Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΙΤΕ: H συγκλονιστική φωτογραφία την οποία postαρει όλο το Facebook!


Τις τελευταίες ημέρες τα σπρέι πιπεριού έχουν γίνει συνώνυμα με το κίνημα Occupy…
Τελευταίο «χτύπημα» της ωμής βίας που χρησιμοποιούν οι Αρχές των ΗΠΑ για να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις είναι η φωτογραφία που βλέπετε.

87 ΔΕΙΤΕ: H συγκλονιστική φωτογραφία την οποία postαρει όλο το Facebook!
Από χθες κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει κάνει ρεκόρ κοινοποιήσεων στο Facebook.
Δείχνει την διαδηλώτρια του «Occupy Portland» Elizabeth Nichols να δέχεται απευθείας στο πρόσωπο το σπρέι πιπεριού που ρίχνουν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Την φωτογραφία τράβηξε ο φωτογράφος Randy L. Rasmussen.
Το εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι ο Ramussen δεν γνώριζε καν ότι είχε αυτό το υλικό, αφού πάνω στον πανικό τραβούσε συνεχώς φωτογραφίες.
Μόνο όταν έβαλε την κάρτα μνήμης της φωτογραφικής συνειδητοποίησε το ντοκουμέντο που είχε απαθανατίσει.
Όσο για τη νεαρή;
Είναι καλά στην υγεία της, αν και σοκαρισμένη και δήλωσε σε συνέντευξή της: «Ένιωσα το πρόσωπό μου, τα ματιά μου και τα χέρια μου να παίρνουν φωτιά».

mediagate.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Από τις παιδουπόλεις της Φρειδερίκης στα ορφανοτροφεία του Παπαδήμιου

Ζούμε ξανά ημέρες του 50΄στην χώρα μας σχεδόν... σε όλες τις μορφές που είχε εκείνη η εποχή. Μία από τις αμαρτίες της εποχής ήταν οι «παιδουπόλεις» και τα παρθεναγωγεία του Βασιλικού Ιδρύματος Πρόνοιας της Φρειδερίκης, η οποία άρπαζε τα παιδιά των εξορισθέντων κομμουνιστών και τα έκλεινε σε ιδρύματα, για να τα «προστατέψει», να τα φέρει ξανά στον σωστό δρόμο και στο τέλος τα ανήλικα να τα πουλήσει σε άτεκνα ζευγάρια της Αμερικής και τις ενήλικες πλέον κοπέλες να τις στείλει για νύφες σε εργένηδες ομογενείς των Η.Π.Α.
Σήμερα, έχουμε ένα άλλου είδους ανάλγητο και ευκαιριακό κράτος. Η βία και πάλι η ίδια! Φτώχεια, ανέχεια, πείνα! Τόση πείνα που οι 300 κλεισμένοι, χορτασμένοι και φυλαγμένοι μέσα στα Ανάκτορα του Όθωνα, στην συμβολή των Λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλίσσης Αμαλίας, αδυνατούν να αντιληφθούν. Κάθε ημέρα γεννιούνται και κυκλοφορούν στους δρόμους νέοι «Άθλιοι», που θα ενέπνεαν ξανά και ξανά τον Ουγκώ. Σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», «απελπισμένες οικογένειες προσέρχονται καθημερινά στους δικαστικούς λειτουργούς, ζητώντας να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους στέγη και ένα πιάτο φαγητό σε κάποιο ίδρυμα, μέχρι να ορθοποδήσουν.

Κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά της ένα μικρό αγοράκι, η νεαρή μητέρα μπήκε δειλά – δειλά στο γραφείο της Εισαγγελίας Ανηλίκων της Αθήνας, χαμήλωσε το βλέμμα της στο πάτωμα και με φωνή που μόλις ακουγόταν είπε: «Kύριε εισαγγελέα, πάρτε το παιδί μου και βάλτε το σε ίδρυμα. Δεν έχω ούτε για το γάλα του»! Οι περισσότεροι που φτάνουν στο σημείο να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα ζητούν από τον εισαγγελέα να φιλοξενηθούν προσωρινά εκεί και να μη δοθούν για υιοθεσία, ώστε μόλις καταφέρουν οι ίδιοι να ξεπεράσουν τη φτώχεια και να σταθούν στα πόδια τους, να μπορέσουν να τα ξαναπάρουν πίσω…». Τότε, όπως και σήμερα, οι οικογένειες δέχονται τα μεγαλύτερα πλήγματα!

Τότε, όπως και σήμερα, μανάδες αποχωρίζονται από τα παιδιά τους, είτε γιατί τα στέλνουν να τους τα θρέψει η πρόνοια, είτε γιατί τα μεγαλύτερα ξενιτεύονται στην Αυστραλία, στο Καναδά και την Αμερική για να ζήσουν εκείνα και οι δικοί τους! Για όλα αυτά πρέπει εμείς τώρα να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολιτικούς από την μεταπολίτευση και μετά και να είμαστε περήφανοι που η «Δημοκρατία» επανήλθε στον τόπο μας!

Λάθος και πάλι λάθος! Ουδέποτε επέστρεψε, Δημοκρατία, ουδέποτε επέστρεψε Ελευθερία, ουδέποτε επέστρεψε Ισονομία και Αξιοκρατία! Οι μόνοι που επέστρεψαν ήταν οι ευτραφείς «εξορισμένοι» των Παρισίων αγωνιστές και έγιναν, χάρη σε εμάς, ακόμα πιο ευτραφείς! Πέσαμε στην παγίδα τους, τους παρακαλέσαμε για μια δουλειά και τους ψηφίσαμε και τους ξαναψηφίσαμε και τώρα… απλά πληρώνουμε με το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας!


prionokordela.gr 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοί τελικά θα εξαιρεθούν από το χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ...


Kαι πώς!
- Επί τόπου από επιτροπές θα γίνεται έλεγχο για κάποιον που ζητάει να εξαιρεθεί
- Το χαράτσι θα μπαίνει στη δόση του στεγαστικού δανείου για όποιον έχει κάνει διακανονισμό...

- Επαναφέρουν το SMS που θα πρέπει να αποσταλεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου
- Εκτός λειτουργίας έθεσε το σύστημα πληροφορικής της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ - Καμία συναλλαγή την Τρίτη

Θα εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων νοικοκυριά που αποδεδειγμένα και ύστερα από έλεγχο αδυνατούν να το καταβάλουν, καθώς και όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω.

Αυτό αποφασίστηκε σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και της διοίκησης της ΔΕΗ, προκειμένου να ικανοποιηθεί όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός δίκαιων αιτημάτων ευπαθών ομάδων σε σχέση με την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η ροή εξόφλησης του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ. Η εξόφληση τείνει ήδη στο 80%.

Αποφασίστηκε να εξαιρεθούν όλοι όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω, ανεξαρτήτως της αιτιολογίας, καθώς και να εξαιρεθούν όλοι όσοι τελούν υπό κάθε είδους μηχανική υποστήριξη, δηλώνοντας κάτι τέτοιο αμέσως στη ΔΕΗ.

Όπως διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, εφόσον υπάρχουν ευπαθείς ομάδες ή ακόμα και ατομικές περιπτώσεις που δεν υπάγονται στις ρητά προβλεπόμενες από το νόμο εξαιρέσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στις εξαιρέσεις μετά από έλεγχο της κάθε ειδικής περίπτωσης που ζητά την υπαγωγή της στις εξαιρέσεις αυτές. Ο έλεγχος θα διενεργείται επιτόπου από τριμελείς επιτροπές που θα συσταθούν αμέσως.

Έτσι, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ΔΕΗ να εφαρμόσει τις σχετικές ρυθμίσεις, ώστε να μην διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε κάποιον που έχει αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής του τέλους, αλλά να διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτούς που παρά την δυνατότητά τους να εκπληρώσουν αυτή τη φορολογική τους υποχρέωση, δεν το πράττουν καλυπτόμενοι πίσω από την ευαισθησία που δικαιολογημένα δημιουργείται στην κοινή γνώμη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή ατομικές περιπτώσεις.

Σε όσους έχουν πρόβλημα καταβολής της δόσης λόγω μείωσης των αποδοχών τους και επειδή βαρύνονται με στεγαστικό δάνειο, θα γίνει προσπάθεια, σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στον διακανονισμό των δανείων να ληφθεί υπόψη και η υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ.

Λόγω της κατάληψης στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ καθυστερεί για λίγες μέρες η αποστολή στους δήμους των μηχανογραφημένων στοιχείων που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους πολίτες να διορθώσουν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί σε σχέση με το εμβαδόν, την τιμή ζώνης, ή την παλαιότητα. Αυτό, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, θα γίνει το ταχύτερο δυνατό, ώστε να υπάρχει πλήρης εναρμόνιση των δημοτικών αρχείων με τα αρχεία της ΔΕΗ και το αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Εφόσον, συνεπώς, παρατηρούνται υπερβάσεις ή αποκλίσεις, αυτές θα αντιμετωπιστούν συμψηφιστικά.

Σημειώνεται ότι το τηλεφωνικό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ( 210-4802552 ) παραμένει στη διάθεση των πολιτών για την επίλυση κάθε σχετικού προβλήματος. Όσοι δεν είχαν προλάβει να στείλουν μέσω sms την αίτηση υπαγωγής τους στις εξαιρέσεις του νόμου, μπορούν να το κάνουν με έναν δεύτερο γύρο αποστολής sms έως τις 30 Νοεμβρίου 2011.

Εκτός λειτουργίας έθεσε το σύστημα πληροφορικής της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ

Εκτός λειτουργίας έθεσε απόψε η ΓΕΝΟΠ το πληροφοριακό σύστημα «Ερμής» της ΔΕΗ, που σημαίνει, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ότι «όχι μόνο δεν μπορούν να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος αλλά, με ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΗ, αύριο δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί καμιά απολύτως συναλλαγή με το κοινό».

Η ΓΕΝΟΠ κατηγορεί τη διοίκηση της ΔΕΗ για αδιάλλακτη στάση ενώ υποστηρίζει ότι δεν εκδίδονται, ούτε αποστέλλονται, εντολές διακοπής ρεύματος για χρέη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η διοίκηση της ΔΕΗ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για την κατάληψη που πραγματοποιεί από χθες η ΓΕΝΟΠ στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής.
sarotiko
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημαθία.Πήγε σε κρυφό ραντεβού αλλά αντίκρισε την Γυναίκα του και έπαθε Σοκ

Ραντεβού με την γυναίκα του έδωσε ένας άνδρας χωρίς να ξέρει ότι στο facebook μιλούσε με την σύζυγο του..
Εδώ και 6 μήνες και οι δύό μιλούσαν σε chat με καυτές συνομιλίες και φυσικά με άλλα ονόματα στα προφίλ της σελίδας.
Κάποια στιγμή αποφάσισαν να συναντηθούν σε απομακρυσμένη περιοχή της Ημαθίας να μην τους δει κανείς και έχουν προβλήματα οικογενειακά διότι όπως έλεγαν στο chat είναι και οι 2 παντρεμένοι.
Πράγματι το ραντεβού δόθηκε και η συνάντηση ήταν σε ερημική περιοχή του νομού Ημαθίας,ο άνδρας έφτασε πρώτος η γυναίκα άφησε το αυτοκίνητο έξω απο το χωριό και περπάτησε μερικές εκατοντάδες μέτρα να πάει στο ραντεβού το οποίο είχε με τον άνδρα που μιλούσε στο chat.
Την ώρα που πλησίαζε ο άνδρας γνώρισε την σύζυγο του μέσα στο σκοτάδι αλλά δεν είχε αντιληφθεί μέχρι και εκείνη την στιγμή ότι το ραντεβού ήταν με την γυναίκα του, διότι νόμιζε ότι τον παρακολουθούσε και φυσικά θα είπε την βάψαμε..
Όταν κάποια στιγμή κάλεσε στο κινητό της κυρία που είχε το ραντεβού να της πει να απομακρυνθεί απο το σημείο είδε να σηκώνει το κινητό η γυναίκα του,έκανε όπισθεν στα δένδρα μέσα και την ώρα που έβαλε μπρος η γυναίκα είδε το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει,βγήκε απο το αυτοκίνητο έπιασε την σύζυγο του και εκεί έγινε ο πανικός βρισιές κλοτσιές και απο τα νεύρα ο άνδρας της έσπασε το αυτοκίνητο…Στα λίγα μέτρα ήταν άλλο ένα ζευγαράκι το οποίο τα είδε όλα και τρόμαξε μετά τις κλοτσιές και σηκώθηκαν και έφυγαν..
Τώρα τι έγινε παρά πέρα ο θεός και η ψυχή τους.
 .laikoyra.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα αυτοκίνητα πήδαγαν από πάνω του και αυτός έβγαζε φωτογραφίες!!!(video)




Η… ηλιθιότητα ορισμένων θεατών δεν έχει πολλές φορές όρια και πράττουν χωρίς να σκέφτονται. Αυτό μπορείτε να διαπιστώσετε, παρακολουθώντας το παρακάτω video, στο οποίο θεατής σε αγώνα αυτοκινήτων Baja βρήκε ένα μοναδικό μέρος για να απαθανατίσει τις στιγμές.


Συγκεκριμένα είχε καθίσει σε σημείο που υπήρχε λακκούβα και τα αγωνιστικά περνούσαν από πάνω του, πετώντας κυριολεκτικά στον αέρα. Φυσικά, δεν είχε σκεφτεί τι θα γινόταν, εάν κάποιο αυτοκίνητο φρέναρε λίγο πριν και περνούσε κανονικά τη λακκούβα χωρίς να τον δει…

http://tokounavigr.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

alt




Παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔημΣυμβουλίου ΛαμίαςΑινιάνων 8, στις 23 Noεμβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.30 π.μγια να λάβετε μέρος στη συνεδρίαση του Π.Σμε τα ακόλουθα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1οΈγκριση πρακτικών Περιφερειακού Συμβουλίου 9/27-6-2011, 10/4-7-2011 11/27- 7-2011 και12/31-8-2011.
ΘΕΜΑ 2οΈγκριση αύξησης ετήσιας χρηματοδότησης για το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν.Ευρυτανίας «ΑΛΚΥΟΝΗ».
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμπάς Βασίλειος.
ΘΕΜΑ 3ο Έγκριση 6ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2011 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της */νσης Οικονομικού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Καρπέτας Ευάγγελος.
ΘΕΜΑ 4οΈγκριση τροποποίησης πιστώσεων συνεχιζόμενων έργων της ΣΑΕΠ 056/3. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της */νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ.Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 5οΈγκριση πρότασης εγγραφής νέων έργων στη ΣΑΕΠ 066 και τροποποίηση πιστώσεων συνεχιζόμενων έργων, έτους 2011. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της */νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας
Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 6οΈγκριση τροποποίησης πιστώσεων έργων της συλλογικής απόφασης ΣΑΝΑ 011/3, του προγράμματος δημοσίων Επενδύσεων 2011.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 7οΈγκριση τροποποίησης πιστώσεων έτους 2011 συγχρηματοδοτούμενων έργων Ε.Σ.Π.Α., που χρηματοδοτούνται από συλλογικές αποφάσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: ΣΑΝΑ 007/8, ΣΑΝΑ 011/8, ΣΑΝΑ 012/8, ΣΑΝΑ 045/8, ΣΑΕΠ 056/8 & ΣΑΜΠ 056/8, του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2011. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας
Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 8οΈγκριση τροποποίησης πιστώσεων έτους 2011 έργων που χρηματοδοτούνται από τη συλλογική απόφαση ΣΑΕΠ 056/2 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2011.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 9οΈγκριση τροποποίησης πιστώσεων έργων της συλλογικής απόφασης ΣΑΕΠ 766 (Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας), του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2011. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ.Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 10οΈγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τον Δήμο Χαλκιδέων για την ολοκλήρωση μελετών που είχαν ανατεθεί από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας. Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος κ. Τερζής Αντώνης. Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος κ. Μαριγούδης Αθανάσιος.
ΘΕΜΑ 16ο Έγκριση τμηματικής παραλαβής της μελέτης: «Μελέτη κατασκευής κατά τμήματα της οδού Θήβας – Λιβαδειάς – Δελφών. Τμήμα κόμβος Μουρικίου – Θήβα – Γέφυρα Καναβάρι». Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος Δ.Τ.Ε. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παπαναστασίου Αναστάσιος.
ΘΕΜΑ 17ο Έγκριση συμπλήρωσης της αριθμ.31/24-2-2011 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου περί ορισμού εκπροσώπων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε επιτροπές αρμοδιότητας Λιμενικών Αρχών.
Εισηγητής: Ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Τσελάς Σταύρος.
ΘΕΜΑ 18οΛύση Προγραμματικής Σύμβασης του έργου της ΣΑΕΠ056/8: «Αντικατάσταση σωλήνων αμιάντου παλαιού δικτύου ύδρευσης Ν.Αρτάκης». Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 19οΈγκριση πρακτικού της Επιτροπής του διαγωνισμού για την «Κατάθεση των διαθεσίμων του Τακτικού Προϋπολογισμού και των Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας». Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ.
Καρπέτας Ευάγγελος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Σ.
ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριετής φυλάκιση με αναστολή για Mr Bodyline και Nicolas

Τριετής φυλάκιση με αναστολή για Mr Bodyline και Nicolas

Ποινές φυλάκισης 3 ετών στον καθένα επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε Λεβή και Nicolas, οι οποίοι βάσει της λίστας με μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου συνελήφθησαν πριν λίγες μέρες για μη καταβολή χρεών.
Η πρώτη περίπτωση καταδίκης αφορά τον γνωστό επιχειρηματία με αλυσίδα κομμωτηρίων, Νικόλαο Παπακωνσταντίνου-Τζιβανάκη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για οφειλές που αφορούσαν το οικονομικό έτος 2009 και υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ. Το δικαστήριο, αρνήθηκε κάθε αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση, ενώ έδωσε 3ετή αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του.
Ο ίδιος επιχειρηματίας υποστηρίζει πως το 2010 -οπότε επίσης έχει βεβαιωθεί χρέος - δεν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης και έτσι το δικαστήριο διέταξε την διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία προκειμένου να εντοπιστεί ο υπεύθυνος για την οφειλή της επιχείρησης για το 2010.
Ο δεύτερος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της αλυσίδας ινστιτούτων αδυνατίσματος Bodyline, Λέων Λεβής,   , καταδικάστηκε σε 3ετή φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση και δυνατότητα εξαγοράς της ποινής του έναντι 10 ευρώ ημερησίως.
Τα χρέη του δεύτερου καταδικασθέντος επιχειρηματία φαίνεται να υπερβαίνουν τις 600 χιλιάδες ευρώ. Ο ίδιος επανέλαβε στο δικαστήριο πως επέλεξε να μην εξοφλεί το Δημόσιο ώστε να μην μείνουν απλήρωτοι οι 1600 εργαζόμενοι της επιχείρησής του. Δήλωσε επίσης πως άμεσα πρόκειται να υποβάλει αίτημα για την ρύθμιση του χρέους του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο ο Κ. Γιαννίκος του Alter


Έξω από το σπίτι του στη Βούλα συνελήφθη από άνδρες του ΣΔΟΕ ο διευθύνων σύμβουλος του Alter, Κώστας Γιαννίκος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο κ. Γιαννίκος συνελήφθη για χρέη 1.200.000 ευρώ προς το Δημόσιο από την 01/01/2011 έως τις 30/10/2011. Το ποσό αυτό προκύπτει από μη καταβολή ΦΠΑ.

Ο κ. Γιαννίκος σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt μεταφέρθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΣΔΟΕ στην περιοχή του Ταύρου, ενώ την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί στον αντιεισαγγελέα εφετών. κ. Πεπόνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα συλλήψεις επιχειρηματιών για χρέη στο Δημόσιο, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία, αλλά από άνδρες του ΣΔΟΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ελλάδα: ΣΟΚ! Επιδιώκουν να κολλήσουν AIDS για να λάβουν επίδομα!


Αύξηση κατά 53% στα νέα κρουσματα HIV στη χώρα μας το πρώτο δεκάμηνο του έτους, συγκριτικά με πέρσι, καταδεικνύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.


Στα ύψη εκτινάχθηκε το ποσοστό των οροθετικών κυρίως στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, φθάνοντας σε σχέση με πέρσι στο 1260%, με το περισσότερους να...


εντοπίζονται στην Αττική και συγκεκριμένα στην Ομόνοια. 


Ωστόσο, η επιδημία του HIV συνεχίζει να επικεντρώνεται στην ομάδα των ανδρών που κάνουν με σεξ με άλλους άνδρες.


Σοκ προκαλεί η αναφορά του προέδρου της Ελληνικής Ευαιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, Κάριου Λαζανά, σε συνέντευξη τύπου για το θέμα, πως πολλοί τοξικομανείς επιδιώκουν να κολλήσουν τον ιό για να λάβουν το ειδικό επίδομα των 600€ το μήνα.


Την ίδια ώρα, τρία ελληνόπουλα, 2 αγοράκια και 1 κοριτσάκι, γεννήθηκαν με τον HIV, τον οποίο κόλλησαν από τις τοξικομανείς μητέρες τους. 


Εν τω μεταξύ, νέα ειδική μονάδα για γυναίκες ναρκωμανεις λειτουργεί στο νοσοκομείο «Έλενα».


Στο πρόβλημα της παράνομης πορνείας αλλά και των χρηστών αναφέρθηκε και ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.


«Σε 600 ανέρχονται οι παράνομοι οίκοι ανοχής ενώ ανθεί και η παράνομη πορνεία στο πεζοδρόμιο» υπογράμμισε ο Λοβέρδος προειδοποιώντας όσους καταφεύγουν σε αυτού του είδους τον αγοραίο έρωτα ότι ενισχύουν το κίνδυνο να μεταφερθεί ο ιός στην ελληνική οικογένεια.


Σε ότι αφορά στους χρήστες ουσιών, ο Λοβέρδος ανακοίνωσε πως θα μοιραστούν 100 χιλιάδες σύριγγες αλλά και 100 χιλιάδες προφυλακτικά, ενώ αρνήθηκε πως κλείνουν μονάδες του ΟΚΑΝΑ, υποστηρίζοντας πως, αντιθέτως, ανοίγουν περισσότερες, ενώ μείωση σημειώνεται στη λίστα αναμονής για τα προγράμματα, με στόχο έως τις γιορτές από τα 7 χρόνια να φθάνουν τον έναν μήνα.




radio9.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: «Οι δανειστές μας γίνονται δυνάστες»

Ιερώνυμος: «Οι δανειστές μας γίνονται δυνάστες»

«Γίνεται μία προσπάθεια να εξοστρακιστεί η πίστη στο περιθώριο και η Εκκλησία όσο γίνεται πιο έξω στη ζωή των ανθρώπων» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λειβαδιάς.
Ο Μακαριώτατος έκανε επίσης λόγο για τις ξένες διδασκαλίες που έχουν εισβάλλει στη ζωή μας και σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να διδάσκονται η ιστορία και τα θρησκευτικά στα σχολεία. «Οι χριστιανοί έχουν τη δύναμη της παράδοσης. Εχουμε πολλές δυνατές ρίζες που δυναμώνουν και τους σημερινούς ανθρώπους. Μπορούμε να εμποδίσουμε αυτές τις διδασκαλίες που μας αλλοιώνουν τον χαρακτήρα; Δεν μπορούμε. Μπορούμε όμως να έχουμε αντισώματα» τόνισε.
Σημείωσε δε πως οι ασθένειες της σημερινής ζωής είναι η ανεργία, η φτώχεια, η ανασφάλεια, οι καθημερινές δυσκολίες και κυρίως η αβεβαιότητα, η έλλειψη ελπίδας και η ψυχική κόπωση.
«Πως γεννήθηκαν αυτά; Τα επινόησαν μερικοί που είπαν: ο Χριστός, η θρησκεία μακριά από την κοινωνία. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος και αυτόνομος, είπαν, και μπορεί να λύνει μόνος τα προβλήματα, δεν έχει ανάγκη τον Θεό. Ο Θεός πέθανε είπε ο φιλόσοφος, ελάτε όλοι μαζί να κηδέψουμε τον Θεό μέσα στις εκκλησίες». «Το ψέμα», πρόσθεσε, «παρουσιάζεται ως αλήθεια και η αλήθεια ως ψέμα. Σκότωσαν τον Θεό, σκότωσαν και τον άνθρωπο, σκότωσαν και την ανθρωπιά. Χωρίς Θεό, χωρίς Πατέρα, δεν έχουμε αδέλφια. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε αδελφικά».
Ο άνθρωπος, είπε, θεωρείται εκμεταλλεύσιμο αντικείμενο και όχι πια πρόσωπο με αξία. «Εκμεταλλευόμαστε τον άνθρωπο γι' αυτό που παράγει. Ολα επιτρέπονται. Όλα αυτά έχουν φτάσει και σε εμάς και τα ζούμε καθημερινά. Δηλαδή το μήνυμα ότι ο άλλος άνθρωπος είναι ο εχθρός. Η κόλασή μου. Υπάρχει και η άλλη πλευρά. Αυτός ο άνθρωπος είναι η χαρά μου, όχι η κόλασή μου».
Και συνέχισε: «Σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε, να γίνονται οι δανειστές δυνάστες, να ζούμε μέσα σε ένα κλίμα ανησυχίας. Χάσαμε τον δρόμο μας, τις αξίες, τις αρχές μας. Ακούμε ότι πρέπει να αναζητήσουμε όλες αυτές τις αξίες και τις αρχές μας. Ο Αγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής είπε να μετανοήσουμε, δηλαδή να αλλάξουμε τον εαυτό μας εσωτερικά, τη ζωή και τη συμπεριφορά μας».
«Δεν μπορούμε να παραγγείλουμε από το ΔΝΤ αξίες και αρχές. Αυτές αποκτούνται μόνο με τον αγώνα. Οπως είπαν οι Πατέρες μας πρέπει να δώσεις αίμα για να πάρεις πνεύμα. Ολα τ άλλα είναι μπαλώματα γιατί οι δυσκολίες θα περάσουν προσωρινά αλλά τα προβλήματα θα ξανάρθουν» επισήμανε.
Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι μας αρέσει η εικονική πραγματικότητα και όχι η ουσία, όχι το πραγματικό.
«Πρέπει να γίνουμε ειλικρινείς περισσότερο από κάθε άλλη εποχή» είπε. «Δεν είναι ανεξήγητο ότι οι άνθρωποι αναζητούν ελπίδα στην Εκκλησία και κατακλύζουν τους ναούς. Το κάνουν από διαίσθηση ότι αυτός ο χώρος στάθηκε στους ανθρώπους στις δύσκολες ώρες, όπως δεν στάθηκαν αυτοί οι οποίοι είπαν τα μεγάλα λόγια. Το μαρτυρεί αυτό και η ιστορία μας».
«Δεν διορθώνεται κανένα λάθος αν δεν μετανοήσουμε. Όσο απομακρυνόμαστε από τον Θεό γινόμαστε πιο φτωχοί και πιο επικίνδυνοι για τους άλλους ανθρώπους. Ενωμένοι να πούμε ότι είμαστε αδέλφια επειδή έχουμε Θεό Πατέρα που μας δίνει τη δύναμη να προχωρήσουμε. Αν προχωρήσουμε έτσι γρήγορα θα ξανασταθούμε στα πόδια μας και δεν θα έχουμε ανάγκη ξένες βοήθειες» κατέληξε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θέτουν παράνομα σε εφεδρεία τον Φίλιππο Κουτσαύτη



koytsafths_20-11-2011Σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου, Ελένη Κουκοπούλου, επιχείρησε, με παράνομο τρόπο, να θέσει σε εφεδρεία τον γνωστό ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσαύτη.
Η κ. Κουκοπούλου με το υπ’ αριθ. 990/16-10-2011 έγγραφό της υποστηρίζει ότι ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας εμπίπτει στις διατάξεις του ν. 4024/11 που αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, που θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.
Ωστόσο, ο κ. Κουτσαύτης σαφώς και δεν εμπίπτει στην κατηγορία αυτή, αφού το άρ. 33 παρ. 7 του σχετικού νόμου ορίζει ρητά, ότι εξαιρούνται «όσοι κατά την έναρξη ισχύος του, κατέχουν θέση προϊσταμένου ή αναπληρωτή οργανικής μονάδας επιπέδου γενικής διεύθυνσης».
Η κ. Κουκοπούλου, λοιπόν, ώφειλε να γνωρίζει, ότι η ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών σύμφωνα με την παρ. 4 του ν. 3772/09 λειτουργεί σε επίπεδο γενικής διεύθυνσης. Επομένως, στο πρόσωπο του κ. Κουτσαύτη δεν συντρέχουν σε καμία περίπτωση οι προϋποθέσεις της διάθεσης σε εφεδρεία και προφανώς άλλοι λόγοι υποκρύπτονται στην ενέργεια της κ. Κουκοπούλου.
Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ανέφεραν στο directnews.gr ότι: «κάποιοι θέλουν να ελέγχουν με δικό τους άνθρωπο την ιατροδικαστική υπηρεσία της Αθήνας για πολυποίκιλους λόγους».
Και πρόσθεταν με νόημα: «Φαίνεται ότι η παρουσία του κ. Κουτσάφτη στη θέση αυτή τους χαλάει τα σχέδια…»
Πάντως, ο κ. Κουτσαύτης υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης αυτής, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός του.
Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε, ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου θα αποκαταστήσει πάραυτα τη νομιμότητα και θα επαναφέρει στη τάξη κάποια διοικητικά στελέχη του Υπουργείου, που εδώ και πολλά χρόνια το έχουν μετατρέψει σε τσιφλίκι τους…
sarosi1_20-11-2011


















sarosi2_20-11-2011




















ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-11-2011 από directNEWS.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλεσι:Τον χτύπησαν, τον λήστεψαν και έφυγαν με το αυτοκίνητό του



Τον τρόμο έζησε 79χρονος χθες βράδυ στο Δήλεσι Βοιωτίας...

Οι 3 ληστές μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου λίγο μετα τις 21:00΄, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, φορώντας κουκούλες και κρατώντας όπλα.

Οι αδίστακτοι κακοποιοί μάλιστα χτύπησαν με γκλοπ τον ηλικιωμένο για να τους μαρτυρήσει που έχει τα χρήματα. Άρπαξαν 3.500 ευρώ, χρυσαφικά και έφυγαν με το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου, ένα χρυσαφί Ford.

Ο 79χρονος μόλις συνήλθε ενημέρωσε την αστυνομία, που κινητοποιήθηκε άμεσα στήνοντας μπλόκα σε κομβικά σημεία στη Βοιωτία και σε όμορους νομούς, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τους αδίστακτους κακοποιούς, που σύμφωνα με την περιγραφή του 79χρονου πρέπει να είναι αλλοδαποί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοί είναι οι 4.000 που προσλαμβάνονται για πέντε χρόνια στην Πυροσβεστική.


pirosvestiko1Ανακοινώθηκαν απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία οι Πίνακες με τους Επιτυχόντες και τους Αποτυχόντες για την πρόσληψη στον Διαγωνισμό των.....
τεσσάρων χιλιάδων Πυροσβεστών Πενταετούς υποχρέωσης στο Πυροσβεστικό Σώμα. Δείτε τους Πίνακες:http://www.fireservice.gr/pyr/site/home/Front+Page/spot+news/koinopoihsh_pinakon.csp Kάθε υποψήφιος μέσα σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες , που αρχίζει από την ανάρτηση των πινάκων (από 21-11-2011 μέχρι και 25-11-2011), δικαιούται να υποβάλει αίτηση διόρθωσης των στοιχείων που θεωρεί ότι δεν έχουν υπολογιστεί ορθά.
Οι πίνακες θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος www.fireservice.gr (για την διευκόλυνση των υποψηφίων οι πίνακες θα αναρτηθούν κατά φθίνουσα σειρά μορίων και κατά αλφαβητική σειρά) και σε έντυπη μορφή στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Η διενέργεια των Υγειονομικών εξετάσεων και Ψυχοτεχνικών-Αθλητικών δοκιμασιών θα καθοριστούν με νεώτερη διαταγή.
 agroschannel
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΔΩ ΔΟΥΛΕΙΑ.Υπόσχονται 100.000 νέες θέσεις εργασίας σε δήμους.


Τον Ιανουάριο, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και ο Δεκέμβριος, πρόκειται να αρχίσει να υλοποιείται το πρόγραμμα αυτεπιστασίας στους Δήμους, το οποίο στην πλήρη έκτασή του έχει προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ και πρόκειται να συμβάλλει στην απασχόληση 100 χιλιάδων ανέργων...
Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να «τρέξει» το πρόγραμμα υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ εξέφρασε ο νέος υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης κατά την πρώτη συνάντησή του με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στο οποίο μετείχε και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης.Στις δηλώσεις του μετά τη δίωρη συνάντηση ο κ. Τάσος Γιαννίτσης απέφυγε να δεσμευτεί με συγκεκριμένη ημερομηνία όσον αφορά στην έναρξη του προγράμματος αυτεπιστασίας, ωστόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης προέβη στην εκτίμηση ότι το πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει εντός του Ιανουαρίου.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, να αρχίσει και τον Δεκέμβριο καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και οι Δήμοι ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην άμβλυνση του οξύτατου προβλήματος της ανεργίας. Την ανεργία άλλωστε αξιολόγησε ως κεντρικό πρόβλημα ο κ. Κ. Ασκούνης στις δηλώσεις του, ενώ από την πλευρά του ο κ. Κ. Τζανακούλης εκτίμησε πως «η ανεργία τσακίζει κόκκαλα ιδίως στην περιφέρεια».

Εντός της σύσκεψης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο κ. Τάσος Γιαννίτσης ανακοίνωσε ότι χορηγείται στους Δήμους μέσω του ΕΣΠΑ ποσό ύψους 382 εκατ. ευρώ. Με τα χρήματα αυτά θα ολοκληρωθεί και θα εξοφληθεί το σύνολο των έργων του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», ενώ εκτιμάται ότι ένα μέρος των χρημάτων θα διατεθεί και για το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ».

Επιπρόσθετα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος εξήγγειλε παρουσία του κ. Γιαννίτση ότι:

-Σε μία εβδομάδα χορηγείται στους Δήμους μία δόση ύψους 53,5 εκατ. ευρώ από τα παρακρατηθέντα.

-Σε δύο εβδομάδες χορηγούνται 80 εκατ. ευρώ από τη ΣΑΤΑ.

-Ως το τέλος του 2011 πιθανόν να χορηγηθεί στους Δήμους ακόμη μία δόση από τα παρακρατηθέντα όπως επίσης κι άλλα χρήματα από τη ΣΑΤΑ.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχε και η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών κ. Φώφη Γεννηματά, συζητήθηκαν όλα τα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που αφορούν στην αυτοδιοίκηση, ενώ ειδικά για τη μεταφορά των μαθητών η ΚΕΔΕ πρότεινε, αν υπάρξουν προβλήματα, να παραταθούν οι ισχύουσες συμβάσεις έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ

«Οι Δήμοι θα κλείσουν», προειδοποίησε ο δήμαρχος Λαρισαίων, ο οποίος στις δηλώσεις του ανέδειξε το γεγονός ότι η χρηματοδότηση προς την αυτοδιοίκηση στον προϋπολογισμό του 2012 είναι μειωμένη κατά 1,2 δισ. ευρώ. Ο κ. Κ. Τζανακούλης επανέλαβε την πρότασή του για επείγουσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «ουδείς δήμαρχος θα τολμήσει να αυξήσει τα δημοτικά τέλη για να καλυφθεί η μείωση της χρηματοδότησης. Να το ξεχάσουν αυτό οι υπουργοί Εσωτερικών και κυρίως Οικονομικών», είπε.

ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ

Μέσω ΑΣΕΠ θα γίνει τελικά η πρόσληψη των ανέργων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους και Περιφέρειες μέσω των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ). Αυτό μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «MEGA».
«Η συμμετοχή του ΑΣΕΠ εξασφαλίζει την αντικειμενικότητα για να μην υπάρχει η υπόνοια ότι κάθε δήμαρχος βάζει τους δικούς του», σχολίασε ερωτηθείς ο κ. Κώστας Ασκούνης.

πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις για διετή παράταση και στα βιολογικά





ImageΑπό τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για διετή παράταση στο Μέτρο 2.14 για τη βιολογική γεωργία, μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ανάλογα με το ΑΦΜ. Οι αιτούντες µε ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 23 καταθέτουν τις αιτήσεις ενίσχυσης µέχρι 6 Δεκεμβρίου, όσων το ΑΦΜ λήγει σε 4, 5 και 6 µέχρι 14 Δεκεμβρίου, σε 7 και 8 µέχρι 19 Δεκεμβρίου και σε 9 και 0 µέχρι 23 Δεκεμβρίου.
Για την παρούσα πρόσκληση το σύνολο των πιστώσεων ανέρχεται σε 25 εκατ. Το µέτρο 2.1.4. του ΠΑΑ 2007 – 2013 συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταµείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) µε ποσοστό απόανάλογα µε τον τόπο εφαρµογής (Περιφέρεια Σύγκλισης, Περιφέρεια µη σύγκλισης, µικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους) και από εθνικούς πόρους, σύµφωνα µε το χρηµατοδοτικό σχέδιο του µέτρου. ευρώ 50-85%,
Η δράση 1.1  «Βιολογική γεωργία»   έχει ως στόχο:
• την προστασία των φυσικών πόρων (έδαφος,  νερό, αέρας)  και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας
• την αειφόρο ανάπτυξη
• την προσφορά εγγυήσεων στους καταναλωτές για ασφαλή γεωργικά προϊόντα
Η δράση 1.1 του µέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» συγχρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταµείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δηµόσιο.
Φορέας  εφαρµογής  είναι  η  Διεύθυνση  Χωροταξίας  και  Προστασίας  Περιβάλλοντος  του  υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης, συνεπικουρούµενη από τις καθ’  ύλη αρµόδιες Διευθύνσεις του ΥπΑΑΤ.         
Φορείς υλοποίησης είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας (ΔΑΟ)  των αιρετών Περιφερειών και οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ)  των Περιφερειακών Ενοτήτων µετά από σχετική εξουσιοδότηση.
Ως φορείς διαχείρισης ορίζονται η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (ΕΥΔ ΠΑΑ) και η Ειδική Υπηρεσία Εφαρµογής Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητα (ΕΥΕ ΠΑΑ-Ανταγωνιστικότητα).
Οργανισµός Πληρωµής είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
 
Δικαιούχοι με δικαίωμα παράτασης
Κριτήρια Ένταξης
Α. Ως δικαιούχοι με δικαίωμα παράτασης στο πλαίσιο της δράσης 1.1 μπορούν να κριθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
• Υπέγραψαν σύμβαση μέχρι και την 31.12.2006 στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου 3.1. του άξονα 3 του Εγγράφου Προγραμματισμού Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΠΑΑ) 2000-2006
• Δεν έχει λήξει η περίοδος δέσμευσής τους και τηρούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις μέχρι και την ημερομηνία δημοσιοποίησης της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της δράσης 1.1. Σε περίπτωση δικαιούχων που διαθέτουν αγροτεμάχια στα οποία έχει λήξει η περίοδος δέσμευσης και ταυτόχρονα άλλα αγροτεμάχια στα οποία δεν έχει λήξει η περίοδος δέσμευσης, θεωρούνται δικαιούχοι διετούς παράτασης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης μόνον για τα αγροτεμάχια στα οποία δεν έχει λήξει η περίοδος δέσμευσης. Επιπλέον, οι εν λόγω δικαιούχοι δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο πλαίσιο μελλοντικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέους δικαιούχους, για τα αγροτεμάχια στα οποία έχει λήξει η περίοδος δέσμευσης ανεξαρτήτως αν έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης στο πλαίσιο της παρούσας
• Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ). Ο έλεγχος για την εγγραφή στο ΜΑΑΕ γίνεται μηχανογραφικά
Ειδικά οι δικαιούχοι που υπέγραψαν σύμβαση το 2006 με καλλιέργειες μεσούσης της καλλιεργητικής περιόδου και των οποίων οι πενταετείς δεσμεύσεις ξεκίνησαν στο τέλος του 2007 και με δεδομένο ότι η λήξη της περιόδου δέσμευσης στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2007-2013 δεν είναι δυνατόν να είναι μεταγενέστερη της 31.12.2013, εάν το επιθυμούν, διακόπτουν την ισχύουσα σύμβαση και είναι δικαιούχοι διετούς παράτασης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης.
Για τις περιπτώσεις των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων της προηγούμενης περιόδου, δικαιούχος παράτασης θεωρείται ο ένας εκ των δύο συζύγων, ο οποίος έχει υπογράψει τη σύμβαση και μόνον για τα αγροτεμάχια που περιλαμβάνονται στην ΑΕΕ του 2011.
 
Β. Κριτήρια Ένταξης
Τα κριτήρια ένταξης των δικαιούχων διακρίνονται σε κριτήρια επιλεξιμότητας και κριτήρια επιλογής.
Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να κριθούν δικαιούχοι με δικαίωμα παράτασης για τη δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία», πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια επιλεξιμότητας.
I. Κριτήρια Επιλεξιμότητας:
α. Να υποβάλλουν, με τη διαδικασία της παραγράφου 7 «Υποβολή Αιτήσεων Ενίσχυσης – Απαιτούμενα Δικαιολογητικά», αίτηση ενίσχυσης στην οποία περιλαμβάνονται τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσής τους, που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
• Είναι δηλωμένα στην ΑΕΕ του 2011 του ενδιαφερόμενου. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν αγροτεμάχια που δεν είναι δηλωμένα στην ΑΕΕ του 2011 του ενδιαφερόμενου
• Κατέχονται νόμιμα σε όλη την περίοδο δέσμευσης, γεγονός που τεκμηριώνεται με την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Αποκλείονται αγροτεμάχια που είναι ενταγμένα στο μέτρο της δάσωσης γεωργικών γαιών ή σε άλλη γεωργοπεριβαλλοντική δράση. Εξαίρεση αποτελούν οι δράσεις 1.1 «Βιολογική γεωργία» και 1.2 «Βιολογική κτηνοτροφία», οι οποίες είναι δυνατόν να συνδυαστούν για διαφορετικά αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης
• Διαθέτουν σύμβαση με εγκεκριμένο Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων
• Το ελάχιστο μέγεθος των υπό ένταξη αγροτεμαχίων ανέρχεται σε 1 στρέμμα, το οποίο δεν πρέπει να μειώνεται σε όλη τη διάρκεια της περιόδου δέσμευσης. Το ελάχιστο μέγεθος της υπό ένταξη εκμετάλλευσης ανέρχεται σε 3 στρέμματα για τις μόνιμες φυτείες (ελαιοκομία, αμπελοειδή) και σε 2 στρέμματα για τις υπόλοιπες καλλιέργειες του πίνακα ενισχύσεων. Σε περίπτωση μικτών εκμεταλλεύσεων το ελάχιστο μέγεθος της υπό ένταξη εκμετάλλευσης ανέρχεται σε 3 στρέμματα
• Δεν είναι απαραίτητο να ενταχθεί το σύνολο των αγροτεμαχίων που αναφέρονται στη σύμβαση σε ισχύ. Μπορούν να ενταχθούν λιγότερα αγροτεμάχια που καλλιεργούνται με επιλέξιμη καλλιέργεια. Δεν είναι δυνατόν όμως να ενταχθούν αγροτεμάχια που καλλιεργούνται βιολογικά και ενδεχομένως αποκτήθηκαν μετά την ένταξη του δικαιούχου
• Τα ενταγμένα αγροτεμάχια δεν είναι δυνατόν να αντικαθίστανται από άλλα σε όλη την περίοδο δέσμευσης
Δεν είναι δυνατόν να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας πρόσκλησης, έστω κι αν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, οι ακόλουθες κατηγορίες:
i. Όσοι έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης ή οι σύζυγοι αυτών
ii. Όσοι έχουν αποκλεισθεί από τις ενισχύσεις των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων ή δράσεων και για όσο χρόνο ισχύει ο αποκλεισμός
iii. Διάδοχοι πρόωρης συνταξιοδότησης για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση αποκλεισμού από τη λήψη οποιασδήποτε ενίσχυσης στον αγροτικό τομέα, για δέκα έτη
iv. Ανήλικα άτομα
 agronews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγαλοοφειλέτες φεύγουν με τζετ για να μη συλληφθούν!


Φόβος και τρόμος έχει πέσει στους επιχειρηματίες μετά τις – πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα – συλλήψεις μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου και φοροφυγάδες.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” τις επόμενες ημέρες παίρνουν σειρά όσοι έχουν μεγάλες καταθέσεις στην Ελβετία και παράλληλα εκκρεμότητες με την εφορία καθώς...


οι διασταυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών ανέδειξαν άλλη μία λίστα που βρίσκεται τώρα σε χέρια εισαγγελέων. 


Παράλληλα έχει δημιουργηθεί λίστα που περιλαμβάνει αποδεδειγμένους φοροφυγάδες, οι οποίοι όμως διαθέτουν σημαντικές καταθέσεις και σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.


Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζει ότι πολλοί μεγαλοοφειλέτες “κοιμούνται σε άλλα σπίτια το βράδυ για να μη συλληφθούν”.


Είναι χαρακτηριστικά αυτά που έγιναν την περασμένη Τετάρτη όταν διέρρευσε ότι επίκεινται τρεις συλλήψεις επιχειρηματιών που χρωστούν πολλά χρήματα στην εφορία λόγω μη απόδοσης του ΦΠΑ. 


Την επόμενη το πρωί έγινε γνωστό ότι ένας εκ των τριών νοίκιασε ιδιωτικό αεροπλάνο και εγκατέλειψε τη χώρα για να αποφύγει τη σύλληψη αλλά και τον διασυρμό.


Όπως αναφέρει το “Θέμα” πάνω από 2.000 επιχειρηματίες οφείλουν ΦΠΑ πάνω από 500.000 ευρώ και είναι πρώτοι στη λίστα που έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης και ο επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας Νικόλαος Μάρκου. 


Οι λίστες παραδόθηκαν από τον προϊστάμενο στου ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.


Για τις κινήσεις αυτές έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη στο Μαξίμου. Ο Παπαδήμος ενημερώθηκε από τον Βενιζέλο ότι η λίστα με τους υπό σύλληψη επιχειρηματιών διευρύνεται και με όσους χρωστάνε φόρο εισοδήματος άνω των 150.000 ευρώ.


Τέλος το υπουργείο έχει ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδας τη λίστα με τα εμβάσματα των καταθέσεων που έφυγαν για το εξωτερικό. 


Η λίστα αυτή διασταυρώνεται για να διαπιστωθεί αν έχουν προβεί σε αυτή την κίνηση άνθρωποι που χρωστάνε πολλά στο δημόσιο. 


Για να μην υπάρξει αιφνιδιασμός υπάρχει προθεσμία για ρύθμιση χρεών ως την 1η Δεκεμβρίου. Από τότε και μετά θα ξεκινήσουν συλλήψεις. 


Η πρώτη λίστα περιλαμβάνει ήδη 1.500 ονόματα και οι διασταυρώσεις συνεχίζονται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξαν τα μπαρ της κρίσης!


Εναλλακτικές λύσεις κλιµακούµενης χρέωσης φέρνουν πελατεία και διώχνουν τον βραχνά του λουκέτου


Επιχειρηµατικά «πειράµατα» που συµβολίζουν την οµαλή προσγείωση των ελληνικών επιχειρήσεων στη νέα οικονοµική πραγµατικότητα εκτυλίσσονται τους τελευταίους µήνες στην αγορά της διασκέδασης και της εστίασης. Καφέ, µπαρ και εστιατόρια εφαρµόζουν πρωτότυπα επιχειρηµατικά µοντέλα και προσφέρουν υψηλή ποιότητα µε χαµηλές τιµές. 


Ο θάνατος του λαϊφστάιλ ελέω κρίσης γεννά την επιτυχία νέων ανθρώπων µε δηµιουργικότητα και φαντασία που...


επενδύουν όχι µόνο σε χρήµατα αλλά και µε την προσωπική τους εργασία στα εγχειρήµατά τους. 


Το πιο πρόσφατο και ενδιαφέρον «πείραµα» είναι ένα µικρό καφέ-µπαρ στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, ονόµατι «Κόκκινος Λωτός», το οποίο διατηρεί τιµές επιπέδου 1995 (ίσως και παλιότερες) και αποτελεί καρπό της συνεργασίας δύο νέων επιχειρηµατιών και παιδικών φίλων, των κκ. Χ. Σαλίπα και Κ. Ιατρίδη. 


Η ιδιαιτερότητα της επιχείρησης είναι το ίδιο το επιχειρηµατικό της σχέδιο. 


Υιοθετώντας ένα µοντέλο αντίστοιχο µε αυτό της Easyjet, δηλαδή το «σπάσιµο» των υπηρεσιών και του κόστους για τον πελάτη µέσω κλιµακούµενης χρέωσης, οι δύο επιχειρηµατίες καταφέρνουν να πωλούν σε αναπάντεχα χαµηλές τιµές, όπως, άλλωστε, συµβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. 


«Στο Μάντσεστερ όπου σπούδαζα έβλεπα πόσο χαµηλές ήταν οι τιµές και αναρωτιόµουν πώς µπορούν να έχουν κέρδος. Και όµως έχουν» λέει ο κ. Ιατρίδης και εξηγεί ότι η χρήση της «µεζούρας» για ένα µαγαζί είναι ό,τι πιο τίµιο και ξεκάθαρο για τον πελάτη. Ο ίδιος, µε σπουδές Οικονοµίας και ένα ∆ιδακτορικό στην εταιρική κοινωνική ευθύνη στην Αγγλία, θεωρεί ότι το εγχείρηµά τους ανταποκρίνεται στη σηµερινή κατάσταση της οικονοµίας. « Θέλαµε να κάνουµε µια επιχειρηµατική προσπάθεια που να έχει σχέση µε την Ελλάδα τού σήµερα. Ο καφές ξεκινά από 0,80, η µπίρα από 1,40, το ποτό από 3,20, ενώ το µοχίτο από 4,20. Σε εµάς υπάρχει κλιµακωτή χρέωση, όση χρειάζεται για να πάρεις αυτό που θέλεις µε τα χρήµατα που διαθέτεις. Πρόκειται για ένα µοντέλο που ταιριάζει στη σηµερινή κατάσταση. Συνδυάζουµε διάφορα µοντέλα τιµολόγησης, τα οποία έχουµε επεξεργαστεί πολύ. ∆ουλεύουµε µάλιστα µε τη µεζούρα ώστε να υπάρχει ακριβής έλεγχος του κόστους» σηµειώνει.


Ο κ. Σαλίπας εργάζεται στην εστίαση και τη διασκέδαση αρκετά χρόνια και έδωσε ψυχή και σώµα για να στηθεί το εγχείρηµα. 


«Η ιδέα ήταν δική µου. Οταν ξεκινήσαµε να υλοποιούµε το σχέδιο, φτιάξαµε έναν αρκετά οργανωµένο προϋπολογισµό. Ευτυχώς, τα πράγµατα αποδεικνύονται πολύ πιο βατά από ό,τι περιµέναµε. Ευελπιστούµε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι, καθώς δεν φαίνεται φως στο τούνελ και η κατάσταση µόνο αισιόδοξη δεν είναι. Οµως µε απλότητα και ποιότητα µπορούµε να πορευθούµε» συνεχίζει. Υπάρχουν και άλλες δυσκολίες καθώς, όπως λέει, έχουν τις τιµές καφενείου, αλλά όχι την ποικιλία ενός µπαρ. «Κάποιοι δυσαρεστούνται» παρατηρεί και προσθέτει ότι «οι επιχειρήσεις θα επιβιώσουν µε µειώσεις µισθών και χαµηλό κέρδος. Τα έξοδα είναι πια πολύ µεγάλα και οι επιχειρηµατίες φοβούνται να κάνουν ανατιµήσεις. Εκτιµώ ότι στο επόµενο τρίµηνο θα κλείσουν πολλές εταιρείες» λέει ο κ. Σαλίπας. 


Η περίπτωση του «Κόκκινου Λωτού» δεν αποτελεί µεµονωµένο φαινόµενο. Τον περασµένο Μάιο στην Αγία Παρασκευή άνοιξε ένα πρωτότυπο µπαρ ονόµατι «Alco Hole», από τις λέξεις «αλκοόλ» και «τρύπα», καθώς το µπαρ είναι... µικροσκοπικών διαστάσεων. Σύµφωνα µε τον συνιδιοκτήτη του µπαρ κ. Μιχάλη Ανδριώτη, η εν λόγω πρωτοβουλία είχε στόχο «µια εναλλακτική πρόταση στα ακριβά ποτά της Αθήνας. Είµαστε ένα από τα πιο φτηνά µπαρ, προσφέροντας το ποτό στα τέσσερα ευρώ και το κοκτέιλ στα πέντε». 


Πώς το κατάφεραν; Μικρός χώρος (και συνεπώς χαµηλό ενοίκιο), πλαστικά ποτήρια και σελφ σέρβις. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι περισσότεροι θαµώνες περνούσαν τη βραδιά στην πλατεία, έξω από το µπαρ, γεγονός που επέτρεψε στην πελατεία να αυξηθεί σηµαντικά, ενώ όταν έπιασαν τα κρύα του φθινοπώρου το µπαρ έκλεισε ως την επόµενη καλοκαιρινή σεζόν.


Σε µια άλλη γωνιά της Αθήνας οι νέοι που ίδρυσαν το καφενείο «Παγκάκι» στο Κουκάκι ονοµάζουν το εγχείρηµά τους «κολεκτίβα εργασίας», καθώς δεν υπάρχουν αφεντικά και υπάλληλοι, παρά µόνο ένας αστικός συνεταιρισµός στον οποίο ανήκουν οι εκάστοτε εργαζόµενοι. Σε αυτούς ανήκει τυπικά το καφενείο, καθώς και η λήψη των αποφάσεων. 


Τα δε κέρδη που προκύπτουν µετά την πληρωµή των µισθών δεν µοιράζονται αλλά χρησιµοποιούνται για τη δηµιουργία ενός αποθεµατικού ταµείου και για την ενίσχυση συλλογικών εγχειρηµάτων ανάλογης λογικής. Ακολουθώντας αυτό το µοντέλο, το «Παγκάκι» έχει κατορθώσει να προσφέρει τον καφέ από ένα ευρώ, το κρασί από ενάµισι και τη µπίρα από δυόµισι ευρώ – και να παραµένει διαρκώς γεµάτο πελάτες.


ΦΘΗΝΗ ΕΣΤΙΑΣΗ
Γκουρµέ «βιτρίνες» και σελφ σέρβις


Στον τοµέα της εστίασης αντίστοιχες πρωτοβουλίες δείχνουν ότι το γκουρµέ µπορεί να προσφερθεί σε χαµηλές τιµές. Πώς; Με ένα πρωτότυπο επιχειρηµατικό µοντέλο που ακολουθούν εστιατόρια συνδυάζοντας το παραδοσιακό µαγειρείο µε µια µοντέρνα προσέγγιση στην κουζίνα. 


Σύµφωνα µε αυτό, ο σεφ µαγειρεύει συγκεκριµένα φαγητά κάθε ηµέρα και τα εκθέτει στον πάγκο-βιτρίνα. Αυτό επιτρέπει ακόµη και σε γκουρµέ πιάτα, όπως σολοµός µε λιµοντσέλο ή γλυκόξινα κεφτεδάκια, να προσφέρονται σε χαµηλές τιµές.


«Ξεκινήσαµε µε χαµηλές τιµές όταν ανοίξαµε το 2004, την περίοδο των “παχιών αγελάδων”. Ετσι, εν µέσω κρίσης, παρ’ ότι δυσκολευόµαστε και εµείς όπως όλοι, έχουµε επιβιώσει γιατί αυτό που προσφέρουµε είναι ποιοτικό και ξεκάθαρο: παίρνεις αυτό που βλέπεις» λέει στο «Βήµα» ο κ. Αντώνης Νικήτας , συνιδιοκτήτης των δύο εστιατορίων «Φασόλι» στο κέντρο της Αθήνας.


Στο ίδιο πνεύµα, στο εστιατόριο «Food Company» στα Εξάρχεια, οι πελάτες όχι µόνο παραγγέλνουν στη «βιτρίνα» αλλά παίρνουν µόνοι τους το νερό, τα µαχαιροπίρουνα και το ψωµί τους! «Πέρα από το οικονοµικό όφελος, αυτό το µοντέλο προβάλλει και µια άλλη προσέγγιση στην εστίαση. Οι πελάτες µας συµµετέχουν στη διαδικασία, βλέπουν όλα τα φαγητά και ακούν µια λεπτοµερή περιγραφή από τον σεφ, πηγαινοέρχεται στο µαγαζί και πιάνουν κουβέντα µε το προσωπικό. Είναι ένα πιο ανθρώπινο και χαλαρό µοντέλο, που κρατά τις τιµές χαµηλά, διατηρώντας το φαγητό σε άριστη ποιότητα» αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνος Λιόντας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου.


Την ίδια στιγµή, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη ένα άλλο µικροσκοπικό αλλά διαρκώς γεµάτο εστιατόριο ονόµατι «Κιµατοθραύστης» εφηύρε ένα άλλο πρωτότυπο και πολύ απλό µοντέλο φτηνής εστίασης: επιλέγετε ανάµεσα σε µικρό ή µεγάλο πιάτο µε σταθερή τιµή και το γεµίζετε όσο… µπορείτε από τον µπουφέ του εστιατορίου.

24GR





Αχιλλέας Χεκίμογλου, Ελλη Ισμαηλίδου
Το ΒΗΜΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ:Οδηγίες για την εγγραφή των Συνεταιριστικών Οργανώσεων στο νέο μητρώο

Οδηγίες για τη μορφή, το περιεχόμενο και την τήρηση του Εθνικού Μητρώου Συνεταιριστικών Αγροτικών Οργανώσεων καθώς και διαδικασία πρώτης εγγραφής των Αγροτικών συνεταιρισμών, των Ενώσεων Aγροτικών Συνεταιρισμών, και των Αναγκαστικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, παρέχονται με σχετική υπουργική απόφαση.
Αναλυτικότερα, πρόκειται για την με αριθμό 35599 απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ 2634/Β/9.11.2011), στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής;

Αρθρο 1
Σκοπός
Με την παρούσα καθορίζονται:
α) Η μορφή, το περιεχόμενο και η τήρηση του Εθνικού Μητρώου Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων (ΣΑΟ), (στο εξής Μητρώο), που συστάθηκε με το άρθρο 2 παρ.1 του Ν. 4015/2011.
β) Ο τύπος, το ακριβές περιεχόμενο και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων της πρώτης εγγραφής στο Μητρώο, που υποβάλλουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί (στο εξής ΑΣ), οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (στο εξής ΕΑΣ) και οι Αναγκαστικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (στο εξής Αν.Σ.Ο.).
γ) Τα έγγραφα και τα δικαιολογητικά που επισυνάπτονται στις ανωτέρω αιτήσεις της περ. β, καθώς και η διαδικασία καταγραφής των Οργανώσεων της ανωτέρω περ. β στο Μητρώο.
Αρθρο 2
Μορφή και περιεχόμενο του Μητρώου
1. Το Μητρώο τηρείται σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία καταχωρίζονται με μοναδικό αριθμό οι αντίστοιχες κατηγορίες των ΣΑΟ, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 1 του Ν. 4015/2011, και οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις (στο εξής Δ.Ο.) του άρθρου 8 του ιδίου νόμου.
2. Ο Αριθμός Μητρώου της παρ.1 του παρόντος άρθρου απαρτίζεται από εφτά (7) ψηφία, τα οποία κατά σειρά υποδηλώνουν τα μεν τέσσερα (4) πρώτα την έδρα, σύμφωνα με την κωδικοποίηση των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας, όπως αυτές ορίζονται στο Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α΄ 87), τα δε επόμενα τρία (3) ψηφία τον αύξοντα αριθμό εγγραφής των ΣΑΟ και Δ.Ο. στην Περιφερειακή Ενότητα.
3. α) Οι ΕΑΣ που λειτουργούν κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 26, 27 και 28 του Ν.2810/2000 (ΦΕΚ Α΄ 61), καταχωρίζονται και εγγράφονται στο Μητρώο ως ΕΑΣ μόνο κατά την πρώτη εγγραφή.
β) Οι ΚΑΣΟ και οι ΚΕΣΕ που λειτουργούν κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 30 και 29 αντίστοιχα του Ν. 2810/2000, εγγράφονται και καταχωρίζονται στο Μητρώο ως κλαδικοί ΑΣ ή ΑΕΣ, εφόσον τηρηθούν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 19 παρ.8 του Ν. 4015/2011.
γ) Οι ΣΕ που λειτουργούν κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 32 του Ν.2810/2000, εγγράφονται και καταχωρίζονται στο Μητρώο ως ΑΕΣ, εφόσον τηρηθούν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 19 παρ.7 του Ν. 4015/2011.
δ) Οι Αν.Σ.Ο. πρώτου και δευτέρου βαθμού που λειτουργούν κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 47 του Ν. 2169/1993 (ΦΕΚ Α΄ 149) που διατηρείται σε ισχύ με το άρθρο 39 του Ν. 2810/2000 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.8 του άρθρου 18 του Ν. 3147/2003 (ΦΕΚ Α΄ 135) και ισχύει, καταχωρίζονται στο Μητρώο ως ΑΣ και ΕΑΣ αντίστοιχα για κάθε εγγραφή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 4 του Ν. 4015/2011.
ε) Οι Δ.Ο. που έχουν αναγνωριστεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του Ν. 4015/2011 εγγράφονται στο Μητρώο.
4. Το περιεχόμενο του Μητρώου για κάθε κατηγορία Οργανώσεων των παρ. 1 και 3 του παρόντος άρθρου ομαδοποιείται στις ενότητες Γενικών Στοιχείων, Νομικοδιοικητικών Στοιχείων, Οικονομικών Στοιχείων, Δραστηριοτήτων και Παρατηρήσεων, όπως ορίζονται στην παρούσα απόφαση.
5. Η μορφή και το περιεχόμενο των πεδίων των ενοτήτων της παρ.4 του παρόντος άρθρου διαμορφώνεται σύμφωνα με:
α) Το περιεχόμενο των πεδίων των αιτήσεων πρώτης εγγραφής του άρθρου 4 της παρούσας που καθορίζεται στο Παράρτημα του άρθρου 6 της παρούσας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της.
β) Το καθοριζόμενο με σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύμφωνα με τα άρθρα 4 παρ.2, 5 παρ.6 και 6 παρ.3 του Ν. 4015/2011, περιεχόμενο των πεδίων των λοιπών αιτήσεων πρώτης εγγραφής και των ετήσιων δηλώσεων του Ν. 4015/2011 που υποβάλλουν οι ΣΑΟ.
Αρθρο 3
Τήρηση του Μητρώου
1. Η Εποπτική Αρχή επιμελείται την οργάνωση, τήρηση, λειτουργία και επικαιροποίηση του Μητρώου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 παρ. 3 του Ν. 4015/2011.
2. Για την πρώτη εγγραφή στο Μητρώο οι ΑΣ, οι ΕΑΣ και οι Αν.Σ.Ο. υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Μητρώο μέσω του ιστοτόπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (στο εξής ΥΠΑΑΤ), αίτηση εγγραφής, όπως αυτή περιγράφεται στο συνημμένο Παράρτημα του άρθρου 6 της παρούσας.
3. Η αίτηση εγγραφής επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986.
4. Το Μητρώο παρέχει στη δημοσιότητα στοιχεία μόνο για την κατηγορία της ΣΑΟ και Δ.Ο., την επωνυμία, την έδρα, το εμπορικό σήμα, τα στοιχεία επικοινωνίας και τα στοιχεία του νόμιμου εκπροσώπου.
5. Το Μητρώο ενημερώνεται με την υποβολή της αίτησης πρώτης εγγραφής, καθώς και με τις τακτικές ετήσιες δηλώσεις. Για κάθε μεταβολή στη νομική προσωπικότητα των ΣΑΟ ενημερώνεται το Μητρώο. Η ενημέρωση του Μητρώου γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ιστοτόπου του ΥΠΑΑΤ.
6. Κατά τα λοιπά η τήρηση του Μητρώου καθορίζεται με τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που εκδίδονται σύμφωνα με τα άρθρα της παρ.5 β του άρθρου 2 της παρούσας.
Αρθρο 4
Διαδικασία πρώτης εγγραφής ΑΣ, ΕΑΣ και Αν.Σ.Ο. στο Μητρώο

1. Για την πρώτη εγγραφή και καταχώριση στο Μητρώο, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 3 του Ν. 4015/2011, οι Ας, ΕΑΣ και Αν.Σ.Ο. υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής στο Μητρώο, μέχρι την 21η Δεκεμβρίου 2011.
2. Το περιεχόμενο της αίτησης πρώτης εγγραφής για τους ΑΣ, ΕΑΣ και Αν.Σ.Ο. περιγράφεται στο συνημμένο Παράρτημα της παρούσας.
3. Στην αίτηση πρώτης εγγραφής, οι ΑΣ, ΕΑΣ και Αν.Σ.Ο. συμπληρώνουν τα πεδία της αίτησης και υποβάλλουν ηλεκτρονικά σε μορφή αρχείου pdf, τα αναφερόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 4 του Ν. 4015/2011 αντίγραφα των παρακάτω εγγράφων:
α) Καταστατικό των ΑΣ, ΕΑΣ και Αν.Σ.Ο. και τυχόν τροποποιήσεων αυτού, μετά των αντίστοιχων εγκριτικών αποφάσεων του αρμόδιου Δικαστηρίου.
β) Για την πρώτη εγγραφή υποβάλλονται ηλεκτρονικά ισολογισμοί των ΑΣ, ΕΑΣ και Αν.Σ.Ο. οικονομικών ετών 2008, 2009, 2010, από τους οποίους προκύπτει ο κύκλος εργασιών για τα αντίστοιχα έτη και οι οικονομικές εκθέσεις των αντίστοιχων ετών, θεωρημένα αρμοδίως. Για τους ΑΣ ή τις ΕΑΣ, που έχουν ιδρυθεί εντός της τελευταίας τριετίας, υποβάλλονται τα ανωτέρω οικονομικά στοιχεία για τα έτη λειτουργίας τους.
γ) Αριθμό μελών και αριθμό των οικονομικά τακτοποιημένων μελών όπως ισχύουν κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με το θεωρημένο αρμοδίως Βιβλίο Μητρώου Μελών των ΑΣ, ΕΑΣ και Αν.Σ.Ο. και
δ) Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης των ΑΣ, ΕΑΣ και Αν.Σ.Ο. περί αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης, επικυρωμένο από αρμόδιο δικαστικό λειτουργό.
4. α) Με τη συμπλήρωση και την υποβολή της αίτησης και την ολοκλήρωση της εγγραφής οι Οργανώσεις λαμβάνουν άμεσα αριθμό πρωτοκόλλου.
β) Μετά την ολοκλήρωση της κατάταξης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 της παρούσας, οι Οργανώσεις λαμβάνουν τον Αριθμό εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο του άρθρου 2 παρ. 2 της παρούσας.
5. Οι ΣΑΟ, σε κάθε συναλλαγή τους, οφείλουν να αναγράφουν στα σχετικά έγγραφα τον Αριθμό Μητρώου του άρθρου 2 της παρούσας.
Αρθρο 5
Κατάταξη ΑΣ κατά την πρώτη εγγραφή -Διαγραφή από Μητρώο ΑΣ

1. Εφόσον, οι υφιστάμενοι κατά την έναρξη ισχύος του Ν. 4015/2011 ΑΣ και ΕΑΣ δεν υποβάλλουν αίτηση πρώτης εγγραφής, τίθενται σε καθεστώς εκκαθάρισης, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 4 του Ν. 4015/2011, εκτός εάν το αργότερο έως την 31η Μαρτίου 2012 αποφασίσουν τη συγχώνευση τους με άλλο ενεργό ΑΣ ή τη μετατροπή τους σε ΑΣ ή ΑΕΣ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4015/2011.
2. Οι ΑΣ που υποβάλουν τις αιτήσεις πρώτης εγγραφής σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος της παρούσας και τα τέσσερα απαιτούμενα δικαιολογητικά της παρ.3 του άρθρου 4 της παρούσας κατατάσσονται από την Εποπτική Αρχή στις εξής κατηγορίες:
α) Ενεργοί: Οι ΑΣ που εκπληρώνουν και τα τέσσερα σημεία της παρ.3 του άρθρου 4 της παρούσας.
β) Ανενεργοί: Οι ΑΣ που δεν εκπληρώνουν και τα τέσσερα σημεία της παρ.3 του άρθρου 4 της παρούσας. Οι ΑΣ που για δύο (2) συνεχόμενες αξιολογήσεις καταχωρίζονται στο Μητρώο ως ανενεργοί, τίθενται σε εκκαθάριση, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.4 του Ν. 4015/2011.
3. Οι ΑΣ που δεν πληρούν το σημείο δ της παρ. 3 του άρθρου 4 του Ν. 4015/2011, που συνίσταται στην μη επικύρωση του πρακτικού αρχαιρεσιών από δικαστικό λειτουργό, δικαιούνται να υποβάλλουν στο Μητρώο από την 1η Απριλίου 2012 ως την 30η Ιουνίου 2012 νέο πρακτικό αρχαιρεσιών του σημείου δ της παρ. 3 του άρθρου 4 της παρούσας, επικυρωμένο από δικαστικό λειτουργό, προκειμένου να καταταγούν ως ενεργοί.
4. ΑΣ και ΕΑΣ οι οποίοι έχουν διεξάγει αρχαιρεσίες πριν την έναρξη ισχύος του Ν.4015/2011 αποστέλλουν το πρακτικό των αρχαιρεσιών αυτών.
5. Οι ΑΣ διαγράφονται από το Μητρώο μόνο μετά την οριστική εκκαθάριση τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επικράτησε η Δεξιά στην Ισπανία


Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, στη Μαδρίτη, με καταμετρημένο, ήδη, το 77% των ψήφων, το Λαϊκό κόμμα αυξάνει το ποσοστό του στο 44% του συνόλου των ψήφων. Την ίδια ώρα, το Σοσιαλιστικό κόμμα υπέστη συντριπτική ήττα παίρνοντας ποσοστό 29% των....




ψήφων. Ο ανταποκριτής του Γαλλικού πρακτορείου μεταδίδει εντωμεταξύ ότι, περίπου στο 70% του συνόλου των ψήφων : το Λαϊκό Κόμμα έχει 187 έδρες, το Σοσιαλιστικό κόμμα έχει, πλέον, 109. Η απόλυτη πελειοψηφία είναι οι 176 έδρες. Είναι το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα της παράταξης μετά την μεταπολίτευση, που ο θάνατος του Φράνκο το 1975 σηματοδότησε.

Ο εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών, Χοσέ Μπλάνκο, έκανε δημόσια τη δήλωση ότι "το κόμμα ηττήθηκε στις σημερινές εκλογές, απο το Λαϊκό Κόμμα".

Οπως παρατηρεί ο ανταποκριτής του Γερμανικού πρακτορείου, στη νέα Βουλή μπαίνουν μέχρι και 12 κόμματα. Μεταξύ άλλων:

-Το Κόμμα της περιφέρειας Καταλωνίας (το Ciu) θα κατακτήσει πιθανώς, τελικά, 16 έδρες.

-Εντεκα έδρες (από 2 τώρα) θα έχει πιθανώς, τελικά, το αριστερό κόμμα 'Ιζκουέρδα Ουνιδά' (το IU).

-Εξι έδρες θα έχει πιθανώς, τελικά, το κόμμα των αριστερών Βάσκων 'Amaiur'.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΡΗΚΑΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ...


ΑΠΟ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΒΑΝΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥ
Συμβόλαιο! Και μάλιστα πληρωμένο. Τις τελευταίες ημέρες η Αντιτρομοκρατική έχει ευρήματα από τυχαίες συλλήψεις, που επιβεβαιώνουν ρεπορτάζ και πληροφορίες για εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια, με υψηλή εντολή που δεν έχει καμία σχέση με την...
τρομοκρατία. Χρησιμοποιήθηκαν άτομα του αντάρτικου πόλης. Προέρχονται όμως και αυτοί από τον χώρο του ποινικού. Ο Παπουτσής τα ξέρει όλα αυτά. Aπό τυχαία σύλληψη Αλβανού κακοποιού, του μετέφεραν σήμερα ότι συνδέονται οι υποθέσεις αυτές. Θα κάνει ανακοινώσεις ή θα κάνει την παλαβή;
fimotro
Διαβάστε Περισσότερα »

Ήθελε να αυτοκτονήσει μαζί με... τα δύο του παιδιά

Ήθελε να αυτοκτονήσει μαζί με... τα δύο του παιδιά

Σόκ έχει προκαλέσει στο Ρουπάκι Ηλείας η περίπτωση του 71χρονου που πήγε να αυτοκτονήσει πέφτωντας σε έναν τσιμεντένιο τοίχο ενώ είχε στο αυτοκίνητό του μαζί του και τα δύο του παιδιά. Ανάσταστη η τοπική κοινωνία από την αποτρόπαιη πράξη του πατέρα, ο οποίος τελικά σκοτώθηκε «παίρνοντας» μαζί του την 14χρονη κόρη του.
Το «ατύχημα» έγινε το απόγευμα του Σαββάτου και τελικά σκοτώθηκαν ο άνδρας και η κόρη του. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 71χρονος πήρε το αυτοκίνητό του και τα δύο του παιδιά και κατευθύνθηκε προς τη νέα γέφυρα του ποταμού Πηνειού, τμήμα της υπό κατασκευή, Ολυμπίας Οδού. Έκανε πολλές φορές την διαδρομή «πάνω – κάτω» ανάμεσα σε τσιμεντένια τμήματα ανισόπεδων κόμβων που έχουν περίπου ένα χιλιόμετρο απόσταση μεταξύ τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr, ο 11χρονος που αυτήν την στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο, είδε το πατέρα του να κατευθύνεται προς έναν τσιμεντένιο τοίχο, και του φώναξε «Μπαμπά πηγαίνεις με εκατό θα σκοτωθούμε...».
Βάσει των μαρτυριών του αγοριού, όλο το βράδυ και υπό συνθήκες παγετού ο 71χρονος και η κόρη του ήταν νεκροί (την ακριβή ώρα θανάτου θα προσδιορίσει ο ιατροδικαστής), ενώ στο πίσω κάθισμα ο 11χρονος τραυματισμένος, ήταν ανήμπορος να αντιδράσει, να καλέσει σε βοήθεια, να δώσει ένα στίγμα, και ζούσε το δικό του δράμα.
Στο μεταξύ πίσω στον Πύργο, η ανησυχία της αλλοδαπής γυναίκας του 71χρονου, την είχε οδηγήσει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου προκειμένου να ενημερώσει για την εξαφάνιση του άντρα και των παιδιών της.
Το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας, ο πρώτος οδηγός που πέρασε από το σημείο είδε καρφωμένο πάνω στον τοίχο το μπορντώ Vectra. Άμεσα κλήθηκαν ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Τροχαία και σύντομα απεγκλωβίστηκε ο 11χρονος τραυματίας και ανασύρθηκαν νεκροί η αδερφή του και ο πατέρας του.
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες κατηγορίες εργαζομένων βγαίνουν από τα βαρέα και ανθυγιεινά

πρόωρη συνταξιοδότηση, βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, λίστα, υπουργείο Εργασί

Μειώνονται κατά 170.000 οι εργαζόμενοι που ασφαλίζονται με καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων,  και χάνουν την πρόωρη συνταξιοδότησή τους, καθώς η νέα λίστα που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας τους περιορίζει στους 350.000 περίπου εργαζομένους.
Συγκεκριμένα, περίπου 70.000 υπάλληλοι στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού, κυρίως καμαριέρες, σερβιτόροι και μάγειρες, τα επαγγέλματα των οποίων τώρα θεωρούνται βαρέα και ανθυγιεινά, βγαίνουν εκτός νέας λίστας με αποτέλεσμα να έχουν αντίστοιχες επιπτώσεις στα συντάξιμα χρόνια και στο ύψος της τελικής σύνταξής τους.
Επίσης, από τη νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών εξαιρούνται άλλοι 100.0000 εργαζόμενοι:
  • διοικητικοί υπάλληλοι στη βαριά βιοµηχανία, τη χηµική και τη φαρµακοβιοµηχανία
  • πλανόδιοι πωλητές
  • οικιακοί βοηθοί
  • κοµµωτές
  • εργαζόμενοι σε πλυντήρια αυτοκινήτων και γκαράζ
  • θερμαστές
  • φορτοεκφορτωτές 
  • εργαζόμενοι στο χώρο της ψυχαγωγίας
Τυχεροί θα είναι μόνο όσοι μέχρι το 2015 έχουν καταφέρει να συμπληρώσουν τουλάχιστον 12 χρόνια ασφάλισης σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ανεξάρτητα του αν το επάγγελμά τους αφαιρεθεί τελικά από τη λίστα.
Να σημειωθεί ότι οι 170.000 εργαζόμενοι, που θα βγουν από τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών χάνουν ταυτόχρονα το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης.
Η τελική λίστα θα ανακοινωθεί αυτήν την εβδομάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι φεύγουν από Δευτέρα – Το νέο χρονοδιάγραμμα της εφεδρείας


- 28 Νοεμβρίου το πρώτο κύμα υπαλλήλων
- 30 Νοεμβρίου οι λίστες με τις μετακινήσεις
- Σε 45 ημέρες το δεύτερο κύμα εφεδρείας
- Ένα βήμα πριν την “έξοδο” υπάλληλη υποχρεωτικής και μέσης εκπαίδευσης
- 50.000 υπάλληλοι φεύγουν φέτος από το Δημόσιο

Παρά ακόμη και τις υπουργικές προσπάθειες να παγώσει για λίγο έστω η διαδικασία καθώς υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν πολλές υπηρεσίες χωρίς προσωπικό τα χρονοδιαγράμματα της τρόικας υπό την απειλή της 6ης δόσης έχουν μπει μπροστά και έτσι σε επτά μέρες από σήμερα έρχεται το πρώτο κύμα εφεδρείας. Είναι οι υπάλληλοι που είναι άνω των 53ων ετών και έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια προϋπηρεσίας.

Θα είναι οι πρώτοι που θα ανοίξουν την πόρτα και μέχρι το τέλος του χρόνου θα δουν την έξοδο συνολικά 30.000 μέσω εφεδρείας ενώ μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις από 1η του 2012 θα λείπουν από το Δημόσιο 50.000 υπάλληλοι.

Μια ακόμη ημερομηνία-φωτιά είναι η τελευταία ημέρα του μήνα, 30 Νοεμβρίου, οπότε και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετακίνησης του προσωπικού των οργανισμών που είτε συγχωνεύονται, είτε καταργούνται.

Όσοι δεν βρουν στέγη σε νέα υπηρεσία θα δουν την έξοδο από το δημόσιο.

Το επόμενο βήμα θα γίνει μέχρι την 31η Δεκέμβρη. Αυτή θα είναι και η τελευταία ημέρα υπηρεσίας στο Δημόσιο για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου που απέχουν 2 χρόνια από τη σύνταξη. Θα είναι οι επόμενοι που θα μπουν σε εφεδρεία για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 για εφέτος.

Από την πρωτοχρονιά και μετά ξεκινάει η τρίτη φάση. Μέσα σε 2 χρόνια ως τα τέλη του 2013 θα γίνει (όπως όλα δείχνουν μέσω επιλογής ξένων συμβούλων) η αναμόρφωση του δημοσίου.

Θα γίνουν μετακινήσεις προσωπικού και αλλαγές στις υπηρεσίες με στόχο το μικρότερο σχήμα.

Αναμένεται να καταργηθούν χιλιάδες οργανικές θέσεις και έτσι να μείνουν χωρίς αντικείμενο χιλιάδες Δ.Υ. Οι οποίοι φυσικά θα κινδυνεύσουν με απόλυση.

Όπως και να 'χει πάντως ως την 1η Ιανουαρίου του 2014 το Δημόσιο θα μετράει τουλάχιστον 150.000 λιγότερους υπαλλήλους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Αν υπολογίσει κανείς ότι οι συνταξιοδοτήσεις δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 50.000, τότε μιλάμε για περίπου 100.000 άτομα που θα δουν την έξοδο υποχρεωτικά.
 newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ