Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Πλακώνουν τα εξώδικα στον Πάγκαλο για τα "γαλλικά" του


Όπως έχει μάθει να τραβάει εξώδικα, μηνύσεις και αγωγές, έτσι θα τα λουστεί, τώρα, ο Πάγκαλος...





Εξώδικο στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, για τα επίθετα με τα οποία "στόλισε" τους Αγανακτισμένους πρόκειται να στείλει ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής.

Μόνη περίπτωση να αποφευχθεί κάτι τέτοιο είναι σε περίπτωση που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανακαλέσει δια του Τύπου τις δηλώσεις του από τη συνέντευξή του στην εκπομπή "Le monde en marche" του γαλλικού καναλιού France 5.

Ο Κωνσταντίνος Λουράντος υποστήριξε πως επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα του σε βάρος του αντιπροέδρου, ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, αφού όπως λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τοποθετήθηκε αιχμηρά απέναντι σε όσους ζητούν να μην πληρώσει η χώρα το χρέος της και να εγκαταλείψει την Ε.Ε., χρησιμοποιώντας μάλιστα πεζοδρομιακές ύβρεις σε βάρος όλων των πολιτών διαμαρτύρονται καθημερινά για τις πολιτικές της κυβέρνησης.

"Συγκεκριμένα, εκφραστήκατε σε πιστή μετάφραση από τη γαλλική γλώσσα στην ελληνική, ως εξής: "Θα εκφραστώ ελεύθερα... Αυτοί είναι κομμουνιστές, φασίστες και ηλ...ι", επισημαίνει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Και νέα γερμανική δικογραφία «καίει» τον Άκη


Το μοίρασμα του «μαύρου» χρήματος


Άλλη μία δικογραφία, η οποία αφορά δωροδοκία Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων για την υπόθεση των υποβρυχίων, έχει σχηματίσει η Εισαγγελία του Μονάχου, όπως αποκάλυψε η Real news. 


Κεντρικό πρόσωπο σε αυτήν είναι ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο οποίος φέρεται...


σύμφωνα και με την ελληνική Δικαιοσύνη, ως ένας από τους μεσάζοντες που χρησιμοποίησε η γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal στο μοίρασμα «μαύρου» χρήματος, προκειμένου να πάρει με απευθείας ανάθεση την κατασκευή των υποβρυχίων. 


Η δικογραφία δόθηκε στην ελληνική Δικαιοσύνη από τους Γερμανούς σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου στη Χάγη, η οποία είχε ως αντικείμενο την ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των δύο πλευρών. Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, η οποία γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση των υποβρυχίων, καθώς διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα.


Όπως έκαναν γνωστό οι Γερμανοί, η Εισαγγελία του Μονάχου διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για δωροδοκία δημοσίων υπαλλήλων ενός άλλου κράτους της Ε.Ε., στην οποία έρευνα πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Αλ. Αβατάγγελος. 


Στην Π. Παπανδρέου παραδόθηκε ψηφιακός δίσκος με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης -που απαριθμούν εκατοντάδες σελίδες- και ένα ενημερωτικό σημείωμα με τα βασικά σημεία που έχουν καταλήξει, το οποίο είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό: «Σε συμφωνία με τα διευθυντικά στελέχη της Ferrostaal Α.Ε., έγιναν πληρωμές δωροδοκίας στους αρμόδιους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην Ελλάδα. Η Ferrostaal Α.Ε. πραγματοποίησε κατά τα έτη 2000-2007 πληρωμές ύψους τουλάχιστον 57 εκατ. ευρώ. Για να αποκρύψει τους τρόπους πληρωμής παρενεβλήθησαν μεσάζοντες και εταιρείες, οι οποίες μεταβίβασαν τα χρήματα στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων. Ο Αλ. Αβατάγγελος ανήκε σε ομάδα προσώπων η οποία αποκαλείτο «κύκλος προσευχής»…


Σε αυτή την ομάδα, εκτός από τον Γκραφ Πίκλερ και τον Α. Ντερμιτζιάν, ανήκαν ο Μιχ. Φιλιππίδης και ο Γιάννης Μπέλτσιος, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η ομάδα των ανθρώπων διέθετε, όπως ήταν γνωστό, στους άλλους διωκόμενους, Χάουν και Μούλεμπεργκ (σ.σ.: στελέχη της Ferrostal), την απαραίτητη πρόσβαση στους υψηλού επιπέδου αρμοδίους για τη λήψη αποφάσεων για την προμήθεια στην Ελλάδα.


Ο Χάουν είχε πληροφορηθεί προηγουμένως και από τον πρώην Έλληνα υπουργό Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, τι θα μπορούσε να γίνει από την κοινοπραξία, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αντιστάθμισμα κατά του γαλλικού ανταγωνισμού και να καταστεί δυνατή η χορήγηση σύμβασης στην κοινοπραξία. 


Ο Τσοχατζόπουλος συνέστησε στον Χάουν τη συμμετοχή του Γιάννη Μπέλτσιου, ο οποίος διατηρούσε άριστες σχέσεις και ήταν εξ αρχής με τον Τσοχατζόπουλο, επίσης ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, και ήταν συνδεδεμένοι φιλικά και πολιτικά. Ο Μπέλτσιος εμφανιζόταν τον επόμενο καιρό ως εντεταλμένος της Dolmarton ή του πίσω από αυτήν ευρισκόμενου κατηγορούμενου, Αβατάγγελου».


Τώρα ζητούν και τα ρέστα


Αγωγή της HDW/FERROSTAAL εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου


«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Η γερμανική HDW/Ferrostaal, η οποία εξαγόρασε τα Ελληνικά Ναυπηγεία και της ανατέθηκε απευθείας με σκανδαλώδη τρόπο η κατασκευή των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, ισχυρίζεται πως εξαπατήθηκε, με αποτέλεσμα να πληρώσει ακριβά ένα προϊόν «ουδόλως ελκυστικό»! 


Η εταιρεία, με αγωγή της που αποκάλυψε η Real news, έχει στραφεί κατά της Τράπεζας Πειραιώς, που εξαγόρασε την ΕΤΒΑ -στην οποία ανήκαν τα Ελληνικά Ναυπηγεία- και δι’ αυτού του τρόπου, εμμέσως, κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Τι ζητά; Ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου 80 εκατ. ευρώ!


Αυτοί που, όπως ισχυρίζεται, την εξαπάτησαν ήταν κυρίως οι τότε αρμόδιοι υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος την ίδια ώρα βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης σχετικά με τις μίζες που φέρονται να μοίρασαν οι Γερμανοί για να πάρουν τα Ναυπηγεία και την κατασκευή των υποβρυχίων. 


Συμφωνία, την οποία τώρα χαρακτηρίζουν «ζημιογόνα»... Η αντιδικία της HDW με την Τράπεζα Πειραιώς έχει ξεκινήσει από το 2004 κι ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει, ενώ στην υπόθεση έχει κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της Πειραιώς το Ελληνικό Δημόσιο. Κι αυτό γιατί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην προσθήκη-αντίκρουση που έχει καταθέσει ως προς το παραδεκτό και το βάσιμο της παρέμβασής του: «Σε περίπτωση ήττας της Τράπεζας Πειραιώς, αναμένεται μετά βεβαιότητας ότι θα προβληθούν από μέρους της αξιώσεις αποζημίωσης εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου, κατ’ επίκληση όρων της σύμβασης, δυνάμει της οποίας πωλήθηκε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΕΤΒΑ από το Ελληνικό Δημόσιο στην Τράπεζα Πειραιώς».


Τι υποστηρίζει


Στην αγωγή της, η γερμανική εταιρεία ισχυρίζεται πως «όπως απεδείχθη, η ΕΝΑΕ ουδόλως ελκυστικό προς πώληση αντικείμενο αποτελούσε» και πως η οικονομική εικόνα των ναυπηγείων που τους παρουσιάστηκε ήταν παραπλανητική: «Οι μέτοχοί μας θεώρησαν καταρχήν, καλόπιστα, ως αληθινή την εικόνα της ΕΝΑΕ που παρουσίασε η μέτοχός της ΕΤΒΑ, προκειμένου να την εκποιήσει. 


Ο έλεγχος που τους επετράπη να διενεργήσουν αφορούσε, βεβαίως, ό,τι τους παρουσίαζε η ΕΤΒΑ εντός ενός ασήμαντου χρόνου και εν τέλει ό,τι ήθελε η ΕΤΒΑ». Κατά τη γερμανική εταιρεία, το βασικότερο πρόβλημα ήταν οι προγραμματικές συμφωνίες των ναυπηγείων με ΟΣΕ/ΗΣΑΠ και οι ποινικές ρήτρες που τις συνόδευαν σε περίπτωση μη έγκαιρης εκτέλεσής τους. Επειδή, όμως, όπως λέει, τη διαβεβαίωναν ότι το θέμα θα επιλυθεί, υπέγραψε τελικώς στις 11-10-2001 τη σύμβαση της πώλησης. 


Ωστόσο, «λόγω της ύπαρξης εκκρεμών ζητημάτων», ένεκα των οποίων δεν ήταν εφικτή η ολοκλήρωση της πώλησης της ΕΝΑΕ, στις 15 Μαΐου 2002 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άκη Τσοχατζόπουλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των πλευρών και των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών, έγινε αποδεκτή, όπως ισχυρίζονται, από άπαντα τα παριστάμενα μέρη -και κατά μείζονα λόγο εκ των πωλητών ΕΤΒΑ- η πρόταση της κοινοπραξίας για τροποποίηση του συνολικού πλαισίου εκτέλεσης των Προγραμματικών Συμφωνιών, η οποία όμως δεν έγινε.


Το ποσό της ζημίας το εκτιμά η κοινοπραξία σε 79.889.059 ευρώ και έχει κάνει συνολικά 11 αγωγές.


«Αδύνατο να υπέστη ζημία η HDW/Ferrostaal»


Τα όσα ισχυρίζεται η γερμανική εταιρεία αντικρούει η Τράπεζα Πειραιώς, υποστηρίζοντας πως είναι εντελώς αδύνατο να υπέστη την οποιαδήποτε ζημία εξαιτίας της απόκτησης των ναυπηγείων, αφού «το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών, σε οκτώ χρόνια από την απόκτησή τους, το μεταβίβασε επικερδώς στην εταιρεία Abu Dhabi Mar. 


Μάλιστα, η εν λόγω μεταβίβαση έλαβε χώρα στο πλαίσιο τριμερών συμφωνιών μεταξύ της αντιδίκου, της νέας αγοράστριας και του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίες κυρώθηκαν με τον ν. 3885/2010 και δεν αφορούσαν μόνο την πώληση του 75,1% των μετοχών που κατείχε η αντίδικος στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΝΑΕ, αλλά και προγράμματα κατασκευής υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό!!! 


Με άλλα λόγια, αν η αντίδικος είχε υποστεί τη ζημία, την οποία διεκδικεί με την αγωγή της, εξαιτίας της απόκτησης των μετοχών της ΕΝΑΕ, είναι βέβαιο ότι θα είχε διακόψει προ πολλού τη λειτουργία του ναυπηγείου και θα το είχε οδηγήσει στην πτώχευση, περιορίζοντας ή εξαλείφοντας -με τον τρόπο αυτό- κάθε τυχόν ζημία που θα είχε υποστεί. 


Αντίθετα, η αντίδικος όχι μόνο δεν διέκοψε τη λειτουργία του Ναυπηγείου, αλλά πώλησε το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών του, αφού ανέλαβε συγκεκριμένα έργα από το Πολεμικό Ναυτικό και μάλιστα επέλεξε να διατηρήσει ένα ποσοστό συμμετοχής στην ΕΝΑΕ (περίπου 25%) προσβλέποντας, ασφαλώς, στη μελλοντική κερδοφορία του Ναυπηγείου. 


Σημειώνουμε ότι δεν γνωρίζουμε το τίμημα πώλησης των μετοχών της ΕΝΑΕ από την αντίδικο στην εταιρεία Abu Dhabi Mar, αφού η αντίδικος φρόντισε να μην το γνωστοποιήσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και ρητά ζητάμε να το κάνει, ώστε να αρνηθούμε την ύπαρξη ζημίας της ενάγουσας.


Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, από το πιθανολογούμενο ύψος του τιμήματος αλλά και από τα έργα ναυπήγησης που ανέλαβε η ΕΝΑΕ από το Πολεμικό Ναυτικό, προκύπτει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η αντίδικος όχι μόνο δεν ζημιώθηκε από την αγορά των μετοχών της ΕΝΑΕ, αλλά ότι, αντίθετα, απεκόμισε πολλαπλά εμπορικά κέρδη από τη συναλλαγή αυτή…». 


Επιπλέον, υποστηρίζει η Τράπεζα, δεν είχε ουδεμία ανάμειξη στην πώληση της ΕΝΑΕ, την οποία αποφάσισε και εκτέλεσε το Ελληνικό Δημόσιο.




Της ΑΝΝΑΣ ΚΑΝΔΥΛΗ
realnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:"Είμαστε ηλίθιοι που πληρώνουμε φόρους"


ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2012



Τα πλέον δυσοίωνα μηνύματα της αγοράς –παρά την εορταστική περίοδο που διανύουμε- αποτυπώνουν οι έμποροι της Θήβας πριν μάλιστα αυτά δημοσιοποιηθούν ευρέως από την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και την ήδη ολοκληρωμένη ετήσια έκθεση του για την κίνηση της αγοράς και των πωλήσεων.
Οι έμποροι αισθάνονται θύματα της πολλών ταχυτήτων κυβερνητικής πολιτικής, που φαίνεται να τιμωρεί με απανωτούς φόρους τους νόμιμους και τακτικούς πελάτες των εφοριών, ενώ, αδιαφορεί για το παραεμπόριο και τους φοροδιαφεύγοντες.lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που πρέπει να δουν όλοι οι Έλληνες!

Ρίξτε μια ματιά γύρω σας… Σήμερα είναι ένας άγνωστος, αύριο ένας φίλος, ένας συγγενής ή ακόμα και εσύ o ίδιος…
Ξύπνα Έλληνα και ξεσηκώσου για όλους τους άστεγους, τους πεινασμένους, τους άνεργους, για τα δακρυσμένα ματάκια των παιδιών μας, για τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, για τη λαβωμένη Ελλάδα μας…
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Ανεξήγητο φως πάνω από την πυραμίδα της Θήβας!

Για την υπόθεση της πυραμίδας της Θήβας έχουν ακουστεί τόσα πολλά και σίγουρα ακόμη περισσότερα θα είχαν γραφτεί, αν είχε προχωρήσει η υπόθεση της ανασκαφής της, η οποία κολλάει στην ύπαρξη του δρόμου της περιοχής, σε απόσταση μόλις 50 cm από την είσοδο της.
Με το θέμα έχει ασχοληθεί εκτενώς ο αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο οποίος επιμένει στην αναγκαιότητα ανασκαφής στην περιοχή του λόφου του Αμφείου. Παρόλα αυτά, αίσθηση έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο ένα βίντεο, το οποίο καταγράφει τη δραστηριότητα ενός φωτός πάνω από την περιοχή της πυραμίδας, αν και, όπως και σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, η γνησιότητα όσων καταγράφονται τίθεται υπό αίρεση…
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία που έβαλε το AIDS στα σπίτια μας


Το Νοέμβριο του 1990, το περιοδικό Life δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός νεαρού, του David Kirby περιτριγυρισμένου από τα αγωνιώδη μέλη της οικογένειας του στις τελευταίες του -στην κυριολεξία- στιγμές.

Το σώμα του είχε φθαρεί από το AIDS, το βλέμμα του ήταν κλειδωμένο σε κάτι πέρα από αυτόν τον κόσμο. Η στοιχειωμένη εικόνα του θανάτου του Kirby, που τραβήχτηκε από μια φοιτήτρια δημοσιογραφίας ονόματι Therese Frare, έγινε η φωτογραφία με την οποία ταυτίστηκαν οι ασθενείς του HIV και του AIDS αλλά και προκάλεσε την κοινή γνώμη, όταν η Benetton προκάλεσε τη διεθνή κοινή γνώμη όταν χρησιμοποίησε την φωτογραφία σε μια διαφήμιση της το 1992. Δύο δεκαετίες μετά την φωτογραφία της που βοήθησε στο να αλλάξει η κοινή γνώμη για την ασθένεια, το LIFE.com μίλησε με την Frare γι’ αυτήν.

Δείτε τις πριν και μετά το θάνατο φωτογραφίες του David Kirby της Therese Frare.

Διαβάστε όλο το άρθρο στη ιστοσελίδα του Life και μάθετε περισσότερα για την φωτογραφία της Therese Frare στην ιστοσελίδα της.

Οι τελευταίες ημέρες ενός ακτιβιστή
Ο David Kirby ήταν ακτιβιστής που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη στο Οχάιο. Όταν έμαθε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ότι είχε προσβληθεί από τον ιό HIV, ζούσε στην Καλιφόρνια και αποξενώθηκε από την οικογένειά του. Τελικά ήρθε σε επαφή με τους γονείς του και τους ρώτησε αν μπορούσε να γυρίσει στο σπίτι. Ήθελε, είπε, να πεθάνει με την οικογένειά του τριγύρω του. Οι οικογένεια του τον καλοσώρισε με πολύ χαρά.

Ο φροντιστής
«Φοιτούσα στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο στην Athens τον Ιανουάριο του 1990», θυμάται η Frare, πλέον επαγγελματίας φωτογράφος στο Σηάτλ. "Αμέσως, πήγα εθελόντρια στο Pater Noster House, ένα νοσοκομείο για ασθενείς του AIDS στο Columbus. Τον Μάρτιο, άρχισα να τραβώ φωτογραφίες για μια εργασία, και ήρθα σε επαφή με το προσωπικό και καταπληκτικούς ανθρώπους όπως ο Peta (επάνω), ο οποίος φρόντιζε τον David". Ενώ η περίφημη φωτογραφίας της με τον David στο νεκροκρέβατό του, είχε μεγάλη αναγνώριση -κέρδισε και ένα βραβείο World Press Photo το 1991- ο Kirby απεβίωσε τον Απρίλιο του 1990, 32 χρονών, όχι πολύ καιρό αφότου η Frare ξεκίνησε τις φωτογραφήσεις στο νοσοκομείο. Πέρασε πολύ περισσότερο χρόνο όπως αποδεικνύεται, με τον Peta, ο οποίος ήταν και αυτός θετικός στον HIV, ενώ φρόντιζε τον David. Η Frare φωτογράφησε τον Peta για 2 χρόνια, μέχρι που και αυτός πέθανε από AIDS, το φθινόπωρο του 1992.

Τα χέρια
Μια νοσοκόμα στο Pater Noster House σταυρώνει τα χέρια του David Kirby λίγο πριν πεθάνει.

Ο γιος της μητέρας
Η μητέρα του Kirby, Kay, κρατάει μια φωτογραφία του γιου της πριν προσβληθεί από το AIDS.

Πατέρας και γιος
Ο Bill Kirby προσπαθεί να παρηγορήσει τον μελλοθάνατο γιου του, David.

Τελευταίες στιγμές
Σε μια άλλη από τις φωτογραφίες της Frare, ο Peta, ο πατέρας του David και η αδελφή του, Susan, τον αποχαιρετούν.
«Από την αρχή τον ρώτησα αν τον πείραζε να τον φωτογραφίσω», λέει η Frare, «και μου απάντησε πως δεν είχε κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην το έκανα για προσωπικό μου όφελος. Μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει ποτέ λεφτά γι’ αυτήν την φωτογραφία».

Peta: Εσωτερική δύναμη

Μια στιγμή μόνος
Ο Peta στον καναπέ ενός μισθωμένου σπιτιού από το Pater Noster House. Μετά την περιβόητη διαφήμιση της, η Benetton δώρισε χρήματα στο Pater Noster House, μερικά από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να βρεθούν σπίτια για τον Peta και άλλους ασθενείς.

Διακοπές
Το κανονικό του όνομα ήταν Patrick Church, αλλά ενστερνίστηκε το Peta. Στη φωτογραφία ο Peta κολυμπά σε μια λίμνη στο Pine Ridge στη Νότια Ντακότα, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με την φωτογράφο τον Ιούλιο του 1991.

Φροντίδα για τον φροντιστή
Καθώς η υγεία του Peta επιδεινώθηκε στις αρχές του 1992 -όταν ο HIV μεταπήδησε σε AIDS- οι Kirby άρχισαν να τον φροντίζουν, όπως έκανε εκείνος το γιο τους. Στη φωτογραφία, η Kay και ο Bill Kirby με τον Peta στο Columbus.

Δίπλα του στο κρεβάτι

Εξασθένηση

Έκαναν ότι μπορούσαν
Ο Peta και ο Bill Kirby μοιράζονται μια ήσυχη στιγμή στο δωμάτιο του Peta

Μέσα κοιτώντας έξω

Κράτα
Ο Bill και η Kay Kirby το 1992.

Ελεύθερο Πνεύμα
Ο Peta, σε φωτογραφία της Therese Frare στο Pine Ridge στη Νότια Ντακότα τον Ιουλίο του 1991.

Η διαφήμιση της benetton

 
 
 
http://3otiko.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι «κρύβεται» πίσω από το έργο: «ΟΔΟΣ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ-ΤΑΝΑΓΡΑ»;

Δημοσίευμα-επιστολή της εφημερίδας Βοιωτικά Νέα προς τον Πεεριφερειάρχη Στερεάς Κλέαρχο Περγαντά για τη δημοπράτηση του έργου  ΟΔΟΣ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ-ΤΑΝΑΓΡΑ και τα ερωτήματα που προκύπτουν.
Κύριε Περιφερειάρχα έχετε τον πρώτο λόγο
Τι «κρύβεται» πίσω από το έργο: «ΟΔΟΣ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ-ΤΑΝΑΓΡΑ Ν.Α.  ΒΟΙ-ΩΤΙΑΣ ΑΠΟ Χ.Θ. 3+300 εως Χ.Θ. 7+800 (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)» που δημοπρατήθηκε με ανοικτή δημοπρασία  στις 9/8/2011, οπότε και απέβη άγονη για να ακολουθήσει και δεύτερη δημοπρασία στις 3/10/2011 που κι αυτή απέβη άγονη, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη διενέργεια διαγωνισμού για το συγκεκριμένο έργο μεταξύ περιορισμένου αριθμού προσκαλουμένων εργοληπτικών επιχειρήσεων;
Δεν είμαστε ειδήμονες του αντικειμένου για να πάρουμε ανοικτή θέση σ’ ένα τεχνικό θέμα το οποίο δεν γνωρίζουμε, αφού χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά αυτό που επιβάλλεται να ρωτήσουμε είναι αν η επιλογή αυτή είναι σε βάρος ή υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή παραθέτοντας όλα τα στοιχεία που μπορέσαμε να συλλέξουμε μέχρι σήμερα, υποσχόμενοι ότι σύντομα θα έχουμε στη διάθεσή σας και την άποψη τόσο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Κλέαρχου Περγαντά, όσο και της Οικονομικής Επιτροπής, εκτός και αν δεν ανταποκριθούν στο αίτημά μας.
•           Το έργο: «ΟΔΟΣ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ-ΤΑΝΑΓΡΑ Ν.Α. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΠΟ Χ.Θ. 3+300 εως Χ.Θ. 7+800 (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)», Προϋπολογισμού 6.540.000,00 Ευρώ, δημοπρατήθηκε με ανοικτή δημοπρασία στις 9/8/2011 οπότε και απέβη άγονη (δεν επεδώθηκαν προσφορές)
•           Για την συμμετοχή στην δημοπρασία είχαν προμηθευτεί τεύχη 47 εταιρείες και Κοινοπραξίες.
•           Στις 20/9/2011 εκδόθηκε ανακοίνωση Περιφερειάρχη ότι η δημοπρασία θα επαναληφθεί στις 3/10/2011 δηλ. δύο περίπου μήνες μετά από την αρχική.
•           Στις 3/10/2011 δεν συμμετείχε και πάλι καμία  εργοληπτική εταιρεία.
Αντί να ερευνηθούν οι λόγοι μη συμμετοχής Εργοληπτικών Επιχειρήσεων και να επαναληφθεί και για δεύτερη φορά η διαδικασία σύμφωνα με το αρθ. 18 της Διακήρυξης και αρθ. 22 του Ν. 3669/08,  η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ 8ο της συνεδρίασης της 4/11/2011 αποφασίζει την διενέργεια διαγωνισμού (για το συγκεκριμένο έργο) μεταξύ περιορισμένου αριθμού προσκαλουμένων εργοληπτικών επιχειρήσεων και ορίζεται η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας ως Αρχή διενέργειας του διαγωνισμού, χωρίς όμως να αναφέρονται ο αριθμός και τα «ιδιαίτερα» προσόντα των Εργοληπτικών Εταιρειών που θα προσκληθούν, οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν τα άρθρα 18 της διακήρυξης και 22 του Ν. 3669/08, ώστε να επαναλαμβανόταν ο διαγωνισμός σύμφωνα με αυτά, ούτε το κατεπείγον ή οι ειδικές συνθήκες που προέκυψαν ώστε να προσφύγει η Διοίκηση στην εξαιρετική αυτή διαδικασία της πρόσκλησης περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών επιχειρήσεων.
•           Με την από 25/11/2011 (αρ. πρωτ. 4342) πρόσκληση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας εκδόθηκε και κοινοποιήθηκε πρόσκληση για συμμετοχή στον διαγωνισμό του επίμαχου έργου σε 5 εργοληπτικές εταιρείες χωρίς και πάλι να προσδιορίζονται οι λόγοι και τα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέχθηκαν, χωρίς καμία εξ αυτών να έχει κάποιο ιδιαίτερο δεσμό με το έργο (εγκαταστάσεις εγγύς έργου, εκτέλεση γειτονικού έργου κλπ.) και χωρίς να έχουν παραλάβει όλες τα συμβατικά στοιχεία του έργου κατά την πρώτη δημοπράττηση.
Ερωτάται ο Περιφερειάρχης κος Κλέαρχος Περγαντάς και η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή
•           Ποιός ο λόγος του κατεπείγοντος;
•           Ποια τα κριτήρια των επιλεγμένων Εργοληπτικών Επιχειρήσεων;
•           Γιατί επιλέχθηκαν μόνο (5) πέντε Εργοληπτικές Επιχειρήσεις και όχι οι σαράντα επτά (47) που είχαν προμοθευτεί και τα τεύχη δημοπράττησης κατά την πρώτη άγονη δημοπράττηση;
•           Με τη συμμετοχή περισσοτέρων Εργοληπτικών Επιχειρήσεων δεν θα επιτυγχάνετο μεγαλύτερη έκπτωση στο έργο προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου;
•           Γιατί δεν συνεχίσθηκε ο διαγωνισμός με τον ίδιο τρόπο έως ότου αναδειχθεί ανάδοχος;
•           Μήπως απαγορεύεται από την Ελληνική Νομοθεσία και ποιός είναι ο Νόμος αυτός;
•           Ποιοι οι λόγοι της ιδιαίτερης σπουδής για προσφυγή στο σύστημα δημοπράττησης με προσκλήσεις περιορισμένου αριθμού Εργοληπτικών Επιχειρήσεων;
•           Ο επιλεγείς τρίτος τρόπος δημοπρασίας είναι υπέρ ή σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος;
•           Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο επιλεγείς τρίτος τρόπος δημοπρασίας είναι υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος και έχουμε κάθε δικαίωμα να ρωτήσουμε: ποιό θα είναι το οικονομικό όφελος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου;
•           Ποια τα έργα που έχουν εκτελέσει μέχρι σήμερα οι προσκληθείσες Εργοληπτικές Επιχειρήσεις για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου;
•           Έχει το έργο συντελεσμένες απαλλοτριώσεις;
•           Έχει χρηματοδότηση εγκεκριμένη;
•           Σε ποιές εφημερίδες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καταχωρήθηκαν οι Διακηρύξεις του έργου και τυχόν άλλες δημοσιεύσεις;
•           Γιατί δεν ερευνήθηκαν οι λόγοι μη συμμετοχής Εργοληπικών Επιχειρήσεων και μάλιστα σε δύο δημοπρασίες;
•           Γιατί δεν ερευνήθηκαν οι λόγοι της απροθυμίας των Εργοληπτικών Επιχειρήσεων να συμμετάσχουν στις  δημοπρασίες (αρχική και επαναληπτική) τη στιγμή που εκπρόσωποί τους περιφέρονταν γύρω από το χώρο διενέργειας της δημοπρασίας;
•           Γιατί για το εν λόγω έργο αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή και όχι το Περιφερειακό Συμβούλιο;
•           Με ποιά κριτήρια επελέγησαν οι προσκληθείσες εργοληπτικές επιχειρήσεις και από ποιούς;
•           Τηρήθηκαν οι όροι της Διακήρυξης;
•           Γνώριζαν οι επικεφαλής των περιφερειακών συνδυασμών τον επιλεγέντα τρόπο δημοπράττησης, και αν όχι, ποιές οι ενέργειές τους;
 .siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κανέλλη: Αισθάνομαι μ@λάκας (το ίδιο και οι εργαζόμενοι από το Νέμεσις, που τους άφησες απλήρωτους)

Έχει το θράσσος να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές και να το παίζει υπερασπιστής των εργαζομένων. Η "bold and beuatiful" (τρομάρα της), Λιάνα Κανέλλη, που για να θυμίσουμε στους νεότερους την είχε κάνει (ούσα παρουσιάστρια και βουλευτής του ΚΚΕ) όταν ο Ανδρουλιδάκης λουκέτιαζε το Tempo. Είναι η ίδια που έχει αφήσει απλήρωτους πολλούς απ' όσους εργάστηκαν στο Νέμεσις, το περιοδικό της και τώρα βγαίνει να πει ότι αισθάνεται και μ@λ@κας από πάνω...

μετά τις δηλώσεις Πάγκαλου. Δηλαδή, κυρία Κανέλλη, οι πρώην εργαζόμενοί σου και ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, πώς πρέπει να αισθάνονται; Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε ότι η αθυροστομία συνοδευόμενη από λεκτική ευφράδια, δεν αποτελεί προσόν αλλά ίσως χαρακτηριστικό επαγγελματία απατεώνα, που υπό τον μανδύα του φιλέσπλαχνου εργατοπατέρα (ή εργατομάνας) μπορεί να διαχειρίζεται πολιτικά καταστάσεις προς ίδιον όφελος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Τον έπιασαν για ναρκωτικά και τους βγήκε... ληστής


Ο λόγος για έναν 28χρονο Έλληνα, που συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Θηβών, επειδή σε έλεγχο που του έκαναν, βρήκαν πάνω του 13,5 γραμμάρια χασίς.

Τον οδήγησαν στα κρατητήρια και άρχισαν να ερευνούν την ταυτότητά του.

Τότε λοιπόν, διαπίστωσαν πως σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία με θύμα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο δράστης μαζί με συνεργούς του είχε μπει στο σπίτι των θυμάτων στο Ζευγολατιό Κορινθίας κλέβοντάς τους χρήματα και πολύτιμα προσωπικά τους αντικείμενα. Ο 28χρονος τώρα θα απολογηθεί στην δικαιοσύνη και για τις δύο υποθέσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νωρίτερα το Λεβαδειακός-Ολυμπιακός


 

Σέντρα στις 14/12 στις 6 το απόγευμα

Μία ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει η εξ αναβολής αναμέτρηση Λεβαδειακός-Ολυμπιακός στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπως ανακοινώθηκε από τη Σούπερ Λίγκα. Συγκεκριμένα, ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 18:00 και όχι στις 19:00 που είχε προγραμματιστεί.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας

«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στο πλαίσιο των εξ αναβολής αγώνων της 2ης Αγωνιστικής της Super League, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 14/12/2011 στις 18:00 (αντί για τις 19:00)»
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Χάνονται ασθενείς για 500 ευρώ!


Πόσο άραγε αποτιμάται η ζωή
Αν το υπουργείο Υγείας διάθετε το μικρό αυτό ποσό ετησίως για τη πρόληψη και τον έλεγχο των ασθενών με...
αρτηριακή υπέρταση θα είχαν σωθεί χιλιάδες άνθρωποι, σημειώνουν ειδικοί επιστήμονες.



Πόσο άραγε αποτιμάται η ζωή ενός ανθρώπου όταν θα μπορούσε να σωθεί με μόλις 500 ευρώ το χρόνο; Ιδού το ερώτημα. Και το ζήτημα είναι ότι συνάνθρωποί μας χάνονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων. Σύμφωνα με τον καθηγητή οικονομιών της υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Γ.Κυριόπουλο ασθενείς θα σώζονταν από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια εάν οι υγειονομικές αρχές φρόντιζαν να ελέγχεται η υπέρταση με συνεχείς ρυθμίσεις, με διατροφικές παρεμβάσεις ή και φάρμακα.

Και οι εξοικονόμηση θα μπορούσε να έρθει με μια απλή ρύθμιση του χρόνιου αυτού νοσήματος, της υπέρτασης. Άλλωστε όπως καταγράφουν οι έρευνες σήμερα το 38% του γενικού πληθυσμού πάσχει από ένα χρόνιο νόσημα είτε πολύ σοβαρό είτε αντιμετωπίσιμο. Το 38% αυτό κατέχει και το 65 με 70% της ζήτησης των υπηρεσιών υγείας. Αλλά σύμφωνα με τον κ.Κυριόπουλο το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα χρειάζεται απλώς κάποια συμβουλευτική προσέγγιση για να είναι καλά στην υγεία του. Συνεπώς ένα μεγάλο μέρος της χρήσης των υπηρεσιών υγείας άρα και ένα μεγάλο μέρος των δαπανών θα μπορούσε να είχε εξοικονομηθεί μακροπρόθεσμα εάν η πολιτεία διέθετε απλώς κάποια χρήματα (υπολογίζονται στα 500 ευρώ ετησίως) ετησίως για να ρυθμίσει τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα όπως υπέρταση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρήκαν τους δολοφόνους του 29χρονου σεκιουριτά

Κυνική η ομολογία των δύο δολοφόνων. Το σκοτώσαμε για να τον ληστέψουμε είπαν στους αστυνομικούς ο 31χρονος και 22χρονος δράστης.

Τον εκτέλεσαν με καλάσνικοφ για να αρπάξουν τα 170 ευρώ που είχε πάνω του ο άτυχος 29χρονος, αλλά και το αυτοκίνητο της εταιρείας για να πάνε στη συνέχεια και να κάνουν ληστεία στα διόδια.

Πέρασαν τέσσερις μήνες από την άγρια δολοφονία, παραμονή 15αύγουστου στον παράδρομο της Αττικής Οδού στη θέση Σκάρπα.

Οι δυο ληστές έστησαν ενέδρα. Ο άτυχος 29χρονος είχε εντολή να περιπολεί καθώς είχαν αυξηθεί οι ληστείες στην Αττική Οδό.

Οι δράστες πετάχτηκαν μπροστά στο αυτοκίνητο για να το ακινητοποιήσουν. Ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να αντιδράσει και τότε εκείνοι δεν δίστασαν να πυροβολήσουν “στο ψαχνό” με το καλάσνικοφ εκτελώντας τον.

Χωρίς κανένα συναίσθημα άδειασαν τις τσέπες του, άρπαξαν το αμάξι και πήγαν στα διόδια της Αττικής Οδού στο Ρουπάκι όπου διέπραξαν ληστεία.

Σκότωσαν έναν άνθρωπο για να αρπάξουν συνολικά 229 ευρώ.

Οι αστυνομικοί έστω και μετά από μήνες τους εντόπισαν. Και οι δύο οι παλιοί ... γνωστοί. Έχουν καταδίκες για κλοπές και ναρκωτικά.

Αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο, αφαίρεσαν ανθρώπινη ζωή

Διαβάστε Περισσότερα »

Τεράστια επένδυση στα σκαριά, στο Λαιμό Βουλιαγμένης

Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο κομμάτι του real estate ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Εκκλησία της Ελλάδας, εν μέσω κρίσης.

Τεράστια επένδυση στα σκαριά, στο Λαιμό Βουλιαγμένης
Σύμφωνα με πληροφορίες, που «κυκλοφόρησαν» ευρέως, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Ιερά Σύνοδος έχει στα χέρια της πρόταση για αξιοποίηση της έκτασης που έχει στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, που θεωρείται και μάλλον έτσι είναι, το ακριβότερο σημείο γης της χώρας, αυτή τη στιγμή.
Η πρόταση προέρχεται από επενδυτικά κεφάλαια του Κατάρ, κι έτσι εξηγείται και το ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει εκεί ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας, προσφάτως.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία ενός υπερ-σύγχρονου τουριστικού καταλύματος, κατά τα πρότυπα του «Κόστα Ναβαρίνο» στη Μεσσηνία, το οποίο θα μπορούσε να συνδυάσει πολλές υπηρεσίες για το σύνολο της Αττικής.
Άλλες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι τα ίδια κεφάλαια από το Κατάρ θα μπορούσαν να δουν ακόμα και την εξαγορά του Αστέρα της Βουλιαγμένης, στην περίπτωση που η Εθνική Τράπεζα αποφάσιζε κάποια στιγμή στο μέλλον να τον πουλήσει.
Έτσι, θα δημιουργούνταν ένας τεράστιος ενιαίος υπερπολυτελής τουριστικός χώρος, μοναδικός σε όλη την Ευρώπη.
Εννοείται ότι η επένδυση θα είναι αρκετών δισ. ευρώ και εννοείται ότι πέραν του Κατάρ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κι άλλων χωρών.
Λέγεται, για παράδειγμα, ότι για την περίπτωση έχει ενδιαφερθεί και αμερικανικό fund, αλλά κι ένα επενδυτικό σχήμα από την Ευρώπη.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τη συγκεκριμένη περίπτωση η Εκκλησία έχει να περιμένει πολύ μεγάλα οφέλη, τα οποία σε καιρό κρίσης μπορεί να αποδειχθούν πολλαπλώς σημαντικά, για την ίδια αλλά και για την κοινωνία ευρύτερα.
 newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO Δειτε ποσο απλα παίρνει φωτιά ένα Χριστουγενιάτικο δέντρο





Αμεσο κίνδυνο για την πρόκληση πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας, εγκυμονούν τρία στα δέκα (ποσοστό 30%) χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, που πωλούνται στην αγορά, όπως επισημαίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ). Όπως επισημαίνει, για να είναι ασφαλή τα λαμπιόνια, αλλά κι όλα τα διακοσμητικά είδη, που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, επιβάλλεται να φέρουν πάνω στο προϊόν τη σήμανση "CE", τεχνικά στοιχεία λειτουργίας (π.χ, τάση, ισχύς κτλ) και την επωνυμία του κατασκευαστή ή του εισαγωγέα, με στοιχεία επικοινωνίας.

news24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πορείες αύριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί θα τιμήσουν αύριο Τρίτη 6 Δεκεμβρίου...
τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με διαδηλώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση αντεξουσιαστών. Επί ποδός η Αστυνομία για την αποφυγή επεισοδίων.


Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Δευτέρας, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν στην πρόσφατη πορεία για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.



Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η Αστυνομία θα επιτηρεί τους δρόμους απ' όπου θα περάσει η πορεία, ενώ έμφαση θα δοθεί στο μπλοκ των αντεξουσιαστών.



Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της δολοφονίας Επ. Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.



Ο συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 χρόνων για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καίνε τα Καγιέν για να πάρουν λεφτά από την ασφαλιστική τους!

Ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων σκαρφίζονται ό,τι μπορεί...
να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους για να τα ξεφορτωθούν μη μπορώντας να τα συντηρήσουν. Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", πολλοί ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων προσλαμβάνουν μέχρι και... επαγγελματίες κλέφτες για να εισπράξουν το αντίτιμο των ασφαλιστικών τους συμβολαίων.

"Οι περίεργες υποθέσεις ολικής καταστροφής πολυτελών Ι.Χ. έχουν υπερδιπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο. Ειδικά από τον Οκτώβριο και ύστερα στην εταιρεία ασχολούμαστε με τουλάχιστον 10 συμβάντα τον μήνα, όταν παλιότερα ήταν ένα το πολύ δύο τα ύποπτα. Όσο πλησιάζει η περίοδος που οι ιδιοκτήτες πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας αυξάνονται και οι εκούσιες κλοπές", εξηγεί στην εφημερίδα στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας.

Παράλληλα έχουν αυξηθεί και τα περιστατικά πολυτελών αυτοκινήτων που παραδίδονται στις φλόγες και οι εταιρείες έχουν πλέον αναθέσει σε ιδιωτικούς ντετέκτιβ να διερευνούν αν η κλοπή είναι η πραγματική ή έγινε από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη για να εισπράξει την αποζημίωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν μερικές ημέρες σε ερημική περιοχή στο Κορωπί βρέθηκε καμένη ολοσχερώς μια Πόρσε Καγιέν. Ο ιδιοκτήτης της είχε καταγγείλει την κλοπή δυο εβδομάδες νωρίτερα, ενώ είχε υποστηρίξει πως οι κλέφτες του πολυτελούς αυτοκίνητου του τον εκβίαζαν πως αν δεν τους πλήρωνε δεν θα το ξανάβλεπε ποτέ.

"Η αξία του συγκεκριμένου μοντέλου στην αγορά των μεταχειρισμένων είναι σήμερα λόγω της κρίσης στα 12.000 ευρώ. Λόγω της ολοσχερούς καταστροφής του, ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να εισπράξει σχεδόν άμεσα 32.000 ευρώ, με βάση το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του.

Αναθέσαμε την υπόθεση σε ιδιωτικό ντετέκτιβ και αποδείχτηκε μια καλοστημένη επιχείρηση εξαπάτησής μας", αναφέρει στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας.

Στις περιπτώσεις ολικής καταστροφής οι εταιρείες οφείλουν να πληρώσουν την αποζημίωση ύστερα από 48 ώρες. Σε περίπτωση κλοπής το θύμα πρέπει να περιμένει να περάσουν τρεις μήνες μέχρις ότου λάβει τα χρήματα της ασφάλειας
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ποδηλάτης του κόσμου έφτασε στη Θήβα




Το ταξίδι του Ποδηλάτη του Κόσμου στην Αταλάντη έφτασε στο τέλος του, με την πόλη της Θήβας που αποτελεί πλέον τον 13ο σταθμό της δράσης, να παραλαμβάνει την σκυτάλη. Ο Γρηγόρης αναχώρησε από τον Δήμο Λοκραίων με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλούς καλούς φίλους που θα τον υποστηρίζουν μεταδίδοντας θετική ενέργεια μέχρι το τέλος του εγχειρήματος του και στην Ευρώπη. Τελικά το σύνθημα, ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά αποδεικνύεται έμπρακτα όσο συνεχίζει η δράση μας, με τα ανθρωποκεντρικά δίκτυα να αυξάνονται μέρα με την μέρα.
Συγκινητική ήταν η πρωτοβουλία των ποδηλατών Θήβας, όπου περίπου στα δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη βγήκαν για να τον παραλάβουν και να τον συνοδεύσουν μέχρι το εσωτερικό της προκειμένου να τον εμψυχώσουν, καθώς ο ποδηλάτης μας αυτή την φορά διέσχισε παραπάνω από 60 χλμ σε βουνό. Η καθιερωμένη ποδηλατάδα- ξενάγηση που πλέον έχει γίνει θεσμός σε όλους τους μέχρι τώρα σταθμούς που επισκεφτήκαμε θα πραγματοποιηθεί σήμερα και στην Θήβα.
Προς το βράδυ (στις 9)  μετά την καθιερωμένη ποδηλατάδα θα ακολουθήσει επίσκεψη του ποδηλάτη μας στον σύλλογο Μικρασιατών Θήβας. θα ενημερωθεί για την δράση τους, αλλά και για τις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνουν. Ταυτόχρονα θα τους μιλήσει για το ταξίδι και τους στόχους που επιθυμεί να πετύχει ανταλλάσοντας απόψεις και ιδέες μεταφέροντας τα και στο εξωτερικό στους αντίστοιχους αρμόδιους φορείς.
Την επόμενη μέρα ακολουθεί επίσκεψη στο δημαρχείο της πόλης, όπου για άλλη μια φορά όπως και στους προηγούμενους σταθμούς του θα παραλάβει το επίσημο σύμφωνο φιλίας.

Έτσι περίπου θα ολοκληρωθεί το κατευόδιο για την Αθήνα με τον ποδηλάτη να έχει προσκληθεί σε πολλές ποδηλατοβόλτες στις γειτονιές της πρωτεύουσας, όπου την Κυριακή 11:30 θα παρευρεθεί στην ποδηλατοδρομία για τον διαβήτη. Να είστε όλοι εκεί.
exeisminima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρατείνονται οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης στους δήμους


Παρατείνονται, έως ότου συμπληρώσουν 18μηνο, όλες οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης των δήμων που ήταν ενεργές ως την 30η Απριλίου 2011, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Βάσει της εγκυκλίου, με την οποία καθίσταται πράξη ρύθμιση που είχε συμπεριληφθεί στο ν. 4018/2011μ, καλούνται οι δήμαρχοι να επανασυνάψουν τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης που είχαν διακοπεί χωρίς να έχουν συμπληρώσει 18 μήνες και έως ότου τους συμπληρώσουν.

Πρόκειται για τα προγράμματα μερικής απασχόλησης, αναφέρεται στην εγκύκλιο, που υλοποιήθηκαν από πρωτοβάθμιους ΟΤΑ έπειτα από τις αριθμ. 1/2009 και 2/2009 αποφάσεις της Επιτροπής του άρθρου 5 ν. 3250/2004, και για τα οποία δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση της διάρκειάς τους, δηλαδή η εξάντληση των δεκαοκτώ μηνών για τους οποίους είχε δοθεί έγκριση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χάγη «ονόμασε» τα Σκόπια Μακεδονία - «Φωτιά» στην Αθήνα

Η Χάγη «ονόμασε» τα Σκόπια Μακεδονία - «Φωτιά» στην Αθήνα

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σχετικά με την Ενδιάμεση Συμφωνία μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας. Το Δικαστήριο καταδίκασε τη χώρα μας επειδή εμπόδισε την είσοδο των Σκοπίων ωστόσο θεωρήθηκε αναρμόδιο στο να εμποδίσει την Ελλάδα από μελλοντικές αξιώσεις.
Λιγο παραπάνω από μία ώρα κράτησε η ανάγνωση του σκεπτικού και της απόφασης του Διεθνής Δικαστηρίου της Χάγης για τη διαφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ όσον αφορά στο ελληνικό βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ το 2008. Η απόφαση προκάλεσε «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, η οποία καλείται να διαχειριστεί το ευαίσθητο εθνικό θέμα διατηρώντας παράλληλα «ισορροπίες τρόμου» μεταξύ των κομμάτων της συμπολίτευσης.
Σε ότι αφορά την προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο για την παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, το Δικαστήριο απεφάνθη με 14 ψήφους υπέρ και 2 κατά πως είναι αρμόδιο και έκρινε πως πράγματι η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11 παρ. 1 της Συμφωνίας. Παράληλλα αναγνώρισε το δικαίωμα της ΠΓΔΜ να θέτει υποψηφιότητα για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς.
Τα επιχειρήματα της Ελλάδας δεν έπεισαν τους δικαστές καθώς δεν αποδείχθηκαν παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας εκ μέρους της ΠΓΔΜ, εκτός από την περίπτωση της χρήσης ενός συμβόλου, που απαγορεύεται. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία δεν περιέχει νομική υποχρέωση της ΠΓΔΜ να μην χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Από την άλλη, η δικαστική αρχή αναγνώρισε πως τα Σκόπια έχουν παραβιάσει το άρθρο 7 παρ. 2 της Συμφωνίας περί χρήσης συμβόλων όπως ο «ήλιος/άστρο της Βεργίνας» τα οποία έχουν κατοχυρωθεί ως ελληνικά.
Επιπλέον το Δικαστήριο θεώρησε εαυτό αναρμόδιο να επιβάλλει στην Αθήνα απόφαση που δεν θα της επιτρέπει να έχει μελλοντικές αξιώσεις από τα Σκόπια προκειμένου να εισέλθουν σε διεθνείς οργανισμούς.
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (Αγγλικά).
Υπουργείο Εξωτερικών: Η απόφαση δεν αφορά το όνομα
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης «δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα της διαφοράς γύρω από το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, επιβεβαιώνοντας ότι η εν λόγω διαφορά πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο που ορίζουν οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας μέσω διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ» και τονίζει ότι η Ελλάδα «θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με καλή πίστη για την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης σχετικά με το όνομα».
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 2011, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε την απόφασή του στην Υπόθεση της προσφυγής της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά της χώρας μας.

Με πλήρη σεβασμό προς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ως βασικό δικαιοδοτικό όργανο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, η Ελλάδα θα εξετάσει την Απόφαση.

Η προσφυγή αυτή, που ασκήθηκε μονομερώς από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας κατά της Ελλάδας στις 17 Νοεμβρίου 2008, αποσκοπούσε κατ’ ουσίαν στο να παρακάμψει τη διαδικασία διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και να εξαναγκάσει την Ελλάδα να μην ασκήσει στο μέλλον τις υποχρεώσεις της, που πηγάζουν από τη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ) ως προς την αξιολόγηση της υποψηφιότητας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Το Δικαστήριο με τη σημερινή του απόφαση, δεν ικανοποίησε την επιδίωξη αυτή της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Ειδικότερα η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας υπέβαλε δύο αιτήματα στο Δικαστήριο:

(α) να διαπιστώσει ότι η Ελλάδα παραβίασε τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας στη σύνοδο του Βουκουρεστίου του 2008, και,

β) να διατάξει τη χώρα μας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να συμμορφωθεί με τη διάταξη του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και να μην προβάλει αντίρρηση, άμεσα ή έμμεσα, στην εισδοχή της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ ή σε άλλους οργανισμούς στους οποίους η Ελλάδα είναι μέλος, εφόσον η χώρα αυτή θα αναφέρεται στους οργανισμούς αυτούς ως «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», δηλαδή με την προσωρινή της ονομασία σύμφωνα με την απόφαση 817 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ως προς το πρώτο αίτημα, το Δικαστήριο αξιολογώντας όλα τα πραγματικά περιστατικά που τέθηκαν υπόψη του, καθώς και τις δημόσιες τοποθετήσεις της Ελλάδας στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, διαπίστωσε ότι η χώρα μας προέβαλε αντίρρηση στην ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008.

Το Δικαστήριο απέρριψε στο σύνολο του το δεύτερο αίτημα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, συμπεραίνοντας ότι δεν θεωρεί απαραίτητο να διατάξει την Ελλάδα να μην επαναλάβει παρόμοια συμπεριφορά στο μέλλον.

Η σημερινή Απόφαση δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα της διαφοράς γύρω από το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, επιβεβαιώνοντας ότι η εν λόγω διαφορά πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο που ορίζουν οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας μέσω διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Το Δικαστήριο καλεί τα δύο μέρη να εμπλακούν σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. H σύσταση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι καλεί έμμεσα την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να επιδείξει πνεύμα συμβιβασμού, έτσι ώστε οι διαπραγματεύσεις να απολήξουν σε αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Η Απόφαση δεν αφορά και δεν θα μπορούσε να αφορά τη διαδικασία λήψης απόφασης στο ΝΑΤΟ, ούτε τα ουσιαστικά κριτήρια και απαιτήσεις που θέτει η Συμμαχία για την εισδοχή νέων μελών σε αυτή. Ειδικότερα, σχετικά με το ΝΑΤΟ, υπενθυμίζουμε ότι οι αποφάσεις του, συγκεκριμένα δε αυτές που ελήφθησαν στις Συνόδους Κορυφής του Βουκουρεστίου (2008), του Στρασβούργου (2009) και της Λισσαβόνας (2010), είναι ομόφωνες και αντανακλούν την κοινή πεποίθηση των μελών του ότι το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα πρέπει να επιλυθεί πριν από την πρόσκληση της για ένταξη στη Συμμαχία.

Η Ελλάδα θα λειτουργεί στο ΝΑΤΟ και στους άλλους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους είναι μέλος, με πλήρη ευθυγράμμιση στις ουσιαστικές και διαδικαστικές τους επιταγές, με εποικοδομητική διάθεση και καλή πίστη.

Η Ελλάδα, θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται με καλή πίστη για την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης σχετικά με το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, σεβόμενη το πνεύμα και γράμμα των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης. Ελπίζουμε ότι η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις αυτές με καλή πίστη, καθώς το ζήτημα της ονομασίας μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
 iefimerida.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κίνα


Συμμετείχαν στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Συνεργασίας Πόλεων και Περιφερειών στην Περιφέρεια JIANGXI.
ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ JIANGXI ΚΙΝΑΣ.

Αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποτελούμενη από τους Αντιπεριφερειάρχες Γιώτα Γαζή – Φωκίδας, Βασίλη Καραμπά – Ευρυτανίας, Νίκο Μπέτσιο – Περιβάλλοντος-Τουρισμου, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Παναγιώτη Μπεχλιβανίδη και Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο, το Δήμαρχο Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη και το Γιάννη Τσονάκα εκπρόσωπο της Ε.Α.Σ. Άμφισσας, παρακολούθησε το 2ο Διεθνές Συνέδριο Αδελφοποιημένων Πόλεων στην Επαρχία Jiangxi και είχε επαφές με Κινέζους αξιωματούχους της κρατικής και περιφερειακής διοίκησης.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το βιολογικό πάρκο, το Ινστιτούτο σηροτροφίας και τσαγιού καθώς και τη ζώνη ανάπτυξης Υψηλής Τεχνολογίας. Συμμετείχαν με τοπικά προϊόντα, αφίσες και φωτογραφίες στην έκθεση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Nanchang και στη δενδροφύτευση του πάρκου φιλίας της πόλης όπου 2 δένδρα φέρουν την ονομασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,
Οι Κινέζοι επεφύλαξαν ιδιαίτερα τιμητική υποδοχή στην Ελληνική αντιπροσωπεία την οποία είχαν πρώτη τη τάξη σε όλες τις εκδηλώσεις μεταξύ των 35 αντιπροσωπειών που συμμετείχαν στο συνέδριο.
Στην ιδιαίτερα τιμητική και θερμή φιλοξενία, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή τόνισε στην ομιλία της στο συνέδριο:
«… τη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο που περνά η χώρα μας, η Κίνα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Πιο σημαντικό είναι η μετριοπάθεια και η προσεκτική χρήση της γλώσσας που χρησιμοποιούν τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης για αυτή την κρίση.
Αυτό είναι αντανάκλαση του ειλικρινούς σεβασμού που τρέφουν οι Κινέζοι για την Ελλάδα, θεωρώντας τις χώρες μας τους μεγαλύτερους εν ζωή πολιτισμούς του πλανήτη.
Στο Διεθνές Συνέδριο σφραγίστηκε και υπογράφτηκε από την Αντιπεριφερειάρχη κα Γαζή στην Κίνα το σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλη στην Λαμία από τον Περιφερειάρχη κο Κλ. Περγαντά.
Ακόμα, υπεγράφη μνημόνιο Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και της Περιοχής Ganzhou που αριθμεί 9.000.000 κατοίκους.
Ο μέσος κινέζος ονειρεύεται να ταξιδέψει στην Ελλάδα και οι Έλληνες επιθυμούν να έρθουν στην Κίνα. Ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να γίνουν πράξη τα όνειρα και οι επιθυμίες των πολιτών μας».
Η αντιπροσωπεία έδωσε περισσότερες από 30 συνεντεύξεις σε Κινέζικα Κανάλια και στον Κινέζικο Τύπο.
Σημαντικές συζητήσεις έγιναν για τα τοπικά προϊόντα όπως κρασί, ελιές, μέλι κλπ. καθώς και για ανταλλαγές τουριστικού και πολιτιστικού περιεχομένου.
Τονίστηκε το γεγονός ότι η γεωργία μας συμπορεύεται με την ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά και ανάγεται σε ένα αγροτοδιατροφικό πρότυπο, με βάση τη Μεσογειακή διατροφή που το 2010 αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως «άϋλο αγαθό της παγκόσμιας κληρονομιάς».
Για τον τομέα του Τουρισμού, από τον κ Μπετσιο ,επισημάνθηκε η μοναδικότητα της Ελλάδας και της Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει ανεξάντλητο πολιτιστικό απόθεμα και αδαπάνητη πολιτιστική κληρονομιά.

Οι δυο χώρες συμφώνησαν να αξιοποιήσουν και τις εφαρμογές της πληροφορικής για να έρθουν πιο κοντά οι επιχειρήσεις των δυο χωρών.
Έχει ήδη ξεκινήσει η δημιουργία κοινού διαδικτυακού τόπου, μιας πλατφόρμας στο internet, στην ελληνική, Αγγλική και Κινεζική γλώσσα όπου θα παρουσιάζονται και θα εκφράζουν το ενδιαφέρον τους οι επιχειρήσεις των δυο χωρών.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημιούργησε και δημιουργεί το υπόβαθρο μιας καλής υποδοχής, σαν πλατφόρμα, ώστε να δραστηριοποιηθούν οι επιχειρηματίες και να έχουμε τα αναμενόμενα αποτέλεσμα για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της οικονομίας μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ: "ήρθαν μαζί μου με τη δική τους συναίνεση"


Μύηση με τελετές σεξουαλικής υποταγής

ΣΟΚ! Σε πάνω από 80 υπολογίζονται τα θύματα του 47χρονου, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις έρευνες της αστυνομίας. Στην απολογία του, ο ίδιος υποστήριξε ότι πράγματι έχει πλησιάσει και ασελγήσει σε ανήλικους μαθητές του, ωστόσο όπως λέει...


"ήρθαν μαζί μου με τη δική τους συναίνεση".

Την ίδια ώρα οι αρχές υποψιάζονται πως ο προπονητής, Νίκος Σειραγάκης, δρούσε τα τελευταία δέκα χρόνια και τουλάχιστον 80 παιδιά είχαν πέσει στα δίχτυα του.

Έως τώρα δεκατρία παιδιά έχουν περιγράψει στις καταθέσεις τους με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο πλησίαζε ο δάσκαλος και προπονητής τους, αλλά και πως τα έπειθε να συνευρίσκονται μαζί του ή να παίρνουν μέρος σε ομοφυλοφιλικά ομαδικά όργια.

Ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου Νίκος Κουρμουλής υποστήριξε πως "Σε εμάς κατέθεσαν δεκατρία παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών, ωστόσο εκτιμάμε ότι ο αριθμός τους είναι πολλαπλάσιος τουλάχιστον έξι φορές, δηλαδή μιλάμε για τουλάχιστον ογδόντα παιδιά που έπεσαν θύματα των ορέξεων του συλληφθέντα"

Μύηση με τελετές σεξουαλικής υποταγής!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Espresso", ο 47χρονος δάσκαλος, προκειμένου να πετύχει τους στόχους του κατάφερε να φαντάζει ως θεός στα μάτια τους, ώστε να αποκτήσει την εμπιστοσύνη τους.
Τους παρουσίαζε μια ζωή όλο επιτυχία ως αθλητές του μπάσκετ όσο και στην προσωπική του ζωή, λέγοντας τους ότι θα γίνουν σαν εκείνον, σπουδαίοι άνδρες.

 Το τίμημα όμως για τους ανήλικους ήταν να περάσει από μια διαδικασία μύησης όπως ο ίδιος την ονόμαζε. Αν κάποιοι από αυτούς τα κατάφερναν, γίνονταν πιο γρήγορα άνδρες ή "Σπαρτιάτες", όπως χαρακτηριστικά τους αποκαλούσε. Η μύηση περιλάμβανε σκληρές δοκιμασίες, υπακοή στους κανόνες που εκείνος επέβαλλε, αλλά και σεξουαλική επαφή μεταξύ τους.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και αναμένεται άμεσα να οδηγηθεί στον ανακριτή.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Απόβλητα με οικονομική αξία από τα ελαιουργεία





ImageΤα απόβλητα από την επεξεργασία του ελαιοκάρπου, με κατάλληλη επεξεργασία, μπορούν να μεταβληθούν σε χρήσιμα υλικά ή να απομονωθούν από αυτά στοιχεία με μεγάλη οικονομική αξία, σύμφωνα με τα συμπεράσματα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα με θέμα «Η σύγχρονη λειτουργία των ελαιοτριβείων στα πλαίσια της διατήρησης της ποιότητας και της περιβαλλοντικής αειφορίας».
Όπως διαπιστώθηκε κατά την ημερίδα, η ελαιοκομία αποτελεί για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας σημαντική καλλιέργεια με συνεισφορά στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, στην διατήρηση της βιοποικιλότητας αλλά και βασικό γνώρισμα του τοπίου, ιδιαίτερα για την νότια Πελοπόννησο. Η διαχείριση των αποβλήτων που προκύπτουν κατά την εξαγωγή του ελαιολάδου έχει απασχολήσει πολλούς φορείς και τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει σημείο αιχμής στα πλαίσια της αυστηροποίησης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας αλλά και της εφαρμογής της αναθεωρημένης Κ.Α.Π. που θέτει ως προϋπόθεση για λήψη επιδοτήσεων την εφαρμογή πράσινων πρακτικών.
Στα πλαίσια του «πρασινίσματος» της Κ.Α.Π. αναφέρθηκε πως η βιολογική γεωργία δεν αποτελεί πανάκεια για την ποιότητα. Η βιολογικότητα αποτελεί μια πράσινη συνιστώσα (ως μέθοδος καλλιέργειας φιλικότερης προς το περιβάλλον) η οποία όμως δεν αποτελεί από μόνη της εγγύηση ποιότητας. Η βιολογική καλλιέργεια έχει αυξημένες απαιτήσεις παρακολούθησης και γεωτεχνικής στήριξης του παραγωγού προκειμένου να αποδώσει προϊόντα που να πληρούν υψηλά ποιοτικά κριτήρια, θα πρέπει λοιπόν να υιοθετείται από συνειδητοποιημένους παραγωγούς
Τα απόβλητα από την επεξεργασία του ελαιοκάρπου σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σκουπίδι αφού με κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να μεταβληθούν σε χρήσιμα υλικά ή να απομονωθούν από αυτά στοιχεία με μεγάλη οικονομική αξία
Έχει προχωρήσει στην Μεσσηνία σε μεγάλο βαθμό η μετατροπή των τριφασικών ελαιοτριβείων σε διφασικά με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί σημαντικά ο όγκος των υγρών αποβλήτων (κατσίγαρος). Όσον αφορά στα λίγα παραδοσιακά ελαιοτριβεία που εξακολουθούν να παραμένουν, αυτά θα πρέπει να στηριχθούν για την συνέχιση λειτουργίας τους αφού αποτελούν μέρος της παράδοσης του τόπου η οποία θα πρέπει να μην χαθεί, μπορούν δε να αποτελέσουν πυρήνες αγροτουριστικής ανάπτυξης
Πέρα από την μετατροπή των τριφασικών σε διφασικά προέκυψε ότι υπάρχουν ποικίλοι τρόποι για την αξιοποίηση των αποβλήτων ελαιουργίας. Όσον αφορά στον διφασικό ελαιοπυρήνα, η αξιοποίησή του μέσω των πυρηνελουργείων δεν αποτελεί μονόδρομο αλλά είναι μια μόνο από τις διεξόδους
Στις εναλλακτικές μεθόδους αξιοποίησης των αποβλήτων πρέπει να συνυπολογιστούν η εξουδετέρωση του κατσίγαρου για άρδευση, η χρήση του ελαιοπυρήνα για παραγωγή κομπόστ καθώς και η χρήση του ως βιομάζας για την παραγωγή βιοαερίου
Όσον αφορά στην παραγωγή κομπόστ, αποτελεί μια αξιόλογη λύση αφού εκμεταλλεύεται τόσο τον ελαιοπυρήνα των διφασικών όσο και τις μεγάλες ποσότητες κλαδευμάτων των ελαιοδέντρων σε όλη την περιφέρεια. Με την κατάλληλη συνεπεξεργασία μπορεί να παραχθεί ένα πολλή καλής ποιότητας κομπόστ το οποίο χρησιμοποιείται ως λίπασμα και εδαφοβελτιωτικό στους αγρούς. Βασικό σημείο είναι ότι θα πρέπει να φροντίσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει στην θέσπιση ποιοτικών προδιαγραφών για το παραγόμενο κομπόστ ώστε να είναι δυνατή η εμπορική αξιοποίησή του με βάση ποιοτικά κριτήρια. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρξει έλεγχος στα υλικά τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά
Όσον αφορά την παραγωγή βιοαερίου, αυτή μπορεί να γίνει σε συνεπεξεργασία με άλλα γεωργικά απόβλητα όπως υλικά σφαγείου και κοπριές. Βασικό σημείο είναι πως στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εκκρεμούν πολλές μελέτες για την ενεργειακή αξιοποίηση βιομάζας στις οποίες όμως δεν συμπεριλαμβάνεται μελέτη γεωτεχνικού για την εξασφάλιση της Α’ ύλης (γεωργοκτηνοτροφικά απόβλητα ή ενεργειακές καλλιέργειες) με σκοπό την λειτουργία καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Είναι απαραίτητο για την διαφύλαξη του κύρους της διαδικασίας να περιλαμβάνεται στον φάκελο αδειοδότησης μελέτη τεκμηρίωσης δυναμικού μονάδας βιομάζας υπογεγραμμένη από γεωτεχνικό
Επίσης προέκυψε πως για την υποβολή μελέτης για αδειοδότηση έργων βιομάζας από την Ρ.Α.Ε. θα πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλιστεί η κοινωνική συναίνεση στην περιοχή εγκατάστασης έτσι ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα αδειοδοτημένων μονάδων οι οποίες δεν μπορούν τελικά να εγκατασταθούν λόγω τοπικών αντιδράσεων οι οποίες μπορεί να οφείλονται και σε ελλιπή ενημέρωση
Έγινε αναφορά στο ανεκμετάλλευτο δυναμικό των κλαδευμάτων το οποίο αντί να αξιοποιείται καίγεται στο χωράφι με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμη πηγή ενέργειας. Με δεδομένη την οικονομική και ενεργειακή κρίση θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά η αξιοποίηση του παραπάνω υλικού για την παραγωγή pellets τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν καύσιμο σε καυστήρες, ακόμη και οικιακής χρήσης. Διαφορετικά μπορούν να αξιοποιηθούν για την παραγωγή κομπόστ, όπως προαναφέρθηκε
Επίσης έγινε ανάλυση της τάσης η οποία υπάρχει για τον περιορισμό του αριθμού των ελαιοτριβείων σε επίπεδο περιφέρειας. Αναφέρθηκε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους η παραγωγή ελαιολάδου είναι κατά 80% έξτρα παρθένο είναι και η σύντομη λειοτρίβησή του στον μεγάλο και διάσπαρτο αριθμό ελαιοτριβείων. Πιθανή σημαντική μείωση του αριθμού αυτών των ελαιοτριβείων μπορεί να οδηγήσει σε:
Αύξηση του κόστους για τον παραγωγό λόγω αυξημένων εξόδων μεταφοράς του ελαιοκάρπου στα λίγα ελαιοτριβεία
Αύξηση του χρόνου παραμονής του ελαιοκάρπου στα μέσα μεταφοράς. Ο χρόνος αυτός είναι κρίσιμος για την διατήρηση της ποιότητας και επομένως μπορεί να οδηγήσει και πάλι σε αύξηση κόστους για τον παραγωγό λόγω υποβάθμισης της ποιότητας του προϊόντος του
Επομένως η μείωση του αριθμού των ελαιοτριβείων αν γίνει θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί κατάλληλα ώστε:
Να υπάρχει κατάλληλη κατανομή αυτών σε αποστάσεις από τις περιοχές συλλογής
Θα πρέπει να μελετηθούν και εγκριθούν κατάλληλες μετασυλλεκτικές πρακτικές με σκοπό την αποφυγή υποβάθμισης της ποιότητας κατά το χρόνο αναμονής του ελαιοκάρπου για την επεξεργασία του. Εδώ ο ρόλος των γεωτεχνικών είναι μεγάλης σημασίας για την θέσπιση των κατάλληλων πρακτικών
Με δεδομένη την εφαρμογή της Κ.Υ.Α. για την δυνατότητα διάθεσης επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων προκύπτει πως η εφαρμογή της θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη φειδώ. Όσον αφορά στα υγρά απόβλητα τριφασικών δόθηκε προτεραιότητα στην χρήση αυτών για στάγδην άρδευση περιαστικού πρασίνου και δασών με σκοπό μάλιστα τον περιορισμό του κινδύνου πυρκαγιών. Ιδιαίτερος προβληματισμός υπήρξε στον τομέα του εμπλουτισμού υπογείων υδροφορέων όταν δεν είναι γνωστό αν αυτοί τελικά χρησιμοποιούνται για την άντληση πόσιμου νερού, την ίδια μάλιστα στιγμή που λόγω έλλειψης υποδομών χάνονται εκατομμύρια κυβικά επιφανειακών απορροών προς την θάλασσα
Τέλος αναφέρθηκε πως με δεδομένη την επέκταση των διφασικών ελαιοτριβείων και την χρήση του ελαιοπυρήνα από τα πυρηνελουργεία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην προφύλαξη και διατήρηση της ποιότητας του ελαιολάδου από νοθεία. Για τον λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η λειτουργία εργαστηρίων ελαιολάδου, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Καλαμάτας, προκειμένου να πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι με σκοπό την αποφυγή νοθείας και δυσφήμισης του προϊόντος στις αγορές. Στην διαδικασία λειτουργίας του εργαστηρίου αυτού πρόθυμο είναι να βοηθήσει και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε
Τελικά προκύπτει ότι τα απόβλητα ελαιουργίας αλλά και το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών αποβλήτων μπορούν να αποτελέσουν άριστη Α’ ύλη για περαιτέρω αξιοποίηση. Οι διαφορετικές δυνατότητες που υπάρχουν θα πρέπει να σχεδιαστούν κεντρικά με σκοπό την δημιουργία περιφερειακών κέντρων εκμετάλλευσης ώστε τελικά να προσδώσουν αξία σε προϊόντα τα οποία σήμερα αποτελούν πρόβλημα για τον παραγωγό με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής. Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είναι πρόθυμο να συμμετέχει στον σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των γεωργικών αποβλήτων σε επίπεδο Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, έναν σχεδιασμό που θα πρέπει να κινηθεί στους άξονες που αναπτύχθηκαν παραπάνω.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύξηση ρεκόρ 200% στην κατάθεση πινακίδων το Νοέμβριο!


Pεκόρ αναμένεται να καταγραφεί φέτος στην κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας καταρρίπτοντας εκείνο που είχε σημειωθεί το 2009 που υπολογίζεται πως 200.000 ιδιοκτήτες I.X. αναγκάστηκαν σε προσωρινή ακινησία των οχημάτων εξαιτίας των υπέρογκων Tελών Kυκλοφορίας.


Eιδικότερα, σύμφωνα με την πανελλαδική αποκλειστική έρευνα που πραγματοποίησε η «Hμερησία»...


μέχρι τις 30 Nοεμβρίου του 2011 η αύξηση που καταγράφεται στις κατά τόπους εφορίες ανά την Eλλάδα σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και το 200% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι ενώ όλοι οι υπάλληλοι των ΔOY εκτιμούν πως φέτος το Δεκέμβριο θα καταγραφεί ρεκόρ καταθέσεων πινακίδων εξαιτίας των υψηλών Tεκμηρίων αλλά και των Tελών Kυκλοφορίας τα οποία σε συνδυασμό με τα αυξημένα ασφάλιστρα και την τιμή των καυσίμων κάνουν τη χρήση του I.X. απαγορευτική!


Παράλληλα το κράτος αναμένεται να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εξαιτίας των χαρατσιών όπως ακριβώς έγινε και με τη θέσπιση του Φόρου Πολυτελείας στα I.X. που αντί να αυξηθούν τα έσοδα αντίθετα κοντεύουν να εκμηδενιστούν.


Όπως τόνισαν εφοριακοί από όλη τη χώρα: «H μεγάλη πλειονότητα των ιδιοκτητών I.X. αναμένεται να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στα τέλος Δεκεμβρίου ώστε να μπορέσουν να κινηθούν μέσα στις γιορτές ενώ από την άλλη μεριά να μην πληρώσουν τα Tέλη Kυκλοφορίας του 2012».


Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι ιδιαίτερα τολμηροί ιδιοκτήτες που κατοικούν στην επαρχία, φαίνεται πως θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν τα οχήματά τους χωρίς πινακίδες, ασφάλεια αλλά και KTEO.
 24GR
Διαβάστε Περισσότερα »

Χίτλερ: Ο μάστορας της φοροδιαφυγής


Στα ίδια βήματα και η Καγκελάριος Μέρκελ - Επιβάλει με οικονομικούς εκβιασμούς το 4ο Ράιχ στους λαούς της Ευρώπης, έχοντας ως όραμα την "Γερμανοποίηση" της Ευρώπης! Ο Ναζισμός είναι τελικά στο αίμα τους...!!!


Η Μερσεντές του ήταν δηλωμένη ως εταιρικό ΙΧ. Φέσωσε υπουργείο 50 εκατ. μάρκα για να τυπώσει το πρόσωπό του σε γραμματόσημα. Δεν πλήρωσε ουδέποτε φόρο εισοδήματος. 


Διαβάστε πώς ο Αδόλφος έφτασε να χρωστά στο γερμανικό κράτος 400.000 μάρκα...






Τα πρώτα χρόνια κατέφευγε σε κοινές μικροαπατεωνιές, όπως να εμφανίζει ως εταιρικό αυτοκίνητο τη νέα του Μερσεντές. 


Έπειτα για να μειώσει το φορολογητέο του εισόδημα, δήλωσε ψευδώς στην εφορία ότι ευεργετεί μία φιλανθρωπική οργάνωση για τις χήρες του πολέμου.


Κατάφερε να φοροδιαφεύγει επί μακρόν, φεσώνοντας με εκατομμύρια το γερμανικό δημόσιο και κερδοσκοπώντας ακόμη και από την έκδοση γραμματοσήμων. 


Στο τέλος, διέγραψε οριστικά και το συνολικό του χρέος.


Δεν πρόκειται για έναν οποιονδήποτε μεγαλοοφειλέτη του δημοσίου, αλλά για τον ίδιο τον Αδόλφο Χίτλερ. Αυτή την άγνωστη πλευρά του πλέον καταστροφικού ανθρώπου του 20ου αιώνα εξερευνά η τηλεοπτική εκπομπή της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης «Τα μυστικά του Γ’ Ράιχ» και αποδεικνύει ότι ο Φύρερ που στους πύρινους λόγους του ευαγγελιζόνταν «το δημόσιο συμφέρον πάνω από τον εαυτό μας«, χρωστούσε μόνο σε φόρους 400.000 μάρκα, δηλαδη 6 εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικά χρήματα.


Πάντως το έναυσμα για την τηλεοπτική εκπομπή έδωσαν οι έρευνες του που είχε κάνει πριν από χρόνια ο Βαυαρός συμβολαιογράφος και εφοριακός Κλάους – Ντίτερ Ντιμπόν στα αρχεία της εφορίας του Μονάχου.


«Ο Χίτλερ χρωστούσε φόρους, αλλά δεν τους απέδιδε. Συνεχώς αμφισβητούσε τις αποφάσεις σχετικά με το φόρο εισοδήματος για όλο το διάστημα από το 1925 έως το 1932«, ανέφερε ο 70χρονος σήμερα εφοριακός.


Οι μεγαλύτερες οφειλές του είχαν συσσωρευτεί έως το 1933, οπότε από τις πωλήσεις του διάσημου βιβλίου του «Ο Αγών μου» είχε κερδίσει το αμύθητο για την εποχή ποσό των 1.230.000 μάρκων. Τους φόρους που αναλογούσαν στα κέρδη δεν τους απέδωσε ποτέ. Την ίδια χρονιά έγινε καγκελάριος.


Αρχικά δήλωσε ότι δωρίζει τον μισθό του σε ίδρυμα για τις χήρες κάτι που δεν έκανε ποτέ. Στη συνέχεια, ανακοίνωσε δημοσίως ότι παραιτείται από τον μισθό και τα επιδόματα της θέσης του. 


Με πολύ λιγότερη δημοσιότητα, ένα χρόνο αργότερα, αποκατέστησε πλήρως τους μισθούς του, συμπεριλαμβανομένου και εκείνον του προέδρου.


Την ίδια χρονιά, μέσω του υφυπουργού Οικονομικών Φριτς Ρέινχαρντ, απάλλαξε εαυτόν από οποιεσδήποτε μελλοντικές φορολογικές οφειλές και διέγραψε όλα τα χρέη των προηγούμενων ετών.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη ότι λίγο πριν από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο δικτάτορας χρέωσε το υπουργείο Ταχυδρομείου με δικαιώματα που φέρονται να ανέρχονται σε 50.000.000 μάρκα, προκειμένου να τυπώσει το πρόσωπό του σε γραμματόσημα της εποχής.





tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ