Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση ΠΑΣΚ Δ.Ε. Βοιωτίας: Η Συνέπεια στην Πράξη



Διαβάστε Περισσότερα »

Αφρικανός νομίζει ότι τον καταράστηκαν και έγινε αγελάδα!! (Βίντεο)



Στην Αφρική οι προλήψεις είναι πολύ ισχυρές...δείτε το βίντεο για να καταλάβετε γιατί.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Στο σφυρί» και πάλι η βίλα του Σεφερλή


Σε πλειστηριασμό βγαίνει για πολλοστή φορά η βίλα του ηθοποιού, Μάρκου Σεφερλή, στην οδό Κολοκοτρώνη στη Βούλα, την οποία είχε αποκτήσει κατά τη διάρκεια του πρώτου του γάμου με την Έλσα Μιχαλακοπούλου.


Το σπίτι θα βγει σε πλειστηριασμό για ένα δάνειο ύψους...


734.478 ευρώ, το οποίο είχαν πάρει μαζί ο ηθοποιός με την πρώην σύζυγό του το 2001, ενώ η τιμή εκκίνησης θα είναι 700.000 ευρώ.


Ο πλειστηριασμός της τριώροφης βίλας που διαθέτει πισίνα, μεγάλο κήπο, με έκταση 472,4 τετραγωνικά μέτρα σε οικόπεδο 944,8 τετραγωνικών, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου στις 16.00 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.
  από 24GR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βρετανικό σχέδιο ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ από την Ελλάδα!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βρετανικό σχέδιο ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ από την Ελλάδα!Άκρως απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στην βρετανική πρεσβεία της Αθήνας, δίνει οδηγίες έτσι ώστε ότι η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας στην Αθήνα, πρέπει να είναι έτοιμη να παράσχει «κάθε απαραίτητη βοήθεια ώστε να προστατεύσουν και να προσφέρουν κάθε βοήθεια στους Βρετανούς πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα, όταν η χώρα βγει από το ευρώ και ξεσπάσουν ταραχές»!
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι εντολές αφορούν παροχή προστασίας και σχέδιο εκκένωσης από την Ελλάδα των Βρετανών καθώς θεωρούνται «αναπόφευκτες οι ανεξέλεγκτες κοινωνικές αναταραχές»!
Έχουν μάλιστα προσδιοριστεί σημεία συγκέντρωσης και τρόπο αποχώρησης των Βρετανών από την Ελλάδα, ακόμα και «ειδικές επιχειρήσεις» τύπου Λιβύης για να επιστρέψουν ασφαλείς στην χώρα οι Βρετανοί πολίτες
Η εφημερίδα Telegraph επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες και ανώτατο στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε πριν λίγο στην εφημερίδα πως η κατάρρευση του ευρώ είναι απλώς θέμα χρόνου και ως εκ τούτου οι πρεσβείες στις χώρες της ευρωζώνης πρέπει να βοηθήσουν τους πολίτες που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες, είτε με την παροχή οικονομικής βοήθειας είτε λόγω ανεξέλεγκτων κοινωνικών αναταραχών.
Οι βρετανικές πρεσβείες θα φροντίσουν να παρέχουν ρευστό σε όσους πολίτες της χώρας δεν θα μπορέσουν να πάρουν λεφτά από τις τράπεζες της ευρωζώνης, λόγω της κατάρρευσης του ευρώ(!) αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα!
ΠΗΓΗ: defencenet
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγουν τα Μοναστήρια για να φιλοξενήσουν άπορους πολίτες



Του Γιώργου Ντουδεσκέα, Realnews
Σε καταφύγια θαλπωρής μετατρέπουν οι μητροπόλεις της χώρας πολλά μοναστήρια, προκειμένου να φιλοξενήσουν τους άστεγους των πόλεων που χτυπήθηκαν από την κρίση και κοιμούνται τις νύχτες σε παγκάκια και πλατείες...
Σε πολλές μονές ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες εργασίες ώστε να είναι έτοιμες να υποδεχθούν στα μετόχια τους πρώτους αστέγους ενώ πολλοί άποροι βρήκαν πρόσφατα καταφύγιο σε ξενώνες μητροπόλεων.
«Το κάναμε παλαιότερα, την περίοδο της επιστράτευσης όταν ανοίξαμε το μοναστήρι για να μπουν οικογένειες και θα το κάνουμε και τώρα αν χρειαστεί», τόνισε στη Realnews η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Κάτω Ξενιάς στον Αλμυρό Βόλου, αδελφή Νυμφοδώρα, συμπληρώνοντας ότι το μοναστήρι διαθέτει ξενώνα 20 κλινών.
Στη Μεσσηνία, ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έσπευσε να προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο, κάνοντας τις σχετικές επαφές με τον δήμαρχο της Καλαμάτας και την κοινωνική υπηρεσία του δήμου.
Ο κ. Χρυσόστομος μάλιστα, τούς πρότεινε η παλαιά Μονή Γαρδικίου, που διαθέτει 60 δωμάτια, να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που θα προκύψουν.
«Όπου χρειαστεί να παρέμβουμε για να λύσουμε το πρόβλημα άστεγων συνανθρώπων μας θα το πράξουμε», επισημαίνει.
Την ίδια στιγμή, έτοιμα να βοηθήσουν με κάθε τρόπο δηλώνουν και τα μοναστήρια.
«Δεν θα αφήσουμε έτσι τον κόσμο, αβοήθητο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε τους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε», δήλωσε στην «R» ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αλμυρού, πάτερ Νεκτάριος.
«Κάθε μέρα έχουμε και άλλους ανθρώπους νέους με οικογένειες που καταφεύγουν σε εμάς ζητώντας στέγη και φαγητό. Σε κάθε ενορία έχουμε στέγες ενώ προσφέρουμε 1.500 μερίδες φαγητό την ημέρα», αναφέρει στην «R» ο μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
«Τα μοναστήρια –λέει- είναι ο τόπος όπου καταφεύγουν οι άνθρωποι όταν δεν βρίσκουν στέγη στην κοινωνία».
Τις πύλες τους για τη φιλοξενία αστέγων και απόρων θα ανοίξουν τα μοναστήρια στη Μαγνησία, ύστερα από πρωτοβουλία του μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου.
«Καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των περίπου 1.350 απόρων της περιοχής. Όποτε παραστεί ανάγκη, θα είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε άπορους στα μοναστήρια που διαθέτουν ξενώνες» , δήλωσε στην R ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος.
Στον Βόλο, η μητρόπολη λειτουργεί τρεις ξενώνες όπου φιλοξενούνται περίπου 15 άστεγοι, οι οποίοι σιτίζονται σε καθημερινή βάση από τα 25 Σπίτια Γαλήνης, ενώ δεκάδες άποροι στεγάζονται σε διάφορα οικήματα και διαμερίσματα ιδιοκτησίας της τοπικής εκκλησίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμφώνησαν για συγχώνευση Mega - Star

Ανοίγει ο δρόμος για τη συγχώνευση του Mega με το Star. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι, Ψυχάρης και Μπόμπολας ξεπέρασαν τις επιφυλάξεις τους για την πρόταση και συναινούν στη συγχώνευση των δύο τηλεοπτικών σταθμών σε μια κοινή εταιρεία, που θα εκμεταλλεύεται τα δύο προγράμματα, διατηρώντας τις σημερινές τους συχνότητες.

Υπό την αίρεση πως θα αλλάξει το νομικό καθεστώς στην τηλεόραση και πως δεν θα υπάρξει αντίθετη γνώμη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, το Mega θα διατηρήσει το προφίλ του με δελτία ειδήσεων (λίγες) ψυχαγωγικές εκπομπές και ελληνικές σειρές, ενώ το Star θα μετατραπεί ξανά σε κανάλι ταινιών με δύο σύντομα δελτία ειδήσεων τη μέρα.

Αιτία της συγχώνευσης είναι το υψηλό κόστος λειτουργίας των δύο σταθμών, σε συνδυασμό με τη μεγάλη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης Στο Star σχεδιάζονται πολλές απολύσεις το επόμενο διάστημα μαζί με το κόψιμο τουλάχιστον της πρωινής ζώνης, ενώ περικοπές θα γίνουν και στην πρωινή ζώνη του Mega, το οποίο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα προχωρήσει σε μείωση τις εργασίας κατά 3 μέρες το μήνα , ανά εργαζόμενο για να σωθούν οι θέσεις εργασίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκανε «σεφτέ» ο Λεβαδειακός



Το γκολ και οι φάσεις του αγώνα

Η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε με 1-0 της Δόξα Δράμας εντός έδρας και πήρε την πρώτη νίκη της Super League. Ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος ήταν ο Βασιλείου, του οποίου το γκολ έκρινε την αναμέτρηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απειλεί να ανατιναχτεί μπροστά στην Παλιά Βουλή!

Απειλεί να ανατιναχτεί μπροστά στην Παλιά Βουλή!

Άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών, βρίσκεται στο χώρο της Παλιάς Βουλής, στο κέντρο της Αθήνας, και απειλεί ότι θα ανατιναχθεί.
Ο άγνωστος άνδρας υποστηρίζει ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ειδικοί διαπραγματευτές της αστυνομίας, προκειμένου να τον πείσουν να μην πυροδοτήσει τα εκρηκτικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάηκε ζωντανός ο θεατρικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Λιβαδάς


Τραγικό θάνατο βρήκε ο θεατρικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Λιβαδάς.Πριν λίγο...

 ανασύρθηκε νεκρός μέσα από το σπίτι του από πυροσβέστες που έφτασαν εκεί εξαιτίας πυρκαγιάς που είχε πιάσει.Ο Βαγγέλης Λιβαδάς έχει γράψει ιστορία στα θεατρικά δρώμενα της χώρας τα τελευταία χρόνια όμως είχε σοβαρά προβλήματα υγείας.Η σύζυγός του ,ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη, βγήκε ζωντανή από τις φλόγες με σοβαρά όμως αναπνεσυτικά προβλήματα.
 /planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Επεκτείνεται το ωράριο των δικαστηρίων - Θα λειτουργούν ως τις πέντε το απόγευμα, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης


Επέκταση του ωραρίου των δικαστηρίων της χώρας έως τις 5 το απόγευμα (από τις τρεις το μεσημέρι που ήταν μέχρι τώρα) ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.


Ανακοίνωσε επίσης ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης θα...


δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη. 


«Βρισκόμαστε» είπε, «μέσα σε μια βαθιά και οδυνηρή οικονομική, κοινωνική, πολιτική και θεσμική κρίση. Ο λαός μας δοκιμάζεται, είναι στιγμές για ευρύτερες συστρατεύσεις. Όχι μόνο πολιτικών αλλά και δικαστικών, πνευματικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών».


Πρόσθεσε ότι «η δικαιοσύνη δοκιμάζεται και αμφισβητείται και γι' αυτό κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμα του έλληνα πολίτη να ασκεί κριτικήστις δικαστικές αποφάσεις». Επισήμανε επίσης τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης.


Η είδηση της Συνέλευσης πάντως ήλθε από την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Χρ. Λυμπερόπουλου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2012 δεν θα ειπράττονται χρήματα από τις μετατροπές των ποινών δηλώνοντας έτσι την αντίθεση του κλάδου στα μέτρα της εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου.


«Δεν είμαστε εφορία» είπε «δεν θα συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις δικαστηρίων μετά τις 3 μ.μ., θα επιδίδουμε επίσης τα δικαστικά έγγραφα ανά δύο, διότι πολλοί συνάδελφοί μας έχουν πέσει θύματα ξυλοδαρμού».


Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου ανέλυσε καταχειροκροτούμενη τον ρόλο του δικαστή. «Ο δικαστής», τόνισε, «πρέπει να απονέμει διακαιοσύνη με νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Η δικαιοσύνη δεν επαίρεται, ούτε αυτοταπεινώνεται. Η αληθινή μας ανταμοιβή είναι η διαρκής συνάντηση με το Δίκαιο».


Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Π. Πικραμένος τόνισε και αυτός ότι «οι δικαστές πρέπει να εφαρμόζουν το νόμο αλλά και το κράτος πρέπει να δίνει το παράδειγμα προς αυτήν την κατεύθυνση».


Παραίνεση προς τους πολιτικούς απεύθυνε ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Π. Αθανασίου ώστε «να προβαίνουν στη σύσταση Εξεταστικών και Προανακριτικών Επιτροπών με φειδώ. Θα έρθει η εποχή», είπε, «που οι υπουργοί θα αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις με υψηλό οικονομικό αντίκρισμα». Ως παράδειγμα έφερε την υπόθεση της SIEMENS και τις συμβάσεις για τους σταθμούς του Μετρό.


Ο κ. Αθανασίου παραδέχθηκε ότι η δικαιοσύνη ασθενεί αφούεπί πολλά χρόνια υπολειτουργεί λόγω έλλειψης υποδομών. Η τροποποίηση όπως είπε, των δικαστικών κωδίκων για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης έγινε πολλέ ςφορές στο παρελθόν για λόγους επικοινωνιακούς.


Στην εδήλωση μίλησαν εκ μέρους της ΝΔ ο βουλευτής Κ. Τζαβάρας, εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο βουλευτής Αθ. Πλεύρης και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Πάγκαλος "ξαναχτύπησε".Τα κάνει όλα μπο@ρ@έ@ο!!!

Την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και τις ευθύνες των κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου «ομολογεί» σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Θεόδωρος Πάγκαλος.«Το μνημόνιο απέτυχε...


γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Για τη στάση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά τις ενυπόγραφες εγγυήσεις για την 6η δόση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διερωτάται «δεν κατάλαβα γιατί αρνήθηκε να βάλει μία υπογραφή, δημιουργώντας ένα τεράστιο θέμα γύρω από ένα ανύπαρκτο ζήτημα».

Ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται δε, με σφοδρότητα στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι η «εναλλακτική πολιτική των δύο κομμάτων της Αριστεράς στην ΕΕ είναι να γυρίσουμε στη βουκολική Ελλάδα με τα κτηματάκια μας, να βόσκουμε τα αρνάκια μας, με έναν Εμβέρ Χότζα να σφάζει πού και πού τους αντιφρονούντες».

Επίσης, καταλογίζει ευθέως ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αναρχία που επικρατεί στο κράτος, «με τον κάθε Φωτόπουλο να καταλαμβάνει ανενόχλητος τη ΔΕΗ». «Ο κ. Παπουτσής έχει κατ’ εξοχήν την ευθύνη» αναφέρει.

Για το δημοψήφισμα, ο αντιπρόεδρος δηλώνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «παρασύρθηκε». «Ήταν μία επιλογή που μόνο με κατάρα μπορεί να περιγραφεί» παρατηρεί.
/planet-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Ιράν απειλεί να επιτεθεί στην Τουρκία!



Το Ιράν, αν απειληθεί θα επιτεθεί στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, προειδοποίησε ο στρατηγός Αμίρ Αλι Χατζιζαντέχ, διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης.
"Αν απειληθούμε, σχεδιάζουμε κατ'αρχήν να επιτεθούμε στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.


Στη συνέχεια θα επιλέξουμε άλλους στόχους", τόνισε ιρανός στρατηγός, σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr.

Μέχρι σήμερα οι ιρανοί αξιωματούχοι επαναλάμβαναν πως σε περίπτωση που η χώρα τους δεχτεί επίθεση, οι στρατιωτικές τους δυνάμεις ως αντίποινα θα απαντήσουν με πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

Σε ομιλία του προς τις στρατιωτικές μονάδες στο Χοραμαμπάντ, ο στρατηγός επισήμανε πως η θέση του Ιράν είναι "να απαντήσει στις απειλές με απειλή".

Οι δυνάμεις των οποίων ηγείται ο στρατηγός Χατζιζαντέχ είναι υπεύθυνες για τα πυραυλικά συστήματα των Φρουρών της Επανάστασης.

Η εγκατάσταση στη νοτιοανατολική Τουρκία ενός συστήματος ειδοποίησης της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ έχει στόχο την αντιμετώπιση των πυραυλικών επιθέσεων από τη Μέση Ανατολή και ειδικά από το Ιράν.

Την Δευτέρα, ο στρατηγός Χατζιζαντέχ είχε δηλώσει πως η μεγαλύτερη επιθυμία των Φρουρών της Επανάστασης είναι να επιτεθεί το Ισραήλ στο Ιράν, για να μπορέσει η Τεχεράνη να απαντήσει και να "πετάξει το εβραϊκό κράτος στα σκουπίδια της ιστορίας".

newsit.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Μια εικόνα χίλιες λέξεις........


Δείτε και θα καταλάβετε.....



polylitoikairoi.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρώτο κανονικό μαγαζί στην Ελλάδα που πουλάει τάφους [εικόνες]

Το πρώτο κανονικό μαγαζί στην Ελλάδα που πουλάει τάφους [εικόνες]

Η τελευταία κατοικία του ανθρώπου από την εποχή των Φαραώ έως σήμερα σηματοδοτεί εκτός των άλλων και τη ματαιοδοξία των ανθρώπων. Αποτελεί ουσιαστικά μια... βιομηχανία που έχει ένα σταθερό τζίρο, αλλά φυσικά πλήττεται και αυτή από την οικονομική κρίση.
Σε μια τέτοια εποχή η επιθετική εμπορική στρατηγική είναι για ορισμένους και σε αυτό τον κλάδο η καλύτερη άμυνα. Το πρώτο μαγαζί μέσα στον αστικό ιστό είναι πλέον γεγονός. Περπατώντας στους κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας ο επισκέπτης αντιμετωπίζει με έκπληξη ένα τεράστιο γωνιακό μαγαζί που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά σε εκκλησιαστικά και ταφικά καλλιτεχνήματα.
Η πινακίδα του λιτή και υπαινικτική «Τέχνη και Μάρμαρο». Στις βιτρίνες και στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος υπάρχουν κενοτάφια σε μεγάλη ποικιλία και ποιότητες μαρμάρων.
Καλές δουλειές, αλλά μακριά από εμάς.


iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το προφίλ των 8.451.733 Ελλήνων φορολογουμένων




Τα δηλωθέντα εισοδήματα είναι... πενιχρά, αλλά ο ένας στους δύο Ελληνες φορολογούμενους διαθέτει τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο, τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά διαμένουν σε ιδιόκτητη κύρια κατοικία και ένας στους δέκα διαθέτει εξοχικό.

Την ίδια ώρα, σχεδόν τέσσερις στους δέκα φορολογούμενους δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ετήσια εισοδήματα κάτω...από το νέο «κουτσουρεμένο» αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, δηλαδή ζουν με 417 ευρώ τον μήνα, ενώ επτά στους δέκα εμφανίζονται με ετήσια εισοδήματα μικρότερα των 12.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σε σύνολο 8.451.733 φορολογούμενων, μόνο 10.406 δηλώνουν ότι έχουν στην κατοχή τους σκάφος αναψυχής πάνω από 10 μέτρα και 11.763 διαθέτουν πισίνα στο σπίτι.
Επιπλέον, 7 στα 10 άτομα που υποβάλλουν φορολογική δήλωση είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Τα στοιχεία που σκιαγραφούν το προφίλ των Ελλήνων φορολογουμένων προκύπτουν από την επεξεργασία κωδικό προς κωδικό των 5,7 εκατ. φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2010 (εισοδήματα 2009) και αποτελούν τη βάση για τις διασταυρώσεις που διενεργεί η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων στα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία.

Πιο αναλυτικά, οι φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 αποκαλύπτουν τα εξής:

3.058.590 φορολογούμενοι (υπόχρεοι και σύζυγοι) δήλωσαν ότι απέκτησαν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες.

2.342.865 είναι συνταξιούχοι από τους οποίους οι 332.532 είναι χαμηλοσυνταξιούχοι και εισπράττουν το ΕΚΑΣ.

621.060 άτομα απέκτησαν εισοδήματα από ατομική επιχείρηση.

206.233 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα από ελεύθερο επάγγελμα.

Περίπου 2,9 εκατ. φορολογούμενοι κατοικούν ή μισθώνουν πρώτη κατοικία. Οι 361.896 από αυτούς διαθέτουν κατοικία που η επιφάνειά της υπερβαίνει τα 200 τ.μ.

Επίσης, 662.403 δηλώνουν ιδιοκτήτες εξοχικής κατοικίας από τους οποίους οι 133.169 διαθέτουν εξοχικό επιφάνειας άνω των 150 τ.μ. Ακόμη 310.595 φορολογούμενοι εκτός από την πρώτη κατοικία τους δηλώνουν ότι έχουν δευτερεύουσα κατοικία που δεν είναι εξοχική.

Ενοίκιο κύριας κατοικίας εμφανίζονται να πληρώνουν 910.470 άτομα. Ακόμη 135.758 φορολογούμενοι πληρώνουν ενοίκιο για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη. 607.185 φορολογούμενοι πληρώνουν δόσεις για στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας. Πάνω από τους μισούς εμφανίζονται να έχουν αποκτήσει πρώτη κατοικία μετά την 1η Ιανουαρίου 2003. Το 2009 απέκτησαν ακίνητα 118.699 φορολογούμενοι. Μεταβολές στην περιουσιακή ή οικογενειακή τους κατάσταση δήλωσαν στο έντυπο Ε9, 630.099 νοικοκυριά.

Επίσης 1.247.211 φορολογούμενοι πληρώνουν δόσεις για καταναλωτικά δάνεια και για αγορές με κάρτες μη καταναλωτικών αγαθών (π.χ., αγορά αυτοκινήτων, οικιακές συσκευές κτλ.) κατά μέσο όρο 4.500 ευρώ τον χρόνο.

920.556 φορολογούμενοι (υπόχρεοι και σύζυγοι) εισπράττουν ενοίκια από την εκμίσθωση κατοικιών. Αλλοι 529.010 εκμισθώνουν γραφεία και καταστήματα.

1.069.868 νοικοκυριά εμφάνισαν αποδείξεις από εστιατόρια, κομμωτήρια, γυμναστήρια, ταβέρνες κλπ.
1.473.014 δήλωσαν πέρυσι έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

1.152.329 άτομα πληρώνουν ασφάλιστρα ζωής, προσωπικών ατυχημάτων, ασθενείας κτλ.

Επίσης 321.832 φορολογούμενοι δήλωσαν ότι πλήρωσαν δίδακτρα σε φροντιστήρια για τα παιδιά τους.

124.584 φορολογούμενοι πληρώνουν ενοίκιο για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη.

Μαρία Βουργάνα

/greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Αποτελεσματα της 9ης Αγωνιστικης στην Βοιωτία


Α' Κατηγορια
Αποτελεσματα 9ης Αγωνιστικης

Επαμεινωνδας Λευκτρων - ΑΕ Ορχομενος                2-0
Κιθαιρωνας Καπαρελλιου - Πηγασος Αγιας Αννας    2-1
ΑΕΣ Ελεωνας - Πανγεωργικος                                  1-6
ΠΑΟΚ Κυριακιου - Παναλιαρτος                             1-2
Αμβρυσσεας Διστομου - ΑΕ Δηλεσι                         4-0
Παρνασσος Αραχωβας - Ιωνικος Αστερας Θηβας     3-0
Παμβαγιακος - ΑΟ Πλαταιες                                    1-0
Πελοπιδας Θηβας - Αναγεννηση Σηματαριου
 Αυριο Κυριακη στις 12.00 το Μεσημερι στο Γηπεδο Υπατου

Β' Κατηγορια 1ος Ομιλος
Απολλωνας Ακραιφνιου - ΠΑΟ Κοκκινο    1-5
Πανδαυλειακος - Υψηλαντης                      1-1
Νικη Λαφυστιου - Ελικωνας Δομβραινας   6-1

Β' Κατηγορια 2ος Ομιλος
Δοξα Μουρικιου - ΑΟ Μελισσοχωρι         2-1
ΑΟ Υπατο - Ιολαος Θηβας                       2-0
Ατρομητος Σχηματαριου - ΑΕ Σκουρτα    1-2
thivaspor1.
Διαβάστε Περισσότερα »

8 ζευγάρια χειροπέδες απέδωσαν 16 εκατομμύρια ευρώ




Μοχλός πίεσης η ποινή φυλάκισης
Αρχίζουν να αποδίδουν στις Εφορίες οι συλλήψεις μεγαλοοφειλετών. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου...

Οικονομικών, από τις χειροπέδες που πέρασε σε μεγαλοοφειλέτες η Οικονομική Αστυνομία μαζί με το ΣΔΟΕ και τον Οικονομικό Εισαγγελέα, έχουν εισπραχθεί περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, αυτό το ποσό είναι τα χρήματα που κατέβαλαν οι ίδιοι οι συλληφθέντες.



Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Κεφάλαιο», ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις έξι συλληφθέντων, από τους οποίους εισπράχθηκε το ποσό των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ.



Το εισπρακτικό αποτέλεσμα παρατηρείται και επιτυγχάνεται από τις συλλήψεις φορολογουμένων που οφείλουν ποσά άνω των 75.000 ευρώ. Για μικρές οφειλές η νομοθεσία είναι πιο ελαστική.



Τελικά, όπως σημειώνει η εφημερίδα, η ποινή φυλάκισης των 3,5 ετών που προβλέπεται για τη μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, είναι ο μόνος μοχλός πίεσης για να εισπραχθούν τα χρεωστούμενα.
sarotiko
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατασκοπικό θρίλερ πίσω από τη σύλληψη του Αλφόνσο Φράνκο!




Όλοι οι συλληφθέντες έπαιξαν απλώς ρόλο διεκπεραιωτή


Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η ιστορία με τα 256 κιλά χασίς και τη σύλληψη του Φράνκο Αλφόνσο καθώς οι ιρλανδικές...

αρχές εκτιμούν πως έβγαλαν «λαβράκι» που θα τους οδηγήσει στα δαιδαλώδη μονοπάτια της τρομοκρατίας. Άλλωστε, όταν πριν από δεκαπέντε ημέρες ενημέρωναν με κατεπείγοντα σήματα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής για τη συμφωνία μεταφοράς μεγάλης ποσότητας χασίς από την Ελλάδα στη χώρα τους, έκαναν λόγο για μια εγκληματική οργάνωση με μαφιόζικη δομή που εκτιμάται ότι χρηματοδοτεί τον I.R.A.



Πλέον, όλες οι έρευνες τόσο των ελληνικών όσο και των ιρλανδικών αρχών επικεντρώνονται στον εντοπισμό των μεγάλων αφεντικών καθώς ούτε ο 46χρονος Έλληνας καλλιτέχνης, ούτε οι υπόλοιποι συλληφθέντες ανήκουν στην ηγετική ομάδα, αφού φέρονται να ήταν απλοί διεκπεραιωτές.



Την ίδια ώρα, ο Φράνκο Αλφόνσο, υποστηρίζει πως για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο παγιδεύτηκε από κυκλώματα ναρκεμπόρων και δεν γνωρίζει το παραμικρό για την υπόθεση. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι του περιβάλλοντος του, ο ηθοποιός πήγε να πουλήσει πορτοκάλια στην Ιρλανδία για να βγάλει 500 ευρώ και βρέθηκε κατηγορούμενος για διακίνηση τεράστιας ποσότητας χασίς αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Κατασκοπευτικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό



Μπορεί ο ηθοποιός να υποστηρίζει την αθωότητα του, ωστόσο τα έμπειρα στελέχη του ΣΔΟΕ, έχουν στην κατοχή τους τηλεφωνικές συνομιλίες που υπέκλεψε ο σούπερ – κοριός και δείχνουν πως ο Αλφόνσο ήταν ο σύνδεσμος της ιρλανδικής εγκληματικής οργάνωσης με τους εμπόρους χασίς της Ελλάδας. Η άκρη της επαφής βρέθηκε από τις νόμιμες δουλειές που είχε ανοίξει τον τελευταίο καιρό ο ηθοποιός εξάγοντας φρούτα στην Ιρλανδία για να βγάλει ως αμοιβή 5 λεπτά για το κάθε κιλό.



Στην άλλη άκρη της Ευρώπης, οι ιρλανδικές αρχές παρακολουθούσαν όπως φαίνεται και από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποκαλύπτει το protothema.gr, τα μεγάλα κεφάλια της οργάνωσης κι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα εισήγαγαν ναρκωτικά από την Ελλάδα. Από τα κέρδη, θα χρηματοδοτούσαν τρομοκρατικές οργανώσεις. Άλλωστε, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Europol η Ιρλανδία αυτή τη στιγμή, είναι από τις πρώτες χώρες στην κατανάλωση χασίς και κοκαίνης. Μάλιστα, η πρώτη δόση των 256 κιλών από τον ενάμισι τόνο που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, προορίζονταν για τις ανάγκες των Χριστουγέννων.



Όταν λοιπόν, βρέθηκε το λιμάνι εισόδου των φορτηγών που μετέφεραν τα ναρκωτικά, άρχισε η φυσική παρακολούθηση από τους ανθρώπους του ΣΔΟΕ για να εντοπιστούν οι δύο νταλίκες που θα μετέφεραν νόμιμα πορτοκάλια αλλά στο βάθος θα κουβαλούσαν ναρκωτικά. Το χασίς, μεταφέρθηκε στην Άρτα και τον Ασπρόπυργο από την Αλβανία και όπως λένε τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ, ήταν άριστης ποιότητας και άξιζε εκατομμύρια ευρώ .



Τελικά, η έφοδος έγινε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας την ώρα που η νταλίκα με τις ιρλανδικές πινακίδες ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο καράβι για την Ιταλία και από εκεί για το Μπέλφαστ ενώ το δεύτερο ντού, σε αποθήκη του Ασπροπύργου μέσα στην οποία ήταν κρυμμένο το άλλο φορτηγό με τα ναρκωτικά. Παράλληλα, άλλο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, έστησε καρτέρι στο σπίτι του ηθοποιού στο Γαλάτσι και μόλις τον είδε να εμφανίζεται, του πέρασαν χειροπέδες. Την ίδια ώρα η αστυνομία του Μπέλφαστ περνούσε χειροπέδες σε τέσσερις Ιρλανδούς που φέρονται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.



«Ρόδα, τσάντα και κοπάνα»



Στις αρχές της δεκαετίας του 80, ο νεαρός τότε Αλφόνσο κάνει τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο. Το γεγονός ότι είναι ανιψιός του σκηνοθέτη Ομήρου Ευστρατιάδη αποτέλεσε διαβατήριο…. Έτσι, παίρνει μέρος σε κινηματογραφικές παραγωγές δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως ο Σωτήρης Μουστάκας, η Βάνα Μπάρμπα, ο Πάνος Μιχαλόπουλος, ο Κώστας Τσάκωνας. Μάλιστα κάποιες από αυτές, cult, πλέον ταινίες όπως ο «Ροζ γάτος», «Τούβλα» , «Πάππα τούρμπο» «Γρίππη αγάπη μου», «ο κόμης Τσάκωνας και οι δρακουλίνες του». Τη δεκαετία του 90 με το άνοιγμα της ελληνικής τηλεόρασης, πρωταγωνιστεί σε δύο σειρές (1991 και 1994) που θεωρούνταν από τις πιο πετυχημένες. Οι «Εργένηδες» και οι «Αραχτοί και λαιτ» σημείωναν μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης. Εκείνη την εποχή είχε συζητηθεί και η σχέση του με γνωστή Ελληνίδα παρουσιάστρια, τις εκπομπές της οποίας σκηνοθετούσε ο θείος του.



Τα επόμενα χρόνια βρίσκουν τον Αλφόνσο να κάνει προσπάθειες να αναρριχηθεί στο χώρο του πενταγράμμου. Τελευταία του δουλειά, ήταν το cd με τίτλο «Αυτοκαταστρέφομαι»…



Αξίζει να τονισθεί ότι τον Αύγουστο του 2010, ο Αλφόνσο, συνελήφθη στην εξωτική Αρούμπα γιατί στις βαλίτσες του, με διπλό πάτο, βρέθηκαν τέσσερα κιλά κοκαίνης. Ένα μήνα αργότερα, τον άφησαν ελεύθερο καθώς το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό του ότι μετέφερε εν αγνοία του την κόκα και δεν είχε σχέση με την υπόθεση.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως σας κλέβει ο διαχειριστής


Καταγγελίες ακόμα και για υπεξαίρεση αποθεματικών πολλών χιλιάδων ευρώ
φθάνουν καθημερινά σε εταιρίες διαχείρισης κοινοχρήστων.

Απελπισμένοι ενοικιαστές και ιδιοκτήτες πολυκατοικιών απευθύνονται σε εταιρίες για να αναλάβουν τη διαχείριση των κοινοχρήστων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι καταγγελίες για κακοδιαχείρηση έχουν αυξηθεί κατακόρυφα ενώ πολλές απο αυτές αφορούν ακόμα και για υπεξαίρεση αποθεματικών που μπορεί να κυμαίνονται από 500 μέχρι και αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Συχνά επίσης παρατηρείται το φαινόμενο παλιός διαχειριστής να αρνείται να παραδώσει το αποθεματικό στην εταιρεία η οποία τον έχει αντικαταστήσει ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο εταιρίας, υπάρχουν και παράπονα για δαπάνες που έχουν γίνει χωρίς να έχει προηγηθεί συνέλευση ιδιοκτητών και για τις οποίες δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Χαρακτηριστική είναι περίπτωση πολυκατοικίας στην Κυψέλη οπου οι ιδιοκτήτες ήθελαν να αλλάξουν το ασανσέρ, όμως το αποθεματικό ήταν μικρότερο κατα περίπου 3.000 ευρώ από αυτό που υπολόγιζαν. “Ο διαχειριστής στην αρχή μας έλεγε διαφορετικά πράγματα κάθε φορά, ότι τα χρησιμοποίησε για έκτακτες ανάγκες της πολυκατοικίας, ότι μπήκε διαρρήκτης σπίτι του, ότι έχει χάσει το βιβλιάριο της τράπεζας. Τώρα απλώς δεν σηκώνει τα τηλέφωνα και δεν ανοίγει την πόρτα. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε” περιγράφει ένοικος της πολυκατοικίας.

Στην Παλλήνη, σε συγκρότημα περίπου 200 σπιτιών εκτιμάται οτι χάθηκαν περίπου 200.000 ευρώ. Οπως λέει στην εφημερίδα ένας ένοικος “για τις αυξημένες ανάγκες διαχείρισης προσλάβαμε ένα ζευγάρι ειδικά γι’ αυτή τη δουλειά. Υποψιαστήκαμε ότι κάτι δεν πάει καλά όταν μάθαμε ότι γίνονται καθυστερήσεις πληρωμών για υπηρεσίες που χρειάζεται το συγκρότημα. Οταν αρχίσαμε να ερευνάμε, πέσαμε από τα σύννεφα. Τώρα είμαστε στα δικαστήρια”.

Πάντως ο Τάσος Βάππας, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ακινήτων θεωρεί υπερβολικές τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση αποθεματικών απο διαχειριστές και κάνει λόγο για άγνοια εκ μέρους πολλών ιδιοκτητών των αναγκών μιας πολυκατοικίας και των εξόδων της. “Αρκετές από τις παρεξηγήσεις δημιουργούνται επειδή οι ιδιοκτήτες δεν παίρνουν αποδείξεις για κάποιες από τις εργασίες της πολυκατοικίας, για προφανείς λόγους”, υποστηρίζει ο κ. Βάππας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι περισσότερες καταγγελίες και συγκρούσεις οφείλονται στο γεγονός ότι πολλοί δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους ούτε για τα πιο απλά. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Καντάφι, η διαφυγή και το ελληνικό διαβατήριο

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εξόχως περίεργη πτυχή με ελληνικό ενδιαφέρον για τα όσα συνέβησαν λίγο πριν την εκτέλεση του Μουαμάρ Καντάφι ξετυλίγει σε πρόσφατο δημοσίευμα η αξιόπιστη εφημερίδα “Independent”.

Ο Καντάφι, η διαφυγή και το ελληνικό διαβατήριο
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό κείμενο, μέλος της μισθοφορικής ομάδας διάσωσης του Καντάφι, ταξίδευε από και προς τη Λιβύη με ελληνικό διαβατήριο προκειμένου να οργανώσει την διαφυγή του δικτάτορα από την χώρα.
Συγκεκριμένα, η φρουρά του Καντάφι απαρτιζόταν και από ορισμένους σκληροτράχηλους Νοτιοαφρικανούς, μεταξύ των οποίων και ο κ.  Danie Odendaal, ο οποίος σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, μετακινούταν με ελληνικό διαβατήριο.
Το συγκεκριμένο μέλος, ανέφερε στον δημοσιογράφο, ότι είχαν καταστρώσει σχέδιο διαφυγής του Καντάφι προς την Δημοκρατία του Νίγηρα, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη του ΝΑΤΟ.
Όμως, το σχέδιο έμεινε στα χαρτιά, καθώς οι αντάρτες κατέλαβαν την Σύρτη και μετά από οδομαχίες συνέλαβαν τον Καντάφι και τον εκτέλεσαν μετά από φρικτά βασανιστήρια.
Διαφορετική τύχη είχαν τα μέλη της φρουράς του –μεταξύ των οποίων και ο κ. Odendaal– τα οποία, αν και συνελήφθησαν, αφέθηκαν ελεύθερα.
Όπως μάλιστα αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Odendaal με το ελληνικό διαβατήριο κατάφερε να ταξιδέψει «προς χώρα της δυτικής Ευρώπης».
Πάντως , για το συγκεκριμένο θέμα έχει καταθέσει σχετική ερώτηση ο βουλευτής Λάρισας με την ΝΔ, Χρήστος Ζώης, προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Ζώης ζητά να μάθει «αν έχει εκδοθεί ελληνικό διαβατήριο στο εν λόγω πρόσωπο που αναφέρεται στο δημοσίευμα, από ποια αρχή και πότε»;
Εως αυτή την ώρα, απάντηση έχει δώσει μόνο το ΥΠΕΞ, δια μέσω της αναπληρώτριας υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία λέει ότι «το θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου».
Διαβάστε Περισσότερα »

Το σχέδιο που προωθεί ο Παπανδρέου για τον εκλογικό νόμο

Την μείωση των εκλογικών δαπανών και τον περιορισμό του φαινομένου των προπηλακισμών βουλευτών έχει ως στόχο η αλλαγή του εκλογικού νόμου, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το newsbomb και στην οποία επιμένει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Το σχέδιο που προωθεί ο Παπανδρέου για τον εκλογικό νόμο
Οι μικρότερες και περισσότερες περιφέρειες με την παράλληλη εκλογή 120 βουλευτών μέσω λίστας, υπολογίζουν στην κυβέρνηση πως θα ρίξει το πολιτικό θερμόμετρο κατά την ερχόμενη προεκλογική περίοδο, η οποία ανησυχεί τα δύο μεγάλα κόμματα και τους υποψήφιους βουλευτές τους. Με αυτό το επιχείρημα γίνονται προσπάθειες να μεταπειστεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προς το παρόν εμφανίζεται αρνητικός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκλογικός νόμος που προωθεί ο κ. Παπανδρέου έχει ως βάση το σπάσιμο των περιφερειών και την εισαγωγή της λίστας. Στη λίστα θα συμμετέχουν βουλευτές έπειτα από επιλογή του προέδρου του κόμματος και ο αριθμός εκείνων που θα εκλέγονται θα εξαρτάται από την εκλογική δύναμη των κομμάτων. Συγκεκριμένα, εκτός αλλαγών της τελευταίας στιγμής, θα περιλαμβάνει:
  • μονοεδρικές και ολιγοεδρικές περιφέρειες των τριών βουλευτών
  • 180 βουλευτές θα εκλέγονται στις περιφέρειες και 120 μέσω λίστας (υπάρχει και σχέδιο για 160 και 140 αντίστοιχα)
  • καταργούνται οι βουλευτές Επικρατείας
  • στα μεγάλα αστικά κέντρα οι περιφέρειες θα ταυτίζονται με τα δημοτικά διαμερίσματα
  • δήμοι άνω των 50.000 κατοίκων θα αποτελούν, σε πολλές περιπτώσεις, μία εκλογική περιφέρεια
  • η Β΄ Αθηνών θα εκλέγει 24 βουλευτές
  • οι Α΄ και Β΄ Πειραιώς 9
  • η Αττική 7
  • οι Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης 14
  • παραμένει η πριμοδότηση για το πρώτο κόμμα
  • η αναλογικότητα θα υπερβαίνει το 85%
  • το κατώτατο όριο εισόδου στη Βουλή για ένα κόμμα πέφτει κάτω από 3%
Τα ζητήματα που έχουν προβληματίσει την Ιπποκράτους είναι τα εξής:
  • η μείωση των βουλευτών από 300 σε 200
  • η εκλογή πέντε ομογενειακών βουλευτών
  • η ταυτόχρονη υποψηφιότητα βουλευτών σε λίστα και περιφέρεια
  • ο αριθμός των βουλευτών (40 ή 50) που θα παίρνει ως πριμοδότηση το πρώτο κόμμα
Στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα επισημαίνουν πως μεσούσης της κρίσης θα ήταν προκλητική εικόνα των πολλών εκλογικών κέντρων των υποψηφίων σε όλη την επικράτεια μαζί με τα έξοδα για αφίσες και ενημερωτικό υλικό.
Οι καθιερωμένες αυτές συνήθειες θα όξυναν την αντίδραση του κόσμου. Αντίθετα σε περίπτωση αλλαγής κατά το παραπάνω πρότυπο η αντιπαράθεση θα ήταν πιο αμβλυμμένη και ήπια, αφού θα επικεντρωθεί στις διαφορές μεταξύ των κομμάτων και όχι μεταξύ των υποψηφίων, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι σφοδρότερη μεταξύ των βουλευτών του ίδιου κόμματος.
Ένας δεύτερος λόγος είναι η συνεχιζόμενοι προπηλακισμοί εναντίον βουλευτών. Το μικρότερο εύρος των περιφερειών σε συνδυασμό με τους λιγότερους υποψηφίους υποστηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ ότι θα ελαχιστοποιήσει την ένταση ομάδων πολιτών κατά των υποψηφίων.
Οι υποψήφιοι μέσω λίστας δεν θα είναι αναγκασμένοι να έχουν άμεση επαφή με τον κόσμο κι αυτό γιατί ο προεκλογικός τους αγώνας θα μπορεί να γίνεται και από… το σπίτι τους.
 newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντοπίστηκαν πάνω από 6.500 ονόματα πελατών δικτύου σωματεμπορίας



Εντοπίστηκαν πάνω από 6.500 ονόματα πελατών δικτύου σωματεμπορίας

Την Ελληνίδα που διηύθυνε το κύκλωμα ψάχνει πλέον η ΕΛ.ΑΣ., μετά τις συλλήψεις 15 μελών της σπείρας. Συνελήφθησαν ο έτερος "εγκέφαλος" και ο ταμίας, επίσης Ελληνες 51 και 38 ετών.

Χιλιάδες πολίτες "υπεράνω πάσης υποψίας" πιθανώς θα χάσουν τον ύπνο τους από τη νέα επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας που ανακοινώθηκε επίσημα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πολυμελές κύκλωμα σωματεμπορίας γυναικών, που επί χρόνια έστηνε ερωτικά ραντεβού, μέσω αγγελιών στον ημερήσιο Τύπο, εξαρθρώθηκε πλήρως.

Η οργάνωση χρησιμοποιούσε τρία τηλεφωνικά κέντρα, σε διαφορετικά νοικιασμένα για το σκοπό αυτό σπίτια, τα οποία και συντόνιζαν τα ερωτικά ραντεβού, ενώ 65 κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες του κυκλώματος.

Ενδεικτικό του μεγέθους της οργάνωσης είναι το γεγονός ότι διέθετε και "στόλο" 12 Ι.Χ. για τις απαραίτητες μετακινήσεις των γυναικών.

Την Παρασκευή στην Αττική έγινε η τελική επιχείρηση εξάρθρωσης για το πολυμελές κύκλωμα σωματεμπορίας γυναικών, που προέρχονται κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια.

Με ταυτόχρονες επεμβάσεις σε διάφορους χώρους από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν τα δεκαπέντε (15) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ διέφυγε της σύλληψης μια 61χρονη Ελληνίδα, που αποτελεί διευθυντικό στέλεχος του κυκλώματος. Ο έτερος "εγκέφαλος", ένας Ελληνας 51 χρονών, συνελήφθη.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και περισσότερα από 6.500 ονόματα ατόμων στο πελατολόγιο του κυκλώματος, που ήταν καταχωρημένο σε βάση δεδομένων.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε ότι την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον το συγκεκριμένο κύκλωμα εκμεταλλευτόταν σεξουαλικά επί μακρόν αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες εντόπιζαν στις χώρες καταγωγής τους.

Ο εντοπισμός τους επιτυγχάνονταν μέσω "γραφείων ευρέσεως εργασίας", όπου εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με ψεύτικες υποσχέσεις, ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως σερβιτόρες, τις μετέφεραν στην Χώρα μας.

Στη συνέχεια, και αφού τις προμήθευαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από κράτη -μέλη της Ε.Ε., τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε ξενοδοχεία και οικίες της Αττικής, μέσω αγγελιών που δημοσίευαν σε διάφορες εφημερίδες.

Το σύνολο των εισπράξεων από κάθε ερωτικό ραντεβού το παρέδιδαν στους συνοδούς μέλη του κυκλώματος, οι οποίοι αφού τους απέδιδαν ένα μικρό μέρος, στην συνέχεια κρατούσαν την αμοιβή τους και καθημερινά παρέδιδαν τα υπόλοιπα χρήματα στον ταμία της οργάνωσης, έναν 38χρονο ημεδαπό. Ο τελευταίος αφού συγκέντρωνε τις καθημερινές εισπράξεις τις παρέδιδε στα δύο διευθυντικά στελέχη της οργάνωσης, τα οποία τις κατέθεταν σε λογαριασμούς τους σε πιστωτικά ιδρύματα ή τα έστελναν στο εξωτερικό.

Σε έρευνες, σε τρία διαμερίσματα, στις περιοχές της Ν. Φιλαδέλφειας και Αγίων Αναργύρων, όπου εντοπίσθηκαν - -3- τηλεφωνικά – συντονιστικά κέντρα της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -65- συσκευές κινητών τηλεφώνων, χιλιάδες σημειώσεις (ιδιόχειρα συμπληρωμένα έντυπα), με τα καθημερινά ερωτικά ραντεβού, τα ονόματα των μελών της οργάνωσης, των γυναικών που αυτοί εκμεταλλεύονταν και τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν. Επίσης βρέθηκε σε ηλεκτρονική μορφή (οπτικό δίσκο- CD ) το πελατολόγιο της οργάνωσης, με προσωπικά στοιχεία και δεδομένα, που αριθμεί περισσότερα από -6.500- άτομα. Η βάση δεδομένων περιείχε στοιχεία ταξινομημένα ανά μήνα, υπό μορφή αρχείου.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, τα καθαρά κέρδη των δύο διευθυντικών μελών ανέρχονταν καθημερινά, στο ποσό των 1.000 ευρώ τουλάχιστον.

Κατά τις έρευνες στις οικίες των μελών της οργάνωσης βρέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 14.015 ευρώ, καθώς και 12 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά των αλλοδαπών γυναικών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης προσήχθησαν στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων έξι αλλοδαπές γυναίκες που εργάζονταν στο "γραφείο", η μία εκ των οποίων, υπήκοος Ρωσίας, αιτήθηκε αρωγή και προστασία και φιλοξενείται σε ξενώνα Μ.Κ.Ο, ενώ σχετικό αίτημα χαρακτηρισμού της, ως θύμα εμπορίας ανθρώπων θα υποβληθεί στην Εισαγγελία.

Οι δεκαπέντε συλληφθέντες, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν κατά περίπτωση, τα αδικήματα της εγκληματικής Οργάνωσης, της σωματεμπορίας κατ΄ επάγγελμα και κατά συρροή, της πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότηση της τρομοκρατίας καθώς επίσης και αδικήματα που αφορούν παραβάσεις των Νόμων περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, περί ναρκωτικών, περί αλλοδαπών κ.α.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλίαρτος:Αυστηρό μήνυμα Ντασιώτη για τις τοξικές χωματερές


Στοίχημα χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αλιάρτου για το Δήμο την ανακάλυψη και τη σύλληψη των φερόμενων ως υπεύθυνοι της περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελέστηκε στην περιοχή.
Η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων αρχών εκτιμά ότι έφερε αποτέλεσμα και από την πλευρά του ανοίγει άμεσα όλες τις διαδικασίες για την αποκατάσταση των τοξικών χωματερών, το κόστος της οποίας θα αναλάβουν αυτοί που προκάλεσαν τη ρύπανση.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπό διάλυση τα Κέντρα πρόληψης της Περιφέρειας

Κινδυνεύουν τα 5 Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων στην περιφέρεια Στερεάς (ένα σε κάθε νομό), παρά το σύνθετο έργο που επιτελούν εδώ και χρόνια και ενώ οι ανάγκες ψυχοκοινωνικής στήριξης διογκώνονται. Οι δαπάνες λειτουργίας τους έχουν περικοπεί δραματικά και δεν καταβάλλονται. Επιπλέον στο σχέδιο νόμου «Κώδικας Ναρκωτικών» που έχει κατατεθεί προς ψήφιση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν γίνεται ούτε καν αναφορά στα Κέντρα Πρόληψης.
Το σωματείο εργαζομένων σε εναγώνια επιστολή που απέστειλε σε όλα τα μέλη των περιφερειακών συμβουλίων της χώρας, ζητάει την άμεση παρέμβαση τους προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές προς τα Κέντρα και να εκδοθούν ψηφίσματα στήριξης των Κέντρων Πρόληψης.
Ως Αυτοδιοικητικό Κίνημα έχουμε εκφράσει την άποψη ότι τα Κέντρα Πρόληψης οφείλουν να αναβαθμιστούν ως δομές δημόσιου χαρακτήρα μέσω της ίδρυσης ΝΠΔΔ στην Περιφέρεια, το οποίο θα λειτουργεί παραρτήματα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και χωρίς να χαθεί καμία θέση εργασίας. ( Να αναβαθμισθούν τα Κέντρα Πρόληψης Ναρκωτικών) Θεωρούμε υποχρέωση της Περιφερειακής Αρχής και όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου να παρέμβουν από κοινού για την διάσωση και την στήριξη των δομών πρόληψης της Περιφέρειας στον κρίσιμο τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών.

H επιστολή του σωματείου εργαζομένων είναι η ακόλουθη:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ


Διεύθυνση Γραμματείας:

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας,

Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.

Τηλ.: 2265023590, 2102409015, 2273023443

Φαξ: 2265072441, 2273023441

Κινητά: 6945833231, 6936828341, 6978741064.

Email: prolipsiworkers@yahoo.gr











ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για χρέη Υπουργείου Εσωτερικών – Αίτημα για συμβολή των Αιρετών Περιφερειών στην βιωσιμότητα των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων



Αξιότιμοι,

Σε συνέχεια επιστολής μας προς το Δ.Σ. και την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ και με δεδομένη την συσσώρευση προβλημάτων που δυσχεραίνουν την λειτουργία και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους στις τοπικές κοινωνίες,

σας ενημερώνουμε για τα χρέη των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών, όπως προκύπτουν με βάση την Πενταετή Προγραμματική Σύμβαση για την Λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης της 9/4/2011 -συνυπογεγραμμένη από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Υγείας, την ΚΕΔΚΕ, τον ΟΚΑΝΑ και την ΕΕΤΑΑ Α.Ε.- η οποία αφορά τα έτη 2009-2013.

Πιο συγκεκριμένα:

- Σύμφωνα με απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών (Αρ. Πρωτ. 33393-15/7/2011) σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, το 2009 το Υπουργείο κατέβαλε από τους Κ.Α.Π. το ποσό των 5 εκ. Ευρώ. Σύμφωνα δε με την Προγραμματική Σύμβαση για την Λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, το 2009 έπρεπε να καταβληθούν 7.676.839,5 Ευρώ. Άρα υπάρχει υστέρηση περίπου 2,7 εκ. ευρώ για το 2009.

- Σύμφωνα με την ως άνω απάντηση, το Υπουργείο Εσωτερικών κατέβαλε για το 2010 το ποσό των 2,5 εκ. Ευρώ. Σύμφωνα δε με την Προγραμματική Σύμβαση για την Λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, το 2010 έπρεπε να καταβληθούν 8.781.115 Ευρώ. Άρα υπάρχει υστέρηση περίπου 6,2 εκ. ευρώ για το 2010.

- Σύμφωνα με την ως άνω απάντηση, το Υπουργείο Εσωτερικών επρόκειτο να καταβάλλει για το 2011 το ποσό των 4 εκ. ευρώ (όπως και έγινε). Επίσης, με κατοπινή απόφαση Υπουργού Εσωτερικών (8/9/2011), αποφασίστηκε η κατανομή επιπλέον 1,7 εκ. ευρώ. Σύμφωνα δε με την Προγραμματική Σύμβαση για την Λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 έπρεπε να έχουν καταβληθεί 9.831.115,5 Ευρώ. Άρα υπάρχει υστέρηση περίπου 4,1 εκ. ευρώ για το 2011.

- Συνολικά, λοιπόν, οφείλονται προς τα Κέντρα Πρόληψης 13 εκ. Ευρώ από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών.



Για την καλύτερη εκτίμηση των επιπτώσεων των προαναφερθέντων στην λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, θα πρέπει να γίνει σύντομη αναφορά στις οφειλές από πλευράς Υπουργείου Υγείας, το ακριβές ύψος των οποίων δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί – για λόγους ελλιπούς ενημέρωσης εκ μέρους του ΟΚΑΝΑ, που κάνει την τελική εκταμίευση προς τα Κέντρα Πρόληψης βάσει του ΚΑΕ 2555 του Κρατικού Προϋπολογισμού. Υπολογίζουμε, παρ’ όλα αυτά -συνεκτιμώντας τους προϋπολογισμούς της ισχύουσας Προγραμματικής Σύμβασης με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας- τις οφειλές του Υπουργείου Υγείας κυμαινόμενες μεταξύ 4,6 εκ. ευρώ και 7 εκ. ευρώ για την τριετία 2009-2011.

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει εξ αιτίας της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης κατά την τελευταία εξαετία, είναι πολλά και σοβαρά. Αναφέρουμε ως ενδεικτικά και κεντρικά της σημερινής κατάστασης τα εξής: Απλήρωτοι μισθοί σε αρκετά Κέντρα Πρόληψης, κίνδυνος να μην πληρωθούν συνάδελφοι σε περισσότερα εντός του επόμενου μήνα, διαρροή προσωπικού (ακόμη και σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, παραιτούνται έμπειροι, εξειδικευμένοι συνάδελφοί μας από Κέντρα Πρόληψης και οι κενές θέσεις δεν καλύπτονται), αναγκαστικές περιστολές παρεμβάσεων στην κοινότητα παρότι οι ανάγκες αυξάνονται ραγδαία στην σημερινή φάση οξείας κοινωνικής κρίσης, λιγότερα μέσα/υλικά για την υλοποίηση των παρεμβάσεων (άρα καθημερινός κίνδυνος ποιοτικής υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών). Και, τέλος, η αβεβαιότητα που καθημερινά βιώνουμε ως εργαζόμενοι σε υπηρεσίες που ως στόχο θέτουν την ψυχοκοινωνική στήριξη παιδιών, εφήβων, εκπαιδευτικών, γονέων στον αγώνα τους ενάντια στις εξαρτήσεις και σε περίοδο κρίσης, επιβαρύνει το έργο μας πολύ περισσότερο από ό,τι θα αναλογούσε.

Αξιότιμοι,

Γνωρίζοντας πως όλες οι Περιφέρειες συμμετέχουν ως εταίροι σε Κέντρα Πρόληψης και ευελπιστώντας πως η συμβολή τους στον αγώνα για την Πρόληψη των Εξαρτήσεων και την Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας μπορεί να είναι ουσιαστική, αιτούμαστε από εσάς, ως αιρετοί εκπρόσωποι του ελληνικού λαού σε επίπεδο Περιφερειών και ως Συλλογικά Όργανα λήψης αποφάσεων επί ζητημάτων κομβικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες, όπως:

• Ασκήσετε δια της θεσμικής οδού όλες οι δυνατές πιέσεις προς το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να εξοφληθούν στο ακέραιο οι οφειλές του προς τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα Προγραμματική Σύμβαση για την Λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης

• Καταβάλετε ανά Περιφέρεια τις από πλευράς σας εισφορές στα Κέντρα Πρόληψης ευθύνης σας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σε καθένα από αυτά, στα οποία συμμετέχετε ως εταίροι – στα περισσότερα δε και με εκπροσώπους στα Διοικητικά Συμβούλιά τους

• Προχωρήσετε με συλλογικές αποφάσεις στην έκδοση ψηφισμάτων στήριξης των Κέντρων Πρόληψης, εν όψει και της ψήφισης του Σ/Ν «Κώδικας Ναρκωτικών», στον οποίο δεν αναφέρονται πια τα Κέντρα Πρόληψης (επισυνάπτεται υπόδειγμα ψηφίσματος).



Ελπίζοντας στην συμβολή σας στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου δικτύου παροχής δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας προς όφελος των χειμαζόμενων από την επιτεινόμενη κρίση τοπικών κοινωνιών,

Πιστεύοντας πως συμφωνείτε ότι η ύπαρξη και η θεσμική και επιστημονική αναβάθμιση των Κέντρων Πρόληψης είναι αδιαπραγμάτευτη όσο και επίκαιρη κοινωνική αναγκαιότητα,

Με τιμή,

Για το Δ.Σ.
 http://periferiastereas
Διαβάστε Περισσότερα »

Σόι πάει το βασίλειο




Στα ίχνη του πατέρα του περπάτησε ο νεαρός εύελπις ο οποίος ηγήθηκε του «μίνι πραξικοπήματος» χουντικού χαρακτήρα στη Σχολή Ευελπίδων κατά τον εορτασμό της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 2011.

Ο λαός λέει «το μήλο κάτω από τη μηλιά» και προφανώς δεν έχει άδικο ούτε στην περίπτωση της οικογένειας Φαραντάτου.

Την 28η Οκτωβρίου 1982, ένα χρόνο μετά τη μεγάλη νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου στις εκλογές του 1981, ο νεαρός εύελπις, και αυτός αρχηγός της τάξης των τελειοφοίτων της σχολής Ευελπίδων όπως και  ο γιος του σήμερα, σε μια έξαρση αρρωστημένου εθνικο- πατριωτισμού είχε διατάξει συνάδελφό του να γονατίσει και να φωνάξει «Κάτω ο Κομμουνισμός» εξ αιτίας μίας πληροφορίας -καρφωτή- ότι συμμετείχε σε συγκέντρωση του ΚΚΕ. Ο πρωτοετής εύελπις απο την Καρδίτσα, Παπαϊορδανίδης, είχε το κουράγιο να αρνηθεί και οι τραμπούκοι εθνικόφρονες συμμαθητές του με επικεφαλής τον πατέρα του σημερινού δράστη τον έστειλαν στο νοσοκομείο!

Εξ αιτίας του επεισοδίου παρενέβη δυναμικά στην υπόθεση το στέλεχος του Κ.Κ.Ε.ο αείμνηστος Κώστας Κάππος,  απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Η ηγέσία του στρατεύματος όμως δεν φρόντισε να αποτάξει τον Παναγιώτη Φαραντάτο ο οποίος σήμερα, περήφανος για τις ενέργειες του γιου του Χρήστου προφανώς, υπηρετεί ως ανώτερος αξιωματικός στο Σουφλί, με το βαθμό του ταξίαρχου. Αν τον είχαν αποτάξει εκείνη την εποχή τώρα ο γιος του δεν θα πραγματοποιούσε τα γνωστά του καμώματα στη Σχολή Ευελπίδων, ούτε θα προΐστατο της -επί της ουσίας- στάσης στην καρδιά της Σχολής, τραγουδώντας τον ύμνο της Απριλιανής Χούντας.

Όμως η ιστορία δεν σταματά ούτε εδώ. Από τον εγγονό στον πατέρα και από τον πατέρα στον παππού, διότι, ως φαίνεται, οι Φαραντάτοι έχουν παράδοση στις ακροδεξιές πεποιθήσεις τους.

Ε λοιπόν, όταν το 1982 ο -νεαρός τότε- σημερινός ταξίαρχος προσπαθούσε να ταπεινώσει συμμαθητή του, αριστερών φρονημάτων, η τότε ηγεσία είχε αποστρατεύσει τον πατέρα του, παππού του σημερινού εύελπι. Να σημειωθεί ότι τη χρονιά που αποστρατεύτηκε ο παππούς Φαραντάτος, ο δεύτερος γιος του ήταν κι αυτός αρχηγός της τάξης του στη σχολή των Ευελπίδων. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με τον αδερφό του νεαρού εύελπι ο οποίος είναι πρωτοετής και αρχηγός της τάξης του.

Το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι ότι ο ταξίαρχος Παναγιώτης Φαραντάτος που σήμερα υπηρετεί στο Σουφλί, πατέρας του Χρήστου Φαραντάτου ο οποίος απασχολεί την κοινή γνώμη με τις χουντικές του πεποιθήσεις, υπηρέτησε στο γραφείο του Βαγγέλη Μεΐμαράκη, υπουργού Άμυνας της Ν.Δ. και ηγετικού στελέχους του κόμματος.

Το ότι στο στράτευμα εμφανίζονται κατά καιρούς ακροδεξιά και χουντικά «μπουμπούκια» δεν αιφνιδιάζει. Είναι γνωστό και αυτό δυστυχώς συμβαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις όλου του κόσμου. Το ότι όμως ακροδεξιά τέτοια στοιχεία επιβραβεύονται με μεταθέσεις ώστε να υπηρετήσουν πλησίον των υπουργών είναι ατόπημα αλλά και πολιτικό ολίσθημα. Να τον χαίρεται τον Φαραντάτο του ο. κ. Μεΐμαράκης.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημερινός υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση συνεργασίας έπραξε όπως έπρεπε και ζήτησε από τα πειθαρχικά όργανα του στρατεύματος και της Σχολής Ευελπίδων ιδιαίτερα να συνεδριάσουν με το ερώτημα της απόταξης του νεαρού εύελπι, ο οποίος θρασύτατα προκαλεί την κοινή γνώμη και το δημοκρατικό αίσθημα αυτού του λαού. Αν και οι προκάτοχοί του είχαν κάνει το ίδιο, ενδεχομένως να είχαμε και πολύ λιγότερους Φαραντάτους στις τάξεις της Σχολής Ευελπίδων...

Το χρονικό της χουντικής έξαρσης

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Επετείου της 17ης Νοεμβρίου που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο της Σχολής και μετά την ανάγνωση της ημερησίας διάταξης που εξέδωσε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κι αφού αποχώρησαν οι αξιωματικοί, ο αρχηγός των σπουδαστών της Σχολής διέταξε συναδέλφους του να προσέλθουν στο βήμα και να τραγουδήσουν τον ύμνο της Απριλιακής Χούντας. Όπερ κι εγένετο.

Νωρίτερα, την 28η Οκτωβρίου ο νεαρός εύελπις είχε παρακούσει τις διαταγές και παρέλασε με ομάδα συμφοιτητών του στη Θεσσαλονίκη, τραγουδώντας το γνωστό άσμα «Μακεδονία Ξακουστή».
 zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακάτικες εφημερίδες: Τα πρωτοσέλιδα 27 Νοεμβρίου


Κυριακάτικες εφημερίδες: Τα πρωτοσέλιδα 27 Νοεμβρίου
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




ΤΟ ΕΘΝΟΣ




ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



REAL NEWS




Η ΑΥΓΗ




Η ΒΡΑΔΥΝΗ





ESPRESSO




ΚΕΡΔΟΣ


ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ




ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



ΤΟ ΒΗΜΑ


ΤΟ ΑΡΘΡΟ




ΤΟ ΠΑΡΟΝ



Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ




Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα

Στις 27 Νοεμβρίου

Γεγονότα

1826: Ο Άγγλος φαρμακοποιός Τζον Γουόκερ ανακαλύπτει τα σπίρτα.

1895: Ο επιχειρηματίας Άλφρεντ Νόμπελ ανακοινώνει τη θεσμοθέτηση επιστημονικών βραβείων, που θα φέρουν το επώνυμό του.

1903: Ο Βίλχελμ Χάουζσιλντ γράφει ένα γράμμα προς τον εργοδότη του, την φαρμακοβιομηχανία «Μπάγιερ», ζητώντας την υποστήριξη της εταιρείας στη δημιουργία ενός αθλητικού συλλόγου. Η επιστολή φέρει την υπογραφή και άλλων 107 εργαζομένων. Η «Μπάγιερ» θα δώσει τη συγκατάθεσή της και την 1η Ιουλίου 1904 θα ιδρυθεί η Bayer 04 Leverkusen.

1925: Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος, μέσα από δίκη σκοπιμότητας, εκτελεί με απαγχονισμό παρουσία πλήθους θεατών τους καταχραστές του Δημοσίου, Δρακάκο και Ζαφειρόπουλο.

1944: Ο καθηγητής και υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, Άγγελος Αγγελόπουλος, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρεται για πρώτη φορά στα κατοχικά «δάνεια», το ύψος των οποίων φτάνει τις 38.000.000 χρυσές λίρες Αγγλίας, δηλαδή 80.280.000.000 νέες δραχμές ή 500 πεντάκις εκατομμύρια κατοχικές δραχμές.

1999: Ο Κάχι Καχιασβίλι κατακτά τρία χρυσά μετάλλια στην κατηγορία των 94 κιλών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην ίδια κατηγορία, ο Λεωνίδας Κόκκας κατακτά ένα αργυρό κι ένα χάλκινο μετάλλιο.

Γεννήσεις

1701: Άντερς Κέλσιους, σουηδός αστρονόμος, εφευρέτης της ομώνυμης κλίμακας μέτρησης της θερμοκρασίας. (Θαν. 25/4/1744)

1928: Αλέκος Αλεξανδράκης, ηθοποιός. (Θαν. 8/11/2005)

1942: Τζίμι Χέντριξ, αμερικανός ρόκερ. (Θαν. 18/9/1970)

Θάνατοι

8 π.Χ: Κουίντος Οράτιος Φλάκος, γνωστότερος ως Οράτιος, ρωμαίος λυρικός ποιητής. (Ωδές) (Γεν. 8/12/65 π.Χ.) [Αποφθέγματα]

1895: Αλέξανδρος Δουμάς ο υιός, γάλλος συγγραφέας. (Γεν. 27/7/1824)

1953: Ευγένιος Ο' Νιλ, αμερικανός θεατρικός συγγραφέας. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1936. («Πόθοι κάτω από τις λεύκες», «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα») (Γεν. 16/10/1888)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ