Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Νεκρός 55χρονος κυνηγός στην Ευρυτανία

   Κυνηγός αγριογούρουνων έπεσε νεκρός από τα σκάγια φίλου του κυνηγού. Το περιστατικό συνέβη σήμερα  σε  δασική περιοχή της Ευρυτανίας

      Σύμφωνα με πληροφορίες του Gordiodesmos ένας συναδελφός του, που συμμετείχε  στην ομάδα κυνηγιού αγριογούρουνων, πυροβόλησε το θήραμα  και τα σκάγια βρήκαν κατά λάθος τον άτυχο άνδρα τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.Αμέσως ο άτυχος κυνηγός,πατέρας 3 παιδιών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρπενησίου όπου διαπιστώθηκε ο θανατός του.Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό τμήμα Κερασοχωρίου Ευρυτανίας
Gordiodesmos
Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ:Οι Έλληνες στην ουρά για φάρμακα και ένα πακέτο μακαρόνια

Κάποτε εκεί έβρισκες μόνο μετανάστες. Σήμερα, χαμηλοσυνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνες οικογένειες με απολυμένους γονείς, συνωστίζονται στα πολυϊατρεία ζητώντας δωρεάν περίθαλψη και τρόφιμα. Κομμάτι κομμάτι μού παίρνουν τον κόσμο μου. Συγνώμη για την κατάντια μου, αλλά δεν έχω πού αλλού να πάω...

Λίγα τρόφιμα χρειάζομαι και φάρμακα για το μωρό της κόρης μου», λέει με τρεμάμενη φωνή η 58χρονη Παρασκευή στην εθελόντρια που την υποδέχεται στον προθάλαμο του πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου (ΓτΚ) στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μέτρα από την Πλατεία Ομονοίας.

Στην οδό Σαπφούς από νωρίς το πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο. «Σήμερα είναι ανοιχτό το φαρμακείο γι' αυτό έχει τόσο κόσμο», μας εξηγεί η Μαριάνθη Βογιατζόγλου, εθελόντρια των ΓτΚ.

Μαζική προσέλευση
Είναι κοινό μυστικό ότι η προσέλευση στην ανθρωπιστική οργάνωση είναι πια μαζική και στους αλλοδαπούς ασθενείς πλέον προστίθενται και πάρα πολλοί Ελληνες. Και είναι αλήθεια πως αυτά τα ιατρεία που δημιουργήθηκαν το 1997 -το πρώτο στη Μ. Βόδα- για να καλύψουν τις ανάγκες των μεταναστών, εξυπηρετούν σήμερα χιλιάδες συμπατριώτες μας που αναγκάζονται να βρουν καταφύγιο σε αυτά όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και σίτιση.

Το ποσοστό των Ελλήνων που από τις αρχές του έτους έχει περάσει το κατώφλι των πολυϊατρείων των Γιατρών του Κόσμου σε Αθήνα, Πέραμα, Θεσσαλονίκη και Χανιά πλησιάζει το 30%, έναντι μόλις 6%-7% το 2010.

Στο πολυϊατρείο του Περάματος υπάρχουν μέρες που το ποσοστό ξεπερνάει το 90% και σε εκείνο της Θεσσαλονίκης το 70%! Ουσιαστικά τα πολυϊατρεία λειτουργούν σαν νοσοκομεία κι αποτελούν ένα χαρακτηριστικό δείγμα ευσυνειδησίας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, αφού όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια το κάνουν εθελοντικά και με περίσσεια δύναμη ψυχής. Οι εθελοντές γιατροί έρχονται αντιμέτωποι με πολύ διαφορετικές ασθένειες: από χρόνιες ασθένειες που χρήζουν συστηματικής παρακολούθησης και συνταγογράφησης μέχρι κρυοπαγήματα, λοιμώξεις του αναπνευστικού και εμβολιασμούς.

Η πλειονότητα όσων καταφεύγουν στα πολυϊατρεία ζητώντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τρόφιμα (γάλα, παιδικές τροφές, όσπρια, ρύζι, μακαρόνια) δεν προέρχεται από τις «παραδοσιακές» ευπαθείς ομάδες (άποροι, άστεγοι κ.λπ.), αντίθετα πρόκειται για θύματα - «παράπλευρες απώλειες» της οικονομικής κρίσης και της ακολουθούμενης πολιτικής της αιματηρής λιτότητας, με κύρια χαρακτηριστικά την εκτίναξη της ανεργίας και των απολύσεων, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την αναίρεση του δωρεάν χαρακτήρα πολλών κοινωνικών υπηρεσιών. Με άλλα λόγια είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας όλων των ηλικιών, προερχόμενοι από τα χαμηλά, μικρομεσαία, αλλά και μεσαία στρώματα.

Χαμηλοσυνταξιούχοι, γέροι που έμειναν μόνοι, νέοι χωρίς αύριο και προοπτική. Ανδρες, γυναίκες και παιδιά που κινούνται γύρω μας σχεδόν αόρατοι, σίγουρα απροστάτευτοι, που ούτε καν μετέχουν στην κοινωνία που αποτελούν. Εγκλωβισμένοι σε έναν δρόμο χωρίς γυρισμό και σε μια ζωή χωρίς διέξοδο.

Στοιχεία - σοκ
Χτυπώντας το καμπανάκι του κινδύνου, οι Γιατροί του Κόσμου μιλούν πλέον με στοιχεία που πραγματικά σοκάρουν:

Κατά 30%, έναντι μόλις 6%-7% το 2010, έχει αυξηθεί το ποσοστό των Ελλήνων που καταφεύγει στα πολυϊατρεία.

Στο ιατρείο του Περάματος το ποσοστό ξεπερνάει το 90% και σε εκείνο της Θεσσαλονίκης το 70%. Πρόκειται για δραματική αύξηση.

Πέραμα
Αυξήθηκε 90% η προσέλευση στο πολυϊατρείο

Το πολυϊατρείο στο Πέραμα ξεκίνησε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2010, με μικρή σχετικά προσέλευση ασθενών, η οποία όμως αυξήθηκε κατά 90% το τελευταίο διάστημα, κυρίως από Ελληνες κάθε ηλικίας. Εδώ οι ασθενείς είναι κυρίως άνεργοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος αλλά και πρώην ιδιοκτήτες καταστημάτων που έκλεισαν αφήνοντάς τους ανασφάλιστους και χρεωμένους. Πολλοί από αυτούς μάλιστα ζουν σε σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ακόμα και χωρίς νερό. «Αυτός ήταν και ο λόγος που ενισχύσαμε το ιατρείο σχεδόν με όλες τις ειδικότητες γιατρών, όπως παθολόγος, καρδιολόγος, γυναικολόγος, δερματολόγος, φυσικοθεραπευτές, πνευμονολόγος, ορθοπεδικός, παιδίατρος και τμήμα υπερήχων», αναφέρει ο εθελοντής γιατρός Γιώργος Παπαδάκης. «Μεγάλη ήταν η αύξηση του παιδιατρικού τμήματος λόγω πολλών ανεμβολίαστων παιδιών. Επιπλέον, αυξημένη ήταν και η ανάγκη των ασθενών για ψυχολογική υποστήριξη εξαιτίας των κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Κάποιοι μετανάστες που έρχονται σ' εμάς έχουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο απ' ό,τι πολλοί συμπατριώτες μας αυτήν τη στιγμή».



Νικήτας Κανάκης
«Πρώτη φορά έρχονται και μας ζητούν τρόφιμα»

Εθελοντής από την πρώτη μέρα στους ΓτΚ και διευθυντής -σήμερα- της οργάνωσης, ο Νικήτας Κανάκης δεν κρύβει την ανησυχία του. «Αυτό που ζούμε σήμερα με σοκάρει κι εμένα και με κάνει να ντρέπομαι», υπογραμμίζει στο «Εθνος της Κυριακής». «Η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί σε συνθήκες μεταπολεμικής φτώχειας. Αλλά τότε υπήρχε η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και για μια καλύτερη χώρα. Τώρα δεν υπάρχει ούτε αυτή η ελπίδα. Φανταστείτε μια μάνα να μην μπορεί ούτε ένα μπουκάλι γάλα να προσφέρει στα παιδιά της ή ανήμπορους ηλικιωμένους που λιμοκτονούν. Για μας η έκκληση για παροχή τροφίμων και φαρμάκων είναι μονόδρομος. Τα χρειαζόμαστε άμεσα για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες. Τα τελευταία δυο χρόνια κυρίως αυξήθηκε ο αριθμός των Ελλήνων που έρχονται στις δικές μας δομές. Βλέπουμε, επίσης, πολλούς να μας ζητούν τρόφιμα και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.Το 2010 κλείσαμε με περίπου 20.000 νέους ασθενείς, 8.000 είναι παιδιά, και με περισσότερες από 90.000 επισκέψεις. Σήμερα δεν μπορούμε ούτε εμείς να μετρήσουμε», καταλήγει.

Συγκλονιστικές εξομολογήσεις
Ερχονται Χριστούγεννα, αλλά για εμάς είναι σαν Μεγάλη Παρασκευή

Να σε διώχνουν από τη δουλειά είναι σαν κάταγμα, μας επισημαίνει ο 45χρονος Κώστας, πατέρας τριών παιδιών και άνεργος δύο χρόνια, που ήρθε στο πολυϊατρείο για να πάρει τρόφιμα και φάρμακα.

«Θα σας πω την ιστορία μου, αλλά σας παρακαλώ μην τραβήξετε φωτογραφίες. Ντρέπομαι που έφτασα σ' αυτό το σημείο». «Τι εννοείς σαν κάταγμα;», τον ρωτάμε και ο ίδιος αρχίζει και κουνάει το κεφάλι του χαμογελώντας. «Στην αρχή δεν νιώθεις τίποτα. Είναι ακόμη το σπάσιμο ζεστό και δεν πονάει. Ο πόνος και ο φόβος έρχονται αργότερα, όταν κρυώσει το τραύμα. Οταν θυμηθείς το νοίκι και τους λογαριασμούς, και τις αγγελίες στις εφημερίδες. Οταν τα παιδιά σου σου ζητάνε να τους πάρεις μια σοκολάτα και ψάχνεις απεγνωσμένα στις τσέπες σου να βρεις ένα ευρώ. Από μικρό παιδί εργαζόμουν στην οικοδομή και ξαφνικά έρχεται μια μέρα που σε πετάνε στον δρόμο σαν αποτσίγαρο. Δεν έχω να προσφέρω στην οικογένειά μου ούτε τα στοιχειώδη. Το σπίτι που μένουμε ήταν προίκα της γυναίκας μου και έτσι υπάρχει ένα κεραμίδι να κοιμηθούμε, αλλά την πείνα πώς να την ξεγελάσεις;», προσθέτει.

Ψάχνει οξυγόνο
Στο πολυϊατρείο του Περάματος, φτώχεια, εξαθλίωση και ντροπή. Ο κ. Γιάννης, 64 ετών, μοιάζει σαν ξερόκλαδο που το παρέσυρε ο άνεμος μια μοίρας κακής. Με σκυθρωπό πρόσωπο περιμένει υπομονετικά να δει τον πνευμονολόγο.

«Ηταν για πολλά χρόνια υπάλληλος της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και σε καθημερινή βάση πραγματοποιούσε αμμοβολές, με αποτέλεσμα να έχει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και να χρειάζεται οξυγόνο και φαρμακευτική αγωγή», μας διηγείται συγκινημένη η Αρτεμις Λιανού, εθελόντρια των ΓτΚ και υπεύθυνη του πολυϊατρείου στο Πέραμα.

«Μετά την απόλυσή του δημιούργησε δική του επιχείρηση, όπου αναγκάστηκε να την κλείσει για χρέη προς το Δημόσιο. Αυτήν τη στιγμή μένει σ' ένα εγκαταλελειμμένο κτίσμα, χωρίς ρεύμα, και προσπαθεί να συλλέξει παλιοσίδερα για να βγάλει κάποια χρήματα. Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι ούτε σύνταξη μπορεί να πάρει, λόγω των χρεών προς την Εφορία, ούτε κάποιο επίδομα. Εχει έναν γιο, άνεργο τους τελευταίους 6 μήνες και με ανήλικο παιδί, που αδυνατεί να τον στηρίξει, και οι γιατροί της οργάνωσης που τον παρακολουθούν του χορηγούν φαρμακευτική αγωγή και οξυγόνο σε καθημερινή βάση».

«Ερχονται Χριστούγεννα και για μας εδώ κάτω είναι Μ. Παρασκευή», μας φωνάζει η 32χρονη Μαρία. «Παλιά δούλευες για ένα κομμάτι ψωμί και τώρα δουλεύεις για μια χούφτα ψίχουλα», συμπληρώνει και απομακρύνεται με τα παιδιά της.

Οπως μας αποκάλυψε η Αρτεμις, «η Μαρία βρίσκεται στον 6ο μήνα κυήσεως, περιμένοντας το 5ο της παιδί. Πάνω από τέσσερις μήνες είχε να εξεταστεί γυναικολογικά και το αίτημά της ήταν αν υπάρχει δυνατότητα να εμβολιαστεί κάποιο από τα υπόλοιπα παιδιά της.

Τα δυο της παιδιά δεν είχαν καν τον βασικό εμβολιασμό! Ο σύζυγός της είναι άνεργος περίπου έναν χρόνο και δεν λαμβάνουν επίδομα πολυτέκνων τους τελευταίους 8 μήνες και βρίσκονται σε αναμονή για επίδομα προνοιας. Η οικογένεια διαμένει σε κτίσμα χωρίς θέρμανση και δεν έχουν κανένα εισόδημα. Ολη η οικογένεια είναι ανασφάλιστη και με έγγραφα για διακοπή ηλεκτροδότησης».

πηγή: ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Eξω από τη Βουλή: Πολίτης θέλει να… «γ.....» την Άγκελα Μέρκελ


ΤΩΡΑ έξω από τη Βουλή: Πολίτης θέλει να… «γ@…σει» την Άγκελα Μέρκελ
Mεσημέρι Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου – ώρα 15.03), έξω από τη Βουλή στο κέντρο της Αθήνας. Αγανακτισμένος πολίτης έχει ανοίξει ένα τεράστιο χαρτόνι πάνω στο οποίο έχει γράψει ένα σύνθημα που απευθύνεται στη Γερμανίδα καγκελάριο. Τη φωτογραφία αλιεύσαμε από το twitter:
 oxafies
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι προλήψεις και οι δεισιδαιμονίες του δίσεκτου... 2012!



Το 2012 που πλησιάζει, πέρα από τις γνωστές προφητείες και καταστροφολογίες που το συνοδεύουν, έχει ακόμη ένα... κουσούρι: είναι δίσεκτο!

Ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στις δεισιδαιμονίες και τις προλήψεις που συνοδεύουν τις δίσεκτες χρονιές!


Γιατί υπάρχουν δίσεκτα έτη

Με τον χαρακτηρισμό "δίσεκτο", εννοούμε το έτος που έχει 366 μέρες, αφού κάθε 4 χρόνια ο μήνας Φεβρουάριος διαθέτει 29 αντί των 28 ημερών. Ο λόγος καθιέρωσης του δίσεκτου χρόνου, ήταν καθαρά πρακτικός και αφορούσε την διόρθωση σφαλμάτων που προκαλούνται από τον μη ακριβή υπολογισμό της διάρκειας της ημέρας, πλήρους περιστροφής της Γης, στην μέτρηση του ηλιακού έτους.

Γιατί τα δίσεκτα έτη θεωρούνται... γκαντέμικα!

Τα δίσεκτα έτη, συνοδεύονται από πολλές προλήψεις και δεισιδαιμονίες, οι οποίες μάλλον έχουν τις ρίζες τους στην παράδοση των Ρωμαίων που θεωρούσαν τον Φεβρουάριο ως "τον μήνα των νεκρών". Ήταν η εποχή του χρόνου που οι ψυχές άφηναν για λίγο τον άλλο κόσμο και ανέβαιναν στους ζωντανούς. Το γεγονός πως στο δίσκετο έτος, ο Φεβρουάριος έχει ακόμη ένα 24ωρο, οδήγησε πιθανότατα στην άποψη ότι ολόκληρη η χρονιά είναι... δυσοίωνη!

Ισως από τους Ρωμαίους να πέρασε η πρόληψη αυτή και στους Έλληνες, αν και κατά μία άλλη άποψη, η σύνδεση του δίσεκτου με την κακοτυχία οφείλεται σε... αγραμματοσύνη! Άνθρωποι χωρίς γνώσεις, που ασχολούνταν κυρίως με αγροτικές εργασίες μπέρδευαν το πρόθεμα "δις" με το "δυσ", που συνοδεύει αρνητικές έννοιες, και ερμήνευαν την "δίσεκτη χρονιά" ως "δύσκολη χρονιά"!

Τι υποτίθεται ότι συμβαίνει στα δίσεκτα χρόνια!

Σύμφωνα με τους προληπτικούς, όταν η χρονιά είναι δίσεκτη συμβαίνουν μία σειρά από άσχημα γεγονότα, που αφορούν τον καθέναν ατομικά αλλά επεκτείνονται και σε συλλογικό επίπεδο και μπορεί να ξεκινήσουν από μεγάλες φυσικές καταστροφές και να φτάσουν μέχρι σε πόλεμο!

" Το 1940, χρονιά του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν δίσεκτο", λένε οι οπαδοί της άποψης αυτής. "Ναι, αλλά το 1914, χρονιά του Α Παγκοσμίου, δεν ήταν", απαντούν εκείνοι που θεωρούν ανοησίες τα περί "γρουσούζικου" δίσεκτου, σχολιάζοντας πως όταν κάποιος πιστεύει σε δεισιδαιμονίες βρίσκει πάντα τρόπο να τις... επιβεβαιώσει!

Τι ΔΕΝ κάνουν οι προληπτικοί κατά τη διάρκεια του δίσεκτου έτους!

Σε ατομικό επίπεδο, υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που οι προληπτικοί αποφεύγουν να κάνουν κατά τη διάρκεια των δίσεκτων ετών. Συγκεντρώσαμε τις πιο γνωστές από αυτές.

Όταν είναι δίσκετη χρονιά:

- δεν παντρευόμαστε
- δεν ξεκινάμε να χτίσουμε σπίτι
- δεν αγοράζουμε σπίτι
- δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο
- δεν φυτεύουμε νέες καλιέργειες
- δεν κλείνουμε σημαντικές συμφωνίες
- δεν ξεκινάμε νέες σχέσεις

Ενημερωτικά αναφέρω ότι η υπογράφουσα παντρεύτηκε το... δίσεκτο έτος 2000, χρονιά κατά την οποία αγόρασε και το σπίτι της και έφερε στον κόσμο τα δίδυμα αγοράκια της! Μέχρι σήμερα, 11 χρόνια μετά, όλα βρίσκονται στην θέση τους! Τυχαίο;;

pyles.tv
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγάτσα εναντίον Ακριβάκη για τα αναδρομικά.






Ευθεία επίθεση στον πρωην Βουλευτή Βοιωτίας Αλέκο Ακριβάκη εξαπέλυσε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η βουλευτής Αρια Αγάτσα. Αφορμή η διεκδίκιση αναδρομικών 117 πρωην βουλευτών μεταξύ αυτών και του κ. Ακριβάκη. Η κ. Αγάτσα χαρακτηρίζει προκλητική την κίνησή τους την περίοδο που οι πολίτες υποφέρουν και αναφερόμενη στον πρωην συνάδελφό της από τον ίδιο κομματικό χώρο θεωρεί ότι ακολουθεί πρακτικές του παρελθόντος καταγγέλλοντας ότι επανεμφανίστηκε προεκλογικά για να στηρίξει πολιτικά υποχείρια
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χάος στην κυβέρνηση - Δεν κινείται τίποτα

Χάος στην κυβέρνηση - Δεν κινείται τίποτα

Ραγδαίες εξελίξεις στην πολιτική ομαλότητα, φέρνουν οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και οι δυσοίωνες προοπτικές της ελληνικής δημοσιονομικής
κατάστασης.
Εξελίξεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στην πτώση της κυβέρνησης Παπαδήμου όπως προβλέπουν υπουργοί και βουλευτές. «Το Γενάρη θα γίνει το μεγάλο μπαμ» εκτιμούν αρκετοί εξ αυτών.
Αυτή την έννοια είχε και η προειδοποίηση του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Παντελή Καψή περί της συνταγματικής προνομίας του Πρωθυπουργού να προχωρήσει σε ανασχηματισμού, χωρίς να ερωτήσει
κανέναν από τους κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη τα κόμματα των οποίων συναποτελούν τους κυβερνητικούς εταίρους.
Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση είναι χαοτική: Δεν κινείται σχεδόν τίποτε από μεταρρυθμίσεις, προσαρμογές και κυβερνητικό έργο. Αντιδράσεις και διαγκωνισμοί αλλά και διαφορετικές
αντιλήψεις ακυρώνουν τις όποιες πρωτοβουλίες οφείλουν να ληφθούν.
Κορυφαίοι υπουργοί έχουν μετατρέψει τα υπουργεία τους σε μηχανισμούς εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων. Ο Ευ. Βενιζέλος, με την δραματική του παρέμβαση προχθές, επιχείρησε να κινητοποιήσει το πασοκικό στρατόπεδο,
πλην όμως μάλλον εις μάτην. Ως εκ τούτου, ουδείς αποκλείει ακόμη και την παραίτηση του από την θέση του υπουργού Οικονομικών ενώπιον του αδιεξόδου που προδιαγράφεται.
Το ΛΑΟΣ, βλέπει ότι χάνει δραματικά σε εκλογική επιρροή και όπως εκμυστηρεύονταν υπουργός του κόμματος σε συνάδελφο του, από το ΠΑΣΟΚ, «δεν πάει άλλο, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι». Η προχθεσινή
παρέμβαση του Γιώργου Καρατζαφέρη, όπου προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε νέα μέτρα, εκτιμάται ως προανάκρουσμα πιθανής αποχώρησης των υπουργών του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση.
Την προοπτική αυτή σκέφτονται ακόμη αρκετοί στη Νέα Δημοκρατία, διαπιστώνοντας ότι εισπράττουν δημοσκοπική φθορά από την συγκυβέρνηση. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν αποκλείεται σύντομα, εντός του
Ιανουαρίου, να υπάρξουν ανακατατάξεις. Ο Γιώργος Παπανδρέου - ο οποίος δεν θα έχει δρομολογήσει ακόμη διαδικασίες διαδοχής λογικά και άρα θα παραμένει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - θα στηρίξει κυβέρνηση με πρόσωπα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και τεχνοκράτες, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Ασύληπτη η δράση των εγκληματικών οργανώσεων




-Εξαρθρώθηκαν δύο (2) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν σε περιοχές των νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Αττικής.
-Εξιχνιάσθηκαν ένοπλες ληστείες, απάτες, αρπαγή, απόπειρα απαγωγής, απόπειρα εκβίασης και άλλα αδικήματα, ενώ κατασχέθηκαν όπλα και αρχαία αντικείμενα.
-Συνελήφθησαν μέχρι τώρα δεκατρείς (13) ημεδαποί εκ των οποίων μία γυναίκα, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός.
-Ένας εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στερεάς Ελλάδος


Ένα από τα στελέχη  του εργοστασίου στην περιοχή  της Λάρκο ήταν το υποψήφιο θύμα των «Μαφιόζων της Στερεάς Ελλάδος» που συνέλαβε η Ασφάλεια Λιβαδειάς.  Είναι εργοστάσιο που επεξεργάζεται  την σκουριά και την μετατρέπει σε αμμοβολή. Οι κακοποιοί σχεδίαζαν να απαγάγουν ή τον πατέρα ή τον γιο.
Μάλιστα  σχεδίασαν και προέβησαν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για την απαγωγή του ατόμου μεγάλης οικονομικής επιφάνειας ενώ  την 27-09-2011, στην Εθνική Οδό Μαρτίνου - Λάρυμνας, αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν την απαγωγή, χωρίς να τα καταφέρουν. Αιτία; Άνδρας του Λιμενικού Σώματος που περνούσε τυχαία από το σημείο τους πήρε «πρέφα» και ειδοποίησε την αστυνομία για «ύποπτες κινήσεις». Ποιες ήταν αυτές; Τρεις από τους κακοποιούς ντύθηκαν με αστυνομικές στολές και έστησαν μπλόκο στην Ε.Ο μ’ ένα ολοκαίνουργιο Τσερόκι στο οποίο είχαν τοποθετήσει φάρο. Ο ντόπιος Λιμενικός που ως οδηγός πέρασε τυχαία από το σημείο, ειδοποίησε την αστυνομία, για τους … ουρανοκατέβατους ένστολους και έτσι το σχέδιο της απαγωγής πήρε αναβολή.
Εξαρθρώθηκαν δύο (2) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που δρούσαν τους τελευταίους επτά τουλάχιστον μήνες, σε διάφορες περιοχές των νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Αττικής, έχοντας συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες, απάτες, αρπαγή, απόπειρα απαγωγής, απόπειρα εκβίασης και υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας.

Η εξάρθρωση είναι αποτέλεσμα πολύμηνης συστηματικής έρευνας, που ξεκίνησε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνεπικουρούμενο από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και συνεχίστηκε με την συνεργασία των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας, Θηβών, Άμφισσας και της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, προχθές (12-12-2011) σε ευρείας κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ευρύτερα της Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκατρείς (13) ημεδαποί μέλη των εγκληματικών οργανώσεων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι μία γυναίκα και τα δύο ηγετικά στελέχη των εγκληματικών οργανώσεων.

Ειδικότερα, στην πρώτη εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν έντεκα (11) από τους συλληφθέντες, ενώ αναζητείται ακόμη ένας ημεδαπός. Στην δεύτερη εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν δύο (2) από τους συλληφθέντες, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο (2) αλλοδαποί.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται ένας Αρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Εύβοιας και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας φέρεται να συμμετείχε στην πρώτη εγκληματική οργάνωση, έχοντας περιφερειακό ρόλο. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Στην υπόθεση εμπλέκονται, με περιφερειακό επίσης ρόλο, ακόμα ένας ημεδαπός άνδρας και δύο ημεδαπές γυναίκες, οι οποίες δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της κοινής αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, δηλωτικά της παράνομης δραστηριότητας τους.



Ειδικότερα βρέθηκαν:


  • Δύο (2) πιστόλια και δύο (2) γεμιστήρες
  • Ένα (1) ζεύγος χειροπέδες και ένα (1) μεταλλικό γκλοπ.
  • Μία (1) συσκευή εκκένωσης ρεύματος.
  • Εξακόσια εβδομήντα δύο (672) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
  • Ένα (1) πτυσσόμενο στιλέτο και ένα (1) μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ.
  • Τέσσερις (4) φορητοί ασύρματοι.
  • Ένα (1) ρεαλιστικό ομοίωμα πιστολιού με γεμιστήρα και μία (1) ξιφολόγχη.
  • Έξι (6) φακοί, δύο (2) κουκούλες και αρκετά ζεύγη γαντιών.
  • Τρεις (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος.
  • Είκοσι τέσσερις (24) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
  • Πέντε (5) αγγεία και τέσσερα (4) γυναικεία ειδώλια.
  • Δεκαεπτά (17) τμήματα ειδωλίων και τέσσερα (4) τμήματα αγγείων.
  • Ένα (1) χάλκινο δαχτυλίδι και ένας (1) λίθινος πέλεκυς.
  • Τρία (3) οστέινα εργαλεία.
  • Ένα (1) πέτρινο αντικείμενο φαλλικού τύπου δεκαεπτά (17) εκατοστών.
  • Το χρηματικό ποσό των (290) ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.
  • Μεγάλος αριθμός επιταγών τραπέζης, βιβλιαρίων καταθέσεων και προσωπικών σημειώσεων.


Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες και τα υπόλοιπα άτομα, που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει ή ενταχθεί στις δυο εγκληματικές οργανώσεις, που διέθεταν ιεραρχική δομή, συγκεκριμένη συγκρότηση και διακριτούς ρόλους.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε η μεθοδολογία που ακολουθούσαν κατά περίπτωση, καθώς και οι μεταξύ τους διασυνδέσεις και συνεργασίες στη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων, με κύριο χαρακτηριστικό την προηγούμενη συνεννόηση - συμφωνία των αρχηγικών τους μελών.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί οι ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:

-Την 04-05-2011 στη Λιβαδειά Βοιωτίας, μέλη της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης διέπραξαν ένοπλη ληστεία, σε βάρος ημεδαπού υπαλλήλου - ταμία του Ι.Κ.Α. Λιβαδειάς, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000,00€).

-Το Σεπτέμβριο του 2011, στην περιοχή του Μαρτίνου Φθιώτιδας, από κοινού οι δύο εγκληματικές οργανώσεις σχεδίασαν και προέβησαν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για την απαγωγή ατόμου μεγάλης οικονομικής επιφάνειας. Την 27-09-2011, στην Εθνική Οδό Μαρτίνου - Λάρυμνας, αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν την απαγωγή, χωρίς να τα καταφέρουν.

-Τον Οκτώβριο του 2011 μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης διέθεταν προς πώληση αρχαία αντικείμενα, τα οποία προέρχονταν από λαθρανασκαφές στην περιοχή «Παμπλούκι» Κυριακίου Βοιωτίας.

-Την 22-11-2011, μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αστυνομικός, σχεδίασαν και πραγματοποίησαν απάτη στο κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Χαλκίδας, κάνοντας ανάληψη αγνώστου χρηματικού ποσού, από λογαριασμό αποβιώσαντος άνδρα.

-Τον Οκτώβριο του 2011 στην περιοχή της Βοιωτίας, μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης εξαπάτησαν την Διευθύντρια των ΕΛ.ΤΑ, χρεώνοντας δύο (2) κάρτες της με το χρηματικό ποσό των (60.000,00) περίπου ευρώ και στη συνέχεια αποπειράθηκαν να την εκβιάσουν.

-Την 24-10-2011, μέλη της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, διέπραξαν ληστεία σε κατάστημα - κυλικείο, επί της Λ. Αλεξάνδρας στην Αθήνα Αττικής.

-Την 27-10-2011, μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αστυνομικός, σχεδίασαν και πραγματοποίησαν αρπαγή ζευγαριού στην Χαλκίδα Ευβοίας και στη συνέχεια το μετέφεραν σε βουνό της περιοχής και άσκησαν σε βάρος του σωματική βία.

-Την 21-05-2011 από κοινού μέλη των δύο (2) εγκληματικών οργανώσεων διέπραξαν ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των (18.500,00) περίπου ευρώ.

-Εξιχνιάστηκαν επιπλέον εννέα (9) περιπτώσεις εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων, στην περιοχή της Ευβοίας, από μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης.


Επισημαίνεται ότι τα μέλη των εγκληματικών ομάδων χρησιμοποιούσαν, κατά περίπτωση, παραπλανητικά «τεχνάσματα» για την διάπραξη των εγκληματικών ενεργειών τους και ελάμβαναν ιδιαιτέρα μέτρα προφύλαξης, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Ενδεικτικά, στην περίπτωση της ληστείας των ΕΛ.ΤΑ, στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας, όπως και στην περίπτωση της απόπειρας αρπαγής ,τα μέλη των εγκληματικών ομάδων χρησιμοποίησαν στολές της Αστυνομίας. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι σε κάθε εγκληματική ενέργεια χρησιμοποιούσαν διαφορετικές συσκευές και συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των Διωκτικών Αρχών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξετάζεται επίσης η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις ληστειών, καθώς και σε υποθέσεις που σχετίζονται με εμπόριο όπλων, πολύτιμων λίθων και αρχαίων αντικειμένων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και στην συνέχεια παραπέμφθηκαν όλοι στην κα Ανακρίτρια Λιβαδειάς. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι, κατά περίπτωση, η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, αρπαγή και απόπειρα αρπαγής, εκβίαση, απάτη, και παράβαση των διατάξεων περί όπλων και αρχαιοτήτων.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Και θεατρική «αδελφοποίηση»Διστόμου-Καλαβρύτων


http://viotikoskosmos.wdfiles.com/local--files/distomo-fotografies/B_Pap14%20%28Small%29.jpg

Οι  δύο μεγαλύτερες – από άποψη τραγικότητας και διεθνούς “προβολής” – σφαγές των Γερμανών στην Ελλάδα, το Δίστομο και τα Καλάβρυτα ενώθηκαν αυτές τις ημέρες και πολιτιστικά.

Με αφορμή την επέτειο της Σφαγής των Καλαβρύτων  μια θεατρική ομάδα από Διστομίτες παρουσίασε θεατρικό έργο στην  «αδελφή» κωμόπολη της Αχαίας που είχε συγγράψει ένας απόδημος στις ΗΠΑ Διστομίτης. Θέμα η ανάγκη – από την ζωή – για συμφιλίωση και συνύπαρξη με τον γερμανικό λαό.

Αν και αυτό δεν σημαίνει, όπως λένε οι κάτοικοι των 170 πόλεων και χωριών που έσφαξαν ή έκαψαν οι Γερμανοί, ότι μπορούν ή πρέπει  να σβήσουν οι Μνήμες! Οι κάτοικοι των Καλαβρύτων χειροκρότησαν τη θεατρική παράσταση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την αποκεφάλισαν ως... μάγισσα!



Συνέβη και αυτό στη Σαουδική Αραβία... Γυναίκα καταδικάστηκε σε θάνατο δια αποκεφαλισμού και εκτελέστηκε διότι όπως ισχυρίζονται οι Αρχές ήταν μάγισσα!

Η Αμίνα μπεντ Αμπντελχαμίλ Νάσαρ εκτελέστηκε στην επαρχία Τζαούφ, χωρίς να διευκρινίζονται οι πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχη η γυναίκα.


Η ισλαμική θρησκεία απαγορεύει κατηγορηματικά τη μαγεία.

Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε "βαθιά σοκαριστικό" τον αποκεφαλισμό της Νάσαρ επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να σταματήσουν γρήγορα οι εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία. "Μολονότι αγνοούμε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορήθηκε η Αμίνα, η κατηγορία της μαγείας χρησιμοποιείται συχνά στη Σαουδική Αραβία για να τιμωρηθούν άνθρωποι που ασκούσαν το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης ή της θρησκείας", δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ, ο διευθυντής της ανθρωπιστικής οργάνωσης για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ο βιασμός, ο φόνος, η αποστασία, η ένοπλη ληστεία και το εμπόριο ναρκωτικών τιμωρούνται επίσης με θάνατο στη Σαουδική Αραβία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΠΑΣΟΚ, χρωστάει!!

Σε περιπέτειες και σε μπλοκάρισμα ποσού μέχρι 30.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς του, με δικαστική απόφαση, οδήγησε το ΠΑΣΟΚ η διαμάχη του με ιδιοκτήτη κτιρίου στο οποίο στεγάζονταν στο παρελθόν κομματικά του γραφεία στην οδό Βαλτετσίου, στα Εξάρχεια. Ο συγκεκριμένος....




ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να καταβάλει τα ενοίκια για το κτίριο, προφασιζόμενο ότι το είχε ξενοικιάσει και δεν το χρησιμοποιούσε πλέον, αν και κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και δεν είχε εκκενώσει τον συγκεκριμένο χώρο!

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος δήλωσε στο star.gr ότι το κόμμα του αρνείται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο και ήδη έχει προχωρήσει σε ένδικα μέσα για ανακοπή της απόφασης για δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του. «Είχαμε φύγει εδώ και χρόνια από αυτό το κτίριο » υποστήριξε .

Το ζήτημα αυτό πάντως φέρνει στο προσκήνιο την οικονομική δυσπραγία του κόμματος και τα άδεια ταμεία του που προκαλούν γενικότερη δυσλειτουργία στις δραστηριότητές του. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ χρωστάει ακόμη τους μισθούς Οκτωβρίου και Νοεμβρίου στους υπαλλήλους του και προσπαθεί τώρα να έρθει σε διακανονισμό μαζί τους για τα χρεωστούμενα για να μην… απεργήσουν. Παράλληλα, θα πρέπει να καταβάλει το δώρο Χριστουγέννων μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, για να μην κινδυνεύει ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος με αυτόφωρο!

Κι όλα αυτά ενώ αρκετά στελέχη γκρινιάζουν για το γεγονός ότι σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας ο αρχηγός του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποίησε ένα δαπανηρό ταξίδι στη Νότιο Αφρική, για να συμμετάσχει σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή, αξιοποιώντας τα λιγοστά χρήματα του κομματικού ταμείου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΙΝ.ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: "ΑΝΟΙΞΗ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΧΕΙΜΩΝΑΣ …ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΟΙΞΗ"

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5) - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 9 ΜΜ.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:
"ΑΝΟΙΞΗ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΧΕΙΜΩΝΑΣ …ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΟΙΞΗ" ΤΟΥ ΚΙΜ ΚΙ ΝΤΟΥΚ
5 Βραβεία φεστιβάλ Λοκάρνο - Βραβείο Κοινού Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν - Ευρωπαϊκά Βραβεία Ποιότητας: Καλύτερη Ταινία Εκτός Ευρώπης
clip_image002Ο Γέρος Μοναχός κι ο Νεαρός Μοναχός ζουν σαν ερημίτες σ’ έναν γαλήνιο ναό που πλέει πάνω σε μια λίμνη. Η ζωή τους ακολουθεί τους ατάραχους ρυθμούς των εποχών, παρότι, όμως, ζουν αποκομμένοι από τα εγκόσμια, δεν μπορούν να αποφύγουν την έλξη της ζωής, με τα πάθη και τα βάσανά της. Κάτω απ’ το άγρυπνο βλέμμα του Γέρου Μοναχού, ο Νεαρός παίρνει ένα σκληρό μάθημα όταν το παιδικό του παιχνίδι γίνεται άσπλαχνο. Στη συνέχεια βιώνει τη δύναμη του πόθου όταν μια νεαρή γυναίκα εισβάλλει στον κλειστό του κόσμο. Ο πόθος αυτός θα οδηγήσει στην εμμονή και στο έγκλημα. Αλλά ύστερα από την ένταση της άνοιξης και του καλοκαιριού έρχεται το φθινόπωρο, η εποχή της περισυλλογής και της επανόρθωσης, και τέλος, ο χειμώνας, η εποχή της αφύπνισης και του διαφωτισμού.
Μια ταινία που χάρισε στον Κορεάτη Κιμ Κι Ντουκ διεθνή αναγνώριση. Μια τομή στην αισθητική φόρμα των έργων του Κιμ Κι Ντουκ αλλά περισσότερο στην πλοκή και στη δράση, καθώς για πρώτη φορά οι ήρωές του δεν ανήκουν στο κοινωνικό περιθώριο άλλά στο πνευματικό, όντας Βουδιστές Μοναχοί.
Πολλοί μίλησαν για το πρώτο μετα- Βουδιστικό φιλμ.
 http://viotikagrammata
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλέβουν αβέρτα καύσιμα σε όλη την Ελλάδα!


 
Από τους κλεφτοκοτάδες της δεκαετίας του ‘50, στους «σαλταδόρους» καυσίμων του 2011! Ένα νέο είδος μικρο-εγκληματικότητας έχει κάνει εμφάνιση,  τους τελευταίους μήνες,  σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για τους κλέφτες πετρελαίου, οι οποίοι βάζουν στο στόχαστρο τους σπίτια, εργοστάσια, νταλίκες, σχολεία ακόμη και στρατόπεδα για να κλέψουν  καύσιμα.

Πέρα από τα οργανωμένα κυκλώματα που βλέπουν πλέον ότι η κλοπή καυσίμων με τις σημερινές τιμές είναι μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση, στις κλοπές πετρελαίου καταφεύγουν πλέον και απελπισμένοι άνθρωποι που δεν έχουν άλλο τρόπο για να προμηθευτούν καύσιμα. «Κρύωνα και δεν είχα λεφτά να αγοράσω πετρέλαιο…»  απάντησε, ένας 23χρονος στην Πτολεμαϊδα, στους αστυνομικούς που πριν μια εβδομάδα των συνέλαβαν να έχει αρπάξει 72 λίτρα καύσιμου από μπουλντόζα της ΔΕΗ.

Η Αστυνομία, σχεδόν αμήχανα, σημειώνει τα συμβάντα και αρκείται σε πρώτη φάση τους πολίτες να έχουν τις τάπες τους διπλοκλειδωμένες. Παράλληλα ψάχνει για οργανωμένα κυκλώματα που βάζουν στο μάτι μεγάλες ποσότητες καυσίμων (δεξαμενές εργοστάσιων κλπ) και τις οποίες στη συνέχεια τις ρίχνουν στην πιάτσα αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.
Φυσικά, δεν λείπουν και τα πιο σοβαρά συμβάντα όπως αυτό που σημειώθηκε στην Κρήτη όπου μια πιο οργανωμένη σπείρα κατάφερε να ρουφήξει σχεδόν όλο το πετρέλαιο από τις δεξαμενές καυσίμων σχολείου. Μάλιστα, ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί μεγάλων φορτηγών, που διαθέτουν τεράστια ντεπόζιτα εκατοντάδων λίτρων και σε πολλές περιπτώσεις καθημερινά διαπιστώνουν ότι τα καύσιμα τους έχουν κάνει …φτερά!

Στρατόπεδα, σχολεία και πολυκατοικίες

Μετά τους εισβολείς των σπιτιών και των ληστών του δρόμου, οι οικονομική κρίση,  έφερε και τους κλέφτες πετρελαίου. Η πιο οργανωμένη μορφή αυτού του νέου είδους παραβατικότητας, έκανε την εμφάνιση της με τρία περιστατικά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών σε Έβρο, Κρήτη και  Πάτρα.

Από τις αρχές Νοεμβρίου στον Ορεστιάδα, δυο άτομα ηλικίας 36 και 27 χρόνων έβαλαν στο μάτι τα στρατιωτικά οχήματα. Συγκεκριμένα τις νύχτες πλησίαζαν τα μηχανήματα του στρατού που πραγματοποιούσαν έργα κοντά στον Έβρο – εκεί όπου κατασκευάζεται η ειδική τάφρος - και με ειδικές πατέντες αφαιρούσαν από τα ντεπόζιτα τα πετρέλαια. Οι αξιωματικοί αποφάσισαν να βάλουν σκοπιές προκειμένου να δουν ποιοι είναι οι κλέφτες και έτσι στις 12 Νοεμβρίου, τους εντόπισαν την ώρα που προσπαθούσαν να αδειάσουν ένα ρεζερβουάρ. Πρόλαβαν να εξαφανιστούν όμως λίγο αργότερα εντοπίστηκαν και έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας.

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο γυμνάσιο του χωριού Τζερμιάδο του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σημειώθηκε ένα ακόμη κρούσμα το οποίο είναι ίσως το σοβαρότερο και μέχρι στιγμής δεν έχει εξιχνιαστεί. Άγνωστοι χρησιμοποιώντας ειδική αντλία και ολόκληρο βυτιοφόρο, άδειασαν τη δεξαμενή του σχολείου που περιείχε  5 τόνους πετρελαίου. Το καύσιμο το είχαν αγοράσει οι καθηγητές μαζί τις οικογένειες των μαθητών του σχολείου προκειμένου να αντιμετωπίσουν  τη βαρυχειμωνιά που επικρατεί στο ορεινό αυτό χωριό.
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναισθησιολόγος βίαζε τις ναρκωμένες ασθενείς του

Αναισθησιολόγος βίαζε τις ναρκωμένες ασθενείς του

Μετά την πολύκροτη υπόθεση του γυναικολόγου από την Λάρνακα που φέρεται να βίαζε τις ασθενείς του όταν βρίσκονταν σε νάρκωση, η Κύπρος συγκλονίζεται από την είδηση της σύλληψης ενός αναισθησιολόγου που κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση και βιασμό ασθενών.
Πρόκειται για έναν 43χρονο αναισθησιολόγο, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου.
Όπως δήλωσε στα κυπριακά τηλεοπτικά δίκτυα ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, κ. Μιχάλης Κατσουνωτός, διερευνάται υπόθεση παράνομης κατοχής πιστολιού, βιασμού, περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, σεξουαλική εκμετάλλευση, προαγωγή διαφθοράς γυναίκας με απειλές, παράνομη χορήγηση ναρκωτικών φαρμάκων, άσεμνη επίθεση και άλλα συναφή αδικήματα.
Ο κύριος Κατσουνωτός ανέφερε επίσης ότι τα αδικήματα (συνολικά μιλούν για περίπου 10 περιπτώσεις ενήλικων γυναικών) φαίνεται να διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2011. Διάφορα τεκμήρια που εντοπίστηκαν αξιολογούνται από την Αστυνομία, σημείωσε ο κ. Κατσουνωτός.
Ο 43χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Παραλιμνίου για έκδοση διατάγματος της περαιτέρω κράτησής του.
Τέλος σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, η Αστυνομία θα ζητήσε η διαδικασία διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γέλιο πολύ μουσική από τον Στέλιο Κάτσαρη το Σάββατο στην Αστραδενή

Η Αστραδενή παρουσιάζει μια μοναδική stand up comedy παράσταση με άφθονο γέλιο και πολύ μουσική ......θεραπευτική παραδοσιακή πρακτική για την ολοένα και ποιο δύσκολη καθημερινότητα.

Πώς θα σας φαινόταν αν κάποιος σας έλεγε πως υπάρχει ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι ταλαντούχος στο να αλλάζει ταυτότητες; Ακραίο, θα έλεγαν πολλοί, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Πατρίτσια Χάισμιθ, να δώσει στον ήρωά της αυτό το χαρακτηριστικό και να τον κάνει έναν από τους πιο ιντριγκαδόρικους ρόλους. Με αφορμή αυτό το μυθιστόρημα, το οποίο είχε γίνει και τεράστια επιτυχία στο cinema, σας παρουσιάζουμε τον Στέλιο Κάτσαρη και την καινούρια του «κωμωδία στα όρθια».

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Πρωταγωνιστής ένας περίεργος άντρας, o Στέλιος Κάτσαρης. Ένας άντρας ο οποίος μαγεύεται από την πολυπλοκότητα του κόσμου και εγκλωβισμένος στους φόβους και τα πάθη του, αποφασίζει να αλλάξει ταυτότητες! Δεν παίρνει, όμως, μια οποιαδήποτε ταυτότητα, αλλά οικειοποιείται - σχεδόν σφετερίζεται - τις ταυτότητες της κοινωνίας που παρατηρεί.

Αεικίνητος ντύνεται τον ένα ρόλο μετά τον άλλο και καυτηριάζει τα θέματα της επικαιρότητας και όχι μόνο. Από την Ελληνική τηλεόραση στην Ελληνίδα μάνα και από τον Λουκά Παπαδήμο στον Μπάρακ Ομπάμα ο Στέλιος Κάτσαρης δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά του.

Στο τέλος τον λόγο παίρνουν τα τραγούδια αφού ο Στέλιος συντροφιά με ένα πιάνο πετά την κάπα του κωμικού και αφήνεται σε ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια του χτες και του σήμερα.

Μαζί του η Νεφέλη Μαρκάκη στο βιολί και ο Πέτρος Πολίτης στην κιθάρα.

Είσοδος ελεύθερη
 /boeotian-culture
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ο Θεός να σε φυλάει απ’ το άδικο και από κακιά γυναίκα."

Και  επειδή πάει  πολύς καιρός  που  διώξαμε  το  Θεό  απο την πατρίδα μας, μείναμε αφύλαχτοι  απο κάθε  άδικη επίθεση  και ευάλωτοι  στα φαρμάκια της Μέρκελ και  κάθε  άλλης κακιάς  γυναίκας.

Μία απο αυτές που  δυστυχώς θα μείνει  στην ιστορία μας,  όχι σαν  μεγάλη  καλλιτέχνις  που τίμησε τη χώρα της , αλλά  σαν  άξια  πρέσβης  του ευρωλιγουρισμού και της  λεβαντινοραγιαδοσύνης , είναι  και  η  κυρά  Μούσχουρη. 


Αυτή  δηλαδή η τραγουδίστρια   που  έγινε  διάσημη και  "πούλαγε"  οσο της έδιναν  τραγούδια μεγάλοι  Έλληνες συνθέτες.


Αυτή  η  ...μεγάλη ντίβα  της "έντεχνης  μουσικής", που είχε πάντα  μια "ιδιαίτερη" αντίληψη  για το τί σημαίνει αυτοσεβασμός και πίστη σε αξίες, αυτά  δηλαδή  που την  έκαναν  να  τραγουδήσει  ακόμα  και για ...  αποσμητικά  χώρου (Ω! Ποία ποιότης).




Αυτό το  ζωντανό απομεινάρι   μιας   παλιάς  και περιστασιακής  "μουσικής δόξας", βρέθηκε πριν λίγες  μέρες  στη χώρα των Νιμπελούγκεν  για  κάποια  "αρπαχτή" (συναυλία) και  έδωσε  συνέντευξη στο  γερμανικό περιοδικό "Die Welt".


Χθές, παραμονή  του ολοκαυτώματος  των Καλαβρύτων   απο τους  Γερμανούς  του  Γ' Ράϊχ, δημοσιεύθηκε απο  τους απογόνους  τους (δηλαδή αυτούς  του Δ΄Ράϊχ),  συνέντευξη της  κυράς -  Μούσχουρη  με τον  χαρακτηριστικό  τίτλο "Είμαι  θυμωμένη" (εμείς βέβαια  θα της συστήναμε να πιεί λίγο ξύδι  να της περάσει ο ...θυμός )

Αυτή λοιπόν  η ...μεγάλη  καλλιτέχνις, και πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ (ρε τι "λεβεντογέννες" είναι αυτές οι κομματικές μήτρες του κοινοβουλίου μας), ούτε λίγο  ούτε πολύ,
"πέρασε γεννεές δεκατέσσερις" τον ελληνικό λαό  κατηγορώντας τον ως  τον κυρίως υπεύθυνο  για όλα τα σημερινά  δεινά:
"...Όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Ελληνες σήμερα, κάτι που κατανοώ και θεωρώ σωστό. Είμαι θυμωμένη με τους Ελληνες και προπαντός με τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα...Χρειαζόμαστε την Ευρώπη, όλοι μας. Ακόμη και οι Έλληνες πρέπει να μάθουν ότι πρέπει να εξοφλούν τα χρέη τους. Τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στην Ε.Ε, ζούσαμε σε ένα ψέμα, μέσα σε μια ψεύτικη ευημερία. Και πιο εύποροι ήταν αυτοί που επέλεξαν ποιοι θα τους κυβερνούν. Οι σοσιαλιστές έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που είναι σήμερα

(σχ. Κλασικοπερίπτωσης:αλήθεια πότε είχαμε σοσιαλιστές  στην κυβέρνηση  και δεν το μάθαμε;)
Ενθάρρυναν τους ψηφοφόρους τους να πιστεύουν ότι δε χρειάζεται να εργάζονται πολύ στις σίγουρες και καλοπληρωμένες δουλειές τους...Όλα αυτά χρηματοδοτούνταν με ευρωπαϊκά χρήματα – τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, οι εκλογές (σχ.Κλασικοπερίπτωσης: Ειδικά οι εκλογές κ. Μούσχουρη , αυτές κι αν χρηματοδοτήθηκαν.Αχ να ξέρατε κ. Μούσχουρη  πόσα  έδωσαν  η καϋμένη η Siemens η Thysen και  κάμποσες άλλες "Γερμανίδες" για μίζες  και λαδώματα σε πολιτικούς , χωρίς κανένα άλλο όφελος  παρά μόνο  την πώληση  σε χιλιαπλάσιες τιμές  σκάρτων υποβρυχίων  ή συστημάτων  επικοινωνίας που δεν  λειτούργησαν ποτέ.Πόσο δίκιο έχουν οι Ευρωπαίοι να ειναι οργισμένοι  μαζί μας,  αφού  αντί να είμαστε ευχαριστημένοι για όλα  αυτά τα ερείπια  που δημιούργησε  η  συνεργασία τους με τους δικούς μας προδότες, φωνάζουμε  και  διαμαρτυρόμαστε  που  θα  μας πάρουν  ότι απόμεινε πάνω στη  χώμα και  κάτω απο αυτό, αφήνοντάς μας  όπως και άλλοτε  έρμαια  της πείνας και της εξαθλίωσης, )
 Η Ευρώπη έχει το δικαίωμα να είναι θυμωμένη για αυτό… Εντέλει η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη περισσότερο, απ’ ότι η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα...
Δημοσιογράφος:Κατανοείτε την αντι-γερμανική διάθεση στην πατρίδα σας; Εσείς βιώσατε την γερμανική κατοχή στην παιδική σας ηλικία.
Αυτό δεν έχει καμία σχέση, οπότε δεν κατανοώ αυτήν τη διάθεση. Είμαι πραγματικά πολύ, πολύ θυμωμένη. Ντρέπομαι. Το αισθάνομαι ως προδοσία. Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, αλλά όχι δωρεάν.(σχ.Κλασικοπερίπτωσης:Εμείς ντρεπόμαστε  κυρία Μούσχουρη.Όχι  φυσικά επειδή παίρναμε  πέντε απο την Ε.Ε  και επιστρέφαμε  χιλιαπενηνταπέντε", ούτε  επειδή  τώρα που  δεν έχουμε άλλο αίμα για να μας πιούν  θα πάρουν την ίδια μας τη χώρα.Ντρεπόμαστε  που  λέτε πως είστε Ελληνίδα   και είμαστε  θυμωμένοι  γιατί  προσβάλετε έτσι  όχι μόνο τις τίμιες  μανάδες μας αλλά και όλες τις  αληθινές Ελληνίδες   που   πότισαν  αυτά τα Άγια χώματα με τον  τίμιο ιδρώτα ή  όταν χρειάστηκε ακόμα και  με  το αίμα τους)
  Και σαν να μην  έφτανε η τόση χολή  που έβγαλε εναντίον της πατρίδας της, μίλησε  για  την  γνωστή  προστυχιά  της τευτονική φυλλάδας  "Focus" με το κλεμένο άγαλμα της Αφροδίτης , δικαιολογώντας  πλήρως τον ...δίκαιο  θυμό των  Γερμανών:

"...Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό των Γερμανών. Όταν κάποιος δανείζεται συνέχεια και δεν τα επιστρέφει, ο άλλος είναι λογικό να εκνευρίζεται. Έχω μάθει να εργάζομαι έντιμα. Τίποτα δεν χαρίζεται... Συμφωνώ απόλυτα με την στάση της Ανγκελα Μέρκελ..."
Ευτυχώς που  αυτός ο τόπος  και ειδικά  η Κρήτη (Χανιά) από όπου και κατάγεται  η κυρά- Μούσχουρη , δεν γέννησε μόνο εφιάλτες, Τσουδερούς  ,Παττακούς και Μητσοτάκηδες  αλλά  και  Δασκαλογιάννηδες,Κατράκηδες, Μουντάκηδες ,Ξυλούρηδες και  φυσικά έναν Ελύτη  που λάτρεψε την πατρίδα του και την δόξασε  με  την πέννα του.Και πατρίδα κ. Μούσχουρη  δεν είναι  μόνο τα βουνά και οι κάμποι αλλά και  όλοι  όσοι  έχουν  μέσα τους μια μόνο ψυχή , την ελληνική ψυχή .Αυτήν που είχε και ο συγχωρεμένος  ο πατέρας σας,  ο οποίος  όπως διαβάζουμε  αντιστάθηκε στην  γερμανική μπότα  την οποία εσείς σήμερα  γλύφετε χωρίς ντροπή. 
 http://klassikoperiptosi.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Η καταστροφή της μεσαίας τάξης ολοκληρώνεται

Μήπως τελικά το λάθος είναι δικό μας; Μήπως φταίμε εμείς που αναδείξαμε τους γνωστούς συνήθεις ανεπάγγελτους επαγγελματίες πολιτικούς για άλλη μια φορά;
Μήπως φταίμε εμείς που δεν σηκωθήκαμε από τον καναπέ να πάμε στην κάλπη, και επαναπαυτήκαμε στην απόφαση κάποιου άλλου για εμάς; Εμπιστευτήκαμε την κρίση εκείνου που επιζητεί προσωπικό όφελος εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, για να επιλέξει ποιος θα εκπροσωπήσει εμάς στην εξουσία;


Παιδιά που λιποθυμούν από την ασιτία στην τάξη, συσσίτια στα δημόσια σχολεία, νοσοκομεία χωρίς υλικά, δεκαπλασιασμός των αστέγων, τα συσσίτια των εκκλησιών και των δήμων γεμάτα, πραγματικοί άνεργοι πάνω από 1.200.000 και ανεβαίνουν, 100.000 λουκέτα μικρομεσαίων ήδη, και άλλα...
60.000 σε αναμονή για το τέλος της χρονιάς. Η ύφεση βαθαίνει στο “επίσημο” 5,1% για το 2011, ενώ οι τιμολογήσεις αγαθών που παράγει το κράτος ανεβαίνουν -φως-νερό-τηλέφωνο. Η έμμεση φορολογία βαραίνει με ΦΠΑ στο 23% και ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα όρια του σουρεαλισμού, τόσο που να προκαλεί πληθωρισμό σε μια υφεσιακή οικονομία.


Οι τράπεζες χωρίς ρευστότητα λόγω της εξόδου της χώρας από τις αγορές, βλέπουν την καταθετική τους βάση να διαβρώνεται, χωρίς να μπορούν να βγουν στη διατραπεζική αγορά, κέρασμα από την χειρότερη Ελληνική κυβέρνηση των τελευταίων 190 ετών.


Το ίδιο το κράτος χρωστάει αρκετά δισεκατομμύρια στην αγορά, ενώ οι ιδιώτες πληρώνουν τόκο 12% για τις οφειλές τους, και συμψηφισμός με ΦΠΑ δεν γίνεται. Σαν να λέμε σου συμψηφίζω την οφειλή σου με αυτά που σου χρωστάω, μόνο αν είναι από φορολόγηση κερδών. Λες και μπορεί κανείς να βγάλει κέρδη σε αυτή την αρρωστημένη αγορά, που το 80% των ισχυρότερων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, οι εισηγμένες, γράφουν ζημίες.

Φόροι στο ζενίθ, που στοχεύουν να καλύψουν ένα κόστος δημοσίου πολύ υψηλότερο από αυτό που αντέχει η οικονομία, και που ως τώρα κάλυπταν με δανεισμό από έξω. Αφαιρούν ρευστότητα από τους συνεπείς στην αγορά, από τους μισθωτούς, από την μεσαία τάξη, ενώ το λαθρεμπόριο και παραεμπόριο συνεχίζουν ατιμώρητα, και η φοροδιαφυγή δεν πατάσσεται, παρά τις δυνατότητες της σύγχρονης πληροφορικής επιστήμης.

Διαφθορά παντού, από τις υψηλότερες βαθμίδες της εκτελεστικής εξουσίας, ως τον υπάλληλο της πολεοδομίας που θα σε καθυστερήσει δυο χρόνια για να σου δώσει το χαρτί που θα έπρεπε να πάρεις σε 15 ημέρες, βάσει νόμου. Ατιμωρησία σε υπαλλήλους του κράτους που έχουν πιαστεί να τα παίρνουν (αλήθεια τι έγινε εκείνος που πιάστηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα Ιόνια;) και τα δικαστήρια σε αρνησιδικία μετά από δεκαετίες χωρίς να δικαστούν οι υποθέσεις. Ποιος ανέλαβε την ευθύνη για τα βαγόνια που δεν κάνουν στις ράγες των Ελληνικών σιδηροδρόμων;

Εν τω μεταξύ πυροτεχνηματικώς έρχονται για 1-2 μέρες στο κρατητήριο κάτι τελειωμένοι πρώην επιχειρηματίες που έχουν ήδη καταστραφεί από την αγορά, έτσι για να δει ο “λαουτζίκος” αίμα και να κοπάσει η οργή για την εγκληματική ανικανότητα να κυβερνήσουν, οι κυβερνώντες που δεν έχουν καν τη λαϊκή εντολή. Για άλλα βγήκαν και άλλα έκαναν. Κάπως προς το 180 μοίρες αντίθετο μου κάνει, αλλά μπορεί και να πέφτω έξω, δυο-τρεις μοίρες.

Εγκληματικότητα άνευ προηγουμένου. Όποιος ξεχάσει ανοιχτό παράθυρο είναι άξιος της μοίρας του. Ληστείες με ρυθμό πολυβόλου και αυτοκτονίες πολλαπλασιασμένες σε τρία μόλις χρόνια.

Σε όλη αυτή την κατάσταση το πελατειακό κράτος ζει και βασιλεύει. Περιφερειακές υπηρεσίες με 600 άτομα εκεί που 150 θα έκαναν τη δουλειά καλύτερα, και ολόκληροι δημόσιοι οργανισμοί χωρίς αντικείμενο και χιλιάδες αργόμισθους παραμένουν αλώβητοι, με πρόωρη συνταξιοδότηση (δήθεν απόλυση-εφεδρεία) του 3% των υπαλλήλων του κράτους, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του “λαουτζίκου” (όπως μας βλέπουν) και της Τρόικας. Η σπατάλη αμείωτη, με τους σιδηρόδρομους να απορροφούν το σύνολο των χρημάτων που εξοικονομήθηκαν από τον αποδεκατισμό των συντάξεων. Των αληθινών συντάξεων δηλαδή, και όχι των λαθραίων που τρέχουν ακόμα στις εκατοντάδες χιλιάδες λαθροσυνταξιούχων ψευδοανάπηρων όπως των 1600 νεο-τυφλών στη Ζάκυνθο.

Από τα €24,3 δις το 2010, στα €21,5 δις του 2011, στα €20,7 δις το 2012 είναι το κόστος μισθοδοσίας του δημοσίου Λεβιάθαν. Και όλο αυτό τον καιρό λένε πως οι μισθοί στο δημόσιο έπεσαν κατά 40%-50%. Σε ποιόν έπεσαν δηλαδή, και γιατί εμένα δεν μου βγαίνει το νούμερο; Το 60% των €24,3 δις δεν είναι €14,58 δις; Τα υπόλοιπα €6,1 δις πού πάνε; Ποιος τα παίρνει;

Τι συμβαίνει τέλος πάντων; Γιατί τόση πια αναλγησία από τους κυβερνώντες μας; Μήπως το λάθος είναι δικό μας; Μήπως φταίμε εμείς που αναδείξαμε τους γνωστούς συνήθεις ανεπάγγελτους επαγγελματίες πολιτικούς για άλλη μια φορά; Μήπως φταίμε εμείς που δεν σηκωθήκαμε από τον καναπέ να πάμε στην κάλπη, και επαναπαυτήκαμε στην απόφαση κάποιου άλλου για εμάς; Εμπιστευτήκαμε την κρίση εκείνου που επιζητεί προσωπικό όφελος εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, για να επιλέξει ποιος θα εκπροσωπήσει εμάς στην εξουσία;

Οι τιμές της γης και των ακινήτων έχουν βυθιστεί, και η εργασία έχει απαξιωθεί. Με την προοπτική της δραχμής να κρέμεται απειλητικά πάνω από το κεφάλι μας, τα όρνια περιμένουν να εξοντωθεί η μεσαία τάξη για να αγοράσουν ότι έχει και δεν έχει για τρία πακέτα μακαρόνια. Ότι δεν έχει δημεύσει το κράτος με την αντισυνταγματική φορολόγηση. Με την περήφανη 109η θέση στην ανταγωνιστικότητα κάτω από την Ουγκάντα, την υψηλότερη γραφειοκρατία στο δυτικό κόσμο (και μεγάλο μέρος του τρίτου κόσμου), και την υψηλότερη σχέση φορολόγησης/παρεχόμενων υπηρεσιών στην ιστορία, κάποιοι επιχαίρουν και ακονίζουν τα μαχαίρια τους για να κατακρεουργήσουν το πτώμα της μεσαίας τάξης όταν αυτή ξεψυχήσει.

Υπάρχει περίπτωση εκείνοι που ωφελούνται από την καταστροφή της μεσαίας τάξης να επαναφέρουν την ευημερία; Γιατί δεν δέχεται την πρόταση της Ελβετίας η κυβέρνησή μας, για τη δημοσιοποίηση καταθέσεων πολιτικών προσώπων της χώρας μας στις τράπεζές της;

Και αν κάναμε όλα αυτά τα λάθη στο παρελθόν, είναι λόγος να συνεχίζουμε;


Άγης Βερούτης

greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία


Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρουν 12.000 φαρμακοποιοί όλης της χώρας διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία.

Οι φαρμακοποιοί από 1ης Ιανουαρίου θα διακόψουν την πίστωση προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, κάνοντας λόγο για "οικονομική ασφυξία" στην οποία έχουν περιέλθει.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, η αναστολή της πίστωσης ενδέχεται να γίνει και νωρίτερα, αφού η διαμορφωθείσα κατάσταση στον κλάδο φέρνει τους επαγγελματίες να «συνθλίβονται ανάμεσα στη διακοπή πιστώσεων από τους προμηθευτές και τη μη καταβολή των οφειλομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία».

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΠΦΣ δήλωσε πως ο σύλλογος θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσει για τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων του κλάδου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Φιλαρμονική Λιβαδειάς στα Θεοφάνεια

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας λειτουργώντας έγκαιρα προσκαλεί τη Φιλαρμονική Λιβαδειάς στον εορτασμό των Θεοφανείων στις πηγές της Έρκυνας.




Η Φιλαρμονική του Δήμου Λεβαδέων όπως κάνει άλλωστε δεκαετίες τώρα θα δώσει το "παρών" στον λαμπρό εορτασμό των Θεοφανείων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έγκυος στα 13, μάνα στα 14... δολοφονημένη στα 17


Τη σκότωσε ο ναρκομανής σύντροφός της

Η Kelsey Shaw ήταν μόλις 12 ετών όταν άρχισε να βγαίνει με τον 14χρονο τότε Callum Willcocks. Μέσα σε δύο χρόνια είχαν ήδη αποκτήσει ένα παιδί και η ζωή τους είχε ήδη σημαδευτεί από χρήση ναρκωτικών ουσιών, κατανάλωση αλκοόλ και απιστίες.

Πέντε χρόνια μετά η Kelsey δολοφονούνταν σε ηλικία 17 ετών, από τον ίδιο της το σύντροφο, ο οποίος τη στραγγάλισε επειδή πίστευε ότι «ξενοκοιμόταν»!

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Willcocks, Stuart Driver QC, δήλωσε: «Η σχέση τους ήταν ένα καταστροφικό “κοκτέιλ” επειδή είχαν πολύ έντονα συναισθήματα ενηλίκων, αλλά την ανωριμότητα παιδιών».

Χτες ο Willcocks καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση για φόνο, ενώ οι ένορκοι δεν του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της διαταραγμένης προσωπικότητας. Ψυχολόγος που κατέθεσε στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι η ψυχική του υγεία είχε επηρεαστεί από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και χρήση κοκαΐνης, που έκανε κάθε σαββατοκύριακο.



Οι δυο νέοι γνωρίστηκαν στο Speke του Liverpool ένα χρόνο αφότου η Kelsey πήγε στο γυμνάσιο. Μέσα σε ένα χρόνο είχε μείνει έγκυος. Εκείνος είχε ήδη εξάρτηση από το αλκοόλ. Τον είχαν διώξει από περισσότερα από 10 σχολεία επειδή δε μπορούσαν να ανεχτούν τα ξεσπάσματα θυμού του.

Η κορούλα τους Caitlin, γεννήθηκε το 2008, όταν η Kelsey ήταν 14 ετών και ο Willcocks 16.

Ένα μήνα μετά η Kelsey έγραφε στο MySpace, ότι ήθελε να παρατήσει το σχολείο και πως της άρεσε να βγαίνει με τα «κορίτσια και να πίνουμε και όλα αυτά», ενώ πρόσθεσε ότι λάτρευε την κόρη της.

Εκείνη την εποχή ο Willcocks είχε παρατήσει το σχολείο, έκανε χρήση κοκαΐνης και χασίς, ενώ πλήρωνε για αυτά κλέβοντας αυτοκίνητα και κάνοντας διαρρήξεις.



Το 2008 καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για εμπορία κοκαΐνης και ηρωίνης. Ο «χωρισμός» του από την Kelsey εξαιτίας αυτού τον γέμισε με υποψίες ότι του ήταν άπιστη.

Τότε έγραψε στο MySpace ότι δεν άντεχε την ιδέα να μεγαλώσει το παιδί του άλλος άντρας. Της ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» αφήνοντας υπονοούμενα ότι θα αυτοκτονήσει.

Πήρε υπερβολική δόση και προσπάθησε να κρεμαστεί με τα σεντόνια του, αλλά τον έσωσαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Το 2010 αφέθηκε ελεύθερος, και παρά τις προειδοποιήσεις από την πλευρά της οικογένειας της Kelsey, οι δύο νέοι συνέχισαν να είναι μαζί.

Ο Willcocks βρήκε δουλειά, αλλά αντί να προσπαθήσει να μείνει «καθαρός» και να συνεχίσει τη ζωή του, με το μισθό του απλά συνέχισε να «συντηρεί» τον εθισμό του. Είχε φτάσει στο σημείο να ξοδεύει 1.900 ευρώ το σαββατοκύριακο με φίλους για κοκαΐνη.



«Όταν ήμασταν καλά, όλα ήταν τέλεια, αλλά όταν είχαμε προβλήματα ήταν απαίσια» είπε ο ίδιος στο δικαστήριο, ενώ παραδέχτηκε ότι είχε κοιμηθεί με την ξαδέρφη της Kelsey.

«Τσακωνόμασταν συχνά. Χτυπούσαμε ο ένας τον άλλον. Υπήρχαν στιγμές που είχαμε καλέσει την αστυνομία ο ένας κατά του άλλου» πρόσθεσε.

Η Kelsey, που αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της, έμεινε ξανά έγκυος από τον Willcocks, αλλά έκανε έκτρωση γιατί, όπως του είπε είχε γνωρίσει ένα άλλο παιδί και ήθελε να χωρίσουν.

Τότε, εκείνος την πήρε τηλέφωνο και της είπε ότι θα αυτοκτονούσε και εκείνη τον παρακάλεσε να γυρίσει σπίτι.

Στις 28 Απριλίου, πέρασαν το απόγευμα σε φιλικό τους σπίτι, όπου ήπιαν. Ο Willcocks κατανάλωσε βότκα, αφού είχε ήδη πιει οκτώ μπουκάλια μπύρα νωρίτερα την ίδια μέρα.

Την επόμενη μέρα εκείνη τον χαρακτήρισε «αλκοολικό» και εκείνος… την έπιασε από το λαιμό μέχρι που λιποθύμησε!



Όταν συνήλθε άρχισε να τον χλευάζει λέγοντάς του ότι ούτε η κόρη τους, ούτε το έμβρυο που είχε «ρίξει» ήταν δικά του, προσθέτοντας ότι το αγόρι που είχε γνωρίσει ήταν «δέκα φορές καλύτερος» από εκείνον.

«Είχα αρχίσει να ξεχειλίζω από θυμό και δε μπορούσα να συγκρατηθώ. Εξερράγην» είπε στο δικαστήριο.

Τη στραγγάλισε πάλι, αφήνοντάς την αναίσθητη. Η Kelsey άφησε την τελευταία της πνοή την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο.

«Ήθελα να πεθάνει. Ένιωθα ότι έπρεπε να φύγει από τη ζωή μου. Αν ήμουν “καθαρός” μάλλον δεν θα είχαν γίνει έτσι τα πράγματα. Αλλά ήμουν “αλλού”» πρόσθεσε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προκήρυξη για 725 δόκιμους στο Πυροσβεστικό Σώμα

Διαγωνισμό για την κατάταξη 725 δοκίμων πυροσβεστών γενικών καθηκόντων προκήρυξε το Πυροσβεστικό Σώμα.


Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τις 09-01-2012 ήμερα Δευτέρα και από τις 08:00-15:00 μέχρι και τις 16-01-2012 ημέρα Δευτέρα από τις 08.00 μέχρι τις 24:00.

Δείτε την προκήρυξη εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας το Σάββατο στην ΟΧΕΛ



Έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνει η Μητρόπολη μας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικών Δομών «Η ΑΓΩΓΗ» της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 στην αίθουσα τελετών της ΟΧΕΛ (Ελ. Βενιζέλου 8) και ώρα 7.00 μ.μ. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η παιδική χορωδία του Ωδείου της Μητροπόλεως μας και θα ομιλήσει ο Αιδεσιμότατος Πρωτοπρ. Δημήτριος Κουτσούρης με θέμα : «Ο λόγος ενηθρώπησεν ίνα ημείς θεοποιηυώμεν (Μ. Αθανάσιος) – Έγινε για μας Πατέρας και Μητέρα & δάσκαλος & τροφή & ένδυμα & τα πάντα».
Μετ` ευχών και αγάπης
Ο Μητροπολίτης
Ο Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Τούρκοι πουλάνε ελληνική γη στη Θράκη

του Κώστα Χαρδαβέλλα
Με τις ευλογίες και την προστασία του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής η τουρκική τράπεζα Ziraat που έχει απλώσει τα πρακτορεία της σε όλη τη Θράκη πουλάει επιλεκτικά σε Έλληνες μουσουλμάνους – που αυτοχαρακτηρίζονται όμως Τούρκοι της Θράκης και είναι από τα πιο φανατικά στοιχεία εκτουρκισμού της ευαίσθητης αυτής περιοχής – μεγάλα κομμάτια της ελληνικής γης.

Τούρκοι πουλάνε ελληνική γη στη Θράκη
Όλα αυτά τα οικόπεδα, κτήματα κι αγροτεμάχια έχουν έρθει στην κατοχή της Ziraat Bank μετά από πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας κατοίκων της περιοχής (χριστιανών και μουσουλμάνων) που δεν μπόρεσαν να εξοφλήσουν δάνεια που αφειδώς έδινε η τουρκική τράπεζα τα δύο τελευταία χρόνια.
Οι νομαρχίες στη Θράκη και η ΕΥΠ παρακολουθούν και καταγράφουν τις πωλήσεις εκτάσεων της περιοχής στους σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους, που αυτοχαρακτηρίζονται Τούρκοι, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής έχουν περάσει στα χέρια των εκλεκτών του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, στους νομούς Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης οι εξής εκτάσεις:
- 4.500 στρέμματα οικοδομήσιμων οικοπέδων, 18.000 στρέμματα αγροτεμαχίων και 25.000 στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων.
Η ανησυχία των χριστιανών Ελλήνων στη Θράκη είναι μήπως σιγά -σιγά και χωρίς τυμπανοκρουσίες δημιουργείται μία μικρή Τουρκία επί ελληνικού εδάφους, δεδομένου ότι η Ziraat επιλέγει σε ποιους και με ποιες διευκολύνσεις θα παραχωρήσει τα ακίνητα που βρίσκονται στην κατοχή της.
Παράλληλα και τα δάνεια που δίνει η τουρκική τράπεζα απευθύνονται κατά 90% μόνο σε τουρκόφιλους, τουρκογενείς πολίτες της Θράκης υπό την καθοδήγηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής που ελέγχει απόλυτα τις αποφάσεις της Ziraat Bank, βάσει στρατηγικού σχεδίου που έρχεται από την Άγκυρα.
Το κρίσιμο αυτό θέμα είναι σε γνώση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά όταν το newsbomb επικοινώνησε με την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείο για τη Θράκη η απάντηση ήταν : «Μην δημιουργείται προβλήματα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή».
 newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κοκκινίζει» η Λιβαδειά!

Έντονη αναμένεται να είναι η παρουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού στο Εθνικό Στάδιο Λιβαδειάς, για τον αγώνα με τον τοπικό Λεβαδειακό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των «ερυθρόλευκων», περίπου 2.500 φίλαθλοι των Πειραιωτών αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» το απόγευμα της Τετάρτης (14/12) στις 18:00 στις εξέδρες του Σταδίου στηρίζοντας τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε.
Άλλωστε, κάτι ανάλογο είχε γίνει και στο παρελθόν στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο Εθνικό Στάδιο της Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγούδια απ΄όλο το κόσμο... από την Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς


Η Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς και ο μαέστρος Todor Kabakchiev μας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με Τραγούδια από όλο το κόσμο...
Συμμετέχουν οι λυρικοί τραγουδιστές της Λυρικής: Σοφία Μιχαηλίδη , Πέτρος Σκένδρο και οι σοπράνο Ασπασία Φραγκούλη και Σταυρούλα Πολλάτου. Συνοδευει στο πιάν ο η Κατερίνα Μπότση. Διευθύνει ο Todor Kabakchiev
To Πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Βασίλης Τσακίρογλου.
Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 8μ.μ
Αίθουσα συνεδριάσεων Διοικητηρίου Λιβαδειάς
Είσοδος ελεύθερη
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε διαθεσιμότητα ο αρχιφύλακας που συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση



Συνεχίζονται οι έρευνες και η προανάκριση  για την εξάρθρωση των 2 εγκληματικών οργανώσεων  στη Στερεά Ελλάδα...

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί το τελευταίο 48ωρο οι Υπηρεσίες  Ασφαλείας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς, για την εξάρθρωση δύο πολυμελών  εγκληματικών οργανώσεων με πλούσια δράση και πλοκάμια στην Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια και Αττική.

Τα μέλη τους έχουν στο ενεργητικό τους ένοπλες ληστείες, αρπαγές, απάτες,  εκβιασμούς, διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, καθώς και υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας,  Οι δυο εγκληματικές οργανώσεις δρούσαν ξεχωριστά, αλλά και συνεργαζόντουσαν σε κάποιες περιπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι ως τώρα συλληφθέντες είναι Έλληνες.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ με απόφασή του που εκδόθηκε πριν από λίγο έθεσε σε διαθεσιμότητα 47χρονο αρχιφύλακα που υπηρετεί στο Α.Τ. Χαλκίδας, καθώς προέκυψε ότι συμμετείχε  με περιφερειακό ρόλο στη μία από τις δυο εγκληματικές οργανώσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί περισσότερα από 15 άτομα, έχουν συλληφθεί 12 από αυτά, ενώ αναζητούνται 4-5 άτομα ακόμη.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς, μετά τη ληστεία σε βάρος υπαλλήλου του ΙΚΑ Λιβαδειάς στις 4 Μαΐου. (

Η Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς Ελλάδας  θα κάνει ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες και η προανάκριση.
 .lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδική κινητοποίηση κτηνοτρόφων


Στους δρόμους και συγκεκριμένα στις Εθνικές Οδούς, σε διόδια και κόμβους αλλά και σε πλατείες βγαίνουν σήμερα οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας.

Η πανελλαδική κινητοποίησή τους εντάσσεται στον κύκλο των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν από την Μακεδονία έως την Κρήτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα


Στις 14 Δεκεμβρίου

164 π.Χ: Ο Ιούδας Μακαβαίος αναστηλώνει τον ναό του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ. Το γεγονός γιορτάζεται κάθε χρόνο από τους Εβραίους. (Χανούκα)

1287: Τα θαλάσσια φράγματα υποχωρούν στην Ολλανδία, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει μεγάλο μέρος της περιοχής και να χάσουν τη ζωής τους 50.000 άνθρωποι.

1799: Πέθανε ο Τζορτζ Ουάσινγκτον, πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ και ηγετική μορφή της αμερικανικής επανάστασης.

1883: Γεννήθηκε ο Μανώλης Καλομοίρης, συνθέτης.

1895: Γεννήθηκε ο Πολ Ελιάρ, γάλλος ποιητής, από τους θεμελιωτές του σουρεαλισμού.

1911: Ο νορβηγός εξερευνητής Ρόαλντ Αμούντσεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που φτάνει στο Νότιο Πόλο.

1911: Γεννήθηκε ο Γεώργιος Ιβάνοφ, κολυμβητής και υδατοσφαιριστής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια της κατοχής, εξαιτίας της αντιστασιακής δράσης του. Προς τιμήν του, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ηρακλή φέρει το όνομά του (Ιβανόφειο).

1943: Πέθανε ο Τζον Χάρβεϊ Κέλογκ, αμερικανός γιατρός και πρωτοπόρος της υγιεινής διατροφής. Δημιούργησε τα περίφημα κορν-φλέικ, τα οποία βιομηχανοποίησε ο αδελφός του Γουίλιαμ, ιδρύοντας της εταιρία Kellogg.

1947: Η Ρεάλ Μαδρίτης εγκαινιάζει το νεόκτιστο γήπεδό της, 95 χιλιάδων θέσεων, που παίρνει το όνομα του προέδρου, αλλά και ποδοσφαιριστή της ομάδας, Σαντιάγο Μπερναμπέου.

1962: Το Μάρινερ 2 της NASA γίνεται το πρώτο διαστημικό σκάφος που πετάει στην Αφροδίτη

1989: Πέθανε ο Αντρέι Ζαχάροφ, σοβιετικός φυσικός και ακτιβιστής. Πάλεψε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του και βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο όμως αρνήθηκε.

2000: Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανακοινώνει την ίδρυση του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεξάρτητο κράτος η Κρήτη σε αγγελία της Motorola!!!

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQRhC6FIZMt9zfZCyZiKbgUB6d6KosaeJNq7hughdPGGuBnjpKcΠληθαίνουν οι προβοκάτσιες στο διαδίκτυο...
ακόμα και από εταιρείες, κατά της Κρήτης! Ήδη αρκετοί ψάχνοντας στην αγορά εργασίας βρήκαν στην ιστοσελίδα της Motorola τη μοναδική αγγελία εργασίας που υπήρχε για την Ελλάδα. Εκεί διαβάζουμε ότι η Κρήτη θεωρείται από την εταιρεία ανεξάρτητο κράτος! Δύσκολο να είναι λάθος από μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία της Αμερικής. Η Motorola δεν ασχολείται μόνο με κινητά αλλά γενικότερα με τηλεπικοινωνίες και είναι μια σημαντική για το Αμερικανικό κράτος εταιρεία.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, λίγες ώρες μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, η εταιρεία απέσυρε την αγγελία.

Θυμίζουμε ότι ορισμένοι διαδίδουν... σκόπιμα ότι 2012 λήγει η συνθήκη της Κρήτης που λέει ότι το νησί προσαρτάται για 100 χρόνια στην Ελλάδα και με την πάροδο των 100 χρόνων οι πολίτες του νησιού θα ψηφίσουν για το εάν θέλουν να συνεχίσουν να είναι στο Ελληνικό κράτος! Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει...

24wro.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ