Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Γιώργος και Σαμαράς τορπιλίζουν το σχηματισμό κυβέρνησης

Γιώργος και Σαμαράς τορπιλίζουν το σχηματισμό κυβέρνησης

Από εμπλοκή σε εμπλοκή οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυρίων Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας σε υλοποίηση της συμφωνίας που συνήψαν οι δύο πολιτικοί ηγέτες το βράδυ της Κυριακής ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Ο κ. Σαμαράς πριν από λίγα λεπτά έκανε δήλωση με την οποία αφήνει να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να υπογράψει το έγγραφο που ζητούν οι Βρυξέλλες αφού έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και αφού όπως έχει αναφέρει δεν επιτρέπει σε κανέναν να θέτει σε αμφιβολία τις δηλώσεις του.
Η πλήρης δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:
«Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ έχει γίνει αναπόφευκτη η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να της θέτει σε αμφιβολία»
Την ίδια ώρα, ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr κάνουν λόγο για συνεχή προβλήματα στο μεταξύ τους διάλογο τα οποία μαζί με τις αντικειμενικές δυσκολίες σε ότι αφορά το πρόσωπο του υποψήφιου πρωθυπουργού έχει οδηγήσει τη διαπραγμάτευση στο σημείο μηδέν.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κανένα από τα έως τώρα πρόσωπα, και αυτό του κ. Λουκά Παπαδήμου, που έχουν συζητηθεί δεν θα καταλάβουν τη θέση του επικεφαλής στο νέο υπουργικό Συμβούλιο και ότι ήδη στο τραπέζι μπαίνουν συνεχώς νέα ονόματα προκειμένου να υπάρξει η πολυπόθητη σύγκλιση.
Περιγράφοντας το έως τώρα διάλογο των δύο πλευρών άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν, επισημαίνουν ότι και από τις δύο πλευρές μπαίνουν συνεχώς προσκόμματα καθώς υστεροβουλίες και σκοπιμότητες δεν τους επιτρέπουν να υλοποιήσουν την κεντρική απόφαση στην οποία κατέληξαν μέσα σε μία ώρα την Κυριακή.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός παρά τα όσα είπε στο υπουργικό συμβούλιο το μεσημέρι δεν έχει καταλήξει με τον κ. Σαμαρά σε καμία συμφωνία ούτε για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, ούτε στο σύνολο των μελών του υπουργικού Συμβουλίου.
Μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ αναπτύσσεται μεγάλη δυσαρέσκεια καθώς πολλοί πιστεύουν πως όσο καθυστερεί η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης χάνεται το πολιτικό κεφάλαιο του momentum που επετεύχθη το βράδυ της Κυριακής και χαιρετίστηκε τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επισήμαινε σήμερα σε συνομιλητή του ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα υπάρξη διπλή σύγκρουση τόσο μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στη Νέα Δημοκρατία καθώς οι εταίροι και δανειστές μας διαμηνύουν ότι χάνουν την υπομονή τους και ζητούν καθαρές λύσεις το συντομότερο δυνατό.
Σε ότι αφορά το πρόσωπο του κ. Παπαδήμου η εμπλοκή είναι τριπλή. Από τη μια πλευρά το ΠΑΣΟΚ και κορυφαία στελέχη της Ε.Ε.εκφράζουν επιφυλάξεις για το τρόπο που θα διαχειριστεί το θέμα του κουρέματος  για το οποίο έχει εκφράσει αντιρήσεις και που έτσι κι αλλιώς πλήττει τις τράπεζες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η φράση κυβερνητικού παράγοντα που επισήμανε: «Δεν θα δώσουμε το υπουργείο Οικονομίας στους τραπεζίτες».
Από την άλλη πλευρά και στη Νέα Δημοκρατία όσοι αντιτίθενται έτσι κι αλλιώς στη συμφωνία και πιέζουν τον κ. Σαμαρά να την... χαλάσει εκφράζουν επιφυλάξεις ότι η παρουσία του κ. Παπαδήμου στην πρωθυπουργία θα σημάνει διολίσθηση του χρόνου των εκλογών προς τα πίσω και έτσι η Νέα Δημοκρατία θα χάσει την τελευταία κόκκινη γραμμή που της έχει απομείνει.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΟ ΣTΕ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ


Τέσσερεις σύλλογοι, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ, ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΟΥΝΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΑΡΤΕΜΙΣ και 104 πολίτες προσέφυγαν κατά της απόφασης έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του μεγάλου Αιολικού Σταθμού που απειλεί να μετατρέψει σε βιομηχανικό εργοτάξιο την καρδιά του Ελικώνα. Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η ισοπέδωση του ανέγγιχτου δασωμένου βουνού πάνω από τον οικισμό του Ελικώνα με την υλοποίησή του επίδικου έργου «βλάπτει δραστικά, καθολικά και ανεπανόρθωτα, την ποιότητα της ζωής μας και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής όπου το έργο χωροθετείται». Στην προσφυγή τους σύλλογοι και πολίτες αναλύουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προβλήματα, επικεντρώνοντας ιδιαίτερα στην παράνομη οδοποιία και εγκατάσταση σε πρόσφατα καμένη περιοχή που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα καθώς και στο σύνολο των επιπτώσεων του έργου τόσο στο περιβάλλον όσο και στις οικονομικές δραστηριότητες. Όπως σημειώνεται στην προσφυγή «στην περιοχή, πλήθος αιτήσεις έχουν κατατεθεί και εκκρεμούν για την κατασκευή και λειτουργία Αιολικών Σταθμών» και σήμερα «μέσα στα τελευταία εναπομείναντα δάση του Ελικώνα, βρίσκονται υπό αδειοδότηση περίπου 650 MW», «με αποτέλεσμα σχεδόν ολόκληρο το βουνό να μετατρέπεται σε υποδοχέα εγκαταστάσεων παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας». Ακόμη παράνομη θεωρούν οι προσφεύγοντες την γνωμοδότηση από την Επιτροπή περιβάλλοντος και την έλλειψη γνωμοδότησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η προσφυγή είναι ένα ακόμη βήμα στον κοινό αγώνα για τη σωτηρία του Ελικώνα από την απροκάλυπτη και βίαιη κερδοσκοπική επίθεση που απειλεί με ολοκληρωτική καταστροφή την κοινή μας κληρονομιά. Οι αιολικοί σταθμοί είναι ιδιαίτερα επικερδείς λόγω των επιδοτήσεων και της τιμής του παραγόμενου ρεύματος που θα πωλείται πανάκριβα στις εξουθενωμένες ελληνικές οικογένειες. Η ζημία θα επιβαρύνει το περιβάλλον, ολόκληρη την τοπική κοινωνία και τις επόμενες γενεές. Δεν θα το επιτρέψουμε!
Πρωτοβουλία για τη σωτηρία του Ελικώνα
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλοδαποί πουλάνε το κορμί τους για λίγα ευρώ...


Για 30-40 ευρώ παζαρεύουν το κορμί τους οι αλλοδαποί, στα στέκια των ομοφυλόφιλων, όπου στήνεται το ιδιότυπο παζάρι. Στα δημόσια μέρη όπου αποτελούν τα σημεία συνάντησης των ομοφυλόφιλων, συχνάζουν και πολλοί αλλοδαποί, που πηγαίνουν για δουλειά. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ομοφυλόφιλος στο CRETEPLUS πάρα πολλοί....




αλλοδαποί έρχονται για να εκπορνευτούν, ζητώντας μικρά χρηματικά ποσά ως ανταμοιβή. «Πρόκειται για ένα φαινόμενο που υπήρχε και παλαιότερα, αλλά τώρα είναι ακόμη πιο έντονο. Πουλάνε το κορμί για 30 -60 ευρώ», λέει χαρακτηριστικά. Όπως μάλιστα επισημαίνει η εκπόρνευση για τους αλλοδαπούς είναι μονόδρομος, εφόσον δεν υπάρχει προσφορά εργασίας. Αναγκάζονται να βγουν στη βίζιτα, όπως λένε στην πιάτσα, γιατί αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο ένα εύκολο μεροκάματο.
creteplus.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαμαράς: Δεν υπογράφω - Όλι Ρεν: Τότε δεν παίρνεις τα λεφτά



Ενώ όλες οι διαπραγματεύσεις για το όνομα του νέου πρωθυπουργού και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο κ. Σαμαράς με μία γραπτή δήλωσή του που ουδείς γνωρίζει προς το παρόν πώς προέκυψε δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να δώσει γραπτές εγγυήσεις στο τελεσίγραφο των Βρυξελλών για τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Σαμαράς σε οργισμένο ύφος αναφέρει πως υπάρχει εθνική αξιοπρέπει και σημειώνει: "Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία".

Στην τοποθέτηση του κ. Σαμαρά άμεση ήταν η απάντηση του Όλι Ρεν από τις Βρυξέλλες, ο οποίος σχεδόν αστραπιαία ξεκαθάρισε ότι χωρίς υπογραφή δεν υπάρχει έκτη δόση. Ο κ. Ρεν ρωτήθηκε τι απαντά στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά και τόνισε πως η 6η δόση μπορεί να εκταμιευτεί μέσα στον Νοέμβριο εάν υπάρχει γραπτή εγγύηση που θα εκφράζει την επιθυμία να προχωρήσει για τη νέα δανειακή σύμβαση.
http://www.newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μεγάλη γιορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.




  Σήμερα 8 Νοεμβρίου γιορτάζουμε την Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων.

  Ο Θεός δημιούργησε δέκα Τάγματα Αγγέλων και ο επικεφαλής του δεκάτου τάγματος, ήταν ο Εωσφόρος. Όπως διαβάζουμε από τον προφήτη Hσαΐα, ο Διάβολος λόγο της  υπερηφάνειας του θέλησε να γίνει όμοιος με τον Θεό και έτσι το τάγμα του Εωσφόρου έχασε το αρχαγγελικό του αξίωμα και οι Άγγελοι του τάγματος έγιναν δαίμονες.

  Ο Αρχιστράτηγος Μιχαήλ έδειξε ταπείνωση και πίστη στον Θεό και έτσι ο Θεός τον όρισε πρώτο των Αγγελικών τάξεων. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ένωσε όλους  τους Αγγέλους σε ένα τάγμα που ύμνησαν και δόξασαν τον Θέο.

  Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε το Απολυτίκιον Σύναξης Παμ/ων Ταξιαρχών:


Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης στην Σύμη


  Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα είναι η Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη στην Σύμη όπου κάθε χρόνο συρρέουν πιστοί από όλη την Ελλάδα αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου,ελπίζοντας για το δικό τους θάυμα.

  Η θαυματουργή δύναμη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου! Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης εκτός από τα επιβεβαιωμένα θαύματα που έχει κάνει έδ�� και εκατοντάδες χρόνια πραγματοποιεί και ένα μοναδικό παγκοσμίως θαύμα σε όσους πιστούς βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου.


  Όσοι δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν το μοναστήρι γράφουν σε ένα χαρτί το πρόβλημα που τους απασχολεί και θέλουν να γίνει θέμα προσευχής στο μοναστήρι, την διευθυνσή τους το βάζουν μέσα σε ένα μπουκάλι μαζί με λιβάνι και το πετούν στην θάλασσα  αφού πρώτα προσευχηθούν στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη και του ζητούν να το οδηγήσει ο ίδιος στο μοναστήρι του στη Σύμη.
 Όταν λαμβάνουν στη μονή τα μπουκάλια στέλνουν επιστολή στους πιστούς ως επιβεβαίωση του θαύματος. Στο μοναστήρι φυλάσσονται μέχρι σήμερα αφιερώματα, που ταξίδεψαν μέσα στην θάλασσα για τον Πανορμίτη από διάφορα μέρη του κόσμου και σε διάφορες εποχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χάνει την πλειοψηφία στο ιταλικό Κοινοβούλιο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι


Χάνει την πλειοψηφία στο ιταλικό Κοινοβούλιο ο Σίλβιο ΜπερλουσκόνιΣε ασφυκτικό κλοιό πιέσεων για την υποβολή παραίτησης βρίσκεται πλέον ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή επί του ισολογισμού του 2010, που εγκρίθηκε μεν λόγω αποχής της αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία, αλλά κατέδειξε πως η κεντροδεξιά δεν διαθέτει πλέον την απόλυτη πλειοψηφία.
Το «αντάρτικο» αφήνει τον Καβαλιέρε με 308 ψήφους, ενώ απαιτούνται 316 για την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των 630 εδρών.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόκειται να προσέλθει σε σύσκεψη κορυφής με ανώτατα στελέχη του κυβερνώντος Λαού της Ελευθερίας (Pdl) και της Λέγκας του Βορρά -που ζητά επίσης την παραίτησή του για να ανοίξει ο δρόμος σε νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση υπό τον γραμματέα του Pdl Αντζελίνο Αλφάνο.
«Η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία σε αυτή Βουλή» δήλωσε αμέσως μετά την ψηφοφορία ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (Pd) Πιερλουίτζι Μπερσάνι, καλώντας τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του.
Το Δημοκρατικό Κόμμα, η Ιταλία των Αξιών και το κεντρώο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Udc προσήλθαν στην αίθουσα της Βουλής για να εγγυηθούν τον απαραίτητο αριθμό παριστάμενων βουλευτών ώστε να είναι έγκυρη η ψηφοφορία, αλλά δεν ψήφισαν.
ΠΗΓΗ: in.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν τον "Nicolas" για χρέη



Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κομμωτηρίων "Νicolas" σήμερα  το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, για οφειλές προς το Δημόσιο.  
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 46χρονου ημεδαπού, διευθύνοντα συμβούλου εταιρείας, εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο ποσό των 232.267,40 ευρώ.
Επιπλέον, σε βάρος του 46χρονου εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, βάσει της οποίας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για το αδίκημα της εκβίασης. 
http://crimesonair
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Πήραν τον δρόμο για τις φυλακές....




Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγούνται οι δυο από τους τέσσερεις Αλβανούς που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Λουτουφί, κατηγορούμενοι για την σύσταση συμμορίας, ληστεία, κλοπές και διαρρήξεις .
Οι άλλοι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, χάρη.... στην κατάθεση συμπολίτη μας.... για τον «έντιμο βίο» τους επί 2,5 χρόνια,  στην δουλεια του δημιουργώντας σοβαρές αντιδράσεις τόσο στην μικρή κοινωνία του Λουτουφίου όσο και στην ευρύτερη περιοχή…
Να υπενθυμίσουμε πως και οι τέσσερεις είχαν απασχολήσει έντονα την τοπική κοινωνία, καθώς οι συνεχείς κλοπές ηλικιωμένων ατόμων είχαν προβληματίσει κατοίκους και αρμόδιους κοινοτικούς και Δημοτικούς παράγοντες, οι οποίο συσκεφθεί επανειλημμένα, προκειμένου να δουν πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση…
Επανειλημμένα όμως, είχαν απασχολήσει και τους Αστυνομικούς, οι οποίοι επί ημέρες παρακολουθούσαν οργανωμένα την όλη κατάσταση, καταφέρνοντας να εντοπίσουν το κρησφύγετο τους και να τους συλλάβουν, βρίσκοντας μέσα στην αποθήκη μαχαίρια, τσεκούρια, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων κι έχοντας την ομολογία τους για τις κλοπές, αλλά και την ληστεία στο Αμπελοχώρι…
«Θα τους τιμωρήσουμε εμείς, αφού δεν το έκανε η Δικαιοσύνη» και άλλες απειλές εκτοξεύουν κάτοικοι Λουτουφίου και Αμπελοχωρίου, που δηλώνουν πως η κατάσταση θα περάσει στα χέρια τους….
Δεν φταίει η Δικαιοσύνη αγαπητοί, που έπραξε το καθήκον της, ούτε και η ΕΛΑΣ που οργανωμένα εξιχνίασε την υπόθεση….
Φταίμε εμείς, που ελαφρά την καρδία, υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και καταστάσεις, πριν καν αναλογιστούμε τις επιπτώσεις των πράξεων μας….
Διαβάστε Περισσότερα »

Παπαδήμος Πρωθυπουργός και νέος υπουργός ο Ρουμελιώτης


ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Λουκάς Παπαδήμος όπως όλα δείχνουν θα είναι το νέο πρόσωπο που θα κάτσει στην θέση του Πρωθυπουργού τη χώρας... Οι πληροφορίες λένε ότι πιο κοντά στο πρωθυπουργικό αξίωμα είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, για τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν να είναι σε επικοινωνία....




με τον Γ. Παπανδρέου. Στις 12:00 που θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, αναμένονται εξελίξεις με την ανακοίνωση του ονόματος και τις παραιτήσεις υπουργών. Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη ως νέο υπουργό Οικονομικών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προς συμφωνία με Παπαδήμο


 
Οργιάζουν οι φήμες για συνάντηση, τηλεφωνική συνομιλία ή επαφή του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ο πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποκτά εκ νέου προβάδισμα για να οριστεί πρωθυπουργός με απόφαση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Κατά πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει (ή πρόκειται να) μεταφέρει στον κ. Παπαδήμο την αλλαγή στάσης της ΝΔ και τη σύμφωνη γνώμη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενισχύσει τη νέα κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος περίπου στις 11.30 το πρωί θα αναχωρήσει από την οικία του στο Καστρί για τη Βουλή προκιμένου να προεδρεύσει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επιχειρεί να κλείσει το ντηλ με τον Αντώνη Σαμαρά και τον διάδοχό του. Αν ο Λουκάς Παπαδήμος αρνηθεί, στην Αθήνα βρίσκεται ήδη ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Κατά πληροφορίες, η υποψηφιότητα του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη αποδυναμώνεται, χωρίς όμως να θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο να προωθηθεί στην θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τον κ. Παπαδήμο δεν ευοδωθούν.

Το σημαντικό στοιχείο της ημέρας είναι η αλλαγή στάσης της ΝΔ που δέχθηκε να στελεχώσει τη νέα κυβέρνηση των 105 επομένων ημερών με πολιτικά στελέχη. Ονόματα υποψηφίων ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά, είναι όμως πιθανό τα στελέχη της ΝΔ να αναλάβουν τα χαρτοφυλάκια των υπουργείων Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, θέσεις από τις οποίες ο κ. Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να απομακρυνθούν οι σημερινοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωσε Γκρμπιτς ο Λεβαδειακός



Δανεικός από τον Ολυμπιακό ως το τέλος του καλοκαιριού

Παίκτης του Λεβαδειακού είναι και επίσημα πλέον ο Πέταρ Γκρμπιτς. Η ομάδα της Βοιωτίας ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τον δανεισμό του Μαυροβούνιου μεσοεπιθετικού ως το καλοκαίρι και από την στιγμή που πείστηκε και ο παίκτης ανακοίνωσε την προσθήκη του. Στο τέλος της σεζόν θα γίνουν νέες συζητήσεις για την ανανέωση της παραμονής του στην ομάδα για έναν ακόμη χρόνο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των νεοφώτιστων για τον 23χρονο πρώην παίκτη της Μόγκρεν:

«Ο Λεβαδειακός ολοκλήρωσε τις μεταγραφές του με την απόκτηση του διεθνή Μαυροβούνιου επιθετικού Πέταρ Γκρμπιτς».
Διαβάστε Περισσότερα »

Μειωμένη κατά 50% η ζήτηση στο πετρέλαιο



Με άδειους καυστήρες θα ξεχειμωνιάσουν χιλιάδες οικογένειες που φέτος αποφάσισαν να μη βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης. Σύμφωνα με στοιχεία των βενζινοπωλών, ο εφοδιασμός των πολυκατοικιών με πετρέλαιο μειώθηκε τουλάχιστον κατά 50%.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται από 90 έως 98 λεπτά το λίτρο.

Η τιμή είναι ακριβότερη κατά 40% περίπου έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2010, όταν πωλείτο προς 65-65 λεπτά το λίτρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναφορά στην ημερίδα για ‘’Ρύθμιση Αυθαιρέτων’’του ΤΕΕ /Αν. Στερεάς στη Λιβαδειά


από τον Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου πολιτικό μηχανικό *
Εδώ και δύο χρόνια ζούμε μέσα σε πυκνό πολιτικά ιστορικό χρόνο μοιραίο σαν επακόλουθο της γενικευμένης κρίσης. Φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού ότι στο μέτρο που διαψεύδεται κάθε ελπιδοφόρος προοπτική υπέρβασης της κρίσης, δυστυχώς απονομιμοποιείται και η εξουσία
Κάτω από την αμείλικτη πρέσα των κατά ριπάς επιβαλλόμενων οικονομικών μέτρων , για πολλοστή φορά δεν έμειναν αλώβητα ανεξαιρέτως όλα τα ακίνητα . Τώρα μάλιστα με τον κεφαλικό φόρο –το λεγόμενο ‘’χαράτσι’’ - που έρχεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δόθηκε η χαριστική βολή στην προ πολλού βαριά λαβωμένη οικοδομή και τις κατασκευές γενικότερα , την παραδοσιακή λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας, την «χρυσοτόκο όρνιθα» όπως την λένε, που έδωσε τροφή σε 200 επαγγέλματα
Μέσα σε αυτό το κλίμα και υπό το πρόσχημα ανάσχεσης της περιβαλλοντικής βλάβης ήλθαν οι ταυτοποιήσεις, πρώτα των ημιυπαίθριων χώρων και πρόσφατα των αυθαιρέτων όλες εγγεγραμμένες σε μια άκρως αγοραία , στυγνή εισπρακτική αντίληψη .
Σύμφωνα με τη νομολογία του ΣτΕ και τις διατάξεις του άρθρου 24 του Συντάγματος , εκτός από το φυσικό περιβάλλον , έχει αναχθεί σε συνταγματικά προστατευόμενη αξία και το οικιστικό, από το οποίο εξαρτάται η ποιότητα ζωής και η υγεία των κατοίκων των πόλεων και των οικισμών
Άρθηκε ο σκόπελος της περιβαλλοντικής ευαισθησίας του ΣτΕ με τρείς ελιγμούς : 1ο ότι η τακτοποίηση θα ισχύει για 30 χρόνια. 2ο Τα χρήματα θα κατατίθενται στο λεγόμενο ‘’πράσινο ταμείο’’ που θα χρηματοδοτεί περιβαλλοντικά έργα και 3ο Πρυτάνευσε ότι η σωτηρία της πατρίδας( από την οικονομική χρεοκοπία και τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα) είναι ο υπέρτατος νόμος (‘’Salus populi suprema lex esto’’ δηλαδή η σωτηρία του λαού είναι ο υπέρτατος νόμος – έχει πει ο Κικέρωνας)
Είναι όμως ανεπίτρεπτο να ζητά το κράτος χρήματα για να καλύψει μόνο δημοσιονομικά ελλείμματα και να περιφρονεί στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας και διαβίωσης (λειτουργικούς και ενεργειακούς) Μεταξύ των υποβαλλομένων εγγράφων αναφέρεται ότι ζητείται «…δήλωση αρμόδιου μηχανικού περί στατικής επάρκειας η οποία θα βασίζεται στον ταχύ οπτικό έλεγχο...». Είναι κάτι που θεωρώ πλήρως αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο για τους παρακάτω λόγους: 1ο Συντάθηκαν και ισχύουν σύγχρονοι κανονισμοί για την αποτίμηση της ικανότητας των υφισταμένων κτιρίων. 2ο Αναπτύχτηκε κατάλληλο λογισμικό για τη μελέτη 3ο Έχουμε τεχνολογία , τεχνογνωσία , υλικά επισκευών και ενίσχυσης, 4ο Από τα Πολυτεχνεία μας αποφοιτούν νέοι μηχανικοί που τα διδάχθηκαν θεωρητικά και πρακτικά , μάλιστα μερικοί εμβάθυναν σε αυτό τον τομέα. Ενώ λοιπόν μπορούν να τα εφαρμόσουν επιτυχώς τους στερούμε αυτή τη δυνατότητα, , τους καταδικάζουμε σε μαρασμό και τους εξωθούμε σε φυγή από την Ελλάδα. ’’Δεν κτίζεις μέλλον διώχνοντας τα παιδιά σου ‘’ όπως έγραψε ο Πέτρος Μάρκαρης για νέο του βιβλίο ‘’ Περαίωση ‘’ 5ο Ειδικά στη σεισμογενή χώρα μας με τη μακρά και πικρή εμπειρία , αυτές οι άφρονες σημερινές παραβλέψεις, μοιραία θα μας υποχρεώσουν δυστυχώς να ξαναζήσουμε ‘’κατόπιν εορτής’’ τέτοιες δυσμενείς καταστάσεις μόλις γίνει ένας σεισμός ή κάποιο άλλο ακραίο φυσικό φαινόμενο.
Ως νομοσχέδιο κατά την περίοδο της ‘’επώασης ‘’ του ,προβλήθηκε κατά κόρον ως καινοτόμο , ρηξικέλευθο που θα έβαζε ‘’ πάτο’’ στην αυθαιρεσία και θα αποκαθιστούσε την περιβαλλοντική βλάβη.
Αυτό όμως δεν τελικά δεν διαπιστώθηκε ,αφού δεν προηγήθηκαν ο χωροταξικός σχεδιασμός, οι δασικοί χάρτες, ο καθορισμός και ο επανακαθορισμός αιγιαλού, τα ρυθμιστικά σχέδια και προγράμματα προστασίας περιβάλλοντος , το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο( Γ.Π.Σ), το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) στα όρια του νέου Καλλικρατικού Δήμου , η πολεοδομική Μελέτη, οι πράξεις εφαρμογής, τα «Σχέδια Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων» (ΣΟΑΠ) που είναι και εργαλείο άντλησης χρηματοδότησης για τη χαρακτηριζόμενη περιοχή ,ο νέος ΓΟΚ, ο κτιριοδομικός κανονισμός κ.λ.π, .Αυτά όμως απουσιάζουν ως προϋποθέσεις.
Σε αντίθεση με τα παραπάνω, σημειώνω ότι στην πρώτη μαζική νομιμοποίηση των αυθαιρέτων επί υπουργίας αείμνηστου Αντώνη Τρίτση, προσπάθησε –μέσα στα πλαίσια αυτής της εποχής- να υλοποιήσει τη φαντασία και το όραμα του στον χωρικό σχεδιασμό και επανασχεδιασμό, μαζί με την γιγαντιαία Επιχείρηση Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης (ΕΠΑ) και τον οικιστικό νόμο 1337/83, σε ισχύ μέχρι σήμερα
Τέλος υπογραμμίζω ότι δεν προβλέπεται ένα σύστημα ελέγχου για από εδώ και στο εξής. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με την ηλεκτρονική δορυφορική καταγραφή και παρακολούθηση όλων των κτισμάτων στον ελληνικό χώρο . Κάθε κτίριο που αδειοδοτείται, να αναρτάται σε ένα δημόσιο ιστότοπο/website, ώστε να γίνεται συγκριτικός έλεγχος και να ελέγχεται αν έχει δημιουργηθεί υπεραξία από παράνομη κατασκευή.Όσο λοιπόν λείπουν οι παραπάνω προϋποθέσεις και δεν προβλέπεται σύστημα ελέγχου δεν πρόκειται να λυθεί το θέμα των αυθαιρέτων. Απλά θα πάμε σε μια νέα γενιά και ακατόρθωτη την βιώσιμη ανάπτυξη.
*Σε επόμενες  αναρτήσεις θα απαντήσω σε ερωτήματα που μου έχουν γίνει ,αλλά και όσα μου υποβληθούν
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι τρεις... Πρωθυπουργοί!



Και ξαφνικά βρεθήκαμε με τρεις υποψήφιους Πρωθυπουργούς! Την διαφαινόμενη ως αδιαμφισβήτη επικράτηση του ονόματος του Λουκά Παπαδήμου, ακολούθησε η ονοματολογία. Οι όροι που έθεσε ο έμπειρος τραπεζίτης, έβαλε φωτιές στα επιτελεία των κομμάτων. Διαβάστε το who is who των τριών.... Πρωθυπουργών....




Τα αγκάθια και ταυτόχρονα η ονοματολογία ξεκίνησαν με τους όρους που έθεσε ο κύριος Παπαδήμος. Ζήτησε να μετέχουν και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση ενότητας, ζητώντας πιεστικά τη συμμετοχή του Σταύρου Δήμα, κάτι που ο Αντώνης Σαμαράς αρνείται.

Επίσης, ζήτησε μεγαλύτερο διάστημα επιβίωσης της νέας κυβέρνησης κι όχι μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, όπως προκύπτει από τα έως τώρα δεδομένα, κάτι που επίσης αποτελεί "κόκκινη γραμμή" για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι προέκυψαν τα ονόματα των κυρίων Διαμαντούρου και Ρουμελιώτη. Ας δούμε λοιπόν το βιογραφικό και των τριών... Πρωθυπουργών:

Λουκάς Παπαδήμος

Γεννημένος το 1947 και απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, σπούδασε στη Βοστώνη, στο γνωστό Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), από το οποίο πήρε πτυχίο Φυσικής, μεταπτυχιακό δίπλωμα ηλεκτρολόγου μηχανολόγου και διδακτορικό στα Οικονομικά.

Στο ίδιο Πανεπιστήμιο έχει διδάξει, αλλά η κυρίως ακαδημαϊκή του καριέρα ήταν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στη Βοστώνη, εξάλλου, απ' όπου επιστρέφει τώρα, ξεκίνησε και την τραπεζική του σταδιοδρομία, ως οικονομολόγος της Ομοσπονδιακής της Τράπεζας από το 1980.

Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Ελλάδος, της οποίας διορίστηκε υποδιοικητής το 1993 και διοικητής το 1994.

Από τη θέση αυτή, που του εμπιστεύθηκε ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, επιφορτίστηκε με το κρίσιμο έργο της προετοιμασίας της χώρας για την ένταξη στην ευρωζώνη.

Από το 1996 συνεργάστηκε στενά και με επιτυχία για τον σκοπό αυτό με τον Κώστα Σημίτη. Συνετός τραπεζίτης, ο Λουκάς Παπαδήμος δεν δίστασε το 1999 να μιλήσει για τη "φούσκα" του Χρηματιστηρίου, προκαλώντας τότε έντονες αντιδράσεις σε πολλούς.

Το 2002 μετακόμισε στη Φρανκφούρτη, αναλαμβάνοντας την ιδιαιτέρως τιμητική θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.
Να σημειωθεί ακόμη, ότι έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α.

Το 2010 τοποθετήθηκε ως άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου.

Νικηφόρος Διαμαντούρος

Ο κ. Διαμαντούρος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου 1942 και υπηρετεί ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (European Ombudsman) με έδρα το Στρασβούργο.
Διατηρεί επίσης γραφείο του θεσμού και στις Βρυξέλλες. Σπούδασε αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και έλαβε το μεταπτυχιακό (1969) και διδακτορικό (1972) του τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Διαδέχτηκε (ως δεύτερος Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής) τον πρώτο από την ίδρυση του θεσμού με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ (1992) Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή (1995-2003), το Φινλανδό Γιάκομπ Σέντερμαν.

Για πρώτη φορά εκλέχτηκε στη θέση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την 1 Απριλίου 2003 , επανεξελέγη για πενταετή θητεία τον Ιανουάριο του 2005 και ξανά στις 20 Ιανουαρίου 2010 για άλλα 4 χρόνια.

Κατά την περίοδο 1995 - 1998 διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και την περίοδο 1998 - 2003 υπηρέτησε ως ο πρώτος Συνήγορος του Πολίτη της Ελλάδος. Από το 1993 είναι Καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Ο μόνος από τους τρεις με πολιτική εμπειρία.Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής  Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πτυχιούχος οικονομικών του 6oυ Τμήματος του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales), διδάκτωρ (doctorat 3e cycle) στις οικονομικές επιστήμες του Πανεπιστημίου της  Σορβόννης και διδάκτωρ (doctorat d’ Εtat) στις οικονομικές επιστήμες του Πανεπιστημίου του  Παρισιού ΙΙ. Είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Προβλέψεων του Ευρωμεσογεικού Κόσμου (IPEMed - Institut de Prospective Economique du Monde Μéditerranéen).
Έχει διατελέσει Υπουργός Εμπορίου και Εθνικής Οικονομίας. Το 1989 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής και το 1997 ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια. Το 2000 το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Συμβούλιο της Ε.Ε. τον εξέλεξαν πρόεδρο για τον Εκδημοκρατισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Βαλκάνια. 

Όμως, οι παλαιότεροι των θυμούνται από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Παραπέμφθηκαν σε δίκη ο Ανδρέας Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργός, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, τέως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο Μένιος Κουτσόγιωργας, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Τσοβόλας, πρώην Υπουργός Οικονομικών και ο Γιώργος Πέτσος, πρώην Υφυπουργός Βιομηχανίας, Έρευνας και Τεχνολογίας. Από αυτούς, ο Ανδρέας Παπανδρέου κρίθηκε αθώος σε όλες τις κατηγορίες, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης δεν δικάστηκε γιατί είχε ήδη εκλεγεί Ευρωβουλευτής και το Ευρωκοινοβούλιο δεν ήρε την ασυλία του!

Επί θητείας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο υπουργείο Οικονομικών, ο Π. Ρουμελιώτης επιλέγη από την ελληνική κυβέρνηση ως ο δικός μας εκπρόσωπος στο ΔΝΤ, αντικαθιστώντας την απερχόμενη Μιράντα Ξαφά.   
http://planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύξηση των ωρών και μαθήματα Σάββατο για αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων


Περικοπή στις ημερήσιες εκδρομές και των σχολικών εορτών ζητά το Υπουργείο ΠαιδείαςΠερικοπή στις ημερήσιες εκδρομές και των σχολικών εορτών ζητά το Υπουργείο Παιδείας
Οκτάωρο πρόγραμμα, μαθήματα Σάββατο, περικοπή ημερήσιων εκδρομών και αξιοποίηση των σχολικών εορτών περιλαμβάνει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για να καλυφθούν τα μαθήματα σε όσα σχολεία είχαν περισσότερες από 10 ημέρες κατάληψη.
Σύμφωνα με την εντολή του Υπουργείου που έχει φτάσει στα σχολεία, όσα σχολεία είχαν μέχρι και 10 ημέρες κατάληψη θα αναπληρώσουν τις ημέρες απλώς μειώνοντας τους ημερήσιους περιπάτους κι εκδρομές.
Οι χαμένες διδακτικές ώρες θα πρέπει να καλυφθούν εντός του Α' τριμήνου για τα Γυμνάσια και εντός του Α' τετραμήνου για τα Λύκεια.
24h NewsRoom
Διαβάστε Περισσότερα »

Ντροπή! Κόβουν κονδύλια από την σίτιση των σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας




-Τινάζουν στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό χιλιάδων οικογενειών
-Κόψτε χρήματα από αλλού και δώστε τα για τη σίτιση φωνάζουν οι σπουδαστές


Στην φοιτητική λέσχη του ΤΕΙ Λαμίας έτρωγαν πάνω από δύο χιλιάδες σπουδαστές μέχρι πριν λίγες ημέρες. Μετά τις περικοπές, που έκανε πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας, τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για χίλιους και πολλά παιδιά μένουν στην κυριολεξία νηστικά, αφού οι οικογένειές τους αδυνατούν να πληρώσουν περισσότερα.

Η διοίκηση του ΤΕΙ προσπαθεί να βρει κονδύλια, αλλά μέσα στο χαμό που ζούμε ποιος να νοιαστεί για τους σπουδαστές που πεινάνε? Εδώ δεν έχουμε πρωθυπουργό με αυτές τις λεπτομέρειες θα ασχοληθούμε?

Οι σπουδαστές είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και να φτάσουν ακόμη και σε κατάληψη στο ίδρυμα αν χρειαστεί. Ζητούν να κοπούν κονδύλια από έρευνες, οδοιπορικά καθηγητών και άλλες "σπατάλες", έτσι ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για την σίτιση των σπουδαστών.

Διαβάστε την ανακοίνωση που έστειλε στο LamiaReport η Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ για το θέμα:

<<Ενημερώνουμε όλη τη σπουδαστική κοινότητα , ότι τα Δ.Σ. Σ.Τ.Ε.Φ. και Δ.Σ. Σ.Ε.Υ.Π. έχουν προβεί σε άμεση κινητοποίηση για το πρόβλημα σίτισης όλων των σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ. Συγκεκριμένα ζητάμε από την διοίκηση του Τ.Ε.Ι. να κόψει τα χρηματικά κονδύλια για τις έρευνες και τις μετακινήσεις των καθηγητών καθώς επίσης και άλλου είδους “άχρηστες” οικονομικές σπατάλες και να ρίξει βάρος στην σίτιση των σπουδαστών που αποτελεί βασικό πρόβλημα για όλους μας. Να αναλάβουν οι αρμόδιοι να λύσουν το πρόβλημα αυτό άμεσα χωρίς οικονομικά “παζάρια” στην βιοτική ζωή των σπουδαστών.
Θυμίζουμε ότι αυτός ήταν ένας από τους πολλούς λόγους που είχαμε προβεί στις καταλήψεις του Σεπτεμβρίου. Τότε κάποιοι μας κατηγορούσαν ότι κάναμε καταλήψεις για να διατηρήσουμε τα “ κεκτημένα ” μας. Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι άλλος ένας λόγος που ήθελε το Υπ. Παιδείας να αποχωρήσουν οι σπουδαστές από τα συλλογικά όργανα διοίκησης των ιδρυμάτων είναι να μπορούν να πληρώνονται άνετα οι μετακινήσεις (γνωστές και ως οδοιπορικά) αλλά να μην έχουν να φάνε δωρεάν όλοι οι σπουδαστές του ιδρύματος.>>
Διαβάστε Περισσότερα »

Καθαρισμός – Τακτοποίηση στον καταυλισμό των Αθίγγανων στο Πυρί



Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 από τις 10:00 το πρωί, στον καταυλισμό των αθίγγανων στο Πυρί Θήβας, θα εκτελεσθούν εργασίες καθαρισμού περιμετρικά και εσωτερικά του καταυλισμού από τα σκουπίδια και έλεγχος των παροχών ύδρευσης και βόθρων, με τη συμβολή της Υπηρεσίας Καθαριότητας, της Τεχνικής Υπηρεσίας (Γραφείο Περιβάλλοντος) του Δήμου Θηβαίων και της Δ.Ε.Υ.Α.Θήβας.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εργασίες θα αναβληθούν και θα ενημερωθούν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι για τον καθορισμό νέας ημερομηνίας.
http://lamiastereanews.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Έκοψα το πόδι μου και αυτό μεγαλώνει» Μια συγκλονιστική ιστορία μιας ασθενούς (βίντεο)



Σοκάρει πραγματικά η είδηση ότι η Mandy Sellars από το Accrington του Lancashire που πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, ακρωτηρίασε το ένα της πόδι και αυτό άρχισε να μεγαλώνει ξανά…


Η γυναίκα πάσχει από μια ασθένεια εξαιτίας της οποίας...
το σώμα της είναι πολύ μικρών διαστάσεων (νούμερο 12) αλλά τα πόδια της είναι τεράστια…


Η 36χρονη πριν από 22 μήνες είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για τον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού της… το οποίο ζύγιζε 32 κιλά (!), καθώς οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι είχε μολυνθεί και κινδύνευε να πάθει σηψαιμία.


Όμως Mandy παρατήρησε ότι το ακρωτηριασμένο άκρο της άρχισε να… «φουσκώνει» και πάλι!


«Ήλπιζα ότι ο ακρωτηριασμός θα σταθεροποιούσε την κατάσταση αλλά νομίζω ότι βαθιά μέσα μου ήξερα ότι θα άρχιζε να μεγαλώνει και πάλι. Σχετικά γρήγορα άρχισε να μεγαλώνει και πάλι περιφερειακά και όσο περνούσε ο καιρός μου ήταν όλο και πιο δύσκολο να μπορέσω να φορέσω το προσθετικό μου πόδι μέχρι που από το βάρος έσπασε και αυτό.»


Τώρα το πόδι της ζυγίζει 19 κιλά και έχει διάμετρο ενός μέτρου!


Το βάρος της Mandy είναι 100 κιλά και είναι μία από τους 120 ανθρώπους παγκοσμίως που πάσχουν από την ίδια ασθένεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Γάλλοι ξαναχτυπούν: «Ο Γιώργος έχει ρουφήξει το αίμα των Ελλήνων...» (vid)


Παπανδρέου, Σαρκοζί, Ομπάμα και Μπερλουσκόνι τα λένε με τον... Σταλόνε, για τις φορολογίες και τις περικοπές.
Και ο Σταλόνε τους αρνείται την αξιολόγηση ΑΑΑ, δίνοντας ως παράδειγμα προς μίμηση τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος ''έχει ρουφήξει το αίμα των Ελλήνων συμπατριωτών του'', όπως λένε τα Guignols de l'info (μαριονέτες της ενημέρωσης), η αγαπημένη σατιρική εκπομπή στη Γαλλία, που μας είχε φέρει τον Costas πρίν κάποιες ημέρες... 
Δείτε το βίντεο με την... συνάντηση κορυφής (για ελληνικούς υπότιλους πατήστε κάτω δεξιά το ccc):
mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με ΝΕΟ Διοικητικό Συμβούλιο ο Λεβαδειακός


Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011, στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας, θα γίνει η παρουσίαση των νέων αποκτημάτων της ομάδος, καθώς και των εμφανίσεων με τις οποίες θα αγωνίζεται η ομάδα στη Super League. Η παρουσίαση θα γίνει από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ.
Επίσης θα ανακοινωθούν οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας, καθώς και οι τιμές των απλών εισιτηρίων όλων των αγώνων της περιόδου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Χάρη Παπαθωμά με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο και με τον Μ.Θ. και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο


Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» Χάρης Παπαθωμάς, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί, συναντήθηκε με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας κ.κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή στην Αθηνά και με τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λιβαδειά.

Η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμο, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τόσο την εκκλησία όσο και την επιχειρηματική κοινότητα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πνοή» έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δυνατότητα συνεργασίας της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Επιμελητήριο Βοιωτίας, προκειμένου να αναπτυχθούν εκείνες οι δράσεις που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του υποψηφίου προέδρου Χάρη Παπαθωμά και υποστήριξε ότι υπάρχει διαθέσιμο πεδίο συνεργασίας που μπορεί βοηθήσει και τις δύο πλευρές. Ευχήθηκε στον κ. Παπαθωμά καλή επιτυχία και δεσμεύτηκε για τη νεότερη συνάντησή τους αμέσως μετά τις εκλογές.

Σε απόλυτα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υποψηφίου Προέδρου για το επιμελητήριο Βοιωτίας με τον Ιεράρχη της Βοιωτικής Εκκλησίας στα γραφεία της Μητροπόλεως στη Λιβαδειά.

Ο κ. Παπαθωμάς δεσμεύτηκε η νέα διοίκηση του επιμελητηρίου Βοιωτίας να συμβάλλει τα μέγιστα για την ανάδειξη των μοναδικών μνημείων της Βοιωτικής εκκλησίας, με στόχο την περαι
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρωστάει 3,2 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ η σύζυγος του υπουργού Νίκου Σηφουνάκη!


Προσθήκη λεζάντας
Ο λόγος για την κυρία Μαρί Δασκαλαντωνάκη, σύζυγο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Νίκου Σηφουνάκη, η οποία ως μέτοχος της οικογενειακής εταιρείας, χρωστάει στο ΙΚΑ ενοίκια ύψους 3,2 εκατομμύρια ευρώ (!) για το Μακεδονία Παλλάς.


Το πολυτελές ξενοδοχείο- κατά πολλούς κόσμημα της Θεσσαλονίκης, Μακεδονία Παλλάς, που ανήκει στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, κινδυνεύει τώρα με «λουκέτο» εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και της συζύγου του πρώην υπουργού που έκανε για καιρό ότι δεν θυμάται τις οφειλές της στο Δημόσιο.

Και ενώ οι «απλοί» φορολογούμενοι απειλούνται ακόμη και με αυτόφωρο σε περίπτωση που δεν καταβάλουν φόρους ή εισφορές στο κράτος, η κυρία Δασκαλαντωνάκη συσκέπτεται ανέμελη με τους συνεργάτες της αν θα καταλήξουν στη λύση του λουκέτου ή όχι για το ξενοδοχείο, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των οφειλών στο ΙΚΑ! 
http://www.newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


alt
Έχουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι αιτήματα τα οποία  άπτονται των χρόνιων προβλημάτων του Τμήματος και εκφράζονται από τον Σύλλογο αποφοίτων του Τμήματος:
1.      Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσταλεί επιστολές από το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης προς ΑΣΕΠ και Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την αναγνώριση από τους δημόσιους αυτούς φορείς των πτυχιούχων του Τμήματος από τα τέλη Ιουνίου 2009 που αποφοίτησαν οι πρώτοι σπουδαστές. Ειδικότερα σε ότι αφορά προκηρύξεις του ΑΣΕΠ σχετικά με την ειδικότητα του επιστήμονα περιφερειακής ανάπτυξης στις Περιφέρειες του κράτους και στους Οργανισμούς των ΟΤΑ, οι δικοί μας πτυχιούχοι ΔΕΝ γίνονται δεκτοί διότι σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 50/2001 όπου προσδιορίζεται με ακρίβεια ότι τις ανωτέρω θέσεις επιστημόνων δύνανται να διεκδικήσουν μόνον οι απόφοιτοι των ΤΟΠΑ Παντείου (Τμήμα απολύτως συγγενές με το δικό μας), με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να συμμετάσχουμε σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.
2.      Το τμήμα μας δεν έχει φροντίσει να αλλάξει τον τίτλο του μαθήματος  της Eιδικής διδακτικής σε “Ειδική Διδακτική Της Οικονομίας” ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει από το Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων να συμπεριλαμβάνονται στον κλάδο ΠΕ09 Οικονομολόγων πτυχιούχων Α.Ε.Ι. και πτυχιούχοι της Σχολής μας για θέσεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .Σημειώστε ότι οι πτυχιούχοι του τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στην Βιοιατρική του Πανεπιστήμιου μας ήδη έχουν συμπεριληφθεί στον κλάδο ΠΕ19 Πληροφορικής του Υπουργείου Παιδείας και οι απόφοιτοι πλέον συμμετέχουν στους αντίστοιχους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.  
3.      Την ίδρυση μεταπτυχιακού και διδακτορικού προγράμματος  συναφές με το αντικείμενο του Τμήματος είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με αλλά πανεπιστήμια.
4.      Ελπίζουμε την άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης μονιμοποίησης Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), ώστε να επιτευχθεί η ανεξαρτητοποίηση του Τμήματος.
5.      Παρακαλούμε να γίνονται πιο συχνά τελετές ορκωμοσίας των φοιτητών αφού δεν είναι δυνατόν οι απόφοιτοι του τμήματος μας να περιμένουν ένα και πλέον χρόνο,  για να γίνει τελετή ορκωμοσίας αφού ο νόμος ορίζει ότι θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά τρεις φορές το έτος.
6.      Ζητούμε την ανακαίνιση του εντός του κτιρίου του Τμήματος αμφιθεάτρου, το οποίο ενώ υπάρχει δεν έχει ακόμη λειτουργήσει, με σκοπό τη διεξαγωγή συνεδρίων, παρουσιάσεων, εκδηλώσεων κλπ, τόσο από φορείς (του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα), όσο και από το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές.
7.      Συμμετοχή του τμήματος σε προγράμματα έρευνας με κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού. 
8.       Ζητείται αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του Τμήματος σε θέματα όπως αυτό της γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο, παροχής ασύρματου διαδικτύου, αναβάθμιση υπολογιστών κλπ.
9.      Παρακαλούμε να επεκταθεί ο χώρος της Βιβλιοθήκης, με σκοπό τον περαιτέρω εξοπλισμό του Τμήματος με βιβλία τα οποία μένουν αδιάθετα σε χώρους του Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα την άνευ λόγου φθορά τους, επίσης αγορά νέων βιβλίων και συγγραμμάτων, τη συμμετοχή σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, και διεθνείς βάσεις δεδομένων κλπ (για υποστήριξη ερευνητικού έργου).
10.  Παρακαλούμε να μας παραχωρήσει το Τμήμα το πιστοποιητικό γνώσης Πληροφορικής ECDL που εδώ και ένα χρόνο συμφώνησε να το παρέχει αφού αναγνώρισε ότι έχουμε διδακτεί 4 εξαμηνιαία μαθήματα πληροφορικής όπως ορίζει ο νόμος ρητά.
11.  Παρακαλούμε να γίνει χωροθέτηση του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον Δήμο Λιβαδειάς.
12.  Ζητάμε να συνεχιστούν οι προσπάθειες της Διοικούσας Επιτροπής και του Προέδρου του Τμήματος μας για την ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιρίου.
13.  Τέλος πρέπει να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε το πρόγραμμα σπουδών με γνωστικά αντικείμενα που έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.
 
Τα πιο πάνω θέματα τέθηκαν αναλυτικά στην Διοικούσα Επιτροπή κατά την ορκωμοσία των πτυχιούχων της σχολής μας των Ιούλιο του τρέχοντος έτους.  
 
 
 
 
 
                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΤΑΘΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ                   ΑΡΓΥΡΩ ΓΚΡΙΤΖΑΠΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

εκλογές στα ...καρναβάλια


βρήκαν μέρα να κάνουν εκλογές
 στις 19 Φεβρουαρίου  εορτάζεται η Κυριακή της Αποκριάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παυλόπουλος- Κακλαμάνης ορεγόταν τη θέση του πρωθυπουργού


Παυλόπουλος- Κακλαμάνης ορεγόταν τη θέση του πρωθυπουργού


Ακόμη γελάνε στη Συγγρού, με το «αίτημα» κάποιων κύκλων να εξεταστούν (!!!) για τη θέση του πρωθυπουργού τα ονόματα των Προκόπη Παυλόπουλου και Νικήτα Κακλαμάνη.
Για τον μεν Παυλόπουλο οι πληροφορίες του kentrinews.gr, αναφέρουν πως υπήρξε ζωηρό ενδιαφέρον από τον Κώστα Καραμανλή, ενώ για τον Νικήτα παραμένουν – σε μας – άγνωστες οι δυνάμεις που… έσπρωξαν την «υποψηφιότητα» του.

Το παιχνίδι πάντως με τα ονόματα, μοιάζει με το… βάλτε τώρα που γυρίζει, παρόλο που η χώρα έχει σταματήσει στο σημείο μηδέν…
Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για όσους προωθούν δύο από τους πλέον αποτυχημένους πολιτικούς – άκουσον ακουσον – για τη θέση του πρωθυπουργού…
από
Διαβάστε Περισσότερα »

Έχουν έτοιμο τον Ρουμελιώτη, κάνουν τελευταία προσπάθεια για Παπαδήμο


Τελειώνει, κατά τα φαινόμενα, το μεσημέρι της Τρίτης το… μαρτύριο με τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό  συμβούλιο, στις 12 ακριβώς, προκειμένου  να ζητήσει τις παραιτήσεις των  υπουργών του, όπως αναφέρουν πληροφορίες  και να ανακοινώσει επίσημα ότι  προέκυψε νέο σχήμα. Σύμφωνα με τις  πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ ο  επικρατέστερος για τη θέση του νέου πρωθυπουργού είναι ο οικονομολόγος  και πρώην υπουργός Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκ0πρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, αν και επιχειρείται μία τελευταία  προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία για  τον Λουκά Παπαδήμο. Άλλες πηγές δεν αποκλείουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, αλλά όλοι ξεκαθαρίζουν ότι η εκκρεμότητα θα λήξει μέχρι σήμερα το μεσημέρι, καθώς στην Αθήνα επικρατεί τρόμος για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν οι ευρωπαίοι παράγοντες, αλά και οι αγορές σε ενδεχόμενη παράταση του αδιεξόδου.

Για να μην επικρατήσει  κάποια καταστροφική φημολογία μάλιστα  ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας  Μόσιαλος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας, επιβεβαιώνοντας ότι η λύση είναι κοντά. «Με θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές επικοινωνίες του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά», επισήμανε ο κ. Μόσιαλος.

Πάντως, τόσο από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου, όσο και από συνεργάτες του κ. Σαμαρά τηρείται πάντως σιγή ασυρμάτου. Πηγή με γνώση της πορείας των συνομιλιών είπε στο protothema.gr ότι εξελίξεις και ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο Τρίτη. Στο ερώτημά μας αν έχει βρεθεί προσωπικότητα κοινής αποδοχής που θα οριστεί διάδοχος του κ. Παπανδρέου, η απάντηση του παράγοντα ήταν σιβυλλική: «Είναι πιθανό και να έχει βρεθεί».

Αξίζει να σημειωθεί  ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ – υπουργοί και βουλευτές - εκδηλώνουν ήδη αντιδράσεις για το πρόσωπο του κ. Ρουμελιώτη, τονίζοντας ότι δεν μπορεί ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ να γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Επιρρίπτουν μάλιστα την ευθύνη για το ναυάγιο – εάν τελικά ναυαγήσει όντως – στην υπόθεση Παπαδήμου στην άρνηση του Αντώνη Σαμαρά για τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας.

Σημειωτέον ότι  υπουργοί της, υπό παραίτηση, κυβέρνησης δεν κρύβουν τις έντονες επιφυλάξεις  τους για το νέο σχήμα, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας να εμπνεύσει για πολύ διάστημα εμπιστοσύνη, ούτε να έχει την αποτελεσματικότητα, που οφείλει, με δεδομένες τις αντιθέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων και τις ισορροπίες, πάνω στις οποίες θα συγκροτηθεί.
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν νέες άδειες ερευνών στην ΑΟΖ της Κύπρου!

Image
Αν κάποιος διερωτάται για ποιο λόγο κατέρχεται αιφνιδιαστικά η ρωσική αρμάδα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, την απάντηση την έδωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, της Κύπρου, Νεοκλής Συλικιώτης, ο οποίος δήλωσε ότι "Η Λευκωσία θα ανακοινώσει το δεύτερο γύρο αδειοδότησης ερευνών στα θαλάσσια οικόπεδα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός των επόμενων εβδομάδων".

Μετά από τη δίωρη σχεδόν συνάντησή του με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, το νεοεκλεγέν Συμβούλιο του ΕΤΕΚ και για τα θέματα ενέργειας και φυσικού αερίου.

Σε ερώτηση, για το πού ευρίσκεται το θέμα του δεύτερου γύρου των αδειοδοτήσεων για έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου για τους υδρογονάνθρακες, ο κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι "είμαστε στο σχεδιασμό για να ανακοινωθεί σύντομα ο δεύτερος γύρος αδειοδότησης, δηλαδή ο διαγωνισμός για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και νομίζω ότι κατά τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να ανακοινωθεί".

Η Ρωσία έχει ζητήσει άδειες για γεωτρήσεις σε δύο οικόπεδα ποου βρίσκονται ακριβώς δυτικότερα από το "Οικόπεδο 12" και στα οποία "Οικόπεδα" έκανε ασκήσεις η Τουρκία και βόλτες το Πίρι Ρέϊς, προ μηνός.
Η παρουσία του ρωσικού στόλου που θα συμπέσει με την νέα αδειοδότηση της Λευκωσίας, έχει ως στόχο να καταδείξει ότι η Ρωσία σκοπεύει να προστατέψει δυναμικά, όπως ακριβώς έπραξε και το Ισραήλ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! Ποιός είναι ο νέος Πρωθυπουργός!(Video)


Description Δείτε σε αποκλειστικότητα τον νέο πρωθυπουργό.
Ένα πολύ γνωστό πρόσωπο που κανείς δεν περίμενε ότι θα δεχόταν την πρόταση..
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα χειρότερα ..παραμένουν μπροστά



Για την πλειονότητα του κόσμου, η χθεσινή συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης με τη συμμετοχή των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας και πιθανόν ακόμη περισσότερων, συνιστά θετική εξέλιξη.

Οι αγορές είναι επίσης πιθανόν να υποδεχθούν τη νέα κυβέρνηση, ιδίως αν επικεφαλής ή βασικό της στέλεχος είναι ο...
κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και άτυπος σύμβουλος του κ. Παπανδρέου, θετικά.

Αν όμως κρίνουμε από αυτά που μας έλεγαν κοινοτικοί παράγοντες, η ζημιά που προκάλεσε ο κ. Παπανδρέου στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη γενικότερα με την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα έχει υποεκτιμηθεί στη χώρα μας.

Γι’ αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για δυσάρεστες εκπλήξεις.

Βλέπετε, στον κ. Παπανδρέου δεν χρεώνουν μόνο αναξιοπιστία και την υπονόμευση της προσπάθειας καθησυχασμού των αγορών που είχαν στον νου οι ηγέτες της Ε.Ε. με τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 26ης - 27ης Οκτωβρίου.

Στον τέως πλέον Έλληνα πρωθυπουργό και στους συμβούλους του χρεώνουν επίσης αρκετοί την αποτυχία της συνόδου του G20.

Να υπενθυμίσουμε ότι η 4η Νοεμβρίου ήταν η μέρα όπου επρόκειτο να ανακοινωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο (comprehensive plan) για τη στήριξη της ευρωζώνης και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Η μόχλευση του EFSF και η ενίσχυσή του με κεφάλαια από την Κίνα και από αλλού, για να μπορεί να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τις πιέσεις στα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας, και ειδικότερα της Ιταλίας, δεν ευοδώθηκε.

Η ανοδική πίεση στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων και άλλων χωρών ήταν φυσικό επακόλουθο.

Αρκετοί χρεώνουν αυτήν την εξέλιξη στην Ελλάδα και στον κ. Παπανδρέου.

Θα συμφωνήσουμε ότι ο ισχυρισμός είναι παρατραβηγμένος και προφανώς το κάνουν για να αποσείσουν τις ευθύνες άλλων αναφορικά με το αποτέλεσμα της συνόδου του G20.

Ας μη λησμονούμε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Σαρκοζί έχει εκλογές την επόμενη χρονιά και ήθελε να χρησιμοποιήσει τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και τη σύνοδο του G20 στις Κάννες για να ενισχύσει το προφίλ του.

Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου του ανέτρεψε όλον τον σχεδιασμό. Είναι, επομένως, φυσιολογικό να έχει αλλάξει πλέον τακτική και τόνο έναντι της Ελλάδας.

Όμως, τι πιστεύουμε εμείς και τι όχι σχετικά με τα κίνητρα εκείνων που χρεώνουν και την αποτυχία του G20 στη χώρα έχει μικρή σημασία.

Σε τέτοιες περιπτώσεις αναζητούνται αποδιοπομπαίοι τράγοι και η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα τους έδωσε ένα καλό πάτημα.

Για να επανέλθουμε, όμως, σε αυτό που είχαμε ισχυριστεί νωρίτερα.

Ποια θα μπορούσε να είναι, λοιπόν, η πρώτη δυσάρεστη έκπληξη για την Ελλάδα λόγω των ανωτέρω ερμηνειών και εξελίξεων αν οι συνομιλητές μας έχουν δίκιο;

Η αναβολή της απόφασης του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε., γνωστού ως Ecofin, για την εκταμίευση της 6ης δόσης των 5,8 δισ. ευρώ, μπορεί να είναι μια απάντηση.

Μια άλλη απάντηση μπορεί να είναι ότι το Ecofin θα αποφασίσει μεν την εκταμίευση, αλλά οι διαδικασίες για την πράξη εκταμίευσης θα τραβήξουν παραπάνω από τις 15 Δεκεμβρίου, που η ελληνική πλευρά έχει θέσει ως ορόσημο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της χώρας και εξόδου της από το ευρώ δεν θα είναι αμελητέος.

Όμως, η στάση των κοινοτικών απέναντί μας αναμένεται να είναι άκαμπτη σε όλα τα ζητήματα μετά τα τελευταία γεγονότα.

Κοινώς, τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης από την ελληνική πλευρά είναι σχεδόν μηδαμινά αν οι συνομιλητές μας έχουν δίκιο.

Δεν θα μας εξέπληττε, λοιπόν, αν η σημαντική αναδίπλωση του κ. Σαμαρά από την αρχική του θέση στο θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας ήταν συνάρτηση όλων των ανωτέρω και του διαφαινόμενου κινδύνου να εξαναγκαστεί η χώρα να φύγει από την ευρωζώνη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιός είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης




Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έχει αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή εκτελεστικού διευθυντή.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σουέζ της Αιγύπτου. 18 Αυγούστου του 1947. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Γαλλία. Παντρεμένος, με μία κόρη.

Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Παρισιού ΙΙ, διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Παρισιού Ι και πτυχιούχος της Σορβόνης. Διατέλεσε διαδοχικά ερευνητής και καθηγητής στο Κέντρο Σύγχρονων Οικονομικών Μεθόδων στο Παρίσι, στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών στην Αθήνα και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Από τη θέση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά παραιτήθηκε το 1989 για να εκλεγεί μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Έχει γράψει βιβλία, δημοσίευσε επιστημονικά άρθρα και συμμετείχε σε πολλά επιστημονικά συνέδρια. Οι δημοσιεύσεις του αφορούν τα οικονομετρικά μοντέλα του διεθνούς εμπορίου, τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, την ευρωπαϊκή ενοποίηση, την ελληνική οικονομία και την παγκοσμιοποίηση.

Έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, οργάνωσε, ως σύμβουλος του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ξενοφώντα Ζολώτα, την Υπηρεσία Ελέγχου των Εισαγωγών και Εξαγωγών και διηύθυνε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Νομισματικών και Πιστωτικών Θεμάτων του Υπουργείου Συντονισμού. Ταυτόχρονα πραγματοποίησε, για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών, διάφορες αποστολές σε αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να συμβουλεύσει τις κυβερνήσεις τους σε θέματα σχετικά με τις δραστηριότητες των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Διατέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων και μέλος όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο 1981-1989 και συγκεκριμένα: υφυπουργός Συντονισμού, Οικονομικών, Εθνικής Οικονομίας, υπουργός Εμπορίου και υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Το 1989 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής και το 1997 ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια. Το 2000 το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Συμβούλιο της ΕΕ τον εξέλεξαν πρόεδρο για τον Εκδημοκρατισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Βαλκάνια. Από τον Ιούνιο του 2001 ασχολείται, ως διεθνής σύμβουλος, με ευρωπαϊκά και διεθνή οικονομικά θέματα.


Ο κ.Ρουμελιώτης ορίζεται εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου
Ο κ.Ρουμελιώτης ορίζεται εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης έχει τιμηθεί με πολλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. Είναι Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Αξίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας και τιμήθηκε με το παράσημο του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, της Πολωνικής Δημοκρατίας, καθώς και με το Βραβείο της Γαλλικής Ακαδημίας Εμπορικών Επιστημών και του Glob Art Innovation της Αυστρίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εισαγγελέας καλεί ως ύποπτο τον Λαυρεντιάδη



Με την ιδιότητα του υπόπτου για βαρύτατα κακουργήματα καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης σχετικά με την υπόθεση της Proton Bank.
Μαζί με αυτόν από το γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γ.Δραγάτση, θα περάσουν και έξι μέλη της Επιτροπής Πιστωδοτήσεων και του ΔΣ της τράπεζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αδικήματα για τα οποία καλούνται ως ύποπτοι και οι επτά, είναι  «εγκληματική οργάνωση», «απάτη σε συνδυασμό με το νόμο  περί καταχραστών δημοσίου» και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».   
Και ενώ ο Λ. Λαυρεντιάδης επεδίωξε να επιστρέψει 51 εκατ.ευρώ για την υπόθεση (το ζήτημα αυτό ακόμα δεν έχει κλείσει), φαίνεται πως τελικά οι δικαστικές αρχές εντόπισαν "τρύπα" που φτάνει στα 700 εκατ. ευρώ, την περίοδο που ο επιχειρηματίας ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  της τράπεζας (το 2010). Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα φέρονται ότι δόθηκαν σε μορφή δανείων προς «εταιρίες αμέσου ή εμμέσου επιρροής του κ.Λαυρεντιάδη».
Οι σχετικές κλήσεις εστάλησαν και μετά τις εξηγήσεις που θα δώσουν οι επτά, στο στόχαστρο του εισαγγελέα θα μπουν και άλλοι εμπλεκόμενοι, ο αριθμός των οποίων μπορεί και να ξεπεράσει τους 20.
Διαβάστε Περισσότερα »

H χώρα χωρίς πρωθυπουργό αλλά το γυμναστήριο...γυμναστήριο



Οι δημοσιογράφοι στη Βουλή έτρεχαν να βρουν μικρόφωνα, κάμερες για να ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό.

Ξαφνικά όλοι οι δημοσιογράφοι της Βουλής που παρακολουθούν τον πρωθυπουργό, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, καθώς υπήρξε η πληροφορία ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία μαζί με τον Λουκά Παπαδήμο.

Οι δημοσιογράφοι που άλλοι ξεκουράζονταν, άλλοι είχαν πάει στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής και κοιμόντουσαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και άλλοι έπιναν έναν καφέ να “ξυπνήσουν” στο κυλικείο της Βουλής, άρχισαν να τρέχουν.

Η είδηση τους ξεσήκωσε όλους και άρχισαν να κατευθύνονται προς το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Εκεί όμως δεν υπήρχε κανένας Λουκάς Παπαδήμος! Αντίθετα υπήρχε ο πρωθυπουργός, ο οποίος όμως είχε πάει εκεί όχι για συναντήσεις και επαφές, αλλά για να γυμναστεί, όπως κάνει άλλωστε κάθε μέρα. Δεν έκανε μόνο όμως γυμναστική αλλά έκανε και ένα σπα!

Οι δημοσιογράφοι βέβαια αποσβολωμένοι προσπαθούσαν να καταλάβουν πως είναι δυνατόν μία τέτοια ημέρα ο πρωθυπουργός να εξακολουθεί να διατηρεί το πρόγραμμά του, ενώ σχεδόν όλη η υφήλιος περιμένει τις κρίσιμες ανακοινώσεις.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ