Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Νέα απάτη με μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα


Την προσοχή των πολιτών εφιστά η αστυνομία, με αφορμή μια νέα απάτη μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων, η οποια έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό και θυμίζει την παλιά «νιγηριανή απάτη», με επιστολές, η οποία είχε πολλά θύματα διεθνώς.


Η νέα ηλεκτρονική απάτη είναι στην ουσία...


η αποστολή μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα και σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών.


Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.


Στα μηνύματα αυτά αναφέρεται, ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ. 


Το περιεχόμενο του μηνύματος έχει ως εξής :


«YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com"


Σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καλεί όσους λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να αποφεύγουν να τα ανοίγουν, σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και να μην απαντούν στους αποστολείς. 


Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gr, αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Μια εικόνα ΝΤΡΟΠΗ για τους ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Όλο και περισσότερες φωτογραφίες που κάνουν το γύρω του διαδικτύου τελευταία, δείχνουν την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού…


Για τη συγκεκριμένη φωτογραφία τα λόγια είναι λίγα… απλά ΝΤΡΟΠΗ… ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΔΕΙΤΕ







 24GR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΓΚΑΛΟΣ – ΒΙΝΤΕΟ: «Οι αγανακτισμένοι είναι κομμουνιστές, φασίστες και μαλάκες»




ΠΑΓΚΑΛΟΣ – ΒΙΝΤΕΟ: «Οι αγανακτισμένοι είναι κομμουνιστές, φασίστες και μαλάκες»
Νέες δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου που προκαλούν, έρχονται σήμερα στη δημοσιότητα. Ο Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο Γαλλικο καναλι France 5 και στην εκπομπή Le monde en marche, αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι Αγανακτισμένοι που κατέβαιναν στις πλατείες όλης της χώρας, δηλαδή πάνω απο 2 εκ. Έλληνες, ήταν ενα μειγμα απο κομμουνιστές, φασίστες και μαλακές!!!
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του…
(Η επίμαχη δήλωση στο 2:54)
ΠΗΓΗ: ΠΡΕΖΑ TV
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβαίνουν στην Ινδία

Συμβαίνουν στην ΙνδίαΣυμβαίνουν στην ΙνδίαΣυμβαίνουν στην ΙνδίαΣυμβαίνουν στην ΙνδίαΣυμβαίνουν στην ΙνδίαΣυμβαίνουν στην ΙνδίαΣυμβαίνουν στην ΙνδίαΣυμβαίνουν στην ΙνδίαΣυμβαίνουν στην ΙνδίαΣυμβαίνουν στην Ινδία
Διαβάστε Περισσότερα »

Διώχνουμε 26 λαθρομετανάστες την ημέρα και μπαίνουν 300!

Σχεδόν 26 λαθρομετανάστες απελαύνονται από τη χώρα μας ημερησίως, την ώρα που ο ρυθμός εισροής είναι πολλαπλάσιος.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που παρέθεσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά από σχετική ερώτηση των κ.κ. Θανάση Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη, το πρώτο 10μηνο του 2011 απελάθηκαν συνολικά 7.951 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων οι 178 αποχώρησαν με τρεις ειδικές πτήσεις τσάρτερ.

Αναλυτικά, στο έγγραφο αναφέρεται ότι «κατά το χρονικό διάστημα 01.01.2011 έως 01.10.2011, απελάθηκαν 7.773 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων κατόπιν διοικητικών και δικαστικών αποφάσεων απέλασης. Επίσης, στις 18.10, 31.10 και 10.11.2011 απομακρύνθηκαν από τη χώρα μας, με ειδικές πτήσεις τσάρτερ, 178 αλλοδαποί υπηκοότητας Πακιστάν και Αφγανιστάν».

Από την άλλη, τα στοιχεία εισροής λαθρομεταναστών που δίνει το σωματείο Συνοριοφυλάκων (ΕΣΥΦΝΕ) καθιστά κάθε σύγκριση… αποκαρδιωτική! Συγκεκριμένα, η ΕΣΥΦΝΕ δηλώνει ότι «μόνο τον μήνα Οκτώβριο του 2011 και μόνο από τον Εβρο πέρασαν 9.700 λαθρομετανάστες»!

Επιπροσθέτως, τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ για αιτήσεις ασύλου το πρώτο 9μηνο του 2011 έχουν ως εξής:

«Αιτήματα που εξετάστηκαν σε Α’ βαθμό (αφορά και αιτήματα που εκκρεμούσαν από προηγούμενα έτη) 6.400» από αυτά χορηγήθηκε άσυλο σε 43 περιπτώσεις (ποσοστό 0,67%).

«Αιτήματα που εξετάστηκαν σε Β’ βαθμό (αφορά και αιτήματα που εκκρεμούσαν από προηγούμενα έτη) 692» από αυτά χορηγήθηκε άσυλο σε 85 περιπτώσεις (ποσοστό 12,28%).

Επιπλέον, χορηγήθηκαν - ανανεώθηκαν : 106 αιτήματα ανθρωπιστικού καθεστώτος Α’ και Β’ βαθμού και 114 αιτήματα επικουρικής προστασίας Α και Β’ βαθμού.
protothema
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάτοικος Ημαθίας, πλήρωσε 3.400 ευρώ για να συναντήσει μια... Λονδρέζα που γνώρισε στο Facebook!

altΘύμα απάτης μέσω του Facebook έπεσε ένας 42χρονος, ο οποίος πίστεψε ότι γνώρισε τον έρωτα της ζωής του στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο και… «τυφλώθηκε»!
Ο άνδρας, ο οποίος είναι ιδιωτικός υπάλληλος και μένει στην Ημαθία, άρχισε να συνομιλεί στο Facebook με μια γυναίκα, η οποία εμφανιζόταν ως κάτοικος Λονδίνου.
Η συγκεκριμένη γυναίκα όμως, συμμετείχε σε συμμορία αλλοδαπών, που με διάφορα τεχνάσματα, από τα μέσα Αυγούστου του τρέχοντος έτους, κατάφερε να αποσπάσει τμηματικά από τον 42χρονο το συνολικό ποσό των 3.400 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, μετά τη διαδικτυακή τους γνωριμία, η γυναίκα εξέφρασε την επιθυμία να ταξιδέψει στην Ελλάδα ώστε να συναντήσει αυτοπροσώπως τον 42χρονο, δήλωσε όμως αδυναμία να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνταν ώστε να πραγματοποιήσει το ταξίδι. Με το πρόσχημα αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων, η συμμορία, μέσω της παραπάνω γυναίκας, έπεισε τον 42χρονο να στείλει μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, (της Western Union) το συνολικό ποσό των 3.400 ευρώ.
Για να πείσουν για την αξιοπιστία τους και να μην προκαλέσουν τη δυσπιστία του θύματος, η σπείρα υποσχέθηκαν ότι θα του έστελνε ένα δέμα με πολύτιμους λίθους, το οποίο θα επέστρεφε στη διαδικτυακή του φίλη, όταν αυτή έφτανε στην Ελλάδα.
Για την αποστολή και εκτελωνισμό του δέματος όμως, ζήτησαν το επιπλέον ποσό των 8.500 ευρώ, το οποίο ο 42χρονος θα κατέβαλε σε μέλος της συμμορίας, που θα έφερε δήθεν την ιδιότητα του διπλωμάτη και θα συναντούσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης χθες, στις 28 Νοεμβρίου.
Ο 42χρονος υποψιάστηκε την κομπίνα και απευθύνθηκε σε αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων.
Οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνέλαβαν τη  Δευτέρα,  27χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Νιγηρίας, που εμφανίστηκε στο προκαθορισμένο ραντεβού, παριστάνοντας τον διπλωμάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νιγηριανός διαμένει στην Αθήνα και ήρθε στη Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να πάρει τα χρήματα.
Στην κατοχή του 27χρονου, ο οποίος συνελήφθη με τις κατηγορίες της «Πλαστογραφίας», «Απάτης» και «Σύστασης συμμορίας», βρέθηκε πλαστό έγγραφο με ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων συνεργών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μονόδρομος η αύξηση της στρατιωτικής θητείας

"Χρειάζονται και οι έφεδροι οπλίτες" δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος. Ουσιαστικά προανήγγειλε αύξηση θητείας. Δραματική η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω της μείωσης των εφέδρων και του περιορισμού των προσλήψεων ΕΠΟΠ
Την αύξηση της θητείας στο αμέσως προσεχές διάστημα προανήγγειλε ουσιαστικά ο υφυπουργούς Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα επάνδρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα FM", τόνισε ότι πλέον πρέπει να τεθεί στο τραπέζι το ζήτημα στο τραπέζι και όλοι να το αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια.
"Η μεγάλη μείωση της θητείας στο Στρατό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το να αυξηθεί η θητεία, νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δουν με ειλικρίνεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις και πιστεύω ότι θα τεθεί σύντομα στο τραπέζι".
Υποστήριξε ότι η χωρίς σχεδιασμό μείωση της θητείας και ο περιορισμός προσλήψεων 5ετούς θητείας οπλιτών, καθώς δεν υπάρχουν πλέον κονδύλια προκαλούν προβλήματα, σημείωσε πως σε όλους τους στρατούς στον κόσμο υπάρχουν έφεδροι.
"Χρειάζονται και οι έφεδροι οπλίτες. Είναι αναντικατάστατο στοιχείο του Στρατού. Και πρέπει να το δούμε με ειλικρίνεια και να πάρουμε με σοβαρότητα τις πρέπουσες αποφάσεις, οι οποίες θα διατηρηθούν και στον χρόνο και δεν θα αλλάζουν με βάση τις κομματικές βλέψεις και τους σχεδιασμούς κάθε κόμματος ή της κάθε κυβέρνησης" κατέληξε ο κ. Σπηλιόπουλος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Σας καλούμε στην Ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση των φαινομένων Σχολικής Βίας και Επιθετικότητας» που διοργανώνουν το Κέντρο Εκπαιδευτικών Μελετών και Τεκμηρίωσης (Κ.Ε. ΜΕ.ΤΕ.) της Ο.Λ.Μ.Ε. σε συνεργασία με την Ε.Λ.Μ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ,
την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς, στην Κρύα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ε.ΜΕ.ΤΕ.Νικηφόρος ΚωνσταντίνουΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ Χρήστος Δαμιανίδης
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη φυλακή ο ηθοποιός Φρ. Αλφόνσο


Κατηγορείται για κακουργηματικές παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά το τέλος της απολογίας του ο ηθοποιός και τραγουδιστής Φράνκο Αλφόνσο, ο οποίος συνελήφθη προ ημερών και ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη για κακουργηματικές παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών που αφορούν στη διακίνηση 256 κιλών χασίς από την Ελλάδα στην Ιρλανδία.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν επίσης οι δύο ακόμη συνεργοί του που απολογήθηκαν το πρωί στην ανακρίτρια. Ανάμεσά τους και ο Ιρλανδός οδηγός του φορτηγού που μετέφερε τα ναρκωτικά.

Στην απολογία του ο Φράνκο Αλφόνσο υποστήριξε ότι είναι αθώος, δεν έχει καμία σχέση με εμπόριο ναρκωτικών ούτε είχε μεσολαβητικό ρόλο στο κύκλωμα. Αντέταξε ότι ο ίδιος κάνει εμπόριο φρούτων και το αντικείμενό του είναι να «κλείνει δουλειές μέσω ίντερνετ».

Ζήτησε επίσης να περιληφθούν στη δικογραφία και οι άλλες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες καθώς επίσης και ο φάκελος που έχουν σχηματίσει οι Βρετανικές δικαστικές αρχές μετά τη σύλληψη άλλων δύο ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
 newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Θανατηφόρα" συγκυρία για 3 αδέρφια- Έπαθαν έμφραγμα την ίδια μέρα

Τρία αδέλφια υπέστησαν έμφραγμα μέσα στην ίδια ημέρα, με τα δύο από αυτά να βρίσκουν τραγικό θάνατο, ενώ ο τρίτος, ο οποίος βρισκόταν σε νοσοκομείο για να επισκεφθεί την άρρωστη μητέρα τους, επέζησε, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

Μια τραγική συγκυρία στοίχισε τη ζωή σε δύο από τα συνολικά τρία αδέρφια, τα οποία έχασαν τη ζωή τους με διαφορά μερικών ωρών.

Ο 45χρονος Γκουίντο, πατέρας δυο παιδιών, έκανε πικ-νικ με την οικογένειά του σε πευκώνα, στις πλαγιές της Αίτνας. Κατά τη διάρκεια όμως του γεύματος αισθάνθηκε ένα πόνο στο στήθος. Λίγο μετά, έπεσε νεκρός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μεγαλύτερος αδελφός του Αλμπέρτο, πατέρας τριών παιδιών ειδοποιήθηκε από συγγενείς και έφθασε στην περιοχή. Βλέποντας όμως τον αδερφό του να κείτεται νεκρός,η καρδιά του δεν άντεξε τη συναισθηματική φόρτιση με αποτέλεσμα να υποστεί καρδιακή προσβολή και να πεθάνει ακαριαία.

Ο τρίτος αδελφός, ο Σαλβατόρε, βρισκόταν την ίδια ημέρα σε νοσοκομείο στην Κατάνια για να επισκεφθεί τη μητέρα τους όταν υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο. Η άμεση μεταφορά του στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου ήταν σωτήρια, καθώς οι γιατροί κατάφεραν να τον σώσουν.

Το ασυνήθιστο αυτό περιστατικό μελετάται από ομάδα ιατρών, καθώς πιθανότατα να υπάρχει κάποιο γενετικό πρόβλημα στην οικογένεια, η οποία μάλιστα είναι πολυμελής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η «ροζ» ατζέντα των μαστροπών






Μαρτυρίες που σοκάρουν, λεπτομερέστατη καταγραφή των στοιχείων των πελατών, των οδηγών αλλά και των εκδιδόμενων γυναικών καθώς και πλήρης περιγραφή του τρόπου δράσης του αδίστακτου κυκλώματος σωματεμπόρων περιέχονται στη δικογραφία των 15 συλληφθέντων-μελών του μεγαλύτερου ροζ κυκλώματος που δρούσε στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία.
Δύο 24ωρα πριν από την προκαθορισμένη απολογία των 15 κατηγορούμενων στην 32η τακτική ανακρίτρια, η zougla.gr δημοσιεύει το απόρρητο υλικό με την ατζέντα, τα προκαθορισμένα ραντεβού αλλά και τις συγκεκαλυμμένες ροζ αγγελίες που δημοσιεύονταν σε εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας.
Ως εγκέφαλοι του κυκλώματος εμφανίζονται να είναι ο Γιώργος Γαβαλάκης και η Ζωή Δαμασκού. Κατά το κατηγορητήριο, συντόνιζαν τη λειτουργία της «επιχείρησης», δημοσίευαν τις αγγελίες στον ημερήσιο Τύπο, κανόνιζαν τα ερωτικά ραντεβού και εισέπρατταν το σύνολο των «πορνικών εσόδων από τα ραντεβού που πραγματοποιούσαν οι γυναίκες την προηγούμενη ημέρα».
Ενεργό ρόλο στην οργάνωση είχαν και τα δύο παιδιά της Δαμασκού. Ο μουσικός παραγωγός Αθανάσιος Νίκας, ο οποίος -κατά την αστυνομία- απασχολούνταν ως «οδηγός» των εκδιδομένων γυναικών και η Ελένη Νίκα, η οποία εργαζόταν ως… τηλεφωνήτρια. Συνδετικός κρίκος του κυκλώματος ήταν ο Ζαούρ Μουσταφαγέφ, ο οποίος έφερνε στη χώρα μας τις αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες στη συνέχεια κρατούσε παράνομα, ενώ τον ρόλο του «ταμία» είχε επωμιστεί ο Χαράλαμπος Παλαιολόγος (ιδιωτικός υπάλληλος).
Παράλληλα, ως οδηγοί απασχολούνταν οι: Γιώργος Παπαδάκης (οδηγός ταξί), Αναστάσιος Αθανασάκος (συνταξιούχος), Γιώργος Μαθιουλάκης (συνταξιούχος), Ευάγγελος Παρασκευόπουλος (εργάτης), Νεκτάριος Βουγιούκας (συνταξιούχος), Σύλβιος Μαργαρίτης, Δημήτρης Κολάσης και Αρκαντί Καλατιάν.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν και δύο αλλοδαπές εκδιδόμενες, ενώ απελευθερώθηκε και μία 27χρονη γυναίκα από τη Ρωσία.
Οι «ροζ» ατζέντες  
Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες, όταν στην Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος περιήλθαν πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος. Πληροφορίες από την Ελλάδα αλλά και από την Ιντερπόλ Μόσχας ανέφεραν ότι «μέλη της οργάνωσης εντοπίζουν αλλοδαπές γυναίκες στο εξωτερικό και, εκμεταλλευόμενα την ευάλωτη θέση τους και τη δεινή τους οικονομική κατάσταση, τις πείθουν να έλθουν στη χώρα μας, προκειμένου να εργασθούν. Στη συνέχεια, μέσω γραφείων ερωτικών ραντεβού, που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τις αποστέλλουν σε ερωτικά ραντεβού σε οικίες και ξενοδοχεία, μέσω ροζ αγγελιών στον ημερήσιο Τύπο, παρακρατώντας το σύνολο ή το μέρος των πορνικών τους εσόδων».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφθασαν στους αστυνομικούς, το συγκεκριμένο «γραφείο ερωτικών ραντεβού» ήταν από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, λειτουργούσε σε 24ωρη βάση και απασχολούσε 15 οδηγούς καθώς και περισσότερες από 20 γυναίκες.
Αρχικά, στο στόχαστρο των Αρχών μπήκαν οι κινήσεις των Γαβαλάκη και Δαμασκού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η φυσική παρακολούθηση των μελών του κυκλώματος που προηγήθηκε των συλλήψεων διήρκεσε από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου του 2011.
Εντύπωση, ωστόσο, προκαλούν οι «ροζ» ατζέντες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα δύο «αρχηγεία» της οργάνωσης. Καταγράφονται λεπτομερώς τα στοιχεία τόσο των εκδιδόμενων γυναικών όσο και των οδηγών που σε καθημερινή βάση τις μετέφεραν στα προκαθορισμένα ραντεβού. Επίσης αναφέρονται οι ακριβείς ώρες «εργασίας» των αλλοδαπών γυναικών, τα ρεπό τους αλλά και τα προβλήματα γυναικολογικής φύσεως που μπορεί να αντιμετώπιζαν.
Δείτε τις σημειώσεις με τα «ραντεβού» της οργάνωσης

  

Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός θύματος
Απλά συγκλονιστική είναι η περιγραφή της 27χρονης γυναίκας από τη Ρωσία, η οποία ήρθε στη χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον και, χωρίς να το καταλάβει, μπλέχτηκε στα δίχτυα του κυκλώματος.
«Μέσα του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2010 με παρέλαβε με ένα όχημα σκούρου χρώματος ο Mustafayen Zaur από το λιμάνι του Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τον ρώτησα αν θα με βοηθούσε να βρω εργασία και αυτός μου είπε ότι φυσικά και θα με βοηθούσε» κατέθεσε η μάρτυρας και συνέχισε: «Μου είπε ότι πρέπει να πάω στη Θεσσαλονίκη για να δουλέψω για κάποιον ''Νόντα'', που είχε γραφείο. Εκεί ο ''Νόντας'' μού είπε ότι η δουλεία που θα κάνω θα είναι να πηγαίνω σε ερωτικά ραντεβού με άνδρες, τα οποία θα κανονίζονταν μέσω του γραφείου που έχει αυτός. Τις πρώτες μέρες ο ‘’Νόντας’’ με βίασε και μάλιστα προσπάθησα να τον σταματήσω, παρακαλώντας τον και λέγοντάς του να σταματήσει. Προσπάθησα και να αντιδράσω, αλλά δυστυχώς, επειδή ήταν πολύ δυνατός και προφανώς υπό την επήρεια ναρκωτικών που έπαιρνε, δεν κατάφερα να αποτρέψω τον βιασμό».

Ύστερα από τρεις εβδομάδες κόλασης που έζησε, όπως λέει, στη Θεσσαλονίκη, επέστρεψε πίσω στην Αθήνα και στον Zaur.
Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2010 ήρθε ο «Δημήτρης», ο οποίος θα τη βοηθούσε να βγάλει γρήγορα τα χαρτιά της κοπέλας. «Μου είπε ότι μπορούσε να μου βγάλει ένα χαρτί αυτός, το οποίο θα ήταν το καλύτερο και το πιο νόμιμο που μπορώ να έχω και μάλιστα θα μπορέσω να βγάλω και άδεια εργασίας, η οποία όμως θα ισχύει μόνο για την Κρήτη. Για να βγάλει όμως το χαρτί αυτό, επειδή ήμουν μόνη στην Ελλάδα, χωρίς χρήματα και χωρίς δουλειά, και επειδή δεν γνώριζα κανέναν, θα έπρεπε να δουλέψω ως πόρνη για λογαριασμό του στα μπουρδέλα με τα οποία συνεργαζόταν για να μαζέψω τα χρήματα» λέει χαρακτηριστικά.
Όμως, ο «Δημήτρης» έδινε και οδηγίες, σε περίπτωση που η αστυνομία έκανε έφοδο στους οίκους ανοχής. «Αν σε κάποια περίπτωση με συλλάμβανε η αστυνομία, είχε δικηγόρους και το πολύ σε δύο ημέρες θα ήμουν ελεύθερη, αλλά δεν θα έπρεπε να αναφέρω τίποτα για αυτόν και τα μπουρδέλα του. Εγώ κατάλαβα ότι δεν είχα άλλη επιλογή και δεν μπορούσα να ξεφύγω και έτσι αναγκάστηκα να δουλέψω στα μπουρδέλα στην οδό Αγκύρας και Διδύμου» προσθέτει η ίδια.

Έπειτα από έναν μήνα και αφού είχε περάσει και από οίκο ανοχής στην Κρήτη, η άτυχη Ρωσίδα το σκάει και πηγαίνει στο σπίτι του Zaur, ο οποίος της έδωσε το τηλέφωνο ενός φίλου του με το όνομα «Ντίμα»(Κολάσης Δημήτρης).
«Εγώ, μην έχοντας άλλη επιλογή, τηλεφώνησα και μίλησα με τον ''Ντίμα'', ο οποίος μου είπε ότι δουλεύει σε ένα μεγάλο γραφείο, το οποίο λειτουργεί πολλά χρόνια και έχει πολλούς οδηγούς και πολλές κοπέλες» δηλώνει.
«Το κάθε ραντεβού κοστίζει από 80 έως 120 ευρώ, από τα οποία εγώ θα κρατάω τα 30, ο οδηγός 20 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα θα είναι για γραφείο. Επειδή δεν είχα άλλη επιλογή, φοβόμουν και ήθελα να μαζέψω έστω τα χρήματα που χρειάζονται για να βγάλω εισιτήριο για να γυρίσω στη Ρωσία, ξεκίνησα από ανάγκη πριν ενάμιση μήνα περίπου να εργάζομαι στο γραφείο που είναι οδηγός ο ''Ντίμα''» καταλήγει.
Ομολόγησε ο «ταμίας»
Αποκαλυπτικός για τον τρόπο δράσης της οργάνωσης εμφανίστηκε στην προανακριτική απολογία του ο «ταμίας» του κυκλώματος, Χαράλαμπος Παλαιολόγος. Επεσήμανε ότι γνώρισε τον Γαβαλάκη και τη Δαμασκό πριν από περίπου ένα χρόνο και δέχθηκε να δουλέψει για εκείνους, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα βιοπορισμού. Δουλειά του ήταν να παίρνει τις εισπράξεις από τους οδηγούς και να τους τις μεταφέρει. «Κάθε μέρα πήγαινα από 600 έως 800 ευρώ, καθώς η δουλειά πήγαινε καλά» κατέθεσε, επισημαίνοντας ότι αρχικά και ο ίδιος εισέπραττε 200 ευρώ την εβδομάδα.
Δείτε τι κατέθεσε



Αξίζει να αναφερθεί ότι σημαίνοντα ρόλο στον «επικοινωνιακό» τομέα έπαιζε και ένας πολύ γνωστός διαφημιστής, ο οποίος μάλιστα μεσολάβησε για καταχωρήσεις στην εφημερίδα «Espresso».
Η zougla.gr επικοινώνησε με τον συνήγορο υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων, κ. Παναγιώτη Βλάσση, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ανεξάρτητα από την ηθική προσέγγιση της υπόθεσης, είμαστε υποχρεωμένοι να την προσεγγίσουμε νομικά. Από τη δικογραφική πραγματικότητα δεν διασταυρώνεται το βαρύ κατηγορητήριο που αποδίδεται στους εμπλεκόμενους. Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αβίαστα και ελεύθερα συμμετείχαν στο "γραφείο συνοδών", χωρίς οποιαδήποτε άλλη εγκληματική συμπεριφορά που να δικαιολογεί τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για υπόθεση "καταναγκαστικής πορνείας". Ας μη μας διαφεύγει ότι υφίσταται και η άλλη πλευρά, αυτής της "οικιοθελούς πορνείας". Βάσιμα ευελπιστούμε ότι στη δικαστική πορεία της υπόθεσης οι κατηγορίες θα "αποδοθούν" σε πλημμεληματικό χαρακτήρα».
 .zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εισαγγελική έρευνα για τα δάνεια που έχουν λάβει τα δύο μεγάλα κόμματα...



Εγγύηση οι... μελλοντικές επιχορηγήσεις!!!
Τις δανειοδοτήσεις των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων θα ερευνήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ.Πεπόνης, με αφορμή δημοσιεύματα για δάνεια που φέρονται να λαμβάνουν τα κόμματα από τράπεζες, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.

Αντικείμενο της... προκαταρκτικής εξέτασης που θα διενεργηθεί, είναι να ελεγχθεί αν τα δάνεια είναι επισφαλή, με δεδομένο ότι δεν είναι γνωστό αν τα κόμματα θα εξακολουθούν στο μέλλον να λαμβάνουν τα ίδια ποσά, που λαμβάνουν ως τώρα ως κρατικές επιχορηγήσεις.

Παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα για το ζήτημα των δανείων των κομμάτων είχε ζητήσει ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είχε παραθέσει στοιχεία για τη δανειοδότηση των παρατάξεων, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «σκάνδαλο».

Ο βουλευτής που θα κληθεί ως πρώτος μάρτυρας να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας, σε ερώτησή του στην Βουλή έκανε λόγο για «πρωτοφανή υπερδανεισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», τα χρέη των οποίων «προκαλούν το δημόσιο αίσθημα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Αυγενάκης, το 2010 το ΠΑΣΟΚ έλαβε επιχορήγηση ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ και η ΝΔ 15,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, κατ' αναλογία με τα ποσοστά που έλαβαν τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Το πρώτο τρίμηνο του 2011, κατά τον κ. Αυγενάκη , τα κόμματα έλαβαν συνολικά 13.505.000 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία σχεδόν 12.300.000 εκατομμύρια ευρώ ήταν επιχορήγηση και 1.205.000 εκατομμύρια ευρώ ήταν ενίσχυση για ερευνητικούς σκοπούς.

Συνολικά , υποστηρίζει ο βουλευτής, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν πάρει από τις τράπεζες ως σήμερα δάνεια ύψους 244,2 εκατ. ευρώ, με μεγαλύτερο οφειλέτη την ΝΔ που έχει χρέη περίπου 120 εκατομμύρια. Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής, το ΠΑΣΟΚ χρωστά 114 εκατ. ευρώ....

nonews-news
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλώματα ντροπής στις φοιτητικές εστίες


Η ΕΛ.ΑΣ. ΒΡΗΚΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ


Εξωπανεπιστημιακές μαφίες δρουν στις φοιτητικές εστίες - Τρομοκρατούν οικότροφους και προσωπικό - Στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου πυροβόλησαν εναντίον φοιτητών


"Καταφύγιο" στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, καθώς και σε εστίες της υπόλοιπης χώρας, έχουν βρει εξωπανεπιστημιακά άτομα, τα οποία έχουν κάνει κατάληψη σε δωμάτια, ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρούνταν σχεδόν σε καθημερινή βάση κλοπές.


Αποκορύφωμα της παραβατικότητας...


από πρόσωπα που μένουν εντός της φοιτητικής εστίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ήταν το περιστατικό της Παρασκευής, όταν δύο από αυτούς επιχείρησαν να παραβιάσουν ένα δωμάτιο, έγιναν αντιληπτοί από φοιτητή, ο οποίος είχε πέσει παλαιότερα θύμα κλοπής, τους κυνήγησε και ένας από τους δύο επίδοξους ληστές, πυροβόλησε εναντίον του.


Οπως τόνισαν στο "Εθνος" φοιτητές και εργαζόμενοι, τα ίδια άτομα επέστρεψαν και πάλι το πρωί της Παρασκευής και θέλοντας προφανώς να σβήσουν τα ίχνη τους, έβαλαν φωτιά σε δωμάτιο στο οποίο διέμενε ο ένας με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. 


Η φωτιά επεκτάθηκε και στο διπλανό δωμάτιο, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά δεν προχώρησε στο υπόλοιπο κτίριο.


Πολλά τα περιστατικά


Περιστατικά με κλοπές, εκφοβισμούς και άλλες παραβατικές συμπεριφορές έχουν σημειωθεί κατά διαστήματα και σε εστίες άλλων περιοχών, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις.


"Οι αρμόδιοι θα έπρεπε να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ό,τι συμβαίνει στη φοιτητική εστία" λέει ο Στάθης Γλάρος, φοιτητής του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.


Για το περιστατικό στην Πολυτεχνειούπολη, σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών, πρόκειται για δύο αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν καταλάβει δύο δωμάτια των νέων εστιών από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους, ενώ είχαν κινήσει τις υποψίες για παραβατικές συμπεριφορές και στο παρελθόν.


Μάλιστα, όπως τόνισε εργαζόμενος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο ένας από τους δύο αλλοδαπούς ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην απόπειρα ληστείας, τον είχε απειλήσει παλαιότερα με έναν σκύλο που είχε στο δωμάτιό του, ενώ σε μία λογομαχία που είχε γίνει μεταξύ τους πριν από 10 ημέρες, άφησε να φανεί το όπλο που είχε στο μπουφάν του για να τον εκφοβίσει.


Περίπου 20 δωμάτια τελούν υπό κατάληψη από άτομα τα οποία δεν έχουν σχέση με τη φοιτητική κοινότητα, επισημαίνει ο Ευανθής Παπαζαχαρίου, φοιτητής
Φοιτητές οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στις εστίες, υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια μένουν στα δωμάτια άτομα τα οποία δεν έχουν σχέση με τη φοιτητική ιδιότητα, και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από αρκετές πλευρές, δεν έχουν κατορθώσει να τους απομακρύνουν.


Μάλιστα, επιρρίπτουν ευθύνες και σε όσους ασκούν διοίκηση, λέγοντας πως "δεν έχουν το θάρρος και τη βούληση να κάνουν αυτό που πρέπει".


Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Η σωτήρια παρέμβαση του ηλεκτρολόγου


Φύλακας άγγελος για τους φοιτητές που διαμένουν στο κτίριο 15 των νέων φοιτητικών εστιών στην Πολυτεχνειούπολη, ήταν ένας εργαζόμενος ο οποίος μόλις είδε να έχει ξεσπάσει φωτιά σε ένα δωμάτιο του ισογείου, εκκένωσε το κτίριο και ειδοποίησε τον φύλακα.


Το δεύτερο δωμάτιο στο οποίο επεκτάθηκε η πυρκαγιά που έβαλαν οι δύο δράστες


Ο ηλεκτρολόγος Νεκτάριος Κατσουρίνης περνούσε στις 10.50 το πρωί της Παρασκευής έξω από το κτίριο 15, όταν είδε να βγαίνουν καπνοί από ένα δωμάτιο του ισογείου.


Αμέσως πήρε τηλέφωνο τον φύλακα, ενώ ειδοποίησε όσους φοιτητές παρέμεναν στην εστία μέχρι εκείνη την ώρα προκειμένου να την εκκενώσουν.


Παρά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, ένα δωμάτιο κάηκε ολοσχερώς και ένα άλλο έπαθε μεγάλες ζημιές


Τελικά, από τη φωτιά κάηκε ολοσχερώς ένα δωμάτιο και σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές σε αυτό που γειτνίαζε.


Στους αγώνες


Υπενθυμίζεται ότι οι νέες φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη είχαν χρησιμοποιηθεί για να στεγάσουν ξένους δημοσιογράφους την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, ενώ δόθηκαν στους φοιτητές την ερχόμενη χρονιά.


Αποτελούνται από τέσσερις ενότητες κατοικιών (γειτονιές), ένα συγκρότημα εστίασης και ψυχαγωγίας, το εστιατόριο και το κτίριο Διοίκησης.


Καταγγέλλουν τη διοίκηση
Για "ανεξέλεγκτη μαφία" μιλούν οι φοιτητές


Για εξωπανεπιστημιακή "μαφία" η οποία δρα ανεξέλεγκτα στις φοιτητικές εστίες, κάνουν λόγο φοιτητές που μένουν στις εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.


Οι νέες φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη


Μάλιστα, οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι, παρά το γεγονός ότι έχουν υποδείξει επανειλημμένα τα άτομα τα οποία διαμένουν παρανόμως στις εστίες, δεν έχουν γίνει αποφασιστικές κινήσεις από όσους διοικούν τις εστίες, δηλαδή το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας.


Αναφορικά με τη φύλαξη, οι ελάχιστοι φύλακες που υπάρχουν -όπως αναφέρουν οι φοιτητές- κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά προσθέτουν πως δεν επαρκούν και δεν έχουν την αρμοδιότητα να ελέγχουν ποιοι μπαίνουν εντός της Πολυτεχνειούπολης.


Αρνούμεθα να παραλάβουμε τη διαχείριση των εστιών κάτω από αυτές τις συνθήκες που επικρατούν, τονίζει ο πρύτανης του ΕΜΠ Σ. Σιμόπουλος


Ο Ευανθής Παπαζαχαρίου, φοιτητής στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, ανέφερε στο "Εθνος" ότι εδώ και αρκετά χρόνια περίπου 20 δωμάτια τελούν υπό κατάληψη από άτομα τα οποία δεν έχουν σχέση με τη φοιτητική κοινότητα.


Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Ελληνες και φαίνεται να τοποθετούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ η μειοψηφία είναι αλλοδαποί.


"Τόσο οι φοιτητές όσο και εργαζόμενοι στην Πολυτεχνειούπολη έχουμε προσπαθήσει να απομακρύνουμε όσους δεν έχουν δικαίωμα διαμονής. Ωστόσο, δεν είχαμε τη συμπαράσταση που έπρεπε από τους αρμοδίους, καθώς κάποιοι αρνούνται να αναλάβουν με θάρρος τις ευθύνες τους".


Οι υπεύθυνοι


Ο φοιτητής της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών προσθέτει πως ορισμένοι μπορεί να φοβούνται και να δέχονται απειλές, αλλά, όπως αναφέρει, "δεν είναι δυνατόν να επιλύουν τέτοια προβλήματα οι ίδιοι οι φοιτητές".


Από την πλευρά του, ο Στάθης Γλάρος, φοιτητής του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών τόνισε πως "οι αρμόδιοι θα έπρεπε να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και θάρρος για να επιλύσουν το πρόβλημα".


Αναφορικά με τους φύλακες, είπε ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά δεν επαρκούν. Για το θλιβερό περιστατικό της Πέμπτης, με τους πυροβολισμούς από αγνώστους εναντίον φοιτητή, τοποθετήθηκε και ο πρύτανης του ΕΜΠ Σίμος Σιμόπουλος.


"Πρόκειται για ένα λυπηρό περιστατικό το οποίο είναι καταδικαστέο".


Χωρίς στοιχεία


Μέχρι σήμερα, διευκρίνισε ο πρύτανης του ΕΜΠ, οι φοιτητικές εστίες υπάγονται και διαχειρίζονται από το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας. "Το ΕΜΠ δεν γνωρίζει ούτε ποιοι μένουν στις εστίες", είπε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Σιμόπουλος, πάντως, αναφερόμενος στην επικείμενη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των φοιτητικών εστιών από το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας στα ιδρύματα, είπε πως "αρνούμεθα να παραλάβουμε τις εστίες κάτω από αυτές τις συνθήκες που επικρατούν.


Ζητάμε να καταρτισθεί ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο για τον τρόπο λειτουργίας τους, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής και ασφαλής διαμονή των φοιτητών".


ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Η σφαίρα πέρασε "ξυστά" από τους νεαρούς


Πρόσωπο με πρόσωπο με τους δύο αγνώστους ήρθαν τα χαράματα της περασμένης Παρασκευής οι φοιτητές του δωματίου της φοιτητικής εστίας στου Ζωγράφου. Είχαν ξυπνήσει από κάποιους περίεργους θορύβους στην πόρτα. Οταν βγήκαν έξω να δουν ποιος είναι, οι δράστες, οι οποίοι φέρεται να διέμεναν παράνομα στην εστία, πυροβόλησαν εναντίον τους, με αποτέλεσμα η σφαίρα να περάσει "ξυστά" από τους νεαρούς.


Στον χώρο των πυροβολισμών έσπευσαν αστυνομικοί και εισαγγελικός λειτουργός, προκειμένου να διενεργήσουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Οι υπεύθυνοι της εστίας υπέδειξαν στις Αρχές τρία δωμάτια στα οποία ενδεχομένως να είχαν κρυφτεί οι οπλοφόροι, αλλά δεν βρέθηκαν.


Ανέλπιστα, ωστόσο, από την έρευνα εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων: στο πρώτο δωμάτιο ποσότητα κάνναβης 22 γραμμαρίων, ένας σιδερένιος λοστός και ένα μεταλλικό σφυρί. Στο δεύτερο, περισσότερο από ένα κιλό κάνναβης. Στο τρίτο δωμάτιο, έμενε παράνομα ένας 37χρονος Πολωνός.


Στο δωμάτιό του εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης 3,4 γραμμαρίων, μία βαριοπούλα, ένα σφυρί, τρεις γυάλινες συσκευές που χρησιμοποιούνται για χρήση ναρκωτικών ουσιών, ένας ναργιλές, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή GPS και ένα φυσίγγιο των 9 mm.


Ο 37χρονος συνελήφθη. Σε βάρος των δύο αγνώστων έχει σχηματιστεί δικογραφία για "απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία", "απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία" και παράβαση του νόμου "περί όπλων".







ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ - Μ. ΨΑΡΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Εθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς ζωντανό πρόγραμμα αύριο ΟΛΑ τα κανάλια,Χωρίς εφημερίδες την Πέμπτη

24ωρη απεργία εξήγγειλε πριν λίγο η ΕΣΗΕΑ για αύριο ενώ για την Πέμπτη που θα γίνει και η πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε...

 στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00.Αυτό σημαίνει ότι αύριο κανένα κανάλι δε θα μεταδόσει ζωντανό πρόγραμμα και ειδήσεις ενώ την Πέμπτη δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες.
Οι δημοσιογράφοι που μετέχουν με αυτό τον τρόπο στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχθεί για την 1η Δεκεμβρίου ζητούν:
* Να προστατευθεί το Δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.
* Να καταργηθεί ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία και το «ενιαίο μισθολόγιο», που οδηγεί στην ανεργία, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των εργαζομένων.
* Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να ανακληθούν όσες έγιναν.
* Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.
* Να καταργηθούν τα χαράτσια, που έχουν επιβληθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αλέκα Παπαρήγα στη Λιβαδειά.


ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ



Στη Λιβαδειά θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να πραγματοιήσει ομιλία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβολίου Λιβαδειάς.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι μύθοι της καλής διατροφής.Διαβάστε για να μην σας παραμυθιάζουν

Η σοκολάτα κάνει κακό, ο ανανάς καίει το λίπος και το κρασί κάνει καλό στο αίμα. Απόψεις που σπάνια έχουν επιστημονική βάση. Συνήθως προέρχονται από αδαείς κι έχουν ως αποτέλεσμα να βασανίζουμε τον οργανισμό μας και να καταπιέζουμε τη γεύση μας μη τρώγοντας σοκολάτα, «τσακίζοντας» τους ανανάδες και πίνοντας μέχρι να μεθύσουμε. Ας μάθουμε λοιπόν τα «ψέματα» περί υγείας που έχουμε ακούσει κατά καιρούς…


  • Σοκολάτα
Θεωρείται διατροφική αμαρτία και την κατηγορούν ότι προκαλεί ακμή. Οι γιατροί όμως λένε ότι είναι απροσδόκητα ευεργετικές οι ιδιότητές της, ακόμη και στους πιο λαίμαργους. Τα φλαβονοειδή που περιέχει το κακάο είναι σε θέση να μειώσουν μερικά χιλιοστά υδραργύρου την αρτηριακή πίεση και κάνουν καλό στη λειτουργία της καρδιάς. Και όσοι κατηγορούν τη σοκολάτα για τα σπυριά στο πρόσωπο πρέπει να γνωρίζουν ότι η ακμή είναι παρούσα στην εφηβεία, ανεξάρτητα από την κατανάλωση σοκολάτας.
  • Κόκκινο κρασί
Το κρασί, λόγω της ρεσβερατρόλης, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι σε θέση να αμβλύνει τις επιπτώσεις μιας διατροφής πολύ πλούσιας σε λιπαρά, ενώ βοηθά και στη λειτουργία της καρδιάς. Είναι όμως μύθος ότι κάνει καλό στους αναιμικούς, επειδή δεν περιέχει τον σίδηρο, ο οποίος λείπει σε αυτούς. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι έχει τέτοια δράση ίσως παρασύρονται από το κόκκινο χρώμα του.
  • Γκρέιπφρουτ και ανανάς
Ο μύθος λέει ότι βοηθούν στο κάψιμο του λίπους, αλλά αυτό δεν ισχύει. Το γκρέιπφρουτ αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης C και φυτικών ινών, οι οποίες προκαλούν αίσθημα κορεσμού και εξισορροπούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Σε ότι αφορά τον ανανά, παλιότερα πίστευαν ότι επειδή περιέχει το ένζυμο βρομελίνη, βοηθά στη διάσπαση του λίπους. Όμως η αλήθεια είναι ότι βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών και επίσης προκαλεί αίσθημα κορεσμού. Δεν καίει όμως το λίπος. Το μοναδικό πράγμα που καίει το λίπος είναι το οξύ.
  • Ποτέ φρούτα μετά το φαγητό
Είναι λάθος αυτή η άποψη. Η οξύτητα των φρούτων αφενός διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου που περιέχεται στα λαχανικά και αφετέρου τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό, οπότε διευκολύνουν την εντερική κινητικότητα. Επίσης η ξινή γεύση τους δίνει σήμα στον εγκέφαλο ότι έφτασε το τέλος του γεύματος.

πηγή: Espressonews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ:Πρόσφατες Αναγγελίες Ζημιάς – Διαδικασία υποβολής δηλώσεων ζημιάς

  Στον πίνακα εμφανίζονται αναλυτικά οι αναγγελίες ζημιάς φυτικής παραγωγής από διάφορα ζημιογόνα αίτια που έχουν υποβληθεί στον οργανισμό μας το τελευταίο δωδεκαήμερο ανά νομό και δημοτικό διαμέρισμα.
Σύμφωνα με τον κανονισμό ασφάλισης της φυτικής  παραγωγής από τον ΕΛ.ΓΑ. :«Ο ασφαλισμένος που οι καλλιέργειες του ζημιώθηκαν από καλυπτόμενο ασφαλιστικά ζημιογόνο αίτιο, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% της συνολικής παραγωγής που περίμενε να συγκομίσει από κάθε αγροτεμάχιο
κατ΄ είδος καλλιέργειας και ποικιλία που ζημιώθηκε, έχει υποχρέωση μέσα σε 12 ημέρες από την επόμενη της ημερομηνίας που συνέβη το ζημιογόνο αίτιο, να υποβάλλει ο ίδιος ή με τρίτο πρόσωπο δήλωση της  ζημιάς που προξενήθηκε στον ανταποκριτή του ΕΛ.ΓΑ. του δήμου ή της κοινότητας στην αγροτική περιοχή όπου βρίσκονται τα αγροτεμάχια που έπαθαν τη ζημιά από το καλυπτόμενο ασφαλιστικά ζημιογόνο αίτιο. Αν η τελευταία ημέρα της προθεσμίας των 12 ημερών είναι Κυριακή ή  άλλη εξαιρέσιμη ημέρα, τότε η προθεσμία λήγει την επόμενη  εργάσιμη ημέρα. Η δήλωση ζημιάς που υποβάλλεται μετά την περίοδο της προθεσμίας των 12 ημερών, δεν λαμβάνεται υπόψη».
Για την δική σας εξυπηρέτηση, αν θέλετε να υποβάλλετε δήλωση ζημιάς που η προθεσμία υποβολής βρίσκεται στην εκπνοή της, καλύτερα είναι να επικοινωνείτε με τον ανταποκριτή ΕΛ.Γ.Α. του Δήμου σας.
Δείτε εδώ τον πίνακα με τις πρόσφατες αναγγελίες ζημιάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμων και Αντιπεριφέρειας ενόψει χειμώνα

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Βοιωτίας, ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:
  • · Σύνταξη μνημονίου ενεργειών των Δήμων σε περιπτώσεις εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων
  • · Έλεγχος της καλής λειτουργίας μηχανημάτων και οχημάτων του Δήμου και προληπτική συντήρηση τους όπου αυτό απαιτείται
  • · Τήρηση ενημερωμένων καταστάσεων σε ονόματα διευθύνσεις και τηλέφωνα επιχειρησιακά έτοιμου προσωπικού και μηχανημάτων.
  • · Συγκρότηση ομάδων επιφυλακής σε βάρδιες με χειριστές μηχανημάτων και οχημάτων ανά Δήμο σε περιπτώσεις που έχουμε προειδοποίηση για την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.
  • · Καταγραφή όλων των ιδιωτικών μηχανημάτων στα όρια ευθύνης του κάθε Δήμου και των τηλεφώνων επικοινωνίας με τους κατόχους τους.
Επίσης καταγραφή όλων των εγκατεστημένων εργολαβιών στα όρια ευθύνης του Δήμου έτσι ώστε να επιτευχθεί άμεσα η κινητοποίηση των μηχανημάτων τους.
  • · Ολοκλήρωση, με την έκδοση σχετικής απόφασης, των διαδικασιών προγραμματισμένης μίσθωσης ιδιωτικών μέσων, όπου αυτό απαιτείται.
  • · Χαρτογράφηση των περιοχών και των οδικών αξόνων υψηλού κινδύνου του Δήμου ώστε να ληφθούν περαιτέρω προληπτικά μέτρα προστασίας.
  • · Προτεραιοποίηση των οδικών αξόνων ως προς την επέμβαση σε περιπτώσεις αδυναμίας συνολικής αντιμετώπισης προβλημάτων λόγω εκτεταμένων πλημμυρών κατολισθήσεων και χιονοπτώσεων.
Πρέπει να δίνεται προτεραιότητα σε ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των δρόμων που οδηγούν σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Λιμάνια, Σχολικά Συγκροτήματα, καθώς και κτίρια υπηρεσιών ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση της ομαλής ζωής των κατοίκων.
  • · Καταγραφή ευπαθών ομάδων πληθυσμού όπως νεφροπαθείς και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα ανά Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες με σκοπό την έγκαιρή ενημέρωσή τους.
  • · Το ΕΚΑΒ να είναι σε πλήρη ετοιμότητα , προσωπικό και οχήματα.
  • · Σχολαστικός έλεγχος όλων των αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας του Δήμου και συντήρησή τους, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.
  • · Έλεγχος και προληπτικός καθαρισμός των κοιτών των ρεμάτων αρμοδιότητας του Δήμου με σκοπό την αποκατάσταση της φυσικής τους ροής.
  • · Λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας των υδραγωγείων και των αντλιοστασίων ύδρευσης.
  • · Εντός του αστικού χώρου απομάκρυνση όλων των απορριμμάτων, φερτών υλικών, φυλλώματος δένδρων, κ.λπ., τα οποία βρίσκονται σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους και μπορεί να προκαλέσουν εμφράξεις σε παρακείμενα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων.
  • · Έλεγχος και εφαρμογή της νομοθεσίας σε συνεργασία με τις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές, σχετικά με την εναπόθεση μπαζών και οικοδομικών υλικών σε χώρους πρασιάς ή και πεζοδρομίων, δεδομένου ότι τα υλικά αυτά εάν δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα μπορεί εύκολα να παρασυρθούν σε βροχόπτωση και να προκαλέσουν εμφράξεις σε φρεάτια και αγωγούς.
  • · Άμεσος έλεγχος και συντήρηση του δικτύου ομβρίων υδάτων των οδών αρμοδιότητάς τους.
  • · Έγκαιρη προμήθεια και αποθήκευση αλατιού με δαπάνη του κάθε Δήμου.
  • · 24ωρη επικοινωνία με τα τμήματα της Τροχαίας προκειμένου να γνωρίζουν την κατάσταση του οδικού δικτύου με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών.
  • · Σύγκληση του Σ.Τ.Ο. (Συντονιστικό Τοπικό Όργανο) κάθε Δήμου.
  • · Εξεύρεση, οργάνωση και λειτουργία κατάλληλων χώρων (γηπέδων, πλατειών κ.λπ.) για την δημιουργία των αναγκαίων καταυλισμών και χώρων υποδοχής των πληγέντων πολιτών που χρήζουν ανάγκη στέγασης.
  • · Ενημέρωση των πολιτών για την αντιμετώπιση και την αυτοάμυνά τους από τους κινδύνους επικίνδυνων φαινομένων
· Οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας σε περιόδους εκτάκτων αναγκών για την έγκυρη ενημέρωσή τους να απευθύνονται στους αρμόδιους φορείς (Πολιτική Προστασία, Τροχαία, Δήμους κ.λπ.)
Διαβάστε Περισσότερα »

Αράχωβα:Έχουν ρημάξει τα εξοχικά-κλέβουν και τους καυστήρες


alt
Στην Αράχωβα πρόσφατα σε συγκρότημα εξοχικών κατοικιών, άδειασαν στην κυριολεξία δύο σπίτια, παίρνοντας όλο τον οικιακό εξοπλισμό, μέχρι και τις μπανιέρες.

Οι ιδιοκτήτες είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι και αναζητούν λύσεις, όπως η κοινή φύλαξη και κοινά συστήματα συναγερμού στον περιβάλλοντα χώρο, αφού δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει μέχρι την επόμενη επίσκεψη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται να επισκεφθούν τα εξοχικά τους και έχουν βάλει πωλητήριο, αλλά τέτοιες εποχές είναι "κομματάκι δύσκολο" να βρουν αγοραστές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θέλουν να πάρουν πίσω το χαράτσι της ΔΕΗ


 
«Δεύτερες σκέψεις» για να αποσυνδεθεί από το 2012 η καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων από την πληρωμή των λογαριασμών παροχής ρεύματος που εκδίδει η ΔΕΗ, φαίνεται πως κάνουν στο οικονομικό επιτελείο.

Παρά τις διορθώσεις στα λάθη που διαπιστώθηκαν φέτος κατά την εφαρμογή του μέτρου, το αλαλούμ που προκλήθηκε αναγκάζει το υπουργείο Οικονομικών να αναθέσει και πάλι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων την έκδοση των εκκαθαριστικών από το 2012.

Στην πράξη όμως το εγχείρημα σκοντάφτει στο γεγονός ότι η ΓΓΠΣ (το γνωστό σε όλους ΚΕΠΥΟ) δεν μπόρεσε να υπολογίσει σωστά και να στείλει εκκαθαριστικά ούτε καν για το ΕΤΑΚ του 2009.

Ολοι οι φόροι ακινήτων της τελευταίας διετίας έμειναν ανείσπρακτοι. Οι δυσκολίες και τα λάθη αυτά άλλωστε οδήγησαν την κυβέρνηση και στη λύση να υπολογίζει η ΔΕΗ το χαράτσι, με βάση τα στοιχεία που της έδιναν οι δήμοι. Και έτσι όμως αποκαλύφθηκε το απόλυτο μπάχαλο, καθώς το Κράτος ορίζει μεν «αντικειμενικές» τιμές ακινήτων, αλλά δεν ξέρει ούτε το ίδιο πού  ισχύουν και κατά πόσον.

Η εγκύκλιος που θα προσδιορίζει ποιοι θα εξαιρεθούν εφέτος και υπό ποιες προϋποθέσεις από την καταβολή του τέλους, αναμένεται να εκδοθεί σήμερα. Ωστόσο όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του υπουργείο οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, τα τελικά στοιχεία που θα ανακύψουν μετά από τις διορθώσεις, αν και θα είναι τα σωστά, ίσως να μην αποτελέσουν από το 2012 τη βάση δεδομένων από την οποία θα αντλεί στοιχεία η ΔΕΗ.

Στο υπουργείο Οικονομικών διατυπώνονται εισηγήσεις να ανατεθεί η αρμοδιότητα για την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων κατευθείαν στις εφορίες, καθώς αυτές διαθέτουν την (πιο) σωστή βάση δεδομένων για τις επιφάνειες των ακινήτων και τις τιμές ζώνης.

Και οι ΔΟΥ όμως τελούν υπό διάλυση, καθώς άλλες κλείνουν και άλλες ερημώνουν από προσωπικό που εγκαταλείπει άρον-άρον την υπηρεσία. Αν τις επιφορτίσουν και με την είσπραξη των φόρων αυτών, οι υπηρεσίες και το εναπομείναν προσωπικό θα αποσυντονιστούν πλήρως.

Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών -όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Βενιζέλος- είναι να αλλάξουν και πάλι τα πάντα στην φορολογία ακινήτων, μέσω της επικείμενης φορολογικής μεταρρύθμισης που προωθεί. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο ενός ενιαίου φόρου, όπου θα ενσωματώνονται οι δεκάδες φόρων επί ακινήτων που ισχύουν σήμερα.
 protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Για 20 χρόνια στη πρέσα - Ζητούν μείωση χρέους 6,5 δισ. κάθε χρόνο

ΑΕΠ, Άνγκελα Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γερμανικό σχέδιο, Δημόσιο Χρέος, ελληνι

Ασφυκτική πίεση για τους Έλληνες -και όχι μόνο- προβλέπει το γερμανικό σχέδιο για την ευρωπαϊκή ενοποίηση (;) που θα παρουσιάσει η Άνγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, ένα σχέδιο που υποτίθεται ανοίγει το δρόμο για την έκδοση ευρωομολόγων, αλλά με προφανές βαρύτατο κόστος για τους πολίτες.
Όπως αποκάλυψε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χτες, ένα 24ωρο πριν τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, η Γερμανίδα καγκελάριος θα φέρει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων ένα πλέγμα παρεμβάσεων στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την ενίσχυση των κανόνων σταθερότητας, όπου το πρώτο που προκαλεί αίσθηση, αν όχι σοκ, είναι ότι θα ανατεθεί στη Κομισιόν η αρμοδιότητα να απορρίπτει τους εθνικούς προϋπολογισμούς, στη περίπτωση που κρίνει ότι δεν εξυπηρετούν το στόχο της οικονομικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη.
Το δεύτερο που προκαλεί σοκ είναι η ρητή πρόβλεψη για περιορισμό του χρέους των κρατών-μελών στο 60% του ΑΕΠ, σε βάθος 20 ετών. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για την Ελλάδα; Πολύ απλά ότι με χρέος στα επίπεδα των 352 δισ ευρώ ή στο 161,7% του ΑΕΠ το 2011, θα πρέπει κάθε χρόνο για τα επόμενα 20 χρόνια, το χρέος να μειώνεται κατά τουλάχιστον 6,5 δισ. ευρώ κι αυτό υπό τη προϋπόθεση ότι όλα θα πάνε καλά με το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων αλλά κι ότι οι πραγματικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα «τρέχουν» με τουλάχιστον 2,5% ετησίως. Σε διαφορετική περίπτωση, πέρα από τον προφανή κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, η ετήσια μείωση του χρέους θα πρέπει να ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ!!!
Όσον αφορά στα «εργαλεία» για τη μείωση του χρέους σε αυτά τα επίπεδα, το γερμανικό σχέδιο προβλέπει την ίδρυση ενός ταμείου σε κάθε χώρα, που θα αναλαμβάνει να εξυπηρετεί το χρέος που θα υπερβαίνει το όριο του 60%. Το χρέος αυτού του ταμείου θα αναλαμβάνει, δε, να το εξοφλεί στη συνέχεια το κράτος, με ίδιους πόρους, περιορίζοντας έτσι επί της ουσίας τα περιθώρια δανεισμού των κρατών- μελών...
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών – Πως θα χορηγούνται


Η έγκριση δόμησης θα χορηγείται σε πέντε ημέρες και η άδεια εντός διημέρου. Όλα θα ισχύσουν από την 1η Μαρτίου. Δείτε αναλυτικά τι προβλέπεται.

Αλλάζει από την 1η Μαρτίου 2012 ο τρόπος έκδοσης των οικοδομικών αδειών. Οι σχετικές ρυθμίσεις δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ την περασμένη Παρασκευή και προβλέπουν ότι κάθε είδους επικοινωνία, συναλλαγή ή υποβολή στοιχείων μεταξύ δημοσίων αρχών και πολιτών για την έκδοση, ενημέρωση, αναθεώρηση, ανάκληση και ακύρωση έγκρισης δόμησης καθώς και άδειας δόμησης θα εκτελείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.
 
Η έγκριση δόμησης θα χορηγείται μέσα σε πέντε ημέρες και η άδεια δόμησης εντός διημέρου από την υποβολή των απαιτούμενων μελετών και δικαιολογητικών στην Υπηρεσία Δόμησης του οικείου δήμου. Ο φάκελος για την έκδοση άδειας δόμησης θα πρέπει να υποβάλλεται μέσα σε δώδεκα μήνες από την ημερομηνία χορήγησης της έγκρισης δόμησης,
 
Για κτίρια επιφάνειας έως 2.000 τ.μ. η έγκριση δόμησης θα ισχύει για ένα έτος, ενώ για τα μεγαλύτερα κτήρια θα λήγει μετά από δύο έτη. Σχετικά με την άδεια δόμησης, αυτή θα ισχύει για τέσσερα έτη από την έκδοσή της _ εκτός εάν αφορά ανέγερση κτιρίου ή κτιρίων με συνολική επιφάνεια μεγαλύτερη των 5.000 τετραγωνικών μέτρων οπότε θα ισχύει για έξι χρόνια.
 
Κατ΄εξαίρεση _ αντί για την 1η Μαρτίου οπότε τίθενται σε ισχύ οι περισσότερες διατάξεις του νόμου για τον νέο τρόπο έκδοσης των αδειών δόμησης (νόμος 4030) _ η ισχύς ρύθμισης για τις κατασκευές που βρίσκονται σε ιδιαίτερης σημασίας περιοχές αρχίζει με τη δημοσίευση του νόμου.
 
Ειδικότερα, για κατασκευές, οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές με τουριστικές εγκαταστάσεις, σε παραδοσιακά τμήματα πόλεων, σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς τόπους, και παραμένουν ημιτελείς μετά τη λήξη ισχύος της άδειας δόμησης, ο δήμος θα καλεί τον ιδιοκτήτη να ολοκληρώσει την κατασκευή το αργότερο μέσα σε τέσσερις μήνες.
 
Αν μετά από τέσσερις μήνες ο ιδιοκτήτης δεν έχει συμμορφωθεί, ο δήμος θα βάζει νέα προθεσμία όχι μεγαλύτερη του ενός μηνός. Μετά από το διάστημα αυτό ο δήμος θα πρέπει να προβεί στην εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών και κατασκευών με τη δαπάνη να βαραίνει τον ιδιοκτήτη, ο οποίος θα επιβαρύνεται και με πρόστιμο. Το ύψος του και οι διαδικασίες επιβολής του αναμένεται να καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος.
 
Σε εξειδίκευση του νόμου 4030 αναμένεται η έκδοση πολλών κοινών υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες, μεταξύ άλλων, θα καθορίζονται:
 
- ο τρόπος διαδικτυακής συνεργασίας μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και άλλων φορέων που χορηγούν εγκρίσεις και η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών από τις δημόσιες αρχές,
- οι τεχνικές προδιαγραφές των στοιχείων και δικαιολογητικών που υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή
- η κατάργηση της υποχρέωσης έντυπης υποβολής και η αποκλειστικά ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων στοιχείων
- η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής
- το πληροφοριακό σύστημα και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα προσφέρονται προς τους ενδιαφερόμενους και τους πολίτες,
- το πρότυπο για τη μορφή και το περιεχόμενο του ενιαίου εντύπου της έγκρισης δόμησης και της άδειας δόμησης
- ο αριθμός των ελέγχων ανά κατηγορία και είδος έργου, η διενέργεια των ελέγχων ανά ειδικότητα μηχανικού και έργο.
 
 
Δικαιολογητικά για έγκριση δόμησης
 
Για τη χορήγηση έγκρισης δόμησης (δηλαδή της πιστοποίηση του δικαιώματος δόμησης), υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά και μελέτες:
 
- Αίτηση, του κυρίου ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα, με τις δηλώσεις αναθέσεων - αναλήψεων και φύλλο ελέγχου.
- Τοπογραφικό διάγραμμα και διάγραμμα δόμησης.
- Αποδεικτικά καταβολής εισφορών και κρατήσεων για τις υπηρεσίες μηχανικού.
- Τίτλος ιδιοκτησίας και πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ή κτηματογραφικό απόσπασμα για κάθε ακίνητο, αποδεικτικά στοιχεία νομιμότητας των υφιστάμενων κτισμάτων σε περίπτωση προσθήκης και εγκρίσεις άλλων υπηρεσιών και διοικητικών οργάνων, όπου απαιτούνται.
 
Δικαιολογητικά για άδεια δόμησης
Για την έκδοση άδειας δόμησης (επιτρέπει την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών ) υποβάλλονται η έγκριση δόμησης και τα ακόλουθα δικαιολογητικά και μελέτες:
 
- Αίτηση του κυρίου ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα με τις δηλώσεις αναθέσεων - αναλήψεων.
- Αρχιτεκτονική μελέτη, στην οποία εμπεριέχεται η μελέτη παθητικής πυροπροστασίας και η μελέτη προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία όπου απαιτείται.
- Στατική μελέτη.
- Μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
- Μελέτη ενεργειακής απόδοσης κτιρίου.
- Μελέτη χρονικού προγραμματισμού εκτέλεσης έργου.
- Μελέτη υδραυλικών εγκαταστάσεων και αποχετεύσεων.
- Μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας, θεωρημένη από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.
- Μελέτη καυσίμου αερίου, εγκεκριμένη από την αρμόδια εταιρεία παροχής αερίου.
- Υπεύθυνη δήλωση κάθε μελετητή μηχανικού, στην οποία μεταξύ άλλων περιέχεται σχέδιο και φάκελος ασφάλειας και υγείας του έργου, ταυτότητα κτιρίου κ.ά.
 
 
Αναθεώρηση αδείας
 
Η ισχύς της άδειας δόμησης παρατείνεται, μετά τη λήξη της, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου και κατόπιν αυτοψίας:
 
- Για τέσσερα έτη από την ημερομηνία λήξης της (σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κατά το χρόνο έκδοσης της πράξης αναθεώρησης) αν δεν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου.
- Για τέσσερα έτη από την ημερομηνία λήξης της (σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της), αν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου.
- Για αόριστο χρόνο και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας ή της πράξης αναθεώρησής της, έχουν περατωθεί ο φέρων οργανισμός, οι όψεις του κτιρίου και η στέγη του κτιρίου, όπου αυτή είναι υποχρεωτική.
- Για ένα έτος για κατεδαφίσεις, εκσκαφές, επιχώσεις, διαμορφώσεις, κοπή δέντρων.
 
Επίσης, η άδεια δόμησης αναθεωρείται κατά τον χρόνο ισχύος της στην περίπτωση που αλλάξει ο επιβλέπων μηχανικός. Εάν οι οικοδομικές εργασίες διακοπούν χωρίς υπαιτιότητα του δικαιούχου της άδειας, η ισχύς της άδειας δόμησης παρατείνεται αναλόγως, με απόφαση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων.
 
Έλεγχος των εργασιών δόμησης και κυρώσεις
 
Οι έλεγχοι σε όλη τη διαδικασία ανέγερσης ενός κτηρίου θα διενεργούνται από διαφορετικό κάθε φορά Ελεγκτή Δόμησης με αυτοψία και έλεγχο της εφαρμογής των μελετών βάσει των οποίων εκδόθηκε η άδεια δόμησης. Ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης θα επιβάλλεται στους μελετητές μηχανικούς απαγόρευση εκπόνησης και υπογραφής μελετών για την έκδοση έγκρισης δόμησης και άδειας δόμησης και η κύρωση της απαγόρευσης επίβλεψης οικοδομικών εργασιών από 3 έως 12 μήνες.
 
 
Οι κυρώσεις διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής, καθώς και όταν οι παραβάσεις αφορούν οικοδομικές εργασίες σε παραδοσιακούς οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και σε προστατευόμενη περιοχή. Κατά την τρίτη υποτροπή, οι κυρώσεις θα είναι οριστικές.
 
 
Για μικρές παραβάσεις στη δόμηση επιβάλλεται σε βάρος του επιβλέποντος μηχανικού χρηματικό πρόστιμο ύψους από 1.000 έως 20.000 ευρώ, υπέρ του Δημοσίου. Οι παραβάσεις που θα χαρακτηρίζονται μικρές θα καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος. Το ύψος των προστίμων θα αναπροσαρμόζεται κάθε δύο έτη με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος.
 
 
Στον έλεγχο τα πολεοδομικά γραφεία μένουν εκτός διαδικασίας. Οι Ελεγκτές Δόμησης θα είναι ιδιώτες και θα αποκτούν την ιδιότητα για δύο έτη. Η απόκτηση νέας άδειας ελεγκτή δόμησης από το ίδιο πρόσωπο θα είναι δυνατή μόνο αν παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών από τη λήξη της προηγούμενης άδειάς του. Ο ελεγκτής δεν πρέπει να είναι δημόσιος υπάλληλος ή υπάλληλος Ν.Π.Δ.Δ. ή υπαλλήλου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.
 





Πηγή: “Το Βήμα”
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Χειροπέδες γιατί δεν έκοψαν απόδειξη



Οι πρώτες συλλήψεις για μη έκδοση απόδειξης είναι πλέον γεγονός και την αρχή έκαναν δύο
λογιστές στη Θήβα....

που “ξέχασαν” να κόψουν ούτε λίγες ούτε πολλές 64 αποδείξεις για έσοδα που είχαν.

Και οι δύο κατέληξαν με βάση το νέο νόμο στο αυτόφωρο. Το ΣΔΟΕ στη Θήβα βρήκε ότι ο ένας από τους δύο δεν είχε “κόψει” 52 αποδείξεις και ο άλλος 12.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή τεσσάρων μηνών και στους δύο, εξαγοράσιμη.
Στην περίπτωση των δύο λογιστών πάντως φαίνεται ότι εξαντλήθηκε η αυστηρότητα του νόμου αφού ως τώρα η αυτόφωρη διαδικασία συνηθίζονταν μόνο στην περίπτωση οφειλών προς το Δημόσιο άνω των
Διαβάστε Περισσότερα »

Πράσινο φως για πετρελαιοκίνηση Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ



Κανονικά μπορούν να κυκλοφορούν τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, ο νόμος που προβλέπει την άρση της απαγόρευσης.

Πάντως θα κυκλοφορούν μόνο τα νέας τεχνολογίας πετρελαιοκίνητα ΙΧ. Συγκεκριμένα όσα οχήματα είναι εφοδιασμένα με τους νέους κινητήρες τεχνολογίας Euro 5 θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα
ταξί, τα βαρέα οχήματα αλλά και τα φορτηγά κάτω των 4 ωφέλιμων τόνων, που χρησιμοποιούνται από παραγωγούς και εμπόρους των λαϊκών αγορών.

Η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει «μπλοκάρει» αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος.
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ