Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στηv Αθηνών-Λαμίας την Κυριακή

Θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ύψος του ΩρωπούΘα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ύψος του Ωρωπού
Την Κυριακή, 7.00 με 9.00 το πρωί, στη νέα Εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας στο ύψος του Ωρωπού, θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω άσκησης επιχειρησιακής ετοιμότητας χειμερινής συντήρησης.
Ειδικότερα, θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος του Ωρωπού  και σε μήκος περίπου 200 μέτρων. Η Τροχαία κάνει έκκληση τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εκτροπών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκκενώνεται πόλη για βόμβα-μαμούθ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου


Τον πανικό έχει σπείρει στη γερμανική πόλη Κόμπλεντζ, μία βόμβα απομεινάρι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία αναγκάζει 45.000 κατοίκους της να εγκαταλείψουν άρον άρον τα σπίτια τους.


Αιτία της ξαφνικής εμφάνισης της βόμβας...


αποτελεί η ξηρασία στην ευρύτερη περιοχή που επηρέασε την στάθμη του ποταμού Ρήνου, με αποτέλεσμα να ξεπροβάλει στην επιφάνεια του ένα απομεινάρι του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. 


Το απομεινάρι αυτό, δεν ήταν άλλο από την δύο τόνων βόμβα, που χρησιμοποιούσε η βρετανική πολεμική αεροπορία στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


Η βόμβα έχει υποστεί σημαντική διάβρωση και ο κίνδυνος έκρηξης είναι σημαντικότατος. 


Η εκρηκτική ύλη που περιέχει είναι ικανή να ισοπεδώσει πολλά οικοδομικά τετράγωνα... γι' αυτό και οι αρχές της πόλης των 120.000 κατοίκων αποφάσισαν να διατάξουν την εκκένωση σχεδόν της μισής πόλης!


Συγκεκριμένα 45.000 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους έως ότου ειδικοί πυροτεχνουργοί αφοπλίσουν το σκουριασμένο «τέρας».
24GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκότωσαν 14χρονο φτωχό επειδή είχε το ίδιο όνομα με πλουσιόπαιδο




Ένα δεκατετράχρονο ανήλικο αγόρι από το Νταλί έγινε θύμα της προκατάληψης και των κοινωνικών διαχωρισμών που ισχύουν στην Ινδία.
Το παιδάκι δολοφονήθηκε από άτομα του κοινωνικού περιβάλλοντος γνωστής οικογενείας στο Νταλί…η οποία ανήκει σε «ανώτερη τάξη», γιατί είχε την ατυχία να έχει το ίδιο όνομα με ...
έναν από τους γιους της εν λόγω οικογένειας.

Οι οικείοι της οικογένειας Jawahar Chaudhary είχαν προειδοποιήσει τον πατέρα του άτυχου Neeraj Kumar να αλλάξει το όνομα του γιου του, διαφορετικά θα…
μιλούσαν τα όπλα, όπως άλλωστε και έγινε…

Το άψυχο σώμα του ανηλίκου εντοπίστηκε στις 23 Νοεμβρίου, ενώ για τη δολοφονία συνελήφθησαν δύο άτομα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ




Γόνιμη συνεργασία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, κατά την τριήμερη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες  με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν, τους επιτρόπους Γιοχάνες Χαν και Μαρία Δαμανάκη, καθώς και τον επικεφαλής της ομάδας δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ

Επέστρεψε από τις Βρυξέλλες, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μέσω της Ένωσης Περιφερειών, μετά από πρόσκληση των Ευρωβουλευτών κ.κ. Σταυρακάκη και Χατζημαρκάκη.


Εποικοδομητικό τριήμερο συνεργασιών και επαφών ήταν η παραμονή στις Βρυξέλλες για τον κ. Περγαντά, αφού είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με :
Τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν (Οικονομική Πολιτική)
Τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν (Περιφερειακή Πολιτική)
Την Επίτροπο Μαρία Δαμανάκη (Θαλάσσια Πολιτική, Αλιεία)
Τον Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ

Στην ατζέντα της συνάντησης μπήκαν τα θέματα της αξιοποίησης των ευκαιριών μέσω του ΕΣΠΑ, από τις Περιφέρειες, προκειμένου αυτές να συμβάλλουν στην συνολική ανάπτυξη της Ελλάδας, στην ανάγκη τόνωσης της ρευστότητας και ειδικά στη δυνατότητα χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και στη διαμόρφωση των νέων προοπτικών της Ε΄Προγραμματικής Περιόδου.

Στις τοποθετήσεις του ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης του ρόλου των αιρετών Περιφερειών και την ανάδειξή τους σε κατ΄εξοχήν αξιόπιστο εταίρο και συνομιλητή με την Ε.Ε. Επεσήμανε ότι σε όλη την Ευρώπη, οι Περιφέρειες είναι εκείνες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή στρατηγική και στη διαδικασία εφαρμογής της, ενώ τόνισε με έμφαση ότι πρέπει να υποστηριχτεί η δυναμική τους στην παραγωγή έργου.
«Γι΄αυτό», επεσήμανε ο κ. Περγαντάς, «Θα πρέπει να αποσαφηνιστεί και να απλοποιηθεί το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και οι διαδικασίες εφαρμογής του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να εξομαλυνθεί η χρηματοδοτική ροή και να γίνει – ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης – το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, μοχλός ανάπτυξης για τις Περιφέρειες και τη χώρα μας.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ξεκινήσει για το σχεδιασμό της Ε΄Προγραμματικής Περιόδου, και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, όλες οι Περιφέρειες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και να συμμετέχουν ισότιμα, χωρίς διαχωρισμούς σε Στόχο 1 & 2. Στην ουσία θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν και να επικαιροποιηθούν τα δεδομένα για να προχωρήσουμε σε ένα νέο πλαίσιο προγραμμάτων, ένα πλαίσιο, ρεαλιστικό, αποτελεσματικό και εφαρμόσιμο.
Σε σχέση με τον περιορισμό των οικονομικών πόρων της Αυτοδιοίκησης, είναι επιβεβλημένο οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις να μην επηρεάσουν τους διατιθέμενους πόρους και ειδικά τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) και τον προϋπολογισμό των Δημοσίων Επενδύσεων.
Τέλος, σε ότι αφορά τη μόχλευση της ρευστότητας που θα επιχειρηθεί μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με πόρους του ΕΣΠΑ, αυτή θα πρέπει να γίνει χωρίς να περικοπούν κονδύλια από τα Περιφερειακά Προγράμματα και ειδικά από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, που ήδη υπόκειται στους περιορισμούς του Στόχου 2.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπερχρεωμένο ελληνικό χωριό στην... Ουγγαρία

Υπερχρεωμένο ελληνικό χωριό στην... Ουγγαρία
Πιθανότατα δεν το γνωρίζετε όμως υπάρχει ένα ελληνικό χωριό... στην Ουγγαρία, πολύ κοντά...
στη Βουδαπέστη. Λέγεται «Μπελογιάννης» και κατοικήθηκε από Έλληνες που εγκατέλειψαν την Ελλάδα τη δεκαετία του 1950, λίγο μετά τον εμφύλιο. Η είδηση όμως δεν είναι αυτή...

Το χωριό είναι «υπερχρεωμένο»! Έχει μόλις 4.000 κατοίκους, που αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο του συνόλου της ελληνικής μειονότητας στη χώρα και ο Δήμος έχει χρέος 61 εκατομμύρια ουγγρικά φιορίνια (λίγο παραπάνω από 200.000 ευρώ).

Οι ουγγρικές εφημερίδες συγκρίνουν όπως είναι φυσικό το γεγονός με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας... «φαίνεται πως οι Έλληνες έφεραν μαζί τους τα έθιμά τους», σχολιάζουν. Επίσης οι Έλληνες Δήμαρχοι Ζήσης Βλαχόπουλος (Vlahopulosz Ziszisz) και Κώστας Παπαλέξης (Kosztasz Papalekszisz), που έχουν περάσει από τη διαχείριση των οικονομικών... αλληλοκατηγορούν ο ένας τον άλλον για τα χρέη του Δήμου.

Στην εφημερίδα origo.hu υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ για το τόσο... ελληνικό χωριό. Στη φωτογραφία ο Ζήσης Βλαχόπουλος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δημόσιο ουρητήριο η πλατεία του Πινδάρου!!!

Το θέαμα δυσάρεστο κι επαναλαμβανόμενο στην κεντρική πλατεία Θήβας, στον χώρο δίπλα από την προτομή του Πινδάρου….
Όπου μια μικρή συστάδα θάμνων έχει καταστεί το δημόσιο ουρητήριο των αλλοδαπών….

Χωρίς να υπολογίζουν τους διερχόμενους, άνδρες – γυναίκες και κυρίως παιδιά, «προετοιμάζονται» δημοσίως και εφορμούν άνετοι στους θάμνους …

Εκτός αυτού, το γκαζόν του χώρου χρησιμεύει ως φαγάδικο επίσης των αλλοδαπών, που στρώνονται κατάχαμα, αφήνοντας στο τέλος τα χαρτιά περιτυλίγματος ή τα μπουκάλια κρασιού και τα κουτάκια από τις μπύρες…


Με τον Χ. Παπουτσή να απαντά στην Βουλή πως καθημερινά οι ελληνικές αρχές απελαύνουν τουλάχιστον 26 λαθρομετανάστες….

Μια τρύπα στο νερό δηλαδή, αφού εκείνοι που μπαίνουν στη χώρα είναι πολλαπλάσιοι από εκείνους που φεύγουν!

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία παρουσιάστηκαν στην Βουλή, αποδεικνύεται πως η λαθρομετανάστευση είναι χρόνιο και άλυτο πρόβλημα για την χώρα μας, καθώς μόνο το πρώτο 10μηνο του χρόνου απελάθηκαν συνολικά 7.951 λαθρομετανάστες, ενώ από τις 18 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου προωθήθηκαν σε Πακιστάν και Αφγανιστάν, με ειδικές πτήσεις τσάρτερ, 178 λαθρομετανάστες, το Σωματείο των Συνοριοφυλάκων να αποκαλύπτει διαφορετικά στοιχεία: σε διάστημα 1,5 μήνα πέρασαν από τα σύνορα στον Έβρο 9.700 λαθρομετανάστες και την ΕΛ.ΑΣ να υποστηρίζει πως οι αιτήσεις για άσυλο έρχονται... βροχή!

Μέχρι τον Οκτώβριο εξετάστηκαν 6.400 αιτήσεις για άσυλο που εκκρεμούσαν από πέρυσι και έγιναν δεκτές οι 43.

Από τις 692 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν δεκτές οι 85...

Χορηγήθηκαν ή ανανεώθηκαν 106 αιτήματα ασύλου και άλλα 114 αιτήματα για πολιτικό άσυλο…

Αν κ.. Παπουτσή ενισχυόταν η ΕΛ.ΑΣ, χωρίς περικοπές στα καύσιμα και τον εξοπλισμό τους, θα ήσαν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα , με τις συνεχείς αστυνομικές επιχειρήσεις και παρουσίες σε πόλεις, χωριά και ύπαιθρο και αναμφισβήτητα υπέρ της Ελλάδας, αν τους δίνεται η περιβόητη κάρτα να φεύγουν νόμιμα για όπου θελήσουν και ειδικά για την Γερμανία, που πρέπει επιτέλους να μάθει τι εστί βερύκοκο και πόσο τρικοκοσμική είναι η χώρα μας στην φιλοξενία (κρατητήρια – υοδομές) των αλλοδαπών.….
/lamiastereanews
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντός των επόμενων μηνών η απόφαση για το τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ


Η συνταγματικότητα του φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ συζητήθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου εκδικάστηκαν σχετικές προσφυγές από δικηγορικούς συλλόγους, την ΑΔΕΔΥ, κοινωνικούς φορείς και ιδιώτες.


Η απόφαση δεν αναμένεται να εκδοθεί πριν από το Φεβρουάριο.


Τα βασικά επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατά του τέλους, είναι ότι...


παραβιάζει την αρχή της φορολογικής ισότητας, καθώς το μέτρο επιβάλλεται γενικά χωρίς εξαιρέσεις, παραβιάζει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας που προστατεύεται από το Σύνταγμα και τέλος κρίνεται ως αντισυνταγματικό γιατί δίνει τη δυνατότητα είσπραξης ενός φόρου από εταιρείες όπως είναι η ΔΕΗ.


Διατηρητέα ακίνητα


Παράλληλα, 17 ιδιοκτήτες ακινήτων, μεταξύ αυτών και δικηγόροι, κατέθεσαν νέα προσφυγή κατά του έκτακτου τέλους, που υποστηρίζουν και αυτοί ότι είναι αντισυνταγματικό.


Όμως, για πρώτη φορά θέτουν ζήτημα για την επιβολή του τέλους στα διατηρητέα. 


Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση προβλέπει ότι τα διατηρητέα απαλλάσσονται από το «χαράτσι» μόνο εφόσον είναι κενά, δεν επιφέρουν εισόδημα και δεν ιδιοκατοικούνται.


Όμως, η πρόβλεψη αυτή, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, διευκολύνει την εγκατάλειψη και πάντως τη μη τακτική συντήρηση κτιρίων που έχουν ενταχθεί στην κατηγορία των διατηρητέων, με αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων. 


Ήδη, προσθέτουν, οι ιδιοκτήτες διατηρητέων επιβαρύνονται με μεγάλα χρηματικά ποσά για τη συντήρησή τους. 


Με τον τρόπο αυτό, σημειώνουν, «τιμωρούνται οι επιμελείς κύριοι ή νομείς τους, που τα κατοικούν, τα φροντίζουν και τα συντηρούν, ως στοιχεία της εθνικής μας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, με επιπλέον φορολογικό βάρος, αντί να ενθαρρύνονται προς την κατεύθυνση της διάσωσης και της συντήρησής τους»


Και όλα αυτά, υπογραμμίζουν, τη στιγμή που η χώρα μας έχει επικυρώσει με νόμους διεθνείς συμφωνίες (πλέον των συνταγματικών προβλέψεων) για τη διάσωση και τη συντήρηση των διατηρητέων.


Ακόμη, οι 17 ιδιοκτήτες ακινήτων τονίζουν: «Με τη νέα φορολογική λαίλαπα, λοιπόν, απομειώνεται η ήδη λειψή, από την πλευρά του Φορολογικού Δικαίου, προστασία της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, επιβαρύνονται επιπλέον οι ιδιοκτήτες ή νομείς διατηρητέων κτιρίων και διευκολύνεται εν τοις πράγμασι η καταστροφή της αρχιτεκτονικής μας πολιτισμικής κληρονομιάς, με συνέπεια να παραβιάζεται το άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασίας της».


Τέλος, κατά του τέλους έχει προσφύγει στο ΣτΕ και ο δήμος Χαλανδρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αντίπαλοι της Εθνικής μας στο EURO του 2012


Βατός ο όμιλος

Αρκετά τυχερή ήταν η Εθνική μας στην κλήρωση για τους αντιπάλους του 2012. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα αντιμετωπίσει την Πολωνία, την Τσεχία και τη Ρωσία.

1ος Όμιλος

Πολωνία
Τσεχία
ΕΛΛΑΔΑ
Ρωσία


2ος Όμιλος

Ολλανδία
Δανία
Πορτογαλία
Γερμανία

3ος Όμιλος

Ισπανία
ΕΪΡΕ
Κροατία
Ιταλία

4ος Όμιλος

Ουκρανία
Γαλλία
Σουηδία
Αγγλία
Διαβάστε Περισσότερα »

Και για απόπειρα κλοπής κατηγορούνται οι «αχυράνθρωποι» του Λαυρεντιάδη

Και για απόπειρα κλοπής κατηγορούνται οι «αχυράνθρωποι» του Λαυρεντιάδη

Για την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε, από το Αυτόφωτο, η δίκη των τριών που φέρονται ως εκπρόσωποι της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας, της Γερολυμάτος Cosmetics, Mideas Holding Limeted που συνελήφθησαν χθες στις εγκαταστάσεις στο Κρυονέρι μετά από καταγγελία των 337 εργαζομένων.
Παράλληλα, στους κυρίους Κώστα Χρηστίδη, Φράνς Σεκούλα και Γ. Κανελλόπουλο ασκήθηκε και δίωξη για απόπειρα κλοπής καθώς κατηγορούνται ότι προσπάθησαν δύο φορές τις προηγούμενες ημέρες να αφαιρέσουν από τις αποθήκες εμπορεύματα αξίας 20.000.000 ευρώ
Και οι δύο απόπειρες, που σύμφωνα με τους εργαζόμενους είχαν στόχο την «εξαφάνιση» των εμπορευμάτων, ώστε να προχωρήσουν μετά στην πτώχευση της εταιρείας χωρίς να πληρωθούν, αποτράπηκαν από τους ίδιους. Τα φορτηγά, σύμφωνα με τις καταγγελίες, είχαν εντολή να παραδώσουν τα εμπορεύματα στις αποθήκες της «Νεοχημικής» στη Θήβα, αφού όμως πρώτα τα περνούσαν από μια τρίτη εταιρεία.
Με τον τρόπο αυτό παραμένει πάντα στο κάδρο της υπόθεσης ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος ήδη κατηγορείται ότι μέσω της τράπεζας Proton Bank δανειοδότησε παράνομα με 701 εκατομμύρια ευρώ τους ανθρώπους στους οποίους πούλησε τις εταιρείες του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έστειλαν επιστολή με 5 σφαίρες σε νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Έστειλαν επιστολή με 5 σφαίρες σε νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Απειλητική επιστολή με πέντε κάλυκες, έστειλαν στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, την προηγούμενη εβδομάδα.
Η επιστολή κατονομάζει πέντε στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής, μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της επιτροπής και κατηγορούνται για την κατάντια της χώρας.
Η αστυνομία ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής και ερευνά το θέμα.
Τα στελέχη όμως της επιτροπής που κατονομάζονται, το έμαθαν μόλις σήμερα από εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκάρει η κίνηση πεινασμένων σε εκκλησία


Μπήκαν στο ναό και ζήτησαν να φάνε τον άρτο

Ένα απίστευτο θέαμα περίμενε τους πιστούς στην Πάτρα όταν ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της πόλης φεύγοντας από το ναό, πήγαν να πάρουν άρτο από το καλάθι.

Μετά τις 8 το βράδυ, το καλάθι ήταν άδειο. Η εκκλησία δεν είχε άλλο άρτο να προσφέρει στους πιστούς, γιατί έφαγαν όλες τις προμήθειες πεινασμένοι κάτοικοι της πόλης!

Όπως διαβάζουμε στο «Dete.gr» στην πλειοψηφία τους ήταν αλλοδαποί οι οποίοι όρμησαν πεινασμένοι, μόλις είδαν τον άρτο! Οι άνθρωποι που τους μοίραζαν δε μπόρεσαν να τους πουν όχι ενώ οι μετανάστες παρακαλούσαν να φάνε το ψωμί.

Το καλάθι με τον άρτο άδειασε σε χρόνο ρεκόρ και είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί πια στην Ελλάδα του σήμερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ "πέταξε" στην Αλβανία



Δεκάδες μισθοί αλλοδαπών εργαζομένων στη χώρα μας κάνουν φτερά χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση.

Στο 13% του αλβανικού ΑΕΠ έφτασαν τα χρήματα που έστειλαν σπίτι τους Αλβανοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα

Στο 1 δις ευρώ υπολογίζεται το ποσό που κάνει φτερά σχεδόν κάθε χρόνο με προορισμό τη γειτονική Αλβανία, από μετανάστες Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
Το γεγονός αποδεικνύει ότι δεκάδες Έλληνες εργοδότες εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν και να καταβάλλουν μαύρες αμοιβές στο προσωπικό τους.
Το εν λόγω ποσό που κατευθύνθηκε στην Αλβανία με τη μορφή εμβασμάτων το περσινό έτος, αντιστοιχεί σχεδόν στο 13% του ΑΕΠ της γείτονος και στο 65% του εμπορικού ελλείμματος, χρήματα δηλαδή τα οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό τους μεταφέρονται χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση, ενώ την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες και οι Εφορίες χρεώνουν μεγάλες προμήθειες και φόρους στους Έλληνες πολίτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το έτος 2010 η αξία των εμβασμάτων των οικονομικών μεταναστών προς τις χώρες τους, που αυξάνεται προοδευτικά από το 1976 και μετά, βρέθηκε σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.
Το υψηλότερο μερίδιο από τα χρήματα που στέλνουν έξω αλλοδαποί μετανάστες που ζουν στη χώρα μας δεν αποτελούν επενδύσεις, ούτε και εμπορικά εμβάσματα.
Πρόκειται ουσιαστικά για δισεκατομμύρια ευρώ που κάνουν φτερά κάθε χρόνο, τις περισσότερες φορές από "μαύρη" εργασία, καθώς είναι κοινό μυστικό, ότι οι περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες εργάζονται στη χώρα μας ανασφάλιστοι και παράνομοι, παρά τη νέα εργασιακή νομοθεσία για την επιβολή εργόσημου.

news247
Διαβάστε Περισσότερα »

30 μικρά αγόρια στα δίχτυα του καθηγητή - παιδεραστή στην Κρήτη

Δεν ξέρει κανείς από που ν' αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι της εγκληματικής δράσης του 47χρονου καθηγητή κατά τα άλλα, πολίτη υπεράνω υποψίας. Του ανθρώπου που χρησιμοποιώντας την αγάπη των παιδιών για τον αθλητισμό ήθελε να ικανοποιήσει τις ακόλαστες ορέξεις του. Ηταν προπονητής στα παιδικά τμήματα μπάσκετ τοπικής ομάδας και συνελήφθη επ' αυτοφώρω στο σπίτι του, πάνω στο κρεβάτι, με δύο ανήλικα αγόρια.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, είναι αποσπασμένος στο πανεπιστήμιο της Κρήτης όπου και κάνει το μεταπτυχιακό του κι απασχολείται το τελευταίο διάστημα στα τμήματα υποδομών. Η σύζυγος του έπαθε σοκ όταν ενημερώθηκε για τις κατηγορίες, δεδομένου ότι μαζί του έχει αποκτήσει και συμβιώνουν με τα δύο αγόρια τους, της ίδιας πάνω κάτω ηλικίας με τα θύματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ερευνώνται άλλες 30 περιπτώσεις με αποτέλεσμα οι γονείς των παιδιών που η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα 15 χρόνια να είναι ανάστατοι!

Συμφωνα με το cretalive, οι άνδρες της Ασφάλειας γνώριζαν εδώ και καιρό τις "ορέξεις" του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού, αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν, τoν έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση και κατάφεραν αργά το βράδυ να τον συλλάβουν μέσα στο σπίτι του, την ώρα που βρισκόταν "παρέα" με δύο ανήλικα αγόρια.

Οι άνδρες της Ασφάλειας έχουν στα χέρια dvd και βιντεοκασέτες, καθώς ο εκπαιδευτικός φρόντιζε να καταγράφει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι πολλά από τα παιδιά μίλησαν αφού έπαψε πια να αποτελεί απειλή για εκείνα αφού τα εκβίαζε ότι αν άνοιγαν το στομα τους θα πάθαιναν μεγάλο κακό.

H αστυνομική έρευνα, κράτησε 10 ολόκληρους μήνες. Ο 47χρονος προσέγγιζε ανήλικους μαθητές, τους μετέφερε σε ερημικά σημεία στις παρυφές της πόλης του Ρεθύμνου και τα προέτρεπε, αρχικά να ασελγούν μεταξύ τους, και κατόπιν – σε αρκετές περιπτώσεις - με τον ίδιο.

Οι ασελγείς πράξεις συνέβαιναν, είτε σε σπίτια που διατηρούσε, είτε στο αυτοκίνητό του. Οι συνεννοήσεις μεταξύ του ιδίου και των ανήλικων παιδιών γίνονταν είτε μέσω κινητών τηλεφώνων, είτε μέσω «chat» σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Άγριο κράξιμο στον Βενιζέλο κατά την ορκωμοσία της κόρης του στο ΑΠΘ


Έντονα αποδοκίμασαν τον Υπ. Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, οι φοιτητές και οι παρευρισκόμενοι στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημείου Θεσσαλονίκης, στην οποία ορκιζόταν και η κόρη του υπουργού.


Μάλιστα οι αποδοκιμασίες ήταν τόσο έντονες που...


οι πρυτανικές αρχές αναγκάστηκαν να διακόψουν για λίγο την τελετή. 


Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα ολοκληρώθηκε η τελετή.


Ωστόσο, και κατά την έξοδο του από την Αίθουσα Τελετών ο Βενιζέλος άκουσε και πάλι γιούχα.



seleo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ - Τον έπιασαν στο κρεβάτι με δύο 13χρονους μαθητές

Σοκ - Τον έπιασαν στο κρεβάτι με δύο 13χρονους μαθητές

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της σύλληψης ενός 47χρονου εκπαιδευτικού στο Ρέθυμνο με την κατηγορία της παιδεραστίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η τοπική «Νέα Τηλεόραση», ο εκπαιδευτικός, ο οποίος είναι και προπονητής σε παιδικά τμήματα ομάδας του Ρεθύμνου, συνελήφθη επ' αυτοφόρω στο σπίτι του να ασελγεί σε δύο ανήλικα αγόρια.
Οι άνδρες της Ασφάλειας που παρακολουθούσαν εδώ και καιρό το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, τον συνέλαβαν χθες το βράδυ μέσα στο σπίτι του. Η αστυνομία έχει στη διαθέση της και dvd και βιντεοκασέτες με τις αρρωστημένες ορέξεις του 47χρονου, καθώςο ίδιος φρόντιζε να καταγράφει την κακοποίηση των παιδιών
Λέγεται πως τουλάχιστον 20 περιπτώσεις μικρών σε ηλικία παιδιών, τα οποία ντρέπονταν να πουν στους δικούς τους τι είχε συμβεί, καθώς φαίνεται πως ο εκπαιδευτικός τα είχε υπό καθεστώς απειλών.
Η είδηση έχει πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Ρέθυμνο, που δεν περίμενε ότι ο αυτός ο άνθρωπος θα έκρυβε τόσο καλά μία τέτοια διαφορετική πτυχή της προσωπικής του ζωής.
Πρόκειται για εκπαιδευτικό της Α' θμιας εκπαίδευσης, παντρεμένο, με παιδιά.
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου αναμένεται να γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις για την υπόθεση και το πως έφτασαν στη σύλληψη του εκπαιδευτικού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μητέρα των μαχών για το χαράτσι της ΔΕΗ

Η διαμάχη πολιτών και κράτους για το νέο χαράτσι στα ακίνητα μεταφέρεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τα επιχειρήματα όσων έχουν προσφύγει ενάντια στο ειδικό τέλος. Στην αντεπίθεση και οι ιδιοκτήτες διατηρητέων
Το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα συζητηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
Την Πέμπτη κατατέθηκε μία ακόμη προσφυγή που στρέφεται κατά του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών στα διατηρητέα κτίρια.
Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα συζητηθούν, μεταξύ των άλλων, οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Σωματείου "Έλληνες Φορολογούμενοι", ιδιοκτητών ακινήτων και άλλων, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η από 10.10.2011 απόφαση του υπουργού Οικονομικών η οποία επιβάλει το χαράτσι.
Τα επιχειρήματα κατά του νέου φόρου
Κεντρικός άξονας των επιχειρημάτων όσων έχουν προσφύγει είναι ότι το χαράτσι δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, η σύμβουλος Επικρατείας, Ευαγγελία Νίκα, θα αναπτύξει τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων (ΔΣΑ κ.λπ.) κατά του ειδικού τέλους, χωρίς ωστόσο να λάβει θέση επί των ισχυρισμών τους.
Σημειώνεται ότι στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δεν θα συζητηθούν όλες οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί (ο αριθμός τους είναι μεγάλος), αλλά μέρος αυτών.
Προσφυγή από ιδιοκτήτες διατηρητέων ακινήτων
Παράλληλα, 17 ιδιοκτήτες ακινήτων, μεταξύ αυτών και δικηγόροι, κατέθεσαν νέα προσφυγή κατά του έκτακτου τέλους, που υποστηρίζουν και αυτοί ότι είναι αντισυνταγματικό.
Όμως, για πρώτη φορά θέτουν ζήτημα για την επιβολή του τέλους στα διατηρητέα. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση προβλέπει ότι τα διατηρητέα απαλλάσσονται από το χαράτσι μόνο εφόσον είναι κενά, δεν επιφέρουν εισόδημα και δεν ιδιοκατοικούνται.
Όμως, η πρόβλεψη αυτή, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, διευκολύνει την εγκατάλειψη και πάντως τη μη τακτική συντήρηση κτιρίων που έχουν ενταχθεί στην κατηγορία των διατηρητέων, με αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων.
Ήδη, προσθέτουν, οι ιδιοκτήτες διατηρητέων επιβαρύνονται με μεγάλα χρηματικά ποσά για τη συντήρησή τους.
Με τον τρόπο αυτό, σημειώνουν, "τιμωρούνται οι επιμελείς κύριοι ή νομείς τους, που τα κατοικούν, τα φροντίζουν και τα συντηρούν, ως στοιχεία της εθνικής μας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, με επιπλέον φορολογικό βάρος, αντί να ενθαρρύνονται προς την κατεύθυνση της διάσωσης και της συντήρησής τους".
Και όλα αυτά, υπογραμμίζουν, τη στιγμή που η χώρα μας έχει επικυρώσει με νόμους διεθνείς συμφωνίες (πλέον των συνταγματικών προβλέψεων) για τη διάσωση και τη συντήρηση των διατηρητέων.
Επιπλέον, οι 17 ιδιοκτήτες ακινήτων τονίζουν: "Με τη νέα φορολογική λαίλαπα, λοιπόν, απομειώνεται η ήδη λειψή, από την πλευρά του Φορολογικού Δικαίου, προστασία της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, επιβαρύνονται επιπλέον οι ιδιοκτήτες ή νομείς διατηρητέων κτιρίων και διευκολύνεται εν τοις πράγμασι η καταστροφή της αρχιτεκτονικής μας πολιτισμικής κληρονομιάς, με συνέπεια να παραβιάζεται το άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασίας της".
Κατά του ειδικού τέλους έχει προσφύγει στο ΣτΕ και ο δήμος Χαλανδρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ναι Σκανδαλίδη στη διατήρηση των δικαιωμάτων φύτευσης οιναμπέλων.



ampeliaΤο μέλλον της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής αμπελοκαλλιέργειας με τη σημερινή του μορφή που βασίζεται στο μοντέλο των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων, μοντέλο που στηρίζουν κοινωνικοοικονομικά την ελληνική περιφέρεια, είναι περισσότερο διασφαλισμένο μετά από.... την επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδης στον Επίτροπο Γεωργίας D. Ciolos, τονίζει η ΚΕΟΣΟΕ σε ανακοίνωσή της. Στην επιστολή ο υπουργός υιοθετεί τις ανησυχίες και τα επιχειρήματα που επιφέρει η διάταξη για την απελευθέρωση των δικαιωμάτων φύτευσης των αμπελώνων από το 2015 και μετά και τάσσεται υπέρ της διατήρησής τους.
Η Ελλάδα συνεπώς γίνεται οριακό μέλος για την επίτευξη σχετικής πλειοψηφίας μεταξύ των 27 Κρατών – Μελών της ΕΕ, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση των απόψεων που αντίκεινται στην φιλελευθεροποίηση του ευρωπαϊκού αμπελοοινικού τομέα υπέρ των οικονομικά ισχυρών.
Η ΚΕΟΣΟΕ εκφράζει την ικανοποίησή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη, επισημαίνοντας ότι η απόφαση του Έλληνα υπουργού και των υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συμβάλλει σημαντικά στην αποφυγή επιπτώσεων όπως:
  • της υπερπαραγωγής που θα επιφέρει πτώση των τιμών, αφού θα προκληθούν αθρόες φυτεύσεις μη ελεγχόμενες
  • της κατάρρευσης των λιγότερο παραγωγικών αμπελουργικών περιοχών (μειονεκτικές, νησιωτικές) πολλές από τις οποίες η αμπελοκαλλιέργεια αποτελεί τη μόνη βιώσιμη δραστηριότητα, εις όφελος των πεδινών περιοχών
  • της δραστικής μείωσης των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων που αποτελούν το προφίλ της ευρωπαϊκής γεωργίας και ιδιαίτερα της ελληνικής που μεταφράζεται όχι μόνο σε αύξηση της ανεργίας, αλλά και θα έχει συνέπειες στην κοινωνικοοικονομική συνοχή των περιοχών
  • της αναστροφής της φήμης των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης με την φύτευση αμπελώνων εντός ή γύρω από τις ζώνες ΠΟΠ και ΠΓΕ
  • της απαξίωσης των παραγόμενων οινικών προϊόντων ποιότητας εξαιτίας της αύξησης των καλλιεργούμενων με αμπέλια επιφανειών και της μαζικής παραγωγής οίνων, όπως στις Τρίτες Χώρες (Αργεντινή).
  • της βιομηχανοποίησης της αμπελοκαλλιέργειας και της βιομηχανοποίησης ενός έντονα διαφοροποιημένου προϊόντος που είναι ο οίνος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Γενική δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και
Κτηνιατρικής ανακοινώνει ότι, δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση
εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διετή παράταση των ισχυουσών
συμβάσεων της δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά
περιοχών» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις»του

Π.Α.Α. 2007-2013. Η υποβολή φακέλων υποψηφιότητας για το εν λόγω
Πρόγραμμα , το οποίο απευθύνεται στους νομίμους κατόχους γεωργικής
εκμετάλλευσης υπευθύνους για τη διαχείρισή της, οι εκτάσεις των
οποίων ευρίσκονται στις ευπρόσβλητες από τη νιτρορύπανση ζώνες των
ΠΕ Βοιωτίας και Φθιώτιδας, γίνεται στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας
και Κτηνιατρικής της Π.Ε Βοιωτίας και Φθιώτιδας ή στις κατά τόπους
Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, λαμβάνοντας ηλεκτρονικό
πρωτόκολλο από το ηλεκτρονικό σύστημα, από τους υποψήφιους
ενδιαφερόμενους δικαιούχους αφού λάβουν γνώση των όρων και των
προϋποθέσεων για διετή παράταση των ισχυουσών συμβάσεων στη
δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών».
Πληροφορίες για το Πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να
πάρουν από τα κατά τόπους γραφεία της Υπηρεσίας μας, καθώς και από
τους Δήμους της Περιφέρειας μας οι οποίοι συμμετέχουν στο
Πρόγραμμα.
Η περίοδος υποβολής των φακέλων υποψηφιότητας ορίστηκε από
28/11/2011 έως 20/12/2011.
Σημειώνεται ότι , οι αιτούντες με ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2 και 3
καταθέτουν τις αιτήσεις ενίσχυσης μέχρι 8/12 , όσων το ΑΦΜ λήγει σε
4,5 και 6 μέχρι 12/12 , σε 7και 8 μέχρι 15/12, σε 9 και 0 μέχρι 20/12.
newfarm-greece
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο εδώλειο 19 καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δικάζονται για ζημία εκατοντάδων ευρώ στο Πανεπιστήμιο. Δικάζονται για ζημία εκατοντάδων ευρώ στο Πανεπιστήμιο.
Δικάζονται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανιών 19 καθηγητές , πρώην μέλη της Επιτροπής Ερευνών και του Τεχνικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την κατηγορία ότι προκάλεσαν ζημία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο τονίζεται:
"Είναι γνωστό ότι οι συνάδελφοι μας πρώην μέλη της Επιτροπής Ερευνών, ενήργησαν πάντα με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Πανεπιστημίου Κρήτης, στα πλαίσια της νομιμότητας και αποφάσεων της Συγκλήτου οι οποίες σε κάθε περίπτωση ελήφθησαν με απόλυτη διαφάνεια.
Στην περίπτωση των συναδέλφων πρώην μελών του Τεχνικού Συμβουλίου δεν υπήρχε καν θέμα ενέργειας αποφασιστικής ή οικονομικής υφής δεδομένου ότι το Τεχνικό Συμβούλιο είναι μόνο γνωμοδοτικό όργανο. Επίσης είναι γνωστό ότι οι περισσότερες από τις υποθέσεις αυτές δεν έχουν προχωρήσει σε καταλογισμό. Δυστυχώς οι συνάδελφοι αυτοί δικάζονται για μια σειρά από βαριά αδικήματα που όμως δεν διέπραξαν.
Είμαστε αλληλέγγυοι με τους άδικα ταλαιπωρούμενους συναδέλφους μας Πιστεύουμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, αναγνωρίζοντας τα πραγματικά γεγονότα, θα τους απαλλάξει άμεσα, βάζοντας τέλος στην πολύχρονη ταλαιπωρία τους. Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους, και να ενισχύσουν την παρουσία αντιπροσωπείας του Συλλόγου στη δίκη".
24h NewsRoom
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση από ΟΓΑ στις ασφαλιστικές εισφορές






ImageΜέχρι 31 Δεκεμβρίου και χωρίς αναπροσαρμογή των ποσών των εισφορών αλλά με τις τιμές που ίσχυαν στις 30-11-2011 (με βάση τη σχετική η αριθ. 1439/29-11-2011 απόφαση του Διοικητή του ΟΓΑ) θα δεχτεί πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.
Η σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρει τα εξής: Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛΤΑ, με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν σταλεί, μέχρι και την Παρασκευή 16-12-2011. Μετά την ημερομηνία αυτή θα μπορούν να τις πληρώσουν μόνο μέσω της ΑΤΕ, με την προσκόμιση  του ειδικού εντύπου για την ΑΤΕ (ΚΜΠ 639).
Για το πληρωτέο ποσό θα συμβουλεύεστε τους Πίνακες Υπόχρεων καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς Α΄ εξαμήνου 2011.
Η εν λόγω παράταση της προθεσμίας πληρωμής ισχύει και για τους οφειλέτες ασφαλισμένους στους οποίους εδόθη πρόσφατα η δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση του Ν. 3943/2011 χωρίς την υποβολή αίτησης, καθώς και σε όσους ασφαλισμένους έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους.
Συνεπώς, οι ενδιαφερόμενοι που οφείλουν ληξιπρόθεσμες εισφορές και έχουν λάβει την ειδική ειδοποίηση καταβολής εισφοράς, μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση χρησιμοποιώντας την ειδοποίηση αυτή, μέχρι 31-12-2011.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους ενδιαφερόμενους ότι είναι προτιμότερο να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛΤΑ, με την ειδοποίηση που τους έχει σταλεί, μέχρι 16-12-2011 και μάλιστα όσο το δυνατόν ενωρίτερα, για να αποφευχθούν λάθη και καθυστερήσεις στην ενημέρωση της μερίδας τους.
Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποφύγουν να πληρώσουν τις εισφορές τους μετά τις 16-12-2011, επειδή δεν θα υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια
επεξεργασίας των πληρωμών αυτών και σχετικής ενημέρωσης των μερίδων, με αποτέλεσμα στις επόμενες ειδοποιήσεις καταβολής εισφοράς, αλλά και στις βεβαιώσεις για φορολογική χρήση, να αναφέρονται λανθασμένα ποσά εισφορών.
Τα ανωτέρω περί παράτασης καταβολής των εισφορών και μη αναπροσαρμογής τους κατά το μήνα Δεκέμβριο 2011, ισχύουν και για τις εισφορές των υπόχρεων εργοδοτών (Ν. 3232/2004), οι οποίοι, όπως γνωρίζετε, μπορούν να πληρώνουν τις οφειλές τους (σύνολο ή μέρος) και μετά τη ληκτική ημερομηνία πληρωμής, με το ειδικό ειδοποιητήριο που τους αποστέλλεται από τον ΟΓΑ (ΑΤΕ ΚΜΠ 640).
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Από την Γενική /νση Περιφερειακής Αγροτικής
Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ανακοινώνεται ότι
δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και
Τροφίμων, Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για διετή
παράταση των σε ισχύ συμβάσεων Βιολογικής Γεωργίας.

)ς δικαιούχοι με δικαίωμα παράτασης στο πλαίσιο της
ράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία» μπορούν να κριθούν φυσικά
και νομικά πρόσωπα τα οποία πληρούν τις παρακάτω
προϋποθέσεις :
α) Υπέγραψαν σύμβαση μέχρι και την 31/12/2006 στο πλαίσιο
εφαρμογής του Μέτρου 3.1«Βιολογική Γεωργία» .
β) ιαθέτουν αγροτεμάχια στα οποία δεν έχει λήξει η περίοδος
δέσμευσης .
γ) Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτικών
Εκμεταλλεύσεων .
Περίοδος υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης για διετή
παράταση , ορίζεται η περίοδος από 29/11/2011 έως
23/12/2011.
Οι ενδιαφερόμενοι–υποψήφιοι δικαιούχοι διετούς
παράτασης υποβάλλουν στη /νση Αγροτικής Οικονομίας και
Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στις κατά
τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ) αίτηση
ενίσχυσης για διετή παράταση , πλήρως συμπληρωμένη .
Οι αιτούντες με ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3 καταθέτουν τις
αιτήσεις ενίσχυσης μέχρι 06/12/2011 , όσων το ΑΦΜ λήγει σε
4,5,6 μέχρι 14/12/2011 , σε 7 και 8 μέχρι 19/12/2011 , σε 9 και
0 μέχρι 23/12/2011.
Για περισσότερες πληροφορίες , οι ενδιαφερόμενοι
μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής και Ζωικής
Παραγωγής των Περιφερειακών Ενοτήτων, στα κατά τόπους
γραφεία των Υπηρεσίων μας, στους ήμους και τις ΕΑΣ στους
οποίους έχει γίνει η κοινοποίηση της Πρόσκλησης .
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Ενημέρωση για το AIDS από το Λαογραφικό Σύλλογο

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, οι γυναίκες του Λαογραφικού Συλλόγου Λιβαδειάς «Γαιτανάκι», μοίρασαν ενημερωτικό υλικό μαζί με τις χαρακτηριστικές κόκκινες κορδέλες, το διεθνές σύμβολο της επίγνωσης  και της επαγρύπνησης για το AIDS.
Η ανάγκη ενημέρωσης και πρόληψης για τη χώρα μας προβάλλει επιτακτική, καθώς υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Τα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα προκαλούν σοκ αφού καταγράφεται αύξηση 52,7%, και 1250% στον πληθυσμό των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών.
Βασικοί λόγοι μετάδοσης του ιού, οι τοξικομανείς και η παράνομη πορνεία, σε συνδυασμό με την παράνομη μετανάστευση. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τρία παιδιά (δύο αγόρια και ένα κορίτσι) έχουν προσβληθεί από τον ιό, λόγω της τοξικομανούς μητέρας τους (‘κάθετη’ μετάδοση).
Παγκόσμια σε σχέση με το 2009 ο αριθμός των φορέων αυξήθηκε κατά 3,3% και ο αριθμός των νέων μολύνσεων με τον ιό παράμεινε σταθερός στα 2,7 εκατομμύρια, δείχνοντας μια τάση μείωσης των νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με την UNAIDS.
Αντίθετα, ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με το AIDS μειώθηκε κατά 5,3% γιατί το σημερινό επίπεδο των ερευνών επιτρέπει να σωθούν περισσότεροι ασθενείς, σύμφωνα με του επιστήμονες.
«Πριν από λίγα μόνο χρόνια, θα φαινόταν υπερβολή να ανακοινώσουμε ότι το τέλος της επιδημίας του AIDS είναι κοντά, όμως η επιστήμη, η στήριξη της πολιτείας και η ανταπόκριση της κοινωνίας αρχίζουν να φέρνουν συγκεκριμένα και χειροπιαστά αποτελέσματα», υπογράμμισε ο Μισέλ Σιντιμπέ, εκτελεστικός διευθυντής της υπηρεσίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κλειστές» παραμένουν οι κάνουλες των τραπεζών


«Κλειστές» παραμένουν οι κάνουλες των τραπεζών προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά, κι ενώ το χρέος των τελευταίων μειώθηκε το μήνα Οκτώβριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης παρέμεινε αμετάβλητος, στο -2,2% τον Οκτώβριο.
Στις επιχειρήσεις, η κατάσταση βελτιώθηκε οριακά, καθώς η καθαρή ροή χρηματοδότησης ανήλθε στα 225 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής ροής 584 εκατ. ευρώ, το Σεπτέμβριο. Η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα σε σχέση με πέρυσι μειώθηκε κατά 0,4% έναντι μείωσης 0,9% τον προηγούμενο μήνα.
Αύξηση στη χρηματοδότηση κατά 12,5% σε σχέση με πέρυσι εμφάνισε ο κλάδος του ηλεκτρισμού – φωταερίου, ενώ ακολουθούν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Τη μεγαλύτερη μείωση εμφάνισε η χρηματοδότηση της γεωργίας.
Παράλληλα, το συνολικό υπόλοιπο των δανείων του ιδιωτικού τομέα προς τις τράπεζες μειώθηκε στα 251,1 δισ. ευρώ, έναντι 252,9 δισ. ευρώ τον περασμένο μήνα. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε καθώς οι αποπληρωμές δανείων ξεπέρασαν τις νέες εκταμιεύσεις τον Οκτώβριο
 newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη καθηγητής με την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων






Ένας 52χρονος καθηγητής Γυμνασίου κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικους μαθητές έναντι χρηματικής αμοιβής.   

Ο καθηγητής συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στο Χαλάνδρι, μαζί με έναν 17χρονο μαθητή, καθώς σε έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του ανήλικου ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 3,6 γραμμαρίων.

Στο αστυνομικό τμήμα που οδηγήθηκαν, ο 17χρονος κατέθεσε ότι λίγο πριν είχαν μεταβεί στην οικία του 52χρονου, ο οποίος προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στο σπίτι του καθηγητή βρέθηκε και κατασχέθηκε πορνογραφικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, καθώς και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 6,5 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκαλύφθηκε βιομηχανία πλαστών διπλωμάτων οδήγησης στην Θεσσαλονίκη

αυτοκίνητο, δίπλωμα οδήγησης, Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, Μάθημα οδήγησης, πλαστό δίπλω

Περισσότερα από εκατό άτομα, εμπλέκονται σε υπόθεση έκδοσης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης, που αποκαλύφθηκε στην Θεσσαλονίκη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.
Από την αστυνομία σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ιδιοκτητών σχολών οδήγησης, γιατρών, υπαλλήλων στην υπηρεσία συγκοινωνιών, και πολλών ακόμη πολιτών, ενώ όπως ανακοινώθηκε, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι οδηγοί «αγόραζαν» τα διπλώματα πληρώνοντας από 200 έως και 3.300 ευρώ, για το καθένα, ανάλογα με την περίσταση.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε έλεγχο φακέλου υποψήφιου οδηγού, στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών ανατολικής Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε είχε καταχωρηθεί ως επιτυχών, χωρίς να πάρει μέρος στις εξετάσεις.
Ύστερα από εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα αρχεία της παραπάνω υπηρεσίας αποκαλύφθηκε ότι είχαν εξαφανιστεί συνολικά 102 φάκελοι, ενώ άλλα 86 άτομα είχαν εξασφαλίσει παράνομα διπλώματα οδήγησης, χωρίς εξετάσεις, ενώ ορισμένοι είχαν απορριφθεί.
Στην υπόθεση εμπλέκονται επτά ιδιοκτήτες και δύο υπάλληλοι σχολών οδηγών, δύο γιατροί, τρεις υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών ανατολικής Θεσσαλονίκης ( ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί), καθώς επίσης και ένας ...εστιάτορας ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν μεσάζοντας.
Από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες, για πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση, ενώ οι 101, συνολικά, εμπλεκόμενοι, κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ των οποίων υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία, απάτη, χορήγηση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων και άλλων πιστοποιητικών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τώρα είναι αργά για ..ομολογίες αλήθειας, κύριε Προβόπουλε...

Τώρα είναι αργά για την αλήθεια, κύριε Προβόπουλε...
Οι ευθύνες σας είναι μεγάλες, καθώς συμμετείχατε στην παραπλάνηση του ελληνικού λαού με την πολιτική του Μνημονίου από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η ομολογία σας υποδηλώνει την πλήρη αποτυχία της εφαρμογής του Μνημονίου ως μοναδικής επιλογής για την αντιμετώπιση της δεινής κρίσης του χρέους.


Αναφερθείς στη διαχείριση του δημοσίου χρέους, ο κ. Προβόπουλος είπε:
«Μέχρι πέρυσι έλεγα ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Εάν η οικονομική πολιτική χειριζόταν με...
διαφορετικό τρόπο τα ζητήματα, το χρέος θα ήταν βιώσιμο». Αν... Αν... Αν...


Κύριε Προβόπουλε, γνωρίζετε ότι η σημερινή συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην Ευρωζώνη. Τα τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα σε συνδυασμό με τον λόγο του χρέους προς το μέγεθος της οικονομίας, ο οποίος σε περίοδο βαθιάς ύφεσης της οικονομίας εκτινάσσεται εκτός ελέγχου, έχουν ραγίσει τις αντοχές της κοινωνίας και του τραπεζικού συστήματος. Παράλληλα, το βαθύ έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας εξαντλεί τη δυνατότητα της Ελλάδας να παραμείνει συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές της.

Επίσης, η απαξίωση του τραπεζικού συστήματος, οι μαζικές εκροές των καταθέσεων και το γεγονός ότι ο ελληνικός δανεισμός είναι τετραπλάσιος –αναλογικά με το μέγεθος του ενεργητικού τους– από τον μέσο ευρωπαϊκό, έχουν συνθλίψει τις τράπεζες και την οικονομία. Ενώ το ελληνικό «ρίσκο», δηλαδή η έκθεση ξένων επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία, γίνεται χαρακτηριστικό προς αποφυγήν. Η ελληνική οικονομία χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά ως το αντιπαράδειγμα προς αποφυγήν σε αναλύσεις χρεοκοπίας και συγκρίσεις με άλλες οικονομίες.


Λοιπόν, χθες, ο διοικητής της ΤτΕ πήγε στη Βουλή για να ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών για την ενδιάμεση έκθεση της τράπεζας και εξέφρασε τον φόβο ότι η ύφεση της οικονομίας θα ξεπεράσει το 5,5% το τρέχον έτος, προβλέποντας ότι θα κινηθεί στο 5,8%. «Ελπίζω να μην επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για ύφεση 6,1%», είπε.
Αναφερθείς στα αίτια επιδείνωσης της ύφεσης, ο κ. Προβόπουλος επισήμανε την έλλειψη αποφασιστικότητας στην εφαρμογή της δημοσιονομικής προσαρμογής, σε συνδυασμό με τη μη περικοπή πρωτογενών δαπανών σε μόνιμη βάση.
Για το 2012 πρότεινε την εφαρμογή μιας πολιτικής ταχύτερης ανάκαμψης με έμφαση στη μείωση των πρωτογενών δαπανών και δημιουργίας πρωτογενών πλεονασμάτων με ρυθμούς ακόμα υψηλότερους από τους προβλεπόμενους.


Ενώ καίριας σημασίας είναι η επισήμανση του κ. Προβόπουλου για τις συνέπειες του «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων καθώς «πετροβολεί» την κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Συγκεκριμένα είπε: «Ακόμα και τώρα θα ήταν καλύτερα να είχαμε αποφύγει το “κούρεμα”, γιατί οι συνέπειες θα είναι χειρότερες στο μέλλον – και να θυμίσω την άποψη του πρωθυπουργού πάνω στο θέμα αυτό». Δηλαδή ο κ. Προβόπουλος είναι κατά του κουρέματος, και του 21% και του 50%!

Εξάλλου, ο κεντρικός τραπεζίτης έθεσε τέσσερις στόχους για τους επόμενους μήνες: την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων· την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας· τη δημοσιονομική εξυγίανση· την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Ο κ. Προβόπουλος έδωσε στοιχεία σχετικά με τη μείωση των τραπεζικών καταθέσεων, σύμφωνα με τα οποία το 2010 έφτασε τα 28 δισ. ευρώ ενώ από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2011 η μείωση ήταν 26,2 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο χρόνος δεν έχει τελειώσει. Μόνο το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 13 - 14 δισ. ευρώ.

Σχετικά με τυχόν συμμετοχή των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων στο «κούρεμα», είπε ότι, αν συμμετείχαν, οι απώλειές τους θα κυμαίνονταν μεταξύ 11,5 - 12 δισ. ευρώ «και δεν ξέρω πώς η κυβέρνηση σκοπεύει να αναπληρώσει αυτές τις απώλειες», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, εξάλλου, αν η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής θα αρκούσε για να καλυφθεί το έλλειμμα, ο κ. Προβόπουλος απάντησε ότι «θα ήταν ουτοπικό να πιστεύουμε ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό».
Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής «θα μπορούσε να καλύψει ένα μεγάλο μέρος του ελλείμματος».


Z.Zήκου

greece-salonika
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιστατικά ψώρας στις φυλακές της Άμφισσας


Τι απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης

Απάντηση σχετικά με δημοσίευμα ιστοσελίδας που αφορά σε καταγγελίες για περιστατικά ψώρας στις φυλακές Άμφισσας έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι :

Δεν είναι αληθές ότι 200 από τους 250 κρατούμενους νοσούν από ψώρα.

Το αληθές είναι ότι στο εν λόγω Κατάστημα Κράτησης παρουσιάστηκαν 7 περιστατικά ψώρας σε θάλαμο αλλοδαπών. Ήδη, το βαρύτερο από αυτά αντιμετωπίζεται με νοσηλεία στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, ενώ τα υπόλοιπα ηπιότερα αντιμετωπίζονται στο Κατάστημα με επίβλεψη γιατρού μετά από οδηγίες του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Διεύθυνσης Υγείας Άμφισσας.

Η Διεύθυνση του Καταστήματος έλαβε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα και εφαρμόζει τις πιο πάνω οδηγίες που αφορούν επάλειψη με σπρέι, διατήρηση καθαρών ρούχων και αλλαγή κλινοσκεπασμάτων.

Η νόσος δεν θεωρείται επιδημική, σύμφωνα με τα όσα έθεσαν υπόψη του διευθυντή του Καταστήματος οι ως άνω υγειονομικοί φορείς.

Με εντολή του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γιώργου Πεταλωτή καθώς και του Ειδικού Γραμματέα, κ. Μαρίνου Σκανδάμη η Διεύθυνση του Καταστήματος ξεκινά επίσης πρόγραμμα προληπτικής αντιμετώπισης σε όλους τους κρατούμενους του θαλάμου, στον οποίο παρουσιάστηκαν τα περιστατικά προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα μετάδοσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκληρές εικόνες: Zύγιζε μισό τόνο και κατάφερε να χάσει το μισό του βάρος.


Σκληρές εικόνες: Zύγιζε μισό τόνο και κατάφερε να χάσει το μισό του βάρος..
Ο 50χρονος Βρετανός Paul Mason, ο οποίος πριν από δύο χρόνια ζύγιζε πάνω από 380 κιλά και είχε «κατακτήσει» τον τίτλο του πιο παχύσαρκου άντρα στον κόσμο, κατάφερε να χάσει σχεδόν το μισό του βάρος!

Ο Mason υπεβλήθη σε γαστρικό bypass όταν οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι κινδύνευε άμεσα η ζωή του και πως ανά πάσα στιγμή μπορούσε να πεθάνει!






Τώρα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις για να αφαιρεθεί το έξτρα δέρμα, που έχει στο στομάχι, τα χέρια και τα πόδια του! Όμως, οι γιατροί δεν του το επιτρέπουν ακόμη, καθώς επιμένουν ότι πρώτα πρέπει να διατηρήσει το βάρος του σε σταθερά επίπεδα.



Πλέον είναι σε θέση να μετακινείται με τη βοήθεια ενός αναπηρικού αμαξιδίου. «Θέλω βοήθεια. Χρειάζομαι την επέμβαση για να μπορέσω να "ζήσω" ξανά σα φυσιολογικός άνθρωπος» λέει ο ίδιος.



Ο πρώην ταχυδρομικός υπάλληλος στο παρελθόν είχε φτάσει να ζυγίζει μισό τόνο. Κατανάλωνε 20.000 θερμίδες τη μέρα, 10 φορές πάνω από το φυσιολογικό όριο για ένα μέσο άντρα.

Λέει ότι η μανία του με το φαγητό ξεκίνησε στα 20 του, όταν έχασε τον πατέρα του και επιδεινώθηκε όταν λίγο καιρό μετά έχασε και τη μητέρα του.



πηγή:ola-xima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κιλκίς: Κατακρεούργησε με κουζινομάχαιρο τη γειτόννισά της και ήπιε φυτοφάρμακο!

Φρικτό έγκλημα συγκλονίζει την τοπική κοινωνία - Η δολοφόνος χτύπησε το κουδούνι της 75χρονης και όταν της άνοιξε, της επιτέθηκε με κουζινομάχαιρο!

Όλα έγιναν στο χωριό Νέο Αγιονέρι του Κιλκίς, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (29-11-2011). Μια 69χρονη, που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, χτύπησε το κουδούνι της 75χρονης γειτόνισσάς της. Η άτυχη γυναίκα της άνοιξε την πόρτα και τότε η 69χρονη, σε κατάσταση αμόκ, την μαχαίρωσε στο λαιμό και τον θώρακα. Σταμάτησε όταν το θύμα της έπεσε νεκρό στην είσοδο του σπιτιού.

Τραγική φιγούρα η κόρη της 75χρονης, που την ώρα του φονικού επέστρεφε στο σπίτι. Πρόλαβε - όπως είπε στους αστυνομικούς - να δει την δολοφόνο της μητέρας της, να φεύγει με ματωμένα χέρια. Έτρεξε αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Η δολοφόνος άρχισε να τρέχει και πρόλαβε να απομακρυνθεί.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και λίγες ώρες αργότερα, η ψυχοπαθής-δολοφόνος, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Κοντά της βρήκαν ένα μπουκάλι φυτοφάρμακο, που είχε πιει για να αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με το kilkistoday.gr, η 69χρονη νοσηλεύεται φρουρούμενη στο νοσοκομείο της πόλης. Στην αυλή του σπιτιού της, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 29 εκατοστών ως μέσο τέλεσης της ανθρωποκτονίας.

Η υπόθεση συγκλονίζει την τοπική κοινωνία και τα επόμενα επεισόδια θα παιχτούν στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί τα ζώα προβλέπουν τους σεισμούς;


Τα ζώα μπορεί να αντιλαμβάνονται τις χημικές αλλαγές … που συμβαίνουν στα επιφανειακά ύδατα λίγο πριν από ένα σεισμό, γεγονός που εξηγεί τη συχνά ανήσυχη συμπεριφορά και την "μαντική" ικανότητά τους, που έχει παρατηρηθεί σε όλη τη Γη από πολύ παλιά. Η νέα αυτή επιστημονική εκτίμηση βασίστηκε στην παρατήρηση μίας ομάδας βατράχων που εγκατέλειψαν την λιμνούλα τους στην περιοχή Λ' Ακουίλα της Ιταλίας, λίγες μέρες πριν λάβει χώρα ο καταστροφικός σεισμός το 2009.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον γεωφυσικό Φρίντμαν Φρόιντ της NASA και τη βιολόγο Ραχήλ Γκραντ του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Βρετανίας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο διεθνές περιοδικό για θέματα ερευνών περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας "International Journal of Environmental Research and Public Health", σύμφωνα με το BBC, πιστεύουν ότι η παρατήρηση της συμπεριφοράς των ζώων θα πρέπει να ενσωματωθεί επίσημα στις μεθόδους πρόβλεψης των σεισμών και συστήνουν τη συνεργασία γεωλόγων και βιολόγων, ώστε να μελετηθεί καλύτερα το θέμα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα πετρώματα στον φλοιό της Γης, που υφίστανται ισχυρές τεκτονικές πιέσεις λίγο πριν από ένα σεισμό, απελευθερώνουν φορτισμένα σωματίδια, τα οποία αντιδρούν με τα νερά, προκαλώντας μια σειρά από χημικές μεταβολές. Τα ζώα, που ζουν μέσα στο νερό ή κοντά σε αυτό, έχουν μεγάλη ευαισθησία σε αυτές τις αλλαγές και έτσι είναι σε θέση να τις ανιχνεύσουν ακόμα και μέρες πριν ο σεισμός συμβεί.

Οι βάτραχοι-μετανάστες της Λ' Ακουίλα δεν συνιστούν μεμονωμένη περίπτωση, καθώς στη διάρκεια της παγκόσμιας ιστορίας έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με διάφορα ζώα (ερπετά, αμφίβια, ψάρια κ.α.) που συμπεριφέρονταν ασυνήθιστα ή έφευγαν μακριά από μία περιοχή όπου σύντομα επρόκειτο να "χτυπηθεί" από σεισμό. Για παράδειγμα, στην Χαϊτσένγκ της Κίνας, το 1975, μέχρι και ένα μήνα πριν συμβεί ένας μεγάλος σεισμός, οι κάτοικοι παρατήρησαν τα φίδια να ξετρυπώνουν μόνα τους από τις φωλιές τους και μάλιστα μέσα στον χειμώνα, δηλαδή στο μέσο της χειμερίας νάρκης τους, αψηφώντας θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, παρόλο που κάτι τέτοιο ήταν σχεδόν αυτοκτονία για τα ψυχρόαιμα ερπετά. Το 2009, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, οι κάτοικοι είδαν να βγαίνουν στις ακτές δεκάδες καλαμάρια που ζουν σε μεγάλο βάθος (200-600 μέτρων), λίγες ώρες πριν συμβεί ένας μεγάλος σεισμός.

Στην περίπτωση των περίπου 100 βατράχων της Λ'Ακουίλα, η κοινότητά τους εξαφανίστηκε από την περιοχή περίπου τρεις μέρες πριν το σεισμό. Οι ερευνητές έκαναν εργαστηριακά πειράματα και επιβεβαίωσαν ότι οι τεκτονικές δυνάμεις μεταβάλλουν την χημική σύνθεση των γήινων υδάτων. Τα φορτισμένα σωματίδια που απελευθερώνονται από τα συμπιεζόμενα πετρώματα λίγο πριν από ένα σεισμό, μεταδίδονται και στα γειτονικά πετρώματα, ώσπου φθάνουν στην επιφάνεια της Γης και αντιδρούν με τον αέρα της ατμόσφαιρας, μετατρέποντας τα μόρια της σε ιόντα. Αυτά τα αερομεταφερόμενα θετικά φορτισμένα ιόντα, σύμφωνα με προηγούμενες ιατρικές μελέτες, προκαλούν πονοκεφάλους και ναυτία στους ανθρώπους και αυξάνουν στο αίμα των ζώων το επίπεδο της σεροτονίνης, της ορμόνης του στρες, κάνοντάς έτσι πιο ανήσυχα και φοβισμένα.

Παράλληλα, τα ιόντα αυτά αντιδρούν με το νερό, μετατρέποντάς το σε υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτή η χημική αλυσίδα συμβάντων μπορεί να μετατρέψει τις αβλαβείς οργανικές ύλες μίας λιμνούλας ή της θάλασσας σε τοξικές ουσίες, αναγκάζοντας τα υδρόβια ζώα να σπεύσουν να φύγουν από τη συγκεκριμένη περιοχή. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο μηχανισμό που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω, ώστε να κατανοηθεί καλύτερα.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η μελέτη τους φέρνει στο φως για πρώτη φορά με επιστημονικό τρόπο ένα πιθανό γεωλογικό, χημικό και βιολογικό μηχανισμό που, μέσα από διάφορες αλληλεπιδράσεις, τελικά αλλάζει τη συμπεριφορά πολλών ζώων πριν τους σεισμούς, βοηθώντας έτσι στην πρόγνωση αυτών των καταστροφικών φυσικών φαινομένων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το laptop ένοχο για την αποδυνάμωση του σπέρματος



Μια επιστημονικά ενδιαφέρουσα έρευνα ενοχοποιεί την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται κατά την ασύρματη χρήση του laptop, για την αποδυνάμωση του ανδρικού σπέρματος.Οι αργεντίνοι ερευνητές έβαλαν δείγματα σπέρματος από 29 υγιείς άνδρες κάτω από ένα laptop που λειτουργούσε ασύρματα.Μετά από τέσσερις ώρες τα δείγματα είχαν σχεδόν καταστραφεί. Το 25% των σπερματοζωαρίων δεν παρουσίαζαν οποιαδήποτε κινητικότητα συγκριτικά με το 14% των δειγμάτων που είχαν τοποθετηθεί στις ίδιες συνθήκες θερμοκρασίας, αλλά μακριά από τον υπολογιστή.Επίσης το 9% των σπερματοζωαρίων παρουσίασαν....
βλάβες στο DNA, ποσοστό τριπλάσιο από τα δείγματα που βρίσκονταν μακριά από τον υπολογιστή.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Fertility and Sterility και ενισχύει την ανησυχία που έχει ήδη δημιουργηθεί με βάση παρόμοια αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών.

Από την άλλη μεριά πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι το πείραμα είναι ενδιαφέρον από ερευνητικής και βιολογικής άποψης, αλλά εκτιμούν ότι δεν ανταποκρίνεται σε έναν πραγματικό κίνδυνο για την ανδρική γονιμότητα.

vita.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ κονσέρβας ψαριού σε λάδι...


...γιατί ανιχνεύτηκε η χημική ένωση βενζοπυρένιο...
Για τη διακίνηση κονσέρβας ψαριού σε λάδι, στην οποία ανιχνεύτηκε η χημική ένωση βενζοπυρένιο, σε συγκέντρωση υψηλότερη των μέγιστων επιτρεπόμενων ορίων, ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές,
Πρόκειται για κονσέρβα ψαριού, με την εμπορική επωνυμία "DEDUKAS - Γαύρος καπνιστός σε λάδι- Sprotten gerauchert in Pflanzenol", προέλευσης Λιθουανίας, που διακινήθηκε από την ελληνική εταιρεία "ΑΦΟΙ Κεσίδη ΟΕ" (Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης), σε συσκευασία των 160 g. Ο αριθμός παρτίδας του προϊόντος είναι LT 29 Z1 και η ημερομηνία λήξης είναι 27/01/2014.
Ο ΕΦΕΤ, απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν...

nonews-news
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα


Στις 2 Δεκεμβρίου

1823: Ο αμερικανός πρόεδρος Τζέιμς Μονρόε σε ομιλία του στο Κογκρέσο απαιτεί να μειωθεί η επιρροή των Ευρωπαίων στο δυτικό ημισφαίριο. Ο λόγος του αυτός θα μείνει στην ιστορία ως Δόγμα Μονρόε. Στην ίδια ομιλία του αναγνωρίζει ότι έχει δημιουργηθεί ήδη κυρίαρχη ελληνική επικράτεια και προτείνει στο Αμερικανικό Κογκρέσο την αποστολή αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα.

1824: Οι Κυβερνητικοί του Κουντουριώτη καταλαμβάνουν την Τριπολιτσά, έδρα των Αντικυβερνητικών του Κολοκοτρώνη κατά τις εμφύλιες συγκρούσεις στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.

1901: Η Gillette κατοχυρώνει την πρώτη ξυριστική λεπίδα μιας χρήσης.

1905: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Θίοντορ Ρούσβελτ παρακολουθεί αγώνα αμερικάνικου ποδοσφαίρου μεταξύ ναυτικού και στρατού (6-6), κατά τον οποίο 11 παίκτες τραυματίζονται. Ο πρόεδρος απειλεί να καταργήσει το σπορ, αν δεν θεσπιστούν κανόνες για τη σωματική ασφάλεια των παικτών.

1923: Γεννήθηκε η Μαρία Κάλλας, ελληνοαμερικάνα λυρική καλλιτέχνιδα.

1925: Γεννήθηκε ο Ζακ Λακαριέρ, φιλέλληνας και ελληνιστής συγγραφέας. (Ελληνικό Καλοκαίρι)

1944: Γεννήθηκε ο Διονύσης Σαββόπουλος, τραγουδοποιός.

1944: Πέθανε ο Φίλιππο Τομάσο Μαρινέτι, ιταλός ποιητής, συγγραφέας και εκδότης, ο πατέρας του φουτουρισμού.

1979: Ο Νίκος Γκάλης κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό μπάσκετ με την ομάδα του Άρη και σημειώνει 30 πόντους σε αγώνα της ομάδας του με τον Ηρακλή.

1980:Πέθανε η Ρόζα Εσκενάζυ, ρεμπέτισσα.

2008: Πέθανε η Μαργαρίτα Καραπάνου, συγγραφέας. Το μυθιστόρημά της Ο Υπνοβάτης θεωρείται ένα από τα κορυφαία της νεοελληνικής πεζογραφίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ