Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΚ: Υπαξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας αποπλάνησε 7χρονο κοριτσάκι!


fwtografiara 200x157 ΣΟΚ: Υπαξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας αποπλάνησε 7χρονο κοριτσάκι!  Η είδηση προκαλεί σάλο στους κόλπους της πολεμικής αεροπορίας…

To άτυχο κοριτσάκι, είχε πάει στο σπίτι του υπαξιωματικού, μαζί με τους γονείς του…

Σύμφωνα με το dete.gr, που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας ”Κόσμος”, η σεξουαλική παρενόχληση από τον υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, έγινε στο σπίτι του, με θύμα την 7χρονη κόρη φίλου του!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπαξιωματικός είχε καλέσει το φιλικό ζευγάρι για δείπνο, στο σπίτι του. Κάποια στιγμή, οδήγησε τη μικρή σε παιδικό δωμάτιο, δήθεν για να της δείξει κάποια παιχνίδια. Εκεί, φέρεται να την ανάγκασε να προβεί σε άσεμνες χειρονομίες, ενώ και ο ίδιος, σύμφωνα με τις καταγγελίες, της έδειξε τα γεννητικά του όργανα!
Την ίδια στιγμή οι γονείς της μικρής έτρωγαν αμέριμνοι, με την σύζυγο του υπαξιωματικού! Στο σπίτι, αλλά σε άλλο χώρο, ήταν και τα παιδιά του υπαξιωματικού.
Η μικρή εξιστόρησε με κάθε λεπτομέρεια, όλα όσα της συνέβησαν στους γονείς της και εκείνοι με την σειρά τους κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία. Σύμφωνα με το dete.gr, ο άνδρας που είχε απομονώσει την 7χρονη για να φέρει εις πέρας τα ανώμαλα σχέδιά του, συνελήφθη και οδηγήθηκε με περιπολικό στο Αεροδικείο Αθηνών.
Ήδη συντάχθηκε δικογραφία στην οποία συμπεριελήφθη και ιατροδικαστική έκθεση. Η 7χρονη ήταν σε κατάσταση σοκ, ενώ το περιστατικό προκάλεσε σάλο και στην Πολεμική Αεροπορία.
Από το πρωί της Τρίτης (οπότε και το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε) εργαζόμενοι της Μονάδας συζητούν το θέμα. Ακόμη και οι πιο «κολλητοί» του συγκεκριμένου υπαξιωματικού πέφτουν από τα σύννεφα στο άκουσμα της είδησης…
 http://ierosagon.org
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλούνται σκούτερ Honda στην Ελλάδα



Όσοι έχετε αγοράσει σκούτερ της Honda επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕΒΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των μοτοσικλετών HONDA στην Ελλάδα, ανακαλεί τα σκούτερ HONDA τύπου...


ΝΗΧ110ΕΧ LEAD.


Η ανάκληση αφορά 288 σκούτερ, παραγωγής από 27 Ιανουαρίου 2010 έως 23 Μαΐου 2011, στα οποία ενδέχεται η εφαρμογή/επικάλυψη με γράσο στην περιοχή που εδράζεται η βίδα στην υποδοχή της μανέτας του εμπρόσθιου φρένου, να είναι ελλιπής με αποτέλεσμα τη δημιουργία σκουριάς στην περιοχή.
Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ομαλή λειτουργία της μανέτας του εμπρόσθιου φρένου με ενδεχόμενο «κόλλημα» της μανέτας (ακόμα και έπειτα από την απελευθέρωση της από τον οδηγό) ενώ στην χειρότερη περίπτωση μπορεί να προκαλέσει μπλοκάρισμα του εμπρός φρένου.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της HONDA για να γίνει αντικατάσταση της βίδας στην υποδοχή της μανέτας του εμπρόσθιου φρένου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕΒΕ στα τηλέφωνα 210 3483624 και 797 με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: info@saracakis.gr.planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόκληση: "Χαλάνε" 4,5 εκ. ευρώ για το κανάλι της Βουλής


Ζητούν θυσίες από τον Ελληνικό λαό τα λαμόγια της Βουλής, και την ίδια στιγμή μοιράζουν αβέρτα τα χρήματα του Ελληνικού λαού στους "εκλεκτούς" τους!! Στα κομματόσκυλα που ζούνε εις βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων και εξυπηρετούν μικροκομματικές άθλιες σκοπιμότητες της εκάστοτε κυβέρνησης! Μετά μας μιλούν οι άθλιοι πολιτικάντηδες, προσπαθώντας να μας πείσουν, πως τα πράγματα στον τόπο μας έχουν αλλάξει!! 


Με προκλητικό τρόπο η Βουλή συνεχίζει να σπαταλά υπέρογκα ποσά για να συντηρεί τους υπαλλήλους του καναλιού του κοινοβουλίου.


Όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο νέος προϋπολογισμός της Βουλής προβλέπει πίστωση 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για το Κανάλι της Βουλής.


Από αυτά, περίπου 3.650.000 ευρώ δίνονται για την μισθοδοσία των 92 υπαλλήλων (12 δημοσιογράφοι και 80 τεχνικοί – διοικητικοί), ενώ 900.000 πάνε για πνευματικά δικαιώματα.


Υπό αυτά τα δεδομένα, ο μέσος μισθός των υπαλλήλων του Καναλιού της βουλής ανέρχεται σε 3.300 ευρώ!

24GR


Διαβάστε Περισσότερα »

Έσπασαν στο ξύλο τους ληστές οι επιβάτες του Προαστειακού

Νέα επίθεση από πλήθος αλλοδαπών κακοποιών κατά επιβατών αμαξοστοιχίας, αυτή τη φορά στον Προαστειακό, στο Κορωπί. 20 αλλοδαποί, μπλόκαραν τις πόρτες και με αιχμηρά αντικείμενα προσπάθησαν να ληστέψουν τουmetanastes_astinomia_kentro_skoupa_494_355ς επιβάτες, αποσπώντας τους ρολόγια, φορητούς υπολογιστές, γυναικείες τσάντες και ό,τι άλλο τους «γυάλισε» εκείνη τη στιγμή. Όμως, αυτή τη φορά οι επιβάτες αντέδρασαν, έγινε γενικευμένη συμπλοκή και οι αλλοδαποί ληστές τράπηκαν σε φυγή, πηγαίνοντας να κλάψουν στην αγκαλιά των αντιρατσιστικών ΜΚΟ και των αριστερών δικηγόρων που τους συνδράμουν νομικά όταν συλλαμβάνονται. Οι αλλοδαποί διέφυγαν, φυσικά ανενόχλητοι, με φορτηγάκι που τους περίμενε παρκαρισμένο έξω από το σταθμό του Προαστειακού.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη στα ελληνικά χρονικά επίθεση αυτού του τύπου, που παραπέμπει στη μεθοδολογία των αμερικανικών flash mobs, έγινε στον σταθμό του Ηλεκτρικού στα Κάτω Πατήσια (ο «ΕΚ» είχε ενημερώσει σχετικά), με τους πολίτες εκεί να αιφνιδιάζονται. Οι αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο της «αντιρατσιστικής» πολιτικής τους, δεν αντέδρασαν και δεν φρόντισαν για την φρούρηση των σταθμών. Πάλι καλά που στο Κορωπί φρόντισαν οι ίδιοι οι Έλληνες, κύριοι της ΕΛΑΣ...
elkosmos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι παθαίνει ένας άντρας στην Ινδία που τον πιάνει η γυναίκα του να την απατά?






Αυτό είναι το παράνομο ζευγάρι που τρώει ξύλο.
Δείτε το βίντεο...
crimesonair
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΑΚΟΛ για το κολυμβητήριο της Λιβαδειάς

Η υπομονή και η κατανόησή που δείξαμε προς όλους τους αρμόδιους, σε σχέση με τη λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου, εξαντλήθηκε ( μετά από ένα και πλέον μήνα), γι’ αυτό νοιώθουμε την ανάγκη, να δημοσιοποιήσουμε προς όλους τους ενδιαφερόμενους, τα γεγονότα όπως έχουν εξελιχθεί μέχρι σήμερα.



Πριν παραθέσουμε τα γεγονότα, οφείλουμε να σημειώσουμε, πως, κατ’ επανάληψη μας γνωστοποιήθηκε η θετική βούληση της δημοτικής αρχής, για την απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου.
Αλλά, καλύτερα, ας δούμε τα γεγονότα με χρονολογική σειρά και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Στις 8 Ιουνίου 2011, με επιστολή μας είχαμε καταγγείλει τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, που στόχευαν στην αναστολή λειτουργίας του κολυμβητηρίου, με διάφορα «αστήριχτα» επιχειρήματα.
Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειάς μας και μετά από σχετική όχλησή μας, ήταν, στις 14 Ιουνίου 2011, να πραγματοποιηθεί, στο γραφείο του κ. Δημάρχου, σύσκεψη, με στόχο την εξεύρεση κατάλληλης λύσης, για την απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου και συγκεκριμένα αρχίζοντας από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στη σύσκεψη αυτή, εκτός από τον Δήμαρχο κ. Παπαγγελή Νικόλαο, μετείχαν και ο Αντιδήμαρχος των Οικονομικών και Αναπληρωτής του Δημάρχου κ. Παπαλάμπρος Βασίλειος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λεβαδέων κ. Παπαδόπουλος Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Λεβαδέων (Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ.) κ. Καραμάνης Γεώργιος, καθώς και η Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου.
Κατά τη συζήτηση που αναπτύχθηκε και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών, μας ζητήθηκε να συμβάλουμε επικουρικά και παράλληλα με τις ενέργειες των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, έτσι ώστε να βρούμε λύσεις μείωσης του κόστους λειτουργίας του κολυμβητηρίου, για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με δεδομένο ότι αυτό ήταν και το εμπόδιο της απρόσκοπτης λειτουργίας του.
Αν και, από την προηγούμενη συνάντησή μας, ήμασταν σε αναμονή, προκειμένου να καταθέσουμε τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, ως προς τη μείωση του κόστους λειτουργίας του κολυμβητηρίου, στις 15 Σεπτεμβρίου 2011, μας δόθηκε για χρήση το κολυμβητήριο, για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Να σημειώσουμε, πως, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, συμμετείχαν στις δραστηριότητες του τμήματος κολύμβησης του Ομίλου μας, σαράντα εννέα (49) αθλητές και αθλήτριες, καθώς και δέκα εννέα (19) ενήλικες. Στη συνέχεια προστέθηκαν κι άλλα τριάντα (30) νέα παιδιά, δηλαδή ένα σύνολο αρκετά μεγάλο, για τα δεδομένα της Πόλης μας.
Παρά τις καλές προϋποθέσεις, για την έναρξη της νέας περιόδου, στις 17 Οκτωβρίου 2011, χωρίς καμία προειδοποίηση, διακόπηκε και πάλι η λειτουργία του κολυμβητηρίου, λόγω έλλειψης πετρελαίου, όπως μας ενημέρωσαν εκ των υστέρων. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ. κ. Καραμάνη Γεώργιο, μας διαβεβαίωσε, ότι, «η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου, ήταν θέμα ολίγων ημερών και συγκεκριμένα μέχρι την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης». Στη συνέχεια και μετά τη διάθεση στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, σε νέα επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ., μας βεβαίωνε, πως η καθυστέρηση προμήθειας πετρελαίου οφειλόταν στον προμηθευτή, με την αιτιολογία ότι δεν είχε εγκριθεί η σχετική πίστωση από την αρμόδια υπηρεσία. Όλα αυτά , όπως και η αναφορά στην απεργία των τελωνιακών , δυστυχώς αποδείχθηκαν «φθηνές δικαιολογίες», γιατί σε επικοινωνία που κάναμε με τον προμηθευτή, ενημερωθήκαμε, πως δεν προτίθεται να παραδώσει πετρέλαιο, αν δεν του εξοφληθούν προηγούμενες οφειλές, γεγονός που αναγκάστηκε να μας το επιβεβαιώσει εκ των υστέρων και ο κ. Καραμάνης Γεώργιος.
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε, πως την ίδια περίοδο, ο δημοτικός υπάλληλος του κολυμβητηρίου, διέδιδε πως αν δεν προηγηθεί η προμήθεια ενός ειδικού καλύμματος του νερού, δεν ενδείκνυται η προμήθεια πετρελαίου, γιατί «θα τελείωνε γρήγορα», με συνέπια την αύξηση του κόστους λειτουργίας.. Την καθυστέρηση της προμήθειας του ειδικού καλύμματος, ο κ. Καραμάνης, την αιτιολογούσε, γιατί όπως έλεγε, είχε μία μόνο προσφορά στη διάθεσή του, την οποία προσκόμισε ο προαναφερόμενος δημοτικός υπάλληλος, και για να είναι σύννομη η διαδικασία της προμήθειας έπρεπε να έχει στα χέρια του τουλάχιστον μία ακόμη προσφορά.
Στην προσπάθειά μας να διευκολύνουμε, με την εξασφάλιση κι άλλης προσφοράς, για το ειδικό κάλυμμα, δίνοντας τα απαιτούμενα στοιχεία σε εκπρόσωπο υποψήφιας εταιρείας, όταν επισκεφτήκαμε το κολυμβητήριο, αντιμετωπίσαμε την «εχθρική» συμπεριφορά του προαναφερόμενου δημοτικού υπαλλήλου, μ’ αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθειά μας και ως εκ τούτου να εγκαταλείψουμε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια .
Όπως αντιλαμβάνεστε, η διακοπή λειτουργίας του κολυμβητηρίου, είναι αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας του Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ. και γενικότερα της δημοτικής αρχής, γιατί παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις που έχουμε εισπράξει, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή περί της θετικής βούλησης του Δημάρχου, το κολυμβητήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένει κλειστό.
Με πρωτοβουλία του κ. Καραμάνη και κατόπιν προσκλήσεώς του , πραγματοποιήθηκε συνάντησή του , αποκλειστικά, με την Πρόεδρο του Ομίλου μας.
Η συνάντηση αυτή έγινε στις 2 Νοεμβρίου 2011, με την παρουσία και του κ. Κουτσιώρη Βασιλείου, ειδικού συμβούλου του Δημάρχου, με το σκεπτικό να ξεπεραστούν τα εμπόδια της αναστολής λειτουργίας του κολυμβητηρίου, προκειμένου να βρεθεί λύση. Αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης ήταν, να οριστεί ακόμα μια συνάντηση, για τις 7 Νοεμβρίου 2011.
Σ’ αυτή τη συνάντηση, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, για μία ακόμη φορά μας μετέφερε τη θετική βούληση του κ. Δημάρχου. Στη συνέχεια έγινε διεξοδική συζήτηση επί των τεχνικών στοιχείων που είχαμε συλλέξει, τα οποία και παραδώσαμε προς αξιολόγηση, από την υλοποίηση των οποίων, κατά την άποψή μας, θα προκύψει μείωση του κόστους λειτουργίας του κολυμβητηρίου, μέχρι και 50%, έναντι προηγούμενων περιόδων.( επισυνάπτουμε με έγγραφο τις προτάσεις που καταθέσαμε ).
Πέραν των τεχνικών προτάσεών μας, στη συνάντηση αυτή δεχθήκαμε ακόμη και τη διακοπή λειτουργίας του κολυμβητήριου, για ένα μήνα, δηλαδή δεκαπέντε ημέρες τα Χριστούγεννα και αντίστοιχα το Πάσχα, μειώνοντας έτσι κατά 10% ακόμη περισσότερο το κόστος.
Για την αξιολόγηση του οφέλους (κόστος επενδύσεων-μείωση κόστους καυσίμου-άρα χρόνος απόσβεσης), ζητήσαμε τα στοιχεία κόστους για το 2010. Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας δόθηκε, το κόστος, για το 2010, έφτασε στο ποσό των 45.000 €, με τιμή προμήθειας πετρελαίου από 0,57~0,65 € ανά λίτρο. Από την εμπειρία μας , αμφισβητήσαμε το ύψος της δαπάνης αυτής και ζητήσαμε και τα στοιχεία, για το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2011, μέχρι και 17 Οκτωβρίου 2011, σύμφωνα με τα οποία είχε καταναλωθεί πετρέλαιο αξίας 25.500 € με τιμή ανά λίτρο 0,80~0,92 €, δηλαδή με αυξημένη τιμή ανά λίτρο έναντι αυτής του 2010 ( από 18 Οκτωβρίου έως 18 Δεκεμβρίου πόσο πετρέλαιο θα μπορούσε να καταναλωθεί ; ). Από τα προαναφερόμενα στοιχεία προκύπτει, ότι, το ετήσιο κόστος του καυσίμου, δηλαδή μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2011, σε καμία περίπτωση δεν θα έφθανε κατά την άποψή μας, το ποσό των 45.000 €.
Τελειώνοντας τη συζήτηση που κάναμε με τον κ. Κουτσιώρη Βασίλειο, μας υποσχέθηκε πως θα μελετούσε τις προτάσεις μας και αφού ενημέρωνε και τον κ. Δήμαρχο θα μας γνωστοποιούσε, μέσα σε δύο ημέρες, δηλαδή το αργότερο μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2011, την τελική απόφασή τους.
Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα, παρά τις όποιες προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μαζί του, εισπράττοντας για μία ακόμη φορά την απαξιωτική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής προς τον ΄Ομιλό μας, εφόσον καμία ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί και το κολυμβητήριο παραμένει ακόμη κλειστό.
Μετά απ’ όλα αυτά, εύλογα προκύπτει το ερώτημα, πως είναι δυνατόν να εισπράττουμε επανειλημμένα τη διαβεβαίωση της θετικής βούλησης, όλων των αρμοδίων, ακόμη και του κ. Δημάρχου, αλλά το κολυμβητήριο να παραμένει κλειστό ; Επομένως κάποιοι δεν εκτελούν τις υποχρεώσεις τους ή οι όποιες «θετικές» μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις ήταν το πρόσχημα, για τη μη λειτουργία του κολυμβητηρίου.
Θα παρακαλούσαμε όλους όσους εμπλέκονται με την υπόθεση του κολυμβητηρίου, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να σεβαστούν τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, τα πολυάριθμα μέλη αυτού του ιστορικού Συλλόγου της Πόλης μας, την ιστορία του Ομίλου μας, καθώς και την ανάγκη πολλών συμπολιτών μας, έτσι ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός τους σε βάρος όλων αυτών. ΄Εφθασε η ώρα που ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ———————————————————————————-
Πρoς: κ. Καραμάνη Γεώργιο
Πρόεδρο Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ.
Κοινοποίηση : Δήμος Λεβαδέων
ΘΕΜΑ : ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ
Κύριοι
Σε συνέχεια των προφορικών μας συνεννοήσεων σχετικά με την αναζήτηση τρόπων και μεθόδων μείωσης του κόστους λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Δημοτικού κολυμβητηρίου και την υπόσχεση μας να συντρέξουμε επικουρικά και παράλληλα ,βεβαίως, προς τις δικές σας τεχνικές υπηρεσίες , σας ενημερώνουμε ότι έχουμε στη διάθεση σας κάποιες προτάσεις επί του άνω θέματος. Εφόσον ,έχετε και εσείς ολοκληρώσει την ερευνά σας , παραμένουμε στη διάθεση σας ώστε να βρεθεί λύση στο άνω πρόβλημα..
Οι προτάσεις μας έχουν ως εξής:
Α) Χημικός καθαρισμός εναλλάκτη και λέβητα
Μετά την επιτόπου παρουσία μας στο χώρο των εγκαταστάσεων διαπιστώσαμε πολύ μεγάλη απόθεση ασβεστολιθικού ιζήματος στον εναλλάκτη θερμότητας. Θεωρούμε βέβαιη την ύπαρξη αναλόγων πετρωμάτων και στους αυλούς απαγωγής καυσαερίων του υδροθαλάμου. Όπως , λοιπόν, σας είναι γνωστό , η κάλυψη των αυλών και στοιχείων εναλλάκτη από έστω ένα ( 1 ) mm ιζήματος έχει κόστος απώλειας ενέργειας 7%
Σημειώστε ότι αυτή η εργασία είναι χαμηλού κόστους.
Β) Economizer μεταλλικός εναλλάκτης καυσαερίων
Πρόκειται για εγκατάσταση απαγωγής και αξιοποίησης θερμότητας των καυσαερίων
Δυστυχώς δεν έχουμε στοιχεία κόστους ,όμως θεωρούμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα υψηλού κόστους επένδυση και μπορεί να αποδώσει εξοικονόμηση άνω του 10% του κόστους.
Γ) Κεραμικός εναλλάκτης συμπύκνωσης καυσαερίων
Πρόκειται για εγκατάσταση υψηλού μεν κόστους όμως πολύ μεγάλης ενεργειακής εξοικονόμησης που αγγίζει το 20% περίπου και σύμφωνα με τους υπολογισμούς των τεχνικών της προτείνουσας εταιρείας ( με σύγκριση τιμών πετρελαίου) μπορεί να αποσβεσθεί το πολύ σε δύο χρόνια
Δ) Εναλλάκτης ζεστών νερών αποχέτευσης
Πρόκειται για εγκατάσταση απαγωγής και αξιοποίησης της θερμότητας των ζεστών αποχετευομένων νερών ( ντουζιέρες )
Βεβαίως ,σε αυτή την πρόταση, θα πρέπει να μετρηθεί η ποσότητα ( κυβικά μέτρα) νερού των αποδυτηρίων ώστε να μετρήσουμε την απώλεια και το κόστος ενέργειας και να αξιολογήσουμε το χρόνο απόσβεσης και άρα το συμφέρον της εγκατάστασης.
Ε) Κάλυψη της πισίνας του κολυμβητήριου
Είναι γνωστό ότι η υπαίθρια πισίνα έχει πολύ μεγάλες ενεργειακές απώλειες λόγω της έκθεσης των υδάτων της στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες. Προκύπτει ,λοιπόν , απόλυτη ανάγκη περιορισμού αυτών των απωλειών. Εξετάσαμε τις δυνατότητες κάλυψης του κολυμβητήριου αλλά αυτή η κατασκευή θεωρήθηκε πολύ υψηλού και άρα ασύμφορου κόστους ( ξεπερνά τις 60.000 €). Επιπροσθέτως , λόγω του μικρού όγκου της κατασκευής θεωρείται και ανθυγιεινή.
Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, στραφήκαμε στην αναζήτηση τρόπων κάλυψης της πισίνας ( χώρος couloirs ) και καλέσαμε προμηθευτές προκειμένου να μας κάνουν τεχνικές και οικονομικές προτάσεις , ώστε να τις θέσουμε υπόψη σας. Δυστυχώς όμως, όταν μεταβήκαμε με αντιπρόσωπο εταιρείας ,δεν μας επετράπη από εκπρόσωπο σας η είσοδος, με τρόπο δυστυχώς προσβλητικό και απαξιωτικό, που μας ανάγκασε να αποχωρήσουμε..
Κατόπιν τούτου θεωρήσαμε σκόπιμο να ακυρώσουμε τα υπόλοιπα ραντεβού με άλλες προμηθεύτριες εταιρίες.
ΣΤ) Αλλαγή Καυστήρα
Πρόκειται για αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου από καυστήρα καύσης βιολογικών καυσίμων (pellets, βιομάζας και πιθανώς ξύλων) στον υπάρχοντα λέβητα
Το κόστος αυτής της εγκατάστασης δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, η εξοικονόμηση κόστους , όμως, είναι ιδιαίτερα σημαντική και ξεπερνά το 50 %
Ζ) Περιορισμός απωλειών
Ένα γνωστό ,επίσης, πρόβλημα στην πισίνα είναι οι απώλειες ζεστού νερού που αναπληρώνεται από κρύο προκειμένου να διατηρηθεί η στάθμη. Τα σημεία των διαρροών δεν είναι δυνατόν να εντοπισθούν αυτή την εποχή και προτείνουμε να γίνει αυτό το καλοκαίρι όταν κλείσει η πισίνα, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να πρεσάρουμε το υδραυλικό δίκτυο και εάν και εφόσον αποκλείσουμε αυτό να στραφούμε στην στεγανοποίηση της δεξαμενής.
Πρόκειται για εργασίες χαμηλής επένδυσης αλλά σημαντικές για την εξοικονόμηση κόστους.
Τέλος , άλλες λύσεις που αναζητήσαμε και βρήκαμε είναι:
α) αντλίες θερμότητας οι οποίες ,όμως, θεωρούμε ότι είναι πολύ υψηλού κόστους εγκατάσταση και μακρού χρόνου απόσβεσης . Ενδείκνυται , ίσως, μόνο σε νέες εγκαταστάσεις
β) ηλιακούς συλλέκτες που , όμως , δεν προσφέρεται ο χώρος λόγο σκίασης από τα δέντρα
Πιστεύοντας , λοιπόν, ότι υπάρχουν λύσεις για σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας του κολυμβητηρίου , όπως αυτές που σας προτείνουμε, αλλά και των μεθόδων της δικής σας έρευνας, ευελπιστούμε , για τις δικές σας δράσεις ώστε να μην στερηθούνε αθλούμενοι αλλά κυρίως πάσχοντες συμπολίτες μας, την επί σαράντα τέσσερα ( 44 ) χρόνια ανελλιπούς προσφοράς της πισίνας , όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών στους πολίτες αυτής της πόλης, στην οποία το σύνολο σχεδόν των πολιτών διδάχθηκε (με την εποπτεία και διδασκαλία του Α.Κ.Ο.Λ) κολύμβηση .
Κλείνοντας την επιστολή , σας επισημαίνουμε ότι η λειτουργία του κολυμβητηρίου , ανεξάρτητα από το χρόνο υλοποίησης μεθόδων για τη μείωση κόστους , πρέπει να γίνει άμεσα διότι η αναμονή έχει γίνει μακρόχρονη και κουραστική για το πλήθος των ατόμων που κάνουν χρήση αυτού.
Παραμένουμε στη διάθεση σας, πρόθυμοι για κάθε διευκρίνιση επί των ανωτέρω, καθώς και για κάθε άλλη βοήθεια
Για τον Α.Κ.Ο.Λ
Η πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Γ. Θεοδώρου – Μπενέτου Χ. Αλογοσκούφης
Συνημμένα :
Τεχνικές και οικονομικές προτάσεις
Επιστολή διαμαρτυρίας εταιρείας TARTAN ΤΕΧΝΙΚ Α.Τ.Ε.Ε.
Υποσημείωση :
Να επισημανθεί ότι προφορικά προτείναμε μία ακόμα λύση , τη μείωση του όγκου του νερού με τη προσθήκη μπετού , λύση εύκολη και αποτελεσματική κατά την άποψή μας και με σημαντική μείωση κατανάλωσης καυσίμου
Διαβάστε Περισσότερα »

Κουκουλοφόροι σάπισαν στο ξύλο γυναίκα αστυνομικό με λοστάρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Ανάμεσα στους οκτώ αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων συμπεριλαμβάνεται και μία γυναίκα αστυνομικός, η οποία δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, οι οποίοι την ξυλοκόπησαν με μίσος, χτυπώντας την με....
λοστάρια σε όλο της το σώμα.
Η αστυνομικός δέχθηκε επίθεση έξω από το ξενοδοχείο Park στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες φοροαπαλλαγές καταργεί ο νέος Προϋπολογισμός


Τη μείωση ή και κατάργηση φοροαπαλλαγών για το 2012 προαναγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών μέσω του κειμένου του νέου προϋπολογισμού.
Στη σελίδα 62 της εισηγητικής έκθεσης αναφέρονται λεπτομερώς όλα τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί και αναμένεται να στηρίξουν το σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού για το 2012.
Τονίζεται ωστόσο το εξής: η ενίσχυση των εσόδων αναμένεται και από τις πρόσθετες δημοσιονομικές παρεμβάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν:
μείωση ή και κατάργηση ορισμένων πρόσθετων φορολογικών απαλλαγών και εξαιρέσεων
πλήρη απόδοση του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) που είναι σε ισχύ από το 2011 και
εξίσωση του συντελεστή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο (diesel) θέρμανσης με εκείνο του πετρελαίου (diesel) κίνησης, από τον Οκτώβριο του 2012.
Παράλληλα, στο κείμενο του προϋπολογισμού αναφέρονται και όλα τα μέτρα που έχουν ήδη θεσπιστεί και είναι:
πλήρης εφαρμογή του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου ορίου στο εισόδημα των φυσικών προσώπων από 12.000 σε 5.000 ευρώ
κατάργηση του μέτρου της έκπτωσης φόρου σε ποσοστό 10% επί του επιπλέον ποσού από το αφορολόγητο που συγκεντρώνεται με την προσκόμιση αποδείξεων
διεύρυνση των τεκμηρίων φορολόγησης σε όλους τους φορολογούμενους
συνέχιση της είσπραξης εσόδων από το τέλος επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες που έχει επιβληθεί από το έτος 2011
αλλαγή στο φόρο ακίνητης περιουσίας, με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την αύξηση των αντικειμενικών αξιών
συνέχιση της είσπραξης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας, που είναι ήδη σε ισχύ από το προηγούμενο έτος
επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις με μεγάλη κερδοφορία τη χρήση έτους 2010
πλήρης εφαρμογή της ειδικής ρύθμισης για τα ιδιωτικά σκάφη, με παύση της ισχύος της άδειας επαγγελματικού πλοίου αναψυχής
πλήρης απόδοση του μέτρου της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού του ΕΦΚ στον καπνό
πλήρης εφαρμογή της αύξησης του συντελεστή ΕΦΚ στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (diesel) θέρμανσης σε 60 ευρώ το χιλιόλιτρο για τα φυσικά πρόσωπα
και στην εξομοίωση του εν λόγω συντελεστή με εκείνο του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) κίνησης για τις επιχειρήσεις
συνέχιση της είσπραξης της ειδικής εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης από τα φυσικά πρόσωπα, και για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν στο 2011 και την
παρακράτηση της εισφοράς για τα εισοδήματα του 2012 από μισθωτούς και συνταξιούχους
πλήρης απόδοση του μέτρου αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από 13% σε 23%
πλήρης εφαρμογή του μέτρου επιβολής ΕΦΚ στο φυσικό αέριο
πλήρης εφαρμογή του σχεδίου δράσης για την είσπραξη ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο και
πλήρης απόδοση του νέου πλαισίου εκδίκασης φορολογικών διαφορών.
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε τροχιά παραίτησης από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο ΓΑΠ

Σε τροχιά παραίτησης από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο ΓΑΠ

Τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην αποχώρηση του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανοίγει ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως τουλάχιστον προκύπτει απο τις πρώτες συζητήσεις που έχει σήμερα με κορυφαία στελέχη του κόμματος.
Πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι ο κ.  Παπανδρέου επιχειρεί να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξει όσο το δυνατόν πιό ομαλά η δημόσια συζήτηση για το θέμα ετσι ωστε να μην τρωθεί περισσότερο το κύρος του και ταυτόχρονα να  εξελιχθει η επόμενη διαδικασία που είναι η ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε ήδη σήμερα με τους κ.κ.  τον Ευάγγελο Βενιζέλο ,Ανδρέα Λοβέρδο ,Δήμητρη Ρέππα, Αννα Διαμαντοπουλου, Κώστα Σκανδαλίδη και Χρ. Παπουτσή. Στον κυκλο αυτων των επαφών  συζήτησε τον τρόπο της αποχώρησης του ωστε να μην μειωθεί περαιτέρω προσωπικά, μετά και την παραίτηση του απο την πρωθυπουργία. «Εγω δεν πρόκειται να γίνω Καραμανλής» φερεται να είπε χαρακτηριστικα.  Οι συνομιλήτες του, τονισαν ότι η διαδικασία πρέπει να κινηθεί γρήγορα ετσι ωστε να δοθει η ευκαιριά στο ΠΑΣΟΚ να ανασυγκροτηθεί ενόψη της εκλογικής αναμέτρησης. Μάλιστα εγινε κουβέντα για το χρονοδιάγραμμα αλλα ακόμα και για το αν το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνχισει ως έχει η να προχωρήσει μια διαδικασία επανίδρυσης.Στο πλαίσιο αυτο κουβεντιάστηκαν θέματα που αφορούν το Καταστατικό του κόμματος και ενδεχόμενες αλλαγές του . Ο κ. Παπανδρέου υποχρεώθηκε να ανοίξει αυτη την κουβέντα καθώς έχει αντιληφθεί ότι εγκαταλείπεται καθημερινά απο τους εναπομείναντες υποστηρικτες του. Εκιμήσεις αναφέρουν  ότι από τους περίπου 120 βουλευτές που θεωρούνταν  ενθερμοι  υποστηρικτες του, περίπου  70 έχουν ήδη αλλαξει πορεία και έχουν στραφεί προς την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ συζητώντας με τους επικρατέστερους διαδόχους του. Με αυτα τα δεδομένα και  εφοσον οι εκλογες γινουν τον Φεβρουαριο η τον Μάρτιο η διαδικασία διαδοχης είναι πιθανόν να  δρομολογηθεί  μέσα στον Δεκέμβριο αφου προηγουμένως ψηφιστει ο Προυπολογισμος και εκταμιευθεί η 6η δόση, ενώ  θεωρείται βέβαιο ότι οι κ.κ. Ευάγγελος  Βενιζέλος και Ανδρέας  Λοβέρδος θα καταθάσουν τις υποψηφιότητες τους χωρίς να αποκλείεται και κάποιο προσωπο -έκπληξη.
Πρέπει να σημειωθει ότι η απόφαση Παπανδρέου να ξεκινήσει η διαδικασια για την επόμενη μέρα αιφνιδιάσε πολλούς απο τους στενούς του συνεργάτες οι οποίοι πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα του ασκήσουν πιέσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Πρόκειται για τους ίδιους οι οποίοι τον εσπρωξαν στην ανακοίνωση του δημοψηφίσματος με τις γνωστές ολέθριες συνέπειες. Τα πρόσωπα αυτα που κινούνται στον στενό του περίγυρο γνωρίζοντας ότι με την αποχώρηση τιου θα αντιμετωπίσουν επαγγελματικά προβλήματα θα δώσουν μάχη για να τον κρατήσουν στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ αδιαφορώντας αν κάτι τέτοιο μπορει να έχει δραματικές συνέπειες  για την συνοχη του κόμματος που καταρρέει δημοσκοπικά καταγράφοντας ποσοστα της τάξης του 11-12%.
iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη οι πλουσιότεροι Ελληνες


Στον αντίποδα βρίσκονται οι φορολογούμενοι των νομών Λακωνίας, Καστοριάς, Πέλλας, Ζακύνθου και Σερρών.




Οι Αθηναίοι, οι κάτοικοι της ανατολικής Αττικής, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης αλλά και του νομού Κοζάνης είναι οι πλουσιότεροι των Ελλήνων.


Δηλώνουν κατά μέσο όρο τα υψηλότερα εισοδήματα σε όλη...την επικράτεια, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι φορολογούμενοι των νομών Λακωνίας, Καστοριάς, Πέλλας, Ζακύνθου και Σερρών.

Αποκαλυπτικά είναι τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά τα δηλωθέντα εισοδήματα των φορολογουμένων ανά νομό σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι πρωτιές

Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο οι πιο πλούσιοι φορολογούμενοι βάσει του μέσου δηλωθέντος εισοδήματος κατοικούν στην Αθήνα, αφού 1.580.767 οικογένειες δήλωσαν το περασμένο έτος στην εφορία μέσο ετήσιο εισόδημα 22.008 ευρώ, 4.396 ευρώ περισσότερα από το μέσο όρο των δηλωθέντων εισοδημάτων της επικράτειας (17.612 ευρώ).

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι 202.483 φορολογούμενοι της ανατολικής Αττικής, οι οποίοι δήλωσαν μέσο εισόδημα 20.628 ευρώ και ακολουθούν οι 77.991 κάτοικοι της Κοζάνης οι οποίοι εμφάνισαν στην εφορία εισοδήματα που κατά μέσο όρο ανέρχονται σε 18.138 ευρώ.

Οι 303.082 Πειραιώτες φορολογούμενοι έπεσαν στην τέταρτη θέση με μέσο εισόδημα 18.129 ευρώ ενώ μια θέση πιο κάτω βρίσκονται οι 566.111 Θεσσαλονικείς φορολογούμενοι με μέσο εισόδημα 17.331 ευρώ.

Οι φτωχοί νομοί

Ο φτωχότερος νομός της χώρας, βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων των φορολογουμένων κατοίκων, είναι ο νομός Λακωνίας αφού 46.201 φορολογούμενοι που κατοικούν στον εν λόγω νομό δήλωσαν το προηγούμενο έτος μέσο ετήσιο εισόδημα μόλις 12.572 ευρώ, το οποίο είναι ελαφρώς υψηλότερο από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ που ίσχυε για όλους τους φορολογούμενους μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2011.
Ακολουθούν οι 27.100 φορολογούμενοι του νομού Καστοριάς που εμφάνισαν μέσο εισόδημα 12.664 ευρώ.

Στην τρίτη θέση με τα χαμηλότερα εισοδήματα βρίσκουμε τους 72.105 φορολογούμενους του νομού Πέλλας με μέσο δηλωθέν εισόδημα 12.705 ευρώ.
Ακολουθούν 20.729 φορολογούμενοι της Ζακύνθου με μέσο δηλωθέν εισόδημα 12.850 ευρώ, 93.090 κάτοικοι του νομού Σερρών με μέσο ετήσιο εισόδημα 13.005 ευρώ και μια θέση πιο κάτω συναντάμε τους 65.357 φορολογούμενους του νομού Πιερίας που εμφάνισαν πέρυσι στις φορολογικές δηλώσεις τους ετήσιο εισόδημα 13.136 ευρώ κατά μέσο όρο.
Πληθυσμιακά ο νομός με τους λιγότερους φορολογουμένους παραμένει αυτός της Ευρυτανίας, καθώς υποβάλουν φορολογική δήλωση στις ΔΟΥ του εν λόγω νομού μόλις 8.037 φορολογούμενοι, και ακολουθούν οι νομοί της Λευκάδας με 12.010 φορολογουμένους και της Φωκίδας με 14.196 φορολογουμένους.

Όπως είναι φυσικό οι περισσότεροι φορολογούμενοι 1.580.767 κατοικούν στην Αθήνα ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι φορολογούμενοι της Θεσσαλονίκης που ανέρχονται σε 566.111 άτομα.Ημερησία.

greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Βουλή προκαλεί για ακόμα μια φορά! Σταθερά τα εισοδήματα των βουλευτών

Σταθερά παραμένουν τα εισοδήματα των Ελλήνων βουλευτών, την ώρα που οι φορολογούμενοι βιώνουν πρωτόγνωρη επιδρομή στα εισοδήματά τους.

Σταθερά τα εισοδήματα των βουλευτών, ενώ οι Έλληνες στενάζουν
35 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα κλπ προβλέπονται για τους βουλευτές, έναντι των 36 εκατ. πέρσι
Ελάχιστη μείωση στα εισοδήματα των ελλήνων βουλευτών προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012, που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, για το 2012 προβλέπονται 35 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ, όταν το 2011 η αντίστοιχη πίστωση ήταν στα 36 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο ο προϋπολογισμός 2012 είναι μειωμένος κατά 27 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ενώ το συνολικό ύψος των πιστώσεων που προτείνονται για το 2012 είναι 170.972.000 ευρώ έναντι πιστώσεων ύψους 197.988.000 ευρώ του οικονομικού έτους 2011.

Πιο συγκεκριμένα :
- Για τους βουλευτές (αποζημίωση, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ) προβλέπονται 35.016.200 ευρώ , δηλαδή 1.874.900 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2011.
- Για βουλευτικές αποζημιώσεις δίνονται 21.226.400 ευρώ (όσα και το 2011)
- Για αποζημιώσεις βουλευτών για την συμμετοχή στα τμήματα διακοπών και τις αντίστοιχες επιτροπές 2.875.000 ευρώ (για το 2011 ήταν 5 εκατ. Ευρώ)
- Επίδομα οργάνωσης γραφείου 8.146.900 ευρώ , μόλις 39.400 ευρώ λιγότερα από το περασμένο έτος)
- Οικογενειακή παροχή βουλευτών 212.800 ευρώ (όσο και το 2011)
- Έξοδα κίνησης βουλευτών 1.705.100 ευρώ (μειωμένα κατά 10.500 ευρώ σε σχέση με το 2011)
- Εργοδοτική εισφορά βουλευτών υπέρ ΕΟΠΥΥ 850.000 ευρώ (αυξημένα κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με το 2011).

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος αναφέρθηκε στις αποδοχές των βουλευτών και έκανε λόγο για «επίμονη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» τονίζοντας ότι «οι πραγματικές αμοιβές τους έχουν μειωθεί την τελευταία τριετία, πάνω από 40%».



Σχολιάζοντας την κριτική που διατυπώνεται προς τους υπαλλήλους της βουλής σημείωσε ότι πρόκειται για «στοχοποίηση που δημιουργεί πολλούς κινδύνους για τους θεσμούς και τη λειτουργία της δημοκρατίας», ενώ υπογράμμισε ότι ο αριθμός των υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 80 σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας της απόφασης του να μην γίνονται πλέον προσλήψεις. «Η Βουλή γύρισε σελίδα σε ότι αφορά τη στελέχωση της», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επ΄αυτοφώρω σύλληψη κλεφτών στη Θήβα







Τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 12χρονος και δυο 22χρονοι ROMA συνελήφθησαν στην περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατηγορούμενοι για κλοπή.
Ειδικότερα, οι συλληφθέντες, χθες το μεσημέρι, μετέβησαν με ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου αφαίρεσαν από καρότσα γεωργικού ελκυστήρα , ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, 120 μεταλλικούς πασσάλους-στηρίγματα, τους οποίους φόρτωσαν στο όχημά τους. Κατά τη διάρκεια της πράξης τους όμως, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους, ο οποίοι ενημέρωσαν τηλεφωνικά την Αστυνομία.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από άμεση επέμβαση, εντόπισαν το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες και αφού το ακινητοποίησαν τους συνέλαβαν.
Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ επίσης κατασχέθηκε και το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο των δραστών .
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρότυπο κέντρο γεροντολογίας στο Δήλεσι.


Την κατασκευή πρότυπου κέντρου γεροντολογίας στο Δήλεσι μέσω του ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Ελλαδική εκκλησία προωθεί η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Η πορεία των διαβουλεύσεων και οι τεχνικές λεπτομέρειες συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Στερεάς Κλέαρχος Περγαντάς με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο, στα Οινόφυτα στο συνεδριακό κέντρο της επισκοπής.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Την άλλη εβδομάδα ξεκινάει το πρόγραμμα για Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία.


fotoorgomaEντός του τελευταίου δεκαημέρου του Νοεμβρίου, αναμένονται οι Προσκλήσεις για δικαιούχους με δικαίωμα παράτασης των Δράσεων 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών», 1.1 «Βιολογική γεωργία» & 1.2 «Βιολογική κτηνοτροφία», ενώ αμέσως μετά, και εντός του..... πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου, θα ακολουθήσουν οι Προσκλήσεις για την ένταξη νέων δικαιούχων στις παραπάνω 3 Δράσεις μετά την υπογραφή των Προσκλήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.
Μέσα στο 2011 θα προκηρυχθούν οι υπόλοιπες δράσεις που έχουν δικαιούχους με δικαίωμα παράτασης (δράσεις 4.1 «Προστασία παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας» & 4.2 «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας»), ενώ στη συνέχεια αναμένεται να προκηρυχθούν και οι υπόλοιπες δράσεις του Μέτρου για εντάξεις νέων δικαιούχων: 2.2 «Προστασία υγροτοπικών συστημάτων», 3.1 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων», 3.2 «Διατήρηση εκτατικών καλλιεργειών που κινδυνεύουν από γενετική διάβρωση», 3.3 «Προώθηση γεωργικών πρακτικών για την προστασία της άγριας ζωής» & 4.2 «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας».
Οι ενισχύσεις για την εφαρμογή της Απόφασης θα φτάσουν για την περίοδο 2007-2013, συνολικά στο ποσό των 1.174.513.548,7€, από το οποίο 753,9 εκατ. € αφορούν ανειλημμένες δεσμεύσεις που έχουν απορροφηθεί από το 2007 μέχρι σήμερα. Η δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και από εθνικούς πόρους.

Νέοι δικαιούχοι:
α. Οι επαγγελματίες αγρότες (κατά κύριο επάγγελμα αγρότες), τα φυσικά δηλαδή πρόσωπα τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
β. Οι κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης, τα φυσικά και νομικά δηλαδή πρόσωπα που είναι εγγεγραμμένα στο ΜΑΑΕ με την ιδιότητα αυτή, οι οποίοι επιπλέον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
βα. Στην περίπτωση των φυσικών προσώπων, να λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος, με εξαίρεση τους απασχολούμενους σε αγροτική δραστηριότητα σε νησιά με πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους, για τους οποίους το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 25% του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος.
ββ. Στην περίπτωση των νομικών προσώπων, να λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματός και τα οποία έχουν νομική προσωπικότητα, όπως η έννοια αυτή ορίζεται στο εμπορικό δίκαιο.
Δικαιούχοι με δικαίωμα παράτασης:
Οι παραγωγοί που εντάχθηκαν στα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα την προηγούμενη Γ' Προγραμματική Περίοδο οι οποίοι: α) υπέγραψαν σύμβαση στο μέτρο μέχρι και την 31/12/2006, β) δεν έχει λήξει η περίοδος δέσμευσής τους και τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις μέχρι και την ημερομηνία δημοσιοποίησης των επικείμενων προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, & γ) είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), δύνανται να επεκτείνουν την περίοδο δέσμευσης για δύο (2) το πολύ έτη και πάντως όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2013. Η παράταση της σύμβασης των εν λόγω δικαιούχων θα γίνει σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της νέας ΚΥΑ.
Στις δράσεις εντάσσονται αποκλειστικά νόμιμα κατεχόμενα αγροτεμάχια, βοσκότοποι και ζώα που έχουν δηλωθεί στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ) έτους 2011 της εκμετάλλευσης του/της αιτούντος/αιτούσας.
Η διάρκεια των δεσμεύσεων είναι 5ετής για τους νέους δικαιούχους και 2ετής για τους δικαιούχους με δικαίωμα παράτασης.
Τα μέγιστα ποσά ενίσχυσης για τους δικαιούχους ορίζονται από τον Κανονισμό 1698/2005 και διαφοροποιούνται ανάλογα με τη δράση, ως ακολούθως:
  • 600 ευρώ/ Ha /έτος για τις αροτραίες καλλιέργειες
  •  900 ευρώ /Ha/έτος για τις ειδικές πολυετείς καλλιέργειες
  •  450 ευρώ / Ha /έτος για τους βοσκοτόπους
  • 200 ευρώ/ζώο.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς και στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ), εντός των προθεσμιών που θα καθορίζονται στις επιμέρους Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος των Δράσεων.
 agroschannel.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετωπική επίθεση Κυριάκου Μητσοτάκη σε Φαήλο Κρανιδιώτη

Μετωπική επίθεση Κυριάκου Μητσοτάκη σε Φαήλο Κρανιδιώτη
Χαρακτηριστικά βεντέτας λαμβάνει η αντιπαράθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη, σύμβουλο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Σήμερα, ο βουλευτής της Β' Αθηνών, απάντησε στο άρθρο του κ. Καρνιδιώτη που μιλούσε για «νεοφιλελεύθερα ανεπάγγελτα τσογλάνια».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm ο κ. Μητσοτάκης, επισήμανε ότι «είναι όψιμος στη Νέα Δημοκρατία και δεν έχει αγωνιστεί για αυτήν. Εχει αγωνιστεί έως τώρα για τον Οτσαλάν και τον Αραφάτ, αλλά όχι για το κόμμα μας». Και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις σε εκλεγμένους βουλευτές. Στη δε παρατήρηση ότι ο κ. Κρανιδώτης θα ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επόμενες εκλογές, απάντησε ξερά: «Δεν το γνωρίζω».
Λίγο αργότερα μάλιστα, απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την ιδεολογική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τις τελευταίες διαγραφές, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι από θέση αρχής είναι κατά όλων των διαγραφών και συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με την άποψή του τα μεγάλα κόμματα εξουσίας μπορούν να συνθέτουν τις απόψεις.
Πάντως, συμπλήρωσε, δεν πρέπει σε ένα κόμμα υποχρεωτικά να συμφωνούν όλοι με όλους. Πρέπει να γίνεται γόνιμος διάλογος και να μην θεωρείται κάθε αντίθετη άποψη ως υπονόμευση του εκάστοτε αρχηγού.
Επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές μόνον όταν είχε πραγματικά πολυσυλλεκτική στρατηγική και σημείωσε ότι κάνουν πολύ μεγάλο λάθος όσοι επιμένουν να βάζουν κάποιους στη γωνία και να υψώνουν τεχνητές διαχωριστικές γραμμές.
Διευκρίνησε ότι αυτό δεν αφορά στην ηγεσία αλλά όσους, όπως ο κ. Κρανιδώτης, πολώνουν τις καταστάσεις με τα όσα λένε και όσα γράφουν.
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου, ότι η ημερομηνία των εκλογών έχει καθοριστεί με πολιτική συμφωνία των κομμάτων και ότι η πιθανή επιστροφή στη δραχμή -όπως ζητούν κάποιοι που μεταμφιέζονται σε πατριώτες και επαναστάτες- θα ήταν η μεγαλύτερη εθνική καταστροφή μετά το 1922.
Τέλος, επισήμανε ότι διαφωνεί με τις δηλώσεις του κ. Σωτήρη Χατζηγάκη για «ακροδεξιά σταγονίδια στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά».
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρομοκρατικό χτύπημα σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια των Λουκά Παπαδήμου, Δημ. Ρέππα, Μπόμπολα και Κεφαλογιάννη;

Tρόμος στη γειτονιά του Λουκά Παπαδήμου στο Παλαιό Ψυχικό!
Τουλάχιστον...


5 αυτοκίνητα έχουν παραδοθεί στις φλόγες τις τελευταίες 15 μέρες σε απόσταση 50 μέτρων από τη πρωθυπουργική κατοικία!
Η Αντιτρομοκρατική φρόντισε να μην διαρρεύσει το γεγονός και ...καθησύχασε τους περίοικους λέγοντας ότι πρόκειται για χτυπήματα με γκαζάκια.
Σημειώνουμε ότι στη περιοχή εκτός από το σπίτι του πρωθυπουργού, το οποίο είναι στη Στρατηγού Καλλάρη βρίσκονται ακόμη τα σπίτια του Δημήτρη Ρέππα, της οικογένειας Μπόμπολα του Αμερικανού Πρέσβη και του Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Έξω από το σπίτι του Μανώλη Κεφαλογιάννη υπάρχει ένα παρατημένο κοβούκλιο –σκοπιά από την εποχή που ο γαλάζιος βουλευτής ήταν ακόμη υπουργός.
Η σύζυγός του έχει ζητήσει από τις Αρχές να το μαζέψουν αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αντίθετα ένα παρόμοιο κοβούκλιο τοποθετήθηκε έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού προφανώς επειδή λεφτά υπάρχουν για πέταμα.
Αντί να μετακινήσουν αυτό του Κεφαλογιάννη επέλεξαν να αγοράσουν καινούργιο-εύγε.
Πάντως τα συγκεκριμένα χτυπήματα έχουν ανησυχήσει τους κατοίκους ενώ οι περιπολίες έχουν αυξηθεί.

πηγή:attikanea.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρακρατεί το 50% της ασφαλιστικής εισφοράς ο ΕΛΓΑ




ImageΤη μισή ασφαλιστική εισφορά που αναλογεί σε κάθε παραγωγό πρόκειται να παρακρατήσει η ΑΤΕbank για λογαριασμό του ΕΛΓΑ από τα ποσά της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης.
Αυτό αφορά όσους παραγωγούς έχουν υπογράψει τη σχετική εξουσιοδότηση προς την τράπεζα, δηλώνοντας ότι δεν θα πληρώσουν τοις μετρητοίς την ετήσια ασφαλιστική εισφορά. Το υπόλοιπο μισό της εισφοράς θα παρακρατηθεί με την εξόφληση των παραγωγών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda είναι σαφές ότι όσοι δεν πάρουν χρήματα από το «τσεκ», δεν θα πληρώσουν ακόμα στον ΕΛΓΑ, παρά μόνο όταν γίνει η καταβολή της επιδότησής τους στους λογαριασμούς τους και ανάλογα με το ποσό –εάν είναι ολόκληρο ή μισό– θα γίνει και η παρακράτηση.
 agronews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαιρέσεις στο χαράτσι της ΔΕΗ

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μεγαλώσει τη λίστα των ευπαθών ομάδων οι οποίες θα εξαιρούνται από το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Διαβάστε στο NEWS 247 τα συνδυαστικά κριτήρια
Μετά από ευρεία σύσκεψη τη Πέμπτη υπό τον Ε. Βενιζέλο, σύμφωνα με το "Έθνος" στα σκαριά βρίσκεται σχετική υπουργική απόφαση για την απαλλαγή ασθενών, υπερηλίκων και νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Ωστόσο θα τεθούν συνδυαστικά κριτήρια τα οποία σχετίζονται με το ετήσιο εισόδημα αλλά και την αξία της ακίνητης περιουσίας. Ανάλογα κριτήρια ισχύουν και για τις ομάδες που ήδη εξαιρούνται (άνεργοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι).
Ενδεικτικά, αναφέρει η εφημερίδα πως για τους ανέργους η απαλλαγή δεν παρέχεται εφόσον το οικογενειακό εισόδημά τους υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Παράλληλα, "για όλες τις ευπαθείς ομάδες μειωμένοι συντελεστές και απαλλαγές δεν ισχύουν αν η αξία της ακίνητης περιουσίας του φορολογουμένου υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ, η οποία προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ή αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο έχει τιμή ζώνης πάνω από 3.000 ευρώ ή έχει έκταση πάνω από 120 τ.μ., προσαυξανόμενη κατά 20 τ.μ. για κάθε παιδί μέχρι τα 200 τ.μ".
"Όσον αφορά στα λάθη που καταγράφονται με τα τετραγωνικά και τις τιμές ζώνης των ακινήτων, πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν πως για τις ελάχιστες "κραυγαλέες" περιπτώσεις με υπέρογκες χρεώσεις θα λαμβάνεται μέριμνα να μην κόβεται το ρεύμα. Στις υπόλοιπες, οι επιπλέον χρεώσεις θα συμψηφίζονται στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ", τονίζει το δημοσίευμα.
Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών έστειλε αυστηρό μήνυμα για εφαρμογή του νόμου, με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, ενώ απείλησε με πειθαρχικές ευθύνες όσους δημάρχους αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο.
 /news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Λαικιστές» όσοι ζητούν τη μη καταβολή του τέλους ακινητών, σύμφωνα με το δήμαρχο Λεβαδέων

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, όταν ύστερα από αίτημα επτά τοπικών συλλόγων ζητήθηκε η συμπαράσταση του δήμου στον αγώνα ενάντια στο «χαράτσι» των ακινήτων. Τη συζήτηση δυναμίτισε ο ίδιος ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής χαρακτηρίζοντας λαικιστές όσους ζητούν την κατάργηση του συγκεκριμένου τέλους, προκαλώντας την αντίδραση της μειοψηφίας αλλά και των πολιτών που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. Ακολουθώντας τη γραμμή της ΚΕΔΕ τάχθηκε κατά της καθολικής εναντίωσης στο τέλος,  καθώς όπως είπε υπάρχουν πολίτες που μπορούν και πρέπει νατο  πληρώσουν, διευκρίνισε όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει επανεξέταση του ζητήματος για τους οικονομικά αδύναμους.
Απέκλεισε το ενδεχόμενο οι υπηρεσίες του δήμου να αναλαμβάνουν επανασυνδέσεις ρεύματος, ενώ θετικά απάντησε στην πρόταση να δίνονται από τη νομική υπηρεσία του δήμου συμβουλές σε όσους το επιθυμούν.
Άμεση ήταν η αντίδραση της επικεφαλής της ελάσσονος  μειοψηφίας Γ. Πούλου, που χαρακτήρισε το δήμαρχο ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης και αναρωτήθηκε γιατί δεν μπορεί και ο δήμος Λεβαδέων να προβεί σε εξώδικα κατά της ΔΕΗ, όπως κάνουν άλλοι δήμοι.
Δήμο μπροστάρη, συμπαραστάτη των πολιτών, μακριά από κομματικές ταμπέλες, ζήτησε και ο δ.σ. της Λαικής Συσπείρωσης Π.Αρκουμάνης, που κατέθεσε ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στο «χαράτσι» των ακινήτων.
Αντικοινωνικό χαρακτήρισε το κίνημα Δεν Πληρώνω, ο δ.σ.   της μείζονος μειοψηφίας Π. Ψυχογιός που εστίασε στο ενδεχόμενο αμφισβήτησης πληρωμής και των δημοτικών τελών.
 siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

25.000 Ευρώ για την στάθμευση των αυτοκινήτων του ΕΛΓΑ.


xrimata5Σίγουρα η παρακάτω απόφαση προκαλεί το δημόσιο αίσθημα κυρίως στην εποχή που διανύουμε . Ο Οργανισμός αποφάσισε να διαθέσει !!!! 25.000 Ευρώ για..... την στάθμευση των αυτοκινήτων της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΛΓΑ και του Υποκαταστήματος Αθήνας.Δείτε την απόφαση agroschannel.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Το άσυλο “έσπασε” πρώτα στην Θεσσαλονίκη


Αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στους χώρους του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των μικροεπεισοδίων που σημειώθηκαν με ομάδες διαδηλωτών, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Συγκεκριμένα, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ καταδίωξαν νεαρούς διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Εγνατία (στο ύψος της ΔΕΘ) και μπήκαν στο πανεπιστήμιο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Μάλιστα, οι αστυνομικοί, εφαρμόζοντας...
ουσιαστικά το νέο νόμο, που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο, προχώρησαν και σε μια προσαγωγή, ενώ μόλις η κατάσταση εκτονώθηκε αποχώρησαν από το ΑΠΘ. 
Την ώρα της αστυνομικής επέμβασης βρισκόταν σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, παρουσία των πρυτανικών αρχών, με τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και των συνεργατών του.
antinews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόρνη ετών 15 στην Κάρπαθο


Πόρνη ετών 15 στην Κάρπαθο





Η 33χρονη Μόνικα είχε βρει τον τρόπο να βγάζει πολλά χρήματα μέσα στην κρίση, με το αρχαιότερο επάγγελμα, σε ένα ελληνικό νησάκι, την Κάρπαθο, εκεί που ο χειμώνας αργεί να το επισκεφθεί.   



Τα υπολόγισε όμως…. «χωρίς τον  Ξενοδόχο», αφού εξέδιδε μια πολύ μικρούλα, μία 15χρονη.
Πάνε χρόνια που ονειρεύομαι ένα φτιάξω ένα ντοκιμαντέρ για το Greek Kamaki, εκείνον τον Έλληνα, τον Ζορμπά, που οι παθιασμένες Βορειοευρωπαίες ξαγρυπνούσαν χειμώνες ολόκληρους για να τον χαρούν μια καλοκαιρινή στιγμή.
Ευτυχώς που δεν το ξεκίνησα, η πραγματικότητα δείχνει να τραβά έναν άλλο, μαυρόασπρο, δρόμο.
Η ιστορία μας είναι πικάντικη  μα ιδιαιτέρως θλιβερή. Το περασμένο καλοκαίρι, δύο νέοι 23 και 24 ετών ξεκινούν από το νησί, έπειτα από την παραίνεση της Μόνικας για “ψώνια”.
Πήγαν να  “ψωνίσουν”,  να αγοράσουν, γυναίκες από την Ουγγαρία. 1.500 ευρώ και παζάρι.
Στην ξένη χώρα, σε μια στέγη κακοποιημένων παιδιών, ψήνουν  μια 15χρονη καθώς και την φίλη της 16 ετών να τους ακολουθήσουν. Θα τις περίμενε μια πολύχρωμη και ολόδροση ζωή. Το νησί είναι, έτσι κι αλλιώς παράδεισος.
Επιστρέφοντας πίσω ακολούθησαν την τραγική μοίρα των εκδιδομένων γυναικών που βρίσκονται  (κρατούνται) στη χώρα μας παράνομα.
Άρχισαν να τις κάνουν delivery σε σπίτια. Η ατζέντα της Μόνικας, καθώς και του  αλλοδαπού φίλου της όλο και μεγάλωνε.
Η τοπική αστυνομία, προφανώς, ήταν χωρίς όσφρηση. Λαγωνικό, μα σε υπνηλία.
Μπλέκουν στον ιστό της ιστορίας και δύο γιατροί  από το κέντρο Υγείας του νησιού. Οι οποίοι και κρίνονται από την Εισαγγελία προφυλακιστέοι. Λένε πως όλα έγιναν για τον έρωτα, ούτε που κατάλαβαν ηλικίες. Ακούγονται και ένα σωρό άλλα ονόματα.
Για την ιστορία δεν θα αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες.
Το νησί, ένα μήνα τώρα, είναι πολύ μπερδεμένο και αναστατωμένο. Άλλωστε, μόλις πριν λίγα χρόνια «βγήκε» από ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο.Θα σταθώ στην καταρχήν πληροφορία πως το κύκλωμα το κάρφωσε μια άλλη «επιχείρηση» που προυπήρχε  και εξέδιδε γυναίκες, ενήλικες, λένε οι πηγές.
Όπως επίσης και στο ότι τα ανήλικα κορίτσια βρέθηκαν μόνο έπειτα από την δηλωμένη εξαφάνιση τους στην Ουγγαρία και το σήμα της Ίντερπολ.
Τι μπορεί να κάνει ο νέος ή και μεγαλύτερος άντρας σε ένα μικρό και μακρινό τόπο (δε γράφω ξεχασμένο, το  γρήγορο βαπόρι θέλει από Πειραιά 16-17 ώρες), όταν έχει σεξουαλικές ανάγκες;
Δεν τους αθωώνω. Σε καμία περίπτωση.
Μα σε όλη αυτή την λαίλαπα που περνάμε, σε όλο αυτό το αναποδογύρισμα της χώρας, μήπως θα πρέπει να δούμε ένα προς ένα τα ζητήματα που μας καίνε και φυσικά το δικό μας ρόλο σε όλα αυτά;
Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία σε βάρος ανηλίκου, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών. Κακουργήματα.
Η τοπική κοινωνία δείχνει σοκαρισμένη. Μα δεν έβλεπαν τη δράση των κυκλωμάτων ή μήπως δεν μας πειράζει και ας κάνουμε και λίγο τα στραβά μάτια; 4.500 κάτοικοι αποτελούν μια μικρογραφία όλου του τόπου μας που ζορίζεται να δεί κατάματα τη σκληρή αλήθεια.
Μόνο στην σκέψη πως θα μπορούσε να είναι η κόρη ή η ανηψιά μας σταματάμε να χαμογελάμε.
Μήπως, τουλάχιστον, μπορούμε να εκφραζόμαστε ερωτικά και να μην πνίγουμε το συναίσθημα μας.
Το χάραμα, και ανηφορίζοντας με το ποδήλατο  από την Ομόνοια προς Αμπελόκηπους, σε κάθε γωνιά λαγοκοιμούνται αλλοδαπές πόρνες περιμένοντας τους τελευταίους πελάτες της νύχτας. Για να είναι εκεί σημαίνει πως υπάρχει αγορά.
Για να στηθεί το κύκλωμα στην Κάρπαθο, επίσης. Απλά βρέθηκε το θύμα, τα θύματα.
Εμείς, από την άλλη, κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά και περιμένουμε μάλλον μάταια, κάποιον Μεσσία.    



γράφει ο Μανόλης Δημελάς, αναδημοσίευση από aixmi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μητέρα φοιτητή της ΠΑΣΠ έπλυνε στο πλυντήριο τη σημαία του Πολυτεχνείου

Μητέρα φοιτητή της ΠΑΣΠ έπλυνε στο πλυντήριο τη σημαία του Πολυτεχνείου

Η κατοχή της σημαίας του Πολυτεχνείου ως λάφυρο από τους φοιτητές της ΠΑΣΠ επί περίπου τρεις δεκαετίες δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί συζητήσεις. Είναι όμως η πρώτη φορά που δημόσια και τόσο κατηγορηματικά, ένα κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εγκαλεί τους νεολαίους της παράταξής του και τους καλεί να την παραδώσουν.
Ολα τα προηγούμενα χρόνια σε κάθε αντίστοιχη συζήτηση και αίτημα οι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ, προέβαλλαν το επιχείρημα ότι θα παραδοθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ όταν και εφόσον αυτό συγκροτηθεί ξανά σε σώμα. Προφανώς το γνωρίζουν και οι ίδιοι αυτό είναι απλώς το πρόσχημα για να συνεχίσουν να κατακρατούν απολύτως παράνομα ένα σύμβολο της νεώτερης ιστορίας του τόπου.
Μάλιστα, όταν κάποια στιγμή ο κ. Γιάννης Ραγκούσης ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με τον τότε πρύτανη του Πολυτεχνείου Κώστα Μουτζούρη να παραδοθεί στη Βουλή, απλώς δεν τη βρήκε πότε για να υλοποιήσει την υπόσχεσή του.
Η σημαία βρίσκεται στα χέρια του ΠΑΣΟΚ από το 1982 όταν ακόμη η ΕΦΕΕ υπήρχε και λειτουργούσε. Από τότε οι καβγάδες μεταξύ των παρατάξεων ήταν ομηρικοί, αλλά πάντοτε στο τέλος το ΠΑΣΟΚ κατάφερνε να την κρατήσει και να την κληρονομεί από στέλεχος σε στέλεχος. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η σημαία βρίσκεται στα χέρια κάποιου ή κάποιων τους οποίους δεν γνωρίζει ακόμη και η επίσημη ηγεσία του κόμματος, προφανώς γιατί δεν ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά για να το μάθει.
Και τι καλύτερο από όλα είναι το γεγονός ότι η σημαία έχει πλυθεί στο πλυντήριο για να φύγουν τα αίματα. Παρά το γεγονός ότι αυτό έχει συμβεί πριν από αρκετά χρόνια κρατείται ως μυστικό για λίγους μυημένους. Συγκεκριμένα την έπλυνε η μητέρα ενός φοιτητή όταν την ανακάλυψε κρυμμένη σε ένα μπαούλο ερχόμενη στην Αθήνα για να δει τι κάνει ο γιος της και να του συγυρίσει την γκαρσονιέρα στην οποία έμενε.
Προφανώς πρόκειται για ατύχημα αλλά αυτό και μόνο καταδεικνύει το γιατί η σημαία πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στον ελληνικό λαό. Το ποιός θα την παραλάβει για να την φυλάει είναι ένα ζήτημα που μπορεί να λυθεί εύκολα. Υπάρχει πάντα η Βουλή όπου μάλιστα μπορεί να εκτεθεί με απόλυτη ασφάλεια, το ίδιο το Πολυτεχνείο στο οποίο ουσιαστικά ανήκει ή έστω η προεδρία της Δημοκρατίας.
Σήμερα που το θέμα επανέρχεται και πάλι κυρίως ως θέμα ηθικής τάξης αλλά ενδεχομένως και ως ποινικό αδίκημα ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο Χρήστος Παπουτσής που έχει διατελέσει ο τελευταίος εκλεγμένος πρόεδρος της ΕΦΕΕ, ίσως θα έπρεπε να βοηθήσει στην προσπάθεια καθώς είναι γνωστή η επιρροή του στους νεολαίους του κόμματος.
Σε ότι αφορά δε στο επιχείρημα ότι και τα στελέχη του ΚΚΕ παρακρατούν τις σφραγίδες της ΕΦΕΕ χωρίς να τους ανήκουν μπορεί μεν να έχουν δίκιο, αλλά προφανώς γνωρίζουν ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Η ιστορία μιας σημαίας
Την επομένη της εισβολής των τανκς στο Πολυτεχνείο κάποιοι βρήκαν μια ματωμένη σημαία και τη φυγάδευσαν στα γραφεία της εφημερίδας «Βραδυνή» στην Ομόνοια. Την παρέδωσαν μάλιστα στα χέρια του τότε εκδότη της εφημερίδας Τζώρτζη Αθανασιάδη.
Ο τρόπος διαφυγής της σημαίας από το Πολυτεχνείο παραμένει άγνωστος. Εκείνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι το 1974 (με τη μεταπολίτευση) η σημαία έφθασε στην ΕΦΕΕ και στον πρώτο πρόεδρό της Γιώργο Σταματάκη της ΚΝΕ. Στην πορεία της πρώτης επετείου του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1975, τη σημαία κρατούσαν εκτός από αυτόν οι Στέφανος Τζουμάκας, και Χρύσανθος Λαζαρίδης (τότε στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτ. και σήμερα σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά).
Το 1976 η σημαία πέρασε στα χέρια του κ. Τζουμάκα της ΠΑΣΠ, προέδρου στην ΕΦΕΕ. Από τον κ. Τζουμάκα η σημαία πέρασε στον κ. Παπουτσή, ο οποίος παρέμεινε πρόεδρος της ΕΦΕΕ ως το 1980.
Από εκεί και πέρα και ενώ το Κεντρικό Συμβούλιο δεν μπορούσε να συγκροτήσει προεδρείο, αλλά πάντως λειτουργούσε έως το 1995 που ουσιαστικά αυτοκαταργήθηκε οριστικά, η σημαία πέρασε διαδοχικά από τα χέρια του Φώτη Χατζημιχάλη, του Γιάννη Τσαμουργκέλη, του Βασίλη Τόγια και στην συνέχεια στα χέρια άλλων αγνώστων πλέον θεματοφυλάκων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται νέα καταιγίδα μέτρων 11 δισ. ευρώ μέσα στο 2012

Έρχεται νέα καταιγίδα μέτρων 11 δισ. ευρώ μέσα στο 2012

Τον πιο δύσκολο, συνάμα πιο περίεργο προϋπολογισμό των τελευταίων ετών, καταθέτει σήμερα στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία μάλιστα των επικεφαλής της Τρόικα, οι οποίοι επέστρεψαν στον... τόπο του εγκλήματος, εν όψει νέου Μνημονίου. Η δυσκολία του προϋπολογισμού έγκειται κυρίως στο ότι η επιτυχία του εξαρτάται περισσότερο από τις εξελίξεις εκτός συνόρων παρά εντός, καθώς οι ραγδαίες εξελίξεις σε Ιταλία, Ισπανία ακόμα και Γαλλία απειλούν να ανατρέψουν όλα τα δεδομένα.
Ως προς τους στόχους, κατ' αρχήν ζητούμενο παραμένει το να κλείσει ο φετινός προϋπολογισμός με ελλειμμα στα όρια του 9%, με όλα τα στοιχήματα να είναι, ωστόσο, σε βάρος του οικονομικού επιτελείου. Τα τελευταία στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δείχνουν ότι μέσα στο δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου πρέπει να βεβαιωθούν φόροι ύψους 12 δισ ευρώ, οι οποίοι πρέπει να εισπραχθούν το αργότερο έως το τέλος Φεβρουαρίου, οπότε κλείνει δημοσιονομικά η χρονιά, εγχείρημα εξαιρετικό δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο. Ωστόσο αυτά τα δεδομένα θέτουν εν αμφιβόλω τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών ότι η υπέρβαση του ελλείμματος σε σχέση με τις προβλέψεις του προσχεδίου θα είναι μόλις μισή μονάδα, δηλαδή στο 9%, αμφιβολίες που ενισχύονται να συνυπολογίσει κανείς ότι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο 10μηνο βρισκόταν στα όρια του 10%.
Η δυσκολία για το 2012 είναι πως ότι κι αν γίνει το 2011, όσο μεγάλο κι είναι το έλλειμμα, στο τέλος της επόμενης χρονιάς θα πρέπει να βρίσκεται στα όρια του 7% κι αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλα παρά πρόσθετα μέτρα εφόσον η Τρόικα διαπιστώσει στις αρχές του 2012 ότι η κατάσταση ξεφεύγει. Το... κρυφό χαρτί στα χέρια του οικονομικού επιτελείου είναι το όφελος από το «κούρεμα» των ομολόγων, που θα αποφέρει μια μείωση των δαπανών για τόκους, που υπολογίζεται στα τουλάχιστον 4 δισ ευρώ. Ωστόσο είναι προφανές ότι ακόμα κι αν το υπουργείο Οικονομικών εγγράψει αυτό το όφελος, αυτό θα λάβει σάρκα και οστά μόνο στη περίπτωση που η συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI φτάσει στο 100%, γιατί διαφορετικά, η μείωση των σχετικών δαπανών θα είναι πολύ μικρότερη.
Ως προς την ουσία, ουδείς μπορεί να ξεχνάει ότι ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει νέα μέτρα 11 δισ ευρώ, πέρα από αυτά που θα «τρέξουν» ως «ουρά» των παρεμβάσεων που έγιναν το 2010, χωρίς ωστόσο να μπορεί να υποστηρίξει κανείς με ασφάλεια ότι αυτό το «πακέτο» είναι και το οριστικό...
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι σατανιστές ήθελαν να την κάψουν και να φάνε τη σάρκα της

Οι σατανιστές ήθελαν να την κάψουν και να φάνε τη σάρκα της

Σοκ και τρόμο προκαλούν οι απίστευτες αποκαλύψεις των σατανιστών που έκαψαν ζωντανή τη 18χρονη ομογενή Κίρστι Θεολόγου στη Νότιο Αφρική. Κατά τη διάρκεια της δίκης οι κατηγορούμενοι μίλησαν εκτενώς για την κτηνωδία με την οποία δολοφόνησαν ουσιαστικά την άτυχη κοπέλα, καθώς ότι έκαναν το «απαιτούσε η θυσία στο Σατανά».
Η αποκάλυψη πως δεν ήθελαν μόνο να θυσιάσουν τη 18χρονη, αλλά και να φάνε τις σάρκες της, άφησε άφωνους τους πάντες στο δικαστήριο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso μία 16χρονηπου ήταν μπροστά στο αποτρόπαιο έγκλημα και κατηγορείται για συνεργεία υποστήριξε πως οι σατανιστές ήθελαν να φάνε τις σάρκες της Κίρστι και να κάνουν σατανιστικό τελετουργικό βασισμένοι στην Αποκάλυψη του Ιωάννη.
Ο ένας από τους δράστες άρχισε να σφίγγει το λαιμό της Κίρστι, ενώ ο δεύτερος της έδενε τα χέρια με σχοινί. Στη συνέχεια τη χτύπησαν στο κεφάλι με μια πέτρα μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της, στη συνέχεια την έλουσαν με πετρέλαιο και της έβαλαν φωτιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Spiegel: Οι Κινέζοι εκμεταλλεύονται την Ελλάδα



Αγοράζουν φθηνά, θέτουν σκληρούς όρους, μειώνουν εργατικό δυναμικό και μισθούς, ενώ δηλώνουν: «Γι’ αυτό είναι οι φίλοι». Μια ανάλυση του Spiegel πάνω στις κινεζικές επενδύσεις, που ίσως και να μην είναι η ευλογία ή η σωτηρία που κάποιοι παρουσιάζουν.

Σε άρθρο του γερμανικού περιοδικού, που τιτλοφορείται "Οι Κινέζοι επενδυτές εκμεταλλεύονται την...
ελληνική κρίση", επισημαίνεται πως στην απεγνωσμένη αναζήτηση για φερέγγυους φίλους, η Αθήνα υπολογίζει στο Πεκίνο για βοήθεια στην αντιμεώπιση της κρίσης, χωρίς όμως να συνειδητοποιεί το υψηλό τίμημα.


Ωστόσο, πολλοί Ελληνες, αμφιβάλλουν για τα οφέλη των επενδύσεων σε βάθος χρόνου. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην περίπτωση της Cosco, που μετά την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, έχει απολύσει το 1/6 του προσωπικού, ενώ στη θέση των λιμενεργατών προσλαμβάνει ανειδίκευτους με το μισό ημερομίσθιο. Οι εργασιακές συνθήκες, σύμφωνα με τα συνδικάτα, θυμίζουν ''μεσαίωνα''.


Οι πολιτικοί, πάντως, αναφέρει το άρθρο, δεν συμμερίζονται τις επιφυλάξεις των εργαζομένων. Αντίθετα βλέπουν την Κίνα ως τον ''σωτήρα'' της χώρας. Ο τέως, πλέον, πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνάντηση που είχε το καλοκαίρι με τον πρώην Κινέζο ομόλογό του Γουέν Τζιαμπάο, είχε υποδεχθεί περιχαρής, όπως τονίζει το Spiegel, τους Κινέζους, υπογράφοντας δυο ντουζίνες προκαταρκτικές συμφωνίες.


Μάλιστα, αξιομνημόνευτη είναι η δήλωση του Τζιαμπάο: "Οι καλοί φίλοι είναι εκεί για να βοηθούν όταν κάποιος έχει πρόβλημα''.


Τι σχεδιάζουν όμως οι Κινέζοι; Οπως αναφέρει το Spiegel, η Cosco επιθυμεί να αποκτήσει επιπλέον μερίδιο 23,1% στον ΟΛΠ. Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται βέβαια και γι' άλλα λιμάνια, όπως της Θεσσαλονίκης (επένδυση που έχει 'κολλήσει' μετά από ισχυρές αντιδράσεις των πολιτών) και της Κρήτης.


Επιπλέον, το Πεκίνο είναι ο μεγαλύτερος πλειοδότης για πρότζεκτ την περίοδο 2026-2046 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος (του οποίου το 40% ανήκει στη γερμανική Hochtief μέχρι το 2026).


Ωστόσο, όσο το ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών στη χώρα μας αυξάνεται, ειδικά για τις υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις, τόσο 'θολώνουν τα νερά' γύρω από την πρόοδο των συμφωνιών, αλλά και του ποσού που έχουν επενδύσει οι Κινέζοι στα ελληνικά ομόλογα, τονίζει το Spiegel.

greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: Άφησε τους εραστές...γυμνούς στο κρύο!



Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη αγαπάει όμως και τον νοικοκύρη.

Το φυσάνε και μάλλον κρυώνουν δύο παράνομοι εραστές οι οποίοι έμειναν γυμνοί μέσα στο καταχείμωνο.

Όχι δεν είχαν βίτσια αλλά ο αδερφός της απατημένης γυναίκας, είχε νεύρα όταν τους έπιασε στην ερωτική πράξη.

Ας πάρουμε την υπόθεση από την αρχή. Σύμφωνα με το “evianews” αυτός 45άρης οικογενειάρχης και ευκατάστατος. Αφού είχε λύσει τα οικονομικά του θέματα, είπε να το ρίξει στις απιστίες. Για περίπου 6 μήνες είχε εξωσυζυγική σχέση με μία 30άρα που γνώρισε σε παρέα. Ο έρωτας τους ήταν κρυφός μιας και είχαν συμφωνήσει να βρίσκονται μόνο για το σεξ.

Αφού είχαν πάρει σβάρνα όλα τα ξενοδοχεία, θέλησαν να αλλάξουν παραστάσεις και να το κάνουν και στο αυτοκίνητο. Ένα χειμωνιάτικο βράδυ αφού παραμύθιασε την γυναίκα του, πήρε την ερωμένη και πήγαν με το αυτοκίνητο σε ερημική παραλία. Το άγριο τοπίο τους ανέβασε την λίμπιντο και άρχισαν τα ερωτικά κόλπα.

Υπολόγισαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο αδερφός της γυναίκας του. Εκείνο το βράδυ, έτυχε να περάσει από το σημείο. Είδε το αυτοκίνητο και τρόμαξε νομίζοντας πως ο γαμπρός του έπαθε κάτι. Πλησίασε το αυτοκίνητο και τότε έμεινε με τον στόμα ανοιχτό. "Τι κάνεις ρε αλήτη;" του φώναξε. Ο εραστής πανικοβλήθηκε και βγήκε όπως όπως από το αμάξι για να δώσει εξηγήσεις. "Δεν είναι αυτό που νομίζεις" του είπε.

Η ηλίθια αυτή απάντηση τον έκανε Τούρκο και άρχισε να τον χτυπά μέχρι που βγήκε η ερωμένη έξω βάζοντας τα κλάματα. Ο κουνιάδος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι το ζευγάρι βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και αμέσως άρπαξε τα κλειδιά του αυτοκινήτου και τους κλείδωσε έξω, πετάγοντας τα στην θάλασσα. "Όταν κάνει κρύο, ο καιρός είναι για δύο" είπε και έφυγε, αφήνοντας τους στα .... κρύα του λουτρού.

Το πόσο κάθισε το ζευγάρι έξω στο κρύο δεν το γνωρίζουμε. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι μόλις ο πεταχτούλης σύζυγος επέστρεψε στο σπίτι, έφαγε και την δεύτερη κρυάδα από την γυναίκα του που είχε μάθει τα μαντάτα.
/sarotiko
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελεύθεροι όσοι συλλαμβάνονται για μεγάλα χρέη! “Πλημμεληματάκι” το να χρωστάς ... εκατομμύρια!



Όλη η Ελλάδα είπε... επιτέλους στο άκουσμα της σύλληψης “μεγαλοκαρχαριών” που χρωστούν εκατομμύρια στο δημόσιο.

Οι πολύκροτες συλλήψεις όμως όπως λένε έγκυροι νομικοί μπορεί να αποδειχθούν ... πολύ κακό για το τίποτα!

Γιατί; Γιατί πολύ απλά οι κύριοι και οι κυρίες που φόρεσαν χειροπέδες τον τελευταίο καιρό δεν έχουν συλληφθεί με τον νέο νόμο με τον οποίο αν χρωστάς Φ.Π.Α. άνω των 75.000 ευρώ ή έχεις διαπιστωμένη φοροδιαφυγή πάνω από 150.000 ευρώ έχεις διαπράξει κακούργημα.

Οι οφειλές στο Δημόσιο, πλην των παραπάνω, δεν είναι κακούργημα, αλλά... πλημμέλημα!

Δηλαδή οι κατηγορούμενοι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προφυλακίζονται καν, ούτε τους επιβάλλονται περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου, παρουσία στο Α.Τ. Μια και δύο φορές το μήνα κλπ), ενώ το πιο πιθανό είναι ότι μετά από δίκες σε πρώτο και δεύτερο βαθμό η ποινή δεν ξεπερνάει τα 5 με 6 χρόνια και συνήθως έχει ανασταλτικό χαρακτήρα!

Δηλαδή το πιο πιθανό είναι ότι οι μεγαλο-οφειλέτες ακόμη και αν ... μείνουν στη χώρα θα τους επιβληθεί μια ποινή με αναστολή!

Τα χρήματά του το κράτος δεν είναι καθόλου εύκολο να τα εισπράξει.

Η μόνη ελπίδα για το κράτος να πάρει τα χρωστούμε είναι οι οφειλέτες να φοβηθούν τη διαπόμπευση και να αποφασίσουν να πληρώσουν ή έστω να μπουν σε κάποιο διακανονισμό καθώς μόνο η εξόφληση των χρεών παύει την ποινική δίωξη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Τον έγδυσαν στη μέση του δρόμου και τον λιθοβόλησαν (video)



Ένα απίστευτο βίντεο κάνεις τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου....


Όπως αναφέρει ο χρήστης που το ανέβασε στο You Tube, το περιστατικό έλαβε χώρα σε πολυσύχναστο δρόμο στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Ένας τσαντάκιας προσπαθεί να κλέψει μια ηλικιωμένη. Οι περαστικοί σπεύδουν για βοήθεια, του επιτίθενται, τον χτυπούν, τον γδύνουν δημοσίως και τον λιθοβολούν!




Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:
 topeiraxtiri.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

Του Τάσου Ζάχου
Το σενάριο για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου μόνο το πιο πιθανό δεν είναι . Η νέα κυβέρνηση έχοντας λάβει μόλις χθες ψήφο εμπιστοσύνης από 255 βουλευτές , έχει τώρα την δυνατότητα να κυβερνήσει όπως επισήμαναν εμφατικά χθες και τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία.

Δεν θα γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου
Στις δηλώσεις του κ. Λουκά Παπαδήμου στην Βουλή κατά την διάρκεια της διαδικασίας της ψήφου εμπιστοσύνης, πουθενά δεν αναφέρθηκε χρονικός ορίζοντας για την διεξαγωγή εκλογών. Άλλωστε η προετοιμασία της κυβέρνησης για το 2012 δεν προμηνύει ότι σχεδιάζεται με χρονικό ορίζοντα τριών μηνών.
Για τους καλά γνωρίζοντες ο κ. Παπαδήμος από την αρχή δεν ήθελε χρονικό περιορισμό για την μεταβατική κυβέρνηση, λόγω των ειδικών συνθηκών που χαρακτηρίζουν την ελληνική οικονομία αυτό το διάστημα. Ο ίδιος φαίνεται αυτή την στιγμή να απολαμβάνει την στήριξη τόσο των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , αλλά και προσωπικά των αρχηγών του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του κ. Αντώνη Σαμαρά. Και οι δύο στις τελευταίες τοποθετήσεις τους στην Βουλή στήριξαν ξεκάθαρα την νέα κυβέρνηση, την οποία βέβαια υποστηρίζει και το τρίτο κόμμα συγκυβέρνησης , ο ΛΑΟΣ του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη.
Ο κατάλληλος τεχνοκράτης για την Ευρώπη
Επιπλέον η Ευρώπη στο πρόσωπο του κ. Λουκά Παπαδήμου βλέπει τον κατάλληλο άνθρωπο - τεχνοκράτη που θα προωθήσει την νέα δανειακή σύμβαση , η οποία βάζει σε δημοσιονομική ομηρία την χώρα τουλάχιστον για δέκα χρόνια. Μπορεί να διαρρέεται ότι η σκληρή γραμμή της Γερμανίας και της Γαλλίας δεν έχει αλλάξει όσον αφορά την Ελλάδα, όμως για τους Ευρωπαίους εταίρους είναι πιο εύκολο να συνεννοηθούν με τον Παπαδήμο παρά με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον όποιο έθεσαν εκτός «κάδρου» μετά την πρωτοβουλία του για δημοψήφισμα. Είναι ο κατάλληλος εκφραστής μιας επιβληθείσας ενότητας με απειλή την εκταμίευση της έκτης δόσης και την αποπομπή από το ευρώ.
Οι εξελίξεις μάλιστα των τελευταίων ημερών υπενθύμισαν το περιεχόμενο πρόσφατου τηλεγραφήματος του πρακτορείου Reuters, το οποίο, εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών αποκάλυπτε τη δήλωση αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι «Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει Ελληνικά, αλλά να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων». Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί η δεδομένη επιθυμία της τρόικας να μην πάει η Ελλάδα σε εκλογές. 
Συντεταγμένο όχι από τα ΜΜΕ για 19η Φεβρουαρίου
Εκτιμάται μάλιστα ότι συντεταγμένα τα περισσότερα ΜΜΕ θα επισημαίνουν το ακατόρθωτο της διεξαγωγής εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου. Ήδη την πρόθεση των «εταίρων» της νέας κυβέρνησης καταδεικνύει με εύστοχο σχόλιο της η έγκυρη εφημερίδα Les Echos κάνοντας εκτενή αναφορά στην «αμέριστη και απροϋπόθετη συμπαράσταση του ακροδεξιού ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου».
Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει ότι για τον ηγέτη του κόμματος Γ. Καρατζαφέρη η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου δεν σημαίνει απαραίτητα τη λήξη της υποστήριξής στην κυβέρνηση και την αυτόματη προκήρυξη εκλογών.
Ο παράγοντας PSI
Τέλος μια είδηση που έγινε γνωστή σήμερα απομακρύνει το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου και για πρακτικούς λόγους. Το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση του ,ανέφερε σήμερα πως η διαδικασία ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2012.
H διαπραγμάτευση αυτή είναι ένα δύσκολο τεστ για την κυβέρνηση, καθώς επιδιώκει συμμετοχή τουλάχιστον στο 90% των ιδιωτών που διακρατούν ελληνικά ομόλογα στο PSI, έτσι ώστε να εξασφαλίσει το «κούρεμα» 50% του χρέους. Αυτή η διαπραγμάτευση μάλλον θα πάει μέχρι τέλη Μαρτίου, αν κρίνουμε από την προηγούμενη εμπειρία του Ιουλίου.
 newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφουν στην επαρχία. 80% αυξηση στις μετακομίσεις




Οικογένειες, άνεργοι, ακόμη και νέοι άνθρωποι που δεν βλέπουν καμία προοπτική στην Αθήνα μετακομίζουν σε πόλεις και χωριά της... περιφέρειας αναζητώντας καλύτερη τύχη. Μαζεύουν ό,τι έχουν και δεν έχουν και εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ, αφού η οικονομική κρίση τούς έχει φέρει σε απόγνωση. Οι επαγγελματίες αναλαμβάνουν να μεταφέρουν από την πρωτεύουσα σε κάποια άλλη πόλη ολόκληρο νοικοκυριό.Οι περισσότεροι εσωτερικοί μετανάστες, όπως μας εξηγούν, επιστρέφουν στα πατρικά τους. Πρόκειται συνήθως για ανθρώπους που

έχουν μείνει άνεργοι και φεύγουν χωρίς δουλειά, με την ελπίδα ότι σε μικρότερο τόπο θα επιβιώσουν. Ο Θανάσης Παυλόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως, λέει σχετικά: "Οι μετακομίσεις από την Αθήνα προς την επαρχία έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 80% σε σχέση με πέρυσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον προηγούμενο χρόνο, την εποχή που γίνονται οι περισσότερες μετακομίσεις, δηλαδή άνοιξη και καλοκαίρι, στις 50 δουλειές που έκανα οι 5 ήταν από την Αθήνα προς την επαρχία και οι υπόλοιπες τοπικές. Φέτος από τις 60 μετακομίσεις που πραγματοποίησε η εταιρεία μου, τουλάχιστον οι 35 έγιναν προς κάποια επαρχιακή πόλη ή χωριό σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο κόσμος έχει απελπιστεί και η μετακόμιση σε μια μικρότερη πόλη φαίνεται να είναι η μοναδική λύση. Δεν υπάρχουν λεφτά, τι να κάνουν οι άνθρωποι; Θυμάμαι χαρακτηριστικά πριν από λίγο καιρό ότι μεταφέραμε μια τετραμελή οικογένεια στο πατρικό τους σπίτι σε ένα χωριό έξω από το Αγρίνιο. Ο σύζυγος ήταν ιδιωτικός υπάλληλος και είχε απολυθεί, ενώ η σύζυγος ήταν αδιόριστη δασκάλα. Μου έλεγαν ότι τουλάχιστον στο χωριό θα βγαίνει το μεροκάματο με δουλειές του ''ποδαριού'' και θα έχουν το περιβόλι τους που θα καλλιεργούν τη γη".
katoci.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Λιβαδειά


Με διαφορετικές συγκεντρώσεις τίμησαν την επέτειο του πολυτεχνείου το εργατικό κέντρο Λιβαδειάς και η συντονιστική επιτροπή συλλόγων και φορέων της πρώην επαρχίας και το ΠΑΜΕ.
Στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς μέλη του ΠΑΜΕ με κεντρικό σύνθημα αγώνας ρήξη ανατροπή κάλεσαν τους πολίτες σε αντίσταση ενώ στον πεζόδρομο της Μπουφίδου διαδήλωσαν εργάτες συνδικαλιστές του δημοσίου. 
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ