Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΤΩΡΑ: Αστυνομικοί μεταβαίνουν στο Άγιο Όρος, για να συλλάβουν τον Εφραίμ!





Μια "ανάσα" από τον ηγούμενο Εφραίμ είναι πλέον η αστυνομία που όπως φαίνεται δε θα περιμένει καν την αυριανή ημέρα για να κινηθεί για την σύλληψή του κι όπως προβλέπει ο νόμος, θα το κάνει άμεσα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του seleo.gr ήδη κλιμάκιο ανδρών της αστυνομικής διεύθυνσης Χαλκιδικής αναχώρησε για το Α. Όρος κι από εκεί για την Ι.Μ Βατοπεδίου, για να συλλάβουν τον ηγούμενό της, και πριν τα ξημερώματα με σκάφος του Λιμενικού να επιστρέψουν στη Χαλκιδική, και από εκεί να τον οδηγήσουν στη φυλακή.
Διαβάστε Περισσότερα »

sos Επείγον μήνυμα για βοήθεια


Βοηθήστε ένα παιδί να έχει δίπλα τους γονείς του στις δύσκολες στιγμές που περνάει! Το αγοράκι είναι 7 ετών, λέγεται Ευστράτιος Μάρκου, διαγνώστηκε με άκρως επικίνδυνο όγκο στον εγκέφαλο πριν 2 ημέρες στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Από χθες νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων Αττικής, μάλλον αύριο θα γίνει η χειρουργική επέμβαση στο εγκέφαλο του παιδιού. Οι γονείς έφυγαν με 100 ευρώ δανεικά στην τσέπη τους για να είναι κοντά στο μωρό τους. Η οικογένεια είναι πολύ φτωχή και βασιζόμενη στην ανθρωπιά όλων όσων διαβάζουν αυτή την είδηση. 
Αν θέλετε να βοηθήσετε ο λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα, στα ονόματα των γονιών –Μάρκου Ανάργυρος και Μάρκου Ελένη είναι:
692372376-36
 http://lesvosnews.net
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΘΛΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ GOODY’S. Που πλουτίσατε κύριοι; Στην πλατεία Trafalgar;

ΞΕΦΤΙΛΕΣ
 
Αυτή είναι η κατάπτυστη διαφήμιση των ταχυφαγείων – πωλητών χοληστερίνης, “Goody’s”. Ο βιασμός της γλώσσας σε μία Οργουελική πραγματικότητα. Δεν ξέρουμε εάν αυτοί οι κύριοι πιστεύουν ότι έτσι θα αυξήσουν τις πωλήσεις τους στην Ελλάδα.
 
Ίσως, αφού οι ηλίθιοι....
αναπαράγονται με γοργούς ρυθμούς κατά τα πρότυπα της αμοιβάδας. Ξέρουμε όμως πως η εν λόγω εταιρεία, ΘΗΣΑΥΡΙΣΕ στου κασίδη το κεφάλι. Στην Ελλαδίτσα στην οποία τώρα ασελγούν. Δεν υπάρχουν άλλα λόγια για αυτή την ενέργεια, αν αναλογιστούμε ότι τα “Goody’s” είναι και στέκι – σημέιο συνάρθροισης πολλών παιδιών. Οπότε ΟΦΕΙΛΑΝ να είνα προσεκτικότεροι. Ντροπή σας κύριοι. Τϊποτε άλλο.

 
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Όταν η "βλακεία" δεν έχει όρια...


Δείτε το ατύχημα που είχαν οι κοπελίτσες του βίντεο παίζοντας με τη φωτιά
. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε καμία τους σοβαρά...




Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΑΙ Σκανδαλίδη στην Άρια Αγάτσα για την αξιοποίηση των Κήπων Αλιάρτου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί (23/12/2001) με την Βουλευτή Βοιωτίας κυρία Αριάδνη Αγάτσα και την διαβεβαίωσε ότι οι ενέργειές της που είχαν ξεκινήσει στη συνεργασία με το Υπουργείο τον Ιούλιο για την αξιοποίηση των «Κήπων Αλιάρτου» έχουν ευτυχή κατάληξη.


Ο κ. Σκανδαλίδης διαβεβαίωσε την κυρία Αγάτσα ότι είναι οριστική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας ώστε να αξιοποιηθούν οι «Κήποι Αλιάρτου»!


Η σημερινή συνάντηση και συνεργασία της κυρίας Αριάδνης Αγάτσα με τον κύριο Κώστα Σκανδαλίδη, μαζί με τον Δήμαρχο Αλιάρτου κ. Γιώργο Ντασιώτη και τον Αντιδήμαρχο κ. Θανάση Παπαθανασίου, είναι η συνέχεια των ενεργειών της βουλευτή με τις συνεργασίες που είχε πραγματοποιήσει τον Ιούλιο με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Δριβελέγγα με θέμα την αξιοποίηση και ανάδειξη των «Κήπων Αλιάρτου». (επισυνάπτεται το σχετικό Δελτίο Τύπου)


Η κυρία Αριάδνη Αγάτσα είχε αναλάβει την πρωτοβουλία απόδοσης των Κήπων στον Δήμο Αλιάρτου και ανάδειξής τους, ως μέλος των Επιτροπών της Βουλής Μορφωτικών Υποθέσεων & Προστασίας του Περιβάλλοντος, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η μέχρι σήμερα εγκατάλειψη αυτής της πηγής πλούτου και πολιτισμού για τον Νομό Βοιωτίας, αλλά και ολόκληρης την Ελλάδα.



Η Βουλευτής Βοιωτίας Άρια Αγάτσα εκτίμησε πως αυτή η δέσμευση του κ. Κ. Σκανδαλίδη απαντάει στις προκλήσεις των πολιτών του Νομού και πως οι «Κήποι Αλιάρτου» μπορούν να αποτελέσουν ένα πόλο ανάπτυξης και έλξης τουριστών για το Νομό, ειδικά αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η... άτακτη πλευρά της φύσης! (pics)



Δείτε μερικές «σόκιν» δημιουργίες της










Διαβάστε Περισσότερα »

Κασκαντέρ του Τσακ Νόρις ήταν ο εντολέας της διπλής δολοφονίας!

Εξιχνιάστηκε η φρικτή διπλή ανθρωποκτονία του 35χρονου Αλβανού και του 2χρονου γιου του, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί, στα τέλη του προηγούμενου μήνα μέσα σε ένα αρδευτικό κανάλι, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Άριος του Δήμου Καλαμάτας. Όπως προέκυψε, ήταν «συμβόλαιο θανάτου» που εκτέλεσε ένας 29χρονος επίσης Αλβανός, κατά παραγγελία ενός 49χρονου Έλληνα, που ήταν και αρχηγός μεγάλης σπείρας εκβιαστών και εμπόρων ναρκωτικών και καθώς είναι άριστος γνώστης των πολεμικών τεχνών, παλιότερα ήταν και κασκαντέρ του γνωστού ηθοποιού Τσακ Νόρις!
Η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας έγινε στο πλαίσιο παράλληλης ευρείας αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στην ευρύτερη περιοχή. Στην εγκληματική οργάνωση, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, συμμετείχαν 14 μέλη, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 8 μέλη, μεταξύ των οποίων 7 Έλληνες και ο Αλβανός εκτελεστής, ο οποίος εκτελούσε «συμβόλαια θανάτου» κατά παραγγελία. Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα συλλήψεως, που αφορούσαν στην ανθρωποκτονία ενός 32χρονου Έλληνα, τον Νοέμβριο του 2008 στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, καθώς και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου Έλληνα, τον Μάρτιο του 2009, στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής.
Οι άλλοι 6 δεν συνελήφθησαν μέχρι στιγμής και αναζητούνται. Τις αστυνομικές έρευνες διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, συνεπικουρούμενη από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής (Ανθρωποκτονιών) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κλιμάκιο του οποίου μετέβη από προχθές στους τόπους των ερευνών. Η σύλληψη του 29χρονου πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) στο σπίτι που διέμενε. Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αναπτύξει, από καιρού, δίκτυο εκβιαζόμενων καταστηματαρχών και επιχειρηματιών, από τους οποίους εισέπρατταν συστηματικά διάφορα χρηματικά ποσά.
Παράλληλα, διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που πρόεκυψαν, μέσα από φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές έρευνες και μεθόδους, όπως η ανάλυση των τηλεφωνικών τους κλήσεων, εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, το είδος και το γεωγραφικό εύρος των δραστηριοτήτων τους σε ό,τι αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τις εκβιάσεις καταστηματαρχών και επιχειρηματιών της περιοχής. Επίσης, διακριβώθηκε η ταυτότητα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι ιεραρχικές σχέσεις τους, καθώς και οι μεταξύ τους ρόλοι και αποκαλύφθηκε, μέσα από την αστυνομική έρευνα για τη δράση τους, η διπλή ανθρωποκτονία του 35χρονου πατέρα και του ανήλικου παιδιού του από τον 29χρονο εκτελεστή.
Ο εκτελεστής θεωρείται πολύ σκληρός κακοποιός και δεν ομολογεί το παραμικρό, ενώ την εμπλοκή του με την υπόθεση, υπέδειξαν οι υπόλοιποι συλληφθέντες. Κουβέντα δεν έχουν πάρει οι αστυνομικοί όμως και από τον αρχηγό της σπείρας και εντολέα της εκτέλεσης του πατέρα, ενώ, οι αστυνομικοί πιστεύουν, πως ο αδίστακτος δολοφόνος σκότωσε το παιδάκι για να μην υπάρχουν μάρτυρες. Η εμπλοκή του 35χρονου πατέρα με την συμμορία αυτή δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ποια ήταν, αλλά θεωρείται βέβαιη. Στο πλαίσιο των ερευνών, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση, που άρχισε χθες το πρωί και συνεχίσθηκε μέχρι αργά το βράδυ, κατά την οποία, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, τα 8 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Κατά τη διάρκεια της κοινής αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, παρουσία 5 δικαστικών λειτουργών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, δηλωτικά της παράνομης δραστηριότητας τους. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν:
-          Ένα πιστόλι.
-          Ένα περίστροφο.
-          Τρία κυνηγητικά όπλα.
-          7 μαχαίρια.
-          68 φυσίγγια περιστρόφου και πιστολιού.
-          Ποσότητες ναρκωτικών (περίπου: 20 γραμμάρια ηρωίνης, 21 γραμμάρια κοκαΐνης, 10 γραμμάρια κάνναβης) και φαρμακευτικών δισκίων που υπάγονται στο νόμο για τα ναρκωτικά.
-          Δύο ζυγαριές ακριβείας.
-          Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.
-          To χρηματικό ποσό των 4.490 ευρώ.
-          Φάκελοι με χρηματικά ποσά, από 300 έως 600 ευρώ ο κάθε φάκελος, καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις με ονομασίες νυχτερινών καταστημάτων.
Οι οκτώ συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους 8 συλληφθέντες, αλλά και όσους αναζητούνται, είναι, κατά περίπτωση, η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που σκοπό είχε την εκβίαση καταστηματαρχών και επιχειρηματιών νυχτερινών κέντρων, την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ανθρωποκτονίες, καθώς και παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 prionokordela.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Οι πρώτες κυλιόμενες σκάλες στο Ουζμπεκιστάν δημιούργησαν...πολύ γέλιο!



 Οι πρώτες κυλιόμενες σκάλες στο Ουζμπεκιστάν δημιούργησαν...πολύ γέλιο! Ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη ζωή τους κυλιόμενες σκάλες και προκαλούν πολύ γέλιο!

 Περίεργα 
Διαβάστε Περισσότερα »

Λεβαδειακός: "Εκδήλωση για τις οικογένειες των παικτών"


alt
Γέλια, παιχνίδια και μικρές φωνές γέμισε, εχθές, νωρίς το απόγευμα to κέντρο «Νερόμυλος» από τα παιδιά των παικτών του Λεβαδειακού.
Γράφει η Ζιώγα Νεκταρία...

Οι ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν  λίγο από το πιεστικό πρόγραμμα των προπονήσεων και των αγώνων και να μοιραστούν ευχάριστες στιγμές εν όψη των γιορτών με τους συμπαίκτες και τις οικογενειές τους. Η ΠΑΕ Λεβαδειακός διοργάνωσε ένα μικρό πάρτι προς τιμήν τους και μοίρασε παιχνίδια στα παιδιά τους, ενώ εκείνα άδραξαν την ευκαιρία για παιχνίδι, χορό και διασκέδαση με τον Αϊ Βασίλη.
 
Τα πειράγματα δεν σταμάτησαν καθ'όλη την διάρκεια της εκδήλωσης μεταξύ των ποδοσφαιριστών για τα μικρά τους αγγελούδια, ενώ δεν έλειπαν και οι «χαζομπαμπάδες» που έτρεχαν συνεχώς κοντά στα μικρά τους  και αφιέρωναν χρόνο μαζί τους παίζοντας και ζωγραφίζοντας.
 
Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού με τις οικογενειές τους, το διοικητικό προσωπικό αλλά και όλο το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Ευχήθηκαν καλές γιορτές και όλοι αποχώρησαν με ένα μικρό γούρι για το έτος 2012, ευχόμενοι προφανώς υγεία, ευτυχία και καλά αποτελέσματα για την ομάδα από το νέο έτος.
 
Τέλος, να αναφέρουμε ότι την Τετάρτη 21/12/2011 οι ποδοσφαιριστές αλλά και ο πρόεδρος της ομάδας κος Αριστείδης Ρούσσαρης, μαζί με το Δ.Σ βρέθηκαν στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς και μοίρασαν δώρα. Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους παίκτες, να πάρουν αυτόγραφα, αλλά και να τους δείξουν τις δικές τους δημιουργίες στο bazaar.
 
alt

alt


alt


alt
insterea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Την βρήκαν ζωντανή 7 χρόνια μετά το τσουνάμι!


Την βρήκαν ζωντανή 7 χρόνια μετά το τσουνάμι!
Συγκλονιστική είναι η ιστορία μιας 15χρονης κοπέλας που επέζησε από το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό το 2006 και εντοπίστηκε από την οικογένειά της επτά χρόνια μετά!
Όπως μετέδωσε η Sun, 15χρονη κοπέλα, γνωστή ως Wati,ήταν στη λίστα των 230.000 αγνοουμένων από το τσουνάμι.
Σε ηλικία μόλις 8 ετών, χωρίστηκε από τη μητέρα της και τους συγγενείς της την ημέρα που το τσουνάμι χτύπησε το χωριό της στην Ινδονησία.
Για επτά χρόνια, όπου το κορίτσι έπασχε από αμνησία, προσπαθούσε να βρει τη μητέρα της και τα δύο αδέλφια της, που τη θεωρούσαν πλέον νεκρή. Η ίδια θυμόταν μόνο ένα όνομα, αυτό του παππού της, του Ιμπραήμ.
Αυτές τις ημέρες εμφανίστηκε σε μια γειτονική πόλη από το χωριό της και ρωτούσε πώς μπορεί να βρει το σπίτι της.
Παρά τα επτά χρόνια και τις κακουχίες που είχε υποστεί, ένα σημάδι που είχε στο φρύδι της έπεισε την οικογένειά της για την πραγματική της ταυτότητα.
 athensmagazine.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστούγεννα στο κελί για τον Εφραίμ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» .

Χριστούγεννα στο κελί για τον Εφραίμ
Σύμφωνα με πληροφορίες, με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών ήρε τη διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα, υπέρ της άποψης της πρώτης, και έτσι, ο ηγούμενος Εφραίμ θα οδηγηθεί χριστουγεννιάτικα στις φυλακές.
Υπενθυμίζεται ότι η Εφέτης Ειδική Ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ενώπιον της οποίας απολογήθηκε ο Εφραίμ τάχθηκε υπέρ της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου.
Αντίθετα, ο αρμόδιος Εισαγγελέας έκρινε ότι ο ηγούμενος πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Δηλαδή, με τους ίδιους όρους που είχαν επιβληθεί και στο «δεξί του χέρι», το μοναχό Αρσένιο.
Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στον ηγούμενο Εφραίμ αφορούν στα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).
Απολογούμενος πάντως, ο ίδιος ο ηγούμενος είχε χαρακτηρίσει τη δίωξή του «πολιτική», υπογραμμίζοντας ότι οι ενέργειές του για την ανταλλαγή εκτάσεων-«φιλέτων» μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου δεν ήταν ιδιοτελείς.
 newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πιστώθηκαν οι επιδοτήσεις στους αγρότες της Βοιωτίας


Πιστώθηκε στους λογαριασμούς και των αγροτών της Βοιωτίας το υπόλοιπο 50% των επιδοτήσεων δίνοντάς τους ανάσες για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς κάλεσε τους αγρότες να ενημερώσουν σχετικά αν διαπιστώσουν αποκλίσεις ή διαφοροποίησεις στην παρακράτηση ποσού υπέρ του ΕΛΓΑ.
 lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πουλάνε χρυσά δόντια για ένα πιάτο φαγητό

Η λίστα με τους αριθμούς της απόγνωσης δεν έχει αρχή και τέλος. Συμπολίτες μας στις Σέρρες και όχι μόνο πουλούν τα χρυσά τους δόντια για να επιβιώσουν. Ανθεί το εμπόριο με μεταχειρισμένα τιμαλφή.
Σε απόγνωση πλέον βρίσκονται εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι στρέφονται σε κοινωνικές υπηρεσίες για να βοηθηθούν, στον απόηχο των επώδυνων οικονομικών μέτρων.

Την ίδια στιγμή.....
δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπαίνουν στις ουρές συσσιτίων, αφού τα χαράτσια και η αύξηση του ΦΠΑ απαγορεύουν ακόμα και την πρόσβαση στο ποιοτικό φαγητό.

Στο δυσμενές αυτό κλίμα, ενεχυροδανειστήρια και κοσμηματοπωλεία στην πόλη των Σερρών κάνουν χρυσές δουλειές, καθώς αρκετοί φτάνουν στο σημείο να πουλήσουν μέχρι και τα χρυσά τους δόντια, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εφορίας, είτε ακόμα χειρότερα...για να επιβιώσουν.

Οι πινακίδες στα κεντρικά σημεία της πόλης που αναφέρουν ότι "αγοράζονται παλαιά κοσμήματα της μετρητοίς" πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο, δίνοντας άμεση λύση σε όσους έχουν ανάγκη από μετρητά.

"Πουλάνε ακόμη και τα χρυσά τους δόντια για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους", αναφέρει έμπορος μεταχειρισμένου χρυσού.

Τα πέντε καταστήματα που ασχολούνται πλέον με αυτή τη προσοδοφόρα δουλειά στις Σέρρες είναι απολύτως νόμιμα, καθώς το νέο αντικείμενο της δουλειάς τους, δηλώνεται και στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών όπου τους υποχρεώνει για ένα μήνα να κρατούν τα μεταχειρισμένα τιμαλφή, καθώς και τα στοιχεία των κατόχων, προκειμένου να αποφευχθούν κατηγορίες περί κλεμμένων.

Το τελευταίο εξάμηνο σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα ανθεί το εμπόριο των μεταχειρισμένων χρυσαφικών, με τους χρυσοχόους να τρίβουν κυριολεκτικά τα χέρια τους.

Από την άλλη, αναξιοπαθούντες Σερραίοι πουλούν όσο - όσο ό,τι πολυτιμότερο έχουν, προκειμένου να κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Υπουργός της Χρονιάς» ο υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας




 

Εξελέγη εξαιτίας δομικών μεταρρυθμίσεων

Ο υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας Γκεόργκε Ιαλομιτιάνου ανακηρύχτηκε «υπουργός της χρονιάς» από το διεθνές οικονομικό περιοδικό «The Banker».

Ο Ιαλομιτιάνου επελέγη καθώς κατάφερε να πετύχει σημαντικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων, τη διατήρηση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και τη φορολογική νομοθεσία.

Σύμφωνα με το περιοδικό η ρουμανική κυβέρνηση ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Παγκόσμια Τράπεζα τον Μάρτιο του 2011, χωρίς να εκταμιεύσει την τελική δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και υπογράφοντας μια νέα συμφωνία προληπτικού διακανονισμού ετοιμότητας (precautionary standby agreement) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Ρουμανία, επισημαίνει το διεθνές οικονομικό περιοδικό, δεν σκοπεύει να κάνει χρήση των κονδυλίων αυτής της συμφωνίας, η σύναψη της οποίας έχει στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι γυροβολιές και τα πανό των λαϊκοδεξιών στην πίστα του «Αντιμνημονιακού» [εικόνες]

Οι γυροβολιές των λαϊκοδεξιών στην πίστα του «Αντιμνημονιακού» [εικόνες]

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για το γλέντι-μήνυμα που έκαναν προχτές το βράδυ οι εκπρόσωποι της «λαϊκής δεξιάς» της Νέας Δημοκρατίας στο νυχτερινό κέντρο «Αντιμνημονιακός» της Δάφνης, όπου είχαν την τιμητική τους οι πύρινοι λόγοι και τα «γαλλικά» κατά της κυβέρνησης και του Μνημονίου.
Σύμφωνα με τα χτεσινά δημοσιεύματα, στο προχτεσινό γλέντι έδωσαν το παρών πολλά γνωστά στελέχη αυτής της πτέρυγας της ΝΔ, όπως ο Γιάννης Μανώλης και ο Μενέλαος Δασκαλάκης, αλλά και στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, όπως ο διευθυντής του γραφείου του, Κώστας Μπούρας και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και διευθυντή του Γραφείου Τύπου, Γιώργος Μουρούτης, δίνοντας ουσιαστικά πολιτική κάλυψη στην εκδήλωση. Το Εθνος δημοσιεύει σήμερα εικόνες από το γλέντι.

Το σύνθημα της εκδήλωσης της Λαϊκής Δεξιάς

Γιάννης Μανώλης

Δώρο αντισφυξιογόνος μάσκα και Maalox στον Γιάννη Μανώλη


Μενέλαος Δασκαλάκης (αριστερά) και Κώστας Μπούρας

Γιώργος Μουρούτης (κέντρο)

Τα πανό
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Εθνος, στους τοίχους του κέντρου οι νεοδημοκράτες είχαν αναρτήσει πανό που αντικατοπτρίζουν το κλίμα στη ΝΔ: «Εκλογές τώρα για αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και ανατροπή του Μνημονίου». «Οχι άλλα μέτρα και χαράτσια σε βάρος του λαού. Ανατροπή του Μνημονίου τώρα». «Στους δρόμους και στις πλατείες δεν είναι οι συντεχνίες, είναι ο λαός».
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο γάιδαρος πετάει ή... μιλάει;ξεκαρδιστικό βίντεο



Απίστευτη φάρσα σε Ελληνικό χωρίο!!


Γάιδαρος μιλάει στους περαστικούς...


Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο



Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο Πουρνάρι Δομοκού

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

 https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=7118ba6b72&view=att&th=1346a0dc3f407abb&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_gwitwm3v0&zw

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιός είναι ο «γιατρός της πείνας» Μανώλης Μαυροματάκης (εικόνες)

Μανώλης Μαυροματάκης, ταινίες, ηθοποιός, παραγωγές, συντελεστής, τα παιδιά της σ

Αλήθεια έχετε σκεφτεί ποιός είναι ο «γιατρός της πείνας» του οποίου η ερμηνεία στην γνωστή διαφήμιση έχει κάνει πολλούς να ήθελαν όντως να αγοράσουν ένα χοτ ντογκ από αυτόν;

Ο Μανώλης Μαυροματάκης είναι ένας ηθοποιός ο οποίος έχει παίξει σε πολύ καλές παραγωγές και ταινίες.

Μάλιστα απέσπασε το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ Δράμας, για την ταινία «Τα παιδιά της Σπιναλόγκας» του Κώστα Αθουσάκη που προβλήθηκε το 2007.

Επίσης έχει παίξει και έχει υπάρξει συντελεστής στις εξής ταινίες:
  • Μαριονέτα - Marionette (2007)
  • Uranya (2006)
  • Το Ονειρο του Σκύλου - A Dog's Dream (2005)
  • Quo Vadis (2004)
  • Μπραζιλερο (2001)
  • Ενας Λαμπερός Ηλιος - A Bright Shinning Sun (2000)
  • Η Γωνία του Παραδείσου (1998)
  • Πριν το Τελος του Κοσμου - Before the End of the World (1996)
  • Ελεύθερη Κατάδυση - Love Knot (1995)
  • Λευτέρης Δημακόπουλος - Lefteris (1993)




Διαβάστε Περισσότερα »

Αρβανίτικα κάλαντα


Τα Κάλαντα αποτελούν δημοτικά ευχετικά τραγούδια που ψάλλονται εθιμικά κάθε χρόνο κυρίως την παραμονή μεγάλων θρησκευτικών εορτών ( Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Θεοφανίων, ακόμη και των Βαΐων (ή Λαζάρου), με εξαίρεση της Μεγάλης Παρασκευής που είναι κατανυκτικά.Τα αρβανίτικα κάλαντα που είναι καταγεγραμμένα στο Νομό Βοιωτίας είναι:
  • Κάλαντα Πρωτοχρονιάς περιοχής Στειρίου Βοιωτίας
Σίν Βασίλη βγιέν
μπόρα η πιλκιέν.
Βγιέν μ΄ντα νε μές ε νάτες
δεμάτ τε κα γιάπιν .
Σίν Βασίλη βγιέν
Γενάρη ντίχετ.
Ζόνιεν περιμένιμ
τσί βγιέν σίπερ πάρ
δίπλιετ γκαρκούαρ νε γκομάρ.
Απόδοση στα Ελληνικά.
Ο Άγιος Βασίλης έρχεται
το χιόνι του αρέσει.
Έρχεται μέσα στη μέση της νύχτας
δώρα να μας δώσει.
Ο Άγιος Βασίλης έρχεται
ο Γενάρης προβάλει.
Την κυρά περιμένουμε
που έρχεται από τον επάνω δρόμο
δίπλιες( γλυκά) φορτωμένες στο γαϊδούρι.
Δίπλιες = Πρωτοχρονιάτικο παραδοσιακό γλυκό

  • Κάλαντα του Λαζάρου περιοχής Θίσβης (Κακόσι) Βοιωτίας:
τσιράν τσιράν γκιτόνεζα
ντιλj μόι νούσεζα ερέ
ιπι ντjάλjετe νj βε
πeρ τε βαπς νe κουκj μπογιά
τε χάι Πασχ τeμπeδά
Απόδοση στα Ελληνικά.
(τσιράνι τσιράνι γειτόνισσα
βγες καλέ νύφη μου καινούργια
και δώσε στο παιδί ένα αβγό
για να το βάψει σε κόκκινη μπογιά
να το φάει το Μεγάλο Πάσχα)
τσιράνι=κίτρινα λουλουδάκια με τα οποία τα παιδιά στόλιζαν τα καλαθάκια τους για να τραγουδήσουν τα κάλαντα)
  • Κάλαντα Μεγάλης Παρασκευής περιοχής Θίσβης(Κακόσι) Βοιωτίας:
Ζότι ις σhουμ ιρί
ε δε κέι μeμeνe Σeρμeρί
ρι νάνι νe κρικj ε κλjα
μονομπίρeνe τσhe βρα
ε σταυρόσνe ε πεδέψeνe
ατά άπιστο οβρέτ.
ούθου ε ραντίσeνe
ε δε φαρμάκj ε ποτίσeνe
με πες περόνα ε καρφόσeνe
ντι νe ντούαρ,ντι νe κeμπe
μe τe μάδενe νe ζeμπρe
ρι νe κeμπe ε κλjα Σιρμeρία
με τe ντία κουσιρίρα.
τσh ρι μόι μeμe εδέ κλjα
σκε γκα μούα διαφορά.
Απόδοση στα Ελληνικά.
Ο Κύριος ήταν πολύ νέος
και είχε μάνα την Παναγία.
Κάθεται τώρα στο σταυρό και κλαίει
το μοναχογιό της που σκοτώθηκε.
Τον σταυρώσανε τον παιδέψανε
αυτοί οι άπιστοι Εβραίοι.
Ξίδι τον ποτίσανε
με πέντε καρφιά τον καρφώσανε
δυο στα χέρια,δυο στα πόδια
το πιο μεγάλο στην καρδιά.
Κάθεται στα πόδια και κλαίει η Παναγία
με τις δύο ξαδέλφες.
Τι κάθεσαι καλέ μάνα και κλαις;
δεν έχεις από μένα διαφορά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν δίνουν επίδομα για 8χρονο με ανίατη νευρολογική πάθηση

Χωρίς κι αυτό το πενιχρό επίδομα (500 ευρώ το δίμηνο) άφησαν από το Σεπτέμβρη χωρισμένη μητέρα με 8χρονο παιδί, το οποίο πάσχει από...


μυική δυστροφία (πολύ σοβαρή ανίατη νευρολογική πάθηση), επειδή στο πιστοποιητικό του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) δεν αναγραφόταν η περιγραφή «ανίκανος προς εργασία εφ' όρου ζωής»! Τα ΚΕΠΑ αποδεικνύονται αναπόσπαστο κομμάτι της εγκληματικής πολιτικής που κόβει τα πάντα από τα άτομα με αναπηρία και τους χρόνια πάσχοντες, και μάλιστα φτάνουν στο σημείο να ζητούν από ένα 8χρονο παιδί «απόδειξη» ότι δεν μπορεί να εργαστεί...
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυση του Μητροπολίτη Πειραιώς στον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο

Μήνυση κατά του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Νικολάου, κατέθεσε σήμερα ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, κατηγορώντας την Ρωμαιοκαθολική παρασυναγωγή για την ανίερη, όπως υποστηρίζει, δράση της.


Ο ιεράρχης στην μήνυση του...


εγκαλεί τον καθολικό ιεράρχη γιατί στα εκπαιδευτήριο του Μοναχικού Τάγματος Αγίου Ιωσήφ όπου φοιτούν παιδιά ορθοδόξων και ρωμαιοκαθολικών γονέων τελείται αγιασμός της νέας σχολικής περιόδου «υπό του Ρωμαιοκαθολικού Εφημερίου Πειραιώς Ιωάννου Πάτση, και δια τους ορθοδόξους μαθητάς, γεγονός που απάδει εις την εκκλησιολογίαν και ποιμαντικήν της Εκκλησίας διότι αμβλύνει την ορθόδοξον αυτοσυνειδησίαν των μικρών ευπλάστων μαθητών, επιφέρει μίαν συγκρητιστικήν οικουμενιστικήν αντίληψιν και εμπίπτει εις τας περί προσηλυτισμού διατάξεις του δικαιϊκού εν Ελλάδι συστήματος.Το γεγονός αυτό συνέβη και εφέτος στις 11/9/2011 και ως προκύπτει από την συνημμένη τοπική Εφημερίδα «Ο φάρος της Τήνου» αρ. φύλλου 83 σελ. 3 αποτελεί συνήθη πρακτική».
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ο δρόμος των αγγέλων….



Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών. Των παιδιών, που τις μέρες αυτές περιμένουν τα δώρα τους.

Και πρώτα-πρώτα είναι η γιορτή του θεϊκού παιδιού.

Που, ωστόσο, δεν ήρθε, για να πάρει, αλλά, για να προσφέρει δώρα. Και επειδή δεν μπορούσε να μιλήσει, δεδομένου ότι ήταν νήπιο, μίλησαν-για να κάμουν τις προγραμματικές του δηλώσεις- για λογαριασμό του τα ουράνια παιδιά, οι άγγελοι.

Όχι βέβαια στους γραμματείς και τους φαρισαίους:

Τη νομική και θρησκευτική αριστοκρατία. Που είχαν αναγάγει την υποκρισία, το ψέμα και την αδικία, σε επιστήμη. Όπως άλλωστε συμβαίνει και στις μέρες μας. Οπότε το έγκλημα έχει γίνει νόμος και καθεστώς, ενώ η δικαιοσύνη βρίσκεται υπό διωγμό….

Έκαμαν τις προγραμματικές δηλώσεις στ’ απλοϊκά παιδιά, τους τσοπάνηδες, που βοσκούσαν τα ζωντανά τους στις εξοχές της Παλαιστίνης…

Και τους είπαν πως, επιτέλους, ανέτειλε ο Ήλιος της Δικαιοσύνης! Που θα κάμει τη ζωή τους ειρηνική και τους ανθρώπους καλοσυνάτους και ευτυχισμένους. Για να δοξάζεται, έτσι, ο Θεός.

Και βέβαια ο Ήλιος της Δικαιοσύνης δεν θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στ’ αρχοντικά, τα χτισμένα με αδικία και αίμα. Ή τα ανάκτορα, του Ηρώδη, που, απ’ τις αλλεπάλληλες δολοφονίες, απέπνεαν τη μπόχα της πτωμαΐνης…

Φιλοξενείται, είπαν οι άγγελοι, σ’ ένα στάβλο, όπου έχει λίκνο του τη φάτνη.

Και οι τσοπάνηδες, όπως το συνήθιζαν, έσπευσαν να προσφέρουν στο νεογέννητο τα φτωχικά, μα τόσο πολύτιμα, για την περίσταση, δώρα τους.

Αλλά δώρα έσπευσαν να προσφέρουν και τα σοφά παιδιά της Ανατολής, οι μάγοι.

Που κατευθύνθηκαν στα Ιεροσόλυμα. Όπου πίστεψαν ότι θα συναντούσαν εορταστική, για χάρη του νεογέννητου βασιλιά, ατμόσφαιρα. Όμως…

Η αναγγελία του σκοπού του ερχομού τους προκάλεσε-αντίθετα απ’ ο, τι περίμεναν- μεγάλη ταραχή.

Και ιδιαίτερα στον Ηρώδη:

Που ζήτησε απ’ τους μάγους, αφού προσκυνήσουν το νεογέννητο βασιλιά, να του πουν πού ακριβώς βρίσκεται. Για να πάει κι αυτός να τον προσκυνήσει και να του προσφέρει τα δώρα του. Προφανώς μαχαίρι και θάνατο…

Αλλά οι άγγελοι είπαν στους μάγους: Μην ξαναγυρίσετε σ’ αυτόν τον κακούργο. Να επιστρέψετε στην πατρίδα σας από άλλο δρόμο.

Και τα σοφά παιδιά έπραξαν, όπως τους είπαν οι άγγελοι….

Πράγμα, που, δυστυχώς, δεν κάνουμε εμείς οι άσοφοι. Που δεν ακούμε τους αγγέλους-τα παιδιά μας- καθώς φωνάζουν, πάντα, ολοένα και περισσότερο, για ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

Αλλά ακούμε τους Ηρώδες: Τη Μέρκελ και το Σαρκοζί. Τους τοκογλύφους τραπεζίτες και τους εφιάλτες πολιτικούς και κυβερνήτες. Που ζητούν να αλλοτριώσουν την παιδεία μας και να μας απαλλοτριώσουν απ’ το ψωμί και την πατρίδα μας.

Καβγάδιζαν, λέει, οι μαθητές του Χριστού για το ποιος ή ποιοι θα έχουν τις πρώτες θέσεις στο βασίλειο του Θεού.

Κι ο Χριστός τους έδειξε ένα παιδί και τους είπε: Αν δεν γίνετε σαν τα παιδιά δεν έχετε καμιά θέση στο βασίλειο του Θεού.

Που σημαίνει ότι, χωρίς επανάσταση και παιδεία κανείς, ποτέ δεν κέρδισε καμιά βασιλεία.

Πράγμα που φαίνεται να μη γνωρίζουμε εμείς οι σημερινοί Έλληνες. Σε αντίθεση με τους επαναστάτες του ’21 και τον πατρο-Κοσμά, που το ήξεραν πολύ καλά. Όπως και οι αρχαίοι Έλληνες.

Και δεν το ήξεραν απλά, αλλά το ζούσαν κιόλας:

Η βασιλεία, έλεγε ο Ηράκλειτος, ανήκει στα παιδιά.

Και το αιγυπτιακό ιερατείο στο Σόλωνα:

Εσείς οι Έλληνες, είπαν, είστε αιώνια παιδιά.

Τα αιώνια παιδιά, που δημιούργησαν τον αιώνιο πολιτισμό.

Απ’ τον οποίο ζητούν να απαλλοτριώσουν εμάς και τα παιδιά μας οι τοκογλύφοι τραπεζίτες και οι εντολοδόχοι τους παπα-δήμιοι εφιάλτες.

Κι εμείς καλούμαστε να επιλέξουμε ποιο δρόμο θα δείξουμε και ποια δώρα θα δώσουμε στα παιδιά μας:

Το δρόμο και τα δώρα των Ηρωδών τοκογλύφων, που οδηγούν στη ζούγκλα και στην κόλαση και την αιώνια σκλαβιά;

Ή το δρόμο και τα δώρα των αγγέλων, που οδηγούν στην επίγεια και την αιώνια ελευθερία!…

παπα-Ηλίας
 http://papailiasyfantis.wordpress.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς



Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας για τα παιχνίδια

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας προειδοποιεί τους καταναλωτές να αγοράζουν παιχνίδια από αξιόπιστα καταστήματα, προκειμένου τα δώρα που θα αγοράσουν να είναι ασφαλή.
Μην αγοράζετε παιχνίδια που δε φέρουν το σήμα CE. Να επιλέγετε παιχνίδια με κριτήρια την ηλικία, τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες του παιδιού. Αποφύγετε την αγορά παιχνιδιών που περιέχουν μικρά αποσπώμενα κομμάτια για παιδιά κάτω των 3 ετών.
Μετά την αγορά ενός παιχνιδιού πρέπει καταρχάς να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αν το συγκεκριμένο παιχνίδι εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ή ψυχική υγεία του παιδιού. Το παιχνίδι πρέπει να παίζεται, σύμφωνα με τους κανόνες που αυτό έχει. Τέλος, αν παρουσιαστούν τυχόν προβλήματα, αναφέρετε αυτά, είτε στον λιανοπωλητή, είτε στον κατασκευαστή…
Αυτές ήταν μερικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, έτσι ώστε να παίζουμε άφοβα…
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ