Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Οι καλύτερες ατάκες στο twitter για την σύλληψη του Γαβαλά!


Χαμός γίνεται σήμερα στο #gavalas στο twitter με τα μηνύματα για τον Λάκη Γαβαλά να πέφτουν βροχή. 




Διαβάστε τις κορυφαίες ατάκες...















Δε προλαβε να ΛΑΚ-ισει


Τώρα αντί για την Ψαρρού, θα είναι στην Ψειρού


Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό η αστυνομία στον Λάκη Γαβαλά. Δεν μιλώ για την σύλληψη αλλά για το ότι αποκάλυψε την ηλικία του!  (59 ετών)


Του χρόνου στο #TEDxAth ειδική προβολή το ντοκιμαντέρ Παπαχελά «Fabκελλι» για τη ζωή του #Gavalas Θα ακολουθήσει δενδροφύτευση στην Τσακάλωφ


Ξεχάστε το κελί 33 του Μαργαρίτη! Στο κελί εξήντα εννέα μ’ είχαν στον Κορυδαλλό Και στο μπάνιο ήταν ωραία το σαπούνι σαν πετώ


Φήμες λένε μεσίστιες οι σημαίες στη Μύκονο…. μετά τη σύλληψη του Γαβαλά.


Οι κρατούμενοι τραγουδούν I should be so lucky, Λάκη, Λάκη, Λάκη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι «παίζουν» οι εφημερίδες της Κυριακής


Τα πρωτοσέλιδα του αυριανού Τύπου

Για υπόγειες διεργασίες για το σχηματισμό νέου κόμματος με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, για παιχνίδια των κομμάτων αλλά και ένα δίδυμο της συμφοράς Μέρκελ - Σαρκοζί κάνουν αναφορά στα πρωτοσέλιδα τους οι αυριανές Κυριακάτικες εφημερίδες.





















Διαβάστε Περισσότερα »

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του παιδεραστή προπονητή!


Τι αναφέρει η γενική αστυνομική διεύθυνση της περιφέρειας Κρήτης για το κτήνος του Ρεθύμνου


Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του 47χρονου εκπαιδευτικού και προπονητή καλαθοσφαίρισης παιδικών - εφηβικών τμημάτων, που ασελγούσε εις βάρος ανηλίκων στο Ρέθυμνο, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία.


Πρόκειται για τον...




Σειραγάκη Νικόλαο του Ματθαίου, και της Κλεάνθης.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης της περιφέρειας Κρήτης, τα παραπάνω προσωπικά στοιχεία δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από εισαγγελική διάταξη, για λόγους προστασίας των ανηλίκων και του εν γένει κοινωνικού συνόλου και την πραγμάτωση της αξίας της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.


Ο 47χρονος εκπαιδευτικός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.






από 24GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Αχ ρε παλιομισοφόρια τι τραβάν για σας τ' αγόρια!!!



Τα σεξιστικά σχόλια τύπου «καλτσοδέτα», αλλά και κάποια πολιτικής απαξίωσης, στέλνουν τρία στελέχη του κινήματος στο πειθαρχικό του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Το θύμα των σχολίων, Εύα Καϊλή,  αποφάσισε να μην αφήσει να περάσει έτσι αυτή η υπόθεση και να στείλει από τα «αυτί και στον δάσκαλο» όσους την είχαν επικρίνει και πληγώσει για την στάση της εκείνες τις δύσκολες ημέρες για την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Πρώτος ο Σωκράτης  Ξυνίδης, που θα απολογηθεί ενώπιον του πειθαρχικού για την έκφραση «καλτσοδέτα» με την οποία στόλισε την Εύα Καϊλή.

Ο Στάθης Κουτμερίδης βαρύνεται για την εξής δήλωση:  «Πολύ μεγάλο πολιτικό πρόσωπο η κυρία Καϊλή.  Εφόσον το πολιτικό σύστημα έμεινε στην αξιολόγηση της κυρίας Καϊλή, εγώ δεν αισθάνομαι και τόσο σίγουρος πως θα έχουμε θετική προοπτική».
Ο δε Χάρης Καστανίδης είχε χρησιμοποιήσει ειρωνικά σχόλια τύπου «έχει γεμίσει με την παρουσία της το κάδρο της πολιτικής».

Τα όργανα του ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν έχουν συνεδριάσει ακόμη, δελφίνοι και μη είναι στα «κάγκελα» περιμένοντας τον Γιώργο Παπανδρέου να αποφασίσει εάν θα δώσει τα κλειδιά της Ιπποκράτους, η ευρωζώνη καταρρέει, και μετά λένε πως φταίει ο φονιάς…..
briefingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

29 οι συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο πάνω απο 32 εκατ. ευρώ




Τόσοι έχουν συλληφθει για χρέη προς το Δημόσιο και μη απόδοση ΦΠΑ.

Απο τότε που άρχισαν οι συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο και μη καταβολή ΦΠΑ έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα 29 άτομα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Πάτρα ενώ σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, το συνολικό ποσό των οφειλών ανέρχεται στα 32.081.389,06 ευρώ.

Οι 14 συλλήψεις έγιναν στο Λεκανοπέδιο Αττικής, οι 12 στη Θεσσαλονίκη, μία στην Πάτρα και άλλες 2 στη Ρόδο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Αποτελεσματα της 10ης Αγωνιστικης στην Α' Βοιωτίας

ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ  1-0
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΑΕΣ ΕΛΕΩΝΑΣ           4-0
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ  3-0
ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ - ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΘΗΒΑΣ    0-4
ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ - ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ      2-0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ - ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ  1-2
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΑΣ - ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΕΣ      1-2
ΑΕ ΔΗΛΕΣΙ - ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ   Αυριο
thivaspor1
Διαβάστε Περισσότερα »

Από τα μπουζούκια στις χειροπεδες ο Λάκης Γαβαλάς


Φρόντισε να εξαφανίζει τα ίχνη του εδώ και καιρό
Στην Ευελπίδων με χειροπέδες ο Λάκης Γαβαλάς


Για μια εβδομάδα, ο Λάκης Γαβαλάς ήταν ο πιο... καταζητούμενος Έλληνας για χρέη προς το Δημόσιο. 


Τελικά, τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών και όπλων κατάφεραν να τον εντοπίσουν, όχι σε κάποιο από τα σπίτια του ή στο γραφείο του, άλλα...


στο πρώτο τραπέζι νυχτερινού κέντρου, να διασκεδάζει παρέα με επώνυμους Αθηναίους…


Έτσι, αφού ο Λάκης Γαβαλάς έφυγε από το «Διογενής Παλλάς», με κατεύθυνση το Κολωνάκι, έγινε επιχείρηση και συνελήφθη, χωρίς φυσικά να φέρει την παραμικρή αντίσταση.


Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο γνωστός επιχειρηματίας δήλωνε άλλες διευθύνσεις κατοικίας και αλλού έμενε, με αποτέλεσμα να εξαφανίζει τα ίχνη του, καθώς, όπως φαίνεται, γνώριζε ότι είναι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, αφού δεν είχε καταβάλει ΦΠΑ, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.


Τελικά το βράδυ της Παρασκευής έφτασε μια πληροφορία που έλεγε πως ο Λάκης θα πήγαινε για διασκέδαση...


Τα στελέχη του ΣΔΟΕ τον εντόπισαν στο πρώτο τραπέζι μαζί με επώνυμους επιχειρηματίες να διασκεδάζει...


Έτσι, όταν στις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου έφυγε από τη λεωφόρο Συγγρού για το Κολωνάκι, το κλιμάκιο τον ακολούθησε και, μόλις πήγε να μπει σε ένα από τα σπίτια του, έκαναν έφοδο και τον συνέλαβαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι κρύβει η δήλωση βόμβα Βενιζέλου για το φορολογικό σύστημα

Τι κρύβει η δήλωση βόμβα Βενιζέλου για το φορολογικό σύστημα

Ανύπαρκτο χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος το φορολογικό σύστημα, στον έντονο απόηχο των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το μέτρο του Τέλους Ακινήτων αυτό καθ' αυτό, αλλά και ο τρόπος είσπραξης του!
Οι δηλώσεις αυτές προκαλούν αίσθηση αν λάβει κανείς υπόψιν ότι το νέο Φορολογικό όχι μόνο έχει καθυστερήσει να φτάσει στη Βουλή, αλλά συν τοις άλλοις ενώ αρχική πρόθεση ήταν να αποτελέσει ένα νομοσχέδιο- μαμούθ, που θα έφερνε ανατροπές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της φορολογίας, έχει... φυλλοροήσει και όπως φαίνεται θα κατατεθεί... αποψιλωμένο στην Εθνική αντιπροσωπεία.
Ειδικότερα, υπό την ασφυκτική πίεση της Τρόικα, πέρασε ήδη ένα ευρύ πλέγμα αλλαγών στη φορολογία εισοδήματος, χωρίς καλά- καλά να έχουν μελετηθεί οι επιπτώσεις από τη δραματική μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ και το «ψαλίδισμα» των φοροαπαλλαγών και κυρίως χωρίς να έχουν θεσμοθετηθεί «αντίβαρα» με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, που όπως παραδέχθηκε τόσο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος όσο και ο κ. Βενιζέλος είναι η βασική αιτία για τη λήψη όλων αυτών των άδικων και επώδυνων εισπρακτικών μέτρων της τελευταίας διετίας.
Μάλλον στο... πόδι θα είναι και η δεύτερη δέσμη μέτρων που θα αφορούν στην ήδη αποφασισμένη κατάργηση του ΚΒΣ, καθώς ενώ θα πρέπει να συνεκτιμηθούν οι επιπτώσεις από τη μείωση των προστίμων -τα οποία βεβαιώνονται αλλά δεν εισπράττονται- με μέτρα για το περιορισμό του περιθωρίου φοροαποφυγής συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται επί του παρόντος. Οσο για το «πακέτο» των διατάξεων για τη φορολογία των ακινήτων, μόνο και μόνο η πρόθεση μονιμοποίησης του Νέου Τέλους Ακινήτων μαρτυρά τις όχι και τόσο αγαθές προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών, πόσο μάλλον όταν δρομολογείται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα όρια των εμπορικών.
Οσο για την αφορμή των δηλώσεων Βενιζέλου περί ανυπαρξίας του φορολογικού συστήματος -τους διαλυμένους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς- οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει πρόθεση νομοθετικής παρέμβασης που θα αφορά στην αναδιάταξη των υπηρεσιών, καθώς όπως αναφέρουν υπηρεσιακοί παράγοντες, ήδη έχουν ξεκινήσει συγχωνεύσεις και αναβαθμίσεις εφοριών (!), με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους. Το ερώτημα είναι, βέβαια, τι θα πει η Τρόικα ή μάλλον γιατί επιμένει στο ότι χρειάζεται... ξήλωμα του μηχανισμού...
Διαβάστε Περισσότερα »

Tο «timing» της επίσκεψης Μπάιντεν


  • Μπίζνες,
  • Σκοπιανό και
  • ΑΟΖ στο "τραπέζι" των συναντήσεων του αμερικανού αντιπροέδρου.
  • Η "πόρτα" στον Καρατζαφέρη.

Πλούσιο αναμένεται να είναι το πρόγραμμα της επίσκεψης του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη χώρα μας, σε μία κρίσιμη οικονομικά αλλά πολιτικά συγκυρία:
Από την μία η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας του τουρισμού αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων, γεγονός που επισημαίνουν οικονομικοί παράγοντες, ενώ από την άλλη στην ατζέντα είναι βέβαιο πως θα βρεθεί η πολυαναμενόμενη έκβαση της προσφυγής των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο που αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΓΔΜ κατέθεσε προσφυγή στη Χάγη στις 17 Νοεμβρίου 2008, λίγους μήνες μετά την άσκηση του Ελληνικού βέτο επί κυβερνήσεως Καραμανλή στην ένταξη της ΠΓΔΜ στον ΝΑΤΟ, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι έχει παραβιάσει το Αρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, το οποίο προβλέπει ότι η Αθήνα δεν θα εμποδίσει την είσοδο των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς με τη χρήση της προσωρινής τους ονομασίας.

Ο κ. Μπάιντεν έχει υπάρξει σταθερός υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ενώ το όνομα του έχει στο παρελθόν βρεθεί πίσω από ψηφίσματα υπέρ της χώρας μας σε θέματα όπως η Κύπρος, το Πατριαρχείο, το Αιγαίο και τα Σκόπια.

Ενδιαφέρον αποκτά η άφιξη Μπάιντεν εφόσον συσχετιστεί και με την προτεραιότητα του νέου υπ. Εξωτερικών Στ. Δήμα στον καθορισμό και την κήρυξης ελληνικής ΑΟΖ, καθώς το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά τους ισχυρούς "παίκτες" που καλοβλέπουν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης θα μεταβεί στην Ελλάδα έπειτα από τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία, η οποία ξεκινά σήμερα. Ο κ. Μπάιντεν θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στην ατζέντα της παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και η παρουσία του σε σύνοδο επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη.

Η ατζέντα των συναντήσεων του κ.Μπάιντεν στην Αθήνα περιλαμβάνει τετ α τετ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και με τους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά. Αξίζει να σημειωθεί ο εκνευρισμός του κ.Καρατζαφέρη για την άρνηση του κ.Μπάιντεν να τον συναντήσει στην Αθήνα λόγω των ισχυρών αντιδράσεων των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων για τις αντισημιτικές θέσεις στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα χειρότερα έρχονται για την Τουρκία


Οι αποδόσεις των τουρκικών ομολόγων διετούς διάρκειας αναρριχήθηκαν στο 10,9%, από το 8,4% που ήταν στο τέλος του Σεπτεμβρίου.



Οι αποδόσεις των ομολόγων της Τουρκίας αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι των υπόλοιπων αναδυόμενων αγορών, αλλά και πάλι δεν μπορούν να δελεάσουν τους μεγαλύτερους επενδυτές του κόσμου, οι οποίοι τονίζουν πως..."αυτοί που χαράσσουν την οικονομία της χώρας δεν θα καταφέρουν να περιορίσουν τον πληθωρισμό, εκτός εάν λάβουν μέτρα για την αργή ανάπτυξη".
Οι αποδόσεις των τουρκικών ομολόγων διετούς διάρκειας αναρριχήθηκαν στο 10,9%, από το 8,4% που ήταν στο τέλος του Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφεται ανάμεσα σε 16 αναπτυσσόμενες χώρες που παρακολουθούνται από την JPMorgan Chase.
Βέβαια οι τακτικοί φίλοι-αναγνώστες του Greece Salonika γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί εντός ολίγου στην Τουρκική οικονομία καθώς -παρά τις αρλούμπες που αναμεταδίδουν άσχετα ελληνικά μμε- έχουμε ήδη εντοπίσει και τονίσει κάποια σημάδια που προιδεάζουν για την καταιγίδα που έρχεται και πρόκειται να πλήξει με σφοδρότητα την οικονομία αλλά και τον ...μεγαλοιδεατισμό των γειτόνων:
greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κι όμως αυτές οι φωτογραφίες είναι αληθινές!


Όσο απίστευτο και αν φαίνεται αυτές οι φωτογραφίες είναι αληθινές!!
Υπάρχουν ορισμένες φωτογραφίες που κοιτάζοντας τις ο θεατής, θα ορκίζονταν ότι είναι βγαλμένες από το γνωστό πρόγραμμα επεξεργασίας Photoshop.
Στην εποχή που η αλλοίωση και η παραποίηση μίας εικόνας είναι εφικτή μόνο με μερικά «κλικ» που ο καθένας μπορεί να κάνει στον προσωπικό του υπολογιστή, η φωτογραφία κάθε άλλο παρά μπορεί να αποτελέσει αδιάψευστο μάρτυρα ότι όντος αυτό που απεικονίζει, πράγματι συνέβη.
Ωστόσο, έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί εικόνες που αν και εύκολα μπορείς κανείς να υποθέσει ότι είναι παραποιημένες, στην πραγματικότητα είναι πέρα για πέρα αληθινές και ο φωτογράφος είχε απλά την τύχη να βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο.
Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα τέτοιων φωτογραφιών που αν και φαίνονται προϊόν μοντάζ ή δείχνουν «περίεργες», είναι αληθινές.
Κι όμως, είναι πραγματικές... (1)
Στη ρετρό αυτή φωτογραφία απεικονίζεται ένα κοριτσάκι να ιππεύει έναν αλιγάτορα και αν και η προέλευση της δεν είναι γνωστή, δεν έχει αμφισβητηθεί η γνησιότητα της.
Κι όμως, είναι πραγματικές... (2)
Ο υδροβιολόγος Trey Snow ερευνούσε μαζί με την ομάδα του μία περίεργη συμπεριφορά λευκών καρχαριών οι οποίοι κολυμπούσαν κοντά στις ακτές. Κάποια στιγμή, ενώ βρισκόταν με ένα πλεούμενο, ένας καρχαρίας τον πλησίασε. Ο φωτογράφος άγριας φύσης Thomas Peschak που βρισκόταν στο σημείο με ένα άλλο πλεούμενο κατάφερε και απαθανάτισε τη στιγμή.
Κι όμως, είναι πραγματικές... (3)
Ένας από τους πιο διάσημους ισπανούς ταυρομάχους, ο Julio Aparicio, τραυματίστηκε σοβαρά το 2010 όταν το κέρατο ενός ταύρου διαπέρασε το λαιμό του και βγήκε από το στόμα του. Ο ταύρος γρήγορα σκοτώθηκε από άλλους ταυρομάχους, ενώ ο Aparicio αν και ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, τελικά επέζησε έπειτα από χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.
Κι όμως, είναι πραγματικές... (4)
Το νησί σε σχήμα καρδιάς που βρίσκεται στην Κροατία, έγινε ευρύτερα γνωστό χάρη στο Google Earth. Ονομάζεται Galesnjak αν και πλέον πολλοί το αποκαλούνε «Νησί της Αγάπης», καθώς, αν και είναι ιδιωτικό, έχει γίνει πόλος έλξης ερωτευμένων ζευγαριών που θέλουν να ταξιδέψουν μέχρι εκεί.
Κι όμως, είναι πραγματικές... (5)
Το ουγγρικό τσοπανόσκυλο πηδάει πάνω από εμπόδιο κατά τη διάρκεια επίδειξης σκύλων στο Dortmund.
Κι όμως, είναι πραγματικές... (6)
Κορίτσια μικρής ηλικίας και μελλοντικές μπαλαρίνες, πηδούν σε πλήρη συγχρονισμό.
Κι όμως, είναι πραγματικές... (7)
Η Cathie Jung λάτρευε τα ρούχα της Βικτωριανής περιόδου και βάλθηκε να αποκτήσει όσο το δυνατόν μικρότερη μέση γίνεται. Μόνο με τη χρήση κορσέ και χωρίς επεμβάσεις, κατάφερε η περιφέρεια της μέσης της να φτάσει τα 38 εκατοστά, και να κατακτήσει ρεκόρ Γκίνες!
Κι όμως, είναι πραγματικές... (8)
Ο φωτογράφος απαθανάτισε το μοντέλο του, την στιγμή που πηδούσε πάνω στο κρεβάτι.
Κι όμως, είναι πραγματικές... (9)
Η μικρή αυτή βραχονησίδα βρίσκεται στη λίμνη Χάρον των ΗΠΑ.
Κι όμως, είναι πραγματικές... (10)
Η σειρά του National Geographic «How Hard Can it Be?» («Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;») εμπνεόμενη από την ταινία «Up», κατασκεύασε ένα μικρό σπίτι 16 τ.μ. και χρησιμοποιώντας 300 μπαλόνια φουσκωμένα με ήλιο, μπόρεσε να το σηκώσει στον αέρα!
Πηγή: newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λιβαδειά



ΚΑΛΕΣΜΑ
_ Επειδή η συμπαρατάξη των δυνάμεων της αριστεράς, της ριζοσπαστικής οικολογίας, συλλογικοτήτων του σοσιαλιστικού χώρου που αντιπαλεύουν τη σημερινή πολιτική, είναι προϋπόθεση για την ανατροπή της
_ Επειδή η αριστερά έχει πρόταση διεξόδου από την κρίση και την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού
Ο ΣΥΡΙΖΑ σας καλεί σε ανοιχτή συνέλευση προβληματισμού και προγραμματισμού για την ανασυγκρότηση του χώρου και την κοινή δράση, τη Δευτέρα 5/12 /11 και ώρα 6.30 μ.μ. στα γρ. Του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Για την πρωτοβουλία, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ
Ν. Θηβαίος
Α. Ντάντος
Γ. Στεφανίδης
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλκοολικός βγάζει σε δημοπρασία την κόρη του για να βρει λεφτά για ποτό!

Ο αλκοολισμός δεν είναι αστείο... Οι άνθρωποι φτάνουν σε πολύ άσχημο σημείο τις περισσότερες φορές μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους να πίνουν.

Για έναν άνθρωπο στην Ινδία, το να ζητιανέψει στον δρόμο προφανώς δεν ήταν αρκετό γι 'αυτόν. Προσπάθησε να βγάλει σε δημοπρασία την έξι ετών κόρη του για να βγάλει τα χρήματα που χρειαζόταν για ποτό.

Ο Krishnaiah, 40 ετών, δεν μπόρεσε να αγοράσει ποτό αξίας 21 δολαρίων σε ένα κατάστημα στο Kadapa λόγω του ότι ήδη η λίστα με τα χρωστούμενα του ήταν μεγάλη.

Μόλις του απαγορεύτηκε να αγοράσει και σαφώς επειδή χρειαζόταν το αλκοόλ, ο εργάτης, γνωστός στην πόλη ως "μεθύστακας", πήγε σε μια κοντινή πόλη και έβγαλε την κόρη του σε δημοπρασία.

Η κόρη του δημοπρατήθηκε ανοιχτά, και ένας άνδρας, ο Mohd Bash, έφυγε με το φτωχό κορίτσι για μια εκπληκτική τιμή των 21 δολαρίων ή 1.000 ρουπίες.

Ο Bash, φοβήθηκε για το τι θα συμβεί εάν η αστυνομία το ανακαλύψει, παράτησε την κοπέλα και έφυγε.

Τι συνέβη στον Krishnaiah; Λοιπόν, η αστυνομία έφτασε και ο ίδιος ξυλοκοπήθηκε και στη συνέχεια συνελήφθη. Η μοίρα του κοριτσιού δεν είναι γνωστή, αλλά με λίγη τύχη ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να υποστεί τέτοιες συνθήκες ξανά.

Διαβάστε Περισσότερα »

BINTEO: Ντοκιμαντέρ – ΚΟΛΑΦΟΣ για το κάπνισμα!



BINTEO: Ντοκιμαντέρ – ΚΟΛΑΦΟΣ για το κάπνισμα!Στο νέο ντοκιμαντέρ, «Addiction Incorporated», το οποίο θα προβληθεί για πρώτη φορά στο Louisville International Film Festival,
ο σκηνοθέτης Charles Evans Jr. (παραγωγός των ταινιών The Aviator και The Brave), μεταφέρει την πραγματική ιστορία ενός νεαρού ερευνητή, ο οποίος εργαζόταν σε γνωστή καπνοβιομηχανία.

Ο Victor DeNoble αφηγείται στο ντοκιμαντέρ την ανακάλυψή του, όσο εργαζόταν στην εταιρεία καπνού. Απροσδόκητα εντόπισε την ουσία που κάνει το κάπνισμα τόσο εθιστικό και αποτελεί, σύμφωνα με τον ίδιο, το πιο θανατηφόρο προϊόν στον πλανήτη.

Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε μια αναμέτρηση τύπου Δαυίδ και Γολιάθ, όπου ο DeNoble τα βάζει με την εταιρεία Μάρλμπορο, πολιτικούς, δημοσιογράφους και δικηγόρους. Ο ίδιος γνώριζε την κατάληξη αυτού του άνισου «αγώνα» και πλέον, όπως βλέπουμε και στο ντοκιμαντέρ και πλέον πραγματοποιεί περιοδείες σε σχολεία και ενημερώνει τους μαθητές για το πόσο επιβλαβές και εθιστικό είναι το κάπνισμα.

zoo-m.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ: Λιποθύμησαν παιδιά από την πείνα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Μαθητές λιποθύμησαν σε σχολείο της Πολίχνης εξαιτίας της ασιτίας.Αυτό κατήγγειλε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της ...
παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Ζαριανόπουλος.
Ο κ. Ζαριανόπουλος τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης των αδύναμων οικογενειών από την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και να εξασφαλιστεί ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη 42 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Την πρόσληψη 42 εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ02 ως αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωραρίου για το διδακτικό έτος 2011-2012 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Πρόσληψη 42 αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί θα απασχοληθούν σε μία ή περισσότερες από τις Σχολικές Μονάδες που εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Διαπολιτισμικές Εκπαιδευτικές Δράσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με ενίσχυση των διακρατικών συνεργασιών - Άξονας Προτεραιότητας 1», «Διαπολιτισμικές Εκπαιδευτικές Δράσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με ενίσχυση των διακρατικών συνεργασιών - Άξονας Προτεραιότητας 2» και «Διαπολιτισμικές Εκπαιδευτικές Δράσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με ενίσχυση των διακρατικών συνεργασιών - Άξονας Προτεραιότητας 3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και έχουν οριστεί με τις σχετικές Αποφάσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι προσλαμβανόμενοι θα πρέπει να παρουσιαστούν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου μέχρι και Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011. Ο πίνακας με τα ονόματα των εκπαιδευτικών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.
 newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:'' Ιερός ''Ποδοσφαιρικός Αγώνας Παλαιμάχων Θήβας-Παναθηναικού


  ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ( ΩΡΑ 16.ΟΟ ) ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ !!!

Μεγάλος Φιλικός '' Ιερός '' Ποδοσφαιρικός Αγώνας Παλαιμάχων θά διεξαχθεί στό Δημοτικό Στάδιο Θήβας τήν Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου καί ώρα 16.00 μεταξύ τού ΑΟ ΘΗΒΑ καί τού ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟΥ ο οποίος θά αγωνιστεί μέ πολλά γνωστά ονόματα τού παρελθόντος αφού ο Σκοπός τού Αγώνα είναι Ιερός .
Συγκεκριμένα τά έσοδα τού Αγώνα προορίζονται γιά τήν οικονομική ενίσχυση τής Τράπεζας τής Αγάπης τής Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών καί Λεβαδείας πού εδρεύει στή Θήβα .
Διαβάστε Περισσότερα »

Ντροπιαστικές καταγγελίες: Έβαζαν τις υποψήφιες για το Λιμενικό να κάνουν κουτσό γυμνές




Σε απίστευτες και ντροπιαστικές αποκαλύψεις προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμμανατίδου μιλώντας στην Επιτροπή Ισότητας της Βουλής, ύστερα από καταγγελίες υποψήφιας σε διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος.

Όπως κατήγγειλε η εν λόγω υποψήφια, οι υποψήφιες του διαγωνισμού κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος ελληνικής ακτοφυλακής ειδικότητας νομικού αναγκάστηκαν χωρίς προηγουμένως να το γνωρίζουν από την προκήρυξη σε υγειονομική εξέταση.

Στην εν λόγω εξέταση οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να γδυθούν ενώπιον της υγειονομικής επιτροπής που απαρτιζόταν από άνδρες γιατρούς και μία γυναίκα. Η γυναίκα γιατρός αφού τις ακροάστηκε αποχώρησε από την αίθουσα.

Στη συνέχεια και ενώ ήταν γυμνές οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να κάνουν κάμψεις, κουτσό και να τρέχουν μέσα στην αίθουσα υπό τα βλέμματα όλης της επιτροπής και των συνυποψήφιων τους και υπό τα σεξιστικά σχόλια μάλιστα των γιατρών.

Η Βουλευτής τόνισε ότι εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες τίθεται θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης και βάναυσης προσβολής της προσωπικότητας των υποψηφίων και ζήτησε την άμεση διερεύνηση τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι θα γλυτώσουν το "χαράτσι"




Στις εφορίες ανατίθεται το κολοσσιαίο έργο για να κρίνουν, κατόπιν επεξεργασίας των σχετικών αιτήσεων από τους φορολογούμενους πολίτες, ποιος θα εξαιρείται από το χαράτσι επί των ακινήτων.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να δώσει τέρμα στο αλαλούμ που επικρατεί εδώ και αρκετές ημέρες, σχετικά με το ποιος θα πληρώσει το φόρο και ποιος όχι.

Ύστερα από σωρεία προσφυγών στα δικαστήρια και δεδομένης της ήδη βεβαρυμμένης οικονομικής συγκυρίας, το υπουργείο αποφάσισε τη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής στην Εφορία, η οποία θα μελετά τις σχετικές αιτήσεις αδυναμίας πληρωμής που θα καταθέτουν οι πολίτες και θα κρίνει αναλόγως, εάν θα μπορούν να εξαιρεθούν του μέτρου ή όχι.

Στην εγκύκλιο γίνεται αναφορά στις κατηγορίες των πολιτών που δεν θα πληρώνουν το χαράτσι ενώ παράλληλα προβλέπεται πως η καταβολή του τέλους θα γίνει κανονικά, ακόμη και αν έχουν γίνει λάθη στους υπολογισμούς. Εν συνεχεία, αναφέρει το σχετικό έγγραφο, και εφόσον έχουν γίνει οι διορθώσεις, θα γίνεται συμψηφισμός με μελλοντικές οφειλές.

Στο μεταξύ υπό την απειλή διακοπής ρεύματος βρίσκεται πλήθος νοικοκυριών σε όλη τη χώρα, καθότι από το υπουργείο ορίζεται ρητά ότι όποιος δεν πληρώσει το φόρο εντός 80 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης των λογαριασμών, τότε θα δίδεται εντολή σε συνεργεία της ΔΕΗ να διακόπτουν την παροχή ρεύματος.

Η προθεσμία για τις διορθώσεις στα τετραγωνικά μέτρα, στην τιμή ζώνης ή και στην παλαιότητα, είναι έως τις 20 Ιανουαρίου του 2012. Μέχρι τότε, οι πολίτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων τους και να προβαίνουν στις διορθώσεις αυτές. Ύστερα από το πέρας της διαδικασίας επιστρέφεται η διαφορά του φόρου από τη ΔΕΗ ή αφαιρείται από το φόρο του 2012.

Όσον αφορά στους ενοικιαστές, σε περίπτωση που αυτοί δεν πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, τότε οι ιδιοκτήτες των ακινήτων οφείλουν να μεταβαίνουν στην εφορία και να πληρώνουν το φόρο.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη διαδικασία διόρθωσης λαθών


Ευπαθείς ομάδες


Στις ευπαθείς ομάδες και στο μέτρο του μειωμένου συντελεστή εντάσσονται και όσοι παρουσιάζουν αναπηρία άνω του 80%. Ενδεικτικά, στη ρύθμιση αυτή υπάγονται πρόσωπα με εγκεφαλική παράλυση, με σοβαρή νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, κ.λ.π.. Τα άτομα που ανήκουν στην κατηγορία αυτή θα πρέπει να κατέχουν σχετική πιστοποιημένη βεβαίωση που θα έχει εκδοθεί από οποιαδήποτε αρμόδια δημόσια αρχή (π.χ. υγειονομικές επιτροπές).

Σε ποιες περιπτώσεις αναστέλλεται η διακοπή ρεύματος;


Η διακοπή ηλεκτροδότησης αναστέλλεται, σύμφωνα με την εγκύκλιο, εάν:

α) Συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας στο πρόσωπο του χρήστη του ακινήτου για το οποίο επιβλήθηκε το ειδικό τέλος ή στο πρόσωπο ατόμου που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά, κατά τις διατάξεις του άρθρου 7 του ΚΦΕ, και αποδεικνύεται ότι η διακοπή του ρεύματος θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία τους (όπως π.χ. όταν ο χρήστης υποστηρίζεται μηχανικά)

β) Ο κύριος του ακινήτου για το οποίο επιβλήθηκε το τέλος είναι και χρήστης του, διαβιεί υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες, όπως η απουσία εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων, πλην του ακινήτου για το οποίο ζητείται η εξαίρεση και κρίνεται ότι η καταβολή του τέλους θα θέσει, ενόψει των συνθηκών υπό τις οποίες διαβιεί, σε προφανή άμεσο κίνδυνο τη στοιχειώδη διαβίωση του ιδίου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά κατά τις διατάξεις του άρθρου 7 του ΚΦΕ.

Αρμόδιο όργανο για την διαπίστωση της συνδρομής των ανωτέρω προϋποθέσεων αναστολής της διακοπής είναι τριμελής επιτροπή που θα συσταθεί σε κάθε Δ.Ο.Υ.. Οι επιτροπές θα λειτουργήσουν άμεσα και θα επιλαμβάνονται των αιτήσεων των ενδιαφερομένων που υπάγονται στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ για τη φορολογία του εισοδήματός τους.

Κάθε επιτροπή θα αποτελείται από:

α) έναν υπάλληλο της οικείας Δ.Ο.Υ. κατηγορίας ΠΕ του κλάδου Εφοριακών ως Πρόεδρο, που ορίζεται με τον αναπληρωτή του από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ.,

β) έναν κοινωνικό λειτουργό που υποδεικνύεται με τον αναπληρωτή του από τον Δήμο στον οποίο εδρεύει η Δ.Ο.Υ., και

γ) έναν αστυνομικό υπάλληλο της ΕΛ.ΑΣ. που υποδεικνύεται με τον αναπληρωτή του από τον Διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, και θα συγκροτείται με απόφαση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. , στην οποία θα ορίζεται και υπάλληλος της Δ.Ο.Υ, ως γραμματέας της Επιτροπής.

Εάν συντρέχουν οι προαναφερόμενοι λόγοι μπορεί με την πράξη της επιτροπής να διακανονίζεται και η καταβολή του τέλους σε δόσεις.

Με την ίδια πράξη της επιτροπής αυτής μπορεί να εντάσσονται τα πρόσωπα της περίπτωσης β' στους υπόχρεους καταβολής 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ανεξάρτητα από την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ή και να απαλλάσσονται σε ακραίες περιπτώσεις.

Για τα ανωτέρω θα κατατεθούν σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις και θα ακολουθήσει η έκδοση κανονιστικής Υπουργικής Απόφασης.

Πότε κόβεται το ρεύμα;

Σε περίπτωση μη καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε, ο χρόνος έκδοσης της εντολής διακοπής του ρεύματος από τη Δ.Ε.Η. και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προς το Διαχειριστή Δικτύου αυξάνεται, από 40 ημέρες που ορίζεται στην Α.Υ.Ο. ΠΟΛ. 1211/10-10-2011, σε 80 ημέρες από την έκδοση του λογαριασμού.

Επίσης, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δε θα διακόπτεται από τη Δ.Ε.Η. ή τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος όταν υπάρχει αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής του τέλους αλλά θα διακόπτεται σε πρόσωπα, που παρά τη δυνατότητά τους να εκπληρώσουν τη φορολογική τους υποχρέωση, δεν το πράττουν καλυπτόμενοι πίσω από την ευαισθησία που δικαιολογημένα δημιουργείται στην κοινή γνώμη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή ατομικές περιπτώσεις.

Εξαίρεση γεωργικών ακινήτων - βιομηχανικών - βιοτεχνικών χώρων και ξενοδοχείων


Αν υπάρχει τιμολόγιο γεωργικής ή βιομηχανικής χρήσης και έχει, ωστόσο, εκδοθεί λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνει το φόρο, ο δικαιούχος της απαλλαγής ακολουθεί τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 2 της Α.Υ.Ο. ΠΟΛ 1211/10-10-2011 προσκομίζοντας επιπλέον βεβαίωση από τη Δ.Ε.Η. ή τον εναλλακτικό προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος ότι κατά την 17η Σεπτεμβρίου 2011 η συγκεκριμένη παροχή αφορούσε τιμολόγιο βιομηχανικής ή γεωργικής χρήσης.

Αν έχει εκδοθεί λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνει το χαράτσι χωρίς να έχει αφαιρεθεί το 35% της επιφάνειας των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ο δικαιούχος της απαλλαγής ακολουθεί τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 2 της Α.Υ.Ο. ΠΟΛ 1211/10-10-2011 προσκομίζοντας επιπλέον βεβαίωση από το ξενοδοχειακό επιμελητήριο ότι πρόκειται για κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα.

Διευκρινήσεις για τα μισθωμένα ακίνητα


Σε περίπτωση μισθωμένου ακινήτου, για το οποίο ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος εκδίδεται στο όνομα του μισθωτή και εφόσον ο μισθωτής δεν έχει εξοφλήσει το λογαριασμό στον οποίο είναι απαιτητό για καταβολή το συνολικό ποσό του φόρου, ο κύριος του ακινήτου δύναται να καταβάλει στη Δ.Ο.Υ. εισοδήματός του το αναφερόμενο στο λογαριασμό του τέλους επί των ακινήτων, λαμβάνοντας από τη Δ.Ο.Υ. βεβαίωσης καταβολής του τέλους

Συγκεκριμένα, ο κύριος του ακινήτου υποβάλλει αίτηση, σύμφωνα με το υπόδειγμα που επισυνάπτεται στην παρούσα, στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. στην οποία αναγράφει τον αριθμό παροχής και προσκομίζει τα φορολογικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το ακίνητο είναι μισθωμένο (π.χ. δήλωση φορολογίας εισοδήματος, αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα των ακινήτων κ.λπ.).

Η Δ.Ο.Υ., αφού εντοπίσει στην κατάσταση που έχει αποσταλεί από τη Γ.Γ.Π.Σ. τον αριθμό παροχής, εκδίδει διπλότυπο δήλωσης καταβολής του τέλους με είδος φόρου 1347 και Κ.Α.Ε. 0224 για τη συνολική καταβολή του ποσού Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. που αναγράφεται στην κατάσταση. Μετά την εξόφληση του ποσού, η Δ.Ο.Υ. χορηγεί βεβαίωση σύμφωνα με το υπόδειγμα 4 της Α.Υ.Ο. ΠΟΛ 1211/10-10-2011 και ενημερώνει την κατάσταση προσθέτοντας στην εγγραφή της παροχής τον αριθμό διπλοτύπου και τον αριθμό πρωτοκόλλου της σχετικής βεβαίωσης. Στη συνέχεια, η βεβαίωση προσκομίζεται στη Δ.Ε.Η. ή τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για τις δικές τους ενέργειες.

Πληρωμή λογαριασμού ΔΕΗ σε δόσεις


Στις περιπτώσεις που υπάρχει διακανονισμός μεταξύ της Δ.Ε.Η. ή του εναλλακτικού προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και του καταναλωτή, η ρύθμιση επεκτείνεται και στο ποσό Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. σύμφωνα με την διαδικασία που εφαρμόζεται για το διακανονισμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Επιπλέον, σε ακραίες περιπτώσεις που δεν υφίσταται εν ισχύ διακανονισμός, ωστόσο συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την πραγματοποίησή του μετά την έκδοση του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνει Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν σε ρύθμιση με τον καταναλωτή, η οποία εφαρμόζεται και στο ποσό του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.

Κριτήρια εξαίρεσης από το φόρο


Κατά τον έλεγχο του οικογενειακού εισοδήματος, για την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή του φόρου στους πολύτεκνους και τη χορήγηση της απαλλαγής από το τέλος των ανέργων, λαμβάνονται υπόψη μόνο τα ποσά που αναγράφονται στον Πίνακα 4 (φορολογούμενα πραγματικά εισοδήματα) της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Ως μακροχρόνια άνεργοι, για τη χορήγηση της απαλλαγής, θεωρούνται τα πρόσωπα που έχουν, κατά την ημερομηνία έκδοσης του πρώτου λογαριασμού που περιλαμβάνει Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., μη διακοπτόμενο χρόνο ανεργίας ίσο ή μεγαλύτερο του ενός έτους, όπως προκύπτει από τις σχετικές βεβαιώσεις του αρμόδιου φορέα.

Ειδικά για την περίπτωση των προσωρινών παραχωρητηρίων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, υπόχρεος για το τέλος, ως οιονεί επικαρπωτής, είναι ο δικαιούχος του παραχωρητηρίου.

Τέλος, γίνεται δεκτό ότι, ο μειωμένος συντελεστής του τέλους για πρόσωπα που είναι τα ίδια ανάπηρα ή βαρύνονται με ανάπηρο καθώς και για πολύτεκνους, εφαρμόζεται, εκτός από την περίπτωση κατά την οποία η κύρια ιδιοκατοικούμενη κατοικία ανήκει (κατά 100% ή κατά ποσοστό) εκτός από τον δικαιούχο του μειωμένου τέλους και στον/στη σύζυγό του/της, καθώς και όταν το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί της κύριας ιδιοκατοικούμενης κατοικίας κατανέμεται μεταξύ των συζύγων, υπό τον όρο ότι πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις του μειωμένου τέλους. 
 .zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα


Στις 3 Δεκεμβρίου

1621: Ο Γαλιλαίος (Γκαλιλέο Γκαλιλέι) ανακαλύπτει το τηλεσκόπιο.

1854: Εξέγερση χρυσωρύχων στην Αυστραλία, με 20 νεκρούς. Το περιστατικό, που έμεινε γνωστό ως Eureka Stockade, συνέβαλε στη σφυρηλάτηση της εθνικής συνείδησης των Αυστραλών.

1857: Γεννήθηκε ο Τζόζεφ Κόνραντ, πολωνικής καταγωγής βρετανός συγγραφέας. Γνωστότερα έργα του Ο Λόρδος Τζιμ και Η Καρδιά του Σκοταδιού, πάνω στην οποία βασίστηκε η ταινία του Κόπολα Αποκάλυψη Τώρα.

1888: Πέθανε ο Καρλ Τσάις, γερμανός βιομήχανος, που κέρδισε παγκόσμια φήμη ως κατασκευαστής οπτικών οργάνων.

1894: Πέθανε ο Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, σκωτσέζος συγγραφέας. (Το Νησί των Θησαυρών, Δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ)

1911: Γεννήθηκε ο Νίνο Ρότα, ιταλός συνθέτης που «έντυνε» μουσικά τις ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι.

1912: Η Ναυμαχία της Έλλης. Ο ναύαρχος Κουντουριώτης κατατροπώνει τον τουρκικό στόλο στη θαλάσσια περιοχή των Στενών των Δαρδανελίων.

1919: Πέθανε ο Πιερ Ογκίστ Ρενουάρ, γάλλος ζωγράφος.

1930: Γεννήθηκε ο Ζαν Λικ Γκοντάρ, γάλλος σκηνοθέτης, ο επονομαζόμενος και «πάπας της νουβέλ βαγκ».

1944: Πέφτει η πρώτη σφαίρα στα Δεκεμβριανά, μία από τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας. 28 νεκροί και περίπου 100 τραυματίες, ο τραγικός απολογισμός των αιματηρών επεισοδίων που συνόδευσαν τη διαδήλωση προς το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος.

1963: Στην Ελλάδα, αποφασίζεται ότι τα διδακτικά βιβλία θα διανέμονταν δωρεάν στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων.

1967: Οι τελευταίες μονάδες της ελληνικής μεραρχίας, η οποία εστάλη στην Κύπρο επί Γεωργίου Παπανδρέου, εγκαταλείπουν το νησί και το αφήνουν ανυπεράσπιστο σε εφαρμογή της Συμφωνίας Παπαδόπουλου - Τσαγλαγιαγκίλ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Νεοχώρι με τη ματιά του Viotiashop



O Περμησσός ποταμός
Το Νεοχώρι είναι ένα μικρό χωριό χτισμένο στους πρόποδες του Ελικώνα.  Έχει 350 κατοίκους και ανήκει στο δήμο Αλιάρτου.  Παρ'όλο που το όνομά του παραπέμπει σε νεοσύστατο χωριό, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα διότι γραπτές πηγές αναφέρουν ότι το 1335 ήταν φέουδο του Φράγκου ιερέα Φραγκίσκου Λοκάντα.
Ο Λοκάντα είχε φτιάξει μοναστήρι όπου προσπαθούσε να προσηλιτήσει τους ορθόδοξους χριστιανούς στον παπισμό.  Κατά την επανάσταση του 1821 ο αγωνιστής Σκουρτανιώτης χρησιμοποιούσε το Νεοχώρι ως ορμητήριό του.
Πριν την είσοδο του χωριού περνάει ο Περμησσός  ποταμός γνωστός από την αρχιότητα αφού στα νερά του καθρεφτίστηκε και πνίγηκε ο μυθικός Νάρκισσος.
Σήμερα το Νεοχώρι είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά  της Βοιωτίας, κόσμημα του χωριού είναι η πετρόκτιστη εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου.   Είναι από τις έξι ομορφότερες εκκλησίες του Νομού. Κτισμένη το 1902 στην πλατεία του χωριού την οποία κοσμεί και η προτομή του Ησιόδου.  Το Νεοχώρι φημίζεται και για τα εξωκλήσια του όπως η Ζωοδόχος πηγή κτισμένη στους πρόποδες του Ελικώνα σε ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο τον Αγ. Γεώργιο και την Μονή Αγ. Νικολάου Μπλανά.
Πολιτιστικό κύτταρο του χωριού είναι σήμερα ο Σύλλογος γυναικών Νεοχωρίου Οι Εννέα Μούσες ο οποίος προσφέρει πολιτιστικές εκδηλώσεις με αποτέλεσμα να είναι πλούσιο σε πολιτιστική ζωή.
Ι.Μονή Ζωοδόχου Πηγής
O Περμησσός με φόντο τον Ελικώνα
Ευχαριστούμε θερμά τον Δημήτριο Παπαθεοδοσίου και το blog του permissos press για την φιλοξενία του και τις πληροφορίες του
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ