Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

VIDEO: «Go Greek for a week» VS «Γίνε Βρετανός Για μια Εβδομάδα»


Δεν λέει να κοπάσει στο διαδίκτυο η μαζική αντίδραση των Ελλήνων για το βρετανικό reality του Channel 4.

Μόλις ένα επεισόδιο προβλήθηκε και οι διαμαρτυρίες των Ελλήνων σε Facebook, Twitter και blogs δίνουν και παίρνουν και είναι όσο σκληρές, όσο και η ιδέα των υπευθύνων να διασύρουν έναν ολόκληρο λαό.


Μάλιστα έχουν ενταθεί σε τέτοιο σημείο – ειδικά στην σελίδα του σταθμού στο Facebook- που η παραγωγή της εκπομπής βγήκε για να... απολογηθεί.


«Η ιδέα φιλοδοξεί να ενημερώσει τους Βρετανούς τηλεθεατές για την ελληνική νοοτροπία, αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο reality δημιουργήθηκε για να εξηγήσει με διασκεδαστικό τρόπο τις πολιτικές και οικονομικές πτυχές της κρίσης στην Ελλάδα με μια γλώσσα κατανοητή στο ευρύ ακροατήριο», λέει η παραγωγή


Όπως να 'χει όμως εφόσον δεν αποφάσισε να σταματήσει την προβολή, μετά τις αφίσες που δημιούργησαν για το νέο reality «Γίνε Βρετανός για Μία Εβδομάδα» αλλά και την επιστολή της Ελληνίδας στον βρετανικό σταθμό, οι χρήστες του You Tube ετοίμασαν και τα πρώτα trailer για το νέο reality!


Δείτε τα βίντεο:







http://gordiosdessmos.blogspot.com/



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Γέννησε τον αδερφό του!

egyos1 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Γέννησε τον αδερφό του!Η κοιλιά του Ινδού Σάντζου Μπάγκατ ήταν τόσο μεγάλη κάποτε, που έμοιαζε με εννέα μηνών εγκύου, ενώ του προκαλούσε και μεγάλα προβλήματα στην αναπνοή.


Τελικά,… κατέφυγε στη λύση της εγχείρησης, αλλά όταν ο γιατρός άνοιξε την κοιλιά του δεν πίστευε στα μάτια του.


«Πρώτα βγήκε το ένα μέλος», λέει ο κ. Μεχτά και συνεχίζει: «ύστερα ένα άλλο, κατόπιν μαλλιά, άλλα μέλη, γεννητικά όργανα… Τι είχε γίνει; Ο Μπάγκατ «κυοφορούσε» το σώμα του δίδυμου αδερφού του, κάτι που αποτελεί μια από τις φοβερά σπάνιες ιατρικώς παρατηρημένες περιπτώσεις, στην οποία το ένα έμβρυο εμπεριέχεται στο άλλο!


http://gordiosdessmos.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξύλο με το καλημέρα


Με το που άνοιξαν οι πύλες του πολυτεχνείου για τον τριήμερο εορτασμό της επετείου,ξεκίνησαν και τα επισόδια.Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου...


επιτέθηκαν με πέτρες ,ξύλα και άλλα αντικείμενα σε μέλη του ΚΚΕ που βρίσκονται στους χώρους του πολυτεχνείου για περιφρούρηση.Τα επεισόδια διαρκούν μέχρι και αυτή την ώρα ενώ η αστυνομία δεν φαίνετι πουθενά κοντά στο σημείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι τέσσερις σύμβουλοι που οδήγησαν σε χρεοκοπία τον ΓΑΠ

Οι τέσσερις σύμβουλοι που οδήγησαν σε χρεοκοπία τον ΓΑΠ

Τέσσερα μοιραία πρόσωπα (Νίκος Κοτζιάς, Χάρης Παμπούκης, Νίκος Αθανασάκης, Γιώργος Ελενόπουλος) είναι οι βασικοί υπεύθυνοι, μαζί φυσικά με τον Γιώργο Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια σε μια οπερετική διακυβέρνηση που λίγο έλειψε να τη διαλύσουν.
Οι τέσσερις αυτοί συνεργάτες του Παπανδρέου που εκμεταλλεύθηκαν το χαμηλό πολιτικό του κριτήριο και το τεράστιο έλλειμμα πολιτικής διαίσθησης, τον οδήγησαν με τις επιλογές τους στον όλεθρο και λίγο έλλειψαν να συμπαρασύρουν και την ίδια την χώρα στην καταστροφή. Οι δύο από αυτούς, ο καθηγητής Νικος Κοτζιάς και ο δικηγόρος Χάρης Παμπούκης, έχουν αποχωρήσει από το περιβάλλον Παπανδρέου. Ο Νίκος Κοτζιάς, πρώην στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, που υπήρξε βασικός συμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου από την εποχή του υπουργείου Εξωτερικών σήμερα έχει προσχωρήσει στο επιτελείο του Τσίπρα και είναι ένας από αυτούς που ενθαρρύνουν τον νεαρό πρόεδρο του Συνασπισμού σε ακραίες και αδιέξοδες θέσεις. Ο Νίκος Κοτζιάς έσπρωχνε συστηματικά τον Γιώργο σε δήθεν ριζοσπαστικές επιλογές χωρίς ουσιαστικά περιεχόμενο και είναι αυτός, που το 2007 μετά την ήττα στις εκλογές και την εσωκομματική σύγκρουση με το Βενιζελικό στρατόπεδο, είχε επινοήσει τη γνωστή φράση «ένας Παπανδρέου δεν παραιτείται». Ο Νίκος Κοτζιάς που διακατέχεται από αριστερίστικα σύνδρομα επιχείρησε ουσιαστικά να «σταλινοποιήσει» το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου και ήταν ο υπέρμαχος της μηδενικής ανοχής στην εσωκομματική αντιπολίτευση. Είχε αποκαλέσει τότε σε άρθρο του το Βενιζέλο «βλαχοδήμαρχο» και ωθούσε συστηματικά τον Παπανδρέου σε εθνικοπατριωτικές κορώνες και σε σύγκρουση με τις διεθνείς αγορές.
Εξίσου καταστροφική ήταν η συμβολή του Χάρη Παμπούκη ο οποίος πίστευε ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε Λιβάνη του Γιώργου και διακατεχόταν από πολιτικές φαντασιώσεις και επικά μυθεύματα. Είναι αυτός που του εισηγήθηκε το 2004 την δεξιά και την αριστερή διεύρυνση που ενσαρκώθηκε με την προσχώρηση στο ΠΑΣΟΚ των Στέφανου Μάνου, Ανδρέα Ανδριανόπουλου και Μίμη Ανδρουλάκη. Ο Χάρης Παμπούκης με νηπιακές πολιτικές αναλύσεις έσπρωχνε τον Γιώργο σε αδιέξοδες πολιτικές. Χρεοκόπησε πολιτικά το 2009 όταν τοποθετήθηκε στην πρώτη κυβέρνηση Παπανδρέου υπουργός Επικρατείας με αποστολή να συντονίσει το υπουργικό συμβούλιο αλλά λόγω των μειωμένων πολιτικών ικανοτήτων του το αποσυντόνισε πλήρως. Λόγω ενός αδικαιολόγητα υπερτροφικού πολιτικού εγώ, συμπεριφέρθηκε κατά τη διάρκεια που ήταν υπουργός Επικρατείας σκαιά σε κορυφαίους υπουργούς που ήταν εσωκομματικοί αντίπαλοι του Παπανδρέου. Στη συνέχεια υποβαθμίστηκε αλλά ως αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης υπήρξε εμπνευστής του fast track που ουδέποτε εφαρμόστηκε και θα μείνει στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας σαν ένα πρωτοφανές επενδυτικό φιάσκο. Πολλοί υπουργοί ισχυρίζονται ότι ορισμένες επενδυτικές πρωτοβουλίες στην πραγματικότητα ήταν απλές φαντασιώσεις του.
Ένας άλλος από τους βασικούς υπεύθυνους της χρεοκοπίας της διακυβέρνησης Παπανδρέου ήταν ο Νίκος Αθανασάκης. Ένας κομματικός γραφειοκράτης που επέζησε όλων των καταστάσεων στο ΠΑΣΟΚ, εκτός από την εποχή Σημίτη όπου περιθωριοποιήθηκε. Ο Νίκος Αθανασάκης αντιπροσωπεύει τον πιο σκληρό αναχρονισμό του ΠΑΣΟΚ και είναι ένας από αυτούς που κράτησαν πρώτα την Χαριλάου Τρικούπη και στη συνέχεια την  Ιπποκράτους ερμητικά κλειστές στην κοινωνία. Οι επιλογές του υπήρξαν ολέθριες και λένε ότι έχει τεράστια ευθύνη τόσο για το δημοψήφισμα όσο και για την επιλογή Πετσάλνικου.
Εξίσου ολέθρια ήταν η συμβολή στην καταστροφή του πρώην δημοσιογράφου Γιώργου Ελενόπουλου ο οποίος  όλα αυτά τα χρόνια ως διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού παραπληροφορούσε συστηματικά τους δημοσιογράφους μετατρέποντας το Μέγαρο Μαξίμου σε μπούνκερ παραπληροφόρησης. Υπήρξε συνυπεύθυνος τόσο για το δημοψήφισμα όσο και για την επιλογή Πετσάλνικου και είναι ένας από αυτούς που πιέζουν τον Γιώργο Παπανδρέου να μην παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Το κράμα αυτό ευφάνταστατων και γραφειοκρατών συμβούλων υπήρξε εκρηκτικό και μοιραίο για τη διακυβέρνηση ΓΑΠ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελία επιτροπής Θήβας ΠΑΣΕΒΕ «παραμάγαζο του Αγνιάδη ο ΟΕΒΕ»




Η Επιτροπή Θήβας της ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της Διοίκησης της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Θήβας μπροστά στις εκλογές του Επιμελητηρίου Βοιωτίας. Συγκεκριμένα την έκδοση και αποστολή προς τους ΕΒΕ της Θήβας ανακοινώσεων όπου καλεί σαν Διοίκηση να στηριχτούν ορισμένοι υποψήφιοι της αρεσκείας της, αποκρύπτοντας ότι κατέρχονται ως υποψήφιοι του συνδυασμού του κυρίου Αγνιάδη, στελέχους της ΝΔ.
Η Ομοσπονδία ΕΒΕ Θήβας αποτελεί συνδικαλιστικό φορέα, του οποίου τα μέλη είναι ισότιμα. Μέλη της Ομοσπονδίας είναι και υποψήφιοι με την Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ, όμως η Διοίκηση της Ομοσπονδίας κάνει ότι δεν υπάρχουν. Σαν συνδικαλιστικός φορέας δεν έχει κανένα δικαίωμα να στηρίζει συγκεκριμένη παράταξη, τη μία από τις τρεις που θέτουν υποψηφιότητα για το Επιμελητήριο.
Η στάση της είναι επίσης θλιβερή από τη στιγμή που οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ το προηγούμενο διάστημα στο ΔΣ του Επιμελητηρίου για όποιο θέμα την απασχόλησε έκαναν επανειλημμένες παρεμβάσεις.
Η στάση της Διοίκησης της ΟΕΒΕ αποσκοπεί να κρύψει την αντιπαράθεση που υπάρχει στο Επιμελητήριο, να θολώσει τα νερά, καλλιεργώντας ότι όλοι οι Θηβαίοι ΕΒΕ στηρίζουμε τον κ. Αγνιάδη.
Η αλήθεια είναι ότι όλη η πρακτική της Διοίκησης του κ. Αγνιάδη τόσα χρόνια στο Επιμελητήριο έδειξε ένα πράγμα. Ότι εκφράζει τις μεγάλες εταιρείες του χώρου και τα συμφέροντά τους. Η πλειοψηφία των ΕΒΕ δεν είναι ούτε βιομήχανοι, ούτε μεγαλέμποροι, ομοτράπεζοι του ΣΕΒ και των κυβερνήσεων. Είμαστε αυτοαπασχολούμενοι που οδηγούμαστε στην εξαφάνιση ακριβώς από την πολιτική που στηρίζει τα μονοπώλια. Και με αυτή την πολιτική συντάσσεται ο κ. Αγνιάδης, προφανώς και ο κ. Παπαθωμάς του ΠΑΣΟΚ.
Τα συμφέροντα των μικρών ΕΒΕ είναι να συμπαραταχτούν με τους εργαζόμενους της χώρας, να διεκδικήσουν μία εξουσία και οικονομία που θα λειτουργεί για τα συμφέροντά τους και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Καλούμε τη Διοίκηση της ΟΕΒΕ να σεβαστεί το χαρακτήρα της Ομοσπονδίας ως συνδικαλιστικού φορέα, και όχι σαν παραμάγαζου της συγκεκριμένης παράταξης.
Καλούμε τους μικρομεσαίους ΕΒΕ στις εκλογές της 16ης Νοέμβρη να υπερψηφίσουν μαζικά το Συνδυασμό της Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ με υποψήφιο Πρόεδρο το Χρήστο Αναγνώστου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλήγμα για την Hochtief το κίνημα «Δεν πληρώνω»


Η γερμανική κατασκευαστική εταιρία Hochtief ανέφερε την Δευτέρα ότι ίσως χρειαστεί να απομειώσει την αξία της συμμετοχής της σε κάποια οδικά έργα στην Ελλάδα εξαιτίας της διαφυγής εσόδων από τα διόδια που προκαλεί το κίνημα «Δεν Πληρώνω». Σύμφωνα πάντως με το Reuters, τα προ φόρων κέρδη τρίτου τριμήνου της....




Hochtief υπερδιπλασιάστηκαν στα 333 εκατ. ευρώ, διαμορφώθηκαν όμως κάτω από τις εκτιμήσεις της αγοράς για κέρδη της τάξης των 340 εκατ. ευρώ. H Hochtief, η μετοχή της οποίας υποχωρούσε κοντά στο 10% πριν απολήγω, συμμετέχει σε κοινοπραξία με άλλες ελληνικές και ξένες εταιρίες στην κατασκευή της Ολυμπίας Οδού και στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Πρόκειται για δύο από τα τέσσερα μεγάλα οδικά έργα παραχώρησης στη χώρα, η κατασκευή των οποίων έχει παγώσει καθώς οι τράπεζες ανέστειλαν τη χρηματοδότησή τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του αυξανόμενου αριθμού των ατόμων που δεν πληρώνουν διόδια.

«Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η μαζική και επίμονη άρνηση πληρωμής των διοδίων προκάλεσε μεγάλη υστέρηση στην ενίσχυση των εσόδων για τα έργα Μαλιακός-Κλειδί και Ελευσίνα-Πάτρα-Τσακώνα», σχολίασε σύμφωνα πάντως με το Reuters η Hochtief, αναφέροντας πως η κοινοπραξία που κατασκευάζει τους δύο αυτοκινητοδρόμους βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να βρεθεί μια μακροπρόθεσμη λύση.
tovima

Διαβάστε Περισσότερα »

6 προγράμματα για την προώθηση αγροτικών προϊόντων



Ύψους 22,5 εκατ. ευρώ
Έξι προγράμματα για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες, ενέκρινε η Διαχειριστική...
Επιτροπή της Κοινής Οργάνωσης Γεωργικών Αγορών, πρόσφατα στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε πρόγραμμα προώθησης ευρωπαϊκού ελαιολάδου στη Βόρεια Αμερική, Αυστραλία και Νορβηγία, προϋπολογισμού 5.922.130 ευρώ, αλλά και πρόγραμμα προώθησης Ελαιολάδου, Τυριών, Οίνων, Κορινθιακής Σταφίδας και Ελιών σε Ρωσία, Ουκρανία και Κίνα, προϋπολογισμού 3.811.912 ευρώ.

Το τρίτο πρόγραμμα αφορά στην προώθηση Ευρωπαϊκών Μεταποιημένων Φρούτων σε Τουρκία και Αυστραλία, προϋπολογισμού 1.612.932 ευρώ. Τα 3.820.440 ευρώ φθάνει ο προϋπολογισμός του προγράμματος προώθησης ευρωπαϊκής σταφίδας σε Ρωσία, Ουκρανία, Αμερική και Καναδά, ενώ το πρόγραμμα για την προώθηση της φέτας στις ΗΠΑ θα απορροφήσει κονδύλια 4.928.352 ευρώ.

Τέλος, το έκτο πρόγραμμα είναι για την προβολή των κρασιών σε Ρωσία και Κίνα, με συνολικό προϋπολογισμό 2.392.623 ευρώ.
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα »

Έφτιαξαν τσιγάρα με... πυρασφάλεια (!!!)

Θα σβήνουν μόνα τους αν δεν τραβήξεις τζούρα!


Από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, όλα τα τσιγάρα που θα κυκλοφορούν σε όλη την ΕΕ θα πρέπει να συμμορφώνονται με νέες προδιαγραφές ώστε να σβήνουν... μόνα τους αν εγκαταλειφθούν αναμμένα, ανακοίνωσε η Κομισιόν. 


Πιο συγκεκριμένα...


θα πρέπει όλα τα τσιγάρα που κυκλοφορούν στην ΕΕ να είναι «μειωμένης ροπής ανάφλεξης», με στόχο να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς από αμέλεια.


Το μυστικό βρίσκεται στο τσιγαρόχαρτο: οι κατασκευαστές έχουν εισάγει σε δύο σημεία του τσιγάρου δακτύλιους από παχύτερο χαρτί, οι οποίοι μειώνουν την παροχή ατμοσφαιρικού οξυγόνου. 


Έτσι, όταν η κάφτρα φτάσει στο δακτύλιο, το τσιγάρο σβήνει, εκτός αν ο καπνιστής εισπνεύσει τον καπνό και τραβήξει νέο αέρα μέσα από την κάφτρα.


«Αν δεν τραβήξεις τζούρα, το τσιγάρο σβήνει από μόνο του» εξήγησε ο Φρεντερίκ Βινσέντ, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επίτροπου Υγείας στην Κομισιόν. 


Η εφαρμογή των νέων αυτών προδιαγραφών στα τσιγάρα είναι υποχρέωση όλων των χωρών-μελών της ΕΕ με την δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της ΕΕ, που αναμένεται ως το τέλος της εβδομάδας. 


Κατά συνέπεια, σύντομα όλα τα τσιγάρα που θα πωλούνται στην Ευρώπη θα σβήνουν μόνα τους. Δεν ισχύει όμως αυτό και για τα πούρα, αφού δεν εφαρμόζονται και σε αυτά οι προδιαγραφές της «μειωμένης ροπής ανάφλεξης».


Το παράδειγμα της Φινλανδίας, όπου οι νέες προδιαγραφές εφαρμόζονται υποχρεωτικά από πέρυσι, δείχνει ότι τα θύματα των αναμμένων τσιγάρων μπορούν να μειωθούν κατά 43% (ή περίπου 500 θανάτους το χρόνο στην ΕΕ). 


Εκτός από τη Φινλανδία, το μέτρο εφαρμόζεται ήδη στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία. 


Σύμφωνα με στοιχεία των χωρών-μελών, τα αναμμένα τσιγάρα προκαλούν 30.000 πυρκαγιές, 4.000 τραυματισμούς και 1.000 θανάτους κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση...
24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Παγκόσμιο Φόρουμ για την Ειρήνη και τη Μη Βία



Με επιτυχία διοργανώθηκε το Παγκόσμιο Φόρουμ για την Ειρήνη και τη Μη Βία, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων τις ημέρες Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Νοεμβρίου.
Η Θήβα ήταν μία από τις 5 πόλεις της Ελλάδας και 35 σε όλο τον Κόσμο που πραγματοποιήθηκε το Φόρουμ.
Θυμίζουμε πως το Φόρουμ ήταν μια πρωτοβουλία της διεθνής ΜΚΟ Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία και στη Θήβα συνδιοργανώθηκε με το Δήμο Θηβαίων, τον Σύλλογο Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχο» και είχε την υποστήριξη της «Θηβαϊκής Σκηνής» της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.
Την πρώτη ημέρα στις 11 το πρωί, μαθητές της Γ’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Θήβας, επισκέφθηκαν το Φόρουμ και συμμετείχαν στο διαδραστικό δρώμενο με τίτλο «11’’».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Ειρήνη Είναι» με τις 40 διακριθείσες φωτογραφίες του ομώνυμου διαγωνισμού (www.eirinieinai.gr).
Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου την δεύτερη ημέρα του Φόρουμ τίμησαν με την παρουσία τους ο αξιότιμος Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδωνας Νικολάου καθώς και ο πατέρας Νικόδημος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιωματικό θεατρικό δρώμενο με θέμα τις διάφορες μορφές βίας στην καθημερινότητα, ενώ οι περίπου 50 παρευρισκόμενοι συμμετείχαν με ενδιαφέρον στις συζητήσεις που ακολούθησαν τις ομιλίες «Ακτιβισμός και Μη Βία» από τον κ. Νίκο Στεργίου, πρόεδρο του Δ.Σ. της ΜΚΟ και «Πνευματικότητα και Μη Βία» από τον κ. Eduardo Gozalo, συνιδρυτή του Πάρκου Μελέτης και Περισυλλογής Αργεντινής.
http://exeisminima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στο ΠΑΣΟΚ


 
 
Με το ερωτηματικό μένει ή φεύγει αποχώρησαν οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ από τη σύσκεψη υπουργών και αναπληρωτών που συγκάλεσε χθες, πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις Παπαδήμου, ο Γιώργος Παπανδρέου. Η καχυποψία των στελεχών χτύπησε κόκκινο από μία αποστροφή του Γιώργου Παπανδρέουν για τον εκλογικό νόμο. Θεώρησαν πως "κλείνει το μάτι στον Σαμαρά". Βλέπετε, αν συμφωνήσουν στο γερμανικό σύστημα οι δύο αρχηγοί θα φτιάξουν τις λίστες και εξαιτίας της πλειοψηφίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί άμεσα.

Η αναφορά στον εκλογικό νόμο δεν ήταν η μόνη που έκανε τα στελέχη να υποψιάζονται πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει καμία διάθεση να αποχωρήσει. Οι συνεργάτες του έλεγαν χθες στους διαδρόμους της Ιπποκράτους πως σχεδιάζουν περιοδείες. Την ώρα που οι βουλευτές ζητούσαν, διακριτικά, προφανώς κατόπιν οδηγιών από τους δελφίνους, συνέδριο.

Το θέμα θα αντιμετωπιστεί μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι στην εσωκομματική αντιπολίτευση, που φοβούνται νέο αιφνιδιασμό. Για την ακρίβεια, λένε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να συγκαλέσει την ΚΟ, ζητώντας την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Προκειμένου, έτσι, να αποφύγει τις επώδυνες διαδικασίες στο κόμμα. Στόχος της Ιπποκράτους είναι το συνέδριο να γίνει την Άνοιξη, μετά τις εκλογές.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν αυτός είναι και ο στόχος του Γιώργου Παπανδρέου. Γιατί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει μιλήσει ακόμη. Ακόμη και η χθεσινή σύσκεψη έγινε εξαιτίας επιμονής συνεργατών του, που ήθελαν να προλάβουν αντίστοιχη κίνηση από τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Το ερώτημα είναι πόσο θα τους ακούει τους συνεργάτες του ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και αυτοί έχουν ευθύνες που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία.
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Βγάζουν γλώσσα και οι γόνοι με τα ρουσφέτια. Ελεος...»

-«Βγάζουν γλώσσα και οι γόνοι με τα ρουσφέτια. Ελεος...»

Εξαιρετικά βαρύ έχει γίνει το κλίμα μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας μετά την διαγραφή Χατζηγάκη ενώ και χθες στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο βουλευτής - κι ενώ δεν είχε διαγραφεί ακόμα- δεχόταν επιθέσεις από συναδέλφους του.
«Βγάζουν γλώσσα οι γόνοι και αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα 30 χρόνια. Αυτοί που έκαναν τα προεκλογικά ρουσφέτια. Έλεος πια» έλεος έλεγε η Φωτεινή Πιπιλή η οποία συχνά πυκνά εξαπολύει επιθέσεις εναντίον συναδέλφων της που προέρχονται από «τζάκια» και χθες έβαλε στο στόχαστρο τον κ. Χατζηγάκη.
Στο στόχαστρο έχει μπει και ο Πάνος Καμμένος από βουλευτές -κυρίως της Β' Αθηνων- οι οποίοι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχτούν να μην διαγραφεί αν δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου. «Εμεις δηλαδή θα είμαστε οι μ... της παρέας που και διαφωνούμε και ψηφίζουμε υποχρεωτικά;» αναρωτιόταν φωναχτά χθες στην συνεδρίαση της Κ.Ο. βουλευτής που εκλέγεται στην ίδια περιφέρεια με τον κ. Καμμένο.
Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος έλεγε χθες στο περιθώριο της συνεδρίασης : «Και στο απόσπασμα να με βάλουν δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω. Αντί να με διαγράψουν τα παιδιά μου και να με φτύνει ο κόσμος στο δρόμο ως προδότη της πατρίδας μου προτιμώ να με διαγράψει η Συγγρού.»
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Για μια χούφτα βινύλια στο ΕΜΒΟΛΙΜΟΝ


Το μυθιστόρημα της Χίλντας Παπαδημητρίου είναι υποψήφιο

για το Βραβείο  Αναγνωστών



Παραθέτουμε ακολούθως δέκα λόγους (από τον συγγραφέα Χρ. Αγγελάκο)

για τους οποίους αξίζει να διαβάσετε το “Για μια χούφτα βινύλια



1.       Για τη μουσική που βγαίνει από τις σελίδες του, όπως έβγαινε κι από τα     μυθιστορήματα της Κάρσον Μακ Κάλερς.

2.       Γιατί οι στίχοι χορεύονται.

3.       Γιατί οι μπαμπάδες κι οι μαμάδες της Χίλντας (ο Ντάσιελ Χάμετ, ο          Ρέημοντ Τσάντλερ, η Ρούθ Ρέντελ, η Άγκαθα Κρίστι, τα κίτρινα        Λυχνάρια, οι Μάσκες κι ο Ηρακλής Πουαρώ) χαμογελούν ευχαριστημένοι.

4.       Γιατί από την πρώτη σελίδα φτάνεις στην τελευταία, σαν να    ανεβοκατεβαίνεις με κυλιόμενες σκάλες.

5.       Γιατί οι ήρωες του βιβλίου γίνονται αμέσως φίλοι σου· γιατί ήταν ήδη        φίλοι σου πριν γίνουν ήρωες του βιβλίου.

6.       Γιατί η Χίλντα πιστεύει πως οι δρόμοι που αγαπήσαμε κουβαλάνε τα         αποτυπώματά μας για πάντα. Γιατί με βολεύει να το πιστεύω κι εγώ.

 7.      Γιατί ένας κόσμος που χάνεται γίνεται πολύ εύθραυστος προτού      εξαφανιστεί. Και η τρυφερότητα με την οποία τον ακουμπάει η Χίλντα     είναι μείγμα συγγραφικού ήθους και προσωπικής αισθητικής.

8.       Γιατί το παρελθόν στοιχειώνει το παρόν. Γιατί στα φανάρια του       μέλλοντος αναβοσβήνει ο αποκλεισμός. Και γιατί η νοσταλγία δεν μένει   πια εδώ.

9.       Γιατί θυμήθηκα πώς πιάναμε τα βινύλια. Πώς τα σκουπίζαμε με       προσοχή. Πώς τα φέρναμε στο ύψος των ματιών. Πώς τα κοιτάζαμε απ’           το πλάι να δούμε αν υπάρχουν γρατζουνιές. Γιατί αγαπήσαμε τις        γρατζουνιές. Γι’ αυτό.

10.     Γιατί μπορεί να σκοτώσει κανείς για μια χούφτα βινύλια. Αλλά και για       κάτι άυλο, για όλα τα άυλα που μας κυνηγούν.

ΥΓ: Δέκα λόγους είπα, επιτρέψτε μου κι έναν ενδέκατο.

11.     Για ό,τι κάναμε ή δεν κάναμε, «θα καθαρίζει» πάντα για μας η         οικογένεια των φίλων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση για εθελοντική προσφορά απο την Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας


Έκκληση για ενίσχυση του εθελοντισμού απευθύνει η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας κυρίως την περίοδο αυτή που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. 
Τα μηνύματα για τραγικές συνθήκες που βιώνουν αρκετοί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας είναι ανησυχητικά ενώ αυξάνονται τέτοιου είδους περιστατικά στη Βοιωτία και κυρίως στη Λιβαδειά και τη Θήβα.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Μητρόπολη όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια αλλά αντίθετα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα όπου αυτό είναι δυνατό.
«Είναι πολύ σημαντική η συμβολή όλων μας και δεν περισσεύει κανένας.  Από πλευράς Μητροπόλεως προσπαθούμε να οργανώσουμε περισσότερο την εθελοντική προσφορά για να συμπαρασταθούμε και να ενισχύσουμε συνανθρώπους μας που είναι σε χειρότερες καταστάσεις και συνθήκες από τον καθένα μας», σημειώνει ο κ. Γεώργιος.
Και προσθέτει: «Η βοήθεια, η συνεργασία και η στήριξη είναι πολύ σημαντική.
Έχουμε μεγάλο πρόβλημα ιδιαίτερε στις δύο μεγάλες πόλεις γιατί η ανεργία έχει δημιουργήσει άσχημες καταστάσεις. Είναι τρομερό συνάνθρωποί μας να μη μπορούν να πάρουν ούτε τα φάρμακά τους, να μη έχουν να ζεσταθούν, να μην έχουν να φάνε και να μη μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες της ζωής, ιδιαίτερα οι πολύτεκνοι, οι άνεργοι και όλοι εκείνοι που για οποιοδήποτε λόγο βρέθηκαν σε μια δύσκολη κατάσταση».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος επισημαίνει ότι «η εκκλησία δεν μπορεί να καλύψει τα κενά της πολιτείας ωστόσο αγωνίζεται με τους άξιους και καλούς συνεργάτες της και με τους εφημέριους που καταβάλουν κάθε προσπάθεια» και καταλήγει: «Πιστεύω ότι με τη καινούργια την μεγάλη και πιο πλουραλιστική προσπάθεια των εθελοντών θα δώσει ο θεός να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα



Στις 15 Νοεμβρίου

Σαν σήμερα στις 15 Νοεμβρίου του 1867: Ο βασιλιάς της Ελλάδας Γεώργιος Α' παντρεύεται την πριγκίπισσα Όλγα, ανιψιά του τσάρου Αλέξανδρου Β'.

1900: Ο φοιτητής της Νομικής Παπαδάκης από την Κρήτη αποπειράται να σκοτώσει με περίστροφο τους καθηγητές του Αγγελόπουλο και Κρασά, επειδή τον απέρριψαν στις εξετάσεις.

1904: Ο Κινγκ Ζιλέτ πατεντάρει την πρώτη ξυριστική λεπίδα που φέρει το όνομά του (Gillette).

1914: Ο ιταλός σοσιαλιστής και μετέπειτα φασίστας Μπενίτο Μουσολίνι εκδίδει την εφημερίδα Il popolo d' Italia.

1922: Το έκτακτο στρατοδικείο που δικάζει τους πρωταιτίους της μικρασιατικής καταστροφής, εκδίδει την ετυμηγορία του στις 6:30 το πρωί. Στις 11:30 π.μ. οι «6» εκτελούνται. Πρόκειται για τους Δημήτριο Γούναρη (59 ετών, πρώην πρωθυπουργός), Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη (68 ετών, πρώην πρωθυπουργός), Νικόλαο Στράτο (50 ετών, πρώην πρωθυπουργός), Νικόλαο Θεοτόκη (44 ετών, Υπουργός Στρατιωτικών στην κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη), Γεώργιο Μπαλτατζή (56 ετών, Υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Γούναρη και Πρωτοπαπαδάκη) και Γεώργιο Χατζανέστη (59 ετών, Αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης).

1943:
Ο αρχηγός των SS, Χάινριχ Χίμλερ, διατάσσει όλοι οι τσιγγάνοι να τεθούν στο ίδιο επίπεδο με τους Εβραίους και να σταλούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (Porajmos).

Γεννήσεις


1874: Δημήτριος Γολέμης, έλληνας ολυμπιονίκης. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 800 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (1896). (Θαν. 9/1/1941)

1891: Έρβιν Ρόμελ, γερμανός στρατάρχης, που έδρασε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. (Θαν. 14/10/1944)

1939: Κωστής Μοσκώφ, έλληνας διανοούμενος και συγγραφέας. (Εθνική και κοινωνική συνείδηση στην Ελλάδα, Ιδεολογία του μεταπρατικού χώρου) (Θαν. 27/6/1998)

Θάνατοι

1917: Νταβίντ Εμίλ Ντιρκέμ, γάλλος κοινωνιολόγος, από τους ιδρυτές της επιστήμης της κοινωνιολογίας. (Γεν. 15/4/1858)

1966: Δημήτριος Τόφαλος, θρυλικός έλληνας αρσιβαρίστας. (Γεν. 1882)

2008:
Γιώργος Κοίλιαρης, δημοσιογράφος, που διακρίθηκε για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του από εμπόλεμες ζώνες και τις συνεντεύξεις του από σημαντικές προσωπικότητες. Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αποστολής στο Αφγανιστάν και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας, όπου διακομίστηκε. (Γεν. 1955)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ