον Ιανουάριο. Τα ομόλογα που λήγουν τον Δεκέμβριο είναι αυτά που έχουν δοθεί προς τις φαρμακοβιομηχανίες για την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου. Τα έχουν στα χέρια τους ελληνικές βιομηχανίες και ελληνικές τράπεζες. Αυτές θα την «πληρώσουν».

Επίσης, εννοείται ότι δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις, τουλάχιστον μετά τα μέσα Δεκεμβρίου. Ακόμη κι αν αυξηθούν τα έσοδα της έκτακτης εισφοράς, που έφτασαν τα 650 εκατ. ευρώ μέχρι τα ......
τέλη Σεπτεμβρίου, και χρησιμοποιηθούν τα πρώτα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, ύψους περίπου 850 εκατ. ευρώ (αν και το τελευταίο δεν επιτρέπεται με βάση το νόμο), στο τέλος κάθε μήνα το Δημόσιο πρέπει να εκταμιεύει 1,8 δισ. ευρώ περίπου για μισθούς και συντάξεις. Επομένως, πιθανώς μισθοί και συντάξεις θα δίνονται κουρεμένα έως ότου δοθεί λύση, όποια κι αν είναι αυτή.
Αυτό θα έχει προφανώς ευρύτερες συνέπειες, καθώς δεν θα μπορούν να πληρωθούν δόσεις δανειοληπτών σε τράπεζες.
Ο μεγαλύτερες κίνδυνος είναι να προκληθεί πανικός ότι επίκειται χρεοκοπία και να επιχειρηθούν μαζικές αναλήψεις καταθέσεων.
Οι δανειστές μας είχαν, σύμφωνα με μια εκδοχή, εξετάσει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η δόση για λόγους άσκησης πίεσης. Eδώ που έχουμε φτάσει όμως, ο εκβιασμός αυτός έχει χάσει πλέον το νόημά του.

Γιατί όχι σε ένα γενναίο κούρεμα της τάξης του 50%;

Επί της αρχής, είναι σωστό να υποστούν οι τράπεζες τις συνέπειες της απερίσκεπτης ή κερδοσκοπικής πρακτικής τους στο παρελθόν, όταν δάνειζαν το ελληνικό κράτος κλείνοντας τα μάτια στους κινδύνους. Αυτό άλλωστε υποστηρίζει και η «ηθικολόγος» Γερμανία. Ομως, αν οι τράπεζες καταρρεύσουν θα την πληρώσουν και οι πελάτες τους. Για να προστατευθούν οι καταθέτες πρέπει να στηριχθούν οι τράπεζες, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τα πράγματα είναι χειρότερα για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα οποία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα αντίστοιχο ταμείο. Το κράτος πρέπει να βρει πηγή χρηματοδότησής τους, προκειμένου να εξακολουθήσουν να πληρώνουν τις συντάξεις.
Η Ελλάδα για να μπορέσει να ελέγξει και να διαχειριστεί τις επιπτώσεις ενός μεγάλου κουρέματος πρέπει να έχει εξασφαλίσει τη διάθεση ενός ποσού 70-100 δισ. ευρώ (επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των Ταμείων, αντικατάσταση βραχυχρόνιου δανεισμού - τρίμηνα και εξάμηνα έντοκα γραμμάτια -, κάλυψη στοιχειωδών αναγκών λειτουργίας ενόψει και της πιθανής έως βέβαιης κατάρρευσης εσόδων κ.λπ.). Εκτός του ότι μέρος του οφέλους από το κούρεμα «χάνεται» αμέσως με τον νέο δανεισμό, ο μόνος «πρόθυμος» δανειστής μπορεί να είναι η τρόικα. Θα τα δώσει; Αν υπάρξει συμφωνία για ελεγχόμενη χρεοκοπία, μάλλον ναι. Ασφαλώς, όμως, δεν θα το κάνει χωρίς δεσμεύσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους μετά το βαθύ κούρεμα. Για τους πολίτες αυτό θα σημαίνει «άγρια λιτότητα».
Δεδομένου ότι το ποσοστό του χρέους που κατέχουν ξένες τράπεζες είναι μικρό (αν εξαιρεθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), όσοι είναι αντίθετοι στην ιδέα του μεγάλου κουρέματος υποστηρίζουν ότι δεν έχει νόημα να προκληθεί όλη αυτή η αναστάτωση και οι κίνδυνοι για τόσο μικρό όφελος. Από τα 135 δισ. ευρώ που προβλέπεται να «ρυθμιστούν» με βάση τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, μόνο τα 45 κατέχουν οι ξένοι. «Θα χρεοκοπήσουμε, λοιπόν, ενάντια στον εαυτό μας;» διερωτάται στέλεχος ασφαλιστικού οργανισμού.
Υπάρχει περίπτωση να βγούμε προσωρινά από την ευρωζώνη;
Κανένας από τους αναλυτές δεν το θεωρεί πιθανό αυτή τη στιγμή, αν και δεν το αποκλείουν για αργότερα. Το ενδεχόμενο αυτό συνδυάζεται με την έναρξη λειτουργίας του μόνιμου Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM), που προβλέπει τη δυνατότητα «ελεγχόμενης» χρεοκοπίας σε κράτος-μέλος της ευρωζώνης. Κάτι που σύμφωνα με ορισμένους, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, συνεπάγεται και «οικειοθελή» αναστολή της συμμετοχής του σε αυτήν. Εάν η επόμενη μέρα της ελεγχόμενης χρεοκοπίας δεν εξασφαλίζει μια πορεία σύγκλισης με τους εταίρους της ευρωζώνης, η αναστολή, τουλάχιστον της συμμετοχής στην ευρωζώνη, θα είναι σε μερικά χρόνια επιθυμητή από την ίδια τη χώρα μας. Κανονικά, ο ESM προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία το 2014, ωστόσο επιχειρείται, κυρίως από τη Γερμανία, η επίσπευση της λειτουργίας του για το καλοκαίρι του 2012.
Στο ερώτημα τι θα σήμαινε μια προσωρινή ή μόνιμη έξοδος από την ευρωζώνη, οι περισσότεροι αναλυτές απαντούν με τη λέξη «καταστροφή». Επισημαίνουν το πρόβλημα με τις εισαγωγές ακόμη και εντελώς απαραίτητων προϊόντων (τρόφιμα, πετρέλαιο, φάρμακα), τον πανικό, την απόσυρση των καταθέσεων από τις τράπεζες, τα περιοριστικά μέτρα που ως εκ τούτου ίσως καταστούν αναπόφευκτα, την απώλεια της αγοραστικής αξίας των μισθών, την αύξηση της αξίας του δημοσίου χρέους, την πιστωτική ασφυξία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστροφή στη φασολάδα


Η κρίση οδηγεί τους καταναλωτές σε φθηνές διατροφικές λύσεις

Όσπρια, ζυμαρικά και λαχανικά αντικαθιστούν ή υπερτερούν σημαντικά σε σχέση με το κρέας και τα ψάρια. Από τα σουπερμάρκετ αγοράζονται πλέον μόνο τα απολύτως αναγκαία, τα εστιατόρια αδειάζουν και οι πελάτες μετακινούνται σε πιτσαρίες και σουβλατζίδικα.

Το φαγητό της προηγούμενη μέρας δεν πετάγεται πλέον, τα εμφιαλωμένα κρασιά είναι σχεδόν παρελθόν... Επιπροσθέτως, «το αγοραστικό κοινό στρέφεται προς την ιδιωτική ετικέτα. Τα επώνυμα προϊόντα αντικαθίστανται από τα προϊόντα με ετικέτα του σουπερμάρκετ, τα οποία παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στην κατανάλωση, επειδή είναι φτηνότερα» επισημαίνει ο Γιώργος Λαχουρίτης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών(ΙΝΚΑ).

Ο ίδιος παρατηρεί ότι οι καταναλωτές απορρίπτουν πλέον τα συσκευασμένα τρόφιμα, προτιμώντας τα χύμα προϊόντα καθώς και όλα τα προϊόντα με χαμηλή τιμή: επιλέγουν το λευκό τυρί (από αγελαδινό γάλα) από τη φέτα με ελληνική ονομασία προέλευσης (από πρόβειο γάλα), διότι είναι φτηνότερο. Γι' αυτό και αυξήθηκαν τόσο οι διαφημίσεις φέτας.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών, οι Έλληνες έχουν αυξήσει την κατανάλωση όσπριων και ζυμαρικών: «Το γεύμα πλέον μιας πενταμελούς οικογένειας είναι ζυμαρικά με λίγη σάλτσα και ψωμάκι» λέει ο Γ. Λαχουρίτης, προσθέτοντας ότι η κατανάλωση κρέατος μειώθηκε κατά 30%, ενώ στα ψάρια επιλέγουν τα φτηνά (γόπα, σαρδέλα, γαύρο) αποφεύγοντας τα ακριβά ή αγοράζουν τσιπούρες και λαβράκια ιχθυοτροφείου.

Το ΙΝΚΑ ζητάει από την κυβέρνηση να υποχρεώσει τις εταιρείες να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων, ώστε να αναπροσαρμοστούν στις τιμές των μισθών: «Δεν είναι δυνατόν να πωλείται ένα ελληνικό πακέτο ρύζι 3 ευρώ, όταν το κόστος αγοράς του είναι 20 λεπτά...» σχολιάζουν, λέγοντας ότι «παλιότερα πηγαίναμε στο σουπερμάρκετ κι ό,τι μας άρεσε το βάζαμε στο καλάθι. Σήμερα πάμε κι αγοράζουμε τα αναγκαία. Οι συνήθειες των καταναλωτών άλλαξαν. Ψωνίζουν μόνο ό,τι χρειάζονται για να περάσουν περίπου δύο μέρες».

Τονίζουν ότι οι καταναλωτές κάνουν έρευνα αγοράς, προσπαθώντας να πετύχουν την καλύτερη τιμή. Κι αυτό συμβαίνει επειδή οι διαφορές στις τιμές των προϊόντων φτάνουν μέχρι και το 100%. Επιλέγοντας προϊόντα από τρία διαφορετικά σουπερμάρκετ το όφελος του καταναλωτή, σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, κυμαίνεται στο 20%.

Το προβάδισμα στην κατανάλωση κρέατος έχουν το χοιρινό και το κοτόπουλο που έχουν προσιτή τιμή, σύμφωνα με τον Βασίλη Παπαθανάση (αντιπρ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών): «Στα αμνοερίφια και τα πρόβεια κρέατα η κατανάλωση έπεσε κατά 40%. Μικρότερη μείωση εμφανίζεται στο μοσχάρι».

Οι κρεοπώλες διαπιστώνουν ότι μεγάλο μέρος των καταναλωτών αγοράζουν φτηνό κρέας από τα σουπερμάρκετ και μάλιστα σε πολύ μικρές ποσότητες: «Πριν εμφανιστεί η οικονομική κρίση, έμπαιναν στο χασάπικο δέκα πελάτες κι αγόραζαν κρέας αξίας 500 ευρώ. Σήμερα 15 πελάτες θα κάνουν αγορές μικρότερες των 400 ευρώ. Αν μια οικογένεια ξόδευε 100 ευρώ την εβδομάδα για κρέας, τώρα ξοδεύει εξήντα».

Αυτή η μεταστροφή στις διατροφικές συνήθειες συμβαδίζει όμως με αύξηση της παχυσαρκίας, σημειώνει η διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη: «Ο κόσμος προτιμά τα φτηνά τρόφιμα με πολλά λιπαρά διότι επιλέγει με βάση την τιμή. Ενα χάμπουργκερ είναι φτηνότερο από μια σαλάτα κι ένα σουβλάκι με πίτα από μια μερίδα ψητό κοτόπουλο. Το κρέας και τα ψάρια είναι ακριβότερα από τα όσπρια και τα ζυμαρικά».

Οι έρευνες των διατροφολόγων έδειξαν ότι οι καταναλωτές πλέον επιλέγουν τις λιπαρές τροφές (πίτσες) και τις πλούσιες σε υδατάνθρακες (ζυμαρικά). Επιπλέον προτιμούν να τρώνε σε φαστ-φουντ και πιτσαρίες από τα εστιατόρια που είναι ακριβότερα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το καταναλωτικό κοινό παρασύρεται από δελεαστικές προσφορές (μια οικογενειακή πίτσα, δώρο δύο αναψυκτικά) που αποτελεί οικονομική λύση, αλλά με πολλές θερμίδες. Επίσης σημειώνεται αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ, που καταναλώνεται στο σπίτι, ειδικά από εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους.

Γενικότερα οι διατροφολόγοι, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», διαπιστώνουν ότι οι Έλληνες στη διάρκεια της κρίσης τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες τροφών και, αντιθέτως, ορισμένοι αρνούνται τη λήψη τροφής, επηρεασμένοι από αρνητικά αισθήματα. Συνιστούν στους καταναλωτές να επιλέγουν εποχικά φρούτα και λαχανικά (χαμηλού κόστους) και φτηνά ψάρια που είναι υγιεινά και θρεπτικά. Να μην πετούν το φαγητό της προηγούμενης μέρας (το σπανακόριζο γίνεται πίτα και το κοτόπουλο σούπα) και να προγραμματίζουν την ημερήσια λήψη τροφών (μία μέρα ψάρι, την επομένη κοτόπουλο, όσπρια). Επιπλέον επισημαίνουν ότι οι πελάτες των διατροφολόγων μειώθηκαν αισθητά θεωρώντας ότι πιέζονται από τη γενικότερη κατάσταση και δεν μπορούν να προσθέσουν άλλη μια πίεση, που είναι η απώλεια βάρους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακόμα κι οι Πακιστανοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα!


Δεκάδες φεύγουν κάθε μέρα
Στην ουρά στέκονται καθημερινά έξω από την πρεσβεία της χώρας τους δεκάδες Πακιστανοί, οι οποίοι θέλουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.
Παλαιότερα, οι Πακιστανοί συνωστίζονταν στην πρεσβεία για να λύσουν ζητήματα που αφορούσαν την παραμονή τους στην Ελλάδα. Σήμερα...
... τακτοποιούν τις υποθέσεις τους για να επιστρέψουν στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με υπολογισμούς των Αρχών, που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή», κάθε μέρα, περίπου 20-30 Πακιστανοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα, με το ρυθμό φυγής να αυξάνεται συνεχώς.

Οι περισσότεροι εργάζονταν σε οικοδομές και έστελναν τα περισσότερα χρήματα στις οικογένειές τους στο Πακιστάν. Ωστόσο, τώρα ποια με το ζόρι μπορούν να εξασφαλίσουν πέντε μεροκάματα το μήνα και τα χρήματα δεν φθάνουν όχι μόνο για να στείλουν στη χώρα τους, αλλά ούτε και για να ζήσουν οι ίδιοι εδώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί τα ασανσέρ έχουν καθρέφτες?


Είναι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούμε καθημερινά οι περισσότεροι. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι ανελκυστήρες έχουν καθρέφτες ???




Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο πιθανές εξηγήσεις. Οι βασικοί λόγοι για την ύπαρξη καθρεπτών, είναι ψυχολογικοί και λόγοι ασφαλείας.

Όταν με τη βιομηχανική ανάπτυξη τα κτίρια άρχισαν να γίνονται όλο και ψηλότερα, η χρήση ανελκυστήρων έγινε απαραίτητη. Οι ανελκυστήρες εκέινη την εποχή ήταν αρκετά αργοί και συχνά οι άνθρωποι που τους χρησιμοποιούσαν εξέφραζαν παράπονα. Οι μηχανικοί της εποχής άρχισαν να σκεφτονται τη λύση στο πρόβλημα. Ένας μηχανικός διατύπωσε την άποψη ότι οι ανελκυστήρες δεν είναι αργοί αλλά επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν κάτι για να απασχολούνται στη διαδρομή, τους δημιουργείται η αίσθηση ότι ο χρόνος δεν κυλά! Έτσι προτάθηκε η χρήση καθρεφτών και οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι τα παράπονα μειώθηκαν αισθητά, ώστε η χρήση τους καθιερώθηκε. Οι άνθρωποι έχουν κάτι να απασχολούνται στη διαδρομή και έτσι ξεπερνούν τον ψυχολογικό σκόπελο της απραξίας!

Ταυτόχρονα λόγοι ασφαλείας επιβάλουν τη χρήση καθρεφτών. Η καθημερινή χρήση του ανελκυστήρα τον έχει ενσωματώσει στην καθημερινότητά μας και πολλές φορές εισερχόμαστε αφηρημένοι. Τι γίνεται όμως αν, για κάποιο λόγο, ο θάλαμος δεν δρίσκεται πίσω από την πόρτα; Υπάρχει κίνδυνος πτώσης στο φρεάτιο. Έτσι η ύπαρξη καθρέφτη μας διευκολύνει να αντιληφθούμε την ύπαρξη του θαλάμου σε αντίθεση με το σκοτεινό φρέαρ.

Επίσης πολλοί άνθρωποι έχουν κλειστοφοβία και ο περιορισμός σε ένα τόσο μικρό χώρο, τους προκαλεί αναστάτωση. Με τη χρήση καθρεφτών ο χώρος «διπλασιάζεται» και απαλύνει το αίσθημα κλειστοφοβίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα



Στις 9 Οκτωβρίου

Γεγονότα

1776: Μία ομάδα ισπανών ιεραποστόλων ιδρύει μία πόλη στα δυτικά των ΗΠΑ, που σήμερα ονομάζεται Σαν Φραντσίσκο.

1912: Ο ελληνικός στόλος, υπό το ναύαρχο Κουντουριώτη, καταλαμβάνει τη Λήμνο και κηρύσσει τον αποκλεισμό του νησιού.

1932: Ο Ιωσήφ Στάλιν καθαιρεί και εξορίζει στη Σιβηρία τους Γκριγκόρι Ζινόβιεφ και Λέον Καμένεφ, που μοιράζονταν την εξουσία μαζί του μετά το θάνατο του Λένιν.

1944: Οι Ναζί βομβαρδίζουν την Αθήνα, τρεις ημέρες προτού φύγουν από την πόλη. Έξι νεκροί και 22 τραυματίες, ο απολογισμός.

1965: Το τραγούδι των Beatles «Yesterday» ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών, όπου θα παραμείνει για τέσσερις εβδομάδες.

Γεννήσεις

1940: Τζον Λένον, ένας από τους τέσσερις Beatles.

1969: Πόλι Χάρβεϊ, γνωστή ως P.J. Harvey, αγγλίδα ρόκερ.

Θάνατοι

1967: Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, αργεντινός επαναστάτης. Δολοφονήθηκε στη ζούγκλα της Βολιβίας.

2001: Ελένη Βακαλό, ποιήτρια, τεχνοκριτικός και ιδρυτικό μέλος της ομώνυμης καλλιτεχνικής σχολής.

2004: Ζακ Ντεριντά, γάλλος φιλόσοφος, εισηγητής της θεωρίας της αποδόμησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έστελναν η μια στην άλλη τις γυμνές φωτογραφίες των συζύγων τους




Μέχρι και… ξύλο παρ’ ολίγο να «πέσει» το προηγούμενο Σάββατο μεταξύ τριών φιλικών ζευγαριών, στην Πάτρα όταν ο ένας άνδρας ανακάλυψε… τυχαία αυτό που έκαναν μεταξύ τους, η γυναίκα του με τις γυναίκες των άλλων δύο ανδρών.

Και τι ήταν αυτό; Ανταλλαγή φωτογραφιών μέσω κινητού τηλεφώνου που είχαν τραβηχτεί κατά τη διάρκεια των προσωπικών στιγμών τους!
Τα ζευγάρια έχουν φιλική σχέση μεταξύ τους λόγω των τριών γυναικών, οι οποίες είναι φίλες από τα εφηβικά τους χρόνια. Από τότε που παντρεύτηκαν δεν διέκοψαν τη μεταξύ τους επαφή και αντιθέτως άρχισαν να κάνουν κολλητή παρέα και μαζί με τους συζύγους τους. Μόνο που φαίνεται πως δεν ξέχασαν τα… παιδιαρίσματα της εφηβικής ηλικίας. Μάλλον τα έλεγαν και τα… έδειχναν όλα, κι αυτό αν αγνοία των ανδρών τους.
Το προηγούμενο Σάββατο, οι τρεις φίλες βρέθηκαν σε μαγαζί των Υψηλών Αλωνίων και μαζί τους ήταν οι δύο από τους τρεις συζύγους.
Οι δύο άνδρες άρχισαν να μιλούν μεταξύ τους ενώ οι γυναίκες ασχολούντο με τα κινητά τους τηλέφωνα. Γελούσαν αλλά δεν αποκάλυπταν στους άνδρες το λόγο.
Μέχρι που κάποια στιγμή στο κινητό του ενός συζύγου αναβόσβησε η ένδειξη για μήνυμα μέσω bluetooth. Ο ίδιος πάτησε «ok» και προς μεγάλη του έκπληξη παρέλαβε μία φωτογραφία, η οποία έδειχνε το… σεξουαλικό του μόριο σε στύση!
Ο ίδιος τα έχασε. Και ακόμα περισσότερο, όταν είδε ότι η φωτογραφία είχε σταλεί από το τηλέφωνο της γυναίκας του. Μόλις κοίταξε αυτή και τις φίλες της, κατάλαβε τι συμβαίνει και απαίτησε να του παραδώσου τα τηλέφωνά τους.
Έστελναν γυμνές φωτογραφίες των συζύγων με bluetooth!
Αυτό που αποκαλύφθηκε ήταν πως οι τρεις γυναίκες έστελναν η μία στην άλλη -μέσω bluetooth- γυμνές φωτογραφίες των συζύγων τους! Όμως από λάθος της μιας συζύγου, μία από τις φωτογραφίες εστάλη στο κινητό του, αφού είχε ανοικτή τη σύνδεση.
Στην παρέα δεν άργησε να υπάρξει ένταση. Ο σύζυγος άρχισε να βρίζει δυνατά και σηκώθηκε από την καρέκλα του παρασέρνοντας μέχρι και το τραπέζι και όλα αυτά μπροστά στα μάτια των άλλων θαμώνων. Και μόλις η γυναίκα του αντέδρασε, λέγοντάς του πως ήταν υπερβολικός, έγιναν ακόμα χειρότερα τα πράγματα, ενώ και ο δεύτερος άνδρας της παρέας βγήκε από τα ρούχα του.
Τα δύο ζευγάρια και η τρίτη γυναίκα της παρέας άρχισαν να διαπληκτίζονται σε κοινή θέα. Μέχρι και σπρωξίματα έπεσαν στην πλατεία! Τα πνεύματα ηρέμησαν μόνο με την παρέμβαση του μαγαζάτορα.



Πηγή: dete.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ