Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α¨ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων



Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων από το zougla.gr . ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

To 73% των Ελλήνων αποδέχεται θετικά την κυβέρνηση υπό τον Παπαδήμο


Πιο ασφαλής για τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη αισθάνεται η πλειονότητα των πολιτών μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Με συντριπτική πλειοψηφία οι πολίτες επιδοκιμάζουν....




την τοποθέτηση Λουκά Παπαδήμου ως επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας. Το 72,9% θεωρεί ότι ήταν «σωστή και μάλλον σωστή απόφαση», ενώ το 20% θεωρεί ότι ήταν «λάθος και μάλλον λάθος απόφαση».

Το 78% κρίνει «θετικό ή μάλλον θετικό» βήμα τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ το 20% εμφανίζεται «αρνητικό ή μάλλον αρνητικό». Όσον αφορά στα συναισθήματα που δημιούργησε η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο το 42,2% απάντησε ελπίδα, το 17,4% ηρεμία, το 8,6% ανησυχία, το 8,5% αδιαφορία, το 7,5% οργή και μόλις το 5,4% απαισιοδοξία και φόβο.

Ένα ποσοστό 1,9% απάντησε ότι το συναίσθημα που του δημιουργήθηκε ήταν λύπη και μόλις το 1,1% χαρά. Αντιθέτως, σχεδόν ο ένας στους δύο Έλληνες αισθανόταν οργή, ανασφάλεια και απαισιοδοξία στην περίοδο πολιτικής κρίσης μετά την απόφαση της 27ης Οκτωβρίου και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν μετά το δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα, το 40,9% απάντησε οργή, το 19% ανησυχία, το 15,7% απαισιοδοξία και φόβο, το 8,9% ελπίδα, το 5,9% λύπη, το 3,8% ηρεμία και ένα μικρό ποσοστό (0,8%) χαρά. Ένα ποσοστό 78,6% αισθάνεται τώρα περισσότερο ασφαλές ότι με τη νέα κυβέρνηση η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι εξασφαλισμένη, ενώ μόλις το 9,8% αισθάνεται το αντίθετο.

Η επιδοκιμασία για τον σχηματισμό μίας τέτοιας κυβέρνησης φαίνεται και από το γεγονός ότι το 63,4% των πολιτών θεωρεί πως η συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας ήταν η πιο σωστή κίνηση από το να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές, κάτι που υποστηρίζει το 34,4% των πολιτών.
ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανταλλάζουν προϊόντα για να ζήσουν


Πληθαίνουν οι αγγελίες απελπισμένων πολιτώνΈνα εξοχικό διαμέρισμα ανταλλάσσεται με μεζονέτα. Μια επιπλωμένη γκαρσονιέρα προσφέρεται έναντι οικιακών εργασιών. Δύο οικόπεδα ανταλλάσσονται με μονοκατοικία στο Κορωπί.

Η αγορά μπορεί να έχει νεκρώσει, αλλά αρχίζει να ανθεί ένα άλλο είδος συναλλαγής: η ανταλλαγή αγαθών. Στις εφημερίδες πληθαίνουν οι αγγελίες για ανταλλαγή ακινήτων, αυτοκινήτων, ακόμη και υπηρεσιών. Όπως γράφει σήμερα η «Ελευθεροτυπία», υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν διστάζουν να προσφέρουν υπηρεσίες φύλαξης και φροντίδας σπιτιών, με αντάλλαγμα τη διαμονή σε αυτά.

Συχνές είναι και οι αγγελίες παραγωγών και γεωργών που πουλούν σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα τους, ενώ αρκετοί ζητούν να ανταλλάξουν τα προϊόντα που παράγουν, με άλλα τρόφιμα.

Φυσικά, δεν λείπουν και οι παράξενες αγγελίες, όπως αυτή που ζητά ανταλλαγή δίκαννου όπλου με μηχανή μικρού κυβισμού ή μια άλλη που αναζητά αγοραστή για σπάνιο ουίσκι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πείστηκε ότι υπάρχει βερνίκι που κάνει τα πράσινα χαρτάκια...100ευρα!!


Σε ταινία επιστημονικής φαντασίας παραπέμπουν τα όσα έζησε 48χρονος κάτοικος Θεσσαλονίκης, ο οποίος πείστηκε ότι υπάρχει ειδικό βερνίκι, που μπορεί να μετατρέψει πράσινα χαρτάκια σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.


Με αυτόν τον τρόπο...


οι τρεις εμπλεκόμενοι στην απάτη, απέσπασαν από τον 48χρονο συνολικά το ποσό των 7.000 ευρώ.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες Νιγηριανοί, προσέγγισαν μέσω μιας γυναίκας, που αναζητείται, τον 48χρονο και τον έπεισαν ότι με τη χρήση ειδικών υλικών που κατείχαν, και με χαρτονομίσματα των 100 ευρώ που θα τους προσκόμιζε, μπορούσαν να αποχρωματίσουν δύο ισομεγέθη ομοιώματα χαρτονομισμάτων, τα οποία υποτίθεται ότι ήταν χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και τα είχαν εισαγάγει από τη χώρα τους.


Η σύλληψη των δύο αλλοδαπών έγινε στο πλαίσιο προσυμφωνηθέντος ραντεβού στο κέντρο της πόλης, που είχε κλειστεί έτσι ώστε ο 48χρονος να τους δώσει το επιπλέον χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο. 


Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως υλικά για τον αποχρωματισμό των βαμμένων χαρτονομισμάτων: γάζες, βαμβάκι, δύο σύριγγες με υγρό για τον αποχρωματισμό και πράσινα χαρτιά στο μέγεθος χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαρκοζί: Ο Παπανδρέου είναι μαλ..κας, ένας πραγματικός μαλ..κας

Σαρκοζί: Ο Παπανδρέου είναι μαλ..κας, ένας πραγματικός μαλ..κας

Ένα απίστευτο υβρεολόγιο κατά του πρώην πρωθυπουργού από τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί μπροστά στους υπουργούς του αποκαλύπτει η γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα «Le Canard enchaine».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, ο Νικολά Σαρκοζί είπε στους υπουργούς του μετά τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στις Κάννες: «Ο Παπανδρέου είναι μαλ... (con), ένας πραγματικός μαλ... (connard). Μας τίναξε στον αέρα το G20. Στις Βρυξέλλες μας είχε πει ότι αποδέχεται το σχέδιο διάσωσης και στη συνέχεια πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει. Ηταν μια πισώπλατη μαχαιριά. Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας». Αν ισχύει αυτό που γράφει η εφημερίδα, θα είναι η πρώτη φορά που ξένος ηγέτης αναφέρεται με τέτοιο υποτιμητικό τρόπο για εν ενεργεία έλληνα πρωθυπουργό...
Ο γάλλος πρόεδρος, όπως αναφέρουν σήμερα τα ΝΕΑ, χρησιμοποιεί συχνά ύβρεις με τους συνεργάτες του, αλλά και όταν μιλά σε πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό του 2008 σε μια γεωργική έκθεση όπου, ενώ χαιρετούσε το κοινό, ένας πολίτης αρνήθηκε να του δώσει το χέρι του και ο Σαρκοζί του είπε κατάμουτρα: «Φύγε από εδώ παλιομαλ...» (Casse-toi pauvre con).
iefimerida.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Διώχνουν τον Παπανδρέου και από αρχηγό – ΠΑΣΟΚ 11,9% ΝΔ 21,8%

Διώχνουν τον Παπανδρέου και από αρχηγό – ΠΑΣΟΚ 11,9% ΝΔ 21,8%Τις δημοσκοπησεις ο καθενας μπορει να τις μεταφρασει οπως θελει μιας και δεν δειχνουν απολυτους αριθμους,αλλα τις τασεις των καιρων.
Στη προκειμενη περιπτωση,σε δημοσκοπηση της MRB για τη Realnews,που κυκλοφορει σημερα,το 58,3% των ψηφοφορων του Πασοκ,δεν θελουν πλεον το Γιωργο για προεδρο του κομματος τους,αλλα το Λοβερδο ή το Βενιζελο,ενω στη γενικη καταξη 21% παιρνει η Νεα Δημοκρατια και 11,9% το Πασοκ.
Νικητης με αυτοδυναμο κομμα…ο κανενας!!!
Τωρα οσο αφορα το ποσοστο του 68% των πολιτων που θελουν κυβερνησεις συνεργασιας…αυτο ειναι αποτελεσμα της πλύσης εγκεφαλου που εχουν δεχτει εδω και 3 εβδομαδες οι πολιτες απο τα Ελληνικα και ξενα ΜΜΕ που παρουσιαζουν ως μεσιες τους τεχνοκρατες οι οποιοι θα υποστηριζονται απο κυβερνησεις συνεργασιας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Να πληρώνω 10 ευρώ για 2.000 μήνες;




Ιστορία έχει ... αφήσει η πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού που έκανε σε τράπεζα του Ηρακλείου 45χρονος πρώην επιχειρηματίας από την περιοχή της Μεσαράς.

Πρότεινε να ξεπληρώσει το χρέος του προς την συγκεκριμένη τράπεζα, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ για 2000 (!) μήνες. Ούτε λίγο, ούτε πολύ στην έγγραφη πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού, διαβεβαίωνε ότι θα ζήσει 166 χρόνια ώστε να αποπληρώσει τις οφειλές του.

Φυσικά η αντίδραση της τράπεζας προς το δανειολήπτη και την δικηγόρο του ήταν οργίλη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φωνές του αρμόδιου τραπεζικού υπαλλήλου ακούστηκαν μέχρι το δρόμο αφού θεώρησε την κατατεθείσα πρόταση ως κοροϊδία λόγω του ακραίου περιεχομένου της που είναι αντικειμενικά ανέφικτο.

Από την πλευρά του 45χρονου αναφέρεται ότι δεν είχε άλλη επιλογή αφού θα έπρεπε να αποπληρώσει όλη την οφειλή του προς την τράπεζα και με βάση τους υπολογισμούς του δεν μπορούσε να διαθέσει περισσότερα από δέκα ευρώ μηνιαίως.

Όπως διευκρινίζεται από την πλευρά της δικηγόρου, ο 45χρονος είχε οφειλές συνολικά σε έξι τράπεζες. Συνολικά το μήνα μπορούσε να καταβάλλει το ποσό των 200 ευρώ, το οποίο θα καταμέριζε ανά τράπεζα.

Εργάτες στη Βουλγαρία

Σύμφωνα με Cretalive, ο 45χρονος διατηρούσε ταβέρνα σε χωριό της Μεσαράς. Η δουλειά δεν πήγε καλά με αποτέλεσμα να αρχίσει να χρεώνεται στις τράπεζες. Τον τελευταίο χρόνο είχε τρελαθεί από τα εξώδικα, ενώ η απόγνωση του μεγάλωνε λόγω των εξόδων που «έτρεχαν» για τις δύο φοιτήτριες κόρες του.

Πρόσφατα τόσο ο ίδιος όσο και η 43χρονη σύζυγος του ξενιτεύτηκαν στην Βουλγαρία όπου βρήκαν δουλειά σε εργοστάσιο.
Διαβάστε Περισσότερα »

O κ. Μπεγλίτης υπέγραψε δυο μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα λίγο πριν αποχωρήσει


Το πρώτο αφορά στην έναρξη διακρατικών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ για την αγορά συστημάτων που αναβαθμίζουν τις βόμβες και τις μετατρέπουν σε  όπλα μακρά αποστάσεως και ισχτρού πλήγματος. Δεύτερον, υπέγραψε συμφωνία με την Ολλανδική κυβέρνηση για την αγορά 10.000 βλημάτων από τα αποθέματα του Ολλανδικού Στρατού για τον εξοπλισμό 180 αρμάτων τύπου Leopard 2 Hell τα οποία ήταν για χρόνια άσφαιρα!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο "σφυρί" η περιουσία του ερυθρού σταυρού (όπως τα έκανε ο Μαρτίνης)


Μήπως θα έπρεπεκάποιος εισαγγελέας να ασχοληθεί με τον ερυθρό Σταυρό;Κατ'αρχήν πώς βρέθηκε ο ερυθρός σταυρός με 500 ακίνητα;Τα χρήματα ο κόσμος δεν του τα δίνει για επενδύσεις σε real estate αλλά για να βοηθάει όσους έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο.Στις 18 Νοεμβρίου...


είναι η καταληκτική ημερομηνία για την πώληση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ακινήτων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.
Ο Ερυθρός Σταυρός προτίθεται να προχωρήσει στην πώληση συνολικά 143 ακινήτων ιδιοκτησίας του ανά την Ελλάδα.
Πρόκειται για ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Νέα Μάκρη, Σαλαμίνα, Ηράκλειο Κρήτης και Ιεράπετρα τα οποία πωλούνται σε τιμές που ξεκινούν από τα 140 ευρώ (αγροτεμάχιο στο Χορτιάτη) ή τις 3.500 ευρώ (μία θέση πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη) και φτάνουν μέχρι τα 2,23 εκατ. ευρώ (για το κτίριο γραφείων επί της Λυκαβηττού 1 & Ακαδημίας στην Αθήνα) και τα 6,82 εκατ ευρώ (για οικόπεδο στα Ανω Πατήσια).
Στο προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται κυρίως διαμερίσματα, καταστήματα, αλλά και ορισμένα οικόπεδα.
Ως παράδειγμα αναφέρεται οικόπεδο 473 τ.μ. με διώροφη κατοικία επί της οδού Συγγρού 5 στην Κηφισιά (τιμή εκκίνησης 500.000 ευρώ), τέσσερα μικρά οικόπεδα καθώς και έξι αποθήκες επί της οδού Αστρους στην Αθήνα, δύο οικόπεδα (1.513 2.000 τ.μ.) στην περιοχή Μαυρίκι-Παπάγου στην Σαλαμίνα (αξίας περί τα 550.000 ευρώ), μικρά αγροτεμάχια στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης (με τιμές 200 και 140 ευρώ!).
Σημειωτέον, ότι το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του ΕΕΣ αντιστοιχεί σε πάνω από 500 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα.

με πληροφορίες από το 24gr.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Γύριζαν τσόντα σε πάρκινγκ στην Ηλεία [ΒΙΝΤΕΟ]




Έπαθαν πλάκα οι οδηγοί ,μεταφορικής εταιρίας στην Ηλεία,βλέποντας μπροστά τους την δίμετρη καλλονή σχεδόν γυμνή.Ο Σειρηνάκης έχει πάρει φόρα και δε υπολογίζει τίποτα.Δείτε στο βίντεο τι έγινε.[ΒΙΝΤΕΟ]...
http://planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Σοκαριστικές εικόνες από την κατάρρευση ξενοδοχείου στο Βαν


Είναι η ώρα που ο εγκέλαδος χτυπάει για άλλη μια φορά την περιοχή Βαν της Τουρκίας. Μετά τον καταστροφικό σεισμό της 23ης Οκτωβρίου, το Βαν χτύπησαν την Τετάρτη 5,6 Ρίχτερ, που οδήγησαν στην κατάρρευση 25 κτιρίων που είχαν ήδη υποστεί ζημιές -μόνο δύο από τα οποία ήταν άδεια. Την στιγμή της κατάρρευσης κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος που βρισκόταν σε κολόνα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θερμή υποδοχή για το Χ. Παπαθωμά στη Θήβα


Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε από την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι επιχειρηματίες της Θήβας δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Χάρης Παπαθωμάς, ο οποίος έκανε λόγο για μήνυμα νίκης του συνδυασμού «Νέα Πνοή», στις εκλογές που θα διεξαχθούν 15 και 16 Νοεμβρίου.
Ο κ. Παπαθωμάς από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, συνεχίζοντας την περιοδεία του και τις επαφές του, βρέθηκε στη Θήβα όπου συναντήθηκε με επιχειρηματίες της πόλης.
Μαζί τους συζήτησε τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν (πτώση τζίρου, παρεμπόριο κτλ.) και έχουν ενταθεί λόγο της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε για ένα Επιμελητήριο στο πλευρό των μελών του και της τοπικής κοινωνίας, ένα επιμελητήριο αποτελεσματικό με σαφείς στόχους και συγκροτημένη πρόταση.
«Στόχος μας, είναι να κοιτάμε στα μάτια τους συναδέλφους μας και να τους λέμε την αλήθεια, να νιώθουμε τη χαρά της προσφοράς και την έννοια της αξιοκρατίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Παράλληλα  έδωσε έμφαση στην πρόταση του συνδυασμού «Νέα Πνοή» λέγοντας: «Η πρότασή μας βασίζεται στην πίστη στους συναδέλφους μας, στο ρόλο τους και στις ικανότητες τους, στον εκσυγχρονισμό των δομών, και κυρίως των νοοτροπιών και των πρακτικών παντού όπου δραστηριοποιούμαστε και την κατάθεση προτάσεων με όραμα και ρεαλισμό που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του επιχειρηματία και στην αναγνώριση του από την κοινωνία».
Επίσης αναφέρθηκε στη σύνθεση του ψηφοδελτίου υπογραμμίζοντας: «Με τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της, η Νέα Πνοή προτείνει την ανανέωση, αφού συμπεριέλαβε στον συνδυασμό της, καταξιωμένους στο χώρο τους υποψηφίους με μακρά και επιτυχημένη διαδρομή στον επαγγελματικό, επιστημονικό και συνδικαλιστικό χώρο οι οποίοι σε συνεργασία με τους νέους, είναι έτοιμοι ώστε όλοι μαζί  να δώσουμε την μάχη για την αναβάθμιση του Επιμελητηρίου».
Ο Χάρης Παπαθωμάς υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο ενός αναβαθμισμένου Επιμελητηρίου και απεύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές.
«Οι εκλογές για νέα διοίκηση στο Επιμελητήριο Βοιωτίας μας αφορούν όλους γι΄ αυτό και η σημασία της συμμετοχής των μελλών του σε αυτή τη διαδικασία είναι καθοριστική», σημείωσε.
Καταλήγοντας αφού ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες της Θήβας για την εμπιστοσύνη με την οποία αγκαλιάζουν καθημερινά τον ίδιο και τον συνδυασμό του πρόσθεσε: «Είμαστε σίγουροι πως χάρη σε εσάς, με πίστη στις δυνάμεις μας, με δουλειά, με όραμα για το Επιμελητήριο, θα τα καταφέρουμε και δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Το βίντεο της ξεφτίλας!




Δείτε το βίντεο με την υποδοχή που επιφύλαξαν στον ΓΑΠ, οι οπαδοί του στα γραφεία στην Ιπποκράτους... Στον κόσμο τους!

trelokouneli.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα δίδυμα που... «σκοτώνουν» στη νέα κυβέρνηση


Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες στιγμές «υπόσχεται» η αναγκαστική συγκατοίκηση ορισμένων πολιτικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Τα δίδυμα που... «σκοτώνουν» στη νέα κυβέρνηση
Η συμμετοχή στο σχήμα στελεχών από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, που παλαιότερα είχαν διασταυρώσει τα «ξίφη» τους εντός και εκτός Κοινοβουλίου μαρτυρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το εγχείρημα της κυβέρνησης συνεργασίας, και αν όντως συνιστά «νέα σελίδα στον πολιτικό πολιτισμό», όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης-Άδωνις Γεωργιάδης
Πρώτο στη λίστα έρχεται το δίδυμο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου ο δεύτερος ανέλαβε υφυπουργός με αρμοδιότητα τη Ναυτιλία. Οι δύο πολιτικοί στο παρελθόν είχαν ανταλλάξει πυρά και ανακοινώσεις για θέματα Δημοσίας Τάξης–χαρακτηριστικό το παράδειγμα, όταν κουκουλοφόροι είχαν για άλλη μια φορά σπάσει τη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου του κ. Γεωργιάδη στα Εξάρχεια-, κάτι που ώθησε τον βουλευτή του ΛΑΟΣ να στείλει «συγχαρητήρια επιστολή» στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη. 
Κώστας Σκανδαλίδης – Αστέριος Ροντούλης
Μια άλλη «πολλά υποσχόμενη συγκατοίκηση» είναι αυτή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον Κώστα Σκανδαλίδη να πρέπει να έχει αγαστή συνεργασία με τον πληθωρικό στις εκφράσεις, Αστέριο Ροντούλη του ΛΑΟΣ, ο οποίος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα γεωργικά, καθώς η Λάρισα είναι η περιφέρεια στην οποία εκλέγεται. 
Ευάγγελος Βενιζέλος – Ιωάννης Μουρμούρας
Ένα άλλο δίδυμο που θα δούμε πώς θα εξελιχθεί είναι αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Ιωάννη Μουρμούρα, σε ρόλο υφυπουργού, ο οποίος γνωρίζει άψογα τα οικονομικά.
Δημήτρης Αβραμόπουλος-Γιάννης Ραγκούσης-Γεώργιος Γεωργίου
Ενδιαφέρον έχει και η τριπλή συνύπαρξη του υπουργείου Άμυνας, με το Δημήτρη Αβραμόπουλο υπουργό, το Γιάννη Ραγκούση αναπληρωτή υπουργό και τον Γεώργιο Γεωργίου του ΛΑΟΣ σε ρόλο υφυπουργού. 
Άννα Διαμαντοπούλου-Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Ένα άλλο δίδυμο, που ωστόσο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, κατά τη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι αυτό στο υπουργείο Παιδείας, όπου η Άννα Διαμαντοπούλου παρέμεινε, με αναπληρωτή υπουργό τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Καίτοι οι δύο πλευρές κατάφεραν στο παρελθόν να συνεννοηθούν με επιτυχία, στη σχέση τους μπαίνει και ο παράγοντας «πανεπιστημιακή κοινότητα», με την οποία η κ. Διαμαντοπούλου δεν διαθέτει και τις καλύτερες των σχέσεων, σε αντίθεση με τον κ. Αρβανιτόπουλο, που είναι και πανεπιστημιακός.
Μάκης Βορίδης-Γιάννης Μαγκριώτης
Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η συνεργασία του Μάκη Βορίδη, στο υπουργείο Υποδομών, με τον Γιάννη Μαγκριώτη ως υφυπουργό, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι θέσεις του κ. Βορίδη στο διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί, για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, καθώς και τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων.
Σταύρος Δήμας-Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Να σημειωθεί βέβαια ότι η πιο ήρεμη «συγκατοίκηση» αναμένεται ότι θα είναι αυτή του υπουργείου Εξωτερικών, με τον Σταύρο Δήμα να εξάρει κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής την εμπειρία της αναπληρώτριας υπουργού, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και να αναφέρεται στην θητεία τους στις Βρυξέλλες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με το χέρι στην τσέπη μέχρι τις γιορτές


 
Μισή ντουζίνα φόρους και χαράτσια (σχεδόν ένα κάθε βδομάδα μέχρι το τέλος του χρόνου) θα πληρώσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Με ... μισό μήνα καθυστέρηση ξεκινά, από Δευτέρα,  η αποστολή περίπου 3 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών που καλούν τους φορολογουμένους να πληρώσουν την πρώτη και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος 2010 αλλά και της ειδικής εισφοράς, τα οποία θα έπρεπε –εάν λειτουργούσε στοιχειωδώς το Taxis- να είχαν φτάσει σε όλους ανεξαιρέτως ως τον Οκτώβριο το αργότερο.

Η τραγική καθυστέρηση στον υπολογισμό και την εκτύπωση των πολυεκκαθαριστικών της εισφοράς αλληλεγγύης, της έκτακτης εισφοράς στις αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος, ανάγκασε το υπουργείο Οικονομικών να ζητησει από τους φορολογούμενους να σπεύσουν να πληρώσουν... από μόνοι τους την 2η δόση των δόσεων (για όσους είχε ήδη υπολογιστεί η πρώτη), αλλά και αυτή η διορία έληξε στις 9 Νοεμβρίου.

Δεν είναι λίγοι οι έφοροι πάντως που έλεγαν πως, παρόλο που έληξε η προθεσμία του υπουργείου και δεν υπάρχει εντολή για σιωπηρή παράταση, οι ίδιοι δεν θα επιβάλουν κανένα πρόστιμο σε όσους πάνε τώρα να πληρώσουν, αφού άργησαν τα ειδοποιητήρια.

Μέσα στο Νοέμβριο  λήγει για πολλούς η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Μέχρι το τέλος του μήνα έχουν την δυνατότητα να υπαχθούν στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2009 και περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι που «γύρισαν την πλάτη» στην αρχική ρύθμιση και δεν αποδέχθηκαν το εκκαθαριστικό.

Έως το τέλος του Νοεμβρίου πρέπει να υποβληθεί η αίτηση και να πληρωθούν τα παράβολα για την ένταξη στη ρύθμιση των αυθαιρέτων ενώ η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι 22 Δεκεμβρίου. Στο ίδιο διάστημα μπορούν να ενταχθούν και οι τελευταίοι στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους.

Το ... πικρό «κερασάκι στην τούρτα» θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας του 2012: τα ειδοποιητήρια θα αρχίσουν να αποστέλλονται στο τέλος Νοεμβρίου και θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Τα νέα τέλη είναι αυξημένα έως και 120 ευρώ .

Για τα επιβατικά τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως 31 Οκτωβρίου 2010 (καθώς και για τις μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως ταξινόμησης) κυμαίνονται από 22 έως 1.320 ευρώ. Στα αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού τα νέα τέλη διαμορφώνονται στα 135 ευρώ από 120 ευρώ για τα 1.072 – 1.357 κυβικά εκατοστά και σε 240 ευρώ από 220 ευρώ για τα 1.358 μέχρι 1.548 κυβικά εκατοστά.

Η μεγαλύτερη αύξηση της τάξης των 120 ευρώ καταγράφεται στα αυτοκίνητα πάνω από 4.001 κυβικά εκατοστά, με τα νέα τέλη να διαμορφώνονται στα 1.320 από 1.200 ευρώ που ήταν για το 2011.
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σιδηροκέφαλος...Ο Υπουργός Υποδομών






Υπουργός Υποδομών στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του Εθνικού Σωτήρα Λουκά Παπαδήμου είναι ο Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης ανέκαθεν είχε μια αγάπη στις υποδομές και γι’ αυτό κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αθήνας με τσεκούρι.

Ας μην σπεύσουν οι κακοπροαίρετοι να τον κρίνουν για τις νεανικές του τρέλες – ποιος από εμάς δεν κυκλοφορούσε στα νιάτα του με τσεκούρι στην Ακαδημίας για να ανοίγει κεφάλια;
.kourdistoportocali
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα Πνοή: περιοδείες σε όλη τη Βοιωτία



Χ. ΠΑΠΑΘΩΜΑΣ
Πόρτα πόρτα περιόδευσε και τα καταστήματα της Λιβαδειάς ο συνδυασμός Νέα Πνοή και ο υποψήφιος πρόεδρος Χάρης Παπαθωμάς.
Συνομίλησε με τους επιχειρηματίες άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους του να δώσουν το παρών στις εκλογές στις 15 και 16 Νοεμβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία: Την βρήκαν νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου




Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην πόλη της Λαμίας. Η 57χρονη Ελληνίδα, είχε ζητήσει από τον ιδιοκτήτη να την ξυπνήσει. Όταν εκείνος χτύπησε την πόρτα δεν πήρε απάντηση. Στο ξενοδοχείο έσπευσαν αστυνομικοί που άνοιξαν την πόρτα και βρήκαν τη γυναίκα νεκρή, ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Έκαναν εκτεταμένη έρευνα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του lamiastar.gr  ο θάνατός της οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Πρόσφατα  μάλιστα είχε υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγέλει τη ΔΕΗ ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας



Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών με αγανάκτηση καταγγέλλουν την αναίτια και προσβλητική στάση της Διοίκησης της Δ.Ε.Η. η οποία ανακοίνωσε κατόπιν εντολής του Υπουργείου Οικονομικών ότι δεν αποδέχεται τις όποιες ρυθμίσεις έχουν γίνει σχετικά με την καταβολή οφειλομένων λογαριασμών από οι επιχειρήσεις.

Λυπούμαστε που μια εταιρεία κοινής ωφελείας προσβάλλει με την τακτική της αυτή, τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.


Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου καλεί όλους τους Βουλευτές να δείξουν έμπρακτα την ύπαρξη τους και να ζητήσουν άμεσα από τη Δ.Ε.Η. να μην αναστείλει αλλά και να προχωρήσει σε νέες ρυθμίσεις σε όσους έχουν οφειλές προς την Εταιρία.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψάχνουν δουλειά ακόμη και στη Γεωργία



Όπου φύγει-φύγει για τους απελπισμένους έλληνες εργαζόμενους

Μέχρι πρότινος ήταν οι χώρες που «γεννούσαν» μετανάστες. Πολλοί κάτοικοί τους τις εγκατέλειπαν για να αναζητήσουν την τύχη τους στην Ελλάδα. Όμως, η τραγική κατάσταση που επικρατεί πλέον στην ελληνική αγορά εργασίας, έχει κάνει τις χώρες των Βαλκανίων και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης πιθανούς, και πολλές φορές ελκυστικούς, προορισμούς για έλληνες εργαζόμενους.

Η Γεωργία, η Σερβία, η Ρουμανία, ακόμη και το Καζακστάν προσελκύουν πλέον Έλληνες, οι οποίοι βλέπουν ζοφερό το εργασιακό μέλλον τους στην Ελλάδα. Η «Καθημερινή» παρουσιάζει σήμερα το παράδειγμα της Χριστίνας, η οποία σκέφτεται πολύ σοβαρά να μετακομίσει οικογενειακώς στην Τιφλίδα της Γεωργίας και να αναλάβει εκεί μία ζηλευτή θέση σε πολυεθνική εταιρία. Όπως λέει, ο μισθός είναι πολύ πιο υψηλός από οτιδήποτε έχει συναντήσει τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα και η προοπτική της μετανάστευσης της φαίνεται όλο και πιο γοητευτική.

Πολλοί Έλληνες «φλερτάρουν» τελευταία και με τη Σερβία. Οι δεσμοί που συνδέουν τους δύο λαούς είναι ισχυροί και οι Έλληνες στέλνουν βιογραφικά σε σερβικές εταιρίες, χωρίς δισταγμό. Σε δημοφιλή προορισμό για επαγγελματική καριέρα εξελίσσεται και η Ρουμανία, όπου ζουν και εργάζονται 1500 Έλληνες.

Όπως αναφέρει στέλεχος του Τμήματος Επιλογής Στελεχών της ICAP, «οι υποψήφιοι διευκρινίζουν ότι είναι διατεθειμένοι να εργαστούν οπουδήποτε στο εξωτερικό».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκολάτα υγείας.. όντως υπέρ της υγείας


Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι η σοκολάτα μπορεί να είναι παχυντική, αλλά καταπραΰνει τα νεύρα ή ότι λειτουργεί ως «αντικατάστατο» σε όσους απέχουν από το.. Sex.
Παρόλα αυτά.. Νέες έρευνες δείχνουν ότι η σοκολάτα και ειδικά η Μαύρη σοκολάτα, μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την υγεία μας.

Σοκολάτα υγείας.. όντως υπέρ της υγείας
Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Βοστόνης, του «Imperial College» του Λονδίνου και του πανεπιστημίου της Georgetown, η Μαύρη σοκολάτα βοηθάει στα εξής:
1. Μειώνει την πίεση, καθώς μειώνει την κακή (LDL) χοληστερόλη, βελτιώνοντας την κατάσταση των αγγείων και αυξάνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη των κυττάρων.
2. Έχει αντιβηχική δράση, όσο κι αν ακούγεται εξωπραγματικό, καθώς αποτελέσματα έδειξαν ότι η θεοβρωμίνη ήταν κατά 30% αποτελεσματικότερη εναντίον του επίμονου βήχα, ακόμη και από την κωδεϊνη που θεωρείται καλό αντιβηχικό φάρμακο και χωρίς παρενέργειες.
3. Είναι «αντικαρκινική», καθώς μια ουσία του κακάο, η προκυανιδίνη εξετάστηκε η δράση της σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων του μαστού και το πόρισμα της έρευνας, κατέληξε ότι η προκυανιδίνη σταματούσε τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.
4. Είναι «αντιγηραντική», καθώς η μαύρη σοκολάτα έχει αντιοξειδωτικά που καταστέλλουν τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών, είτε παρεμποδίζοντας τη δημιουργία τους, είτε καταστρέφοντας ή αδρανοποιώντας τις, είτε παρεμποδίζοντας την οξειδωτική αλυσιδωτή αντίδρασή τους.
5. Τέλος, «χαρίζει μακροζωία», καθώς ορισμένα συμπεράσματα της έρευνας -που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη- δείχνουν ότι οι καταναλωτές σοκολάτας ζουν ένα χρόνο περισσότερο, από τους μη καταναλωτές και αυτό το αποδίδουν στις πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη σοκολάτα.
Μπορεί λοιπόν, οι περισσότεροι από εμάς και κυρίως οι γυναίκες, να θεωρούμε τη σοκολάτα απαγορευτική για μια κομψή σιλουέτα, όμως η μαύρη σοκολάτα, μάλλον μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την υγεία μας.
Και το σημαντικό... Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην Νέα Υόρκη, έδειξε ότι η Μαύρη σοκολάτα δεν δημιουργεί εθισμό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση υποψηφίων της Θήβας για τις επιμελητηριακές εκλογές



Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και ο Εμπορικός Σύλλογος Θηβών σας προσκαλούν στην παρουσίαση των υποψηφίων τους για τις Επιμελητηριακές εκλογές, που θα λάβει χώρα την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Παλαιό Δημαρχείο).
Παρακαλούμε όπως μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ                                                    ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΑΤΣΗΣ                                                                  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στάσεις εργασίας σε γυμνάσια-λύκεια την Τρίτη


Δίωρη στάση εργασίας κήρυξε για την Τρίτη 15 Νοεμβρίου το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Η στάση θα είναι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 14:00 για την πρωϊνή βάρδια και από τις 14:00 έως τις 16.00 για την απογευματινή.

Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, για την αποτροπή των απολύσεων στο Δημόσιο.

Τα συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα



Στις 12 Νοεμβρίου

Σαν σήμερα στις 12 Νοεμβρίου του 333 π.Χ: Ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει τους Πέρσες στην Ισσό.

1824: Εμφύλιος πόλεμος στην Αρκαδία, μεταξύ κυβερνητικών  και αντικυβερνητικών, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων φονεύεται ο γιος του γέρου του Μοριά Πάνος Κολοκοτρώνης, σε ηλικία 26 ετών.

1923: Συλλαμβάνεται ο Αδόλφος Χίτλερ, μετά το αποτυχημένο Πραξικόπημα στην Μπυραρία του Μονάχου.

1935: Ο δρ. Εγκάς Μουνίζ πραγματοποιεί σε νοσοκομείο της Λισσαβόνας την πρώτη σύγχρονη εγχείρηση λοβοτομής. Το 1947 θα τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής.

1977: Οι Sex Pistols ανεβαίνουν στο Νο1 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ τους «Never Mind the Bollocks. Here's the Sex Pistols».

1990: Ο άγγλος επιστήμονας Τίμοθι Μπέρνερς - Λι (TBL για τους φίλους του) ανακαλύπτει τον Παγκόσμιο Ευρύ Ιστό, γνωστότερο με τα αρχικά WWW, πάνω στον οποίο βασίζεται η λειτουργία του διαδικτύου.

Γεννήσεις

1840:
Ογκίστ Ροντέν, γάλλος γλύπτης. (Θαν. 17/11/1917)

1929: Γκρέις Κέλι, αμερικανίδα ηθοποιός. Διακρίθηκε σε ταινίες του Χίτσκοκ κι έγινε πριγκίπισσα του Μονακό. (Θαν. 14/9/1982)

1934: Μιχαήλ Κουτσόφτας, ήρωας της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, αγωνιστής της ΕΟΚΑ, που απαγχονίστηκε από τους Βρετανούς. (Θαν. 21/9/1956)

Θάνατοι

1896: Σπυρίδων Ξύνδας, έλληνας μουσουργός. (Γεν. 1814)

1923: Ερνέστος Τσίλερ, γερμανός αρχιτέκτων, με σημαντικό έργο στην Ελλάδα, όπου σχεδίασε πάνω από 900 κτίρια. (Γεν. 22/6/1837)

1944: Τέλλος Άγρας, φιλολογικό ψευδώνυμο του Ευάγγελου Ιωάννου, ποιητής και κριτικός. (Γεν. 1899)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: Για (50) υπουργούς και συνεργάτες!


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: Για (50) υπουργούς και συνεργάτες!Πενήντα υπουργοί! Τέσσερις υπουργοί Οικονομικών! Τέσσερις υπουργοί Εσωτερικών! Τέσσερις υπουργοί Άμυνας Τέσσερις υπουργοί Υγείας. Δύο αντιπρόεδροι!
Και πάει λέγοντας! Βάλτε και καμιά 30 συνεργάτες του κάθε υπουργού και βγάλε τον λογαριασμό που θα πληρώσουμε γι΄ αυτή την κυβέρνηση σωτηρίας!!!
Περισσότερο για κυβέρνηση… σπατάλης μοιάζει, παρά για σωτηρίας. Εκτός αν λεφτά υπάρχουν… Για τους εκλεκτούς της εξουσίας!
ΠΗΓΗ: kentrinews.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ