Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τα κοτόπουλα χωρίς ίχνος πούπουλου [PICS]


Δείτε τα κοτόπουλα χωρίς ίχνος πούπουλου που δημιουργήθηκαν στην Νομική Σχολή Γενετικής στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.







 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μοντέστο ξεβράκωσε τον Κάλα!


Μια αστεία φάση κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός, λίγο πριν την ολοκλήρωση του ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό (1-1). Ο Μοντέστο βρέθηκε μετά από ένα μαρκάρισμα στο έδαφος, κάτι το οποίο δεν άρεσε στον Κάλα ο οποίος έτρεξε και του μίλησε έντονα στο αυτί και ενώ ακόμη ήταν πεσμένος στο έδαφος. Ο Γάλλος αντέδρασε και καθώς σηκωνόταν… «ξεβράκωσε» τον αντίπαλό του, ενέργεια για την οποία εν’ τέλει δέχθηκε την κόκκινη κάρτα.



.pineza.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σφάζουν και πουλάνε σκύλους στο κέντρο της Αθήνας ...



Πληθώρα καταγγελιών φθάνει στα γραφεία της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας
για την εγκληματική συμπεριφορά αλλοδαπών Ασιατών, που έχει σχέση με τη βρώση σκύλων και γατιών.
Συγκεκριμένα, επώνυμες καταγγελίες για την απίστευτη εικόνα που βίωσαν Έλληνες πολίτες βλέποντας κρεμασμένα ανάποδα σκοτωμένα σκυλιά προς πώληση στην οδό Αγησιλάου στο κέντρο της Αθήνας από Κινέζους «πωλητές» επιβεβαίωσαν δεκάδες άλλες καταγγελίες για εξαφάνιση αδέσποτων σκύλων και γατιών σε περιοχές όπου ζουν Ασιάτες.
Δυστυχώς, οι συμπολίτες μας, ενώ κατήγγειλαν το γεγονός από το Σάββατο που το είδαν τη Δευτέρα στη Φιλοζωική Εταιρεία, δεν γνώριζαν ότι έπρεπε αμέσως να κληθεί η Άμεση Δράση (100) στο τόπο του συμβάντος για τη σύλληψη των δραστών. Σημειώνουμε ότι η πράξη αποτελεί ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα από τον νόμο (3170/03 και 1197/81), ενώ ο υπό ψήφιση νόμος για την προστασία των μικρών ζώων στη χώρα μας θα είναι πολύ αυστηρότερος προβλέποντας χρόνιες φυλακίσεις άνευ εξαγοράς.
Καλούμε κάθε Έλληνα πολίτη να καταγγέλλει τα γεγονότα που βλέπει στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες πρέπει να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα το νόμο που στηρίζεται στα ήθη και έθιμα της ελληνικής κοινωνίας, κολάζοντας ποινικά τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Αναρωτιόμαστε αν μεταναστεύσουν στη χώρα μας και φυλές με ανθρωποφαγικές συνήθειες, θα επιτρέψουμε να σφάζονται και να τρώγονται συμπολίτες μας;
(φωτό: σκύλοι που μεταφέρονται σε εστιατόριο στο Ανόι)
ΠΗΓΗ:filozoiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μας πήραν στο... ψιλό πατριώτη! - Πως οι Γάλλοι σατιρίζουν την Ελλάδα (video)



Η γαλλική σατιρική Les Guignols de l'info έχει μεγάλη ακροαματικότητα και χιούμορ που τσακίζει κόκκαλα. Εδώ ασχολείται με το πειραματόζωο Έλλην. Απολαύστε το... ;)
ΥΓ. Οι πιο παρατηρητικοί θα αναγνωρίσετε στους επιστήμονες του εργαστηρίου τη μορφή και τη χαρακτηριστική φωνή του Σιλβέστερ Σταλόνε, πανταχού παρών ως Ράμπο και σήμα κατατεθέν της εκπομπής :))

ΑΝ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ CC



http://periergaa.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίαιος θάνατος 17χρονης από βαφή μαλλιών



Ένας αγωνιώδης θάνατος που κράτησε λίγα δευτερόλεπτα ήταν η τελευταία ανάμνηση για ένα 17χρονο κορίτσι στη Σκωτία, το οποίο φέρεται να έπαθε αλλεργικό σοκ και κατέρρευσε 20 μόλις λεπτά αφότου έβαψε τα μαλλιά της...



Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Τάμπαθα ΜακΚόρτ βρισκόταν στο σπίτι της φίλης της Χίθερ Γκούντχολ στο Λάναρκσαϊρ – όπου συνήθιζε να πηγαίνει πολλές φορές, κυρίως τα Σαββατοκύριακα – και αφού είχε βάψει τα μαλλιά της, καθόταν στο σαλόνι και έβλεπε τηλεόραση.

Σύμφωνα με την περιγραφή της φίλης της, λίγη ώρα μετά την εφαρμογή της βαφής, η Τάμπαθα κατευθύνθηκε προς το μπάνιο και στη συνέχεια βγήκε ουρλιάζοντας, τραβώντας με λύσσα τούφες από τα μαλλιά της και φωνάζοντας “όχι, όχι”. Έπειτα έκανε εμετό και κατέρρευσε.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της αγωνίας που έζησε η 17χρονη, τα μάτια της είχαν γυρίσει και απέκτησε τέτοια δύναμη, που χρειάστηκε να την ακινητοποιήσουν στο έδαφος δύο άνθρωποι

Η φίλη της κάλεσε τις Πρώτες Βοήθειες, ωστόσο οι γιατροί που ήρθαν δεν μπόρεσαν να τη σώσουν. Ζήτησαν μόνο από την οικογένεια να βγει από το δωμάτιο και στη συνέχεια μετέφεραν την 17χρονη στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

“Η Τάμπαθα είχε αλλάξει πολλές φορές χρώμα στα μαλλιά της” είπε η Χίθερ, ενώ αναφερόμενη στο περιστατικό δήλωσε: “Ήταν πραγματικά τρομακτικό. Τα μάτια της είχαν γυρίσει και άρχισε να κάνει σαν άρρωστη.
Ήταν ξαπλωμένη στο πάτωμα σαν ψεύτικη κούκλα”.

Τα δύο κορίτσια ήταν φίλες εδώ και δύο χρόνια και η Χίθερ ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη στην Τάμπαθα. “Ήταν μια πολύ καλή φίλη, τόσο γενναιόδωρη και γεμάτη αγάπη. Είχε μεγάλη καρδιά και ήταν αξιαγάπητη” λέει.
Και προσθέτει: “Σχεδιάζαμε να κάνουμε κοινό πάρτι για την ενηλικίωσή μας του χρόνου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε”.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα αίτια του θανάτου παραμένουν αδιευκρίνιστα. Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ο θάνατος να οφείλεται σε αλλεργικό σοκ, μια κομμώτρια ειδική στις βαφές δήλωσε: “Είναι εξαιρετικά σπάνιο να πάθει κάποιος βίαιη αλλεργική αντίδραση στη βαφή, ωστόσο δεν είναι πρωτοφανές”.

geoleon.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Χιλιάδες στα λουκέτα στα βενζινάδικα


Αυτή είναι μία μόνο ανθρώπινη τραγωδία που κρύβεται πίσω από τους αριθμούς. Οι οποίοι λένε σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος ότι 1.100 βενζινάδικα έχουν βάλει λουκέτο τα τελευταία δύο χρόνια αφού η κατανάλωση έχει πέσει κατά 35%. Πέρα από τα λουκέτα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, άλλα 500 πρατήρια είτε....




υπολειτουργούν είτε έχουν μπει προς πώληση αλλά δεν βρίσκεται αγοραστής. Αυτοί που κερδίζουν από την υπόθεση είναι οι επαγγελματίες σε Σκόπια και Βουλγαρία, αφού εκεί η βενζίνη είναι φτηνότερη κατά 50 λεπτά τουλάχιστον, με αποτέλεσμα τα περισσότερα λουκέτα να μπαίνουν στις περιοχές της Β. Ελλάδας που βρίσκονται κοντά στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπορίας Καυσίμων, Χ. Μαυράκη, η αύξηση του ΦΠΑ στα καύσιμα είχε αντίθετα αποτέλεσμα από αυτά που επιδίωκε το υπ. Οικονομικών και μάλιστα αύξησε εντυπωσιακά το λαθρεμπόριο. Στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρουν ότι στο επτάμηνο Ιανουάριος – Ιούλιος 2011 το δημόσιο εισέπραξε από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα 2,64 δισ. ευρώ έναντι 3,2 ευρώ το περυσινό επτάμηνο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Aρπα κόλα το πρώτο μνημόνιο ...και με ενοχές πόρνης το υπουργικό συμβούλιο!


Απίθανα πράγματα γράφει το ΒΗΜΑ της Κυριακής για το πρώτο μνημόνιο. Για υπουργικό συμβούλιο με ενοχές πόρνης που εκδίδεται για πρώτη φορά , για τον φοβισμένο Πάγκαλο , για την Αλέκα και τους γεροδεμένους Κνίτες που έσωσαν την αστική δημοκρατία ! Είναι το κάτι άλλο αυτό το ρεπορτάζ σενάριο! Μονο το γνωστό σύνθημα ( στην φώτο )δεν έχει μέσα .. Δείτε τι γράφει στην εισαγωγή του πρωτοσέλιδου σημερινού θέματος ! Που κάθε άλλο παρά αποτελεί τιμή για την κυβέρνηση και τα στελέχη της ! http://papatzides

"«Ηµασταν σαν τις πόρνες µετά την πρώτη τους φορά» εξοµολογείται µιλώντας στο «Βήµα της Κυριακής» κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης όταν αναφέρεται στην ψυχολογική κατάσταση των µελών του Υπουργικού Συµβουλίου την ηµέρα της συνεδρίασης για την επικύρωση του µνηµονίου στις 5 Μαΐου 2010. «Κοιτάζαµε ο ένας τον άλλον και ήµασταν όλοι χλωµοί» λέει. «Αισθανόµασταν µεγάλη ντροπή, αφού δεν µπορούσαµε να πιστέψουµε ότι εµείς, το ΠΑΣΟΚ, οδηγήσαµε την Ελλάδα στο ∆ΝΤ και τεµαχίσαµε µισθούς και συντάξεις». Και καταλήγει: «Από τότε έχουµε εκπορνευτεί πλήρως. Εχουµε κάνει τα ίδια πράγµατα πολλές φορές χωρίς να αισθανόµαστε ίχνος ντροπής». Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί του ΠαΣΟΚ παραδέχονται στις ιδιωτικές συζητήσεις τους ότι το µνηµόνιο, όσο και αν προβλέπει ορισµένες απαραίτητες µεταρρυθµίσεις, σηµαίνει ταυτόχρονα την καταδίκη της οικονοµίας σε παρατεταµένη ύφεση και την υποθήκευση της χώρας στους δανειστές της. Αναγνωρίζουν όµως ταυτόχρονα ότι ήταν η έσχατη επιλογή για την αποφυγή της πτώχευσης και τη διάσωση των καταθέσεων και των συντάξεων, αφού η κυβέρνηση είχε αποτύχει στην εφαρµογή όλων των προηγούµενων λύσεων.

«Το µνηµόνιο συντάχθηκε στο πόδι από εµάς και την τρόικα» παραδέχεται υψηλόβαθµο κυβερνητικό στέλεχος που συµµετείχε στη (µόνον κατ’ όνοµα...) διαπραγµάτευση. «Πρόκειται για διαπραγµάτευση άρπα κόλλα» λέει. «∆εν είχαµε ιδέα τι γράφαµε και σε ανάλογη και µεγαλύτερη σύγχυση βρίσκονταν οι εµπειρογνώµονες της τρόικας, οι οποίοι εργάζονταν υπό την ασφυκτική πίεση της Επιτροπής και του Ταµείου». Σύµφωνα µε συγκλίνουσες µαρτυρίες, δεν είχε γίνει η παραµικρή προετοιµασία και απλώς την τελευταία στιγµή αποµονώνονταν τµήµατα από παλαιότερα µνηµόνια του ∆ΝΤ µε την Τουρκία, το Μεξικό ή την Ουγγαρία και προσαρµόζονταν βιαστικά για να συνθέσουν το ελληνικό µνηµόνιο. «Είναι µια κακή συρραφή, ένα “µνηµόνιο-Φρανκενστάιν”» λέει υπουργός, ο οποίος οµολογεί ότι είχε στη διάθεσή του λιγότερες από τρεις ώρες για να διαβάσει, να κατανοήσει, να αξιολογήσει και να εγκρίνει το τµήµα της συµφωνίας που αφορούσε τις δεσµεύσεις του υπουργείου του για τα επόµενα τέσσερα χρόνια!"
http://www.tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

141 ευρώ για αγορά προφυλακτικών σε δυο νοσοκομεία


141 ευρώ για αγορά προφυλακτικών σε δυο νοσοκομείαΌπως προκύπτει από έγγραφα που φιλοξενούνται στη «Διαύγεια», υπάρχει απόφαση του διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Ηρακλείου σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται το ποσό των 53,79 ευρώ για την προμήθεια τεσσάρων κουτιών προφυλακτικών.
Ανάλογη απόφαση έχει λάβει στίς 10/6/2011 και ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου κ. Γιάννης Δασκακάκης. «Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης, ύψους 87,68 ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος πίστωσης εξόδων του Φορέα 01 του νοσοκομείου, για την προμήθεια προφυλακτικών από την εταιρεία Ιατροκάλ ΕΠΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Για άγνωστους λόγους, η απόφαση που έχει ληφθεί από τον διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας Ηρακλείου ανακλήθηκε, όπως προκύπτει από νεότερη ανακοίνωση στη «Διαύγεια».
Ανεξάρτητα όμως, από το τυπικό της διαδικασίας που, είναι αλήθεια, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην αποτελεσματικότητα των κρατικών λειτουργών, αξίζει να επισημανθεί ότι το κόστος που έχει προϋπολογιστεί για την αγορά τεσσάρων κουτιών προφυλακτικών είναι πολλαπλάσιο της τιμής που κοστίζουν στη λιανική.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Μανιφέστο Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση


Αρθρο με το οποίο ζητούν να σπάσουν τα μεταπολιτευτικά κακώς κείμενα, να ηττηθούν  οι πολιτικοσυνδικαλιστικές συστοιχίες που αναπτύχθηκαν με βάση το νόμο του «τυφλού τσαμπουκά» και να μείνουν ενωμένα τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνυπογράφουν οι υπουργοί Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Ανδρέας Λοβέρδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις υπουργοί αφού ανήρτησαν χθες το βράδυ το κείμενο στις προσωπικές τους ιστοσελίδες και στο Facebook ενημέρωσαν και τον πρωθυπουργό για αυτή τους την κίνηση.

Όπως αναφέρουν «οφείλουμε να είμαστε, όμως, όλοι αποφασισμένοι για να σπάσουμε τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση, όλα ή έστω τα περισσότερα μεταπολιτευτικά κακώς κείμενα και, οπωσδήποτε, τις λογικές που φέρνουν την Ελληνική Δημοκρατία να φαίνεται και να είναι αδύναμη».

«Σήμερα έχει καταστεί σαφές, πως ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί ή θα σωθούμε όλοι μαζί. Αυτοί που επιδίδονται σε άνομες συμπεριφορές, όποιο άλλοθι κι αν χρησιμοποιούν, στην πραγματικότητα  διεκδικούν σωσίβια μόνο για τους εαυτούς τους και λένε σε όλους τους υπόλοιπους να πάνε να πνιγούν» συνεχίζουν και .

Εξηγούν ότι υπογράφουν αυτό το κείμενο, «λόγω των αρμοδιοτήτων μας που αφορούν βασικούς τομείς του δημόσιου χώρου, βιώνουμε κάθε μέρα, με μεγάλη ένταση, τα φαινόμενα που εδώ καταγράφουμε. Πάρα πολλές φορές, αλλά και σήμερα, αντιλαμβανόμαστε πως ορισμένοι σπρώχνουν τα πράγματα πέραν των ορίων, για να γίνει μακελειό».

Τι σημαίνει η κίνηση των τριών υπουργών

Μετά το δείπνο των τεσσάρων το 1995, το μοναχικό "θέτω εαυτόν στη διάθεση της παράταξης" του 2007 ήρθε το άρθρο των τριών στο διαδίκτυο. Ένας παπανδρεϊκός (Γιάννης Ραγκούσης), ο Ανδρέας Λοβέρδος και η κυρία της παράταξης (Άννα Διαμαντοπούλου) δηλώνουν ότι είναι μαζί.

Χωρίς αυτή τη στιγμή να είναι ξεκάθαρο ποιος θα έχει το προβάδισμα, η ουσία είναι ότι με το άρθρο τους οι τρεις υπουργοί επιχειρούν να θέσουν προ τετελεσμένων τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους υπόλοιπους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας έναν διακριτό πόλο έναντι της κοινωνίας και των στελεχών του Κινήματος.

Η πρώτη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου το Σάββατο το βράδυ ήταν αυθόρμητη. "Κάντε ότι  θέλετε" απάντησε στο ενημερωτικό τηλεφώνημα της Άννας Διαμαντοπούλου. Αν και οι τρεις υπουργοί λένε ότι με την κίνησή τους υποστηρίζουν την μεταρρυθμιστική προσπάθεια του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου έλεγαν αρχικά ότι την κρίσιμη εβδομάδα του Εκοφίν και της Συνόδου Κορυφής δεν πρέπει να ανοίγουν εσωτερικά θέματα.

Στη συνέχεια η θέση άλλαξε με τη βοήθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος χαιρέτισε την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των στελεχών.

«Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία των τριών υπουργών να απευθυνθούν στην κοινή γνώμη με μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η σημερινή ελληνική κοινωνία, με κύρια ευθύνη του πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος.

Πίσω από κάθε μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία και κυρίως πίσω από τη δύσκολη διαχείριση μιας τεράστιας κρίσης που θέτει σε κίνδυνο τη χώρα, πρέπει πάντα να βρίσκεται: πρώτον, ένα θεωρητικό σχήμα και δεύτερον, μια ισχυρή πολιτική βούληση σχηματισμένη από ανθρώπους έτοιμους να αγωνιστούν στην πρώτη γραμμή.Υπό την έννοια αυτή, το κείμενο των τριών συναδέλφων μου, με τους οποίους ανήκουμε στην ίδια γενιά, έχουμε κοινές προσλαμβάνουσες παραστάσεις και δίνουμε έναν κοινό συλλογικό αγώνα είναι ένας πολύ καλός οιωνός για την κρίσιμη εβδομάδα που αρχίζει, κατά τη διάρκεια της οποίας κρίνονται πολλά, ίσως όλα», τονίζει.

Εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή του υπουργού Οικονομικών, έγινε για να στερήσει από τους τρεις τη δυνατότητα  να αποκτήσουν υπόσταση δια της πόλωσης.

Από εκεί και πέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιμένει. Περιμένει να χτυπήσει το τηλέφωνό του από τα στελέχη που θα θελήσουν να μιλήσουν μαζί του μετά αυτή την πρώτη εσωκομματική κίνηση στη σκακιέρα των πολιτικών εξελίξεων. Πιθανοί συνομιλητές του αντιπροέδρου μπορεί να είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που θα μπορούσε να είναι και η... τέταρτη υπογραφή. Χαμένος της κίνησης είναι και ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος για πολλούς στο Μέγαρο Μαξίμου θα μπορούσε να είναι μια μεταβατική ηγετική λύση.


Αναλυτικά το άρθρο των τριών υπουργών


Στη μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε, συναθροίζονται πολλές προϋπάρχουσες «υπο–κρίσεις», με βασικότερη όλων το συντεχνιασμό και την εκτεταμένη, αλλά και ιδιότυπη, ανομία, σε όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής. Για δεκαετίες, μια σειρά αποφάσεων, επιλογών, κατευθύνσεων, προτεραιοτήτων και ιεραρχήσεων δεν υπήρξαν προϊόν δημοκρατικής σύνθεσης στην υπηρεσία του συλλογικού συμφέροντος. Αντίθετα,  επρόκειτο για ωμή επιβολή του κορπορατισμού, όπως εκφραζόταν μέσα από την πρακτική δυναμικών μειοψηφιών.  Ομάδες πίεσης επιδίωκαν, με το «έτσι θέλω», την εξυπηρέτηση των συμφερόντων συγκεκριμένων τμημάτων της κοινωνίας και διαμόρφωναν, με την ανοχή ή και την εύνοια του πολιτικού συστήματος, στα μέτρα τους τη δημόσια πολιτική. Το υψηλό κόστος αυτών των αποφάσεων για το κοινωνικό σύνολο δεν το προσμετρούσε κανένας, διότι η μεγάλη πλειοψηφία παρέμενε σιωπηλή,  αφού πρόσκαιρα υπήρχαν τα περιθώρια του ανεξέλεγκτου δανεισμού και το πολιτικό σύστημα έκλεινε εύκολες και πάντως εκλογικά προσοδοφόρες συμφωνίες, χωρίς φυσικά κανένα σχεδιασμό, αλλά και την οποιαδήποτε συνείδηση των συνεπειών.

Μέσα από τέτοιου είδους κοινωνικο-πολιτικές διεργασίες, και με τη λογική «τα θέλουμε όλα δικά μας», φθάσαμε στην περιφρόνηση κάθε έννοιας Δικαιοσύνης και δημόσιου συμφέροντος και στη de facto επιβολή του κανόνα: κατάληψη στο σχολείο, και ενίοτε καταστροφή του, κατάληψη στο πανεπιστήμιο, διακοπή της λειτουργίας των μέσων μεταφοράς, της αποκομιδής των σκουπιδιών και προσβολή της δημόσιας υγείας, κατάληψη δημόσιων κτηρίων, ακόμη και υπουργείων, αποκλεισμοί λιμανιών και αεροδρομίων, και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, πράξεις και απειλές ακόμη και κατά της ζωής.  Το σημαντικότερο όλων δε είναι, πως αυτή η εξαιρετικά αντιδημοκρατική και αντικοινωνική «κουλτούρα» και συμπεριφορά, επενδύθηκε με το μανδύα του προοδευτισμού και της επαναστατικότητας, για να κρύψει το πραγματικό πρόσωπο του συντεχνιακού συμφέροντος. Βαφτίστηκε «κοινωνία» η κάθε συντεχνία, ενώ στην πραγματικότητα οι κοινωνοί καλούνταν να πληρώσουν τα αιτήματα των συντεχνιών, που μόνιμα και σταθερά γίνονταν δεκτά. Οι λέξεις, λοιπόν, έχασαν το νόημά τους και επιλογές με υψηλό κοινωνικό κόστος εμφανίζονταν μέσα σε αυτό το ιδιότυπο «matrix» ως «κοινωνικές κατακτήσεις», ενώ στην πραγματικότητα η χώρα απλά δανειζόταν και αργά ή γρήγορα θα πλήρωνε «τα σπασμένα». Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουμε όλοι!

Ήρθε, όμως, τώρα η ώρα της πληρωμής αλόγιστων «κατακτήσεων» και αλόγιστων εκλογικών νικών, στη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Το τίμημα είναι πολύ βαρύ. Παρ’ όλα αυτά, οι πολιτικοσυνδικαλιστικές συστοιχίες που αναπτύχθηκαν με βάση το νόμο του «τυφλού τσαμπουκά» και της «ψευδο-αρχής» πως κερδίζει όποιος εκβιάζει πιέζοντας τους άλλους συμπολίτες του (π.χ. με την οικονομική καταστροφή του εμπορίου στο κέντρο της Αθήνας), εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν να μην συνέβη τίποτα. Ακόμη δηλαδή και σήμερα, που η Ελλάδα αγωνίζεται να μην γονατίσει, εκδηλώνονται αδικαιολόγητες και ακραίες συμπεριφορές, οι οποίες κάποιες φορές στρέφονται ανοικτά και κατά της Δημοκρατίας. Μάλιστα, δεν παραλείφθηκε, ακόμη μία φορά,  να ακουστούν έως και αιτήματα για προνομιακή-πελατειακή μονιμοποίηση συμβασιούχων, με την καθολική σχεδόν στήριξη της αντιπολίτευσης. Υπάρχει, όμως, σήμερα μια ποιοτική και ελπιδοφόρος διαφορά. Κάποιες φορές, ακόμη λίγες, η πλειοψηφία δεν παραμένει σιωπηλή, αλλά παίρνει την κατάσταση στα χέρια της. Δημιουργούν εύλογες ελπίδες τα ανοιχτά πανεπιστήμια, τα ανοικτά σχολεία και τα ανοικτά νοσοκομεία, κόντρα στις σκοπιμότητες των αποφάσεων για καταλήψεις, οι γενναίες δημόσιες παρεμβάσεις ορισμένων ανθρώπων του πνεύματος, καθώς και η στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που αποδοκίμασε ανοιχτά τις απαράδεκτες κινητοποιήσεις του Αυγούστου, οι οποίες στράφηκαν εναντίον του μόχθου των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στο τομέα του τουρισμού. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τους πολίτες της Ρόδου που άνοιξαν το λιμάνι με λουλούδια στα χέρια. Οι πολίτες τον Αύγουστο απαίτησαν, κυριολεκτικά, η κυβέρνηση να μην κάνει πίσω -όπως γινόταν τις τελευταίες δεκαετίες- αλλά να εφαρμόσει τις πολιτικές της. Αυτές, συνεπώς, οι περιπτώσεις αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της αφύπνισης της κοινωνίας και της αλλαγής της νοοτροπίας της. Κι όσο τη θέση του «δεν βαριέσαι» παίρνει η συμμετοχή στην υπεράσπιση του δικαιώματος πχ. για μάθηση, για παροχή υπηρεσιών υγείας και προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κυκλοφορία των ανθρώπων, τόσο οι ελπίδες θα αυξάνονται.

Μια κοινωνία που αγωνιά και αναζητεί δημιουργικές διεξόδους από την κρίση, προφανώς και δεν μπορεί  να τα φορτώνει όλα στην αστυνομία και τους εισαγγελείς. Καμιά εισαγγελική ή αστυνομική ενέργεια δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική αυτενέργεια. Η μία δραστηριότητα, άλλωστε, συμπληρώνει και στηρίζει την άλλη. Η μεν κοινωνία έχει υποχρέωση να υπερασπιστεί τον εαυτό της από κάθε επιβολή ιδεολογικών, κομματικών ή συντεχνιακών συμφερόντων, οι δε δημοκρατικά νομιμοποιημένες κρατικές λειτουργίες έχουν την υποχρέωση να ανταποκριθούν στο κοινωνικό αίτημα για την τήρηση της νομιμότητας. Δίχως τη στήριξη των πολιτών η λειτουργία του κράτους θα συκοφαντηθεί ως αυταρχική και, πάντως, θα έχει περιορισμένη αποδοτικότητα. Και δίχως το κράτος και τις λειτουργίες του, η κοινωνία των πολιτών δεν θα είχε νόημα, όποια γνώμη κι αν πλειοψηφούσε σε αυτήν.

Η  βουβή κοινωνία και οι φορείς των κρατικών λειτουργιών που έκαναν πως δεν βλέπουν, πρέπει να περάσουν οριστικά στο παρελθόν. Η απειλή της οικονομικής χρεωκοπίας ήρθε ως αποτέλεσμα της χρεωκοπίας των όρων πολιτικής και κοινωνικής συμβίωσης, που επιβλήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες και μας έσυραν ως εδώ.  Η αυτογνωσία και η αυτοκριτική είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή προϋπόθεση για την αντιστροφή της  πορείας. Πρέπει, λοιπόν, να δράσουμε αμέσως.

Σήμερα έχει καταστεί σαφές, πως ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί ή θα σωθούμε όλοι μαζί. Αυτοί που επιδίδονται σε άνομες συμπεριφορές, όποιο άλλοθι κι αν χρησιμοποιούν, στην πραγματικότητα  διεκδικούν σωσίβια μόνο για τους εαυτούς τους και λένε σε όλους τους υπόλοιπους να πάνε να πνιγούν. Πως θα χαρακτηριζόταν όποιος τη στιγμή ενός πραγματικού ναυαγίου έκανε κάτι αντίστοιχο; Η απάντηση δεν θέλει δεύτερη σκέψη. Με άλλα λόγια, ο συντεχνιασμός, η δημαγωγία, ο λαϊκισμός κάποιων ΜΜΕ, η ανομία, η κοινωνική ανευθυνότητα και το πατριωτικό έλλειμμα ορισμένων εχόντων και κατεχόντων, που σαρώνουν κάθε έννοια Δικαιοσύνης, δεν είναι απλά εκφράσεις ανευθυνότητας, αλλά προκλητική επίδειξη ανηθικότητας. Και ως πρόκληση τέτοιας μορφής αρχίζουν να αντιμετωπίζονται από μια κοινωνία των πολιτών, που ξαναβρίσκει τη φωνή της, καθώς και από μία συντεταγμένη Δημοκρατία, που ξαναβρίσκει τον αυτοσεβασμό της.

Οι τρεις υπουργοί οι οποίοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, λόγω των αρμοδιοτήτων μας που αφορούν βασικούς τομείς του δημόσιου χώρου, βιώνουμε κάθε μέρα, με μεγάλη ένταση, τα φαινόμενα που εδώ καταγράφουμε. Πάρα πολλές φορές, αλλά και σήμερα, αντιλαμβανόμαστε πως ορισμένοι σπρώχνουν τα πράγματα πέραν των ορίων, για να γίνει μακελειό. Πιστεύοντας, πως η Δημοκρατία δεν θα τολμήσει και, συνεπώς, θα κάνουν και πάλι το δικό τους.  Οι Έλληνες πολίτες, όμως, γνωρίζουν πως τα δύο χρόνια που πέρασαν δόθηκαν με επιτυχία μάχες για σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές και για τον περιορισμό της κακοδιοίκησης και της σπατάλης. Οι φορείς των πελατειακών σχέσεων και οι εκπρόσωποι του συντεχνιασμού υποχώρησαν. Η πλειοψηφία των πολιτών στήριξε με ένταση τις αλλαγές που έγιναν και δεν παρασύρθηκε από τους δημαγωγούς. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες σήμερα αποτελούν  την πρώτη γενιά μετά τον εμφύλιο πόλεμο, που σηκώνει μόνη της τα βάρη της χώρας και δεν τα μεταφέρει στις επόμενες γενιές. Με άλλες λέξεις, οι σύγχρονοι Έλληνες αντιμετωπίζουν καταπρόσωπα το χρέος και τα ελλείμματα της χώρας.

Κατανοούμε απόλυτα τις τεράστιες αλλαγές στη ζωή του κάθε πολίτη και τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση στα δημόσια αγαθά. Παιδεία, Υγεία, Δημόσιες Μεταφορές αποτελούν τον πυρήνα της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, τον οποίο, μέσα στις δραματικές αυτές περιστάσεις, θα πρέπει να υπερασπιστούμε. Δυστυχώς, όμως, για να βγούμε στο κοινωνικό ξέφωτο του μέλλοντος, πρέπει να περάσουμε τις οδύνες του παρόντος. Κοινωνική ευαισθησία σήμερα, σημαίνει να πατήσουμε γκάζι και όχι φρένο,  έτσι ώστε να βγούμε το συντομότερο από την κρίση και να επιστρέψουμε στην ευημερία. Οι αναστολές, οι δισταγμοί, οι καθυστερήσεις και οι παλινδρομήσεις τελικά στρέφονται εναντίον των πολιτών. Γιατί κρατούν την κοινωνία και την οικονομία καθηλωμένες στο τέλμα της κρίσης, της ύφεσης και της διευρυνόμενης φτώχειας. Εχθροί της κοινωνίας σήμερα είναι η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η ατιμωρησία, ο συντεχνιασμός, και οι καθυστερήσεις.

Η ελληνική πολιτεία, άρα τόσο το κράτος όσο και η κοινωνία, θα βρει και πάλι τον εαυτό της. Θα καταφέρει να ξαναβρεί αυτό που έχασε, δηλαδή την κλασική για τις προηγμένες χώρες δυνατότητα να συνδυάζονται αρμονικά οι κοινωνικές διαμαρτυρίες και συγκρούσεις, με τη λειτουργία των κλασικών τομέων της κοινωνικής ζωής και του κράτους. Η προσπάθεια, όμως, πρέπει να συνεχιστεί από όλους και με μεγαλύτερη ένταση. Και βέβαια, πέραν από τις αναμφισβήτητες επιτυχίες σε διαρθρωτικές αλλαγές και στο δημοσιονομικό εξορθολογισμό υπήρξαν λάθη, παραλείψεις και κυρίως καθυστερήσεις. Οι καθυστερήσεις αυτές μας ταλαιπώρησαν και δεν υπάρχει πια καμία πολυτέλεια να τις ανεχτούμε. Ο συντεχνιασμός είναι ο αντίπαλος. Όπως αντίπαλοι είναι και όσοι αντιδρούν χλιαρά και για το «θεαθήναι».

Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους, πως η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει δίχως Δικαιοσύνη, εξορθολογισμό των δημοσιονομικών της και χωρίς τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Η πορεία προς αυτούς τους στόχους ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί. Τις οδύνες της, βέβαια, κανείς δεν θα μπορέσει να αποφύγει. Άρα, όποιος σήμερα συνεχίζει να σπέρνει ανέμους  ή να κάνει πως δεν βλέπει, αύριο θα θερίσει θύελλες και θα σαρωθεί. Η διακοπή της λειτουργίας του κράτους, στις πιο ευαίσθητες πτυχές του, αποτελεί απόπειρα άμεσης επιδείνωσης των συνθηκών και υπονόμευση του αγώνα που διεξάγει η χώρα και οι πολίτες της. Αυτή την ακύρωση του κράτους και των προσπαθειών της χώρας, στις σημερινές τραγικές περιστάσεις, δεν πρέπει να την επιτρέψουμε. Το Έθνος και η Πατρίδα αυτή τη στιγμή έχουν ανάγκη από Πολιτική και Κοινωνική Συμφιλίωση, ταχύτατη υλοποίηση των δεσμεύσεων και των μεταρρυθμίσεων και προστασία της Δημοκρατίας. Ή θα τα κάνουμε όλα μαζί ή μας περιμένει συμφορά.

Ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε είναι δύσκολος, πρωτόγνωρος και η διαδρομή θα γίνει σε κακοτράχαλο δρόμο. Οφείλουμε να είμαστε, όμως, όλοι αποφασισμένοι για να σπάσουμε τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση, όλα ή έστω τα περισσότερα μεταπολιτευτικά κακώς κείμενα και, οπωσδήποτε, τις λογικές που φέρνουν την Ελληνική Δημοκρατία να φαίνεται και να είναι αδύναμη. Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε πίσω, δεν έχουμε δικαίωμα να υποχωρούμε. Και σε ό,τι αφορά τις κρίσιμες επόμενες ημέρες, όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσουμε ενωμένοι τις δύσκολες μάχες τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία και με την ενότητά μας αυτή να εξοπλίσουμε τον πρωθυπουργό, που θα διαπραγματευτεί την τελική και οριστική λύση για τη χώρα μας στο πλαίσιο της Ε.Ε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναστέλλουν την απεργία τους οι τελωνειακοί


Είχε κηρυχθεί παράνομη
Σε αναστολή της απεργίας τους, μετά την απόφαση του Μονομελούς Αθηνών να την κηρύξει παράνομη και καταχρηστική προχώρησαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι. Οι τελωνειακοί είχαν προκηρύξει απεργία την Παρασκευή και για 10 ημέρες, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο με τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς του δημοσίου τομέα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οργισμένος Έλληνας γράφει στη Μέρκελ



"Να μην δώσει ούτε ένα ευρώ, αν οι πολιτικοί δεν αλλάξουν το κράτος-τέρας που δημιούργησαν" καλεί την Άνγκελα Μέρκελ 50χρονος Έλληνας. Στον Σόιμπλε απευθύνθηκε η αδερφή παραπληγικής, διαπιστώνοντας την ύπαρξη δεκάδων ανθρώπων που έπαιρναν μαϊμού-αναπηρικές συντάξεις
Στη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και στον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας επέλεξαν να απευθυνθούν δύο συμπατριώτες μας, λόγω της αγανάκτησής τους με την κατάσταση στη χώρα.
Πρόκειται για τον 50χρονο διαφημιστή κ. Θ. Τζήμερο, ο οποίος υποστηρίζει ότι χωρίς διεθνή βοήθεια δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, και την κ. Ι.Χ. η οποία με αφορμή ένα προσωπικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, καταγγέλλει την ύπαρξη δεκάδων ανάπηρων-μαϊμούδων.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", ο κ. Τζήμερος έστειλε γράμμα στην Άνγκελα Μέρκελ και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πριν περίπου ένα μήνα ζητώντας τη βοήθειά της και λέγοντας ότι "δεν βλέπει" φως.
"Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας στην Ελλάδα, που να θυμίζει δυτικοευρωπαϊκή χώρα" γράφει ο κ. Τζήμερος και συνεχίζει:
"...το κράτος αποτελείται από πρώην αφισοκολλητές των δύο κομμάτων. Τι θα κάνατε εσείς, αν ακούγατε τον εφοριακό που ήρθε στην επιχείρησή σας για έλεγχο και τα βρήκε όλα άψογα, να σας λέει ότι είναι αδύνατον να γυρίσει στην εφορία με 'άδεια χέρια' και ότι πρέπει οπωσδήποτε να γράψει πρόστιμο για να πάρει και αυτός τη μίζα του;"
Ο κ. Τζήμερος στην επιστολή του, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, αλλά στόχος τους είναι να καταλάβουν την εξουσία προκειμένου να διαμοιράσουν τα ιμάτιά της ως λάφυρο στους "πελάτες", αυτούς που ωθεί το ίδιο το κράτος στη φοροδιαφυγή.
"Κι όμως το να πιαστούν τουλάχιστον οι κραυγαλέες περιπτώσεις (μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνδικαλιστές) είναι πολύ απλό: Αρκεί η διασταύρωση περιουσιακών στοιχείων με φορολογικές δηλώσεις και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών. Γιατί δεν το κάνει καμία κυβέρνηση;" αναρωτιέται στην επιστολή του ο 50χρονος επιχειρηματίας.
Υποστηρίζει μάλιστα ότι και οι πολίτες έχουν ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί, καθώς όπως γράφει, "αν οι πολίτες επιθυμούσα να καθαρίσουν την αυλή τους, θα έπρεπε να ζητήσουν να ελεγχθούν εξονυχιστικά τα περιουσιακά στοιχεία των δικών τους που έβαζαν υπογραφές σε μεγάλες συμβάσεις και προγράμματα.
Ο 50χρονος καταλήγει στην επιστολή του, ζητώντας από την Άνγκελα Μέρκελ να μην δώσει ούτε ευρώ αν οι πολιτικοί δεν αλλάξουν το κράτος-τέρας που δημιούργησαν.
"Εξοχωτάτη, εμείς οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες είμαστε ευγνώμονες που εξακολουθείτε να μας στηρίζετε. Αλλά για να μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε το χρέος που συσσώρευσαν η ανικανότητα και οι μίζες των πολιτικών μας σας παρακαλούμε: υποχρεώστε τους να αλλάξουν το κράτος-τέρας που δημιούργησαν. Να καταργήσουν τη μονιμότητα της κομματικής πελατείας, που έχουν διορίσει με απίστευτους μισθούς και προνόμια(θα γνωρίζεται, υποθέτω το 'επίδομα έγκαιρης προέλευσης που έπαιρνε όποιος πήγαινε στην ώρα του στη δουλειά του). Μην τους δώσετε ούτε ένα ευρώ παραπάνω χωρίς αυτή την προϋπόθεση".
Στον κόσμο των μαϊμού συντάξεων
Η "Καθημερινή της Κυριακής" δημοσιεύει ακόμα μία επιστολή μιας γυναίκας, η οποία μένει στη Νέα Σμύρνη με αδελφή της, η οποία είναι παραπληγική, μετά από τροχαίο ατύχημα που συνέβη το 1978.
Η κα Ι.Χ. απευθύνθηκε στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν διαπίστωσε πόσοι γνωστοί της έπαιρναν αναπηρική σύνταξη χωρίς να είναι ανάπηροι.
Στην επιστολή της αναφέρει περιπτώσεις ανθρώπων που κατάφεραν να πάρουν αναπηρική σύνταξη, λαδώνοντας γιατρούς στο Ασκληπιείο της Βούλας, αλλά και μια γυναίκα η οποία παίρνει τη σύνταξη-μαϊμού το συζύγου της μετά τον θάνατό του.
Ο ίδιος έπαιρνε αναπηρική σύνταξη για 10 χρόνια, χωρίς να είναι ανάπηρος.
Η κα Ι.Χ. αποφάσισε να στείλει γράμμα στον Σόιμπλε, όταν το αναπηρικό αμαξίδιο της αδερφής της υπέστη φθορές, αλλά λόγω της κατάστασης που επικρατεί ήταν δύσκολο να αντικατασταθεί με τη βοήθεια του κράτους.
Αυτός ήταν και ο λόγος που αρχικά απευθύνθηκε σε Έλληνες υπουργούς και στη συνέχεια στην Κομισιόν και τον Σόιμπλε, καθώς όπως δηλώνει στην εφημερίδα κατάλαβε ότι ισχύει το "ή εμείς ή αυτοί (οι ανάπηροι-μαϊμού)".
News247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται ένα εφιαλτικό 15μηνο χαρατσιών για τους Ελληνες

χαράτσι, μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων, αφορολόγητο, εισοδήματα, φόρος ακι

Ενα εφιαλτικό 15μηνο αναμένει τους Ελληνες οι οποίοι ανεξαρτήτως πτωχεύσεως η μη της χώρα, κουρέματος χρεών και άλλων πολλών που ίσως δεν γνωρίζουμε ακόμη, θα δουν τον προσωπικό τους προϋπολογισμό, με τον ένα (χαράτσια) ή τον άλλο τρόπο (μειώσεις μισθών και συντάξεων) να μειώνεται κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Φυσικά, μιλάμε για τους συνεπείς φορολογούμενους, τα συνήθη υποζύγια του ελληνικού κράτους, αυτούς που δηλώνουν τα εισοδήματά τους και αυτούς που έχουν δηλώσει κανονικά τα ακίνητά τους.
Ας δούμε αναλυτικά τα 20 διαφορετικά χαράτσια και τον τρόπο καταβολής τους:
Στις υπόλοιπες ημέρες του Οκτωβρίου οι Ελληνες πολίτες καλούνται να καταβάλλουν την πρώτη δόση (50%) της έκτακτης εισφοράς ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Παράλληλα έχουν να καταβάλλουν τη δεύτερη από τις 6 δόσεις του τριπλού έκτακτου χαρατσιού για εισοδήματα, αυτοκίνητα και έσοδα από επιχειρήσεις. Φυσικά θα πρέπει να αγοράσουν και πετρέλαιο θέρμανσης που φέτος θα φτάσει τα 1.000 ευρώ ο τόνος, λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Τον επόμενο μήνα, έχουν την 3 από τις 6 δόσεις του πολυεκκαθαριστικού. Για τους συνταξιούχους ξεκινά η μείωση των κύριων και επικουρικών τους συντάξεων και για όσους έχουν να τακτοποιήσουν αυθαίρετα στις 31 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των παραβόλων.
Τον Δεκέμβριο θα καταβληθεί η δεύτερη δόση (υπόλοιπο 50%) του χαρατσιού για τα σπίτια, η 4η δόση του πολυεκκαθαριστικού, φυσικά τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 τα οποία κανείς δεν γνωρίζει ακόμη πόσο θα αυξηθούν. Αυτά για τους πολλούς. Συμπληρωματικά υπάρχουν επίσης η καταβολή της 1ης από τις 10 τριμηνιαίες δόσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων καθώς και η καταβολή της 1ης δόσης για τους ημιυπαίθριους.
Το 2012 έρχεται με ένα μπαράζ επιβαρύνσεων. Αρχικά, η 5η δόση του πολυεκκαθαριστικού. Στη συνέχεια οι μειώσεις: Των μισθών και των συντάξεων λόγω εφαρμογής των νέων φορολογικών κλιμάκων και της μείωσης του αφορολογήτου. Μαζί, η δεύτερη μείωση μισθού και συντάξεων λόγω της προκαταβολικής παρακράτησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που κανονικά θα έπρεπε να πληρωθεί το φθινόπωρο του 2013. Και φυσικά οι μειώσεις των μισθών στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ λόγω του νέου μισθολογίου.
Οσοι επιβιώσουν από τον Ιανουάριο μπαίνουν χαλαρά στο Φεβρουάριο, καθώς τότε θα πρέπει να πληρωθούν επιπλέον μόνο η τελευταία, 6η, δόση του πολυεκκαθαριστικού και η 3η δόση για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων.
Το Μάρτιο, θα κληθείτε να καταβάλλετε μόνον τη 2η από τις δέκα δόσεις για τα αυθαίρετα και η 4η δόση για τους ημιυπαίθριους. Τον Απρίλιο, ίσως λόγω Αγιου Πάσχα, θα ζητηθεί μόνο η 5η δόση για τους ημιυπαίθριους.
Το Μάιο, έρχεται η πρώτη δόση για την έκτακτη εισφορά ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ για τ0 2012. Παράλληλα, πρέπει να καταβληθεί η 6η δόση για τους ημιυπαίθριους.
Τον Ιούνιο, τα πράγματα σοβαρεύουν. Ερχεται το κανονικό εκκαθαριστικό για τα εισοδήματα του 2011. Μαζί του, θα έρθει και η πληρωμή της εισφοράς αλληλεγγύης. Επιπλέον, υπάρχουν πάντα η 3η δόση για τα αυθαίρετα και η 7η δόση για τους ημιυπαίθριους.
Τον Ιούλιο, έρχεται 2η δόση για το χαράτσι, μέσω ΔΕΗ και η 8η δόση για τους ημιυπαίθριους.
Τον Αύγουστο, όσο έχουν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος, πρέπει να καταβάλλουν την 2η δόση και φυσικά υπάρχουν πάντα οι ημιυπαίθριοι και η 9η δόση.
Το Σεπτέμβριο, έρχεται η 3η δόση στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ, η τέταρτη δόση για τα αυθαίρετα και η 10η και τελευταία δόση για τους ημιυπαίθριους.
Τον Οκτώβριο, μας περιμένει η 3η δόση φορολογίας εισοδήματος και η αγορά πετρελαίου θέρμανσης με τουλάχιστον 40 λεπτά αύξηση στο λίτρο λόγω της εξίσωσης των φόρων με το πετρέλαιο κίνησης.
Το Νοέμβριο θα καταβληθεί η 4η δόση για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ.
Τέλος, το Δεκέμβριο του 2012 οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013 και την 5η τριμηνιαία δόση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.
Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΙΣΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ; (ΒΙΝΤΕΟ)



ΜΑΘΕ ΤΟ ΤΩΡΑ...
http://zoo-m.blogspot















Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατρός έγραψε 2200 συνταγές σε 20 μέρες!


Κάθε φαντασία ξεπερνάει το θράσος μερίδας ιατρών, όπως προκύπτει από ευρήματα του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Όπως κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, μιλώντας στο....




11ο συνέδριο PharmaPoint, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης μας, εντοπίστηκε ιατρός ΙΚΑ της Αττικής να έχει γράψει 2200 συνταγές αξίας 320.000 ευρώ σε 20 εργάσιμες μέρες, εξωπραγματικά μεγέθη τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των συνταγών όσο και την αξία.

Μάλιστα, επειδή ανθρώπινο χέρι είναι μάλλον αδύνατο να έχει υπογράψει τόσες συνταγές σε αυτό το διάσημα (σσ: που πιθανόν να συνιστά και παγκόσμιο ρεκόρ συνταγογράφησης), ο κ. Βουδούρης είπε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν συνεργεία(!) που συνδράμουν στο σκανδαλώδες έργο των εν λόγω ιατρών. Πάντως, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεσμεύτηκε ότι τέτοια φαινόμενα θα πατάσσονται στη ρίζα τους, σημειώνοντας ότι με τη λειτουργία της Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας συνταγών έχουν εξοικονομηθεί, σε ένα χρόνο, 140 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος του φαρμάκου θα είναι προκαθορισμένη, ανάλογα με το νόσημα, και όχι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «κατά το δοκούν του κάθε ιατρού». Παράλληλα, είπε ότι θα επανέλθει στην ατζέντα το θέμα της συνταγογράφησης μόνο με τη δραστική ουσία, εισπράττοντας πάντως την έντονη δυσπιστία του ακροατηρίου, ενώ ανέφερε ότι στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι να διαπραγματεύεται τις τιμές των 150 φαρμάκων που διαμορφώνουν το 80% του τζίρου, αφήνοντας ελεύθερα στην αγορά τα 6300 υπόλοιπα φάρμακα. Διαβεβαίωσε δε ότι ο νέος ενιαίος ασφαλιστικός φορέας θα συνεχίσει να συνάπτει συλλογικές συμβάσεις με τους φαρμακοποιούς, οι οποίες συμβάσεις θα περιλαμβάνουν προσαρτήματα ατομικών συμβάσεων που θα περιορίζονται σε πειθαρχικά θέματα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης έθεσε κόκκινη γραμμή στη συνέπεια που θα πρέπει να έχει στις πληρωμές ο ΕΟΠΥΥ και προειδοποίησε ότι ο φαρμακευτικός κόσμος δεν θα επιτρέψει την επέκταση των φαρμακείων ΕΟΠΥΥ πέραν αυτών που έχουν οριστεί μέχρι σήμερα. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα δημοσιευθεί έρευνα σε επεξεργασμένα στοιχεία από τζίρους φαρμακείων, σύμφωνα με την οποία κύκλωμα καρπούται το 5% της ετήσιας ασφαλιστικής δαπάνης(συνολικά 3,4 δισ. ευρώ).

Κατά τη δική του εισήγηση ο πρόεδρος του ΟΣΦΕ, Ανδρέας Γαλανόπουλος, παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν την κάθετη πτώση του τζίρου στη λιανική αγορά φαρμάκου, σε 4,5-4,7 δισ. ευρώ το 2010, από 8,5 δισ. το 2009, είπε ότι η προωθούμενη διείσδυση του ΟΣΦΕ στην αγορά με private label φαρμακευτικά προϊόντα μπορεί να αποτελέσει το σωσίβιο των συνεταιρισμένων φαρμακείων και κάλεσε τους φαρμακοποιούς να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία των καταστημάτων τους, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, πέρασαν οι εποχές που «ακόμα και πιο ανεπαρκής από εμάς έβγαζε λεφτά».
voria

Διαβάστε Περισσότερα »

Τουρκικά πολεμικά πλοία στην Αμμόχωστο

Τουρκικά πολεμικά πλοία στην Αμμόχωστο [βίντεο]Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού Sigma οι Τούρκοι μετέτρεψαν το λιμάνι της Αμμοχώστου σε ναύσταθμο στο οποίο ελλιμενίζονται δύο φρεγάτες δύο τορπιλάκατοι και ένα υποβρύχιο, ενώ μία φρεγάτα συνοδεύει το ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις.
Οι κινήσεις των τουρκικών πολεμικών πλοίων συνεπικουρούνται σποραδικά και από ζεύγη πολεμικών F-16 με το Υπουργείο Άμυνας σε πλήρη συνεργασία με την Αθήνα να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Να παρακολουθήσουμε τις δηλώσεις του Υπουργού και να επανέλθουμε.
Το Πίρι Ρέις αυτή την ώρα πλέει νοτίως της Κύπρου 55 ναυτικά μίλια από την πλατφόρμα της Noble energy. Φαίνεται ότι τα προβλήματα που είχε επιδιορθώθηκαν μέχρι να προκύψουν νέα βεβαίως καθώς γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ παλαιό σκάφος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ....


Για πάρε μια γεύση και πάμε παρακάτω ! ! !

Ευ. Βενιζέλος: περίπου 2,7 εκατ. ευρώ μετρητά

Ντόρα Μπακογιάννη: ατομικές καταθέσεις 1,2 εκατ. ευρώ + σύζυγος Ισίδωρος Κούβλεος: : 1 εκατ. ευρώ και 2,7 εκατ. δολάρια

Άννα Νταλάρα: 880.000 ευρώ και(μετοχές αξίας 1.8 εκατ. ευρώ λέμε οεο

Μα πόσο βλάκας είσαι τελικά ρε Ελληνα;;; πόσο ;; για πες μου ;;;

ΛΟΙΠΟΝ Ξεκινάμε.... να δούμε και τους άλλους, έτσι για να μην το ξεχνάς ποιο αποφασίζουν για σένα και......
απο πια θέση ! ! !



ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ:

Εισοδήματα: 197.143 ευρώ (Τα 21.000 από αυτά δόθηκαν υπέρ του κόμματος)

Ακίνητα:
Στην Τήνο: 1 ξενοδοχείο. 1 κατάστημα, το 50% οικίας, 1 διαμέρισμα
και το 50% δύο αγροτεμαχίων στο Σαρακηνυγό.

Σύζυγος Αλ. Αλαβάνου:
1 διαμέρισμα στις Βρυξέλλες
Το 50% οικίας στην Τήνο
1 οικία στην Παλαιά Πεντέλη και 1 στα Χανιά
1 διαμέρισμα στα Χανιά και 1 στην Αθήνα
1 αγροτεμάχιο στα Καμπουριανά και το 50% δύο αγροτεμαχίων στο Σαρακηνυγό.
3 αποθήκες

Μετοχές: Πλούσιο χαρτοφυλάκιο με τη σύζυγο του (κυρίως σε τράπεζες) και 2 αυτοκίνητα

Γρ. Ψαριανός:
119.369 εισόδημα
1 σπίτι 757τμ
1 οικόπεδο 7000 τμ
1 οικόπεδο Άνδρο 1127τμ
1 γραφείο ψυχικό 151 τμ το 2008 188.000 ευρω αγορά με δανεισμό
Καταθέσεις 79.237


Θ. Πλεύρης:
99.690 εισόδημα
1 διαμέρισμα 80 τμ το 2008 με δάνειο 215.187
Καταθέσεις 56.520


Βασ. Μιχαλολιάκος:
Εισόδημα 98.347
18 ακίνητα 6 επιπλέον έκανε γονική παροχή
καταθέσεις 8.780
σύζυγος 16.933

Κ. Γκιουλέκας:
Εισόδημα 105.981
16 ακίνητα στη Θεσ/νίκη
καταθέσεις 120.000

Γ. Δημαράς:
Εισόδημα 136.836
οικία στις Κυκλάδες 1622 τιμ
καταθέσεις 15.525

Μιλτ. Βαρβιτσιώτης:
Εισοδημα 110.667
8 ακίνητα και ένα σπίτι στη Βούλα το αγόρασε 2008 με 550.000


ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΚΊΝΗΤΑ..... ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΠΛΥΝΕΙΝ ! ! !

Ευτύχιος Δαμιανάκης (ΠΑΣΟΚ): έχει 72 ακίνητα μαζί με τη σύζυγό του

Γ. Ανδριανός (ΝΔ): 58 ακίνητα (πολλά αγροτεμάχια)

Νίκος Νικολόπουλος (Ν.Δ.): 50 ακίνητα (διαμερίσματα, οικίες, γραφεία, οικόπεδα και αγροτεμάχια κυρίως στην Πάτρα).

Απ. Κακλαμάνης (ΝΔ): 32 ακίνητα

Γ. Δριβελέγκας (ΠΑΣΟΚ): 29 ακίνητα

Άννα Νταλάρα (ΠΑΣΟΚ): έχει 27 ακίνητα με σύζυγο της - 9 είναι στο όνομα της κόρης τους και 26 στρέμ. γης στις Μηλιές Πηλίου

Κ. Κουκοδήμος (ΝΔ): 25 ακίνητα

Γ. Βουλγαράκης (ΝΔ): 23 ακίνητα

Βασίλης Μιχαλολιάκος (ΝΔ): 18 ακίνητα. 'Αλλα 6 τα έκανε γονική παροχή

Κων. Μουσουρούλης (Ν.Δ): 2 γραφεία, 27 οικόπεδα, 9 σπίτια, άλλα 6 διαμερίσματα σε Χίο, Ευβοια και Αττική. (Μόνο στις Βρυξέλλες έχει 2 οικίες και 4 διαμερίσματα)

Ντόρα Μπακογιάννη (ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ): 10 ακίνητα αλλά και 2 αγροτεμάχια (75.110 τμ) στη Γαλλία (Savoie)

Γιάννης Παπαθανασίου (ΝΔ): 17 καταστήματα 6 οικίες, 2 γραφεία, 12 αγροτεμάχια (Κηφισιά).

Π. Κουρουμπλής (ΠΑΣΟΚ... Ναι ,ναι, ο τυφλός ): 18 ακίνητα


ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ .......ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΦΙΑΤ ΠΟΥΝΤΟ 93 ΜΟΝΤΕΛΟ 1.200cc

Τασος Κουράκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Αντιπρόεδρος Βουλής:
6 αυτοκίνητα με τη σύζυγο του, 1 μοτοσυκλέτα και 1 μοτοποδήλατο

Αντζελα Γκερέκου: 5 αυτοκίνητα με το σύζυγο της

Αντώνης Σκυλλάκος (ΚΚΕ): 3 αυτοκίνητα

Ευτύχιος Δαμιανάκης: 4 αυτοκίνητα

Κοραντής (ΛΑΟΣ): 3 αυτοκίνητα

Π. Δούκας: 6 αυτοκίνητα

Π. Ζούνη: 3 αυτοκίνητα


ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΤΕΡΑ ........ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ;;; Α!Α!Α!Α!Α! ....ΕΧΩ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΒΑΤΡΑΧΟΠΈΔΙΛΑ ! ! ! !


Γ. Κουτσούκος (υφυπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης): Βάρκα 4,2 μέτρα

Γ. Καρατζαφέρης βάρκα 6 ατόμων αξίας 14.399

Γ. Βουλγαράκης: 1 σκάφος αξίας 200.000 ευρώ από κοινού με σύζυγο του. Πούλησε άλλο αξίας 60.000 ευρώ.


Δ. Αβραμόπουλος (φουσκωτό)

Μ. Βαρβιτσιώτης – σκάφος

Π. Καμμένος

Θανάσης Νάκος σκάφος αναψυχής

Ευ. Αργύρης βάρκα

Αννα Νταλάρα 1 σκάφος 10 μέτρα στο όνομα του συζύγου της

Αργύρης Λαφαζάνης (ΠΑΣΟΚ): σκάφος αναψυχής

Ουρανία Παπαδάκη (ΛΑΟΣ): φουσκωτό 4 μέτρα

Σοφία Σακοράφα: 2 βάρκες (με το συζυγό της)


Ο Βαϊτσης Αποστολάτος δεν έχει ούτε ένα ακίνητο ! ! !

ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ........ΕΓΩ ΜΕΤΕΊΧΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΎ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΎ ΜΑΣ( ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ) ΚΑΙ ΚΑΤΈΘΕΣΑ ΕΝΑ ΕΥΡΏ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ! ! !

Άννα Νταλάρα (μετοχές αξίας 1.8 εκατ. ευρώ λέμε οεο ! ! ! ! )
Νίκος Σηφουνάκης
Ντόρα Μπακογιάννη
Ευ. Βενιζέλος:
Δ. Κρεμαστινός
Π. Γερουλάνος
Αν. Διαμαντοπούλου
Γ. Μαγκριώτης
Δ. Ρέππας

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΡΑΓΚΑ...... ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ .....! ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΗΓΜΑ ! ! !

Ευ. Βενιζέλος: περίπου 2,7 εκατ. ευρώ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ! ! ! ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΤΕ ! ! ! ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ,ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ! ! ! ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΆΚΙΑ ΕΠΤΑΚΩΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ;;;;

Ευτύχιος Δαμιανάκης (ΠΑΣΟΚ): περίπου 1,6 εκατ. ευρώ
Ντόρα Μπακογιάννη: ατομικές καταθέσεις 1,2 εκατ. ευρώ + σύζυγος Ισίδωρος Κούβλεος: : 1 εκατ. ευρώ και 2,7 εκατ. δολάρια
Άννα Νταλάρα: 880.000 ευρώ
Λούκα Κατσέλη
Αν. Διαμαντοποιύλου

ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΠΑΕ:

Γ. Διαμαντίδης (υφυπουργός): 7 μετοχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός
Θ. Ρουσόπουλος: Εθνικό Αστέρα

ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ...

Γιάννης Γκιόκας (ΚΚΕ)
Γιάννης Πρωτούλης (ΚΚΕ)
Σωτήρης Χατζηγάκης. Μόνο καταθέσεις περίπου 100.000 ευρώ

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ ...... ΑΠΛΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΓΡΉΓΟΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ 
eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θέμης Μπαλασόπουλος: Ο... πράσινος άρχοντας των σκουπιδιών

Θέμης Μπαλασόπουλος, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Δήμος Γλυφάδας, ΠΑΣΟΚ, εργαζόμενοι, απορριμματοφόρ

Πρόσωπο των ημερών αναμφιβόλως ο σκληρός συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, είναι ο άνθρωπος που έως σήμερα κέρδιζε πάντοτε στο τέλος των συγκρούσεων του με τους εκάστοτε υπουργούς Εσωτερικών.
Ο κ. Μπαλασόπουλος, όπως και οι προκάτοχοί του άλλωστε, χρησιμοποιώντας τα σκουπίδια ως... απ ασφαλισμένη χειροβομβίδα ηγείται ενός κλάδου που αριθμεί περί τα 25.000 άτομα. Ανθρωποι που κάνουν πράγματι μια δύσκολη δουλειά, αλλά έχουν εξαιρετικά προνόμια και πάντως έχουν κάθε συμφέρον να επιθυμούν να μην αλλάξει τίποτε, αν δεν τους βολεύει.
Διορισμένος στο Δήμο της Γλυφάδας το 1984 από τον τότε εκλεγμένο με το ΠΑΣΟΚ δήμαρχο Θόδωρο Σπονδυλίδη, ανέβηκε γρήγορα τα σκαλοπάτια της εσωτερικής ιεραρχίας, όχι όμως στον τομέα της καθαριότητας όπου είχε προσληφθεί αλλά στο γραφείο Τύπου, ως υπεύθυνος έκδοσης ενός περιοδικού του Δήμου.
Το 2001, με την αποχώρηση του έως τότε προέδρου Νώντα Λαμπρακάκη από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο κ. Μπαλασόπουλος ήταν ο εκλεκτός της ΠΑΣΚΕ, άρα και ο επόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κ. Μπαλασόπουλος εδραίωσε την παντοδυναμία του καθώς πέτυχε -πάντα με την απειλή των σκουπιδιών στους δρόμους- να εξασφαλίσει σειρά αυξήσεων και επιδομάτων για το σύνολο των 100.000 εργαζομένων στους ΟΤΑ όλης της χώρας.
Ενδεικτικό της δύναμης των σκουπιδιών και του τρόπου με τον οποίο κινούνται οι συνδικαλιστές στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι το 2007 επί κυβερνήσεως Ν.Δ. Ο κ. Μπαλασόπουλος σε αγαστή συνεργασία με τον γαλάζιο πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο της Αθήνας, Βασίλη Πολυμερόπουλο «έπεισαν» τον τότε υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο να τους δώσει μετά από απεργία μόλις 2 ημερών ένα επιπλέον επίδομα 300 ευρώ για τους εργάτες καθαριότητας.
Ο υπαρχηγός του κ. Μπαλασόπουλου ονομάζεται Γιάννης Τσούνης και είναι αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕ -ΟΤΑ. Ο κ. Τσούνης, πτυχιούχος γυμναστής γαμπρός του πρώην πράσινου δημάρχου Αιγάλεω Πάνου Σπηλιόπουλου, ο οποίος τον προσέλαβε το 1997 στο Σύνδεσμο των Δήμων της Δυτικής Αττικής. Αυτός στη συνέχεια φρόντισε για την πρόσληψη της κόρης και του δικού του γαμπρού.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και φυσικά αξιοποιεί πλήρως τη συνδικαλιστική άδεια που παρέχει ο σχετικός νόμος.
Για το τελευταίο αυτό, να σημειωθεί η επίθεση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη χθες κατά του κ. Μπαλασόπουλου.
Πως γίνονται οι προσλήψεις στην καθαριότητα των Δήμων
Σήμερα εργάζονται περί τα 25.000 άτομα στους τομείς της καθαριότητας των Δήμων, αλλά περίπου το 20% (5.000 υπάλληλοι) απασχολούνται σε διοικητικές θέσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού οι οποίες καλύπτονται με συμβασιούχους.
Οι προσλήψεις δεν υπάγονταν έως πρόσφατα στο ΑΣΕΠ καθώς οι υπάλληλοι της καθαριότητας δεν χρειαζόταν να έχουν κανένα τυπικό προσόν και πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη και όχι από τον τακτικό προϋπολογισμό.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ουσιαστικά εργάζονται περίπου 2 ώρες ημερησίως καθώς το υπόλοιπο ωράριό τους περνά έως ότου το απορριμματοφόρο πάει και γυρίσει στον ΧΥΤΑ.
Φυσικά, ως εργαζόμενοι κυρίως βραδυνές ώρες λαμβάνουν νυκτερινά επιδόματα και υπερωρίες.
Πηγή: Εθνος της Κυριακής
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση Ιερώνυμου σε Μπαρόζο για την Ελλάδα


Επιστολή προς τον πρόεδρο την Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απέστειλε η Ιερά Σύνοδος, κάνοντας έκκληση για την Ελλάδα και τονίζοντας τα δεινά που περνούν οι Έλληνες.

Η επιστολή αναφέρει:

Ἐξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε,

Ἐπικοινωνοῦμε σήμερα μαζί σας, στά πλαίσια ἑνός «ανοιχτού, διαφανή και τακτικού» διαλόγου, ὅπως αὐτός ὁρίζεται στό Ἄρθρο 17 τῆς Συνθήκης τῆς Λισσαβόνας, τό ὁποῖο στό πλαίσιο τοῦ δημοκρατικοῦ γίγνεσθαι, δίνει τή δυνατότητα στίς Ἐκκλησίες νά ἀρθρώνουν λόγο γιά θέματα, πού ἀφοροῦν τούς εὐρωπαίους πολίτες.

Καί ἡ Δημοκρατία δέν κρίνεται μόνο ἀπό τήν ἐλευθερία καί τή διακίνηση τῶν πολιτικῶν ἰδεῶν ἀλλά καί ἀπό τό διάλογο τῶν πολιτισμῶν, τῶν κοινωνικῶν τάξεων καί τῶν ὁμάδων.

Ἡ Εὐρώπη, καί ἰδιαιτέρως ἡ Εὐρωπαϊκή Ἕνωση τῶν 27 Κρατῶν-μελῶν καί σύντομα τῶν 28 Κρατῶν-μελῶν μέ τήν εἴσοδο τῆς Κροατίας, στήν ἱστορία ὁλόκληρου τοῦ ἀνθρωπίνου γένους, ἐνέπνευσε μέ τίς πνευματικές δυνάμεις της προτάσσοντας ἕνα πολύτιμο κοινωνικό μοντέλο συνύπαρξης τῶν λαῶν μέ πανανθρώπινη ἐμβέλεια.

Δυστυχῶς ὅμως σήμερα ὁ σύγχρονος εὐρωπαϊκός πολιτισμός διέρχεται μία νέα κρίση, τήν ὁποία θά ὀνομάζαμε κρίση ἀξιοπιστίας τῆς πολιτικῆς καί τῶν πολιτικῶν προσώπων, κρίση ἐμπιστοσύνης τῶν πολιτῶν ἀπέναντι στούς θεσμούς καί μάλιστα τούς εὐρωπαϊκούς. Οἱ αἰτίες πού ἀναφέρονται εἶναι πολλές, ἀπό τή διάβρωση τῆς οἰκογένειας, τόν καταναλωτισμό καί τά ἀτομικά δικαιώματα μέχρι τόν οἰκονομικό φιλελευθερισμό καί τήν εἰσοδηματική ἀνισότητα.

Δέν διαφεύγει τῆς προσοχῆς μας τό γεγονός ὅτι ὁ ἑλληνικός λαός, ἀλλά καί πολλοί ἄλλοι εὐρωπαῖοι πολίτες, ἀγωνιωδῶς ἀπευθύνονται στούς κυβερνῶντες, ἀλλά καί στήν ἐκκλησιαστική ἡγεσία, ἀναγνωρίζοντας ὅτι καί ἐμεῖς ἔχουμε, στό μέτρο πού μᾶς ἀναλογεῖ, εὐθύνη γιά τήν ὑπάρχουσα κρίση. Ἡ ἀδιαφάνεια, τό εὔκολο κέρδος, ἡ προσβολή τῶν θεσμῶν, ἡ ὕβρις καί ἡ ἀσέβεια κατά τοῦ κράτους καί τῶν νόμων, οἱ ἀλόγιστες διεκδικήσεις ἀποτελοῦν μέρος τῆς σημερινῆς κοινωνίας.

Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος παρακολουθεῖ ἀγρύπνως τίς παγκόσμιες αὐτές ἐξελίξεις. Στρέφουμε τήν προσοχή μας καί τή σκέψη μας στή σημερινή κρίση ἔχοντας συναίσθηση ὅτι καμία λατρευτική σύναξη ἤ θρησκευτική κοινότητα δέν μπορεῖ νά ὑπάρξει ἐάν δέν διακονεῖ πρωτίστως τόν ἄνθρωπο, τήν εἰκόνα τοῦ Θεοῦ, ἀνεξαρτήτως φύλου καί ἡλικίας, θρησκείας ἤ ἐθνικότητας ἤ ἄλλης ἰδιαιτερότητας στό ἐξόχως πολυπολιτισμικό περιβάλλον τῆς Εὐρώπης· «οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ˙ πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ» (Γαλ. 3,28 -29).

Ὁ Χριστιανισμός, ὅπως καί κάθε ἄλλη θρησκευτική κοινότητα, δέν μπορεῖ νά κλείνει τά μάτια του ἀπέναντι στά τεράστια προβλήματα ὁλοκλήρου τῆς ἀνθρωπότητας, τά ὁποῖα δέν εἶναι μόνον οἰκονομικά καί πολιτικά, ἀλλά προπάντων ἠθικοῦ χαρακτῆρα, λόγω τῶν πολλαπλῶν ἠθικῶν διλημμάτων, τά ὁποῖα συνεχῶς ἐγείρει ἡ πολυπλοκότητα τῆς σύγχρονης οἰκονομικῆς κατάστασης ἀνά τήν οἰκουμένη.

Καί λέγοντας ἠθική προσέγγιση ἀναφερόμαστε στό δικαίωμα τοῦ κάθε εὐρωπαίου πολίτη στήν ἐργασία, τήν τίμια ἀνθρώπινη δραστηριότητα, τό σεβασμό στό ἀνθρώπινο πρόσωπο, τή σημασία τῶν διαπροσωπικῶν σχέσεων, τήν εὐθύνη πρός τούς ἄλλους, ἀλλά καί γιά τήν πορεία ὁλόκληρης τῆς εὐρωπαϊκῆς κοινωνίας.

Ὁ ἑλληνικός λαός εἶναι ἕνας ὑπερήφανος λαός πού συνέβαλε τά μέγιστα στήν εὐρωπαϊκή πορεία. Σήμερα θυσιάζεται, ἀμφισβητεῖται ἡ ἱστορία του καί οἱ ἑταῖροι ἐπιφυλάσσονται ἔναντι τῆς Ἑλλάδος καί τοῦ ἰδίου τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ. Εἶναι δύσκολο νά ἀντιληφθεῖ κανείς τό αἴσθημα πνιγμοῦ πού διακατέχει τήν πλειοψηφία τῶν συμπολιτῶν μας. Ποιός μποροῦσε νά φαντασθεῖ ὅτι ὁ ὑπέροχος ἑλληνικός λαός, πού προσέφερε μέ τόν πολιτισμό του στό εὐρωπαϊκό γίγνεσθαι, σήμερα θά διασύρεται παγκοσμίως;

Ἀπέναντι στήν οἰκονομική κρίση ἡ Ἐκκλησία μας δέν μπορεῖ νά ἀνεχθεῖ καμία εἴδους πτώχευση, πρωτίστως ὅμως δέν συγχωρεῖ τήν πτώχευση τῶν ἀξιῶν, δέν μπορεῖ νά ἀποδεχθεῖ καμία εἴδους χρεωκοπία, πρωτίστως ὅμως δέν μπορεῖ νά ἐθελοτυφλεῖ στήν χρεωκοπία τῆς ἀνθρώπινης ἀξιοπρέπειας.

Τά ἴδια τά ἐπίσημα κείμενα τονίζουν ὅτι «η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας …» (Άρθρο 2, Συνθήκη της Λισσαβόνας). Δέν μποροῦμε λοιπόν νά ἐλπίζουμε σέ μία κοινωνία ὅπου δέν ἐπικρατεῖ ἡ κοινωνική δικαιοσύνη.

Ὁ ἄνθρωπος, ὁ εὐρωπαῖος πολίτης, δέν μπορεῖ νά ἐκλαμβάνεται ἀπό τούς διαχειριστές τῆς οἰκονομικῆς κρίσης ὡς ἕνας λογιστικός ἀριθμός. Εἶναι σκάνδαλο οἱ εὐρωπαῖοι ἡγέτες νά μήν λαμβάνουν ὑπόψη τους τίς κραυγές τῶν ἁπλῶν πολιτῶν καί νά ἀπειλοῦνται οἱ ἴδιοι οἱ πολῖτες τῆς Εὐρώπης ὡς ἀναλώσιμα προϊόντα.

Τό ἀποτέλεσμα ὅλων αὐτῶν εἶναι ἡ αὔξηση τῆς ἀπελπισίας, τῆς ἀπόγνωσης, τῆς συρρίκνωσης τῆς ἐθνικῆς κυριαρχίας, τῆς διάσπασης τῆς οἰκογένειας, ἡ πλήρης ἀπομόνωση τῶν ἀδύνατων κοινωνικῶν ὁμάδων (ἈμΕΑ, μετανάστες, τρίτη ἡλικία κ.λπ.), ὁ πολλαπλασιασμός τῆς φοβίας καί τελικῶς ἡ δημιουργία μιᾶς κοινωνίας χωρίς ἠθικούς κανόνες.

Ὡς Ἐκκλησία δέν μποροῦμε νά ἀποδεχθοῦμε αὐτό τό κοινωνικό μοντέλο. Δέν μποροῦμε νά δεχθοῦμε τήν ἀλλοίωση τοῦ εὐρωπαϊκοῦ κεκτημένου μας μέ τήν υἱοθέτηση τῶν κανόνων τῶν ἀπρόσωπων χρηματοπιστωτικῶν ἀγορῶν καί τῶν οἴκων ἀξιολόγησης. Ἡ κατάσταση αὐτή μᾶς ὁδηγεῖ πλήρως στή διάσπαση τῆς κοινωνικῆς συνοχῆς, ἀποκλείοντας κάθε εἴδους σύγκλιση πρός τό εὐρωπαϊκό ὅραμα τῶν ἱδρυτῶν της.

Ἐξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε,

Στήν πρόσφατη ἐτήσια ὁμιλία σας στό Εὐρωπαϊκό Κοινοβούλιο τονίσατε ὅτι ἡ Εὐρώπη μπορεῖ νά ἔχει ἕνα μέλλον ἐάν ἐπανοικοδομήσουμε τήν ἐμπιστοσύνη, τή σταθερότητα, τήν ἀνάπτυξη καί τήν πολιτική βούληση (Στρασβοῦργο, 28.09.2011). Συμφωνοῦμε μαζί σας ἀλλά χρειάζεται καί κάτι ἀκόμη. Ἀπαιτεῖται μία ἐμβάθυνση στήν πνευματική μας κληρονομιά «῎Αρα οὖν, ἀδελφοί, στήκετε, καὶ κρατεῖτε τὰς παραδόσεις ἃς ἐδιδάχθητε εἴτε διὰ λόγου εἴτε δι' ἐπιστολῆς ἡμῶν» (Β' Θεσ. 2,15-16), ὥστε νά προκύψει μία νέα ἱεράρχηση τῶν ἀξιῶν, μέ σκοπό νά τονισθεῖ ἡ ἀνάγκη τῆς ἀλληλεγγύης, ἡ μή ἐγκατάλειψη τοῦ εὐρωπαϊκοῦ ὁράματος καί ἡ ἐπιτακτική ἀνάγκη μετατροπῆς τῆς οἰκονομικῆς ἕνωσης σέ ἀμιγῶς πολιτική.

(...) 

Ὅλα τά παραπάνω δέν ἀποτελοῦν καταγγελτικές κραυγές, πού ἐξυπηρετοῦν τήν ἐκτόνωση καί ἐντείνουν τήν πόλωση καί τόν διχασμό. Εἶναι οἱ προσωπικές μας ἀγωνίες καί πιστεύουμε ἀγωνίες ὅλων τῶν πολιτῶν τῆς Εὐρώπης. Ζητούμενο εἶναι ἡ ἑνότητα τῆς Εὐρώπης.

Δέν ἐπιθυμοῦμε ἁπλῶς νά θεραπεύσουμε ἤ νά προλάβουμε τυχόν βίαιες ἐξελίξεις στίς εὐρωπαϊκές κοινωνίες, ἀλλά νά προλάβουμε κυρίως τήν ἀνθρώπινη ἀσέβεια καί τόν παραλογισμό ἑνός νέου κοινωνικοῦ μοντέλου πού δέν ἔχει τίποτα τό κοινό μέ τήν ἱστορία τῆς Εὐρώπης.

Ἡ κρίση πού ἀπειλεῖ ὁλόκληρη τήν ἀνθρωπότητα χρειάζεται νηφάλια διάγνωση. Ἡ θεραπεία τῆς πρωτοφανοῦς κρίσης πού βιώνουμε στίς ἡμέρες μας ἀπαιτεῖ μία συστηματική προσέγγιση μέ κοινωνική εὐαισθησία καί αἴσθημα δικαίου, ἀλλά καί τήν ἐνίσχυση τῶν ἠθικῶν ἀντισωμάτων γιά νά μήν εἶναι προσωρινά τά ἀποτελέσματα τῆς θεραπείας.

Πιστεύουμε ὅτι ἡ κρίση αὐτή μπορεῖ νά ἀποτελέσει τήν ἀπαρχή γιά μία καλύτερη καί πιό ἀνθρώπινη Εὐρώπη, ἡ ὁποία δέν θά ἀσχολεῖται μόνο μέ χρηματιστηριακούς ἀριθμούς καί ὁμόλογα, ἀλλά θά σέβεται τίς ἀνθρώπινες ἀξίες, γιά τίς ὁποῖες κοπίασαν τόσον οἱ προκάτοχοί σας ὅσο καί ἐσεῖς προσωπικῶς «ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπε· γέγραπται, οὐκ ἐπ᾿ ἄρτῳ μόνῳ ζήσεται ἄνθρωπος, ἀλλ᾿ ἐπὶ παντὶ ρήματι ἐκπορευομένῳ διὰ στόματος Θεοῦ» (Ματθ. 4,4-5).

† Ὁ Ἀθηνῶν Ι Ε Ρ Ω Ν Υ Μ Ο Σ, Πρόεδρος 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΡΑΚΙΤΣΑΡΙΟ (BΙΝΤΕΟ)



Απολαύστε τους σκοπιανούς...γνήσιους απογόνους των Αρχαίων Μακεδόνων.Σας υπόσχομαι γέλιο μέχρι δακρύων!!!!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμορία βίας και τρόμου

Την περασμένη Δευτέρα συνελήφθησαν από την αστυνομία έξι μέλη της συμμορίας των κουκουλοφόρων με τα καλάσνικοφ, ανάμεσα τους και ο φερόμενος ως αρχηγός Αλέξανδρος Πέπα.
Χθες οι πέντε νεαροί Αλβανοί πήραν τον δρόμο για την φυλακή, ενώ η ανήλικη αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους...Από την περασμένη Δευτέρα οι κάτοικοι της Αττικής κοιμούνται πιο ήρεμοι, πιο ασφαλείς στα σπίτια τους... Δεν τρέμουν όταν ακούνε έναν θόρυβο, μέσα στην νύχτα... Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος δεν παραμονεύει, ότι ο κίνδυνος πέρασε...
Και πως να περάσει, όταν άλλα έξι μέλη της συμμορίας με τα καλάσνικοφ παραμένουν ασύλληπτα, από τους οποίους μόνον ο ένας είναι γνωστός στην αστυνομία, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν και επικίνδυνοι κακοποιοί από άλλες σπείρες, οι οποίοι συνεχίζουν να εισβάλουν σε σπίτια και να κρατούν ομήρους τους ιδιοκτήτες τους...Τελευταία επίθεση η "εισβολή" τεσσάρων ληστών σε μονοκατοικία στη Βάρη χθες τα ξημερώματα...
Το χρονικό των επιθέσεων της συμμορίας
27-9-2011 Ώρα 4.30, Τρία μέλη της συμμορίας οπλισμένα με καλάσνικοφ και μαχαίρια μπαίνουν σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην Γλυφάδα. Απειλούν πατέρα, μητέρα και δίδυμα ηλικίας δύο ετών. Κακοποιούν την 33χρονη μητέρα και φεύγουν αφαιρώντας 1.000 ευρώ, κινητά, κοσμήματα και ένα αυτοκίνητο.

9-10-2011 Ώρα 5.00 Δύο κουκουλοφόροι εισβάλουν από ανασφάλιστη πόρτα σε μονοκατοικία στην Ηλιούπολη. Με την απειλή μαχαιριού αρπάζουν 4.000 ευρώ και αφού χτυπούν την 47χρονη, στη συνέχεια κακοποιούν μία λιπόθυμη γυναίκα, ενώ στο διπλανό δωμάτιο ο κοιμόταν ο 15χρονος γιος της !

21-9-2011 Ώρα 8.20 το πρωί, εισβολή δύο μελών της συμμορίας σε κοσμηματοπωλείο στην Ηλιούπολη. Με ένα καλάσνικοφ το οποίο είχε ακόμη και ξιφολόγχη, αρπάζουν κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ και ένα κινητό.

16-6-2011 Ώρα 2.00 τα ξημερώματα, ένας δράστης μπήκε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στην Ηλιούπολη και αφού χτύπησε την ιδιοκτήτρια αφαίρεσε ρολόι και κινητό.
13-8-2011 Ώρα 4.00, τρεις ληστές εισβάλουν σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, στον Άλιμο, με την απειλή πιστολιού, κατσαβιδιού και μαχαιριού, αρπάζουν 5.500 ευρώ, έναν φορητό υπολογιστή, κοσμήματα και ένα αυτοκίνητο, αφού προηγουμένως κλείδωσαν μητέρα και γιο στην τουαλέτα του σπιτιού τους.
18-8-2011 Ώρα 4.50 τέσσερις ένοπλοι δράστες αρπάζουν μέσα από διαμέρισμα στον Άλιμο 3.800 ευρώ, 4 κινητά και ένα αυτοκίνητο, ξύπνησαν πατέρα και δύο κόρες με το όπλο στο κεφάλι.
29-5-2011 Ώρα 4.30 πάλι τέσσερις ληστές σε διαμέρισμα στον Άλιμο, απειλούν με μαχαίρι ζευγάρι και παίρνουν 4.000 ευρώ και ένα αυτοκίνητο.
6-7-2011 Ώρα 6.15 δύο ληστές σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στον Άλιμο, με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κινητά και ένα αυτοκίνητο.
15-9-2011 Ώρα 5.20 δύο δράστες πάλι σε διαμέρισμα στον Άλιμο, ακινητοποιούν ζευγάρι και παίρνουν αυτοκίνητο, ενώ μπαίνουν και σε διπλανό διαμέρισμα στο οποίο βρισκόταν συγγενής τους και αφαιρούν από εκεί κοσμήματα.
6-8-2011 Ώρα 5.30, δύο ληστές σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στον Άλιμο, η λεία τους κινητά, κοσμήματα και ένα αυτοκίνητο.
28-6-2011 Ώρα 1.20 τρεις δράστες σε μονοκατοικία στο Κορωπί, απειλούν με όπλο ζευγάρι και αρπάζουν 650 ευρώ, ένα αυτοκίνητο.
1-9-2011 Ώρα 4.10, δύο μέλη της συμμορίας μπαίνουν σε διαμέρισμα στην Αργυρούπολη, με προτεταμένο καλάσνικοφ αφαιρούν από ζευγάρι 600 ευρώ, τρία κινητά και ένα αυτοκίνητο.
25-9-2011 Ώρα 3.45, τρεις ληστές εισβάλουν σε σπίτι στην Αγία Παρασκευή, απειλούν με δύο καλάσνικοφ χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και ένα αυτοκίνητο. Κρατούν όμηρο μία γυναίκα και την αναγκάζουν να τους οδηγήσει σε διπλανό διαμέρισμα που μένει ο πατέρας της, από τον οποίο αφαιρούν κοσμήματα και μία καραμπίνα.
21-9-2011 Ώρα 7.20 τέσσερις κακοποιοί μπαίνουν σε διαμέρισμα στου Παπάγου, αλλά και σε δύο ακόμη διαμερίσματα από όπου αφαιρούν χρήματα και αυτοκίνητο.
7-9-2011 Ώρα 5.40, τρεις δράστες από σπίτι στο Παλαιό Φάληρο, αφού χτυπούν ιδιοκτήτη, κόβουν καλώδια τηλεφώνου και αρπάζουν κοσμήματα και 2.200 ευρώ.
7-9-2011 Ώρα 6.00 δύο ληστές με την απειλή καλάσνικοφ απειλούν μία γυναίκα μέσα στο σπίτι στο Παλαιό Φάληρο και παίρνουν χρήματα και κινητά.
5-8-2011 Ώρα 5.30 τρεις δράστες πάλι σε σπίτι στο Παλαιό Φάληρο, ακινητοποιούν τριμελή οικογένεια και φεύγουν με 3.000 ευρώ και κοσμήματα.
11-8-2011 Ώρα 3.40 τρία μέλη της συμμορίας μπαίνουν σε διαμέρισμα στην Γλυφάδα, κρατούν όμηρο την ιδιοκτήτρια και παίρνουν 1.700 ευρώ, κοσμήματα και το αυτοκίνητο της.
29-7-2011 Ώρα 3.00 εισβολή τριών σε μονοκατοικία στην Γλυφάδα, χτυπούν ιδιοκτήτρια και αφαιρούν 400 ευρώ και αυτοκίνητο.
8-7-2011 Ώρα 5.30, τρεις μπαίνουν σε διαμέρισμα στην Γλυφάδα, απειλούν πατέρα και γιο και αρπάζουν χρήματα και κοσμήματα.
22-8-2011 Ώρα 7.00 τρεις δράστες μπαίνουν σε διαμέρισμα στην Γλυφάδα, η λεία τους κοσμήματα και αυτοκίνητο.
14-3-2011 Ώρα 6.00 πάλι τρεις ένοπλοι σε διαμέρισμα στην Γλυφάδα, αφαιρούν 480 ευρώ και κινητό.
7-7-2011 Ώρα 4.15 , τρία μέλη της συμμορίας μπαίνουν σε σπίτι στον Άγιο Δημήτριο, με πιστόλι και μαχαίρι ακινητοποιούν μητέρα και γιο, ληστεύουν και φεύγουν ανενόχλητοι.
3-9-2011 Ώρα 4.00, τρεις ληστές μπαίνουν σε μονοκατοικία στη Βούλα, οπλισμένοι με καλάσνικοφ και μαχαίρι, χτυπούν ζευγάρι, αφαιρούν κοσμήματα, χρήματα και δύο αυτοκίνητα.
Δεν σταματούν όμως εκεί, κρατούν όμηρο τον άνδρα και με την απειλή όπλων τον αναγκάζουν να κάνει ανάληψη 3.000 ευρώ από ΑΤΜ στην Γλυφάδα, ενώ τον οδηγούν και στη επιχείρηση του από όπου αφαιρούν ένα χρηματοκιβώτιο.
newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εβδομάδα απεργιών ενόψει

Απεργιακό τσουνάμι αναμένεται να πνίξει την ερχόμενη εβδομάδα τη χώρα, παραλύοντας για ακόμα μια φορά τον δημόσιο τομέα.
Οι αντιδράσεις για τις προωθούμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, την εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές μισθών και συντάξεων κλιμακώνονται καθημερινά και οι εργαζόμενοί κάθε κλάδου δηλώνουν πλέον αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω.
Η ΓΣΕΕ αποφάσισε να επεκτείνει την ήδη προγραμματισμένη 24ωρη γενική απεργία, σε 48ωρη την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη.
Η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11:00.
Η ΟΤΟΕ ανακοίνωσε ότι η έναρξη της 48ωρης απεργίας που είχε αποφασίσει για τις 18 και 19 Οκτωβρίου (Τρίτη και Τετάρτη), μετατίθεται κατά μια ημέρα και θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου (Τετάρτη και Πέμπτη).
Δεκαήμερη απεργία από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου κήρυξε η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.
Επίσης οι εφοριακοί θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, ενώ σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Για τρεις ημέρες θα μείνει χωρίς τρένα η χώρα, καθώς οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τριήμερη απεργία από την Τρίτη έως την Πέμπτη, ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης και τη διατήρηση της επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας του 2011.
Χειρόφρενο θα τραβήξουν για 48 ώρες και οι ιδιοκτήτες ταξί την Τρίτη και την Τετάρτη, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας για τρεις μέρες. Η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 06:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου, έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα, το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.
Σε κινητοποιήσεις προχωρά και η ΟΜΥΛΕ, όπως επίσης και οι Λιμενεργάτες που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.
Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για την ερχόμενη εβδομάδα και οι εκπαιδευτικοί, με κορύφωση την 48ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη και Πέμπτη. Μάλιστα υπάρχει εισήγηση για περαιτέρω κλιμάκωση, με επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αμέσως μετά την 48ωρη στις 19-20 του μηνός.
Παράλληλα οι δικηγόροι συνεχίζουν την απεργία που ξεκίνησαν στις 13 του μήνα έως και τις 19 Οκτωβρίου.
Αποχή από τη διεκπεραίωση υποθέσεων μετά τη λήξη ωραρίου στα δικαστήρια, αποφάσισαν δικαστές και εισαγγελείς, ενώ με τρίωρες καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και οργανισμών θα απαντήσουν στα σχέδια της κυβέρνησης για εφεδρεία οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Εν τω μεταξύ τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) αποφάσισαν νέα τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση μέχρι και την Δευτέρα, ενώ θα συμμετάσχουν και στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Τέλος, η δεκαήμερη απεργία που κήρυξαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Ωστόσο οι τελωνειακοί αναμένεται να αποφασίσουν για νέα κλιμάκωση του αγώνα τους ενάντια στην εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κύριο Λάκη Λαζόπουλο, Ενταύθα




Η Έλενα Ακρίτα, βάζει στην θέση του τον Λάκη Λαζόπουλο.. Προπαγανδιστική χαρακτηρίζεται σε πολλά σημεία της η σάτιρα του Λαζόπουλου.. "Χωρίς ιστορική μνήμη ένας λαός δεν μαρσάρει.." είπε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα, αφήνοντας αιχμές για την διακυβέρνηση της ΝΔ το 2007-2009..  Αναλυτικά..



"Αγαπητέ Λάκη,
Πριν αρχίσω, ας ξεπετάξουμε πρώτα τα κλισέ: όχι, η σάτιρα δεν έχει όρια, ναι, ο Αριστοφάνης υπήρξε μέγιστος, όχι το... ΕΣΡ δεν νομιμοποιείται, με τίποτα όμως, να βάζει χέρι σε έναν καλλιτέχνη που το μοναδικό του όπλο είναι οι λέξεις. Αλλά σίγουρα δεν περιμένεις εμένα να σου το πω: Αυτό που μας φοβίζει, αυτό χτυπάμε! Αυτό που μας απειλεί, αυτό φιμώνουμε! Ή προσπαθούμε...

Σε είδα στην πρεμιέρα στον Alpha την Τρίτη. Και πρέπει να σου πω ότι, σε μεγάλο βαθμό, ταυτίστηκα μαζί σου. Βλέπεις, Λάκη, είμαι κι εγώ θυμωμένη. Οργισμένη. Το σμπαραλιασμένο νευρικό μου σύστημα έχει το δικό του ΕΣΡ που το λογοκρίνει για να μην ξεσπάσω στους ανθρώπους που αγαπώ. Κι επειδή της ξανθιάς ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει, δεν μπορώ άλλο! Δεν αντέχω να εισπράττω σφαλιάρες χωρίς να τις ανταποδίδω. Μαζί σου λοιπόν, μέχρι εδώ. Η φωνή σου φωνή μου. Η οργή σου οργή μου...

Ομως... Το ξέρεις όσο κι εγώ, πως χωρίς ιστορική μνήμη ένας λαός δεν μαρσάρει. Δεν προχωράει μπροστά. Αν δεν πατάς γερά στο χτες, δεν προχωράς στο αύριο. Αν δεν θεμελιώσεις το παρελθόν, μέλλον δεν χτίζεις. Κι υπάρχει ένα χτες. Υπάρχει ένα παρελθόν. Υπάρχει κάποια κυβέρνηση, πριν απ' αυτήν. Και καλό είναι να το θυμόμαστε πού και πού...

Βγήκαν στη φόρα, φίλε Λάκη, όλα αυτά τα non paper που έστελναν υπουργοί στον Καραμανλή και του βαράγανε τα αλάρμς για την οικονομία. Του λέγανε «βουλιάζουμε, πνιγόμαστε, πρέπει να κάνουμε κάτι». Και τι έκανε ο Καραμανλής; Το απόλυτο τίποτα. Μας κοίταξε στα μάτια και μας είπε το μέγα ιστορικό ψεύδος «έχουμε μια θωρακισμένη οικονομία». Προεκλογικά την έκανε με ελαφρά, μετεκλογικά έκατσε σπιτάκι του. Το 'γραψα και το ξαναγράφω: πήρε την Ελλάδα, τη μετέφερε από Κολιάτσου Παγκράτι, τη χρέωσε διπλή ταρίφα, κλείδωσε το ταξί κι έπεσε σε νάρκη. Χειμερία, θερινή, εαρινή και μια τζούρα από φθινόπωρο.

Ο Παύλος Τσίμας έλεγε στο Mega ότι το μεγάλο οικονομικό έγκλημα έγινε την περίοδο 2007-2009. Το ξέρουμε, Λάκη, εδώ είμαστε, στην ίδια χώρα (λέμε τώρα!) ζούσαμε και ζούμε. Κι αυτή η τάση «περασμένα ξεχασμένα, πάμε παρακάτω» εμένα με ενοχλεί. Γιατί τα περασμένα δεν είναι ξεχασμένα. Τα χρέη τού χτες πληρώνουμε σήμερα. Με τόκο!

Λάκη, το ξέρεις και το ξέρω. Εχουμε μια αντιπολίτευση «εγώ μιλώ στα κύματα κι αυτά μιλούν σε μένα». Ο Σαμαράς κοιτάει να μαζέψει τους βουλευτές του που τάζουν πετραχήλια, κολυμβήθρες κι εξαπτέρυγα. Πρώτα τα χώνει στους απεργούς (καλά αυτό το «να απεργείτε σε μια λωρίδα» δεν υπάρχει!!!) και ύστερα του τρίζει τα δόντια ο κάθε Λυμπερόπουλος και τα μαζεύει πίσω. Ο Τσίπρας χαλασμένο CD «να φύγει η κυβέρνηση, να φύγει η κυβέρνηση, να φύγει η κυβέρνηση». Η Ακροδεξιά (όπως πολύ σωστά είπες την Τρίτη) νομιμοποιείται από τους «πολιτικώς ορθώς» συναδέλφους μου. Και η Παπαρήγα - εδώ ο κόσμος καίγεται - κάνει εκδήλωση για τον Ζαχαριάδη! Για όνομα, δηλαδή! Που, εδώ που τα λέμε, πέρσι «αποκαταστήσανε» με βαριά καρδιά τον Πλουμπίδη αλλά δεν είδα να στήνουνε πια και τέτοιο πάρτι! Που στην τελική δεν τους βάζεις και στο ίδιο ταγάρι. Πράκτορα τον Ζαχαριάδη δεν τον λες αλλά πήρε κόσμο και κοσμάκη στον λαιμό του όταν διαχειριζόταν την ηγεσία του ΚΚΕ ως δικτατορίσκος. Ενώ ο Πλουμπίδης, «Ωραίος ως Ελλην», πέθανε όρθιος, μόνος μέσα στη φοβερή ερημία του πλήθους.

Ξεστρατίζω, Λάκη, αλλά το πράττω συνειδητά. Γιατί όλα έχουν να κάνουν με την ιστορική μνήμη. Αυτό που ήμασταν, αυτό που είμαστε, αυτό που θα γίνουμε. Ο κόσμος που θα ζήσει η κόρη σου κι ο γιος μου. Κάποια αφετηρία υπήρχε. Κάποιος αφέτης πυροβόλησε στον αέρα. Κάποιος λαός μακρινών αποστάσεων ίδρωσε και ιδρώνει τη φανέλα.

Θα ήθελα να τα ακούσω αυτά από σένα, φίλε Λάκη. Γιατί το όπλο σου είναι οι λέξεις. Κι αυτό που είπε κάποτε ο Μανόλης Αναγνωστάκης και το γνωρίζεις και το πράττεις: «Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις. Να μην τις παίρνει ο άνεμος".
Της Ελενας Ακρίτα
 
TANEA

Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργία μέχρι την Τρίτη στα δημόσια ΜΜΕ



Απεργία μέχρι την Τρίτη στα δημόσια ΜΜΕNέα τριήμερη απεργία, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Τρίτης...

πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση συρρίκνωση των δημόσιων ΜΜΕ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Έκθεση φωτογραφίας του περιοδικού Αντιλήψεις

Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

 foto: Katya Evdokimova

Το περιοδικό ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ έχοντας κλείσει έναν κύκλο 25 τευχών, παρουσιάζει μια διεθνή παραγωγή, μία έκθεση φωτογραφίας (και ταυτόχρονη έκδοση δίγλωσσου καταλόγου με τα έργα της έκθεσης), ως ένα είδος αναδρομής στην ως τώρα πορεία του.

Διαφορετικά θέματα, διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά με κοινό τόπο την προσωπική έκφραση. 24 προσκεκλημένοι φωτογράφοι από 13 χώρες παρουσιάζουν από μία ασπρόμαυρη φωτογραφία τους, που κλήθηκαν να επιλέξουν από το σύνολο των έργων τους που δημοσιεύτηκαν στις ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ. Τα 24 αυτά έργα της έκθεσης με τίτλο «Αντιλήψεις» αφού παρουσιαστούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, θα δωριστούν σε μια ανώτατη καλλιτεχνική σχολή.

Πρώτος σταθμός της έκθεσης ήταν η Photovision 2011 (Αθήνα, 11-14/3/2011), δεύτερος η γκαλερί της ομάδας «f14 – Κοινόν Φωτογράφων» (Θεσσαλονίκη, 20/5 – 3/6/2011)  και τρίτος η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς (Λιβαδειά, 23-30/10/2011).

Συμμετέχουν οι:
Satoru Watanabe (Ιαπωνία),  Janez Vlachy (Σλοβενία),  Grace Vane Percy (Αγγλία),  Tanya Traboulsi (Λίβανος/Αυστρία),  Evandro Teixeira (Βραζιλία),  Hamakichi Takayama (Ιαπωνία),  Rogerio Reis (Βραζιλία),  Ken Richardson (Η.Π.Α.),  Philippe Rahmy (Ελβετία),  Αντώνης Παπαντωνίου (Ελλάς),  Dai Nakamura (Ιαπωνία),  Hiromitsu Morimoto (Ιαπωνία),  Milton Montenegro (Βραζιλία),  Davi Marcos (Βραζιλία),  Silke Hase (Γερμανία),  Milton Guran (Βραζιλία),  Helen K. Garber (Η.Π.Α.),  Katya Evdokimova (Ρωσία),  Romain Etienne (Γαλλία),  Alice Demontis (Ιταλία),  Jean-Marc Caracci (Γαλλία),  Laurent Elie Badessi (Γαλλία),  Barbara Alper (Η.Π.Α.),  Stuart Allen (Η.Π.Α.).

Επιμέλεια έκθεσης:  Παύλος Σατόγλου & Γιώργος Λάβδας

Οργάνωση:
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
www.fotolesxilivadias.gr
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Χώρος:  Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς (Μπουφίδου 32-34, Λιβαδειά)  Ημέρες και ώρες λειτουργίας:  Aπό 23 ως 30 Οκτωβρίου 2011, 18:00 - 21:30,

Εγκαίνια την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ώρα 18:00

Πληροφορίες: Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς (fotolesxilivadias@gmail.com)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ