Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Λιβαδειά:Είχαν «ρημάξει» εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών μεταλλικών πινάκων


Συνελήφθησαν χθες, (12-10-2011), το απόγευμα στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 34 και 43 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών μεταλλικών πινάκων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από έγκληση που υποβλήθηκε από τον 39χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη του εργοστασίου και αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, μετέβησαν σε μάντρα σιδερικών στο Σωλινάρι Βοιωτίας όπου ανευρέθηκαν τμήματα ηλεκτρικών πινάκων-λαμαρινών και αναγνωρίσθηκαν από τον παθόντα.
Ο ιδιοκτήτης της μάντρας χθες, (12-10-2011), και περί ώρα 10:30 τα αγόρασε με τιμολόγιο, αγνοώντας την παράνομη προέλευση τους από τον 34χρονο δράστη, ο οποίος τα μετέφερε πάνω σε καρότσα γεωργικού ελκυστήρα.
Μετά από συντονισμένες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί  εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες ενώ από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο τρόπος δράσης τους (modus operandi) ήταν να παραβίαζουν εξωτερική θύρα του εργοστασίου και εισερχόμενοι με γεωργικό ελκυστήρα στον προαύλιο χώρο αυτού να φορτώνουν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, είχαν αφαιρεθεί:
•    Την 12/10/2011 το πρωί, τμήματα ηλεκτρικών πινάκων – λαμαρίνες αξίας (5.000) ευρώ
•    Την 04/10/2011 το βράδυ, ηλεκτρική εγκατάσταση εργοστασίου και μηχανολογικό εξοπλισμό αξίας (25.000) ευρώ
•    Την 20/08/2011 το βράδυ, ηλεκτρική εγκατάσταση εργοστασίου και μηχανολογικό εξοπλισμό αξίας (20.000) ευρώ
•    Κατά το χρονικό διάστημα από 17/07/2011 έως 22/07/2011 καλώδια εγκατάστασης, μειωτήρες, αντλία νερού και σερβοκινητήρες αξίας (50.000) ευρώ.
Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις ενώ τα ανευρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Οι  συλληφθέντες, θα οδηγηθούν  ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε: Η κοκαϊνη του άνοιξε τρύπα στο στόμα! (ΣΟΚ)


agujero-paladar.jpg

Λένε πως η κοκαϊνη δημιουργεί αναπνευστικά προβλήματα,άνοιγμα της μύτης και διάφορα άλλα!
Στην περίπτωση όμως αυτού του 25χρονου Αμερικάνου τα πράγματα είναι διαφορετικά!Δείτε τι έπαθε απο την χρήση κοκαϊνης!

agujero-paladar.jpg
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαφημίζουν φορο-δάνεια οι Τράπεζες!!!


forodania

Την ίδια στιγμή που οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω κρίσης και έλλειψης ρευστότητας, διαφημίζουν φορο-δάνεια για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς, του τέλους επιτηδεύματος, το τέλος ακινήτων, το πρόστιμο για τους ημιυπαίθριους κ.λπ.
Πριν από λίγες ημέρες εισήλθε στο χορό η Eurobank, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις πληρωμών προς το Δημόσιο. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας, «Η Eurobank EFG αντιλαμβανόμενη τις συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία και την ανάγκη ρευστότητας που δημιουργούν στο σύνολο των ελληνικών νοικοκυριών τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα, παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα χρηματοδότησης».
Μεταξύ των υποχρεώσεων αυτών συμπεριλαμβάνονται:
  • Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εισφορών & Τέλος Επιτηδεύματος
  • Ειδικό Τέλος Ακινήτων (μέσω λογαριασμού ΔΕΗ)
  • Ειδικό Πρόστιμο Διατήρησης Ρυθμιζόμενων Χώρων (ημιυπαίθριοι)
  • Τακτοποίηση Αυθαιρέτων
Για την κάλυψη αυτών των υποχρεώσεων η Eurobank παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να επιλέξουν μεταξύ:
1) Πληρωμής μέσω πιστωτικών καρτών Eurobank
Με τις πιστωτικές κάρτες Eurobank, παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής των έκτακτων εισφορών σε έως και 3 άτοκες δόσεις. Η συναλλαγή μπορεί να πραγματοποιηθεί στα Καταστήματα της Τράπεζας, τηλεφωνικά μέσω του Europhone Banking ή ηλεκτρονικά μέσω του www.livepay.gr.
2) Χρηματοδότησης  «Έκτακτων Εισφορών» με προνομιακούς όρους
Α) Χωρίς Εξασφάλιση
Η χρηματοδότηση των «Έκτακτων Εισφορών» απευθύνεται σε πελάτες της Τράπεζας, με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο και διάρκεια αποπληρωμής έως 60 μήνες.
Β) Με Εξασφάλιση
Παρέχεται η δυνατότητα χρηματοδότησης με εξασφάλιση ακινήτου, το οποίο προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια αποπληρωμής και τη χαμηλότερη δόση. Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες της Τράπεζας μπορούν να έχουν τα ακόλουθα οφέλη:
  • Αποκτούν άμεσα την απαιτούμενη ρευστότητα
  • Λαμβάνουν την έκπτωση της εφάπαξ καταβολής από την Εφορία ή τον φορέα που εισπράττει την όποια εισφορά
  • Παρατείνουν σημαντικά την εξόφληση των υποχρεώσεών τους σε πολλαπλές δόσεις, χαμηλότερου ύψους.

Εμπορική Τράπεζα

Νέα δανειακά προγράμματα για τη χρηματοδότηση των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών προσφέρει η Εμπορική Τράπεζα, δίνοντας της τη δυνατότητα έκπτωσης έως και 8% επί της εκάστοτε οφειλής.
Συγκεκριμένα, η τράπεζα προσφέρει το «Πρόγραμμα Φορολογικής Διευκόλυνσης», μέσω του οποίου οι πελάτες της μπορούν να δανειοδοτηθούν για την πληρωμή των υποχρεώσεών τους προς την εφορία, επωφελούμενοι της έκπτωσης που προσφέρεται για εφάπαξ εξόφληση των οφειλομένων.
Αν το δάνειο ληφθεί χωρίς εξασφαλίσεις το επιτόκιο ανέρχεται σε 9,90%, ενώ αν προσημειωθεί ακίνητο το επιτόκιο πέφτει στο 6%.
Το επιτόκιο είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια του δανείου, η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 3 έτη, ενώ αν δοθούν εξασφαλίσεις διαμορφώνεται έως και τα 5 έτη.
Το ύψος του δανείου χωρίς την παροχή εγγυήσεων μπορεί να φτάσει έως και τα 15.000 ευρώ, ενώ αν δοθούν εξασφαλίσεις ανέρχεται έως και 30.000 ευρώ.
Στη πρώτη περίπτωση τα έξοδα διαμορφώνονται σε 50 ευρώ, ενώ στη δεύτερη σε 245 ευρώ, πλέον των εξόδων προσημείωσης του ακινήτου.
Επιστροφή 3% για πληρωμή με κάρτα
Παράλληλα, η Emporiki Bank μέσω των πιστωτικών της καρτών δίνει τη δυνατότητα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς με δυνατότητα έκπτωσης 8%.
Συγκεκριμένα, αν η πληρωμή της έκτακτης εισφοράς εισοδήματος γίνει με την πιστωτική κάρτα, πιστώνει στο λογαριασμό των πελατών της το 3% του ύψους του φόρου.
Επειδή η πληρωμή στην εφορία γίνεται εφάπαξ, σε αυτήν την περίπτωση ο φορολογούμενος κερδίζει επιπλέον ένα 5%.
Δηλαδή η συνολική έκπτωση προσεγγίζει το 8%.

Συμπέρασμα

Αν είστε επιχειρηματίας και θέλετε να πάρετε δάνειο για να κάνετε επενδύσεις ή για να πληρώσετε τους μισθούς των υπαλλήλων σας, μάλλον θα βρείτε τη στρόφιγγα κλειστή.
Αν είστε ιδιώτης και θέλετε να αγοράσετε σπίτι με δάνειο, μάλλον θα βρείτε την πόρτα της τράπεζας κλειστή.
Αν είστε νοικοκυριό και θέλετε καταναλωτικό δάνειο για να πληρώσετε τα δίδακτρα των παιδιών σας, μάλλον θα βρείτε την πόρτα των τραπεζών κλειστή.
Αν, όμως, πρέπει να πληρώσετε τις έκτακτες εισφορές, τα τέλη ακινήτων και όλα τα έκτακτα-μόνιμα χαράτσια επειδή το κράτος δεν μπορεί να πιάσει τη φοροδιαφυγή, τότε μην ανησυχείτε. Οι τράπεζες είναι εδώ για να σας διευκολύνουν.

«Φοροδάνεια»

Attica Bank   Attica Τακτοποίηση Ακινήτων δάνειο έως 30.000 με επιτόκιο συνδεδεμένο με το euribor 1 μηνός πλέον περιθωρίου από 6% έως 8% και διάρκεια αποπληρωμής από 12 έως 120 μήνες
Citibank Πληρωμή Έκτακτης Εισφοράς μέσω πιστωτικής κάρτας σε 6 άτοκες δόσεις  
Eurobank Πληρωμή μέσω των πιστωτικής κάρτας Φόρου Εισοδήματος, Έκτακτη εισφοράς, τέλους για ημιυπαίθριους / αυθαίρετα, ειδικού τέλος επί ακινήτων σε 3 έως 6 άτοκες δόσεις Καταναλωτικό Δάνειο έως 6.000 ευρώ, διάρκειας έως 60 μήνες με επιτόκιο 10,6% ή Καταναλωτικό Δάνειο με εξασφάλιση με διάρκεια έως 25 χρόνια και επιτόκιο 6,5%
Τράπεζα Πειραιώς Πληρωμή μέσω των πιστωτικής κάρτας Φόρου Εισοδήματος, Έκτακτη εισφοράς, τέλους για ημιυπαίθριους / αυθαίρετα, ειδικού τέλος επί ακινήτων σε 3 έως 12 άτοκες δόσεις Καταναλωτικό δάνειο για πληρωμή φόρων με διάρκεια από 12 έως 24 μήνες και επιτόκιο 9,95%
Emporiki Bank   Καταναλωτικό δάνειο για πληρωμή φόρων έως 15.000 ευρώ με διάρκεια έως 36 μήνες ή Καταναλωτικό δάνειο με εξασφάλιση έως 30.000 ευρώ, διάρκεια έως 60 μήνες και σταθερό επιτόκιο 6%.Φέτος μπήκαν δυναμικά στην αγορά των φορο-δανείων η Eurobank και η Εμπορική Τράπεζα, η οποία μάλιστα εξασφαλίζει έκπτωση 8% επί της οφειλής. Υπενθυμίζεται ότι από πέρσι είχαν ξεκινήσει οι τράπεζες Αττικής, T Bank (πρώην Ασπίς) και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προσφέροντας δάνεια για τους ημιυπαίθριους και για φόρους.
/
Διαβάστε Περισσότερα »

Με προσωπικό ασφαλείας οι υπηρεσίες του δήμου Αλιάρτου

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Δυναμική πορεία εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης






Βροντερό παρόν έδωσαν το πρωί οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θήβας στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στο κέντρο της πόλης. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη μείωση των μισθών τους και αντιστέκονται στα εξαντλητικά χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση. Δεν μαζεύουν τα σκουπίδια από τους δρόμους όχι για να εκδικηθούν τους πολίτες αλλά γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορούν να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση, δηλώνουν.
/lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη για απλούστευση διαδικασιών στη χορήγηση άδειας χρήσης νερού στην Περιφέρεια



Παρόντες ήταν ο Διευθυντής και οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης και των τμημάτων των περιφερειακών ενοτήτων περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας, καθώς επίσης και ο Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.Σύσκεψη για το θέμα «Άδειας χρήσης νερού» που αφορά τους αγρότες πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος Νίκου Μπέτσιου στα γραφεία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής της ΔΙΠΕΧΩ καθώς και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Υδάτων Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Ο σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών μεταξύ της αιρετής περιφέρειας και της αποκεντρωμένης διοίκησης με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών για χορήγηση άδειας χρήσης νερού για την εξυπηρέτηση των αγροτών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση άγριας αντιλόπης εναντίον ποδηλάτη (video)



Άσχημο χτύπημα από μια άγρια αντιλόπη δέχτηκε ένας ποδηλάτης κατά τη διάρκεια αγώνα δρόμου στη Νότια Αφρική.

Ο Έβαν βαν ντε έπαιρνε μέρος σε έναν αγώνα δρόμου στο φράγμα Albert Falls στην Αφρική, όταν το ζώο βάρους περίπου 150 κιλών έπεσε με φόρα πάνω του ρίχνοντας τον κάτω.


Το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα που συνδέεται με το ποδήλατο του συναγωνιστή του, Τράβις Γουόκερ, ο οποίος άκουσε τον Έβαν να φωνάζει «πρόσεχε» και να δείχνει την αντιλόπη, χωρίς να φανταστεί οτι θα πέσει πάνω του.

Παρά τη δυνατή σύγκρουση, ο 17χρονος την γλίτωσε χωρίς κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

«Είναι όλα καλά, απλά, μόνο ο αυχένας μου πονάει λίγο», έγραψε ο 17χρονος ποδηλάτης στο twitter, ο οποίος αντί για το έπαθλο απέκτησε μια γρατσουνιά από την αντιλόπη στο μέτωπο.



skai.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ απο το Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς

alt



Το Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς και ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς
σας προσκαλούν στην παρουσίαση της θεατρικής παράστασης
«ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ» του Δ. Κ. Βυζάντιου, 

Σε σκηνοθεσία Χρύσανθου Καγιά,
στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 5).
Ημερομηνίες Παραστάσεων:
Κυριακή 16 και Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 8 μ.μ.
καθώς και
Κυριακή 23 και Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 8 μ.μ
Διαβάστε Περισσότερα »

15 Οκτωβρίου όλος ο κόσμος μια πλατεία





Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ


 
Χωρίς γιατρούς θα είναι από αύριο τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, καθώς η Ομοσπονδία τους ανακοίνωσε επαναλαμβανόμενες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), οι γιατροί θα απεργήσουν την Παρασκευή και στη συνέχεια από τη Δευτέρα 17 έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την εξαίρεση του ΙΚΑ από τον νέο ασφαλιστικό οργανισμό ΕΟΠΥΥ.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Έμεινε από λάστιχο" το PIRI REIS - Χαλασμένη μηχανή & ακυβέρνητο!

ImageΜη επιδιορθώσιμη μηχανική βλάβη φαίνεται να έχει υποστεί το τουρκικό ερευνητικό πλοίο KOCA PIRI REIS σύμφωνα με πληροφορίες από την Κύπρο. Το πλοίο βρίσκεται νοτιοδυτικά της κατεχόμενης Αμμοχώστου με χαλασμένη μηχανή σχεδόν ακυβέρνητο παραδομένο στα στοιχεία της φύσης.
Το πλοίο δεν επισκευάστηκε κατά την διάρκεια του ελλιμενισμού του στην κατεχόμενη Αμμόχωστο παρά το γεγονός ότι ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε την αποστολή και εγκατάσταση νέου κινητήρα. Οι εντολές που έλαβε από την Άγκυρα ήταν να συνεχίσει το ταξίδι του και τις έρευνες παρά τα προβλήματα που είχε ακολουθώντας το αυστηρό και απαιτητικό πρόγραμμα που του είχε δοθεί από την τουρκική κυβέρνηση.
Εάν τελικά η πληροφορία αυτή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα τότε αποτελεί ένα τεραστίων διαστάσεων φιάσκο για την τουρκική κυβέρνηση η οποία επεδίωκε να διατηρήσει την ένταση στην περιοχή στέλνοντας ένα παλιό επικίνδυνο για το πλήρωμα του πλοίου να υλοποιήσει την τυχοδιωκτική πολιτική της Άγκυρας  στην Αν Μεσόγειο.
Τελικά αυτός ο λαός για άλλη μία φορά πέφτει θύμα του μεγαλοϊδεατισμού του και των υπερφίαλων φιλοδοξιών του. Με λίγα λόγια γίνατε rezil όπως λέτε στην γλώσσα σας, αγαπητοί γείτονες.    
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
Διαβάστε Περισσότερα »

Βενιζέλος: «Προϋπόθεση για την 6η δόση η ψήφιση του άρθρου 37»

Βενιζέλος: «Προϋπόθεση για την 6η δόση η ψήφιση του άρθρου 37»

Η ψήφιση του πολυσυζητημένου άρθρου 37, που έχει ξεσηκώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για τις κλαδικές συμβάσεις είναι «προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της έκτης δόσης» τόνισε με έμφαση από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνοντας ότι  «δεν τίθεται θέμα κατάργησης κατώτατου μισθού και εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας».
Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή, υπεραμύνθηκε του πολυνομοσχεδίου και ιδιαίτερα το επίμαχο άρθρο 37 για τις κλαδικές συμβάσεις, για το οποίο υπάρχει σφοδρή αντίδραση από τη Λούκα Κατσέλη και άλλους βουλευτές, δηλώνοντας εκ νέου ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου «ως έχει» είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της έκτης δόσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο - Έρχονται τα πρώτα χιόνια


Οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από το βράδυ, τα χιόνια στα βόρεια ορεινά, ηπτώση της θερμοκρασίας και οι βορειοανατολικοί άνεμοι 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται αρχικά με τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα ενταθούν. Από το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί. Οι άνεμοι θα πνέουν από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα πιθανώς στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Από το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοποννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες που πιθανώς τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με 3 με 5 μποφόρο. Η θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από τα δυτικά σε βόρειους βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια που ενδέχεται να σημειωθον τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια ασθενείς και στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

Ο καιρός στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπεται ΄με νεφώσεις, με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια κατά τόπους θα είναι έντονα. Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο
βόρειο Αιγαίο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Σα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

O.E.BE.:19 Οκτώβρη συγκέντρωση στην πλατεία της Θήβας


    ΚΑΛΕΣΜΑΠρος:  τα Μέλη

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Κεντρική Πλατεία της Θήβας, την Τετάρτη 19/10/2011 και ώρα 10:00 π.μ., ημέρα της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών επαρχίας Θήβας, συμμετέχοντας δυναμικά στην απεργία με τα Σωματεία – Μέλη της, σας καλεί όλους: Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Εμπόρους να συμμετέχετε δυναμικά στις κινητοποιήσεις, κλείνοντας τις επιχειρήσεις στις 19 Οκτωβρίου.
Δηλώνουμε έτσι την αντίθεση μας στα ΑΔΙΚΑ – ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ τα οποία δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στη δοκιμαζόμενη Ελληνική αγορά επιφέροντας ΑΝΕΡΓΙΑ – ΛΟΥΚΕΤΑ – ΦΤΩΧΙΑ.

Τα Σωματεία – Μέλη
Εστατορίων-Ταβερνών-Καφετεριών και συναφών Επαγγελμάτων
Συνεργείων Επισκευής αυτοκινήτων και αγροτικών μηχανημάτων
Σύνδεσμος Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων
Σύνδεσμος Υδραυλικών
Σωματείο Ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων Δ.Χ «Η Θήβα»
Σωματείο Κομμωτών
Σωματείο Αρτοποιών
Σωματείο Περιπτερούχων – Καπνοπωλών
Ένωση Ραδιοταξί «Ο Κάδμος»
               
ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΗΣ ΟΕΒΕΘ
Ο πρόεδρος ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο Αντιπρόεδρος ΞΕΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο Γεν. Γραμματέας ΚΑΤΣΙΦΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη 882 αναπληρωτών εκπαιδευτικών...



Στην πρόσληψη 882 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, για το σχολικό έτος 2011-12...

Ειδικότερα, το υπουργείο προχωρά στην πρόσληψη 559 εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών πλήρους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ01.00, ΠΕ02.00, ΠΕ03.00, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ18.04 και ΤΕ01.19 για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Επίσης, προσλαμβάνονται 323 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02 και ΤΕ16 για τα Μουσικά Σχολεία για διάφορες μουσικές ειδικεύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στο site του Υπουργείου Παιδείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρουμάνων που είχε ρημάξει τα καλώδια του ΟΣΕ...




Οι 5 Ρουμάνοι είχαν ειδικότητα στη κλοπή καλωδίων αλουμινίου του ΟΣΕ - Βρέθηκαν καλώδια συνολικού μήκους 2.970 μέτρων, αξίας 55.000 ευρώ!!! - Είχαν "γδύσει" το δίκτυο στη περιοχή της Θήβας, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών....

Εξαρθρώθηκε, χθες το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εγκληματική ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές καλωδίων αλουμινίου από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε.

Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 45,32, 30,23 και 21 ετών αντίστοιχα, που διέμεναν σε πρόχειρο κατάλυμα στη Θήβα.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και επιχειρησιακό σχεδιασμό, εντόπισαν και ακινητοποίησαν στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στη Θήβα, ΙΧ Επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις από τους πέντε δράστες. Όταν πήγαν να τους ελέγξουν, ένας από τους δράστες τράπηκε πεζός σε φυγή και συνελήφθη από τους αστυνομικούς μετά από καταδίωξη.
.

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ (975) τεμάχια καλωδίου αλουμινίου, συνολικού μήκους (1.170) μέτρων (1,20 μέτρα το καθένα).

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί εντόπισαν, στην περιοχή Νεοχωρακίου Θηβών, πρόχειρο κατάλυμα, στο οποίο διέμεναν οι τρεις συλληφθέντες και, αφού το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση, συνέλαβαν δύο ακόμα άτομα, συνεργούς των τριών συλληφθέντων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο κατάλυμα των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1.200) τεμάχια καλωδίου αλουμινίου, συνολικού μήκους (1.800) μέτρων (1,50 μέτρα το καθένα), τα οποία έφεραν ίχνη παλαιότερων κοπών, καθώς επίσης και ένας μεγάλος κόφτης μετάλλων. (Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες της ΕΛ.ΑΣ.)

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι πέντε (5) συλληφθέντες, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα και δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προέβησαν σε συνεχιζόμενες κοπές και αφαίρεση καλωδίων σε όλο το δίκτυο του Ο.Σ.Ε. της περιοχής των Θηβών, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφαλή διέλευση των αμαξοστοιχιών και την ασφάλεια των επιβατών.

Τα καλώδια που βρέθηκαν, αποτελούν υλικό του Ο.Σ.Ε. και χρησιμοποιούνται για την υψηλή τάση της ηλεκτροκίνησης, η δε αποτίμηση της ζημιάς για τον Ο.Σ.Ε. υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των (55.000) ευρώ.




lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

1ος Πτώιος ημιμαραθώνιος Ακραιφνίου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  9/10/2011, ο 1ος Πτώιος ημιμαραθώνιος Ακραιφνίου  , στου οποίου η συμμετοχή τόσο αθλητών όσο και εθελοντών ξεπέρασε κάθε προσδοκία .
Συμμετείχαν γύρω  στους 150 αθλητές στα 21.100 χλμ μεμονωμένοι αλλά και από διάφορους Συλλόγους όπως
  • Σύλλογος  ¨ΑΠΟΛΛΩΝ ¨ Δυτικής Αττικής
  • Σύλλογος  ΣΔΥ ΘΗΒΑΣ
  • Ομάδα Δρομέων από Λιβαδειά
  • Σύλλογος  Δρομέων Ψαχνών
  • Σύλλογος Σ..Α.Φ.Α.Ν..Σ
  •  Δρομείς από το Ακραίφνιο
Επίσης
52 παίδες και αρχάριοι
25 παμπαίδες
17 βαδιστές-βαδίστριες
Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχου Ορχομενού κ. Ξηρογιάννη Κων  για την παρουσία του στην εκδήλωση ,τον Αντιδήμαρχο κ. Τριανταφύλλου , τους δημοτικούς Συμβούλους κ. Ρόδη Λάμπρο και Τσάπρα Νεκτάριο τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ Ραζακιά







Επίσης τους Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Αλιάρτου κ Ντασιώτη  Γεώργιο και Αραπίτσα Γεώργιο καθώς και τον Λυκειάρχη Αλιάρτου κ. Καλαμπαλίκη Παναγιώτη
http://viotiashop.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλβανός κλέφτης πιάστηκε στα πράσα από τους κατοίκους...Βίντεο



Μας έστειλε ένα βίντεο φίλος από τα Πετράλωνα...που δείχνει την σύλληψη Αλβανού ληστή από κατοίκους της περιοχής...
Το βίντεο είναι ερασιτεχνικό και ακούγονται καθαρά τα όσα λένε οι κάτοικοι..ακόμα και οι ύβρεις..
Δείτε το βίντεο...eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

BINTEO ΣΟΚ: Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κάνει προπαγάνδα για ανεξάρτητο κράτος!





Σε ομιλία του πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κος Λαμπράκης, μίλησε προπαγανδιστικά για άλλη μια…


φορά όπως μας αποκαλύπτουν τοπικοί παράγοντες του δήμου, τόνισε πως οι Θρακιώτες είναι έρμαια του “κράτους” των Αθηνών και τόνισε πως η Θράκη πρέπει να γίνει ανεξάρτητο κράτος!
Δείτε το βίντεο της ομιλίας του πιο κάτω να φρίξετε… 

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αμαρτίες της οικογένειας Καντάφι - σαβούρηδες όλοι...



Εικόνες από την τρυφηλή ζωή που ζούσαν οι γιοι του Καντάφι, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πρωταγωνιστεί η σύζυγος ενός από τους γιους του.

Προσωπικές φωτογραφίες της Αλίν Σκαφ Καντάφι, συζύγου του διαβόητου Χάνιμπαλ Καντάφι, διέρρευσαν στο διαδίκτυο μέσω του τουρκικού blog JonTurk.com




Η 36χρονη Αλίν που ήταν μοντέλο στο παρελθόν, άλλωστε το αποδεικνύουν και οι καμπύλες της, έχει επανειλημμένα απασχολήσει τα μίντια με πιο πρόσφατο το σκάνδαλο που ξέσπασε μετά την έφοδο αντρών των εξεγερμένων στη Λιβύη στη βίλα του γιου του Καντάφι, Χάνιμπαλ στην Τρίπολη όπου βρήκαν την γκουβερνάντα των παιδιών τους να έχει υποστεί βασανιστήρια.




Οι "καυτές" φωτογραφίες προέρχονται από το φορητό υπολογιστή του Χάνιμπαλ που είχε κατασχεθεί κατά την έφοδο στη βίλα του στην Τρίπολη, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.






Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τις πολυτελείς διακοπές του ζευγαριού στην Ρώμη, το Παρίσι, την Αίγυπτο αλλά και πάνω στο πολυτελές τους γιοτ κάπου στην Μεσόγειο θάλασσα.




Οι φωτογραφίες εκθέτουν το υπερπολυτελές λάιφ στάιλ του Λίβυου πλέι μπόι και της συζύγου του Αλίν , φέρνοντας εκ νέου στο διεθνές προσκήνιο τις περίφημες κλοπές κρατικού πλούτου από την οικογένεια Καντάφι.




Οι ξέγνοιαστες διακοπές του 35χρονου Χάνιμπαλ αγκαλιά με την Αλίν, μέσα σε πανάκριβα γιοτ, σε εντυπωσιακές παραλίες και σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης λίγο πριν από την κατάρρευση της μοναρχίας τους και εν μέσω της λαϊκής δυσφορίας και αγανάκτησης, δείχνουν ένα αμέριμνο ζευγάρι δίχως καμία έγνοια για τον λιβυκό λαό.

Υπενθυμίζουν δε για άλλη μια φορά ότι "η ανέμελη, πλην άνετη, ζωή" αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο της οικογένειας Καντάφι και του κύκλου της.
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Aν τρώς κρέας σίγουρα πρέπει να δείς αυτό το βίντεο! (ΣΟΚ)




Πολλοί απο εμάς τρώμε κρέας χωρίς να ξέρουμε με τι ταίζονται αυτα τα ζώα μέχρι να φτάσουνε στο τραπέζι μας!Αν έχεις αποφασίσει να κόψεις το κρέας απο την διατροφή σου,αυτο το βίντεο θα σε βοηθήσει!

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο!
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εξέλιξη η μίνι ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ - Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Σε εξέλιξη η μίνι ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ - Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Συναγερμός σήμανε χθες στο βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου όταν διαπιστώθηκε ότι το ενδεχόμενο να καταψηφιστεί το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου της Τρόικα από διψήφιο αιρθμό βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι κάτι περισσότερο από ορατό καθώς οι διαφωνούντες επιμένουν στις προσωπικές τους κόκκινες γραμμές.
Οπως ήδη έχει αποκαλύψει το iefimerida.gr περίπου 15 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος φέρονται αποφασισμένοι να μην  ψηφίσουν το άρθρο με το οποίο ουσιαστικά καθίστανται ανενεργές οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς οι όποιες επιχειρησιακές συμβάσεις υπογράφουν εργοδότες και εργαζόμενοι θα υπερισχύουν.
Ηδη, η πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη έχει δηλώσει δημοσίως ότι δεν προτίθεται να υπερψηφίσει το άρθρο μετά και την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών  Ευάγγελου Βενιζέλου ότι μετά τη συμφωνία με την Τρόικα δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές ή τροποποιήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το iefimerida.gr η οργανωμένη αντίδραση των βουλευτών οδηγεί το Μέγαρο Μαξίμου σε δεύτερες σκέψεις και στη μελέτη εναλλακτικών σεναρίων, για να αποφασιστεί τελικά ποιά θα είναι η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτή τη μίνι-ανταρσία που μοιάζει ισχυρότερη από κάθε άλλη φορά.
Η πρώτη σκέψη είναι να υποχρεωθούν με τις συνήθεις πιέσεις και απειλές οι αντιρρησίες βουλευτές να υπερψηφίσουν το άρθρο 37, ακόμη κι αν η κυρία Κατσέλη, η μόνη που έχει τοποθετηθεί δημοσίως ως τώρα, επιμείνει στην άρνησή της.
Η δεύτερη και ενδεχομένως πιθανότερη λύση είναι να αλλάξει η φραστική διατύπωση του συγκεκριμένου άρθρου ούτως ώστε και η ουσία να μην αλλάξει και οι βουλευτές να έχουν το άλλοθι να το ψηφίσουν. Η ακριβής διατύπωση προϋποθέτει και νέα συννενόηση με την Τρόικα καθώς η όποια τροποποίηση πρέπει να έχει και τη δική της έγκριση.
Το τρίτο ενδεχόμενο είναι να τεθεί θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στη γραμμή που χάραξε προχθές ο κ. Βενιζέλος, όταν προκάλεσε τους διαφωνούντες βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προβολή στις σελίδες www.thivashop.gr & www.viotiashop.gr




Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συνδρομητές μας οι οποίοι μας υποστηρίζουν και φέτος με την ανανέωσή τους στην ιστοσελίδα μας http://www.viotiashop.gr/.
Ξέρουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους αλλά δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω, πρέπει να παλέψουμε να ξεπεραστούν οι δύσκολοι καιροί. Εμείς προσπαθούμε να προωθούμε καθημερινά τις επιχειρήσεις μας όλο και σε περισσότερα μέσα.
Προβολή στις σελίδες http://www.thivashop.gr/ & http://www.viotiashop.gr/
Προβολή στο blogspot που δημιουργήσαμε για επιπλέον προβολή http://www.viotiashop.blogspot.com/
Προώθηση στο facebook από τρία διαφορετικά προφίλ.
Προώθηση βίντεων στο youtube.
Προώθηση επιχειρήσεων ως χορηγών στα οδοιπορικά μας βίντεο όπου έχουν πολλές προβολές μέσα σε μόνο λίγες ημέρες.
Ευχαριστούμε για την υποστήριξη, προσπαθούμε για το καλύτερο να είμαστε πάντα δίπλα σας, αληθινοί, ανθρώπινοι, χωρίς εφφέ και ψιλά γράμματα.

Με εκτίμηση ομάδα viotiashop-thivashop
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ταλαιπωρία δεν τελειώνει ποτέ!


 
Καταλήψεις, απεργίες, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνθέτουν το χαοτικό σκηνικό αυτές τις ημέρες.

Οι κινητοποιήσεις εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τις μειώσεις σε μισθούς και την εργασιακή εφεδρεία συνεχίζονται, ταλαιπωρώντας για άλλη μια εβδομάδα τους πολίτες. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την ερχόμενη Τετάρτη με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ προτείνει στη ΓΣΕΕ να μετατραπεί η 24ωρη απεργία σε 48ωρη.

Συγκεκριμένα, όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς πλην του Προαστιακού, τραβούν χειρόφρενο την Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία.

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης, μάλιστα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.

Απεργία για την Παρασκευή προκήρυξαν και οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι θα συνεδριάσουν την ίδια ημέρα για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Επίσης, τα σκουπίδια θα μείνουν για ακόμη μια εβδομάδα στους δρόμους καθώς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισαν τη συνέχιση τουλάχιστον ως τις 19 Οκτωβρίου των καταλήψεων σε δημοτικά γκαράζ, δημαρχεία και ΧΥΤΑ.

Εν τω μεταξύ, δεμένα για τρεις ημέρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας. Η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα, το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οι λιμενεργάτες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.

Σε στάση εργασίας προχωρά επίσης την Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 15:00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Εν τω μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων, αποφάσισε την προκήρυξη δύο ακόμη 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή έως και την Τρίτη.

Αυτό σημαίνει ότι συνολικά οι τελωνειακοί υπάλληλοι προχωρούν σε 10ήμερη απεργία, καθώς ήδη είχαν προκηρύξει τρεις 48ωρες απεργίες που θα ξεκινούσαν από την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται επίσης καθηγητές και δάσκαλοι, οι οποίοι προχωρούν σε στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Οι δάσκαλοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κυλιόμενες πενθήμερες απεργίες.

Σε πανελλαδική αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι από την Πέμπτη έως και τις 19 Οκτωβρίου, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ακόμη, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα είναι κλειστά την Πέμπτη, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο της Ακρόπολης.

Στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή πραγματοποιούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εφοριακοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια ιστορική συνάντηση στο κέντρο της Αθήνας!





Ήταν πράγματι μια ιστορική συνάντηση αφού για πρώτη φορά ενεργοί πολίτες - μέλη Συλλόγων και Σωματείων με κοινό στοιχείο τους την Ρουμελιώτικη καταγωγή τους αλλά και την αγάπη τους για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους συναντήθηκαν απόψε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις τελικές διεργασίες για το Ιδρυτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ρουμελιώτικων Σωματείων που έχει οριστεί για τις 6 Νοεμβρίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών. Συντονιστής της Ομάδας Πρωτοβουλίας ήταν ο Βοιωτός Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Παροριτών «Οι Άγιοι Θεόδωροι» κ. Θεόδωρος Κορδαλής. Το Orchomenos Press ήταν εκεί! Θα επανέλθουμε…
Διαβάστε Περισσότερα »

Νικητής μαραθώνιου παραδέχτηκε πως είχε πάρει το λεωφορείο!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στον ετήσιο μαραθώνιο του Κίλντερ στην Μεγάλη Βρετανία όπου ο φετινός κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου παραδέχτηκε πως δεν είχε τρέξει το σύνολο της διαδρομής αλλά είχε πάρει το λεωφορείο για τους θεατές.
Ο Ρομπ Σλόαν ομολόγησε πως αισθάνθηκε κουρασμένος όταν έφτασε περίπου στο 20ο μίλι της διαδρομής του μαραθώνιου και για αυτό επιβιβάστηκε σε λεωφορείο που κυκλοφορούσε για την μεταφορά των θεατών και αποβιβάστηκε σε μια δασώδη περιοχή λίγα μίλια πιο κάτω και ξαναμπήκε στην κούρσα λίγα μόλις μίλια πριν τον τερματισμό. Μάλιστα όταν του απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι του φάνηκε ακατόρθωτο αυτό που έκανε.
Οι πρώτες υποψίες ότι κάτι περίεργο είχε συμβεί στον μαραθώνιο είχαν προκύψει όταν διάφοροι συμμετέχοντες στον μαραθώνιο είπαν ότι δεν θυμούνται ποτέ να είδαν τον τρίτο νικητή να τους προσπερνά, ενώ κάτι περίεργο έδειχναν και οι χρονομετρήσεις, αφού ο Σλόαν ήταν ο μόνος δρομέας που είχε κάνει καλύτερο χρόνο στο δεύτερο μισό του αγώνα έναντι του πρώτου.
Ο διοργανωτής των αγώνων Στηβ Κραμ δήλωσε πως θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλή απειλή στο χαράτσι της ΔΕΗ


Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν να καταφτάνουν στους καταναλωτές οι πρώτοι 190.000 λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος που θα είναι φουσκωμένοι με το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο θα πληρώνουμε εσαεί επ' απειλή διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Ηδη η ΔΕΗ έχει ετοιμάσει τα σχετικά έντυπα (η χρέωση του ειδικού τέλους στο λογαριασμό θα είναι διακριτή) και περιμένει τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης ώστε να ξεκινήσει να τα ταχυδρομεί από το ερχόμενο Σάββατο. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή τους και στους περίπου 5,5 εκατ. υπόχρεους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι από την ημερομηνία έκδοσης των λογαριασμών τους θα έχουν περιθώριο μόλις 40 ημερών για να πληρώσουν το συνολικό οφειλόμενο ποσό ώστε να μην τους διακοπεί το ρεύμα.
Από το κείμενο της υπουργικής απόφασης που παρουσιάζει σήμερα η «Ε» και αναμένεται να υπογραφεί και να δημοσιευθεί από μέρα σε μέρα, επιβεβαιώνεται ότι το σύστημα είσπραξης του τέλους ακινήτων είναι πολύπλοκο και προβληματικό, ενώ εκτιμάται ότι θα ταλαιπωρήσει στις ουρές των εφοριών χιλιάδες πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ώστε να αποδείξουν ότι δικαιούνται να απαλλαγούν ή να πληρώσουν μειωμένο τέλος.
Πληρωμή ή διακοπή ρεύματος
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν εντός 40 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού (ουσιαστικά 30 ημέρες από τη μέρα που θα παραδοθεί ο λογαριασμός) το σύνολο του οφειλόμενου ποσού (τέλος συν λογαριασμό ρεύματος).
* Για τους περίπου 300.000 καταναλωτές που λόγω οικονομικών προβλημάτων βρίσκονται σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ (δόσεις) για συσσωρευμένες οφειλές τους, δεν προβλέπεται καμία μέριμνα. Θα πρέπει να πληρώσουν τον τρέχοντα λογαριασμό, το ειδικό τέλος και τη δόση του διακανονισμού τους.
* Αν δεν καταβληθεί εντός της προθεσμίας, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού υποχρεούνται να προβούν στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος του καταναλωτή προς το Διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΣΜΗΕ), ο οποίος διακόπτει τη σύνδεση και δεν επαναχορηγεί το ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι την εξόφληση του τέλους.
Οι καταναλωτές έχουν περιθώριο 20 ημερών να αποπληρώσουν το λογαριασμό και να ζητήσουν επανασύνδεση. Αν δεν αποπληρωθεί το τέλος εντός του 20ημέρου ώστε να γίνει επανασύνδεση, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προχωρούν σε διαγραφή της απαίτησης από τον πελάτη σε ό,τι αφορά το τέλος και το χρέος πάει στην εφορία, ενώ τα στοιχεία των καταναλωτών που δεν πλήρωσαν (παροχή, ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ) αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται το ενδεχόμενο δημιουργίας επισφαλειών στις επιχειρήσες ηλεκτρισμού.
Οι κατά τόπους ΔΟΥ αναλαμβάνουν να μεριμνήσουν για την είσπραξη των οφειλών με βάση των Κώδικα Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων, ενώ τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης εφαρμόζονται στους ιδιοκτήτες. Σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν είναι πλέον ιδιοκτήτης, πρέπει να πάει ο ίδιος στην εφορία και να υποδείξει τον κύριο ή επικαρπωτή, ώστε να διαγραφεί από αυτόν το οφειλόμενο ποσό.
Για να γίνει επαναχορήγηση του ρεύματος στο ακίνητο θα πρέπει να πληρωθεί το τέλος στην εφορία και να προσκομιστεί βεβαίωση εξόφλησης στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής θα χρεωθεί με προσαυξήσεις και θα πληρώσει το τέλος επανασύνδεσης.
Η ίδια βεβαίωση απαιτείται και στις περιπτώσεις που αιτηθεί αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι υπόχρεοι πληρωμής τέλους ακινήτων στις 17/9/2011 δεν μπορούν να προβούν σε αλλαγή προμηθευτή, αν πρώτα δεν έχουν εξοφλήσει στο σύνολό του ειδικό τέλος.
* Ειδικά στην περίπτωση που διακοπεί το συμβόλαιο μεταξύ του καταναλωτή και της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ της 17ης Σεπτεμβρίου 2011 και της ημερομηνίας έκδοσης των πρώτων λογαριασμών που θα περιέχουν το ειδικό τέλος, ο διαχειριστής δικτύου θα υπολογίσει το τέλος και θα αποστείλει σε κάθε προμηθευτή τις χρεώσεις που αφορούν τον ενεργό πελάτη την ημερομηνία της πρώτης έκδοσης, ώστε ο προμηθευτής να συμπεριλάβει το ειδικό τέλος στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.
* Ανεξάρτητα από το ονοματεπώνυμο του καταναλωτή που αναγράφεται στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, υπόχρεος είναι ο κύριος ή επικαρπωτής του ακινήτου. Αυτό σημαίνει ότι, αν το ρολόι είναι στο όνομα του ενοικιαστή, τότε πρέπει να το πληρώσει και να το συμψηφίσει με τα ενοίκια.
Το ειδικό τέλος επιβάλλεται στις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση, δομημένες επιφάνειες των ακινήτων που υπάγονται κατά τη 17η Σεπτεμβρίου 2011, για το έτος 2011, στο τέλος ακίνητης περιουσίας.
Τετραγωνικά επί τιμή ζώνης
* Το ποσό του ειδικού τέλους προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των τετραγωνικών μέτρων των ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών επί το συντελεστή προσαύξησης που αντιστοιχεί στην τιμή ζώνης του ακινήτου και επί το συντελεστή προσαύξησης που αντιστοιχεί στην παλαιότητα του ακινήτου.
* Τα στοιχεία που αφορούν την ηλεκτροδοτούμενη δομημένη επιφάνεια (εμβαδόν, τιμής ζώνης και παλαιότητα) προκύπτουν από τα στοιχεία των δήμων, τα οποία χρησιμοποιεί η ΔΕΗ.
* Οπου δεν αναγράφεται ημερομηνία κατασκευής, τότε ο συντελεστής παλαιότητας θα είναι 1.
* Στην υπουργική απόφαση προβλέπεται ότι, στις περιπτώσεις που τα τετραγωνικά μέτρα για τον υπολογισμό του τέλους είναι σαφώς δυσανάλογα (τουλάχιστον υπερδιπλάσια) των τετραγωνικών μέτρων, βάσει των οποίων υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη, τότε το τέλος ακινήτων υπολογίζεται σύμφωνα με τα τετραγωνικά που αναγράφονται στα δημοτικά τέλη.
Πρόκειται για ρύθμιση που ευνοεί όσους έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία για τα τετραγωνικά του ακινήτου τους.
Πώς χορηγείται απαλλαγή στους δικαιούχους
Στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος με το ειδικό τέλος, ενώ το ακίνητο απαλλάσσεται (κοινόχρηστοι χώροι, πρεσβείες, δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις, θρησκευτικοί χώροι κ.ά.), τότε:
Το τέλος καταβάλλεται μαζί με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και στη συνέχεια ο κύριος ή ο επικαρπωτής του ακινήτου υποβάλλει αίτηση επιστροφής του τέλους στην αρμόδια εφορία με την προσκόμιση δικαιολογητικών.
Αν η αίτηση γίνει δεκτή, η ΔΟΥ επιστρέφει το ποσό.
Στην αίτηση επισυνάπτονται φωτοτυπία του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωση φόρου ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ) έτους 2011 για τα νομικά πρόσωπα, πλην του Ελληνικού Δημοσίου, ή εκκαθαριστικό ΕΤΑΚ έτους 2008 ή συμβόλαιο για απόκτηση ακινήτου μετά την 1η Ιανουαρίου 2008 για τα φυσικά πρόσωπα.
Σε ό,τι αφορά τους κοινόχρηστους χώρους ξενοδοχείων και κάμπινγκ, ως τέτοιοι λογίζονται αποκλειστικά οι χώροι προσέλευσης υποδοχής και υγιεινής, για τους οποίους η ηλεκτροδοτούμενη επιφάνεια μειώνεται κατά 35%.
.enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργούν οι δημοσιογράφοι του Δημοσίου

 

Κλειστό το ΑΠΕ ΜΠΕ, η ΕΡΤ, το Κανάλι της Βουλής και δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί

Σε 48ωρη απεργία βγαίνουν από σήμερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, όλοι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, αντιδρώντας στην υπαγωγή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, βάση του οποίου μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών, υπάγονται και στην εργασιακή εφεδρεία.

Η απεργία θα διαρκέσει από τις 6:00 π.μ. της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου έως τις 6:00 π.μ. του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου και δεν θα λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η ΕΡΤ, οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, το Κανάλι της Βουλής, η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με αιτήματα:

- Να αποσυρθεί αμέσως το πολυνομοσχέδιο

- Να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, και

- Να προστατευθεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.
newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόεδρος και πάλι στη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς ο Γιάννης Βελούδιος




Γνωστοποίηση σύνθεσης νέου Δ.Σ. 11-10-2011
Τα νέα μέλη του Δ.Σ. που εκλέχθηκαν στις αρχαιρεσίες, που έγιναν στις
9 Οκτωβρίου 2011, συγκροτήθηκαν σε σώμα στην 1η / 11-10-2011 συνεδρίαση τους, ως εξής :
Πρόεδρος: Γιάννης Βελούδιος (φωτογραφία)
Αντιπρόεδρος: Νεκταρία Κοβάνη
Γεν. Γραμματέας: Δήμητρα Βήττα
Ταμίας: Αλογοσκούφης Χρήστος
Μέλη: Μαρία Στάμου, Γιάννης Μάρκος και Γεώργιος Μπαλωματίνης

Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
orchomenos-press
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανατριχίλα... Μαθητές στα σχολεία σε υποβαθμισμένες περιοχές λιποθυμάνε από πείνα




ΆΘΛΙΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ, ΡΕΖΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, εκεί καταντήσατε τα σπλάχνα του λαού μας.

Σοκάρει και τον πιο σκληρό και τον πιο δυνατό χαρακτήρα η καταγγελία που έγινε πριν λίγες μέρες από δασκάλους στο 7ο Διαμέρισμα Αθηνών.
ΆΘΛΙΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ, ΡΕΖΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, εκεί καταντήσατε τα σπλάχνα του λαού μας.
Να λιποθυμούν λόγω υποσιτισμού στα προαύλια των σχολείων. Η αρχή έγινε από τις αδύναμες μονάδες πληθυσμού. Ντροπή σας αληταράδες...Ένα παιδί να μάθουμε πως πέθανε εξαιτίας σας και 11 εκατομμύρια Ελλήνων θα σας ξεσκίσει τις σάρκες. Ανθέλληνες. Δείτε πιο κάτω το γεγονός...
Σοκ προκάλεσε η καταγγελία εκπαιδευτικών ότι μικροί μαθητές λιποθυμούν πλέον στα σχολεία επειδή πεινάνε. Η καταγγελία έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης σωματείων και φορέων της εκπαίδευσης του 7ου Διαμερίσματος Αθηνών. Πείνα, ποιος θα το φανταζόταν ότι αυτός ο εφιάλτης θα επανέκαμπτε για να χτυπήσει μαθητές από σχολεία των υποβαθμισμένων γειτονιών του 6ου Διαμερίσματος. Λιποθυμούν επειδή πάσχουν από ασιτία, γιατί οι γονείς είναι άνεργοι, τα τελευταία λεφτά φαγώθηκαν από καιρό και το ψυγείο είναι άδειο. Ποιος να αντέξει αυτή την είδηση. Ποιος μπορεί να αντέξει την είδηση, που ειπώθηκε και πάλι στη σύσκεψη, ότι γονιός μαθητή από σχολείο του 7ου Διαμερίσματος αυτοκτόνησε γιατί δεν μπορούσε να θρέψει την οικογένειά του. Έτσι «σώζουν» την Ελλάδα!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ