Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Πορεία διαμαρτυρίας της Ε.Α.Β στο κέντρο της Θήβας


ΓΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ




Πορεία διαμαρτυρίας από το κέντρο της πόλης της Θήβας μέχρι και το Δικαστικό Μέγαρο πραγματοποίησαν σήμερα αρκετές δεκάδες εργαζομένων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Παρά την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων να συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις με στόχο την εξαίρεσή τους από το καθεστώς της εφεδρείας και του νέου μισθολογίου, η Διοίκηση της Βιομηχανίας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να χαρακτηριστεί παράνομη.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Αστυνομική διαμαρτυρία μετά μουσικής!



Έχουμε δει αρκετές φορές ένστολους να διαμαρτύρονται για αιτήματα των σωμάτων ασφαλείας, ιδιαίτερα τώρα που οι περικοπές στους μισθούς έχουν κυριολεκτικά μηδενίσει τις αποδοχές τους.
Αυτό όμως που συνέβη στη Μυτιλήνη δείχνει πως μπορεί οι «σκληροί» της τάξης να έχουν και καλλιτεχνικές πτυχές. Για το λόγο αυτό, πήραν τις κιθάρες και κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας τους, τραγούδησαν αρκετά πασίγνωστα κομμάτια του
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελλήφθη ο Φράνκο Αλφόνσο για υπόθεση 250 κιλών χασίς!

Ο πρώην σύντροφος της Αννίτας Πάνια, ανιψιός του σκηνοθέτη Όμηρου Ευστρατιάδη, τραγουδιστής και ηθοποιός, Φράνκο Αλφόνσο συνελήφθη...
ως μέλος διεθνούς κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις των αστυνομικών σε Ελλάδα αλλά και στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας!

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 250 κιλά χασίς που «ταξίδευαν» με νταλίκες ενώ........
η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς στα κεντρικά του ΣΔΟΕ, βρίσκονται και ανακρίνονται κάποιοι από τους συλληφθέντες.

Ο 45χρονος ηθοποιός που συνελήφθη σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί στην περιοχή του Γαλατσίου, όπου και διαμένει, είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2010 στην εξωτική Αρούμπα, καθώς σε βαλίτσα που είχε διπλό πάτο έκρυβε 4 κιλά καθαρής κοκαΐνης.
 eglimatikotita.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπεσε το μισό facebook – Υποψίες για επίθεση από τους Anonymous


Το facebook δυσλειτουργεί τις τελευταίες ώρες.


Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι, πως το μοναδικό πράγμα που λειτουργεί όπως πρέπει, είναι το προφίλ του κάθε χρήστη και αυτό «φορτώνει» δύσκολα.


Likes comments και κοινοποιήσεις...


(shares) γίνονται με… υπεράνθρωπες προσπάθειες, ενώ η αρχική σελίδα αργεί να φορτώσει δραματικά.


Για την ώρα η εταιρεία δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση, με αποτέλεσμα να οργιάζουν η φήμες για νέα επίθεση των Anonymous στην ιστοσελίδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δίνουν δάνεια στην Ελλάδα με αντάλλαγμα αγορές όπλων

Μία απίστευτη συμφωνία εις βάρος των Ελλήνων πολιτών αποκαλύπτει ιστοσελίδα πολιτκού περιεχομένου. Γερμανοί και Γάλλοι παραχωρούν δάνειο 110 δις ευρώ στη χώρα, με αντάλλαγμα την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού, ύψους 10,5 δις ευρώ. Διαβάστε στο NEWS 247 πώς εκμεταλλεύτηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου Ευρωπαίοι εταίροι (Pic)
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας neweurope.online, φέρνει στο φως της δημοσιότητας μυστικές συμφωνίες του Γιώργου Παπανδρέου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι τα δανεικά προς την Ελλάδα και η επιμονή για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, συνδέεται άμεσα με πωλήσεις οπλικών συστημάτων ύψους 10.5 δις ευρώ. Η αγορά φέρεται να έρχεται ως αντάλλαγμα για τα δάνεια που η Ευρώπη παραχωρεί "απλόχερα" στη χώρα μας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν στα τέλη Οκτωβρίου, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συμφώνησαν με τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να χορηγήσουν στην Ελλάδα 110 δις ευρώ, το Συμβούλιο αποφάσισε αντίστοιχα ως αντάλλαγμα να συναινέσει η Ελλάδα στην αγορά στρατιωτικών προμηθειών από τη Γερμανία και τη Γαλλία, αξίας 10.5 δις ευρώ.

 Οι αγορές θα γίνονταν ισότιμα, ώστε καμία από τις ηγετικές δυνάμεις να μην μείνει παραπονεμένη. Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, η αγορά θα περιελάμβανε φρεγάτες, Leopard τανκς από τη Γερμανία και Rafale μαχητικά αεροσκάφη από τη Γαλλία και άλλα.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι εκείνη την εποχή, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός και θεωρητικά είχε το δικαίωμα να αναλάβει τη δέσμευση εκ μέρους της Ελλάδας.
Τον ίδιο άλλωστε δελέασε ο γαλλογερμανικός άξονας, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να μείνει στην εξουσία για δύο ακόμη χρόνια τουλάχιστον. Το διάστημα θα ήταν αρκετό για να νομιμοποιηθεί και η άτυπη συμφωνία αγοράς οπλικών συστημάτων.
Αφού πραγματοποιεί ανασκόπηση στα αίτια της πτώσης της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά και στις ανεπίσημες τότε διαρροές περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος με το φόβο πραξικοπήματος, το δημοσίευμα της ιστοσελίδας καταλήγει στην ανάγκη της υπογραφής του Α. Σαμαρά στο "μαγικό χαρτί" της δανειακής σύμβασης, εξηγώντας ότι:
"Αφού παραιτήθηκε ο κ. Παπανδρέου και δεν υπάρχει καμία επίσημη δέσμευση από την Ελλάδα, η εντολή αγοράς του υλικού άμυνας παραμένει εντελώς στον αέρα".
Πράγματι, κανείς δεν αναμένει ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές Φεβρουαρίου, το πιθανότερο με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά, θα θέσει στο τραπέζι πιθανές αγορές στρατιωτικού υλικού, όταν στο δημόσιο οι απολύσεις είναι μαζικότατες και μισθοί και συντάξεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.
Η υπογραφή, την οποία Γερμανία και Γαλλία ζητούν επίμονα από τον Σαμαρά έρχεται ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.
"Ωστόσο, αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα για την Μέρκελ και τον Σαρκοζί, ώστε ο πρόεδρος της ΝΔ να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που δεν τήρησε ο Παπανδρέου", καταλήγει το δημοσίευμα.
/news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 330 λέξεις άδειασε 800.000 Νεοδημοκράτες και 9.000.000 εκατομμύρια Έλληνες


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ
«Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου....





Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές...

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει τον νέο Πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης, υποστηρίζει εργαλεία που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

Βάσει των στοιχείων από τη μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής, οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.

Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.

Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.

Με εκτίμηση,
Αντώνης Κ. Σαμαράς
Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας»
dimotikosafari
 trelokouneli.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινότητα Αλιάρτου:Πρωτοβουλία Κοινωνικής Στήριξης


                                      
Αγαπητοί συμπολίτες,
            Στην πολύ δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε, η παροχή ουσιαστικής βοήθειας και ενίσχυσης των λιγότερο ευνοημένων συμπολιτών μας είναι πια αναγκαία.
            Στόχος της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Στήριξης της Δημοτικής Κοινότητας Αλιάρτου ήταν και θα είναι μια ουσιαστική πράξη στήριξης στον συνάνθρωπο. H επιτυχία όμως της προσπάθειας αυτής εξαρτάται από το ενδιαφέρον, την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλων μας.

            Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας προσφέροντας είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και παιδικά έπιπλα, αποκριάτικες στολές, βιβλία και τρόφιμα. Καλούμε τους συνδημότες μας να συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια αυτή στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.
            Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης βρίσκεται στο ισόγειο του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους και θα είναι ανοιχτό τις εξής ημέρες και ώρες:
Δευτέρα και Τετάρτη από τις 9:00  πμ. ως τις 11:00 πμ
Τρίτη και Πέμπτη από τις 4:00 μμ ως τις 6:00 μμ

Τηλέφωνα επικοινωνίας:      Ψαρρά Ευαγγελία - 6972096334 , 2268022066
                                                Χαλιμούρδα Αγγελική -  6979147900
                                                Φωτιάδη Άννα - 6986424943
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξιχνιάστηκε το θανατηφόρο τροχαίο στη Λιβαδειά



Κ. ΤΟΥΡΚΟΧΩΡΙΤΗΣ

Πιάστηκε στα δίχτυα της αστυνομίας ο ασυνείδητος  οδηγός που χτύπησε και εγκατέλειψε την 53χρονη γυναίκα στο κέντρο της Λιβαδειάς στις 4 Οκτωβρίου στις 6 και 30 π.μ
Μετά από 1 μήνα παρακολούθησης και επεξεργασίας όλων των στοιχειών που είχε στα χέρια της η αστυνομίας καθώς η περιοχή του συμβάντος κατακλύζεται από κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων ήτανε σχεδόν αδύνατον να ξεφύγει  ο ασυνείδητος οδηγός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του insterea.gr o οδηγός υποστήριζε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη με το γεγονός μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Το τμήμα Τροχαίας και το τμήμα Ασφάλειας Λιβαδείας που ερευνούσε την υπόθεση φαίνεται να είχε εξαρχής άλλη γνώμη καθώς στις ρόδες του φορτηγού του βρέθηκε υλικό από αίμα και μετά από εξετάσεις DNA αποδείχτηκε ότι το συγκεκριμένο φορτηγό είναι αυτό που οδηγούσε ο φερόμενος ως υπαίτιος στην υπόθεση ο οποίος παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την πεζή.
 
ο 75χρονος πρόκειται  να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.    

alt

insterea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Θα αποχωρήσουμε από τη ΝΔ αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς»

Νέα Δημοκρατία, Αντώνης Σαμαράς, υπογραφές, εγγυήσεις, βουλευτές, Ευρωπαϊκό Λαϊκ

Προετοιμασμένοι ακόμα και να αποχωρήσουν από τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς δεν συναινέσει στο αίτημα που εκφράζεται απ όλη την Ευρώπη να υπογράψει τις εγγυήσεις που ζητούνται από τη χώρα μας είναι κάποιοι από τους βουλευτές του κόμματος. Οι πληροφορίες έχουν φτάσει σε επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά και συνυπολογίζονται σε σχέση με την οριστική απόφαση που θα πάρει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Όλη την μέρα χθες είχαν επιστρατευθεί οι αντιπρόεδροι του κόμματος, οι κ.κ. Δήμας και Αβραμόπουλος, οι οποίοι έχουν προσωπική εικόνα για το κλίμα που επικρατεί σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την ΝΔ κι έχουν ένα δίκτυο σημαντικών επαφών. Πηγές της Συγγρού έλεγαν ότι η επιστολή που έστειλε στις 13 του μηνός ο κ. Σαμαράς στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια διαβούλευση με τις Βρυξέλλες προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή από το θέμα και να εκταμιευθεί η 6η δόση εγκαίρως.
Ωστόσο, οι ανησυχίες πολλών βουλευτών για την εξέλιξη που μπορεί να έχει το ζήτημα είναι έντονες . Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τομεάρχης Εσωτερικών Χρήστος Ζωής μιλώντας στη ΝΕΤ προέτρεψε τον κ. Σαμαρά να υπογράψει λέγοντας ταυτόχρονα πως «πρόκειται για επιδίωξη των πιστωτών μας να καταστούν επικυρίαρχοι και στο πολιτικό παιχνίδι στη χώρα μας».
Υπάρχει όμως και μια ομάδα σημαντικών στελεχών που προς το παρόν σιωπούν και περιμένουν την κίνηση που θα κάνει ο κ. Σαμαράς. Πρόκειται για βουλευτές πιο μετριοπαθείς οι οποίοι σε κατ ιδίαν συζητήσεις δεν κρύβουν την άποψη τους πώς ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να δείξει πιο συγκαταβατική στάση για να μην χρεωθεί η Νέα Δημοκρατία ενδεχόμενες απρόβλεπτες εξελίξεις, όπως η ασύντακτη χρεοκοπία και η αποχώρηση από την Ευρωζώνη.
Μάλιστα οι πιο δυναμικοί από αυτούς εκμυστηρεύονται ότι αν αυτό συμβεί οι ίδιοι δεν θα έχουν θέση στη Νια Δημοκρατία προαναγγέλλοντας την αποχώρηση τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Σουρωτήρια» οι επικοινωνίες στην Ελλάδα, καμία προστασία του απορρήτου


Από την άλλη, η ΕΥΠ λέει ότι λειτουργεί «με απόλυτο σεβασμό στους νόμους του κράτους»
Τα ίδια με την ΕΥΠ λέει και η ΕΛΑΣ για την (καθ' όλα ΠΑΣΟΚική) Υπηρεσία Προστασίας του Πολιτεύματος (χωρίς να μας λέει τι ακριβώς αντικείμενο έχει αυτή). Στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών όμως, επικρατεί μια άνευ προηγουμένου νευρικότητα. Τον εκνευρισμό ενέτειναν οι αναφορές του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, (ΑΔΑΕ), Ανδρέα Λαμπρινόπουλου, στα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο προαναφερόμενος αξιωματούχος, είπε πως υπάρχουν ενδείξεις για παρακολουθήσεις ιδιωτών από μυστικές υπηρεσίες, ενώ μίλησε για αδυναμία ελέγχου των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τηλεπικοινωνίας!wireless-communication-connection-1000
«Είναι ανάγκη να υπάρξει εθνική στρατηγική και να δημιουργηθεί ένα εθνικό σύστημα ασφαλείας επικοινωνιών. Υπάρχει ένα γενικότερο θέμα ασφάλειας στο ‘ηλεκτρονικό επιχειρείν'. Τίποτα δεν έχει γίνει στη χώρα. Ποιος ελέγχει -για παράδειγμα- αν υπάρχει υποκλοπή στοιχείων της ηλεκτρονικής κάρτας όχι από το ΑΤΜ αλλά από το δίκτυο; Πώς είναι δυνατό να υπάρχει ασφάλεια όταν το δίκτυο δεν είναι ασφαλές; Είναι ένα τεράστιο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Υπάρχουν εκατομμύρια δίκτυα που συμπλέκονται μεταξύ τους και εξυπηρετούν εκατομμύρια πολίτες», είπε ο κ. Λαμπρινόπουλος.
Οι βουλευτές όμως, άρχισαν να ρωτάνε για την ΕΥΠ. Και ακούστε απάντηση: «Με το σκάνδαλο των υποκλοπών ακούστηκε κάτι για βαλιτσάκια. Επισκεφθήκαμε την ΕΥΠ, μας έδειξαν ένα βαλιτσάκι. Το ψάξαμε δεν είδαμε τίποτα. Είπαμε τότε ότι αν αυτός είναι εξοπλισμός, τότε η ΕΥΠ είναι φτωχή». «Ταβανόπροκα» του κ. Λαμπρινόπουλου, που πρόσθεσε πως «υπάρχουν περιστατικά παραβίασης της ασφάλειας παροχών από εταιρείες σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, όπου βρέθηκαν μαγνητοφωνάκια» και πως «υπάρχει μεγάλο νομοθετικό κενό για την ασφάλεια των ταχυδρομικών επιστολών». Εδώ μάλιστα, τα έβαλε και με τις εταιρείες ταχυμεταφορών...
Και στην ΕΥΠ, χάθηκε η μπάλα! Βγήκε ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η Υπηρεσία λειτουργεί «με απόλυτο σεβασμό στους νόμους του κράτους», ενώ ζητείται και η διενέργεια ελέγχου εκεί από την ΑΔΑΕ «το ταχύτερο δυνατό», για να μην υπάρχουν αμφιβολίες στους πολίτες... Τονίζεται, δε, ότι «είναι προφανές ότι η ΕΥΠ υπόκειται σε εισαγγελικό έλεγχο και όσον αφορά την ταυτοποίηση των αριθμών, των οποίων αίρεται το απόρρητο, με τα πρόσωπα στα οποία ανήκουν».
Σημειωτέον ότι είχε προηγηθεί η κατάθεση αγωγής με την οποία ο υποδιοικητής της ΕΥΠ Φώτης Παπαγεωργίου ζητεί από τον εκδότη του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», τον διευθυντή και έναν εκ των δημοσιογράφων του εντύπου 300.000 ευρώ για αποζημίωση, λόγω ηθικής βλάβης, σχετικά με δημοσίευμα, που αφορούσε στην παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Η κατάθεση της αγωγής από τη διοίκηση της ΕΥΠ, αποτελεί γεγονός μάλλον πρωτοφανές αλλά και ένδειξη του κλίματος που επικρατεί εκεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προτάσεις για δυο Χ.Υ.Τ.Υ. σε Βοιωτία και Φθιώτιδα


Με την κατάθεση δύο προτάσεων πραγματοποιήθηκε η ευρεία σύσκεψη που προκάλεσε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων. Οι δήμαρχοι καλούνται να καταλήξουν σε συγκεκριμένη λύση άμεσα αφού ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την επιβολή προστίμων και την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.


Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τον Δήμο Θήβας αλλά και από την Δέσποινα Σπανούδη δεν διαφέρουν σημαντικά τόσο που δεν αποκλείεται να υπάρξει συγκερασμός όταν οι δήμαρχοι κληθούν να αποφασίσουν.

Όλα δείχνουν πως οι δήμαρχοι θα αναγκασθούν να πάνε στην λύση των δύο ΧΥΤΥ με μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων σε Θήβα και Λαμία και σταθμούς μεταφόρτωσης στις υπόλοιπες περιοχές.


Σε ρήξη μεταξύ του δημάρχου Λαμίας και του δημάρχου Λοκρών οδήγησε η τοποθέτηση του Νίκου Λιόλιου επι της πρότασης των Θηβαίων.

Αρνητικά τοποθετήθηκαν επι της πρότασης των Θηβαίων και οι δήμαρχοι της Εύβοιας,  ενώ ο δήμαρχος Μακρακώμης επανέλαβε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας που δεν θέλει τον ΧΥΤΑ Φθιώτιδας στην θέση τρίλοφο.

Η παρουσίαση του διευθυντή της ΔΕΠΟΔΑ ΘΗΒΑΣ ικανοποίησε και τους υπόλοιπους δημάρχους της Βοιωτίας.

Την ανάγκη αναθεώρησης του Περιφερειακού σχεδιασμού για το θέμα των απορριμμάτων τόνισαν και οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που παρακολούθησαν την συνεδρίαση Τόνια Αντωνίου και Κατερίνα Μπατζελή αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς Αποστόλης Καραναστασης.

Ο Κλέαρχος Περγαντάς έδωσε ενάμιση μήνα διορία στους δημάρχους προκειμένου να επεξεργαστούν τα όσα συζητήθηκαν σε αυτή την συνάντηση εργασίας. Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει σε επίπεδο ΠΕΔ και μέσα στον Δεκέμβρη όπου και πρέπει να ληφθεί η τελική απόφαση.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!!Sorry που σας ψέκασα αλλα δεν παραιτούμαι!!



Αυτό δήλωσε η ελληνικής καταγωγής πρύτανης του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις, Λίντα Κατέχη για το περιστατικό ψεκασμού με σπρέι πιπεριού ειρηνικών διαδηλωτών στον χώρο του πανεπιστημίου. Ζητάει συγνώμη αλλά....





αρνείται να παραιτηθεί.. Τρέχει ελληνικό αίμα στις φλέβες της!!

.trelokouneli
Διαβάστε Περισσότερα »

Κληρώθηκαν 18 διαμερίσματα του ΟΕΚ στη Λιβαδειά

Με δύο χρόνια καθυστέρηση, παραδόθηκαν το μεσημέρι στη Λιβαδειά, μετά από κλήρωση, 18 διαμερίσματα που είχαν αγοραστεί  από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, σε ισάριθμους  δικαιούχους. Στην ουσία πρόκειται για «φθηνά σπίτια», μέσω μακροχρόνιων χαμηλότοκων δανείων,  που θα πρέπει να αποπληρώσουν οι νέοι ιδιοκτήτες.
Στην κλήρωση συμμετείχαν συνολικά 80 άτομα και οι τυχεροί είδαν το όνειρο τους για απόκτηση στέγης να εκπληρώνεται. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Διευθύντριας του ΟΕΚ Γωγώς Κωτίδου, η οποία ανακοίνωσε και την επανέναρξη των κατασκευαστικών και στεγαστικών προγραμμάτων του Οργανισμού, το οποία έχουν παγώσει εδώ και ενάμιση χρόνο.
Σύμφωνα με την κ. Κωτίδου ο ΟΕΚ ξεπέρασε τα οικονομικά του προβλήματα και αυτό του δίνει τη δυνατότητα για το σχεδιασμό νέων προγραμμάτων, μέσω των οποίων θα καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες των δικαιούχων του.
Τέλος για τις ρυθμίσεις που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα και αφορούν όσους έχουν δάνεια του ΟΕΚ, παρέπεμψε στα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού για περισσότερες πληροφορίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ! MAZIKH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ!


Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 4 Δεκεμβρίου γιορτάζει το Πυροβολικό στη Θήβα


alt
Ο Διοικητής του Κέντρου Πυροβολικού Ταξίαρχος Αντώνιος Βιτετζάκης σας προσκαλεί στην εορτή της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας, που θα τελεστεί στο Στρατόπεδο «ΥΠΤΓΟΥ ΨΑΡΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» στη Θήβα, την 4η Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:45, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Πρόγραμμα τελετής
 
Ώρα 10:30 Πέρας Παρατάξεως Τμημάτων
Ώρα 10:45 Πέρας Προσελεύσεως Προσκεκλημένων
Ώρα 10:55 Πέρας Προσελεύσεως Επισήμων
Ώρα 11:00 Άφιξη Τιμωμένου Προσώπου
Ώρα 11:02 Δοξολογία
Ώρα 11:20 Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής κ. Α/ΓΕΣ
Ώρα 11:30 Κατάθεση Στεφάνου
Ώρα 11:35 Πέρας Τελετής
Ώρα 11:45 Επίδειξη Οπλικών Συστημάτων
Ώρα 12:00 Δεξίωση
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετά τα Χριστούγεννα τα βιβλία ακόμα και για τη Γ΄ Λυκείου


 
«Στάση πληρωμών» στην παιδεία καταγράφεται στα σχολεία της χώρας, που μετά την τραγική καθυστέρηση της χορήγησης των βιβλίων, τώρα δεν έχουν χρήματα ούτε για να πληρώσουν τη θέρμανση των μαθητών, λόγω της υποχρηματοδότησης.

Τα κακώς κείμενα της παιδείας «ταξίδεψαν» μέχρι τις Βρυξέλλες, όπου μαζί με όλα τα άλλα που άκουσαν οι Ευρωπαίοι την περασμένη εβδομάδα έμαθαν ότι τα βιβλία στην Ελλάδα θα φθάσουν στα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ενώ την ίδια ώρα τα ελληνικά σχολεία δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες των μαθητών.

Είναι χαρακτηριστική η κοινή καταγγελία διευθυντών δημοτικών σχολείων της Αττικής προς το υπουργείο Παιδείας που ζητούν στην ουσία χρήματα για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Και αναφέρουν: «Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώνουμε καθημερινά δυσλειτουργίες που παρεμποδίζουν το έργο μας, δυσχεραίνουν τη λειτουργία των σχολείων, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και εκθέτουν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς».

Την ίδια ώρα καθηγητές από όλη τη χώρα δηλώνουν ότι ακόμα και για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου βιβλία μαθηματικών και φυσικής θα φθάσουν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Και ενώ η κατάσταση στο εσωτερικό περιγράφεται με μελανά χρώματα από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ETUCE (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών και τμήμα της Εκπαιδευτικής Διεθνούς), όπου συζητήθηκε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την οικονομική κρίση και ιδιαίτερα οι επιπτώσεις της κρίσης στη δημόσια εκπαίδευση.

Ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης παρουσιάζει στο protothema.gr τα στοιχεία για την κατάσταση στην εκπαίδευση που παρουσιάσθηκαν και εκτός των συνόρων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Κοτσυφάκη η μείωση, λοιπόν, των κρατικών δαπανών από το 2009 μέχρι το 2015 θα είναι της τάξης των 1.436 εκατ. €, δηλ. μείωση κατά 19,2 %.

Ο κ. Κοτσυφάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η χρηματοδότηση για τις σχολικές επιτροπές μειώθηκε κατά 60% ενώ 1056 σχολεία έχουν κλείσει μεταξύ των οποίων 851 από τα 10.798 (7.8%) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 205 από τα 3.185 (6.5%) στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αναλυτικά τα στοιχεία για το θολό « τοπίο» στην εκπαίδευση, σύμφωνα με την έκθεση της ΟΛΜΕ είναι τα εξής:

Σχολικές επιτροπές

Τις μεγάλες περικοπές άρχισαν ήδη να τις βιώνουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές στην καθημερινότητα της λειτουργίας των σχολείων. Μειώθηκαν δραματικά οι επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών (60%), με αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία του δημόσιου σχολείου και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες του. Οι γονείς όλο και πιο συχνά καλούνται να συμβάλλουν οικονομικά στην αγορά καθημερινών ειδών πρώτης ανάγκης για τη λειτουργία του σχολείου.

Είναι σίγουρο πως τα σχολεία θα αδυνατούν να αγοράσουν το πετρέλαιο που απαιτείται για τη θέρμανση το χειμώνα, με δεδομένο πως η κυβέρνηση διπλασίασε την τιμή του.

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων

Το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει την συγχώνευση 1933 σχολείων, χωρίς κανένα ουσιαστικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και τις τοπικές κοινωνίες. Τελικά με αυτή την απόφαση συγχωνεύτηκαν 1523 σχολεία στην πρωτοβάθμια και 410 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό είχε αποτέλεσμα να κλείσουν 1056 σχολεία, 851 από τα 10.798 (7,8%) στην πρωτοβάθμια και 205 από τα 3.185 στη δευτεροβάθμια (6,5%). Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά (2012).

Καταργήσεις και υποβάθμιση υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών

Κατάργησε την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στο Λύκειο, την ενισχυτική στο γυμνάσιο, αθλητικές τάξεις και αθλητικά σχολεία καθώς και αρκετά ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Υποβάθμισε τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών σε α/θμια και β/θμια εκπαίδευση. Καταργεί τη διδασκαλία των καλλιτεχνικών, την πολιτική αγωγή, την πληροφορική στο λύκειο, μαθήματα που είναι απαραίτητα για τη μορφωτική συγκρότηση των νέων. Υποβαθμίζει τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Κλείνει 22 από τα 58 κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Αναστέλλει τη λειτουργία όλων των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων.

Καταργεί τον ΣΕΠ Υποβαθμίζει σταδιακά και κλείνει τις βιβλιοθήκες των σχολείων (800) που φτιάχτηκαν με προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από ΕΕ και Ελλάδα. Επιβάλει τμήματα από 28-30 μαθητές, από 25, σε γυμνάσια και λύκεια.

Σχολικά βιβλία

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς βιβλία. Μέχρι τα Χριστούγεννα είναι αμφίβολο αν θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή τους στα σχολεία. Η κυβέρνηση κατάργησε τον οργανισμό του τα εκδίδει. Οι οικονομικοί περιορισμοί δημιούργησαν αυτό το πρωτοφανές χάος και οι μαθητές διδάσκονται από φωτοτυπίες.

Εκπαιδευτικοί

Τη διετία 2010 -2011 έγιναν 3400 προσλήψεις, ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 17.500, κάτω κυρίως από την απειλή των συνταξιοδοτικών δυσμενών αλλαγών. Σύνολο εκπαιδευτικών 160.000 (περίπου 10% μείωση).
Το συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα των εκπαιδευτικών ήδη μειώθηκε κατά 4 μηνιαίους μισθούς, αν υπολογισθούν οι περικοπές, οι νέες κρατήσεις και οι νέοι φόροι δηλαδή περίπου 20%.
 protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μοντέλο της Ισλανδίας δείχνει τον δρόμο.


Πως κατάφερε η Ισλανδία, η 1η χώρα που κατέστρεψε η κρίση, να επιβιώσει και να αναπτύσσεται; -Άφησε τους πιστωτές των τραπεζών ξεκρέμαστους, φροντίζοντας να προστατευτούν οι αθώοι!

"Η Ισλανδία ήταν η πρώτη χώρα που καταστράφηκε από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.
Η Lehman Brothers κατέρρευσε στις 15 Σεπτεμβρίου 2008.

Στις 9 Οκτωβρίου οι τρεις μεγάλες τράπεζες της Ισλανδίας -Glitnir, Landesbanki και Kaupthing- κατέρρευσαν και αυτές.

Η βρετανική κυβέρνηση προχώρησε σε...
κατάσχεση της Landesbanki UK με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, ενώ ο τότε πρωθυπουργός Gordon Brown απείλησε με κατάσχεση των ισλανδικών περιουσιακών στοιχείων στη Βρετανία. Στις 24 Οκτωβρίου η Ισλανδία έκλεισε συμφωνία με το ΔΝΤ. Τι συνέβη στη χώρα είναι ολοφάνερο: Οι τράπεζές της έπαθαν αμόκ. Το 2007 τα ενεργητικά των 3 μεγαλύτερων τραπεζών ήταν 9 φορές μεγαλύτερα από το ΑΕΠ της χώρας. Για τον πλανήτη αυτές δεν ήταν πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν. Για την Ισλανδία όμως ήταν πολύ μεγάλες για να σωθούν. Ο συνδυασμός αυτός είχε ευτυχές αποτέλεσμα. Όπως δήλωσε η νυν πρωθυπουργός Jóhanna Sigurðardóttir, σε πρόσφατο συνέδριο, «εν τέλει… το μεγαλύτερο κομμάτι στην τραπεζική κατάρρευση το επωμίστηκαν οι ξένοι πιστωτές… Δεν υπήρχε άλλη λύση, ούτε άλλη επιλογή, δεδομένου ότι τα ενεργητικά τους ήταν 10πλάσια του ΑΕΠ». Ο κ. Árni Páll Árnason, υπουργός Οικονομικών, εξήγησε τι ακριβώς συνέβη: «Πρώτον, οι κάτοχοι καταθέσεων έλαβαν προτεραιότητα έναντι των κατόχων ομολόγων των τραπεζών. Δεύτερον, όλα τα εγχώρια ενεργητικά μεταφέρθηκαν, μαζί με τις καταθέσεις, σε νέες τράπεζες με 'ορθή' αξία. Οι νέες τράπεζες, που κεφαλαιοποιήθηκαν από το κράτος, τότε ανέλαβαν τον ρόλο των παλαιών τραπεζών στο σύστημα πληρωμών. Οι διεθνείς επιχειρήσεις των παλαιών τραπεζών, όμως, τέθηκαν προς ρευστοποίηση με τακτικές διαδικασίες χρεοκοπίας. Μέσα από τη διαδικασία, το σύστημα συρρικνώθηκε από τις 10 φορές έναντι του ΑΕΠ στις δύο φορές». Η αντιπαράθεση με όσα συνέβησαν αλλού, και ειδικά στην Ιρλανδία, είναι εμφανέστατη. Η Ισλανδία άφησε τους πιστωτές των τραπεζών ξεκρέμαστους. Ευτυχώς γι’ αυτήν! Υπάρχουν δύο ακόμη ιδιαίτερα στοιχεία στην ισλανδική υπόθεση: Πρώτον, σε αντίθεση με την Εσθονία, τη Λετονία, ή τα μέλη της ευρωζώνης, το νόμισμα έχασε σχεδόν τη μισή από την προ της κρίσης αξία του έναντι του ευρώ. Δεύτερον, για να περιορίσει την κατάρρευση η κυβέρνηση επέβαλε συναλλαγματικούς ελέγχους. Πόσο καλή ήταν η εμφάνιση της Ισλανδίας τα τρία τελευταία χρόνια; Πολύ καλή, είναι η απάντηση. Όπως ανέφερε ο κ. Paul Krugman, του Πανεπιστημίου του Πρίστον (“A Song of Ice and Ire: Iceland in context”), το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε συγκριτικά με άλλες χώρες που υπέστησαν κρίση χαμηλό, κάτω από το 10%. Η ανεργία μειώθηκε σε ποσοστό διπλάσιο από αυτό της Ιρλανδίας και οι καθαρές εξαγωγές της Ισλανδίας κατέκτησαν το 40% του ΑΕΠ μέσα σε δύο χρόνια, μέγεθος διπλάσιο από το ιρλανδικό. Ο κ. Krugman σημειώνει επίσης ότι η αποκαλούμενη εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή η μεγάλη πτώση στους ονομαστικούς μισθούς, δεν συνέβη, τουλάχιστον όχι βραχυπρόθεσμα. Έγινε μια απαραίτητη εφάπαξ προσαρμογή στους ισλανδικούς μισθούς, ως αποτέλεσμα της υποτίμησης. Η Ισλανδία κέρδισε πάρα πολλά με την άρνησή της να διασώσει τους πιστωτές των τραπεζών της. Το 2007, σύμφωνα με το ΔΝΤ, το καθαρό δημόσιο χρέος τόσο της Ισλανδίας όσο και της Ιρλανδίας ήταν 11% του ΑΕΠ (γεγονός που διαψεύδει όσους ισχυρίζονται ότι τις κρίσεις τις προκάλεσε η δημοσιονομική ανευθυνότητα και όχι η χρηματοπιστωτική ανευθυνότητα πολιτικών και εποπτών). Το 2011 το καθαρό χρέος της Ισλανδίας έφτασε στο 67% του ΑΕΠ. Αυτό είναι άσχημο, όμως το χρέος της Ιρλανδίας προβλέπεται να φθάσει στο 107% του ΑΕΠ το 2013. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Ισλανδία θα αναπτυχθεί 2,5% φέτος και το ίδιο το 2012. Εξίσου σημαντική ήταν η επιτυχία της διασποράς του κοινωνικού κόστους της τεράστιας κρίσης όσον αφορά όχι μόνο την απασχόληση και την ανεργία αλλά και τη διανομή του εισοδήματος, όπως σημείωσε ο κ. Stefán Ólafsson του Πανεπιστημίου της Ισλανδίας σε συνέδριο. Οπωσδήποτε η Ισλανδία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις: να διασφαλίσει την ανάπτυξη και να πείσει τους Ισλανδούς ότι θα έχουν μέλλον αν παραμείνουν στη χώρα. Η Ισλανδία παραμένει πλούσια. Έχει υποστεί πλήγματα, αλλά με τους πόρους που διαθέτει δεν ανησυχώ. Η δωρεάν ενέργεια είναι μεγάλο προσόν. Η Ισλανδία είναι και θα παραμείνει μια μικρή, πλούσια χώρα. Θα πρέπει επίσης να ολοκληρώσει την αναδιοργάνωση των εγχώριων ιδιωτικών χρεών και των τραπεζών, καθώς επίσης να αντιμετωπίσει το ζήτημα των νομισματικών και συναλλαγματικών ελέγχων. Ασχέτως όμως από τις αμφιβολίες για το μέλλον της, όσα συνέβησαν μπορούν να μας διδάξουν τουλάχιστον τέσσερα μαθήματα: 1. Είναι πολύ σημαντικό οι χώρες με μεγάλες διεθνείς τράπεζες, συγκριτικά με το ΑΕΠ, να μπορούν να διαχωρίσουν τις εγχώριες δραστηριότητές τους από τις διεθνείς και, αν είναι εφικτό, να αφήσουν τις δεύτερες να καταρρεύσουν. Ακόμη πιο σημαντικό, όμως, είναι να διασφαλιστεί ότι το κρατικό αξιόχρεο δεν θα θυσιαστεί ποτέ για χάρη των πιστωτών των τραπεζών. Η Ισλανδία αξίζει συγχαρητήρια που γλίτωσε την ιρλανδική ανοησία. Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να καταδικαστεί που θέλησε να βάλει τέτοια θηλιά στον λαιμό της Ισλανδίας. 2. Το να έχει ένα κράτος το δικό του νόμισμα είναι πολύ χρήσιμο όταν τα πράγματα αγριεύουν πάρα πολύ, ακόμη κι αν έχει ένα νόμισμα κι ένα σύστημα με τόσο φτωχή διαχείριση όσο η Ισλανδία. Η νομισματική κατάρρευση είναι η απλή εναλλακτική στην επαναδιαπραγμάτευση εκατομμυρίων συμβολαίων. Το ισοζύγιο συναλλαγών της Ισλανδίας γύρισε από έλλειμμα 28% του ΑΕΠ το 2008 σε μικρό πλεόνασμα φέτος. Η κύρια αιτία ήταν η διολίσθηση 30% στην εγχώρια αγοραστική δύναμη κυρίως λόγω της υποτίμησης. 3. Το ερώτημα πώς μπορεί μια μικρή ανοιχτή οικονομία να διαχειριστεί τις σχέσεις της με τα διεθνή χρηματοπιστωτικά και νομισματικά συστήματα παραμένει αναπάντητο. Το ίδιο το ΔΝΤ θα πρέπει να του δώσει πολύ μεγαλύτερη σημασία. 4. Η πλέον απαράδεκτη επίπτωση της κρίσης σε όλο τον πλανήτη είναι ότι εκείνοι που με την ανευθυνότητά τους προκάλεσαν το χάος έχουν γλιτώσει χωρίς να λογοδοτήσουν καν, ενώ οι αθώοι την πληρώνουν άγρια. Στην περίπτωση της Ισλανδίας, οι ένοχοι τη γλίτωσαν σχεδόν εντελώς, αλλά τουλάχιστον έγινε μια προσπάθεια να προστατευτούν και οι αθώοι. Σίγουρα, υπάρχει έντονο αίσθημα αδικίας. Η οικονομία της αγοράς δεν θα επιβιώσει αν γίνει η ρακέτα στα χέρια ενός συγκριτικά μικρού αριθμού insiders εναντίον των συμφερόντων του τεράστιου αριθμού των outsiders. Αυτό συνέβη στην Ισλανδία. Όπως δήλωσε ο κ. Simon Johnson του Massachusetts Institute of Technology, η απειλή δεν υπάρχει μόνο εναντίον της Ισλανδίας. Συμβαίνει παντού"…

Διαβάστε Περισσότερα »

Ρυθμίσεις «ανάσα» για δάνεια. Για 5 χρόνια πληρώστε μόνο το..μισό




Μεγάλη ανάσα για 180.000 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν στεγαστικά δάνεια στο Tαμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δίνουν οι νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε το Ταμείο, για όσους δυσκολεύονται ή αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δόσεις τους. Μεταξύ άλλων προβλέπεται, η καταβολή του 50% της δόσης για 5 χρόνια, ακόμα και το πάγωμα του δανείου για μια διετία.
Καταβολή μισής δόσης για 5 χρόνια

Ανάλογα με το συνολικό εισόδημα και την περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη να μπορεί για διάστημα μέχρι 5 χρόνια να καταβάλλει το μισό της δόσης του δανείου, ωστόσο στην περίπτωση αυτή υπάρχει πρόβλεψη ότι το ποσό που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο 50% της δόσης να μην "αποδεσμεύεται από το εφάπαξ βοήθημα ή την αποζημίωση λόγω απόλυσης", αλλά να καταβάλλεται από τον φορέα προς πίστωση της εξυπηρέτησης του δανείου.

Στην περίπτωση που το εφάπαξ δεν επαρκεί για την πλήρη εξόφληση του οφειλόμενου ποσού, τότε ο δανειολήπτης θα μπορεί να το καταβάλει σε 48 δόσεις άτοκα, ή έντοκα μέχρι την πλήρη λήξη του δανείου.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον παρά την επιμήκυνση ο δανειολήπτης εξακολουθεί να μην μπορεί να καλύψει τις δανειακές του υποχρεώσεις, είναι δυνατόν (με απόφαση του ΔΣ του Ταμείου Παρακαταθηκών) να "παγώσει" η εξυπηρέτηση του δανείου μέχρι 2 χρόνια.

Ο δανειολήπτης που αποχωρεί από την υπηρεσία του λόγω συνταξιοδότησης μπορεί να μην πληρώνει τις μηνιαίες δόσεις του δανείου του μέχρι να του καταβληθεί η σύνταξη. Ομως μόλις εισπράξει τη σύνταξή του θα πρέπει να καταβάλει άμεσα όλο το ποσό των δόσεων χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση (δηλαδή δεν επιβαρύνεται με τόκους υπερημερίας), διαφορετικά το ΤΠΔ ζητά να "μην αποδεσμεύεται το εφάπαξ".
Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστεία με καλάσνικοφ σε Super Market στην Αλίαρτο







Οι 2 ληστές λίγα λεπτά μετά τις 18:00΄ εισέβαλαν στο s/m"ΓΑΛΑΞΙΑΣ"   στην Αλίαρτο. Οι δράστες μπήκαν στο κατάστημα  φορώντας κουκούλες και κρατώντας καλάσνικοφ απείλησαν τους υπαλλήλους οι οποίοι δε αντέδρασαν. Τους παρέδωσαν τα χρήματα του ταμείου 2.500 ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες oι  ληστές βγήκαν από το S/M επιβιβάστηκαν σε ένα λευκό Seat Ibiza και εξαφανίστηκαν.Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί
.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟN ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Θηβών
με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας
για τα δικαιώματα των παιδιών
σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την ομιλία
του ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
κυρίου Ιωάννη Ζέρβα
με θέμα: «Η επιθετικότητα και η βία στην παιδική και εφηβική ηλικία»
που θα γίνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ.
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (π. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα


Στις 23 Νοεμβρίου

1904: Τελετή λήξης των 3ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στον Άγιο Λουδοβίκο (St Louis) των ΗΠΑ. Οι πρώτοι αγώνες επί αμερικανικού εδάφους στέφθηκαν με παταγώδη αποτυχία. Η Ελλάδα κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, στην άρση βαρών με τον Περικλή Κακούση.

1906: Ο σταρ της όπερας Ενρίκο Καρούζο καταδικάζεται σε πρόστιμο 10 δολαρίων για σεξουαλική παρενόχληση μιας νεαρής κοπέλας στο ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καλλιτέχνης με το αριστερό του χέρι άγγιξε τον δεξί μηρό της παθούσας Χάνα Γκρέιαμ.

1920: Γεννήθηκε ο Πολ Σελάν, ρουμανοεβραϊκής καταγωγής γάλλος ποιητής, που έγραψε στη γερμανική γλώσσα. Θεωρείται από τους σημαντικότερους ποιητές του 20ου αιώνα με πολλούς επιγόνους.

1933: Γεννήθηκε ο Κζίστοφ Πεντερέτσκι, διακεκριμένος πολωνός συνθέτης. (Θρηνωδία για τα θύματα της Χιροσίμα)

1946: Γεννήθηκε ο Γιώργος Κούδας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

1964: Ο αμερικανός καρδιοχειρουργός Μάικλ ΝτιΜπέικι πραγματοποιεί την πρώτη παράκαμψη στεφανιαίας αρτηρίας (μπάι-πας).

1976: Πέθανε ο Αντρέ Μαλρό, γάλλος συγγραφέας, ιστορικός τέχνης και πολιτικός. («Η κατάσταση του ανθρώπου», «Αντιαπομνημονεύματα», «Ελπίδα»)

1990: Πέθανε ο Ρόαλντ Νταλ, βρετανός συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

1995: Πέθανε ο Λουί Μαλ, γάλλος σκηνοθέτης του κινηματογράφου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ