Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ : EΛΗΞΕ Η ΟΜΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ


Παραδόθηκε το όπλο που κρατούσε ο Βλαστός και τα μαχαίρια που κρατούσαν οι υπόλοιποι
- Τι δηλώνει ένας από τους πρωταγωνιστές της ομηρίας για το πώς βρήκαν το όπλο
- Ζητούσαν να δοθεί στη δημοσιότητα κείμενο για τις συνθήκες στις φυλακές
- Περίεργη για την ΕΛ.ΑΣ η ζεύξη τρομοκρατών με κρατούμενους του κοινού ποινικού δικαίου


Μετά από ένα πολύωρο θρίλερ με διαπραγματεύσεις από τη διεύθυνση των φυλακών, παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης με τον περιβόητο βαρυποινίτη, Παναγιώτη Βλαστό και καταδικασθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, φαίνεται πως τα πράγματα έληξαν ομαλά και αφέθηκαν όλοι οι όμηροι ελεύθεροι, παραδόθηκαν το όπλο και τα μαχαίρια και οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους.

Αργότερα το βράδυ βγήκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού εμφανώς ανακουφισμένοι τρεις με τέσσερις από τους 25 επισκέπτες που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα την ώρα που έγινε αποτροπή της απόδρασης και ξεκίνησε η ομηρία για τους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Χρήστος Τσάκαλος, Μιχάλης και Γιώργος Νικολόπουλος, κρατούσαν ως ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπάλληλους, ενώ άλλοι 25 συγγενείς κρατουμένων που βρίσκονταν την ώρα της προσπάθειας για απόδραση στον χώρο του επισκεπτηρίου, παρέμεναν εγκλωβισμένοι εκεί.

Όπως έγινε γνωστό οι κρατούμενοι επιθυμούσαν να δοθεί στη δημοσιότητα κείμενο με τα αιτήματά τους αναφορικά με τις άθλιες συνθήκες κράτησης όπως τις χαρακτηρίζουν.







Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΚΑ: Αναγνωρίζεται ως χρόνος ασφάλισης η 6μηνη άδεια μητρότητας

Με εγκύκλιό του το ΙΚΑ γνωστοποιεί ότι αναγνωρίζεται ως χρόνος ασφάλισης η ειδική εξάμηνη άδεια μητρότητας που χορηγεί αναδρομικά από τις 3 Απριλίου 2008.


Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το Ιδρυμα, ο χρόνος της Ειδικής Αδειας Προστασίας της Μητρότητας...


λογίζεται πλέον ως χρόνος ασφάλισης όχι μόνο στον Κλάδο Κύριας Σύνταξης αλλά και στους Κλάδους Ασθένειας (σε είδος και σε χρήμα) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και για επικουρική ασφάλιση στο ΕΤΕΑΜ για όσες μητέρες δεν καλύπτονται από άλλον κλαδικό επικουρικό φορέα ασφάλισης.


Παράλληλα, από τις 5 Αυγούστου 2011 και εφεξής - ημερομηνία από την οποία ξεκινούσε η ισχύς του Ν. 3996/2011 - στις ασφαλισμένες μητέρες που κάνουν χρήση του δικαιώματος της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας διάρκειας έξι μηνών, θα παρακρατούνται από τον ΟΑΕΔ και θα αποδίδονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (εκτός από τις εισφορές για τον Κλάδο Κύριας Σύνταξης) οι αναλογούσες εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη.


Η παρακράτηση και η απόδοση των εισφορών γίνεται προκειμένου να αναγνωρίζεται ως χρόνος ασφάλισης για παροχές σε είδος και χρήμα των Κλάδων Ασθένειας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και για επικουρική ασφάλιση στο ΕΤΕΑΜ για όσες μητέρες δεν καλύπτονται από άλλον κλαδικό επικουρικό φορέα ασφάλισης.


Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τίτλοι τέλους για το μπουμπουκοζεύγαρο;



Σημ:Αναπόφευκτο όταν κάνεις τον γάμο σου και την καθημερινοτητα σου θέαμα στα ΜΜΕ χρησιμοποιώντας τον σαν σκαλοπάτι για να ανέβεις....
http://planet-greece.blogspot.com

Αυτό και εάν είναι είδηση, εφόσον επιβεβαιωθούν οι φήμες που τις τελευταίες ημέρες δίνουν και παίρνουν και μάλιστα διαρρέονται από πρόσωπα που βρίσκονται κοντά σε....


Ευγενία Μανωλίδου και Άδωνη Γεωργιάδη και πάντα σύμφωνα με αυτές τις φήμες, περνάνε κρίση στο γάμο τους. Πληροφορίες από το περιβάλλον του ζευγαριου αναφέρουν, πως είναι ένα βήμα πριν τον χωρισμό και μάλιστα είναι γεγονός ότι έχουν να κάνουν κοινή εμφάνιση εδώ και πολύ καιρό. Ο υφυπουργός προσπαθεί ....

αυτό το διάστημα να παραμείνει ήρεμος και να συνεχίσει την δουλειά του στο υπουργείο ενώ η Ευγενία Μανωλίδου έλειψε για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον. Το εάν θα επιβεβαιωθούν οι φήμες δεν το ξέρουμε... ωστόσο σίγουρα εάν έρθει το τέλος στο γάμο του ζευγαριού θα είναι μια απρόσμενη εξέλιξη....



Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το Ιούνιο του 2009 στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στη Γλυφάδα παρουσία πολλών καλεσμένων, ξεπερνούσαν τους 1000 και με κουμπάρο τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη

 http://ventetta.blogspot.com/
oxafies
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:12 οι συλλήψεις των εγκληματικών ομάδων συλλήψεις για ληστείες, ναρκωτικά, όπλα, αρχαιοκαπηλία.



ΕΞΑΡΘΡΩΣΑΝ ΣΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΩΝ
Μία ακόμη σύλληψη έρχεται να ανεβάσει στους 12 τον αριθμό των συλληφθέντων στην μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών ομάδων, που δρούσαν σε περιοχές της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Εύβοιας και της Αττικής.


Εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της ασφάλειας Λιβαδειάς σε συνεργασία με τις υπόλοιπες διευθύνσεις της Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiastar.gr έχουν γίνει ήδη 11 συλλήψεις ενώ εξετάζονται ακόμη τέσσερα άτομα. Από την προανάκριση προκύπτει ότι οι φερόμενοι ως δράστες έχουν εμπλακεί σε ληστείες, κλοπές, υποθέσεις με ναρκωτικά και όπλα καθώς και αρχαιοκαπηλία. Ένας από τους συλληφθέντες είναι εν ενεργεία αστυνομικός στη Χαλκίδα ενώ οι υπόλοιποι φερόμενοι ως δράστες είναι, πέντε από τη Βοιωτία, τρεις ακόμη από την Εύβοια, ένας από τη Λοκρίδα Φθιώτιδας και δύο από την Αθήνα, όλοι Έλληνες στην καταγωγή. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ξετυλίξουν το κουβάρι της συμμορίας από τη ληστεία στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Λιβαδειά στη 4 Μαίου του 2011. Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη και επικεφαλείς της έρευνας είναι ο Γενικός Αστυνομικός διευθυντής Στερεάς, ο ΑΔ Βοιωτίας και ο διοικητής της ασφάλειας 
  lamiastar
Διαβάστε Περισσότερα »

ΈΚΤΑΚΤΟ: Αφέθηκαν ελεύθερες 4 γυναίκες από τους επισκέπτες

Ελεύθερες αφέθηκαν 4 γυναίκες από τους περίπου συνολικά 25 εγκλωβισμένους συγγενείς των κρατουμένων, που εγκλωβίστηκαν μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού, όταν προσπάθησε ο Βλαστός με τους συνεργούς του, μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», να αποδράσουν.
Αν και επίσημα με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά όμηροι του Βλαστού και των συνεργών του δεν είναι μόνο οι τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αλλά και οι πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στις φυλακές, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα ακολουθήσει σταδιακά η απελευθέρωση από τον Βλαστό και των υπολοίπων πολιτών τουλάχιστον.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δομβραίνα:Διάρρηξαν σχολεία. Πήραν Η/Υ και Fax


ΕΚΛΕΨΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΞ



Ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φαξ, έκλεψαν άγνωστοι το Σαββατοκύριακο από το δημοτικό σχολείο της Δομβραίνας στον δήμο της Θήβας. Οι ίδιοι δράστες διέρρηξαν και το γυμνάσιο, έφυγαν όμως χωρίς να αφαιρέσουν κάτι. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη αστυνόμευσης αφού όπως λέει στο lamiastar.gr ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σκαλής, τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων είναι συχνό φαινόμενο.
 

Διαβάστε Περισσότερα »

Tην Τετάρτη από τον ΟΑΕΔ το δώρο Χριστουγέννων


Την Τετάρτη 21/12 προτίθεται να  καταβάλλει ο ΟΑΕΔ στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο Χριστουγέννων, ενώ θα προπληρωθούν και τα επιδόματα ανεργίας που καταβάλλονται κανονικά από 21-12-2011 μέχρι και 01-01-2012.
Επίσης, προπληρώνονται τα επιδόματα που έχουν εγκριθεί για τους μακροχρόνια ανέργους, τα οποία θα καταβάλλονταν κανονικά μέχρι και 01-01-2012. Ακόμη, στις 21/12 καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις Υπηρεσίες του Οργανισμού για τις παραπάνω παροχές, καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Άντε τρέξτε να πληρωθείτε… Μια φορά φέρνει ο Αϊ Βασίλης τα δώρα!
Διαβάστε Περισσότερα »

Προκλητικό πανό των σκοπιανών: «Ευχόμαστε στην Ελλάδα καλή νέα... χρεοκοπία»


Μας ευχήθηκαν προκαταβολικά για τη νέα χρονιά οι οπαδοί της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας των Σκοπίων, Vardar, υψώνοντας πανό με τίτλο: «Ευχόμαστε στην Ελλάδα καλή νέα... χρεοκoπία» (Greece, We Wish You Happy New... Bankruptcy).
Το συμβάν έλαβε χώρα σε χθεσινό αγώνα του πρωταθλήματος για την πρώτη κατηγορία μεταξύ των ομάδων Βαρντάρ και Μπρεγκάλνιτσα.

Η εφημερίδα των Σκοπίων Utrinski Vesniκ, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες όλο και πιο βαρέων πολιτικών δηλώσεων, οι οποίες μεταφέρονται στα γήπεδα, καθώς κάποιοι ελπίζουν ότι εκεί δεν θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, όμως θα έχουν την κατάλληλη απήχηση. Έτσι και χθες, στον ποδοσφαιρικό αγώνα Βάρνταρ-Μπρεγκάλνιτσα που διεξήχθη στα Σκόπια, οι οπαδοί της Βαρντάρ, γνωστοί με την επωνυμία 'Κομιτατζήδες', έστειλαν μήνυμα στην Ελλάδα. Για το περιεχόμενο του μηνύματος δεν χρειάζονται περαιτέρω σχολιασμοί. Ωστόσο, είναι σαφές τι μπορεί να σημαίνουν τα μηνύματα αυτού του τύπου για τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Διαβάστε Περισσότερα »

Ομηρία στις φυλακές Κορυδαλλού

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι φυλακές Κορυδαλλού, καθώς βαρυποινίτης κρατά ομήρους με όπλο σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Μαζί του μέλη των "Πυρήνων της Φωτιάς" (Vid+Pics)
Σωφρονιστικούς υπαλλήλους, πιθανότατα τρεις, κρατά ομήρους ο γνωστός βαρυποινίτης Βλαστός, στις φυλακές Κορυδαλλού.
Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη και ξεκίνησε περίπου μία ώρα πριν τις 07.15 το βράδυ.
Κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, ο έγκλειστος στις φυλακές πήρε ομήρους, τους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Δεν έχει υπάρξει απόδραση, ενώ ο χώρος έχει αποκλειστεί από την ΕΛΑΣ χωρίς προς το παρόν να έχει γίνει επέμβαση.

 Έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού έχουν σπεύσει μονάδες ΜΑΤ αλλά και ΕΚΑΜ.
Εκτιμάται πως ο βαρυποινίτης προσπάθησε να δραπετεύσει αλλά το σχέδιο δεν πήγε καλά.
Φέρεται πάντως να έχει όπλο, ενώ μαζί του λένε οι πληροφορίες βρίσκεται και ένας εκ των εγκλείστων για τους "Πυρήνες της Φωτιάς", μάλλον ο Νικολόπουλος.

 Άλλες πληροφορίες θέλουν να είναι μαζί με το Βλαστό κι άλλοι κρατούμενοι των "Πυρήνων", άγνωστο πόσοι εξ αυτών είναι ένοπλοι.
Πρώτη προτεραιότητα της αστυνομίας είναι να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Στη φυλακή βρίσκονται εγκλωβισμένοι συγγενείς εγκλείστων.
Διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη

Τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Βλαστό και λοιπούς κρατούμενους και τη διεύθυνση των φυλακών παρακολουθεί η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και της ΕΛΑΣ.
Κύριο μέλημα, προς το παρόν, να αποφευχθεί η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ώστε να μην χυθεί αίμα, να μην θρηνήσουμε απώλεια ζωής.
Η πλευρά των κρατουμένων επιθυμεί να διαμορφώσει κείμενο με θέσεις και αιτήματα για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης.
Ο Παναγιώτης Βλαστός έχει κατηγορηθεί για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου και η δίκη του είναι σε εξέλιξη.
Ο Εισαγγελέας έχει προτείνει ποινή ισοβίων για τη συμμετοχή του στην απαγωγή, αλλά και σε μία δολοφονία που εκδικάζεται στην ίδια δίκη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έδειραν τον Κουβέλη;



Λένε πως βρήκαν μέχρι και προφυλακτικά στην τσάντα του!

 Τα πειστήρια της επίθεσης?

Τι συνέβη ο πρώην υφυπουργός ΥΠΕΞ και φιλαράκι του ΓΑΠ έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και το έκρυψε;
Διαβάστε τι γράφουν οι αναρχικοί:


"Το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου εντοπίσαμε τον βουλευτή του Μπατσόκ Σ. Κουβέλη να μπαίνει σε ένα υπερπολυτελές Lexus, πιθανόν το αυτοκίνητο του.


 Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίσαμε να του επιτεθούμε.
Τον γροθοκοπήσαμε και τον ληστέψαμε, όπως άλλωστε γινεται και και από την μεριά των πολιτικών.

Στην τσάντα που του κατασχέσαμε υπήρχαν : ένα laptop, έγγραφα του Μπατσόκ, πανάκριβα στυλό, πιστωτικές με υπόλοιπο 90.000 ευρώ (!!!) και η βουλευτική του ταυτότητα.

Επίσης εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός οτι η τσάντα ήταν γεμάτη προφυλακτικά, τι μπορεί να τα χρειαζόταν ;;;


Η πράξη αυτή ήταν μια αντίδραση στην καθημερινή βία που δεχόμαστε.

Λευτεριά στους συντρόφους μας.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ.

Βία στη βία της εξουσίας".


Άγνωστοι αναρχικοί.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έδωσε «μαύρο» χρήμα στα δύο μεγάλα κόμματα ο Λαυρεντιάδης;

Έδωσε «μαύρο» χρήμα στα δύο μεγάλα κόμματα ο Λαυρεντιάδης;

Οι φήμες εδώ και πολλούς μήνες επιμένουν! Η πρωτοφανής ασυλία που απολάμβανε επί σειρά ετών από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε να κάνει με τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος στα ταμεία τους;
Και όχι μόνο στα ταμεία των κομμάτων αλλά, σύμφωνα με τις ίδιες φήμες, πολλοί ενεργοί πολιτικοί που βρέθηκαν σε κρίσιμες θέσεις φαίνεται πως έλαβαν τεράστια ποσά από τον επιχειρηματία-τραπεζίτη που αυτή τη στιγμή κατηγορείται από την Τράπεζα της Ελλάδας για λεηλασία της Proton Bank. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στις τελευταίες εκλογές ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης χρηματοδότησε σχεδόν κατά το 80% την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ χωρίς τα χρήματα αυτά να εμφανίζονται πουθενά. Λέγεται μάλιστα ότι στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου διατηρούσαν προνομιακές σχέσεις με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος όπως είναι γνωστό χρηματοδότησε πριν από καιρό και μια ημερίδα στο Ζάπειο για το μέλλον της Κεντροαριστεράς στην οποία συμμετείχε ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αείμνηστος Λεωνίδας Κύρκος.
Οι ίδιες φήμες ακούγονται και για τη Νέα Δημοκρατία η οποία όμως φαίνεται να έλαβε λιγότερα χρήματα αφού στις εκλογές του 2009 ήταν προφανές ότι έχανε και άρα η εξουσία άλλαζε χέρια προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η ένοχη σιωπή όλα αυτά τα χρόνια από μέρους των κομμάτων για τις δραστηριότητες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη όταν ήταν σχεδόν κοινό μυστικό ότι οι επιχειρηματικές του συναλλαγές δεν ήταν διαφανείς; Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι τα δύο αυτά χρόνια η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση δεν έβγαλαν άχνα για όλα αυτά που γινόντουσαν στο παρασκήνιο και κανενός δεν ίδρωνε το αυτί;
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης διαχειρίστηκε εκατοντάδες εκατομμύρια σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που τελικά αποδεικνύεται ότι ήταν κενές επενδυτικού περιεχομένου με μοναδικό στόχο τον πλουτισμό του ιδίου και του επιχειρηματικού περιβάλλοντός του. Σήμερα μια τράπεζα που πραγματικά λεηλατήθηκε βρίσκεται στο αδιέξοδο ενώ δεκάδες υγιείς επιχειρήσεις τις οποίες εξαγόρασε είναι χρεοκοπημένες. Εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται πλέον χωρίς δουλειά και το πολιτικοεκδοτικό κατεστημένο δεν βγάζει άχνα. Ας απαντήσουν λοιπόν δημόσια τα κόμματα αν έχουν πάρει χρήματα από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Εκτός κι αν φοβούνται ότι τους «κρατάει».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Μάχη σκύλου- Αφγανού για ένα κομμάτι κρέας!

Απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστές ένα σκύλο και έναν Αφγανό στην Πάτρα.Το περιστατικό μας το μετέφερε κάτοικος της Πάτρας που ήταν παρών σε όλο αυτό το απίστευτο σκηνικό.Αφγανός προσπάθησε να πάρει το φαγητό του σκύλου ο οποίος είναι μέσα σε αυλή σπιτιού.Το αφεντικό του μόλις του είχε βάλει φαγητό στο πιάτο του.Ο Αφγανός ίσως παρακολουθούσε και την κατάλληλη ώρα μπήκε στην αυλή να πάρει το φαγητό του σκύλου.Ο σκύλος τον κατάλαβε και τότε έγινε..

.μάχη!Ο άνθρωπος που μας μετέφερε το περιστατικό μας είπε ότι και οι δύο,σκύλος και Αφγανός,ήταν αποφασισμένοι να κερδίσουν το..πιάτο φαγητού.Αποτέλεσμα ήταν ο Αφγανός να πηδήξει πάλι τα κάγκελα της αυλής με πολλά τραύματα κυρίως στα χέρια απο τον σκύλο και ο σκύλος να καταφέρει να κρατήσει το φαγητό του.


Ο Αφγανός δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες απο τον άνθρωπο που είδε όλο το σκηνικό όπως και μια σακούλα με διάφορα τρόφιμα που του έδωσε.Δυστυχώς τέτοια περιστατικά δείχνουν σε πόσο μεγάλη απελπισία έχουν φτάσει κάποιοι άνθρωποι ώστε να φτάσουν να φάνε απο το πιάτο του σκύλου.
onairnews.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Άθλιοι έφτιαξαν σελίδα στο Facebook που ζητούν την απελευθέρωση του Σειραγάκη(!)

Σελίδα στο Facebook μέσω της οποίας ζητούν την απελευθέρωση του παιδεραστή Νικόλαου Σειραγάκη(!) έφτιαξαν αρρωστημένα μυαλά.

Πρόκειται για τη σελίδα με τίτλο «Λεφτεριά στον Σειραγάκη Νικολαο» που δημιουργήθηκε στο Facebook πριν από λίγες ώρες!

Μόλις 3 άτομα είχαν κάνει “Like” στη σελίδα, ενώ το ένα και μοναδικό post που υπάρχει στη σελίδα αναγράφει "Λευτεριά στον μεγάλο ηγέτη", ενώ ένας άλλος χρήστης αναφέρει:"ντροπή και αίσχος σε όσους τον βρίζουν και τον κατηγορούν, κριμα που δεν υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι ηγέτες".

O χρήστης δε, που έφτιαξε αυτή τη σελίδα ζητάει επίσης και την αποποινικοποίηση της παιδοφιλίας.

 http://briefingnews.g
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Λαυρεντιάδης, η Βάνα, ο Βωβός, ο Λυκουρέζος και τα δάνεια της Proton

Ο Λαυρεντιάδης, η Βάνα, ο Βωβός, ο Λυκουρέζος και τα δάνεια της Proton

Λίγες μόλις ημέρες πριν εκπνεύσει -την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου- και η νέα προθεσμία προς τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για να δώσει διευκρινήσεις για τα κακουργήματα του ξεπλύματος, της σύστασης συμμορίας και της απάτης, νέα στοιχεία για τη λειτουργία της τράπεζας Proton υπό τη δική του διοίκηση.
Ειδικότερα, όπως καταγράφεται στο πόρισμα των ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδας, με βάση το οποίο τόσο ο κ. Λαυρεντιάδης όσο και δεκάδες στενοί του συνεργάτες ενδέχεται να κατηγορηθούν τόσο για υπεξαίρεση όσο και για συμμετοχή σε απάτη πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ο τρόπος με τον οποίο διακινούσαν το χρήμα ήταν απολύτως αντικανονικός με βάση όλους τους όρους και τις ασφαλιστικές δικλείδες που ισχύουν σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Εκτός όμως από τα δάνεια μαϊμού που δόθηκαν σε όσους εξαγόραζαν εταιρείες του κ. Λαυρεντιάδη από την τράπεζα δόθηκαν -όπως απακάλυψε το «Βήμα της Κυριακής»- με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις δάνεια πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ σε επώνυμους ή σε ανθρώπους που είχαν κάποιας μορφής πρόσβαση προς τον επιχειρηματία.
Το πόρισμα των ελεγκτών της Τράπεζας είναι αποκαλυπτικό:
Σύµφωνα µε το πόρισµα, ο κ. Σπύρος Μαρτσέκης, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας KPMG, έλαβε προσωπικό δάνειο ύψους 320.000 ευρώ ύστερα από σύσταση του κ. Αντώνη Αθανάσογλου αλλά και λόγω των στενών σχέσεών του µε τον κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, καθ' ότι «ο τελευταίος έχει βαφτίσει το παιδί του κ. Μαρτσέκη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Στην έκθεση σηµειώνεται ότι το δάνειο χορηγήθηκε µε «πολύ ευνοϊκό πρόγραµµα αποπληρωµής» και πως µοναδική εξασφάλιση αποτελεί «ενέχυρο επί προθεσµιακής κατάθεσης 50.000 ευρώ».
Μεσολάβηση του ενός εκ των ιδρυτών της Proton Bank κ. Ηλία Λιανού υπήρξε στη χρηµατοδότηση του ατζέντη παικτών µπάσκετ κ. Τάσου ∆εληµπαδάκη. Ο κ. Λιανός, µεγαλοµέτοχος στην οµάδα µπάσκετ του Πανιωνίου, εµφανίζεται να καταβάλλει από λογαριασµό του 260.000 ευρώ για πληρωµή δόσεων και ληξιπρόθεσµων τόκων δανείου ύψους 650.000 ευρώ που είχε πάρει ο κ. ∆εληµπαδάκης. Μάλιστα, όπως σηµειώνουν οι ελεγκτές, «ο κ. Λιανός ήταν παράλληλα και πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της τράπεζας συµµετέχοντας στη διαδικασία έγκρισης των δανείων του πιστούχου»!
Η κυρία Βάνα Μπάρµπα εµφανίζεται να έχει πάρει δύο στεγαστικά δάνεια συνολικού υπολοίπου 388.000 ευρώ και ένα προσωπικό δάνειο 23.000 ευρώ έναντι προσηµείωσης διαµερίσµατος 152 τ.µ. στη Γλυφάδα, εµπορικής αξίας 610.000 ευρώ. Οι ελεγκτές σηµειώνουν ότι «η τράπεζα προέβη στην έγκριση του προσωπικού δανείου ενώ υφίσταντο καθυστερηµένες δόσεις στα στεγαστικά δάνεια και επιπροσθέτως είχαν εµφανιστεί στον Λευκό Τειρεσία ληξιπρόθεσµες οφειλές από κάρτες, οι οποίες εξακολουθούν να εµφανίζονται και κατά το 2011».
Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος αναφέρεται ότι έχει πάρει επενδυτικό δάνειο 563.000 ευρώ µε προσηµείωση γραφειακού χώρου 175 τ.µ. στο Κολωνάκι εκτιμώμενης αξίας 700.000 ευρώ. Οπως σηµειώνεται στην έκθεση, «το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας Adroit Maritime Co Ltd, από την οποία έχει ληφθεί η εταιρική εγγύηση». Οι ελεγκτές όµως προσθέτουν ότι «εκκρεµεί η προσκόµιση του legal oπnion ώστε να επιβεβαιωθεί η ορθότητα της εν λόγω εγγύησης».
Ο κ. Ευθύµιος Μπουλούτας, µέχρι πρότινος διευθύνων σύµβουλος της Marfin Popular Bank, ρύθµισε τον Σεπτέµβριο του 2010 οφειλή του ύψους 1,9 εκατ. ευρώ προς την Proton Bank µεταθέτοντας τη λήξη του δανείου του από τον Ιούλιο του 2010 στον Ιούλιο του 2015. Οπως επισηµαίνουν οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος, το δάνειο είχε χορηγηθεί µε ενέχυρο περίπου 445.000 µετοχές της MIG, η αξία των οποίων την περίοδο του ελέγχου ήταν 240.000 ευρώ ή µόλις 13% του ποσού του δανείου έναντι 149% που προβλέπεται από την κεντρική τράπεζα. Ενα άλλο στέλεχος του οµίλου της MIG, ο κ. Κυριάκος Μάγειρας , διευθυντής Χρηµατοδοτήσεων της εταιρείας, έλαβε δάνειο 1 εκατ. ευρώ το 2007 το οποίο έληγε το 2010. Εγινε όµως ρύθµιση µεταθέτοντας τη λήξη του υπολοίπου (550.000 ευρώ) το 2015. Προς κάλυψη του δανείου έχουν ληφθεί ενέχυρο 290.000 µετοχές της MIG αξίας 156.000 ευρώ κατά τη σύνταξη της έκθεσης που χαρακτηρίζεται χαµηλό καθώς απαιτείται ενέχυρο που θα καλύπτει το 149% του δανείου.
Οι περιπτώσεις Βωβού και Ψωμιάδη
Πριν από περίπου έναν χρόνο η Proton Bank, όπως αναφέρεται στο πόρισµα, ενέκρινε δάνειο ύψους 3,6 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία Vosivon Holdings Ltd του κ. Αρη Βωβού για την αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου κατά 600.000 ευρώ στην εταιρεία Greek Coffee Company, η οποία διαχειρίζεται τα Costa Coffees στην Ελλάδα, και την κάλυψη λοιπών επενδυτικών αναγκών. Οπως αναφέρεται στο πόρισµα, για τη χορήγηση του δανείου, πέραν των προσωπικών εξασφαλίσεων των κυρίων Αρη και Μπάµπη Βωβού, ελήφθησαν ενέχυρο µετοχές της εταιρείας Σύγχρονα Πρωτοποριακά Κτίρια, η οποία δεν εµφάνιζε έσοδα, ενώ είχε στην ιδιοκτησία της ακίνητο στη Νέα Ερυθραία για το οποίο είχε γίνει συµφωνία Sale & Lease Back µε τη Marfin Leasing το 2009.
Για την κάλυψη του δανείου, σηµειώνουν οι ελεγκτές, ο κ. Αρης Βωβός δεν καταβάλλει τη µισθοδοσία του σε δεσµευµένο λογαριασµό της τράπεζας.
Η τράπεζα είχε επίσης δανειοδοτήσει µε ευνοϊκούς όρους τον όµιλο της Aspis Holdings που χρεοκόπησε, του επιχειρηµατία κ. Παύλου Ψωµιάδη, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούµενος για την υπόθεση Ασπίς. Μάλιστα η χρηµατοδότηση ύψους 21 εκατ. ευρώ αφορούσε κατά κύριο λόγο την εξαγορά της Proton Ασφαλιστικής από την Commercial Value του κ. Ψωµιάδη.
Θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων σε διευθυντικά στελέχη
Κοινή πρακτική αποτελούσε η χορήγηση υψηλόποσων δανείων προς στελέχη και συνεργάτες της τράπεζας µε χαµηλές ή καθόλου εξασφαλίσεις. Σύµφωνα µε τους ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος, σε όλα αυτά τα δάνεια θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετες καλύψεις.
Ο κ. Ηλίας Τσοτάκος, ο οποίος έχει διατελέσει µέλος του διοικητικού συµβουλίου της Proton Bank και κατά τη διάρκεια του ελέγχου απησχολείτο ως εσωτερικός παραγωγός στην τράπεζα, είχε χρηµατοδοτηθεί από το 2006 µε το συνολικό ποσό των 21,6 εκατ. ευρώ. Οπως αναφέρεται στην έκθεση, «έχει δηµιουργηθεί δυσκολία εξυπηρέτησης των δανείων τόσο λόγω της µείωσης των εισοδηµάτων του όσο και εξαιτίας της πτώσης των τιµών των ενεχυριασµένων µετοχών». Συγκεκριµένα οι εξασφαλίσεις είναι ύψους µόλις 3,5 εκατ. ευρώ.
Ο κ. ∆ηµήτρης Τζάνας, σύµβουλος επενδύσεων της Proton Bank, εµφανίζεται να έχει πάρει για «επενδυτικό σκοπό» δάνειο ύψους 4 εκατ. ευρώ, το υπόλοιπο του οποίου κατά το έλεγχο ήταν περίπου 2,6 εκατ. ευρώ µε κάλυψη µετοχές µόλις 176.000 ευρώ. Στο δάνειο έγινε ρύθµιση µε επιµήκυνση του χρόνου αποπληρωµής κατά επτά έτη και ευνοϊκούς όρους αποπληρωµής, όπως αναφέρεται στο πόρισµα.
Ο κ. Βρασίδας ∆αµηλάκος, ορκωτός λογιστής και ελεγκτής των οικονοµικών καταστάσεων της εταιρείας Alaπs, αναφέρεται ότι χρηµατοδοτήθηκε µε 500.000 ευρώ για να πληρώσει, όπως δήλωσε, «την οµάδα των συνεργατών του». Για το δάνειο χρησιµοποιήθηκε ως ενέχυρο κατάθεση 250.000 ευρώ, ποσό που µεταφέρθηκε από λογαριασµό της εταιρείας BDO Ορκωτοί Λογιστές, στην οποία κατέχει τη θέση του προέδρου.
Ο κ. Αλέξανδρος Παπαπασχάλης, ο οποίος απασχολείται στην Proton Bank ως εσωτερικός παραγωγός, σύµφωνα µε τον έλεγχο, έχει πάρει από την τράπεζα τρία δάνεια συνολικής αξίας 8,5 εκατ. ευρώ. Από αυτά το ένα, που είναι επενδυτικό δάνειο ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, είναι καλυµµένο µε προσηµείωση οικοπέδου εµπορικής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ τα άλλα δύο, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, έχουν δοθεί µε ενέχυρο µετοχές η αξία των οποίων κατά τη διάρκεια του ελέγχου ήταν µικρότερη του 1,2 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Γιώργος Νικηφοράκης, διευθυντής Οικονοµικών Υπηρεσιών της Proton Bank, εµφανίζεται να διατηρεί δάνεια ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για τα οποία είχαν ενεχυριαστεί µετοχές αξίας 215.000 ευρώ.
 iefimerida.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρετόπουλος στο Λεβαδειακός-Ολυμπιακός


Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος του συνδέσμου Τρικάλων θα διευθύνει την αναμέτρηση Λεβαδειακός-Ολυμπιακός την ερχόμενη Τετάρτη.

Βοηθοί του οι Δημητριάδης (Καστοριάς), Κωσταρας (Αιτωλοακαρνανίας) και 4ος ο Λιαχούδης (Μακεδονίας).

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Τουρκία αναπτύχθηκε με 8.2%!!!


H δεύτερη πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη χώρα του κόσμου...

Εξακολουθεί να σπάει κάθε ρεκόρ ανάπτυξης η τουρκική οικονομία. Σύμφωνα με την υπηρεσία Στατιστικής...
Υπηρεσίας της Τουρκίας η γειτονική χώρα το Γ’τρίμηνο του έτους παρουσίασε ανάπτυξη που έφτασε στο 8.2%.Η ραγδαία αύξηση του ΑΕΠ εντυπωσίασε και τους τούρκους οικονομολόγους που προέβλεπαν πως η αύξηση του ΑΕΠ δεν θα ξεπερνούσε το 6.7%.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Τουρκία παραμένει η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά την Κίνα, στο ρυθμό ανάπτυξης.

Η τουρκική οικονομία στο Α’ εξάμηνο του 2011 παρουσίασε αύξηση του ΑΕΠ κατά 12%, και στους πρώτους εννέα μήνες ο ρυθμός ανάπτυξης έφτασε στο 9.6%.

Μια εντελώς αντίθετη πορεία από την ελληνική οικονομία.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε η στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών Σ. Τσώτου

Η γνωστή στιχουργός ήξερε ότι πλησιάζει το τέλος και χαιρόταν την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Αλλά μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, δεν δείλιασε, ούτε έχασε το χαμόγελό της. Η περίπτωσή της όμως ήταν πολύ δύσκολη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” η κορυφαία στιχουργός έσβησε στο σπίτι της στις 8:00 το βράδυ του Σαββάτου, ύστερα από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο που κράτησε 2 χρόνια. Κοντά της ήταν οι δύο κόρες της, Δέσποινα και Ασημένια.

Η Σώτια Τσώτου δούλεψε με τους περισσότερους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές ανάμεσά τους οι Γιώργος Χατζηνάσιος, Μαρινέλλα, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Πάριος, Δημήτρης Μητροπάνος, Άννα Βίσση κ.α.

Τη Σώτια θα την αποχαιρετήσουν οι φίλοι της την Τρίτη από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών Η κηδεία θα είναι πολιτική και αντί στεφάνων, η οικογένεια επιθυμεί τα χρήματα να διατεθούν στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

http://www.tlife.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα κάγκελα οι αγρότεςτης Βοιωτίας για την ενιαία και το ΦΠΑ.


Ι. ΒΑΓΚΟΣ



Στα «κάγκελα» είναι οι αγρότες της Βοιωτίας που πληροφορούνται ότι η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης ενδεχομένως να μην καταβληθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Αυστηρό είναι το μήνυμα που στέλνουν στους βουλευτές και για το θέμα της δραστικής μείωσης στην επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες που προαναγγέλλεται ως νέο μέτρο που απαιτεί η τρόικα.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Ληστεία στο 90






Με την απειλή πιστολιών, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και φορώντας γάντια δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν τα ξημερώματα στις 5.00 στο καφέ 90 επί της εθνικής οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Απείλησαν τον υπάλληλο για να τους δώσει τα χρήματα που διέθετε και κατάφεραν να του αρπάξουν 100 ευρώ. Οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο με κατεύθυνση την Λαμία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσεκούρι παντού: Σε μισθούς, συντάξεις, υγεία, εργασιακές σχέσεις

Τσεκούρι παντού: Σε μισθούς, συντάξεις, υγεία, εργασιακές σχέσεις

Εβδομάδα εξελίξεων χαρακτηρίζεται η εβδομάδα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Τρόικα για το νέο Μνημόνιο.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Ινστιτούτου Τραπεζών που καταφθάνει στην Αθήνα, ενώ με τη παρουσία του επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης της Κομισιόν και του αρμόδιου Επιτρόπου για τα έργα του ΕΣΠΑ θα αναζητηθούν οι τρόποι τόνωσης της πραγματικής οικονομίας που ετοιμάζεται να βυθιστεί στον 5ο χρόνο ύφεσης.
Αναμφίβολα η προσοχή στρέφεται στις επαφές με τη Τρόικα, με δεδομένο, μάλιστα ότι δημοσιοποιήθηκε η 5η Επικαιροποίηση του Μνημονίου που θα αποτελέσει τη βάση των διαβουλεύσεων για το νέο Μνημόνιο και περιλαμβάνει παρεμβάσεις που ξεκινούν από τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών, τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και το συμμάζεμα του συστήματος Υγείας και φτάνουν έως τη περαιτέρω "ελαστικοποίηση" των εργασιακών σχέσεων και την επιβολή νέων φορολογικών βαρών.
Για το Δημόσιο, έχει αναληφθεί μεταξύ άλλων η δέσμευση για την εκπόνηση μεσοπρόθεσμου σχεδίου (έως 2015) για το προσωπικό με βάση το κανόνα 1:5, για ενίσχυση της εφεδρείας το 2012, για αλλαγή του νέου βαθμολογίου εφόσον διαπιστωθεί αύξηση του μισθολογικού κόστους, αλλά και για αύξηση κατά τουλάχιστον 25% στα τιμολόγια ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΔΕΚΟ έως το πρώτο 3μηνο του 2013.
Για το Σύστημα Υγείας, με στόχο τη δραστική μείωση των σχετικών δαπανών, προβλέπεται μεταξύ άλλων η μείωση κατά 50% του διοικητικού προσωπικού και κατά 25% των γιατρών του νέου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ενώ κομβικής σημασίας χαρακτηρίζεται η μείωση κατά 10% στο κόστος των νοσοκομείων το 2011 και κατά 5% επιπλέον το 2012.
Όσον αφορά, δε, στο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, η κυβέρνηση ανέλαβε δέσμευση για τριμερή συμφωνία με εργοδότες και συνδικάτα για όλες τις παραμέτρους της αγοράς εργασίας, ενώ συν τοις άλλοις τίθενται ποσοτικοί στόχοι ελέγχων για τη "μαύρη" εργασία την ώρα που θα εφαρμόζεται πιλοτικά σε 100 επιχειρήσεις η "κάρτα εργασίας".
Στο πεδίο της φορολογίας, πέρα από τη πρόβλεψη για την επιβολή μόνιμου τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που τέθηκε ως προαπαιτούμενο για την 6η δόση, το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο, θέτει ως προτεραιότητα το περιορισμό της παραοικονομίας.
Ειδικότερα, σε πρώτη φάση ζητείται από τη Τρόικα ένταση των ελέγχων σε "μεγάλους" φορολογούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ως στόχο την απλοποίηση του συστήματος, τη κατάργηση εξαιρέσεων- απαλλαγών (επιχειρήσεις- ΦΠΑ), την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μέσω και της εφαρμογής του καθολικού πόθεν έσχες.
Όσον αφορά στα "κλειστά" επαγγέλματα, με δεδομένο ότι έως τώρα παρεμβάσεις χαρακτηρίζονται ελλιπείς, απαιτείται μείωση των ελάχιστων αμοιβών των συμβολαιογράφων και των εξόδων παράστασης των δικηγόρων, η εφαρμογή των κανόνων για τη δημιουργία δικηγορικών εταιριών, η κατάργηση της δυνατότητας παρέμβασης του ΤΕΕ για χαμηλές αμοιβές, ενώ για πρώτη φορά ζητείται η άρση των περιορισμών στον αριθμό και στην αξία των αδειών ταξί.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η σχετική πρόβλεψη για το «πακέτο» μέτρων της περιόδου 2013- 2014, με δεδομένο ότι γίνεται λόγος για μέτρα ύψους περίπου 6,3 δισ. ευρώ, όταν από την Επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου γνωρίζαμε ότι αναζητείται «πακέτο» 7 δισ. ευρώ αλλά έως το 2015. Ως προς τις κατευθύνσεις των περικοπών, που θα επεξεργαστεί η κυβέρνηση θα πρέπει να δοθεί έμφαση:
  • συντάξεις και κοινωνικές μεταβιβάσεις
  • αμυντικές δαπάνες
  • αναδιάρθρωση κεντρικής και τοπικής αυτοδιοίκησης
  • αναπροσαρμογή στα ειδικά μισθολόγια (ένστολοι, δικαστικοί, διπλωμάτες, γιατροί ΕΣΥ)
  • εξορθολογισμό φαρμακευτικών δαπανών και λειτουργικών δαπανών νοσοκομείων
  • προνοιακά επιδόματα
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι "τρέμουν" την έκδοση του στρατιωτικού γιατρού με τα πλαστά πιστοποιητικά;

Η σύλληψη του στρατιωτικού γιατρού που για χρόνια έδινε πλαστά πιστοποιητικά σε καλλιτέχνες για να απαλλαγούν από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, θα πρέπει να έχει προκαλέσει πανικό σε πολλούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Γιατί ο γιατρός δεν ήταν ο “εγκέφαλος” της υπόθεσης, αλλά το χρήσιμο και απραίτητο “χειρουργικό εργαλείο” χωρίς το οποίο...


δεν θα μπορούσε να στηθεί η μηχανή παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών. 


Υπάρχουν πολλοί που ανησυχούν,ότη σύλληψή του στη Νότιο Αφρική, όπου είχε διαφύγει από το 2005 θα οδηγήσει στην αποκάλυψη του ρόλου τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες που υπήρχαν από την αποκάλυψη του κυκλώματος εμπλεκόμενοι φέρονται να είναι τουλάχιστον δύο αξιωματικοί,τέσσερις δικηγόροι που φαίνεται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο,τρεις γιατροί και βέβαια πολλοί άνθρωποι του θεάματος.


Πως δούλευε η “μηχανή”


Το κύκλωμα που αποκαλύφθηκε το 2004,είχε όπως φαίνεται έδρα τη Θεσσαλονίκη.


Εκεί φαίνεται ότι έγινε η σύλληψη της ιδέας από απόστρατο που είχε σχέση με στρατιωτικές αρχές στην Αθήνα.


Ο απόστρατος μαζί με δικηγόρο της Θεσσαλονίκης ο οποίος είχε πρόσβαση στο καλλιτεχνικό χώρο,εντόπισαν τον στρατιωτικό γιατρό που συνελήφθη χθες στη Νότια Αφρική. 


Στέλεχος του νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ, ο γιατρός αποδείχτηκε το πολύτιμο εργαλείο που αναζητούσαν.


Το κόλπο ήταν απλό.Πελατεία υπήρχε άφθονη.Και μετά από τις δυο,τρεις περιπτώσεις καλλιτεχνών που κατόρθωσαν είτε να πάρουν αναβολή ,είτε να απαλλαγούν οριστικά από το στρατό, δημιουργήθηκε...λίστα αναμονής. 


Οι καλλιτέχνες πήγαιναν συστημενοι στο γιατρό ο οποίος και τους παρείχε πιστοποιητικά για ασθένειες που δεν είχαν ,αλλά που τους γλίτωναν από το στρατό!


Στη συνέχεια παρουσιάζονταν σε επιτροπές απαλλαγών και έπαιρναν “νόμιμα” την απαλλαγή.


Μόνο τη περίοδο 1997-2004 απαλλάχθηκαν μ’ αυτό το τρόπο πάνω από 50! 


Το κόστος; Πολλά ακούστηκαν για τα τιμολόγια. 


Κάποιος είπε ότι ορισμένοι πλήρωσαν ακόμη και 35 εκατομμύρια δρχ.





onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο με Χριστουγεννιάτικο δέντρο δε μοιάζει αυτό το πράγμα!


Περισσότερο με τούρτα γενεθλίων στο σκοτάδι μοιάζει παρά με Χριστουγεννιάτικο Δέντρο!! Η κακογουστιά σ' όλο της το μεγαλείο!!

Κάτι διαφορετικό (!!) ήθελε να ετοιμάσει για τα φετινά Χριστούγεννα ο δήμος Θεσσαλονίκης, και παρουσίασε αυτό το πράμα!!

Το βράδυ της Κυριακής φωταγωγήθηκε η "πλωτή Χριστουγεννιάτικη τούρτα", από τον δήμαρχο Γ.Μπουτάρη!!

Οι του Δήμου Θεσσαλονίκης ισχυρίζονται πως...

πρόκειται για πολλά δέντρα μαζί, τα οποία επιπλέουν μέσα στην θάλασσα, αλλά μάλλον έχουνε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα!

Άντε, και του χρόνου!!




/24gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥΛΗ στη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ


Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του βιβλιοπωλείου πιο φιλόδοξη από κάθε άλλη φορά θα αντιπαρατεθεί στο κλίμα της μιζέριας και της απογοήτευσης.


Το Σάββατο 17/12/2011 ώρα 7.00 μ.μ. 

Γνωστοί συγγραφείς, ποιητές, εκδότες και φίλοι του βιβλίου θα διαβάσουν τις επιλογές τους από την παγκόσμια βιβλιογραφία.


Διαβάζουν:

Κώστας Ακρίβος: συγγραφέας

Βάσω Βασιλού - Παπαγεωργίου: εκδότρια

Γιώργος Θεοχάρης: ποιητής

Γιάννης Καλπούζος: συγγραφέας

Νώντας Παπαγεωργίου: εκδότης

Μαρία Σκιαδαρέση: συγγραφέας

• σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας
Τραγούδι και μουσική:

Dilek Koc

(ερμηνεύτρια στο soundtrack της

ταινίας “Πολίτικη κουζίνα”)


Μαρία Πανουργιά - κιθάρα

Γιώργος Πούλος - λαούτο

(καθηγητές του Τροφώνιου Ωδείου)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ουρές με Ελληνόπουλα στο Παίδων, λόγω της κρίσης


 
Ολοένα περισσότεροι Έλληνες στρέφονται  στα δημόσια νοσοκομεία Παίδων προκειμένου να εξασφαλίσουν για τους λιλιπούτειους ασθενείς όχι απλώς την κλινική εξέταση από τους έμπειρους γιατρούς του ΕΣΥ αλλά και μια εξέταση οικονομική και συμφέρουσα στο πλαίσιο της εφημερίας.

Μέχρι και το 2009 τα παιδιατρικά νοσοκομεία «καταλαμβάνονταν» σε κάθε εφημερία τους κυρίως από αλλοδαπούς και λιγότερο από Έλληνες γονείς.  Η επίσκεψη στους ιδιώτες παιδιάτρους ήταν ζήτημα ρουτίνας για τους ημεδαπούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάποιο σύνηθες πρόβλημα υγείας του παιδιού τους, όπως πχ οι ιώσεις της εποχής. Πλέον όμως η κατάσταση είναι διαφορετική. Ακόμη και η καταβολή του ποσού που κοστίζει μια επίσκεψη στον παιδίατρο, από 30 έως 70 ευρώ, αποτελεί δαπάνη πολυτελείας για μεγάλη μερίδα Ελλήνων.

Το συνεχώς διογκούμενο κύμα των Ελλήνων γονιών που συρρέουν στα  Παίδων,  όταν εφημερεύουν, τους τελευταίους μήνες αποτυπώνεται αδρά στα στοιχεία του μεγαλύτερου εκ των τριών, του «Αγία Σοφία». Είναι ενδεικτικό ότι στην εφημερία της περασμένης Κυριακής από τα 650 παιδιά, που επισκέφθηκαν το Τμήμα Επειγόντων, τα  430 ήταν ελληνόπουλα. Η ίδια αναλογία παρατηρείται και στο σύνολο του 2010. Από τα 84.000 παιδιά που πήγαν στα Επείγοντα, τα 53.000 ήταν ελληνόπουλα. Μόλις δύο χρόνια νωρίτερα η αναλογία ήταν ανεστραμμένη: τα 2/3 των μικρών ασθενών που έφθαναν στα Επείγοντα του «Αγία Σοφία» ήταν αλλοδαποί και το 1/3 ελληνόπουλα.

«Διαπιστώνουμε σε κάθε εφημερία πλέον την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Οι γονείς προσέρχονται στο νοσοκομείο και απευθύνονται στους γιατρούς μας ζητώντας το καλύτερο για τα παιδιά τους. Το προσωπικό ανταποκρίνεται με όλες του τις δυνάμεις» λέει ο υπερ-διοικητής των τριών Παίδων κ. Μάνος Παπασάββας, σχολιάζοντας την αυξημένη προσέλευση των Ελλήνων στα Επείγοντα του «Αγία Σοφία».

Το κόστος του εισιτηρίου που καλούνται να καταβάλλουν όλοι, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, πριν μπουν στον παιδίατρο είναι  5 ευρώ. Αποτελεί βεβαίως ποσό υποπολλαπλάσιο εκείνου  που κοστίζει η επίσκεψη σε έναν ιδιώτη παιδίατρο, και συνεπώς  σημαντικό κίνητρο για πολλούς γονείς που βρίσκονται αίφνης αντιμέτωποι με μια παιδική ασθένεια ώστε να επισκεφθούν ένα…  Παίδων αντί του παιδιάτρου τους.

Το αποτέλεσμα είναι όπως επισημαίνει ο κ. Παπασάββας, «να αλλάζει ουσιαστικά ο ρόλος του νοσοκομείου. Ένα τριτοβάθμιο παιδιατρικό νοσοκομείο το οποίο εξ ορισμού προορίζεται να νοσηλεύει και να περιθάλπει σοβαρά περιστατικά,  υποχρεούται  να παρέχει και πρωτοβάθμιες ιατρικές υπηρεσίες σε μεγάλο αριθμό παιδιών». Ο απολογισμός μιας εφημερίας είναι αποκαλυπτικός: από τα 650 παιδιά που προσήλθαν στα Επείγοντα της περασμένης Κυριακής, χρειάστηκε να εισαχθούν για νοσηλεία μόλις τα 68! Τα υπόλοιπα παιδιά εξετάστηκαν και έλαβαν είτε φαρμακευτική αγωγή είτε άλλες ιατρικές συστάσεις.

Σημειωτέον ότι από τα 68 παιδιά που κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία τους, τα 61 είχαν διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Συνεπώς, εάν εξαιρεθούν τα περιστατικά που διακόμισε το ΕΚΑΒ, οι γιατροί της εφημερίας είδαν 589 παιδιά εκ των οποίων επείγον πρόβλημα υγείας διαπίστωσαν  μόνο σε  7 περιστατικά!

Το βάρος που επωμίζονται μερικές δεκάδες γιατροί των Παίδων στις εφημερίες, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία, είναι τεράστιο. Δεδομένου όμως ότι οι παιδιατρικές δομές των ασφαλιστικών φορέων στην Αττική λειτουργούν σε… ωράριο 8πμ-2μμ μελετάται πλέον ένα σχέδιο συλλειτουργίας προς όφελος όλων, και κυρίως των μικρών ασθενών.

Αναμονή από 2,5 έως 4,5 ώρες!


Η αυξημένη ζήτηση των παδιατρικών υπηρεσιών έχει οδηγήσει και σε αύξηση του χρόνου αναμονής. Τουλάχιστον 2,5 ώρες περιμένουν οι μικροί ασθενείς με τους γονείς τους έξω από τα παιδιατρικά εξεταστήρια σε φυσιολογικές συνθήκες  εφημερίας. Ο χρόνος της αναμονής παρατείνεται αρκετά, φτάνοντας και τις  4,5 ώρες, τις απογευματινές και βραδινές ώρες της εφημερίας που είναι στατιστικά διαπιστωμένο ότι μεγαλώνει η λίστα με τους επισκέπτες των Επειγόντων. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, πάλι, ο χρόνος αναμονής έχει μειωθεί σημαντικά σε σύγκριση με την περασμένη διετία. Κι αυτό οφείλεται, όπως εξηγούν, στη μειωμένη προσέλευση των αλλοδαπών. «Η επικοινωνία με τους αλλοδαπούς γονείς ήταν και είναι πολύ δύσκολη. Δεν μπορούν να εξηγήσουν τι συμπτώματα έχει το παιδί όπως δεν μπορεί να το κάνει βεβαίως ούτε ο ίδιος ο μικρός ασθενής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατείνεται ο χρόνος της εξέτασης αλλά και της αναμονής για τους άλλους» εξηγεί νοσηλεύτρια του Τμήματος Επειγόντων του «Αγλαϊα Κυριακού». Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίστηκε το τελευταίο έτος στα παιδιατρικά νοσοκομεία στο Γουδή με τη βοήθεια εθελοντών διερμηνέων τόσο στις εφημερίες όσο και στα τακτικά ιατρεία.
.protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκαλυπτική συνέντευξη συναδέλφου του παιδεραστή


Νέα δεδομένα παίρνει η υπόθεση του παιδεραστή, Νίκου Σειραγάκη, ενώ η κοινωνία του Ρεθύμνου ακόμα δεν έχει συνέλθει από το σκάνδαλο. Ο Βαγγέλης Θεοδωρουλάκης, συνάδελφος του 47χρονου κατηγορουμένου, αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σε συνέντευξή του.
Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι.....
είχε ενημερώσει τους ανθρώπους του ΑΓΟΡ, σωματείο που υπηρετούσε και ο ίδιος τότε, για τις καταγγελίες δύο οικογενειών οικονομικών μεταναστών, πάνω στις διαστροφικές πράξεις του Νίκου Σειραγάκη στα παιδιά τους.
Ο πρώην manager της ομάδας του Ρεθύμνου μιλά επώνυμα και υποστηρίζει ότι εννέα περίπου μήνες πριν από τη σύλληψη του, είχε ενημερώσει τέσσερις ανθρώπους του ΑΓΟΡ για τις καταγγελίες που είχαν φτάσει στην Αστυνομία Ρεθύμνου, αλλά αυτοί τον αντιμετώπισαν με δυσπιστία, όπως τονίζει χαρακτηριστικά. Αποκαλύπτει δε, ότι πριν από έναν περίπου χρόνο είχε μάθει ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε βρεθεί στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, για άγνωστο σε αυτόν λόγο.
Παράλληλα, προκαλεί εντύπωση ο ισχυρισμός του ότι κάποιοι, που ο ίδιος δεν κατονομάζει, άφησαν υπονοούμενα περί κατάθεσης μηνύσεως συκοφαντικής δυσφήμισης προς το πρόσωπο του, αλλά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «τους πρόλαβαν τα γεγονότα», ενώ τονίζει χαρακτηριστικά ότι, εάν κληθεί από τον εισαγγελέα της υπόθεσης, θα καταθέσει όλα όσα γνωρίζει.
Παραθέτουμε ένα μέρος της συνέντευξης του κ. Θεοδωρουλάκη, στο rethemnosnews.gr και στον Δημήτρη Σταράκη:
Θέλω να μου πεις, αυτή τη στιγμή, σαν άνθρωπος του μπάσκετ, σαν γυμναστής και σαν άνθρωπος αυτής της πόλης πώς νιώθεις, στο άκουσμα και την ανάγνωση της υπόθεσης Σειραγάκη.
Καταρχήν, να μιλήσω σαν πολίτης αυτής της πόλης. Δεν έχω ξανακούσει ανάλογο μέγεθος τέτοιας υπόθεσης, μιλάμε για 37-40 παιδιά, εσύ θα ξέρεις καλύτερα ως δημοσιογράφος. Είναι λογικό η κοινωνία να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και το γεγονός αυτό απενεργοποιεί καμιά φορά τη λογική μας. Θέλω καταρχήν να εκφράσω τη συμπάθεια μου στα θύματα αυτού του ανθρώπου και θεωρώ ως “΄θύματα” και την ίδια του την οικογένεια. Επίσης, θεωρώ ως “΄θύμα” και τον ίδιο τον Νίκο Σειραγάκη. Θύμα του ίδιου του εαυτού και του διεστραμμένου πάθους του που δε μπορούσε να ελέγξει. Είναι μία κατάσταση, όπως λένε οι Αμερικανοί, “No Win Situation”, που σημαίνει ότι δεν κερδίζει κανείς.
Αν μου επιτρέπεις, είναι αυτό που έλεγε ο Καμύ, “ο βασανιστής και το θύμα είναι και οι δύο θύματα, αλλά μόνο το θύμα το ξέρει”…
Ακριβώς, θεωρώ ότι είναι θύματα και οι δύο, παρόλο που μπορεί να ακουστεί αιρετικό αυτό που λέω. Πιστεύω ότι και ο Σειραγάκης ήταν θύμα του εαυτού του, μέσω των διεστραμμένων σεξουαλικών ή μη σεξουαλικών ορέξεων του, γιατί διαβάζω ότι ήταν και ένας τρόπος “μύησης” όλο αυτό το πράγμα. Και τα παιδιά και η οικογένεια του, αλλά βέβαια και τα παιδιά που έπεσαν με αυτόν τον τρόπο στα χέρια. Είναι επίσης θύμα και ολόκληρη η κοινωνία του Ρεθύμνου. Για να πάμε παρακάτω, θα πρέπει να ξεπεράσουμε το επίπεδο της άρνησης, “το ότι δεν έγινε “ποτέ”, να πάμε στο επίπεδο της οργής, της θλίψης, της κατανόησης, να καταλάβουμε γιατί έγινε, πώς το αφήσαμε να γίνει μέσα σε αυτήν την κοινωνία και μόνον τότε θα το ξεπεράσουμε. Μόνον τότε θα είμαστε προετοιμασμένοι σε ενδεχόμενο που ένα τέτοιο φαινόμενο επαναληφθεί.
Θέλω να μου πεις εάν εσύ είσαι ο άνθρωπος του ΑΓΟΡ, ο οποίος πέρασε στο σωματείο την καταγγελία γονέων περί σεξουαλικής ή άλλου είδους κακοποίησης των παιδιών τους…
Ναι, πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσουν κάποιοι μέσα στην πόλη να μιλάνε για μένα, χωρίς εμένα, και να χρησιμοποιούν το όνομα μου χωρίς την έγκριση μου. Πήρα την πρωτοβουλία να μιλήσω γιατί αυτή η πόλη είναι πολύ μικρή και ξέρουμε ο ένας τον άλλον. Δε χρειάζεται να…ξαναγνωριστούμε, για να θυμηθώ μια ρήση ενός πολιτικού. Εγώ είμαι αυτός που έκανε στην ομάδα την καταγγελία. Αυτή η καταγγελία δε βασίστηκε σε φήμες και θέλω να το τονίσω αυτό. Φήμες υπήρχαν από πολύ παλιά. Αλλά από το να πάμε από τη φήμη σε αδιάσειστα στοιχεία, έχει τεράστια διαφορά. Όποιος έχει παρακολουθήσει έστω και μία αστυνομική ταινία ή έχει διαβάσει ανάλογου είδους μυθιστόρημα, αυτή τη διαφορά μπορεί να την καταλάβει. Θεωρώ ότι αυτές τις ελάχιστες νομικές γνώσεις θα πρέπει να τις έχει ο καθένας από μας.
rethemnosnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το χωριό του Αη Βασίλη στην Κάτω Τιθορέα

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενα περίεργο εμβόλιο «τρέλανε» τον ανταποκριτή του BBC στην Αθήνα

Προ μηνών, ο Βρετανός δημοσιογράφος εμβολιάστηκε για τον κίτρινο πυρετό στο Κέντρο Παλλήνης και έκτοτε αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ψυχικές διαταραχές.Η σύζυγός του πιστεύει ότι για όλα φταίει το εμβόλιο

Ο Μ. Μπράμπαντ υπήρξε για πολλά χρόνια ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα. Πλέον νοσηλεύεται σε κλινική της Κοπεγχάγης με προβλήματα υγείας.
Στην άχαρη θέση να προετοιμάσει τον...
12χρονο γιο τους ότι ο πατέρας του δεν θα περάσει μαζί τους τα Χριστούγεννα, βρίσκεται η Δανέζα συγγραφέας Τρίνι Βίλεμαν, σύζυγος του Μάλκολμ Μπράμπαντ, ο οποίος για χρόνια ήταν ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα και τώρα νοσηλεύεται σε κλινική της Κοπεγχάγης με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Οπως εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» η κυρία Βίλεμαν, η περιπέτεια του συζύγου της ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο δημοσιογράφος, που έχει βραβευτεί για την κάλυψη της πολιορκίας του Σεράγεβο, αλλά και του βομβαρδισμού του Γκρόζνι στην Τσετσενία από το ρωσικό πυροβολικό, εμβολιάστηκε για τον κίτρινο πυρετό στο Κέντρο Εμβολιασμού της Παλλήνης, προκειμένου να ταξιδέψει στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Το εμβόλιο ήταν το Stamaril της γαλλικής εταιρείας Sanofi Pasteur.
Τα συμπτώματαΜόλις 24 ώρες μετά τον εμβολιασμό, ο δημοσιογράφος παρουσίασε υψηλό πυρετό και τρέμουλο. Εισήχθη στο «Υγεία» όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ωστόσο, σύμφωνα με τη σύζυγό του, «οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι φταίει». Αν και ο πυρετός τελικά έπεσε, ο Μπράμπαντ άρχισε να γίνεται οξύθυμος και αγχώδης. Η οικογένειά του μερίμνησε για την εισαγωγή του στην ψυχιατρική κλινική Σινούρη όπου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του είχε δύο ψυχωτικά επεισόδια. Στο ένα νόμιζε ότι ήταν ο... Ιησούς και στο άλλο, ενώ παρακολουθούσε με τη σύζυγό του τον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, άρχισε να κλαίει και να χαιρετάει στρατιωτικά κάθε φορά που έβλεπε ένστολο. Τελικά, τον Μάιο πήρε εξιτήριο έχοντας περάσει «σύντομο ψυχωτικό επεισόδιο».
Ο Μάλκολμ Μπράμπαντ με τη σύζυγό του Τρίνι Βίλεμαν κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα, πριν ξεκινήσουν τα προβλήματα.
Ομως, παρότι επέστρεψε στη δουλειά του, τον Ιούλιο, ενώ βρισκόταν στη Βρετανία, έπαθε κι άλλο επεισόδιο. Τώρα νοσηλεύεται σε κλινική της Κοπεγχάγης, κι όπως λέει η σύζυγός του, «έχει παρουσιάσει πνευμονική εμβολή και πλέον είναι σε πολύ εύθραυστη κατάσταση».
Για την κυρία Βίλεμαν, η οποία υπήρξε βασιλική συντάκτρια, υπαίτιος για την κατάσταση της υγείας του άνδρα της, είναι το εμβόλιο. «Πριν από τον εμβολιασμό, ο άνδρας μου ήταν ευτυχισμένος και υγιής, τώρα είναι ένας πολύ άρρωστος άνθρωπος.
Ευθύνες στην εταιρεία. Επιπλέον ο σύζυγός μου δεν είχε παρουσιάσει στο παρελθόν κάτι παρόμοιο ούτε υπάρχει ιστορικό στην οικογένειά του», υποστηρίζει. «Αρχικά», επισημαίνει, «όταν κατάφερα να έρθω σε επαφή με τους υπεύθυνους στη Sanofi, μου έστειλαν κάποια e-mail συμπάθειας, δήλωσαν όμως ότι δεν υπάρχουν ιατρικά στοιχεία που να συνδέουν την αρρώστια του άνδρα μου με το εμβόλιό τους».

Αλλαγή πλεύσηςΗ εταιρεία άλλαξε πλεύση, όταν, όπως τονίζει στο «Εθνος της Κυριακής», η σύζυγος του Μάλκολμ Μπράμπαντ, «γνωστοποίησα την υπόθεση μέσω Ιντερνετ με σκοπό να προσελκύσω το ενδιαφέρον. Τότε παραδέχτηκε πως υπήρχαν κάποιες αναφορές και για άλλα παρόμοια περιστατικά από την ίδια παρτίδα εμβολίων» - 120.000 εμβόλια τα οποία διανεμήθηκαν σε Δανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Βρετανία και Ελλάδα.
«Επίσης», συνεχίζει η κ. Βίλεμαν, «η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι ερεύνησε την υπόθεση του άνδρα μου, αρνούνται όμως να μας γνωστοποιήσουν τα ευρήματα της έρευνας. Αν το εμβόλιό τους είναι τόσο ασφαλές όσο λένε, γιατί δεν μας λένε τι βρήκαν», αναρωτιέται. Η ίδια βρίσκεται σε συζητήσεις με τους δικηγόρους της, προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Το «στημένο» παπούτσιΤα έξοδα νοσηλείας του κ. Μπράμπαντ στην Αθήνα καλύφθηκαν από το BBC με το οποίο, ωστόσο, ο δημοσιογράφος είχε έρθει σε προστριβή τον Σεπτέμβριο του 2010 και έκτοτε οι σχέσεις τους ήταν οριακές.
Αφορμή ήταν το γνωστό επεισόδιο στη ΔΕΘ με τον γιατρό που εκσφενδόνισε παπούτσι εναντίον του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, περιστατικό που κάλυψε από κοντά ο Μπράμπαντ κι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του BBC. Ωστόσο, o δημοσιογράφος κατηγορήθηκε ότι «έστησε» το θέμα σε προσυνεννόηση με τον δράστη.

Ο βαθύτερος λόγος, σύμφωνα με όσους υποστήριξαν την εκδοχή της συνωμοσίας, ήταν οι... περικοπές του BBC, καθώς πλέον ο οργανισμός πληρώνει τους ξένους ανταποκριτές με το «κομμάτι»: Οσο πιο «δραματικό» το ρεπορτάζ τόσο το καλύτερο. Μετά τις διαμαρτυρίες από ελληνικής πλευράς, το δίκτυο «κατέβασε» το επίμαχο βίντεο, κίνηση που ερμηνεύτηκε ως «άδειασμα» του δημοσιογράφου.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
Πηγή Έθνος της Κυριακής

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγριος ξυλοδαρμός γυναίκας σε Αστυνομικό τμήμα Βίντεο

Απίστευτες εικόνες βίας κατέγραψε η κάμερα αστυνομικού τμήματος στην Τουρκία.
Μια γυναίκα μεταφέρεται σε αστυνομικό τμήμα της Σμύρνης για εξακρίβωση στοιχείων και εκεί επειδή αντιμίλησε στους αστυνομικούς – οι οποίοι ....
Δείτε το σοκαριστικό video...
...φορούν πολιτικά όπως θα δείτε στο video – την χτυπούν με πολύ βίαιο τρόπο.
Η γυναίκα έκανε καταγγελία για ξυλοδαρμό και ο εισαγγελέας ζήτησε τις εικόνες από την κάμερα ασφαλείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών σταθμών στον Ελικώνα



ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΏΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στον Ελικώνα, προκαλεί τα τελευταία χρόνια σημαντικές αντιδράσεις όσων καταγγέλουν ότι τα τελευταία δάση μας απειλούνται από την αδηφάγο ιδιωτική κερδοσκοπία. Η αδειοδότηση μιας μεγάλης εγκατάστασης με 12 γιγάντιες ανεμογεννήτριες στο παρθένο ελατοδάσος της Μεγάλης Λούτσας, μας κινητοποίησε για μια ακόμη φορά. Δυστυχώς τόσο η δημοτική όσο και η περιφερειακή αρχή συνηγόρησαν στην εγκατάσταση, υποθηκεύοντας το μέλλον της περιοχής. Παρόλαυτά , σε μια ύστατη προσπάθεια προστασίας του βουνού.
Παράλληλα εδώ και δύο μήνες στο δημοτικό συμβούλιο έχουν κατατεθεί προς συζήτηση:
- το αίτημα 93 δημοτών για να χωροθετηθούν οι αιολικές εγκαταστάσεις και να μπουν κανόνες στην ασυδοσία που επικρατεί,
- οι ενστάσεις κατά άλλων αιολικών σταθμών στην καρδιά του Ελικώνα στις θέσεις Καλύβα και Περιδκοβούνι
- η επανεξέταση της θέσης του δημοτικού συμβουλίου λόγω αλλαγής της μελέτης για τη Μεγάλη Λούτσα. Το τελευταίο μάλιστα είχε έρθει ως θέμα και αναβλήθηκε προκειμένου να ζητηθούν εξηγήσεις.
Μέχρι σήμερα, τα παραπάνω θέματα εκκρεμούν, ενώ τα γεγονότα τρέχουν και κινδυνεύουν να δημιουργηθούν τετελεσμένα. Κάθε καθυστέρηση μπορεί να είναι μοιραία για το μέλλον του βουνού, που παραδίδεται βορά στους μεγαλοεργολάβους της ενέργειας. Ζητάμε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους να απαιτήσουν την συζήτηση των παραπάνω θεμάτων όπως ο νόμος ορίζει και να δώσουν τέλος στην αδικαιολόγητη κωλλυσιεργεία που παρατείνει το πρόβλημα και οξύνει την απειλή για το φυσικό κεφάλαιο της περιοχής.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

TIME : Η καλύτερη φωτογραφία της Ελλάδας...


Στις 30 καλύτερες φωτογραφίες της εβδομάδας του περιοδικού Time και μάλιστα στην πρώτη θέση βρίσκεται μια ελληνική φωτογραφία.
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 6 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα. Το περιοδικό αναφέρει «6 Δεκεμβρίου 2011. Ένας διαδηλωτής εκσφενδονίζει μια βόμβα βενζίνης προς τα ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στον κέντρο των διαδηλώσεων των τελευταίων μηνών στην Ελλάδα. Ακτιβιστές τίμησαν την επέτειο της δολοφονίας ενός μαθητή από την αστυνομία το 2008». Το περιοδικό

τη θεώρησε την καλύτερη φωτογραφία της εβδομάδας δίνοντας της την πρώτη θέση ενώ άλλη μια ελληνική φωτογραφία και πάλι από τα επεισόδια βρίσκεται στην 17η θέση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παιδί εναντίον τανκς video



Παρακολουθήστε φωτογραφίες και video που οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να τα περιγράψουν.
Πρόκειται για φωτογραφικό υλικό και video με πρωταγωνιστές παιδιά που ορθώνουν το ανάστημα τους και κερδίζουν τα τανκς.

Το ντοκουμέντο που θα δείτε είναι από τη χρόνια διαμάχη Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ Καθηγητών Βοιωτίας



ΠΑΣΚ Δ.Ε. Βοιωτίας
Η Συνέπεια στην Πράξη

ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕ11 ΓΕΛ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕ04 1ο ΓΕΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕ11 ΓΕΛ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΕ17 ΕΠΑΣ ΘΗΒΑΣ
ΚΑΝΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕ09 ΕΠΑΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΚΑΦΩΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ17 ΕΠΑΛ ΘΗΒΑΣ
ΚΙΑΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ18 ΕΠΑΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΚΟΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕ03 1ο ΓΕΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΚΩΤΣΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ11 2ο ΓΕΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΜΠΟΥΛΙΟΣ ΑΡΗΣ ΠΕ11 5ο Γ/ΣΙΟ ΘΗΒΑΣ
ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕ03 1ο Γ/ΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΕ09 ΕΠΑΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΕ09 1ο Γ/ΣΙΟ ΘΗΒΑΣ
ΡΑΠΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ ΠΕ02 3ο Γ/ΣΙΟ ΘΗΒΑΣ
ΣΙΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ03 2ο Γ/ΣΙΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕ01 Γ/ΣΙΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
ΣΩΤΗΡΧΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΕ19 Γ/ΣΙΟ ΘΕΣΠΙΩΝ
ΤΣΙΛΟΜΗΤΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ