Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Σοκάρει η φωτογραφία της 84χρονης «Αγανακτισμένης» γιαγιάς! (pic)


Έγινε - δίχως να το θέλει - το πρόσωπο της ημέρας στα αμερικανικά media.
Η 84χρονη Dorli Rainey που βλέπετε στην φωτογραφία ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές του κινήματος "Occupy Seattle".

Ακτιβίστρια από την δεκαετία του '60, το λογικό - όπως δηλώνει - θα ήταν στην ηλικία της να "βρίσκεται στο σπίτι της και να βλέπει τηλεόραση".

Ωστόσο δεν άκουσε την λογική και βρέθηκε πριν λίγες ώρες ανάμεσα στους διαδηλωτές και έζησε από πρώτο χέρι την αστυνομική βία.

Η φωτογραφία της να τρέχει έντρομη και υποβασταζόμενη έχοντας σπρέι πιπεριού σε όλο της το πρόσωπο έχει γίνει πρώτο θέμα.








PEPPER-SPRAY-DORLI-RAINEY_1_600
http://www.mediagate.gr/
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Με μεγάλη συμμετοχή αλλά και επεισόδια ολοκληρώθηκε η πορεία

Με μεγάλη συμμετοχή αλλά  και επεισόδια ολοκληρώθηκε η πορεία

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μια μεγαλειώδη πορεία με τη συμμετοχή 30 000 περίπου ατόμων.Ούτε φέτος έλλειψαν τα επεισόδια τα οποία όμως μέχρι και την ολοκλήρωση της πορείας δεν πήραν μεγάλες διαστάσεις.
Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 18.30 στο ύψος της πλατείας Μαβίλη. Η ένταση ξεκίνησε, όταν άτομα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών χωρίστηκαν σε ομάδες και κινήθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων πετώντας πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο, νεράντζια και άλλα αντικείμενα και προκαλώντας απάντηση με χρήση δακρυγόνων.
Επιπλέον, έβαλαν φωτιά σε κάδους με σκουπίδια και σχημάτισαν οδόφραγμα στη λεωφόρο Β. Σοφίας.
Οι αστυνομικοί κυνήγησαν τους διαδηλωτές προς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου και συνεχίζεται ο πετροπόλεμος με τους άντρες των ΜΑΤ και οι ρίψεις μολότοφ
Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίτερα όταν κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στην ουρα της πορείας πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς μπροστα στις κλούβες που βρίσκονται παρατεταγμένες στη Βουλή και αυτοί απάντησαν με χειροβομβίδες-κρότου-λαμψης.
Έντεκα συλλήψεις και 78 προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τις αστυνομικές δυνάμεις πριν και κατά την διάρκεια των επεισοδίων.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν και 4 αστυνομικοί.
Σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 20 000 με 25 000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία και άλλοι 7-8000 στην πορεία του ΠΑΜΕ. Το πρακτορείο Reuters μιλά για 30 000 άτομα στην πορεία στην Αθήνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άδωνις: «Πώς κάνετε έτσι για μία δασεία;»


Στα σχόλια για το πολυτονικό αλλά και για την συμμετοχή ακροδεξιών στην νέα κυβέρνηση απάντησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας: 


«Έχω βάλει και μια δασεία, είναι λόγος αυτός για να ασχολείται το ελληνικό δημόσιο τόσες μέρες;»


Σε συνέντευξή του στο Βήμα FM, o νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε...


στους πρόσφατους χαρακτηρισμούς βουλευτών, αλλά και στις αλλαγές που έκανε στην πινακίδα με το τίτλο του υφυπουργού έξω από το νέο του γραφείο.


«Καμία αλλαγή πινακίδων δεν έχει υπάρξει στο υπουργείο. Καμία. Έξω από το γραφείο μου, από εκτύπωση που έκανα στον inkjet εκτυπωτή μου που έφερα από το γραφείο μου, με μελάνια που έφερα από το γραφείο μου, τύπωσα τον τίτλο που μου έδωσε το ελληνικό κράτος. Και επειδή τυχαίνει να γράφω πάντα στο πολυτονικό, έχω βάλει και μια δασεία. Τώρα, αν γι' αυτή τη δασεία πρέπει να ασχολείται το ελληνικό δημόσιο σύστημα επί τόσες μέρες, με συγχωρείτε, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει πραγματικά. Θέλω να υπενθυμίσω δε ότι πολύ πρώην μου, ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης ακόμη και ως υπουργός Παιδείας πάντοτε υπέγραφε τα υπηρεσιακά έγγραφα στο πολυτονικό» δήλωσε.


Όσον αφορά τα σχόλια πολλών βουλευτών που διαμαρτυρήθηκαν για την συμμετοχή ακροδεξιών στην νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Αυτές τις 100 μέρες που μου έδωσε ο πρωθυπουργός την τιμή και τη μεγάλη ευθύνη και με επέλεξε ο πρόεδρός μου γι' αυτή τη δουλειά, δεν θέλω να εμπλακώ καθόλου στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Να είστε βέβαιοι όσον αφορά στον ΛΑΟΣ ότι θέλει να πετύχει αυτή η κυβέρνηση. Μπορείτε να μου πείτε μία ακροδεξιά θέση; Ποτέ δεν το είπε αυτό ο κ. Καρατζαφέρης (να βυθιστούν καράβια με λαθρομετανάστες). Ίσα-ίσα, αυτό ήταν προϊόν μοντάζ που παίχτηκε στην εκπομπή του κ. Λαζόπουλου και μάλιστα του επιβλήθηκε πρόστιμο από το ΕΣΡ»
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πρώτοι πολίτες που δικαιώθηκαν από το χαράτσι της ΔΕΗ...


Η δικηγόρος, Δήμητρα Διακουμέα, και ο αγρότης σύζυγος της, Θεόδωρος Βαβαρούτσος, από την Καλαμάτα είναι οι πρώτοι πολίτες που κατάφεραν να «παγώσουν» τον φόρο των ακινήτων χωρίς να τους κόψουν το ρεύμα.


Το ζευγάρι από την... Καλαμάτα θεώρησε δυσβάστακτο το κόστος που τους επιβλήθηκε από την ΔΕΗ, αφού ανέρχεται στις 2.235,6 ευρώ αντί για 558,9 (!) και ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Όπως αποδείχτηκε η ΔΕΗ είχε κάνει λάθος «φουσκώνοντας» με αυτόν τον τρόπο κατά πολύ τον λογαριασμό του ζευγαριού.


Το «λάθος» που στοίχισε ακριβά


Η κ. Διακουμέα και ο κ. Βαβαρούτσος είναι ιδιοκτήτες μιας διώροφης οικοδομής στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας, σε εκτός σχεδίου περιοχή. Ενώ το εμβαδόν της δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας ανέρχεται στα 162 τ.μ., το τέλος είχε υπολογιστεί εσφαλμένως επί επιφανείας 243 τ.μ., σύμφωνα με το Έθνος.


Με προσωρινή διαταγή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Καλαμάτας, απαγόρευσε την διακοπή της ηλεκτροδότησης -λόγω τέλους ακινήτων- μέχρι τη συζήτηση αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η οικογένεια και θα συζητηθεί στις 28 Φεβρουαρίου.


Αν δηλαδή το ζευγάρι δεν «πήγαινε» δικαστικώς, θα αναγκαζόταν ή να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό, το οποίο δεν αντιστοιχούσε στην κατανάλωση του ή να μείνει χωρίς ρεύμα, κάτι που θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωσή του.


Ένας στους τέσσερις λογαριασμούς είναι απλήρωτοι


Πάντως, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ, ένας στους τέσσερις λογαριασμούς δεν έχουν πληρωθεί. Από τους 86.187 λογαριασμούς που έχουν λήξει, οι 23.105 παραμένουν απλήρωτοι.
star.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα από τον δήμο Θηβαίων για το τέλος ακίνητης περιουσίας

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγον θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων στις 14 Νοεμβρίου, η επιβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν φορείς, σύλλογοι και πολίτες της περιοχής.
 Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, χαρακτήρισε την επιβολή του φόρου μέσω της ΔΕΗ μέτρο άδικο, ζητώντας την ανάκλησή του και απαράδεκτη την τακτική της διακοπής του ρεύματος σε περίοδο κρίσης κυρίως όμως σε συμπολίτες μας με προβλήματα υγείας, άνεργους ή χαμηλοσυνταξιούχους στα μέσα του χειμώνα. Επεσήμανε δε πως ο Δήμος είναι στο πλευρό των δημοτών  του καθώς και σε κάθε κινητοποίηση για το επιβαλλόμενο «χαράτσι», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι :
 «…Ο Δήμος Θηβαίων και το Δημοτικό Συμβούλιο όπως έπραξε και στο πρόσφατο παρελθόν έχει ιδιαίτερο θεσμικό και ηθικό καθήκον να υποστηρίξει τους πολίτες και τα δίκαια αιτήματά τους και κυρίως εκείνους τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουν στην φορολογική αυτή επίθεση. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν επισπεύδεται η εφαρμογή του ΕΕΤΗΔΕ, όταν υπάρχει ήδη αίτηση ακυρώσεως του Δ.Σ.Α. ενώπιον του ΣτΕ η οποία θα συζητηθεί την 2-12-2011 και αφορά κυρίως τη συνταγματικότητα της είσπραξης του φόρου… με τις σκέψεις αυτές θα ήθελα να προτείνω προς το Δ.Σ. σ’ αυτή τη φάση να εκδώσει ψήφισμα – απόφαση υποστήριξης ενάντια στην εφαρμογή της είσπραξης του φόρου των ακινήτων από τη ΔΕΗ και  της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του. Επίσης θα ήθελα να προτείνω τη δημιουργία επιτροπής αποτελούμενης από δημοτικούς συμβούλους, το Δικηγορικό Σύλλογο και πολίτες, προκειμένου να αναζητηθούν τα νομικά μέσα εκείνα με τα οποία ο Δήμος και οι πολίτες από κοινού θα αποκρούσουν την εφαρμογή του μέτρου αυτού ».
Ο κ. Δήμαρχος πρότεινε επίσης, τη συγκρότηση Γραφείου Δημότη, όπου θα καταγράφονται όσοι πολίτες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το τέλος ακίνητης περιουσίας, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για περαιτέρω ενέργειες.
 Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του όλες τις τοποθετήσεις των μελών του καθώς και τις διαμαρτυρίες των φορέων και συλλόγων της περιοχής που τάσσονται αναφανδόν κατά του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος, το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα στη συνεδρίασή του :
 ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
 1.-        Η επιβολή  Φόρου Ακίνητης Περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι μέτρο παράνομο, κατάφωρα άδικο και ιδιαίτερα δυσβάστακτο στη σημερινή συγκυρία και ζητούμε την ανάκλησή του.
 2.-        Είναι απαράδεκτο να κοπεί το ρεύμα σε δημότες μας που δοκιμάζονται με το χειρότερο τρόπο από τη σημερινή κρίση, η οποία διακοπή ρεύματος μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία αλλά ακόμα και τη ζωή συμπολιτών μας.
 3.-        Είναι ηθικά, πολιτικά ανάλγητο να κόβεται το ρεύμα σε αναξιοπαθούντες πολίτες μας ειδικά μέσα στο χειμώνα, που ήδη έχει φτάσει.
4.-        Ο Δήμος Θηβαίων είναι στο πλευρά των δημοτών του καθώς και σε κάθε κινητοποίησή τους σχετικά με το επιβαλλόμενο χαράτσι.
 5.-        Να  χρησιμοποιηθεί  από το Δήμο Θηβαίων κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπος, ώστε να μη διακοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι στην περιφέρεια του Δήμου.
 6.-        Να συγκροτηθεί  επιτροπή που εκτός από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου θα συμμετέχουν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ή εκπρόσωποί τους και δημότες που θα εκπροσωπούν τους φορείς της πόλεως, για την καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος.
 7.-        Ο Δήμος Θηβαίων να ζητήσει επί του θέματος  τη συνεργασία του Δικηγορικού  Συλλόγου Θήβας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τούρκοι-πειραματόζωα των φαρμακευτικών εταιρειών


Στα 893 τα θύματα στη χώρα

Την έκτη θέση στην κατάταξη των χωρών με τους περισσότερους θανάτους λόγω φαρμακευτικών πειραμάτων, κατέχει η Τουρκία. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Independent», τα θύματα στη χώρα είναι 893.

Πρόκειται για ένα έγκλημα που συντελείται από τις φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου, οι οποίες εκμεταλλεύονται την ελλιπή ενημέρωση των ανθρώπων αλλά και την οικονομική ανάγκη που τους «σπρώχνει» να συμμετέχουν και να γίνονται... «πειραματόζωα».

Η έρευνα που έγινε από την εφημερίδα αποκάλυψε πολλές περιπτώσεις θανάτων εξαιτίας κατάχρησης φαρμάκων από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στα πειράματα. Ο συνολικός αριθμός θανάτων που οφείλεται σε φαρμακευτικά πειράματα παγκοσμίως είναι 120.000 μέχρι σήμερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβουν και το ΤΗΛΕΦΩΝΟ οι Έλληνες



Στην επιλογή της αποσύνδεσης της σταθερής τηλεφωνικής σύνδεσης προχωρούν όλο και περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές και επιχειρήσεις, καθώς η οικονομική κρίση οδηγεί στη μείωση των τηλεπικοινωνιακών δαπανών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές του 2011 έχουν
χαθεί 113.268 σταθερές τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις, η πλειονότητα των οποίων εκτιμάται πως είναι επιχειρήσεις που είτε έχουν κλείσει είτε προσπαθούν να περικόψουν το κόστος λειτουργίας τους και κόβουν τηλεφωνικές συνδέσεις.

Από την πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΟΤΕ προκύπτει ότι...
στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2011, ο αριθμός των σταθερών συνδέσεων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 5.123.274.

Γραμμές
Το νούμερο προκύπτει αν αθροίσει κάποιος τις 3.547.553 γραμμές που εξυπηρετεί απευθείας ο ΟΤΕ και τις 1.575.721 γραμμές που έχουν πάρει οι ανταγωνιστές του μέσω της πλήρους αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο (LLU), όπου ο συνδρομητής διακόπτει την απευθείας σχέση του με τον ΟΤΕ. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 51.598 γραμμές μικρότερος σε σχέση με εκείνο στο τέλος Ιουνίου και αποτελεί τη μεγαλύτερη μείωση σε τριμηνιαία βάση της τελευταίας διετίας όπου άρχισαν να γίνεται αρκετά πιο έντονο το φαινόμενο των αποσυνδέσεων.

Η μείωση ήταν συνήθως 25-30.000 γραμμών ανά τρίμηνο την τελευταία διετία, ενώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο αριθμός αυτός δεν αφορά συνδέσεις που «έφυγαν» από τον ΟΤΕ, αλλά για συνδέσεις που διεκόπησαν πλήρως. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το συγκεκριμένο θέμα έχουν επισημάνει τα τελευταία τρίμηνα τα στελέχη του ΟΤΕ κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεών τους με τους αναλυτές. Η αύξηση των αποσυνδέσεων δεν οφείλεται στη στροφή αρκετών καταναλωτών προς την κινητή τηλεφωνία.
Τηλέφωνα

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, περίπου το 78% των ελληνικών νοικοκυριών έχει σταθερό τηλέφωνο και μόλις το 15% έχει μόνο κινητό τηλέφωνο. Το ποσοστό των νοικοκυριών που έχει μόνο κινητό μειώθηκε από το 19% που ήταν το Φθινόπωρο του 2009 όταν είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη έρευνα. Η μείωση δεν αφορά τόσα τα ελληνικά νοικοκυριά όσο τις επιχειρήσεις.

Με δεδομένο ότι έχουν κλείσει ουκ ολίγες λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι μάλλον λογικό να διακόπτουν τις τηλεφωνικές συνδέσεις τους. Πάντως, αξίζει να επισημανθεί πως το γ’ τρίμηνο του 2011 οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας έδειξαν αυξητικές τάσεις. Η Cosmote είχε περίπου 200.000 νέες συνδέσεις (από 7,7 εκατ. πήγε στα 7,9 εκατ.), ενώ και η Vodafone κατέγραψε περίπου 90.000 νέες, φθάνοντας στα 4,085 εκατ.

Ρεπορτάζ: Δημήτρη Μαλλά από την Ημερησία
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο άνθρωπος που είναι γεμάτος φουσκάλες!!!

Σοκαριστικές εικόνες…

Ο Chandra Wisnu είναι γνωστός ως ο «άνθρωπος-φουσκάλα».. Κι αυτό γιατί πάσχει από μια...
εξαιρετικά σπάνια δερματική ασθένεια, εξαιτίας της οποίας το σώμα του είναι γεμάτο με μεγάλα εξογκώματα σαν φουσκάλες.

Ο 57χρονος άνδρας που κατάγεται από την Ινδονησία και έχει τέσσερα παιδιά βγαίνει σπανίως από το σπίτι του και όταν το κάνει, καλύπτει το πρόσωπό του με ένα κομμάτι ύφασμα και γυαλιά ηλίου για να μην τρομάζουν και τον κοροϊδεύουν όσοι τον βλέπουν.
Το πρόσωπό του άρχισε να «μεταμορφώνεται» όταν ο Chandra ήταν 19 ετών. Μέχρι τα 24 του είχαν απλωθεί στην πλάτη του και όταν έφτασε στην ηλικία των 32 είχαν «καλύψει» όλο του το σώμα.
Οι γονείς του τον είχαν πάει σε διάφορους γιατρούς και δερματολόγους, αλλά όλοι έμεναν σαστισμένοι από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.
Του είπαν ότι η κατάστασή του ήταν γενετική και μάλλον προκαλούνταν από μια ανωμαλία στο νευρικό σύστημα, που οδηγεί στη δημιουργία όγκων στο δέρμα ή τα κόκκαλα.
Όσες κρέμες κι αν του συνέστησαν να δοκιμάσει δεν έκαναν τίποτα.






Μη μπορώντας να βρει θεραπεία και μην έχοντας τα χρήματα για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις ο Chandra έπρεπε να μάθει να ζει με την ασθένειά του.
«Δεν υπάρχει θεραπεία για μένα. Μου έλεγαν να δω τον ένα δερματολόγο μετά τον άλλο, επειδή δεν ήξεραν τι να κάνουν για να με κάνουν καλά. Μετά από αυτό ο πατέρας μου δεν έβλεπε κανένα λόγο για να με πάει στο νοσοκομείο και από τότε δεν έχω ξαναπάει σε γιατρό. Η ασθένεια επηρεάζει πολύ τη ζωή μου. Οι φουσκάλες με κάνουν να νιώθω έντονη φαγούρα και πληγιάζουν όταν έχει ζέστη» λέει ο ίδιος.



Για να αποφύγω να ξύσω το δέρμα μου και για να μην τραβώ τα βλέμματα των ανθρώπων, φοράω τρία μπουφάν και καλύπτω το κεφάλι μου όταν βγαίνω έξω. Όταν με κοιτάνε περίεργα νιώθω τρομερά ανασφαλής και θυμωμένος. Οι άνθρωποι φοβούνται, τους φοβίζει το τρομακτικό μου πρόσωπο και νομίζουν ότι θα κολλήσουν. Γι' αυτό κι εγώ τους αποφεύγω. Βγαίνω πολύ σπάνια έξω και το κάνω μόνο για να πάρω την κόρη μου από το σχολείο. Αλλά και τότε κρύβομαι γιατί δε θέλω να της λένε ότι έχει ένα μπαμπά με απαίσιο πρόσωπο» προσθέτει.
Η επί 33χρόνια σύζυγός του Nanik Tri Haryani λέει: «Πριν από πολλά χρόνια, όταν είχε πρωτοεμφανιστεί η ασθένειά του και είχε αρχίσει να αλλάζει εξωτερικά, ο Chandra μου είπε να φύγω και να μην ξαναγυρίσω. Αλλά αρνήθηκα. Βλέποντάς τον να συνεχίζει με η ζωή του, για μένα ήταν ένα σημάδι τρομερής θέλησης και δύναμης και όχι αδυναμίας».
Ο 57χρονος πήρε την απόφαση να δείξει το πρόσωπό του στον κόσμο τώρα, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί κάποια θεραπεία, καθώς πρόσφατα ανακάλυψαν ότι δύο από τα τέσσερα παιδιά του πάσχουν από την ίδια ασθένεια.

 24ωρο
Διαβάστε Περισσότερα »

711 παιδιά έχουν πέσει θύματα κακοποίησης


Από… μηνών έως και 18 χρόνων


Θλιβερός είναι ο απολογισμός του Χαμόγελου του Παιδιού σε ό,τι αφορά το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης στην χώρα μας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση (19 Νοεμβρίου).


Περισσότερα από 700 ανήλικα παιδιά σε όλη τη χώρα έχουν κακοποιηθεί σωματικά, σεξουαλικά, συναισθηματικά, τους τελευταίους δέκα μήνες, με τα μισά εξ αυτών να...


έχουν υποστεί κατά τους ειδικούς βαρύτατες βλάβες στην ψυχική και σωματική τους υγεία.


Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, καταγράφηκαν συνολικά 369 καταγγελίες που αφορούσαν 711 περιστατικά κακοποίησης παιδιών ηλικίας από… μηνών έως και 18 χρόνων.


Στην πραγματικότητα βεβαίως οι ειδικοί θεωρούν ότι ο αριθμός των παιδιών που πέφτουν θύματα βάναυσης συμπεριφοράς, και δη από άτομα του περιβάλλοντός τους, είναι πολύ μεγαλύτερος. 


Οπως κατέδειξε σχετική έρευνα, ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει ότι γνωρίζει περιστατικό κακοποίησης στο ευρύτερο περιβάλλον του, ωστόσο μόνον ένας στους 10 έπραξε το αυτονόητο, δηλαδή το κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές.


«Το μεγαλύτερο μέρος του ειδεχθέστερου εγκλήματος της κοινωνίας, της παιδικής κακοποίησης, βρίσκεται καλά κρυμμένο μέσα στα σπίτια», λέει ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος. 


Τα πρόσφατα στοιχεία της Γραμμής επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του: σε ποσοστό 92% θύτες είναι οι ίδιοι οι γονείς, οι οποίοι βασιζόμενοι στην αγάπη των παιδιών και στην εμπιστοσύνη που τα ίδια τους δείχνουν, εξασφαλίζουν την σιωπή τους.


Σε ό,τι αφορά δε την ηλικία των θυμάτων, το 72% ανήκει στην πιο τρυφερή κι ευαίσθητη φάση της ζωής τους, καθώς είναι ηλικίας μέχρι και 12 χρόνων. 


Σχετικά με το φύλο δεν προκύπτει ιδιαίτερη διαφοροποίηση: από τις 711 καταγγελίες που έγιναν, οι 301 αφορούσαν αγόρια, οι 306 κορίτσια ενώ σε 104 περιπτώσεις δεν προσδιορίστηκε το φύλο και η ηλικία.


Τα παιδιά όμως δεν είναι αριθμοί, έχουν πρόσωπο. «Είναι … ο Αντώνης, η Κατερίνα, η Μαρία, ο Γιάννης… Παιδιά με όνομα και προσωπικότητα. Παιδιά που δεν τα σεβάστηκαν και βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα της βίας, της απόρριψης, του εξευτελισμού…Η παιδική κακοποίηση δεν γνωρίζει κοινωνικά, οικονομικά, μορφωτικά ή άλλα όρια. Οι γονείς των παραμελημένων παιδιών δεν είναι απαραίτητα φτωχοί», αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι συνήθως πρόκειται για εύπορες οικογένειες.


Οι φετινές καταγγελίες αφορούσαν στο 51% περιπτώσεις σωματικής κακοποίησης, ενώ σε 291 περιστατικά δηλώθηκε εγκατάλειψη και παραμέληση των παιδιών. 


Για 21 παιδιά καταγγέλθηκε ότι αυτά εξωθούνται σε επαιτεία, με τα θύματα να είναι κατά κύριο λόγο ανήλικα κορίτσια. Για 20 παιδιά αναφέρθηκε ότι υφίστανται συναισθηματική και ψυχολογική κακοποίηση. 


Δύο παιδιά –κορίτσια- καταγγέλθηκε ότι εξωθούνται σε πορνεία ενώ άλλα 13 παιδιά ότι κακοποιούνται σεξουαλικά.


Η ιστορία του Βασίλη


«Θυμάμαι πως ήμουν 8 χρονών και πως πήγαινα στη Β’ δημοτικού. Μια μέρα γυρνώντας στο σπίτι μου δεν είχα καθόλου διάθεση. Δεν ήθελα ούτε να φάω, ούτε να διαβάσω, το μόνο που ήθελα ήταν να κοιμηθώ. 


Ο πατέρας μου συνήθιζε να γυρίζει από τη δουλειά του μισή ώρα αφού είχα γυρίσει σπίτι από το σχολείο. Όταν έμαθε ότι δεν ήθελα να φάω και να διαβάσω αγρίεψε και άρχισε να μου φωνάζει. 


Εγώ δεν του έδινα σημασία. 


Τότε αυτός σηκώθηκε από το τραπέζι και άρχισε να με χτυπάει αλύπητα… Όταν σταμάτησε να με χτυπάει πήγα τρέχοντας και κλαίγοντας στο δωμάτιο μου. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα μόνος και αβοήθητος. 


Η μάνα μου ήταν εκεί αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Από εκείνη τη μέρα αποφάσισα να το σκάσω από το σπίτι. Για μια εβδομάδα περίπου δεν μιλούσα σε κανένα. Στο τέλος ήθελα να το βγάλω από μέσα μου και το είπα στον φίλο μου τον Άρη. 


Εκείνος το είπε σε όλη την τάξη και εγώ ντράπηκα πάρα πολύ. Την ίδια μέρα δεν γύρισα στο σπίτι. Πήγα σε μια πλατεία και καθόμουν έως τις δέκα το βράδυ. Τότε μου ήρθε μια ιδέα. Πήγα στο καρτοτηλέφωνο και κάλεσα το 1056. Κάποιος φίλος μου είχε πει ότι σε αυτό τον αριθμό βοηθούν παιδιά που είναι σε κίνδυνο. 


Αφού μίλησα με μια κυρία και της είπα τα πάντα με ρώτησε που είμαι και μου είπε να την περιμένω. Σε μια ώρα είχε έρθει, με πήρε και με πήγε σε ένα σπίτι στον Καρέα. 


Μου πήρε αρκετό καιρό να προσαρμοστώ αλλά τα κατάφερα. 7 χρόνια έχουν περάσει και έχω πια νέα αντίληψη για μένα, τη ζωή και το μέλλον. 


Πιστεύω πως έχω δικαίωμα να πιστεύω ότι θέλω και έχω μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσω τη ζωή που ήθελα Μακάρι όλες οι ιστορίες των παιδιών που πονάνε να είχαν το ίδιο αίσιο τέλος… Δεν το πιστεύω… 


Μακάρι όμως…»
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα του Πολυτεχνείου


Πώς αντιμετώπισε ο Τύπος τα γεγονότα

Τα γεγονότα που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, της 17 Νοεμβρίου του 1973 αποτυπώθηκαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που κυκλοφόρησαν την ίδια ημέρα.

«Τα τανκς κατέστειλαν την εξέγερση» τιτλοφορείται η «Απογευματινή», ενώ ακολουθώντας πιο φιλοκυβερνητική στάση και τασσομένη κατά των φοιτητών ο «Ταχυδρόμος» έχει ως τίτλο: «Τας πρώτας αυγινάς ώρας σήμερον εις την Αθήνα, τα τανκς κατέστειλαν την φοιτητική αναρχία».

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της 17 Νοεμβρίου 1973:










Δύο πρωτοσέλιδα της επόμενης ημέρας, 18 Νοεμβρίου 1973:







Διαβάστε Περισσότερα »

Η παράταξη του Παναγιώτη Αγνιάδη επικράτησε στις εκλογές του Επιμελητηρίου Βοιωτίας


Ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Ενότητα» του Παναγιώτη Αγνιάδη επικράτησε στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 15 στη Λιβαδειά και την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στη Θήβα για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο Βοιωτίας. Ακολούθησε ο συνδυασμός «Νέα Πνοή» του Χάρη Παπαθωμά και ο συνδυασμός «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ» του Χρήστου Αναγνώστου.
Συνολικά η παράταξη του Π. Αγνιάδη έλαβε 1293 ψηφοδέλτια, του Χ. Παπαθωμά 646 και του Χ. Αναγνώστου 190.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στο Εμπορικό Τμήμα με 1887 εγγεγραμμένες επιχειρήσεις ψήφισαν 880 άτομα, βρέθηκαν 869 έγκυρα,  8 άκυρα και 3 λευκά.
Η «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Ενότητα» έλαβε 458 ψηφοδέλτια και κατέλαβε 5 έδρες (Παναγιώτης Αγνιάδης, Αλέκος Στάικος, Ηλίας Ροζάνας, Θεόδωρος Ζησιμόπουλος και Νικόλαος Στρατέλος).
Η «Νέα Πνοή» έλαβε 332 ψηφοδέλτια και 3 έδρες (Χάρης Παπαθωμάς, Ηλίας Μάστορης και Αλέξανδρος Καρανάσος) ενώ η «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ» έλαβε 79 ψηφοδέλτια χωρίς να καταλαμβάνει έδρα.
Στο Μεταποιητικό Τμήμα με 1566 εγγεγραμμένους ψήφισαν 630, βρέθηκαν 616 έγκυρα, 9 άκυρα και 5 λευκά.
Η Α.Ε.Ε. έλαβε 399 ψηφοδέλτια και 4 έδρες (Χρήστος Ξενάκης, Ιωάννης Κορογιάννος, Γεώργιος Καναρής και Ιωάννης Μπάρκας), η Ν.Π. 143 και 1 έδρα (Γεώργιος Παπανικολάου) και η ΑΑΣ 74 ψηφοδέλτια και μία έδρα (Ιωάννης Κόλλιας).
Στο Τμήμα Υπηρεσιών με 1345 εγγεγραμμένους ψήφισαν 647, βρέθηκαν 625 έγκυρα ψηφοδέλτια, 16 άκυρα και 6 λευκά. 
Η ΑΕΕ έλαβε 419 ψηφοδέλτια και 5 έδρες (Χρήστος Χαρατσής, Αλέξανδρος Μητάς, Ηρακλής Ανδρέου, Δημήτρης Λιανός και Λουκάς Παπαχαραλάμπους), η Ν.Π. 169 ψηφοδέλτια και 1 έδρα (Χαράλαμπος Κρεμμύδας) ενώ η ΑΑΣ 37 ψηφοδέλτια χωρίς να καταλαμβάνει έδρα.
Στο Τουριστικό Τμήμα με 69 εγγεγραμμένους ψήφισαν 29 και βρέθηκαν 29 έγκυρα ψηφοδέλτια.
Τη μοναδική έδρα κατέλαβε η «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Ενότητα» με τον Λουκά Μωραΐτη και 17 ψηφοδέλτια με την «Νέα Πνοή» να ακολουθεί με 12 ψηφοδέλτια.
Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο Παναγιώτης Αγνιάδης τονίζοντας ότι αυτή η εκλογή «έδωσε απάντηση σε όλους όσους είχαν την αποφασίσει να πλήξουν την δυνατή μας φωνή, εντός και εντός του νομού μας».
Και πρόσθεσε: «Είναι γεγονός πως δώσαμε ένα πολύ σκληρό αλλά δίκαιο αγώνα, αναπτύξαμε τα επιχειρήματά μας, φανερώσαμε τα πεπραγμένα μας, παρουσιάσαμε τα αποτελέσματά μας και ο κόσμος μας, τα μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας αναγνώρισαν το πολυετές και πολυσχιδές έργο μας». Επίσης ευχαρίστησε και συνεχάρει όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία και ιδιαίτερα εκείνους που συνέβαλαν στη νίκη αλλά δεν κατάφεραν να είναι μέλη στη νέα διοίκηση.
«Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, όπως όλοι το γνωρίζουν δεν είχε ποτέ πόρτες κλειστές για κανέναν», είπε ο κ. Αγνιάδης και κατέληξε: «Θέλω από την καρδιά μου να τους ευχαριστήσω όλους για άλλη μια φορά, η δυνατή φωνή που είχαμε χρόνια τώρα θα συνεχίσει να διεκδικεί για το σύνολο των μελών μας και τον καθένα χωριστά, περνάμε μια πρωτόγνωρη κρίση, έχουμε πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας γι` αυτό και από σήμερα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την Βοιωτία και την ανάπτυξη κάθε είδους επιχειρηματικής δράσης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και τοπικής οικονομίας».
Από την πλευρά του ο Χάρης Παπαθωμάς συνεχάρει τον κ. Αγνιάδη ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε: «Εμείς από την πλευρά μας όπως έχουμε δεσμευτεί θα είμαστε στο πλευρό του Βοιωτού επιχειρηματία και των πολιτών του νομού. Θα αγωνιστούμε για ένα αναβαθμισμένο Επιμελητήριο καθώς επίσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την οικονομία και τις επιχειρήσεις με συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις».
Καταλήγοντας ο κ. Παπαθωμάς ευχαρίστησε όλα τα μέλη του συνδυασμού, τους συνεργάτες του και όσους ήταν στο πλευρό του δίνοντας έναν «καθαρό αγώνα, υπό δύσκολες συνθήκες με μοναδικό στόχο ένα νέο ξεκίνημα για το Επιμελητήριο Βοιωτίας για την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων, με αύξηση της παρεμβατικότητας και κατοχύρωση της πραγματικής αποστολής του». Επίσης δεν παρέλειψε να συγχαρεί όσους εξελέγησαν αλλά και όσους δεν κατάφεραν να είναι στη σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Επιμελητηρίου τονίζοντας την συμβολή όλων σε αυτή τη προσπάθεια.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ» του Χρήστου Αναγνώστου αφού συνεχάρει τους επικεφαλής των άλλων δύο παρατάξεων Παναγιώτη Αγνιάδη και Χάρη Παπαθωμά δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η δική μας θέση για τα Επιμελητήρια είναι ξεκάθαρη. Ο ρόλος τους είναι ξεπερασμένος και αναχρονιστικός». Παράλληλα αναφέρθηκε και στη συνδρομή που καταβάλουν τα μέλη του Επιμελητηρίου τα οποία καθορίζουν και εκείνους που έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές λέγοντας ακόμα ότι πρόκειται για ένα ακόμα «χαράτσι».
«Τα Επιμελητήρια είναι το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων στους αυτοαπασχολούμενος, είναι ένας θεσμός ενσωμάτωσης στις κυβερνητικές πολιτικές», είπε ο κ. Αναγνώστου και πρόσθεσε: «Δεν έχουν σκοπό να κάνουν αγώνες και η δράση τους περιορίζεται στα στενά πλαίσια των κυβερνητικών πολιτικών όπως υπογραμμίζεται και στον ιδρυτικό τους νόμο».
Καταλήγοντας κάλεσε το λαό «να αντισταθεί και να αγωνιστεί γιατί αυτός είναι ο μόνο δρόμος απέναντι στην επίθεση που δέχεται».
 tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοά η Θεσσαλονίκη - Στα χέρια Τούρκων οδεύει το Μακεδονία Παλλάς

Βοά η Θεσσαλονίκη - Στα χέρια Τούρκων οδεύει το Μακεδονία Παλλάς

Η χθεσινή ανακοίνωση του θυγατρικής εταιρείας Ελληνική Τουριστική του υπεχρεωμένου ομίλου Δασκαλαντωνάκη ότι στις 27 Δεκεμβρίου εγκαταλείπει μετά από 16 χρόνια την εκμετάλλευση του ιστορικού ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στη Θεσσαλονίκη.
Το αίτημα του ομίλου προς το ΙΚΑ στο οποίο ανήκει το ακίνητο να μειωθεί κατά επιπλέον 20% το ετήσιο μίσθωμα των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ δεν έγινε αποδεκτό από τη διοίκηση του Οργανισμού. Το αποτέλεσμα ήταν ο γνωστός μεγαλοξενοδόχος και πεθερός του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη ο οποίος αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα χρεών προς τις τράπεζες να δηλώσει ότι εγκαταλείπει την εκμετάλλευση τιυ ξενοδοχείου.
Ενω 120 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι σε μια εποχή σαν τη σημερινή η διοίκηση του ΙΚΑ δια στόματος του κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου επικαλέστηκε το ενεχόμενο να κατηγορηθεί για απιστία όποιος συναινούσε στη μείωση του μισθώματος. Πάντως, σε αντιδιαστολή έθεσε ως όρο για τη μείωση να της παραδοθεί εγγυητική επιστολή με το σύνολο του μισθώματος για τα επόμενα 3 χρόνια κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Δασκαλαντωνάκη.
Από τις 26 Οκτωβρίου μάλιστα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΙΚΑ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την εξεύρεση συμβούλου, ο οποίος θα παραλάβει το κτίριο και θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εξεύρεση, μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, νέου ενοικιαστή και διαχειριστή του ξενοδοχείου, που θα αναλάβει και την υποχρέωση της ανακαίνισής του.
Στη Θεσσαλονίκη όπου το κλείσιμο του ξενοδοχείο αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης υποστηρίζεται ότι πιθανότατα το ΙΚΑ έχει βρει τον επόμενο ενοικιαστή, καθώς πριν από δύο μήνες εκπρόσωποι μεγάλου ξενοδοχειακού ομίλου της Τουρκίας είχαν έκαναν «αυτοψία» στους χώρους του Μακεδονία Παλλάς συνοδευόμενοι μάλιστα από εκπρόσωπο του ΙΚΑ.
Και επισημαίνεται ότι θα ήταν ειρωνεία στην ελληνική πόλη όπου επί Οθωμανικού κράτους και τουρκοκρατίας είχε γεννηθεί ο Κεμάλ Ατατούρκ, 100 χρόνια μετά την απελευθέρωσή της, Τούρκοι να αναλάβουν τη διεύθυνση (και ίσως αργότερα να επιδιώξουν και την ιδιοκτησία) ενός ιστορικού ξενοδοχείου – συμβόλου για την πρωτεύουσα της Μακεδονίας.
Το «Μακεδονία Πάλας» έχει συνολική καθαρή επιφάνεια 12.832 τ.μ., ενώ διαθέτει υπόγειο 5.405,62 τ.μ. και γκαράζ 782,82 τ.μ. Οι οκτώ όροφοι στους οποίους βρίσκονται τα δωμάτια έχουν επιφάνειας 1.604 τ.μ. ο καθένας.
Τι δηλώνει ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος
«Το ταμείο δεν είχε το δικαίωμα να μειώσει το ενοίκιο, αφού μια τέτοια απόφαση θα καθιστούσε τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου υπόλογα για απιστία. «Σε αυτό συμφώνησαν οι νομικοί και των δύο πλευρών», υποστήριξε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος, ο οποίος ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση Δασκαλαντωνάκη να αποχωρήσει η διοίκηση του ΙΚΑ, κίνησε τις οριζόμενες από το νόμο διαδικασίες για την επιλογή συμβούλου, ο οποίος θα ολοκληρώσει την επανεκμίσθωση του ξενοδοχείου. «Θα έχουμε βρει το σύμβουλο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και νομίζω ότι εντός του Φεβρουαρίου θα έχουμε επιλέξει το νέο μισθωτή», λέει ο κ. Σπυρόπουλος, ο οποίος παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι η πώληση του ακινήτου δεν είναι μέσα στα σχέδια του ταμείου, ούτε υπάρχει περίπτωση να υποβληθεί τέτοιο αίτημα από την τρόικα.
Τι υποστηρίζει ο Ομιλος Δασκαλαντωνάκη
Από την πλευρά της η εταιρία «Ελληνική Τουριστική ΑΞΤΕ» με ανακοίνωσή της υποστηρίζει:
Πρώτον, η εταιρία μας επί δεκαέξι χρόνια λειτουργεί το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» με συνέπεια, έχοντας καταβάλει για μισθώματα του ξενοδοχείου συνολικά από το 1995 έως και σήμερα το ποσό των 47.000.000 ευρώ.
Δεύτερον, η εταιρία μας έως και το έτος 2010 έχει επιπρόσθετα πραγματοποιήσει στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» τεράστιες επενδύσεις, συνολικού ύψους 26.604.377 ευρώ, μεγάλο μέρος των οποίων παραμένει σήμερα αναπόσβεστο, αυξάνοντας σημαντικά την εμπορική αξία του ακινήτου.
Τρίτον, η εταιρία μας στις 13 Οκτωβρίου 2011 με μεγάλη της λύπη αναγκάστηκε να προβεί στην καταγγελία της σύμβασης του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» λόγω της μεγάλης και συνεχούς αδιαλλαξίας της διοίκησης του ΙΚΑ να αναπροσαρμόσει το μίσθωμα του ξενοδοχείου, όπως επιτάσσουν οι σημερινές και παγκοσμίως γνωστές οικονομικές συνθήκες της αγοράς και παρά τις υποδείξεις του Δημοσίου για μείωση των μισθωμάτων των ακινήτων ιδιοκτησίας Δημοσίου (Ν. 3996/2011).
Τέταρτον, η εταιρία μας έχει ήδη ασκήσει τα απαραίτητα ένδικα μέσα για την απόδειξη του προφανούς. Οτι δηλαδή ουδέν οφείλεται στο απολύτως εξασφαλισμένο από την εταιρία μας οικονομικά ΙΚΑ, είτε για μισθώματα είτε για παράλογα πρόστιμα τα οποία το ΙΚΑ καταχρηστικά προσπαθεί να επιβάλει ακόμα και μετά την καταγγελία της μίσθωσης!
Το ενοίκιο είχε μειωθεί ήδη κατά 20%
Σημειώνεται πως τον περασμένο Μάιο το ύψος του μισθώματος μειώθηκε κατά 20%, στο πλαίσιο απόφασης του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για συνολικά 204 ξενοδοχεία που ανήκουν σε ΝΠΔΔ. Ωστόσο, ο όμιλος ζητά επιπλέον μείωση, επικαλούμενος την οικονομική κρίση, αλλά και την αύξηση των ξενοδοχειακών κλινών υψηλού επιπέδου τα τελευταία χρόνια στην πόλη, η οποία δε συνοδεύτηκε από αντίστοιχη αύξηση των διανυκτερεύσεων, με αποτέλεσμα τη δραστική πτώση του τζίρου.
Τι θα κάνει ο σύμβουλος του ΙΚΑ
Ο σύμβουλος που θα επιλεγεί από το ΙΚΑ θα συμμετέχει ως μέλος της επιτροπής που θα παραλάβει το κτίριο από τη μισθώτρια εταιρία. Εναντι αμοιβής κατ' αποκοπή 30.000 ευρώ, που θα καταβληθούν τμηματικά, θα συμμετέχει στην τεχνική αποτύπωση του κτιρίου και των εγκαταστάσεων (καταγραφή ζημιών, πολεοδομικών παραβάσεων κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, καθώς και της σημερινής κατάστασης του κτιρίου). Θα αναλάβει, ακόμη:
  • Την εκτίμηση της εμπορικής αξίας του ακινήτου ξενοδοχειακής μονάδας (κτιρίου και εξοπλισμού).
  • Την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας για τη μακροχρόνια παραχώρηση της διαχείρισης και εκμετάλλευσης με μοναδικό σκοπό τη λειτουργία του σαν ξενοδοχειακή μονάδα (υπολογισμός κόστους ανακαίνισης και χρηματοδότησης της επένδυσης, υπολογισμός της συμβατικής διάρκειας της παραχώρησης, υπολογισμός NPV και υπολογισμός ετήσιας προσόδου, καταγραφή συμβατικών υποχρεώσεων συντήρησης και ανακαίνισης του κτιρίου).
  • Τη σύνταξη των απαραίτητων τευχών του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού της μακροχρόνιας παραχώρησης και εκμετάλλευσης, στα οποία θα αναφέρονται οι νομικοί, τεχνικοί και οικονομικοί όροι (προβλεπόμενες ποινικές ρήτρες, προθεσμίες, εγγυήσεις, υποχρεώσεις, ευθύνες, τεχνικές εργασίες αξιοποίησης του ακινήτου).
Επίσης, ο σύμβουλος θα έχει και πρόσθετη αμοιβή, στο 1/3 της μηνιαίας προσόδου, που θα καταβληθεί μετά την έρευνα αγοράς για τη διερεύνηση επενδυτικού ενδιαφέροντος και την ανεύρεση του επενδυτικού σχήματος που θα προκριθεί, μέσα από το διαγωνισμό, και θα υπογράψει τη σχετική σύμβαση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλό ξεκίνημα... για τους Αθάνατους


Καλά τα πήγαν οι «Αθάνατοι», η τρισδιάστατη επική περιπέτεια σε σκηνοθεσία του Ινδοαμερικανού Ταρσέμ Σινγκ, στα ταμεία τόσο των ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα παρά τις μέτριες και σε ορισμένες περιπτώσεις κακές κριτικές....
Το εντυπωσιακό φιλμ που είναι εμπνευσμένο από την αρχαιοελληνική μυθολογία και το μύθο του Μινώταυρου και του γενναίου Θησέα (τον υποδύεται ο ανερχόμενος ηθοποιός Χάνρι Καβίλ) χωρίς ωστόσο να θυμίζει ή να παραπέμπει σε αυτήν (μόνο οι στολές και πανοπλίες των αρχαίων Ελλήνων μοιάζουν πιστά αντίγραφα) έφτασε στα Αμερικάνικα ταμεία τα 32 εκατομμύρια δολάρια ενώ στην χώρα μας ξεπέρασαν τα 95.000 εισιτήρια όπως μας ενημέρωσαν από την εταιρεία διανομής, τη Village Films.

Η ταινία αναμενόταν από τους αναλυτές και ειδικούς να φτάσει απλώς τα 20 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, ωστόσο τα πήγε πολύ καλύτερα, «καπαρώνοντας» άνετα την 1η θέση του αμερικάνικου box office. Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα Usa Today παρότι μόλις το 37% των κριτικών της Αμερικής πρότειναν και σύστησαν στο κοινό να πάει να δει τη ταινία, οι φαν και σινεφίλ της έδωσαν έγκριση σε ποσοστό που ξεπέρασε το 75% φανερώνοντας ότι το αρχαιοελληνικό θέμα είναι ιδιαίτερα ελκυστικό στο ευρύ κοινό κάτι που έδειξε και η μεγάλη επιτυχία πριν τέσσερα χρόνια των «300» του Ζακ Σνάιντερ με τον Τζέραλντ Μπάτλερ ως Λεωνίδα που έφτασε παγκοσμίως τα 400 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις.

Βέβαια πολλοί από όσους έτρεξαν να δουν τους «Immortals» είχαν να πουν ότι σε σύγκριση με τους «300» οι «Αθάνατοι» είναι μάλλον λίγο κατώτεροι γεγονός που ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι οι «300» βασίζονταν και στο ομώνυμο κόμικ κάτι που δεν συμβαίνει με τους «Αθάνατους» που είναι απευθείας μία πρωτότυπη ιστορία.

Προσωπικά θεωρώ ότι στα συν της ταινίας είναι το αισθητικό κομμάτι της σκηνοθεσίας και τα εντυπωσιακά κοστούμια που άγγιζαν ωστόσο κάποια και το κιτς όπως του Δία ή το καπέλο μάσκα με τα δόντια του Υπερίωνα – Μίκ Ρουρκ.

Επίσης υπάρχουν πολλές θεαματικές σκηνές όπως εκεί που ο Ποσειδώνας προκαλεί τσουνάμι ή στην τελική μάχη των Τιτάνων με τους θεούς και του στρατού του Υπερίωνα με τους Αρχαίους Έλληνες αν και ορισμένα από αυτά τα πλάνα θυμίζουν οπτικά περισσότερο βίντεο γκέιμ. Πάντως η ταινία θα μπορούσε να είναι λιγότερο σκοτεινή στα χρώματα και λιγότερο «ασφυκτική».

Επίσης τα αμερικάνικα έντυπα σημείωσαν ότι μερίδιο της επιτυχίας του φιλμ χρεώνεται και στο γεγονός ότι είχε να βγει από το καλοκαίρι μία καθαρόαιμη περιπέτεια. «Ταινίες όπως ο νέος Κόναν ο Βάρβαρος, το Drive ή οι τρισδιάστατοι “Τρεις Σωματοφύλακες” προσπάθησαν να τραβήξουν το κοινό χωρίς μεγάλη επιτυχία κάτι που τελικά κατάφεραν οι “Αθάνατοι” και ευελπιστεί να πετύχει και η νέα “Επικίνδυνη Αποστολή, Πρωτόκολλο Φάντασμα” με τον Τομ Κρουζ που θα βγει στους κινηματογράφους των ΗΠΑ στις 21 Δεκεμβρίου», επισημαίνουν οι ειδικοί.

Στη 2η θέση του Αμερικάνικου box office ήρθε το τριήμερο 11-13 Νοεμβρίου η κωμωδία με τον Άνταμ Σάντλερ σε διπλό ρόλο και τους Αλ Πατσίνο και Κέιτι Χολμς «Jack and Jill» σε σκηνοθεσία Ντένις Ντάγκαν που εισέπραξε 26 εκατομμύρια δολάρια παρά τις πολύ κακές κριτικές. Ο ταλαντούχος Σάντλερ υποδύεται έναν παντρεμένο άνδρα και παράλληλα την φορτική αδελφή του που έρχεται να μείνει στο σπίτι του και δεν λέει να φύγει. Η ταινία θα βγει στην Ελλάδα από τη εταιρεία Feelgood entertainment.


Διαβάστε Περισσότερα »

5.000 θέσεις εργασίας για πτυχιούχους ΑΕΙ


Μέσω της επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων επιχειρεί για μία ακόμη φορά Υπουργείο Εργασίας και ΟΑΕΔ να υλοποιήσει ένα ακόμη πρόγραμμα που θα δώσει 5.000 νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας στην αγορά....Πρόκειται για θέσεις πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη από επιχειρήσεις ανέργων πτυχιούχων ή κατόχων μεταπτυχιακού ή και διδακτορικού τίτλου σπουδών ελληνικών και ξένων ΑΕΙ, ηλικίας έως 35 ετών.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 27 μήνες, εκ των οποίων οι 24 αφορούν επιχορήγηση και οι 3 απασχόληση χωρίς επιχορήγηση. Οι επιχειρήσεις θα επιχορηγηθούν με 30 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης τους πρώτους 12 μήνες και με το ποσό της ασφάλισης εργοδοτών και εργαζομένων και των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και των επιδομάτων αδείας για άλλους 12 μήνες.

Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα οφείλουν να προσλάβουν ανέργους με τις εξής ιδιότητες:
-Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (από την αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ) που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο για τις ανάγκες του προγράμματος (πτυχιούχοι οι οποίοι ασφαλίζονται σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία πλην ΙΚΑ, κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος όπου απαιτείται,– Γιατροί, Δικηγόροι, Φαρμακοποιοί, Μηχανικοί, κλπ).
-Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
-Να είναι πτυχιούχοι σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα), έως και 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους).
-Οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής να διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ.
-Οι πτυχιούχοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαθέτουν:
-βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ, στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου,
-βεβαίωση αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων στην περίπτωση που υπάρχει άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου, σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010 (ΦΕΚ 78/Α) και γενικότερα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή στο πρόγραμμα:
-Για τα άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο πριν από την ημερομηνία υπαγωγής τους στο πρόγραμμα, είχαν απασχοληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας.
-Για τα άτομα που απασχολούνταν στον ίδιο χώρο σε άλλο εργοδότη με όμοια δραστηριότητα.
-Για άτομα που τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του ν. 2643/98.
-Για άτομα που θα προσληφθούν για την κάλυψη συμβατικών υποχρεώσεων της επιχείρησης όπως της δημιουργίας θέσεων εργασίας από επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται σε άλλο καθεστώς ενίσχυσης, που αφορά σε μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος των προσληφθέντων.
-Για άτομα που θα απασχοληθούν με μίσθωση - σύμβαση έργου ή έμμισθη εντολή.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων ένταξης επιχειρήσεων στο πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από τον ΟΑΕΔ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τους δράστες στην αιματηρή ληστεία σε βενζινάδικο [ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]




Δείτε το συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ από την αιματηρή ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Ζευγολατιό Κορινθίας όταν δύο δράστες φορώντας κουκούλες εισήλθαν στο κατάστημα και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, αφού τραυμάτισαν τον υπεύθυνο του, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό...

http://planet-greece





Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος Νοεμβρίου οι αιτήσεις παράτασης για νιτρικά




ImageΑπό μέρα σε μέρα αναμένεται η προκήρυξη του μέτρου αντιμετώπισης της νιτρορύπανσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία αναβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των πολιτικών εξελίξεων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Agrenda, στο κείμενο αναφέρεται ως προϋπολογισμός του προγράμματος, μόνο για τους παλιούς δικαιούχους με δικαίωμα παράτασης, ένα ποσό περίπου στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ η ημερομηνία έναρξης της καταχώρισης των αιτήσεων τοποθετείται για το τέλος Νοεμβρίου, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα.
Σημασία, όμως, για τον δικαιούχο έχει η ημερομηνία της προκήρυξης. Με διαφορά μερικών ημερών θα γίνει και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα προγράμματα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Η καθυστέρηση στην προκήρυξη των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ακυρώνει στην πράξη το δικαίωμα διετούς παράτασης που είχαν οι περισσότεροι παλιοί δικαιούχοι των προγραμμάτων. Κι αυτό γιατί στην ΚΥΑ, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 2366/2011), προβλέπεται ότι: «Ως δικαιούχοι με δικαίωμα παράτασης στο πλαίσιο μιας γεωργοπεριβαλλοντικής δράσης, θεωρούνται εκείνοι που:
● υπέγραψαν σύμβαση για τη δράση μέχρι και την 31.12.2006 στο πλαίσιο εφαρμογής του άξονα 3 του Εγγράφου Προγραμματισμού Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΠΑΑ) 2000-2006,
● δεν έχει λήξει η περίοδος δέσμευσής τους και τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις μέχρι και την ημερομηνία δημοσιοποίησης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος κάθε δράσης».
Στη μεν βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, οι περισσότερες συμβάσεις έχουν ήδη λήξει, στη δε αντιμετώπιση της νιτρορύπανσης ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που λήγουν οι περισσότερες συμβάσεις δικαιούχων από το 2006.
Οι παλιοί δικαιούχοι θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν για άλλη μια πενταετία στην προκήρυξη που θα αφορά τους νεοεισαχθέντες. Το θέμα είναι ότι καθίσταται δυσκολότερο να ενταχθούν, γιατί θα υπάρχει αναλογικά μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων, με συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Αντίθετα, το κονδύλι της προκήρυξης των «παλιών» έχει υπολογιστεί για να καλύπτει όλους τους υφιστάμενους δικαιούχους του μέτρου αντιμετώπισης της νιτρορύπανσης.
 agronews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ..!!...ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ....ΑΓΡΟΤΕΣ....!!!!


....
Οργανωμένο κύκλωμα το οποίο με προκάλυμμα την ίδρυση δυο Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.) εξαπάτησε χιλιάδες αγρότες σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, αποκαλύφθηκε μέσα από το zougla radio.
Στην εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» ξετυλίχτηκε το κουβάρι μιας ιδιαίτερα δυσώδους ιστορίας που έχει χρονική απαρχή το έτος 2006-2007.
Σε αυτή πρωταγωνιστούν δυο εταιρείες-φαντάσματα, η Nexous E.Π.Ε. και η Eurogreen Ε.Π.Ε., οι οποίες –άγνωστο με ποιον τρόπο- κατόρθωσαν να συλλέξουν τα προσωπικά δεδομένα των αγροτών του Νομού και στη συνέχεια να εκδώσουν εικονικά τιμολόγια για εμπορεύματα που (υποτίθεται πως) αγόρασαν από εκείνους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν αναφερόμαστε στο συσκευαστήριο- διαλογητήριο γεωργικών προϊόντων με την επωνυμία Eurogreen Ε.Π.Ε. του οποίου μέτοχοι είναι οι Κυρλής Στέφανος και Κονδυλόπουλος Παναγιώτης. Πρόκειται για συνωνυμία.
«Αγόραζαν» ακόμα και από νεκρούς!

Το οξύμωρο του οικονομικού σκανδάλου που οφείλει να απασχολήσει τις εισαγγελικές Αρχές είναι ότι οι εταιρείες-φαντάσματα εμφανίζονται να αγοράζουν «εμπόρευμα» ακόμα και από πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή…
Η επιχείρηση ήταν πολύ καλά οργανωμένη. Οι δυο εταιρείες που εμφανίζονταν ως αγοραστές χιλιάδων τόνων αγροτικών προϊόντων, έκοβαν τα τιμολόγια στα ονόματα των παραγωγών, εισπράττοντας –στη συνέχεια- τις επιστροφές από την Εφορία.
Στη συνέχεια, βέβαια, τα φυσικά πρόσωπα που συνέστησαν τις εταιρείες εξαφανίζονταν, αφήνοντας το λογαριασμό σε άλλους. Σε ποιους; Τους ανυποψίαστους αγρότες.
Καλούνται να πληρώσουν τα «σπασμένα»

Δημιουργεί εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση για τα αντανακλαστικά των επίσημων φορέων και των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, το γεγονός ότι πριν από λίγες μόλις ημέρες χιλιάδες αγρότες κλήθηκαν από τις κατά τόπους ΔΟΥ να πληρώσουν τη «νύφη» (όπου «νύφη, βάλτε φόρους). Και μάλιστα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Ακόμα πιο αλγεινή εντύπωση προκαλεί όμως το γεγονός ότι παρόλο που οι ίδιοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αναγνωρίζουν ότι τα τιμολόγια έχουν εκδοθεί από «εικονικές επιχειρήσεις», παραδέχονται δηλαδή την απάτη, εντούτοις δεν κινούν τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές. Αντίθετα απειλούν με επιμέρους πρόστιμα ακόμα και με διοικητικές κυρώσεις τα θύματα της ιστορίας.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση ενός παραγωγού, του Γ.Μ. στο όνομα του οποίου η Eurogreen  E.Π.Ε. εξέδωσε τιμολόγιο 65.280 ευρώ.
Δείτε το έγγραφο


Στη ραδιοφωνική εκπομπή παρενέβη και ο κ. Νίκος Χανιάς ο οποίος εκπροσωπεί ορισμένους από τους εξαπατημένους παραγωγούς.
ΠΗΓΗ ΖΟΥΓΚΛΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο βλάκας της χρονιάς Βίντεο


Ο βλάκας της χρονιάς
Τελικά ο Einstein είχε δίκιο όταν έλεγε ότι η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια…

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξέχασε σπάτουλα σε κοιλιά ασθενούς του!



Γιατρέ, την επόμενη φορά, κοίτα να ξεχάσεις μέσα σε κανέναν άλλο ασθενή, ολόκληρη την εργαλειοθήκη, όχι μόνο τη σπάτουλα!!

Το τραγικό λάθος του, να ξεχάσει μία σπάτουλα στην κοιλιά ασθενούς του, τού στοίχησε μία καταδίκη δέκα μηνών με 3ετή αναστολή.


Μία 56χρονη εισήχθη το 2005 στο νοσοκομείο Σερρών, και υποβλήθηκε σε υστερεκτομή, μετά όμως...


από την εγχείρηση η κατάστασή της χειροτέρεψε. 


Λόγω της ραγδαίας αυτής επιδείνωσης εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε «ξεχαστεί» μία σπάτουλα στην κοιλιά της. 


Η γυναίκα οδηγήθηκε για δεύτερη φορά στο χειρουργείο προκειμένου να αφαιρεθεί το χειρουργικό εργαλείο.


Ο κατηγορούμενος ιατρός καταδικάστηκε από το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης σε δέκα μήνες με 3ετή αναστολή, ενώ οι συνεργάτες του καταδικάστηκαν σε 8μήνες με 3ετή αναστολή.


Απολογούμενος στο δικαστήριο ο χειρουργός δήλωσε πως ήταν μία δύσκολη επέμβαση, ωστόσο αισθάνεται ντροπή που ξέχασε ένα χειρουργικό εργαλείο μήκους 24 εκατοστών και βάρους 160 γραμμαρίων μέσα σε μία ασθενή του.
 24GR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΙΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ; H άρνηση εκτέλεσης διαταγής καταστολής όχλου ήταν η αιτία καρατόμησης της ηγεσίας του Στρατού!



Νέες αποκαλύψεις για τις αναφορές του τ.Υπουργού στους Γάλλους! Τι αποκαλύφθηκε στο Γαλλικό κανάλι 5, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 ;;


Στα 14 χρόνια λειτουργίας μας, είδαμε τον Στρατό να χρησιμοποιείται άλλοτε ως μέσο μπίζνας, κομπίνας και καταλήστευσης των ταμείων του κράτους, από πολιτικούς με off shore εταιρίες και μεθόδους αποπληρωμής αλά Goldman Sachs !!!


Μεθόδους που σου επέβαλαν να αγοράσεις οπλικά συστήματα , σου έβρισκαν τράπεζα να σου δανείσει , συμβόλαια συντήρησης του εξοπλισμού και εταιρίες να σου εκπαιδεύσουν το προσωπικό!


ΤΕΤΡΑΠΛΟ κέρδος δηλαδή, μιας και...


χωρίς μία αποκτούσες ένα πολυδιαφημισμένο οπλικό σύστημα για να κάνεις τον μπαμπούλα στην περιοχή!


Μόνο που σε όλο αυτό το αμαρτωλό σύστημα, ένα ποσοστό που ξεπερνούσε πάντα το 65%, όδευε σε κομματικά ταμεία, off-shore επιχειρήσεις, τσέπες πολιτικών καθώς και μεσαζόντων των οπλικών συστημάτων!


Και ο λαός, πλήρωνε πάντα ως … κύριος (για να μην χρησιμοποιήσω την πασίγνωστη διεθνώς ελληνική λέξη) τα κόλπα που οργάνωνε η Goldman Sachs και τα τσιράκια της!


Είναι φυσιολογικό σε ένα τέτοιο αμαρτωλό σύστημα να υπήρξαν ΚΑΙ στρατιωτικοί που «πάτησαν» τον όρκο τους και έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι! Είμαι βέβαιος γι αυτό!


Όμως οι στρατιωτικοί αυτοί, είναι κατά την κρίση μου ελάχιστοι !
Λίγο περισσότεροι είναι αυτοί, που πιέστηκαν από πολιτικούς , ενέδωσαν και έβαλαν τελικά την υπογραφή τους έτσι ώστε να αγοράσουμε ότι ποιο άχρηστο είχε κατά καιρούς η παγκόσμια αγορά!
Σίγουρα όμως, δεν είναι αυτοί οι υπαίτιοι της κούρσας των εξοπλισμών! Σίγουρα δεν είναι αυτοί οι διοργανωτές του πάρτι της λεηλασίας της περιουσίας του Ελληνικού Λαού!


Χρηματοδότες – έμποροι όπλων, υπουργοί και Πρωθυπουργοί, είναι οι κατ εξοχήν υπαίτιοι της τεράστιας και διαχρονικής αυτής λεηλασίας!


Όλα τα παραπάνω, φαίνεται ότι διαφεύγουν στον τέως υπουργό Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη!


Η για να είμαι ποιο δίκαιος, προσποιείται ότι του διαφεύγουν, διότι τα γνωρίζει πολύ καλά!


Το ΠΑΣΟΚ, με τις αγορές του «αιώνα» σε αμερικανικά κυρίως προϊόντα την δεκαετία του 80 και 90, σπατάλησε τρισεκατομμύρια ευρώ σε αγορές Αμερικανικής Πραμάτειας της Goldman Sachs, και το μόνο που κατάφερε είναι να αμφισβητηθεί το μισό Αιγαίο , να χάσουν τη ζωή τους τρία παλληκάρια μας στα Ίμια και δέκα Έλληνες πιλότοι στο Αιγαίο!


Κατά τα άλλα, το μαύρο χρήμα έρεε άφθονο στα κομματικά γραφεία, και οι βίλες των υπουργών γινόντουσαν ολοένα και ποιο χλιδάτες, άλλοτε από τα δωράκια των εμπόρων, άλλοτε από τις χρηματοδότριες τράπεζες και άλλοτε από το απ ευθείας μπαξίσι που έπαιρναν ως ΜΙΖΑ !


Μέσα σε ένα τέτοιο πανάθλιο και διεφθαρμένο κράτος-φέουδο, οι Στρατιωτικοί στην Ελλάδα, ούτε είχαν την δυνατότητα ούτε και κατάφεραν ποτέ να επιβάλουν τον εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών στις πολιτικές ηγεσίες!


Για την ακρίβεια, όχι «Πραξικόπημα» δεν μπορούσαν να κάνουν, αλλά ούτε καν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για καθημερινά θέματα λειτουργίας του Στρατεύματος!


Η δομή, η σύνθεση και η λειτουργία του Ελληνικού Στρατού, όλα αυτά τα χρόνια, είχε ως γνώμονα την ύπαρξή του μόνο και μόνο γιατί δίπλα μας βρίσκεται η Τουρκία!


Οι κομματικές αντιθέσεις είχαν εισχωρήσει και στο στράτευμα, το οποίο είχε γίνει μετά το 74, η απόλυτη εικόνα και ομοίωση της Ελληνικής Κοινωνίας!


Οποιος λοιπόν πιστεύει ότι θα μπορούσαν πέντε- δέκα Αξιωματικοί να κάνουν κίνημα στον στρατό, ή είναι άσχετος, ή είναι μεγάλος ψεύτης ή έχει δηλώσει «τρανσέξουαλ» και δεν πήγε καν στο Στρατό (συγχωρέστε με αλλά δεν άντεξα και το έγραψα)!


Διότι, όποιος υπηρέτησε έστω και ένα εξάμηνο στον Ελληνικό Στρατό, γνωρίζει καλά, ότι για να δωθεί μια διαταγή να κινηθούν άρματα και οχήματα του Στρατού, ισοδυναμεί στην ουσία με την … Ανάσταση του Λαζάρου!!!


Ποιο εύκολα μπορεί να αναστηθεί ένας νεκρός, παρά να κινηθεί μια μονάδα σε πολιτική ζώνη!


Ποιο εύκολα τετραγωνίζεις έναν … κύκλο, παρά να κάνεις κάτι στον Στρατό χωρίς να σε πάρουν είδηση … πριν καν το σκεφτείς!


Δεν θα αναλωθώ στο γιατί και στις γενεσιουργές αιτίες της αδυναμίας πραξικοπήματος στην Ελληνικό Στρατό, γιατί αυτές είναι γνωστές σε όλους, πλην ίσως του κ. Μπεγλίτη!!!


Από τη στιγμή που οι μισοί αξιωματικοί είναι εγγεγραμμένοι σε δεξιά κόμματα και οι άλλοι μισοί σε αριστερά, έναντι ποιων κύριε Μπεγλίτη θα «πραξικοπηματούσαν»; Εναντι των κομμάτων που τους τοποθέτησαν στις θέσεις τους ή έναντι των κομμάτων που αποτελούσαν τους … εγγυητές της θεωρίας … «μη πόλεμος» ;;;


Πιστεύω ακράδαντα ότι οι Έλληνες αξιωματικοί είναι από τους καλύτερους παγκοσμίως! Αλλά στις Στρατιωτικές Αξίες του παραδοσιακού πολέμου! 


Όταν μιλάς σε έναν Ελληνα Αξιωματικό για Πραξικόπημα, είναι σα να προσπαθείς να μιλήσεις Κινέζικα σε έναν … Εξωγήινο!


Τόσο απλά είναι τα πράγματα κύριε Μπεγλίτη!


Κι ερχόμαστε τώρα στο προκείμενο!


ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Η ΑΠΕΙΛΗ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Γιατί το είπε στις Κάννες; Γιατί το είπε ο Μπεγλίτης;


O λόγος είναι απλός!


Στην Ελλάδα, ο Στρατός είναι το εύκολο θύμα! Μπορείς να του φορτώσεις τα πάντα! Μέχρι που μπορείς να δίνεις συνεντεύξεις στο Mega την ώρα που οι Τούρκοι σκοτώνουν τα παιδιά μας και εσύ να κάνεις τον … Υπουργό!


Μπορείς να παίρνεις τη σημαία από ένα νησί και να λες ότι την πήρε ο αέρας!


Διότι όπως κατάφεραν οι πολιτικοί να μην υπάρχει συνέχεια στην πολιτική μας όταν αλλάζουν οι υπουργοί έτσι κατάφεραν να επιβάλουν την ίδια κατάσταση και στο Στράτευμα!


ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΡΑΔΙΑΣΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ , φαίνεται από ένα και μόνο πράγμα:


Αν υποθέσουμε ότι κάποιοι ετοίμαζαν πραξικόπημα, τότε, με απλές ενδείξεις, ειδικά τούτες τις κρίσιμες ώρες, θα μπορούσε ο υπουργός να τους περάσει ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ !


Γιατί δεν έγινε αυτό;


Γιατί, καρατόμησε 20 ικανότατα στελέχη ;


Γιατί σήμερα όλοι οι … κατηγορούμενοι για Αποστασία αποστρατεύτηκαν με όλες τις τιμές και δόξες καθώς και όλες τις συνταξιοδοτικές παροχές;


ΓΙΑΤΙ πολύ απλά όλα αυτά ήταν παραμύθια!


Ούτε ποτέ τους στασίασαν και ούτε ποτέ τους συναντήθηκαν έστω και για λίγο οι 20 αυτοί αξιωματικοί!


Κοιτάχτε τον Γιάγκο και πείτε μου σας παρακαλώ, αν αυτός ο άνθρωπος , σας «κάνει» για αξιωματικός που μπορεί να προβεί σε πραξικόπημα!


Μην τρελαθούμε όλοι σε τούτη εδώ τη χώρα!!!


ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΚΥΠΑΤΖΙΔΙΚΕΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ;


Αν ήταν μια χώρα, που πλησίασε πολύ κοντά στην αλήθεια όσων συνέβησαν, αυτή ήταν η Γαλλία ! Στις δημόσιες συζητήσεις που έγιναν στην κρατική τηλεόραση, ο Παπανδρέου απογυμνώθηκε τόσο από Σοσιαλιστές όσο και από δεξιούς Γάλλους! Και κυρίως από Έλληνες που ζουν χρόνια στη Γαλλία και γνωρίζουν πολύ καλά τα τεκταινόμενα στη χώρα!


Στην Ελλάδα το θέμα είχε καλυφθεί καλά και έπρεπε να τονιστεί προς της Γαλλία, ότι η υπογραφή των Φρεγατών μπορεί να αναθεωρηθεί αν συνεχίσουν να μιλάνε για την πραγματική πολιτική και τις αλλαγές στο Στράτευμα!


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ:


Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, στις 7 παρά πέντε το απόγευμα, στο Γαλλικό κανάλι 5 διεξαγόταν μια μεγάλη συζήτηση με πολλούς καλεσμένους, για τα φλέγοντα θέματα της Ελλάδας και του δημοψηφίσματος .


Ενας δημοσιογράφος - αναλυτής αποκάλυψε στα εκατομμύρια Γάλλων που παρακολουθούσαν την εκπομπή ότι ο πραγματικός λόγος της αποστρατείας της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, ΔΕΝ ήταν το πραξικόπημα! 


Αυτό μπορεί να βόλευε την Ελληνική Κυβέρνηση που ήθελε πάση θυσία να κερδίσει χρόνο.


Όταν τον ρώτησαν όλοι οι παριστάμενοι, γιατί τότε τους αποστράτευσαν είπε επί λέξη:


"O ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΟΤΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΣΕ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ !!!"


Η συζήτηση στο σημείο αυτό άναψε και κατόπιν αφού είπαν όλοι τις γνώμες τους , το θέμα που ακολούθησε ήταν ότι η Ελληνική αστυνομία δεν επαρκεί και εμφανίζεται κουρασμένη...


Αυτή την συζήτηση ήθελε να σταματήσει με την εμφάνισή του ο Πάνος Μπεγλίτης στο ΣΚΑΙ. Αυτή που άρχισε να γίνεται στη Γαλλία για την συμμετοχή του Στρατού στην καταστολή όχλου! Ηθελε να προλάβει τις διαστάσεις και να την σταματήσει εν τη γενέσει της, υπενθυμίζοντας στους Γάλλους, το τελευταίο συμβόλαιο που είχε υπογράψει! Το συμβόλαιο ναυπήγησης Γαλλικών Φρεγατών! Το τελευταίο βέβαια… ξέχασε να το πει !!!


Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς, ότι ξεκινά η δικαίωση των Aegean Times, που πολύ νωρίτερα είχαμε αποκαλύψει την περίφημη υπόθεση με το «άνοιγμα» της «Διαταγής Καταστολής Όχλου» από το Στρατό καθώς και της Ασκήσεως Παρμενίωνας που προέβλεπε την απομάκρυνση πολιτών και πολιτικών από το Κοινοβούλιο με ελικόπτερα του Στρατού!


Όλα όσα διαρρέονται εντέχνως για δήθεν πραξικοπήματα και στάσεις αξιωματικών, αποτελούν απίθανες ανοησίες του ίδιου του Πρωθυπουργού αλλά και όσων ισχυρίζονται κάτι τέτοιο.


Ο λόγος της καρατόμησης της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του ΣΤΡΑΤΟΥ ήταν ένας και μοναδικός!


Δεν ήθελε ο Στρατός , στην αλλαγή του νέου Αμυντικού δόγματος να αναλάβει τέτοιους επικίνδυνους ρόλους!


Ρόλους που έφερναν κοντά τις μνήμες του Πολυτεχνείου!


Τα ΜΑΤ, μετά από την κοροϊδία του υπουργού, κάνουν στην ουσία «λευκή» απεργία , και με τίποτε δεν έχουν το ζήλο που επέδειξαν στις τελευταίες διαδηλώσεις, μιας και όπως λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί, «όχι μονό δεν πήραν αυτά που τους υποσχέθηκαν, αλλά τους έκοψαν και περισσότερα»!


Ετσι, το σχέδιο της Κυβέρνησης για ένα μικτό σχήμα Στρατού και Χωροφυλακής στην Ελλάδα, έδειχνε να ναυαγεί , αφού ειδικά από την πλευρά του Στρατού, έφτασαν σε σημείο να αρνηθούν να εκτελέσουν την διαταγή «καταστολής όχλου» του ΓΕΕΘΑ!


Τέλος, επειδή κάποιοι μας κατηγόρησαν ότι για όλα αυτά δεν «βγάζουμε» κάποια ντοκουμέντα, προφανώς δεν σκέφτονται ότι οι διαταγές αυτές έχουν περιορισμένο αριθμό αποδεκτών. Αρα, η ανάδειξη ενός τέτοιο εγγράφου, οδηγεί αυτομάτως και στην φωτογράφιση του ανθρώπου που το είχε ... πριν από εμάς!


Τέτοια χάρη, δεν κάναμε ούτε θα κάνουμε ποτέ σε κανέναν!


Κλείνω όμως με κάποια ερωτήματα:


Τόσος θόρυβος, τόση ένταση και τέτοια διάσταση που έλαβε η αποκάλυψη μας αυτή, δεν σας προβλημάτισε που δεν απασχόλησε κάποιο παραδοσιακό ΜΜΕ;


Δεν σας προβλημάτισε που ΔΕΝ διαψεύστηκε ΠΟΤΕ από κανέναν;


Όταν διαψεύδουν στο υπουργείο Αμυνας, ακόμη και … ένα ψήλου πήδημα, δεν σας προβλημάτισε ότι ΟΥΔΕΙΣ, μπήκε στον κόπο να πει ότι τέτοια διαταγή δεν υπήρξε ποτέ;


Ότι τέτοιο σενάριο στον Παρμενίωνα δεν έλαβε ποτέ χώρα;


Δεν σας προβληματίζει, πως μόλις ένα μεγάλο Γαλλικό κανάλι, αποκάλυψε την ύπαρξη αυτής της Διαταγής στην Ευρώπη, ο υπουργός Αμυνας αντί για να τη σχολιάσει μίλησε για μίζες και συμβόλαια με φρεγάτες και κυπατζίδικα Γαλλικά γραφεία;


Και πολύ περισσότερο, δεν σας προβληματίζει ότι ΔΕΝ ρωτήθηκε ποτέ –έστω και off the record- ένας εκ των Αρχηγών των τριών όπλων μας, αν διάβασε ποτέ τέτοια άκρως απόρρητη διαταγή;


H γνώμη μου είναι, ότι αν θέλουμε να σώσουμε την κατάσταση στη χώρα και να περισώσουμε την τιμή των Ενόπλων μας Δυνάμεων, από τα κάθε λογής «σταγονίδια» … θα πρέπει άμεσα να εξοβελιστούν από το πολιτικό μας σύστημα όλοι αυτοί που ενέπλεξαν το Στρατό σε παιχνίδια «πραξικοπημάτων» και να δικαστούν από τα αρμόδια δικαστήρια!


Με το θέμα όπως σας είχα πει και στο προηγούμενο άρθρο μου, δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα…



Γιώργος Αδαλής 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ