Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δεν παραιτείται, πάει στον Πρόεδρο για κυβέρνηση ακόμη και χωρίς αυτόν πρωθυπουργό

- Διαβάστε λεπτό προς λεπτό η κρισιμότερη ομιλία του Γιωργου Παπανδρέου λίγο πριν την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης
- Υπουργοί και βουλευτές δηλώνουν ανοιχτά ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αλλά θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης μόνο αν δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί
- ΤΟ NEWSIT ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μπαίνοντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός καταχειροκροτήθηκε από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στην ομιλία του ξεκίνησε λέγοντας πως έδωσε μάχη για να στηρίξει τη χώρα και να μην την αφήσει να χρεοκοπήσεικ με τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του λαού.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για πολλά λάθη από πολλές κυβερνήσεις, αλλά κυρίως από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας πως διπλασίασε το χρέος. Μάλιστα, είπε ότι δύο χρόνια πρωθυπουργίας του, μαζεύει όλα τα σπασμένα όλων αυτών των προηγούμενων ετών.

Για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δήλωσε πως είναι μια τεράστια συμφωνία που διασφαλίζει το οικονομικό μέλλον της χώρας και πως μειώθηκε το χρέος έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να μην πληρώνουμε τόσους τόκους. Μάλιστα, σημείωσε πως με αυτή την απόφαση διασφαλίζονται οι καταθέτες στην Ελλάδα και δεν υπάρχει καμία περίπτωση για μείωση μισθών έως 50% και μείωση συντάξεων.

Όπως είπε το ύψιστο καθήκον όλων είναι η επικύρωση της δανειακής σύμβασης που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες και δήλωσε πως χαιρετίζει την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει τη σύμβαση αυτή.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως πρέπει να μπουν κανόνες κόντρα στην ανομία και τους παράγονες, ενώ έκανε λόγο για σταυρό που σήκωσαν οι βουλευτές και όλη η κυβέρνηση για τα χρέη και την αναξιοπιστία της χώρας.


Για το δημοψήφισμα δήλωσε ότι είναι γνήσια δημοκρατική επιλογή και εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι έλληνες θα έλεγαν ναι σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα, υπερασπιζόμενος την απόφασή του. Όπως είπε όλη η αντιπολίτευση έκανε λόγο για τυχοδιωκτισμό για το δημοψήφισμα, κάτι που όπως σημείωσε θα ήταν λαϊκή ετυμηγορία.Κάποιοι φοβήθηκαν το δημοψήφισμα γιατί θα έχαναν το προνόμιο να λένε ότι εκφράζουν την πραγματική βούληση του Ελληνικού λαού. Παράλληλα, σημείωσε πως ένα δημοψήφισμα θα έστελνε σαφές μήνυμα στις αγορές ότι υπάρχει και η Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι μέχρι τώρα στην πορεία του έχει ακούσει πολύ σκληρές κριτικές για παρεμβάσεις του στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα τόσο στην αντιπολίτευση αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησής του, αλλά είπε ότι θα κάνει και πάλι ένα βήμα μπροστά και θα σπάσει ταμπού για το καλό του τόπου.

Για τις εκλογές, δήλωσε ότι δεν πρέπει να γίνουν για λόγους συμφέροντος γιατί τότε θα ήταν στον αέρα τόσο η έκτη δόση όσο και η νέα δανειακή σύμβαση και σημείωσε με νόημα πως η προσφυγή στις κάλπες ισοδυναμεί με καταστροφή. Στον αέρα θα ήταν επίσης ο προϋπολογισμός του 2012 ώστε να λειτουργήσει η χώρα και αναρωτήθηκε εάν ο κ. Σαμαράς γνωρίζει εάν δεν γίνουν όλα αυτά, τότε δεν θα κερδίσει η Ελλάδα τους τόκους συνολικού ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δήλωσε ότι όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και όλα πάρουν το δρόμο τους με όλα όσα έχουν συμφωνηθεί με τις Βρυξέλες, τότε μπορούν να γίνουν εκλογές και ζήτησε να στηριχτεί διακομματικά η συμφωνία για το χρέος. Μάλιστα, είπε πως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες για μία ευρύτερη κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τώρα είναι ώρα για συνεργασία και έκανε τέτοιες προσπάθειες και επανέλαβε ότι δεν τον ενδιαφέρει εάν δεν απενεκλεγεί, λέγοντας με τις πράξεις του θέλει να συμβολίσει πως ο καθένας μπορεί να συμβάλει για το κοινό καλό. Παιχνίδια δεν παίζω σημείωσε ο πρωθυπουργός και καταχειροκροτήθηκε από την κοινοβουλευτική του ομάδα και είπε πως κληρονόμησε από τον πατέρα του το όνομά του μόνο.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι μετά την ψήφο εμπιστοσύνης θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις για μία κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

Πρώτη φορά στα χρονικά ύπαρξης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού θεσμού αυτής χώρας, φτάνουμε να ζήσουμε την γελοιωδέστερη στιγμή της πολικής ζωής του τόπου!
Μία σχιζοειδής προσωπικότητα, που ούτε την λειτουργία των θεσμών δεν πρέπει να γνωρίζει καλά – καλά, ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί αύριο και σήμερα οι βουλευτές του, του λένε «ναι σε εμπιστευόμαστε σήμερα, για να παραιτηθείς αύριο»!
Ιδού ποιοι σε κυβερνάνε ελληνικέ λαέ, έτσι για να καταλάβεις, ότι δεν έχεις καμία ελπίδα! …. Η μάλλον περισσότερες πιθανότητες έχουμε να κερδίσουμε όλοι μαζί το λαχείο, παρά να κυβερνηθούμε κάποτε σωστά σε αυτόν τον τόπο!
Με λίγα λόγια εδώ κολλάει αυτό που λέει ο σοφός λαός «χ…ε ψηλά και αγνάντευε»!!!!! Δεν παραιτήστε όλοι μαζί να ησυχάσουμε; Άντε μπράβο καρναβάλια!!!!!!
prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Όχι στην ψήφο για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από 2 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Όχι στην ψήφο για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από 2 βουλευτές του ΠΑΣΟΚΣύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  κ. Δημητρουλόπουλος και Γιουματζίδης αντέδρασαν έντονα στο ενδεχόμενο να μετατραπεί η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης σε διαδικασία ψήφου για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα την καταψηφίσουν.
.tsantiri.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Δείτε τι έκανε ο Βενιζέλος όσο ο Παπανδρέου έκανε δηλώσεις στις Κάννες!



Ώρα 00:45, ξημερώνει Πέμπτη.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχεις μόλις ξεκινήσει να κάνει δηλώσεις στα ξένα δίκτυα αμέσως μετά την συνέντευξη Μέρκλελ-Σαρκοζί.


Ανακοινώνει ότι το δημοψήφισμα θα γίνει το ταχύτερο δυνατό και πιθανότατα στις 4 Δεκεμβρίου.
Χαμογελά αμήχανα στις ερωτήσεις των ανταποκριτών του ξένου Τύπου ...


Και ξαφνικά το πλάνο αλλάζει και ανάμεσα στους δεκάδες δημοσιογράφους εμφανίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος!


Το ύφος του τα λέει όλα! Απορία, θυμός, απόγνωση, «τι κάνω εγώ εδώ;»! Δώστε προσοχή στο 0:05 και στο 0:28 του βίντεο!

Λίγη ώρα αργότερα (στο 0:54 του βίντεο) ο Βενιζέλος έχει εξαφανιστεί...

Λογικά έχει ήδη φτάσει... αεροδρόμιο και περιμένει τον πρωθυπουργό να ταξιδέψουν!

Όχι ήρεμα όπως αποδείχτηκε!

Δείτε το βίντεο:

mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Ορχομενό η παρουσίαση του βιβλίου ΔΙΣΤΟΜΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 - ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη  Ορχομενού σάς προσκαλεί  
στην παρουσίαση  του  βιβλίου τού ποιητή  
Γιώργου Χ. Θεοχάρη

«ΔΙΣΤΟΜΟ 10 ΙΟΥΝΟΥ 1944. ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ»
-που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις   Σύγχρονη Έκφραση-

την Κυριακή 6/11/2011, ώρα 6.30  μ.μ., 
στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου τού Δήμου.
Τον συγγραφέα θα παρουσιάσει η ποιήτρια  Αρετή Κελερμένου.

Ο ιστορικός  Μιχάλης  Λυμπεράτος θα  μιλήσει με θέμα:
Δίστομο τα ιστορικά αίτια μιας σφαγής.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

              Η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης                                         Ο Δήμαρχος
                       Βούλα Καράλη                                              Κώστας Ξηρογιάννης




Περισσότερες πληροφορίες γι αυτή τη σημαντική έκδοση με κλικ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Η «κουλτούρα της αποταμίευσης» στα σχολεία από τα ΕΛΤΑ Λιβαδειάς


Την  «κουλτούρα της αποταμίευσης» κυρίως στη νέα γενιά, τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων επέλεξε να καλλιεργήσει το κεντρικό κατάστημα των   ΕΛΤΑ Λιβαδειάς με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμια ημέρα της αποταμίευσης στις 31 Οκτωβρίου
Στο πλαίσιο του εορτασμού, ο διευθυντής των ΕΛΤΑ Λιβαδειάς Ανδρέας Κουτσούμπας και η υπεύθυνη πωλήσεων Χρημ/κων προϊόντων ΕΛΤΑ Λιβαδειάς Χριστίνα Παναγάκου, επισκέφτηκαν το 7ο και το 8ο  Δημοτικό  Σχολείο Λιβαδειάς  και σε συνεργασία με τους δασκάλους μίλησαν στα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης  για την αποταμίευση, έκαναν διάλογο μαζί τους και τα παρότρυναν να προβληματιστούν, μέσα από τη συζήτηση και το διαδραστικό παιχνίδι.
Παράλληλα  μοίρασαν κουμπαράδες καθώς και το παραμύθι «H Τσεπούλα και ο κουμπαράκος»  επιμελημένα από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
«Αποταμίευση σημαίνει να περιορίζουμε την κατανάλωση του σήμερα, για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες του αύριο», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Σήμερα, απαντούμε σε όλους όσους θεωρούν ότι η αποταμίευση είναι ανέφικτη στους καιρούς που διανύουμε.
Η αλήθεια είναι ότι η ανάγκη για αποταμίευση προβάλλει επιτακτικότερη από ποτέ».
Στη συνέχεια ο Ανδρέας Κουτσούμπας επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Στο φετινό εορτασμό θέλουμε να ξαναθυμίσουμε σε όλους ότι ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα χρήματα μας καθρεφτίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την ίδια τη ζωή μας».
Και κατέληξε: «Τέτοιου είδους μηνύματα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να καλλιεργηθούν κυρίως τη νέα γενιά, τους μαθητές Δημοτικών, που σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία πλάθουν τα ιδανικά της ζωής τους»
tabloid.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψηφοδέλτια για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Βοιωτίας


alt
Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο κατάλογος των προσωρινών υποψηφίων, για τις εκλογές του Επιμελητηρίου, στις 15 και στις 16 Νοεμβρίου 2011, συντάχθηκε, αφού εξετάσθηκαν οι σχετικές αιτήσεις υποψηφιοτήτων, που είχαν υποβληθεί.
Δείτε τους καταλόγους των υποψηφίων των συνδυασμών:

 

"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ"
"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ"
"ΝΕΑ ΠΝΟΗ"
Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας ανακοινώνει, ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, ορίστηκαν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011, στη Λιβαδειά, στο κτίριο του Επιμελητηρίου και την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011, στη Θήβα, στην αίθουσα του Συλλόγου Φιλοπρόοδων «Επαμεινώνδας» (Σ.Φ.Ε.).
Η ώρα της ψηφοφορίας και τις δύο μέρες θα είναι από 8:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ.
Ο αριθμός των αντιπροσώπων κάθε τμήματος, που θα εκλεγούν, είναι:
Τμήμα Εμπορίου 8
Τμήμα Μεταποίησης 6
Τμήμα Τουρισμού 1
Τμήμα Υπηρεσιών 6
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Θάνατος παίκτη από talent show στον αέρα




ΣΟΚ: Θάνατος παίκτη από talent show στον αέρα


Ένα περιστατικό που δεν έχουμε ξαναδεί συνέβη στον αέρα γνωστού talent show.
Δύο παίχτες πήγαν για να διαγωνιστούν σε talent show στη Ρωσία, όταν μπροστά στα μάτια των κριτών, της παραγωγής αλλά και των τηλεθεατών, ο ένας χτύπησε με το τόξο τον άλλο στο κεφάλι. Ο πρώτος παίκτης έπρεπε να χτυπήσει ένα μήλο στην κορυφή του κεφαλιού του δεύτερου, δεν τα κατάφερε όμως με αποτέλεσμα τον θάνατο του δεύτερου. Δείτε το βίντεο:

 http://gordiosdessmos.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα μετάσχει στην ψηφοφορία ο Ανδρουλάκης



«Μπορεί να αποδειχθεί παρωδία»

Ο βουλευτής Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του πριν από λίγο αναφέρει ότι «αν έστω στο παρά πέντε οι βασικοί πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής δεν σταματήσουν τις αξιοθρήνητες μπλόφες και δεν αποσαφηνίσουν ρητά και κατηγορηματικά τις προθέσεις τους δεν πρόκειται να μετάσχω σε μια ψηφοφορία η οποία στη συνέχεια μπορεί να αποδειχθεί παρωδία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ αναχαίτισε πλοία που κατευθύνονταν στη Γάζα




Μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα

Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό αναχαίτισε σήμερα τα δύο σκάφη με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας στα οποία επέβαιναν ακτιβιστές που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα αψηφώντας το ναυτικό της αποκλεισμό από ισραηλινές δυνάμεις.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το καναδικό Saoirse και το καναδικό Tahrir θα κατευθυνθούν προς το ισραηλινό λιμάνι Ασντότ.

«Οι στρατιώτες του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού επιχείρησαν όπως ήταν σχεδιασμένο και έλαβαν κάθε απαραίτητο μέτρο προφύλαξης για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των ακτιβιστών που επέβαιναν στα σκάφη, καθώς και τη δική τους», έλεγε η ανακοίνωση.

Μία στρατιωτική πηγή επεσήμανε ότι από την επιχείρηση δεν υπάρχουν τραυματίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ στην Ευρώπη.Στην "αγκαλιά" του ΔΝΤ η Ιταλία


Καταρρέει η Ευρώπη; Στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο είναι πλέον και η Ιταλία, η οποία ζήτησε μόνη της βοήθεια. Ο ιταλικός Τύπος...


βέβαια αντιδρά λέγοντας ότι το "ΔΝΤ ανοίγει αλεξίπτωτο" λέει η Corierre Della Sera και το θέμα είναι τώρα αν "η Ρώμη θα το ανοίξει" όπως αναρωτιέται η εφημερίδα.
Ο Ιταλικός τύπος πάντως προειδοποιεί ότι η εξέλιξη φέρνει μέτρα στην Ιταλία.
Με τα ιταλικά spreads να εκτινάσσονται χθες στις 460 μονάδες βάσης και την Ιταλία να δανείζεται με επιτόκια πάνω από 6% όλοι στη γειτονική χώρα φοβούνται πως μπήκαν στο μάτι των αγορών μετά την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
Ήδη πολλοί μιλούν εκτός από οικονομικές και για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με βουλευτές να εγκαταλείπουν την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις



 
Ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία δίπλα, τολμά και ζητάει απόψε από την βουλή των Ελλήνων ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός και όλες οι πληροφορίες λένε ότι θα την πάρει. 
Οταν η τραγωδία συναντάει την κωμωδία
http://gordiosdessmos
Διαβάστε Περισσότερα »

Λοβέρδος σε ΓΑΠ: Αν δεν φύγεις, παραιτούμαι

Λοβέρδος σε ΓΑΠ: Αν δεν φύγεις, παραιτούμαι

Ο υπουργός Υγείας λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή τονίζει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ότι η αναζήτηση συναινετικής πολιτικής λύσης θα προηγηθεί της ψηφοφορίας στη Βουλή, και ότι δεν νοείται αυτό να γίνει μετά την ψήφο εμπιστοσύνης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Την Τετάρτη το βράδυ ζήτησα από τη Βουλή ως Υπουργός Υγείας στήριξη της πρότασης του Πρωθυπουργού για ψήφο εμπιστοσύνης της Εθνικής Αντιπροσωπείας προς την Κυβέρνηση. Την προηγούμενη μέρα στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχα υποστηρίξει με ένταση ότι το δημοψήφισμα με θέμα σχετικό τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου θα ήταν, ή θα ερμηνευόταν στην Ελλάδα, αλλά κυρίως διεθνώς, ως αμφισβήτηση της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και ως αμφισβήτηση του ευρώ. Στην χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και αφού άκουσα την εισήγηση του Πρωθυπουργού με βάση την οποία: α) αποσύρουμε τα περί δημοψηφίσματος, β) δρομολογούμε τις διαδικασίες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και γ) ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης για να μην μείνει η χώρα με τα καυτά προβλήματά της για κάποιο χρόνο χωρίς κυβέρνηση και για να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε χαοτική πολιτική κρίση. Ακούγοντας τον Πρωθυπουργό, τοποθετήθηκα, συμφωνώντας με την εισήγηση του προσθέτοντας, μεταξύ πολλών άλλων, πως η αναζήτηση συναινετικής πολιτικής λύσης θα προηγηθεί της ψηφοφορίας στη Βουλή, αλλά και αμέσως μετά από αυτή οι ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν άμεσα και θα είναι αποτελεσματικές. Δεν νοείται είπα να θεωρηθεί πως υποκλέπτουμε την ψήφο της Βουλής για να γαντζωθούμε στις καρέκλες μας.
Δηλαδή, είπα, δεν νοείται μετά την ψήφο εμπιστοσύνης να παραμένουμε ως Κυβέρνηση κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουμε τι έχει συμβεί. Δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου ότι η λάθος πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα έφερε την Ελλάδα στη θέση να της υπαγορευθεί ο χρόνος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, το ερώτημα του, αλλά και η συσχέτιση της απάντησης του λαού με την πτώχευση της χώρας. Δεν υπάρχουν λόγια για να αξιολογηθεί η περίσταση αυτή. Επειδή ανάμεσα στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής μεσολάβησε η συνεδρίαση της ΚΟ, στην οποία τίποτα σχετικό δεν αναφέρθηκε και ανησυχώντας για τις εξελίξεις που δεν σχετίζονται μόνο με την εσωτερική πολιτική κατάσταση, αλλά που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και το ευρώ, συμπληρώνω το αίτημα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, στο οποίο προφανώς και εμμένω με τη δήλωσή μου πως αν δεν υπάρξουν αμέσως κινήσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δεν θα έχω σχέση με αυτές τις πολιτικές διεργασίες ούτε θέση μέσα σε αυτές. Ως γνωστόν σύμφωνα με το Σύνταγμα η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση δεν δίνεται υπό προϋποθέσεις, ή ακυρωτικές αιρέσεις. Προφανώς και δεν θέτω προϋποθέσεις ως προς την ψήφο μου κάνω, όμως, γνωστό το πολιτικό σκεπτικό με βάση το οποίο λειτουργώ.
Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ανδρέας Λοβέρδος
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ή δεσμεύεσαι ότι φεύγεις ή σε ρίχνουμε το βράδυ»

«Ή δεσμεύεσαι ότι φεύγεις ή σε ρίχνουμε το βράδυ»

Τελεσίγραφο λίγων ωρών έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός από τους κορυφαίους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με αυτό, η μόνη προϋπόθεση για να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι να δεσμευτεί σήμερα στη Βουλή ξεκάθαρα ότι αποχωρεί από την πρωθυπουργία εντός των προσεχών ημερών και ότι η δανειακή σύμβαση θα ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr oι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης και οι κυρίες Αννα Διαμαντοπούλου και Βάσω Παπανδρέου που «συνυπογράφουν» αυτή την αδιαπραγμάτευτη, όπως τονίζουν, απαίτησή τους υποστηρίζουν ότι θα τους ακολουθήσουν τουλάχιστον 30 βουλευτές οι οποίοι θα αρνηθούν να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα.
Ουσιαστικά ζητούν από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να παραδώσει εν λευκώ τη εξουσία στα χέρια τους προκειμένου αρχικά να διαπραγματευτούν αυτοί με τον κ. Αντώνη Σαμαρά τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης για να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση από την παρούσα Βουλή και στην πορεία, όταν ολοκληρωθούν όλες οι επείγουσες δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει προς τους δανειστές μας να προκηρυχθούν εκλογές.
Σε περίπτωση που ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν δεχθεί να συζητήσει ή δεν επιτευχθεί συμφωνία οι κορυφαίοι θα προχωρήσουν μόνοι τους.
Θα οριστεί νέος πρωθυπουργός και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις.
Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με το τελεσίγραφο θα παραιτηθεί αρχικά από πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια και από την προεδρία του κόμματος.
Δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κορυφαίων για τη διάδοχο κατάσταση στο κυβερνών κόμμα, ή αν θα υπάρξουν πολλές υποψηφιότητες για την προεδρία της Κ.Ο. και την ηγεσία του κόμματος.
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη μια πλευρά στο πλευρό του κ. Βενιζέλου έχουν ταχθεί ήδη οι κύριοι Ρέππας, Χρυσοχοΐδης και Σκανδαλίδης, ενώ η πλευρά της τρόικα του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι έχει μαζί της αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Με βάση αυτά τα δεδομένα καθίσταται σαφές ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι αυτή τη στιγμή ανοιχτά.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρουμπινί:Η αξιοπιστία της ΝΔ είναι πιο βρόμικη κι από τη λάσπη



Λυσσαλέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο γνωστός γάλλος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, με μηνύματά του μέσω του twitter. Δείτε το...




«Η 'ελληνική αλεπού', που λεηλάτησε το κοτέτσι, τώρα ισχυρίζεται ότι θέλει να το 'φρουρήσει' ξανά. Η αξιοπιστία τους είναι πιο βρόμικη κι από τη λάσπη» δηλώνει ο διάσημος οικονομολόγος.

«Η διεφθαρμένη Νέα Δημοκρατία, που διόγκωσε το έλλειμμα στο 15% του ΑΕΠ και ξεδιάντροπα είπε ψέματα για αυτό τώρα θέλει να ξαναγίνει κυβέρνηση της Ελλάδας» προσθέτει.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Αρχολίπαρος* ο Παπανδρέου, Σπουδαρχιδης* ο Σαμαράς»

«Αρχολίπαρος* ο Παπανδρέου, Σπουδαρχιδης* ο Σαμαράς»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά την προσέλευση του στη Βουλή επιτέθηκε και πάλι στον Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά λέγοντας χαρακτηριστικά «Αν τα παιδιά από τη Βοστόνη δεν αποφασίσουν ο μεν Γιώργος Παπανδρέου να είναι αρχολίπαρος και ο Αντώνης Σαμαράς σπουδαρχίδης, ο τόπος δεν θα δει ποτέ προκοπή». Παρά το γεγονός ότι ο κ.Καρατζαφέρης χρησιμοποιεί προκλητικό λόγο προκειμένου να προκαλέσει, οι χαρακτηρισμοί τους οποίους χρησιμοποίησε δεν είναι υβριστικοί καθώς αρχολίπαρος είναι αυτός που επιθυμεί και επιδιώκει αξιώματα και σπουδαρχίδης ονομάζεται αυτός που βιάζεται με κάθε τρόπο να κατακτήσει την αρχή.
Η απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία ήρθε άμεσα, από τον Κώστα Μαρκόπουλο, ο οποίος επιτέθηκε στον Γιώργο Καρατζαφέρη δηλώνοντας «Οι αστερισμοί από τους δασκάλους της κωλοτούμπας, οι οποίοι ψήφισαν το Μνημόνιο, περιττεύουν».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Πάγωσαν» τα πάντα στο υπουργείο Οικονομικών


Πλήρες πάγωμα των δραστηριοτήτων παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Όπως άλλωστε συμβαίνει και σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

«Πάγωσαν» τα πάντα στο υπουργείο Οικονομικών
Η χώρα έχει εισέλθει σε μια άτυπη, πλην παρατεταμένη, προεκλογική περίοδο και όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, κανείς δεν υπογράφει τίποτα. Βεβαίως, σε άλλες εποχές αυτό το ιδιότυπο «διάλειμμα» στοίχιζε, αλλά στοίχιζε λιγότερο σε σχέση με τώρα. Κι αυτό γιατί, οι στόχοι «τρέχουν» και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα πρέπει να εκπληρωθούν.
Ακόμα και αν η εκταμίευση της 6ης δόσης καθυστερήσει, κάποτε, όπως όλοι ελπίζουν, θα γίνει. Και τότε, η ελληνική πλευρά θα βρεθεί και πάλι στη θέση της απολογούμενης για ό,τι δεν έχει κάνει.
Κι αυτή τη φορά θα είναι πολλά.
Αυτή τη στιγμή, πάντως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι απασχολημένη αποκλειστικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, με αποτέλεσμα, οτιδήποτε άλλο να την αφήνει σχεδόν παντελώς αδιάφορη.
Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, το εποπτικό της έργο έχουν αναλάβει υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι, όσο κι αν θέλουν, δεν έχουν την ισχύ για να επιβάλουν πολιτικές.
Οι οποίες, έτσι, αναγκαστικά, μένουν πίσω. Μόνο που κατ΄αυτόν τον τρόπο χάνεται πολύτιμος χρόνος, τον οποίο αύριο – μεθαύριο θα αναζητήσουμε ως χώρα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βρίσκουμε.
Ωστόσο, όλοι συμφωνούν, ότι σε αυτή τη φάση προέχουν άλλα, ενδεχομένως, περισσότερο σημαντικά και γι' αυτό συστήνεται απ' όλους υπομονή.
Πηγή: www.newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χυτήρης:"Ισως δεν φτάσουμε μέχρι την ψήφο εμπιστοσύνης"


Την εκτίμηση ότι ίσως δεν φθάσουμε έως την ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα εξέφρασε ο Τηλέμαχος Χυτήρης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ των άμεσων διεργασιών για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας...

Όπως είπε, εάν κάτι τέτοιο δεν ξεκινήσει εντός της ημέρας και εφόσον η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Παπανδρέου «δεσμεύεται από τα όσα είπε το βράδυ της Πέμπτης να ξεκινήσει τις διαδικασίες για συνεργασία από την επομένη».

«Βέβαια, αυτό χρειάζεται δύο, όπως το ταγκό» σημείωσε ο κ. Χυτήρης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει και ο κ. Σαμαράς να επιδείξει διάθεση για συνεννόηση.


«Ο κ. Σαμαράς ήταν πολύ οξύς χθες και είπε εκείνα τα "δεν συμπράττω, δεν συνεργάζομαι". Νομίζω ότι και ο κ. Σαμαράς δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων. Νομίζει ότι η αιτία για όλα τα κακά είναι το ΠΑΣΟΚ. Και αν φύγει αυτό, θα είναι όλα ρόδινα. Όμως, πρέπει να αντιμετωπίσεις την κρίση για να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι» παρατήρησε.

Ο κ. Χυτήρης τόνισε ότι επιδιώκει να υλοποιηθεί η συνεργασία, επισημαίνοντας ότι «η στιγμή μάς υπερβαίνει».

Ερωτηθείς για τις παλινωδίες του πρωθυπουργού σε σχέση με τις προθέσεις του για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο κ. Χυτήρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για «αδράνεια, καθώς νομίζουμε ότι είμαστε σε προηγούμενο στάδιο. Μας έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό».

πηγή: tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζαλιστήκαμε από τις πολλές κωλοτούμπες!

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΙΤΑΡΙ:Οδηγίες προς τους παραγωγούς σκληρού σίτου από την ΕΑΣ Λιβαδειάς


Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λειβαδιάς, με αφορμή την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου (2011 - 2012) για όλους τους παραγωγούς σκληρού σίτου οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν την ειδική στήριξη σε εκτέλεση του άρθρου 68 του Καν. (ΕΚ) 73/2009 του Συμβουλίου, κάνει γνωστές τις λεπτομέρειες που θα ισχύσουν.


Σύμφωνα με τον Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π. - Agrocert, για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο (
2011-2012), ισχύουν τα εξής:

  • Όσοι θα εφαρμόσουν για πρώτη φορά το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, υποχρεούνται να χρησιμοποιήσουν πιστοποιημένο σπόρο στο σύνολο της προς σπορά ποσότητας.
  • Όσοι κατά την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο (2010-2011), πιστοποιήθηκαν, σύμφωνα με τα πρότυπα της σειράς AGRO 2, από εγκεκριμένο φορέα πιστοποίησης, υποχρεούνται να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον 10 κιλά πιστοποιημένο σπόρο, ανά στρέμμα, με την υπόλοιπη ποσότητα σπόρου να είναι ιδιοπαραγωγής.
Διευκρινίζεται ότι, ο ιδιοπαραγόμενος σπόρος, επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για σπορά, αποκλειστικά και μόνο στα αγροτεμάχια του παραγωγού που τον παρήγαγε και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η διάθεσή του για χρήση από άλλους παραγωγούς.
newfarm-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πολιτικό τσουνάμι και η απουσία του Παπούλια!

Μόλις πριν λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθετε θέμα σεβασμού στους θεσμούς, που σύμφωνα με τον ίδιο, κινδύνευαν από τους “ταραξίες” στις παρελάσεις. Οι θεσμοί και η Δημοκρατία, με αυτό το σκεπτικό, κινδύνευαν από τον ίδιο το λαό! Η εξουσία άλλωστε πηγάζει από το λαό! Σήμερα όμως, και ενώ το πολιτικό σύστημα “σαρώνεται” από το “τσουνάμι δημοψήφισμα”, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να καταρρέει, την Ελλάδα “διοικείται” και επίσημα πλέον από χτες από Μέρκελ και Σαρκοζί δεν θεώρησε σκόπιμο να παρέμβει και να καλέσει στο γραφείο του τους πολιτικούς αρχηγούς!
Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό σας αλλά και στους θεσμούς, η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει μόνο από “κινήσεις” ή “κινήματα” όπως λέτε, αλλά και από την… ακινησία των θεσμικών προσώπων! Ο λαός ζητάει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να δείξουν τον δρόμο για τη νέα Μεταπολίτευση. Και οι “έμπειροι” πολιτικοί άνδρες, με υπουργικά και άλλα πολιτικά “γαλόνια”, έχουν την ιερή υποχρέωση να πρωτοστατούν στις εξελίξεις, και όχι να τις παρακολουθούν!
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλαλητήριο στην πλατεία της Θήβας (5/11 ώρα 11:30)

alt



Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες,Συναγερμός τώρα, με οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, παντού, με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις. Για να εμποδίσουμε τη νέα λεηλασία σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων που ανέρχεται σε πάνω από 12 δις.

Φέρνουν ασφαλιστικό νόμο, όπου επιβάλλονται δραματικές παραπέρα περικοπές σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις, αύξηση εργατικών εισφορών, μείωση εργοδοτικών εισφορών, σφαγιασμό έως και κατάργηση των εφάπαξ, νέα μεγάλη συρρίκνωση σε ό,τι έχει απομείνει σε δωρεάν ιατροφαρμακευτικές παροχές. Ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει 1,4 δις λιγότερες δαπάνες για τα Ασφαλιστικά Ταμεία για το 2012 σε σχέση με το 2011.
 
Αγώνας τώρα μαζικός, παλλαϊκός για να αποκρούσουμε τα σχέδια τους για την πλήρη μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα προνοιακού χαρακτήρα. Αγώνας τώρα για να εμποδίσουμε τη διάλυση των Ασφαλιστικών Ταμείων, τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με πενιχρές παροχές.
 
Η εξουσία των μονοπωλίων μόνο νέες δυστυχίες μπορεί να σπείρει, μόνο με τη βίαιη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού θωρακίζεται και υπηρετεί τα σχέδιά της. Για αυτό επιβάλλεται η σύγκρουση και η ρήξη μαζί της μέχρι την τελική της ανατροπή, για μια εξουσία και οικονομία που θα υπηρετεί το λαό.
 
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
 
Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ διαχρονικά φρόντισαν να φορτώσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία με ομόλογα ύψους άνω των 25 δις αντί χρηματοδότησης, με τη στήριξη του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού και τις διορισμένες διοικήσεις τους.
 
Φρόντισαν με νόμους να υποχρεώσουν τα Ταμεία, να αναθέτουν τη διαχείριση των αποθεματικών στο τραπεζικό κεφάλαιο, έτσι φτάσαμε σήμερα 17 δις ευρώ περίπου να τα ξεκοκαλίζουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές.
 
Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ότι δε θα θιγούν οι συντάξεις είναι πέρα για πέρα ψευδείς, έτσι διαβεβαίωναν μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Και τότε μιλούσαν για μια συμφωνία σωτηρίας και στους τρεις μήνες που ακολούθησαν συντελέσθηκε ένας ανελέητος βομβαρδισμός εναντίον των λαϊκών δικαιωμάτων, εναντίον του εργατικού λαϊκού εισοδήματος.
 
Είναι ψέμα ολκής, ότι οι απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων θα καλυφθούν από πρωτογενή πλεονάσματα. Ένα μεγάλο μέρος του παραγόμενου πλούτου και των αντιλαϊκών φόρων κατευθύνεται στην αποπληρωμή των δανειστών της ελληνικής πλουτοκρατίας. Δε θα δώσουν ούτε ένα ευρώ για συντάξεις και Ταμεία.
 
Η κυβέρνηση εξαπατά και κοροϊδεύει, ότι είναι διασφαλισμένες οι συντάξεις κι οι παροχές, αφού:
 
Ποτέ το κράτος δεν πλήρωσε στο ακέραιο τις πενιχρές του υποχρεώσεις προς τα Ταμεία, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί οφειλές προς αυτά πάνω από 12 δις ευρώ. Ψέμα είναι, επίσης, ότι οι συντάξεις θα καλύπτονται από εισφορές των εργαζομένων, αφού η ανεργία είναι πάνω από 20%, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις θεριεύουν. Μόνο από τις μειώσεις μισθών το 2011, σύμφωνα με υπολογισμούς, έχασε το ΙΚΑ 800 εκατ. ευρώ. Η εισφοροδιαφυγή των επιχειρήσεων υπολογίζεται ότι στοίχισε στα Ταμεία μόνο τον τελευταίο χρόνο 9 δις.
 
Η θέση της κυβέρνησης, ότι οι απώλειες των Ταμείων θα καλυφθούν από μεταβιβάσεις δημοσίων ακινήτων είναι σκέτη κοροϊδία, αφού το βέβαιο είναι, ότι σαν αντιστάθμισμα θα δοθεί ό,τι έχει μείνει στα ράφια από το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.
 
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΡΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
 
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχθούμε ένα νέο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Πρέπει να ματαιώσουμε τη χαριστική βολή στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Οι αρνητικές εξελίξεις δυναμιτίζουν το παρόν και το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης, κατ’ επέκταση και το μέλλον των παιδιών μας, της νέα γενιάς γενικότερα.
 
Έχουμε χρέος να αντιπαλέψουμε αυτή την επίθεση.
 
Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Παντού λαϊκή συμμαχία για την παρεμπόδιση αυτής της πολιτικής και την ανατροπή της. Για μια εξουσία και οικονομία, όπου ο λαός θα διαφεντεύει τον πλούτο που παράγει, χωρίς μονοπώλια, χωρίς καπιταλιστές. Μόνο αυτή η εξουσία μπορεί να διασφαλίσει τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παροχές υψηλού επιπέδου.
 
Απαιτείται εγρήγορση και ετοιμότητα να δοθεί άμεση, μαζική, αγωνιστική απάντηση και να κλιμακωθεί η πάλη εναντίον της νέας αντεργατικής, αντιλαϊκής επίθεσης.
 
Διεκδικούμε κι απαιτούμε:
 
Να καλυφθούν στο 100% από το κράτος οι απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων από το «κούρεμα» του χρέους.
Να διασφαλιστεί η κάλυψη των μέχρι τώρα απωλειών στο ακέραιο με βάση την αρχική τιμή των ομολόγων.
Να επιστραφούν στα Ταμεία οι οφειλές κράτους κι εργοδοσίας και τα λεηλατηθέντα αποθεματικά από το 1950.
Να αποσυρθούν όλα τα αποθεματικά των Ταμείων από ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα.
insterea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμα για ηλεκτροδότηση τα τακτοποιημένα αυθαίρετα

Έτοιμα για ηλεκτροδότηση τα τακτοποιημένα αυθαίρεταΠρος ηλεκτροδότηση είναι πλέον τα αυθαίρετα, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν ήδη πληρώσει την πρώτη δόση των προστίμων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ περιμένει τη σχετική εγκύκλιο από το ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου υποβλήθηκαν 29.343 αιτήσεις για την τακτοποίηση αυθαιρέτων.
Για τις 563 έχουν καταβληθεί όλα τα πρόστιμα, ενώ για 1.369 αιτήσεις έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία είσπραξης των προστίμων. Επίσης, 5.110 αιτήσεις βρίσκονται στην αρχική υποβολή, ενώ 22.300 αιτήσεις βρίσκονται στη φάση της επεξεργασίας, καθώς δεν έχουν καταβληθεί παράβολα.
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκβιασμός made in USA....


Στους λόγους που οδήγησαν τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Το Ποντίκι»…
Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα, οι πολιτικές διεργασίες που προκάλεσε, υπογράμμισαν ακόμη μια φορά τους άρρηκτους δεσμούς «αίματος» του πρωθυπουργού της Ελλάδας με την Ουάσινγκτον και τα συμφέροντά της.

Οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να λάβουν, αυτή τη στιγμή, μεγαλύτερη βοήθεια στον πόλεμο που διεξάγουν εναντίον της Γερμανίας (και του ευρώ) από αυτήν που τους πρόσφερε ο Γ. Παπανδρέου.
Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σταύρος Λαμπρινίδης ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος επίσημος με τον οποίο ήρθε σε επαφή η αμερικανική κυβέρνηση μετά τις....
αποφάσεις της συνόδου της 26ης Οκτωβρίου. Μετά τη συνάντηση με τη Χίλαρι Κλίντον στην Ουάσινγκτον στις 28 Οκτωβρίου ο Λαμπρινίδης δήλωσε: «Ήταν μια εξαιρετικά θετική συνάντηση, σ’ ένα εξαιρετικά θερμό κλίμα, που αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα και η Αμερική έχουμε πλέον σε πολλά ζητήματα μια κοινή προσέγγιση των πραγμάτων».

Η αμερικανική πλευρά εκφράστηκε θετικά για το δημοψήφισμα. Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος «ενισχύει» την ανάγκη η ευρωζώνη να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά με την εφαρμογή του σχεδίου για την αντιμετώπιση του χρέους».
εφημερίδα «Το Ποντίκι».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύξηση έως 13,3% στα τέλη κυκλοφορίας 2012



Δεν κατάφεραν να ξεφύγουν τα τέλη κυκλοφορίας από τις συνεχόμενες αυξήσεις που επιβάλλει το κράτος για την αύξηση των εσόδων του.
Τα τέλη κυκλοφορίας 2012 προβλέπεται να είναι αυξημένα μέχρι και 13,3% και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, φορτηγών και μοτοσικλετών καλούνται να τα πληρώσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους
Η εξόφληση του τέλους θα γίνεται μέσω τραπεζών, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις τα τέλη κυκλοφορίας θα διατίθενται από τις ΔΟΥ.
Όσοι δεν καταβάλλουν το τέλος κυκλοφορίας κινδυνεύουν με πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο της αξίας του σήματος, με κατώτερο ποσό τα 30 ευρώ.
Όσον αφορά τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας:
- Στα επιβατικά που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31 Οκτωβρίου 2010, καθώς και στις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, θα λαμβάνεται υπόψη ο κυλινδρισμός του κινητήρα.
- Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από την 1-11-2010 και μετά, ο υπολογισμός των τελών γίνεται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική» στα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που πρωτοκυκλοφόρησαν έως τις 31-10-2010, η μεγαλύτερη αύξηση, σε σύγκριση με το 2011, ύψους 12,5%, εντοπίζεται στα αυτοκίνητα κυβισμού από 1.072 – 1.357 κ.ε., ενώ η χαμηλότερη αύξηση 9,1% εντοπίζεται στα Ι.Χ. από 1.358-1.548 κ.ε.
Στα Ι.Χ. επιβατικά, που κυκλοφόρησαν από την 1-11-2010 και μετά, η μεγαλύτερη αύξηση 13,3% καταγράφεται στα αυτοκίνητα με εκπομπές ρύπων από 141-160 γραμ. και από 181-200 γραμ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρία πρόσωπα για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας


Τρία πρόσωπα για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας



Κυβέρνηση υπό τον Κώστα Σημίτη προκρίνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Ενωση.               


Η κυρία Ανγκελα Μέρκελ και ο κ. Νικολά Σαρκοζί θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού που έβαλε την Ελλάδα στη ζώνη του Ευρώ είναι το καλύτερο δυνατό προκειμένου να ξεπεραστεί η τεράστια κρίση που απειλεί εκτός από την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.Την ίδια ώρα όμως στο ΠΑΣΟΚ συζητούνται και άλλα δύο ονόματα. Αυτό του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμου και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου.
Και οι τρεις, εκτιμάται πως έχουν το κύρος να συνομιλήσουν με τους εταίρους και δανειστές μας προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ και φυσικά να ψηφιστεί η δανειακή συμφωνία.
Βεβαίως υπάρχουν δύο αστάθμητοι παράγοντες. Πρώτος είναι η στάση του πρωθυπουργού και το αν δέχεται να αποχωρήσει οικειοθελώς και ομαλά και δεύτερος η στάση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Σαμαράς είναι αποδέκτης διιστάμενων εισηγήσεων. Ενα μέρος των συνεργατών του τον παρακινεί να ζητήσει καθαρές λύσεις μέσα από άμεσες εκλογές καθώς του επισημαίνουν ότι η συμμετοχή σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας σημαίνει αποδοχή όλου του πακέτου διαπραγμάτευσης που έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση καθώς και των συμφωνιών με την Τρόικα.
Αλλοι πάντως τον καλούν να αναλογιστεί ότι σε ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας ανεξαρτήτως του ότι θα αποδώσει τις ευθύνες στον κ. Παπανδρέου, θα έχει να διαχειριστεί μια έκρυθμη κατάσταση οι συνέπειες της οποίας θα βαρύνουν τη δική του μελλοντική διακυβέρνηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Χτεσινά τσουλιά στέλνουν επιστολές στον Πρωθυπουργό!»

«Χτεσινά τσουλιά στέλνουν επιστολές στον Πρωθυπουργό!»

Την επιχειρηματολογία περί συμφερόντων που ρίχνουν κυβερνήσεις έναντι τιμήματος με «πιόνια» βουλευτές ανασύρουν και πάλι από το συρτάρι τα στελέχη πέριξ τον Γιώργο Παπανδρέου ενόψει την σημερινής κρίσιμης ψηφοφορίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Κορυφαίος υπουργός, αφήνοντας δηλητηριώδη υπονοούμενα για την περίπτωση που κάποιοι βουλευτές καταψηφίσουν, έλεγε χθες αργά το βράδυ στη Βουλή χαρακτηριστικά: «Μόνο αν έχουν υπογράψει συμβόλαια θα ρίξουν τον Παπανδρέου».
Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος υποστήριζε ότι «έχουν έτοιμη κυβέρνηση κατεψυγμένων» εννοώντας ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο να ανασυρθούν «βολικοί αχυράνθρωποι εκπρόσωποι συμφερόντων» προκειμένου να ρίξουν τον Παπανδρέου. Και μάλιστα πρόσθεσε ότι όσοι ρίχνουν νερό στο μύλο τους «το κάνουν γιατί θέλουν να καταρτίσει άλλος τα ψηφοδέλτια».
«Είναι σαφές, τον Παπανδρέου έχουν αποφασίσει να τον τελειώσουν» έλεγε χαρακτηριστικά έτερος συνεργάτης του Πρωθυπουργού και πρόσθετε: «Ο Σαμαράς και εκείνοι που τον χρησιμοποιούν και τον στηρίζουν – προσωρινά, γιατί θα τον αδειάσουν πολύ σύντομα έχουν βάλει μπροστά το σχέδιο». Μάλιστα, επαναλαμβάνοντας την γραμμή που έχει χαράξει τελευταία και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, ο συνεργάτης του υποστήριζε ότι ο Πρωθυπουργός ενόχλησε συγκεκριμένες ομάδες: Τραπεζίτες, πετρελαιάδες, λαθρέμπορους καυσίμων, ιδιοκτήτες ΜΜΕ».
Όταν ρωτήθηκε «γιατί δεν κατονομάζει με ονοματεπώνυμο τα συμφέροντα» απάντησε χαμογελώντας: «Και αύριο (σ.σ. σήμερα) μέρα είναι...».
Ειδικά για τους τραπεζίτες με πρόσβαση σε Μέσα Ενημέρωσης οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου θυμίζουν με νόημα: «Ποιo δημοψήφισμα; Δεν ήταν αυτό η αιτία. Όλα άρχισαν όταν ο Πρωθυπουργός εκστόμισε την κουβέντα για «κοινές μετοχές». Όταν μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφοντας από τη Σύνοδο της 27ης Οκτωβρίου είχε αφήσει ανοικτό αν θα πρόκειται για κοινές ή προνομιούχες. Όταν ο Παπανδρέου είπε ανοικτά για «κοινές μετοχές» άρχισε η λυσσαλέα επίθεση» υποστηρίζουν.
Όσο για τους βουλευτές που εξέφρασαν με έντονο τρόπο τη διαφωνία τους, η απάντηση εύγλωττη: «Ποια; Κάτι... χθεσινά τσουλιά, που τολμούν και στέλνουν δημόσιες επιστολές στον Πρωθυπουργό της χώρας;». Στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου αναπτύσσονται επίσης δηλητηριώδεις αιχμές για τους «μεταρρυθμιστές»: «Έπρεπε να γίνουν όλα με άλλο τρόπο, πολύ διαφορετικό. Κάποιοι πιπίλισαν το μυαλό του Παπανδρέου με μεταρρυθμίσεις και κόντρες με κοινωνικές ομάδες, τον απομάκρυναν από την κοινωνία και τώρα ούτε το ΟΑΚΑ δεν μπορούμε να γεμίσουμε. Τώρα είμαστε αποκομμένοι και υβριζόμενοι. Και κοιτάει γύρω του ο Παπανδρέου και δεν βλέπει κανέναν δίπλα του...».
Χθες, περίπου 110 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μπήκαν ομαδικά στο γραφείο του Πρωθυπουργού αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας του συγχαίροντας τον αλλά και επιδιώκοντας να «πάρουν γραμμή». Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με μαρτυρίες τους, διαβεβαίωσε ότι δεν έχει πρόθεση να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του και πως θα ξεκινήσει από την επαύριο κιόλας, εφόσον πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, τις συνεννοήσεις με τη ΝΔ για πρόταση κυβέρνησης σωτηρίας με στόχο να υπερψηφιστεί η δανειακή σύμβαση και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Είναι προφανές ότι απέναντι στο (υπαρκτό ή ανύπαρκτο) σχέδιο «συμφερόντων που επιδιώκουν την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου» έχει αρχίσει βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το αντι-σχέδιο των πιστών υποστηρικτών του. Είναι ένα έργο που έχει παιχθεί τουλάχιστον άλλες δύο φορές ως τώρα: Το 2007 στην εσωκομματική διαμάχη με τον Ευ. Βενιζέλο και τον περασμένο Ιούνιο μετά την παραίτηση Φλωρίδη και την ανεξαρτητοποίηση Λιάνη. Πείθει η τρίτη πράξη του έργου; Μένουν λίγες ώρες ακόμη για να αποδειχθεί. Ωστόσο ακόμη και οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές του Παπανδρέου δηλώνουν ότι «φοβούνται πολύ» το αποψινό αποτέλεσμα...
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο ΣτΕ θα κριθεί αν ο νόμος Ρέππα για τα διόδια είναι «αντισυνταγματικός»

Στο ΣτΕ θα κριθεί αν είναι «αντισυνταγματικός» ο νόμος Ρέππα για τα διόδια

Με διαδικασίες «εξπρές» εισήχθη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του δήμου και του δημάρχου Ωρωπού Ιωάννη Οικονομάκου που ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο «νόμος Ρέππα», που προβλέπει ότι αποτελεί παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) η μη καταβολή των διοδίων και προβλέπει παράλληλα την επιβολή προστίμου.
Ειδικότερα, στις 14 Μαρτίου 2011 το Β' Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων Αττικής «έκοψε» πρόστιμο 200 ευρώ στον δήμαρχο Ωρωπού, καθώς οδηγώντας αυτοκίνητο του δήμου δεν κατέβαλε διόδια στις Αφίδνες.
Ο Δήμος προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας να ακυρωθεί το επίμαχο πρόστιμο, ενώ κατέθεσε και αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3900/2010) προκειμένου η αίτησή του να δικαστεί με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης («εξπρές δίκη») από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Όντως από την αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Παναγιώτη Πικραμμένο και μέλη τους αντιπροέδρους Κωνσταντίνο Μενουδάκο και Σωτήρη Ρίζο, το αίτημα έγινε δεκτό και αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία εκδίκασής του.
Υπενθυμίζεται ότι με το Ν. 3922/2011 (νόμος Ρέππα) προστέθηκε στο άρθρο 29 του Κ.Ο.Κ. διάταξη που προβλέπει ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητόδρομους χωρίς την καταβολή «διοδίου-τέλους» και στους παραβάτες θα επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα.
Ο δήμαρχος σημειώνει ότι η Εθνική οδός διχοτομεί συγκοινωνιακά τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού οι οποίοι για τις καθημερινές μετακινήσεις τους υποχρεούνται να πληρώσουν διόδια.
Στην προσφυγή του ο Δήμος υποστηρίζει ότι η επιβολή προστίμου για τη μη καταβολή διοδίων στην εταιρεία «Νέα Οδός» που εκμεταλλεύεται την εθνική οδό, παραβιάζει πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, αλλά και ευρωπαϊκή οδηγία. Και είναι επιπρόσθετα αντισυνταγματική, καθώς η μη καταβολή διοδίων δεν συνδέεται με το δημόσιο συμφέρον, αλλά «αφορά αποκλειστικώς στην ικανοποίηση των ιδιωτικών συμφερόντων των παραχωρησιούχων εταιρειών». Η μη καταβολή διοδίων, υπογραμμίζει ο Δήμος, «επηρεάζει αποκλειστικώς τα έσοδα και τα κέρδη των ιδιωτικών εταιρειών και ουδόλως συνδέεται με τη συντήρηση του οδικού δικτύου και την περαιτέρω ανάπτυξή του, δηλαδή δεν συνδέεται με κάποιο δημόσιο συμφέρον».
Αναλυτικότερα, στην αίτηση υποστηρίζεται ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 Συντάγματος) και αυτό γιατί για την «μη καταβολή διοδίων τελών ύψους ολίγων ευρώ επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο δυσανάλογα και υπέρμετρα πολλαπλάσιο έως και υπερεκαντονταπλάσιο του οφειλομένου ποσού του διοδίου τέλους». Επιπρόσθετα, η επίμαχη ρύθμιση είναι δυσανάλογη ιδιαίτερα για τους κατοίκους «των παρακείμενων των σταθμών διοδίων οικισμών, οι οποίοι δεν έχουν εναλλακτικές οδούς συνδέσεως με τα κέντρα των Δήμων, των Νομών και των περιφερειών, στα οποία οι οικισμοί αυτοί διοικητικώς υπάγονται». Όμως παραβιάζεται και το άρθρο 5 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ελευθερία κινήσεων.
Συγκεκριμένα, τονίζει ο δήμος, η νέα διάταξη του «νόμου Ρέππα» απαγορεύει «την ελεύθερη κίνηση των Ελλήνων πολιτών στους αυτοκινητόδρομους, στις οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες όχι προς εξυπηρέτηση ενός δημοσίου συμφέροντος αλλά μόνον προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων». Επιπρόσθετα υποστηρίζουν ότι ο σταθμός διοδίων στις Αφίδνες του Δήμου Ωρωπού είναι παράνομος, καθώς είναι παράνομα τα πιστοποιητικά εγκρίσεων των μελετών κατασκευής του, ενώ δεν προηγήθηκε έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή του, αλλά ούτε υπήρξε έγκριση ειδικής κυκλοφοριακής μελέτης όπως προβλέπει η νομοθεσία. Παραβιάζεται όμως και η Ευρωπαϊκή οδηγία 1999/62/ΕΚ αναφορικά με την κατασκευή του επίμαχου σταθμού διοδίων. Να σημειωθεί ότι για την κατασκευή του σταθμού διοδίων στις Αφίδνες αναμένεται να συζητηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2011 η αίτηση του Δήμου κατά της κατασκευής του εν λόγω σταθμού διοδίων, με εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Χρήστο Ράμμο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Τιμία Κάρα τοῦ Ἁγίου Νεοφανοῦς Μάρτυρος ΡΑΦΑΗΛ στη Λιβαδειά



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ «ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ Ο ΛΕΒΑΔΕΥΣ»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ἔχουμε τήν τιμή καί τή χαρά νά σᾶς προσκαλέσουμε, τήν Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011 καί ὥρα 6.30 μ.μ., στόν προαύλιο χῶρο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, γιά νά ὑποδεχθοῦμε τήν Τιμία Κάρα τοῦ Ἁγίου Νεοφανοῦς Μάρτυρος ΡΑΦΑΗΛ τοῦ ἐν Λέσβῳ ἀθλήσαντος.
Ἡ Τιμία Κάρα θά παραμείνει στόν Ναό μας ἀπό Δευτέρα 7 ἕως καί τήν Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 πρός ἁγιασμόν καί εὐλογίαν τῶν εὐλαβῶν χριστιανῶν τῆς Πόλεως καί τῆς ἐπαρχίας μας. Καθ´ὅλη τήν διάρκεια τῆς παραμονῆς της θά πραγματοποιοῦνται καθημερινά λατρευτικές συνάξεις καί ἱερές ἀκολουθίες, σύμφωνα μέ τό πρόγραμμα πού ἀκολουθεῖ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ
  • Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, 6.30 μ.μ. Ὑποδοχή τῆς Τιμίας Κάρας τοῦ Ἁγίου Νεοφανοῦς Μάρτυρος Ραφαήλ καί Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Θηβῶν καί Λεβαδείας κ. Γεωργίου.
  • Τρίτη 8 Νοεμβρίου, (Σύναξις τῶν Ἀρχιστρατήγων Μιχαήλ καί Γαβριήλ), 7.30-9.30 π.μ., Ὄρθρος καί Θ.Λειτουργία. 6.00 μ.μ. Ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ καί Ἱερά Παράκληση τῶν Ἁγίων Ραφαήλ, Νικολάου καί Εἰρήνης.
  • Τετάρτη 9 Νοεμβρίου,(Νεκταρίου Πενταπόλεως τοῦ ἐν Αἰγίνῃ), 7.30-9.30 π.μ. Ὄρθρος καί Θ.Λειτουργία. 6.00 μ.μ. Ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ καί τό Μυστήριο τοῦ Ἱεροῦ Εὐχελαίου.
  • Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, 7.30-9.30 π.μ. Ὄρθρος καί Θ.Λειτουργία. 6.00 μ.μ. Ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ καί Ἱερά Παράκληση τῶν Ἁγίων Ραφαήλ, Νικολάου καί Εἰρήνης.
  • Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, (Ἁγίων Μηνᾶ, Βίκτωρος καί Βικεντίου), 7.30-9.30 π.μ. Ὄρθρος καί Θ.Λειτουργία. 8.00 μ.μ. Ἱερά Ἀγρυπνία.
  • Σάββατο 12 Νοεμβρίου, 7.30-9.30 π.μ. Ὄρθρος καί Θ.Λειτουργία. 6.00 μ.μ. Ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ.
  • Κυριακή 13 Νοεμβρίου,(Η´ Λουκᾶ, Ἰωάννου Ἀρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως τοῦ Χρυσοστόμου), 7.15-10.30 π.μ. Ὄρθρος καί Θ.Λειτουργία. 12.00 μεσημέρι κατευόδοση τῆς Τιμίας Κάρας γιά τήν Νῆσο Λέσβο.
Μέ εύχές καί ἀγάπη Χριστοῦ
Ἡ Δ.Ε. τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι θα εξαιρεθούν από τις μειωμένες συντάξεις


Διευκρινίσεις για τις μειώσεις των συντάξεων δίνει το υπουργείο Εργασίας. Ποιοι εξαιρούνται τελικά;

Εγκύκλιο με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις για τις μειώσεις των συντάξεων που προβλέπονται από την 1η Νοεμβρίου με το Νόμο 4024/11 (40% στο ποσό της σύνταξης πάνω από 1.000 ευρώ για όσους είναι κάτω των 55 ετών και 20% για το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ), έστειλε προς όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
 
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι για τη μείωση λαμβάνεται υπόψη το ακαθάριστο ποσό της κύριας σύνταξης, που εναπομένει μετά την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων και της επιπλέον εισφοράς της παρ. 11 του άρθρου 44 του ν. 3986/2011.
 
Και στις δύο περιπτώσεις μειώσεων στις συντάξεις, προβλέπονται εξαιρέσεις.
 
Ειδικότερα, από τη μείωση κατά 20% του ποσού της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, εξαιρούνται:
 
α) Οι συνταξιούχοι αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας του άρθρου 42 του Ν. 1140/1981.
 
β) Τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βίαιων συμβάντων και οι ορφανικές οικογένειες αυτών.
 
γ) Οι συνταξιούχοι του άρθρου 5 του ν. 3232/2004, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και της παρ. 3 του άρθρου 16 του ν. 2227/1994, δηλαδή οι αιμορροφιλικοί, μεταμοσχευμένοι από συμπαγή όργανα, οι πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, μεσογειακή αναιμία που λαμβάνουν σύνταξη με βάση το ν. 612/77, οι συνταξιούχοι που παίρνουν το εξωιδρυματικό επίδομα και πάσχουν από μυασθένεια, ακρωτηριασμό, φωκομέλεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, οι συνταξιούχοι γονείς, αδέλφια και οι σύζυγοι αναπήρων, καθώς και τα συνταξιούχα ορφανά και από τους δύο γονείς παιδιά που πάσχουν από νοητική υστέρηση, αυτισμό ή πολλαπλές βαριές αναπηρίες.
 
Σε ό,τι αφορά τη μείωση κατά 40% στο ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ για τους συνταξιούχους που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, εξαιρούνται:
 
1) Οι συνταξιούχοι αναπηρίας ή γήρατος, που λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας του άρθρου 42 του Ν. 1140/1981 και του άρθρου 30 του ν. 2084/1992.
 
2) Τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βίαιων συμβάντων και οι ορφανικές οικογένειες αυτών.
 
3) Οι συνταξιούχοι του ν. 3185/2003 και συγκεκριμένα όσοι εμπίπτουν στο άρθρο 27 του νόμου.
 
4) Οι συνταξιούχοι του άρθρου 5 του ν. 3232/2004, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και της παρ. 3 του άρθρου 16 του ν. 2227/1994, όπως περιγράφονται πιο πάνω.
 
5) Οσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με το καθεστώς των υπερβαρέων επαγγελμάτων, δηλαδή συνταξιούχοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ με τις ειδικές προϋποθέσεις λόγω απασχόλησης σε μεταλλεία - λιγνιτωρυχεία, υποθαλάσσιες εργασίες για τους οποίους έχει καταβληθεί το ειδικό πρόσθετο αυξημένο επασφάλιστρο, καθώς και οι συνταξιούχοι του ΤΑΠ - ΔΕΗ με τις ειδικές προϋποθέσεις, λόγω απασχόλησης σε ορυχεία, σταθμούς παραγωγής και δίκτυα.
 
6) Οσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με 35 έτη τουλάχιστον πραγματικής ασφάλισης, άρα και όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με τις διατάξεις περί 37ετίας, όπου δεν απαιτείτο η συμπλήρωση ορίου ηλικίας.
 
7) Οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ